Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák
Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení.
Podívejte se také mattel barbie kucharka
Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1: Polievky, mäso, ryby, hydina (978-80-7451-910-9)
Kniha - autor Jaroslav Vašák,, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení.
Podívejte se také lodos sterka potravinarska nerez velka 16 1
Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák
V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku.
Podívejte se také kucharka pro multifunkcni hrnec
Podívejte se také
- cesaci hlava velka
- jaroslav frey
- woody hlavolam kobra velka
- alltoys koralky velka sada
- bilomodra misa mio velka
- halali hlava pandy velka
- Jaroslav Hašek - Povídky
- Ježek, Jaroslav: Tři strážníci / 1 klavír 6 rukou (BM079)
- Lasica Milan, Jaroslav Filip: Sťahovaví vtáci - LP (912208-1)
- kucharka ze svatojanu zdravi z kuchyne
- velka sada jidelniho prislusenstvi 39ks
- velka nakupni taska s potravinami
- albi clementoni velka chemicka laborator
- italska kucharka 978 80 255 1037 7
- rostlina exo terra dripping plant velka
- Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1: Polievky, mäso, ryby, hydina (978-80-7451-910-9)
- Řízky: Ottova kuchařka (978-80-7360-858-3)
- experimentalni sada albi clementoni velka chemicka laborator
- Lasica Milan , Satinský Július, Filip Jaroslav: S vetrom opreteky - LP (911366-1)
- makrobioticka kucharka 465 receptu 978 80 7429 309 2
Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák
Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů.
Objev podobné jako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák
Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák
Recepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce.
Objev podobné jako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák
Medová kuchařka - Jaroslav Vašák
Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů.
Objev podobné jako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák
Ottova kuchařka velká hrníčková 1
Nejkomplexnější kuchařská dvoudílná kniha pro všechny, kteří si chtějí usnadnit vaření. Čtenáři, domácí kuchaři, v ní najdou reprezentativní přehled více jak 2000 receptů, známých i méně známých, z české i mezinárodní kuchyně. Pomocí hrnku, lžíce, či hrsti snadno odměří suroviny a připraví vybraný pokrm pro jakoukoliv příležitost. První díl obsahuje například velké množství receptů na předkrmy, polévky a pomazánky a mnoho dalších pokrmů z masa, ryb a drůbeže. Druhý díl je věnován receptům z ovoce a zeleniny, z obilovin, luštěnin a vajec. Svou obsáhlou kapitolu zde mají též oblíbené moučníky, dezerty a cukroví. V obou dílech však čtenáři najdou mnohem více témat, která jim budou inspirací pro každodenní vaření.
Objev podobné jako Ottova kuchařka velká hrníčková 1
Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice.
Objev podobné jako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha
Ottova kuchařka velká hrníčková 1: Polévky, maso, ryby, drůbež (978-80-7451-908-6)
Kniha - česky, pevná bez přebalu lesklá Inspirace pro každodenní vařeníNejkomplexnější kuchařská dvoudílná kniha pro všechny, kteří si chtějí usnadnit vaření. Čtenáři, domácí kuchaři, v ní najdou reprezentativní přehled více jak 2000 receptů, známých i méně známých, z české i mezinárodní kuchyně. Pomocí hrnku, lžíce, či hrsti snadno odměří suroviny a připraví vybraný pokrm pro jakoukoliv příležitost.První díl obsahuje například velké množství receptů na předkrmy, polévky a pomazánky a mnoho dalších pokrmů z masa, ryb a drůbeže.Druhý díl je věnován receptům z ovoce a zeleniny, z obilovin, luštěnin a vajec. Svou obsáhlou kapitolu zde mají též oblíbené moučníky, dezerty a cukroví.V obou dílech však čtenáři najdou mnohem více témat, která jim budou inspirací pro každodenní vaření.
Objev podobné jako Ottova kuchařka velká hrníčková 1: Polévky, maso, ryby, drůbež (978-80-7451-908-6)
Nátierky - Jaroslav Vašák
Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere.
Objev podobné jako Nátierky - Jaroslav Vašák
Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák
Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství…
Objev podobné jako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák
Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák
Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!
Objev podobné jako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák
Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák
Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!
