Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz

To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4)

Kniha - 148 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jídlo se má jíst, ale taky je skvělé o něm číst. Redakce časopisu Apetit proto vybrala a oslovila ty nejzajímavější české a slovenské food blogery, kteří ji baví. Někteří svými recepty, jiní vtipnými komentáři k nim či krásnými fotkami jídel, dokonalým dekor i food stylingem, další z nich krásnými dorty anebo tím, jak o jídle a vaření přemýšlejí... Na 148 stranách nabízí recepty od 39 food blogerů na polévky, saláty, hlavní jídla, domácí delikatesy, ale hlavně na sladké - dezerty, dorty a sladké snídaně. Kromě receptů v knize najdete návod pro začínající blogery nebo tipy na nejkrásnější zahraniční blogy.

Podívejte se také Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)

cena 289.0 Kč
Detail

Apetit food bloggers - To nejlepší od českých a slovenských food blogerů

TO NEJLEPŠÍ OD ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH FOOD BLOGERŮJídlo se má jíst, ale taky je skvělé o něm číst. Redakce časopisu Apetit proto vybrala a oslovila ty nejzajímavější české a slovenské food blogery, kteří ji baví. Někteří svými recepty, jiní vtipnými komentáři k nim či krásnými fotkami jídel, dokonalým dekor i food stylingem, další z nich krásnými dorty anebo tím, jak o jídle a vaření přemýšlejí...Na 148 stranách nabízí recepty od 39 food blogerů na polévky, saláty, hlavní jídla, domácí delikatesy, ale hlavně na sladké - dezerty, dorty a sladké snídaně.Kromě receptů v knize najdete návod pro začínající blogery nebo tipy na nejkrásnější zahraniční blogy.

Podívejte se také Šití: Praktické rady od A do Z od zkušených profesionálů (978-80-87575-88-8)

cena 330.0 Kč
Detail

Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů (978-80-908376-9-0)

Kniha - autor Eliška Hronová; Evie Ilková; Natálie Jalovcová, 256 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jsou to knihomolové, kteří nejen čtou, ale také svoji lásku ke knihám sdílí s ostatními prostřednictvím blogů a sociálních sítí. Znáte je jako čtenáře, kteří literaturu hodnotí, ale tentokrát máte příležitost poznat je v novém světle – jako autory. Young adult povídky jsou doplněny jedinečnými barevnými ilustracemi od tvůrců aktivních v české a slovenské online knižní komunitě.

Podívejte se také Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)

cena 349.0 Kč
Detail

Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů - Adéla Rosípalová, Jaroslava Šupová, Sára Topinková, Ondřej Houska, Zuzana Žáč

Jsou to knihomolové, kteří nejen čtou, ale také svoji lásku ke knihám sdílí s ostatními prostřednictvím blogů a sociálních sítí. Znáte je jako čtenáře, kteří literaturu hodnotí, ale tentokrát máte příležitost poznat je v novém světle - jako autory. Young adult povídky jsou doplněny jedinečnými barevnými ilustracemi od tvůrců aktivních v české a slovenské online knižní komunitě.

Objev podobné jako Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů - Adéla Rosípalová, Jaroslava Šupová, Sára Topinková, Ondřej Houska, Zuzana Žáč

cena 357.0 Kč
Detail

Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi, ) a vybrané regionální speciality např. z Jižního Tyrolska nebo Sicílie… A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo... Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky...

Objev podobné jako Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)

cena 339.0 Kč
Detail

Kaizen - osvědčená praxe českých a slovenských podniků (978-80-251-2349-2)

Elektronická kniha - autor Jozef Krišťak, Ľudovít Boledovič, Miroslav Marek, Ján Košturiak, 240 stran Kaizen, japonský výraz pro neustálé zlepšování, u nás už celkem dlouhou dobu není neznámým pojmem. Právě naopak, slovo „kaizen“ se stalo velmi používaným i poměrně oblíbeným. Ovšem, jak píší autoři této knihy, praxe v evropských firmách často neodpovídá základním principům tohoto systému, ať už se jedná o pouhé formální fungování nebo bezvýhradnou orientaci na výrobní procesy.V této knize se dočtete: proč a jak zlepšovat (věřili byste, že vaše procesy zahrnují z 99,9 % plýtvání?), o rozdílných přístupech ke zlepšování procesů, jak zlepšování v podniku zorganizovat. Uvnitř publikace na vás čekají konkrétní příklady zlepšování, například z dřevařského průmyslu, ze slévárny, ale i z nevýrobních oblastí. Text je doplněn velkým množstvím obrázků, tabulek a grafů, které mají za úkol vám všechny používané metody více přiblížit. Ján Košturiak Prezident...

Objev podobné jako Kaizen - osvědčená praxe českých a slovenských podniků (978-80-251-2349-2)

cena 249.0 Kč
Detail

Hravé lúštenie: Strašidelné povesti z českých a slovenských hradov (978-80-7353-702-9)

Kniha - autor Eva Rémišová, 40 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Viete, kto preklial pani Perchtu z Rožmberka? Na ktorom hrade strašia mnísi, ktorých pripravil hradný pán o ich poklad? Alebo kde bolo väznené dievča Fatima? Pustite sa do lúštenia hravých rébusov, krížoviek a spojovačiek a odhaľte nielen odpovede na tieto otázky, ale i množstvo ďalších zaujímavostí z českých a slovenských hradov. Publikácia deťom spríjemní voľné chvíle alebo skráti dlhú cestu a zároveň podporuje rozvoj logického myslenia, sústredenia a predstavivosti. Určené deťom od siedmich rokov.

