Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách.

Podívejte se také Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

cena 199.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky.

Podívejte se také Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Podívejte se také Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 1460 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o...

Objev podobné jako Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

cena 199.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 330 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 364 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 290 stran Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími...

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 260 stran Jaroslav Vašák (nar. 1947) přináší první díl z celkem pětidílného seriálu kulinářských zajímavostí. Kniha je určena jak pro nejširší veřejnost, tak i pro milovníky gastronomické historie dávné i nedávné. Příznivci zajímavých a méně známých receptů se zde dozví, jaká jídla se připravovala dříve a jak se onen pokrm připravuje v moderní úpravě dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů. Jaroslav Vašák je od roku 1986 Mistr kuchař, tento titul mu udělilo Ministerstvo obchodu ČR. Publikuje víc jak 25 let a vyšlo mu už více než 100 kuchařských knih a kalendářů. Jeho knihy jsou však hodnotné i literárně a překypují zajímavostmi a osobitými nápady, jež se zdají naprosto nevyčerpatelné.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

cena 69.0 Kč
Detail

Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

Gastronomický rádce od A do Ž – 1000 otázek a odpovědí nejen o zdravé výživě, jídle a nápojích…

Objev podobné jako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

cena 260.0 Kč
Detail

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!

Objev podobné jako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 349.0 Kč
Detail

První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě.

Objev podobné jako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 349.0 Kč
Detail

Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice.

Objev podobné jako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 199.0 Kč
Detail

Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha

eBook: Zvířata připomínají v některých situacích lidi. Třeba když „spolu chodí“. Jak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy.

Objev podobné jako Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha

cena 209.0 Kč
Detail

Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha

eBook: Kniha, která ve svém prvním vydání vyšla pod názvem Prevence úrazů pro sportovce, je jakousi „kuchařku“ pro prvotní diagnostiku a ošetření sportovních poranění horních a dolních končetin, hlavy a páteře. Jednoduše popisuje anatomické předpoklady pro vznik daného poškození, jeho příčiny, příznaky a možnosti léčby, včetně doby nutné k jeho doléčení. Nově je v přepracovaném vydání zařazena i kapitola věnovaná specifikám dětských zlomenin, která, pokud jsou nerespektována, vedou k závažným celoživotním obtížím. Autoři čtenáře seznamují se základními techniky statického tapingu, které mohou pomoci k doléčení již vzniklých poškození, ale zároveň se mohou využít i jako jejich prevence. Dále názorně ukazují konkrétní aplikace kinesiotapingu jako progresivní metody, která se v současné době v oblasti sportovní traumatologie a fyzioterapie používá. Pro zdárný návrat sportovce do závodní činnosti je rozhodující i rehabilitace, proto se předposlední část knihy na 64 ilustrovaných cvičeních věnuje rehabilitaci jednotlivých kloubů s doporučením, ve které fázi po úrazu či operaci je možné začít s jejím používáním. Vzhledem k tomu, že i u sportovců výrazně narůstají obtíže spojené s bolestmi zad, zařadili autoři nově i 30 vhodných cviků zaměřených na tuto problematiku.

Objev podobné jako Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha

cena 169.0 Kč
Detail

Nátierky - Jaroslav Vašák

Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere.

Objev podobné jako Nátierky - Jaroslav Vašák

cena 349.0 Kč
Detail

Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák

Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství…

Objev podobné jako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák

cena 178.0 Kč
Detail

Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák

V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku.

Objev podobné jako Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák

cena 289.0 Kč
Detail

Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák

Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů.

Objev podobné jako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák

cena 150.0 Kč
Detail

Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák

Recepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce.

Objev podobné jako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák

cena 134.0 Kč
Detail

Medová kuchařka - Jaroslav Vašák

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů.

Objev podobné jako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák

cena 178.0 Kč
Detail

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!

Objev podobné jako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák

cena 447.0 Kč
Detail

Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!

Objev podobné jako Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák

cena 199.0 Kč
Detail

Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák

Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení.

Objev podobné jako Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák

cena 600.0 Kč
Detail

Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra - Petr Macek - e-kniha

eBook: Rozšířené a aktualizované vydání biografie jedné z našich nejpopulárnějších hereček, familiárně označované jako Janžurka, přibližuje neotřelým a zasvěceným způsobem její osobní i profesní život. Knihu doprovázejí unikátní fotografie z divadelních i filmových archivů, cenný je chronologicky zpracovaný soupis divadelních a filmových rolí a úctyhodný přehled všech ocenění.

