Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - hana sedláčková

Produkt Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - hana sedláčková sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - hana sedláčková upraviť a produkt hľadať znova.

Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková , Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)

Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková , Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)

Technologie přípravy pokrmů 3 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 3 - Sedláčková Hana
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 3: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)

Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 4: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)

Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková , Technologie přípravy pokrmů 5: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)

Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková
Detail

Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková , Vaříme bez soli: recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-471-8)

Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková
Detail

Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková , Hegerová hana: hana hegerová - cd (su6322-2)

Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana
Detail

Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana , Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie: recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-495-4)

Technologie přípravy pokrmů 4 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 4 - Sedláčková Hana
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Sedláčková Hana , Hegerová hana: recital (su5721-2)

Technologie přípravy pokrmů 6 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 6 - Sedláčková Hana
Detail

Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Sedláčková Hana , Salzburg - 2. vydání (978-80-750-8247-3)

Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana , Střípky: 2. vydání (978-80-8111-495-3)

Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal

Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal
Detail

První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby (i s ohledem a evropskou legislativu), na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Vzhledem k obsahové náplni tohoto dílu je tato publikace nejenom potřebnou publikací pro školy, ale také vhodným zdrojem informací pro provozovatele gastronomické výroby.Dále popisuje zpracování potravina přípravu polévek. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal

Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)

Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)
Detail

Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 86 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1) , Zagorová hana: hanka - cd (310535-2)

Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)

Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
Detail

Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1) , Hegerová hana: merci! - cd (su6742-2)

Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)

Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)
Detail

Kniha - autor Hana ()Sedláčková,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4) , Zagorová hana: vyznání - cd (su6259-2)

Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)

Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)
Detail

Kniha - autor Hana ()Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2) , Bílá lucie: hana - cd (su6266-2)

Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)

Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)
Detail

Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6) , Hepatologie: 3. vydání 2018 (978-80-271-0394-2)

Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)

Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)
Detail

Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0) , Dokonalá harmonie - 2. vydání (978-80-7633-680-3)

Nová biokuchařka Hanky Zemanové - 2. vydání - Hana Zemanová

Nová biokuchařka Hanky Zemanové - 2. vydání - Hana Zemanová
Detail

Původní Biokuchařka Hanky Zemanové vyšla poprvé v roce 2005. Hned poté získala titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Od té doby se stala bestsellerem mezi zdravými kuchařkami. V roce 2016 vyšla kompletně přepracovaná kniha Nová biokuchařka Hanky Zemanové. V září 2019 vychází její aktualizované, již druhé vydání. Celkem se prodalo přes 45 000 ks! Vše podstatné v tomto osvědčeném a krásném bestselleru zůstalo, aktualizovaly se však informace o tom, kde se dají nakoupit biopotraviny, přibyly informace o tom, jak se posunul prodej bezobalu a o nových bezobalových projektech, jemné aktualizace rozhovorů se zajímavými osobnostmi a informace o ochraně přírodní biodiverzity či zdravém školním stravování. Hančin přístup ukazuje, jak jíst i žít přirozeně zdravě a v souladu se selským rozumem. Díky tomu vám pak zdravé vaření bude připadat jednoduché a snadné. Z knihy se dozvíte, jak obohatit jídelníček a začít používat opomíjené, přitom však skvělé potraviny, jako jsou luštěniny, hlavně cizrna, fazole, červená čočka, loupané mungo, plnohodnotné obiloviny, jako jsou jáhly, čirok, jednozrnka, špalda, pohanka, či netradiční, na českém trhu nové a bezlepkové mouky, jako například mouku z červené čočky či žlutého hrachu. V knize najdete přes 80 receptů. Mnoho receptů je bezlepkových, vegetariánských i veganských, ale nevyhýbají se ani kvalitnímu masu. Vyzkoušejte letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance, nebo třeba biokuře na kurkumě podle výborného šéfkuchaře a nutričního terapeuta Davida Šaška (je členem Aliance výživových poradců), který s Hankou na některých, zejména masových receptech spolupracoval. Kniha je určena jak pro začátečníky v oblasti zdravého vaření, tak pro pokročilé. Celou knihu recenzovala Margit Slimáková, specialistka na zdravotní prevenci a výživu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nová biokuchařka Hanky Zemanové - 2. vydání - Hana Zemanová , Janků hana: operní recitál - cd (cr0878-2)

To najlepšie z hydiny - Hana Sedláčková

To najlepšie z hydiny - Hana Sedláčková
Detail

Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako To najlepšie z hydiny - Hana Sedláčková , Zagorová hana: zloděj duší - cd (310705-2)

To nejlepší z drůbeže - Hana Sedláčková

To nejlepší z drůbeže - Hana Sedláčková
Detail

Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako To nejlepší z drůbeže - Hana Sedláčková , Hegerová hana: lásko prokletá - cd (su5725-2)

