Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková , Technologie přípravy pokrmů 5: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 4: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Sedláčková Hana , Technologie přípravy pokrmů 3: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - Sedláčková Hana , Vaříme bez soli: recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-471-8)Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Sedláčková Hana , Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie: recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-495-4)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková , Receptury studených pokrmů (978-80-902492-9-5)Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková , Základy gymnastické přípravy dětí (978-80-271-1284-5)Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana SedláčkováPětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková , Hegerová hana: hana hegerová - lp (su6322-1)První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby (i s ohledem a evropskou legislativu), na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Vzhledem k obsahové náplni tohoto dílu je tato publikace nejenom potřebnou publikací pro školy, ale také vhodným zdrojem informací pro provozovatele gastronomické výroby.Dále popisuje zpracování potravina přípravu polévek. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal , Hegerová hana: hana hegerová - cd (su6322-2)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0) , Strojírenská technologie v příkladech (80-86686-51-5)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 86 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1) , Akuku sáčky pro skladování pokrmů opakovaně použitelné 150 ml, 5 ks (5907644000562)Kniha - autor Hana ()Sedláčková,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4) , Svatební přípravy (978-80-86907-85-7)Kniha - autor Hana ()Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2) , Fellowes hana bílý (8064401)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6) , Fellowes hana černý (felfergdocuholdhann)Kniha - autor Hana ()Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1) , Nocni kosilka hana bilaDrůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce? (patro.cz)
Podobné produkty ako To nejlepší z drůbeže - Sedláčková Hana , Fellowes hana bílý (felfergdocuholdhanbl)Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke? (patro.cz)
Podobné produkty ako To najlepšie z hydiny - Sedláčková Hana , Fellowes hana černý (felfergstandmonhann)Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako To najlepšie z hydiny - Hana Sedláčková , Praktické činnosti příprava pokrmů: pro 6. - 9. ročník základních škol (80-7168-849-5)Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako To nejlepší z drůbeže - Hana Sedláčková , Přípravy na všechno (978-80-7521-169-9)Kniha je určena všem čtenářům, kteří se setkávají při učení či výuce s digitálními technologiemi, tedy studentům, učitelům, vzdělavatelům dospělých, výzkumníkům i široké veřejnosti. Publikace přináší řadu informací také odborníkům v oblasti školské/vzdělávací politiky. Kniha vychází nejen z teoretického studia a výzkumu autorů, ale i z jejich vlastní učitelské a lektorské praxe. Cílem knihy je ukázat některé možné cesty a postupy v oblasti učení (se) s digitálními technologiemi. Kniha reflektuje současné pedagogické i technologické trendy, zároveň je kritická k nerealistickým očekáváním a představám, které jsou s implementací technologií často spojeny. Kniha může čtenářům přinést inspiraci a otevřít nové perspektivy i způsoby učení (se) s digitálními technologiemi. Ocení ji především ti, kteří preferují moderní, avšak