Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Sýry (978-80-87575-12-3)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sýrů jsou na světě stovky druhů a receptů se sýry je ještě víc! Další, už 15. přírůstek do úspěšné Edice Apetit tak obsahuje 130 pečlivě vybraných a otestovaných receptů na nejrůznější pokrmy obsahující větší či menší množství různých druhů sýra - od předkrmů po dezert. V knize najdete klasiku všech klasik - nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku 4 formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky či sendviče, které zaženou malý hlad, křupavé saláty, kterým sýry dodaly nový rozměr, anebo světově proslulý cheesecake. Dozvíte se také, jak si vyrobit domácí čerstvý sýr, arabský sýr labne anebo ricottu, jak sýry skladovat i jak a s čím je servírovat… Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Sýr v hlavní roli - Polévky - Téměř bez masa - Hlavní chod - Saláty & chuťovky
Podívejte se také Moučníky (978-80-87575-06-2)
Domácí sýry (978-80-264-0908-3)
Elektronická kniha - autor Petra Rubášová, 128 stran Vyzkoušejte si výrobu vlastního sýra! Získáte úžasné dobroty a naleznete nové hobby!Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, koupit mléko, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy. Vyrobíte si sýry jak s českou tradicí, tak i sýry zahraničního původu, zjistíte, jakých chyb se vyvarovat, dozvíte se, kam můžete v Evropě vyrazit na statky za sýrovou turistikou, a naleznete zde hodně zajímavých receptů, v nichž uplatníte své sýrové výrobky.Postupy jsou doplněny názornými postupovými fotografiemi, lákavé fotografie u receptů ve vás vyvolají chutě pustit se do díla. Petra RubášováSpolečně se svou rodinou hospodaří na jihočeské ovčí farmě v Borovanech (www.mlsnaovecka.cz, www.farmaweb.cz). Chovají ovce, pěstují ovoce a vyrábějí produkty z ovčího mléka –...
Podívejte se také Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží,...
Podívejte se také Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Podívejte se také
- Luštěniny (978-80-87575-93-2)
- Grilování (978-80-87575-05-5)
- Bylinky (978-80-87575-42-0)
- Drůbež (978-80-87575-04-8)
- Čokoláda (978-80-87575-56-7)
- Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)
- Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
- Bleskové dezerty (978-80-87575-86-4)
- Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
- Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
- Slané pečení (978-80-87575-08-6)
- Bez masa (978-80-87575-34-5)
- Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
- Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)
- Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
- Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
- Zima: Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (978-80-87575-83-3)
- Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
- Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
- Hodina zmijí (978-80-87801-12-3)
Super jednoduché veganské sýry: 70 lahodných receptů na rostlinné sýry (978-80-264-2654-7)
Kniha - autor Janice Buckingham, 136 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Od dob, kdy se výroba veganských sýrů pojila s prapodivnými surovinami, které nebyly k sehnání a spoustou drahého náčiní uplynulo už mnoho času. V knize Super jednoduché veganské sýry najdete snadné recepty, podle nichž si vyrobíte ty nejkrémovější a nejchutnější rostlinné sýry, které bez potíží ustojí i srovnání se sýry tradičními. Pusťte se do výroby chuťovek zahrnujících klasiky jako zrající parmezán, cizrnový čedar nebo cottage. A to vše jen z běžne dostupných rostlinných surovin!
Objev podobné jako Super jednoduché veganské sýry: 70 lahodných receptů na rostlinné sýry (978-80-264-2654-7)
Zima: Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (978-80-87575-83-3)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Nová kuchařka z edice Apetit sezona, která vychází už 9. 11. 2017, přináší spoustu nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit svátky i dlouhé zimní večery. Vychutnejte si to nejleps?i?, co ma?te ve spi?z?i a co nabi?zeji? zimni? trhy i supermarkety! Ve c?tvrte?m di?lu sezonni? r?ady kuchar?ek z kuchyne? c?asopisu Apetit najdete vi?ce nez? 100 receptu? na mrazive? me?si?ce prosinec, leden a u?nor. Napec?te a navar?te si s na?mi na sva?tky, zahr?ejte se syty?mi pole?vkami, pokrmy z lus?te?nin a obilnin i teply?mi sala?ty ze zimni? zeleniny. Nezapomne?li jsme ani na to, z?e zima je sezona vepr?ovy?ch hodu?. Di?ky nas?im receptu?m va?m bude ZIMA za kamny i na lyz?i?ch pe?kne? ubi?hat! V kuchařce Zima najdete tyto kapitoly: " Prosinec - prosincové svátky " Leden - lednové střízlivění " Únor - únorové radosti
Objev podobné jako Zima: Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (978-80-87575-83-3)
Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Kniha - 168 stran, česky Seznamte se s padesátkou bylin, hub a ostatních přírodních látek, které vás dokážou ochránit před nástrahami znečištěného životního prostředí a stresu, ale také pomohou zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost a dodají potřebnou chuť do života. Umějí přispěchat na pomoc v boji proti škále civilizačních i infekčních chorob, jejichž seznam se každoročně rozrůstá o nové položky a oficiální medicína je na ně stále krátká. Proto jsme je nazvali Superbylinami a vybrali pro vás jen takové, které si můžete vypěstovat na své zahradě, balkonu či okenním parapetu sami nebo je nasbírat v přírodě. Portréty bylin doplňuje obecná část s řadou praktických informací na jejich pěstování a zpracování. V závěru knihy najdete víc než dvacet užitečných receptů z některých z nich.
