Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky.
Podívejte se také Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách.
Podívejte se také Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.
Podívejte se také Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)
Podívejte se také
- Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)
- Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)
- Album pohádek "Supraphon dětem" 5. (Jak princezna hádala, až prohádala, Silný Honza, Jak se z Matěje
- Jak se dělá e-kniha: Příprava elektronických publikací ve formátech EPUB a MOBI (978-80-87855-15-7)
- Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření ()
- Jak se zbavit starostí a začít žít ()
- Jak se oblékají Princezny Koně a poníci
- A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)
- Dívej se, jak padám
- Jak se těží miliardy?
- Jak se co dělá
- Jak se dělá chalupa
- Jak se dělá zoo ()
- Jak se zamiluješ (978-80-87485-96-5)
- Jak se do lesa volá, tak se z lesa rýmuje (978-80-87423-87-5)
- Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6)
- Jak se zbavit starostí a začít žít (978-80-7306-650-5)
- Jak se domluvit s kojencem a batoletem (978-80-247-2336-5)
- Jak dostat firmu z krize
- Jak jsem se zbláznila (978-80-724-6848-5)
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)
Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 290 stran Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími...
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)
Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 330 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)
Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 364 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)
Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 260 stran Jaroslav Vašák (nar. 1947) přináší první díl z celkem pětidílného seriálu kulinářských zajímavostí. Kniha je určena jak pro nejširší veřejnost, tak i pro milovníky gastronomické historie dávné i nedávné. Příznivci zajímavých a méně známých receptů se zde dozví, jaká jídla se připravovala dříve a jak se onen pokrm připravuje v moderní úpravě dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů. Jaroslav Vašák je od roku 1986 Mistr kuchař, tento titul mu udělilo Ministerstvo obchodu ČR. Publikuje víc jak 25 let a vyšlo mu už více než 100 kuchařských knih a kalendářů. Jeho knihy jsou však hodnotné i literárně a překypují zajímavostmi a osobitými nápady, jež se zdají naprosto nevyčerpatelné.
Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)
Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)
Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 1460 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o...
Objev podobné jako Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)
Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák
Gastronomický rádce od A do Ž – 1000 otázek a odpovědí nejen o zdravé výživě, jídle a nápojích…
Objev podobné jako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák
Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!
Objev podobné jako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha
První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě.
Objev podobné jako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha
Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha
eBook: Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice.
Objev podobné jako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha
Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha
eBook: Zvířata připomínají v některých situacích lidi. Třeba když „spolu chodí“. Jak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy.
Objev podobné jako Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha
Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha
eBook: Kniha, která ve svém prvním vydání vyšla pod názvem Prevence úrazů pro sportovce, je jakousi „kuchařku“ pro prvotní diagnostiku a ošetření sportovních poranění horních a dolních končetin, hlavy a páteře. Jednoduše popisuje anatomické předpoklady pro vznik daného poškození, jeho příčiny, příznaky a možnosti léčby, včetně doby nutné k jeho doléčení. Nově je v přepracovaném vydání zařazena i kapitola věnovaná specifikám dětských zlomenin, která, pokud jsou nerespektována, vedou k závažným celoživotním obtížím. Autoři čtenáře seznamují se základními techniky statického tapingu, které mohou pomoci k doléčení již vzniklých poškození, ale zároveň se mohou využít i jako jejich prevence. Dále názorně ukazují konkrétní aplikace kinesiotapingu jako progresivní metody, která se v současné době v oblasti sportovní traumatologie a fyzioterapie používá. Pro zdárný návrat sportovce do závodní činnosti je rozhodující i rehabilitace, proto se předposlední část knihy na 64 ilustrovaných cvičeních věnuje rehabilitaci jednotlivých kloubů s doporučením, ve které fázi po úrazu či operaci je možné začít s jejím používáním. Vzhledem k tomu, že i u sportovců výrazně narůstají obtíže spojené s bolestmi zad, zařadili autoři nově i 30 vhodných cviků zaměřených na tuto problematiku.
Objev podobné jako Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha
Nátierky - Jaroslav Vašák
Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere.
Objev podobné jako Nátierky - Jaroslav Vašák
Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák
Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství…
Objev podobné jako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák
Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák
V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku.
Objev podobné jako Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák
Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák
Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů.
Objev podobné jako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák
Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák
Recepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce.
Objev podobné jako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák
Medová kuchařka - Jaroslav Vašák
Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů.
