Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz

Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží,...

Podívejte se také Les Filous Bon Appetit Miska nerezová (CHPmf0358nad)

cena 309.0 Kč
Detail

Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)

Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží, na sýry do Alp i do cukrárny na sladkosti (těšte se na crepes Suzette, meringue s levandulí, makronky, creme brulee, třešňový clafoutis, čokoládový fondant, tarte tatin…) Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít francouzské suroviny (od sýrů až po víno) a prozradíme i tipy, jak jíst a žít jako Francouzi.

Podívejte se také Sýry (978-80-87575-12-3)

cena 357.0 Kč
Detail

Umění francouzské kuchyně (978-80-7462-441-4)

Kniha - autor Julia Childová; Louisette Bertholleová; Simone Becková, 896 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně.Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky,...

Podívejte se také OPINEL VRI N°125 Bon Appetit Nůž příborový černá 1ks (001593)

cena 419.0 Kč
Detail

Umění francouzské kuchyně (978-80-746-2441-4)

Elektronická kniha - autor Julia Childová, 896 stran Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně.Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o...

Objev podobné jako Umění francouzské kuchyně (978-80-746-2441-4)

cena 298.0 Kč
Detail

eitech® Kuchyně Bon Appetit

Díky této kuchyni mohou děti vařit jako dospělí. S dřezem, 2 plotýnkami a troubou nestojí prvním pokusům nic v cestě. V této troubě se jistě podaří vše od chutného koláče až po slavnostní nedělní jídlo. Součástí je hrnec s pokličkou, pánvička, 3 kuchyňské potřeby, chňapka, solnička, pepřenka, digestoř, hodiny s pohyblivými ručičkami a otočné knoflíky s klikavými zvuky Podrobnosti: Rozměr: 60 x 30 x 78 cm Výška pracovní desky: 46 cm Od 3 let. Pozor Nevhodné pro děti do tří let. Obsahuje malé části, které by mohly být spolknuty. Nebezpečí udušení!

Objev podobné jako eitech® Kuchyně Bon Appetit

cena 2417.0 Kč
Detail

Umění francouzské kuchyně 2 (978-80-7462-866-5)

Kniha - autor Julia Childová; Simone Becková,, česky, pevná s přebalem lesklá Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které inspirovalo celou generaci Američanů a pomohlo jim vytyčit nová kritéria v oblasti kulinářského vkusu a kuchařského umění.

Objev podobné jako Umění francouzské kuchyně 2 (978-80-7462-866-5)

cena 209.0 Kč
Detail

Lehká kuchyně: Vyladěné recepty pro zdraví a energii (978-80-87575-84-0)

Kniha - 244 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tahle kuchařka je určena všem, kdo chtějí odlehčit jídelníček a jíst zdravěji, aniž by při tom rezignovali na skvělou chuť. Nabízíme v ní přes 100 receptů, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit, a osvědčené tipy, jak vařit více zeleniny a luštěnin i jak na talíř dostat nové či neotřelé suroviny. V knize najdete nejrůznější snídaňové kaše, svačiny, které vám dodají energii, vyvážená hlavní jídla s masem i bez, nápady na obědy s sebou, superzdravé přílohy a nezapomněli jsme ani na sladkosti s minimem tuku a přidaného cukru. S námi budete žít líp a cítit se brzy fit!

Objev podobné jako Lehká kuchyně: Vyladěné recepty pro zdraví a energii (978-80-87575-84-0)

cena 309.0 Kč
Detail

Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi, ) a vybrané regionální speciality např. z Jižního Tyrolska nebo Sicílie… A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo... Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky...

Objev podobné jako Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)

cena 339.0 Kč
Detail

Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Spojené státy nejsou jen domovem hamburgerů, hotdogů, donatů a splněných amerických snů. Zrodily se tu slavné recepty např. na vejce Benedict, salát Caesar, dort Red velvet a spousty dalších sendvičů, dezertů atd. Procestovali jsme USA křížem krážem - od východu na západ, bychom pro vás všechny tyhle recepty posbírali a sepsali do jedné knihy. Naučíme vás v ní grilovat na americký způsob, upéct nelepší jablečný páj i newyorský cheesecake, nazdobit cupcaky, prozradíme oblíbené recepty tex-mex kuchyně, jak na humra atd. Všechny recepty jsou vyzkoušeny a vyladěny v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kapitoly: Big Apple Na cestě Jižanské blues S rodinou u stolu Kouřové signály Sladký konec