Objev podobné jako Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Moučníky (978-80-87575-06-2)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha Moučníky obsahuje víc než 100 receptů na klasické i nové sladkosti pro každý den. Kniha o 160 stranách je rozdělená do kapitol: Recepty od babičky, Bábovky & chlebíčky, Buchty na plech, Muffiny & Cupcaky, Ovocné moučníky, Rolády & záviny, kapitolu Zdravé & lákavé Sladká jídla Pěkně pohromadě v ní najdete všechny recepty, které potřebujete pro běžné sladké pečení – na nedělní odpoledne, pro nečekanou návštěvu, na snídani nebo dětem ke svačině. Autorky kuchařky zařadily i tradiční recepty jako jsou kynuté buchty, lívance, koblihy, koláče s drobenkou a další stálice české kuchyně s podrobným postupem, takže je zvládne připravit úplně každý. A nechybí ani praktický servis a spousta užitečných rad.
Objev podobné jako Moučníky (978-80-87575-06-2)
Grilování (978-80-87575-05-5)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit; Kateřina Švejdová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na grilZe 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového."Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se...
Objev podobné jako Grilování (978-80-87575-05-5)
Bylinky (978-80-87575-42-0)
Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezerty i tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete! Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…) Na malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…) Maso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami) Ryby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem) Těstoviny a noky Voňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…)
Objev podobné jako Bylinky (978-80-87575-42-0)
Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka z edice Apetit plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světaJsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! Díky naší nové kuchařce se luštěniny jistě probojují na špičku žebříčku vašich oblíbených surovin. Sepsali jsme pro vás 130 receptů s mnoha druhy luštěnin z domova, z Evropy i z nejrůznějších koutů zeměkoule. Připravili jsme je a k dokonalosti vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit.V téhle kuchařce najdete pokrmy tradiční i moderní, slané, pikantní, ale také sladké. Vaříme v nich ze starých známých - čočky, hrachu a fazolí - i z novinek posledních let a znovuobjevených druhů, jako jsou cizrna, mungo, azuki, boby a další. S námi si na luštěninách opravdu pochutnáte!V kuchařce Luštěniny najdete tyto kapitoly- Čočka- Hrách & cizrna- Fazole- Vigna- Ostatní- Servis
Objev podobné jako Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Kniha - autor Kateřina Kočičková, 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tajemství zmrzliny odhaleno! Naučte se připravit smetanové i ovocné ledové pochoutky ze zmrzlinovače, mrazáku nebo na dřívku. Neznáme nikoho povolanějšího, kdo by vás jejich výrobou mohl provést krok za krokem, než je právě Katka Kočičková. Zmrzlinu miluje odjakživa a přes jedenáct let ji doma i vyrábí. Za ty roky zvládla nashromáždit nejen řádku osvědčených receptů, ale také spoustu informací, jak na to, aby se vždy povedla. A teď se s vámi o všechny své znalosti a fígle podělí! V kuchařce Zmrzliny, první podrobné zmrzlinové kuchařce na českém trhu, naleznete přes 90 receptů na ty nejlepší zmrzliny, sorbety a další dobroty, jako jsou křupavé kornoutky či sladké polevy. Přesvědčte se, že zmrzlinu má cenu mlsat i vyrábět v každém ročním období! V kuchařce Zmrzliny najdete tyto kapitoly: Milovaná klasika Svěží jaro Báječné léto Úrodný podzim Radostná zima...
Objev podobné jako Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Drůbež (978-80-87575-04-8)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Jedenáctá kuchařka z Edice Apetit Drůbež právě vychází! Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol – Polévky, Pro každý den, Kuře v hlavní roli, Kachna, krůta & spol., S vůní dálek, Chuťovky & saláty, Nádivky & Přílohy a Servis. Mezi 110 recepty si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Kuchařka je totiž plná rychlých večeří pro každý den, slavnostních pečínek, neotřelých polévek a exotických lahůdek, nechybí ani recepty na chutné přílohy a nádivky a praktické tipy, jak vybírat suroviny a na co si při jejich nákupu dávat pozor. Kapitola Servis obsahuje podrobný návod na porcování a vykostění kuřete a spoustu triků a zlepšováků. Všechny recepty jsou vyzkoušené a ověřené redakcí časopisu Apetit i jeho čtenáři.