Objev podobné jako Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha
Řízky: Ottova kuchařka (978-80-7360-858-3)
Kniha - 184 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Více než 450 receptů na přípravu řízků z vepřového, telecího, hovězícho, drůbežího, králičího a skopového masa, z ryb, zvěřiny, sýra, vajec, zeleniny i hub.
Objev podobné jako Řízky: Ottova kuchařka (978-80-7360-858-3)
Saláty: Ottova kuchařka (978-80-7451-535-4)
Kniha - autor Blanka Poláčková, 168 stran, česky Saláty jako svačinu, samostatný chod, součást studeného občerstvení či přílohu k pečeným nebo grilovaným pokrmům lze díky dostupným surovinám a bohatému výběru přísad nyní připravovat po celý rok. Nová kuchařka nabízí dvě stovky receptů na klasické zeleninové a ovocné saláty, a vynikající zdravé pochoutky podle ní připravíte také z masa, drůbeže, ryb, sýrů, tvarohu a jogurtů, z brambor, obilovin, luštěnin, těstovin, vajec a hub. Kromě tradičních receptů najdeme v knize návody inspirované středomořskou a blízkovýchodní kuchyní, které oceníte při letním posezení u ohně nebo grilu, na zahradě, na chatě nebo chalupě, a také obměny oblíbených salátů, které můžeme nabídnout dětem či jako dietní pokrm. Kuchařku doplňují způsoby přípravy plněné ovoce i zeleniny, salátových zálivek a dresinků.
Objev podobné jako Saláty: Ottova kuchařka (978-80-7451-535-4)
Polévky: Ottova kuchařka (978-80-7451-522-4)
Kniha - autor Blanka Poláčková, 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Polévky jako vynikající občerstvení, posilující osvěžení, dětské či dietní jídlo i jako hlavní pokrm nebo vedlejší chod oběda či večeře. Nová přehledná, bohatě ilustrovaná kuchařská kniha nabízí více než dvě stovky receptů na ověřené a oblíbené polévky v klasickém i moderním stylu, v duchu kuchyně našich babiček i v podobě exotických tipů z různých koutů světa. Své rodině tak můžete dopřát velký výběr a častou obměnu polévek hovězích, drůbežích, zvěřinových, rybích i z plodů moře. Vyznavače zdravého životního stylu potěší návody na polévky zeleninové, ovocné, houbové, bramborové, luštěninové, z obilnin, mléka, smetany i sýrů, milovníky lahůdek zaujmou polévky pivní či vinné. V knize najdete vhodné návody na přípravu studených slaných i sladkých polévek, čirých bujonů i nejrůznějších zahuštěných bílých či hnědých polévek a také postupy usnadňující krok za krokem domácí přípravu zavářek.
Objev podobné jako Polévky: Ottova kuchařka (978-80-7451-522-4)
Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!
Objev podobné jako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha
Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák
Gastronomický rádce od A do Ž – 1000 otázek a odpovědí nejen o zdravé výživě, jídle a nápojích…
Objev podobné jako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák
První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě.
Objev podobné jako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha
Hrnčeková kuchárka: pečenie a varenie bez váženia (978-80-8046-886-6)
Kniha - 192 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá - 192 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Múčniky od výmyslu sveta - ovocné, plnkové, s múkou aj bez múky, každý si vyberie. Cheesecaky a torty na každú príležitosť - na všedné dni, nedeľu či oslavu. Pečivo a chlebíky, ktoré milujete. Upečte si vlastné, domáce lepšie chutia a sú zdravšie. Mysleli sme aj na obedy. Pripravte chutné polievky, ktoré máte hotové za chvíľu.
Objev podobné jako Hrnčeková kuchárka: pečenie a varenie bez váženia (978-80-8046-886-6)
Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák
V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií.
Objev podobné jako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák
Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)
Kniha - 88 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Další originální kuchařka Ottova nakladatelství vám přináší bohatou nabídku receptů na sladká hlavní jídla. Tvůrci knihy čerpali hlavně z tradiční české a středoevropské kuchyně, jejíž pokrmy připravovaly celé generace kuchařek a kuchařů. Najdete zde mnoho předpisů na vyhlášená jídla, která milují děti i dospělí. Palačinky s marmeládou, borůvkové lívance, krupicovou kaši, švestkové knedlíky, rýžový nákyp a mnoho dalších dobrot si můžete připravit podle klasických receptů nebo vyzkoušet i jejich zdravější, ale chutné varianty, přizpůsobené dnešním trendům.
