Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná 150 nejlepších polévkových receptů z české kuchyně i ze všech koutů světaSepsali jsme pro vás 150 nejlepších receptů z české kuchyně i ze všech koutů světa. Všechny jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V kuchařce Polévka je grunt najdete klasické i moderní verze polévek, krémové i čiré, a k nim nespočet tipů na zavářky, knedlíčky, krutonky a další vylepšení. Nechybí ani osvěžující studené polévky na léto a podrobné postupy na vývary. To všechno dohromady tvoří skládačku, podle níž uvaříte jakoukoli polévku, na kterou si vzpomenete.Kuchařka Polévka je grunt je rozdělena do šesti kapitol:- Od vývarů po krutonky- Klasika- Světové- 100+ 1 nápad- Vydatné- Studené
Podívejte se také Polévka je grunt (978-80-7567-170-7)
Polévka je grunt - 150 nejlepších receptů (Edice Apetit)
Sepsali jsme pro vás 150 nejlepších receptů z české kuchyně i ze všech koutů světa. Všechny jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V kuchařce Polévka je grunt najdete klasické i moderní verze polévek, krémové i čiré, a k nim nespočet tipů na zavářky, knedlíčky, krutonky a další vylepšení. Nechybí ani osvěžující studené polévky na léto a podrobné postupy na vývary. To všechno dohromady tvoří skládačku, podle níž uvaříte jakoukoli polévku, na kterou si vzpomenete. Kuchařka Polévka je grunt je rozdělena do šesti kapitol: • Od vývarů po krutonky • Klasika • Světové • 100+ 1 nápad • Vydatné • Studené
Podívejte se také Bylinky (978-80-87575-42-0)
Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Kniha - Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstoviny - 236 stran, česky Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstovinyEdice THE BEST OF Apetit se rozrůstá o novou kuchařku, která obsahuje výběr 150 nejlepších receptů na těstoviny, které jsme v redakční kuchyni časopisu Apetit od roku 2004 připravili a ochutnali.Čerstvou pastu i obyčejné těstoviny, gnocchi i taštičky & spol. milujeme v redakci časopisu Apetit stejně jako vy. Otiskli jsme na ně stovky receptů, a tak trvalo opravdu dlouho, než jsme se shodli na těch nejlepších. Po vášnivých diskusích vám konečně nabízíme 150 nejoblíbenějších, osvědčených a do posledního detailu vyladěných receptů. Na 232 stranách najdete všechno od nesmrtelných italských těstovin a decentních pokrmů jako z dobrého restaurantu po bleskové recepty, které vaříme k večeři. Nechybějí ale ani milované recepty z trouby, těstovinové saláty, polévky, ani sladká...
Podívejte se také Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Podívejte se také
- dynovo mrkvova polevka
- makrobioticka kucharka 465 receptu 978 80 7429 309 2
- Je tam, je tam, je tam čert! (978-80-751-2265-0)
- Moučníky (978-80-87575-06-2)
- Superbyliny (978-80-87575-77-2)
- Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
- Luštěniny (978-80-87575-93-2)
- Grilování (978-80-87575-05-5)
- Sýry (978-80-87575-12-3)
- Drůbež (978-80-87575-04-8)
- Čokoláda (978-80-87575-56-7)
- Legendy Praga caput regni (978-80-87364-97-0)
- Kde je Tobík? (978-80-7211-557-0)
- Bereme, co je (978-80-87373-04-0)
- Bereme, co je (978-80-873-7304-0)
- Tohle je háčkování (978-80-264-1593-0)
- Lehká kuchyně: Vyladěné recepty pro zdraví a energii (978-80-87575-84-0)
- Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0)
- Svatý Martin (978-80-7566-150-0)
- Je možné žít 150 let? (978-80-87431-08-5)
Polévka je grunt (978-80-7567-170-7)
Kniha - 79 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Polévka je tradiční součástí nejen naší, ale i zahraničních kuchyní. Má mnoho podob, od těch lehčích, podávaných jako předkrm, přes polévky vydatné, které lze servírovat třeba k večeři. Až třeba po polévky sladké ovocné, nebo osvěžující, polévky studené. Toto vše naleznete v této kuchařce.
Objev podobné jako Polévka je grunt (978-80-7567-170-7)
Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná
Objev podobné jako Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Pečeme s křížovkami aneb 100 nejlepších receptů (978-80-7451-430-2)
Kniha – 204 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá - 204 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá 100 nejlepších receptů = 100 nejlepších švédských křížovek. Každá tajenka je klíčem k úspěchu v kuchyni. Luštěte a připravujte dobroty pro chvíle pohody.
Objev podobné jako Pečeme s křížovkami aneb 100 nejlepších receptů (978-80-7451-430-2)
Polévky, omáčky, zálivky, dresinky: 360 receptů (978-80-87867-31-0)
Kniha - autor Soňa Hasalová, 152 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení „polévka je grunt a maso je špunt“. A nejspíš i z tohoto důvodu se mezi těmi polévkami, jejichž původ pokládáme za český, vyskytuje spousta polévek hutných, vydatných, jako je dršťková, gulášová, bramboračka, zelňačka a mnoho dalších, připravovaných z masa, zeleniny, ryb, hub, sýra, ba i ovoce. Oběd bez polévky je u nás považován za neúplný, polévka však nejen nabudí chuť, ale může posloužit i jako životabudič, zahřeje, rozproudí krev a vzpruží. A nadto je díky tekuté konzistenci snadno stravitelná. Autorka této kuchařské příručky Soňa Hasalová se v polévkách a jejich přípravě vyzná, jak dokazuje i ohlas prvního vydání, jež bylo zcela...