Objev podobné jako Hravé lúštenie: Strašidelné povesti z českých a slovenských hradov (978-80-7353-702-9)

cena 84.0 Kč
Detail

Hory byly jejich osudem: Výjimečná kniha o českých a slovenských horolezcích (978-80-7565-327-7)

Kniha - autor Milan Vranka, česky, pevná s přebalem lesklá Zcela nové, aktualizované a doplněné vydání velmi úspěšné knihy o slavných slovenských a českých horolezcích, které spojovala láska k horám a horolezectví. Bohužel spojila je i smrt, kterou našli předčasně ve svých milovaných horách. Za všechny jmenujme následující slavné a zásadní osobnosti československého horolezeckého sportu: Ivan Bortel v peruánskych Andách, Milan Kriššák a další záchranáři po havárii vrtulníku ve Vysokých Tatrách, Jozef Psotka na Everestu, šest Slováků pod lavinou na Pamíru, tři po pádu na Pumori, Juraj Kardhordó na Manaslu, Jindro Martiš pod Annapurnou, Pavel a Ondrej Pochylí – známí Pavouci, našli smrt ve Vysokých Tatrách, Karel Jakeš v Belianskych Tatrách, Vladimír Plulík na Broad Peaku. V knize najdete i osud Vlada Štrby, který se pokusil dosáhnout vrcholu Everestu Boningtonovou cestou a zemřel při sestupu. Všichni jmenovaní i mnozí další zaplatili nejvyšší daň za své...

Objev podobné jako Hory byly jejich osudem: Výjimečná kniha o českých a slovenských horolezcích (978-80-7565-327-7)

cena 229.0 Kč
Detail

Rýže (978-80-87575-31-4)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná V knize najdete polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…). Nezapomněli jsme ani na pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi. Z víc než stovky receptů, vyzkoušených a ověřených redakcí časopisu Apetit, si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Nabízíme totiž jak českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle… Zvláštní pozornost jsme věnovali jednotlivým druhům rýže - v receptech se tak objeví např. jasmínová rýže, divoká rýže, rýže na rizoto, červená rýže... Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky Přílohy & saláty Rýže v hlavní roli Rizota Podávejte s… rýží Chuťovky Rýžové nudle a rýžový papír Dezerty + servis

Objev podobné jako Rýže (978-80-87575-31-4)

cena 309.0 Kč
Detail

Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)

Kniha - 188 stran, česky Bydlet se dá hezky za každých okolností. Důkazem toho je kniha nejzajímavějších proměn z produkce časopisu Marianne Bydlení. Stačí se jen odhodlat ke změně a mít po svém boku někoho, kdo vás podpoří, přinese skvělé nápady a případně vyřeší zapeklité situace. Takovými průvodci na cestě za krásnějším domovem jsou interiéroví designéři pevně spjatí právě s Marianne Bydlení. Jejich inspirativní proměny obývacích pokojů, kuchyní, ložnic, předsíní, zahradních domků a altánů vycházejí jako první knižní počin Marianne Bydlení.

Objev podobné jako Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)

cena 271.0 Kč
Detail

Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)

Kniha - 164 stran, slovensky, pevná bez přebalu matná V štyroch tematicky rozdelených kapitolách vám ponúkame 103 receptov na dokonale vyladené menu o niekoľkých chodoch a pre každú príležitosť - klasiku na nedeľu, na Veľkú noc, vianočné sviatky, svadbu, Nový rok, aj menu, ktoré zvládnete uvariť na chalupe, či poriadnu hostinu pod holým nebom . Jedno menu je klasické a hotové do 30 minút, ďalšie nové a svieže, iné opulentné ... Recepty si tu vyberú všetci - začiatočníci aj pokročilí, milovníci slovenskej i svetovej kuchyne a pamätáme aj na vegetariánov. Kuchárka je rozdelená do 4 väčších kapitol: Rodinný obed (klasika s pečeným kuraťom, menu podľa šéfkuchára), Sviatky (Vianoce, Veľká noc, Nový rok), S priateľmi pri stole (Valentín, Silvester, dámska jazda, BBQ) Letom svetom - menu inšpirované cudzinou (talianske menu, francúzskej, mexickej, americkej vďakyvzdania, španielske tapas, oslava čínskeho nového roka ...). Všetky recepty sú starostlivo vybrané...

Objev podobné jako Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)

cena 289.0 Kč
Detail

Zábavné hry o strašidlech v českých a slovenských městech - Eva Rémišová

Znáte pověst o vodníkovi z Čertovky v Praze? Víte, jak se dostal drak na Starou radnici v Brně a kdo byl uvězněn ve věži Daliborka? Když děti vyluští zajímavé úkoly, spojovačky a bludiště dozví se tajemství a pověsti z českých a slovenských měst. Publikace je vhodná pro děti od 7 let.

