Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Ve čtyřech tematicky rozdělených kapitolách vám nabízíme 103 receptů na dokonale vyladěná menu o několika chodech a pro každou příležitost - klasiku na neděli, na Velikonoce, vánoční svátky, svatbu, Nový rok i menu, které zvládnete uvařit na chalupě, či pořádnou hostinu pod širým nebem. Jedno menu je klasické a hotové do 30 minut, další nové a svěží, jiné opulentní… Recepty si tu vyberou všichni - začátečníci i pokročilí, milovníci české i světové kuchyně a pamatujeme i na vegetariány. Kuchařka je rozdělena do 4 větších kapitol: na rodinný oběd (klasika s pečeným kuřetem, menu podle šéfkuchaře, Svátky (Vánoce, Velikonoce, Nový rok), S přáteli u stolu (Valentýn, Silvestr, dámská jízda, BBQ) a Letem světem - menu inspirované cizinou (italské menu, francouzské, mexické, americké díkuvzdání, španělské tapas, oslava čínského nového roku…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrané redaktorkami Apetitu a doplněné tipy a...
Podívejte se také Grilování (978-80-87575-05-5)
Sváteční menu od polévky po dezert (Edice Apetit)
17. kuchařka z Edice Apetit Ve čtyřech tematicky rozdělených kapitolách vám nabízíme 103 receptů na dokonale vyladěná menu o několika chodech a pro každou příležitost - klasiku na neděli, na Velikonoce, vánoční svátky, svatbu, Nový rok i menu, které zvládnete uvařit na chalupě, či pořádnou hostinu pod širým nebem. Jedno menu je klasické a hotové do 30 minut, další nové a svěží, jiné opulentní… Recepty si tu vyberou všichni - začátečníci i pokročilí, milovníci české i světové kuchyně a pamatujeme i na vegetariány. Kuchařka je rozdělena do 4 větších kapitol: na rodinný oběd (klasika s pečeným kuřetem, menu podle šéfkuchaře, Svátky (Vánoce, Velikonoce, Nový rok), S přáteli u stolu (Valentýn, Silvestr, dámská jízda, BBQ) a Letem světem - menu inspirované cizinou (italské menu, francouzské, mexické, americké díkuvzdání, španělské tapas, oslava čínského nového roku…).
Podívejte se také Láska od A po Zet (978-80-819-7079-5)
Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Osmá z řady kuchařek Edice Apetit nabízí 85 sladkých receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, vtipné pro děti, ohromující svatební) dorty, tak i super snadné dezerty, které připravíte během chvilky, když vás přepadne nečekaná návštěva anebo chuť na sladké. V kuchařce se mimo jiné dozvíte, jak správně vyšlehat bílky, rozpustit ve vodní lázni čokoládu, pracovat s fondánem, slavnostně - kytkami či ovocem - ozdobit dort, udělat čokoládové hobliny, pracovat se želatinou a jak na božské poháry a domácí zmrzlinu. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 8 kapitol: Klasické dorty a dezerty Čokoláda a kakao Zákusky z cukrárny Slavnostní dorty Dorty a dezerty s ovocem Nepečené dorty a dezerty Zmrzliny a poháry Servis
Podívejte se také Láska od A po Zet (978-80-8197-079-5)
Podívejte se také
- Bez masa (978-80-87575-34-5)
- Pracovní sešit Od abecedy po souhlásky (978-80-88368-59-5)
- 63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem (978-80-87575-50-5)
- Šití: Praktické rady od A do Z od zkušených profesionálů (978-80-87575-88-8)
- Svět rychlých vlaků: Od parních rekordmanů po maglev (978-80-264-2827-5)
- Vojáci a válečníci: Od třicetileté války po současnost (978-80-7346-106-5)
- Od zrníčka po koláček (978-80-7496-217-2)
- Od venuše po atomy (978-80-264-4255-4)
- Od patchworku po artquilt (978-80-247-5765-0)
- Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)
- To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4)
- Od Baltu k Jadranu: Po trase bývalé železné opony (978-80-88068-36-5)
- Po dobrém, nebo po zlém ? (978-80-262-0852-5)
- 21 lekcí pro 21. století (978-80-733-5612-5)
- 21 lekcí pro 21. století (978-80-7335-766-5)
- Cyklistika: od A po Z (978-80-7639-008-9)
- Mohou neurovědci číst naše myšlenky?: Od detektoru lži po neuromarketing (978-80-262-1318-5)
- Moučníky (978-80-87575-06-2)
- Superbyliny (978-80-87575-77-2)
- Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Grilování (978-80-87575-05-5)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit; Kateřina Švejdová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na grilZe 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového."Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se...
Objev podobné jako Grilování (978-80-87575-05-5)
Bez masa (978-80-87575-34-5)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu. Najdete tady zeleninové polévky, hlavní jídla i chuťovky pro vegetariány, ale i recepty, ve kterých se maso nebo ryby vyskytují jen v roli dochucovadla – jako v obyčejných jídlech z časů našich prababiček. A jako bonus si s námi dopřejte báječné dezerty plné zeleniny. Je vcelku vedlejší, jestli vás k tomu, abyste se s námi pustili do vaření bez masa, vedou etické, zdravotní, ekologické anebo úplně jiné důvody. Podstatné je, že labužníci ve vás nebudou strádat a že si pochutnáte.