Objev podobné jako Polévky, omáčky, zálivky, dresinky: 360 receptů (978-80-87867-31-0)
Lehká kuchyně: Vyladěné recepty pro zdraví a energii (978-80-87575-84-0)
Kniha - 244 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tahle kuchařka je určena všem, kdo chtějí odlehčit jídelníček a jíst zdravěji, aniž by při tom rezignovali na skvělou chuť. Nabízíme v ní přes 100 receptů, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit, a osvědčené tipy, jak vařit více zeleniny a luštěnin i jak na talíř dostat nové či neotřelé suroviny. V knize najdete nejrůznější snídaňové kaše, svačiny, které vám dodají energii, vyvážená hlavní jídla s masem i bez, nápady na obědy s sebou, superzdravé přílohy a nezapomněli jsme ani na sladkosti s minimem tuku a přidaného cukru. S námi budete žít líp a cítit se brzy fit!
Objev podobné jako Lehká kuchyně: Vyladěné recepty pro zdraví a energii (978-80-87575-84-0)
150 sladkých receptů: The best of Apetit II. (978-80-87575-82-6)
Kniha - 236 stran, česky, pevná bez přebalu matná THE BEST OF Apetit – 150 sladkých receptu Edice THE BEST OF Apetit se rozrustá o novou, tentokrát sladkou, kuchaoku! Jak název napovídá, nová kniha, která vychází 26. 10. 2017, obsahuje výbir 150 nejlepších receptu na dezerty, které jsme v redakci easopisu Apetit od roku 2004 poipravili a ochutnali. Tahle kuchaoka je splniným snem všech, kteoí zbožoují sladké! Najdete v ní ty nejlepší recepty na tradiení koláee, omraeující dorty, hity cukráren i slavné dezerty z celého svita, které se od roku 2004 objevily na stránkách easopisu Apetit. A samozoejmi jsme poidali i recepty úplni nové! Pomužeme vám ve chvíli, kdyby budete oešit, jaký moueník upéct na nedili anebo eím se blýsknout na rodinné oslavi. S námi hravi zvládnete upéct koláee z kynutého tista, toípatrový svatební dort i mistrovské kousky francouzské cukraoiny. Nechybí ani kapitola se sladkými jídly a návod na domácí zmrzlinu a dezerty z ní. S naší...
Objev podobné jako 150 sladkých receptů: The best of Apetit II. (978-80-87575-82-6)
Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Ve čtyřech tematicky rozdělených kapitolách vám nabízíme 103 receptů na dokonale vyladěná menu o několika chodech a pro každou příležitost - klasiku na neděli, na Velikonoce, vánoční svátky, svatbu, Nový rok i menu, které zvládnete uvařit na chalupě, či pořádnou hostinu pod širým nebem. Jedno menu je klasické a hotové do 30 minut, další nové a svěží, jiné opulentní… Recepty si tu vyberou všichni - začátečníci i pokročilí, milovníci české i světové kuchyně a pamatujeme i na vegetariány. Kuchařka je rozdělena do 4 větších kapitol: na rodinný oběd (klasika s pečeným kuřetem, menu podle šéfkuchaře, Svátky (Vánoce, Velikonoce, Nový rok), S přáteli u stolu (Valentýn, Silvestr, dámská jízda, BBQ) a Letem světem - menu inspirované cizinou (italské menu, francouzské, mexické, americké díkuvzdání, španělské tapas, oslava čínského nového roku…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrané redaktorkami Apetitu a doplněné tipy a...
Objev podobné jako Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)
Bylinky (978-80-87575-42-0)
Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezerty i tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete! Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…) Na malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…) Maso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami) Ryby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem) Těstoviny a noky Voňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…)
Objev podobné jako Bylinky (978-80-87575-42-0)
The Best of Apetit III. - Těstoviny 150 nejlepších receptů
Edice THE BEST OF Apetit se rozrůstá o novou kuchařku, která vychází už 17. 5. 2018! Kniha obsahuje výběr 150 nejlepších receptů na těstoviny, které jsme v redakční kuchyni časopisu Apetit od roku 2004 připravili a ochutnali. Čerstvou pastu i obyčejné těstoviny, gnocchi i taštičky & spol. milujeme v redakci časopisu Apetit stejně jako vy. Otiskli jsme na ně stovky receptů, a tak trvalo opravdu dlouho, než jsme se shodli na těch nejlepších. Po vášnivých diskusích vám konečně nabízíme 150 nejoblíbenějších, osvědčených a do posledního detailu vyladěných receptů. Na 232 stranách najdete všechno od nesmrtelných italských těstovin a decentních pokrmů jako z dobrého restaurantu po bleskové recepty, které vaříme k večeři. Nechybějí ale ani milované recepty z trouby, těstovinové saláty, polévky, ani sladká jídla… Ať se rozhodnete vařit jakékoli z nich, s námi vás úspěch nemine! V kuchařce THE BEST OF Apetit – těstoviny najdete tyto kapitoly:• Co takhle dát si salát?• Polévka je na stole!• To nejlepší z těstovin• Zapečte to!• Gnocchi, noky & spol.• Asijské bistro• Velká knedlíčková cesta
Objev podobné jako The Best of Apetit III. - Těstoviny 150 nejlepších receptů
Léto: Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zrleniny (978-80-87575-78-9)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Vařte z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek! Ve třetím dílu nové řady kuchařek z kuchyně časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce červen, červenec a srpen. Jako hvězdy v nich září všechny letní suroviny, které tolik milujeme - třešně, meruňky, rajčata, cukety… Máme pro vás tipy na jídla, jež pohodlně sníte venku, ale i na pokrmy hodné sváteční tabule nebo zálesácké kuře v jámě. Nechybějí ani dezerty včetně mražených a konzervování nasladko i naslano. Díky našim receptům si budete přát, aby léto nikdy neskončilo!
