Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy - Smetana František , Podnikání v hotelnictví a gastronomii + cd: pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)Kniha - autor František Smetana; Eva Krátká, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku. (alza.cz)
Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD: Pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3) , Účetnictví pro střední a vyšší odborné školy v hotelnictví a cestovním ruchu (978-80-7373-036-9)Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku. (patro.cz)
Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD - Krátká Eva , Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-061-1)Učebnice základů účetnictví „šitých na míru“ RVP a tematických plánů hotelových škol seznamuje žáky s významem účetnictví pro řízení firmy v oblasti hotelnictví a cestovního ruchu. Obsahuje také procvičovací příklady s řešením, kontrolní otázky, shrnutí v závěru kapitol, přílohy (např. ukázky různých formulářů, směrná účtová osnova) a výsledky a řešení úloh. Má schvalovací doložku MŠMT. (patro.cz)
Podobné produkty ako Účetnictví pro střední a vyšší odborné školy v hotelnictví a cestovním ruchu - Králová Irena , Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-060-4)Kniha - česky Učebnice základů účetnictví „šitých na míru“ RVP a tematických plánů hotelových škol seznamuje žáky s významem účetnictví pro řízení firmy v oblasti hotelnictví a cestovního ruchu. Obsahuje také procvičovací příklady s řešením, kontrolní otázky, shrnutí v závěru kapitol, přílohy (např. ukázky různých formulářů, směrná účtová osnova) a výsledky a řešení úloh. Má schvalovací doložku MŠMT. (alza.cz)
Podobné produkty ako Účetnictví pro střední a vyšší odborné školy v hotelnictví a cestovním ruchu (978-80-7373-036-9) , Makroekonomie a hospodářská politika: pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-062-8)Tento díl ucelené řady učebnic vysvětluje podstatu a význam finančního řízení hotelového provozu. Objasňuje zdroje financování podnikových činností a s tím související podnikatelský záměr, zakladatelský rozpočet a hodnocení efektivnosti investic. Dále seznamuje s finanční analýzou, zejména s výpočty poměrových ukazatelů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy - Králová Irena , Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2)Tento díl ucelené řady učebnic vysvětluje podstatu a význam finančního řízení hotelového provozu. Objasňuje zdroje financování podnikových činností a s tím související podnikatelský záměr, zakladatelský rozpočet a hodnocení efektivnosti investic. Dále seznamuje s finanční analýzou, zejména s výpočty poměrových ukazatelů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy - Irena Králová , Základy práva pro střední a vyšší odborné školy (978-80-7400-880-1)Učebnice seznamuje žáky se základy marketingu a managementu a s jejich významem v oblasti poskytování služeb v hotelnictví a cestovním ruchu. Žáci poznají prostředí marketingu, typické pro výše uvedený obor, naučí se používat jednotlivé nástroje marketingového mixu, analyzovat silné a slabé stránky hotelu, jeho příležitosti, ale i ohrožení v konkurenci. Pochopí vývoj managementu a osvojí si jeho základy, poznají jednotlivé manažerské funkce. Analyzují prostředí managementu, charakterizují osobnost manažera a styly vedení. Zorientují se v systému organizace managementu v hotelnictví. Seznámí se také s významem hotelových řetězců. (patro.cz)
Podobné produkty ako Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy - Karásková Eva , Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)Učebnice podává výklad makroekonomických pojmů. Vede k pochopení významu hospodářské politiky státu, seznamuje s fungováním jednotlivých nástrojů hospodářské politiky. Učí studenty posuzovat dopady inflace a nezaměstnanosti a hodnotit výkonnost ekonomiky. Řeší také vztahy se zahraničím, globalizační procesy a činnost nadnárodních institucí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Makroekonomie a hospodářská politika státu pro střední a vyšší hotelové školy - Irena Králová , Technologie přípravy pokrmů 4: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)Učebnice seznamuje žáky se základy marketingu a managementu a s jejich významem v oblasti poskytování služeb v hotelnictví a cestovním ruchu. Žáci poznají prostředí marketingu, typické pro výše uvedený obor, naučí se používat jednotlivé nástroje marketingového mixu, analyzovat silné a slabé stránky hotelu, jeho příležitosti, ale i ohrožení v konkurenci. Pochopí vývoj managementu a osvojí si jeho základy, poznají jednotlivé manažerské funkce. Analyzují prostředí managementu, charakterizují osobnost manažera a styly vedení. Zorientují se v systému organizace managementu v hotelnictví. Seznámí se také s významem hotelových řetězců. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy - Eva Karasová, Kynclová Jaroslava , Technologie přípravy pokrmů 3: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)Kniha - autor Irena Králová, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tento díl ucelené řady učebnic vysvětluje podstatu a význam finančního řízení hotelového provozu. Objasňuje zdroje financování podnikových činností a s tím související podnikatelský záměr, zakladatelský rozpočet a hodnocení efektivnosti investic. Dále seznamuje s finanční analýzou, zejména s výpočty poměrových ukazatelů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-060-4) , Technologie přípravy pokrmů 5: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)Kniha - autor Jaroslava Kynclová; Eva Karásková, 152 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice seznamuje žáky se základy marketingu a managementu a s jejich významem v oblasti poskytování služeb v hotelnictví a cestovním ruchu. Žáci poznají prostředí marketingu, typické pro výše uvedený obor, naučí se používat jednotlivé nástroje marketingového mixu, analyzovat silné a slabé stránky hotelu, jeho příležitosti, ale i ohrožení v konkurenci. Pochopí vývoj managementu a osvojí si jeho základy, poznají jednotlivé manažerské funkce. Analyzují prostředí managementu, charakterizují osobnost manažera a styly vedení. Zorientují se v systému organizace managementu v hotelnictví. Seznámí se také s významem hotelových řetězců. (alza.cz)
Podobné produkty ako Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-061-1) , Kds souprava pro hotelové školy (2815.00)Kniha - autor Irena Králová, 176 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice podává výklad makroekonomických pojmů. Vede k pochopení významu hospodářské politiky státu, seznamuje s fungováním jednotlivých nástrojů hospodářské politiky. Učí studenty posuzovat dopady inflace a nezaměstnanosti a hodnotit výkonnost ekonomiky. Řeší také vztahy se zahraničím, globalizační procesy a činnost nadnárodních institucí. (alza.cz)
Podobné produkty ako Makroekonomie a hospodářská politika: pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-062-8) , Podnikání malé a střední firmy (978-80-247-4520-6)Kniha - autor Alexander Šíma; Milan Suk, 464 stran, česky Celkově již sedmnácté vydání učebnice Základy práva pro střední a vyšší odborné školy svědčí o popularitě, kterou si učební text po mnoha letech mezi studenty středních škol, ale též mezi laickou veřejností získal. Přiměřený rozsah díla s velmi srozumitelnou formou výkladu poskytuje ucelený přehled společenských vztahů a tomu odpovídajících institutů ve všech významných oblastech práva. Publikace je rozdělena do dvanácti samostatných kapitol. Každá z nich obsahuje shrnutí v podobě dílčích kontrolních otázek. Obsah výkladu zahrnuje v podtextu uvedené příklady k danému celku či konkrétní vysvětlivky. Učebnice je zaměřena především na nejvýznamnější právní obory, které vycházejí z ústavních principů českého právního řádu. Mezi ně patří ústavní právo, právo občanské, trestní, pracovní, ale i správní a finanční právo. Do textu je zakomponována i část zabývající se evropskou integrací a evropským právem.... (alza.cz)
Podobné produkty ako Základy práva pro střední a vyšší odborné školy (978-80-7400-880-1) , Cestovní ruch: pro vyšší odborné a vysoké školy (978-80-7373-107-6)Úspěšný manažer by měl umět profesionálně zacházet s úkoly a správně je řešit, umět jednat a zacházet s lidmi i se sebou samým i získávat moc k uskutečnění věcí, tedy umět je prosadit a mít sílu a vůli je realizovat. Na všechny tyto i další aspekty „manažerské profese“ tato učebnice poukazuje. Je vhodným průvodcem, rádcem, inspirací a hlavně zásobárnou informací pro studium managementu. Text je doplněn schématy, obrázky, grafy a tabulkami a provázen konkrétními příklady z praxe. Učebnice je určena především studentům středních a vyšších odborných škol. Pro své praktické zaměření ji lze vhodně využít i v celé řadě manažerských kurzů celoživotního vzdělávání. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Management pro střední školy a vyšší odborné školy - Radek Maxa , Psychologie řízení a vedení v hotelnictví (978-80-7676-210-7)Monografie „Psychologie řízení a vedení v hotelnictví“ se zabývá psychologickými aspekty vedení a řízení lidí. V úvodní kapitole se zabývá základními psychologickými pojmy především z oblasti psychologie osobnosti, jako jsou schopnosti, inteligence, motivační dimenze osobnosti atd. Na to navazuje část týkající se osobnosti manažera. Jeho zařazením v systém managementu, kompetencemi, vlastnostmi a autoritou. V další kapitole jsou charakterizovány psychologické aspekty týkající se vedení zaměstnanců a uplatnění psychologie v manažerských funkcích. Závěrečná část je věnována náročnosti manažerské práce a duševní hygieně manažerů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Psychologie řízení a vedení v hotelnictví - Karel Chadt , Písemná a elektronická komunikace 2: pro střední školy a veřejnost (80-7168-924-6)Jde o učebnici pro předmět nauka o výživě na středních hotelových školách. Lze ji využít i při teoretické přípravě na středních odborných učilištích obor kuchař-číšník. Může však posloužit i široké veřejnosti. Podává základní informace o podstatě výživy, přeměn látek a energií a vyúsťuje do všeobecných zásad správné výživy člověka v různých věkových kategoriích, a to zdravých i nemocných (patro.cz)
Podobné produkty ako Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost - Kuderová Libuše , Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště (978-80-7238-875-2)Jde o učebnici pro předmět nauka o výživě na středních hotelových školách. Lze ji využít i při teoretické přípravě na SOU obor kuchař-číšník. Může však posloužit i široké veřejnosti. Podává základní informace o podstatě výživy, přeměn látek a energií a vyúsťuje do všeobecných zásad správné výživy člověka v různých věkových kategoriích, a to zdravých i nemocných. Vychází přitom z biologických základů člověka. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Nauka o výživě - pro střední hotelové školy a veřejnost - Libuše Kuderová , Příklady z managementu a jejich řešení: pro střední školy a pro veřejnost (80-7168-576-3)Tato učebnice je určena učebním oborům kuchař, číšník a gastronomii na středních odborných učilištích. Jejím cílem je vštípit žákům praktické jazykové dovednosti potřebné ve styku s hostem a seznámit je se základy německé gramatiky. Obsahuje: 27 lekcí stručný mluvnický přehled ukázky jídelních lístků obraty ve styku s hostem abecední seznam odborných výrazů klíč ke cvičením německo-český slovník. Osvědčeným východiskem každé lekce jsou krátké texty – rozhovory, ale i texty popisné či vyprávěcí. Obsahují modelové situace z praxe číšníka (přijetí hosta, nabídka, objednávka, zúčtování, dotazy hostů na ubytování, pamětihodnosti města a okolí, počasí apod.). Následuje slovníček, na který navazuje partie „Rozšiřujeme si slovní zásobu“. Součástí oddílu mluvnice jsou poměrně rozsáhlá nácviková cvičení po výkladu každého jevu. Partie cvičení pak obsahuje cvičení komplexní, souborná, zaměřená na nácvik výslovnosti, mluvnických jevů v jejich propojení, poslechu i čtení. Převažují cvičení hravá a zábavná, při nichž žáci doplňují, kombinují a samostatně formulují. Soustavná pozornost je věnována párové práci, aby byli do řešení úkolů zapojeni všichni žáci současně. Nabídka cvičení je velmi pestrá a rozsáhlá, takže si vyučující může podle časových možností a úrovně kurzu vybírat. Doporučujeme věnovat v každém případě pozornost závěrečným „Kontrolním otázkám“. Ty je vhodné stejně jako cvičení „Tažte se a odpovídejte si navzájem“ nejprve probrat ve dvojicích a pak pro kontrolu a pro upevnění slovní zásoby v plénu. Cvičení „Poslechněte si.“ prověřuje porozumění a procvičuje slovní zásobu. Soubory MP3 je možné stahnout z webových stránek vydavatelství na stránce věnované tomuto titulu. Řada textů rozvíjí interkulturní kompetenci – informuje o stravovacích návycích, kuchyni a dalších reáliích německy mluvících zemí a České republiky. V souladu s požadavky u závěrečných zkoušek je věnována zvýšená pozornost popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy. Vzhledem k potřebám praxe – porozumět projevu zahraničního hosta a reagovat na jeho přání – jsou v každé lekci soustavně procvičovány dva fonetické jevy, které působí českým mluvčím zvláště potíže. Tato cvičení jsou rovněž součástí audiopřílohy a je vhodné výslovnost rodilých mluvčí imitovat. V 1. ročníku doporučujeme probrat 10 lekcí, v 2. 