Objev podobné jako Bez masa (978-80-87575-34-5)
Moderní veganské dezerty (978-80-907340-0-5)
Kniha - Makronky je možné vyrobit bez bílků a čokoládová pěna bez smetany. Kuchařka Moderní veganské dezerty Vám ukáže, že lehkou úpravou tradičních receptur můžete získat dezerty zdravější, svěžejší a chuťově zajímavější, než jsou jejich originální verze. - Autor Petra Stahlová, 240 stran, česky, pevná, plátěný potah Makronky je možné vyrobit bez bílků a čokoládová pěna bez smetany Kuchařka Moderní veganské dezerty Vám ukáže, že lehkou úpravou tradičních receptur můžete získat dezerty zdravější, svěžejší a chuťově zajímavější, než jsou jejich originální verze.Všechny recepty mají základ v tradiční francouzské cukrařině, neobsahují ale žádné mléko, vejce či jiné živočišné produkty. Kuchařka Vás provede všemi alternativními surovinami i inovativními cukrářskými postupy, díky nimž budete moci vytvářet kouzelné dezerty, u kterých nikdo nepozná, že jsou čistě rostlinného původu.Více jak sedmdesát skvělých receptů rozděluje autorka Petra Stahlová do sedmi...
Objev podobné jako Moderní veganské dezerty (978-80-907340-0-5)
63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem (978-80-87575-50-5)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Ty nejzajímavější recepty, které pro Apetit přpravili nejlepší šéfkuchaři, krok za krokem. Uvnitř najdete: neotřelé recepty od polévek po dezerty do detailů popsané návody postupové fotky tipy a fígle odkoukané od profíků Kniha je rozdělena do kapitol: polévky, malá jídla, hlavní chod, z cizích krajů a dezerty. Obsahuje recepty na klasiku, jako je třeba španělský ptáček nebo koprovka, ale i exotiku (polévku pho, gruzínské khinkali atd.). S podrobným návodem od šéfkuchařů si troufnete i na takové majstrštyky, jako je kuřecí roláda, italská porchetta nebo domácí ravioly.
Objev podobné jako 63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem (978-80-87575-50-5)
Kuchařka pro singles: Chytré a chutné recepty na jednom talíři (978-80-87575-89-5)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Má smysl vařit, když budete jíst sami? Rozhodně ano! Vaření pro jednoho je rychlejší, jednodušší a také méně namáhavé než pro více lidí. Když se neodbudete, prospějete své duši i tělu víc než fast foodem, a navíc máte svobodu jíst, na co máte zrovna chuť, i šanci otestovat si přípravu nových dobrot bez obav, co jim řeknou ostatní! V Kuchařce pro singles najdete víc než stovku nápadů a receptů na skvělá jídla všeho druhu, která si můžete připravit jenom v jedné porci, ale navařit i do zásoby. Najdete v ní také užitečné rady, jak potraviny uchovávat a jak s nimi hospodárně nakládat. Všechny recepty jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V Kuchařce pro singles najdete kapitoly • Umění kompozice (neboli sendviče a saláty) • Síla polévky • Jedna porce stačí • Vejce nad zlato • Kuře nejen na neděli • Plátky a filety • Přítel mrazák • Servis
Objev podobné jako Kuchařka pro singles: Chytré a chutné recepty na jednom talíři (978-80-87575-89-5)
Můj zápisník receptů: plus 106 titpů a triků z Apetitu (978-80-87575-92-5)
Kniha - 144 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jsou recepty, ke kterým se pořád vracíte, a snad ještě víc je těch, které objevujete – u babičky nebo sousedky, u přátel na večeři, v časopisech, v restauracích... Proto jsme pro vás připravili zápisník plný volných řádků, kam si můžete své nejoblíbenější recepty zaznamenat. Sepsali jsme do něj ovšem i spoustu užitečných rad, jež se vám budou při vaření hodit, a řadu nejhledanějších receptů z Apetitonline.cz, které tak konečně budete mít pořád po ruce. Zapište si recept na nejúžasnější vánoční cukroví, maminčinu neodolatelnou sekanou, vláčnou bábovku od tetičky nebo nezapomenutelné těstoviny od kamarádky z Itálie! Poznamenejte si, proč je právě tenhle recept nejlepší, od koho jste ho vyprosili, čím je pro vás výjimečný nebo jak a čím jste ho vylepšili. Nakonec můžete do zápisníku nalepit fotku uvařeného jídla, ale třeba i vystřiženou předlohu z časopisu, obrázek babičky, od níž máte recept, nebo snímek...
Objev podobné jako Můj zápisník receptů: plus 106 titpů a triků z Apetitu (978-80-87575-92-5)
Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Kniha - 168 stran, česky Seznamte se s padesátkou bylin, hub a ostatních přírodních látek, které vás dokážou ochránit před nástrahami znečištěného životního prostředí a stresu, ale také pomohou zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost a dodají potřebnou chuť do života. Umějí přispěchat na pomoc v boji proti škále civilizačních i infekčních chorob, jejichž seznam se každoročně rozrůstá o nové položky a oficiální medicína je na ně stále krátká. Proto jsme je nazvali Superbylinami a vybrali pro vás jen takové, které si můžete vypěstovat na své zahradě, balkonu či okenním parapetu sami nebo je nasbírat v přírodě. Portréty bylin doplňuje obecná část s řadou praktických informací na jejich pěstování a zpracování. V závěru knihy najdete víc než dvacet užitečných receptů z některých z nich.
