Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)

Produkt Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6) sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6) upraviť a produkt hľadať znova.

Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)

Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)
Detail

Kniha - autor Alena Půlpánová,, česky, pevná bez přebalu lesklá Publikace je přepracována v souladu s aktuálními předpisy, doplněna o nové trendy cukrářské výroby, které například zahrnují i práci s novými plodinami. Spolu s uvedenými plodinami je dnes také mnohem širší a pestřejší trh s cukrářskými surovinami, polotovary a pomůckami k cukrářské výrobě, a tak nám v mnohých případech velmi usnadní vlastní výrobu a dohotovení - zdobení cukrářských výrobků. I tyto okolnosti bylo nutné do textu třetího vydání zahrnout.Tato kniha je určena především pro výuku předmětu cukrářská výroba učebního oboru cukrář, stejně jako je možné i její využití k výuce popsané problematiky na hotelových školách i pro doplnění učiva v oboru kuchař. Zároveň je koncipována k praktickému využití jako užitečná pomůcka pro mnohé odborníky v cukrářské výrobě, ale může posloužit i amatérským zájemcům a nadšencům o tento náročný, ale krásný obor. (alza.cz)

Podobné produkty ako Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6) , Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)

Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)

Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)
Detail

Kniha - autor Libuše Vodochodská; Karel Štěpánek, 152 stran, česky Tato publikace není jen klasickou učebnicí technologie, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky o přípravě pokrmů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie v kostce (978-80-904093-6-1) , Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)

Cukrářská technologie - Půlpánová Alena

Cukrářská technologie - Půlpánová Alena
Detail

Publikace je přepracována v souladu s aktuálními předpisy, doplněna o nové trendy cukrářské výroby, které například zahrnují i práci s novými plodinami. Spolu s uvedenými plodinami je dnes také mnohem širší a pestřejší trh s cukrářskými surovinami, polotovary a pomůckami k cukrářské výrobě, a tak nám v mnohých případech velmi usnadní vlastní výrobu a dohotovení - zdobení cukrářských výrobků. I tyto okolnosti bylo nutné do textu třetího vydání zahrnout.Tato kniha je určena především pro výuku předmětu cukrářská výroba učebního oboru cukrář, stejně jako je možné i její využití k výuce popsané problematiky na hotelových školách i pro doplnění učiva v oboru kuchař. Zároveň je koncipována k praktickému využití jako užitečná pomůcka pro mnohé odborníky v cukrářské výrobě, ale může posloužit i amatérským zájemcům a nadšencům o tento náročný, ale krásný obor. (patro.cz)

Podobné produkty ako Cukrářská technologie - Půlpánová Alena , Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)

Cukrářská technologie - Alena Půlpánová

Cukrářská technologie - Alena Půlpánová
Detail

Publikace je určena pro výuku předmětu Cukrářská výroba učebního oboru cukrář, ale zároveň zůstává koncipována jako užitečná pomůcka pro cukrářskou výrobu. Kde převážnou část textu tvoří vždy základní popis výrobku, surovinová skladba a výrobní postupy, včetně popisu výrobních vad a popřípadě jejich možná náprava. Takto je zpracována i problematika výroby polotovaru tj. výroba korpusů, náplní, polev nejčastěji používaných v současné výrobní praxi i s ohledem na možnosti různých kombinací. Tímto způsobem je rovněž zpracována problematika výroby výrobků bez použití cukru, pro zákazníky, kteří cukr konzumovat nemohou. Tyto jako i ostatní výrobky jsou nově upraveny podle platné legislativy. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cukrářská technologie - Alena Půlpánová , Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)

Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1)

Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1)
Detail

Kniha - autor Daša Polivčakova, 96 stran, česky Učebnice není koncipována jako standardní učebnice rozvíjející všechny jazykové dovednosti, její zaměření spočívá v doplnění obecné angličtiny o odborný jazyk tohoto dynamicky se rozvíjejícího oboru. Je založena především na práci s odborným textem s důrazem na osvojení profesně orientované terminologie vybraných tematických okruhů pokrývajících nejdůležitější oblasti IT. Poslouží jako doplněk k učebnicím obecné angličtiny a jako základ přípravy v rámci třetí (specifické) části ústní maturitní zkoušky. Je určena především studentům středních průmyslových škol se zaměřením na obor informační technologie. (alza.cz)

Podobné produkty ako Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1) , Angličtina pro informační technologie (978-80-7333-135-1)

Terárium A-Z (978-80-904093-9-2)

Terárium A-Z (978-80-904093-9-2)
Detail

Kniha - autor Ivan Kocourek; Jaromír Král, 244 stran, česky Tato kniha podává přehled o stavbě a zařizování terárií, o získávání živočichů a o chovu počínaje bezobratlými a obojživelníky a konče plazy a savci. Velkým kladem je veterinární příloha, zabývající se léčením plazů. Součástí publikace jsou originální barevné obrázky a názorné perokresby. (alza.cz)

Podobné produkty ako Terárium A-Z (978-80-904093-9-2) , Terárium a-z (978-80-904093-9-2)

Zvířecí vynálezci: Poznejte zvířátka, která předběhla moderní technologie (978-80-277-0410-1)

Zvířecí vynálezci: Poznejte zvířátka, která předběhla moderní technologie (978-80-277-0410-1)
Detail