Objev podobné jako Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Veľká japonská kuchárka (978-80-8089-726-0)
Kniha - autor Tomio Okamura; Mie Krejčíková-Okamura, 152 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne je tu naša Veľká japonská kuchárka. Zoznámi vás s najobľúbenejšími receptami a naučí vás ich pripravovať krok za krokom. Okrem obľúbených sushi prináša aj mnohé ďalšie špeciality. Dozviete sa, ako pripravovať ryby, ryžu či zeleninu a veľa iných užitočných rád a informácií, ktoré vám zjednodušia varenie. Na knihe spolupracovali špičkoví japonskí kuchári, ktorí vám predvedú svoje majstrovstvo a naučia vás základy tejto obľúbenej kuchyne. Knihu odporúča Tomio Okamura.
Objev podobné jako Veľká japonská kuchárka (978-80-8089-726-0)
Veľká japonská kuchárka - Tomio Okamura, Mie Krejčíková-Okamura
Pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne je tu naša Veľká japonská kuchárka. Zoznámi vás s najobľúbenejšími receptami a naučí vás ich pripravovať krok za krokom. Okrem obľúbených sushi prináša aj mnohé ďalšie špeciality. Dozviete sa, ako pripravovať ryby, ryžu či zeleninu a veľa iných užitočných rád a informácií, ktoré vám zjednodušia varenie. Na knihe spolupracovali špičkoví japonskí kuchári, ktorí vám predvedú svoje majstrovstvo a naučia vás základy tejto obľúbenej kuchyne. Knihu odporúča Tomio Okamura.
Objev podobné jako Veľká japonská kuchárka - Tomio Okamura, Mie Krejčíková-Okamura
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha
Ohňová kuchařka - Jaroslav Kobylinský - e-kniha
eBook: „Když jsem poprvé ochutnal jídlo vytvořené v pánvi na ohni, byl jsem uchvácen. Bylo to „fresh“, bylo to „cool“ a bylo to „sexy“, píše v předmluvě autor, kterého vaření na otevřeném ohni fascinuje tak, že se rozhodl předat své labužnické zkušenosti dál prostřednictvím této knížky. Ohňová kuchařka je určena nejen těm, kdo rádi připravují jídlo pod širým nebem a chtějí vyzkoušet něco nového. Vaření na otevřeném ohni totiž přináší specifickou chuť, které jiným způsobem nedosáhnete. Nevěříte? Tak to pojďte vyzkoušet. Budete překvapeni, jak mohou některá jednoduchá jídla jako například restovaná zelenina, chlebové placky nebo kuřecí paličky chutnat skvěle. Průvodcem nechť je vám tato nápaditá kuchařka přinášející zajímavé recepty doprovázené fotografiemi „krok za krokem“.