Objev podobné jako Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Moučníky (978-80-87575-06-2)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha Moučníky obsahuje víc než 100 receptů na klasické i nové sladkosti pro každý den. Kniha o 160 stranách je rozdělená do kapitol: Recepty od babičky, Bábovky & chlebíčky, Buchty na plech, Muffiny & Cupcaky, Ovocné moučníky, Rolády & záviny, kapitolu Zdravé & lákavé Sladká jídla Pěkně pohromadě v ní najdete všechny recepty, které potřebujete pro běžné sladké pečení – na nedělní odpoledne, pro nečekanou návštěvu, na snídani nebo dětem ke svačině. Autorky kuchařky zařadily i tradiční recepty jako jsou kynuté buchty, lívance, koblihy, koláče s drobenkou a další stálice české kuchyně s podrobným postupem, takže je zvládne připravit úplně každý. A nechybí ani praktický servis a spousta užitečných rad.
Objev podobné jako Moučníky (978-80-87575-06-2)
Bylinky (978-80-87575-42-0)
Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezerty i tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete! Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…) Na malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…) Maso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami) Ryby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem) Těstoviny a noky Voňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…)
Objev podobné jako Bylinky (978-80-87575-42-0)
Sýry (978-80-87575-12-3)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sýrů jsou na světě stovky druhů a receptů se sýry je ještě víc! Další, už 15. přírůstek do úspěšné Edice Apetit tak obsahuje 130 pečlivě vybraných a otestovaných receptů na nejrůznější pokrmy obsahující větší či menší množství různých druhů sýra - od předkrmů po dezert. V knize najdete klasiku všech klasik - nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku 4 formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky či sendviče, které zaženou malý hlad, křupavé saláty, kterým sýry dodaly nový rozměr, anebo světově proslulý cheesecake. Dozvíte se také, jak si vyrobit domácí čerstvý sýr, arabský sýr labne anebo ricottu, jak sýry skladovat i jak a s čím je servírovat… Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Sýr v hlavní roli - Polévky - Téměř bez masa - Hlavní chod - Saláty & chuťovky
Objev podobné jako Sýry (978-80-87575-12-3)
Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka z edice Apetit plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světaJsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! Díky naší nové kuchařce se luštěniny jistě probojují na špičku žebříčku vašich oblíbených surovin. Sepsali jsme pro vás 130 receptů s mnoha druhy luštěnin z domova, z Evropy i z nejrůznějších koutů zeměkoule. Připravili jsme je a k dokonalosti vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit.V téhle kuchařce najdete pokrmy tradiční i moderní, slané, pikantní, ale také sladké. Vaříme v nich ze starých známých - čočky, hrachu a fazolí - i z novinek posledních let a znovuobjevených druhů, jako jsou cizrna, mungo, azuki, boby a další. S námi si na luštěninách opravdu pochutnáte!V kuchařce Luštěniny najdete tyto kapitoly- Čočka- Hrách & cizrna- Fazole- Vigna- Ostatní- Servis
Objev podobné jako Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Kniha - autor Kateřina Kočičková, 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tajemství zmrzliny odhaleno! Naučte se připravit smetanové i ovocné ledové pochoutky ze zmrzlinovače, mrazáku nebo na dřívku. Neznáme nikoho povolanějšího, kdo by vás jejich výrobou mohl provést krok za krokem, než je právě Katka Kočičková. Zmrzlinu miluje odjakživa a přes jedenáct let ji doma i vyrábí. Za ty roky zvládla nashromáždit nejen řádku osvědčených receptů, ale také spoustu informací, jak na to, aby se vždy povedla. A teď se s vámi o všechny své znalosti a fígle podělí! V kuchařce Zmrzliny, první podrobné zmrzlinové kuchařce na českém trhu, naleznete přes 90 receptů na ty nejlepší zmrzliny, sorbety a další dobroty, jako jsou křupavé kornoutky či sladké polevy. Přesvědčte se, že zmrzlinu má cenu mlsat i vyrábět v každém ročním období! V kuchařce Zmrzliny najdete tyto kapitoly: Milovaná klasika Svěží jaro Báječné léto Úrodný podzim Radostná zima...
Objev podobné jako Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Drůbež (978-80-87575-04-8)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Jedenáctá kuchařka z Edice Apetit Drůbež právě vychází! Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol – Polévky, Pro každý den, Kuře v hlavní roli, Kachna, krůta & spol., S vůní dálek, Chuťovky & saláty, Nádivky & Přílohy a Servis. Mezi 110 recepty si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Kuchařka je totiž plná rychlých večeří pro každý den, slavnostních pečínek, neotřelých polévek a exotických lahůdek, nechybí ani recepty na chutné přílohy a nádivky a praktické tipy, jak vybírat suroviny a na co si při jejich nákupu dávat pozor. Kapitola Servis obsahuje podrobný návod na porcování a vykostění kuřete a spoustu triků a zlepšováků. Všechny recepty jsou vyzkoušené a ověřené redakcí časopisu Apetit i jeho čtenáři.