Objev podobné jako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák
Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák
Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!
Objev podobné jako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák
Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák
Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!
Objev podobné jako Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák
Osudy dobrého vojáka Švejka – V zázemí (1. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha
eBook: Chcete-li se neslýchaně smát, čtěte Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války o Jaroslava Haška... Považuji je přímo za geniální. Hašek nám osvětlil světovou válku ze zcela nového hlediska... Osudy dobrého vojáka Švejka jsou totiž válečným románem.Přečetl jsem několik válečných románů a sám jsem konečně i jeden napsal. Ale z žadného nevysvítá celá ta ničemnost, blbost a surovost světové války tak zřejmě jako z knihy Haškovy...
Objev podobné jako Osudy dobrého vojáka Švejka – V zázemí (1. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha
Osudy dobrého vojáka Švejka – Slavný výprask (3. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha
eBook: „Švejk je rozlehlé mistrovské dílo české satiry, typ výrazně záporný, nebezpečný rakouské monarchii. Švejk je zrozenec lidový, ne národní hrdina, ale kus ulice, která správně tuší, co přijít má a jak je dobré podlamovat všecko staré, aby to nové přišlo co nejdříve a co nejbezpečněji. Švejk je typ malého českého člověka, který neprošel velikou politickou zkušeností a uvědomovací školou továrny, ale „má v krvi“ vědomí, že „je něco shnilého ve státě dánském“ a že „tohle nevydrží“. Jeho švejkování je nejprve osobní obrana proti šílenství imperialismu: ale zakrátko tato obrana přechází v útok. Švejk svou parodií na poslušnost a svým lidovým vtipem rozkládá namáhavě sestrojovaný mysticismus reakční moci, červotočivě vrtá v reakčním řádu a docela aktivně – i když ne vždy zcela uvědoměle – pomáhá bourat to, co bylo postaveno na základech útlaku a nesvobody.“ (Julius Fučík.)
Objev podobné jako Osudy dobrého vojáka Švejka – Slavný výprask (3. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha
Osudy dobrého vojáka Švejka – Na frontě (2. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha
eBook: Nás všechny bila válka kyji do hlavy, když jsme psali, seděla nám v týle a srážela nám čela až na papír, a dovedli-li jsme se vzpřímiti, dělo se to jen s napětím vší vůle i svalstva. Hašek neměl potřebí válku v sobě přemáhati a vítěziti nad ní. Stál nad ní již od samého počátku. On se jí smál. Dovede se jí smáti celé i v podrobnostech, jako by to nebylo více než opilá tahanice v žižkovské krčmě. k schopnosti takto se dívati jest jistě potřebí notné dávky švejkovství a - řeknu hned slovo, jehož jsem chtěl užíti až později - jest k tomu jistě potřebí kusa geniálního idiotství, ale čest člověku, který to dokázal. Výsledky mluví. A výsledkem jsou Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války, jedna z nejlepších knih, které kdy byly v Čechách napsány.
Objev podobné jako Osudy dobrého vojáka Švejka – Na frontě (2. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha
Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák
Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení.
Objev podobné jako Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák
A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)
Kniha - autor Holly Bourne, 328 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autentická a vtipná kniha o životě ženy po třicítceTori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky — a to je jí teprve třicet.Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nespala. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný…Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee — jediného člověka, který nad vším tím blázněním taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě...
Objev podobné jako A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)
A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5)
Elektronická kniha - Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozadu. - autor Holly Bourneová, 328 stran Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozaduTori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky – a to je jí teprve něco málo přes třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“.Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nic neměla. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný... Ale Tori jim na to nemíní skočit.Naštěstí má Dee – jediného člověka, který nad vším tím bláznovstvím taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee...
Objev podobné jako A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5)
Osudy dobrého vojáka Švejka – Pokračování slavného výprasku (4. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha
eBook: „Švejk je rozlehlé mistrovské dílo české satiry, typ výrazně záporný, nebezpečný rakouské monarchii. Švejk je zrozenec lidový, ne národní hrdina, ale kus ulice, která správně tuší, co přijít má a jak je dobré podlamovat všecko staré, aby to nové přišlo co nejdříve a co nejbezpečněji. Švejk je typ malého českého člověka, který neprošel velikou politickou zkušeností a uvědomovací školou továrny, ale „má v krvi“ vědomí, že „je něco shnilého ve státě dánském“ a že „tohle nevydrží“. Jeho švejkování je nejprve osobní obrana proti šílenství imperialismu: ale zakrátko tato obrana přechází v útok. Švejk svou parodií na poslušnost a svým lidovým vtipem rozkládá namáhavě sestrojovaný mysticismus reakční moci, červotočivě vrtá v reakčním řádu a docela aktivně – i když ne vždy zcela uvědoměle – pomáhá bourat to, co bylo postaveno na základech útlaku a nesvobody.“ (Julius Fučík.)