Kniha - autor Christiane Dorion; Gosia Herba, 80 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Poznejte stvoření, která inspirovala naše každodenní technologie! Vědci se často pokouší vyřešit nějaký problém nebo vynalézt nový nástroj, ale pak zjistí, že zvířata už to udělala za ně. V této knize se seznámíte se zvířecími vynálezci, kteří se s námi, lidmi, podělili o své dovednosti a umožňují nám tak vytvářet úžasné věci. Zvířata vynalezla způsoby, jak řešit různé problémy, vyrábět neuvěřitelné materiály, a díky tomu na zemi přežívají už miliony let. Když občas lidský vynálezce neví, kudy kam, přijde se podívat do království zvířat a požádá o pomoc. V této knížce se seznámíte se špičkovými zvířecími vynálezci, kteří vytvořili (nebo právě vytvářejí) věci, které lidé používají každý den. Seznamte se se žralokem, který vynalezl plavky tak rychlé, že je na olympijských hrách museli zakázat. A také s termity, kteří vynalezli dům tak dokonalý, že je v něm příjemně i... (alza.cz)

Podobné produkty ako Zvířecí vynálezci: Poznejte zvířátka, která předběhla moderní technologie (978-80-277-0410-1) , Stavební technologie iii. pro sou (978-80-86817-15-6)

Zařízení provozoven v kostce (978-80-904093-7-8)

Zařízení provozoven v kostce (978-80-904093-7-8)
Detail

Kniha - autor František Cón, 128 stran, česky Publikace se zasvěceně zabývá problémy, které souvisí s podnikáním a s prací v zařízeních společného stravování. Autor postupuje od charakteristiky takových zařízení a provozoven přes zásady technického řešení až po vhodné vybavení nejrůznější moderní a dostupnou technikou. Vedle aspektů ekonomických se zabývá též širokou problematikou skladování potravin a nápojů, zařízeními na jejich úpravu a otázkami hygieny. (alza.cz)

Podobné produkty ako Zařízení provozoven v kostce (978-80-904093-7-8) , Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4)

Nové stolničení v kostce (978-80-904093-3-0)

Nové stolničení v kostce (978-80-904093-3-0)
Detail

Kniha - autor Zdeňka Hrbková, česky Autorka v této publikaci shrnuje nejen dosavadní znalosti a dovednosti, ale nadstandartním způsobem se věnuje i gastronomii třetího tisíciletí a novým trendům, které přináší světová globalizace. Tato kniha se může stát základní studijní literaturou pro žáky středních hotelových škol a dalších škol s gastronomickým zaměřením. Jde o komplexně pojatou knihu, která je vhodnou literaturou pro odbornou i laickou veřejnost. Text je přehledný a vysoce profesionální a umožní Vám tak lépe poznat specifický svět gastronomie. (alza.cz)

Podobné produkty ako Nové stolničení v kostce (978-80-904093-3-0) , Cukrářská výroba ii (978-80-7333-138-2)

Receptury teplých pokrmů 8.v (978-80-904093-4-7)

Receptury teplých pokrmů 8.v (978-80-904093-4-7)
Detail

Kniha - autor Jaroslav Runštuk, česky, pevná bez přebalu lesklá Aktuální 8. přepracované vydání souboru "Receptury teplých pokrmů" - Jaroslav Runštuk a kol., které téměř na 600 stranách představuje tradiční i moderní pokrmy především české kuchyně. Obsahuje rovněž přehled aktualizovaných legislativních a hygienických předpisů, kapitolu "NOVÉ RECEPTURY", která odráží moderní trendy naší gastronomie. Dále je do publikace zařazena informace o ALERGENECH, seznam alergenů a další povinnosti podnikatelů, jak o nich informovat zákazníky. K problematice alergenů je uvedeno i sdělení UI SZPI. Dále jsou uváděny i výtěžnosti u vybraných surovin při přípravě pokrmů s pomocí moderních technologických zařízení - konvektomatů. Vlastník publikace má možnost na webových stránkách www.receptury.com, získat další bohaté informace, které slouží pro lepší orientaci především vedoucím provozním zaměstnancům, studentům a žákům odborných škol. Při tvorbě jídelních lístků je... (alza.cz)

Podobné produkty ako Receptury teplých pokrmů 8.v (978-80-904093-4-7) , Cukrářská výroba i (978-80-7333-137-5)

Potraviny a nápoje v kostce (978-80-904093-5-4)

Potraviny a nápoje v kostce (978-80-904093-5-4)
Detail

Kniha - autor Libor Mašek, česky Publikace čtenáře seznamuje se všeobecnými údaji o potravinách, ale též s jejich složením, způsoby přípravy, uchovávání a rovněž s problematikou cizorodých látek, zvláště aditivních, které jsou v současné době až příliš hojně využívány. Také je vysvětleno označování cizorodých látek pomocí symbolu 'E'. Kniha je vítaným pomocníkem pro studenty i pro pracovníky ve společném stravování i v potravinářství. (alza.cz)

Podobné produkty ako Potraviny a nápoje v kostce (978-80-904093-5-4) , Cukrářská výroba iii (978-80-7333-139-9)

Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)

Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4) , Technologie pro 1. ročník sou oboru zpracování dřeva (978-80-85920-74-1)

Suché technológie (978-80-8280-055-8)

