Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková , Technologie přípravy pokrmů 5: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 4: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 3: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana , Vaříme bez soli: recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-471-8)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana , Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie: recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-495-4)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková , Receptury studených pokrmů (978-80-902492-9-5)Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková , Základy gymnastické přípravy dětí (978-80-271-1284-5)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana SedláčkováPětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková , Hegerová hana: hana hegerová - lp (su6322-1)První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby (i s ohledem a evropskou legislativu), na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Vzhledem k obsahové náplni tohoto dílu je tato publikace nejenom potřebnou publikací pro školy, ale také vhodným zdrojem informací pro provozovatele gastronomické výroby.Dále popisuje zpracování potravina přípravu polévek. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal , Hegerová hana: hana hegerová - cd (su6322-2)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0) , Strojírenská technologie v příkladech (80-86686-51-5)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 86 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1) , Akuku sáčky pro skladování pokrmů opakovaně použitelné 150 ml, 5 ks (5907644000562)Kniha - autor Hana ()Sedláčková,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4) , Svatební přípravy (978-80-86907-85-7)Kniha - autor Hana ()Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2) , Fellowes hana bílý (8064401)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6) , Fellowes hana černý (felfergdocuholdhann)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1) , Nocni kosilka hana bilaDrůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce? (patro.cz)
Podobné produkty ako To nejlepší z drůbeže - Sedláčková Hana , Fellowes hana bílý (felfergdocuholdhanbl)Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke? (patro.cz)
Podobné produkty ako To najlepšie z hydiny - Sedláčková Hana , Fellowes hana černý (felfergstandmonhann)Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako To najlepšie z hydiny - Hana Sedláčková , Praktické činnosti příprava pokrmů: pro 6. - 9. ročník základních škol (80-7168-849-5)Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako To nejlepší z drůbeže - Hana Sedláčková , Přípravy na všechno (978-80-7521-169-9)Kniha - autor Jaroslav Runštuk, 812 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Aktuálně vydaný soubor, již na 832 stranách, je doplněn o receptury s využitím především na rautech a cateringových akcích. Dále obsahuje sdělení Hygienické služby, včetně výtahu z hygienických předpisů. Celá publikace je představena v nové grafické úpravě, která napomáhá k lepší přehlednosti a lepší orientaci v knize. (alza.cz)
