Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Podívejte se také Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 260 stran Jaroslav Vašák (nar. 1947) přináší první díl z celkem pětidílného seriálu kulinářských zajímavostí. Kniha je určena jak pro nejširší veřejnost, tak i pro milovníky gastronomické historie dávné i nedávné. Příznivci zajímavých a méně známých receptů se zde dozví, jaká jídla se připravovala dříve a jak se onen pokrm připravuje v moderní úpravě dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů. Jaroslav Vašák je od roku 1986 Mistr kuchař, tento titul mu udělilo Ministerstvo obchodu ČR. Publikuje víc jak 25 let a vyšlo mu už více než 100 kuchařských knih a kalendářů. Jeho knihy jsou však hodnotné i literárně a překypují zajímavostmi a osobitými nápady, jež se zdají naprosto nevyčerpatelné.

Podívejte se také Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Podívejte se také Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 199.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 330 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 364 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 290 stran Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími...

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 1460 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o...

Objev podobné jako Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

cena 199.0 Kč
Detail

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!

Objev podobné jako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 349.0 Kč
Detail

První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě.

Objev podobné jako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 349.0 Kč
Detail

Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice.

Objev podobné jako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 199.0 Kč
Detail

Osudy dobrého vojáka Švejka – V zázemí (1. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

eBook: Chcete-li se neslýchaně smát, čtěte Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války o Jaroslava Haška... Považuji je přímo za geniální. Hašek nám osvětlil světovou válku ze zcela nového hlediska... Osudy dobrého vojáka Švejka jsou totiž válečným románem.Přečetl jsem několik válečných románů a sám jsem konečně i jeden napsal. Ale z žadného nevysvítá celá ta ničemnost, blbost a surovost světové války tak zřejmě jako z knihy Haškovy...

Objev podobné jako Osudy dobrého vojáka Švejka – V zázemí (1. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku / 1.díl A-G - Karel Kuča

První díl encyklopedie, který zahrnuje všechny současné, bývalé i zaniklé městské lokality v rozmezí písmen A-G a představuje jejich historický, architektonický a urbanistický vývoj. Publikace zachycuje jak dosavadní, vesměs obtížně dostupné a především roztroušené údaje (první zmínky o lokalitě, proměny názvů, počet a národnostní složení obyvatel, počet domů, historická privilegia, významné stavby a události, údaje o dopravě, průmyslu, katastrofách atd.), tak především přináší unikátní historicko-urbanistický vývoj každé lokality.

Objev podobné jako Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku / 1.díl A-G - Karel Kuča

cena 850.0 Kč
Detail

Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha

eBook: Zvířata připomínají v některých situacích lidi. Třeba když „spolu chodí“. Jak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy.

Objev podobné jako Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha

cena 209.0 Kč
Detail

Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha

eBook: Kniha, která ve svém prvním vydání vyšla pod názvem Prevence úrazů pro sportovce, je jakousi „kuchařku“ pro prvotní diagnostiku a ošetření sportovních poranění horních a dolních končetin, hlavy a páteře. Jednoduše popisuje anatomické předpoklady pro vznik daného poškození, jeho příčiny, příznaky a možnosti léčby, včetně doby nutné k jeho doléčení. Nově je v přepracovaném vydání zařazena i kapitola věnovaná specifikám dětských zlomenin, která, pokud jsou nerespektována, vedou k závažným celoživotním obtížím. Autoři čtenáře seznamují se základními techniky statického tapingu, které mohou pomoci k doléčení již vzniklých poškození, ale zároveň se mohou využít i jako jejich prevence. Dále názorně ukazují konkrétní aplikace kinesiotapingu jako progresivní metody, která se v současné době v oblasti sportovní traumatologie a fyzioterapie používá. Pro zdárný návrat sportovce do závodní činnosti je rozhodující i rehabilitace, proto se předposlední část knihy na 64 ilustrovaných cvičeních věnuje rehabilitaci jednotlivých kloubů s doporučením, ve které fázi po úrazu či operaci je možné začít s jejím používáním. Vzhledem k tomu, že i u sportovců výrazně narůstají obtíže spojené s bolestmi zad, zařadili autoři nově i 30 vhodných cviků zaměřených na tuto problematiku.

Objev podobné jako Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha

cena 169.0 Kč
Detail

Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák

Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení.