Objev podobné jako Osudy dobrého vojáka Švejka – Pokračování slavného výprasku (4. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha
Jak se léčit homeopatií ve středním a vyšším věku - J. T. Holub - e-kniha
eBook: Využijte síly přírodních zdrojů a chraňte své zdraví léčbou bez vedlejších účinků! I po čtyřicítce a pak i ve stáří můžete své zdraví udržet ve skvělé kondici! „Možná jste již dosáhli věku, o kterém jste si vždy mysleli, že musí být spojen se vzrůstajícími zdravotními obtížemi. Dovolte mi vám oponovat. Je ověřenou skutečností, že člověk může být i ve značně pokročilém věku zdráv a prožívat své dny v pohodě a radosti. To, že nás životní zkušenost přesvědčuje o opaku, znamená jediné: buď jsme nepochopili, čím svému zdraví škodíme, nebo neznáme prostředky, jak se účinně léčit. Většinou však obojí. Tato kniha vám otevírá bránu ke zdraví. Kromě praktických návodů, jak pomocí homeopatik léčit celou řadu běžných onemocnění, nabízí i vysvětlení a vědecky ověřená fakta o působení homeopatických léků.“ J. T. Holub V knize mimo jiné naleznete rady, jaké homeopatické přípravky používat v případě více než 80 onemocnění a zdravotních obtíží, jako jsou například afty, artróza, bolesti hlavy, bolesti kloubů, bolesti zad, borelióza, celulitida a nadměrná tvorba vrásek, deprese a nedostatek energie, dna, hemoroidy, chronická únava, chřipka, inkontinence, kašel, poruchy erekce, nadváha, nadýmání, náchylnost k infekcím, nedoslýchavost, nespavost, opary, osteoporóza, ostruhy, padání vlasů, paradentóza, poruchy ledvin, poruchy paměti, potíže s prostatou, proleženiny, pooperační hojení, revmatismus, šedý zákal, vyčerpanost, vysoký či nízký krevní tlak, vysychání sliznic, zácpa, závratě, žaludeční a žlučníkové potíže, zánět močových cest, zvýšený cholesterol a mnoho dalších. Autor se již mnoho let zabývá homeopatií a poradenstvím v léčbě pomocí homeopatických přípravků. Odborným konzultantem této publikace je MUDr. Pavel Běleš, lékař a homeopat.
Objev podobné jako Jak se léčit homeopatií ve středním a vyšším věku - J. T. Holub - e-kniha
Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák
V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií.
Objev podobné jako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák
Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha
eBook: Tato jedinečná kniha vtipu Jaroslava Kerlese přináší zatím největší výběr kresleného humoru tohoto předního karikaturisty a ilustrátora. Jeho nezaměnitelné kresby a vtipy plné poetiky a člověčenství, v nichž se odráží autorova jihočeská duše a jeho láska k životu a přírodě, si získaly srdce mnoha generací čtenářů. Kniha, která vychází u příležitosti autorových nedožitých osmdesátin, jistě potěší nejen jeho věrné příznivce a znalce ale i všechny, kteří prostě jen mají rádi ryzí humor a s Kerlesovým dílem se setkají poprvé. A jako bonus: Zajímá vás, jak některé Kerlesovy vtipy přišly na svět? I o tom se dočtete v této knize a to přímo z pera Jaroslava Kerlese!
Objev podobné jako Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha
Spalující vina - Díl 5 - Inger Gammelgaard Madsen - e-kniha
eBook: Liv Løkkeová začne trpět nočními můrami, protože si připomněla požár i minulost. Zkontaktuje ji Anna Larsenová. Jedná se o novinářku, která již byla za jejím bratrem. Liv zajímá, co od něho chtěla, a neochotně tedy souhlasí se setkáním vkavárně v Randers. Ale to, co jí novinářka tvrdí, ji naprosto rozlítí. Zkavárny odchází celá rozzuřená. Když vnovinách zahlédne nadpis hlásající, že syn Johana Boje zahlédl otcova vraha, zajde do Johanova domu, kde se s chlapcem setká při otcově vzpomínkovém obřadu.