Podobné produkty ako Receptury studených pokrmů (978-80-902492-9-5) , Hegerová hana: recital (su5721-2)Kniha - autor Jiří Šmejkal, 108 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Cvičebnice určená především pro střední průmyslové školy strojírenské. Obsahuje cca 100 příkladů z oblasti strojírenské technologie. Průřez tématy byl volen tak, aby pokrývala v podstatě veškerou látku strojírenské technologie v rozsahu středních průmyslových škol. Témata příkladů zahrnují následující oblasti: - přípravky - rondel - přístřih, tažení - rozvinutá délka polotovaru - dělicí přístroje - diferenciální - kotoučový nůž - lícování - lisotechnika - multiplikátor - řezné podmínky - strojní časy - trvanlivost břitu - výstředník - vačka - využití materiálu - rentabilita přípravku - soustružení kuželů - řezání závitů na soustruhu - protahovací nástroj - hmotnost součásti - rovnovážný diagram (alza.cz)
Podobné produkty ako Strojírenská technologie v příkladech (80-86686-51-5) , Orava hm-03 gr hotdogovač s možností přípravy vajecPlnitelná kapsička pro skladování jídla, ideální na doma, na procházku nebo na cesty, dvojitý uzávěr na zip umožňuje snadné otevírání a zajištění bezpečnosti skladovaných potravin a současně ochranu proti pronikání pachů, snadno se plní, myjí a skladují Připravujete děťátku pokrmy a potřebujete si je vzít s sebou na cesty? Opakovatelně použitelné sáčky AKUKU jsou skvělým řešením na výlet či procházku, ale samozřejmě také na příkrmy pro dítě na doma. Plnitelné kapsičky AKUKU mají dvojitý uzávěr na zip pro snadné otevírání a zajištění bezpečnosti pokrmu uvnitř. Současně také chrání proti pronikání pachu dovnitř sáčku. Opakovatelně použitelné sáčky AKUKU se jednoduše plní, myjí i skladují. Klíčové vlastnosti opakovaně použitelných sáčků pro skladování pokrmů AKUKUOpakovaně použitelné kapsičky na jídlo AKUKU jsou ideálním řešením na cestySkvělé řešení pro připravené příkrmy pro děťátko i na domaDíky dvojitému uzávěru na zip se sáčky jednoduše... (alza.cz)
Podobné produkty ako AKUKU sáčky pro skladování pokrmů opakovaně použitelné 150 ml, 5 ks (5907644000562) , Tescoma formičky pro tvarování pokrmů grandchef, 4 ks (8595028484021)Pracovní sešit obsahující numeraci do 100 a sčítání a odčítání bez přechodu přes desítku. Dále zahrnuje příklady, které procvičují vztahy o x krát více (méně), a příklady na záměnu sčítanců. Geometrie: bod, úsečka a přímka. Součástí sešitu je i perforovaná kartonová příloha s obrázky mincí a bankovek a číselná osa 0-100. (patro.cz)
Podobné produkty ako Matematika 5 - Staudková Hana , Regatta hana 200 duch(stripe) (5059404152483)Potřebujete si procvičit český jazyk, abyste uspěli u přijímacích zkoušek? Začněte třeba s testy ze slohu řady Umím češtinu? – připraví vás na všechno. Co najdete ve Slohu pro 5. ročník? * 5 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z českého jazyka * otázky zaměřené na základní slohové útvary a jejich výrazové prostředky, funkční styly a stylové postupy, na vrstvy jazyka, členění textů a textovou návaznost a na další jevy z oblasti stylistiky * přehledně zpracované výsledky * zábavný komiks se soutěží na závěr (patro.cz)
Podobné produkty ako Sloh 5 - Mikulenková Hana , Zagorová hana: hanka - cd (310535-2)Připravujete se na přijímací zkoušky? Nebo si jen potřebujete procvičit češtinu? Pak kromě testů z tvarosloví vyzkoušejte i další díly řady Umím češtinu? Co najdete v Tvarosloví pro 5. ročník? * 10 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z češtiny * otázky zaměřené na skloňování a časování ohebných slovních druhů, mluvnické kategorie podstatných jmen, sloves i dalších slovních druhů, shodu přísudku s podmětem a na další jevy z oblasti tvarosloví * 5 diktátů * přehledně zpracované výsledky * zábavnou doplňovačku na závěr (patro.cz)