Objev podobné jako Drůbež (978-80-87575-04-8)
Vánoce (978-80-87575-03-1)
Kniha – 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Desátá kuchařka Vánoce z Edice Apetit nabízí přes 125 receptů. Vánoční kuchařka je jediná kniha, kterou od teď budete na Vánoce potřebovat. Recepty můžete připravovat od Adventu až po Štěpána. Pečte s námi cukroví, míchejte horké nápoje a likéry pro předvánoční čas, vyrábějte jedlé dárky nebo slavnostní menu pro Štědrý den a svátky vánoční. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 6 kapitol: Advent Cukroví Jedlé dárky Štědrý večer Dezerty
Objev podobné jako Vánoce (978-80-87575-03-1)
Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá 24. kuchařka Edice Apetit 160 stran, 7 kapitol s těmi nejčokoládovějšími recepty na světě. Nabízíme vám víc než 106 receptů z čokolády a kakaa, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi nápady na víkendové pečení, tipy na slavnostní dorty i sladké maličkosti pro každodenní potěšení. A jako bonus přidáme i recepty, které vás přesvědčí, že čokoládě to sluší i v kombinaci s chilli a masem. Být čokoholikem je tak snadné…
Objev podobné jako Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Koření (978-80-87575-48-2)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Polévky - lehké, krémové i husté, že v nich stojí lžíce (výborná ostrá mrkvová polévka se sedmi druhy koření nebo lehký kapří vývar se šafránem) - Chuťovky & saláty - zapékané chilli papričky plněné sýrem, kořeněné směsi s ořechy, pikantní tousty, kmínový koláč s blaťáckým zlatem nebo nakládaný kozí sýr - Hlavní jídla - klasický guláš nebo paprikáš,...
Objev podobné jako Koření (978-80-87575-48-2)
Rýže (978-80-87575-31-4)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná V knize najdete polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…). Nezapomněli jsme ani na pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi. Z víc než stovky receptů, vyzkoušených a ověřených redakcí časopisu Apetit, si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Nabízíme totiž jak českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle… Zvláštní pozornost jsme věnovali jednotlivým druhům rýže - v receptech se tak objeví např. jasmínová rýže, divoká rýže, rýže na rizoto, červená rýže... Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky Přílohy & saláty Rýže v hlavní roli Rizota Podávejte s… rýží Chuťovky Rýžové nudle a rýžový papír Dezerty + servis
Objev podobné jako Rýže (978-80-87575-31-4)
Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vegetariánská kuchařka z Edice Apetit nabízí víc než 150 vegetariánských a veganských receptů, které jsme připravili a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Neřídíme se přitom žádnou ideologií – spojovacím prvkem je radost z jídla a vaření. V knize najdete recepty na každý den - všední i sváteční. Začínáme snídaněmi pro zdárný start nového dne a přes vydatné polévky a vyladěné saláty pokračujeme k lákavým jídlům. Nechybí ani dobroty na party a sladké tečky se zdravým přesahem (bezlepkové, bez laktózy, bez cukru atd.). Veganské recepty jsou jasně označeny, u vegetariánských receptů často nabízíme i veganskou varinatu. Kapitoly: Na menší hlad: snídaně a svačiny Pevný základ: polévky Saláty Pro každý den Zvláštní příležitosti Mlsání s přidanou hodnoutou Servis
Objev podobné jako Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
Kniha - 188 stran, česky Bydlet se dá hezky za každých okolností. Důkazem toho je kniha nejzajímavějších proměn z produkce časopisu Marianne Bydlení. Stačí se jen odhodlat ke změně a mít po svém boku někoho, kdo vás podpoří, přinese skvělé nápady a případně vyřeší zapeklité situace. Takovými průvodci na cestě za krásnějším domovem jsou interiéroví designéři pevně spjatí právě s Marianne Bydlení. Jejich inspirativní proměny obývacích pokojů, kuchyní, ložnic, předsíní, zahradních domků a altánů vycházejí jako první knižní počin Marianne Bydlení.
Objev podobné jako Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
Bez masa (978-80-87575-34-5)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu. Najdete tady zeleninové polévky, hlavní jídla i chuťovky pro vegetariány, ale i recepty, ve kterých se maso nebo ryby vyskytují jen v roli dochucovadla – jako v obyčejných jídlech z časů našich prababiček. A jako bonus si s námi dopřejte báječné dezerty plné zeleniny. Je vcelku vedlejší, jestli vás k tomu, abyste se s námi pustili do vaření bez masa, vedou etické, zdravotní, ekologické anebo úplně jiné důvody. Podstatné je, že labužníci ve vás nebudou strádat a že si pochutnáte.
Objev podobné jako Bez masa (978-80-87575-34-5)
Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
Kniha - 164 stran, slovensky, pevná bez přebalu matná V štyroch tematicky rozdelených kapitolách vám ponúkame 103 receptov na dokonale vyladené menu o niekoľkých chodoch a pre každú príležitosť - klasiku na nedeľu, na Veľkú noc, vianočné sviatky, svadbu, Nový rok, aj menu, ktoré zvládnete uvariť na chalupe, či poriadnu hostinu pod holým nebom . Jedno menu je klasické a hotové do 30 minút, ďalšie nové a svieže, iné opulentné ... Recepty si tu vyberú všetci - začiatočníci aj pokročilí, milovníci slovenskej i svetovej kuchyne a pamätáme aj na vegetariánov. Kuchárka je rozdelená do 4 väčších kapitol: Rodinný obed (klasika s pečeným kuraťom, menu podľa šéfkuchára), Sviatky (Vianoce, Veľká noc, Nový rok), S priateľmi pri stole (Valentín, Silvester, dámska jazda, BBQ) Letom svetom - menu inšpirované cudzinou (talianske menu, francúzskej, mexickej, americkej vďakyvzdania, španielske tapas, oslava čínskeho nového roka ...). Všetky recepty sú starostlivo vybrané...
Objev podobné jako Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
Slané pečení (978-80-87575-08-6)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná! Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční...