Objev podobné jako Iva Janžurová - Včera, dnes a zítra - Petr Macek - e-kniha

cena 269.0 Kč
Detail

Včera, dnes a zítra - Jaroslava Tichá

Život není pro snílky…Ale co když jím (alespoň trochu) stejně tak jako hlavní hrdinka jste…?A jaké chvíle nebo události mohou přijít, aniž bychom je plánovali, a dokáží ovlivnit nebo zcela od základu změnit náš dosavadní život…?Jaké rány je mladá dívka schopná snést?Jak to vypadá, když mají kamarádky sesterský vztah?Jak snadno je možné stát se obětí virtuálního světa?Kdy je nejlepší čas na plnění snů?Může z přátelství vzniknout láska?Jak to vypadá, když je starší muž na lovu?Je starší či mladší milenec zárukou kvalitního milování?Svobodnou matkou krátce po dvacítce být či nebýt?Lze najít na internetové seznamce pravou lásku?Jak velký vliv na člověka mají mediální reklamy?

Objev podobné jako Včera, dnes a zítra - Jaroslava Tichá

cena 206.0 Kč
Detail

Malá ilustrovaná encyklopedie A–Ž - kolektiv autorů - e-kniha

eBook: Malá ilustrovaná encyklopedie vychází vstříc trvalému zájmu čtenářů o naučný slovník. Více než 30 000 hesel ze všech oblastí lidské činnosti, doplněných 2 500 černobílými ilustracemi a 4 barevnými přílohami, nabízí nejširší vrstvě uživatelů základní obecné i speciální informace z oborů, které netvoří součást jejich odborného vzdělání. Především však tvůrci Malé ilustrované encyklopedie měli při vzniku díla na mysli školní mládež. --- Informace k původnímu knižnímu vydání. Ilustrace elektronicky zpracovali Mgr. František Brabec a RNDr. Miloslava Lavičková Vydal Encyklopedický dům, spol. s r. o. Autoři a konzultanti PhDr. Jan Barták, DrSc.; doc. RNDr. Jindřich Bečvář, CSc.; doc. Ing. Miroslav Bechyně, DrSc.; PhDr. Mikuláš Bek, Dr.; doc. PhDr. Marie Benešová, DrSc.; PhDr. Jana Benkovská; PhDr. Zdeněk Beran; +Mgr. Hana Bradnová; PhDr. Michal Bregant; doc. Ing. Josef Břečka, CSc.: Ing. Jan Čábelka, CSc.; doc. Ing. Radek Čada, CSc.; PhDr. Zbyněk Černík; doc. PhDr. Petr Čornej, CSc.; PhDr. Marie Dohnalová; prof. PhDr. Růžena Dostálová, CSc.; RNDr., PhMr. Pavel Drábek; PhDr. Petr Dudek; PhDr. Eugenie Dufková; PhDr. Petr Fejtek; prof. ThDr. Pavel Filipi; RNDr. Milan Fišera, CSc.; Jaroslav Folta, CSc.; PhDr. František Fröhlich; doc. RNDr. Eduard Fuchs, CSc.; Ing. Marcel Grün; prof. Ing. Jan Hampl, CSc.; PhDr. Markéta Hejkalová; PhDr. Eduard Hodoušek; doc. Ing. Jaroslav Holoubek, CSc.; JUDr. Daniel Holubkov; doc. PhDr. Jiří Holý, CSc.; doc. RNDr. František Horník, CSc.; PhDr. Anděla Horová; PhDr. Václav Hubinger, CSc.; PhDr. Marcella Husová, CSc.; doc. PhDr. Jan Hyvnar, CSc.; +Kamil Chrobák; PhDr. Eliška Chrobáková; PhDr. Jan Jaroš; +Ing. Jiří Jelen, CSc.; Ing. Milic Jiráček, CSc.; doc. MUDr. Václav Jirásek, CSc.; PhDr. Marie Judlová-Klimešová; +Jaroslav Kabíček; doc. PhDr. Helena Kadečková, CSc.; Ing. arch. Jan Kaigl; PhDr. Jan Kalivoda; Dušan Karpatský; doc. Ing. arch. Karel Kibic, DrSc.; doc. Ing. Hana Klabačková, CSc.; RNDr. Ludvík Kopačka, CSc.; Ing. Martin Košťál; JUDr. Věra