Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - jaroslav vašák

Produkt Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - jaroslav vašák sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - jaroslav vašák upraviť a produkt hľadať znova.

Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák

Detail

Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák , Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1: polievky, mäso, ryby, hydina (978-80-7451-910-9)

Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1: Polievky, mäso, ryby, hydina (978-80-7451-910-9)

Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1: Polievky, mäso, ryby, hydina (978-80-7451-910-9)
Detail

Kniha - autor Jaroslav Vašák,, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1: Polievky, mäso, ryby, hydina (978-80-7451-910-9) , Veľká japonská kuchárka (978-80-8089-726-0)

Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák

Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Recepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák , Hrnčeková kuchárka: pečenie a varenie bez váženia (978-80-8046-886-6)

Medová kuchařka - Jaroslav Vašák

Medová kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák , Sladké jedlá: ottova vidiecka kuchárka (978-80-7451-812-6)

Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák

Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák , Ottova veľká rodinná encyklopédia (978-80-7451-637-5)

Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák

Detail

V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák , Jaroslav frey

Ottova kuchařka velká hrníčková 1

Detail

Nejkomplexnější kuchařská dvoudílná kniha pro všechny, kteří si chtějí usnadnit vaření. Čtenáři, domácí kuchaři, v ní najdou reprezentativní přehled více jak 2000 receptů, známých i méně známých, z české i mezinárodní kuchyně. Pomocí hrnku, lžíce, či hrsti snadno odměří suroviny a připraví vybraný pokrm pro jakoukoliv příležitost. První díl obsahuje například velké množství receptů na předkrmy, polévky a pomazánky a mnoho dalších pokrmů z masa, ryb a drůbeže. Druhý díl je věnován receptům z ovoce a zeleniny, z obilovin, luštěnin a vajec. Svou obsáhlou kapitolu zde mají též oblíbené moučníky, dezerty a cukroví. V obou dílech však čtenáři najdou mnohem více témat, která jim budou inspirací pro každodenní vaření. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ottova kuchařka velká hrníčková 1 , Veľká kniha krížoviek

Medová kuchařka - Vašák Jaroslav

Medová kuchařka - Vašák Jaroslav
Detail

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Medová kuchařka - Vašák Jaroslav , Lasica milan, jaroslav filip: sťahovaví vtáci - lp (912208-1)

Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav

Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav
Detail

Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav , Ježek, jaroslav: tři strážníci / 1 klavír 6 rukou (bm079)

Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák

Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák
Detail

Recepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradiční stravě a stolování. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák , Jaroslav hašek - povídky

Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha

Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha , Louny na starych pohlednicich martin vostrel havrlant jaroslav rychtarik jaroslav

Ottova kuchařka velká hrníčková 1: Polévky, maso, ryby, drůbež (978-80-7451-908-6)

Ottova kuchařka velká hrníčková 1: Polévky, maso, ryby, drůbež (978-80-7451-908-6)
Detail

Kniha - česky, pevná bez přebalu lesklá Inspirace pro každodenní vařeníNejkomplexnější kuchařská dvoudílná kniha pro všechny, kteří si chtějí usnadnit vaření. Čtenáři, domácí kuchaři, v ní najdou reprezentativní přehled více jak 2000 receptů, známých i méně známých, z české i mezinárodní kuchyně. Pomocí hrnku, lžíce, či hrsti snadno odměří suroviny a připraví vybraný pokrm pro jakoukoliv příležitost.První díl obsahuje například velké množství receptů na předkrmy, polévky a pomazánky a mnoho dalších pokrmů z masa, ryb a drůbeže.Druhý díl je věnován receptům z ovoce a zeleniny, z obilovin, luštěnin a vajec. Svou obsáhlou kapitolu zde mají též oblíbené moučníky, dezerty a cukroví.V obou dílech však čtenáři najdou mnohem více témat, která jim budou inspirací pro každodenní vaření. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ottova kuchařka velká hrníčková 1: Polévky, maso, ryby, drůbež (978-80-7451-908-6) , Tradičná babičkina kuchárka 4: chalupárske a záhradkárske recepty (978-80-971419-1-2)

Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Vašák Jaroslav

Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Vašák Jaroslav
Detail

Recepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradiční stravě a stolování. (patro.cz)

Podobné produkty ako Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Vašák Jaroslav , Veľká kniha krížoviek (8594186120406)

Hrnčeková kuchárka

Hrnčeková kuchárka
Detail

Múčniky od výmyslu sveta - ovocné, plnkové, s múkou aj bez múky, každý si vyberie. Cheesecaky a torty na každú príležitosť - na všedné dni, nedeľu či oslavu. Pečivo a chlebíky, ktoré milujete. Upečte si vlastné, domáce lepšie chutia a sú zdravšie. Mysleli sme aj na obedy. Pripravte chutné polievky, ktoré máte hotové za chvíľu. (patro.cz)

Podobné produkty ako Hrnčeková kuchárka , Zapadli vlastenci miller jaroslav

Hrnčeková kuchárka - Svatava Poncová

Hrnčeková kuchárka - Svatava Poncová
Detail

Svatava Poncová patrímedzi najúspešnejšie autorky kníh (najmä múčniky, torty, koláče), ktorej publikáciedosiahli u nás a v zahraničí náklad prevyšujúci štvrť milióna výtlačkov. Táto jezostavená zo skvelých receptov, pri ktorej nepotrebujete suroviny vážiť. Stane saobľúbenou aj vo vašej kuchyni, pretože recepty sú jednoduché a vopred úspešné. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Hrnčeková kuchárka - Svatava Poncová , Bublinky ako som veľká?: 140 samolepiek (978-80-567-0865-1)

Hrnčeková kuchárka - Poncová Svatava

Hrnčeková kuchárka - Poncová Svatava
Detail

Svatava Poncová patrí medzi najúspešnejšie autorky kníh (najmä múčniky, torty, koláče), ktorej publikácie dosiahli u nás a v zahraničí náklad prevyšujúci štvrť milióna výtlačkov. Táto je zostavená zo skvelých receptov, pri ktorej nepotrebujete suroviny vážiť. Stane sa obľúbenou aj vo vašej kuchyni, pretože recepty sú jednoduché a vopred úspešné. (patro.cz)

Podobné produkty ako Hrnčeková kuchárka - Poncová Svatava , Veľká knižka farma pre malých rozprávačov (978-80-88276-37-1)

Nátierky - Jaroslav Vašák

Nátierky - Jaroslav Vašák
Detail

Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nátierky - Jaroslav Vašák , Tradičná babičkina kuchárka 6: slovenská, česká a maďarská kuchyňa (978-80-971419-8-1)

Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák

Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák
Detail

Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje více než 700 otázek a odpovědí, které jinou, zábavnou formou rozšíří a doplní znalosti z gastronomie a kulinářství. Počítáte-li se mezi dobré kuchaře, potom jistě lehce zodpovíte na zadané otázky. Pokud ne, zapamatujte si správné odpovědi a překvapíte tak své okolí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák , Tiché dialogy silent dialogues jaroslav kučera (978-80-906532-1-4)

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák
Detail

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák , Kuchárka z castamaru (978-80-573-0277-3)

Nátierky - Vašák Jaroslav

Nátierky - Vašák Jaroslav
Detail

Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (patro.cz)

Podobné produkty ako Nátierky - Vašák Jaroslav , Ottova kuchařka velká hrníčková 1: polévky, maso, ryby, drůbež (978-80-7451-908-6)

První republika u stolu - Jaroslav Vašák

Detail

První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako První republika u stolu - Jaroslav Vašák , Dinosaury veľká kniha: druhy, vlastnosti, obdobie, náleziská (978-80-7567-929-1)

Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák

Detail

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák , Zahada hlavolamu jaroslav foglar audiokniha

Saláty: Ottova kuchařka (978-80-7451-535-4)