Suché technológie (978-80-8280-055-8)
Detail

Kniha - autor Katarína Pulenová, 136 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnica zoznámi žiakov nielen s postupom výroby sadrokartónu, vstupnými surovinami, ale aj základnými systémami suchých technológií či už postupom montáže stien, podhľadov, suchých podláh, príp. vytvorením obytného podkrovia zo sadrokartónu. Montáž sadrokartónových konštrukcií patrí do tzv. suchej výstavby, teda ide o stavanie s minimálnym použitím mokrých procesov, čo prináša predovšetkým šetrenie času, nákladov, nižšiu závislosť stavebných prác od počasia, ale aj ich jednoduché odstránenie či prispôsobenie sa novým požiadavkám. Okrem týchto technických vlastností má sadrokartón vynikajúce biologické a ekologické vlastnosti, preto sa pokladá za materiál budúcnosti. (alza.cz)

Podobné produkty ako Suché technológie (978-80-8280-055-8) , Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)

XML technologie (978-80-247-2725-7)

XML technologie (978-80-247-2725-7)
Detail

Elektronická kniha - autor Irena Mlýnková, Martin Nečaský, Jaroslav Pokorný, Karel Richta, Kamil Toman, 272 stran Ojedinělá publikace, která aktuálně reaguje na rychlý vývoj problematiky v posledních letech, komplexně seznamuje s XML technologiemi se zvláštním zřetelem na XML databáze. Kniha je zacílena zejména na profesionály využívající technologie XML v rámci aplikací, ovšem i začátečníci v knize naleznou potřebný úvodní materiál. Rozsáhlý prostor je věnován jazykům pro popis a zpracování XML dat, jako jsou XML Schema, XPath, XSLT a XQuery, který slouží k dotazování nad XML daty v XML databázích. Autoři popisují různé typy úložišť pro XML data, jakož i standard SQL/XML umožňující integrovat XML data a data relačních databází. Čtenář se též seznámí s metodami komprese XML dat použitelnými při jejich ukládání a přenosu. Po vzoru konceptuálního modelování relačních databází, reaguje publikace uvedením původního konceptuálního modelu. Závěr je věnován aplikacím... (alza.cz)

Podobné produkty ako XML technologie (978-80-247-2725-7) , Receptury teplých pokrmů 8.v (978-80-904093-4-7)

Stavební technologie III. pro SOU (978-80-86817-15-6)

Stavební technologie III. pro SOU (978-80-86817-15-6)
Detail

Kniha - česky Učebnice je určena pro žáky 3. ročníku SOU a obsahuje jednak práce patřící do pracovní náplně zedníka (schodiště a rampy), jednak práce, které nejsou součástí jeho náplně, ale s nimiž se musí žák seznámit pro návaznost na zednickou činnost. Pozornost je věnována dokončovacím pracím, vývoji stavebních slohů a dalšímu učivu rozšiřujícímu všeobecné vzdělání. Oproti předchozímu vydání z roku 1994 je učebnice výrazně aktualizována a rozšířena o seznámení s některými novými materiály a technologiemi, uplatňujícícmi se v našem stavebnictví. (alza.cz)

Podobné produkty ako Stavební technologie III. pro SOU (978-80-86817-15-6) , Technologie i: pro 1.ročník uo kadeřník (978-80-7333-079-8)

Psychologie v kostce: Rozum, cit a vůle (978-80-904093-8-5)

Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)

Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)
Detail

Kniha - autor Kateřina Štechová, 168 stran, česky Rozvoj technologií v diabetologii je tak rychlý, že většina lékařů se v dané oblasti nedokáže dostatečně orientovat, ke zjevné škodě svých pacientů. Kniha autorského kolektivu vedeného doc. MUDr. Kateřinou Štechovou, Ph.D., (FN Motol) je zasvěceným a prakticky orientovaným průvodcem pro všechny diabetology a internisty. Kniha kromě „běžných“ prostředků (glukometrů) a inzulinových pump seznamuje čtenáře s kontinuálním monitorováním glykemie v reálném čase, konstrukcí uzavřeného okruhu, dále s perspektivami náhrady endokrinní funkce pankreatu prostředky čistě technickými vs. biologickými (kmenové buňky). Publikace je doplněna o poznatky týkající se data miningu v diabetologii, zpracování obrazu a o problematiku nejmodernějších databázových systémů, které mají pacientům například usnadnit správné určení složení jídla. Důraz je kladen na praktické příklady a není opominut ani psychologický aspekt stále... (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1) , Technologie obrábění (978-80-271-2883-9)

Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)

Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)
Detail

Kniha - autor Jan Bažant, 304 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato monografie vychází z potřeby definovat a ohledat území, ve kterém se nachází loutka a loutkové divadlo ve vztahu k současnému postmediálnímu diskursu. V následujících kapitolách se setkávají přístupy teoretické i praktické v záměru představit co nejširší úhel pohledu na současný vztah technologie, loutky, magie k našemu světu. Příspěvky od jednotlivých autorů jsou prokládány vybranými pasážemi z přepisů diskusí na tematických seminářích, které probíhaly online v pandemických letech 2020–2021. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1) , Xml technologie (978-80-247-2725-7)

Webové a agentové technologie (978-80-247-4376-9)

