První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby (i s ohledem a evropskou legislativu), na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Vzhledem k obsahové náplni tohoto dílu je tato publikace nejenom potřebnou publikací pro školy, ale také vhodným zdrojem informací pro provozovatele gastronomické výroby.Dále popisuje zpracování potravina přípravu polévek. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal , Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková , Technologie přípravy pokrmů 3: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková , Technologie přípravy pokrmů 4: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková , Technologie přípravy pokrmů 5: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana , Vaříme bez soli: recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-471-8)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Sedláčková Hana , Hegerová hana: hana hegerová - lp (su6322-1)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - Sedláčková Hana , Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie: recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-495-4)Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Sedláčková HanaPětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana , Hana vítová (978-80-722-9102-1)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková , Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková , Pavel srniček vlastními slovy (978-80-906276-1-1)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 86 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1) , Pavel chaloupka (978-80-278-0000-1)Kniha - autor Hana ()Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2) , Hegerová hana: hana hegerová - cd (su6322-2)Kniha - autor Hana ()Sedláčková,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4) , Hegerová hana: merci! (2x lp) - lp (su6742-1)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1) , Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6) , Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0) , Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako To najlepšie z hydiny - Hana Sedláčková , Pavel kohoutDrůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako To nejlepší z drůbeže - Hana Sedláčková , Homepoint mikrovlákno hana 1 ks 30 × 30 cm (6931795516008)Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce? (patro.cz)
Podobné produkty ako To nejlepší z drůbeže - Sedláčková Hana , Angličtina pro informační technologie (978-80-7333-135-1)Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke? (patro.cz)
Podobné produkty ako To najlepšie z hydiny - Sedláčková Hana , Ulrychovi hana a petr: nikola šuhaj loupežník - lp (su6556-1)Rozmarný príbeh osemnásťročnej doručovateľky z prostredia nemenovaného vydavateľstva krásnej literatúry v Bratislave. Odohráva sa v päťdesiatych rokoch minulého storočia, keď bolo ľahko dostať sa do väzenia, čo sa podarilo aj Haninmu otcovi. Napriek poľutovaniahodnej skutočnosti je to príbeh veselý, chvíľami azda až príliš. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Hana - Pavel Taussig , Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4)eBook:,Kniha definuje pojmy Agentových a webových technologií, multiagentních systémů, Nové kybernetiky, Počítání typu „Cloud“, aj., včetně popisu filosofických názorů vybraných myslitelů. Uvádí, že informační systémy, agentové technologie a interakce mohou vítězit nad algoritmy při řešení řady úloh. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Webové a agentové technologie - Pavel Burian - e-kniha , Svatební přípravy (978-80-86907-85-7)1.díl - Nauka o materiálu (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Strojírenská technologie 1, 1.díl - Miroslav Hluchý , Technologie pro 1. ročník sou oboru zpracování dřeva (978-80-85920-74-1)Sada je určena pro celé spektrum žáků maturitních oborů středních škol, včetně střední odborné školy. Učivo je zpracováno podle Rámcového vzdělávacího programu pro střední odborné vzdělávání (vzdělávací oblast Estetické vzdělávání), Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia (vzdělávací oblast Český jazyk a literatura – Literární komunikace) a podle aktuálního