promyšlené didaktické postupy využívání technologií. Z recenzního posudku: Na knize nejvíce oceňuji kapitolu pojednávající o online nástrojích včetně účelu jejich využití v učení (se) a jejich potencionálních výhodách a nevýhodách. Tuto část ocení zejména odborníci z praxe. Ing. David Pačes e-learning & Moodle specialista (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako E-learning Učení (se) s digitálními technologiemi - Jiří Zounek, Hana Staudková, Libor Juhaňák , Hegerová hana: recital (su5721-2)Kniha - autor Jaroslav Runštuk, 812 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Aktuálně vydaný soubor, již na 832 stranách, je doplněn o receptury s využitím především na rautech a cateringových akcích. Dále obsahuje sdělení Hygienické služby, včetně výtahu z hygienických předpisů. Celá publikace je představena v nové grafické úpravě, která napomáhá k lepší přehlednosti a lepší orientaci v knize. (alza.cz)
Podobné produkty ako Receptury studených pokrmů (978-80-902492-9-5) , Orava hm-03 gr hotdogovač s možností přípravy vajeceBook: Smyslem naší badatelské činnosti bylo rozšířit teorii didaktiky informatiky a digitálních technologií a realizovat empirické výzkumné šetření, které by poskytlo informace významné pro kurikulární plánování. V jejím rámci byla provedena kritická a komparativní analýza aktuálních teoretických poznatků i výzkumných závěrů publikovaných domácími a zahraničními autory, kteří se danou problematikou zabývali. Zvláštní zřetel byl kladen na realizaci deskripce procesů spojených se zaváděním inovací v rámci kurikula informatiky a digitálních technologií. V rovině empirické publikace na výzkumném základě řeší otázku důležitosti jednotlivých témat učiva z pohledu učitelů informatiky a digitálních technologií. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kurikulum informatiky a digitálních technologií z pohledu učitelů 2. stupně základních škol - Hana Bučková, Jiří Dostál - e-kniha , Tescoma formičky pro tvarování pokrmů grandchef, 4 ks (8595028484021)Kniha - autor Jiří Šmejkal, 108 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Cvičebnice určená především pro střední průmyslové školy strojírenské. Obsahuje cca 100 příkladů z oblasti strojírenské technologie. Průřez tématy byl volen tak, aby pokrývala v podstatě veškerou látku strojírenské technologie v rozsahu středních průmyslových škol. Témata příkladů zahrnují následující oblasti: - přípravky - rondel - přístřih, tažení - rozvinutá délka polotovaru - dělicí přístroje - diferenciální - kotoučový nůž - lícování - lisotechnika - multiplikátor - řezné podmínky - strojní časy - trvanlivost břitu - výstředník - vačka - využití materiálu - rentabilita přípravku - soustružení kuželů - řezání závitů na soustruhu - protahovací nástroj - hmotnost součásti - rovnovážný diagram (alza.cz)
Podobné produkty ako Strojírenská technologie v příkladech (80-86686-51-5) , Regatta hana 200 duch(stripe) (5059404152483)Plnitelná kapsička pro skladování jídla, ideální na doma, na procházku nebo na cesty, dvojitý uzávěr na zip umožňuje snadné otevírání a zajištění bezpečnosti skladovaných potravin a současně ochranu proti pronikání pachů, snadno se plní, myjí a skladují Připravujete děťátku pokrmy a potřebujete si je vzít s sebou na cesty? Opakovatelně použitelné sáčky AKUKU jsou skvělým řešením na výlet či procházku, ale samozřejmě také na příkrmy pro dítě na doma. Plnitelné kapsičky AKUKU mají dvojitý uzávěr na zip pro snadné otevírání a zajištění bezpečnosti pokrmu uvnitř. Současně také chrání proti pronikání pachu dovnitř sáčku. Opakovatelně použitelné sáčky AKUKU se jednoduše plní, myjí i skladují. Klíčové vlastnosti opakovaně použitelných sáčků pro skladování pokrmů AKUKUOpakovaně použitelné kapsičky na jídlo AKUKU jsou ideálním řešením na cestySkvělé řešení pro připravené příkrmy pro děťátko i na domaDíky dvojitému uzávěru na zip se sáčky jednoduše... (alza.cz)