Webové a agentové technologie (978-80-247-4376-9)
Detail

Elektronická kniha - autor Pavel Burian, 384 stran Kniha definuje pojmy Agentových a webových technologií, multiagentních systémů, Nové kybernetiky, Počítání typu „Cloud“, aj., včetně popisu filosofických názorů vybraných myslitelů. Uvádí, že informační systémy, agentové technologie a interakce mohou vítězit nad algoritmy při řešení řady úloh. Ukáže vám vlastnosti, metodologii návrhu, programování multiagentních systémů (MAS), využití MAS v Servisně orientované architektuře a umožní vám vlastní návrh MAS. Na průmyslové procesy budete pohlížet z úrovně distribuované inteligence — multiagentních systémů a Agentových kolon pro řízení a optimalizaci těchto procesů. Proniknete do užití MAS pro podnikové ERP systémy. Naučíte se diagnostikovat chybové stavy vsádkového procesu a seznámíte se s chemickými a potravinářskými jednotkami, budete používat multiagentní systém JADEX. Studie „Multiagentní systém pro diagnostiku chybových stavů a ovládání zařízení a procesů... (alza.cz)

Podobné produkty ako Webové a agentové technologie (978-80-247-4376-9) , Psychologie v kostce: rozum, cit a vůle (978-80-904093-8-5)

Civilní právo a nové technologie (978-80-7676-503-0)

Civilní právo a nové technologie (978-80-7676-503-0)
Detail

Kniha - autor Miroslav Sedláček; Tomáš Střeleček, 304 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Publikace Civilní právo a nové technologie zpracovává téma nových technologií v souvislostech civilního práva z několika úhlů pohledu. Předně se zabývá vztahem nových technologií a občanského práva hmotného, věnuje se i dalším odvětvím soukromého práva a rovněž zkoumá procesní souvislosti daného okruhu problematiky. Publikace upozorňuje na celou řadu zcela aktuálních otázek, jež analyzuje, a které v souvislosti s technologickým pokrokem (přirozeně) vznikají (kyberstalking, kyberšikana, ochrana spotřebitele na internetu, ochrana osobnosti ve virtuální realitě aj.). Současně ukazuje na možnosti, které nové technologie otevírají při úvahách o dalším rozvoji práva (jako jsou decentralizované autonomní organizace, smart contracty, digitální bankovnictví aj.), ale i právních procesů, které mohou tyto technologie využívat (elektronizace justice, formulářové žaloby,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Civilní právo a nové technologie (978-80-7676-503-0) , Strojírenská technologie iv pro strojírenské učební obory (80-85920-30-1)

JavaScript: Programátorské techniky a webové technologie (978-80-251-5026-9)

JavaScript: Programátorské techniky a webové technologie (978-80-251-5026-9)
Detail

Kniha - autor Ondřej Žára, 184 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá S JavaScriptem se jako uživatelé setkáváte denně – žádný z velkých webových projektů se bez něj neobejde. Autor s bohatými zkušenostmi s webovými technologiemi vás provede světem JavaScriptu poutavou a zábavnou formou. V osmnácti krátkých kapitolách postupně v JavaScriptu vytvoříte plně funkční hru, kterou budete poté upravovat a vylepšovat. Vyzkoušíte si tak postupy blízké vývoji skutečného projektu včetně testování nebo ladění. (alza.cz)

Podobné produkty ako JavaScript: Programátorské techniky a webové technologie (978-80-251-5026-9) , Banquet cukrářská dekorační sada culinaria

Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4)

Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4)
Detail

Kniha - autor Martin Pokorný, 80 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Moderní učebnice zaměřená na seznámení s informatikou a výpočetní technikou a moderními digitálními technologiemi. Rozsah dvoudílné edice začíná u teorie informatiky, seznámení se s osobním počítačem, operačními systémy a kancelářskými aplikacemi. Další témata se věnují práci s grafikou, digitální fotografií a zvukem. Kniha rovněž objasňuje základy internetu a jeho služby, využití mobilních technologií, on-line komunikaci v praktickém životě, ale opomenuta není ani bezpečnost a ochrana dat. Učebnice je dvoudílná. Text je doplněn množstvím názorné grafiky a schémat, náměty k procvičení, zajímavostmi a tipy z oblasti informatiky a světa výpočetní techniky. Učebnici lze použít jak na základních školách (ideálně například v 8. a 9. ročníku pro vzdělávací oblast Člověk a svět práce - „Využití digitálních technologií“), tak i víceletých gymnáziích či v prvních ročnících středních škol.... (alza.cz)

Podobné produkty ako Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4) , Tescoma cukrářská zdobicí tužka delícia

Technologie pro 1. ročník SOU oboru zpracování dřeva (978-80-85920-74-1)

Detail

Kniha - autor Zdeňka Křupalová, 164 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice seznamuje žáky se základními technologickými pojmy, s obsahem a sortimentem prvovýroby a druhovýroby v oboru zpracování dřeva. Zabývá se dělením dřeva a teorií jeho obrábění, výběrem a měřením materiálů, hlavními nástroji a operacemi při obrábění dřeva, kovů i plastů, spojovacími prostředky a způsoby konstrukčního spojování dílců. Obsahuje i základní informace o přípravě dřeva ke zpracování, jeho úpravě a ochraně před znehodnocením a uvádí i přehled základních technologií. Je určena především žákům učebního oboru truhlář a studujícím dalších oborů zabývajících se zpracováním dřeva. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie pro 1. ročník SOU oboru zpracování dřeva (978-80-85920-74-1) , Webové a agentové technologie (978-80-247-4376-9)

Kolektivní správa v kontextu moderních technologií (978-80-7502-483-1)