Saláty: Ottova kuchařka (978-80-7451-535-4)
Detail

Kniha - autor Blanka Poláčková, 168 stran, česky Saláty jako svačinu, samostatný chod, součást studeného občerstvení či přílohu k pečeným nebo grilovaným pokrmům lze díky dostupným surovinám a bohatému výběru přísad nyní připravovat po celý rok. Nová kuchařka nabízí dvě stovky receptů na klasické zeleninové a ovocné saláty, a vynikající zdravé pochoutky podle ní připravíte také z masa, drůbeže, ryb, sýrů, tvarohu a jogurtů, z brambor, obilovin, luštěnin, těstovin, vajec a hub. Kromě tradičních receptů najdeme v knize návody inspirované středomořskou a blízkovýchodní kuchyní, které oceníte při letním posezení u ohně nebo grilu, na zahradě, na chatě nebo chalupě, a také obměny oblíbených salátů, které můžeme nabídnout dětem či jako dietní pokrm. Kuchařku doplňují způsoby přípravy plněné ovoce i zeleniny, salátových zálivek a dresinků. (alza.cz)

Podobné produkty ako Saláty: Ottova kuchařka (978-80-7451-535-4) , Lasica milan , satinský július, filip jaroslav: s vetrom opreteky - lp (911366-1)

Polévky: Ottova kuchařka (978-80-7451-522-4)

Polévky: Ottova kuchařka (978-80-7451-522-4)
Detail

Kniha - autor Blanka Poláčková, 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Polévky jako vynikající občerstvení, posilující osvěžení, dětské či dietní jídlo i jako hlavní pokrm nebo vedlejší chod oběda či večeře. Nová přehledná, bohatě ilustrovaná kuchařská kniha nabízí více než dvě stovky receptů na ověřené a oblíbené polévky v klasickém i moderním stylu, v duchu kuchyně našich babiček i v podobě exotických tipů z různých koutů světa. Své rodině tak můžete dopřát velký výběr a častou obměnu polévek hovězích, drůbežích, zvěřinových, rybích i z plodů moře. Vyznavače zdravého životního stylu potěší návody na polévky zeleninové, ovocné, houbové, bramborové, luštěninové, z obilnin, mléka, smetany i sýrů, milovníky lahůdek zaujmou polévky pivní či vinné. V knize najdete vhodné návody na přípravu studených slaných i sladkých polévek, čirých bujonů i nejrůznějších zahuštěných bílých či hnědých polévek a také postupy usnadňující krok za krokem domácí přípravu zavářek. (alza.cz)

Podobné produkty ako Polévky: Ottova kuchařka (978-80-7451-522-4) , Polévky: ottova kuchařka (978-80-7451-522-4)

Řízky: Ottova kuchařka (978-80-7360-858-3)

Řízky: Ottova kuchařka (978-80-7360-858-3)
Detail

Kniha - 184 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Více než 450 receptů na přípravu řízků z vepřového, telecího, hovězícho, drůbežího, králičího a skopového masa, z ryb, zvěřiny, sýra, vajec, zeleniny i hub. (alza.cz)

Podobné produkty ako Řízky: Ottova kuchařka (978-80-7360-858-3) , Řízky: ottova kuchařka (978-80-7360-858-3)

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha , Ahome plecháček se jménem jaroslav (23193)

Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav

Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav
Detail

Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... (patro.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav , Jarni romance jaroslav vrchlicky martin wels

Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák
Detail

Autor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různé otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyšší úroveň. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák , Ked stichne nasa krv reznik jaroslav

První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha

První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha , Osvobození 1945: ottova encyklopedie (978-80-7451-448-7)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha , Ottova velká rodinná encyklopedie (978-80-7451-636-8)

Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav

Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav
Detail

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (patro.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav

První republika u stolu - Vašák Jaroslav

První republika u stolu - Vašák Jaroslav
Detail

První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. (patro.cz)

Podobné produkty ako První republika u stolu - Vašák Jaroslav

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák
Detail

V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák

Hrnčeková kuchárka: pečenie a varenie bez váženia (978-80-8046-886-6)