Objev podobné jako Zábavné hry o strašidlech v českých a slovenských městech - Eva Rémišová

cena 67.0 Kč
Detail

Šťáhlavská šestka: To nejlepší od Šťáhlavské šestky - CD (410136-2)

Hudební CD - Netradiční malá dechová kapela Šťáhlavská šestka Josefa Pospíšila. Netradiční malá dechová kapela Šťáhlavská šestka Josefa Pospíšila. Hrají: Stáňa Fořtová, Jita Koutecká, Helena Růžičková, Jiří Bárta, Jiří Dinnebier, Jaromír Horák, Jan Ježek, Jiří Miegl, Michal Polcar. Seznam stop Čas krásných žízní / Hřebenářská pouť / Domažlická věži / Polku hraj, kapelníku náš / Pivíčko v mázku / Pivovarský koně / Fešák s knírkem / Růžové opojení / Šťáhlavskej zámeček / Úhlava, Úslava, Radbuza, Mže / Vine se, vine, cesta nad Úslavou / Měl jsem holku ze Štěnovic / Štěnovskej poštmistr / Bílé konvalinky / Patronka Bavariae / La Pastorella / Sbohem, nashledanou, přátelé

Objev podobné jako Šťáhlavská šestka: To nejlepší od Šťáhlavské šestky - CD (410136-2)

cena 119.0 Kč
Detail

Obraz katolické církve v českých a slovenských médiích v letech 2015-2018 (9788024647807)

Elektronická kniha , 116 stran, česky Média utvářejí současný obraz o křesťanských církvích i jemně formují přístup publika, zároveň odrážejí stav společnosti a jejích postojů k náboženství. Jakým způsobem dnes sdělují křesťanské hodnoty a principy, jak komunikují s věřícími a jak se sekularizovanou veřejností? Jaká témata a proč se medializují? Kolektivní monografie přináší srovnání situace u nás a na Slovensku a poskytuje vhled do různých společenských oblastí, které s mediálním obrazem církví souvisejí.

Objev podobné jako Obraz katolické církve v českých a slovenských médiích v letech 2015-2018 (9788024647807)

cena 130.0 Kč
Detail

Hory byly jejich osudem - Výjimečná kniha o českých a slovenských horolezcích (Defekt) - Milan Vranka

Hory jako osudová láska slavných českých a slovenských horolezců.Zcela nové, aktualizované a doplněné vydání velmi úspěšné knihy o slavných slovenských a českých horolezcích, které spojovala láska k horám a horolezectví. Bohužel spojila je i smrt, kterou našli předčasně ve svých milovaných horách.Za všechny jmenujme následující slavné a zásadní osobnosti československého horolezeckého sportu: Ivan Bortel v peruánskych Andách, Milan Kriššák a další záchranáři po havárii vrtulníku ve Vysokých Tatrách, Jozef Psotka na Everestu, šest Slováků pod lavinou na Pamíru, tři po pádu na Pumori, Juraj Kardhordó na Manaslu, Jindro Martiš pod Annapurnou, Pavel a Ondrej Pochylí – známí Pavouci, našli smrt ve Vysokých Tatrách, Karel Jakeš v Belianskych Tatrách, Vladimír Plulík na Broad Peaku.V knize najdete i osud Vlada Štrby, který se pokusil dosáhnout vrcholu Everestu Boningtonovou cestou a zemřel při sestupu. Všichni jmenovaní i mnozí další zaplatili nejvyšší daň za své sny. Za sny, které nejenom snili, ale i uskutečňovali...

Objev podobné jako Hory byly jejich osudem - Výjimečná kniha o českých a slovenských horolezcích (Defekt) - Milan Vranka

cena 159.0 Kč
Detail

Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek (Edice Apetit) - redakce časopisu Apetit

Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi, ) a vybrané regionální speciality např. z Jižního Tyrolska nebo Sicílie… A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo... Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky atd.), co si přivézt z dovolené, jak číst v jídelním lístku v pizzerii atd. "Autorka kuchařky Katka Švejdová žila pár let v Itálii a propadla šarmu italských mužů, ale především kouzlu italské kuchyně. Recepty, které jí často prozradily právě mamme italiane, jsou tak opravdu autentické, ověřené redakcí časopisu Apetit, ale hlavně uvařitelné i v českých podmínkách," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. PS: Apetit vám doma zařídí pořádnou Itálii! 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 7 kapitol: - Šupito presto- Bravo, pizza- Pasta, a pasta!- Pod jižním slunce- Horská výprava- Grandiózní hostina- Sladký život

Objev podobné jako Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek (Edice Apetit) - redakce časopisu Apetit

cena 357.0 Kč
Detail

Obraz katolické církve v českých a slovenských médiích v letech 2015–2018 - Petra Koudelková - e-kniha

eBook: Média utvářejí současný obraz o křesťanských církvích i jemně formují přístup publika, zároveň odrážejí stav společnosti a jejích postojů k náboženství. Jakým způsobem dnes sdělují křesťanské hodnoty a principy, jak komunikují s věřícími a jak se sekularizovanou veřejností? Jaká témata a proč se medializují? Kolektivní monografie přináší srovnání situace u nás a na Slovensku a poskytuje vhled do různých společenských oblastí, které s mediálním obrazem církví souvisejí.

Objev podobné jako Obraz katolické církve v českých a slovenských médiích v letech 2015–2018 - Petra Koudelková - e-kniha

cena 130.0 Kč
Detail

Podzim: Využijte úrodu ze zahrad, sadů i lesů (978-80-87575-57-4)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vařte z toho nejlepšího, co sezona nabízí! V druhém dílu nové řady kuchařek časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce září, říjen a listopad, ve kterých zazáří sezonní zelenina, brambory, houby a ovoce. Máme pro vás tipy na zeleninová jídla pro každý den, sytější masité pokrmy a svatomartinské hody, ale také na knedlíky se švestkami, jablečný koláč či ořechovou bábovku. Díky našim receptům budete PODZIM už navždy milovat!