katalogu požadavků ke státní maturitě. Zkráceny byly části popisující literárněteoretický kontext, menší prostor dostali autoři a díla, jejichž znalost je sice podstatná pro pochopení vývoje literatury daného období, avšak nejsou uvedeni v aktuálním katalogu požadavků ke státní maturitě. Jim je na konci každé kapitoly věnován společný oddíl s názvem Další významní autoři. Učebnice obsahuje učivo literatury od nejstarších písemných památek po konec 18. století a je dělena chronologicky. Tvoří ji Úvod a čtyři epochy: Starověk, Středověk, Na předělu epoch, Novověk. Epocha se skládá z jedné či dvou kapitol, v nichž je věnován prostor dobovým autorům a jejich stěžejním dílům. Kromě životopisných údajů a zhodnocení autorovy tvorby je u vybraných autorů kladen důraz na rozbor jednoho jejich díla. Hlavním cílem učebnicové sady je připravit žáky ke státní maturitě. Výběr autorů a jejich děl byl tedy přímo podřízen tomuto záměru. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Nová literatura pro střední školy 1 učebnice Zkrácená verze - Hana Křížová, Lukáš Borovička, Šidák Pavel, Iva Kilianová, Mladějovská Aneta , Fellowes hana bílý (8064401)Kniha fotografií. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Hosté vítaní (i nevítaní) - Pavel Augusta, Hana Řeháková, Dušan Veselý , Fellowes hana černý (felfergdocuholdhann)Udrží stálou teplotu pokrmu po dobu až 4 hodin. Vnitřní plášť z nerezové oceli neabsorbuje chutě ani zápach. Použitý materiál je vhodný pro děti od narození. (drmax.cz)
Podobné produkty ako Suavinex Termoska na pokrmy 350 ml 1 ks růžová , Nocni kosilka hana bilaUdrží stálou teplotu pokrmu po dobu až 4 hodin. Vnitřní plášť z nerezové oceli neabsorbuje chutě ani zápach. Použitý materiál je vhodný pro děti od narození. (drmax.cz)
Podobné produkty ako Suavinex Termoska na pokrmy 350 ml 1 ks modrá , Fellowes hana bílý (felfergdocuholdhanbl)LP vinyl - Výtečné debutové album z roku 1966! Padesát let po původním vydání se objevuje nová CD/LP reedice nahrávek, jež patří v repertoáru Hany Hegerové mezi zásadní. Výtečné debutové album z roku 1966! Padesát let po původním vydání se objevuje nová CD/LP reedice nahrávek, jež patří v repertoáru Hany Hegerové mezi zásadní. V replice historicky prvního obalu (foto Josef Koudelka, grafická úprava Zdeněk Seydl, sleeve-note Leo Jehne) najdete dvanáct písní s oprávněným přívlastkem legendární. Osudy tohoto alba jsou vskutku pestré. Zajímavostí je už hledání jeho názvu. Titulní strana si vystačila se jménem zpěvačky. Na zadní straně obalu bylo napsáno Zpívá Hana ()Hegerová. Etiketa na elpíčku pak nabídla variantu Šansony s Hanou Hegerovou. Co je ale mimo všechny pochybnosti, to je kvalita písní. Kombinace hitového semaforského repertoáru, světových standardů, židovských balad, prvních slavných písní Petra Hapky či šansonu Mon Dieu ve francouzském originálu je... (alza.cz)
Podobné produkty ako Hegerová Hana: Hana Hegerová - LP (SU6322-1) , Fellowes hana černý (felfergstandmonhann)Moderní učebnice zaměřená na seznámení s informatikou a výpočetní technikou a moderními digitálními technologiemi. Rozsah dvoudílné edice začíná u teorie informatiky, seznámení se s osobním počítačem, operačními systémy a kancelářskými aplikacemi. Další témata se věnují práci s grafikou, digitální fotografií a zvukem. Kniha rovněž objasňuje základy internetu a jeho služby, využití mobilních technologií, on-line komunikaci v praktickém životě, ale opomenuta není ani bezpečnost a ochrana dat. Učebnice je dvoudílná. Text je doplněn množstvím názorné grafiky a schémat, náměty k procvičení, zajímavostmi a tipy z oblasti informatiky a světa výpočetní techniky. Učebnici lze použít jak na základních školách (ideálně například v 8. a 9. ročníku pro vzdělávací oblast Člověk a svět práce - „Využití digitálních technologií“), tak i víceletých gymnáziích či v prvních ročnících středních škol. Knihy je možné zvolit i jako nosné tituly informatiky a výpočetní techniky. (patro.cz)
