Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)

Produkt Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2) sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2) upraviť a produkt hľadať znova.

Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)

Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2) , Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)

Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)

Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1) , Technologie přípravy pokrmů 3: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)

Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)

Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6) , Technologie přípravy pokrmů 4: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)

Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)

Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0) , Technologie přípravy pokrmů 5: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)

Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)

Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková, 86 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1) , Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)

Logika pro střední školy (80-7168-201-2)

Logika pro střední školy (80-7168-201-2)
Detail

Kniha - autor Oldřich Selucký, 240 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice obsahuje základní pojmy a metody klasické (aristotelské) logiky i moderní (matematické) logiky. Důraz klade na praktické logické myšlení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Logika pro střední školy (80-7168-201-2) , Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště (978-80-7238-875-2)

Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková Hana , Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2)

Matematika 2 pro střední odborná učiliště - Macálková Lenka

Matematika 2 pro střední odborná učiliště - Macálková Lenka
Detail

Druhý díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do tří tematických celků: Lineární rovnice a nerovnice; Soustavy lineárních rovnic a nerovnic a Funkce. V celku Lineární rovnice a nerovnice si žáci zopakují znalosti a práci s pojmy "rovnice" a "rovnost". Značná část celku je zaměřena na slovní úlohy z praktického života, při jejichž řešení rovnice a nerovnice běžně využíváme. Cílem celku Soustavy lineárních rovnic a nerovnic je prohloubit znalosti o metodách řešení soustav rovnic a nerovnic. Při jejich řešení žáci mohou hojně využívat znalostí a dovedností z prvního celku. Poslední celek je věnován funkcím a jejich vlastnostem, důraz je kladen na lineární funkce, přímou a nepřímou úměrnost, kvadratické funkce a goniometrické funkce. Napříč celou publikací najdete jak velké množství úloh drilového charakteru, tak i dostatek slovních úloh, které vycházejí z reálných situací. Úlohy, k jejichž výpočtu je vhodné mít u sebe kalkulačku, jsou označeny symbolem kalkulačky. Sbírková část publikace pak obsahuje další úlohy k procvičení, které se vztahují k jednotlivým kapitolám. (patro.cz)

Podobné produkty ako Matematika 2 pro střední odborná učiliště - Macálková Lenka , Logika pro střední školy (80-7168-201-2)

Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Ano

Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Ano
Detail

První díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do čtyř tematických celků: Číselné obory a číselná osa; Poměr, trojčlenka a procenta; Mocniny a odmocniny a Výrazy. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) je uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení je obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit. (patro.cz)

Podobné produkty ako Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Ano , Matematika 3 pro střední odborná učiliště: planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-342-2)

Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl - Mach Josef

Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl - Mach Josef
Detail

Třídílná řada učebnic pro SOU obor kuchař/číšník se zaměřuje na obecné otázky tržní ekonomiky i na konkrétní fungování podniků společného stravování. Předností této řady učebnic je stručné a jasné objasňování potřebných pojmů a souvislostí. O obsahu prvního dílu napovídají názvy kapitol: Pojetí a základní pojmy ekonomiky, Tržní ekonomika, Národní hospodářství, Obchod, Cestovní ruch a společné stravování. (patro.cz)

Podobné produkty ako Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl - Mach Josef , Genau! 2 němčina pro střední odborné školy a učiliště: učebnice, pracovní sešit (978-80-7397-322-3)

Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal

Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal
Detail

První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby (i s ohledem a evropskou legislativu), na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Vzhledem k obsahové náplni tohoto dílu je tato publikace nejenom potřebnou publikací pro školy, ale také vhodným zdrojem informací pro provozovatele gastronomické výroby.Dále popisuje zpracování potravina přípravu polévek. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal , Matematika 2 pro střední odborná učiliště: rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-341-5)