Objev podobné jako Léto: Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zrleniny (978-80-87575-78-9)
Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře. Z receptů a doporučení si vyberou ti, kteří s rybami a mořskými plody teprve chtějí začít i ti, kteří je už dávno pravidelně připravují a hledají nové nápady. Lovte a vařte s chutí!
Objev podobné jako Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Zápisník receptů (978-80-277-0293-0)
Kniha - autor kolektiv autorů, 256 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jste-li nadšeným kuchařem či kuchařkou a sbíráte recepty, které si pak třeba ještě rádi upravujete podle svých vlastních chutí a představ, je náš nový Zápisník receptů stvořený právě pro vás. Obsahuje více než sto prázdných stránek rozdělených do kategorií podle chodu či příležitostí, k nimž se jídlo podává, a také nabízí různé praktické rady do kuchyně. Pokud si tedy stále nejste jisti, jak dlouho vařit vejce na hniličko nebo natvrdo, jak správně sestavit slané prkýnko nebo jak na nejlepší vývar, tak jste našli další důvod, proč si zápisník receptů pořídit. Kromě klasických kategorií, jako jsou polévky a hlavní chody, zde najdete i kapitoly o pečení, zavařování a nápojových receptech. Zápisník také umožňuje zaznamenat, odkud jste recept získali, a poskytuje dostatek místa pro poznámky a fotografie. Je to skvělý pomocník pro hledání inspirace a udržování rodinných receptů, a dokonce...
Objev podobné jako Zápisník receptů (978-80-277-0293-0)
63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem (978-80-87575-50-5)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Ty nejzajímavější recepty, které pro Apetit přpravili nejlepší šéfkuchaři, krok za krokem. Uvnitř najdete: neotřelé recepty od polévek po dezerty do detailů popsané návody postupové fotky tipy a fígle odkoukané od profíků Kniha je rozdělena do kapitol: polévky, malá jídla, hlavní chod, z cizích krajů a dezerty. Obsahuje recepty na klasiku, jako je třeba španělský ptáček nebo koprovka, ale i exotiku (polévku pho, gruzínské khinkali atd.). S podrobným návodem od šéfkuchařů si troufnete i na takové majstrštyky, jako je kuřecí roláda, italská porchetta nebo domácí ravioly.
Objev podobné jako 63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem (978-80-87575-50-5)
Kuchařka pro singles: Chytré a chutné recepty na jednom talíři (978-80-87575-89-5)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Má smysl vařit, když budete jíst sami? Rozhodně ano! Vaření pro jednoho je rychlejší, jednodušší a také méně namáhavé než pro více lidí. Když se neodbudete, prospějete své duši i tělu víc než fast foodem, a navíc máte svobodu jíst, na co máte zrovna chuť, i šanci otestovat si přípravu nových dobrot bez obav, co jim řeknou ostatní! V Kuchařce pro singles najdete víc než stovku nápadů a receptů na skvělá jídla všeho druhu, která si můžete připravit jenom v jedné porci, ale navařit i do zásoby. Najdete v ní také užitečné rady, jak potraviny uchovávat a jak s nimi hospodárně nakládat. Všechny recepty jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V Kuchařce pro singles najdete kapitoly • Umění kompozice (neboli sendviče a saláty) • Síla polévky • Jedna porce stačí • Vejce nad zlato • Kuře nejen na neděli • Plátky a filety • Přítel mrazák • Servis
Objev podobné jako Kuchařka pro singles: Chytré a chutné recepty na jednom talíři (978-80-87575-89-5)
Můj zápisník receptů: plus 106 titpů a triků z Apetitu (978-80-87575-92-5)
Kniha - 144 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jsou recepty, ke kterým se pořád vracíte, a snad ještě víc je těch, které objevujete – u babičky nebo sousedky, u přátel na večeři, v časopisech, v restauracích... Proto jsme pro vás připravili zápisník plný volných řádků, kam si můžete své nejoblíbenější recepty zaznamenat. Sepsali jsme do něj ovšem i spoustu užitečných rad, jež se vám budou při vaření hodit, a řadu nejhledanějších receptů z Apetitonline.cz, které tak konečně budete mít pořád po ruce. Zapište si recept na nejúžasnější vánoční cukroví, maminčinu neodolatelnou sekanou, vláčnou bábovku od tetičky nebo nezapomenutelné těstoviny od kamarádky z Itálie! Poznamenejte si, proč je právě tenhle recept nejlepší, od koho jste ho vyprosili, čím je pro vás výjimečný nebo jak a čím jste ho vylepšili. Nakonec můžete do zápisníku nalepit fotku uvařeného jídla, ale třeba i vystřiženou předlohu z časopisu, obrázek babičky, od níž máte recept, nebo snímek...
Objev podobné jako Můj zápisník receptů: plus 106 titpů a triků z Apetitu (978-80-87575-92-5)
Vaříme pro kojence a batolata: 222 nejlepších receptů české kuchyně (978-80-7451-639-9)
Kniha - autor Olga Mengerová, 168 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kdy a čím začít přikrmovat kojence? Jaká strava prospívá batoleti? Co přijde k chuti dětem v 7. až 9. měsíci, v jednom a dvou letech? Jaké jsou správné dávky jednotlivých živin, zásady přípravy pokrmů či základní požadavky na hygienu a vybavení kuchyně? Odpovědi na tyto otázky spolu s více než dvěma stovkami vyzkoušených receptů usnadní maminkám rozhodování, čím ve správný čas nasytit nejmladšího člena rodiny. Kuchařská kniha zkušené specialistky na výživu je rozdělena do dvou základních oddílů věnovaných kojenecké a batolecí stravě. Nabízí návody na mléčné a nemléčné příkrmy z ovoce a zeleniny, kaše z obilovin či s ovocem a pokrmy z brambor, s masem či vejci. Recepty na polévky a hlavní pokrmy z drůbeže, ryb i masa nebo bezmasá sladká i slaná jídla doplňují oddíly věnované přílohám, salátům, moučníkům a slavnostním pokrmům. Najdete v ní také základní pravidla pro sestavení zdravého,...