9 a ve 3. 8 lekcí. Učebnice je vedena snahou zaujmout žáky zajímavými texty, aktivizovat je formou párové práce a zpříjemnit jim hravými cvičeními výuku němčiny co nejvíce. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Němčina pro číšníky, kuchaře a gastronomii - Věra Höppnerová , Příklady z bankovnictví a jejich řešení pro střední školy a pro veřejnost (80-7168-677-8)Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařůKniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji gastronomie i věhlasným kuchyním, které nyní vládnou světu. Jako bonus kniha představuje deset nejvýznamnějších osobností našeho gastronomického světa (Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, David Šašek, Radek Kašpárek, Jan Kracík, Flemming Laugesen, Roman Paulus, Jan Punčochář, Oldřich Sahajdák, Sylvio Spohr, Otakar Žoudlík), které se podělily o recepty na své nejvyhlášenější pokrmy. Grafické a výtvarné řešení povyšuje knihu do sféry dárkových publikací s praktickým obsahem. Je užitečná pro každého, kdo chce stolovat podle společenských pravidel. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček , Matematika v kostce pro střední školy: doplněno o praktická cvičení a testy (80-253-0191-5)eBook: Monografie „Psychologie řízení a vedení v hotelnictví“ se zabývá psychologickými aspekty vedení a řízení lidí. V úvodní kapitole se zabývá základními psychologickými pojmy především z oblasti psychologie osobnosti, jako jsou schopnosti, inteligence, motivační dimenze osobnosti atd. Na to navazuje část týkající se osobnosti manažera. Jeho zařazením v systém managementu, kompetencemi, vlastnostmi a autoritou. V další kapitole jsou charakterizovány psychologické aspekty týkající se vedení zaměstnanců a uplatnění psychologie v manažerských funkcích. Závěrečná část je věnována náročnosti manažerské práce a duševní hygieně manažerů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Psychologie řízení a vedení v hotelnictví - Karel Chadt - e-kniha , Dějepis 1 pro gymnázia a střední školy: pravěk a starověk (978-80-7235-582-2)Kniha - autor Libuše Kuderová, 184 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jde o učebnici pro předmět nauka o výživě na středních hotelových školách. Lze ji využít i při teoretické přípravě na středních odborných učilištích obor kuchař-číšník. Může však posloužit i široké veřejnosti. Podává základní informace o podstatě výživy, přeměn látek a energií a vyúsťuje do všeobecných zásad správné výživy člověka v různých věkových kategoriích, a to zdravých i nemocných (alza.cz)
Podobné produkty ako Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2) , Informatika a výpočetní technika pro střední školy (978-80-251-3227-2)Kniha - autor Karel Chadt, 188 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Monografie „Psychologie řízení a vedení v hotelnictví“ se zabývá psychologickými aspekty vedení a řízení lidí. V úvodní kapitole se zabývá základními psychologickými pojmy především z oblasti psychologie osobnosti, jako jsou schopnosti, inteligence, motivační dimenze osobnosti atd. Na to navazuje část týkající se osobnosti manažera. Jeho zařazením v systém managementu, kompetencemi, vlastnostmi a autoritou. V další kapitole jsou charakterizovány psychologické aspekty týkající se vedení zaměstnanců a uplatnění psychologie v manažerských funkcích. Závěrečná část je věnována náročnosti manažerské práce a duševní hygieně manažerů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Psychologie řízení a vedení v hotelnictví (978-80-7676-210-7) , Dějepis 3 pro gymnázia a střední školy (978-80-7235-596-9)Elektronická kniha - autor Karel Chadt, 188 stran, česky Monografie „Psychologie řízení a vedení v hotelnictví“ se zabývá psychologickými aspekty vedení a řízení lidí. V úvodní kapitole se zabývá základními psychologickými pojmy především z oblasti psychologie osobnosti, jako jsou schopnosti, inteligence, motivační dimenze osobnosti atd. Na to navazuje část týkající se osobnosti manažera. Jeho