Objev podobné jako Drůbež (978-80-87575-04-8)
Vánoce (978-80-87575-03-1)
Kniha – 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Desátá kuchařka Vánoce z Edice Apetit nabízí přes 125 receptů. Vánoční kuchařka je jediná kniha, kterou od teď budete na Vánoce potřebovat. Recepty můžete připravovat od Adventu až po Štěpána. Pečte s námi cukroví, míchejte horké nápoje a likéry pro předvánoční čas, vyrábějte jedlé dárky nebo slavnostní menu pro Štědrý den a svátky vánoční. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 6 kapitol: Advent Cukroví Jedlé dárky Štědrý večer Dezerty
Objev podobné jako Vánoce (978-80-87575-03-1)
Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá 24. kuchařka Edice Apetit 160 stran, 7 kapitol s těmi nejčokoládovějšími recepty na světě. Nabízíme vám víc než 106 receptů z čokolády a kakaa, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi nápady na víkendové pečení, tipy na slavnostní dorty i sladké maličkosti pro každodenní potěšení. A jako bonus přidáme i recepty, které vás přesvědčí, že čokoládě to sluší i v kombinaci s chilli a masem. Být čokoholikem je tak snadné…
Objev podobné jako Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Koření (978-80-87575-48-2)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Polévky - lehké, krémové i husté, že v nich stojí lžíce (výborná ostrá mrkvová polévka se sedmi druhy koření nebo lehký kapří vývar se šafránem) - Chuťovky & saláty - zapékané chilli papričky plněné sýrem, kořeněné směsi s ořechy, pikantní tousty, kmínový koláč s blaťáckým zlatem nebo nakládaný kozí sýr - Hlavní jídla - klasický guláš nebo paprikáš,...
Objev podobné jako Koření (978-80-87575-48-2)
Rýže (978-80-87575-31-4)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná V knize najdete polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…). Nezapomněli jsme ani na pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi. Z víc než stovky receptů, vyzkoušených a ověřených redakcí časopisu Apetit, si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Nabízíme totiž jak českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle… Zvláštní pozornost jsme věnovali jednotlivým druhům rýže - v receptech se tak objeví např. jasmínová rýže, divoká rýže, rýže na rizoto, červená rýže... Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky Přílohy & saláty Rýže v hlavní roli Rizota Podávejte s… rýží Chuťovky Rýžové nudle a rýžový papír Dezerty + servis
Objev podobné jako Rýže (978-80-87575-31-4)
Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vegetariánská kuchařka z Edice Apetit nabízí víc než 150 vegetariánských a veganských receptů, které jsme připravili a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Neřídíme se přitom žádnou ideologií – spojovacím prvkem je radost z jídla a vaření. V knize najdete recepty na každý den - všední i sváteční. Začínáme snídaněmi pro zdárný start nového dne a přes vydatné polévky a vyladěné saláty pokračujeme k lákavým jídlům. Nechybí ani dobroty na party a sladké tečky se zdravým přesahem (bezlepkové, bez laktózy, bez cukru atd.). Veganské recepty jsou jasně označeny, u vegetariánských receptů často nabízíme i veganskou varinatu. Kapitoly: Na menší hlad: snídaně a svačiny Pevný základ: polévky Saláty Pro každý den Zvláštní příležitosti Mlsání s přidanou hodnoutou Servis
Objev podobné jako Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
Kniha - 188 stran, česky Bydlet se dá hezky za každých okolností. Důkazem toho je kniha nejzajímavějších proměn z produkce časopisu Marianne Bydlení. Stačí se jen odhodlat ke změně a mít po svém boku někoho, kdo vás podpoří, přinese skvělé nápady a případně vyřeší zapeklité situace. Takovými průvodci na cestě za krásnějším domovem jsou interiéroví designéři pevně spjatí právě s Marianne Bydlení. Jejich inspirativní proměny obývacích pokojů, kuchyní, ložnic, předsíní, zahradních domků a altánů vycházejí jako první knižní počin Marianne Bydlení.
Objev podobné jako Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
Kniha - 164 stran, slovensky, pevná bez přebalu matná V štyroch tematicky rozdelených kapitolách vám ponúkame 103 receptov na dokonale vyladené menu o niekoľkých chodoch a pre každú príležitosť - klasiku na nedeľu, na Veľkú noc, vianočné sviatky, svadbu, Nový rok, aj menu, ktoré zvládnete uvariť na chalupe, či poriadnu hostinu pod holým nebom . Jedno menu je klasické a hotové do 30 minút, ďalšie nové a svieže, iné opulentné ... Recepty si tu vyberú všetci - začiatočníci aj pokročilí, milovníci slovenskej i svetovej kuchyne a pamätáme aj na vegetariánov. Kuchárka je rozdelená do 4 väčších kapitol: Rodinný obed (klasika s pečeným kuraťom, menu podľa šéfkuchára), Sviatky (Vianoce, Veľká noc, Nový rok), S priateľmi pri stole (Valentín, Silvester, dámska jazda, BBQ) Letom svetom - menu inšpirované cudzinou (talianske menu, francúzskej, mexickej, americkej vďakyvzdania, španielske tapas, oslava čínskeho nového roka ...). Všetky recepty sú starostlivo vybrané...
Objev podobné jako Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
Slané pečení (978-80-87575-08-6)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná! Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční...
Objev podobné jako Slané pečení (978-80-87575-08-6)
Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Dokážeme vám, že uvařit skvělou teplou večeři zvládnete i uprostřed hektického pracovního týdne! Nabízíme vám víc než 140 receptů na rychlé večeře, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi vše od sytých polévek, které nahradí hlavní chod, přes bleskové těstoviny, pokrmy z jednoho hrnce či pánve až po pomazánky, sendviče anebo pizzu. Každodenní vaření tak odteď bude vždycky radost!