Koťátková; prof. MVDr. Karel Koudela, DrSc.; prof. RNDr. Václav Král, DrSc.; PhDr. Jana Křehlová; RNDr. Jiří Kříž, CSc.; Ing. Pavel Kubín, CSc.; PhDr. Karel Kubiš, CSc.; PhDr. Vlasta Kubišová; PhDr. Viktor Kudělka, CSc.; doc. RNDr. Jiří Langer, CSc.; RNDr. Miloslava Lavičková; Ing. Alena Léblová; doc. PhDr. Jan Lehár, CSc.; Daniela Lehárová; PhDr. Eva Lukášová; Martina Macková; PhDr. Vladimír Macura, DrSc.; Nina Malíková; Marcela Melicharová; PhDr. Milada Motlová; doc. RNDr. Ludvík Mucha, CSc.; doc. PhDr. Vladimír Nálevka, CSc.; PhDr. Jiří Našinec; doc. RNDr. Jan Němeček, DrSc.; Václav Němeček, dipl. tech.; +doc. PhDr. Ladislav Niklíček, CSc.; RNDr. Dagmar Nová; prof. Ing. Václav Novák, DrSc.; PhDr. Ludmila Nováková; RNDr. Jiří Novotný; PhDr. Vladimír Novotný; PhDr. Václava Nývltová, CSc.; doc. PhDr. Jiří Opelík, CSc.; Ing. Jaroslav Oržendovič; doc. PhDr. Bohumil Palek, DrSc.; PhDr. Jan Pargač, CSc.; PhDr. Jiří Pelán; PhDr. Jan Pelikán, CSc.; doc. MUDr. Blahoslav Petr, CSc.; RNDr., Ing. Jiří Peterka; Ing. František Petrásek; doc. Ing. Miroslav Petrásek, CSc.; RNDr. Erika Pflegerová; doc. PhDr. Aleš Pohorský, CSc.; Jitka Polanská; doc. Ing. Vratislav Preclík, CSc.; PhDr. Ondřej Prokop; ThDr. Martin Prudký; RNDr. Vladimír Roskovec, CSc.; PhDr. Vít Roubíček; Miroslav Rozsypal; Jitka Růžičková; PhDr. Petr Skala; doc. RNDr. Ladislav Skokan, CSc.; PhDr. Eleonora Slavíčková, CSc.; Mojmír Sobotka; Mgr. Jan Sokol; PhDr. Kateřina Svobodová; Ivan Šiler; PhDr. Petr Šisler; prof. Ing. Vítězslav Škoda, CSc.; RNDr. Mojmír Šlachta; Alena Šlechtová; RNDr. Milan Špůrek, CSc.; doc. Ing. Jiří Šťastný, CSc.; PhDr. Jiřina Táborská, CSc.; Ing. Jan Tůma; PhDr. Milan Tvrdík, CSc.; PhDr. Zuzana Vimrová; Alena Vlčková; doc. RNDr. Jiří Vohlídal, CSc.; Ing. Jan Vojtek, CSc.; PhDr. Otakar Volenec, CSc.; RNDr. Aleš Ždimera Sestavili PhDr. Eliška Chrobáková; Ladislav Křehla; RNDr. Miloslava Lavičková; Ing. Alena Léblová; RNDr. Erika Pflegerová

Objev podobné jako Malá ilustrovaná encyklopedie A–Ž - kolektiv autorů - e-kniha

cena 60.0 Kč
Detail

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák

V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií.

Objev podobné jako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák

cena 178.0 Kč
Detail

Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha

eBook: Tato jedinečná kniha vtipu Jaroslava Kerlese přináší zatím největší výběr kresleného humoru tohoto předního karikaturisty a ilustrátora. Jeho nezaměnitelné kresby a vtipy plné poetiky a člověčenství, v nichž se odráží autorova jihočeská duše a jeho láska k životu a přírodě, si získaly srdce mnoha generací čtenářů. Kniha, která vychází u příležitosti autorových nedožitých osmdesátin, jistě potěší nejen jeho věrné příznivce a znalce ale i všechny, kteří prostě jen mají rádi ryzí humor a s Kerlesovým dílem se setkají poprvé. A jako bonus: Zajímá vás, jak některé Kerlesovy vtipy přišly na svět? I o tom se dočtete v této knize a to přímo z pera Jaroslava Kerlese!