Objev podobné jako Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1)

cena 309.0 Kč
Detail

Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Česká kuchyně je ta, kterou máme zmáknutou dokonale, kterou milujeme a umíme vařit, a tak po kuchařce Honzo, vstávej, vychází druhý díl věnovaný právě naší klasice. Najdete v něm recepty, které využijete po celý rok a při každé příležitosti. Ukážeme vám, jak uspořádat vepřové hody klidně v malém bytě, naučíme vás jíst a zpracovávat sladkovodní ryby a zvěřinu, prozradíme recepty na oblíbená hospodská jídla, jako je třeba dršťková polévka, pečená vepřová žebra anebo koleno, naučíme vás péct hity z cukráren - poctivě a podle ověřených receptů a přidáme i recepty na takové poklady české kuchyně, jako jsou chodské koláče nebo frgály. Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol: Sváteční hody (masopust, zabijačka, posvícení, svatomartinské hody) Volání divočiny (recepty na zvěřinu) Pořádný úlovek (jak nejlépe upravit sladkovodní ryby) Ta naše hospoda (hospodská jídla: nakládaný hermelín, utopence, gulášovka,...

Objev podobné jako Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2)

cena 310.0 Kč
Detail

Restaurant Evropa: aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem (978-80-87575-81-9)

Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých částí Evropy – najdete v ní recepty ze staré dobré Anglie (roastbeef, fish and chips, typicky anglickou snídani), ale i skotská vejce nebo irský hrnec. Kapitola Pod jižním sluncem nabídnce to nejlepší z Itálie, Španělska a Portugalska, jedna celá kapitola je věnována balkánské nebo skandinávské kuchyni. Do kuchařky jsme zařadili i největší francouzské hity (lotrinský koláč, galetky, hovězí po burgundsku), , ale také recepty na belgické wafle nebo švýcarské fondue. Oblíbené pokrmy maďarské, slovenské a rakouské kuchyně pak najdete v kapitole c. a k. nostalgie. Kapitoly: c. a k. nostalgie Pod jižním sluncem Prostě Balkán V ráji sýrařů a labužníků Za kanálem La Manche...

Objev podobné jako Restaurant Evropa: aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem (978-80-87575-81-9)

cena 309.0 Kč
Detail

Sýry (978-80-87575-12-3)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sýrů jsou na světě stovky druhů a receptů se sýry je ještě víc! Další, už 15. přírůstek do úspěšné Edice Apetit tak obsahuje 130 pečlivě vybraných a otestovaných receptů na nejrůznější pokrmy obsahující větší či menší množství různých druhů sýra - od předkrmů po dezert. V knize najdete klasiku všech klasik - nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku 4 formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky či sendviče, které zaženou malý hlad, křupavé saláty, kterým sýry dodaly nový rozměr, anebo světově proslulý cheesecake. Dozvíte se také, jak si vyrobit domácí čerstvý sýr, arabský sýr labne anebo ricottu, jak sýry skladovat i jak a s čím je servírovat… Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Sýr v hlavní roli - Polévky - Téměř bez masa - Hlavní chod - Saláty & chuťovky

Objev podobné jako Sýry (978-80-87575-12-3)

cena 310.0 Kč
Detail

Viva la vida!: aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile (978-80-87575-44-4)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni a dvou dílech s recepty kuchyně české je tady nový přírůstek - kniha plná notoricky známých i autentických pokrmů z kuchyní celé Jižní Ameriky. V kuchařce tak najdete přes 100 receptů - to nejlepší ze žhavé kuchyně Mexika, recepty na argentinská grilovaná masa a nejrůznější empanadas do ruky, recepty z Kuby včetně návodu na pravé kubánské mojito atd. Kniha je rozdělena do 7 kapitol: první zahrnuje opravdu originální recepty z kuchyní Karibiku a Střední i Jižní Ameriky (U jednoho stolu), druhá pak recepty, které se vztahují k nejrůznějším svátkům (Slavte fiestu!), celá jedna kapitola je pak věnovaná mexickým receptům (tacos, tortilly, plněné chilli papričky, guacamole, kukuřičká polévka, huevos rancheros…), následuje kapitola s recepty na gril (argentinské steaky + omáčka chimichurri, hovězí žebra ve stylu tex-mex) a nechybí ani kapitola se sladkým -...

Objev podobné jako Viva la vida!: aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile (978-80-87575-44-4)

cena 309.0 Kč
Detail

Nástěnné hodiny s římskými číslicemi Bon Appetit – Ø 30*3 cm / 1*AA 6KL0603

Nástěnné hodiny s římskými číslicemi Bon Appetit – Ø 30*3 cm / 1*AA Barva: VícebarevnéHmotnost: 0,3 kgMateriál: MDF

Objev podobné jako Nástěnné hodiny s římskými číslicemi Bon Appetit – Ø 30*3 cm / 1*AA 6KL0603

cena 339.0 Kč
Detail

Česká kuchyně (978-80-7253-420-3)

Kniha - autor Harald Salfellner, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vepřová kolena a svíčková, to však zdaleka není všechno. České země jsou totiž truhlou lukulských pokladů skrývající bohatství lahůdek a dobrot, a to přímo v srdci Evropy. Posaďte se tedy ke kuchyňskému stolu českého národa a nechte si naservírovat to nejlepší, co česká kuchyně nabízí. Je libo ještě trochu pražské šunky?