Podobné produkty ako AKUKU sáčky pro skladování pokrmů opakovaně použitelné 150 ml, 5 ks (5907644000562) , Zagorová hana: hanka - cd (310535-2)Boj a bojovníci provázejí člověka už od nepaměti. Začalo to v dávném pravěku, přes všechny nejrůznější války a končí třeba rvačkou na hřišti. Jak a čím se v jednotlivých etapách dějin bojovalo? Co všechno museli bojovníci umět, dokázat a které vlastnosti kromě odvahy, udatnosti a síly pro ně byly nepostradatelné? Odpověď ze života profesionálních práčů, rváčů, vojáků, žoldnéřů i „obyčejných“ lovců mamutů najdeš na stránkách, které jsou doslova po zuby ozbrojené. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Bojovníci - Jana Sedláčková , Hana (978-80-7577-424-8)Boj a bojovníci provázejí člověka už od nepaměti. Začalo to v dávném pravěku, přes všechny nejrůznější války a končí třeba rvačkou na hřišti. Jak a čím se v jednotlivých etapách dějin bojovalo? Co všechno museli bojovníci umět, dokázat a které vlastnosti kromě odvahy, udatnosti a síly pro ně byly nepostradatelné? Odpověď ze života profesionálních práčů, rváčů, vojáků, žoldnéřů i „obyčejných“ lovců mamutů najdeš na stránkách, které jsou doslova po zuby ozbrojené. (patro.cz)
Podobné produkty ako Bojovníci - Sedláčková Jana , Hana (978-80-7491-940-4)Toyen je dodnes jednou z nejznámějších a nejuznávanějších avantgardních umělkyň na světě. Biografie této svobodomyslné malířky a výrazné osobnosti meziválečné umělecké avantgardy, která sama o sobě šířila mnoho mýtů, odkrývá dosud neznámá fakta a zachycuje historii mnoha obrazů. Spisovatelka a filmová režisérka Andrea Sedláčková prošla desítky archivů, policejních záznamů a dosud nepublikovaných deníků, aby objevila skutečnou Toyen. Strhujícím způsobem líčí její milostný život a dění mezi českými a francouzskými surrealisty a levicovými intelektuály. Dopřává nám setkání s Vítězslavem Nezvalem, Karlem Teigem, Jindřichem Heislerem, André Bretonem, Benjaminem Péretem, Paulem Eluardem a samozřejmě s Jindřichem Štyrským. Půvabné líčí pražské a pařížské galerie, kavárny, kabarety a nevěstince i atmosféru míst, kde malířka a její souputníci pobývali a tvořili. Současně nás seznamuje s historií mnoha Toyeniných obrazů.Text doprovází přes dvě stě reprodukcí a dokumentárních černobílých i barevných fotografií. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Toyen - Andrea Sedláčková , Hana (978-80-89873-10-4)Potřebujete si procvičit český jazyk, abyste uspěli u přijímacích zkoušek? Začněte třeba s testy ze slohu řady Umím češtinu? – připraví vás na všechno. Co najdete ve Slohu pro 5. ročník? * 5 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z českého jazyka * otázky zaměřené na základní slohové útvary a jejich výrazové prostředky, funkční styly a stylové postupy, na vrstvy jazyka, členění textů a textovou návaznost a na další jevy z oblasti stylistiky * přehledně zpracované výsledky * zábavný komiks se soutěží na závěr (patro.cz)
Podobné produkty ako Sloh 5 - Mikulenková HanaPřipravujete se na přijímací zkoušky? Nebo si jen potřebujete procvičit češtinu? Pak kromě testů z tvarosloví vyzkoušejte i další díly řady Umím češtinu? Co najdete v Tvarosloví pro 5. ročník? * 10 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z češtiny * otázky zaměřené na skloňování a časování ohebných slovních druhů, mluvnické kategorie podstatných jmen, sloves i dalších slovních druhů, shodu přísudku s podmětem a na další jevy z oblasti tvarosloví * 5 diktátů * přehledně zpracované výsledky * zábavnou doplňovačku na závěr (patro.cz)