Objev podobné jako Spalující vina - Díl 5 - Inger Gammelgaard Madsen - e-kniha
A jak to bylo dál…? - Jeffrey Archer - e-kniha
eBook: Jamwal a Nisha se do sebe zamilují, zatímco čekají v Dillí na semaforu na zelenou... To je jeden z patnácti příběhů, které Jeffrey Archer shromáždil ze všech koutů světa, aby z nich následně vytvořil svoji šestou sbírku fascinujících povídek. • Z Německa pochází povídka Dobré oko vyprávějící o cenné olejomalbě, která zůstala ve stejné rodině více než dvě stě let, dokud… • Na Normanské ostrovy nás zavede příběh Pouze pro členy, kde z vánočního bonbonu vypadne golfový míček a život mladého muže už nikdy nebude jako dřív… • V příběhu z Itálie se setkáme s mladíkem, který se snaží zarezervovat hotelový pokoj a nakonec skončí v posteli s recepční, aniž by tušil, že... • Do Anglie zavítáme v povídce Na jehlách, v níž žena vysvětluje svému manželovi, že pár značkových bot nemohl shořet, protože... Některé z těchto příběhů vás rozesmějí, jiné vás doženou k slzám. Všechny vás však uchvátí důvtipnou zápletkou i nečekaným koncem.
Objev podobné jako A jak to bylo dál…? - Jeffrey Archer - e-kniha
Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha
eBook: Cílem publikace je zpřístupnit základní fakta o informovaném souhlasu a vysvětlit v náležitých historických souvislostech důvody jeho vzniku, podstatu jeho účelu a prezentovat problémy, které se k němu váží. Informace jsou určeny nejen lékařům, ale i dalším reprezentantům pomáhajících profesí. Seznámit by se s nimi měly zejména zdravotní sestry, které by dobrou a kvalitní osvětou mezi pacienty mohly také přispět ke správnému zavádění kvalifikovaného informovaného souhlasu do naší zdravotnické praxe. Informace právnického charakteru jsou podávány tak, aby byly srozumitelné i pro »neprávníky«, a lze předpokládat, že mohou dobře posloužit také pacientům a jejich rodinám.Elektronická verze vydána v roce 2011.
Objev podobné jako Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha
Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha
eBook: Publikace obsahuje souhrn praktických rad, jak řešit problémové situace, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat v běžné lékařské praxi, při řízení zdravotnického zařízení nebo provozování soukromé lékařské praxe. Může posloužit i dalším zdravotnickým profesím - klinickým psychologům, klinickým logopedům, fyzioterapeutům, zdravotnickým záchranářům, porodním asistentkám a zdravotním sestrám. Na rozdíl od odborných publikací a článků i komentářů k zákonům, kde výklad či komentář často končí tam, kde začíná skutečný problém, je zde nabídnuto řešení. Řešení i takového problému, který je „na hraně“ a mohou na něj být rozdílné právní názory. Autor se i v těchto složitých a nejasných situacích snaží hledat taková řešení a dávat takové rady, které v praxi obstojí, např. před soudem, a budou prospěšné pro lékaře a další zdravotníky.
Objev podobné jako Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha
Lékařská etika dříve a dnes - Jan Měšťák - e-kniha
eBook: Publikace reflektuje současný stav lékařské etiky, a to zejména v oboru plastické chirurgie. Autor na základě letitých zkušeností z medicínské praxe poukazuje na to, že pravá podstata medicíny a lékařské etiky bere v dnešním materialistickém světě za své. Typickým jevem, který lékařskou etiku v současnosti provází, je nesmyslné navyšování cen za operace vrozených či získaných kosmetických vad a nezohlednění sociálních podmínek pacientů. S lékařskou etikou je neoddělitelně spjato konání dobra, které lze chápat v duchu „poslání lékaře“ jako smysluplný krok ke štěstí pacienta. U jinak smýšlejících plastických chirurgů je to však krok k bohatství. Lékařská etika je v praxi velice křehká a odvíjí se především od morálky a charakteru lékaře. Kde jsou tedy hranice lékařské etiky? Právě tomu se věnuje tato kniha.