Objev podobné jako Ohňová kuchařka - Jaroslav Kobylinský - e-kniha
Veľká Fatra 1:50 000
Mapy od nakladatelství SHOCart v měřítku 1 : 50 000 obsahují mimo turistických a cykloturistických tras, také souřadnicový systémem UTM WGS84.Tímpádem jsou vhodné pro GPS. Mapy obsahují : Souřadnicový systém WGS84, vrstevnice po 10-ti metrechznačené turistické trasy ( vč. značení sezónně uzavřených tras ) zabezpečené cesty (řetěz / žebřík), číslované cyklotrasy infocentra, kláštery, hrady, zámky, zříceniny, hradiště, muzea, židovské památky, zdravotnická zařízení, rozhledny, horské/turistické chaty, koupaliště, letiště, ZOO, vodní sporty, golfová hřiště, hájovny, mlýny šachty, štoly, věžem vysílače, pomníky, kaple, dálnice, silnice 1 - 2 - 3 třídy, zpevněné cesty, průseky, tunely, železniční tratě ( vč. zrušených), tramvajové tratě lanovky a kabinové sedačky, lyžařské vleky, státní hranice, hraniční přechody, CHKO - chráněné krajiné oblasti, NP - národní parky, přírodní parky, chráněnné území aleje, stromořadí, památné stromy, sady, vinnice, chmelnice, hřbitovy, lesy, kleče, zastavěné plochy, vojenské prostory prameny, vodopády, přístaviště, přívozy, lodní trasy, výškové body, sedla, jeskyně, jeskyně s průvodce, propasti, skalní útvary,
Objev podobné jako Veľká Fatra 1:50 000
Slanské vrchy - Veľká Domaša 1:50 000
Najobľúbenejšie a popredné turistické mapy, so zobrazením zemepisnej siete "WGS-84" (interval 1 minúta) pre používanie prístrojov GPS. Mapa obsahuje turistické trasy s časovými údajmi, cykloturistické trasy, zimnú turistiku a dôležité orientačné objekty.Terén mapy je tieňovaný, s vrstevnicami pri mierke 1:50 000 - 20 m.Textová časť, ktorá je súčasťou mapy, obsahuje aj rozšírené turistické informácie.Vysvetlivky v piatich jazykoch robia mapu univerzálnou aj pre zahraničných turistov.Formát poskladanej mapy je 128x194 mm, uložená je v praktickom plastovom obale.
Objev podobné jako Slanské vrchy - Veľká Domaša 1:50 000
Vzpomínky má každý - Alžběta Ottová
„Život je jak jízda na řetízkovém kolotoči. Než jsem se stačila párkrát projet, nějakým záhadným způsobem změnily mé vlasy barvu z černé na šedivou. Je mi skoro šedesát, i když mé vnitřní „já“ se cítí na sotva odrostlejších třicet let. Na druhou stranu, když se po ránu podívám do zrcadla, vidím nové vrásky, jak se seznamují se staršími kolegyněmi, které mezitím už stačily založit odbory.“ Vítejte ve světě, kde gravitace vítězí, kůže povoluje, vrásky se navzájem kopírují a vy začínáte připomínat zmačkaný papír. Tehdy si uvědomíte, že mládí se odporoučelo a vy můžete čerpat pouze ze svých vzpomínek.Zasmějte se u potrhlých rodinných historek a eskapád neobyčejných příbuzných. Jistě vás pobaví i bolestný proces autorčiny proměny z technického dinosaura na obstojného uživatele posledních výdobytků moderních technologií. A aby toho nebylo málo, do života si pouští dva psy, kteří to občas nemají v hlavě tak úplně v pořádku. Věřte, že teprve překročením padesátky – hranice počínající dospělosti – si začnete užívat život na plné pecky, protože zjistíte, že je prostě báječný!
Objev podobné jako Vzpomínky má každý - Alžběta Ottová
Veľká Fatra, Kremnické vrchy, Donovaly 1:40 000
Turistická mapa - obsahuje turistické a cykloturistické značené trasy, turistické časové údaje, podporuje GPS ve WGS84.
Objev podobné jako Veľká Fatra, Kremnické vrchy, Donovaly 1:40 000
Vzpomínky má každý - Alžběta Ottová - e-kniha
eBook: „Život je jak jízda na řetízkovém kolotoči. Než jsem se stačila párkrát projet, nějakým záhadným způsobem změnily mé vlasy barvu z černé na šedivou. Je mi skoro šedesát, i když mé vnitřní „já“ se cítí na sotva odrostlejších třicet let. Na druhou stranu, když se po ránu podívám do zrcadla, vidím nové vrásky, jak se seznamují se staršími kolegyněmi, které mezitím už stačily založit odbory.“ Vítejte ve světě, kde gravitace vítězí, kůže povoluje, vrásky se navzájem kopírují a vy začínáte připomínat zmačkaný papír. Tehdy si uvědomíte, že mládí se odporoučelo a vy můžete čerpat pouze ze svých vzpomínek. Zasmějte se u potrhlých rodinných historek a eskapád neobyčejných příbuzných. Jistě vás pobaví i bolestný proces autorčiny proměny z technického dinosaura na obstojného uživatele posledních výdobytků moderních technologií. A aby toho nebylo málo, do života si pouští dva psy, kteří to občas nemají v hlavě tak úplně v pořádku. Věřte, že teprve překročením padesátky – hranice počínající dospělosti – si začnete užívat život na plné pecky, protože zjistíte, že je prostě báječný!