Matematika 4 pro střední odborná učiliště

Matematika 4 pro střední odborná učiliště
Detail

Čtvrtý díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do tří tematických celků: Stereometrie; Pravděpodobnost v praktických úlohách a Práce s daty v praktických úlohách. Celek Stereometrie je věnován vlastnostem těles. První kapitola se zaměřuje na tělesa a situace v prostoru ve vší jejich obecnosti. Ostatní kapitoly prvního celku jsou zaměřeny na jednotlivá základní tělesa a výpočty v nich. Důraz je kladen především na správnou představu prostorové situace nastíněné v úloze a na interpretaci výsledku. Druhý celek je zaměřen na základní porozumění pojmům "náhodný jev“ a „pravděpodobnost“, k čemuž využíváme většinou modelové situace jako jsou hody kostkami, výběr karet atd. Velkou pozornost věnujeme také opačným jevům a jejich přesným popisům za pomocí kvantifikátorů (např. alespoň, každý, nejméně, …) Třetí celek se zabývá prací s daty. V základu se žáci seznámí s pojmy jako je datový soubor, četnost, aritmetický a vážený průměr a medián. Další části třetího celku jsou zaměřeny převážně na správné porozumění zpracovaným datům a interpretaci výsledků. Napříč celou publikací najdete jak velké množství úloh drilového charakteru, tak i dostatek slovních úloh, které vycházejí z reálných situací. Úlohy, k jejichž výpočtu je vhodné mít u sebe kalkulačku, jsou označeny symbolem kalkulačky. Sbírková část publikace pak obsahuje další úlohy k procvičení, které se vztahují k jednotlivým kapitolám. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Matematika 4 pro střední odborná učiliště , Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-061-1)

Matematika 2 pro střední odborná učiliště - Kateřina Marková, Lenka Macálková

Matematika 2 pro střední odborná učiliště - Kateřina Marková, Lenka Macálková
Detail

Druhý díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do tří tematických celků: Lineární rovnice a nerovnice; Soustavy lineárních rovnic a nerovnic a Funkce. V celku Lineární rovnice a nerovnice si žáci zopakují znalosti a práci s pojmy "rovnice" a "rovnost". Značná část celku je zaměřena na slovní úlohy z praktického života, při jejichž řešení rovnice a nerovnice běžně využíváme. Cílem celku Soustavy lineárních rovnic a nerovnic je prohloubit znalosti o metodách řešení soustav rovnic a nerovnic. Při jejich řešení žáci mohou hojně využívat znalostí a dovedností z prvního celku. Poslední celek je věnován funkcím a jejich vlastnostem, důraz je kladen na lineární funkce, přímou a nepřímou úměrnost, kvadratické funkce a goniometrické funkce. Napříč celou publikací najdete jak velké množství úloh drilového charakteru, tak i dostatek slovních úloh, které vycházejí z reálných situací. Úlohy, k jejichž výpočtu je vhodné mít u sebe kalkulačku, jsou označeny symbolem kalkulačky. Sbírková část publikace pak obsahuje další úlohy k procvičení, které se vztahují k jednotlivým kapitolám. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Matematika 2 pro střední odborná učiliště - Kateřina Marková, Lenka Macálková , Matematika 3 pro střední odborná učiliště učitelská verze: planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-365-1)

Matematika 2 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Macálková Lenka

Matematika 2 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Macálková Lenka
Detail

Druhý díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do tří tematických celků: Lineární rovnice a nerovnice; Soustavy lineárních rovnic a nerovnic a Funkce. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) je uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení je obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit. (patro.cz)

Podobné produkty ako Matematika 2 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Macálková Lenka , Matematika 1 pro střední odborná učiliště: čísla, výrazy a počítání s nimi. (978-80-7358-340-8)

Sloh: Pro 6.-9.ročník ZŠ, příslušné ročníky víceletých gymnázií a pro střední školy (80-7168-844-4)

Sloh: Pro 6.-9.ročník ZŠ, příslušné ročníky víceletých gymnázií a pro střední školy (80-7168-844-4)
Detail

Kniha - autor Milena Fucimanová, 176 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Látka v učebnici slohu pro 2. stupeň základních škol je tradiční, pojetí výuky je však nové. Autorka klade důraz na tvořivý přístup nejen žáků, ale i učitelů. Přináší řadu inspirativních námětů k samostatnému řešení úloh i pro vyslovení životních postojů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Sloh: Pro 6.-9.ročník ZŠ, příslušné ročníky víceletých gymnázií a pro střední školy (80-7168-844-4) , Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl: obor kuchař / číšník (978-80-7373-034-5)

Matematika 3 pro střední odborná učiliště: Planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-342-2)

Matematika 3 pro střední odborná učiliště: Planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-342-2)
Detail