Objev podobné jako Podzim: Využijte úrodu ze zahrad, sadů i lesů (978-80-87575-57-4)

cena 319.0 Kč
Detail

Kaizen - osvědčená praxe českých a slovenských podniků - Ján Košturiak, Marek Miroslav, Jozef Krišťak, Ľudovít Boledovič - e-kniha

eBook: Kaizen, japonský výraz pro neustálé zlepšování, u nás už celkem dlouhou dobu není neznámým pojmem. Právě naopak, slovo „kaizen“ se stalo velmi používaným i poměrně oblíbeným. Ovšem, jak píší autoři této knihy, praxe v evropských firmách často neodpovídá základním principům tohoto systému, ať už se jedná o pouhé formální fungování nebo bezvýhradnou orientaci na výrobní procesy. V této knize se dočtete: - proč a jak zlepšovat (věřili byste, že vaše procesy zahrnují z 99,9 % plýtvání?), - o rozdílných přístupech ke zlepšování procesů, - jak zlepšování v podniku zorganizovat. Uvnitř publikace na vás čekají konkrétní příklady zlepšování, například z dřevařského průmyslu, ze slévárny, ale i z nevýrobních oblastí. Text je doplněn velkým množstvím obrázků, tabulek a grafů, které mají za úkol vám všechny používané metody více přiblížit. O autorech Ján Košturiak Prezident společnosti Fraunhofer IPA Slovakia. Působí jako profesor průmyslového inženýrství, konzultant a kouč v oblasti inovací, strategického managementu a průmyslového inženýrství pro evropské podniky – Fosfa, Bonatrans, VW, Atrea, Sauer Danfoss, Linet, Finidr, DaimlerChrysler a další. Ľudovít Boledovič Jako projektový manažer ve společnosti Fraunhofer IPA Slovakia vedl zlepšování procesů ve společnosti Volkswagen Slovakia a IDC Holding Trnava. Dále vede projekty v oblasti kaizen a TPM například ve společnostech Lasselsberger, Siemens nebo Zetor. Jozef Krišťak Ředitel Fraunhofer IPA Slovakia vedl projekty v oblasti průmyslového inženýrství, kromě jiných v podnicích Leoni, VW, IDC Holding, Brano Group, Koval Systems nebo Hella. Miroslav Marek Ředitel Centra průmyslového inženýrství. Působil jako ředitel průmyslového inženýrství ve společnostech Dura a Siemens VDO, konzultant a trenér ve společnostech Fosfa, Siemens, Continental a dalších firmách.

Objev podobné jako Kaizen - osvědčená praxe českých a slovenských podniků - Ján Košturiak, Marek Miroslav, Jozef Krišťak, Ľudovít Boledovič - e-kniha

cena 249.0 Kč
Detail

To nejlepší z Hurvínka (978-80-253-5508-4)

Kniha - autor Helena Štáchová; Martin Klásek; Ondřej Lážňovský; Miki Kirschner; Denisa Kirs..., 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Oblíbená dobrodružství Hurvínka, Spejbla, Máničky a jejich čtyřnohého kamaráda Žeryka. Jak to chodí v Oslově, ve městě, o kterém nikdy nikdo neslyšel? Opravdu se tam vůbec nechodí do školy? Kde leží Tramtárie? Kdo tam žije a kdo takové zemi vládne? Co je to Kostitřaska a k čemu asi slouží? Kdo Hurvínkovi pomůže splnit velké přání stát se dospělým? A bude Hurvínek v dospělém těle šťastný? Pokud se to chcete dozvědět, na nic nečekejte a pusťte se do čtení.

Objev podobné jako To nejlepší z Hurvínka (978-80-253-5508-4)

cena 339.0 Kč
Detail

Superbyliny (978-80-87575-77-2)

Kniha - 168 stran, česky Seznamte se s padesátkou bylin, hub a ostatních přírodních látek, které vás dokážou ochránit před nástrahami znečištěného životního prostředí a stresu, ale také pomohou zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost a dodají potřebnou chuť do života. Umějí přispěchat na pomoc v boji proti škále civilizačních i infekčních chorob, jejichž seznam se každoročně rozrůstá o nové položky a oficiální medicína je na ně stále krátká. Proto jsme je nazvali Superbylinami a vybrali pro vás jen takové, které si můžete vypěstovat na své zahradě, balkonu či okenním parapetu sami nebo je nasbírat v přírodě. Portréty bylin doplňuje obecná část s řadou praktických informací na jejich pěstování a zpracování. V závěru knihy najdete víc než dvacet užitečných receptů z některých z nich.

Objev podobné jako Superbyliny (978-80-87575-77-2)

cena 319.0 Kč
Detail

Moučníky (978-80-87575-06-2)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha Moučníky obsahuje víc než 100 receptů na klasické i nové sladkosti pro každý den. Kniha o 160 stranách je rozdělená do kapitol: Recepty od babičky, Bábovky & chlebíčky, Buchty na plech, Muffiny & Cupcaky, Ovocné moučníky, Rolády & záviny, kapitolu Zdravé & lákavé Sladká jídla Pěkně pohromadě v ní najdete všechny recepty, které potřebujete pro běžné sladké pečení – na nedělní odpoledne, pro nečekanou návštěvu, na snídani nebo dětem ke svačině. Autorky kuchařky zařadily i tradiční recepty jako jsou kynuté buchty, lívance, koblihy, koláče s drobenkou a další stálice české kuchyně s podrobným postupem, takže je zvládne připravit úplně každý. A nechybí ani praktický servis a spousta užitečných rad.