Objev podobné jako Slané pečení (978-80-87575-08-6)
Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Dokážeme vám, že uvařit skvělou teplou večeři zvládnete i uprostřed hektického pracovního týdne! Nabízíme vám víc než 140 receptů na rychlé večeře, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi vše od sytých polévek, které nahradí hlavní chod, přes bleskové těstoviny, pokrmy z jednoho hrnce či pánve až po pomazánky, sendviče anebo pizzu. Každodenní vaření tak odteď bude vždycky radost!
Objev podobné jako Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Osmá z řady kuchařek Edice Apetit nabízí 85 sladkých receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, vtipné pro děti, ohromující svatební) dorty, tak i super snadné dezerty, které připravíte během chvilky, když vás přepadne nečekaná návštěva anebo chuť na sladké. V kuchařce se mimo jiné dozvíte, jak správně vyšlehat bílky, rozpustit ve vodní lázni čokoládu, pracovat s fondánem, slavnostně - kytkami či ovocem - ozdobit dort, udělat čokoládové hobliny, pracovat se želatinou a jak na božské poháry a domácí zmrzlinu. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 8 kapitol: Klasické dorty a dezerty Čokoláda a kakao Zákusky z cukrárny Slavnostní dorty Dorty a dezerty s ovocem Nepečené dorty a dezerty Zmrzliny a poháry Servis
Objev podobné jako Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)
Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka pro děti, novinka z edice Apetit, díky které uspokojíte chuťové buňky každého malého gurmána. Nevíte, co vařit dětem, aby to chutnalo celé rodině, a nudí vás opakovat pár prověřených jídel? Nabízíme vám kuchařku s více než 130 novými nápady a recepty. Najdete mezi nimi nejen dětskou klasiku, jako jsou těstoviny či sladká jídla, ale i vynalézavé recepty, ve kterých děti s chutí spořádají pořádnou porci zeleniny. Neopomněli jsme ani zdravější verzi fastfoodu, snadné narozeninové dorty a občerstvení na dětské oslavy. Všechny recepty jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit, a navíc otestovali na vlastních dětech! V Kuchařce pro děti najdete tyto kapitoly: •Vstávat a cvičit •Od pondělí do pátku •Natřete to fastfoodu •Nenápadný půvab zeleniny •Sladká jistota •O slavnosti a malých hostech
Objev podobné jako Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
Kniha – Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny. - 160 stran, česky, Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačinyS novou knihou z Edice Apetit se vám bude radostně vstávat i pracovat! Nabízíme v ní víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. V knize najdete návod na nejrůznější kaše a granoly, které vás doslova nabijí energií, superzdravá smoothie, vejce na mnoho způsobů, bleskové pomazánky, sladké svačinky pro děti i dospělé. Nechybějí ani recepty na domácí pečivo (housky, chleba, rohlíky či loupáky) anebo snídaně na vidličku či návod na výrobu oříškového mléka či přípravu kávy. S námi se budete těšit na každé nové ráno.V kuchařce Snídaně a svačiny najdete kapitoly:Vtipné kašeNa vidličkuVejce & vyPomazánkyPro sladké ránoS láskou doma dělanéTekuté zdravíServis
Objev podobné jako Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná
Objev podobné jako Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Kniha - Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstoviny - 236 stran, česky Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstovinyEdice THE BEST OF Apetit se rozrůstá o novou kuchařku, která obsahuje výběr 150 nejlepších receptů na těstoviny, které jsme v redakční kuchyni časopisu Apetit od roku 2004 připravili a ochutnali.Čerstvou pastu i obyčejné těstoviny, gnocchi i taštičky & spol. milujeme v redakci časopisu Apetit stejně jako vy. Otiskli jsme na ně stovky receptů, a tak trvalo opravdu dlouho, než jsme se shodli na těch nejlepších. Po vášnivých diskusích vám konečně nabízíme 150 nejoblíbenějších, osvědčených a do posledního detailu vyladěných receptů. Na 232 stranách najdete všechno od nesmrtelných italských těstovin a decentních pokrmů jako z dobrého restaurantu po bleskové recepty, které vaříme k večeři. Nechybějí ale ani milované recepty z trouby, těstovinové saláty, polévky, ani sladká...
Objev podobné jako Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře. Z receptů a doporučení si vyberou ti, kteří s rybami a mořskými plody teprve chtějí začít i ti, kteří je už dávno pravidelně připravují a hledají nové nápady. Lovte a vařte s chutí!
Objev podobné jako Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Ve čtyřech tematicky rozdělených kapitolách vám nabízíme 103 receptů na dokonale vyladěná menu o několika chodech a pro každou příležitost - klasiku na neděli, na Velikonoce, vánoční svátky, svatbu, Nový rok i menu, které zvládnete uvařit na chalupě, či pořádnou hostinu pod širým nebem. Jedno menu je klasické a hotové do 30 minut, další nové a svěží, jiné opulentní… Recepty si tu vyberou všichni - začátečníci i pokročilí, milovníci české i světové kuchyně a pamatujeme i na vegetariány. Kuchařka je rozdělena do 4 větších kapitol: na rodinný oběd (klasika s pečeným kuřetem, menu podle šéfkuchaře, Svátky (Vánoce, Velikonoce, Nový rok), S přáteli u stolu (Valentýn, Silvestr, dámská jízda, BBQ) a Letem světem - menu inspirované cizinou (italské menu, francouzské, mexické, americké díkuvzdání, španělské tapas, oslava čínského nového roku…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrané redaktorkami Apetitu a doplněné tipy a...