Podobné produkty ako Digitální technologie ve výuce 1 - Pokorný MartinMETALOGRAFIE A TEPELNÉ ZPRACOVÁNÍUčebnice probírá základy metalografie a tepelného zpracování kovových materiálů. Vysvětluje vnitřní stavbu kovů a slitin, základy podvojných slitin a uvádí jejich rovnovážné diagramy. Popisuje teoretické základy tepelného zpracování kovů, jeho základní způsoby, například žíhání, kalení a popouštění ocelí, patentování, povrchové tvrzení a také zařízení pro tepelné zpracování. Seznamuje se zásadami volby typu tepelného zpracování, uvádí vzorová technologická cvičení a seznam platných ČSN a norem EU. Potřebným doplňkem je čtyřjazyčný slovník vybraných odborných pojmů. Kniha je určena studujícím středních odborných škol i středních odborných učilišť a všem, kteří se zajímají o základní otázky technologie strojírenské výroby. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Strojírenská technologie 1, 2.díl - Miroslav HluchýUčebnice shrnuje poznatky o polotovarech pro strojírenskou výrobu. Výklad polotovarů je zaměřen na jejich navrhování, technologii výroby a hodnocení technologičnosti jejich konstrukce. Teoretické poznatky jsou procvičovány na praktických příkladech a technologických cvičeních. Uvádí seznam ČSN, EN a ISO. Kniha je určena studujícím středních odborných škol i středních odborných učilišť a všem, kteří se zajímají o základní otázky technologie strojírenské výroby. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Strojírenská technologie 2, 1.díl - Miroslav HluchýKniha - autor Alena Půlpánová,, česky, pevná bez přebalu lesklá Publikace je přepracována v souladu s aktuálními předpisy, doplněna o nové trendy cukrářské výroby, které například zahrnují i práci s novými plodinami. Spolu s uvedenými plodinami je dnes také mnohem širší a pestřejší trh s cukrářskými surovinami, polotovary a pomůckami k cukrářské výrobě, a tak nám v mnohých případech velmi usnadní vlastní výrobu a dohotovení - zdobení cukrářských výrobků. I tyto okolnosti bylo nutné do textu třetího vydání zahrnout.Tato kniha je určena především pro výuku předmětu cukrářská výroba učebního oboru cukrář, stejně jako je možné i její využití k výuce popsané problematiky na hotelových školách i pro doplnění učiva v oboru kuchař. Zároveň je koncipována k praktickému využití jako užitečná pomůcka pro mnohé odborníky v cukrářské výrobě, ale může posloužit i amatérským zájemcům a nadšencům o tento náročný, ale krásný obor. (alza.cz)
Podobné produkty ako Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)Dnes již klasické dílo české fytoterapie od oblíbeného novobydžovského bylináře přináší rady a návody na využití léčivých rostlin v léčbě i prevenci. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Rady bylináře Pavla 1. - Pavel VáňaVyužití digitálních technologií patří do vzdělávací oblasti Člověk a svět, jež je závazná pro 8. a 9. ročník základních škol. Computer Media s.r.o. nyní přináší pro tuto oblast přímo cílené učebnice, které však lze použít i jako další alternativu pro výuku předmětu informatika a výpočetní technika na základních školách. Knihy pokrývají veškerou potřebnou látku od základních pojmů informatiky přes operační systémy, internet či až po využití digitálních přístrojů a technologií v praxi. V učebnicích nechybí ani procvičování, poznámky, zajímavosti či informace „navíc“. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Digitální technologie ve výuce 1. díl - Martin PokornýKniha - autor Kateřina Štechová, 168 stran, česky Rozvoj technologií v diabetologii je tak rychlý, že většina lékařů se v dané oblasti nedokáže dostatečně orientovat, ke zjevné škodě svých pacientů. Kniha autorského kolektivu vedeného doc. MUDr. Kateřinou Štechovou, Ph.D., (FN Motol) je zasvěceným a prakticky orientovaným průvodcem pro všechny diabetology a internisty. Kniha kromě „běžných“ prostředků (glukometrů) a inzulinových pump seznamuje čtenáře s kontinuálním monitorováním glykemie v reálném čase, konstrukcí uzavřeného okruhu, dále s perspektivami náhrady endokrinní funkce pankreatu prostředky čistě technickými vs. biologickými (kmenové buňky). Publikace je doplněna o poznatky týkající se data miningu v diabetologii, zpracování obrazu a o problematiku nejmodernějších databázových systémů, které mají pacientům například usnadnit správné určení složení jídla. Důraz je kladen na praktické příklady a není opominut ani psychologický aspekt