Podobné produkty ako Tvarosloví 5 - Mikulenková HanaPracovní sešit obsahující numeraci do 100 a sčítání a odčítání bez přechodu přes desítku. Dále zahrnuje příklady, které procvičují vztahy o x krát více (méně), a příklady na záměnu sčítanců. Geometrie: bod, úsečka a přímka. Součástí sešitu je i perforovaná kartonová příloha s obrázky mincí a bankovek a číselná osa 0-100. (patro.cz)
Podobné produkty ako Matematika 5 - Staudková HanaKniha - autor Jitka Vodáková; Eva Marádová, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice poskytuje informace o organizaci prací spojených s přípravou pokrmů, o uspořádání prostoru, ve kterém se pokrmy připravují a podávají, a hlavně o postupech, při nichž se potraviny mění v chutné pokrmy. (alza.cz)
Podobné produkty ako Praktické činnosti Příprava pokrmů: pro 6. - 9. ročník základních škol (80-7168-849-5)Učebnice Český jazyk 5 navazuje na učebnici pro 4. ročník tematicky i metodologicky. Jako v předchozích ročnících tvoří osu publikace narativní (vyprávěcí) linie, která propojuje jednotlivé oddíly a kapitoly do příběhového celku. Kromě úzké propojenosti s literární výchovou (především v oblasti očekávaných výstupů) podporuje učebnice mezioborové souvislosti s dalšími vzdělávacímu obory. Celá Modrá řada Český jazyk a literatura pro 1. stupeň ZŠ vychází vstříc požadavkům RVP, vede k očekávaným výstupům a rozvoji klíčových kompetencí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Český jazyk 5 - 5. ročník - Hana MikulenkováElektronická kniha - autor Vasile Filat, 53 stran, česky Dokážeme jako křesťané používat informační technologie správným způsobem – a to nejen pro práci či zábavu, ale také pro duchovní růst a šíření evangelia? Autor v knize přináší praktické rady, jak komunikovat na internetu, jak si vytvořit strategii využívání sociálních sítí nebo jak vytvářet kvalitní fotografie a videa s hodnotným obsahem. Neopomíjí ani nebezpečí závislosti na informačních technologiích a přináší podněty, jak se jí vyvarovat. Publikaci je možné využít také jako materiál k osobnímu či skupinovému studiu. Každá kapitola obsahuje otázky k zamyšlení. (alza.cz)
Podobné produkty ako Křesťané a využití informačních technologií (999-00-030-6276-5)Kniha - Kniha je základní učebnicí oboru zedník. Seznamuje se způsoby zdění. Probírá cihelné, kamenné, tvárnicové a smíšené zdivo, betonářské práce, seznamuje s hlavními druhy hydroizolací a izolací proti radonu, typy lešení, zakládáním staveb a zemními pracemi. U každého druhu prací uvádí zásady bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci. V souladu s platnými učebními osnovami jsou některé z kapitol přeřazeny do připravovaných dalších dílů technologie, jiné naopak nově zařazeny. Učebnice je výrazně doplněna a aktualizována. (alza.cz)
Podobné produkty ako Stavební technologie I. pro SOU (978-80-86817-09-5)Docela všední obyčejný den ve městě a v cukrárně je zase plno. Aby ne, pracuje zde šikovná slečna cukrářka, jejíž dorty jsou vyhlášené po celém městě. Paní učitelka svolává děti k obědu. Kuchař mezitím připravuje chutnou pečínku… Cukrářka, učitelka, kuchař – kým chceš jednou být? Poznej tato i mnohá jiná povolání. Zjisti, co ke své práci potřebuje detektiv, baletka, automechanik nebo švadlena. Obrázky podněcují v malém čtenáři představivost a pomáhají mu rozvíjet slovní zásobu. (patro.cz)