Objev podobné jako Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)
Jaro: Svěží jídla ze sezonních surovin (978-80-87575-49-9)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářkých trhů a reflektuje trendy vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chyběr ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami. Kuchařka má 160 stran a obsahuje víc než 100 receptů - testovaných v redakční kuchyni časopisu Apetit a vyladěných k dokonalosti. Kromě receptů v knize najdete tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se k nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům (např špenátovou polévku na Zelený čvrtek, kopřvovou nádivku na Velikonoce atd.), přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd. Podle autorky kuchařek edice...
Objev podobné jako Jaro: Svěží jídla ze sezonních surovin (978-80-87575-49-9)
Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná 150 nejlepších polévkových receptů z české kuchyně i ze všech koutů světaSepsali jsme pro vás 150 nejlepších receptů z české kuchyně i ze všech koutů světa. Všechny jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V kuchařce Polévka je grunt najdete klasické i moderní verze polévek, krémové i čiré, a k nim nespočet tipů na zavářky, knedlíčky, krutonky a další vylepšení. Nechybí ani osvěžující studené polévky na léto a podrobné postupy na vývary. To všechno dohromady tvoří skládačku, podle níž uvaříte jakoukoli polévku, na kterou si vzpomenete.Kuchařka Polévka je grunt je rozdělena do šesti kapitol:- Od vývarů po krutonky- Klasika- Světové- 100+ 1 nápad- Vydatné- Studené
Objev podobné jako Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)
The best of Apetit Česko & Slovensko (978-80-87575-87-1)
Kniha - 236 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Oslavujete stejně jako my v redakci Apetitu nejraději dobrým jídlem? Tak využijte 100. výročí založení Československa hostinou z toho nejlepšího, co společná historie nabízí. V naší nové kuchařce najdete přes 160 receptů. Začínáme v časech první republiky, kterou považujeme za zlatý věk české kuchyně, následují jídla z období před listopadem, kdy jen um a tvořivost maminek a babiček dokázaly zastřít, že regály obchodů zejí prázdnotou, a i přes zoufalý sortiment obchodů se na domácích stolech objevovalo víc než jen tehdy rozšířené UHO. Posledním střípkem z historie jsou recepty 21. století, v nichž ožívají polozapomenuté suroviny i receptury ve svěžích nových kombinacích inspirovaných kuchyněmi celého světa. K tomu jsme ještě přidali výlet na venkov, kde to voní prázdninami a babiččinými koláči, a cestu do města, v němž se snoubí elegantní styl s rychlým tempem, a tak tu najdete recepty na neděli i všední den....
Objev podobné jako The best of Apetit Česko & Slovensko (978-80-87575-87-1)
Jak nakupovat a zpracovávat maso: rozšířené vydání (978-80-87575-39-0)
Kniha - 180 stran, česky, pevná bez přebalu matná Měsíc co měsíc, téměř tři roky jsme v Apetitu připravovali seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso, který uváděl šéfkuchař Václav Frič, známý svou specializací na maso a klasickou českou kuchyni. Na 180 stranách vám nabízíme všech 34 dílů populárního seriálu pohromadě a nově ještě kapitolu věnovanou zvěřině. Provedeme vás v nich nákupem vepřového, hovězího, telecího a jehněčího masa a zvěřiny a představíme vám i poklady, které před vámi doposud řezníci tajili. K tomu přidáme návod, jak vše zužitkovat na maximum, a samozřejmě i oblíbené recepty. S námi si návštěvu řeznictví i vaření užijete!
Objev podobné jako Jak nakupovat a zpracovávat maso: rozšířené vydání (978-80-87575-39-0)
Tvořte s námi celý rok jaro, léto, podzim, zima: Čtyři roční období plná nápadů, inspirací pro domác (978-80-87575-96-3)
Kniha - 188 stran, česky Kniha Tvořte s námi celý rok s podtitulem Čtyři roční období plná nápadů, inspirací pro domácí tvoření a her s dětmi a pro děti je určena v první řadě ženám, které rády hezky a zajímavě bydlí a mají v oblibě ruční práce. Myslí však také na muže - kutily, kteří svým ženám rádi pomáhají plnit jejich sny. Rodiče v ní pak najdou spoustu tipů, jak trávit společný čas se svými potomky a to v každém ročním období.
Objev podobné jako Tvořte s námi celý rok jaro, léto, podzim, zima: Čtyři roční období plná nápadů, inspirací pro domác (978-80-87575-96-3)
Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi, ) a vybrané regionální speciality např. z Jižního Tyrolska nebo Sicílie… A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo... Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky...
Objev podobné jako Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)
To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4)
Kniha - 148 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jídlo se má jíst, ale taky je skvělé o něm číst. Redakce časopisu Apetit proto vybrala a oslovila ty nejzajímavější české a slovenské food blogery, kteří ji baví. Někteří svými recepty, jiní vtipnými komentáři k nim či krásnými fotkami jídel, dokonalým dekor i food stylingem, další z nich krásnými dorty anebo tím, jak o jídle a vaření přemýšlejí... Na 148 stranách nabízí recepty od 39 food blogerů na polévky, saláty, hlavní jídla, domácí delikatesy, ale hlavně na sladké - dezerty, dorty a sladké snídaně. Kromě receptů v knize najdete návod pro začínající blogery nebo tipy na nejkrásnější zahraniční blogy.