Hrnčeková kuchárka: pečenie a varenie bez váženia (978-80-8046-886-6)
Detail

Kniha - 192 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá - 192 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Múčniky od výmyslu sveta - ovocné, plnkové, s múkou aj bez múky, každý si vyberie. Cheesecaky a torty na každú príležitosť - na všedné dni, nedeľu či oslavu. Pečivo a chlebíky, ktoré milujete. Upečte si vlastné, domáce lepšie chutia a sú zdravšie. Mysleli sme aj na obedy. Pripravte chutné polievky, ktoré máte hotové za chvíľu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Hrnčeková kuchárka: pečenie a varenie bez váženia (978-80-8046-886-6)

Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)

Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)
Detail

Kniha - 88 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Další originální kuchařka Ottova nakladatelství vám přináší bohatou nabídku receptů na sladká hlavní jídla. Tvůrci knihy čerpali hlavně z tradiční české a středoevropské kuchyně, jejíž pokrmy připravovaly celé generace kuchařek a kuchařů. Najdete zde mnoho předpisů na vyhlášená jídla, která milují děti i dospělí. Palačinky s marmeládou, borůvkové lívance, krupicovou kaši, švestkové knedlíky, rýžový nákyp a mnoho dalších dobrot si můžete připravit podle klasických receptů nebo vyzkoušet i jejich zdravější, ale chutné varianty, přizpůsobené dnešním trendům. (alza.cz)

Podobné produkty ako Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)

Kuchařský fortelník aneb abeceda dobrých rad jak v kuchyni neprohrát - Jaroslav Vašák

Kuchařský fortelník aneb abeceda dobrých rad jak v kuchyni neprohrát - Jaroslav Vašák
Detail

Kuchařské umění se považuje ve škále domácích činností za svrchovaně důležité. Stejnou cestou jako láska, tzn. žaludkem, se ubírá i rodinná pohoda. Jenže dobře a bez zbytečných nezdarů uvařit, aby si všichni pochutnali, to je často oříšek. Jíška se připálí, mléko srazí, knedlíky jsou olověné, maso tuhé, moučník se roztekl. V kuchyni na nás číhá bezpočet nástrah a úskalí, jež nás mohou notně potrápit a zkomplikovat přípravu i toho nejjednoduššího pokrmu. Jak se jim úspěšně vyhnout, jak si osvojit potřebný kuchařský fortel a s jeho pomocí dospět ke kýženému výsledku v podobě chutné a vzhledné krmě, o tom je tato knížka praktických rad. Její autor Jaroslav Vašák je kuchařem profesionálem a gastronomickou profesi ovládá dokonale. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kuchařský fortelník aneb abeceda dobrých rad jak v kuchyni neprohrát - Jaroslav Vašák

Gastronomický rádce od A do Ž - Vašák Jaroslav

Gastronomický rádce od A do Ž - Vašák Jaroslav
Detail

(patro.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický rádce od A do Ž - Vašák Jaroslav

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Veľká japonská kuchárka - Tomio Okamura, Mie Krejčíková-Okamura

Veľká japonská kuchárka - Tomio Okamura, Mie Krejčíková-Okamura
Detail

Pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne je tu naša Veľká japonská kuchárka. Zoznámi vás s najobľúbenejšími receptami a naučí vás ich pripravovať krok za krokom. Okrem obľúbených sushi prináša aj mnohé ďalšie špeciality. Dozviete sa, ako pripravovať ryby, ryžu či zeleninu a veľa iných užitočných rád a informácií, ktoré vám zjednodušia varenie. Na knihe spolupracovali špičkoví japonskí kuchári, ktorí vám predvedú svoje majstrovstvo a naučia vás základy tejto obľúbenej kuchyne. Knihu odporúča Tomio Okamura. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Veľká japonská kuchárka - Tomio Okamura, Mie Krejčíková-Okamura

Veľká japonská kuchárka (978-80-8089-726-0)

