Jde o učebnici pro předmět nauka o výživě na středních hotelových školách. Lze ji využít i při teoretické přípravě na SOU obor kuchař-číšník. Může však posloužit i široké veřejnosti. Podává základní informace o podstatě výživy, přeměn látek a energií a vyúsťuje do všeobecných zásad správné výživy člověka v různých věkových kategoriích, a to zdravých i nemocných. Vychází přitom z biologických základů člověka. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Nauka o výživě - pro střední hotelové školy a veřejnost - Libuše Kuderová , Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2)Jde o učebnici pro předmět nauka o výživě na středních hotelových školách. Lze ji využít i při teoretické přípravě na středních odborných učilištích obor kuchař-číšník. Může však posloužit i široké veřejnosti. Podává základní informace o podstatě výživy, přeměn látek a energií a vyúsťuje do všeobecných zásad správné výživy člověka v různých věkových kategoriích, a to zdravých i nemocných (patro.cz)
Podobné produkty ako Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost - Kuderová Libuše , Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (978-80-7373-151-9)Kniha - autor Libuše Kuderová, 184 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jde o učebnici pro předmět nauka o výživě na středních hotelových školách. Lze ji využít i při teoretické přípravě na středních odborných učilištích obor kuchař-číšník. Může však posloužit i široké veřejnosti. Podává základní informace o podstatě výživy, přeměn látek a energií a vyúsťuje do všeobecných zásad správné výživy člověka v různých věkových kategoriích, a to zdravých i nemocných (alza.cz)
Podobné produkty ako Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2) , Písemná a elektronická komunikace 2: pro střední školy a veřejnost (80-7168-924-6)Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej výživy, jednak liečebná výživa pri rôznych ochoreniach a chorobných stavoch. Pozornosť sa venuje aj diétnemu systému používanému v našich nemocniciach a možnostiam umelej – elementárnej a parenterálnej výživy. Učebnica je určená pre fakulty ošetrovateľstva, pre sesterské študijné odbory a študijný odbor pôrodná asistentka. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Náuka o výžive - Igor Beňo , Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-061-1)Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej výživy, jednak liečebná výživa pri rôznych ochoreniach a chorobných stavoch. Pozornosť sa venuje aj diétnemu systému používanému v našich nemocniciach a možnostiam umelej – elementárnej a parenterálnej výživy. Učebnica je určená pre fakulty ošetrovateľstva, pre sesterské študijné odbory a študijný odbor pôrodná asistentka. (patro.cz)
Podobné produkty ako Náuka o výžive - Beňo Igor , Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-060-4)Pro střední školy a veřejnost (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Slovník ekonomických pojmů pro střední školy a veřejnost - Peštová Stanislava, Rotport Miloslav , Makroekonomie a hospodářská politika: pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-062-8)Kniha - autor Igor Beňo, 158 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej výživy, jednak liečebná výživa pri rôznych ochoreniach a chorobných stavoch. Pozornosť sa venuje aj diétnemu systému používanému v našich nemocniciach a možnostiam umelej – elementárnej a parenterálnej výživy. Učebnica je určená pre fakulty ošetrovateľstva, pre sesterské študijné odbory a študijný odbor pôrodná asistentka. (alza.cz)
Podobné produkty ako Náuka o výžive: Fyziologická a liečebná výživa (978-80-8063-294-6) , Příklady z managementu a jejich řešení: pro střední školy a pro veřejnost (80-7168-576-3)Kniha - autor Emílie Fleischmannová, 152 stran, česky, spirálová, kroužková Základem učebnice je obchodní korespondence, která zahrnuje elektronickou komunikaci a komunikační techniku (např. možnosti využití elektronické pošty, internetbankingu, phonebangingu). Učí zpracovávat na počítači obchodní písemnosti (např. nabídku, poptávku, urgenci, dodací list), personální písemnosti, písemnosti související s řízením podniku i písemnosti občanů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Písemná a elektronická komunikace 2: pro střední školy a veřejnost (80-7168-924-6) , Příklady z bankovnictví a jejich řešení pro střední školy a pro veřejnost (80-7168-677-8)Kniha - autor Olga Kuldová; Jiří Kroužek, 80 stran, česky, spirálová, kroužková (alza.cz)