Objev podobné jako Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka pro děti, novinka z edice Apetit, díky které uspokojíte chuťové buňky každého malého gurmána. Nevíte, co vařit dětem, aby to chutnalo celé rodině, a nudí vás opakovat pár prověřených jídel? Nabízíme vám kuchařku s více než 130 novými nápady a recepty. Najdete mezi nimi nejen dětskou klasiku, jako jsou těstoviny či sladká jídla, ale i vynalézavé recepty, ve kterých děti s chutí spořádají pořádnou porci zeleniny. Neopomněli jsme ani zdravější verzi fastfoodu, snadné narozeninové dorty a občerstvení na dětské oslavy. Všechny recepty jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit, a navíc otestovali na vlastních dětech! V Kuchařce pro děti najdete tyto kapitoly: •Vstávat a cvičit •Od pondělí do pátku •Natřete to fastfoodu •Nenápadný půvab zeleniny •Sladká jistota •O slavnosti a malých hostech
Objev podobné jako Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
Kniha – Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny. - 160 stran, česky, Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačinyS novou knihou z Edice Apetit se vám bude radostně vstávat i pracovat! Nabízíme v ní víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. V knize najdete návod na nejrůznější kaše a granoly, které vás doslova nabijí energií, superzdravá smoothie, vejce na mnoho způsobů, bleskové pomazánky, sladké svačinky pro děti i dospělé. Nechybějí ani recepty na domácí pečivo (housky, chleba, rohlíky či loupáky) anebo snídaně na vidličku či návod na výrobu oříškového mléka či přípravu kávy. S námi se budete těšit na každé nové ráno.V kuchařce Snídaně a svačiny najdete kapitoly:Vtipné kašeNa vidličkuVejce & vyPomazánkyPro sladké ránoS láskou doma dělanéTekuté zdravíServis
Objev podobné jako Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
Dcéra Ríma (978-80-89993-21-5)
Kniha - autor Tessa Afsharová, 288 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Žena ukrývajúca zničujúce tajomstvo. Muž, ktorý túži dokázať svoju cenu. A náhodné stretnutie, ktoré tento pár katapultuje do srdca histórie. Keď dcéra významného rímskeho generála spozná chudobného židovského prisťahovalca, títo mladí ľudia netušia, že Boh má v pláne vytvoriť z nich najvplyvnejší pár ranej kresťanskej Cirkvi. A rovnako nemôžu predvídať, aké hory protivenstiev budú prekonávať pri budovaní spoločenstva Ježišových nasledovníkov. Na ich lásku dopadne tieň vraždy a zrady, do života im vstúpi záhadný najdúch a nemilosrdný nepriateľ, ktorý zúfalo prahne po láske. Keď manželia vinou cisárovho rozmaru prídu o strechu nad hlavou, spoja sily s neobyčajným rabim Pavlom a bojujú, aby zradu pretvorili vo vykúpenie. Dcéra Ríma je dojímavý ľúbostný príbeh zasadený do Ríma a Korintu prvého storočia nášho letopočtu. Autorka ho vystavala na dôkladnom štúdiu historických...
Objev podobné jako Dcéra Ríma (978-80-89993-21-5)
Stopy koní (978-80-87731-21-5)
Kniha - autor Olga Chytková, 128 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Román autorky MVDr. Olgy Chytkové. Není vždy snadné pochopit úmysly koní. Vždy však existuje cesta, jak dojít k vzájemnému porozumění. A na takovou cestu se vydala i Simona. Cestu změny přístupu ke koním i poznání sebe samotné. Na samém začátku si však musela položit tu nejzákladnější otázku: Jak se vypořádat se zaběhnutými postupy a přitom nezradit bytosti plné křehkosti i síly? ""Kdyby to nebyl tak dobrý skokan, vůbec bych se s ním nepáral! Ať si ho majitelé jezdí klidně sami! Prý zlatíčko, doma na něm mohou jezdit dokonce i malé děti…! Na takového nevyzpytatelného zmetka bych svoje dítě v životě neposadil!"" Simona se pousmála: ""Pokud by bylo v pubertě, tak ti ručím, že ano!"" Marek se zarazil. Zlomek vteřiny mu trvalo, než pochopil, co tím Simona myslí. Kupodivu ho to pobavilo.
Objev podobné jako Stopy koní (978-80-87731-21-5)
Den šílenství (978-80-87757-21-5)
Kniha - autor Petr Junek, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Den šílenství je čtvrtá kniha jihočeského autora Petra Junka, ve které se vrací studená válka včetně dvojích agentů a starých praktik tajné policie. Příbeh vypráví o poslední akci zběhlého sovětského agenta, který se musí po třiceti letech vrátit do zapovězené vlasti, aby zabránil obrovské katastrofě v Evropě a také aby pomstil úkladnou vraždu své ženy.
Objev podobné jako Den šílenství (978-80-87757-21-5)
Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná
Objev podobné jako Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Kniha - Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstoviny - 236 stran, česky Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstovinyEdice THE BEST OF Apetit se rozrůstá o novou kuchařku, která obsahuje výběr 150 nejlepších receptů na těstoviny, které jsme v redakční kuchyni časopisu Apetit od roku 2004 připravili a ochutnali.Čerstvou pastu i obyčejné těstoviny, gnocchi i taštičky & spol. milujeme v redakci časopisu Apetit stejně jako vy. Otiskli jsme na ně stovky receptů, a tak trvalo opravdu dlouho, než jsme se shodli na těch nejlepších. Po vášnivých diskusích vám konečně nabízíme 150 nejoblíbenějších, osvědčených a do posledního detailu vyladěných receptů. Na 232 stranách najdete všechno od nesmrtelných italských těstovin a decentních pokrmů jako z dobrého restaurantu po bleskové recepty, které vaříme k večeři. Nechybějí ale ani milované recepty z trouby, těstovinové saláty, polévky, ani sladká...
Objev podobné jako Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře. Z receptů a doporučení si vyberou ti, kteří s rybami a mořskými plody teprve chtějí začít i ti, kteří je už dávno pravidelně připravují a hledají nové nápady. Lovte a vařte s chutí!