Podobné produkty ako Tvarosloví 5 - Mikulenková Hana , Hana (978-80-7577-424-8)Učebnice Český jazyk 5 navazuje na učebnici pro 4. ročník tematicky i metodologicky. Jako v předchozích ročnících tvoří osu publikace narativní (vyprávěcí) linie, která propojuje jednotlivé oddíly a kapitoly do příběhového celku. Kromě úzké propojenosti s literární výchovou (především v oblasti očekávaných výstupů) podporuje učebnice mezioborové souvislosti s dalšími vzdělávacímu obory. Celá Modrá řada Český jazyk a literatura pro 1. stupeň ZŠ vychází vstříc požadavkům RVP, vede k očekávaným výstupům a rozvoji klíčových kompetencí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Český jazyk 5 - 5. ročník - Hana Mikulenková , Hana (978-80-7491-940-4)Boj a bojovníci provázejí člověka už od nepaměti. Začalo to v dávném pravěku, přes všechny nejrůznější války a končí třeba rvačkou na hřišti. Jak a čím se v jednotlivých etapách dějin bojovalo? Co všechno museli bojovníci umět, dokázat a které vlastnosti kromě odvahy, udatnosti a síly pro ně byly nepostradatelné? Odpověď ze života profesionálních práčů, rváčů, vojáků, žoldnéřů i „obyčejných“ lovců mamutů najdeš na stránkách, které jsou doslova po zuby ozbrojené. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Bojovníci - Jana Sedláčková , Hana (978-80-89873-10-4)Boj a bojovníci provázejí člověka už od nepaměti. Začalo to v dávném pravěku, přes všechny nejrůznější války a končí třeba rvačkou na hřišti. Jak a čím se v jednotlivých etapách dějin bojovalo? Co všechno museli bojovníci umět, dokázat a které vlastnosti kromě odvahy, udatnosti a síly pro ně byly nepostradatelné? Odpověď ze života profesionálních práčů, rváčů, vojáků, žoldnéřů i „obyčejných“ lovců mamutů najdeš na stránkách, které jsou doslova po zuby ozbrojené. (patro.cz)
Podobné produkty ako Bojovníci - Sedláčková JanaElektronická kniha - autor Vasile Filat, 53 stran, česky Dokážeme jako křesťané používat informační technologie správným způsobem – a to nejen pro práci či zábavu, ale také pro duchovní růst a šíření evangelia? Autor v knize přináší praktické rady, jak komunikovat na internetu, jak si vytvořit strategii využívání sociálních sítí nebo jak vytvářet kvalitní fotografie a videa s hodnotným obsahem. Neopomíjí ani nebezpečí závislosti na informačních technologiích a přináší podněty, jak se jí vyvarovat. Publikaci je možné využít také jako materiál k osobnímu či skupinovému studiu. Každá kapitola obsahuje otázky k zamyšlení. (alza.cz)
Podobné produkty ako Křesťané a využití informačních technologií (999-00-030-6276-5)Kniha - Kniha je základní učebnicí oboru zedník. Seznamuje se způsoby zdění. Probírá cihelné, kamenné, tvárnicové a smíšené zdivo, betonářské práce, seznamuje s hlavními druhy hydroizolací a izolací proti radonu, typy lešení, zakládáním staveb a zemními pracemi. U každého druhu prací uvádí zásady bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci. V souladu s platnými učebními osnovami jsou některé z kapitol přeřazeny do připravovaných dalších dílů technologie, jiné naopak nově zařazeny. Učebnice je výrazně doplněna a aktualizována. (alza.cz)
Podobné produkty ako Stavební technologie I. pro SOU (978-80-86817-09-5)Učebnice Český jazyk 5 navazuje na učebnici pro 4. ročník tematicky i metodologicky. Jako v předchozích ročnících tvoří osu publikace narativní (vyprávěcí) linie, která propojuje jednotlivé oddíly a kapitoly do příběhového celku. Kromě úzké propojenosti s literární výchovou (především v oblasti očekávaných výstupů) podporuje učebnice mezioborové souvislosti s dalšími vzdělávacímu obory. Celá Modrá řada Český jazyk a literatura pro 1. stupeň ZŠ vychází vstříc požadavkům RVP, vede k očekávaným výstupům a rozvoji klíčových kompetencí. (patro.cz)