Objev podobné jako Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha

cena 339.0 Kč
Detail

A jak to bylo dál…? - Jeffrey Archer - e-kniha

eBook: Jamwal a Nisha se do sebe zamilují, zatímco čekají v Dillí na semaforu na zelenou... To je jeden z patnácti příběhů, které Jeffrey Archer shromáždil ze všech koutů světa, aby z nich následně vytvořil svoji šestou sbírku fascinujících povídek. • Z Německa pochází povídka Dobré oko vyprávějící o cenné olejomalbě, která zůstala ve stejné rodině více než dvě stě let, dokud… • Na Normanské ostrovy nás zavede příběh Pouze pro členy, kde z vánočního bonbonu vypadne golfový míček a život mladého muže už nikdy nebude jako dřív… • V příběhu z Itálie se setkáme s mladíkem, který se snaží zarezervovat hotelový pokoj a nakonec skončí v posteli s recepční, aniž by tušil, že... • Do Anglie zavítáme v povídce Na jehlách, v níž žena vysvětluje svému manželovi, že pár značkových bot nemohl shořet, protože... Některé z těchto příběhů vás rozesmějí, jiné vás doženou k slzám. Všechny vás však uchvátí důvtipnou zápletkou i nečekaným koncem.

Objev podobné jako A jak to bylo dál…? - Jeffrey Archer - e-kniha

cena 249.0 Kč
Detail

Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha

eBook: Cílem publikace je zpřístupnit základní fakta o informovaném souhlasu a vysvětlit v náležitých historických souvislostech důvody jeho vzniku, podstatu jeho účelu a prezentovat problémy, které se k němu váží. Informace jsou určeny nejen lékařům, ale i dalším reprezentantům pomáhajících profesí. Seznámit by se s nimi měly zejména zdravotní sestry, které by dobrou a kvalitní osvětou mezi pacienty mohly také přispět ke správnému zavádění kvalifikovaného informovaného souhlasu do naší zdravotnické praxe. Informace právnického charakteru jsou podávány tak, aby byly srozumitelné i pro »neprávníky«, a lze předpokládat, že mohou dobře posloužit také pacientům a jejich rodinám.Elektronická verze vydána v roce 2011.

Objev podobné jako Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha

cena 99.0 Kč
Detail

Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha

eBook: Publikace obsahuje souhrn praktických rad, jak řešit problémové situace, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat v běžné lékařské praxi, při řízení zdravotnického zařízení nebo provozování soukromé lékařské praxe. Může posloužit i dalším zdravotnickým profesím - klinickým psychologům, klinickým logopedům, fyzioterapeutům, zdravotnickým záchranářům, porodním asistentkám a zdravotním sestrám. Na rozdíl od odborných publikací a článků i komentářů k zákonům, kde výklad či komentář často končí tam, kde začíná skutečný problém, je zde nabídnuto řešení. Řešení i takového problému, který je „na hraně“ a mohou na něj být rozdílné právní názory. Autor se i v těchto složitých a nejasných situacích snaží hledat taková řešení a dávat takové rady, které v praxi obstojí, např. před soudem, a budou prospěšné pro lékaře a další zdravotníky.

Objev podobné jako Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha

cena 130.0 Kč
Detail

Lékařská etika dříve a dnes - Jan Měšťák - e-kniha

eBook: Publikace reflektuje současný stav lékařské etiky, a to zejména v oboru plastické chirurgie. Autor na základě letitých zkušeností z medicínské praxe poukazuje na to, že pravá podstata medicíny a lékařské etiky bere v dnešním materialistickém světě za své. Typickým jevem, který lékařskou etiku v současnosti provází, je nesmyslné navyšování cen za operace vrozených či získaných kosmetických vad a nezohlednění sociálních podmínek pacientů. S lékařskou etikou je neoddělitelně spjato konání dobra, které lze chápat v duchu „poslání lékaře“ jako smysluplný krok ke štěstí pacienta. U jinak smýšlejících plastických chirurgů je to však krok k bohatství. Lékařská etika je v praxi velice křehká a odvíjí se především od morálky a charakteru lékaře. Kde jsou tedy hranice lékařské etiky? Právě tomu se věnuje tato kniha.