Kniha - autor Martina Květoňová; Lenka Macálková, 100 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Třetí díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do dvou tematických celků: Geometrie v rovině a Geometrické výpočty. Celek Geometrie v rovině je zaměřen na polohové a metrické vlastnosti, vzájemnou polohu základních geometrických prvků, vlastnosti trojúhelníků a čtyřúhelníků a jejich konstrukci ze znalosti některých prvků. Ve druhém celku se nejprve věnujeme Pythagorově větě a goniometrickým funkcím ostrého úhlu. Další část tohoto tematického celku se věnuje obvodům a obsahům trojúhelníků, čtyřúhelníků, pravidelných mnohoúhelníků, kruhů a také složených útvarů. Znalosti nabyté v těchto kapitolách pak žáci zúročí v praktických úlohách. Napříč celou publikací najdete jak velké množství úloh drilového charakteru, tak i dostatek slovních úloh, které vycházejí z reálných situací. Úlohy, k jejichž výpočtu je vhodné mít u sebe... (alza.cz)

Podobné produkty ako Matematika 3 pro střední odborná učiliště: Planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-342-2) , Genau! 1 němčina pro střední odborné školy a učiliště: součástí genau 1 je učebnice, pracovní sešit (978-80-7397-294-3)

Těsnopis: Pro střední školy (80-7168-308-6)

Němčina pro nejmenší: Učebnice pro předškolní děti a pro žáky 1. ročníku základní školy (80-7168-847-9)

Němčina pro nejmenší: Učebnice pro předškolní děti a pro žáky 1. ročníku základní školy (80-7168-847-9)
Detail

Kniha - autor Gabriela Pavlíková; Helena Chadimová, 80 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice najde uplatnění v mateřských školách, v 1. a 2. ročníku ZŠ a i při individuální výuce doma. Obsahuje náměty na cvičení i metodické pokyny pro učitele a rodiče. Učebnice staví na přirozeném osvojování slov a vazeb hravou formou. Nepožaduje a ani nepředpokládá znalost čtení a psaní. Psané texty obsahují pokyny pro dospělé, zatímco děti pracují pouze s obrázky. Učebnici doplňuje nahrávka, která je k dispozici zvlášť na audiokazetě. (alza.cz)

Podobné produkty ako Němčina pro nejmenší: Učebnice pro předškolní děti a pro žáky 1. ročníku základní školy (80-7168-847-9) , Matematika 2 pro střední odborná učiliště učitelská verze: rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-364-4)

Občanská nauka pro střední odborná učiliště: veškeré učivo občanské nauky pro SOU v jedné učebnici (80-7235-237-7)

Občanská nauka pro střední odborná učiliště: veškeré učivo občanské nauky pro SOU v jedné učebnici (80-7235-237-7)
Detail

Kniha - autor Vladislav Dudák, 280 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice Občanská nauka pro SOU obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOU.Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. Každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. Tato učebnice je alternativa k třídílné řadě M.Valenty. (alza.cz)

Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborná učiliště: veškeré učivo občanské nauky pro SOU v jedné učebnici (80-7235-237-7) , Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl: obor kuchař/číšník (978-80-7373-035-2)

Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl: obor kuchař / číšník (978-80-7373-034-5)

Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl: obor kuchař / číšník (978-80-7373-034-5)
Detail

Kniha - autor Josef Mach, 72 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Třídílná řada učebnic pro SOU obor kuchař/číšník se zaměřuje na obecné otázky tržní ekonomiky i na konkrétní fungování podniků společného stravování. Předností této řady učebnic je stručné a jasné objasňování potřebných pojmů a souvislostí. O obsahu prvního dílu napovídají názvy kapitol: Pojetí a základní pojmy ekonomiky, Tržní ekonomika, Národní hospodářství, Obchod, Cestovní ruch a společné stravování. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl: obor kuchař / číšník (978-80-7373-034-5) , Zeměpis pro střední odborné školy a učiliště (978-80-86034-96-6)

Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl: obor kuchař/číšník (978-80-7373-035-2)

Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl: obor kuchař/číšník (978-80-7373-035-2)
Detail

Kniha - autor Josef Mach, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Třídílná řada učebnic pro SOU obor kuchař/číšník se zaměřuje na obecné otázky tržní ekonomiky i na konkrétní fungování podniků společného stravování. Předností této řady učebnic je stručné a jasné objasňování potřebných pojmů a souvislostí. O obsahu třetího dílu napovídají názvy kapitol: Finanční stránka podniku, Daňová soustava, Základy účetnictví, Zahájení podnikatelské činnosti. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl: obor kuchař/číšník (978-80-7373-035-2) , Písemná a elektronická komunikace 2: pro střední školy a veřejnost (80-7168-924-6)

Matematika 2 pro střední odborná učiliště: Rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-341-5)

Matematika 2 pro střední odborná učiliště: Rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-341-5)
Detail