zařazením v systém managementu, kompetencemi, vlastnostmi a autoritou. V další kapitole jsou charakterizovány psychologické aspekty týkající se vedení zaměstnanců a uplatnění psychologie v manažerských funkcích. Závěrečná část je věnována náročnosti manažerské práce a duševní hygieně manažerů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Psychologie řízení a vedení v hotelnictví (978-80-7676-210-7) , Zeměpis pro střední odborné školy a učiliště (978-80-86034-96-6)Kniha poskytuje čtenářům přehled funkcí plánování, organizování, ovlivňování a kontroly, spojených s řízením v podnicích služeb, zvláště pak podniků v oboru hotelnictví, gastronomie a turismu. Je prezentována z pohledu uživatele, což znamená, že je aplikovatelná pro konkrétní úkoly, povinnosti a okruhy zodpovědnosti, vykonávané jak liniovými, tak i vrcholovými manažery.Kniha může být využita při školicích programech v jakémkoli druhu poskytování služeb, je ale zejména zaměřena na obor hotelnictví, gastronomie a turismu. Informace, které kniha obsahuje, se vztahují ke všem aktivitám vykonávaným manažery v praxi. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu - Dana Tesone , Fiesta! 2: španělština pro střední a jazykové školy (80-7238-123-7)Kniha - autor Ladislav Špaček, česky, pevná bez přebalu lesklá Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji... (alza.cz)
Podobné produkty ako Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5) , Matematika pro střední školy rovnice a nerovnice (978-80-7196-455-1)Kniha - autor Hana Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2) , Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (978-80-7373-151-9)Kniha - autor Hana Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0) , Literatura v kostce pro střední školy (80-253-0652-6)Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6) , Biologie v kostce pro střední školy (80-253-0606-2)Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1) , Matematika pro střední školy 7.díl a učebnice: analytická geometrie v rovině (978-80-7358-236-4)Kniha představuje praktickou učební pomůcku zejména pro studenty ekonomických oborů. Autoři v knize vykládají vztah podnikání a globalizace velmi komplexně; reflektují nejen finanční a ekonomické, ale rovněž prostorové, sociální, politické, kulturní, environmentální, právní a informační souvislosti podnikání v globalizovaném světě. „Text publikace je zpracován na potřebné odborné úrovni, srozumitelným jej však shledají i čtenáři z řad studentů a široké veřejnosti. Vydání publikace představuje záslužný počin, který ocení jak zájemci o přehledný text nabízející široké spektrum informací o podnikání v globalizovaném prostředí, tak podnikatelé, kteří výzvám globalizace reálně čelí. Celkově lze velmi pozitivně hodnotit aktivitu autorského kolektivu, který připravil monografii s názvem ‚Podnikání v globalizovaném světě‘ k tisku. Lze důvodně předpokládat zájem nejen ze strany široké odborné veřejnosti, ale i studentů VŠ a SŠ se zaměřením na předmětnou oblast.“ (patro.cz)
Podobné produkty ako Podnikání v globalizovaném světě - Janatka FrantišekKniha představuje praktickou učební pomůcku zejména pro studenty ekonomických oborů. Autoři v knize vykládají vztah podnikání a globalizace velmi komplexně; reflektují nejen finanční a ekonomické, ale rovněž prostorové, sociální, politické, kulturní, environmentální, právní a informační souvislosti podnikání v globalizovaném světě. „Text publikace je zpracován na potřebné odborné úrovni, srozumitelným jej však shledají i čtenáři z řad studentů a široké veřejnosti. Vydání publikace představuje záslužný počin, který ocení jak zájemci o přehledný text nabízející široké spektrum informací o podnikání v globalizovaném prostředí, tak podnikatelé, kteří výzvám globalizace reálně čelí. Celkově lze velmi pozitivně hodnotit aktivitu autorského kolektivu, který připravil monografii s názvem ‚Podnikání v globalizovaném světě‘ k tisku. Lze důvodně předpokládat zájem nejen ze strany široké odborné veřejnosti, ale i studentů VŠ a SŠ se zaměřením na předmětnou oblast.