Objev podobné jako Lékařská etika dříve a dnes - Jan Měšťák - e-kniha

cena 212.0 Kč
Detail

Tajemství snů a jak ho rozluštit - Taťána Kročková - e-kniha

eBook: Nahlédněte do magického světa snů! Pokud patříte mezi snílky a láká vás tajuplný snový svět, oceníte tohoto průvodce, který vás seznámí s moderním přístupem k výkladu snů i s nejčastějšími sny, které se lidem zdají. Dozvíte se, jak si založit snový deník, co je to spánková paralýza a lucidní snění, proč někteří lidé mají pocit, že se jim nic nezdá.

Objev podobné jako Tajemství snů a jak ho rozluštit - Taťána Kročková - e-kniha

cena 279.0 Kč
Detail

Syndrom vyhoření a jak jej zvládnout - Christian Stock - e-kniha

eBook: Cítíte se dlouhodobě a neúměrně vytíženi? Jste často ve stresu? Nemáte už sílu takto dále pokračovat? Pak vám hrozí tzv. vyhoření. V této knížce plné příkladů ze života zjistíte, čím se vyhoření liší od "normálníhoo" stresu, jak jej poznáte a zda jste kandidátem na vyhoření. Dočtete se, co syndrom vyhoření způsobuje, jaké faktory v zaměstnání hrají roli (zvýšené pracovní vytížení, bezohlední kolegové, nespravedliví šéfové, konflikty mezi osobním životem a prací) a jaké postoje a vzorce vašeho chování riziko burnout syndromu zvyšují. Poznáte, jak vyhoření účinně předcházet a jak řešit již existující problém. Ať už jste přetěžováni v zaměstnání, anebo se musíte vyrovnat se složitými rodinnými událostmi, pojďte se naučit, jak s vyhořením úspěšně bojovat.

Objev podobné jako Syndrom vyhoření a jak jej zvládnout - Christian Stock - e-kniha

cena 144.0 Kč
Detail

Pejsek Tom a jak to začalo - Petr Šulc - e-kniha

eBook: Pro zvídavé předškoláky a žáky 1. třídy nabízíme obrázkové čtení. V této veselé knížce o štěňátku Tomovi se dozvíte, co všechno čeká na malého pejska v novém domově a jak se s nástrahami vypořádá. Knížka je určena nejmenším čtenářům, proto je text psaný velkým písmem. Vybraná podstatná jména jsou nahrazena obrázky, které mají děti pojmenovat, a doplnit tak maminku či tatínka při čtení příběhu. Publikace jsou vhodné pro děti od 6 let.

Objev podobné jako Pejsek Tom a jak to začalo - Petr Šulc - e-kniha

cena 79.0 Kč
Detail

Pejsek Tom a jak to začalo - Petr Šulc - e-kniha

eBook: V této veselé knížce o štěňátku Tomovi se dozvíte, co všechno čeká na malého pejska v novém domově a jak se s nástrahami vypořádá. Knížka je určena pro nejmenší čtenáře a čtenářky – předškoláky a začínající školáky. Vybraná podstatná jména jsou znázorněna obrázky, které má malý čtenář správně pojmenovat, a doplnit tak maminku či tatínka při čtení příběhů. Publikace jsou vhodné pro děti od 6 let.

Objev podobné jako Pejsek Tom a jak to začalo - Petr Šulc - e-kniha

cena 79.0 Kč
Detail

Sebedůvěra, sebevědomí a jak je zvýšíte - Ivo Toman - e-kniha

eBook: Sebedůvěra, sebevědomí –a jak je zvýšíte u sebe i jiných Mnoho lidí žije v domnění, že nejsou dostatečně chytří, hezcí a úspěšní, a proto na úctu či lásku nemají právo. Proto je málokdo se sebou spokojený. To je špatná zpráva. A teď dobrá zpráva: nízké sebevědomí je jen pocit, který máte v hlavě, a ten můžete změnit. Jak?O tom je tato kniha.Budou-li se stejně snažit dva lidé se stejným talentem, stejnou přípravou, za stejných vnějších podmínek, pak zvítězí ten s větší sebedůvěrou.To, jak si věříte, má obrovský vliv na váš život. Cítíte-li se silní, skoro nic vás nezastaví. Vidíte příležitosti tam, kde jiní vidí hrozby. Nebojíte se nejistoty. A naopak svět je plný lidí, kteří o sobě pochybují.Dejte sami sebe na první místo a získejte zdravý egoismus. Tak nejvíce pomůžete sobě i svému okolí.