Objev podobné jako Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák

cena 600.0 Kč
Detail

Jóga pro tělo, dech a mysl - Mohan A. G. - e-kniha

eBook: A. G. Mohan, mezinárodně uznávaný učitel vysvětluje základní filozofické koncepty a nabízí jogínský pohled na zdraví a léčení. S podrobnými pokyny a bohatými ilustracemi je Jóga pro tělo, dech a mysl tím komplexním průvodce, který bude zajímat každého praktikujícího jógy. Autor vysvětluje, že často, když cítíme stres nebo máme pocit, že se život vymkl kontrole, není to kvůli životním událostem samotným, ale proto, že stav naší vlastní mysli se stal chaotickým a roztříštěným. Když jsme ve stavu, který nazývá „osobní integrace“, jsme soustředění, spokojení a jsme schopni vidět lidi a události v životě takové, jací skutečně jsou. V tomto stavu jsou lidé nejvíce schopni se rozhodovat a konat činy, které jdou jasným a pozitivním směrem. V knize Jóga pro tělo, dech a mysl Mohan poskytuje strukturovaný program jógy, který čtenářům pomáhá kultivovat tento stav rovnováhy a integrace. Součástí knihy je i úvod do praxe jógové terapie.

Objev podobné jako Jóga pro tělo, dech a mysl - Mohan A. G. - e-kniha

cena 365.0 Kč
Detail

Nátierky - Jaroslav Vašák

Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere.

Objev podobné jako Nátierky - Jaroslav Vašák

cena 349.0 Kč
Detail

Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák

Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství…

Objev podobné jako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák

cena 178.0 Kč
Detail

Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák

V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku.

Objev podobné jako Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák

cena 289.0 Kč
Detail

Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák

Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů.

Objev podobné jako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák

cena 150.0 Kč
Detail

Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák

Recepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce.

Objev podobné jako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák

cena 134.0 Kč
Detail

Medová kuchařka - Jaroslav Vašák

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů.

Objev podobné jako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák

cena 178.0 Kč
Detail

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!

Objev podobné jako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák

cena 447.0 Kč
Detail

Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně!

Objev podobné jako Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák

cena 199.0 Kč
Detail

Osudy dobrého vojáka Švejka – Slavný výprask (3. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

eBook: „Švejk je rozlehlé mistrovské dílo české satiry, typ výrazně záporný, nebezpečný rakouské monarchii. Švejk je zrozenec lidový, ne národní hrdina, ale kus ulice, která správně tuší, co přijít má a jak je dobré podlamovat všecko staré, aby to nové přišlo co nejdříve a co nejbezpečněji. Švejk je typ malého českého člověka, který neprošel velikou politickou zkušeností a uvědomovací školou továrny, ale „má v krvi“ vědomí, že „je něco shnilého ve státě dánském“ a že „tohle nevydrží“. Jeho švejkování je nejprve osobní obrana proti šílenství imperialismu: ale zakrátko tato obrana přechází v útok. Švejk svou parodií na poslušnost a svým lidovým vtipem rozkládá namáhavě sestrojovaný mysticismus reakční moci, červotočivě vrtá v reakčním řádu a docela aktivně – i když ne vždy zcela uvědoměle – pomáhá bourat to, co bylo postaveno na základech útlaku a nesvobody.“ (Julius Fučík.)

Objev podobné jako Osudy dobrého vojáka Švejka – Slavný výprask (3. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Osudy dobrého vojáka Švejka – Na frontě (2. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

eBook: Nás všechny bila válka kyji do hlavy, když jsme psali, seděla nám v týle a srážela nám čela až na papír, a dovedli-li jsme se vzpřímiti, dělo se to jen s napětím vší vůle i svalstva. Hašek neměl potřebí válku v sobě přemáhati a vítěziti nad ní. Stál nad ní již od samého počátku. On se jí smál. Dovede se jí smáti celé i v podrobnostech, jako by to nebylo více než opilá tahanice v žižkovské krčmě. k schopnosti takto se dívati jest jistě potřebí notné dávky švejkovství a - řeknu hned slovo, jehož jsem chtěl užíti až později - jest k tomu jistě potřebí kusa geniálního idiotství, ale čest člověku, který to dokázal. Výsledky mluví. A výsledkem jsou Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války, jedna z nejlepších knih, které kdy byly v Čechách napsány.