Objev podobné jako Vaříme pro kojence a batolata: 222 nejlepších receptů české kuchyně (978-80-7451-639-9)
Vejce 50 snadných receptů (978-80-206-1311-0)
Kniha - 128 stran, česky, pevná bez přebalu matná Slepičí vejce obsahují hodnotné živiny v koncentrované, snadno přizpůsobivé podobě, především proteiny se všemi osmi základními aminokyselinami, taktéž lipidy, enzymy, vitaminy (A, B1, B2, B3, E) a minerály. Zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, která nezpůsobuje zvyšování váhy: středně velké slepičí vejce obsahuje 67 kalorií. Vejce jsou v kuchyni velmi univerzální, proto hrají důležitou roli v bezpočtu jídel. Dosud žádný vynalézavý šéfkuchař nemůže vajíčka opomíjet, protože jsou podnětem bohaté tvořivosti.
Objev podobné jako Vejce 50 snadných receptů (978-80-206-1311-0)
Moučníky podle vyzkoušených receptů (978-80-7322-242-0)
Kniha - autor Alena Doležalová, 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kuchařka obsahuje v současné době nejoblíbenější recepty na přípravu moučníků. Jsou to přesně ty recepty, které kolují z rodiny do rodiny, které se opisují do „ohmataných“ sešitů a s kterými máme vždy největší úspěch jak u členů naší rodiny, tak i u přátel.
Objev podobné jako Moučníky podle vyzkoušených receptů (978-80-7322-242-0)
Dýně 50 snadných receptů (978-80-206-1465-0)
Kniha - autor Academia Barilla; Martin Čížek, 128 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Dýně jsou sladké – ale nenechme se zmást: dužina ve skutečnosti obsahuje cukru velmi málo, zatímco vody až 94 %. Jsou zvláště bohaté na antioxidanty, vitaminy (především vitamin A a C) a minerály, jako draslík, fosfor, vápník a hořčík. Díky své nízké kalorické hodnotě (pouze 15 kalorií na 100 g), dostatečnému obsahu vlákniny a příznivé chuti jsou ideálními těm, kteří musí dodržovat přísnou dietu. Na straně 120 chybí popis přípravy - nevztahuje se na to reklamace.
Objev podobné jako Dýně 50 snadných receptů (978-80-206-1465-0)
Grilování: 140 moderních grilovacích receptů (978-80-905710-2-0)
Kniha - autor Zdeněk Pohlreich, 264 stran, česky, pevná bez přebalu matná 100 + 40 důvodů, proč se pustit do grilování!V nové knize Zdeňka Pohlreicha najdete vedle stovky osvědčených receptů, doplněných a upravených, také čtyřicet úplně nových senzačních jídel. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit.Na grilu se pod vedením Zdeňka Pohlreicha naučíte připravovat prakticky vše, včetně ryb, mořských plodů, zeleniny a ovoce. Zvládnete taje ohně i různé grilovací metody, seznámíte se i s méně obvyklými způsoby přípravy a surovinami.
Objev podobné jako Grilování: 140 moderních grilovacích receptů (978-80-905710-2-0)
Jak nakupovat a zpracovávat maso: rozšířené vydání (978-80-87575-39-0)
Kniha - 180 stran, česky, pevná bez přebalu matná Měsíc co měsíc, téměř tři roky jsme v Apetitu připravovali seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso, který uváděl šéfkuchař Václav Frič, známý svou specializací na maso a klasickou českou kuchyni. Na 180 stranách vám nabízíme všech 34 dílů populárního seriálu pohromadě a nově ještě kapitolu věnovanou zvěřině. Provedeme vás v nich nákupem vepřového, hovězího, telecího a jehněčího masa a zvěřiny a představíme vám i poklady, které před vámi doposud řezníci tajili. K tomu přidáme návod, jak vše zužitkovat na maximum, a samozřejmě i oblíbené recepty. S námi si návštěvu řeznictví i vaření užijete!
Objev podobné jako Jak nakupovat a zpracovávat maso: rozšířené vydání (978-80-87575-39-0)
Vařit, či nevařit?: 108 nejlepších receptů z kurzů živé stravy 2013-2016 (978-80-87950-25-8)
Kniha - autor Renata Třešňáková; Martin Třešňák; Martin Třešňák jr., 158 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Odpovíte-li si nevařit, pak by vám tato kuchařka mohla být dobrým průvodcem, jak na to. Odpovíte-li si vařit, pak by se vám mohla také hodit, a to nejen tehdy, když nechcete zapínat sporák, ale i tehdy, chcete-li svoji stávající stravu obohatit o výhody čerstvé, nevařené stravy… V kuchařce najdete recepty, které rodinný tým připravoval na kurzech živé stravy v letech 2013-2016 a jež za tu dobu navštívilo mnoho lidí ze všech koutů naší země i ze Slovenska. Kuchařka je pojata stejně jako naše kurzy, je snadná, přímočará, veselá a není drahá. Nezahlcuje žádnou složitou teorií a sází na jednoduchost, každodenní udržitelnost a přirozený instinkt. Máte-li chuť začít i jen trochu nevařit, můžete hned teď!