Objev podobné jako Lékařská etika dříve a dnes - Jan Měšťák - e-kniha
Tajemství snů a jak ho rozluštit - Taťána Kročková - e-kniha
eBook: Nahlédněte do magického světa snů! Pokud patříte mezi snílky a láká vás tajuplný snový svět, oceníte tohoto průvodce, který vás seznámí s moderním přístupem k výkladu snů i s nejčastějšími sny, které se lidem zdají. Dozvíte se, jak si založit snový deník, co je to spánková paralýza a lucidní snění, proč někteří lidé mají pocit, že se jim nic nezdá.
Objev podobné jako Tajemství snů a jak ho rozluštit - Taťána Kročková - e-kniha
Syndrom vyhoření a jak jej zvládnout - Christian Stock - e-kniha
eBook: Cítíte se dlouhodobě a neúměrně vytíženi? Jste často ve stresu? Nemáte už sílu takto dále pokračovat? Pak vám hrozí tzv. vyhoření. V této knížce plné příkladů ze života zjistíte, čím se vyhoření liší od "normálníhoo" stresu, jak jej poznáte a zda jste kandidátem na vyhoření. Dočtete se, co syndrom vyhoření způsobuje, jaké faktory v zaměstnání hrají roli (zvýšené pracovní vytížení, bezohlední kolegové, nespravedliví šéfové, konflikty mezi osobním životem a prací) a jaké postoje a vzorce vašeho chování riziko burnout syndromu zvyšují. Poznáte, jak vyhoření účinně předcházet a jak řešit již existující problém. Ať už jste přetěžováni v zaměstnání, anebo se musíte vyrovnat se složitými rodinnými událostmi, pojďte se naučit, jak s vyhořením úspěšně bojovat.
Objev podobné jako Syndrom vyhoření a jak jej zvládnout - Christian Stock - e-kniha
Pejsek Tom a jak to začalo - Petr Šulc - e-kniha
eBook: Pro zvídavé předškoláky a žáky 1. třídy nabízíme obrázkové čtení. V této veselé knížce o štěňátku Tomovi se dozvíte, co všechno čeká na malého pejska v novém domově a jak se s nástrahami vypořádá. Knížka je určena nejmenším čtenářům, proto je text psaný velkým písmem. Vybraná podstatná jména jsou nahrazena obrázky, které mají děti pojmenovat, a doplnit tak maminku či tatínka při čtení příběhu. Publikace jsou vhodné pro děti od 6 let.
Objev podobné jako Pejsek Tom a jak to začalo - Petr Šulc - e-kniha
Pejsek Tom a jak to začalo - Petr Šulc - e-kniha
eBook: V této veselé knížce o štěňátku Tomovi se dozvíte, co všechno čeká na malého pejska v novém domově a jak se s nástrahami vypořádá. Knížka je určena pro nejmenší čtenáře a čtenářky – předškoláky a začínající školáky. Vybraná podstatná jména jsou znázorněna obrázky, které má malý čtenář správně pojmenovat, a doplnit tak maminku či tatínka při čtení příběhů. Publikace jsou vhodné pro děti od 6 let.
Objev podobné jako Pejsek Tom a jak to začalo - Petr Šulc - e-kniha
Sebedůvěra, sebevědomí a jak je zvýšíte - Ivo Toman - e-kniha
eBook: Sebedůvěra, sebevědomí –a jak je zvýšíte u sebe i jiných Mnoho lidí žije v domnění, že nejsou dostatečně chytří, hezcí a úspěšní, a proto na úctu či lásku nemají právo. Proto je málokdo se sebou spokojený. To je špatná zpráva. A teď dobrá zpráva: nízké sebevědomí je jen pocit, který máte v hlavě, a ten můžete změnit. Jak?O tom je tato kniha.Budou-li se stejně snažit dva lidé se stejným talentem, stejnou přípravou, za stejných vnějších podmínek, pak zvítězí ten s větší sebedůvěrou.To, jak si věříte, má obrovský vliv na váš život. Cítíte-li se silní, skoro nic vás nezastaví. Vidíte příležitosti tam, kde jiní vidí hrozby. Nebojíte se nejistoty. A naopak svět je plný lidí, kteří o sobě pochybují.Dejte sami sebe na první místo a získejte zdravý egoismus. Tak nejvíce pomůžete sobě i svému okolí.