Veľká japonská kuchárka (978-80-8089-726-0)
Detail

Kniha - autor Tomio Okamura; Mie Krejčíková-Okamura, 152 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne je tu naša Veľká japonská kuchárka. Zoznámi vás s najobľúbenejšími receptami a naučí vás ich pripravovať krok za krokom. Okrem obľúbených sushi prináša aj mnohé ďalšie špeciality. Dozviete sa, ako pripravovať ryby, ryžu či zeleninu a veľa iných užitočných rád a informácií, ktoré vám zjednodušia varenie. Na knihe spolupracovali špičkoví japonskí kuchári, ktorí vám predvedú svoje majstrovstvo a naučia vás základy tejto obľúbenej kuchyne. Knihu odporúča Tomio Okamura. (alza.cz)

Podobné produkty ako Veľká japonská kuchárka (978-80-8089-726-0)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Vašák Jaroslav

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Vašák Jaroslav
Detail

V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií. (patro.cz)

Podobné produkty ako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Vašák Jaroslav

Veľká japonská kuchárka - Tomio Okamura, Mie Krejčíková-Okamura - Krejčíková-Okamura Mie

Veľká japonská kuchárka - Tomio Okamura, Mie Krejčíková-Okamura - Krejčíková-Okamura Mie
Detail

Pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne je tu naša Veľká japonská kuchárka. Zoznámi vás s najobľúbenejšími receptami a naučí vás ich pripravovať krok za krokom. Okrem obľúbených sushi prináša aj mnohé ďalšie špeciality. Dozviete sa, ako pripravovať ryby, ryžu či zeleninu a veľa iných užitočných rád a informácií, ktoré vám zjednodušia varenie. Na knihe spolupracovali špičkoví japonskí kuchári, ktorí vám predvedú svoje majstrovstvo a naučia vás základy tejto obľúbenej kuchyne. Knihu odporúča Tomio Okamura. (patro.cz)

Podobné produkty ako Veľká japonská kuchárka - Tomio Okamura, Mie Krejčíková-Okamura - Krejčíková-Okamura Mie

Ohňová kuchařka - Jaroslav Kobylinský - e-kniha

Ohňová kuchařka - Jaroslav Kobylinský - e-kniha
Detail

eBook:,„Když jsem poprvé ochutnal jídlo vytvořené v pánvi na ohni, byl jsem uchvácen. Bylo to „fresh“, bylo to „cool“ a bylo to „sexy“, píše v předmluvě autor, kterého vaření na otevřeném ohni fascinuje tak, že se rozhodl předat své labužnické zkušenosti dál prostřednictvím této knížky. Ohňová kuchařka je určena nejen těm, kdo rádi připravují jídlo pod širým nebem a chtějí vyzkoušet něco nového. Vaření na otevřeném ohni totiž přináší specifickou chuť, které jiným způsobem nedosáhnete. Nevěříte? Tak to pojďte vyzkoušet. Budete překvapeni, jak mohou některá jednoduchá jídla jako například restovaná zelenina, chlebové placky nebo kuřecí paličky chutnat skvěle. Průvodcem nechť je vám tato nápaditá kuchařka přinášející zajímavé recepty doprovázené fotografiemi „krok za krokem“. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ohňová kuchařka - Jaroslav Kobylinský - e-kniha

Kuchařka Elišky Junkové - Jaroslava Adamová, Klára Cincibuchová

Detail

V pozůstalosti E. Junkové se zachovala krabice se sbírkou originálních lístečků rukou psaných receptů, podle nichž naše populární závodnice ve svém bohatém životě vařila. Recepty svědčí o kulinářské vytříbenosti kuchařky i o šetrnosti hospodyně. Při přípravě jídel podle Eliščiných receptů autoři knihy žasli nad jednoduchou rafinovaností, někdy se divili nad zvláštností postupů, jindy shodně konstatovali ověřenou klasiku českých jídel. Knihu tvoří 80 vybraných jídel doprovázených autentickou kartičkou s často úsměvným textem. Nestává se často, aby chuťové pohárky nedočkavě reagovaly na jídlo již při pohledu na jeho vyobrazení. V této knize se to čtenáři opravdu stane. Knihu doprovází několik desítek nezveřejněných fotografií z rodinného alba manželů Junkových. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kuchařka Elišky Junkové - Jaroslava Adamová, Klára Cincibuchová

Veľká kniha pre šikovné ruky 1.