Objev podobné jako Osudy dobrého vojáka Švejka – Na frontě (2. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Studie a stati 1 - Jaroslav Střítecký - e-kniha

eBook: Jaroslav Střítecký je český muzikolog, estetik, sociolog a historik. Jeho texty i pedagogická činnost zasahují řadu tematických oblastí: středoevropskou modernu, ruský formalismus, strukturalismus, francouzský poststrukturalismus, frankfurtskou školu aj. Jádro předkládaného svazku představují studie pojednávající o Wilhelmu Diltheyovi (1833–1911). Ačkoliv by jeho texty mohly být vykládány i kulturně-historicky, autor se snaží především o výklad filozofický. Také ostatní stati svazku, ač se mohou zdát tematicky vzdálené, rozvíjejí diltheyovské motivy. Kantovské inspirace se v publikaci projevují jak v rozboru osvícenského pojetí ženy a rodiny, tak i ve výkladu středoevropské tradice estetického formalismu. Vyústění filozofie dějin a sociologické teorie ve filozofii jazyka a teorii komunikativního jednání reprezentuje rozbor nejdůležitějších textů Jürgena Habermase a Karla-Otto Apela.

Objev podobné jako Studie a stati 1 - Jaroslav Střítecký - e-kniha

cena 280.0 Kč
Detail

Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha

eBook: Moderní, přehledná učebnice pečovatelství pro žáky středních sociálních škol oboru sociální péče - pečovatelská činnost, zpracovaná podle témat probíraných v předmětu pečovatelství. Žáci zde najdou nejen teoretické informace a návody k praktickým postupům, ale také cvičení rozvíjející schopnost samostudia a podporující žákovu kreativitu a kritické myšlení. Publikace je vhodnou učební pomůckou i pro pracovníky, kteří se chtějí pečovatelské činnosti věnovat a chybí jim informace o jednotlivých postupech v péči o klienta v zařízeních sociální péče nebo v domácím prostředí.

Objev podobné jako Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha

cena 271.0 Kč
Detail

FILOSOFIE - 1. díl - Jan Volf - e-kniha

eBook: Kapitoly z ontologie (metafyziky, filozofie bytí), gnozeologie (noetiky, epistemologie, filozofie poznání), axiologie (filozofie hodnot a hodnocení), antropologie (filozofie člověka) a etiky. Filozofie 1. díl je učebnice, která si klade za cíl ukázat základní kategoriální (pojmový) aparát jednotlivých disciplín (oblastí) teoretické části systematické filozofie. Řeší filozofii bytí (metafyziku, ontologii), filozofii poznání (gnozeologii, noetiku, epistemologii), filozofii hodnot a hodnocení (axiologii), filozofii člověka (filozofickou antropologii), etiku jako základ praktické filozofie.

Objev podobné jako FILOSOFIE - 1. díl - Jan Volf - e-kniha

cena 99.0 Kč
Detail

Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha

eBook: Učebnice pro žáky střední odborné školy sociální obor pečovatelská činnost poskytuje vědomosti a dovednosti potřebné pro zajišťování přímé péče a osobní asistence klientům, pro podporu jejich soběstačnosti a sociální aktivizaci. Text prvního dílu se zaměřuje na charakteristiku pečovatelství, etiku práce pečovatele a osobnost. Stěžejní částí učebnice jsou potřeby klientů, jejich aktivní vyhledávání a saturace potřeb s ohledem na věkové spektrum a schopnosti klienta. V publikaci jsou popsány postupy, jak zajistit potřeby nemocných v souvislosti se schopnostmi klienta a jeho zvyklostmi. Druhý, speciální díl předkládá informace, jak pečovat o klienty s určitým handicapem (tělesným, mentálním, duševním), jak pečovat o seniory, klienty s postižením kognitivních funkcí, umírající osoby, o děti. Věnuje se individuální i skupinové péči o klienty v domácím prostředí, ale i v ústavech sociální péče apod. Důraz je kladen na udržení a zvyšování soběstačnosti klienta a jeho aktivizaci. Též si všímá mentální hygieny a odpočinku pečovatele a stresových situací doprovázejících práci pečovatele. Odborná učebnice též seznamuje čtenáře s vedením domácnosti, s pomocí klientům zajistit domácí práce, chod domácnosti, nákupy apod. Učebnice se může stát i vhodnou pomůckou pro rodinné příslušníky, kteří neumějí pečovat o svého partnera. I pro ně je vhodnou a srozumitelnou pomůckou.