Objev podobné jako To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4)
Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Spojené státy nejsou jen domovem hamburgerů, hotdogů, donatů a splněných amerických snů. Zrodily se tu slavné recepty např. na vejce Benedict, salát Caesar, dort Red velvet a spousty dalších sendvičů, dezertů atd. Procestovali jsme USA křížem krážem - od východu na západ, bychom pro vás všechny tyhle recepty posbírali a sepsali do jedné knihy. Naučíme vás v ní grilovat na americký způsob, upéct nelepší jablečný páj i newyorský cheesecake, nazdobit cupcaky, prozradíme oblíbené recepty tex-mex kuchyně, jak na humra atd. Všechny recepty jsou vyzkoušeny a vyladěny v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kapitoly: Big Apple Na cestě Jižanské blues S rodinou u stolu Kouřové signály Sladký konec
Objev podobné jako Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1)
Léto: Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zrleniny (978-80-87575-78-9)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Vařte z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek! Ve třetím dílu nové řady kuchařek z kuchyně časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce červen, červenec a srpen. Jako hvězdy v nich září všechny letní suroviny, které tolik milujeme - třešně, meruňky, rajčata, cukety… Máme pro vás tipy na jídla, jež pohodlně sníte venku, ale i na pokrmy hodné sváteční tabule nebo zálesácké kuře v jámě. Nechybějí ani dezerty včetně mražených a konzervování nasladko i naslano. Díky našim receptům si budete přát, aby léto nikdy neskončilo!
Objev podobné jako Léto: Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zrleniny (978-80-87575-78-9)
Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Česká kuchyně je ta, kterou máme zmáknutou dokonale, kterou milujeme a umíme vařit, a tak po kuchařce Honzo, vstávej, vychází druhý díl věnovaný právě naší klasice. Najdete v něm recepty, které využijete po celý rok a při každé příležitosti. Ukážeme vám, jak uspořádat vepřové hody klidně v malém bytě, naučíme vás jíst a zpracovávat sladkovodní ryby a zvěřinu, prozradíme recepty na oblíbená hospodská jídla, jako je třeba dršťková polévka, pečená vepřová žebra anebo koleno, naučíme vás péct hity z cukráren - poctivě a podle ověřených receptů a přidáme i recepty na takové poklady české kuchyně, jako jsou chodské koláče nebo frgály. Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol: Sváteční hody (masopust, zabijačka, posvícení, svatomartinské hody) Volání divočiny (recepty na zvěřinu) Pořádný úlovek (jak nejlépe upravit sladkovodní ryby) Ta naše hospoda (hospodská jídla: nakládaný hermelín, utopence, gulášovka,...
Objev podobné jako Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2)
Podzim: Využijte úrodu ze zahrad, sadů i lesů (978-80-87575-57-4)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vařte z toho nejlepšího, co sezona nabízí! V druhém dílu nové řady kuchařek časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce září, říjen a listopad, ve kterých zazáří sezonní zelenina, brambory, houby a ovoce. Máme pro vás tipy na zeleninová jídla pro každý den, sytější masité pokrmy a svatomartinské hody, ale také na knedlíky se švestkami, jablečný koláč či ořechovou bábovku. Díky našim receptům budete PODZIM už navždy milovat!
Objev podobné jako Podzim: Využijte úrodu ze zahrad, sadů i lesů (978-80-87575-57-4)
150 sladkých receptů: The best of Apetit II. (978-80-87575-82-6)
Kniha - 236 stran, česky, pevná bez přebalu matná THE BEST OF Apetit – 150 sladkých receptu Edice THE BEST OF Apetit se rozrustá o novou, tentokrát sladkou, kuchaoku! Jak název napovídá, nová kniha, která vychází 26. 10. 2017, obsahuje výbir 150 nejlepších receptu na dezerty, které jsme v redakci easopisu Apetit od roku 2004 poipravili a ochutnali. Tahle kuchaoka je splniným snem všech, kteoí zbožoují sladké! Najdete v ní ty nejlepší recepty na tradiení koláee, omraeující dorty, hity cukráren i slavné dezerty z celého svita, které se od roku 2004 objevily na stránkách easopisu Apetit. A samozoejmi jsme poidali i recepty úplni nové! Pomužeme vám ve chvíli, kdyby budete oešit, jaký moueník upéct na nedili anebo eím se blýsknout na rodinné oslavi. S námi hravi zvládnete upéct koláee z kynutého tista, toípatrový svatební dort i mistrovské kousky francouzské cukraoiny. Nechybí ani kapitola se sladkými jídly a návod na domácí zmrzlinu a dezerty z ní. S naší...