Objev podobné jako Česká kuchyně (978-80-7253-420-3)

cena 303.0 Kč
Detail

Les Filous Bon Appetit Miska nerezová (CHPmf0358nad)

Miska pro psy - materiál nerez, na vodu, na krmivo Klíčové přednosti misky pro psy LES FILOUS Miska pro psy LES FILOUS, kterou váš mazlíček určitě ocení K její výrobě slouží nerez

Objev podobné jako Les Filous Bon Appetit Miska nerezová (CHPmf0358nad)

cena 179.0 Kč
Detail

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni (978-80-7546-173-5)

Kniha - autor Jaroslava Bednářová, 328 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že - bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; - meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře; - chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová; - jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a...

Objev podobné jako Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni (978-80-7546-173-5)

cena 289.0 Kč
Detail

44 lekcí (978-80-88407-97-3)

Elektronická kniha - autor Niklas Goeke, 240 stran, česky Jaké by to bylo, kdybyste každou noc klidně spali s vědomím, že pro ochranu a růst svých peněz děláte to nejlepší, co můžete? Co kdyby vám k dosažení tohoto pocitu stačily jen 4 minuty denně? Během pouhých 4 minut denně přehodnotíte myšlení o penězích od základů, vybudujete si lepší finanční návyky a naučíte se rozumně investovat. Osvojíte si nadčasové finanční zásady a lepší přístupy k budování bohatství – některé osvědčené po desetiletí, jiné zcela nové. Kromě toho se zbavíte mýtů a předsudků o penězích, které vás zbytečně stojí peníze. Dozvíte se: Jak si ze spoření udělat zábavu Jak bohatí byste měli být v jakém věku Proč byste nikdy neměli podceňovat svou schopnost začít v malém O 7 nových třídách aktiv, které dav ještě neobjevil (a ne, nejsou to jen kryptoměny) O 7 nadčasových vzorcích pro investování, včetně vzorce „Magic“, „Tenbagger“ a „Scuttlebutt“ Kniha z vás...

Objev podobné jako 44 lekcí (978-80-88407-97-3)

cena 209.0 Kč
Detail

Srdceboly (978-80-87166-09-3)

Kniha - autor Simona Monyová, 128 stran, česky, pevná bez přebalu matná Svatební pochod mi vždy připomíná hudbu, která se hraje, když vojáci táhnou do boje,“ řekl lyrický básník Heinrich Heine a nevědomky tak s předstihem naprosto dokonale vystihl obsah knihy Srdceboly. Je to příběh o manželství, které začíná okázale se vší parádou a končí na bojišti, je to příběh plný vášně, intrik, touhy, žárlivosti, sexu, paniky ze stárnutí, osobní nezralosti, lží a pomstychtivosti. Je to příběh pro všechny z Vás, kteří už vědí, že manželství není souboj. V souboji se totiž dá vyhrát.

Objev podobné jako Srdceboly (978-80-87166-09-3)

cena 141.0 Kč
Detail

OPINEL VRI N°125 Bon Appetit Nůž příborový černá 1ks (001593)

Nůž s pevnou čepelí, délka čepele 11 cm, celková délka 11 cm Hledáte spolehlivý nůž s pevnou čepelí? OPINEL VRI N°125 Bon Appetit Nůž příborový černá 1ks je standardní typ nože, který vás zaujme kompaktní konstrukcí a ostrou čepelí. Celková délka nože je 11 cm. Nůž Opinel potěší kvalitou zpracování a odolností, která jej zachová dlouho ostrý. Stěžejní parametry nože OPINEL VRI N°125 Bon Appetit Nůž příborový černá 1ks Jde o nůž s pevnou čepelí

Objev podobné jako OPINEL VRI N°125 Bon Appetit Nůž příborový černá 1ks (001593)

cena 279.0 Kč
Detail

Zima: Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (978-80-87575-83-3)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Nová kuchařka z edice Apetit sezona, která vychází už 9. 11. 2017, přináší spoustu nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit svátky i dlouhé zimní večery. Vychutnejte si to nejleps?i?, co ma?te ve spi?z?i a co nabi?zeji? zimni? trhy i supermarkety! Ve c?tvrte?m di?lu sezonni? r?ady kuchar?ek z kuchyne? c?asopisu Apetit najdete vi?ce nez? 100 receptu? na mrazive? me?si?ce prosinec, leden a u?nor. Napec?te a navar?te si s na?mi na sva?tky, zahr?ejte se syty?mi pole?vkami, pokrmy z lus?te?nin a obilnin i teply?mi sala?ty ze zimni? zeleniny. Nezapomne?li jsme ani na to, z?e zima je sezona vepr?ovy?ch hodu?. Di?ky nas?im receptu?m va?m bude ZIMA za kamny i na lyz?i?ch pe?kne? ubi?hat! V kuchařce Zima najdete tyto kapitoly: " Prosinec - prosincové svátky " Leden - lednové střízlivění " Únor - únorové radosti

Objev podobné jako Zima: Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (978-80-87575-83-3)

cena 310.0 Kč
Detail

Umění francouzské kuchyně - Julia Childová - e-kniha

eBook: Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než pět desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.