“ (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Podnikání v globalizovaném světě - František JanatkaModerní tabulková příručka pro žáky odborných učilišť obsahuje přehled značení, vzorců i hodnot potřebných pro práciv matematice, fyzice i chemii. Oproti tabulkám pro střední školy byly, v tabulkách pro SOU, vypuštěny některé tabulky týkající se učiva, které se v učebních oborech neprobírá. Většina tabulek byla zkrácena, doprovodný text byl zjednodušen a doplněn ilustrativními příklady. Naopak byly zařazeny některé tabulky, které v publikaci pro střední školy nejsou (např. tabulky pro převod jednotek a přehled typických hodnot některých veličin ve fyzikální části). Tabulky jsou vhodné i pro obory SŠ s maturitou s nižší hodinovou dotací M, F či Ch. 2. vydání (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Matematické, fyzikální a chemické tabulky pro střední odborná učiliště - Martin Macháček, Jiří Mikulčák, František Zemánek, L. DrábováKleště na drápky Nechce se vám kvůli stříhání drápků navštěvovat psí salóny nebo veterináře a preferujete úpravu drápků vašeho psa v klidu a v pohodlí domova? Vyzkoušejte kleště na drápky od značky Moser. Snadno se používají a díky ostrým čepelím z nerezové oceli umožňují precizní péči o drápky vašeho mazlíčka. Pogumovaná a ergonomická rukojeť vám poskytne větší jistotu a pohodlí při stříhání. Gilotinka na drápky Moser se hodí pro všechny psy středních a velkých plemen. Klíčové vlastnosti gilotinky na drápky pro střední a velké psy MoserGilotinka Moser vám umožní úpravu drápků vašeho psa v pohodlí domovaOstré čepele z nerezové oceli s postarají o precizní ostříháníPogumovaná a ergonomická rukojeť vám poskytne větší jistotu a pohodlíKleště na drápky Moser využijí majitelé středních a velkým psů (alza.cz)
Podobné produkty ako Moser gilotinka na drápky pro střední a velké psy (4015110015345)Konverzace španělštiny je určena pro výuku konverzace nejen na středních a jazykových školách. Učebnice je koncipována jako doplňkový materiál při systematické výuce; velmi efektivně poslouží pro přípravu na maturitní zkoušku nebo jako výchozí materiál při přípravě vysokoškolských studentů různých oborů na obecnou zkoušku z cizího jazyka či výjezdu do španělsky mluvící země v rámci stipendií. Studentům je poskytována prakticky zaměřená učebnice, která má přispět k rozšíření a shrnutí slovní zásoby na základě témat každodenního života. Slovní zásoba vychází ze současné mluvy převážně ve Španělsku. Cílem bylo zahrnout do slovní zásoby také výrazy, které v jiných učebnicích španělštiny chybějí a přitom jsou pro pobyt ve španělsky mluvících zemích nezbytné. Učebnice obsahuje 15 lekcí neboli tématických jednotek. Každá lekce je rozdělena do sedmi částí, kde část A obsahuje slovní zásobu s českým překladem, část B tvoří rozhovor převážně v hovorové španělštině se slovníčkem pod textem, v části C je krátký text, který byl ponechán v originální formě a pochází ze španělského tisku, časopisů, informačních brožurek nebo podobných materiálů. Nahrávky ke stažení zde. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Španělština konverzace nejen pro střední a jazykové školy - Štěpánka RubešováCestovní přepravka pro střední a velká psí plemena je ideálním společníkem pro výlety do přírody nebo návštěvy veterináře. Je pevná, odolná a díky kvalitní tkanině odpuzuje vodu i nečistoty. Větrací mřížky zajišťují dostatek světla a vzduchu, přední část se zipem lze srolovat. S vnitřním polstrováním a zatemnitelnými bočními okny. Vhodná pro střední a velké psy s délkou těla do 67 cm a hmotností do 30 kg. Pokud box nepoužíváte, lze snadno složit a dát do praktické tašky. (velkykosik.cz)
Podobné produkty ako PawHut Přepravní box pro střední a velké psy, hnědo-béžovýPamlsky pro ptáky - hmotnost 0,14 kg Klíčové vlastnosti pamlsků pro ptáky Sippy tyč pro střední a velké papoušky ovocno - ořechová 2ks Dopřejte svému ptáčkovi vynikající pamlsky pro ptáky Sippy Vhodné pro střední papoušky S těmito pamlsky bude strava vašeho mazlíčka pestřejší Pamlsky tvoří tyčinky Hmotnost pamlsků pro ptáky je 0,14 kg (alza.cz)