Objev podobné jako Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Klaun bez manéže (978-80-88130-21-5)
Kniha - autor Jan Slabý, 120 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Už obálka napovídá, že vypravíme příběh malíře. Byl vynikajícím malířem a zároveň dokázal i za totality bravurně a s lehkostí, espritem a šarmem užívat života. Tím malířem byl bratr autora Karel, který nezkazil žádnou legraci a s originalitou sobě vlastní vygradoval do jiskřivých výšin – občas až „o hubu“. Potkáte v jeho příbězích Jana Wericha, Jana Baucha, Karla Effu či Vlastimila Brodského. Je to humorné čtení a hezké pokoukání do obrázků velmi nadaného malíře, především krajináře, žáka Antonína Strnadela
Objev podobné jako Klaun bez manéže (978-80-88130-21-5)
TraDiář 2023: Diář plný tradic pro dny všední i sváteční (978-80-88244-29-5)
Diář - týdenní, Martina Boledovičová; Martina Viktorie Kopecká, 176 stran, tvrdé desky, česky Pro ruční zapisování nejrůznějších schůzek a poznámek se vám bude hodit papírový diář Smart Press. Jedná se o roční diář, který vám přinese rychlý přehled v plánování budoucích schůzek. Na záznamy je nachystáno 176 stránek. Tvrdé desky udrží diář v perfektním stavu po celou dobu používání. Jeho rozměry jsou 221 × 159 mm (vך). Diář má česky psané popisky. Zásadní přednosti produktu TraDiář 2023: Diář plný tradic pro dny všední i sváteční Jde o autorský diář se spoustou zajímavostí navíc Rádcem se stane Martina Boledovičová; Martina Viktorie Kopecká Jeho papírové provedení si zachovává sentimentální hodnotu Roční diář bude dobrým společníkem v každou důležitou chvíli Na poznámky je připraveno celkem 176 stran Rozměry diáře dělají 22,1 × 15,9 cm (vך) Byl vydán nakladatelstvím Smart Press Rok vydání: 2022 Jeho design zdobí tvrdé desky Vazba: pevná bez přebalu lesklá Jeho...
Objev podobné jako TraDiář 2023: Diář plný tradic pro dny všední i sváteční (978-80-88244-29-5)
Veď mě ve tmě (978-80-88073-21-5)
Kniha - autor Dušan Spáčil, 96 stran, česky, brožovaná s přebalem matná V nové sbírce známého básníka najdete miniaturní „detektivky“, ve kterých se motivy z televizních seriálů rafinovaně mísí se starověkými mýty, velmi současně pojaté básně na biblická témata i třeba ve verších psané rodinné memoáry. A taky řadu osobních vyznání zralého autora, který o sobě přiznává, že „nemá už lásky moc, moc lásky ale má.“ Knížka vychází s výtvarnými ilustracemi akademického malíře Jana Gablera a v nádherné grafické úpravě.
Objev podobné jako Veď mě ve tmě (978-80-88073-21-5)
Martinko a dopravné značky (978-80-88213-21-5)
Kniha - 56 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Poznajú vaše deti dopravné značky? Vedia ako sa správať na ceste? Spoločne s Martinkom a Adelkou sa vydajú na výlet za babičkou. Cestou sa dostanú do rôznych dopravných situácií a zábavnou formou sa naučia bezpečne pohybovať a tiež poznávať najdôležitejšie značky. Knihu dopĺňajú veselé obrázky Aleny Schulz, súčasťou je dopravný kvíz a ďalšie zábavné aktivity.
Objev podobné jako Martinko a dopravné značky (978-80-88213-21-5)
Pěstování v nádobách: Praktický rádce pro sváteční zahradníky i zkušené pěstitele (978-80-242-8607-5)
Kniha - autor Geoff Stebbings, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pěstování v nádobách nabízí značnou flexibilitu – můžete vytvářet netradiční kombinace a měnit sestavu podle sezonních podmínek i momentální nálady, navíc odpadá náročné okopávání, rytí záhonů a výběr podle stanoviště, protože nádoby lze jednoduše přemístit podle potřeby. Vyberte si z bohaté nabídky jednotlivých druhů a rozjasněte balkon nebo dvorek kvetoucí voňavou nádherou.
Objev podobné jako Pěstování v nádobách: Praktický rádce pro sváteční zahradníky i zkušené pěstitele (978-80-242-8607-5)
Vše sváteční (978-80-768-3234-3)
Elektronická kniha - autor Marie Janků-Sandtnerová, 208 stran, česky Tradiční české cukroví v neodolatelném moderním provedeníSladkosti Ivety Fabešové patří mezi nejzářivější hvězdy na českém cukrářském nebi. A když se tato skvělá cukrářka nechá inspirovat tradičními recepty od Marie Sandtnerové, vznikne přímo cukrářská pohádka. Čekají na vás desítky ověřených receptů na oblíbené české sváteční cukroví – a všechny v lákavém moderním podání. Oslavte Vánoce ve velkém stylu, doplňte svou sbírku rodinných receptů o další sladké poklady a inspirujte se praktickými profi tipy!
Objev podobné jako Vše sváteční (978-80-768-3234-3)
Vše sváteční (978-80-7683-234-3)
Kniha - autor Iveta Fabešová, 176 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Sladkosti Ivety Fabešové patří mezi nejzářivější hvězdy na českém cukrářském nebi. A když se tato skvělá cukrářka nechá inspirovat tradičními recepty od Marie Sandtnerové, vzniknou přímo pohádkové výtvory. Čekají na vás desítky ověřených receptů na oblíbené české sváteční cukroví – a všechny v lákavém moderním podání. Oslavte Vánoce ve velkém stylu, doplňte svou sbírku rodinných receptů o další sladké poklady a inspirujte se praktickými profi tipy!