Podobné produkty ako Písemná a elektronická komunikace 3: pro střední školy a veřejnost (80-7168-969-6) , Učebnice účetnictví 2017 - 3. díl: pro střední školy a veřejnost (978-80-88221-06-7)Kniha - V jazykové poradně Ústavu pro jazyk český AV ČR tvoří dotazy na psaní čárek podstatnou část požadovaných informací. I tento fakt dokládá užitečnost příručky, která seznamuje zájemce z řad žáků i veřejnosti s pravidly, jimiž se psaní čárek řídí. K rychlému pochopení jednotlivých pravidel pomáhá i to, že každé z nich je v příručce doloženo řadou konkrétních příkladů a značným množstvím cvičení s klíčem. (alza.cz)
Podobné produkty ako Jak psát správně čárky: Průvodce interpunkcí pro střední školy a veřejnost (80-7168-473-2) , Jak psát správně čárky: průvodce interpunkcí pro střední školy a veřejnost (80-7168-473-2)Kniha - autor Pavel Štohl, 168 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice je určena především pro studenty čtvrtého ročníku obchodních akademií a středních odborných škol s výukou účetnictví. Z obsahu učebnice vybíráme: Vnitropodnikové účetnictví (vedené jak formou analytické evidence, tak formou samostatného účetního okruhu). Účetní závěrka (postup při zpracování účetní uzávěrky a závěrky, sestavení účetních výkazů, přehled o peněžních tocích - cash flow). Finanční analýza a její využití v praxi. Účtování v různých právních formách. Souvislý opakovací příklad, který je rozdělen na dílčí témata tak, aby jej bylo možno použít k opakování jednotlivých maturitních okruhů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Učebnice Účetnictví 2017 - 3. díl: pro střední školy a veřejnost (978-80-88221-06-7) , Podnikání v hotelnictví a gastronomii + cd: pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)Tato učebnice je určena pro vyučování zeměpisu na středních odborných školách a středních odborných učilištích, na kterých zeměpis není odborným předmětem. Je vůbec první učebnicí, která plně odpovídá učebním osnovám určeným pro tyto typy škol. Zbavuje jejich vyučující i studenty nutnosti používat pro tento vyučovací předmět učebnice vytvořené k jinému účelu a pro jiné studenty – pro gymnázia či střední odborné školy jiného zaměření. Učebnici lze využít i při nástavbovém vyučování zeměpisu v některých odborných školách. Zahrnuje tematické oddíly: Hlavní změny na mapě světa, Globální problémy lidstva, Krajina a životní prostředí, Zeměpis cestovního ruchu, Význam zeměpisu v praxi a Zeměpis místní oblasti. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Zeměpis pro střední odborné školy a střední odborná učiliště , Kds souprava pro hotelové školy (2815.00)Tento díl ucelené řady učebnic vysvětluje podstatu a význam finančního řízení hotelového provozu. Objasňuje zdroje financování podnikových činností a s tím související podnikatelský záměr, zakladatelský rozpočet a hodnocení efektivnosti investic. Dále seznamuje s finanční analýzou, zejména s výpočty poměrových ukazatelů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy - Irena Králová , Technologie přípravy pokrmů 1: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)Tento díl ucelené řady učebnic vysvětluje podstatu a význam finančního řízení hotelového provozu. Objasňuje zdroje financování podnikových činností a s tím související podnikatelský záměr, zakladatelský rozpočet a hodnocení efektivnosti investic. Dále seznamuje s finanční analýzou, zejména s výpočty poměrových ukazatelů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy - Králová Irena , Technologie přípravy pokrmů 4: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)Tato učebnice je altenativa k třídílné řadě M.Valenty. Obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOŠ. Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Celá učebnice je koncipována tak, aby umožnila přípravu k volitelné maturitní zkoušce ze základu společenských věd. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborné školy - Vladislav Dudák , Technologie přípravy pokrmů 3: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)Souborná učebnice občanské výchovy obsahuje témata: od člověka k lidem, stát a občan, právo a společnost, člověk ve světě ekonomie, Česká republika, Evropa a svět. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborná učiliště - Vladislav Dudák , Technologie přípravy pokrmů 5: učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)Tato učebnice je altenativa k třídílné řadě M.Valenty. Obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOŠ. Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Celá učebnice je koncipována tak, aby umožnila přípravu k volitelné maturitní zkoušce ze základu společenských věd. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborné školy - Dudák Vladislav , Libuše šafránková vypráví o popelce a jiné pohádkyUčebnice Občanská nauka pro SOU obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOU.Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. Každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. Tato učebnice je alternativa k třídílné řadě M.Valenty. (patro.cz)
Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborná učiliště - Dudák Vladislav , Občanská nauka pro střední odborné školy: veškeré učivo občanské nauky pro soš v jedné učebnici (80-7235-233-4)Učebnice seznamuje žáky se základy marketingu a managementu a s jejich významem v oblasti poskytování služeb v hotelnictví a cestovním ruchu. Žáci poznají prostředí marketingu, typické pro výše uvedený obor, naučí se používat jednotlivé nástroje marketingového mixu, analyzovat silné a slabé stránky hotelu, jeho příležitosti, ale i ohrožení v konkurenci. Pochopí vývoj managementu a osvojí si jeho základy, poznají jednotlivé manažerské funkce. Analyzují prostředí managementu, charakterizují osobnost manažera a styly vedení. Zorientují se v systému organizace managementu v hotelnictví. Seznámí se také s významem hotelových řetězců. (patro.cz)
Podobné produkty ako Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy - Karásková Eva , O výživě (978-80-7650-909-2)Třetí závěrečný díl učebnice občanské nauky pro SOU.S ohledem na obsah osnov a druhu učebnic již vydaných se bude věnovat především dějinám a globálním problémům tohoto světa. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Občanská nauka 3 pro střední odborná učiliště - Vladislav Dudák , O výživě (978-80-883-3568-9)Učebnice je závěrečnou částí třídílné řady občanských nauk pro čtyřleté střední odborné školy a pro maturitní obory SOU. V souladu s platnými vzdělávacími standardy pro daný typ škol uzavírá učivo kapitolami z filozofie, etiky a politologie. Svým pojetím a strukturou navazuje na předchozí dva díly řady (autor M. Valenta). (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Občanská nauka 3 pro střední odborné školy - Vladislav Dudák , Matematika v kostce pro střední školy: doplněno o praktická cvičení a testy (80-253-0191-5)Učebnice je určena studentům středních odborných a vyšších odborných škol se zaměřením na cestovní ruch, obchodním akademiím pro volitelný předmět cestovní ruch, pro posluchače rekvalifikačních kurzů a též pro odbornou veřejnost v cestovním ruchu. Ve výkladu jsou zpočátku vysvětleny základní pojmy a v dalších kapitolách je cestovní ruch probírán ze všech důležitých aspektů. Výkladový text je doplněn řadou příkladů z praxe a modelovými situacemi z průvodcovské činnosti. Prověření znalostí umožňují otázky a úkoly průběžně zařazované v textu a v závěru kapitol. Třetí, upravené vydání vychází z novelizovaného zákona o cestovním ruchu, který nabyl účinnosti 1. 7. 2018. (patro.cz)
Podobné produkty ako Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost , Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště (978-80-7238-875-2)NOVINKA!! Jednosvazková publikace zahrnuje učivo probírané během celého středoškolského studia - pokrývá jazykovou část předmětu i část komunikace a sloh, koncepčně rozdělené do jednotlivých tematicky uspořádaných celků (Obecné poznatky o jazyce, Český jazyk v mluvené a psané podobě, Slovní zásoba češtiny, Tvarosloví českého jazyka, Skladba českého jazyka, Tvorba a analýza textu, Český jazyk v současné společnosti). Ty se dále dělí na kapitoly s jednotnou strukturou: teorie, řešené úlohy a cvičení. Jednotlivé kapitoly v tematických celcích jsou uvozeny motivační stranou, obsahující zajímavá jazyková i mimojazyková fakta, a oddíl Naučíš se, který pojmenovává cíle dané kapitoly. První část, teorie, uvádí moderně koncipovaný výklad. Vyznačeny jsou definice či shrnutí určená k