Objev podobné jako Vzpomínky má každý - Alžběta Ottová - e-kniha
Bublinky Ako som veľká?: 140 samolepiek (978-80-567-0865-1)
Kniha - 18 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Žabky sa smejú, súťažia, ktorá ďalej skočí, vyhráva! Nalep zelené veľké a malé samolepky tam, kam patria! Zajačiky rady chodia na výlety spoločne, po ceste si pochutnajú na zmrzline báječne! Dokážeš nalepiť modré veľké a malé samolepky na správne miesta? V tejto knižke nájdu naši najmenší plno jednoduchých aktivít a 120 samolepiek, ktoré im pomôžu naučiť sa jednoducho a bez námahy rozoznávať farby a veľkosti. Okrúhle farebné samolepky - bublinky - sa ľahko nalepujú, krátke texty s veselými rýmami pomáhajú cvičiť si pamäť a ľahko sa opakujú, farebné obrázky v knižke priťahujú pozornosť a napomáhajú sústredeniu. Tak rýchlo! Zisti, ktorá samolepka je veľká a ktorá malá a nalep ich na správne miesta!
Objev podobné jako Bublinky Ako som veľká?: 140 samolepiek (978-80-567-0865-1)
Veľká knižka Farma pre malých rozprávačov (978-80-88276-37-1)
Kniha - 10 stran, slovensky, prostorové pohádky, leporela Táto obrázková knižka predstavuje rodinu Sedláčkovcov z farmy pod lesom, kde je živo celý rok! Starajú sa tu o zvieratá a rastliny, a tiež o dom, stajne, chlieviky, kurníky, králikárne, rybník, záhrady, lúky, polia, lesy, sad. Okrem Sedláčkovcov, ktorí na farme urobia najväčší kus práce, sa zoznámite aj s veterinármi, technikmi a ďalšími pomocníkmi, ale i s pravidelnými návštevníkmi farmy, ktorí si sem chodia odpočinúť či hľadajú blízkosť prírody, tradície alebo zábavu počas slávností. Získate ucelený pohľad na hospodársky rok od jari do zimy: na jar je najviac práce so zvieratkami, v lete na poli a v záhrade a na jeseň v sade. A na svätého Martina je potrebné všetko poriadne osláviť!
Objev podobné jako Veľká knižka Farma pre malých rozprávačov (978-80-88276-37-1)
Studie a stati 1 - Jaroslav Střítecký
Jaroslav Střítecký je český muzikolog, estetik, sociolog a historik. Jeho texty i pedagogická činnost zasahují řadu tematických oblastí: středoevropskou modernu, ruský formalismus, strukturalismus, francouzský poststrukturalismus, frankfurtskou školu aj. Jádro předkládaného svazku představují studie pojednávající o Wilhelmu Diltheyovi (1833-1911). Ačkoliv by jeho texty mohly být vykládány i kulturně-historicky, autor se snaží především o výklad filozofický. Také ostatní stati svazku, ač se mohou zdát tematicky vzdálené, rozvíjejí diltheyovské motivy. Kantovské inspirace se v publikaci projevují jak v rozboru osvícenského pojetí ženy a rodiny, tak i ve výkladu středoevropské tradice estetického formalismu. Vyústění filozofie dějin a sociologické teorie ve filozofii jazyka a teorii komunikativního jednání reprezentuje rozbor nejdůležitějších textů Jürgena Habermase a Karla-Otto Apela.
Objev podobné jako Studie a stati 1 - Jaroslav Střítecký
Chilli kuchařka (978-80-264-3831-1)
Elektronická kniha - autor Kateřina Harudová, 208 stran, česky Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší gastro knihovně měla mít čestné místo. Chilli kuchařka je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním a hlavně vařením s chilli papričkami, protože to zdaleka není jen o tom do jídla „hodit nějaké čili“ (a pak poslouchat kňourání citlivějších jazýčků, že se to nedá jíst). V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové. Těšit se můžete na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa, i české kuchyně, ale myslí se i na vegetariány, alkoholiky i sladkomily.