Objev podobné jako Umění francouzské kuchyně - Julia Childová - e-kniha

cena 298.0 Kč
Detail

Superbyliny (978-80-87575-77-2)

Kniha - 168 stran, česky Seznamte se s padesátkou bylin, hub a ostatních přírodních látek, které vás dokážou ochránit před nástrahami znečištěného životního prostředí a stresu, ale také pomohou zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost a dodají potřebnou chuť do života. Umějí přispěchat na pomoc v boji proti škále civilizačních i infekčních chorob, jejichž seznam se každoročně rozrůstá o nové položky a oficiální medicína je na ně stále krátká. Proto jsme je nazvali Superbylinami a vybrali pro vás jen takové, které si můžete vypěstovat na své zahradě, balkonu či okenním parapetu sami nebo je nasbírat v přírodě. Portréty bylin doplňuje obecná část s řadou praktických informací na jejich pěstování a zpracování. V závěru knihy najdete víc než dvacet užitečných receptů z některých z nich.

Objev podobné jako Superbyliny (978-80-87575-77-2)

cena 319.0 Kč
Detail

Moučníky (978-80-87575-06-2)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha Moučníky obsahuje víc než 100 receptů na klasické i nové sladkosti pro každý den. Kniha o 160 stranách je rozdělená do kapitol: Recepty od babičky, Bábovky & chlebíčky, Buchty na plech, Muffiny & Cupcaky, Ovocné moučníky, Rolády & záviny, kapitolu Zdravé & lákavé Sladká jídla Pěkně pohromadě v ní najdete všechny recepty, které potřebujete pro běžné sladké pečení – na nedělní odpoledne, pro nečekanou návštěvu, na snídani nebo dětem ke svačině. Autorky kuchařky zařadily i tradiční recepty jako jsou kynuté buchty, lívance, koblihy, koláče s drobenkou a další stálice české kuchyně s podrobným postupem, takže je zvládne připravit úplně každý. A nechybí ani praktický servis a spousta užitečných rad.

Objev podobné jako Moučníky (978-80-87575-06-2)

cena 309.0 Kč
Detail

Grilování (978-80-87575-05-5)

Kniha - autor redakce časopisu Apetit; Kateřina Švejdová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na grilZe 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového."Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se...

Objev podobné jako Grilování (978-80-87575-05-5)

cena 309.0 Kč
Detail

Bylinky (978-80-87575-42-0)

Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezerty i tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete! Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…) Na malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…) Maso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami) Ryby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem) Těstoviny a noky Voňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…)

Objev podobné jako Bylinky (978-80-87575-42-0)

cena 310.0 Kč
Detail

Luštěniny (978-80-87575-93-2)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka z edice Apetit plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světaJsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! Díky naší nové kuchařce se luštěniny jistě probojují na špičku žebříčku vašich oblíbených surovin. Sepsali jsme pro vás 130 receptů s mnoha druhy luštěnin z domova, z Evropy i z nejrůznějších koutů zeměkoule. Připravili jsme je a k dokonalosti vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit.V téhle kuchařce najdete pokrmy tradiční i moderní, slané, pikantní, ale také sladké. Vaříme v nich ze starých známých - čočky, hrachu a fazolí - i z novinek posledních let a znovuobjevených druhů, jako jsou cizrna, mungo, azuki, boby a další. S námi si na luštěninách opravdu pochutnáte!V kuchařce Luštěniny najdete tyto kapitoly- Čočka- Hrách & cizrna- Fazole- Vigna- Ostatní- Servis

Objev podobné jako Luštěniny (978-80-87575-93-2)

cena 309.0 Kč
Detail

Zmrzliny (978-80-87575-95-6)

Kniha - autor Kateřina Kočičková, 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tajemství zmrzliny odhaleno! Naučte se připravit smetanové i ovocné ledové pochoutky ze zmrzlinovače, mrazáku nebo na dřívku. Neznáme nikoho povolanějšího, kdo by vás jejich výrobou mohl provést krok za krokem, než je právě Katka Kočičková. Zmrzlinu miluje odjakživa a přes jedenáct let ji doma i vyrábí. Za ty roky zvládla nashromáždit nejen řádku osvědčených receptů, ale také spoustu informací, jak na to, aby se vždy povedla. A teď se s vámi o všechny své znalosti a fígle podělí! V kuchařce Zmrzliny, první podrobné zmrzlinové kuchařce na českém trhu, naleznete přes 90 receptů na ty nejlepší zmrzliny, sorbety a další dobroty, jako jsou křupavé kornoutky či sladké polevy. Přesvědčte se, že zmrzlinu má cenu mlsat i vyrábět v každém ročním období! V kuchařce Zmrzliny najdete tyto kapitoly: Milovaná klasika Svěží jaro Báječné léto Úrodný podzim Radostná zima...