Objev podobné jako Sebedůvěra, sebevědomí a jak je zvýšíte - Ivo Toman - e-kniha

cena 99.0 Kč
Detail

Bolest a jak s ní zacházet - Richard Rokyta - e-kniha

eBook: Jedinečná kniha obsahující nejnovější poznatky o příčinách, průběhu a léčení bolesti přináší souborné informace o bolesti, o současných představách, o signálním významu bolesti i o chronické bolesti jako nemoci. Uvádí různé typy bolesti i to, jakým způsobem je lze léčit. Je určena pro bakalářské a magisterské studium nelékařských zdravotnických profesí, studenty středních a vyšších odborných škol, mohou ji ale využít i laici, sestry v domácí péči a mnozí další.

Objev podobné jako Bolest a jak s ní zacházet - Richard Rokyta - e-kniha

cena 254.0 Kč
Detail

Proč a jak meditovat - Daniel Goleman, Tsoknyi Rinpočhe - e-kniha

eBook: Prožívat negativní emoce je přirozené, ale v současném světě jsme tak zahlceni chaosem a stresem, že nám tyto emoce mohou snadno začít přerůstat přes hlavu a působit destruktivně. Ztrácíme kvůli nim vyrovnanost, brání nám setrvávat v přítomnosti, zdravě si uvědomovat svou mysl, pocity, tělo i jeden druhého. Chaosu a nepříjemným situacím se můžeme vyhýbat jen do určité míry, můžeme však pracovat na tom, jak k nim přistupujeme. At již máte s meditacemi zkušenosti, nebo je pro vás tato praxe nová, či jste k ní dokonce skeptičtí, je na čase vydat se na cestu k pochopení a přijetí meditace zcela novým způsobem. Uznávaný psycholog Daniel Goleman a renomovaný tibetský učitel meditace Tsoknyi Rinpočhe propojují východní tradice se západní vědou a přinášejí čtenářům své zkušenosti i vědecké poznatky, díky nimž můžete revolučním způsobem proměnit své duševní, emoční i fyzické zdraví a vztahy se sebou i s ostatními. Tento průvodce nabízí dobře přístupné a poučné rady vycházející z tibetských tradic a průlomových neurovědeckých výzkumů, které vám otevřou oči, pomohou vám osvobodit se od negativních vzorců myšlení i chování a radikálně promění celou vaši bytost. Tento praktický průvodce meditací je pohlazením po duši a nabízí potřebný protilék na stresující podněty, které nás zahlcují.

Objev podobné jako Proč a jak meditovat - Daniel Goleman, Tsoknyi Rinpočhe - e-kniha

cena 322.0 Kč
Detail

Drobas: Jaroslav Drobný - Aleš Smutný, Jaroslav Drobný - e-kniha

eBook: Vždycky si šel za svým a nesnášel podvody. Vyhrál Euro do 21 let, chytal v Řecku, Nizozemsku, Anglii, a hlavně v několika bundesligových klubech. Ještě po 40. narozeninách pomáhal zachraňovat českobudějovické Dynamo. V reprezentaci zůstával ve stínu Petra Čecha, ale v Německu má takové jméno, že si ho slavný Bayern vybral za trenéra brankářských nadějí. V knižním rozhovoru radí, co vše musí zvládat prvotřídní gólman, a nekompromisně hodnotí současný fotbal.

Objev podobné jako Drobas: Jaroslav Drobný - Aleš Smutný, Jaroslav Drobný - e-kniha