Objev podobné jako Moučníky (978-80-87575-06-2)

cena 309.0 Kč
Detail

Grilování (978-80-87575-05-5)

Kniha - autor redakce časopisu Apetit; Kateřina Švejdová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na grilZe 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového."Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se...

Objev podobné jako Grilování (978-80-87575-05-5)

cena 309.0 Kč
Detail

Bylinky (978-80-87575-42-0)

Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezerty i tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete! Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…) Na malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…) Maso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami) Ryby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem) Těstoviny a noky Voňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…)

Objev podobné jako Bylinky (978-80-87575-42-0)

cena 310.0 Kč
Detail

Sýry (978-80-87575-12-3)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sýrů jsou na světě stovky druhů a receptů se sýry je ještě víc! Další, už 15. přírůstek do úspěšné Edice Apetit tak obsahuje 130 pečlivě vybraných a otestovaných receptů na nejrůznější pokrmy obsahující větší či menší množství různých druhů sýra - od předkrmů po dezert. V knize najdete klasiku všech klasik - nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku 4 formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky či sendviče, které zaženou malý hlad, křupavé saláty, kterým sýry dodaly nový rozměr, anebo světově proslulý cheesecake. Dozvíte se také, jak si vyrobit domácí čerstvý sýr, arabský sýr labne anebo ricottu, jak sýry skladovat i jak a s čím je servírovat… Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Sýr v hlavní roli - Polévky - Téměř bez masa - Hlavní chod - Saláty & chuťovky

Objev podobné jako Sýry (978-80-87575-12-3)

cena 310.0 Kč
Detail

Luštěniny (978-80-87575-93-2)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka z edice Apetit plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světaJsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! Díky naší nové kuchařce se luštěniny jistě probojují na špičku žebříčku vašich oblíbených surovin. Sepsali jsme pro vás 130 receptů s mnoha druhy luštěnin z domova, z Evropy i z nejrůznějších koutů zeměkoule. Připravili jsme je a k dokonalosti vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit.V téhle kuchařce najdete pokrmy tradiční i moderní, slané, pikantní, ale také sladké. Vaříme v nich ze starých známých - čočky, hrachu a fazolí - i z novinek posledních let a znovuobjevených druhů, jako jsou cizrna, mungo, azuki, boby a další. S námi si na luštěninách opravdu pochutnáte!V kuchařce Luštěniny najdete tyto kapitoly- Čočka- Hrách & cizrna- Fazole- Vigna- Ostatní- Servis

Objev podobné jako Luštěniny (978-80-87575-93-2)

cena 309.0 Kč
Detail

Zmrzliny (978-80-87575-95-6)

Kniha - autor Kateřina Kočičková, 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tajemství zmrzliny odhaleno! Naučte se připravit smetanové i ovocné ledové pochoutky ze zmrzlinovače, mrazáku nebo na dřívku. Neznáme nikoho povolanějšího, kdo by vás jejich výrobou mohl provést krok za krokem, než je právě Katka Kočičková. Zmrzlinu miluje odjakživa a přes jedenáct let ji doma i vyrábí. Za ty roky zvládla nashromáždit nejen řádku osvědčených receptů, ale také spoustu informací, jak na to, aby se vždy povedla. A teď se s vámi o všechny své znalosti a fígle podělí! V kuchařce Zmrzliny, první podrobné zmrzlinové kuchařce na českém trhu, naleznete přes 90 receptů na ty nejlepší zmrzliny, sorbety a další dobroty, jako jsou křupavé kornoutky či sladké polevy. Přesvědčte se, že zmrzlinu má cenu mlsat i vyrábět v každém ročním období! V kuchařce Zmrzliny najdete tyto kapitoly: Milovaná klasika Svěží jaro Báječné léto Úrodný podzim Radostná zima...

Objev podobné jako Zmrzliny (978-80-87575-95-6)

cena 309.0 Kč
Detail

Drůbež (978-80-87575-04-8)

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Jedenáctá kuchařka z Edice Apetit Drůbež právě vychází! Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol – Polévky, Pro každý den, Kuře v hlavní roli, Kachna, krůta & spol., S vůní dálek, Chuťovky & saláty, Nádivky & Přílohy a Servis. Mezi 110 recepty si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Kuchařka je totiž plná rychlých večeří pro každý den, slavnostních pečínek, neotřelých polévek a exotických lahůdek, nechybí ani recepty na chutné přílohy a nádivky a praktické tipy, jak vybírat suroviny a na co si při jejich nákupu dávat pozor. Kapitola Servis obsahuje podrobný návod na porcování a vykostění kuřete a spoustu triků a zlepšováků. Všechny recepty jsou vyzkoušené a ověřené redakcí časopisu Apetit i jeho čtenáři.