Objev podobné jako Sebedůvěra, sebevědomí a jak je zvýšíte - Ivo Toman - e-kniha
Bolest a jak s ní zacházet - Richard Rokyta - e-kniha
eBook: Jedinečná kniha obsahující nejnovější poznatky o příčinách, průběhu a léčení bolesti přináší souborné informace o bolesti, o současných představách, o signálním významu bolesti i o chronické bolesti jako nemoci. Uvádí různé typy bolesti i to, jakým způsobem je lze léčit. Je určena pro bakalářské a magisterské studium nelékařských zdravotnických profesí, studenty středních a vyšších odborných škol, mohou ji ale využít i laici, sestry v domácí péči a mnozí další.
Objev podobné jako Bolest a jak s ní zacházet - Richard Rokyta - e-kniha
Proč a jak meditovat - Daniel Goleman, Tsoknyi Rinpočhe - e-kniha
eBook: Prožívat negativní emoce je přirozené, ale v současném světě jsme tak zahlceni chaosem a stresem, že nám tyto emoce mohou snadno začít přerůstat přes hlavu a působit destruktivně. Ztrácíme kvůli nim vyrovnanost, brání nám setrvávat v přítomnosti, zdravě si uvědomovat svou mysl, pocity, tělo i jeden druhého. Chaosu a nepříjemným situacím se můžeme vyhýbat jen do určité míry, můžeme však pracovat na tom, jak k nim přistupujeme. At již máte s meditacemi zkušenosti, nebo je pro vás tato praxe nová, či jste k ní dokonce skeptičtí, je na čase vydat se na cestu k pochopení a přijetí meditace zcela novým způsobem. Uznávaný psycholog Daniel Goleman a renomovaný tibetský učitel meditace Tsoknyi Rinpočhe propojují východní tradice se západní vědou a přinášejí čtenářům své zkušenosti i vědecké poznatky, díky nimž můžete revolučním způsobem proměnit své duševní, emoční i fyzické zdraví a vztahy se sebou i s ostatními. Tento průvodce nabízí dobře přístupné a poučné rady vycházející z tibetských tradic a průlomových neurovědeckých výzkumů, které vám otevřou oči, pomohou vám osvobodit se od negativních vzorců myšlení i chování a radikálně promění celou vaši bytost. Tento praktický průvodce meditací je pohlazením po duši a nabízí potřebný protilék na stresující podněty, které nás zahlcují.
Objev podobné jako Proč a jak meditovat - Daniel Goleman, Tsoknyi Rinpočhe - e-kniha
Gossip Girl: Tak se mi to líbí (5. díl) - Cecily von Ziegesarová - e-kniha
eBook: Blíží se poslední jarní prázdniny a Super drbna u toho nemůže chybět! Týdenní volno přichází právě včas – pro Blair znamenají jarní prázdniny vytoužený únik nejen od čekání na dopis z vysněné univerzity, ale také před těhotnou (a otravnou) matkou. Nate, který se právě vrátil z léčebny, je hodlá strávit se svou novou přítelkyní. V luxusní horské chatě v Sun Valley je naštěstí dost místa pro všechny. Za týden se toho ale může stát opravdu hodně... Obnoví se dávno zapomenuté lásky? Otevřou se staré rány? Na všechno má jako vždy odpověď Super drbna, která jako by měla oči a uši úplně všude. Tato knižní série je předlohou ikonického televizního seriálu Gossip Girl, ve kterém odstartovali svoji hereckou kariéru například Blake Lively nebo Penn Badgley. V roce 2021 se seriál dočkal rebootu na HBO Max. Cecily von Ziegesarová (1970) je americká spisovatelka a autorka populární knižní série Gossip Girl. Pochází z německé šlechtické rodiny a inspirací pro její knihy, které se staly předlohou několika televizních seriálů, jsou její vlastní zážitky ze studia na jedné z elitních středních škol na newyorském Manhattanu.
Objev podobné jako Gossip Girl: Tak se mi to líbí (5. díl) - Cecily von Ziegesarová - e-kniha
Drobas: Jaroslav Drobný - Aleš Smutný, Jaroslav Drobný - e-kniha
eBook: Vždycky si šel za svým a nesnášel podvody. Vyhrál Euro do 21 let, chytal v Řecku, Nizozemsku, Anglii, a hlavně v několika bundesligových klubech. Ještě po 40. narozeninách pomáhal zachraňovat českobudějovické Dynamo. V reprezentaci zůstával ve stínu Petra Čecha, ale v Německu má takové jméno, že si ho slavný Bayern vybral za trenéra brankářských nadějí. V knižním rozhovoru radí, co vše musí zvládat prvotřídní gólman, a nekompromisně hodnotí současný fotbal.
