V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák , Jaroslav freyRecepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák , Jaroslav hašek - povídkyMed má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák , Louny na starych pohlednicich martin vostrel havrlant jaroslav rychtarik jaroslavKniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák , Zapadli vlastenci miller jaroslavMed má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Medová kuchařka - Vašák Jaroslav , Humorná kuchařkaKniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav , Himmlerova kuchařkaNajkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák , Zahada hlavolamu jaroslav foglar audioknihaRecepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradiční stravě a stolování. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák , Ahome plecháček se jménem jaroslav (23193)eBook:,Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jarni romance jaroslav vrchlicky martin welsRecepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradiční stravě a stolování. (patro.cz)
Podobné produkty ako Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Vašák Jaroslav , Ked stichne nasa krv reznik jaroslavNová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Nátierky - Jaroslav Vašák , Kuchařka multifunkční hrnec teslaVíte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje více než 700 otázek a odpovědí, které jinou, zábavnou formou rozšíří a doplní znalosti z gastronomie a kulinářství. Počítáte-li se mezi dobré kuchaře, potom jistě lehce zodpovíte na zadané otázky. Pokud ne, zapamatujte si správné odpovědi a překvapíte tak své okolí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák , Krček jaroslav: instrumentální skladby - cd (up0201-2)Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák , Jaroslav uhlir zdenek sverak operky cd dvdNová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (patro.cz)
Podobné produkty ako Nátierky - Vašák Jaroslav , Svěcený jaroslav: houslové koncerty - cd (cq0001-2)První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako První republika u stolu - Jaroslav Vašák , Jaroslav valečka (978-80-7641-023-7)Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák , Jaroslav samson lenk: srdcem - cd (ju-038)eBook:,Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha , To nejlepsi ze svejka jaroslav hasek audioknihaGastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... (patro.cz)
Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav , Hrníčková kuchařka 2023 - nástěnný kalendářAutor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různé otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyšší úroveň. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák , Rappa kuchařka vel. s (8590687199392)eBook:,První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha , Zdenek sverak jaroslav uhlir hity a skorohity cdKniha - autor Jaroslav Vašák, 144 stran, česky, pevná s přebalem lesklá V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku. (alza.cz)
Podobné produkty ako Valašská kuchařka: + pohankové recepty pro vaši kuchyni (978-80-905472-2-3) , Q vox, krček jaroslav: slyšte slyšte ....- cd (up0249)Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (patro.cz)
Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav , Jaroslav joe hübl (978-80-87445-07-5)První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. (patro.cz)
Podobné produkty ako První republika u stolu - Vašák Jaroslav , Hutka jaroslav: tango o praze - cd (bp0114-2)V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák , Milan lasica jaroslav filip stahovavi vtaci vinyl lpKuchařské umění se považuje ve škále domácích činností za svrchovaně důležité. Stejnou cestou jako láska, tzn. žaludkem, se ubírá i rodinná pohoda. Jenže dobře a bez zbytečných nezdarů uvařit, aby si všichni pochutnali, to je často oříšek. Jíška se připálí, mléko srazí, knedlíky jsou olověné, maso tuhé, moučník se roztekl. V kuchyni na nás číhá bezpočet nástrah a úskalí, jež nás mohou notně potrápit a zkomplikovat přípravu i toho nejjednoduššího pokrmu. Jak se jim úspěšně vyhnout, jak si osvojit potřebný kuchařský fortel a s jeho pomocí dospět ke kýženému výsledku v podobě chutné a vzhledné krmě, o tom je tato knížka praktických rad. Její autor Jaroslav Vašák je kuchařem profesionálem a gastronomickou profesi ovládá dokonale. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kuchařský fortelník aneb abeceda dobrých rad jak v kuchyni neprohrát - Jaroslav Vašák , Čepice kuchař - kuchařka dětská - unisex (8590687195479)(patro.cz)