Objev podobné jako Vše sváteční (978-80-7683-234-3)
Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží,...
Objev podobné jako Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)
Jaro: Svěží jídla ze sezonních surovin (978-80-87575-49-9)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářkých trhů a reflektuje trendy vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chyběr ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami. Kuchařka má 160 stran a obsahuje víc než 100 receptů - testovaných v redakční kuchyni časopisu Apetit a vyladěných k dokonalosti. Kromě receptů v knize najdete tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se k nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům (např špenátovou polévku na Zelený čvrtek, kopřvovou nádivku na Velikonoce atd.), přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd. Podle autorky kuchařek edice...
Objev podobné jako Jaro: Svěží jídla ze sezonních surovin (978-80-87575-49-9)
Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná 150 nejlepších polévkových receptů z české kuchyně i ze všech koutů světaSepsali jsme pro vás 150 nejlepších receptů z české kuchyně i ze všech koutů světa. Všechny jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V kuchařce Polévka je grunt najdete klasické i moderní verze polévek, krémové i čiré, a k nim nespočet tipů na zavářky, knedlíčky, krutonky a další vylepšení. Nechybí ani osvěžující studené polévky na léto a podrobné postupy na vývary. To všechno dohromady tvoří skládačku, podle níž uvaříte jakoukoli polévku, na kterou si vzpomenete.Kuchařka Polévka je grunt je rozdělena do šesti kapitol:- Od vývarů po krutonky- Klasika- Světové- 100+ 1 nápad- Vydatné- Studené
Objev podobné jako Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)
The best of Apetit Česko & Slovensko (978-80-87575-87-1)
Kniha - 236 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Oslavujete stejně jako my v redakci Apetitu nejraději dobrým jídlem? Tak využijte 100. výročí založení Československa hostinou z toho nejlepšího, co společná historie nabízí. V naší nové kuchařce najdete přes 160 receptů. Začínáme v časech první republiky, kterou považujeme za zlatý věk české kuchyně, následují jídla z období před listopadem, kdy jen um a tvořivost maminek a babiček dokázaly zastřít, že regály obchodů zejí prázdnotou, a i přes zoufalý sortiment obchodů se na domácích stolech objevovalo víc než jen tehdy rozšířené UHO. Posledním střípkem z historie jsou recepty 21. století, v nichž ožívají polozapomenuté suroviny i receptury ve svěžích nových kombinacích inspirovaných kuchyněmi celého světa. K tomu jsme ještě přidali výlet na venkov, kde to voní prázdninami a babiččinými koláči, a cestu do města, v němž se snoubí elegantní styl s rychlým tempem, a tak tu najdete recepty na neděli i všední den....
Objev podobné jako The best of Apetit Česko & Slovensko (978-80-87575-87-1)
21 lekcí pro 21. století (978-80-733-5612-5)
Elektronická kniha - Yuval Noah Harari obrací k přítomnosti a nabízí nám pomocnou ruku, abychom se vyznali v dnešním často popleteném světě. - autor Yuval Noah Harari, 392 stran, česky - autor Yuval Noah Harari, 392 stran, česky Budoucnost nepočká, připravme se na ni... Globální bestseller od autora knih Sapiens a Homo DeusVYTVOŘILI JSME MÝTY, abychom sjednotili náš druh.ZKROTILI JSME PŘÍRODU, abychom získali moc.MĚNÍME ŽIVOT, abychom uskutečnili svoje nejbláznivější sny.ALE ROZUMÍME JEŠTĚ SVÝM VLASTNÍM PROBLÉMŮM? Anebo naše vynálezy odsoudí lidstvo k bezvýznamnosti?Kniha hledá odpovědi na zásadní otázku: CO ZNAMENÁ BÝT ČLOVĚKEM V DNEŠNÍ CHAOTICKÉ DOBĚ?Kniha Sapiens nám ukázala, odkud jsme přišli. Homo deus hleděl do budoucnosti. Publikace 21 lekcí pro 21. století se zabývá současností a dobou, která bude bezprostředně následovat. V jednadvaceti kapitolách věnovaných jednotlivým závažným problémům zkoumá Harari, co znamená být člověkem ve věku šířícího se...
Objev podobné jako 21 lekcí pro 21. století (978-80-733-5612-5)
21 lekcí pro 21. století (978-80-7335-766-5)
Kniha - autor Yuval Noah Harari, 392 stran, česky, pevná s přebalem matná Publikace 21 lekcí pro 21. století se zabývá současností a dobou, která bude bezprostředně následovat. V jednadvaceti kapitolách věnovaných jednotlivým závažným problémům zkoumá Harari, co znamená být člověkem ve věku šířícího se chaosu. Jaké důsledky pro člověka bude mít využívání robotů a umělé inteligence? Jak se vypořádáme s životem ve světě zaplavovaném falešnými zprávami? Jakou váhu bude mít národní a náboženské cítění? Čemu bychom měli naučit svoje děti? Harari upozorňuje na zásadní politické, technologické, sociální a existenciální otázky, jež před námi vyvstávají tváří v tvář proudu dezorientujících změn. Pokud chce lidstvo přežít ve světě plném čím dál ostřejších protikladů, musí na tyto otázky odpovědět. Dokážeme si pod přísným pohledem Velkého bratra uchovat svobodu volby? Jaké budou požadavky na trhu práce a jak bychom se na ně měli připravit? Jak se vypořádat s hrozbami...