BioAbecedář Hanky Zemanové - 2., aktualizované vydání - Hana Zemanová

BioAbecedář Hanky Zemanové - 2., aktualizované vydání - Hana Zemanová
Detail

Po 7 letech úspěšného prodeje BioAbecedáře připravila autorka Hanka Zemanová nové vydání, které je kompletně aktualizované a zohledňuje rozšiřující se sortiment biopotravin i aktuální poznatky z oblasti zdravé výživy. BioAbecedář je přehledný a kompletní průvodce světem zdravých potravin, nazývaný „biobible“. Kniha vás naučí zdravé potraviny rozpoznat a hlavně je skutečně denně vařit. Obsahuje nejen informace, ale také 60 oblíbených receptů z opomíjených surovin, nabízí srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ajurvédy i makrobiotiky, vždy v souladu s přirozeným selským rozumem. Knihu tvoří čtyři části: 1. Praktický průvodce nakupováním obsahuje obecná pravidla, jak rozpoznat kvalitní potraviny, a odpovědi na důležitá témata, která souvisí s jejich výběrem i používáním.2. Encyklopedická část obsahuje přehled vybraných biopotravin, vysvětlení jejich nutričních a zdravotních přínosů, doporučení, pro koho jsou obzvlášť vhodné a kdo by je případně měl jíst s mírou. Cílem je také naučit se, jak jich využívat častěji při vaření. K tomu pomáhá i široká škála autorčiných tipů a osvědčených postupů. Součástí jsou i konkrétní tipy na určité výrobky a možnosti, kde je nakoupit, a jak s nimi vařit.3. Praktická receptová část obsahuje přes 60 skvělých receptů, které patří i mezi nejoblíbenější u Hanky doma. Polévky, hlavní jídla, pomazánky, saláty, dezerty i výživné nápoje – všechny vynikající, dostupné a prověřené, s využitím nejrůznějších surovin, včetně těch opomíjených. Jsou zahrnuty také varianty veganské či bezlepkové.4. Závěrem knihy je samostatná informační příloha, obsahující užitečný přehled, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod., související s biopotravinami a s ekologičtějším a zdravějším způsobem života. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako BioAbecedář Hanky Zemanové - 2., aktualizované vydání - Hana Zemanová , Zagorová hana: o lásce - cd (su6352-2)

Rozumíme účetní závěrce podnikatelů - 3. vydání - Hana Březinová - e-kniha

Rozumíme účetní závěrce podnikatelů - 3. vydání - Hana Březinová - e-kniha
Detail

eBook:,K účetní závěrce je v publikaci přistoupeno způsobem, jenž umožnil její plné přiblížení čtenáři, který nemusí být znalý účtování. Je seznámen s podstatou účetních výkazů, které jsou podloženy účetními zásadami a vytvořeny na základě aplikace účetních metod. Čtenáři se dostane informace o přístupech v USA, v Evropské unii, u účetních jednotek, jejichž cenné papíry jsou kotované na mezinárodních kapitálových trzích (IAS/IFRS). Podrobně je seznámen s koncepcí, strukturou, analýzou všech účetních výkazů, které se používají v České republice, tj. rozvaha, výkaz zisku a ztráty, přehled o peněžních tocích a přehled o změnách vlastního kapitálu, a to včetně informací, jež účetní výkazy komentují a doplňují v příloze. Kniha je napsaná způsobem, který přinese zásadní poznatky jak neúčetním zájemcům o informace z účetní závěrky, tak účetním profesionálům. Finančním analytikům nabízí systematický přehled přístupů a základních ukazatelů, které při svojí práci mohou využít, včetně návodu, jak přistoupit k porozumění vypočítaných výsledků. Ze změn zahrnutých v publikaci vybíráme: nový přístup k výzkumu a vývoji, právo volby účetní jednotky při vykazování časového rozlišování, úprava vykazování výsledku hospodaření za minulá účetní období, změna v odpisování goodwillu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozumíme účetní závěrce podnikatelů - 3. vydání - Hana Březinová - e-kniha , Hegerová hana: hana hegerová - lp (su6322-1)

To nejlepší z drůbeže - Sedláčková Hana

To nejlepší z drůbeže - Sedláčková Hana
Detail

Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce? (patro.cz)

Podobné produkty ako To nejlepší z drůbeže - Sedláčková Hana , Zagorová hana: maluj zase obrázky 2 - cd (310283-2)

To najlepšie z hydiny - Sedláčková Hana

To najlepšie z hydiny - Sedláčková Hana
Detail

Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke? (patro.cz)

Podobné produkty ako To najlepšie z hydiny - Sedláčková Hana , Základy neurověd: 3. aktualizované vydání (978-80-7684-007-2)

Strojírenská technologie 3, 2.díl

Strojírenská technologie 3, 2.díl
Detail

Učebnice probírá základy metalografie a tepelného zpracování kovových materiálů. Vysvětluje vnitřní stavbu kovů a slitin, základy podvojných slitin a uvádí jejich rovnovážné diagramy. Popisuje teoretické základy tepelného zpracování kovů, jeho základní způsoby, například žíhání, kalení a popouštění ocelí, patentování, povrchové tvrzení a také zařízení pro tepelné zpracování. Seznamuje se zásadami volby typu tepelného zpracování, uvádí vzorová technologická cvičení a seznam platných ČSN a norem E (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Strojírenská technologie 3, 2.díl , Dějiny filosofie: 2., rozšířené vydání (978-80-7684-013-3)