Veľká kniha pre šikovné ruky 1.
Detail

(patro.cz)

Podobné produkty ako Veľká kniha pre šikovné ruky 1.

Divotvůrkyně Přeštická. 300 let obrazu a poutí Jan Royt, Michaela Ottová, Richard Biegel, Michal Tejček Tomáš Halama - Ottová Michaela

Divotvůrkyně Přeštická. 300 let obrazu a poutí Jan Royt, Michaela Ottová, Richard Biegel, Michal Tejček Tomáš Halama - Ottová Michaela
Detail

Kniha se věnuje historii zázračného obrazu, poutí k Panně Marii Přeštické a baroknímu poutnímu chrámu Kiliána Ignáce Dientzenhofera. Obraz Panny Marie oplakávající Krista právě sňatého z kříže, který zhotovil dobřanský malíř Matěj Pazourek, si snad v roce 1686 pořídila Alžběta, manželka přeštického prvního radního Jakuba Jiřího Hofmistra. Obraz měli manželé Hofmistrovi ve veliké vážnosti, dlouhou dobu se však nijak zvláštně neprojevoval. První zázrak na něm spatřila až jakási poutnice Ludmila Berrová, která kolem roku 1700 přespala u Hofmistrů v domě a v noci, když se před posvátným obrazem modlila, spatřila, že obraz bolestné Panny Marie je pokryt velkým množstvím potu... Netrvalo dlouho a k zázračnému obrazu Panny Marie Přeštické začali přicházet poutníci z míst blízkých i značně vzdálených a nacházeli zde útěchu, pomoc i uzdravení. (patro.cz)

Podobné produkty ako Divotvůrkyně Přeštická. 300 let obrazu a poutí Jan Royt, Michaela Ottová, Richard Biegel, Michal Tejček Tomáš Halama - Ottová Michaela
Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1: Polievky, mäso, ryby, hydina (978-80-7451-910-9), Veľká japonská kuchárka (978-80-8089-726-0), Hrnčeková kuchárka: pečenie a varenie bez váženia (978-80-8046-886-6), Sladké jedlá: Ottova vidiecka kuchárka (978-80-7451-812-6), Ottova veľká rodinná encyklopédia (978-80-7451-637-5), jaroslav frey, Veľká kniha krížoviek, Lasica Milan, Jaroslav Filip: Sťahovaví vtáci - LP (912208-1), Ježek, Jaroslav: Tři strážníci / 1 klavír 6 rukou (BM079), Jaroslav Hašek - Povídky, louny na starych pohlednicich martin vostrel havrlant jaroslav rychtarik jaroslav, Tradičná babičkina kuchárka 4: Chalupárske a záhradkárske recepty (978-80-971419-1-2), Veľká kniha krížoviek (8594186120406), zapadli vlastenci miller jaroslav, Bublinky Ako som veľká?: 140 samolepiek (978-80-567-0865-1), Veľká knižka Farma pre malých rozprávačov (978-80-88276-37-1), Tradičná babičkina kuchárka 6: Slovenská, česká a maďarská kuchyňa (978-80-971419-8-1), Tiché dialogy Silent Dialogues Jaroslav Kučera (978-80-906532-1-4), Kuchárka z Castamaru (978-80-573-0277-3), Ottova kuchařka velká hrníčková 1: Polévky, maso, ryby, drůbež (978-80-7451-908-6), Dinosaury Veľká kniha: Druhy, vlastnosti, obdobie, náleziská (978-80-7567-929-1), zahada hlavolamu jaroslav foglar audiokniha, Lasica Milan , Satinský Július, Filip Jaroslav: S vetrom opreteky - LP (911366-1), Polévky: Ottova kuchařka (978-80-7451-522-4), Řízky: Ottova kuchařka (978-80-7360-858-3), Ahome Plecháček se jménem Jaroslav (23193), jarni romance jaroslav vrchlicky martin wels, ked stichne nasa krv reznik jaroslav, Osvobození 1945: Ottova encyklopedie (978-80-7451-448-7), Ottova velká rodinná encyklopedie (978-80-7451-636-8)