Kolektivní správa v kontextu moderních technologií  (978-80-7502-483-1)
Detail

Kniha - autor Lucie Smolka, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Publikace analyzuje proměnu role kolektivní správy v digitálním světě. Nejprve představuje úpravu kolektivní správy v českém i unijním právním rámci a posuzuje ji s ohledem na vývoj moderních technologií, změny v užívání předmětů ochrany a související judikatorní praxi. Dále identifikuje a analyzuje praktické problémy kolektivní správy - uzavírané závazkové vztahy, monopol kolektivní správy, specifika jednotlivých režimů kolektivní správy nebo možnost licencování pro více území. Publikace rovněž zkoumá alternativní způsoby kompenzace nositelů práv, které se v posledních letech objevují. (alza.cz)

Podobné produkty ako Kolektivní správa v kontextu moderních technologií (978-80-7502-483-1) , Víno: analýza - technologie - gastronomie (978-80-86380-77-3)

Technologie I: Pro 1.ročník UO Kadeřník (978-80-7333-079-8)

Detail

Kniha - česky Základní kadeřnické technologie - stříhání, preparace vlasů, vodová ondulace. Vlasová kosmetika, péče o ruce a vlásenkářství. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie I: Pro 1.ročník UO Kadeřník (978-80-7333-079-8) , Technologie v diabetologii 2010 (978-80-7262-689-2)

Strojírenská technologie II pro strojírenské učební obory (978-80-85920-58-1)

Strojírenská technologie II pro strojírenské učební obory (978-80-85920-58-1)
Detail

Kniha - autor Otakar Bothe, 164 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V učebnici jsou popsány a vysvětleny základy slévárenství, tváření a zkoušení materiálu. Je to zejména výroba modelů a forem, tavení slévárenských slitin a výroba odlitků různými způsoby lití, teoretické základy tváření kovů za tepla, způsoby a zařízení pro tváření a výrobu polotovarů za tepla atd. Zpracovány jsou rovněž nejdůležitější mechanické a technologické zkoušky materiálu. Učebnice je určena žákům 2.ročníku strojírenských učebních oborů a oborů s maturitou. (alza.cz)

Podobné produkty ako Strojírenská technologie II pro strojírenské učební obory (978-80-85920-58-1) , Strašáci (978-80-907919-1-6)

Leo a kruhy: Věda, technologie, technické obory, matematika (978-80-7353-328-1)

Leo a kruhy: Věda, technologie, technické obory, matematika (978-80-7353-328-1)
Detail

Kniha - autor Gerry Bailey; Felicia Law, 32 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V kapitolách VĚDA - TECHNOLOGIE - MATEMATIKA jsou zábavnou formou popsány a vysvětleny "kruhy" kolem nás. Malý čtenář tak zjistí, co je to koláčový graf a také že kruhy jsou součástí našeho každodenního života. Celou publikací vás bude provádět zvídavý kluk Leo a jeho mazlíček, kocour Manul. Ponořte se do světa přírodních jevů a pomocí názorných ilustrací a fotografií poznávejte svět. Publikace je vhodná pro děti od 6 let. (alza.cz)

Podobné produkty ako Leo a kruhy: Věda, technologie, technické obory, matematika (978-80-7353-328-1) , Civilní právo a nové technologie (978-80-7676-503-0)

Technológie výstavby betónových mostov: časť 1: Technológia vysúvania (978-80-8200-066-8)

Technológie výstavby betónových mostov: časť 1: Technológia vysúvania (978-80-8200-066-8)
Detail

Kniha autor Peter Paulík, 78 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá - autor Peter Paulík, 78 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Technológie výstavby betónových mostov: časť 1: Technológia vysúvania (978-80-8200-066-8) , Stavební technologie ii. pro sou (978-80-86817-14-9)

Technologie obrábění (978-80-271-2883-9)

Technologie obrábění (978-80-271-2883-9)
Detail

Elektronická kniha - autor Miloslav Štulpa, 160 stran, česky Práce na CNC obráběcích strojích se – podobně jako ostatní obory – neustále vyvíjí. Objevují se nové řezné materiály, nástroje, nové metody obrábění, jejichž společným jmenovatelem je především zvýšení produktivity. CNC program pro řízení stroje musí obsahovat nejvhodnější řezné podmínky nastavené pro konkrétní obráběnou plochu součásti a pro konkrétní nástroj. Podmínkou přípravy kvalitního programu je znalost a schopnost používat obráběcí technologie soustružení, frézování a vrtání. Protože si není možné zapamatovat obrovské množství informací včetně konkrétních řezných podmínek, je třeba porozumět možným souvislostem již při čtení výkresu. O co se jedná na konkrétním polotovaru? Jak jsou jednotlivé operační úseky náročné? Co může být problematické? Publikace, kterou držíte v rukou, podává souhrnně informace o technologiích obrábění v oblastech soustružení, frézování a vrtání, o... (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie obrábění (978-80-271-2883-9) , Gantz 1 (978-80-7449-198-6)

Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)

Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6) , Pohyby duše (978-80-907315-1-6)

Technologie v diabetologii 2010 (978-80-7262-689-2)

Detail

Kniha - 282 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Sborník Technologie v diabetologii 2010 nabízí dvacet příspěvků našich předních specialistů v oboru diabetologie připravených pro tradiční stejnojmenný kongres. Ten je v letošním roce pořádán již po čtrnácté. Jednotlivé kapitoly knihy na sebe přímo nenavazují a nemají jednotný charakter, jde o pracovní materiál, který zahrnuje nejen osobní zkušenosti autorů, ale i přehled nejnovější literatury z tohoto oboru. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie v diabetologii 2010 (978-80-7262-689-2)

Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)

Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
Detail

Kniha - autor Vlastimil Fic, 316 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)

Odpojený muž: Jak technologie připravuje muže o mužství a co s tím (978-80-247-5797-1)

Odpojený muž: Jak technologie připravuje muže o mužství a co s tím (978-80-247-5797-1)
Detail

Kniha - autor Philip Zimbardo; Nikita D. Coulombová, 280 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jak se mají mladí muži v dnešním světě? Mezinárodně uznávaný psycholog Philip Zimbardo ve spolupráci s kolegyní Nikitou Coulombovou ukazují, jak se mužnost ocitá v krizi. Upozorňují na zoufalou neschopnost současných mladíků dospět a odolat nástrahám virtuální reality. Alarmující apel vzbudil celosvětový zájem odborníků i veřejnosti (alza.cz)

Podobné produkty ako Odpojený muž: Jak technologie připravuje muže o mužství a co s tím (978-80-247-5797-1)

Strašáci (978-80-907919-1-6)

Strašáci (978-80-907919-1-6)
Detail

Kniha - autor Mathieu Salvia, 188 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Elliottovi je 9 let. Ve svém věku ještě věří na strašidla a příšery. Jak by také ne, když je svědkem vraždy svých rodičů právě jednou takovou? Ukrývající se pod postelí, velmi dobře ví, že musí z domu utéct před nebezpečím, hrůzou a krutou realitou. Po čas nadcházející noci však nebude na útěku sám. Jeho nářek a prosby vyslyší nejstarší strašidlo, které do té doby žilo v temných zákoutích chlapcova šatníku. (alza.cz)

Podobné produkty ako Strašáci (978-80-907919-1-6)

Stavební technologie II. pro SOU (978-80-86817-14-9)

Stavební technologie II. pro SOU (978-80-86817-14-9)
Detail

Kniha - Učebnice je určena žákům 2. ročníku SOU a popisuje způsoby zakládání, zemní práce, a druhy základů, kanalizaci a bytová jádra, železobetonové konstrukce, příčky, stropy, klenby, způsob omítání. Hlavní pozornost věnuje progresivním způsobům prací a klade důraz na bezpečnost při práci. (alza.cz)

Podobné produkty ako Stavební technologie II. pro SOU (978-80-86817-14-9)

Informačné technológie v cestovnom ruchu (978-80-8168-587-3)

Informačné technológie v cestovnom ruchu (978-80-8168-587-3)
Detail

Kniha - autor Tomáš Gajdošík; Zuzana Gajdošíková; Radka Marčeková, 208 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Cieľom publikácie je systematicky a komplexne prezentovať poznatky o informačných technológiách v cestovnom ruchu z pohľadu ponuky aj dopytu. Publikácia zohľadňuje najnovšie trendy vo výučbe informačných technológií a je členená podľa nákupného správania spotrebiteľa, ktoré zohľadňuje hľadanie informácií a rezervovanie v cestovnom ruchu, cestovanie, pobyt v cieľovom mieste a aktivity po návrate. V desiatich kapitolách je prezentovaný význam informačných technológií v cestovnom ruchu, využitie internetu a sociálnych médií v cestovnom ruchu, systémy rezervovania a informačné technológie v cestovných kanceláriách. Zameriava sa na využívanie informačných technológií v doprave, hotelierstve, pohostinstve a cieľových miestach cestovného ruchu. Zohľadňuje využívanie mobilných technológií v cestovnom ruchu, ako aj využívanie informačných technológií po... (alza.cz)

Podobné produkty ako Informačné technológie v cestovnom ruchu (978-80-8168-587-3)

Stavební technologie I. pro SOU (978-80-86817-09-5)

Stavební technologie I. pro SOU (978-80-86817-09-5)
Detail

Kniha - Kniha je základní učebnicí oboru zedník. Seznamuje se způsoby zdění. Probírá cihelné, kamenné, tvárnicové a smíšené zdivo, betonářské práce, seznamuje s hlavními druhy hydroizolací a izolací proti radonu, typy lešení, zakládáním staveb a zemními pracemi. U každého druhu prací uvádí zásady bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci. V souladu s platnými učebními osnovami jsou některé z kapitol přeřazeny do připravovaných dalších dílů technologie, jiné naopak nově zařazeny. Učebnice je výrazně doplněna a aktualizována. (alza.cz)

Podobné produkty ako Stavební technologie I. pro SOU (978-80-86817-09-5)

Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)

Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
Detail

Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)

Pohyby duše (978-80-907315-1-6)

Pohyby duše (978-80-907315-1-6)
Detail

Kniha - autor Pavel Pechanec, 73 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Publikace je zamýšlena jako podpůrný text pro devět meditací. Biblické postavy zde naskýtají obraz a přiblížení devíti enneagramových zrcadel. Kniha může být čtena „běžným způsobem“, ale může být také spjata s ignaciánským rozjímáním nad Písmem, které je v publikaci umístěno. Pokud si dopřejete zastavení a budete chtít po přečtení jednotlivých zrcadel přestat být jen čtenářem – pozorovatelem, nabízí se zde osvědčený způsob meditace. Ignaciánské rozjímání vyžaduje čas a námahu soustředění, ale zve vás k velkému dobrodružství. Do krajiny duchovního světa, v němž smíte nacházet Boží dotek. Kniha obsahuje také zhudebněné staré modlitby sv. Patrika, Anima Christi, Svatý Bože... Ať už budete užívat tuto publikaci jakkoli, milí čtenáři, vždy můžete v sobě nacházet odraz Boží tváře. Pokud ztišení a čtení o devíti zrcadlech enneagramového kruhu pomůže vidět vás samotné s nadhledem – cíl... (alza.cz)