Objev podobné jako 150 sladkých receptů: The best of Apetit II. (978-80-87575-82-6)
Lehká kuchyně: Vyladěné recepty pro zdraví a energii (978-80-87575-84-0)
Kniha - 244 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tahle kuchařka je určena všem, kdo chtějí odlehčit jídelníček a jíst zdravěji, aniž by při tom rezignovali na skvělou chuť. Nabízíme v ní přes 100 receptů, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit, a osvědčené tipy, jak vařit více zeleniny a luštěnin i jak na talíř dostat nové či neotřelé suroviny. V knize najdete nejrůznější snídaňové kaše, svačiny, které vám dodají energii, vyvážená hlavní jídla s masem i bez, nápady na obědy s sebou, superzdravé přílohy a nezapomněli jsme ani na sladkosti s minimem tuku a přidaného cukru. S námi budete žít líp a cítit se brzy fit!
Objev podobné jako Lehká kuchyně: Vyladěné recepty pro zdraví a energii (978-80-87575-84-0)
Restaurant Evropa: aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem (978-80-87575-81-9)
Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých částí Evropy – najdete v ní recepty ze staré dobré Anglie (roastbeef, fish and chips, typicky anglickou snídani), ale i skotská vejce nebo irský hrnec. Kapitola Pod jižním sluncem nabídnce to nejlepší z Itálie, Španělska a Portugalska, jedna celá kapitola je věnována balkánské nebo skandinávské kuchyni. Do kuchařky jsme zařadili i největší francouzské hity (lotrinský koláč, galetky, hovězí po burgundsku), , ale také recepty na belgické wafle nebo švýcarské fondue. Oblíbené pokrmy maďarské, slovenské a rakouské kuchyně pak najdete v kapitole c. a k. nostalgie. Kapitoly: c. a k. nostalgie Pod jižním sluncem Prostě Balkán V ráji sýrařů a labužníků Za kanálem La Manche...
Objev podobné jako Restaurant Evropa: aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem (978-80-87575-81-9)
Mravenci (978-80-88213-12-3)
Kniha - 32 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Mravenci (978-80-88213-12-3)
Běhej s námi: Všechno co potřebujete vědět o běhání (978-80-87575-55-0)
Kniha - 100 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Začínáte běhat a neradi byste skončili hned po týdnu? Chcete se vyhnout nejčastějším chybám, které odradí většinu začátečníků? Rádi byste běháním zhubli a hledáte tréninkový plán na míru vašim zkušenostem, věku i kondici? Nevíte, jaké vybavení se opravdu vyplatí koupit a co je jen vyhazování peněz? Nový bookazine Marianne Běhej s námi vám poradí se všemi otázkami, se kterými si nevíte rady. Navíc přináší rozhovor s výživovým poradcem Petrem Havlíčkem, běžeckou legendou Milošem Škorpilem, ale i inspirativní příběhy začátečníků a milovníků běhu.
Objev podobné jako Běhej s námi: Všechno co potřebujete vědět o běhání (978-80-87575-55-0)
Bydlíme v zahradě: Zařiďte si pokoj pod modrým nebem (978-80-87575-94-9)
Kniha - 156 stran, česky Současný trend velí: jakmile vysvitne sluníčko, přestěhujte se z domu na zahradu. Jak by měla vypadat, aby vám v ní bylo dobře, se dočtete v knize Bydlíme v zahradě, kterou připravil autorský kolektiv časopisu Naše krásná zahrada ve spolupráci s devíti renomovanými českými zahradními architekty. Poradíme vám, jak (a kde) si nejlépe zařídit terasu a zahradu sezení, jak by měla vypadat venkovní kuchyň, hřiště pro děti nebo bazén... A také jak se schovat před sluncem, hlukem a pohledy z okolí, a jak se vyvarovat zbytečných chyb a ušetřit si práci. Zkrátka všechno důležité, abyste si svou zahradu mohli užívat. Jak, to už víte nejlíp sami...
Objev podobné jako Bydlíme v zahradě: Zařiďte si pokoj pod modrým nebem (978-80-87575-94-9)
Literární reportáže (978-80-88411-12-3)
Kniha - autor Alena Wagnerová, 256 stran, česky, brožovaná s přebalem matná Alena Wagnerová se významnému žánru literární reportáže, kterému se dostává stále větší pozornosti, věnuje více než padesát let. Knižní výbor Literární reportáže nabízí to nejlepší z jejích textů z let 1965 až 2018. Jeho první část obsahuje články publikované ve druhé polovině šedesátých let v časopise Plamen, které se týkají jak tehdejší společensko-politické situace, tak české historie 20. století. Zde vynikají mj. texty zachycující nesmírně působivé vypravování vdov, jejichž manželé a synové padli v Pražském povstání, nebo mapující názorové tříbení a vnitřní život mladých českých intelektuálů, kteří za okupace založili odbojovou organizaci Předvoj. Dalším jejím tématem jsou dramatické peripetie česko-německého soužití v Sudetech nebo kolektivizace a její sociální a kulturní důsledky, například v podobě příběhu jihočeských vesnic tzv. selského baroka. Druhá část zahrnuje reportáže...