Objev podobné jako Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha

cena 297.0 Kč
Detail

Psychologie 1. díl - Ilona Kopecká - e-kniha

eBook: Učebnice jako jediná na trhu se zaměřuje přímo na potřeby žáků studujících obor sociální činnost. V prvním díle je žákům předkládána problematika obecné a vývojové psychologie se zaměřením na uplatnění v sociálně zdravotnické oblasti. Obsah učebnice odpovídá požadavkům ŠVP (školního výukového programu) a bude vhodnou učební pomůckou pro žáky i učitele.

Objev podobné jako Psychologie 1. díl - Ilona Kopecká - e-kniha

cena 229.0 Kč
Detail

Osudy dobrého vojáka Švejka – Pokračování slavného výprasku (4. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

eBook: „Švejk je rozlehlé mistrovské dílo české satiry, typ výrazně záporný, nebezpečný rakouské monarchii. Švejk je zrozenec lidový, ne národní hrdina, ale kus ulice, která správně tuší, co přijít má a jak je dobré podlamovat všecko staré, aby to nové přišlo co nejdříve a co nejbezpečněji. Švejk je typ malého českého člověka, který neprošel velikou politickou zkušeností a uvědomovací školou továrny, ale „má v krvi“ vědomí, že „je něco shnilého ve státě dánském“ a že „tohle nevydrží“. Jeho švejkování je nejprve osobní obrana proti šílenství imperialismu: ale zakrátko tato obrana přechází v útok. Švejk svou parodií na poslušnost a svým lidovým vtipem rozkládá namáhavě sestrojovaný mysticismus reakční moci, červotočivě vrtá v reakčním řádu a docela aktivně – i když ne vždy zcela uvědoměle – pomáhá bourat to, co bylo postaveno na základech útlaku a nesvobody.“ (Julius Fučík.)

Objev podobné jako Osudy dobrého vojáka Švejka – Pokračování slavného výprasku (4. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

Gastronomický rádce od A do Ž – 1000 otázek a odpovědí nejen o zdravé výživě, jídle a nápojích…

Objev podobné jako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

cena 260.0 Kč
Detail

Katova dcera - 1. díl - Oliver Pötzsch - e-kniha

eBook: Krátce po třicetileté válce je v bavorském městě Schongau vytažen z řeky umírající chlapec. Na rameni má vytetované znamení, což vzbuzuje podezření, že jde o dílo čarodějnice. Radní města obviní místní porodní bábu. Kat Jakob Kuisl, který z ní má pomocí mučicích nástrojů vynutit doznání, je však přesvědčený, že je stará žena nevinná. Společně s medikem Simonou a dcerou Magdalenou se rozhodnou vypátrat vraha.

Objev podobné jako Katova dcera - 1. díl - Oliver Pötzsch - e-kniha

cena 289.0 Kč
Detail

Zdravotní nauka 1. díl - Iva Nováková - e-kniha

eBook: Učebnice je určena především pro žáky středních odborných škol se zaměřením na problematiku sociální péče. V textu prvního dílu je zpracován přehled základních znalostí ze somatologie - seznamuje se základy anatomie a fyziologie lidského těla. Předkládaný text nabízí možnost zvládnout požadované minimum učiva, každá kapitola má shodnou strukturu, kterou tvoří cíle kapitoly, osnova, vlastní studijní text a praktická část. Ta obsahuje otázky, úkoly a cvičení pomáhající upevnit a doplnit získané poznatky a informace.

Objev podobné jako Zdravotní nauka 1. díl - Iva Nováková - e-kniha

cena 237.0 Kč
Detail

Sociální péče 1. díl - Anna Arnoldová - e-kniha

eBook: Kniha je základní odbornou učebnicí pro studijní obor zaměřený na sociální činnosti. Jejím cílem je seznámit žáky se základy sociální péče poskytované jednotlivým skupinám obyvatel. Žákům umožní získat všeobecný přehled v oblasti komplexní sociální péče, orientaci v systému sociálních služeb, možnost aplikovat vhodné přístupy, organizaci a metody při práci s klienty různých skupin obyvatel dle věku a formy postižení, sociální péči o jednotlivce, rodinu, komunitu. Kniha je první publikací určenou žákům středních škol, která jim poskytne základy sociální péče.