Objev podobné jako Chilli kuchařka (978-80-264-3831-1)
Bezlepková kuchařka (978-80-88409-02-1)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Nová kuchaoka z edice Apetit vychází už 24. 2. a nese poíznaený název Bezlepková. Obsahuje totiž více než 100 ovioených receptu plných chuti ovšem prostých lepku. Musíte se z nijakého duvodu vyhýbat lepku, a najednou nevíte, co vaoit? Sestavili jsme pro vás kuchaoku, v níž najdete poes 100 receptu a tipu na skvilá jídla, ve kterých není po bižné mouce ani stopy. Ukážeme vám, že i poi bezlepkové dieti si mužete užít eeské omáeky a knedlíky, naueíme vás péct rychlé koláee i slavnostní dorty a na své si poijdou i milovníci peeiva. Recepty jsou jako vždy psané tak, aby se vám nejen povedly, ale abyste je mohli snadno poizpusobit své dieti. Všechny jsme uvaoili, ochutnali a vyladili v redakení kuchyni easopisu Apetit. Nová Bezlepková kuchaoka Apetitu je tu ovšem nejen pro ty, kteoí se potýkají s jakoukoli formou intolerance lepku ei alergie na tuto pšenienou bílkovinu, ale i pro ty, jež nikoho takového mají...
Objev podobné jako Bezlepková kuchařka (978-80-88409-02-1)
Veganská kuchařka (978-80-7541-246-1)
Kniha - autor Gabriele Gugetzerová, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Ochutnejte zdravé pokušení S touto kuchařkou můžete uvařit rychle, po vegansku a každý den. A začít můžete hned. Třeba když vám u snídaně váš puberťák řekne, že odteď svým veganstvím bude zachraňovat svět. Nebo proto, že vás samotné veganství zajímá, ale nebyli jste si dosud jistí, jestli vám to bude chutnat a jaké suroviny budete potřebovat. Nebo jste se právě osamostatnili a začínáte si vařit - tak proč ne třeba vegansky? Snadné vaření: Stačí jen pár přísad a snadný způsob přípravy - to je pak radost vařit! Udržitelný přístup: Na záložkách knihy jsou snadno dostupné základní informace o veganských surovinách a aspektech veganského vaření. Rozmanité a inspirativní recepty: Podívejte se do kulinářských zákoutí celého světa.
Objev podobné jako Veganská kuchařka (978-80-7541-246-1)
Farská kuchařka (978-80-7597-559-1)
Kniha - autor Miroslav Macek; Petra Macková Hrochová; Zbigniew Czendlik, 344 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Tato kniha není jen prostou kuchařkou, tedy souborem receptů, ale je též knihou k poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, o životě farářů a farských hospodyň, a to obzvláště na venkovských farách, a též o sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami. Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná mešním vínům a patronům vína.
Objev podobné jako Farská kuchařka (978-80-7597-559-1)
Vánoční kuchařka (978-80-875-1774-1)
Elektronická kniha - autor Pavel Klein, 110 stran Tato jedinečná kuchařka nabízí mnoho desítek tradičních i nevšedních receptů, jak si obohatit vánoční pohodu výborným kulinářským zážitkem. Čtenáři zde naleznou nejen návody na výrobu cukroví a moučníků, ale i recepty na nápoje, saláty, nádivky, tradiční česká jídla a celou řadu dalších. Kuchařka samozřejmě najde uplatnění nejen v čase Vánoc, ale při vaření po celý rok. Kuchařka vychází pouze ve formě elektronické knihy.