Podobné produkty ako Pohyby duše (978-80-907315-1-6)

Temné zítřky: Technologie a konec budoucnosti (978-80-275-0211-0)

Temné zítřky: Technologie a konec budoucnosti (978-80-275-0211-0)
Detail

Kniha - autor James Bridle, 336 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Brilantní studie je příběhem o tom, jak jsme se odcizili vlastním technologiím a co to může znamenat pro svět zítřka. Technologie nikdy neudělaly svět přehlednější a jasnější — jen prostě zrychlují a zesilují vše lidské. Osvícenská víra v rozum a vědu slibovala odtajnit svět a udělat z něj lepší místo pro život. Zkušenosti dvacátého století ukázaly, že racionální a technicistní přístup vede sice k efektivitě, ale už nikoli ke spravedlnosti či štěstí. Zkušenosti jednadvacátého století pak odhalují ještě něco jiného: technologie — satelity, neuronové sítě či algoritmy — nejenže nepomáhají uspořádávat realitu, ale naopak ji činí ještě nepřehlednější. Před zraky zmateného lidstva se tak kupí hromada velkých dat, kvant informací a mediálních obsahů nejasného původu, na níž raší konspirační teorie, fundamentalismus a populistické spekulace. Přitom přestáváme tušit, jak algoritmy a... (alza.cz)

Podobné produkty ako Temné zítřky: Technologie a konec budoucnosti (978-80-275-0211-0)

Technologie III: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-016-3)

Technologie III: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-016-3)
Detail

Kniha - česky (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie III: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-016-3)

Techniky a technologie v chirurgických oborech (978-80-247-3815-4)

Techniky a technologie v chirurgických oborech (978-80-247-3815-4)
Detail

Elektronická kniha - autor Zdeněk Krška, kolektiv a, 264 stran Kniha velmi stručně, přehledně a srozumitelně pojímá všechny technické a technologické aspekty metod, technik a postupů v chirurgických oborech. Cílem je čtenáři umožnit rychlou orientaci v technické problematice daného chirurgického oboru a v oborech úzce spolupracujících.Na knize, která je v mnohém doplňkem chirurgické propedeutiky, se podíleli autoři z významných chirurgických pracovišť z celé ČR pod vedením přednosty I. chirurgické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze prof. MUDr. Zdeňka Kršky, CSc. (alza.cz)

Podobné produkty ako Techniky a technologie v chirurgických oborech (978-80-247-3815-4)

Technologie II: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-008-8)

Technologie II: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-008-8)
Detail

Kniha - autor Alois Uhlíř, 192 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Technická příprava sériové a kusové výroby nábytku, technologie výroby základních skupin nábytku, montáž a balení, skladování nábytku a expedice, výrobní linky atd. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie II: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-008-8)

Tesařská technologie pro 3. ročník SOU (978-80-86817-48-4)

Tesařská technologie pro 3. ročník SOU (978-80-86817-48-4)
Detail

Kniha - autor Ludvík Kuběna; Jaroslav Matoušek, česky, brožovaná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Tesařská technologie pro 3. ročník SOU (978-80-86817-48-4)

Lumpové a beránci (978-80-905564-1-6)

Lumpové a beránci (978-80-905564-1-6)
Detail

Kniha - autor Vladimír Pikora; Markéta Šichtařová, 448 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Je tu něco znepokojivého v dnešní společnosti. Krize stíhá krizi, svět velkých peněz se otřásá. A dva svérázní manželé s úžasem zjišťují, že pod povrchem je všechno jinak, než se na první pohled zdá… Zjišťují toho o prohnilosti systému dokonce víc, než by bylo milé jim samotným, i „těm druhým“. Kdo ale „ti druzí“ vlastně jsou a proč mají zájem na likvidaci manželů? A dá se zabránit blížící se apokalypse? Suchý situační humor, gradující napětí, nečekané psychologické prozření i nanejvýš aktuální varování pro společnost v příběhu od známých autorů několika bestsellerů. Tady se politická korektnost nenosí! Zdají-li se vám některé z postav či událostí povědomé, vězte, že podobnost patrně není čistě náhodná. Každá z postav i událostí má v reálném světě svůj reálný vzor, který si autoři vypůjčili a více či méně literárně pozměnili. Anebo občas ani nepozměnili. A... (alza.cz)

Podobné produkty ako Lumpové a beránci (978-80-905564-1-6)

Dřevostavby z vrstvených masivních panelů: Technologie CLT (978-80-271-0055-2)

Dřevostavby z vrstvených masivních panelů: Technologie CLT (978-80-271-0055-2)
Detail