Objev podobné jako Vařit, či nevařit?: 108 nejlepších receptů z kurzů živé stravy 2013-2016 (978-80-87950-25-8)
Běhej s námi: Všechno co potřebujete vědět o běhání (978-80-87575-55-0)
Kniha - 100 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Začínáte běhat a neradi byste skončili hned po týdnu? Chcete se vyhnout nejčastějším chybám, které odradí většinu začátečníků? Rádi byste běháním zhubli a hledáte tréninkový plán na míru vašim zkušenostem, věku i kondici? Nevíte, jaké vybavení se opravdu vyplatí koupit a co je jen vyhazování peněz? Nový bookazine Marianne Běhej s námi vám poradí se všemi otázkami, se kterými si nevíte rady. Navíc přináší rozhovor s výživovým poradcem Petrem Havlíčkem, běžeckou legendou Milošem Škorpilem, ale i inspirativní příběhy začátečníků a milovníků běhu.
Objev podobné jako Běhej s námi: Všechno co potřebujete vědět o běhání (978-80-87575-55-0)
Léčení bylinkami z boží lékárny: Účinky bylinných receptů (978-80-7651-021-0)
Kniha - autor Maria Treben, 294 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Léčení bylinkami z boží lékárny: Účinky bylinných receptů (978-80-7651-021-0)
Jejich pohádka (978-80-85818-97-0)
Kniha - autor Marie Kyzlinková,, česky, pevná bez přebalu lesklá Další překrásný román Marie Kyzlinkové Jejich pohádka, který nebudete moci odložit je plný lásky a porozumění. Román je plný přátelství, zklamání, lásky a nakonec i štastného konce.
Objev podobné jako Jejich pohádka (978-80-85818-97-0)
Kuchařka pro autoimunitní řešení: Přes 150 chutných receptů (978-80-7554-275-5)
Kniha - autor Amy Myers, 360 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá S Kuchařkou pro autoimunitní řešení zaměřenou na potírání a potlačování celého spektra autoimunitních nemocí si jídlo zamilujete snáze než kdy předtím. Snadné recepty na výživná jídla pro každý den Kniha, která doplňuje bestseller Autoimunitní řešení, je plná snadných receptů na výživná jídla pro každý den určených k léčbě příznaků zánětu a autoimunitních poruch. Točíte se v kruhu autoimunitních chorob a nevíte, jak z něho ven? Zánětem nebo autoimunitní poruchou trpí víc než 90 procent populace a podle klasické medicíny na to neexistuje žádný lék. Renomovaná odbornice Amy Myers nabízí přes 150 receptů určených speciálně k prevenci a odvrácení široké řady příznaků a onemocnění spojených se zánětem včetně alergií, obezity, astmatu, kardiovaskulárních chorob, fibromyalgie, lupusu, syndromu dráždivého tračníku, chronických bolestí hlavy a Hashimotovy tyreoiditidy. S touto skvělou...
Objev podobné jako Kuchařka pro autoimunitní řešení: Přes 150 chutných receptů (978-80-7554-275-5)
Síla léčivých polévek - 80 receptů na polévky - Vladislava Jirásková Mladá
Jsou výživné, dají se zařadit do jídelníčku při redukci váhy, rychle je připravíte, jsou levné a přirozeně léčí.Kniha má svou duši, ze které se linou vůně a dobré recepty na 80 léčivých polévek, které do vás doslova vlijí životní sílu. Jsou to životabudiče a tekuté elixíry z rostlin, bylin, zeleniny, masa a ryb, ale i další, v nichž vás autorka provede svou léčivou domácností. Poodhalí při tom i taje zapomenutých návodů pro očistu domova, které kdysi bývaly v rodinách běžné. Prováděly je ženy, když chránily své domovy, a léčily jídlem, dobrým slovem, radou nebo bylinou.
Objev podobné jako Síla léčivých polévek - 80 receptů na polévky - Vladislava Jirásková Mladá
Rybí polévka za časů korony (978-80-7629-044-0)
Kniha - autor Delicie Nerková, 76 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Máte rádi rybí polévku? Ano!!! Ne!!! Zdá se, že buďto ji lidé milují, nebo ji naopak nemůžou ani cítit. Ano, rybí polévka rozhodně není česká bramboračka nebo maďarská gulášovka. Rybí polévku si jen tak někdo k obědu nedá, na tu musí být chuť. Máte chuť na Rybí polévku? Můžu doporučit. Máme tu před sebou sbírku povídek a básní, které jsou nazvány jako ona polévka. Tento soubor povídek a básní je jakousi autorčinou osobní kronikou jednoho roku života v době pro nás dosud nevídaného a zcela nečekaného jevu. Pandemii jsme do roku 2020 znali jen z médií, historických pramenů a fantazijních románů. Slova jako COVID-19 nebo lockdown byla do března toho roku naší populaci neznámá.
Objev podobné jako Rybí polévka za časů korony (978-80-7629-044-0)
Tajné levné recepty (978-80-88442-08-0)
Kniha - autor Klára Trnková, 40 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nastala doba, kdy bychom se měli zamýšlet nad využitím surovin do posledního zbytečku. Naši předkové velmi šetřili, přesto dokázali připravit chutné a levné pokrmy. Nic nesmělo přijít nazmar. Babiččiny recepty budou dobrou inspirací a koláže přivaření potěší i oko.
Objev podobné jako Tajné levné recepty (978-80-88442-08-0)
Moje tajné recepty (978-80-87678-22-0)
Kniha - autor Klára Trnková, 40 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Řada tajných receptů naší babičky je souborem různých rodinných i za léta nasbíraných předpisů na nejrůznější zajímavé a chutné pokrmy a pečivo. Oblíbené vlastní recepty má ale každá rodina, kde se dobře vaří. Pro věrné sběratele sešitků i pro nadšené kuchařky, vydalo nakladatelství STUDIO trnka doplňující prázdný sešitek s květinovými kolážemi Kláry Trnkové, určený k zapisování vlastních rodinných receptů.