Objev podobné jako Drůbež (978-80-87575-04-8)

cena 310.0 Kč
Detail

Vánoce (978-80-87575-03-1)

Kniha – 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Desátá kuchařka Vánoce z Edice Apetit nabízí přes 125 receptů. Vánoční kuchařka je jediná kniha, kterou od teď budete na Vánoce potřebovat. Recepty můžete připravovat od Adventu až po Štěpána. Pečte s námi cukroví, míchejte horké nápoje a likéry pro předvánoční čas, vyrábějte jedlé dárky nebo slavnostní menu pro Štědrý den a svátky vánoční. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 6 kapitol: Advent Cukroví Jedlé dárky Štědrý večer Dezerty

Objev podobné jako Vánoce (978-80-87575-03-1)

cena 310.0 Kč
Detail

Čokoláda (978-80-87575-56-7)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá 24. kuchařka Edice Apetit 160 stran, 7 kapitol s těmi nejčokoládovějšími recepty na světě. Nabízíme vám víc než 106 receptů z čokolády a kakaa, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi nápady na víkendové pečení, tipy na slavnostní dorty i sladké maličkosti pro každodenní potěšení. A jako bonus přidáme i recepty, které vás přesvědčí, že čokoládě to sluší i v kombinaci s chilli a masem. Být čokoholikem je tak snadné…

Objev podobné jako Čokoláda (978-80-87575-56-7)

cena 319.0 Kč
Detail

Koření (978-80-87575-48-2)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Polévky - lehké, krémové i husté, že v nich stojí lžíce (výborná ostrá mrkvová polévka se sedmi druhy koření nebo lehký kapří vývar se šafránem) - Chuťovky & saláty - zapékané chilli papričky plněné sýrem, kořeněné směsi s ořechy, pikantní tousty, kmínový koláč s blaťáckým zlatem nebo nakládaný kozí sýr - Hlavní jídla - klasický guláš nebo paprikáš,...

Objev podobné jako Koření (978-80-87575-48-2)

cena 319.0 Kč
Detail

To nejlepší z čínské medicíny (978-80-7336-513-4)

Kniha - autor Joachim Stuhlmacher, 162 stran, česky, pevná bez přebalu matná Čínská medicína má tradici starou několik tisíc let – vyznačuje se dlouhodobějšími zkušenostmi než západní medicína. „Univerzální zákon ji a jang“, „pět fází proměn“ a koncept „čchi“ probouzejí i na Západě vzrůstající zájem. V této knize jsou hlavní aspekty komplexního čínského přírodního léčení představeny právě tak snadno pochopitelně jako obsáhle a prakticky. A protože již před 2000 lety „Klasik žlutého císaře pro vnitřní medicínu“ přiznal prevenci velmi důležitou roli, obsahuje tato kniha také mnoho hodnotných pokynů ke všeobecnému vedení života a k prevenci zdraví. Vedle úvodu do historie a filozofie jsou dále zevrubně popisovány koncepce léčení, metody diagnostiky a terapie. S mnoha praktickými tipy pro všední den se jedná o snadné, jednoduché užití čínské medicíny pro vyzkoušení doma.

Objev podobné jako To nejlepší z čínské medicíny (978-80-7336-513-4)

cena 218.0 Kč
Detail

Viva la vida!: aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile (978-80-87575-44-4)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni a dvou dílech s recepty kuchyně české je tady nový přírůstek - kniha plná notoricky známých i autentických pokrmů z kuchyní celé Jižní Ameriky. V kuchařce tak najdete přes 100 receptů - to nejlepší ze žhavé kuchyně Mexika, recepty na argentinská grilovaná masa a nejrůznější empanadas do ruky, recepty z Kuby včetně návodu na pravé kubánské mojito atd. Kniha je rozdělena do 7 kapitol: první zahrnuje opravdu originální recepty z kuchyní Karibiku a Střední i Jižní Ameriky (U jednoho stolu), druhá pak recepty, které se vztahují k nejrůznějším svátkům (Slavte fiestu!), celá jedna kapitola je pak věnovaná mexickým receptům (tacos, tortilly, plněné chilli papričky, guacamole, kukuřičká polévka, huevos rancheros…), následuje kapitola s recepty na gril (argentinské steaky + omáčka chimichurri, hovězí žebra ve stylu tex-mex) a nechybí ani kapitola se sladkým -...

Objev podobné jako Viva la vida!: aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile (978-80-87575-44-4)

cena 309.0 Kč
Detail

Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vegetariánská kuchařka z Edice Apetit nabízí víc než 150 vegetariánských a veganských receptů, které jsme připravili a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Neřídíme se přitom žádnou ideologií – spojovacím prvkem je radost z jídla a vaření. V knize najdete recepty na každý den - všední i sváteční. Začínáme snídaněmi pro zdárný start nového dne a přes vydatné polévky a vyladěné saláty pokračujeme k lákavým jídlům. Nechybí ani dobroty na party a sladké tečky se zdravým přesahem (bezlepkové, bez laktózy, bez cukru atd.). Veganské recepty jsou jasně označeny, u vegetariánských receptů často nabízíme i veganskou varinatu. Kapitoly: Na menší hlad: snídaně a svačiny Pevný základ: polévky Saláty Pro každý den Zvláštní příležitosti Mlsání s přidanou hodnoutou Servis

Objev podobné jako Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)

cena 309.0 Kč
Detail

Bez masa (978-80-87575-34-5)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu. Najdete tady zeleninové polévky, hlavní jídla i chuťovky pro vegetariány, ale i recepty, ve kterých se maso nebo ryby vyskytují jen v roli dochucovadla – jako v obyčejných jídlech z časů našich prababiček. A jako bonus si s námi dopřejte báječné dezerty plné zeleniny. Je vcelku vedlejší, jestli vás k tomu, abyste se s námi pustili do vaření bez masa, vedou etické, zdravotní, ekologické anebo úplně jiné důvody. Podstatné je, že labužníci ve vás nebudou strádat a že si pochutnáte.

Objev podobné jako Bez masa (978-80-87575-34-5)

cena 309.0 Kč
Detail

Slané pečení (978-80-87575-08-6)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná! Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční...