cena 279.0 Kč
Detail

Jak se léčíme - Alexandra Elle - e-kniha

eBook: Všichni se z něčeho léčíme. Elle nás bere za ruce a ukazuje nám cestu k léčení našich srdcí, abychom se mohli smířit se svou minulostí a radostně spočívat v přítomnosti. Jay Shetty, autor bestselleru Mysli jako mnich Objevte účinné techniky sebeléčení, doplněné silnými vhledy z autorčiny vlastní cesty a protkané příběhy mnoha dalších pozoruhodných žen. Alexandra Elle, učitelka mindfulness a jedna z nejčtenějších spisovatelek zabývajících se tématem sebepéče, představuje přelomový návod na vyživení ducha a znovuobjevení vnitřní pravdy, radosti a síly. Kniha Jak se léčíme je praktickým průvodcem sebeléčením a účinným nástrojem pro každého, kdo je připraven od základu změnit svůj život a kdo hledá jasný a srozumitelný postup, jak toho dosáhnout. Na stránkách knihy naleznete: praktické techniky sebeléčení, rituály spojené s psaním deníku, dechová cvičení, nástroje pro zpracování obtížných emocí, jednoduché meditace pro uvolnění mysli i těla. Autorka elegantně splétá témata, jako je všímavost, práce s vnitřním dítětem či nastavování hranic, a předkládá nám jednoduché postupy, jež změnily život jí i tisícům absolventů a absolventek jejích kurzů. Kniha je protkaná osobními příběhy známých žen, které ve vás zanechají pocit sounáležitosti a stanou se motivací k tomu začít znovu. Kniha Jak se léčíme je plná povzbuzujících, srdečných a vřelých slov, jejichž sílu podtrhuje autorčina odzbrojující otevřenost. Kniha je nezbytným společníkem pro každého, kdo chce znovu získat přístup ke své vnitřní moudrosti a sebedůvěře, aby se mohl sám léčit a nalézt vnitřní klid.

Objev podobné jako Jak se léčíme - Alexandra Elle - e-kniha

cena 339.0 Kč
Detail

Jak se cítíš? - Martina Drijverová - e-kniha

eBook: Jak děti rozpoznají emoce? Jak pochopí chování druhých, řeč těla, výraz tváře? Dokážou identifikovat strach, hněv, radost, smutek? Dokážou reagovat na nečekané situace? Pomoci jim má tato knížka!

Objev podobné jako Jak se cítíš? - Martina Drijverová - e-kniha

cena 119.0 Kč
Detail

Bastard - Jaroslav Mostecký - e-kniha

eBook: ABY PŘEŽIL, MUSÍ KRÁLŮV BASTARD ROZEHRÁT HRU, KTERÁ HO MŮŽE STÁT MNOHEM VÍC NEŽ JENOM TRŮN… Bretaň na počátku 9. století připomíná rozkopnuté vosí hnízdo. Zatímco keltští obyvatelé touží po nezávislosti, Franská říše v čele s Karlem Velikým nehodlá přijít o svoji nejzápadnější výspu. Vzpurný zeměpán Judaël snu o svobodě ale podřídil všechno, dokonce i bezpečí rodiny a svých poddaných. V době, kdy s družinou nejvěrnějších hledá pomoc u earla z Ashfordu, se na bretaňském pobřeží vyloďují franští vojáci a schyluje se ke krveprolití. Pouze Judaëlův levoboček Yannig, který se schovává v přilehlých skalách, aby nebyl odveden jako čestné rukojmí na Karlův dvůr, ví, že je všechno jinak a že se Frankové vylodili až poté, co v zálivu ztroskotal vikinský drakar. Aniž by tušil, komu může věřit, musí rozehrát hru o vlastní život, protože nepřítelem může být kdokoli – i jeho nevlastní bratr. Bastard Yannig brzy pozná, že cena za šanci jednoho dne usednout na otcův trůn se nepočítá na kulaté zlaté, nýbrž na životy přátel a rodiny. A aby toho nebylo málo, ve skalách se probouzí pradávné zlo, které čekalo na svou příležitost už od chlapcova narození… ___ Strhující historický román o střetu Keltů, Franků a vikingů od autora legendární ságy Vlčí věk. Zároveň také poslední dokončená kniha Jaroslava Mosteckého.

Objev podobné jako Bastard - Jaroslav Mostecký - e-kniha

cena 349.0 Kč
Detail

Zbabělec - Jaroslav Bálek - e-kniha

eBook: Bohumil byl hodné dítě, poměrně dobře se učil, dbal pokynů rodičů a navštěvoval nedělní mše. Zdálo se, že půjde na vysokou školu, bude z něj doktor nebo inženýr a bude se mít zkrátka dobře. Jenže měl tu smůlu, že se narodil v první polovině dvacátého století. Brzy se proto ukázalo, že pokud se má mít dobře, bude potřebovat ne vzdělání, ale ohebnou páteř.Historický román, který vás provede událostmi 20. století pohledem nepříliš hrdinného českého hrdiny.