Podobné produkty ako Čím budu? - Sedláčková JanaPojem neuroendokrinní nádory zahrnuje heterogenní skupinu nádorů pocházejících ze sekrečních buněk neuroendokrinního systému. Nejčastěji jsou tyto neoplazie lokalizovány v pankreatu, plicích, v tenkém střevě či v apendixu, mohou však vznikat ve velkém počtu dalších orgánů. Historicky nejznámějším neuroendokrinním tumorem je karcinoid, dnes však tento pojem zahrnuje velký počet dalších nádorů. Unikátní a přitom velmi praktická monografie velkého autorského kolektivu vedeného prim. MUDr. Evou Sedláčkovou, MBA (VFN Praha) a prim. MUDr. Vierou Bajčiovou, CSc., (FN Brno) seznamuje čtenáře – onkology i lékaře dalších odborností – s aktuálním stavem diagnostiky a terapie těchto nádorů, které – vzhledem k rychle se zvyšující incidenci – již dávno nelze považovat za vzácné. Kniha je věnována nestorovi české endokrinologie, prof. MUDr. Josefu Markovi, DrSc. (patro.cz)
Podobné produkty ako Neuroendokrinní nádory - Sedláčková EvaDocela všední obyčejný den ve městě a v cukrárně je zase plno. Aby ne, pracuje zde šikovná slečna cukrářka, jejíž dorty jsou vyhlášené po celém městě. Paní učitelka svolává děti k obědu. Kuchař mezitím připravuje chutnou pečínku… Cukrářka, učitelka, kuchař – kým chceš jednou být? Poznej tato i mnohá jiná povolání. Zjisti, co ke své práci potřebuje detektiv, baletka, automechanik nebo švadlena. Obrázky podněcují v malém čtenáři představivost a pomáhají mu rozvíjet slovní zásobu. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Čím budu? - Jana SedláčkováVydejte se na cestu kolem světa! Deštivý Londýn, rozkvetlé Kjóto i rozpálenou Káhiru budete mít jako na dlani. Projeďte se červeným doubledeckerem, kličkujte davem v tuk-tuku nebo vyrazte se psím spřežením na zasněžený sever. Brouzdejte uličkami, obdivujte starobylé památky i moderní architekturu a ochutnávejte místní dobroty. Odkud pochází slavné croissanty? Ve kterém městě ušili první džíny? A kde spatřila světlo světa první žvýkačka nebo Nobelova cena? Vše se dozvíte v tomto bohatě ilustrovaném průvodci. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Malovaná města - Jana SedláčkováUčebnice Český jazyk 5 navazuje na učebnici pro 4. ročník tematicky i metodologicky. Jako v předchozích ročnících tvoří osu publikace narativní (vyprávěcí) linie, která propojuje jednotlivé oddíly a kapitoly do příběhového celku. Kromě úzké propojenosti s literární výchovou (především v oblasti očekávaných výstupů) podporuje učebnice mezioborové souvislosti s dalšími vzdělávacímu obory. Celá Modrá řada Český jazyk a literatura pro 1. stupeň ZŠ vychází vstříc požadavkům RVP, vede k očekávaným výstupům a rozvoji klíčových kompetencí. (patro.cz)
Podobné produkty ako Český jazyk 5 - Mikulenková HanaPotřebujete si procvičit češtinu? Přijímací zkoušky jsou možná daleko, ale čas se krátí. Připravujte se s testy Umím češtinu? – a začněte třeba větnou stavbou. Co najdete ve Větné stavbě pro 5. ročník? * 5 didaktických testů, každý s 20 různorodými úlohami z českého jazyka * otázky zaměřené na větnou stavbu, základní větné členy, druhy (vedlejších) vět a souvětí, na přímou a nepřímou řeč, druhy vět dle postoje mluvčího a na další jevy z oblasti stavby vět * 1 diktát * přehledně zpracované výsledky * zábavnou osmisměrku na závěr (patro.cz)
Podobné produkty ako Větná stavba 5 - Mikulenková HanaKniha - 176 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Do právneho poriadku sa zaviedol inštitút „blokovania“, ktorý slúži na efektívne zamedzenie šírenia škodlivého obsahu na internete a to v záujme zabezpečiť dôveryhodnosť služieb a aktivít poskytovaných prostredníctvom internetu a ochrany osôb zúčastňujúcich sa na týchto aktivitách ako aj konečného užívateľa týchto služieb... (alza.cz)
Podobné produkty ako Aktualizácia V/5 2022 – štátna služba, informačné technológie verejnej správy (9772730035034)(patro.cz)
Podobné produkty ako PRACOVNÍ SEŠIT K ČÍTANCE 5/2 - Miroslav Špika; Hana Saudková - Staudková Hana(patro.cz)