stále... (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)Kniha - autor Libuše Vodochodská; Karel Štěpánek, 152 stran, česky Tato publikace není jen klasickou učebnicí technologie, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky o přípravě pokrmů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)Kniha - autor Jan Bažant, 304 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato monografie vychází z potřeby definovat a ohledat území, ve kterém se nachází loutka a loutkové divadlo ve vztahu k současnému postmediálnímu diskursu. V následujících kapitolách se setkávají přístupy teoretické i praktické v záměru představit co nejširší úhel pohledu na současný vztah technologie, loutky, magie k našemu světu. Příspěvky od jednotlivých autorů jsou prokládány vybranými pasážemi z přepisů diskusí na tematických seminářích, které probíhaly online v pandemických letech 2020–2021. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)Hana ()Pavla Taussiga, který si v Česku získal pozornost jako Chlapec, který přežil pochod smrti, čtenáře velmi živě přenáší do doby padesátých let, do Státního nakladatelství beletrie, kam mladá Hana souhrou okolností nastupuje jako doručovatelka. Pavel Taussig jako pamětník, který v té době v podobném podniku pracoval, přesně zachycuje období a události v národních podnicích za vedení (nebo řádění) šéfů zvláštního ražení a odhaluje tak zásady (ne)fungování nakladatelství, potažmo celého státního zřízení. Předkládá tak velmi vydařenou momentku tehdejšího světa plnou dobových hlášek a průpovídek, sepsanou lehkým a pestrým jazykem, kterému porozumí i ti, pro něž je tato doba již na hony vzdálená. Toto absurdní vyprávění o absurdních časech je zároveň velmi lidské, pravdivé a smutné, ale zároveň neobyčejně vtipné, kdy ironii a sarkasmus plynule střídá čistý humor, která čtenáře upřímně rozesměje. Vhodné jazykové prostředky pak souladí s barevnými a plastickými charaktery a celý příběh má dynamiku.Hanino mládí a optimismus stojí v přímém kontrastu s tehdejší dramatickou situací, kdy se i ona osobně musí vypořádat s velkým zásahem do života – nuceným odchodem ze školy a zdánlivě bezdůvodným uvězněním otce; její naivita se dostává do sporu s protřelostí a intrikami „kádrovníků“. Přesto není Hana jen příběhem doby, jak by se mohlo zdát, ale příběhem člověka, ve kterém se ona doba odráží a která ho, ať chce, nebo ne, mění. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako V kolektivu oblíbená - Hana a její neobyčejně každodenní cesta mezi knihami - Pavel TaussigeBook:,Druhé vydání speciálního praktika z farmaceutické technologie, které je zaměřeno na praktické ověřování teoretických poznatků. Pozornost je soustředěna na studium zrněných prášků, mikročástic, neobalených tablet, enterosolventních tablet, dražé a polotuhých dermálních přípravků. Studenti se seznámí s výrobou a lékopisným nebo nelékopisným hodnocením výše uvedených lékových forem. Získané výsledky mohou přímo zapisovat do příslušných tabulek ve skriptech. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Návody k speciálním praktickým cvičením z farmaceutické technologie - Řehula Milan, Pavel Berka, Milan Dittrich, Jitka Mužíková - e-knihaBoj a bojovníci provázejí člověka už od nepaměti. Začalo to v dávném pravěku, přes všechny nejrůznější války a končí třeba rvačkou na hřišti. Jak a čím se v jednotlivých etapách dějin bojovalo? Co všechno museli bojovníci umět, dokázat a které vlastnosti kromě odvahy, udatnosti a síly pro ně byly nepostradatelné? Odpověď ze života profesionálních práčů, rváčů, vojáků, žoldnéřů i „obyčejných“ lovců mamutů najdeš na stránkách, které jsou doslova po zuby ozbrojené. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Bojovníci - Jana SedláčkováBoj a bojovníci provázejí člověka už od nepaměti. Začalo to v dávném pravěku, přes všechny nejrůznější války a končí třeba rvačkou na hřišti. Jak a čím se v jednotlivých etapách dějin bojovalo? Co všechno museli bojovníci umět, dokázat a které vlastnosti kromě odvahy, udatnosti a síly pro ně byly nepostradatelné? Odpověď ze života profesionálních práčů, rváčů, vojáků, žoldnéřů i „obyčejných“ lovců mamutů najdeš na stránkách, které jsou doslova po zuby ozbrojené. (patro.cz)