Objev podobné jako Moje tajné recepty (978-80-87678-22-0)
Pomazánky - 200 nejlepších receptů (Edice Apetit)
Novinka z edice Apetit obsahuje 200 těch nejlepších receptů na pomazánky a domácí pečivo. Najdete v ní rodinné hity, léty prověřené klasiky i po výletech, návštěvách a večírcích posbírané recepty pro všechny příležitosti. Když přijde řeč na svačiny či pohoštění, s výběrem pečiva většinou problém nebývá, zádrhel nastává, pokud se zeptáte: Čím to namazat? Proto jsme pro vás sepsali přes 200 receptů, které jsme jako vždy připravili, ochutnali a vyladili nejen v redakční kuchyni časopisu Apetit, ale také na všech večírcích a oslavách, kterých jsme se kdy účastnili. V knize najdete oblíbené klasické i zdravé svačinové pomazánky, spoustu nápadů na chlebíčky a sendviče a nechybí ani osvědčené recepty na domácí pečivo. V kuchařce Pomazánky najdete tyto kapitoly: Základní kameny Nestárnoucí pecky Zdraví favoriti Pro milovníky masa Rybí tahouni Slavnostní chvíle Sladké mámení Na co mazat
Objev podobné jako Pomazánky - 200 nejlepších receptů (Edice Apetit)
Dokonalý steak: Co potřebujute vědět o přípravě steaků + 25 slavných receptů (978-80-276-0294-0)
Kniha - autor Marcus Polman, 176 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Pokud si rádi pochutnáte na dokonalém šťavnatém steaku, podávaném se zlatavými hranolky a domácí bearnskou omáčkou či s bílým pečivem, které výborně saje šťávu, je tahle kniha pro vás kulinárním pokladem. Najdete zde 25 slavných receptů, například na hovězí Wellington nebo carpaccio podávané v baru Harry's. Jistě vás zaujmou také informace o zvířatech, z nichž maso na steaky pochází, a o bourání masa na jatkách. Určitě oceníte i triky na kuchyňskou úpravu masa – autor je získal při mnoha rozhovorech s chovateli či řezníky a renomovanými šéfkuchaři ve slavných restauracích v New Yorku, Paříži a v Belgii.
Objev podobné jako Dokonalý steak: Co potřebujute vědět o přípravě steaků + 25 slavných receptů (978-80-276-0294-0)
Legendy Praga caput regni (978-80-87364-97-0)
Kniha - 656 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Je překrásná. Legendami opředená. Je prastará. Pavučinami opředená. Je hodna lásky i obdivu, nenávisti i pohrdání. Málokdo k ní však zůstane lhostejný. Praha. Čtrnáct příběhů Vám ji předvede v rozpětí několika tisíciletí. Potkáte mladého Frantu Frantu z cyklu Dobrodruh. Ocitnete se v centru pustošivého kobercového náletu. Zjistíte (skoro), kolik kamenných lvů se vejde na špičku katedrály. Málem Vás udupe záplava přemnožených golemů! Uvidíte, čemu holdují ochránci Koordinátora Kodexe za scénou. A k čemu všemu lze použít ježka v kleci. Vystraší Vás pražská strašidla, nalákají antikvariáty. Zkrátka si při téhleté procházce důkladně užijete! Obsah: Jan Dobiáš - LIBUŠIN HNĚV Jan Pohunek - DRUHÁ STRANA Lucie Lukačovičová - PLAČÍCÍ GOLEM Leonard Medek - TAK CO S TEBOU, KLUKU? Jarmila Kašparová - ALUZIONISTA Jan Dobiáš - LEV Z NÁDRAŽÍ VYŠEHRAD Pavel Fritz - POSLEDNÍ ŠTACE...
Objev podobné jako Legendy Praga caput regni (978-80-87364-97-0)
Hrníčkové moučníky: Vyzkoušené recepty (978-80-7322-226-0)
Kniha - autor Alena Doležalová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kuchařka obsahuje výběr nejoblíbenějších a mnohokrát vyzkoušených hrníčkových moučníků a dezertů, a to od těch nejjednodušších, až po sváteční řezy, dorty a rolády, včetně různých variant a dobrých rad. Všechny recepty jsou doplněny fotografiemi. Postupy pečení jsou psány velmi jednoduše a přehledně, aby je zvládnul opravdu každý.
Objev podobné jako Hrníčkové moučníky: Vyzkoušené recepty (978-80-7322-226-0)
Recepty tekovských starých mám (978-80-971328-0-4)
Kniha - 92 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Recepty tekovských starých mám zachytávajú kulinárske dedičstvo našich babiiek z tekovského regiónu. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty starých rodinných archívov. V knihe nájdete množstvo tradícií, ktoré sa vykonávali pri jednoduchých ale aj slávnostných príležitostiach, jedlá, ktoré naše staré a prastaré mamy varili počas svadobných príprav, veľkonočných sviatkov, zberu úrody a žatvy. Každá kapitola je doplnená o fotografie, ktoré sa podarilo zachovať z čias minulých, alebo ako hovoria naši rodáci, ktorí si ich pamätajú z čias zlatých, keď neboli k dispozícii výdobytky modernej doby a mládež sa namiesto sledovania televízie stretávala na lúkach, či pri Hrone, kde pri hrách, piesňach a práci trávili svoj voľný čas. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich...