Objev podobné jako Vánoční kuchařka (978-80-875-1774-1)
Nekorektní epigramy korektní doby 1 - Jaroslav Malina
Kniha Nekorektní epigramy korektní doby (1) zkoumá prostřednictvím epigramů možnosti kognitivní poezie, jejímž je průkopníkem, při popisu dnešního politického a veřejného života, přičemž se nevyhýbá žádnému sebecitlivějšímu tématu včetně Evropské unie nebo zběsilosti nového typu radikalismu útočícího na samotné základy rozumu a smysluplné komunikace. Za svůj vzor právem označil Jaroslav Malina geniálního a dodnes nepřekonaného politického glosátora Karla Havlíčka Borovského, v některých ohledech však Malinovy epigramy připomínají rovněž ostře satirické verše Josefa Svatopluka Machara z druhé poloviny dvacátých let dvacátého století. Zatímco první ze zmíněných autorů zkřížil svůj meč s tradicionalismem a anachronickou byrokracií habsburské monarchie, druhý si po rozchodu s Tomášem Garriguem Masarykem vzal na mušku slabiny demokratické Československé republiky. Jaroslav Malina tvoří v „pozdní době“ západní civilizace, kdy se zdá, že se naplňují temné prorocké vize o „zániku Západu“ Oswalda Spenglera. Vizionářský historik osmnáctého století Giambattista Vico uvedl, že nejlepším prostředkem pro zachycení povahy společnosti, která ztratila víru v rozum, jazyk a budoucnost, je ironie. A právě tato rétorická figura příznačně prostupuje Malinovy „nekorektní epigramy“. Americký literární kritik Harold Bloom napsal, že pouze největší umělci světových dějin, William Shakespeare, Honoré de Balzac nebo Charles Dickens, dokázali ve svých dílech vytvořit prakticky paralelní vesmír, který nicméně působí věrohodně. Jaroslav Malina v řadě svých básnických sbírek pravděpodobně nestvořil alternativní svět, ale velmi autenticky a pronikavě popisuje a kriticky komentuje ten náš, což je jeho nezpochybnitelným přínosem současné české literatuře.
Objev podobné jako Nekorektní epigramy korektní doby 1 - Jaroslav Malina
Dinosaury Veľká kniha: Druhy, vlastnosti, obdobie, náleziská (978-80-7567-929-1)
Kniha - 158 stran, slovensky, polstrovaná lux
Objev podobné jako Dinosaury Veľká kniha: Druhy, vlastnosti, obdobie, náleziská (978-80-7567-929-1)
Kutná Hora - Petr Macek, Aleš Pospíšil, Michaela Ottová, Šárka Koukalová
Jako další z edice UNESCO vydává nakladatelství FOIBOS BOOKS knihu o historickém jádru Kutné Hory s chrámem sv. Barbory a katedrálou Nanebevzetí Panny Marie v Sedlci. Kniha o Kutné Hoře rozdělena na dvě části. V první části seznámí souvislý text čtenáře s více jak osmisetletými dějinami lokality: od příchodu a kolonizace území cisterciáky, období "stříbrné horečky" a bouřlivých počátků města, přes bohatství a prosperitu za vlády posledních Přemyslovců, Lucemburků a Jagellonců až po vyschnutí stříbronosných žil v polovině 16. století; přes propad za třicetileté války a vzepětí v období vrcholného baroka, ospalost v 19. století, nové nesmělé impulzy za 1. čs. republiky, až po záchranu v šedesátých letech a velkorysou obnovu v současnosti, kdy si v roce 2015 připomeneme 20 let od zařazení města mezi světové památky UNESCO. Druhou část publikace bude tvořit katalog jednotlivých staveb v pořadí, jak je může návštěvník města zhlédnout s publikací v ruce. Texty jsou doplněny krásnými fotografiemi současného stavu historického centra a na konci je opět zařazena mapka s jednotlivě vyznačenými stavbami.
Objev podobné jako Kutná Hora - Petr Macek, Aleš Pospíšil, Michaela Ottová, Šárka Koukalová
Lesní ptáci - Pavel Vašák, Jan Dungel
Lesní ptáci jsou přirozenou ekologickou skupinou, která patří k druhově nejbohatším. Při jarní jitřní návštěvě lesa vidíme a hlavně slyšíme nejrůznější ptačí druhy. Kniha nás seznamuje s těmito opeřenými obyvateli lesa, ukazuje, co je od sebe odlišuje a co je jim společné, a také s jejich vazbou na lesní prostředí a s dalšími zajímavostmi, se kterými se můžeme při procházce lesem setkat. K poznávání a určování jednotlivých druhů ptáků v přírodě poslouží více než sto barevných ilustrací, které namaloval Jan Dungel.
Objev podobné jako Lesní ptáci - Pavel Vašák, Jan Dungel
Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák
Jak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy.