Objev podobné jako Sociální péče 1. díl - Anna Arnoldová - e-kniha

cena 237.0 Kč
Detail

Zapomenuté bitvy 1. světové války - Jaroslav Nedobitý - e-kniha

eBook: Vstupte do zapomenutých koutů Velké války a seznamte se s historií dávno zapomenutých bojů a jejich hrdinů. Od přestřelek v afrických koloniích, přes krvavé střety na západní frontě, až po boje na pobřeží Žlutého moře. Dvanáct bitev, na které učebnice dějepisu zapomněly.

Objev podobné jako Zapomenuté bitvy 1. světové války - Jaroslav Nedobitý - e-kniha

cena 149.0 Kč
Detail

Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I. díl: A-G (80-7277-043-8)

Kniha - autor Hana Hlušičková, 620 stran, česky, pevná bez přebalu matná Více než 80členný kolektiv sestavil unikátní encyklopedii, v níž jsou po delších úvodních statích, které představují dějiny jednotlivých technických oborů a oblastí u nás, zařazeny v abecedním pořadí podle lokalit současné i mnohé dnes už zaniklé technické památky, ať již mají oficiálně tento statut, anebo ne. Text doprovázejí tabulky a velké množství dobových i současných foto a ilustrací.

Objev podobné jako Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I. díl: A-G (80-7277-043-8)

cena 740.0 Kč
Detail

Deník lásky- Cesta 1. díl - Lucie Fišarová - e-kniha

eBook: Lea Sýkorová je mladá, hezká a ambiciózní dívka, která v pubertě pod tíhou odpovědnosti podlehla špatnému směru života. Začínala v novém městě, v kterém si našla novou práci. Postupem času se poprala se vším co jí trápilo, jenom jedna věc jí stále chyběla, tou věcí bylo sebevědomí. Snažila se ho najít ať to stojí co to stojí, ale hlavním pomocníkem byla změna jejího životního stylu. Za podpory kamarádů se pustila do radikálního hubnutí, což jí přineslo kýžené ovoce. Konečně se cítí spokojená, bohužel všechno není tak jednoduché jak se může na první pohled zdát. Její život se změní zrovna ve chvíli, kdy to nejméně očekává. Bude se muset znovu prát, a to hned několikrát. Za lásku je totiž někdy důležité bojovat.

Objev podobné jako Deník lásky- Cesta 1. díl - Lucie Fišarová - e-kniha

cena 99.0 Kč
Detail

Psychologie 1. díl - Jarmila Kelnarová, Eva Matějková - e-kniha

eBook: Učebnice psychologie podává teoretický výklad obecné psychologie, seznamuje s metodologií, zabývá se vývojovou psychologii, základy pedagogiky a základy sociální psychologie. Informace jsou zpracovány v rozsahu odpovídajícím požadavkům kladeným na studenty zdravotnických oborů.Studenti tak získají kvalitní základ pro mezipředmětové vztahy a pro další studium zaměřené na psychologii osobnosti, sociální a zdravotnickou psychologii.

Objev podobné jako Psychologie 1. díl - Jarmila Kelnarová, Eva Matějková - e-kniha

cena 229.0 Kč
Detail

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák

V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií.

Objev podobné jako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák

cena 178.0 Kč
Detail

Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha

eBook: Tato jedinečná kniha vtipu Jaroslava Kerlese přináší zatím největší výběr kresleného humoru tohoto předního karikaturisty a ilustrátora. Jeho nezaměnitelné kresby a vtipy plné poetiky a člověčenství, v nichž se odráží autorova jihočeská duše a jeho láska k životu a přírodě, si získaly srdce mnoha generací čtenářů. Kniha, která vychází u příležitosti autorových nedožitých osmdesátin, jistě potěší nejen jeho věrné příznivce a znalce ale i všechny, kteří prostě jen mají rádi ryzí humor a s Kerlesovým dílem se setkají poprvé. A jako bonus: Zajímá vás, jak některé Kerlesovy vtipy přišly na svět? I o tom se dočtete v této knize a to přímo z pera Jaroslava Kerlese!