Podobné produkty ako Gastronomický rádce od A do Ž - Vašák Jaroslav , Ses kostým na karneval - kuchařka (8710341180034)eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , Lasica milan, jaroslav filip: sťahovaví vtáci - lp (912208-1)eBook:,„Když jsem poprvé ochutnal jídlo vytvořené v pánvi na ohni, byl jsem uchvácen. Bylo to „fresh“, bylo to „cool“ a bylo to „sexy“, píše v předmluvě autor, kterého vaření na otevřeném ohni fascinuje tak, že se rozhodl předat své labužnické zkušenosti dál prostřednictvím této knížky. Ohňová kuchařka je určena nejen těm, kdo rádi připravují jídlo pod širým nebem a chtějí vyzkoušet něco nového. Vaření na otevřeném ohni totiž přináší specifickou chuť, které jiným způsobem nedosáhnete. Nevěříte? Tak to pojďte vyzkoušet. Budete překvapeni, jak mohou některá jednoduchá jídla jako například restovaná zelenina, chlebové placky nebo kuřecí paličky chutnat skvěle. Průvodcem nechť je vám tato nápaditá kuchařka přinášející zajímavé recepty doprovázené fotografiemi „krok za krokem“. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Ohňová kuchařka - Jaroslav Kobylinský - e-kniha , Ježek, jaroslav: tři strážníci / 1 klavír 6 rukou (bm079)eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha , Metr svinovací jaroslav ce, 3 m, bílý, festa (113506)eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha , Musica bohemica jaroslav krcek brixi jidas iskariotsky oratorium cdeBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-knihaeBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-knihaeBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-knihaV kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií. (patro.cz)
Podobné produkty ako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Vašák JaroslavV pozůstalosti E. Junkové se zachovala krabice se sbírkou originálních lístečků rukou psaných receptů, podle nichž naše populární závodnice ve svém bohatém životě vařila. Recepty svědčí o kulinářské vytříbenosti kuchařky i o šetrnosti hospodyně. Při přípravě jídel podle Eliščiných receptů autoři knihy žasli nad jednoduchou rafinovaností, někdy se divili nad zvláštností postupů, jindy shodně konstatovali ověřenou klasiku českých jídel. Knihu tvoří 80 vybraných jídel doprovázených autentickou kartičkou s často úsměvným textem. Nestává se často, aby chuťové pohárky nedočkavě reagovaly na jídlo již při pohledu na jeho vyobrazení. V této knize se to čtenáři opravdu stane. Knihu doprovází několik desítek nezveřejněných fotografií z rodinného alba manželů Junkových. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kuchařka Elišky Junkové - Jaroslava Adamová, Klára CincibuchováFotbal, to je hra! A mezi jeho fanoušky je i řada významných a slavných osobností, které mnohdy nejen že sledují tuto hru u televizních obrazovek a z ochozů stadionů, ale třeba se jí někdy i sami věnovali a věnují. Zpověď dvaceti známých osobností o fotbale (Karla Šípa, Petra Jandy, Jana Kodeše, Jana Pirka, Filipa Renče, Adama Mišíka atd.) naleznete v této knize, a k tomu také historii dvaceti sportovních hymen a písní. Jako bonus přidáváme poslední rozhovor s legendárním útočníkem Slavie Praha Františkem Veselým a článek, který pátrá po tom, kde se vůbec vzaly hymny. (patro.cz)
Podobné produkty ako Uctívači kulatého božstva - Vašák VašekKniha fejetonů ze života novináře, hudebníka a showmana Vaška Vašáka, doprovázených půvabnými ilustracemi Vladimíra Renčína. (patro.cz)