E-learning, Učení (se) s digitálními technologiemi - 2., aktualizované vydání (978-80-7676-175-9)

E-learning, Učení (se) s digitálními technologiemi - 2., aktualizované vydání (978-80-7676-175-9)
Detail

Elektronická kniha - autor autorů kolektiv a Více autorů, 332 stran, česky Kniha je určena všem čtenářům, kteří se setkávají při učení či výuce s digitálními technologiemi, tedy studentům, učitelům, vzdělavatelům dospělých, výzkumníkům i široké veřejnosti. Publikace přináší řadu informací také odborníkům v oblasti školské/vzdělávací politiky. Kniha vychází nejen z teoretického studia a výzkumu autorů, ale i z jejich vlastní učitelské a lektorské praxe. Cílem knihy je ukázat některé možné cesty a postupy v oblasti učení (se) s digitálními technologiemi. Kniha reflektuje současné pedagogické i technologické trendy, zároveň je kritická k nerealistickým očekáváním a představám, které jsou s implementací technologií často spojeny. Kniha může čtenářům přinést inspiraci a otevřít nové perspektivy i způsoby učení (se) s digitálními technologiemi. Ocení ji především ti, kteří preferují moderní, avšak promyšlené didaktické postupy využívání technologií. Z recenzního... (alza.cz)

Podobné produkty ako E-learning, Učení (se) s digitálními technologiemi - 2., aktualizované vydání (978-80-7676-175-9) , Základy účetnictví: 3., aktualizované vydání (978-80-7676-158-2)

Rozumíme účetní závěrce podnikatelů - 4. vydání - Hana Březinová - e-kniha

Rozumíme účetní závěrce podnikatelů - 4. vydání - Hana Březinová - e-kniha
Detail

eBook:,K účetní závěrce je v publikaci přistoupeno způsobem, jenž umožnil její plné přiblížení čtenáři, který nemusí být znalý účtování. Je seznámen s podstatou účetních výkazů, které jsou podloženy účetními zásadami a vytvořeny na základě aplikace účetních metod. Čtenáři se dostane informace o přístupech v USA, v Evropské unii, u účetních jednotek, jejich cenné papíry jsou kotované na mezinárodních kapitálových trzích (IAS/IFRS). Podrobně je seznámen s koncepcí, strukturou, analýzou všech účetních výkazů, které se používají v České republice, tj. rozvaha, výkaz zisku a ztráty, přehled o peněžních tocích a přehled o změnách vlastního kapitálu, a to včetně informací, jež účetní výkaz komentují a doplňují v příloze.Kniha je napsaná způsobem, který přinese zásadní poznatky jak neúčetním zájemcům o informace z účetní závěrky, tak účetním profesionálům. Finančním analytikům nabízí systematický přehled přístupů a základních ukazatelů, které při svojí práci mohou využít, včetně návodu, jak přistoupit k porozumění vypočítaných výsledků. Právní stav publikace je k 1. 8. 2020. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozumíme účetní závěrce podnikatelů - 4. vydání - Hana Březinová - e-kniha , Za obzor západu, 3. vydání

E-learning Učení (se) s digitálními technologiemi: 2., aktualizované a rozšířené vydání (978-80-7676-175-9)

E-learning Učení (se) s digitálními technologiemi: 2., aktualizované a rozšířené vydání (978-80-7676-175-9)
Detail

Kniha - autor Jiří Zounek; Libor Juhaňák; Hana ()Staudková, 332 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Kniha je určena všem čtenářům, kteří se setkávají při učení či výuce s digitálními technologiemi, tedy studentům, učitelům, vzdělavatelům dospělých, výzkumníkům i široké veřejnosti. Publikace přináší řadu informací také odborníkům v oblasti školské/vzdělávací politiky. Kniha vychází nejen z teoretického studia a výzkumu autorů, ale i z jejich vlastní učitelské a lektorské praxe. Cílem knihy je ukázat některé možné cesty a postupy v oblasti učení (se) s digitálními technologiemi. Kniha reflektuje současné pedagogické i technologické trendy, zároveň je kritická k nerealistickým očekáváním a představám, které jsou s implementací technologií často spojeny. Kniha může čtenářům přinést inspiraci a otevřít nové perspektivy i způsoby učení (se) s digitálními technologiemi. Ocení ji především ti, kteří preferují moderní, avšak promyšlené didaktické postupy... (alza.cz)

Podobné produkty ako E-learning Učení (se) s digitálními technologiemi: 2., aktualizované a rozšířené vydání (978-80-7676-175-9) , Zagorová hana: já nemám strach - cd (su6539-2)

Salzburg - 2. vydání (978-80-750-8247-3)