Objev podobné jako Recepty tekovských starých mám (978-80-971328-0-4)
Tajné recepty ruských bylinářů (978-80-7651-047-0)
Kniha - česky Celostní metody posilování zdraví. Ne náhodou se staré ruské lidové medicíně připisují překvapivé léčebné úspěchy. Důsledně jako málokterá jiná tradice se řídí základním heslem „Tělo je zrcadlem duše“. Známá ruská léčitelka Lumira a moskevský lékař Timofej Karmatskich seznamují čtenáře s tajnou řečí tělesných signálů, nabízejí překvapivé náhledy do skrytých mechanismů nemoci i uzdravení. Také prozrazují, jak se chránit proti negativním vlivům (stres, strach, životní prostředí ničící látky) – možným spouštěčům nemocí. Techniky, které často upadly do zapomnění, jako třeba ruské „napravení břicha“, medová masáž, koupele, byliny a potní kúry, ale i speciální masáže a pohybové cviky nabízejí už celá staletí osvědčené a lehce dostupné možnosti zlepšení celkového zdravotního stavu, stejně jako cílené léčení určitých potíží. Konkrétní pokyny k výživě a způsobu života umožní zlepšení osobního zdravotního stavu – s cílem obnovit soulad těla, duše a ducha.
Objev podobné jako Tajné recepty ruských bylinářů (978-80-7651-047-0)
Zimní recepty, kolektiv autorů (978-80-257-3788-0)
Kniha - autor Louise Glücková, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Louise Glücková získala v roce 2020 Nobelovu cenu za literaturu mj. za „nezaměnitelný básnický hlas, který s prostou krásou zobecňuje individuální existenci“ – a tohle zdůvodnění poroty výtečně vystihuje i její novou básnickou sbírku: mluví se v ní o něčem, co právě zažívá lyrický mluvčí básně, ale zvláštní, těžko pojmenovatelná naléhavost podání jako by z onoho zdánlivě prostého líčení dělala zážitek nadosobní, zážitek, který nás přesahuje, znamená něco podstatného, a my jej s autorkou sdílíme, aniž bychom přesně věděli, proč a jak. Právě v tom je Louise Glücková nejsilnější: její podivuhodně ztišené, intenzivní, dostředivé básně dokážou minuciózně vyjádřit onen napůl bdělý stav mezi snem a zkušeností, ony nezapomenutelné okamžiky prozření, které přijdou jednou dvakrát za život, i každodenní ubíjející banalitu, z níž zdá se neplyne vůbec nic, stejně jako vražednou rutinu milostných...
Objev podobné jako Zimní recepty, kolektiv autorů (978-80-257-3788-0)
Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Kniha - 168 stran, česky Seznamte se s padesátkou bylin, hub a ostatních přírodních látek, které vás dokážou ochránit před nástrahami znečištěného životního prostředí a stresu, ale také pomohou zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost a dodají potřebnou chuť do života. Umějí přispěchat na pomoc v boji proti škále civilizačních i infekčních chorob, jejichž seznam se každoročně rozrůstá o nové položky a oficiální medicína je na ně stále krátká. Proto jsme je nazvali Superbylinami a vybrali pro vás jen takové, které si můžete vypěstovat na své zahradě, balkonu či okenním parapetu sami nebo je nasbírat v přírodě. Portréty bylin doplňuje obecná část s řadou praktických informací na jejich pěstování a zpracování. V závěru knihy najdete víc než dvacet užitečných receptů z některých z nich.
Objev podobné jako Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Moučníky (978-80-87575-06-2)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha Moučníky obsahuje víc než 100 receptů na klasické i nové sladkosti pro každý den. Kniha o 160 stranách je rozdělená do kapitol: Recepty od babičky, Bábovky & chlebíčky, Buchty na plech, Muffiny & Cupcaky, Ovocné moučníky, Rolády & záviny, kapitolu Zdravé & lákavé Sladká jídla Pěkně pohromadě v ní najdete všechny recepty, které potřebujete pro běžné sladké pečení – na nedělní odpoledne, pro nečekanou návštěvu, na snídani nebo dětem ke svačině. Autorky kuchařky zařadily i tradiční recepty jako jsou kynuté buchty, lívance, koblihy, koláče s drobenkou a další stálice české kuchyně s podrobným postupem, takže je zvládne připravit úplně každý. A nechybí ani praktický servis a spousta užitečných rad.
Objev podobné jako Moučníky (978-80-87575-06-2)
Grilování (978-80-87575-05-5)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit; Kateřina Švejdová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na grilZe 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového."Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se...
Objev podobné jako Grilování (978-80-87575-05-5)
Sýry (978-80-87575-12-3)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sýrů jsou na světě stovky druhů a receptů se sýry je ještě víc! Další, už 15. přírůstek do úspěšné Edice Apetit tak obsahuje 130 pečlivě vybraných a otestovaných receptů na nejrůznější pokrmy obsahující větší či menší množství různých druhů sýra - od předkrmů po dezert. V knize najdete klasiku všech klasik - nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku 4 formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky či sendviče, které zaženou malý hlad, křupavé saláty, kterým sýry dodaly nový rozměr, anebo světově proslulý cheesecake. Dozvíte se také, jak si vyrobit domácí čerstvý sýr, arabský sýr labne anebo ricottu, jak sýry skladovat i jak a s čím je servírovat… Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Sýr v hlavní roli - Polévky - Téměř bez masa - Hlavní chod - Saláty & chuťovky
Objev podobné jako Sýry (978-80-87575-12-3)
Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka z edice Apetit plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světaJsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! Díky naší nové kuchařce se luštěniny jistě probojují na špičku žebříčku vašich oblíbených surovin. Sepsali jsme pro vás 130 receptů s mnoha druhy luštěnin z domova, z Evropy i z nejrůznějších koutů zeměkoule. Připravili jsme je a k dokonalosti vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit.V téhle kuchařce najdete pokrmy tradiční i moderní, slané, pikantní, ale také sladké. Vaříme v nich ze starých známých - čočky, hrachu a fazolí - i z novinek posledních let a znovuobjevených druhů, jako jsou cizrna, mungo, azuki, boby a další. S námi si na luštěninách opravdu pochutnáte!V kuchařce Luštěniny najdete tyto kapitoly- Čočka- Hrách & cizrna- Fazole- Vigna- Ostatní- Servis
Objev podobné jako Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Kniha - autor Kateřina Kočičková, 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tajemství zmrzliny odhaleno! Naučte se připravit smetanové i ovocné ledové pochoutky ze zmrzlinovače, mrazáku nebo na dřívku. Neznáme nikoho povolanějšího, kdo by vás jejich výrobou mohl provést krok za krokem, než je právě Katka Kočičková. Zmrzlinu miluje odjakživa a přes jedenáct let ji doma i vyrábí. Za ty roky zvládla nashromáždit nejen řádku osvědčených receptů, ale také spoustu informací, jak na to, aby se vždy povedla. A teď se s vámi o všechny své znalosti a fígle podělí! V kuchařce Zmrzliny, první podrobné zmrzlinové kuchařce na českém trhu, naleznete přes 90 receptů na ty nejlepší zmrzliny, sorbety a další dobroty, jako jsou křupavé kornoutky či sladké polevy. Přesvědčte se, že zmrzlinu má cenu mlsat i vyrábět v každém ročním období! V kuchařce Zmrzliny najdete tyto kapitoly: Milovaná klasika Svěží jaro Báječné léto Úrodný podzim Radostná zima...