Objev podobné jako 21 lekcí pro 21. století (978-80-7335-766-5)
Jak nakupovat a zpracovávat maso: rozšířené vydání (978-80-87575-39-0)
Kniha - 180 stran, česky, pevná bez přebalu matná Měsíc co měsíc, téměř tři roky jsme v Apetitu připravovali seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso, který uváděl šéfkuchař Václav Frič, známý svou specializací na maso a klasickou českou kuchyni. Na 180 stranách vám nabízíme všech 34 dílů populárního seriálu pohromadě a nově ještě kapitolu věnovanou zvěřině. Provedeme vás v nich nákupem vepřového, hovězího, telecího a jehněčího masa a zvěřiny a představíme vám i poklady, které před vámi doposud řezníci tajili. K tomu přidáme návod, jak vše zužitkovat na maximum, a samozřejmě i oblíbené recepty. S námi si návštěvu řeznictví i vaření užijete!
Objev podobné jako Jak nakupovat a zpracovávat maso: rozšířené vydání (978-80-87575-39-0)
Moje sváteční pečení (978-80-7683-168-1)
Kniha - autor Josef Maršálek, 240 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Přemýšlíte, jak dodat svátečnímu pečení jiskru? Zkuste tentokrát rozvonět svou kuchyni trochu jinak! V šedesáti unikátních receptech inspirovaných dětstvím, zážitky z cest i aktuálními světovými trendy vám ukážu, jak z klasického cukroví udělat něco výjimečného. Podělím se s vámi také o své tajné tipy, takže společně zvládneme cukrařinu špičkové úrovně přímo u vás doma. Pojďme se do toho pustit – sladce, s láskou a společně!
Objev podobné jako Moje sváteční pečení (978-80-7683-168-1)
Moje sváteční pečení (978-80-7597-751-9)
Kniha - Stylové recepty, nádherné fotografie, nečekané chutě. Pečte s populárním českým cukrářem! - autor Josef Maršálek, 256 stran, Pevná bez přebalu lesklá Známý cukrář vás naučí péct stylové dobrotyNevíte, co upéct? Nehledejte návody pochybných kvalit na internetu. Díky knížce Moje sváteční pečení budete mít hezky u sebe mnoho skvělých receptů i tipů, kterými potěšíte rodinu i návštěvy nejen během Vánoc, ale také na každé běžné návštěvě nebo po slavnostním obědě. Můžete si připravit perníkový řez s želé ze svařeného vína, kakaové dortíčky s medovou pláství, makové tyčky s meruňkovou marmeládou a mnoho dalšího, celkem více než 60 receptů z celého světa, které pro vás nachystal známý cukrář Josef Maršálek. Samozřejmostí jsou krásné fotografie, ze kterých se vám budou sbíhat sliny.Jestliže vás autorovy recepty zaujaly, neváhejte a pořiďte si také jeho další kuchařky Moderní česká cukrařina nebo autobiografii Péct, milovat a žít.
Objev podobné jako Moje sváteční pečení (978-80-7597-751-9)
Moje sváteční pečení (978-80-759-7751-9)
Elektronická kniha - autor Josef Maršálek, 256 stran, česky Přemýšlíte, jak dodat svátečnímu pečení jiskru? Zkuste tentokrát rozvonět svou kuchyni trochu jinak! V šedesáti unikátních receptech inspirovaných dětstvím, zážitky z cest i aktuálními světovými trendy vám ukážu, jak z klasického cukroví udělat něco výjimečného. Podělím se s vámi také o své tajné tipy, takže společně zvládneme cukrařinu špičkové úrovně přímo u vás doma. A co vás všechno čeká? Sušenky s polevou z pomerančové vody, fíkový salám s rumem a pistáciemi, makové tyčky s meruňkovou marmeládou, kakaové dortíčky s medovou pláství, perníkový řez s želé ze svařeného vína nebo třeba smažené tvarohové vločky. Pojďme se do toho pustit – sladce, s láskou a společně!
Objev podobné jako Moje sváteční pečení (978-80-759-7751-9)
Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi, ) a vybrané regionální speciality např. z Jižního Tyrolska nebo Sicílie… A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo... Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky...
Objev podobné jako Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)
Podívejte se také
- Luštěniny (978-80-87575-93-2)
- Bylinky (978-80-87575-42-0)
- Sýry (978-80-87575-12-3)
- Drůbež (978-80-87575-04-8)
- Čokoláda (978-80-87575-56-7)
- alpro dezert
- Od Sarajeva po Hirošimu (9788024629896)
- Od Hirošimy po Bělehrad (9788024629889)
- Dejiny sveta od praveku po súčasnosť (978-80-8204-035-0)
- Časopédia: Od dinosaurov po umelú inteligenciu (978-80-556-4291-8)
- Drobné pečivo od A po Z (978-80-89637-29-4)
- Obilovinová kuchařka: od polévek po dezerty (978-80-88244-23-3)
- Vánoční Tradinář: od Dušiček po Hromnice (978-80-88244-24-0)
- Dětství slavných od Mozarta po Einsteina (978-80-00-05927-3)
- Genetika: aneb Od hrášku po genom (978-80-210-9904-3)
- Časopedie: Od dinosaurů po umělou inteligenci (978-80-7529-743-3)
- Vlastivěda 5 Od začátku novověku po současnost: Pracovní sešit pro 5. ročník základní školy (978-80-87591-44-4)
- Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
- Bleskové dezerty (978-80-87575-86-4)
- Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
- Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)