Podobné produkty ako Český jazyk 5 - Mikulenková HanaPotřebujete si procvičit češtinu? Přijímací zkoušky jsou možná daleko, ale čas se krátí. Připravujte se s testy Umím češtinu? – a začněte třeba větnou stavbou. Co najdete ve Větné stavbě pro 5. ročník? * 5 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z českého jazyka * otázky zaměřené na větnou stavbu, základní větné členy, druhy (vedlejších) vět a souvětí, na přímou a nepřímou řeč, druhy vět dle postoje mluvčího a na další jevy z oblasti stavby vět * 1 diktát * přehledně zpracované výsledky * zábavnou osmisměrku na závěr (patro.cz)
Podobné produkty ako Větná stavba 5 - Mikulenková HanaKniha - autor Jitka Vodáková; Eva Marádová, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice poskytuje informace o organizaci prací spojených s přípravou pokrmů, o uspořádání prostoru, ve kterém se pokrmy připravují a podávají, a hlavně o postupech, při nichž se potraviny mění v chutné pokrmy. (alza.cz)
Podobné produkty ako Praktické činnosti Příprava pokrmů: pro 6. - 9. ročník základních škol (80-7168-849-5)(patro.cz)
Podobné produkty ako PRACOVNÍ SEŠIT K ČÍTANCE 5/2 - Miroslav Špika; Hana Saudková - Staudková HanaDocela všední obyčejný den ve městě a v cukrárně je zase plno. Aby ne, pracuje zde šikovná slečna cukrářka, jejíž dorty jsou vyhlášené po celém městě. Paní učitelka svolává děti k obědu. Kuchař mezitím připravuje chutnou pečínku… Cukrářka, učitelka, kuchař – kým chceš jednou být? Poznej tato i mnohá jiná povolání. Zjisti, co ke své práci potřebuje detektiv, baletka, automechanik nebo švadlena. Obrázky podněcují v malém čtenáři představivost a pomáhají mu rozvíjet slovní zásobu. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Čím budu? - Jana SedláčkováDocela všední obyčejný den ve městě a v cukrárně je zase plno. Aby ne, pracuje zde šikovná slečna cukrářka, jejíž dorty jsou vyhlášené po celém městě. Paní učitelka svolává děti k obědu. Kuchař mezitím připravuje chutnou pečínku… Cukrářka, učitelka, kuchař – kým chceš jednou být? Poznej tato i mnohá jiná povolání. Zjisti, co ke své práci potřebuje detektiv, baletka, automechanik nebo švadlena. Obrázky podněcují v malém čtenáři představivost a pomáhají mu rozvíjet slovní zásobu. (patro.cz)
Podobné produkty ako Čím budu? - Sedláčková JanaPojem neuroendokrinní nádory zahrnuje heterogenní skupinu nádorů pocházejících ze sekrečních buněk neuroendokrinního systému. Nejčastěji jsou tyto neoplazie lokalizovány v pankreatu, plicích, v tenkém střevě či v apendixu, mohou však vznikat ve velkém počtu dalších orgánů. Historicky nejznámějším neuroendokrinním tumorem je karcinoid, dnes však tento pojem zahrnuje velký počet dalších nádorů. Unikátní a přitom velmi praktická monografie velkého autorského kolektivu vedeného prim. MUDr. Evou Sedláčkovou, MBA (VFN Praha) a prim. MUDr. Vierou Bajčiovou, CSc., (FN Brno) seznamuje čtenáře – onkology i lékaře dalších odborností – s aktuálním stavem diagnostiky a terapie těchto nádorů, které – vzhledem k rychle se zvyšující incidenci – již dávno nelze považovat za vzácné. Kniha je věnována nestorovi české endokrinologie, prof. MUDr. Josefu Markovi, DrSc. (patro.cz)
Podobné produkty ako Neuroendokrinní nádory - Sedláčková Eva(patro.cz)
Podobné produkty ako Lidé kolem nás 5 Etika - Aplikovaná etika pro 5. ročník - L. Bradáčová, Hana Staudková, A. Šotolová - Staudková HanaPracovní sešit k učebnici Český jazyk 5 obsahuje úkoly různého stupně náročnosti, které sledují jednotlivé očekávané výstupy a společně rozvíjejí klíčové kompetence: od klasických doplňovacích cvičení přes hádanky, křížovky, úkoly k zamyšlení až k vlastním slohovým projevům. Zadání i řešení se často váží k postavám z učebnice, a tak jsou děti i při opakování a procvičování odměňovány novými informacemi o svých známých. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Český jazyk 5 - Pracovní sešit - 5. ročník - Hana MikulenkováKniha - 176 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Do právneho poriadku sa zaviedol inštitút „blokovania“, ktorý slúži na efektívne zamedzenie šírenia škodlivého obsahu na internete a to v záujme zabezpečiť dôveryhodnosť služieb a aktivít poskytovaných prostredníctvom internetu a ochrany osôb zúčastňujúcich sa na týchto aktivitách ako aj konečného užívateľa týchto služieb... (alza.cz)