Objev podobné jako Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha

cena 339.0 Kč
Detail

Kuchařka z Castamaru 1. díl - Fernando J. Múňez - e-kniha

eBook: Španělsko v roce 1720. Clara Belmonteová, která vyrostla v rodině váženého lékaře, se bojí o svou budoucnost, protože po otcově náhlé smrti zůstala bez prostředků a ochrany. Současně trpí závažnou chorobou: jakmile opustí uzavřené místnosti, nebo vykročí na volné prostranství, přepadnou ji panické ataky. Naštěstí má mimořádný dar – vášnivě ráda vaří a dokáže vykouzlit ta nejnápaditější a nejchutnější jídla. Díky výborným referencím je zaměstnána jako pomocná kuchařka v luxusním panském domě vévody z Castamaru. Kulinářské požitky okamžitě probudí vévodův zájem o novou kuchařku. Přísná společenská pravidla však bližší vztah mezi aristokracií a služebnictvem nedovolují. Přesto vévoda Claře poskytne vzácné kuchařské knihy se skrytými poznámkami a šťastná kuchařka mu „odpovídá“ naprosto fantastickými jídly. Zakrátko ovšem začnou u dvora kolovat drby a mezi zaměstnanci domu narůstá vůči Claře a jejímu vlivu na vévodu značná nelibost…

Objev podobné jako Kuchařka z Castamaru 1. díl - Fernando J. Múňez - e-kniha

cena 359.0 Kč
Detail

Nad evangeliem podle Lukáše - 1. díl - Silvano Fausti - e-kniha

eBook: Výklad Lukášova evangelia, ve kterém nechybí odbornost a přitom i pochopitelnost a živost, která zve nejen k četbě, ale i k přemýšlení a k žití rozjímaného slova. Autorova životní zkušenost se zde spojuje s poctivým bádáním a přesný výklad s jednoduchým jazykem v ustavičném dialogu mezi moderností a tradicí.

Objev podobné jako Nad evangeliem podle Lukáše - 1. díl - Silvano Fausti - e-kniha

cena 300.0 Kč
Detail

Ošetřovatelská péče 1. díl - Patrik Burda, Lenka Šolcová - e-kniha

eBook: Předkládaná učebnice je určena především žákům oboru ošetřovatel, nicméně ji určitě využijí též žáci příbuzných oborů, pečovatelé, sanitáři, zdravotničtí asistenti, všeobecné sestry a další osoby, které se zabývají poskytováním péče nemocným. Přestože se jedná o odbornou učebnici, autoři se snaží návodným způsobem aplikovat teoretické poznatky z oboru ošetřovatelství do praxe. To je možné díky dlouholeté zkušenosti autorů s přímým poskytováním ošetřovatelské péče a s výukou budoucích zdravotníků. Autoři čerpají ze současných poznatků ošetřovatelství, psychologie, medicíny a příbuzných oborů. Učebnice je členěna do kapitol, které vycházejí ze školních vzdělávacích programů pro obor ošetřovatel. Tři díly odpovídají vzdělávání v jednotlivých ročnících.

Objev podobné jako Ošetřovatelská péče 1. díl - Patrik Burda, Lenka Šolcová - e-kniha

cena 297.0 Kč
Detail

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - Jaroslav Otčenášek - e-kniha

eBook: První úplné vydání českých lidových pohádek Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám. Jednotlivé motivy jsou přehledně členěny podle mezinárodní standardizace, pohádky jsou doplněny komentáři, které mimo jiné ukazují tematické vazby napříč evroskými kulturami. Svazek obsahuje nejen pohádky zapsané v českém jazyce, ale i pohádky z našeho území přeložené z němčiny.

Objev podobné jako České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - Jaroslav Otčenášek - e-kniha

cena 279.0 Kč
Detail

Albrecht Václav z Valdštejna – 1. díl: Vzestup - Emanuel Zítek - e-kniha

eBook: Dobrodružný historický příběh plný zrady, vášně a politických intrik pro milovníky akce ve stylu Tří mušketýrů! Jimram z Boskovic a Rudolf Slavata se pod vedením Albrechta z Valdštejna dávají do služeb habsburského císaře. Politická situace v řadě evropských zemí se dramaticky proměňuje a kontinentem postupuje válka. Válka se ovšem nevede pouze na bitevním poli. Přimotá-li se do vztahů mezi ambiciózními muži milostný příběh, jsou to také intriky, pomluvy a tajné dohody, které napomáhají vítězství. Emanuel Zítek velmi realisticky přibližuje situaci v českém království v průběhu jednoho z nejtemnějších období naší historie. První díl této čtyřdílné ságy popisuje události z let 1627 a 1628.

Objev podobné jako Albrecht Václav z Valdštejna – 1. díl: Vzestup - Emanuel Zítek - e-kniha

cena 179.0 Kč
Detail

Podívejte se také