Objev podobné jako Literární reportáže (978-80-88411-12-3)
Hodina zmijí (978-80-87801-12-3)
Kniha - autor Sylva Lauerová, 368 stran, česky, pevná s přebalem matná Příběh, v němž je všechno možné. Příběh, který se může stát i vám! Ale kde je pravda a co je lež? HODINA ZMIJÍ – netrpělivě očekávaný román, se kterým po delší odmlce přichází populární česká spisovatelka Sylva Lauerová. Autorka bestsellerů (Hračka 2007, Jumaroro 2010, Sexy strategie 2015 a další) přináší svým čtenářům moderní, pravdě ne nepodobný příběh s detektivními prvky, plný napětí a nenadálých zvratů. Hlavní hrdinka, pětatřicetiletá Radka, má všechno, co si šťastná žena může přát – zavedenou psychoterapeutickou praxi, život na úrovni, věrnou přítelkyni i skvělého manžela. Touží po dítěti a zdá se, že i toto přání se jí brzy vyplní. Do jejího života však zasáhne náhlé úmrtí jedné z jejích známých a začnou se dít věci, které jsou stejně neočekávané jako šokující. Román plný podezírání a hledání pravdy je thrillerem, který si milovníci sugestivního stylu Sylvy Lauerové nemohou...
Objev podobné jako Hodina zmijí (978-80-87801-12-3)
Temní ilumináti (978-80-87364-12-3)
Kniha - autor Jan Pohůnek, 220 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Blíží se konec roku 2012. Blíží se i konec světa? Co nám k tomu řekne hrdina příběhu, Jaroslav Malina řečený Generál: Mnozí z vás mě neznají. Já jsem vás taky donedávna neznal, maximálně jsem o vás slyšel a nevěřil. Pak mi ovšem někdo zabil všechny lidi ze skupiny, poštval na mě dva psychopaty, o kterejch jsem si do tý doby myslel, že vražděj akorát trempskou píseň, řek mi, že realita je jenom to, co si z ní kdo udělá, změnil mýho nejlepšího kamaráda v chodící mrtvolu, unes vám krále a teď s nim určitě dělá něco hnusnýho, zřejmě se chystá zničit svět takovej, jakej ho známe, a taky mě vošukal, aniž by mi ráčil sdělit, že je to jednosměrná jízdenka do toho vašeho polosvěta... ...Eh. Nejedná se ve všech případech o stejnou osobu, upřesnil Generál zbytečně, když si všiml, že Biona rudne. O osudu světa, tak jak ho známe, se rozhodne v České kotlině!
Objev podobné jako Temní ilumináti (978-80-87364-12-3)
Šití: Praktické rady od A do Z od zkušených profesionálů (978-80-87575-88-8)
Kniha - 228 stran, česky Kniha Šití – praktické rady od A do Z je určena jak pro začínající švadlenky, tak i pro ty zkušenějšíNa více než 200 stranách nechybí přehledně zpracované informace doplněné o názorné ilustrace a podrobné návody. Díky tomu se pro vás kniha stane ucelenou příručkou, ve které vždy dohledáte, co potřebujete. Mimo jiné se například dozvíte, jak upravit střih přesně na míru a také o vlastnostech materiálu, což oceníte při jeho vy´běru, a spoustu dalších prakticky´ch tipů. Těšit se můžete mimo jiné také na srozumitelně vysvětlené pracovní postupy i podrobný rejstřik pro lepší orientaci.
Objev podobné jako Šití: Praktické rady od A do Z od zkušených profesionálů (978-80-87575-88-8)
63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem (978-80-87575-50-5)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Ty nejzajímavější recepty, které pro Apetit přpravili nejlepší šéfkuchaři, krok za krokem. Uvnitř najdete: neotřelé recepty od polévek po dezerty do detailů popsané návody postupové fotky tipy a fígle odkoukané od profíků Kniha je rozdělena do kapitol: polévky, malá jídla, hlavní chod, z cizích krajů a dezerty. Obsahuje recepty na klasiku, jako je třeba španělský ptáček nebo koprovka, ale i exotiku (polévku pho, gruzínské khinkali atd.). S podrobným návodem od šéfkuchařů si troufnete i na takové majstrštyky, jako je kuřecí roláda, italská porchetta nebo domácí ravioly.
Objev podobné jako 63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem (978-80-87575-50-5)
Podívejte se také
- Literární reportáže (978-80-88411-12-3)
- Malý průvodce životem (978-80-87913-12-3)
- Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)
- S androidkou v posteli (978-80-88200-12-3)
- Všechno o 12 znameních (978-80-906489-1-3)
- Tibetská léčení zvukem + CD (978-80-87249-12-3)
- Léto: Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zrleniny (978-80-87575-78-9)
- Lehká kuchyně: Vyladěné recepty pro zdraví a energii (978-80-87575-84-0)
- Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0)
- Podzim: Využijte úrodu ze zahrad, sadů i lesů (978-80-87575-57-4)
- Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)
- To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4)
- Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1)
- Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2)
- Modrá CREW 12 Hrobař 3+4 (978-80-7449-653-0)
- Běhej s námi: Všechno co potřebujete vědět o běhání (978-80-87575-55-0)
- Tvořte s námi celý rok jaro, léto, podzim, zima: Čtyři roční období plná nápadů, inspirací pro domác (978-80-87575-96-3)
- 12 králů Šarachaje: Píseň rozvátých písků I. (978-80-7479-071-3)
- 63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem (978-80-87575-50-5)
- Můj zápisník receptů: plus 106 titpů a triků z Apetitu (978-80-87575-92-5)
- Šití: Praktické rady od A do Z od zkušených profesionálů (978-80-87575-88-8)