Podobné produkty ako Sippy tyč pro střední a velké papoušky ovocno - ořechová 2ks (8595184922412)Celková charakteristika učebního souboru Embarque ¦ čtyřdílný ucelený učební soubor je určený dospívajícím a dospělým studentům na gymnáziu, JŠ a SŠ ; plně odpovídá podmínkám Společného evropského referenčního rámce pro jazyky a současným trendům výuky ¦ rozsah učebnice 1. a 2. dílu odpovídá zhruba 2 letům výuky na střední škole (3 a vícehodinová týdenní dotace) ¦ moderní a aktuální témata z každodenního života jsou živá a zajímavá, informace, které je doplňují, jsou vybrány velmi dobře a vhodně zasazeny do kontextu probírané látky ¦ aktivním způsobem a v kontextu jsou rozvíjeny všechny jazykové dovednosti – receptivní i produktivní (čtení, psaní a mluvený projev) ¦ témata se prolínají se zapojením moderních technologií (blogy, fóra, e-mail, atp.); učebnice mají internetové vstupy pro učitele i studenta: přepis poslechových cvičení, modelové testy, další cvičení … ¦ doprovodné texty z reálií, kulturní a jiné oblasti jsou velmi dobře postavené, srozumitelné, opět s podporou na Zona estudiante na www.edelsa.es a jiných doporučených adres ¦ předností 1. a 2. dílu je i přehledné barevné rozlišení jako u 1. dílu: (modrá barva = slovní zásoba a její funkce, červeně je vyznačena gramatika a žlutou barvou pak společensko kulturní témata a informace z hispánského světa) a účelné a přehledné využití postranních lišt (?Sábes que ..., Expresar …., Gramática) a zápatí pro Acción. ¦ Embarque 1 a Embarque 2 zachovávají stejnou strukturu (rozdíl pouze v počtu modulů) ¦ součástí učebnic je závěrečný celkový přehled mluvnice (Resumen de gramática) Embarque 1 Studenti se „nalodí" na výletní loď a procestují s ostatními pasažéry různé trasy a směry. Během plavby si čtou v lodním deníku a vedou si také svůj vlastní. Stávají se tak součástí společenství Embarque. Prostřednictvím svých blogů sdílejí život pasažérů na lodi a tvoří vlastní časopis. Učebnice obsahuje 8 modulů po 2 lekcích. Úvodní dvoustrana každého modulu shrnuje cíle obou lekcí - akce, seznam probíraných kompetencí, společensko-kulturní stránku a odkazy na internet. Studenti pracují ve skupinách nebo jednotlivě a všechny znalosti si samostatně procvičují a upevňují. (patro.cz)
Podobné produkty ako Embarque 1: Španelština pro strední a jazykové školy - Kol. - Prieto RocíoNůžky na drápky - robustní konstrukce, bezpečnostní mechanismus, ergonomická rukojeť, stříbrno-černo-modré, 15 × 6,7 cm (D׊) Kleštičky M-Pets umožní péči o drápky vašich domácích mazlíčků. Vhodné jsou pro použití na drápky středně velkých a velkých psů, koček a dalších zvířat. Tvořené jsou robustní konstrukcí, díky které nabízí odolnost a dlouhou životnost. Disponují také bezpečnostním mechanismem zajišťujícím bezpečné používání, zatímco ergonomické rukojeti poskytují pohodlí při střípání drápků. Pomocí kleštiček M-Pets jednoduše zastřihnete drápky vašeho domácího mazlíčka. Klíčové vlastnosti kleštiček na drápky pro střední a velké psy M-Pets LKleštičky určené na stříhání drápkůVhodné pro použití na drápky středně velkých a velkých psů, koček a dalších zvířatKleštičky M-Pets jsou tvořené robustní konstrukcíBezpečnostní mechanismus zajistí jejich bezpečné používáníErgonomické rukojeti poskytují pohodlí při střípání drápkůBarevné provedení:... (alza.cz)
Podobné produkty ako M-Pets Kleštičky na drápky pro střední a velké psy (6953182721093)Kabel C-TECH USB 2.0 - Lightning (IP5 a vyšší). Nabíjecí a synchronizační kabel. (patro.cz)
Podobné produkty ako C-TECH USB 2.0 Lightning (IP5 a vyšší) nabíjecí a synchronizační kabel, 2mKabel C-TECH USB 2.0 Lightning (IP5 a vyšší) nabíjecí a synchronizační kabel, 2m, bílý Popis produktu: Kabel C-TECH USB 2.0 - Lightning (IP5 a vyšší). Nabíjecí a synchronizační kabel. (patro.cz)
Podobné produkty ako C-TECH USB 2.0 Lightning (IP5 a vyšší) nabíjecí a synchronizační kabel, 2mKabel C-TECH USB 2.0 Lightning (IP5 a vyšší) nabíjecí a synchronizační kabel, 1m, bílý Popis produktu: Kabel C-TECH USB 2.0 - Lightning (IP5 a vyšší). Nabíjecí a synchronizační kabel. (patro.cz)
Podobné produkty ako C-TECH USB 2.0 Lightning (IP5 a vyšší) nabíjecí a synchronizační kabel, 1mKabel C-TECH USB 2.0 Lightning (IP5 a vyšší) nabíjecí a synchronizační kabel, 1m, černý Popis produktu: Kabel C-TECH USB 2.0 - Lightning (IP5 a vyšší). Nabíjecí a synchronizační kabel. (patro.cz)