Podobné produkty ako Bojovníci - Sedláčková JanaKniha - autor Eva Marádová; Jitka Vodáková, 110 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nová publikace Příprava pokrmů II. je určena pedagogům základních či středních škol a odborných učilišť, kteří v ní naleznou praktické náměty pro výuku tematického okruhu Příprava pokrmů. Kniha navazuje na publikaci Příprava pokrmů I. a nabízí možnosti, jak v kuchyni využít méně obvyklé potraviny, jakými jsou například povzbudivé potraviny, exotické rostliny a další. V neposlední řadě žákům ukazuje, jak připravit slavnostní pohoštění. nápadité přípravy do hodin včetně metodických pokynů rozvoj soběstačnosti pracovní listy a další kopírovatelné materiály pro žáky (alza.cz)
Podobné produkty ako Příprava pokrmů II.: Praktické náměty pro výuku (978-80-7496-201-1)32 pracovních stran Písanky 1 s předtištěnými vzory, řádky a značkami slouží k technickému nácviku psaní písmen, slabik, slov i prvních krátkých vět. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Písanka 1 - 1. ročník - Hana Mikulenková24 celobarevných stran úvodního pracovního sešitu s ilustracemi Matěje Formana učí děti zábavnou formou pozornému soustředění na zadanou činnost. Různorodé úkoly cvičí dětský postřeh a motorické schopnosti, představují ale také podněty k diskuzím, rozvíjejí schopnost dětí vyjadřovat se adekvátně (vyprávění, popisy...) a komunikovat za pomoci výtvarných a dramatických prvků. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Slabikář – Pracovní sešit 1 - Hana Mikulenková1. díl: Metody, stroje a nástroje pro obrábění (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Strojírenská technologie 3, 1.díl - Jaroslav Řasa, Gabriel VladimírKniha - autor Daša Polivčakova, 96 stran, česky Učebnice není koncipována jako standardní učebnice rozvíjející všechny jazykové dovednosti, její zaměření spočívá v doplnění obecné angličtiny o odborný jazyk tohoto dynamicky se rozvíjejícího oboru. Je založena především na práci s odborným textem s důrazem na osvojení profesně orientované terminologie vybraných tematických okruhů pokrývajících nejdůležitější oblasti IT. Poslouží jako doplněk k učebnicím obecné angličtiny a jako základ přípravy v rámci třetí (specifické) části ústní maturitní zkoušky. Je určena především studentům středních průmyslových škol se zaměřením na obor informační technologie. (alza.cz)
Podobné produkty ako Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1)Pracovní sešit probírá numeraci, sčítání a odčítání čísel od 0 do 6 a jednoduché slovní úlohy procvičující toto učivo. Žáky provází celým sešitem Krteček, a usnadňuje tak první kroky v matematice. Z tohoto sešitu vychází CD-ROM Krtečkova matematika. Sešit je i v anglické a německé verzi. Numerické počítání lze ve třídě procvičovat podle Matematických pětiminutovek ALTER nebo podle pracovního sešitu Počítáme zpaměti (kód 092858). (patro.cz)
Podobné produkty ako Matematika 1 - Staudková HanaPublikace Čeština expres 1 pokrývá polovinu úrovně A1 (A1/1), a představuje tak první část základního kurzu „češtiny pro přežití“. Vychází vstříc požadavkům Společného evropského referenčního rámce a je určena začátečníkům, kteří chtějí rychle dosáhnout jazykové úrovně A1. V sedmi prakticky zaměřených lekcích se zájemci o češtinu naučí zorientovat se a reagovat v základních komunikačních situacích (např. témata Seznámení, Orientace, Moje rodina, Kdy se sejdeme apod.). Výuka se soustředí na zvládnutí řečových dovedností, především mluvení a poslechu. Česká gramatika je zde maximálně zjednodušena a student ji do značné míry objevuje sám s pomocí textů a přehledných tabulek. Čeština expres 1 sestává ze dvou částí: z jednojazyčného, česky psaného textu učebnice, jehož součástí je i pracovní sešit, a Přílohy se slovní zásobou, gramatickými tabulkami a vysvětleními, které zprostředkují poznání češtiny v mateřském jazyce studenta. Text učebnice doplňuje množství barevných fotografií a originálních ilustrací včetně oblíbených komiksů. Publikace obsahuje odkazy na nahrávky. Manuál pro učitele zdarma na www.czechstepbystep.cz. (patro.cz)
Podobné produkty ako Čeština expres 1 A1/1 ukrajinská + CD Holá Lída, Bořilová Pavla - Bořilová Pavla