Podobné produkty ako Lidé kolem nás 5 Etika - Aplikovaná etika pro 5. ročník - L. Bradáčová, Hana Staudková, A. Šotolová - Staudková HanaSvazek č.68 Na 19 stranách procházka místem a jeho minulostí, 8 fotografií, 2 kresby s podobou v minulosti, příběhy, jež se k hradu váží, půdorys, situace s popisky a seznam držitelů hradu a později území, kde stával. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Purkhybl - Přemysl Špráchal, Božena SedláčkováZáří 1989. V Polsku, Maďarsku pukají ledy, desetitisíce východních Němců prchají ze země, z perestrojkového Sovětského svazu přichází jedna nepředstavitelná zpráva za druhou, vše je v pohybu - jen v Československu se jako by nic neděje. Dva měsíce před listopadem 89 se mladá žena, studentka FAMU, rozhoduje k riskantnímu a osudovému kroku. Zůstává v Paříži! Následují týdny a měsíce plné dramatických situací, nejistot a zklamání, ale i okouzlení novým prostředím, krásným městem, ve kterém stojí za to žít, svobodou, kterou stojí za to dýchat. Hrdinka poznává, jak je nečekaně těžké ocitnout se sama, bez domova, ve světě sice lákavém, ale přece jen cizím a chladném. Přichází první nárazy s realitou, ale i nová přátelství, zážitky, lásky... (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Moje pařížská revoluce - Andrea SedláčkováPříběh lásky dvou lidí, kterým se vztah pod rukama proměnil v milostný zápas. Tomáš, šarmantní a uznávaný pražský intelektuál, se seznámí s režisérkou Martinou, která žije a pracuje zároveň v Paříži i Praze a píše scénář dokumentárního filmu o Milanu Kunderovi. Vášnivá láska netrvá příliš dlouho, Martina postupně objevuje, že s partnerem není ve vztahu sama, až se z ní stane neúnavná rozkrývačka Tomášových dalších a dalších nevěr, přičemž Tomášovy milenky se postupně stávají jejími spiklenkami. Práce na filmu o Milanu Kunderovi zavede Martinu na místa spojená se spisovatelovým životem i s jeho romány, do Prahy, Vídně, Paříže. V Martininých přípravách i fiktivních scénách z připravovaného snímku se objevují základní témata Kunderových románů: láska, sex, nevěra, kruté žerty osudu i život intelektuála zapleteného v osidlech velkých dějin. To vše v kontrastu s bídou policejního špiclování a zasahování do životů druhých. Upachtěné i sofistikované slídění agentů StB v Kunderově soukromí se Martině nečekaně protne s jejím vlastním osudem. Ona však může využít modernějších metod než někdejší tajná policie - internetu, facebooku a mobilního telefonu. Martinu masochistické hledání pravdy přivede téměř na pokraj sebezničení. Práce na filmu ji však naplňuje a autorka prostřednictvím své hrdinky Martiny přináší čtenáři nečekaně zajímavé detaily a souvislosti z Kunderova díla i života. Jelikož někdejší emigrantka Martina tráví velkou část svého života v Paříži, jejím příběhem se prolínají i události posledních let, jakými byly uprchlická krize, problematika islamizace Francie, vraždění v redakci časopisu Charlie Hebdo nebo v klubu Bataclan či nástup Marine Le Penové a Emmanuela Macrona. Líčení francouzských reálií a zarputilé debaty "progresistky" Martiny a "strážce tradičních hodnot" Tomáše tvoří další poutavou linku tohoto napínavého milostného románu. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Téměř nesmrtelná láska - Andrea SedláčkováVšechno, co budete následujících sedm měsíců potřebovat, si vezete s sebou. Před vámi jsou tisíce kilometrů v poušti, horách, ve městech i v úrodných údolích. S pohodlím hotelů nemůžete počítat. Spolehnout se můžete jen na svého spolucestujícího. Čeká vás nespoutaný kout světa, kde život plyne svým vlastním tempem. Region, který nemá zrovna pověst nejbezpečnějšího místa na naší planetě. Čeká vás dobrodružství vašeho života! Co byste takové výpravě řekli? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Po vlastní ose - Jolana Sedláčková