Podobné produkty ako Aktualizácia V/5 2022 – štátna služba, informačné technológie verejnej správy (9772730035034)Svazek č.68 Na 19 stranách procházka místem a jeho minulostí, 8 fotografií, 2 kresby s podobou v minulosti, příběhy, jež se k hradu váží, půdorys, situace s popisky a seznam držitelů hradu a později území, kde stával. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Purkhybl - Přemysl Špráchal, Božena SedláčkováTaké poslední z řady dvojdílných pracovních sešitů k učebnicím Český jazyk ALTER přináší řadu aplikačních cvičení vázaných na texty učebnice. Formulace otázek i grafická úprava zohledňuje věk žáků a připravuje je na přechod na druhý stupeň ZŠ. (patro.cz)
Podobné produkty ako PRACOVNÍ SEŠIT K UČEBNICI ČESKÉHO JAZYKA 5 I.DÍL - Hana Staudková; Miroslava Horáčková - Staudková HanaPotřebujete si procvičit češtinu? Přijímací zkoušky jsou možná daleko, ale čas se krátí. Připravujte se s testy Umím češtinu? – a začněte třeba větnou stavbou. Co najdete ve Větné stavbě pro 5. ročník? * 5 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z českého jazyka * otázky zaměřené na větnou stavbu, základní větné členy, druhy (vedlejších) vět a souvětí, na přímou a nepřímou řeč, druhy vět dle postoje mluvčího a na další jevy z oblasti stavby vět * 1 diktát * přehledně zpracované výsledky * zábavnou osmisměrku na závěr (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Větná stavba 5 - Hana Mikulenková, Jana ČermákováPřipravujete se na přijímací zkoušky? Nebo si jen potřebujete procvičit češtinu? Pak kromě testů z tvarosloví vyzkoušejte i další díly řady Umím češtinu? Co najdete v Tvarosloví pro 5. ročník? * 10 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z češtiny * otázky zaměřené na skloňování a časování ohebných slovních druhů, mluvnické kategorie podstatných jmen, sloves i dalších slovních druhů, shodu přísudku s podmětem a na další jevy z oblasti tvarosloví * 5 diktátů * přehledně zpracované výsledky * zábavnou doplňovačku na závěr (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Tvarosloví 5 - Hana Mikulenková, Mgr. Jiří JurečkaPřipravujete se na přijímací zkoušky? Nebo si jen potřebujete procvičit češtinu? Pak začněte s testy z pravopisu a pokračujte dalšími díly z řady Umím češtinu? – vyplatí se vám to. Co najdete v Pravopisu pro 5. ročník? * 10 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z českého jazyka * otázky zaměřené na vyjmenovaná slova, shodu přísudku s podmětem, psaní velkých a malých písmen, předpon s- a z-, skupin mě/mně, na psaní interpunkce a na další oblasti gramatiky * 8 diktátů * přehledně zpracované výsledky * zábavnou doplňovačku na závěr (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Pravopis 5 - Hana Mikulenková, Mgr. Jiří JurečkaPracovní sešit k učebnici Český jazyk 5 obsahuje úkoly různého stupně náročnosti, které sledují jednotlivé očekávané výstupy a společně rozvíjejí klíčové kompetence: od klasických doplňovacích cvičení přes hádanky, křížovky, úkoly k zamyšlení až k vlastním slohovým projevům. Zadání i řešení se často váží k postavám z učebnice, a tak jsou děti i při opakování a procvičování odměňovány novými informacemi o svých známých. (patro.cz)
Podobné produkty ako Český jazyk 5 Pracovní sešit - Mikulenková Hana