Salzburg - 2. vydání (978-80-750-8247-3)
Detail

Elektronická kniha , 144 stran, česky Průvodce po Salzburgu vás seznámí vás s historií města a provede vás po všech zajímavých místech, jichž je v tomto nevelkém městě nebývalé množství. Salzburg se řadí mezi přední světová festivalová města a soupeří s Vídní o pozici rakouského hlavního města kultury a umění. S naším průvodcem se určitě neztratíte – součástí publikace je totiž několik map Salzburgu a okolí. (alza.cz)

Podobné produkty ako Salzburg - 2. vydání (978-80-750-8247-3) , Zagorová hana: maluj zase obrázky - cd (310359-2)

Střípky: 2. vydání (978-80-8111-495-3)

Střípky: 2. vydání (978-80-8111-495-3)
Detail

Kniha - autor Táňa Keleová-Vasilková, 328 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Ivana je šťastná a spokojená. Miluje svého manžela, své dva dospívající syny i práci překladatelky historických románů. Je obklopena dobrými přítelkyněmi, množstvím lásky a něhy. Na svém životě by nechtěla nic měnit. Jenže ve skutečnosti to ne vždy dopadne tak, jak by si člověk přál - a to platí i pro Ivanu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Střípky: 2. vydání (978-80-8111-495-3)

Dokonalá harmonie - 2. vydání (978-80-7633-680-3)

Dokonalá harmonie - 2. vydání (978-80-7633-680-3)
Detail

Elektronická kniha - autor Barbara Woodová, 408 stran, česky Firma Harmonie vyrábí žádané bylinné přípravky dle dávných rodinných receptur. Nyní však po požití výrobků zemřeli tři lidé, navíc je zřejmé, že jed byl do produktů přidán dříve, než opustily továrnu. Majitelce firmy Charlottě nezbývá, než se společně s bývalým přítelem, expertem v oboru bezpečnostních systémů, ponořit do hlubin virtuálního světa i vlastní minulosti, aby odhalila pravdu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Dokonalá harmonie - 2. vydání (978-80-7633-680-3)

Osudy porodní báby 2 - 3. vydání - Sabine Ebertová

Osudy porodní báby 2 - 3. vydání - Sabine Ebertová
Detail

Sasko v roce 1173Porodní bába Marta a její manžel Christian by mohli žít šťastně a spokojeně, ale přichází špatná zpráva: Randolf, Christianův úhlavní nepřítel, se vrátil z cesty do Svaté země. A navíc se ve vesnici objeví medikus, jemuž je Marta se svou schopností léčit lidi už dávno trnem v oku. Okamžitě se chopí příležitosti, aby porodní bábu udal. Christian chce manželku odvést do bezpečí, ale je pozdě. Marta se musí před církevním soudem zodpovídat z nařčení, že je čarodějnice… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Osudy porodní báby 2 - 3. vydání - Sabine Ebertová

Hravá matematika 3 - přepracované vydání - učebnice - 2. díl

Hravá matematika 3 - přepracované vydání - učebnice - 2. díl
Detail

Učebnice je koncipována podle všeobecně oblíbeného konceptu vyučování matematiky složeného z pouček, ukázkových příkladů s řešením a úloh na procvičení nového učiva. Cvičení se vyznačují tvořivostí, obsahovou a typologickou pestrostí a motivují žáky k práci. Na tvorbě učebnice se podílel široký kolektiv učitelů s bohatými teoretickými znalostmi i praktickými zkušenostmi z vyučování matematiky. V přepracovaném vydání jsme, kromě zapracování stovek drobných vylepšení a připomínek učitelů z praxe, zvětšili formát učebnice na B5. Stránky jsou tak přehlednější a vzdušnější. V souladu s RVP ZV. Moderní a plnobarevný design podporuje motivaci a kreativitu žáků Pestré typy úloh slouží žákům k procvičování probíraného učiva Učebnici vhodně doplňuje pracovní sešit a početník Obsah učebnice je rozdělen do 2 základních částí: aritmetika a geometrie Hravou a zábavnou formou procvičuje písemné sčítání a odčítání v oboru čísel do 1 000, dělení se zbytkem a násobení a dělení mimo obor násobilky Obsahuje práci s grafem, jednoduchými tabulkami, hodinami a jednotkami času. Procvičuje převody jednotek délky, hmotnosti a objemu Učebnice obsahuje: Jednotky délky, hmotnosti a objemu Písemné sčítání a odčítání trojmístných čísel Násobení a dělení 10 a 100 Násobení a dělení násobků deseti jednomístným činitelem Násobení dvojmístných a trojmístných čísel jednomístným činitelem Písemné násobení jednomístným činitelem Dělení se zbytkem Dělení jednomístným dělitelem Jednotky času Slovní úlohy s více početními operacemi Práce s daty - jednoduché tabulky Kruh, kružnice, rýsování kružnice Přenášení úseček a úsečky shodné, porovnávání úseček Střed úsečky Mnohoúhelníky, trojúhelníky, čtyřúhelníky a jejich obvody Konstrukce trojúhelníku, rovnostranný trojúhelník Tělesa - vrcholy, stěny, hrany Modelování kvádru podle daného plánu Počet stran: 72 celobarevných stran B5 (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Hravá matematika 3 - přepracované vydání - učebnice - 2. díl