Podobné produkty ako C-TECH USB 2.0 Lightning (IP5 a vyšší) nabíjecí a synchronizační kabel, 1mNeustálé podněty, trvalá dostupnost skrze média či tendence ihned reagovat nám zabraňují v soustředění. V posledních desetiletích se z toho stává významný ekonomický problém – protože schopnost koncentrace je rozhodujícím faktorem úspěchu a efektivity. Kniha Marca von Münchhausena ukazuje, jak žít a pracovat uvědoměle, jak se nenechat vyrušit a jak dosahovat lepších výkonů. Představuje koncentraci jako „dveřníka“ vědomí a klíčový faktor sebeovládání. Popisuje fungování mozku a těla ve vztahu ke koncentraci i to, jaké psychologické faktory této schopnosti napomáhají. Radí, jak zabránit diktátu médií. Varuje před iluzí zvanou multitasking. Pojednává o stavu flow, meditaci, všímavosti, o uplatnění koncentrace při komunikaci či stresu, o lécích podporujících soustředění. Bohatě strukturovaná kniha obsahuje sebeposuzovací test a závěrečný přehled základních tipů, jak zvýšit vlastní soustředěnost. Dr. Marco von Münchhausen je právník, kouč, konzultant a autor několika německých bestsellerů. Jeho knihy, přednášky a semináře se soustředí na různé aspekty úspěšného a naplněného života. Česky vyšla jeho kniha Princip barona Prášila (2012). (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Nenechte se vyrušit - Cesta k mentální svobodě a vyšší koncentraci - Münchhausen, Marco vonKniha - autor Ed Wilson, 264 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Chcete zkrátit čas strávený nad administrací systému Windows? Hledáte nástroj, se kterým bude správa počítačů efektivnější, rychlejší a snadno půjde automatizovat? Seznamte se s PowerShellem a širokými možnostmi, která nabízí nejen profesionálním administrátorům. Se správným skriptem se stanou i časově zdlouhavé postupy záležitostí několika minut a pár řádků kódu v PowerShellu. (alza.cz)
Podobné produkty ako PowerShell: Průvodce skriptováním, pro verzi 3.0 a vyšší (978-80-251-5049-8)Kniha - (alza.cz)
Podobné produkty ako Fiesta! 2: španělština pro střední a jazykové školy (80-7238-123-7)Hračka pro ptáky - tunel, závěsná, materiál plast a bavlna, rozměry 470 × 290 × 170 mm (V׊×H) Zásadní vlastnosti produktu Terra International Pelíšek pro střední a velké papoušky 29 × 47 cm Hračka pro papoušky TERRA INTERNATIONAL je vhodná do každé klece Tunel vašeho ptáčka zajisté zaujme a pomůže zahnat nudu Materiálem hračky je plast a bavlna Určena k zavěšení Rozměry hračky pro ptáky TERRA INTERNATIONAL odpovídají 470 × 290 × 170 mm (V׊×H) (alza.cz)
Podobné produkty ako Terra International Pelíšek pro střední a velké papoušky 29 × 47 cm (8593361000205)Kniha - autor Montserrat Alonso Cuenca; Rocío Prieto, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Celková charakteristika učebního souboru Embarque ¦ čtyřdílný ucelený učební soubor je určený dospívajícím a dospělým studentům na gymnáziu, JŠ a SŠ ; plně odpovídá podmínkám Společného evropského referenčního rámce pro jazyky a současným trendům výuky ¦ rozsah učebnice 1. a 2. dílu odpovídá zhruba 2 letům výuky na střední škole (3 a vícehodinová týdenní dotace) ¦ moderní a aktuální témata z každodenního života jsou živá a zajímavá, informace, které je doplňují, jsou vybrány velmi dobře a vhodně zasazeny do kontextu probírané látky ¦ aktivním způsobem a v kontextu jsou rozvíjeny všechny jazykové dovednosti – receptivní i produktivní (čtení, psaní a mluvený projev) ¦ témata se prolínají se zapojením moderních technologií (blogy, fóra, e-mail, atp.); učebnice mají internetové vstupy pro učitele i studenta: přepis poslechových cvičení, modelové testy,... (alza.cz)
Podobné produkty ako Embarque 1: Španělština pro střední a jazykové školy (978-84-7711-951-7)Obojek pro psy - pro střední a velká plemena, klasický, materiál nylon, obvod krku do 55 cm, šířka pásku 2,5 cm, černá a červená barva Obojek pro psy Vking přijde vhod na každé vycházce s pejskem. Materiálem obojku Vking je nylon. Nylon je využíván na tvorbu obojků především díky jeho pevnosti. Černá a červená barva vyzdvihuje design obojku. Pokud jde o ideální velikost pejska, obojek se hodí pro střední a velká plemena. Obvod krku by měl být nejméně 45 cm a maximální pak 55 cm. Rozhodující přednosti obojku pro psy Vking Set široký obojek a flexibilní vodítko pro střední a velké psy Materiálem je nylon Jeho design podtrhuje černá a červená barva Šířka pásku u obojku pro psy Vking: 2,5 cm Ideální pro pejsky s obvodem krku od 45 do 55 cm (alza.cz)
Podobné produkty ako Vking Set široký obojek a flexibilní vodítko pro střední a velké psy (CHPob0704)Opletený microUSB kabel ideální k dobíjení telefonu. Lisované konektory: USB AM, Lightning micro male Délka: 1,8m Baleno v blisteru (patro.cz)
Podobné produkty ako Gembird KAB05133J USB 2.0 Lightning (IP5 a vyšší) nabíjecí a synchronizační, opletený, 1,8m, stříbrný