Objev podobné jako Zbabělec - Jaroslav Bálek - e-kniha

cena 189.0 Kč
Detail

Konzervatoř - Wernerová Jaroslava - e-kniha

eBook: Humorné povídky ze světa hudby. O tom, jaká legrace nemine člověka, který jednou učiní to šílené rozhodnutí, vystudovat konzervatoř. Že jsou konzervatoristé nudná sorta? Ani omylem! Seznamte se s Helenou Matyášovou a jejími přáteli, kteří spolu během studia zažívají spoustu humorných situací. Jako všichni mladí lidé pochopitelně i oni řeší své lásky, hloubí pouta kamarádství, sdílí osobní úspěchy či nezdary… A stavy trémy a jiné démony plaší alkoholem. Vezměte do ruky otvírák, nahlédněte do života mladých muzikantů a rozkryjte třeba i to, jak úžasně vlídná symbióza mezi studenty a jejich pedagogy na „konzervě“ panuje.

Objev podobné jako Konzervatoř - Wernerová Jaroslava - e-kniha

cena 249.0 Kč
Detail

Přísaha - Jaroslava Černá - e-kniha

eBook: Odhalit svůj vlastní osud dává hlavní hrdince šanci vyrovnat se s pochybnostmi současného života, pochopit partnera, poznat sebe. Život mladé ženy začne dávat smysl, až když pomocí psychoterapie prožije neuvěřitelný, dramatický příběh, ve kterém krutost, zloba a malost mocných vládců starého Říma stojí proti síle hluboké lásky a pokrevních pout. Je dobré poznat svou vlastní minulost, nebo je lepší se neohlížet? Román Přísaha naznačí pozornému čtenáři odpovědi na obě otázky...

Objev podobné jako Přísaha - Jaroslava Černá - e-kniha

cena 169.0 Kč
Detail

Judaizmus - Jaroslav Franek - e-kniha

eBook: Piate rozšírené vydanie knihy Jaroslava Franeka Judaizmus uvádza čitateľa do širokého spektra otázok súvisiacich so židovským duchovným svetom, objasňuje základné židovské náboženské predstavy a pojmy, popisuje rôzne náboženské prúdy, ktoré sa v priebehu dejín vyformovali, vysvetľuje historické pozadie ich vývoja. Nepredpokladá u čitateľa žiadne špeciálne vedomosti a poskytuje odpovede na množstvo otázok. Uvádza všetky sviatky židovského liturgického roka, popisuje bohaté dejiny židovského národa od biblických čias až po súčasnosť. Samostatné kapitoly sú venované histórii slovenského židovstva, sionistickému hnutiu a dejinám štátu Izrael vrátane izraelsko-arabských vojnových konfliktov. Knihu doplňujú vybrané texty Talmudu a krátke ukážky prác židovských autorov, ako aj slovník často používaných pojmov a mien, s ktorými sa stretneme pri čítaní Judaik. Napriek tomu, že ide o literatúru faktu, je čitateľsky príťažlivá, recenzentmi aj čitateľmi oceňovaná. Jaroslav Franek (1946) je bývalý vysokoškolský učiteľ na Fakulte elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity. V rokoch 1990 až 2013 bol hovorcom Ústredného zväzu židovských náboženských obcí v Slovenskej republike. Je autorom množstva odborných prác z fyziky a elektrotechniky a tiež článkov venovaných židovskej problematike. Patrí k zakľadateľom inštitútu Judaistiky Komenského Univerzity v Bratislave, kde ako externista viedol kurzy všeobecnej histórie židovského národa.

Objev podobné jako Judaizmus - Jaroslav Franek - e-kniha

cena 319.0 Kč
Detail

Bruno - Jaroslav Strakoš - e-kniha

eBook: Příběh se začíná odvíjet na konci lázeňského pobytu zkušeného policisty ze Služby speciálních činností Pavla Radvana. Náhoda tomu chtěla, že poslední večer a noc v lázních prožije románek s přitažlivou mladou ženou. V té době ještě netuší, že po návratu do služby bude pověřen mimořádným úkolem. Mladé ženě z Programu na ochranu svědků, které byla v minulosti přidělena cizí identita, hrozí reálné nebezpečí, vyžadující neodkladné řešení.

Objev podobné jako Bruno - Jaroslav Strakoš - e-kniha

cena 149.0 Kč
Detail

Podívejte se také