Společenské vědy pro střední školy 3.díl: 2.vydání (978-80-7358-233-3)

Společenské vědy pro střední školy 3.díl: 2.vydání (978-80-7358-233-3)
Detail

Kniha - 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V přepracovaném 3. díle Společenských věd pro střední školy předkládáme aktuální informace z oblasti právní a ekonomické problematiky. Druhé vydání této učebnicové řady zohledňuje zejména nabytí účinnosti nového občanského zákoníku k 1. 1. 2014 a jeho promítnutí do praktických životních situací. Titul vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia. (alza.cz)

Podobné produkty ako Společenské vědy pro střední školy 3.díl: 2.vydání (978-80-7358-233-3)

Účetnictví společenství vlastníků jednotek - 2. vydání (978-80-271-2252-3)

Účetnictví společenství vlastníků jednotek - 2. vydání (978-80-271-2252-3)
Detail

Elektronická kniha - autor Martin Durec, 192 stran, česky Jste statutárním orgánem SVJ, zabýváte se účetnictvím SVJ nebo se jen zajímáte o problematiku bytového spoluvlastnictví? Pak právě vám bude tato kniha neocenitelnou pomůckou. Na začátku vás seznámí s relevantními právními předpisy a dále v ní najdete praktické účetní a daňové postupy, které z těchto předpisů vycházejí. Dozvíte se, jak účtovat běžné provozní účetní případy, i to, jaké daňové dopady mají nejen na samotné společenství vlastníků, ale i na jeho členy – vlastníky. Publikace vám pomůže při sestavování účetních závěrek, vyplňování daňových přiznání i při zpracování vyúčtování jak záloh na správu domu, tak i záloh na služby. Autor vychází ze své dlouholeté praxe v oblasti účetní a daňové problematiky správy bytového fondu, ale i ze seminářů, které na toto téma jako lektor vede. (alza.cz)

Podobné produkty ako Účetnictví společenství vlastníků jednotek - 2. vydání (978-80-271-2252-3)

Lexikon společenského chování - 5. vydání - Vladimír Smejkal, Hana Bachrachová

Lexikon společenského chování - 5. vydání - Vladimír Smejkal, Hana Bachrachová
Detail

Již páté vydání velmi úspěšné a oblíbené publikace o etiketě opět poučí a pobaví všechny, kteří chtějí získat jistotu ve společenském styku a v nejrůznějších společenských situacích. Nové vydání je zcela přepracované a zmodernizované. Zkušení autoři v knížce čtivě a prakticky radí, jak se chovat ve standardních společenských situacích, jako je zdravení, představování, vystupování v zaměstnání, na návštěvě nebo v restauraci, ale i při méně častých příležitostech, např. na firemních večírcích či při pobytu na pláži. Poučíte se o prvních kontaktech mezi lidmi, tykání a vykání, o chování na ulici a v dopravních prostředcích, o pravidlech v oblékání, při cestování a ve volném čase. Dozvíte se prakticky vše o významných rodinných příležitostech, o stolničení, chování při tanci, na recepcích, při kulturních událostech a o ideálním společenském vystupování v mnoha dalších situacích. Kniha je osvědčenou pomůckou při výuce společenského chování a pro mládež, ale především osobním čtivým rádcem pro čtenáře každého věku. Text doplňují vtipné i naučené ilustrace Romana Kliského. Když vstoupit do života, pak s touto knihou v ruce! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Lexikon společenského chování - 5. vydání - Vladimír Smejkal, Hana Bachrachová

Hravá matematika 3 - přepracované vydání - pracovní sešit - 2. díl

Hravá matematika 3 - přepracované vydání - pracovní sešit - 2. díl
Detail

Pracovní sešit je koncipován podle všeobecně oblíbeného konceptu vyučování matematiky složeného z pouček, ukázkových příkladů s řešením a úloh na procvičení nového učiva. Cvičení se vyznačují tvořivostí, obsahovou a typologickou pestrostí a motivují žáky k práci. Na tvorbě pracovní učebnice se podílel široký kolektiv učitelů s bohatými teoretickými znalostmi i praktickými zkušenostmi z vyučování matematiky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Hravá matematika 3 - přepracované vydání - pracovní sešit - 2. díl

Hepatologie: 3. vydání 2018 (978-80-271-0394-2)

Hepatologie: 3. vydání 2018 (978-80-271-0394-2)
Detail

Kniha - autor Petr Hůlek; Petr Urbánek, 768 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá První publikace Hepatologie vyšla v roce 2010, druhá (pouze v elektronické podobě) v roce 2014, v roce 2018 vychází třetí, přepracované a doplněné vydání. V uplynulých letech prošel obor velkým vývojem a postupně se v souvislosti s rozvojem mnoha dalších medicínských oborů stal součástí „medicíny založené na důkazech“. V textu jsou zahrnuty informace, které jsou často součástí „doporučených postupů“ (guidelines) přijímaných ve většině zemí opírajících se o „západní“ medicínu. Široký kolektiv autorů, kteří jsou skutečnými experty ve svém oboru, je zárukou vysoké kvality předkládaných informací. Hloubka podaných informací, grafy, tabulky a obrázky jsou v rozsahu splňujícím ty nejnáročnější požadavky klinických hepatologů, gastroenterologů, internistů, pediatrů, infektologů, ale i praktických lékařů. Obecná část zahrnuje historii hepatologie, anatomii a funkci jater, diagnostiku... (alza.cz)