Objev podobné jako Slané pečení (978-80-87575-08-6)

cena 299.0 Kč
Detail

Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Dokážeme vám, že uvařit skvělou teplou večeři zvládnete i uprostřed hektického pracovního týdne! Nabízíme vám víc než 140 receptů na rychlé večeře, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi vše od sytých polévek, které nahradí hlavní chod, přes bleskové těstoviny, pokrmy z jednoho hrnce či pánve až po pomazánky, sendviče anebo pizzu. Každodenní vaření tak odteď bude vždycky radost!

Objev podobné jako Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)

cena 309.0 Kč
Detail

Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Osmá z řady kuchařek Edice Apetit nabízí 85 sladkých receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, vtipné pro děti, ohromující svatební) dorty, tak i super snadné dezerty, které připravíte během chvilky, když vás přepadne nečekaná návštěva anebo chuť na sladké. V kuchařce se mimo jiné dozvíte, jak správně vyšlehat bílky, rozpustit ve vodní lázni čokoládu, pracovat s fondánem, slavnostně - kytkami či ovocem - ozdobit dort, udělat čokoládové hobliny, pracovat se želatinou a jak na božské poháry a domácí zmrzlinu. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 8 kapitol: Klasické dorty a dezerty Čokoláda a kakao Zákusky z cukrárny Slavnostní dorty Dorty a dezerty s ovocem Nepečené dorty a dezerty Zmrzliny a poháry Servis

Objev podobné jako Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)

cena 309.0 Kč
Detail

Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka pro děti, novinka z edice Apetit, díky které uspokojíte chuťové buňky každého malého gurmána. Nevíte, co vařit dětem, aby to chutnalo celé rodině, a nudí vás opakovat pár prověřených jídel? Nabízíme vám kuchařku s více než 130 novými nápady a recepty. Najdete mezi nimi nejen dětskou klasiku, jako jsou těstoviny či sladká jídla, ale i vynalézavé recepty, ve kterých děti s chutí spořádají pořádnou porci zeleniny. Neopomněli jsme ani zdravější verzi fastfoodu, snadné narozeninové dorty a občerstvení na dětské oslavy. Všechny recepty jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit, a navíc otestovali na vlastních dětech! V Kuchařce pro děti najdete tyto kapitoly: •Vstávat a cvičit •Od pondělí do pátku •Natřete to fastfoodu •Nenápadný půvab zeleniny •Sladká jistota •O slavnosti a malých hostech

Objev podobné jako Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)

cena 309.0 Kč
Detail

Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)

Kniha – Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny. - 160 stran, česky, Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačinyS novou knihou z Edice Apetit se vám bude radostně vstávat i pracovat! Nabízíme v ní víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. V knize najdete návod na nejrůznější kaše a granoly, které vás doslova nabijí energií, superzdravá smoothie, vejce na mnoho způsobů, bleskové pomazánky, sladké svačinky pro děti i dospělé. Nechybějí ani recepty na domácí pečivo (housky, chleba, rohlíky či loupáky) anebo snídaně na vidličku či návod na výrobu oříškového mléka či přípravu kávy. S námi se budete těšit na každé nové ráno.V kuchařce Snídaně a svačiny najdete kapitoly:Vtipné kašeNa vidličkuVejce & vyPomazánkyPro sladké ránoS láskou doma dělanéTekuté zdravíServis

Objev podobné jako Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)

cena 369.0 Kč
Detail

Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná

Objev podobné jako Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)

cena 309.0 Kč
Detail

Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)

Kniha - Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstoviny - 236 stran, česky Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstovinyEdice THE BEST OF Apetit se rozrůstá o novou kuchařku, která obsahuje výběr 150 nejlepších receptů na těstoviny, které jsme v redakční kuchyni časopisu Apetit od roku 2004 připravili a ochutnali.Čerstvou pastu i obyčejné těstoviny, gnocchi i taštičky & spol. milujeme v redakci časopisu Apetit stejně jako vy. Otiskli jsme na ně stovky receptů, a tak trvalo opravdu dlouho, než jsme se shodli na těch nejlepších. Po vášnivých diskusích vám konečně nabízíme 150 nejoblíbenějších, osvědčených a do posledního detailu vyladěných receptů. Na 232 stranách najdete všechno od nesmrtelných italských těstovin a decentních pokrmů jako z dobrého restaurantu po bleskové recepty, které vaříme k večeři. Nechybějí ale ani milované recepty z trouby, těstovinové saláty, polévky, ani sladká...

Objev podobné jako Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)

cena 419.0 Kč
Detail

Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře. Z receptů a doporučení si vyberou ti, kteří s rybami a mořskými plody teprve chtějí začít i ti, kteří je už dávno pravidelně připravují a hledají nové nápady. Lovte a vařte s chutí!

Objev podobné jako Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)

cena 310.0 Kč
Detail

Města jako partner v procesu vládnutí: Případ českých a německých měst (978-80-210-6544-4)

Kniha - autor Vratislav Havlík, 168 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Města jako aktuálně diskutovaný aktér evropské integrace mohla významněji začít spadat do zájmu evropských studií až s reformou a rozvojem regionální politiky EU na konci 80. let 20. století. Souvisí to především s tehdy nově zavedeným principem partnerství, který města, stejně jako hospodářské a sociální aktéry, více zapojoval do jednotlivých fází tvorby regionální politiky. Od té doby je v rámci konceptů vládnutí město vnímáno jako relevantní aktér, ovšem spektrum jeho pravomocí a možností při vytváření politiky EU se jeví jako dost nejasné a víceméně neprobádané. Kniha se tak za použití komparativní perspektivy pokouší nabídnout přehled reálných možností českých a německých velkoměst v rámci víceúrovňového vládnutí regionální politiky EU, který bude moci sloužit jako základ pro další studie, ať již na bázi zkoumání vzorku jiných zemí, či jiných společných politik EU.