Objev podobné jako Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Drůbež (978-80-87575-04-8)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Jedenáctá kuchařka z Edice Apetit Drůbež právě vychází! Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol – Polévky, Pro každý den, Kuře v hlavní roli, Kachna, krůta & spol., S vůní dálek, Chuťovky & saláty, Nádivky & Přílohy a Servis. Mezi 110 recepty si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Kuchařka je totiž plná rychlých večeří pro každý den, slavnostních pečínek, neotřelých polévek a exotických lahůdek, nechybí ani recepty na chutné přílohy a nádivky a praktické tipy, jak vybírat suroviny a na co si při jejich nákupu dávat pozor. Kapitola Servis obsahuje podrobný návod na porcování a vykostění kuřete a spoustu triků a zlepšováků. Všechny recepty jsou vyzkoušené a ověřené redakcí časopisu Apetit i jeho čtenáři.
Objev podobné jako Drůbež (978-80-87575-04-8)
Vánoce (978-80-87575-03-1)
Kniha – 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Desátá kuchařka Vánoce z Edice Apetit nabízí přes 125 receptů. Vánoční kuchařka je jediná kniha, kterou od teď budete na Vánoce potřebovat. Recepty můžete připravovat od Adventu až po Štěpána. Pečte s námi cukroví, míchejte horké nápoje a likéry pro předvánoční čas, vyrábějte jedlé dárky nebo slavnostní menu pro Štědrý den a svátky vánoční. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 6 kapitol: Advent Cukroví Jedlé dárky Štědrý večer Dezerty
Objev podobné jako Vánoce (978-80-87575-03-1)
Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá 24. kuchařka Edice Apetit 160 stran, 7 kapitol s těmi nejčokoládovějšími recepty na světě. Nabízíme vám víc než 106 receptů z čokolády a kakaa, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi nápady na víkendové pečení, tipy na slavnostní dorty i sladké maličkosti pro každodenní potěšení. A jako bonus přidáme i recepty, které vás přesvědčí, že čokoládě to sluší i v kombinaci s chilli a masem. Být čokoholikem je tak snadné…
Objev podobné jako Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Koření (978-80-87575-48-2)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Polévky - lehké, krémové i husté, že v nich stojí lžíce (výborná ostrá mrkvová polévka se sedmi druhy koření nebo lehký kapří vývar se šafránem) - Chuťovky & saláty - zapékané chilli papričky plněné sýrem, kořeněné směsi s ořechy, pikantní tousty, kmínový koláč s blaťáckým zlatem nebo nakládaný kozí sýr - Hlavní jídla - klasický guláš nebo paprikáš,...
Objev podobné jako Koření (978-80-87575-48-2)
Rýže (978-80-87575-31-4)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná V knize najdete polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…). Nezapomněli jsme ani na pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi. Z víc než stovky receptů, vyzkoušených a ověřených redakcí časopisu Apetit, si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Nabízíme totiž jak českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle… Zvláštní pozornost jsme věnovali jednotlivým druhům rýže - v receptech se tak objeví např. jasmínová rýže, divoká rýže, rýže na rizoto, červená rýže... Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky Přílohy & saláty Rýže v hlavní roli Rizota Podávejte s… rýží Chuťovky Rýžové nudle a rýžový papír Dezerty + servis
Objev podobné jako Rýže (978-80-87575-31-4)
Podívejte se také
- Je možné žiť 150 rokov? (978-80-87431-46-7)
- Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
- Bleskové dezerty (978-80-87575-86-4)
- Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
- Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
- Slané pečení (978-80-87575-08-6)
- Bez masa (978-80-87575-34-5)
- Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
- Bez ohňů je underground (978-80-7287-219-0)
- Každé srdce je bránou (978-80-754-4945-0)
- Kdo je bez hříchu (978-80-271-1685-0)
- To okno je malé! (978-80-863-6267-0)
- Čo je to? Psy (978-80-7547-139-0)
- Krv je len voda (978-80-569-0633-0)
- Čo je to? Traktory (978-80-7547-407-0)
- Můj bratr je mimozemšťan (978-80-88429-21-0)
- Ten kluk je holka (978-80-000-5986-0)
- Závislosti Jak je překonat (978-80-8100-436-0)
- To je M. Šašek (978-80-87060-94-0)
- Čie mláďa to je? (978-80-567-0479-0)
- Běhej s námi: Všechno co potřebujete vědět o běhání (978-80-87575-55-0)
- Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)