Podobné produkty ako Hepatologie: 3. vydání 2018 (978-80-271-0394-2)

Historie moru v českých zemích, 2. vydání (999-00-020-6842-3)

Historie moru v českých zemích, 2. vydání (999-00-020-6842-3)
Detail

Elektronická kniha - autor Eduard Wondrák, 130 stran, česky Zajímá vás, jak se mor dostal do Evropy? Proč nosili středověcí lékaři v dobách morových epidemií na obličeji zvláštní masky, připomínající ptačí zobák? Znáte jiné dílo Daniela Defoea kromě Robinsona Crusoea? Co to byl dryák? Víte, že i rodina Jana Amose Komenského byla stižena morem? Tušíte, jak v 17. století probíhala karanténa? Publikace Eduarda Wondráka zprostředkovává soudobé informace o moru: domněnky o jeho původu, okolnosti jeho šíření, postup moru českými zeměmi. Mapuje umělecká díla, která se morem zabývala, vyzdvihuje úlohu knihtisku, líčí prostředky preventivní i léčebné, připomíná také slavné osobnosti, jejichž životy – jako ostatně životy všech ? černá smrt zásadně ovlivnila. Podle odhadů zemřelo celosvětově na mor víc než 200 000 000 lidí. Dopady na ekonomiku, zemědělství, kulturu a společnost byly nepředstavitelné. Podle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO)... (alza.cz)

Podobné produkty ako Historie moru v českých zemích, 2. vydání (999-00-020-6842-3)

Agrese, násilí a psychologie moci (2.vydání) (978-80-738-7378-3)

Agrese, násilí a psychologie moci (2.vydání) (978-80-738-7378-3)
Detail

Elektronická kniha - autor Jan Poněšický, 176 stran Jak se liší agrese od násilí? Existuje i konstruktivní agrese ve službách života či obrany lidských práv? Musí mít agrese vždy za následek něco negativního? Je nutná destrukce starého, aby vzniklo místo pro to nové? Neznamená teprve násilí – ve srovnání s férovým bojem – újmu na druhém, poškození jeho života, zmenožnění přirozeného a svobodného vývoje? Těmito a jinými otázkami se zabývá kniha lékaře a filosofa Jana Poněšického, psychoanalytika, který čerpá jak z vlastních niterných prožitků, tak ze zkušeností z psychoterapeutické praxe. Ve středu jeho zájmu je zkoumání lidské podstaty, zde pak kontroverzního názoru na to, zda je člověk dobrý či zlý, odkud se bere jeho nenávist, co vyvolává pocity agrese a za jakých podmínek vyúsťují do mezilidských vztahů a chování. Přitom zdaleka nejde jen o vystupňování násilných tendencí. Mnohem častěji jde o obranu či dokonce o útok v zájmu zachování duševní rovnováhy,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Agrese, násilí a psychologie moci (2.vydání) (978-80-738-7378-3)

Zákon o soudních poplatcích: Komentář 2. vydání (978-80-7400-435-3)

Zákon o soudních poplatcích: Komentář 2. vydání (978-80-7400-435-3)
Detail

Kniha - autor Robert Waltr, 152 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Komentář vysvětluje, která řízení a úkony podléhají placení soudních poplatků, kdo je poplatníkem, které soudy jsou příslušné k rozhodování o poplatcích, kdy vzniká poplatková povinnost, jak se stanoví výše poplatků, jakým způsobem se platí, jaké jsou následky jejich nezaplacení, která řízení a osoby jsou od poplatků osvobozeny, kdy zaniká povinnost zaplatit poplatek. V publikaci jsou zařazeny prováděcí předpisy a související právní předpisy a vzory rozhodnutí a úkonů soudu vydané Ministerstvem spravedlnosti ČR a užívané v soudní praxi při rozhodování o soudních poplatcích. Tento skromný komentář je naopak obsahově velmi bohatý, a bezpochyby je důležitou pomůckou pro všechny soudce, advokáty, kterou lze doporučit i široké veřejnosti, studujícím práv, a všem, kdo se obracejí na soudy a hledají informace o postupech při vybírání soudních poplatků. (alza.cz)

Podobné produkty ako Zákon o soudních poplatcích: Komentář 2. vydání (978-80-7400-435-3)

Přiměřené technologie: Udržitelné přístupy a metody pro permakulturní životní styl (978-80-907955-3-2)

Přiměřené technologie: Udržitelné přístupy a metody pro permakulturní životní styl (978-80-907955-3-2)
Detail