Objev podobné jako Zmrzliny (978-80-87575-95-6)

cena 309.0 Kč
Detail

Drůbež (978-80-87575-04-8)

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Jedenáctá kuchařka z Edice Apetit Drůbež právě vychází! Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol – Polévky, Pro každý den, Kuře v hlavní roli, Kachna, krůta & spol., S vůní dálek, Chuťovky & saláty, Nádivky & Přílohy a Servis. Mezi 110 recepty si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Kuchařka je totiž plná rychlých večeří pro každý den, slavnostních pečínek, neotřelých polévek a exotických lahůdek, nechybí ani recepty na chutné přílohy a nádivky a praktické tipy, jak vybírat suroviny a na co si při jejich nákupu dávat pozor. Kapitola Servis obsahuje podrobný návod na porcování a vykostění kuřete a spoustu triků a zlepšováků. Všechny recepty jsou vyzkoušené a ověřené redakcí časopisu Apetit i jeho čtenáři.

Objev podobné jako Drůbež (978-80-87575-04-8)

cena 310.0 Kč
Detail

Vánoce (978-80-87575-03-1)

Kniha – 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Desátá kuchařka Vánoce z Edice Apetit nabízí přes 125 receptů. Vánoční kuchařka je jediná kniha, kterou od teď budete na Vánoce potřebovat. Recepty můžete připravovat od Adventu až po Štěpána. Pečte s námi cukroví, míchejte horké nápoje a likéry pro předvánoční čas, vyrábějte jedlé dárky nebo slavnostní menu pro Štědrý den a svátky vánoční. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 6 kapitol: Advent Cukroví Jedlé dárky Štědrý večer Dezerty

Objev podobné jako Vánoce (978-80-87575-03-1)

cena 310.0 Kč
Detail

Čokoláda (978-80-87575-56-7)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá 24. kuchařka Edice Apetit 160 stran, 7 kapitol s těmi nejčokoládovějšími recepty na světě. Nabízíme vám víc než 106 receptů z čokolády a kakaa, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi nápady na víkendové pečení, tipy na slavnostní dorty i sladké maličkosti pro každodenní potěšení. A jako bonus přidáme i recepty, které vás přesvědčí, že čokoládě to sluší i v kombinaci s chilli a masem. Být čokoholikem je tak snadné…

Objev podobné jako Čokoláda (978-80-87575-56-7)

cena 319.0 Kč
Detail

Koření (978-80-87575-48-2)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Polévky - lehké, krémové i husté, že v nich stojí lžíce (výborná ostrá mrkvová polévka se sedmi druhy koření nebo lehký kapří vývar se šafránem) - Chuťovky & saláty - zapékané chilli papričky plněné sýrem, kořeněné směsi s ořechy, pikantní tousty, kmínový koláč s blaťáckým zlatem nebo nakládaný kozí sýr - Hlavní jídla - klasický guláš nebo paprikáš,...

Objev podobné jako Koření (978-80-87575-48-2)

cena 319.0 Kč
Detail

Rýže (978-80-87575-31-4)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná V knize najdete polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…). Nezapomněli jsme ani na pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi. Z víc než stovky receptů, vyzkoušených a ověřených redakcí časopisu Apetit, si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Nabízíme totiž jak českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle… Zvláštní pozornost jsme věnovali jednotlivým druhům rýže - v receptech se tak objeví např. jasmínová rýže, divoká rýže, rýže na rizoto, červená rýže... Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky Přílohy & saláty Rýže v hlavní roli Rizota Podávejte s… rýží Chuťovky Rýžové nudle a rýžový papír Dezerty + servis

Objev podobné jako Rýže (978-80-87575-31-4)

cena 309.0 Kč
Detail

Překotná srdce (978-80-88411-09-3)

Kniha - autor Alena Wagnerová, 136 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V nové próze Aleny Wagnerové se čtenář setkává s řadou kulturně i duchovně významných historických osobností – světícím biskupem pražským a kunsthistorikem Antonínem Podlahou, spisovatelem Karlem Krausem, básníkem Reinerem Mariou Rilkem, malířem Maxem Švabinským a Johannesem a Sidonií Nádhernými. Nejde však o historický román, nýbrž o novelu v dopisech. Zvolená forma fiktivní korespondence mezi Antonínem Podlahou, Karlem Krausem a Johannesem Nádherným autorce umožňuje zachytit vnitřní život hlavních postav, proniknout do jejich vztahů a prožívání. Stáváme se svědky jejich hledání toho, co znamená blízkost druhého člověka nebo jeho, byť dočasná, ztráta, a především různých podob vztahu mezi mužem a ženou – od duchovních sympatií a platonického sblížení přes lásku neopětovanou a zavrženou až k intenzivnímu, téměř milostnému sourozeneckému vztahu.