zapamatování, obsahuje také blok Souvislosti, zahrnující zajímavosti a přesahy do jiných všeobecných nebo odborných předmětů či do reálného života. Samostatnou částí jsou řešené úlohy. Obsahují základní i náročnější úlohy k danému učivu, s řešením rozčleněným do jednotlivých kroků. Jednoduché úkoly slouží jako opakování látky ze základní školy, k připomenutí známého postupu. Řešení náročnějších úkolů se skládá z postupu řešení a ze zdůvodnění kroků. Blok cvičení poskytuje širokou škálu procvičovacích úkolů ve třech úrovních náročnosti, učitel má možnost pracovat se studenty dle jejich individuálních možností. Cvičení se zaměřují jak na určování či tvoření tvarů, rozpoznání nedostatků textu a jejich opravu, tak na funkci tvarů a vhodnost jejich použití v různých komunikačních situacích. Posilují komunikační kompetence studentů, a to nejen v tématech věnovaných slohu a komunikaci, ale i v tématech jazykových. Učebnice rovněž obsahuje prvky vnější integrace učiva s ostatními složkami předmětu český jazyk a literatura i s dalšími předměty. Prvky integrace posilují vztahy mezi výukou češtiny a jiného cizího jazyka, umožňují zařadit více úkolů s komunikativním zaměřením, posilují utváření klíčových kompetencí, především kompetence komunikativní, kompetence k řešení problémů a kompetence k učení. Učebnice je doplněna rejstříkem, aby si žáci mohli rychle vyhledávat základní informace. Texty však odkazují i na další zdroje např. v jazykových příručkách a slovnících nebo na internetu. (patro.cz)
Podobné produkty ako Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště - Ano , Česko-ukrajinský atlas pro školy i veřejnost (978-80-7393-546-7)Tato učebnice je určena pro vyučování zeměpisu na středních odborných školách a středních odborných učilištích, na kterých zeměpis není odborným předmětem. Je vůbec první učebnicí, která plně odpovídá učebním osnovám určeným pro tyto typy škol. Zbavuje jejich vyučující i studenty nutnosti používat pro tento vyučovací předmět učebnice vytvořené k jinému účelu a pro jiné studenty – pro gymnázia či střední odborné školy jiného zaměření. Učebnici lze využít i při nástavbovém vyučování zeměpisu v některých odborných školách. Zahrnuje tematické oddíly: Hlavní změny na mapě světa, Globální problémy lidstva, Krajina a životní prostředí, Zeměpis cestovního ruchu, Význam zeměpisu v praxi a Zeměpis místní oblasti. (patro.cz)
Podobné produkty ako Zeměpis pro střední odborné školy a učiliště - Holeček Milan , Sbírka úloh pro střední školy maturitní minimum: sbírka úloh z matematiky pro střední školy (80-7196-030-6)Učebnice seznamuje žáky se základy marketingu a managementu a s jejich významem v oblasti poskytování služeb v hotelnictví a cestovním ruchu. Žáci poznají prostředí marketingu, typické pro výše uvedený obor, naučí se používat jednotlivé nástroje marketingového mixu, analyzovat silné a slabé stránky hotelu, jeho příležitosti, ale i ohrožení v konkurenci. Pochopí vývoj managementu a osvojí si jeho základy, poznají jednotlivé manažerské funkce. Analyzují prostředí managementu, charakterizují osobnost manažera a styly vedení. Zorientují se v systému organizace managementu v hotelnictví. Seznámí se také s významem hotelových řetězců. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy - Eva Karasová, Kynclová Jaroslava , Logika pro střední školy (80-7168-201-2)Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy - Smetana František , Těsnopis: pro střední školy (80-7168-308-6)Učebnice podává výklad makroekonomických pojmů. Vede k pochopení významu hospodářské politiky státu, seznamuje s fungováním jednotlivých nástrojů hospodářské politiky. Učí studenty posuzovat dopady inflace a nezaměstnanosti a hodnotit výkonnost ekonomiky. Řeší také vztahy se zahraničím, globalizační procesy a činnost nadnárodních institucí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Makroekonomie a hospodářská politika státu pro střední a vyšší hotelové školy - Irena Králová , 140 otázek a odpovědí o výživě a potravinách: 2. svazek (978-80-87250-18-1)Kniha - autor Irena Králová, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tento díl ucelené řady učebnic vysvětluje podstatu a význam finančního řízení hotelového provozu. Objasňuje zdroje financování podnikových činností a s tím související podnikatelský záměr, zakladatelský rozpočet a hodnocení