Kniha - autor Marek Pavlas, 96 stran, česky Projektanti, architekti i studenti již netrpělivě čekají na novinku v oblasti dřevostaveb, kterou jsou stavby z masivních dřevěných panelů (CLT panelů). Masivní panely mají vynikající statické parametry, umožňující snadno realizovat odvážné architektonické návrhy, ale také vynikající požární odolnost. Velmi dobře také akumulace teplo, neboť masivní dřevo má podobnou akumulační schopnost jako beton. Konstrukce z masivních panelů jsou přirozeně difuzně otevřené (paropropustné), a přirozeně tak regulují vlhkost v interiéru. Konstrukce stěn jsou velmi štíhlé a zvětšují vnitřní prostor domu. V případě použití pohledových panelů se přímo podílejí na architektonickém ztvárnění interiéru. (alza.cz)

Podobné produkty ako Dřevostavby z vrstvených masivních panelů: Technologie CLT (978-80-271-0055-2)

Strojírenská technologie I pro strojírenské učební obory (978-80-85920-42-0)

Strojírenská technologie I pro strojírenské učební obory (978-80-85920-42-0)
Detail

Kniha - autor Otakar Bothe, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V učebnici jsou vysvětleny základní poznatky o fyzikálních, chemických, mechanických a technologických vlastnostech nejdůležitějších strojírenských materiálů, dále o způsobu zpracování technických materiálů a jejich použití. Popsány jsou i základy metalurgie a tepelného zpracování materiálů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Strojírenská technologie I pro strojírenské učební obory (978-80-85920-42-0)

Strojírenská technologie III pro strojírenské učební obory (978-80-85920-67-3)

Strojírenská technologie III pro strojírenské učební obory (978-80-85920-67-3)
Detail

Kniha - autor Dobroslava Hrdličková, 164 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice přináší přehled základních poznatků o spojování kovových a nekovových technických materiálů svařováním, pájením a lepením a vysvětluje podstatu vzniku různých druhů koroze. Dále poskytuje informace o povrchových úpravách kovových i nekovových polotovarů i hotových výrobků a podává přehled o kategoriích montážních prací a kontrole montážních částí i celků. Je určena žákům strojírenských učebních oborů na SOU a ISŠ. (alza.cz)

Podobné produkty ako Strojírenská technologie III pro strojírenské učební obory (978-80-85920-67-3)

Technologie II: Pro 2. ročník UO Kadeřník (978-80-7333-082-8)

Technologie II: Pro 2. ročník UO Kadeřník (978-80-7333-082-8)
Detail

Kniha - autor Ladislav Polívka, 102 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Stříhání, odbarvování a barvení vlasů, chemická preparace, vodová ondulace a ondulace železem. Barvení a úprava obočí a vousů, holení s napářkou, vlasová kosmetika a vlásenkářství. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie II: Pro 2. ročník UO Kadeřník (978-80-7333-082-8)

Aplikace moderních informačních technologií v řízení firmy (978-80-247-2728-8)

Aplikace moderních informačních technologií v řízení firmy (978-80-247-2728-8)
Detail

Elektronická kniha - autor Milena Tvrdíková, 176 stran Srozumitelná publikace nabízí ucelený přehled o současných možnostech efektivního využití informačních a komunikačních technologií (ICT) ve firmách a jiných organizacích. Manažeři, podnikatelé, studenti VŠ a další uživatelé informačních systémů (IS) se seznámí s možnými přístupy k aktualizaci IS a ICT, s klíčovými aplikacemi, s informačními systémy pro řízení podniků, aplikacemi pro ukládání a analýzu dat, se zajišťováním datové kvality a významu metadat. Autorka se věnuje i problematice CRM a CPM systémů. Kniha dále informuje o možnostech rozvoje podnikání s ICT, o e-businessu, o základní klasifikaci a očekávaných trendech, a také o bezpečnosti IS, o aktuálních hrozbách a o přípravě bezpečnostní politiky firmy. Velkou předností knihy je srozumitelná, ucelená a přitom stručná deskripce dané problematiky tak, aby byla pochopitelná studentům a uživatelům bez hlubších znalostí informatiky, kteří mají zájem o... (alza.cz)

Podobné produkty ako Aplikace moderních informačních technologií v řízení firmy (978-80-247-2728-8)
Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6), Technologie v kostce (978-80-904093-6-1), Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1), Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1), Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1), Terárium A-Z (978-80-904093-9-2), Stavební technologie III. pro SOU (978-80-86817-15-6), Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4), Cukrářská výroba II (978-80-7333-138-2), Cukrářská výroba I (978-80-7333-137-5), Cukrářská výroba III (978-80-7333-139-9), Technologie pro 1. ročník SOU oboru zpracování dřeva (978-80-85920-74-1), Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1), Receptury teplých pokrmů 8.v (978-80-904093-4-7), Technologie I: Pro 1.ročník UO Kadeřník (978-80-7333-079-8), Strojírenská technologie II pro strojírenské učební obory (978-80-85920-58-1), Technologie obrábění (978-80-271-2883-9), XML technologie (978-80-247-2725-7), Psychologie v kostce: Rozum, cit a vůle (978-80-904093-8-5), Strojírenská technologie IV pro strojírenské učební obory (80-85920-30-1), Banquet Cukrářská dekorační sada CULINARIA, Tescoma Cukrářská zdobicí tužka DELÍCIA, Webové a agentové technologie (978-80-247-4376-9), Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3), Technologie v diabetologii 2010 (978-80-7262-689-2), Strašáci (978-80-907919-1-6), Civilní právo a nové technologie (978-80-7676-503-0), Stavební technologie II. pro SOU (978-80-86817-14-9), Gantz 1 (978-80-7449-198-6), Pohyby duše (978-80-907315-1-6)