Objev podobné jako Překotná srdce (978-80-88411-09-3)

cena 165.0 Kč
Detail

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy: aneb dědictví našich babiček (978-80-87737-50-7)

Kniha - autor Roman Vaněk, 216 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Knižní bestseller "Poklady klasické čeké kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry ale i profesionální kuchaře. Kniha bezpečně zaujme své čelní místo v knihovně každého milovníka poctivé kuchyně.

Objev podobné jako Kouzlo kuchyně Čech a Moravy: aneb dědictví našich babiček (978-80-87737-50-7)

cena 379.0 Kč
Detail

Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vegetariánská kuchařka z Edice Apetit nabízí víc než 150 vegetariánských a veganských receptů, které jsme připravili a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Neřídíme se přitom žádnou ideologií – spojovacím prvkem je radost z jídla a vaření. V knize najdete recepty na každý den - všední i sváteční. Začínáme snídaněmi pro zdárný start nového dne a přes vydatné polévky a vyladěné saláty pokračujeme k lákavým jídlům. Nechybí ani dobroty na party a sladké tečky se zdravým přesahem (bezlepkové, bez laktózy, bez cukru atd.). Veganské recepty jsou jasně označeny, u vegetariánských receptů často nabízíme i veganskou varinatu. Kapitoly: Na menší hlad: snídaně a svačiny Pevný základ: polévky Saláty Pro každý den Zvláštní příležitosti Mlsání s přidanou hodnoutou Servis

Objev podobné jako Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)

cena 309.0 Kč
Detail

Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)

Kniha - 188 stran, česky Bydlet se dá hezky za každých okolností. Důkazem toho je kniha nejzajímavějších proměn z produkce časopisu Marianne Bydlení. Stačí se jen odhodlat ke změně a mít po svém boku někoho, kdo vás podpoří, přinese skvělé nápady a případně vyřeší zapeklité situace. Takovými průvodci na cestě za krásnějším domovem jsou interiéroví designéři pevně spjatí právě s Marianne Bydlení. Jejich inspirativní proměny obývacích pokojů, kuchyní, ložnic, předsíní, zahradních domků a altánů vycházejí jako první knižní počin Marianne Bydlení.

Objev podobné jako Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)

cena 271.0 Kč
Detail

Bez masa (978-80-87575-34-5)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu. Najdete tady zeleninové polévky, hlavní jídla i chuťovky pro vegetariány, ale i recepty, ve kterých se maso nebo ryby vyskytují jen v roli dochucovadla – jako v obyčejných jídlech z časů našich prababiček. A jako bonus si s námi dopřejte báječné dezerty plné zeleniny. Je vcelku vedlejší, jestli vás k tomu, abyste se s námi pustili do vaření bez masa, vedou etické, zdravotní, ekologické anebo úplně jiné důvody. Podstatné je, že labužníci ve vás nebudou strádat a že si pochutnáte.

Objev podobné jako Bez masa (978-80-87575-34-5)

cena 309.0 Kč
Detail

Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)

Kniha - 164 stran, slovensky, pevná bez přebalu matná V štyroch tematicky rozdelených kapitolách vám ponúkame 103 receptov na dokonale vyladené menu o niekoľkých chodoch a pre každú príležitosť - klasiku na nedeľu, na Veľkú noc, vianočné sviatky, svadbu, Nový rok, aj menu, ktoré zvládnete uvariť na chalupe, či poriadnu hostinu pod holým nebom . Jedno menu je klasické a hotové do 30 minút, ďalšie nové a svieže, iné opulentné ... Recepty si tu vyberú všetci - začiatočníci aj pokročilí, milovníci slovenskej i svetovej kuchyne a pamätáme aj na vegetariánov. Kuchárka je rozdelená do 4 väčších kapitol: Rodinný obed (klasika s pečeným kuraťom, menu podľa šéfkuchára), Sviatky (Vianoce, Veľká noc, Nový rok), S priateľmi pri stole (Valentín, Silvester, dámska jazda, BBQ) Letom svetom - menu inšpirované cudzinou (talianske menu, francúzskej, mexickej, americkej vďakyvzdania, španielske tapas, oslava čínskeho nového roka ...). Všetky recepty sú starostlivo vybrané...

Objev podobné jako Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)

cena 289.0 Kč
Detail

Slané pečení (978-80-87575-08-6)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná! Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční...