efektivnosti investic. Dále seznamuje s finanční analýzou, zejména s výpočty poměrových ukazatelů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Finanční analýza pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-060-4) , Kn hudební nauka a (hn233602)Kniha - autor Jaroslava Kynclová; Eva Karásková, 152 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice seznamuje žáky se základy marketingu a managementu a s jejich významem v oblasti poskytování služeb v hotelnictví a cestovním ruchu. Žáci poznají prostředí marketingu, typické pro výše uvedený obor, naučí se používat jednotlivé nástroje marketingového mixu, analyzovat silné a slabé stránky hotelu, jeho příležitosti, ale i ohrožení v konkurenci. Pochopí vývoj managementu a osvojí si jeho základy, poznají jednotlivé manažerské funkce. Analyzují prostředí managementu, charakterizují osobnost manažera a styly vedení. Zorientují se v systému organizace managementu v hotelnictví. Seznámí se také s významem hotelových řetězců. (alza.cz)
Podobné produkty ako Marketing a management pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-061-1) , Informatika a výpočetní technika pro střední školy (978-80-251-3227-2)Dvoudílná učební sada pro žáky středních odborných škol a učilišť. Pokrývá úroveň A1 a A2. Atraktivní a přístupnou formou nabízí přiměřené a funkční množství gramatiky i slovní zásoby a věnuje více času na procvičení i osvojení si základních jazykových jevů. Jejím cíle je motivovat a zaujmout pro němčinu i ty žáky, kteří neukončují studium maturitou, nebo mají němčinu pouze jako druhý cizí jazyk. Přiložená brožura für den Beruf u prvního dílu obohacuje témata jednotlivých lekcí o běžné rozhovory, fráze a slovíčka, se kterými se lze setkat v pracovním prostředí. Jedná se o fráze pro základní orientaci na úrovni A1, kdy důraz je kladen především na porozumění a domluvu. Audio CD s poslechovými texty ve formátu MP3 již nejsou součástí nového vydání učebnice. Jsou k dispozici ke stažení zdarma. (patro.cz)
Podobné produkty ako Genau! 2 Němčina pro střední odborné školy a učiliště - Tkadlečková Carla , Dějepis 3 pro gymnázia a střední školy (978-80-7235-596-9)Kniha - autor Irena Králová, 176 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice podává výklad makroekonomických pojmů. Vede k pochopení významu hospodářské politiky státu, seznamuje s fungováním jednotlivých nástrojů hospodářské politiky. Učí studenty posuzovat dopady inflace a nezaměstnanosti a hodnotit výkonnost ekonomiky. Řeší také vztahy se zahraničím, globalizační procesy a činnost nadnárodních institucí. (alza.cz)
Podobné produkty ako Makroekonomie a hospodářská politika: pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-062-8)Kniha - autor Ivo Martinec, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá NOVINKA!! Jednosvazková publikace zahrnuje učivo probírané během celého středoškolského studia - pokrývá jazykovou část předmětu i část komunikace a sloh, koncepčně rozdělené do jednotlivých tematicky uspořádaných celků (Obecné poznatky o jazyce, Český jazyk v mluvené a psané podobě, Slovní zásoba češtiny, Tvarosloví českého jazyka, Skladba českého jazyka, Tvorba a analýza textu, Český jazyk v současné společnosti). Ty se dále dělí na kapitoly s jednotnou strukturou: teorie, řešené úlohy a cvičení. Jednotlivé kapitoly v tematických celcích jsou uvozeny motivační stranou, obsahující zajímavá jazyková i mimojazyková fakta, a oddíl Naučíš se, který pojmenovává cíle dané kapitoly. První část, teorie, uvádí moderně koncipovaný výklad. Vyznačeny jsou definice či shrnutí určená k zapamatování, obsahuje také blok Souvislosti, zahrnující zajímavosti a přesahy do jiných všeobecných nebo odborných (alza.cz)
Podobné produkty ako Český jazyk pro střední odborné školy a střední odborná učiliště (978-80-7238-875-2)Kniha - autor Vladislav Dudák, 280 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice Občanská nauka pro SOU obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOU.Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. Každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. Tato učebnice je alternativa k třídílné řadě M.Valenty. (alza.cz)
Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborná učiliště: veškeré učivo občanské nauky pro SOU v jedné učebnici (80-7235-237-7)Kniha - autor Vladislav Dudák, 326 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato učebnice je altenativa k třídílné řadě M.Valenty. Obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOŠ. Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Celá učebnice je koncipována tak, aby umožnila přípravu k volitelné maturitní zkoušce ze základu společenských věd. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Občanská nauka pro střední odborné školy: Veškeré učivo občanské nauky pro SOŠ v jedné učebnici (80-7235-233-4)Učebnice je určena studentům středních odborných a vyšších odborných škol se zaměřením na cestovní ruch, obchodním akademiím pro volitelný předmět cestovní ruch, pro posluchače rekvalifikačních kurzů a též pro odbornou veřejnost v cestovním ruchu. Ve výkladu jsou zpočátku vysvětleny základní pojmy a v dalších kapitolách je cestovní ruch probírán ze všech důležitých aspektů. Výkladový text je doplněn řadou příkladů z praxe a modelovými situacemi z průvodcovské činnosti. Prověření znalostí umožňují otázky a úkoly průběžně zařazované v textu a v závěru kapitol. Třetí, upravené vydání vychází z novelizovaného zákona o cestovním ruchu, který nabyl účinnosti 1. 7. 2018. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost - Eva Morávková, Daniela DrobnáKniha - autor Milan Holeček, 120 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato učebnice je určena pro vyučování zeměpisu na středních odborných školách a středních odborných učilištích, na kterých zeměpis není odborným předmětem. Je vůbec první učebnicí, která plně odpovídá učebním osnovám určeným pro tyto typy škol. Zbavuje jejich vyučující i studenty nutnosti používat pro tento vyučovací předmět učebnice vytvořené k jinému účelu a pro jiné studenty – pro gymnázia či střední odborné školy jiného zaměření. Učebnici lze využít i při nástavbovém vyučování zeměpisu v některých odborných školách. Zahrnuje tematické oddíly: Hlavní změny na mapě světa, Globální problémy lidstva, Krajina a životní prostředí, Zeměpis cestovního ruchu, Význam zeměpisu v praxi a Zeměpis místní oblasti. (alza.cz)
Podobné produkty ako Zeměpis pro střední odborné školy a učiliště (978-80-86034-96-6)Kniha - autor Aidan Goggins; Glen Matten, 272 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Renomovaní odborníci na výživu Aidan Goggins a Glen Matten vytvorili nový, vedecky založený program o výžive, ktorý vám pomôže zmeniť pohľad nielen na zdravie a životný štýl, ale aj na diéty a chudnutieKnižný bestseller Sirtfood diéta obsahuje viaceré vedecké prípadové štúdie k stravovaciemu programu, praktické vysvetlenie jeho princípu a fungovania, všetko o TOP 20 Sirtfood potravinách, ako aj spôsob, ako ich môžete začleniť do svojho súčasného životného štýlu a zmeniť ho na oveľa zdravší a dlhodobo udržateľný. Populárny výživový program je založený na inklúzii potravín s vysokým obsahom polyfenolov do jedálneho lístka. Tieto potraviny majú schopnosť aktivovať sirtuíny, praveký druh génov, ktorý riadi proces spaľovania tukov.Vplyv sirtuínov je dokonca taký silný, že ich vedci označujú za hlavné metabolické regulátory a prezývajú ich génmi chudnutia a mladnutia.Za prvých 7... (alza.cz)
Podobné produkty ako Sirtfood diéta: Vedecký program o výžive a chudnutí (978-80-551-8221-6)Kniha - autor František Smetana; Eva Krátká, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy. Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku. (alza.cz)
Podobné produkty ako Podnikání v hotelnictví a gastronomii + CD: Pro střední a vyšší hotelové školy (978-80-7373-054-3)Kniha - autor Hana Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)Učebnice je součástí šestidílné řady Matematika pro SOŠ a studijní obory SOU, 1. až 5. část + část Posloupnosti a finanční matematika. Učebnice prohlubují a rozšiřují učivo základní školy, graficky je odlišeno povinné učivo dané osnovami od učiva nepovinného a rozšiřujícího. Po výkladu nové látky následuje vždy několik vzorových řešených příkladů a řada neřešených úloh. Jejich výsledky jsou uvedeny v závěru každého dílu. (patro.cz)