Kniha - česky Druhý díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do tří tematických celků: Lineární rovnice a nerovnice; Soustavy lineárních rovnic a nerovnic a Funkce. V celku Lineární rovnice a nerovnice si žáci zopakují znalosti a práci s pojmy "rovnice" a "rovnost". Značná část celku je zaměřena na slovní úlohy z praktického života, při jejichž řešení rovnice a nerovnice běžně využíváme. Cílem celku Soustavy lineárních rovnic a nerovnic je prohloubit znalosti o metodách řešení soustav rovnic a nerovnic. Při jejich řešení žáci mohou hojně využívat znalostí a dovedností z prvního celku. Poslední celek je věnován funkcím a jejich vlastnostem, důraz je kladen na lineární funkce, přímou a nepřímou úměrnost, kvadratické funkce a goniometrické funkce. Napříč celou publikací najdete jak velké množství úloh drilového charakteru, tak i dostatek slovních úloh, které vycházejí z reálných situací. Úlohy, k jejichž výpočtu je vhodné... (alza.cz)

Podobné produkty ako Matematika 2 pro střední odborná učiliště: Rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-341-5) , Cvičebnice latiny: pro střední školy (80-7168-605-0)

Cvičebnice latiny: pro střední školy (80-7168-605-0)

Cvičebnice latiny: pro střední školy (80-7168-605-0)
Detail

Kniha - autor Vlasta Seinerová, 136 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Cvičebnice latiny: pro střední školy (80-7168-605-0) , Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-060-4)

Občanská nauka pro střední odborná učiliště - Vladislav Dudák

Občanská nauka pro střední odborná učiliště - Vladislav Dudák
Detail

Souborná učebnice občanské výchovy obsahuje témata: od člověka k lidem, stát a občan, právo a společnost, člověk ve světě ekonomie, Česká republika, Evropa a svět. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborná učiliště - Vladislav Dudák , Nová literatura pro střední školy 2 učebnice: zkrácená verze (978-80-7358-381-1)

Matematika 3 pro střední odborná učiliště - Macálková Lenka

Matematika 3 pro střední odborná učiliště - Macálková Lenka
Detail

Třetí díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do dvou tematických celků: Geometrie v rovině a Geometrické výpočty. Celek Geometrie v rovině je zaměřen na polohové a metrické vlastnosti, vzájemnou polohu základních geometrických prvků, vlastnosti trojúhelníků a čtyřúhelníků a jejich konstrukci ze znalosti některých prvků. Ve druhém celku se nejprve věnujeme Pythagorově větě a goniometrickým funkcím ostrého úhlu. Další část tohoto tematického celku se věnuje obvodům a obsahům trojúhelníků, čtyřúhelníků, pravidelných mnohoúhelníků, kruhů a také složených útvarů. Znalosti nabyté v těchto kapitolách pak žáci zúročí v praktických úlohách. Napříč celou publikací najdete jak velké množství úloh drilového charakteru, tak i dostatek slovních úloh, které vycházejí z reálných situací. Úlohy, k jejichž výpočtu je vhodné mít u sebe kalkulačku, jsou označeny symbolem kalkulačky. Sbírková část publikace pak obsahuje další úlohy k procvičení, které se vztahují k jednotlivým kapitolám, a úlohy vhodné pro společnou část. autoři (patro.cz)

Podobné produkty ako Matematika 3 pro střední odborná učiliště - Macálková Lenka , Matematika pro střední školy 4.díl učebnice: funkce 1 (978-80-7358-214-2)

Občanská nauka pro střední odborná učiliště - Dudák Vladislav

Občanská nauka pro střední odborná učiliště - Dudák Vladislav
Detail

Učebnice Občanská nauka pro SOU obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOU.Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. Každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. Tato učebnice je alternativa k třídílné řadě M.Valenty. (patro.cz)

Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborná učiliště - Dudák Vladislav , Makroekonomie a hospodářská politika: pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-062-8)

Matematika 3 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-365-1)

Matematika 3 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-365-1)
Detail

Kniha - česky Třetí díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do dvou tematických celků: Geometrie v rovině a Geometrické výpočty. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) je uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení je obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit. (alza.cz)

Podobné produkty ako Matematika 3 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-365-1) , Němčina pro nejmenší: učebnice pro předškolní děti a pro žáky 1. ročníku základní školy (80-7168-847-9)

Matematika 1 pro střední odborná učiliště: Čísla, výrazy a počítání s nimi. (978-80-7358-340-8)