Kniha - 94 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Brožurka se věnuje tématu, které je jedním z určujících principů permakulturního designu: Používej přiměřené technologie! Takto široce pojaté téma připomíná, že permakultura programově spojuje různé obory lidské činnosti a bere si z nich pro svůj design prvky, metody a postupy, které směřují k udržitelnému způsobu života a táhnou za jeden provaz s přírodou. V této brožurce pokrýváme oblasti staveb, energií, dopravy, domácnosti i hospodaření na pozemcích. Jsou zde témata, o kterých se příliš často nemluví a která budou pro čtenáře nová a objevná (jako je třeba použití konopí ve stavebnictví nebo význam tmy), nebo témata, která pronikají do praxe jen zvolna (kompostovací kadibudky nebo solární vařiče), a dále témata, na která je dobře se podívat analyticky, s větším nadhledem (například zda si pořídit pařeniště, fóliovník nebo skleník, nebo jakou po sobě zanecháváme ekologickou stopu). A dozvíte se i mnohé... (alza.cz)

Podobné produkty ako Přiměřené technologie: Udržitelné přístupy a metody pro permakulturní životní styl (978-80-907955-3-2)

Slabikář - Naše čtení 2 - 3. vydání - František Kábele, Vladimír Linc

Slabikář - Naše čtení 2 - 3. vydání - František Kábele, Vladimír Linc
Detail

Učebnice Naše čtení pro 1. základní školy postihuje a zpracovává učivo vzdělávacího oboru Český jazyk a literatura dané Rámcovým vzdělávacím programem základního vzdělávání – přílohou upravující vzdělávání žáků se speciálními potřebami. Celková koncepce učebnice má logickou stavbu a vhodné členění. Obsah učiva odpovídá časové dotaci předmětu. Odborná i obsahová správnost textu včetně grafických příloh odpovídá věku i mentální úrovni žáků základních škol. Rukopis slabikáře odpovídá po stránce metodické i obsahové požadavkům, které jsou na učebnice pro žáky základní školy praktické kladeny. V učebnici jsou pěkně využity i mezipředmětové vztahy se vzdělávacím oborem Člověk a jeho svět. Po stránce didaktické je učivo dobře zpracováno, vyhovuje žákům, kteří vyžadují pozvolnější tempo výuky a individuální přístup. Grafická úprava a velké množství ilustrací motivují zájem žáků o čtení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Slabikář - Naše čtení 2 - 3. vydání - František Kábele, Vladimír Linc

Základy účetnictví: 3., aktualizované vydání (978-80-7676-158-2)

Základy účetnictví: 3., aktualizované vydání (978-80-7676-158-2)
Detail

Kniha - česky Cílem předkládané publikace je podat výklad základů účetnictví, který umožní porozumět účetnictví na určité úrovni obecnosti a snáze potom pochopit odlišnosti jednotlivých účetních systémů v jejich konkrétní národní či mezinárodní modifikaci. Publikace je strukturována do sedmi kapitol. První tři kapitoly jsou věnovány metodickým prvkům účetnictví a celosvětově akceptovaným předpokladům a zásadám vedení účetnictví a sestavovaní účetních výkazů. Tyto kapitoly zahrnují problematiku od bilancování a sestavení rozvahy po výklad základních nástrojů a metod účetní práce. Další dvě kapitoly jsou zaměřeny na účetní zachycení nákladů, výnosů, sestavení výsledovky a sestavení výkazu peněžních toků. Samostatná kapitola je věnována oceňování. Závěrečná kapitola se zabývá historií, ale i dalším vývojem účetnictví. Publikace vychází z Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) i ze systému účetnictví užívaného v České republice. Kniha je určena... (alza.cz)

Podobné produkty ako Základy účetnictví: 3., aktualizované vydání (978-80-7676-158-2)

Základy neurověd: 3. aktualizované vydání (978-80-7684-007-2)

Základy neurověd: 3. aktualizované vydání (978-80-7684-007-2)
Detail

Kniha - autor Jaromír Mysliveček, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Třetí vydání přehledné a snadno srozumitelné monografie, která je charakteristická logickou stavbou výkladu a hojným užitím názorných příkladů a obrázků, což usnadňuje pochopení problematiky. Schematické členění, zvýrazněný text a rozšířený rejstřík zase ulehčují orientaci a vedou čtenáře nejkratší cestou k hledané informaci. Odpadá tak zdlouhavé listování dalšími publikacemi. To ocení zejména studenti připravující se na zkoušku z fyziologie, anatomie, neurologie či psychiatrie. Úspěch monografie potvrzuje, že publikování pouze prověřených poznatků je správnou cestou. Nově byla kniha doplněna o barevné ilustrace, což zvyšuje její názornost. (alza.cz)

Podobné produkty ako Základy neurověd: 3. aktualizované vydání (978-80-7684-007-2)

Dějiny filosofie: 2., rozšířené vydání (978-80-7684-013-3)