Podobné produkty ako Matematika pro střední odborné školy a studijní obory SOU 1.část - Calda EmilKniha - 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice je určena studentům středních odborných a vyšších odborných škol se zaměřením na cestovní ruch, obchodním akademiím pro volitelný předmět cestovní ruch, pro posluchače rekvalifikačních kurzů a též pro odbornou veřejnost v cestovním ruchu. Ve výkladu jsou zpočátku vysvětleny základní pojmy a v dalších kapitolách je cestovní ruch probírán ze všech důležitých aspektů. Výkladový text je doplněn řadou příkladů z praxe a modelovými situacemi z průvodcovské činnosti. Prověření znalostí umožňují otázky a úkoly průběžně zařazované v textu a v závěru kapitol. Třetí, upravené vydání vychází z novelizovaného zákona o cestovním ruchu, který nabyl účinnosti 1. 7. 2018. (alza.cz)
Podobné produkty ako Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (978-80-7373-151-9)Kniha - autor Colin Campbell; Thomas M. Campbell, 440 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Čínska štúdia je najvýznamnejšou knihou o výžive a zdraví, aká bola spracovaná za ostatných osemdesiat rokov. Ponúka prekvapivé pohľady na stravovanie, dlhodobé zdravie, chudnutie aj konkrétne rady, ako úspešne predchádzať ochoreniam. Prináša tiež nádej, pretože rozptyľuje množstvo mýtov a dezinformácii o zdraví. Čínska štúdiaje mimoriadne užitočná, vynikajúco napísaná a zásadne dôležitá kniha. Práca Dr. Campbella je revolučná vo svojich tvrdeniach a pozoruhodná v jednoduchosti, s akou predkladá výsledky svojho celoživotného výskumu. Je súhrnom prevratných vedeckých štúdií, ktoré poskytujú odpovede na neustále kladené otázky lekármi, vedcami a čitateľmi zaujímajúcimi sa o zdravie. Na základe dôkladných dlhoročných výskumov, ktoré trvali 44 rokov, odkrýva prekvapivé odpovede na tie najdôležitejšie otázky o výžive našich čias: Čo skutočne spôsobuje rakovinu? Ako... (alza.cz)
Podobné produkty ako Čínska štúdia: Najkomplexnejšia štúdia o výžive v histórii medicíny (978-80-89873-02-9)Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)Kniha - autor Hana Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (alza.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)eBook:,Výchova ke zdraví pro střední zdravotnické školy je základní učebnicí pro vyučovací předmět Veřejné zdravotnictví a výchova ke zdraví. Studenti oborů na zdravotnických školách v ní naleznou poznatky z oblasti zdraví, metod výchovy ke zdraví, zdravého způsobu života, rizikových faktorů s důrazem na jejich škodlivost v dětství a dospívání, ekologie a programů podpory zdraví. Jednotlivé kapitoly reagují i na požadavky na obecné znalosti každého občana o zdraví jako celku a jsou tedy nedílnou součástí poznatků primární prevence. Zdravý životní styl a dodržování zásad primární prevence je základem pro život bez zdravotních komplikací pro jedince i celou společnost. Současně představuje důležitý zdroj šetření finančních prostředků vydávaných na zdravotní péči. Učebnice poskytuje přehled o základech podpory a udržování zdraví, o rizikových faktorech vzniku onemocnění a zároveň učí studenty orientovat se v záplavě současných informací o zdraví a zdravotnictví. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Výchova ke zdraví pro střední zdravotnické školy - Libuše Čeledová, Rostislav Čevela, Hynek Dolanský - e-kniha(patro.cz)
Podobné produkty ako Příklady z bankovnictví a jejich řešení Pro střední školy a pro veřejnost - Beránková VáclavaKniha -, francouzsky Učebnice obsahuje v 23 lekcích témata, která se vyskytují nejen u maturitních zkoušek, ale i v běžném životě - rodina, školství, kultura, divadlo, cestování atd. Každá lekce je rozdělena do několika částí - od jednodušších ke složitějším, a tedy i obtížnějším. Kromě konverzačních výrazů běžného života má každá lekce i slovníček k danému tématu - obsahuje nejnovější termíny denního života, které lze těžko nalézt ve slovnících. Součástí učebnice je 1 audio CD. (alza.cz)
Podobné produkty ako Parlons francais!: Francouzská konverzace pro střední školy a pro praxi + CD (978-80-7335-349-0)Kniha - autor Jaromír Veber, 112 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Obsahem učebnice je přehled manažerských funkcí, technik a dalších činností souvisejících s řízením. (alza.cz)
Podobné produkty ako Příklady z managementu a jejich řešení: Pro střední školy a pro veřejnost (80-7168-576-3)Kniha - autor Václava Beránková, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá (alza.cz)
Podobné produkty ako Příklady z bankovnictví a jejich řešení Pro střední školy a pro veřejnost (80-7168-677-8)