Objev podobné jako Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák
Realitní kuchařka 2020 (978-80-270-7450-1)
Elektronická kniha - ze série 4, autor Pavla Temrová, česky Realitní kuchařka vznikla pro lidi, kteří chtějí získat vlastní byt nebo se naučit investovat do nemovitostí. Představuje konkrétní "recepty", jakými lze najít nemovitosti kdekoliv v České republice výhodněji. Knížka je plná hodnotných a cenných informací, které svým čtenářům ušetří spoustu času a peněz. Inspiraci zde mohou čerpat kupující, prodávající, ale také realitní makléři a investoři. Realitní kuchařka je ve všech svých podobách (kniha, kurzy, podcast) nezávislá na sponzorech a může si tak dovolit nabídnout čtenářům naprostou otevřenost a objektivitu. Přestože původně vznikala pro lidi, kteří nejsou z oboru, z pozitivních reakcí se ukázalo, že má co nabídnout i zástupcům odborné veřejnosti. Za dobu své existence oslovila přes dvacet tisíc lidí z celé České republiky a ze Slovenska. Autorkou knihy je nezávislá realitní specialistka Pavla Temrová, která se specializuje na prodej nemovitostí v...
Objev podobné jako Realitní kuchařka 2020 (978-80-270-7450-1)
Scarlatina Zesnulá kuchařka (978-80-277-0366-1)
Kniha - autor Ledicia Costas; Victor Rivas, 176 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Pokud slavíš narozeniny na Dušičky, připrav se na překvapení, při kterém se ti budou vlasy ježit hrůzou. Právě to se totiž stane Románu Casasovi, chlapci, který sní o tom, že se jednou stane šéfkuchařem, a k desátým narozeninám si od rodičů přeje kuchařský kurz. Místo něj dostane černou rakev a návod, jak oživit Scarlatinu, kuchařku z 19. století, a její nerozlučnou kamarádku lady Hrůzostrašnou, pavoučici s francouzským přízvukem. Tři noví přátelé a kocour Bambula se společně vydávají mrtvobusem do Podsvětí, kde zesnulí žijí (tedy, dalo by se to tak říct) pod nadvládnou zlovolného tyrana Muchomůrka. Tak začíná děsuplné dobrodružství, kterému nechybí napětí, tajemství ani spousta legrace.
Objev podobné jako Scarlatina Zesnulá kuchařka (978-80-277-0366-1)
Podívejte se také
- Ottova veľká rodinná encyklopédia (978-80-7451-637-5)
- kidkraft velka detska kuchynka se svetly a zvuky
- schleich velka farma se zviraty a s prilusenstvim
- Ahome Plecháček se jménem Jaroslav (23193)
- Ottova obrazová encyklopedie Česká republika (978-80-7451-742-6)
- Vojny sveta, novovek: Ottova encyklopédia (978-80-7451-672-6)
- Sladké jedlá: Ottova vidiecka kuchárka (978-80-7451-812-6)
- jaroslav uhlir zdenek sverak operky cd dvd
- Jaroslav Samson Lenk: Srdcem - CD (JU-038)
- Svěcený Jaroslav: Houslové koncerty - CD (CQ0001-2)
- Jaroslav Valečka (978-80-7641-023-7)
- Lasica Milan , Július Satinský, Jaroslav Filip: My (Do tanca a na počúvanie) - LP (911798-1)
- Ottova encyklopédia Zvieratá: Sprievodca svetom živočíchov (978-80-7451-532-3)
- Pletení a háčkování: Ottova velká kniha (978-80-7451-493-7)
- connect it battle rnbw podlozka pod klavesnici a mys velka
- zdenek sverak jaroslav uhlir hity a skorohity cd
- Q VOX, Krček Jaroslav: Slyšte Slyšte ....- CD (UP0249)
- Hutka Jaroslav: Tango o Praze - CD (BP0114-2)
- Jaroslav Joe Hübl (978-80-87445-07-5)
- Jaroslav Novobilský: Muž, který povýšil morální principy nad strach ze smrti (978-80-87169-97-1)
- musica bohemica jaroslav krcek brixi jidas iskariotsky oratorium cd
- Musica Bohemica,Jaroslav Krček: Michna : Loutna česká (SU3657-2)