Dějiny filosofie: 2., rozšířené vydání (978-80-7684-013-3)
Detail

Kniha - autor Pavel Hlavinka, 408 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Dějiny filosofie jasně a stručně ve svém druhém, výrazně rozšířeném vydání přinášejí oproti prvnímu vydání v r. 2008 znatelně obsahově obohacené kapitoly týkající se indické, antické a křesťanské filosofie. Mnoho podrobných informací je věnováno filosofickým koncepcím s ohledem na jejich spirituální kontext a záměr. Tento zasvěcený, ale nikoli přehnaně komplikovaný průvodce dějinami myšlení s charakteristikami a mnohdy zajímavými osudy významných osobností je doplněn rozsáhlými citáty i z méně známých textů, jež mohou k pochopení složitého vývoje úvah o člověku a obklopujícím ho světě nesporně přispět a zaujmout i ty, kteří podobné publikace příliš nevyhledávají. Součástí textu jsou na konci každé kapitoly i stručné metodické pokyny pro studenty či čtenáře, které by mohly zainteresovaným napomoci k jisté sebereflexi, koneckonců jsou tak i zřetelně koncipovány. (alza.cz)

Podobné produkty ako Dějiny filosofie: 2., rozšířené vydání (978-80-7684-013-3)

Prvouka 3/2 - Pracovní listy k učebnici - Hana Staudková, Lenka Bradáčová

Prvouka 3/2 - Pracovní listy k učebnici - Hana Staudková, Lenka Bradáčová
Detail

Pracovní listy jsou doplňkem k učebnici Prvouka 3/2 ALTER, obsahují úkoly k procvičení učiva daného RVP ZV. Umožňují vytváření klíčových kompetencí a budování očekávaných výstupů RVP ZV. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Prvouka 3/2 - Pracovní listy k učebnici - Hana Staudková, Lenka Bradáčová

Moje písanka 2 - pro 3.ročník ZŠ - Hana Mikulenková

Moje písanka 2 - pro 3.ročník ZŠ - Hana Mikulenková
Detail

Písanka k přepracovaným učebnicím nese schvalovací doložku MŠMT k výuce dle RVP. Obsahuje tvořivé podněty pro malé písaře – nevede již děti k opisování podle vzoru, ale pracuje s nimi komunikačním způsobem. Děti odpovídají na otázky, dotvářejí texty, popisují obrázky apod. – pracují živě, jsou nuceny před psaním i během něj přemýšlet. K dispozici mají dostatek volných řádků se vzory i bez nich pro tříbení vlastního rukopisu. Motivační říkanky a obrázky jsou samozřejmou součástí všech písanek z nakladatelství Prodos. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Moje písanka 2 - pro 3.ročník ZŠ - Hana Mikulenková

Matematika 3. ročník - 2.díl - Josef Molnár, Hana Mikulenková

Matematika 3. ročník - 2.díl - Josef Molnár, Hana Mikulenková
Detail

Poslední učebnice řady završuje výuku dle RVP pro 1. vzdělávací období 1. stupně na ZŠ. Učebnice splňuje základní požadavek RVP na to, aby učivo pro děti nebylo odtažitým abstraktním modelem, ale dovolilo přímou praktickou aplikaci. Teprve ta dětem umožní pochopit základní matematické vztahy ve světě kolem nás a rozvíjet je a smysluplně a účelně využívat v běžném životě. Učebnice k tomu žáky vede jednak promyšlenou sestavou praktických úkolů – jsou ve funkčním spojení s výkladem, který je spíše doplňuje a děti tak mnohé pochopí samy ještě dříve, než se to dozvědí z výkladu. Jednak je v tomto směru velmi vstřícná graficky – přehlednost a názorné ilustrace dají žákům mnohé pochopit a zároveň jim nabízejí neotřelé úkoly k řešení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Matematika 3. ročník - 2.díl - Josef Molnár, Hana Mikulenková
Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1), Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2), Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1), Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6), Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0), Vaříme bez soli: Recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-471-8), Hegerová Hana: Hana Hegerová - CD (SU6322-2), Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie: Recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-495-4), Hegerová Hana: Recital (SU5721-2), Salzburg - 2. vydání (978-80-750-8247-3), Střípky: 2. vydání (978-80-8111-495-3), Zagorová Hana: Hanka - CD (310535-2), Hegerová Hana: Merci! - CD (SU6742-2), Zagorová Hana: Vyznání - CD (SU6259-2), Bílá Lucie: Hana - CD (SU6266-2), Hepatologie: 3. vydání 2018 (978-80-271-0394-2), Dokonalá harmonie - 2. vydání (978-80-7633-680-3), Janků Hana: Operní recitál - CD (CR0878-2), Zagorová Hana: Zloděj duší - CD (310705-2), Hegerová Hana: Lásko prokletá - CD (SU5725-2), Zagorová Hana: O Lásce - CD (SU6352-2), Hegerová Hana: Hana Hegerová - LP (SU6322-1), Zagorová Hana: Maluj zase obrázky 2 - CD (310283-2), Základy neurověd: 3. aktualizované vydání (978-80-7684-007-2), Dějiny filosofie: 2., rozšířené vydání (978-80-7684-013-3), Základy účetnictví: 3., aktualizované vydání (978-80-7676-158-2), Za obzor Západu, 3. vydání, Zagorová Hana: Já nemám strach - CD (SU6539-2), Zagorová Hana: Maluj zase obrázky - CD (310359-2)