Objev podobné jako Města jako partner v procesu vládnutí: Případ českých a německých měst (978-80-210-6544-4)

cena 185.0 Kč
Detail

Krásné Vánoce: Sváteční inspirace od českých blogerek (978-80-253-5219-9)

Kniha - autor Lucie Grusová; Svatava Vašková; Lucie Velíšková, 176 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Užijme si společně magické období od adventu do silvestra! Foodblogerka Coolinářka spojila své síly se známými blogerkami a instagramerkami a vznikla kniha plná DIY nápadů, receptů a kouzelné atmosféry. Každý si zde najde to své. Nechybí recepty na tradiční i netradiční vánoční jídla a cukroví, ale také inspirace ze zahraničních kuchyní. Stejně tak návody a tipy, jak dekorovat svůj dům či byt, originálně zabalit dárky, či si vyrobit vlastní vánoční ozdoby.

Objev podobné jako Krásné Vánoce: Sváteční inspirace od českých blogerek (978-80-253-5219-9)

cena 299.0 Kč
Detail

Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží,...

Objev podobné jako Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)

cena 309.0 Kč
Detail

Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Ve čtyřech tematicky rozdělených kapitolách vám nabízíme 103 receptů na dokonale vyladěná menu o několika chodech a pro každou příležitost - klasiku na neděli, na Velikonoce, vánoční svátky, svatbu, Nový rok i menu, které zvládnete uvařit na chalupě, či pořádnou hostinu pod širým nebem. Jedno menu je klasické a hotové do 30 minut, další nové a svěží, jiné opulentní… Recepty si tu vyberou všichni - začátečníci i pokročilí, milovníci české i světové kuchyně a pamatujeme i na vegetariány. Kuchařka je rozdělena do 4 větších kapitol: na rodinný oběd (klasika s pečeným kuřetem, menu podle šéfkuchaře, Svátky (Vánoce, Velikonoce, Nový rok), S přáteli u stolu (Valentýn, Silvestr, dámská jízda, BBQ) a Letem světem - menu inspirované cizinou (italské menu, francouzské, mexické, americké díkuvzdání, španělské tapas, oslava čínského nového roku…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrané redaktorkami Apetitu a doplněné tipy a...

Objev podobné jako Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)

cena 310.0 Kč
Detail

Jaro: Svěží jídla ze sezonních surovin (978-80-87575-49-9)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářkých trhů a reflektuje trendy vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chyběr ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami. Kuchařka má 160 stran a obsahuje víc než 100 receptů - testovaných v redakční kuchyni časopisu Apetit a vyladěných k dokonalosti. Kromě receptů v knize najdete tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se k nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům (např špenátovou polévku na Zelený čvrtek, kopřvovou nádivku na Velikonoce atd.), přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd. Podle autorky kuchařek edice...

Objev podobné jako Jaro: Svěží jídla ze sezonních surovin (978-80-87575-49-9)

cena 309.0 Kč
Detail

Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná 150 nejlepších polévkových receptů z české kuchyně i ze všech koutů světaSepsali jsme pro vás 150 nejlepších receptů z české kuchyně i ze všech koutů světa. Všechny jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V kuchařce Polévka je grunt najdete klasické i moderní verze polévek, krémové i čiré, a k nim nespočet tipů na zavářky, knedlíčky, krutonky a další vylepšení. Nechybí ani osvěžující studené polévky na léto a podrobné postupy na vývary. To všechno dohromady tvoří skládačku, podle níž uvaříte jakoukoli polévku, na kterou si vzpomenete.Kuchařka Polévka je grunt je rozdělena do šesti kapitol:- Od vývarů po krutonky- Klasika- Světové- 100+ 1 nápad- Vydatné- Studené

Objev podobné jako Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)

cena 309.0 Kč
Detail

The best of Apetit Česko & Slovensko (978-80-87575-87-1)

Kniha - 236 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Oslavujete stejně jako my v redakci Apetitu nejraději dobrým jídlem? Tak využijte 100. výročí založení Československa hostinou z toho nejlepšího, co společná historie nabízí. V naší nové kuchařce najdete přes 160 receptů. Začínáme v časech první republiky, kterou považujeme za zlatý věk české kuchyně, následují jídla z období před listopadem, kdy jen um a tvořivost maminek a babiček dokázaly zastřít, že regály obchodů zejí prázdnotou, a i přes zoufalý sortiment obchodů se na domácích stolech objevovalo víc než jen tehdy rozšířené UHO. Posledním střípkem z historie jsou recepty 21. století, v nichž ožívají polozapomenuté suroviny i receptury ve svěžích nových kombinacích inspirovaných kuchyněmi celého světa. K tomu jsme ještě přidali výlet na venkov, kde to voní prázdninami a babiččinými koláči, a cestu do města, v němž se snoubí elegantní styl s rychlým tempem, a tak tu najdete recepty na neděli i všední den....

Objev podobné jako The best of Apetit Česko & Slovensko (978-80-87575-87-1)

cena 461.0 Kč
Detail

Podívejte se také