Objev podobné jako Drobas: Jaroslav Drobný - Aleš Smutný, Jaroslav Drobný - e-kniha
Jak se léčíme - Alexandra Elle - e-kniha
eBook: Všichni se z něčeho léčíme. Elle nás bere za ruce a ukazuje nám cestu k léčení našich srdcí, abychom se mohli smířit se svou minulostí a radostně spočívat v přítomnosti. Jay Shetty, autor bestselleru Mysli jako mnich Objevte účinné techniky sebeléčení, doplněné silnými vhledy z autorčiny vlastní cesty a protkané příběhy mnoha dalších pozoruhodných žen. Alexandra Elle, učitelka mindfulness a jedna z nejčtenějších spisovatelek zabývajících se tématem sebepéče, představuje přelomový návod na vyživení ducha a znovuobjevení vnitřní pravdy, radosti a síly. Kniha Jak se léčíme je praktickým průvodcem sebeléčením a účinným nástrojem pro každého, kdo je připraven od základu změnit svůj život a kdo hledá jasný a srozumitelný postup, jak toho dosáhnout. Na stránkách knihy naleznete: praktické techniky sebeléčení, rituály spojené s psaním deníku, dechová cvičení, nástroje pro zpracování obtížných emocí, jednoduché meditace pro uvolnění mysli i těla. Autorka elegantně splétá témata, jako je všímavost, práce s vnitřním dítětem či nastavování hranic, a předkládá nám jednoduché postupy, jež změnily život jí i tisícům absolventů a absolventek jejích kurzů. Kniha je protkaná osobními příběhy známých žen, které ve vás zanechají pocit sounáležitosti a stanou se motivací k tomu začít znovu. Kniha Jak se léčíme je plná povzbuzujících, srdečných a vřelých slov, jejichž sílu podtrhuje autorčina odzbrojující otevřenost. Kniha je nezbytným společníkem pro každého, kdo chce znovu získat přístup ke své vnitřní moudrosti a sebedůvěře, aby se mohl sám léčit a nalézt vnitřní klid.
Objev podobné jako Jak se léčíme - Alexandra Elle - e-kniha
Jak se cítíš? - Martina Drijverová - e-kniha
eBook: Jak děti rozpoznají emoce? Jak pochopí chování druhých, řeč těla, výraz tváře? Dokážou identifikovat strach, hněv, radost, smutek? Dokážou reagovat na nečekané situace? Pomoci jim má tato knížka!
Objev podobné jako Jak se cítíš? - Martina Drijverová - e-kniha
Podívejte se také
- Jak se zbavit starostí (978-80-7306-650-5)
- Jak se život zamotá (978-80-7476-263-5)
- Jak se hladí duše (978-80-88286-16-5)
- Velká kniha odpovědí Jak to funguje (9789463605595)
- Jak se dělá bluegrass (9790706556192)
- Jak se dělá evoluce (9788073638498)
- Jak se vraždí v Čechách
- Jak se zbavit mstivý Soni ()
- Jak se stát dobrým psychoterapeutem ()
- Jak se z toho nezbláznit (999-00-017-5055-8)
- Rodina a práce - Jak je sladit a nezbláznit se (978-80-736-7615-5)
- Migréno, díky!: Proč a jak vzniká stres a jak z problémů ven (978-80-8100-611-1)
- Jak utéct rakovině: 10 strategií, jak se bránit před nemocí a uzdravit se (978-80-242-6652-7)
- Jak se bránit toxickým lidem, manipulátorům a sociopatům (978-80-271-3404-5)
- Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu (978-80-264-2207-5)
- Jak se chodí do pohádky se Čtyřlístkem (978-80-87849-25-5)
- Bulbem záchranáře – Jak zachránit život a stát se superhrdinou
- Jak se peče vánoční láska (978-80-253-5374-5)
- Jak se kouzlí v pohádkách (978-80-7274-018-5)
- Jak se zbavit svého Ega (978-80-903427-5-0)
- Jak se zbavit nevěsty - DVD (D007715)
- Jak se Hurvínek učil řeči zvířat