Matematika 1 pro střední odborná učiliště: Čísla, výrazy a počítání s nimi. (978-80-7358-340-8)
Detail

Kniha - autor Václav Zemek; Kateřina Marková; Petra Siebenbürgerová; Lenka Macálková, 112 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá První díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do čtyř tematických celků: Číselné obory a číselná osa; Poměr, trojčlenka a procenta; Mocniny a odmocniny a Výrazy. V celku Číselné obory a číselná osa si žáci zopakují vědomosti a práci s reálnými čísly a číselnou osou. Celek Poměr, trojčlenka a procenta je zaměřen především na řešení praktických slovních úloh z různých oblastí a na základy finanční matematiky, jako je například výpočet slevy, převod finanční částky do různých měn a výpočet čisté mzdy. Celek Mocniny a odmocniny se věnuje základním operacím s mocninami a odmocninami reálných čísel a převodům jednotek. Celek Výrazy se zaměřuje především na porozumění pojmu "proměnná" a na základní operace s číselnými, algebraickými a lomenými výrazy. Napříč celou publikací najdete jak velké množství... (alza.cz)

Podobné produkty ako Matematika 1 pro střední odborná učiliště: Čísla, výrazy a počítání s nimi. (978-80-7358-340-8) , Ošetřovatelství 1: pro střední zdravotnické školy, obor zdravotnický asistent (80-7168-987-4)

Občanská nauka 3 pro střední odborná učiliště - Vladislav Dudák

Občanská nauka 3 pro střední odborná učiliště - Vladislav Dudák
Detail

Třetí závěrečný díl učebnice občanské nauky pro SOU.S ohledem na obsah osnov a druhu učebnic již vydaných se bude věnovat především dějinám a globálním problémům tohoto světa. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Občanská nauka 3 pro střední odborná učiliště - Vladislav Dudák , Matematika 4 pro střední odborná učiliště: stereometrie, práce s daty (978-80-7358-343-9)

Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl - Mach Josef

Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl - Mach Josef
Detail

Třídílná řada učebnic pro SOU obor kuchař/číšník se zaměřuje na obecné otázky tržní ekonomiky i na konkrétní fungování podniků společného stravování. Předností této řady učebnic je stručné a jasné objasňování potřebných pojmů a souvislostí. O obsahu třetího dílu napovídají názvy kapitol: Finanční stránka podniku, Daňová soustava, Základy účetnictví, Zahájení podnikatelské činnosti. (patro.cz)

Podobné produkty ako Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl - Mach Josef , Jak psát správně čárky: průvodce interpunkcí pro střední školy a veřejnost (80-7168-473-2)

Matematika 2 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-364-4)

Matematika 2 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-364-4)
Detail

Kniha - česky Druhý díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do tří tematických celků: Lineární rovnice a nerovnice; Soustavy lineárních rovnic a nerovnic a Funkce. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) je uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení je obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit. (alza.cz)

Podobné produkty ako Matematika 2 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-364-4)

Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště (978-80-7238-875-2)

Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště (978-80-7238-875-2)
Detail

Kniha - autor Ivo Martinec, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá NOVINKA!! Jednosvazková publikace zahrnuje učivo probírané během celého středoškolského studia - pokrývá jazykovou část předmětu i část komunikace a sloh, koncepčně rozdělené do jednotlivých tematicky uspořádaných celků (Obecné poznatky o jazyce, Český jazyk v mluvené a psané podobě, Slovní zásoba češtiny, Tvarosloví českého jazyka, Skladba českého jazyka, Tvorba a analýza textu, Český jazyk v současné společnosti). Ty se dále dělí na kapitoly s jednotnou strukturou: teorie, řešené úlohy a cvičení. Jednotlivé kapitoly v tematických celcích jsou uvozeny motivační stranou, obsahující zajímavá jazyková i mimojazyková fakta, a oddíl Naučíš se, který pojmenovává cíle dané kapitoly. První část, teorie, uvádí moderně koncipovaný výklad. Vyznačeny jsou definice či shrnutí určená k zapamatování, obsahuje také blok Souvislosti, zahrnující zajímavosti a přesahy do jiných všeobecných nebo odborných (alza.cz)

Podobné produkty ako Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště (978-80-7238-875-2)

Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková Hana

Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Václav Zemek, Kateřina Marková, Petra Siebenbürgerová

Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Václav Zemek, Kateřina Marková, Petra Siebenbürgerová
Detail

První díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do čtyř tematických celků: Číselné obory a číselná osa; Poměr, trojčlenka a procenta; Mocniny a odmocniny a Výrazy. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) je uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení je obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Václav Zemek, Kateřina Marková, Petra Siebenbürgerová

Matematika 1 pro střední odborná učiliště - Václav Zemek, Kateřina Marková, Petra Siebenbürgerová, Lenka Macálková

Matematika 1 pro střední odborná učiliště - Václav Zemek, Kateřina Marková, Petra Siebenbürgerová, Lenka Macálková
Detail

První díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do čtyř tematických celků: Číselné obory a číselná osa; Poměr, trojčlenka a procenta; Mocniny a odmocniny a Výrazy.V celku Číselné obory a číselná osa si žáci zopakují vědomosti a práci s reálnými čísly a číselnou osou. Celek Poměr, trojčlenka a procenta je zaměřen především na řešení praktických slovních úloh z různých oblastí a na základy finanční matematiky, jako je například výpočet slevy, převod finanční částky do různých měn a výpočet čisté mzdy. Celek Mocniny a odmocniny se věnuje základním operacím s mocninami a odmocninami reálných čísel a převodům jednotek. Celek Výrazy se zaměřuje především na porozumění pojmu "proměnná" a na základní operace s číselnými, algebraickými a lomenými výrazy.Napříč celou publikací najdete jak velké množství úloh drilového charakteru, tak i dostatek slovních úloh, které vycházejí z reálných situací. Úlohy, k jejichž výpočtu je vhodné mít u sebe kalkulačku, jsou označeny symbolem kalkulačky.Sbírková část publikace pak obsahuje další úlohy k procvičení, které se vztahují k jednotlivým kapitolám. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Matematika 1 pro střední odborná učiliště - Václav Zemek, Kateřina Marková, Petra Siebenbürgerová, Lenka Macálková

Matematika 3 pro střední odborná učiliště - Lenka Macálková, Martina Květoňová

Matematika 3 pro střední odborná učiliště - Lenka Macálková, Martina Květoňová
Detail

Třetí díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do dvou tematických celků: Geometrie v rovině a Geometrické výpočty. Celek Geometrie v rovině je zaměřen na polohové a metrické vlastnosti, vzájemnou polohu základních geometrických prvků, vlastnosti trojúhelníků a čtyřúhelníků a jejich konstrukci ze znalosti některých prvků. Ve druhém celku se nejprve věnujeme Pythagorově větě a goniometrickým funkcím ostrého úhlu. Další část tohoto tematického celku se věnuje obvodům a obsahům trojúhelníků, čtyřúhelníků, pravidelných mnohoúhelníků, kruhů a také složených útvarů. Znalosti nabyté v těchto kapitolách pak žáci zúročí v praktických úlohách. Napříč celou publikací najdete jak velké množství úloh drilového charakteru, tak i dostatek slovních úloh, které vycházejí z reálných situací. Úlohy, k jejichž výpočtu je vhodné mít u sebe kalkulačku, jsou označeny symbolem kalkulačky. Sbírková část publikace pak obsahuje další úlohy k procvičení, které se vztahují k jednotlivým kapitolám, a úlohy vhodné pro společnou část. autoři (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Matematika 3 pro střední odborná učiliště - Lenka Macálková, Martina Květoňová

Matematika 3 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Macálková Lenka

Matematika 3 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Macálková Lenka
Detail

Třetí díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do dvou tematických celků: Geometrie v rovině a Geometrické výpočty. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) je uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení je obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit. (patro.cz)

Podobné produkty ako Matematika 3 pro střední odborná učiliště učitelská verze - Macálková Lenka

Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2)

Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2)
Detail

Kniha - autor Libuše Kuderová, 184 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jde o učebnici pro předmět nauka o výživě na středních hotelových školách. Lze ji využít i při teoretické přípravě na středních odborných učilištích obor kuchař-číšník. Může však posloužit i široké veřejnosti. Podává základní informace o podstatě výživy, přeměn látek a energií a vyúsťuje do všeobecných zásad správné výživy člověka v různých věkových kategoriích, a to zdravých i nemocných (alza.cz)

Podobné produkty ako Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2)

Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Čísla, výrazy a počítání s nimi (978-80-7358-363-7)

Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Čísla, výrazy a počítání s nimi (978-80-7358-363-7)
Detail