Objev podobné jako Slané pečení (978-80-87575-08-6)

cena 299.0 Kč
Detail

Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Dokážeme vám, že uvařit skvělou teplou večeři zvládnete i uprostřed hektického pracovního týdne! Nabízíme vám víc než 140 receptů na rychlé večeře, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi vše od sytých polévek, které nahradí hlavní chod, přes bleskové těstoviny, pokrmy z jednoho hrnce či pánve až po pomazánky, sendviče anebo pizzu. Každodenní vaření tak odteď bude vždycky radost!

Objev podobné jako Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)

cena 309.0 Kč
Detail

30 minut v kuchyni: Chutně, snadno a bez námahy aneb více než 80 receptů, se kterými si v kuchyni o (978-80-88387-69-5)

Kniha - 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Úplně normální kuchařka pro úplně normální lidi. Taková je tato kniha! Rychle. Levně. Chutně. Jednoduše. Přesně tak vás naučíme vařit! Přidejte se k více než 150 000 kuchařů a kuchařek, kteří již vaří se značkou 30 minut v kuchyni. Nová publikace plná jedinečných dokonalých receptů z normálních surovin je tady. •Máte rádi jídlo, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? •Chcete si chodit si do kuchyně odpočinout •Vařit z jednoduchých surovin, které snadno seženete v běžném obchodě? •Nemáte bezedný rozpočet, ale chcete si dopřávat super jídlo za super ceny? Všech 80 receptů z této kuchařky hravě zvládne i začátečník a vystačíte si se surovinami z běžné sámošky. Vsadíme se, že kamkoliv zabodnete prst na tom si pochutná celá rodina. Protože jídlo musí dobře chutnat. Všechny recepty jsou navíc připraveny tak, aby šetřily nejen váš čas, ale také peněženku. Protože levně, nemusí...

Objev podobné jako 30 minut v kuchyni: Chutně, snadno a bez námahy aneb více než 80 receptů, se kterými si v kuchyni o (978-80-88387-69-5)

cena 339.0 Kč
Detail

Jak mluví zvířátka + CD (978-80-87731-09-3)

Kniha - autor Radmila Gregorová; Luca Gualco; Dalibor Gregor, 32 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Nová celobarevná fotografická kniha pro děti z opavského foto & nakladatelství Ing. Dalibor Gregor obsahuje roztomilé fotografie zvířat a dětské básničky s jednoduchým hudebním zápisem motivu skladeb z CD. Klavírní skladbičky pro děti složil pan Luca Gualco, italský klavírista a skladatel. Autorkou veršů je Radmila Gregorová, fotograficky ji doplnil fotograf Dalibor Gregor. Verše na CD vyprávějí známí herci paní Jana Boušková a pan Václav Vydra. Kniha s CD vznikla ve spolupráci s Nadačním fondem Českého rozhlasu Světluška, kterému bude určena část výtěžku z prodeje knihy.

Objev podobné jako Jak mluví zvířátka + CD (978-80-87731-09-3)

cena 119.0 Kč
Detail

Meče slova: Diel tretí (978-80-89993-09-3)

Kniha - autor Priscilla Shirerová; Gina Detwilerová, 320 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá V záverečnej knihe trilógie sa kráľovskí bojovníci dočkajú posledného kúska výzbroje – mečov, ktoré im Ruwach prisľúbil už na začiatku ich dobrodružstva v neviditeľnej ríši Ahoratos. A to v pravý čas, pretože musia čeliť svojmu úhlavnému nepriateľovi, ktorý začal zhromažďovať falzátorov a iné formy zla, aby kráľovským bojovníkom zabránil vyhrať čo i len jednu ďalšiu bitku. Ako darček sme vám pribalili mapu Ahoratosu. Veríme, že ňou potešíme všetkých kráľovských bojovníkov na Slovensku. P.S.: Touto knihou nekončíme. Tešíte sa? Pokračovanie trilógie bude mať názov Zimná vojna. Kniha je určená najmä čitateľom od 8 do 12 rokov. PRISCILLU SHIREROVÚ poznáme ako hlavnú hereckú postavu z filmu War Room (v českom dabingu film vyšiel pod názvom Váleční kabinet, u nás len knižne pod názvom Oratórium). Známou je však aj jej kniha Fervent (Horlivosť) o strategickom...