Kniha - autor Kateřina Marková; Petra Siebenbürgerová; Václav Zemek, 124 stran, česky, spirálová, kroužková První díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do čtyř tematických celků: Číselné obory a číselná osa; Poměr, trojčlenka a procenta; Mocniny a odmocniny a Výrazy. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) je uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení je obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit. (alza.cz)

Podobné produkty ako Matematika 1 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Čísla, výrazy a počítání s nimi (978-80-7358-363-7)

Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Matematika 4 pro střední odborná učiliště: Stereometrie, práce s daty (978-80-7358-343-9)

Matematika 4 pro střední odborná učiliště: Stereometrie, práce s daty (978-80-7358-343-9)
Detail

Kniha - 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Čtvrtý díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do tří tematických celků: Stereometrie; Pravděpodobnost v praktických úlohách a Práce s daty v praktických úlohách. Celek Stereometrie je věnován vlastnostem těles. První kapitola se zaměřuje na tělesa a situace v prostoru ve vší jejich obecnosti. Ostatní kapitoly prvního celku jsou zaměřeny na jednotlivá základní tělesa a výpočty v nich. Důraz je kladen především na správnou představu prostorové situace nastíněné v úloze a na interpretaci výsledku. Druhý celek je zaměřen na základní porozumění pojmům "náhodný jev“ a „pravděpodobnost“, k čemuž využíváme většinou modelové situace jako jsou hody kostkami, výběr karet atd. Velkou pozornost věnujeme také opačným jevům a jejich přesným popisům za pomocí kvantifikátorů (např. alespoň, každý, nejméně, …) Třetí celek se zabývá prací s daty. V základu se žáci seznámí s pojmy jako je... (alza.cz)

Podobné produkty ako Matematika 4 pro střední odborná učiliště: Stereometrie, práce s daty (978-80-7358-343-9)

Zeměpis pro střední odborné školy a střední odborná učiliště

Zeměpis pro střední odborné školy a střední odborná učiliště
Detail

Tato učebnice je určena pro vyučování zeměpisu na středních odborných školách a středních odborných učilištích, na kterých zeměpis není odborným předmětem. Je vůbec první učebnicí, která plně odpovídá učebním osnovám určeným pro tyto typy škol. Zbavuje jejich vyučující i studenty nutnosti používat pro tento vyučovací předmět učebnice vytvořené k jinému účelu a pro jiné studenty – pro gymnázia či střední odborné školy jiného zaměření. Učebnici lze využít i při nástavbovém vyučování zeměpisu v některých odborných školách. Zahrnuje tematické oddíly: Hlavní změny na mapě světa, Globální problémy lidstva, Krajina a životní prostředí, Zeměpis cestovního ruchu, Význam zeměpisu v praxi a Zeměpis místní oblasti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zeměpis pro střední odborné školy a střední odborná učiliště

Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)

Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)

Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště - Ano

Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště - Ano
Detail

NOVINKA!! Jednosvazková publikace zahrnuje učivo probírané během celého středoškolského studia - pokrývá jazykovou část předmětu i část komunikace a sloh, koncepčně rozdělené do jednotlivých tematicky uspořádaných celků (Obecné poznatky o jazyce, Český jazyk v mluvené a psané podobě, Slovní zásoba češtiny, Tvarosloví českého jazyka, Skladba českého jazyka, Tvorba a analýza textu, Český jazyk v současné společnosti). Ty se dále dělí na kapitoly s jednotnou strukturou: teorie, řešené úlohy a cvičení. Jednotlivé kapitoly v tematických celcích jsou uvozeny motivační stranou, obsahující zajímavá jazyková i mimojazyková fakta, a oddíl Naučíš se, který pojmenovává cíle dané kapitoly. První část, teorie, uvádí moderně koncipovaný výklad. Vyznačeny jsou definice či shrnutí určená k zapamatování, obsahuje také blok Souvislosti, zahrnující zajímavosti a přesahy do jiných všeobecných nebo odborných předmětů či do reálného života. Samostatnou částí jsou řešené úlohy. Obsahují základní i náročnější úlohy k danému učivu, s řešením rozčleněným do jednotlivých kroků. Jednoduché úkoly slouží jako opakování látky ze základní školy, k připomenutí známého postupu. Řešení náročnějších úkolů se skládá z postupu řešení a ze zdůvodnění kroků. Blok cvičení poskytuje širokou škálu procvičovacích úkolů ve třech úrovních náročnosti, učitel má možnost pracovat se studenty dle jejich individuálních možností. Cvičení se zaměřují jak na určování či tvoření tvarů, rozpoznání nedostatků textu a jejich opravu, tak na funkci tvarů a vhodnost jejich použití v různých komunikačních situacích. Posilují komunikační kompetence studentů, a to nejen v tématech věnovaných slohu a komunikaci, ale i v tématech jazykových. Učebnice rovněž obsahuje prvky vnější integrace učiva s ostatními složkami předmětu český jazyk a literatura i s dalšími předměty. Prvky integrace posilují vztahy mezi výukou češtiny a jiného cizího jazyka, umožňují zařadit více úkolů s komunikativním zaměřením, posilují utváření klíčových kompetencí, především kompetence komunikativní, kompetence k řešení problémů a kompetence k učení. Učebnice je doplněna rejstříkem, aby si žáci mohli rychle vyhledávat základní informace. Texty však odkazují i na další zdroje např. v jazykových příručkách a slovnících nebo na internetu. (patro.cz)