Objev podobné jako Meče slova: Diel tretí (978-80-89993-09-3)

cena 181.0 Kč
Detail

Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Osmá z řady kuchařek Edice Apetit nabízí 85 sladkých receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, vtipné pro děti, ohromující svatební) dorty, tak i super snadné dezerty, které připravíte během chvilky, když vás přepadne nečekaná návštěva anebo chuť na sladké. V kuchařce se mimo jiné dozvíte, jak správně vyšlehat bílky, rozpustit ve vodní lázni čokoládu, pracovat s fondánem, slavnostně - kytkami či ovocem - ozdobit dort, udělat čokoládové hobliny, pracovat se želatinou a jak na božské poháry a domácí zmrzlinu. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 8 kapitol: Klasické dorty a dezerty Čokoláda a kakao Zákusky z cukrárny Slavnostní dorty Dorty a dezerty s ovocem Nepečené dorty a dezerty Zmrzliny a poháry Servis

Objev podobné jako Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)

cena 309.0 Kč
Detail

Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka pro děti, novinka z edice Apetit, díky které uspokojíte chuťové buňky každého malého gurmána. Nevíte, co vařit dětem, aby to chutnalo celé rodině, a nudí vás opakovat pár prověřených jídel? Nabízíme vám kuchařku s více než 130 novými nápady a recepty. Najdete mezi nimi nejen dětskou klasiku, jako jsou těstoviny či sladká jídla, ale i vynalézavé recepty, ve kterých děti s chutí spořádají pořádnou porci zeleniny. Neopomněli jsme ani zdravější verzi fastfoodu, snadné narozeninové dorty a občerstvení na dětské oslavy. Všechny recepty jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit, a navíc otestovali na vlastních dětech! V Kuchařce pro děti najdete tyto kapitoly: •Vstávat a cvičit •Od pondělí do pátku •Natřete to fastfoodu •Nenápadný půvab zeleniny •Sladká jistota •O slavnosti a malých hostech

Objev podobné jako Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)

cena 309.0 Kč
Detail

Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)

Kniha – Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny. - 160 stran, česky, Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačinyS novou knihou z Edice Apetit se vám bude radostně vstávat i pracovat! Nabízíme v ní víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. V knize najdete návod na nejrůznější kaše a granoly, které vás doslova nabijí energií, superzdravá smoothie, vejce na mnoho způsobů, bleskové pomazánky, sladké svačinky pro děti i dospělé. Nechybějí ani recepty na domácí pečivo (housky, chleba, rohlíky či loupáky) anebo snídaně na vidličku či návod na výrobu oříškového mléka či přípravu kávy. S námi se budete těšit na každé nové ráno.V kuchařce Snídaně a svačiny najdete kapitoly:Vtipné kašeNa vidličkuVejce & vyPomazánkyPro sladké ránoS láskou doma dělanéTekuté zdravíServis

Objev podobné jako Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)

cena 369.0 Kč
Detail

Umění francouzské kuchyně - Julia Childová, Simone Becková, Louisette Berthollová

Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám. „Jedna z nejúchvatnějších příruček dvacátého století, která ovlivnila několik generací nejen amerických kuchařek.“New York Times „Mimořádně užitečná kniha, s jejíž pomocí snadno proniknete do tajů francouzské kuchyně.“Gourmet Food „Nepostradatelný pomocník všech, kdo rádi (dobře) vaří.“goodcooking.com

Objev podobné jako Umění francouzské kuchyně - Julia Childová, Simone Becková, Louisette Berthollová

cena 580.0 Kč
Detail

Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni (978-80-873-1016-8)

Elektronická kniha - autor Kamila Skopová, 56 stran Když jsme obdrželi milý rukopis Kamily Skopové v roce 2004, netušili jsme, jakou tradici vánočních knížek s ním otevíráme. Od té doby vychází tato drobná knížka téměř každoročně ve stále se zvyšujícím nákladu. Čím si Vánoční svátky získaly zájem čtenářů? - Vánoční publikace Kamily Skopové (1944), výtvarnice a folkloristky, žijící v malé roubence na Vysočině u Hlinska, zpřítomňuje atmosféru českých Vánoc skrze téma, jež je v rámci vánočních zvyků dodnes u nás nejživější - tj. téma sváteční kuchyně. V poutavě psaném povídání o tom, co servírovali naši předci na vánoční stůl, s jakými zvyky a tradicemi, najdeme i praktické vánoční recepty, aktualizované na dnešní běžně dostupné suroviny. Knížku doprovází autorka jemnými ilustracemi. Není tedy divu, že na Vánoční svátky navázala postupně celá série autorčiných knížek, mapující svátky a obyčeje velikonoční, rodinné a také svět dětských her a radostí. Detaily knihy:

Objev podobné jako Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni (978-80-873-1016-8)

cena 48.0 Kč
Detail

Komplexní jazykové rozbory: Pracovní sešit (978-80-88466-09-3)

Kniha - 40 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pracovní sešit je určený pro žáky 2. stupně a je zaměřený na procvičovaná jazykových rozborů. Na 40 stránkách jsou připraveny různé druhy cvičení pro upevňovaní větné skladby. Součástí sešitu je i klíč. Formát A4.

Objev podobné jako Komplexní jazykové rozbory: Pracovní sešit (978-80-88466-09-3)

cena 78.0 Kč
Detail

Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná

Objev podobné jako Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)

cena 309.0 Kč
Detail

Podívejte se také