Podobné produkty ako Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště - Ano

Standardy a testové úlohy z matematiky pro střední odborná učiliště - Helena Binterová, Fuchs F.

Standardy a testové úlohy z matematiky pro střední odborná učiliště - Helena Binterová, Fuchs F.
Detail

Publikace je rozdělena do dvou částí. V první, teoretické části je uveden přehled požadovaných znalostí a dovedností. Po výčtu požadovaných znalostí či dovedností je vždy uvedeno několik typových příkladů, které jsou ukazatelem požadované hloubky osvojení. U těchto ilustrativních příkladů záměrně nejsou uvedeny výsledky. Ve druhé části je uveden poměrně obsáhlý soubor příkladů, které lze využít při sestavování srovnávacích a výstupních testů k jednotlivým tematickým celkům. Příklady jsou rozčleněny podle náročnosti do kategorií A, B, C od nejjednodušších po nejobtížnější, přičemž je hodnocení náročnosti uvedeno samostatně pro 3 typy SOU (dvouleté studijní obory, tříleté studijní obory s dotací cca 6 hodin týdně, tříleté studijní obory s dotací cca 8 hodin týdně). Ve druhé části jsou uvedena řešení jednotlivých úloh. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Standardy a testové úlohy z matematiky pro střední odborná učiliště - Helena Binterová, Fuchs F.

Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková
Detail

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková
Detail

Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková
Detail

Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana Sedláčková

Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana

Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana
Detail

Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková Hana
Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2), Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1), Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6), Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0), Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1), Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště (978-80-7238-875-2), Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2), Logika pro střední školy (80-7168-201-2), Matematika 3 pro střední odborná učiliště: Planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-342-2), Genau! 2 Němčina pro střední odborné školy a učiliště: Učebnice, pracovní sešit (978-80-7397-322-3), Matematika 2 pro střední odborná učiliště: Rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-341-5), Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-061-1), Matematika 3 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Planimetrie a trigonometrie (978-80-7358-365-1), Matematika 1 pro střední odborná učiliště: Čísla, výrazy a počítání s nimi. (978-80-7358-340-8), Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl: obor kuchař / číšník (978-80-7373-034-5), Genau! 1 Němčina pro střední odborné školy a učiliště: Součástí Genau 1 je učebnice, pracovní sešit (978-80-7397-294-3), Těsnopis: Pro střední školy (80-7168-308-6), Matematika 2 pro střední odborná učiliště učitelská verze: Rovnice a nerovnice, funkce (978-80-7358-364-4), Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl: obor kuchař/číšník (978-80-7373-035-2), Zeměpis pro střední odborné školy a učiliště (978-80-86034-96-6), Písemná a elektronická komunikace 2: pro střední školy a veřejnost (80-7168-924-6), Cvičebnice latiny: pro střední školy (80-7168-605-0), Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-060-4), Nová literatura pro střední školy 2 učebnice: Zkrácená verze (978-80-7358-381-1), Matematika pro střední školy 4.díl Učebnice: Funkce 1 (978-80-7358-214-2), Makroekonomie a hospodářská politika: pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-062-8), Němčina pro nejmenší: Učebnice pro předškolní děti a pro žáky 1. ročníku základní školy (80-7168-847-9), Ošetřovatelství 1: pro střední zdravotnické školy, obor zdravotnický asistent (80-7168-987-4), Matematika 4 pro střední odborná učiliště: Stereometrie, práce s daty (978-80-7358-343-9), Jak psát správně čárky: Průvodce interpunkcí pro střední školy a veřejnost (80-7168-473-2)