Podobné produkty ako Jak nachytat lelky - Vašák VašekNová kniha Vaška Vašáka seznámí čtenáře prostřednictvím rozhovorů s významnými osobnostmi různých oborů s jejich osobním vztahem k fotbalu. V knize se objeví Karel šíp, Stanislav Hložek, Filip Renč, Adam Mišík, Karel Vágner, Jan Pirk, Ladislav Hampl, Jan Kodeš, Petr Janda, Jakub Kohák, Jan P. Muchow, Miroslav Ondříček, Vašo Patejl, Leoš Semelka, Radek Kašpárek, Zbigniew Czendlik, Jiří Babica, Petr Salava, Barbora Černošková, Jožka Černý a František Veselý. Druhá část obsahuje popisy historie fotbalových hymen našich i zahraničních fotbalových klubů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Uctívači kulatého božstva - Vašek VašákJak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Když spolu zvířata chodí - Vašek VašákZájem o chovatelství stále stoupá a odráží přirozenou touhu značné části lidské populace po kontaktu s živými tvory a přírodou vůbec. Domácí ptáci sice mají dlouhou tradici společného soužití s lidmi, ale v současnosti dochází k významnému posunu vztahu člověk - chovatel a živý organismus - chovanec. Dříve se na domestikované ptáky pohlíželo převážně úhlem užitku a jejich přirozené potřeby byly naplňovány především proto, aby poskytovali maso a vejce. Dávno bylo zapomenuto kultovní hledisko, pro které se před tisíciletími chovali kohouti neomylně vítající každý rodící se den. Za zárodek zájmových chovů můžeme proto považovat pouze držení okrasných slepic a pávů na dvorech nebo zpěvných ptáků v klecích. Moderní začínající chovatel drůbeže jak pro užitek, tak i pro potěšení, shání odbornou literaturu, kontaktuje zkušené odborníky i praktiky a na základě těchto vstupních informací volí konkrétní druhy nebo plemena svých chovanců. K základní orientaci může sloužit i tato kniha. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Drůbež a její chov - Pavel VašákLesní ptáci jsou přirozenou ekologickou skupinou, která patří k druhově nejbohatším. Při jarní jitřní návštěvě lesa vidíme a hlavně slyšíme nejrůznější ptačí druhy. Kniha nás seznamuje s těmito opeřenými obyvateli lesa, ukazuje, co je od sebe odlišuje a co je jim společné, a také s jejich vazbou na lesní prostředí a s dalšími zajímavostmi, se kterými se můžeme při procházce lesem setkat. K poznávání a určování jednotlivých druhů ptáků v přírodě poslouží více než sto barevných ilustrací, které namaloval Jan Dungel. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Lesní ptáci - Pavel Vašák, Jan DungeleBook:,Zvířata připomínají v některých situacích lidi. Třeba když „spolu chodí“. Jak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-knihaPublikace představuje poprvé malířskou a kraslířskou tvorbu tohoto světově uznávaného fotografa, která zůstávala až donedávna téměř neznámá. Ukazuje se však, že byla pro Rösslera nesmírně důležitá a ve dvacátých letech mu byla stejnou uměleckou výpovědí, jako fotografie. Tato publikace má za cíl představit Rösslera jako malíře, ukázat jeho vývoj a některé souvislosti s jeho fotografickou tvorbou. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jaroslav Rössler - Jaroslav RösslerMonografie přináší průřez téměř desetiletou prací Jaroslava Prokeše, věnujícího se venkovním i galerijním instalacím, jejichž časové trvání bylo zpravidla omezené. Čtenář projde všemi stěžejními autorovými díly od prvých, vznikajících ještě na pražské Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, po současné komplexní projekty, zaměřující se na vystižení návratu téhož. Seznámí se prostřednictvím souhrnných fotodokumentací s hlavní linií Prokešovy meditativní reflexe o vztahu prostoru a času, stálého a prchavého, domnělého a jistého. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jaroslav Prokeš - Jaroslav ProkešKuchařka sestavená z receptů z časopisu Prima Fresh přináší nápady pro lehké letní vaření. Inspiruje k pokrmům na celý den, od dlouhých prázdninových snídaní na zahradě či balkoně přes lehké obědy a dezerty pro horké letní dny až k večernímu grilování. Podle receptů z Letní kuchařky můžete vařit celé léto a v zimě si jimi léto aspoň připomínat. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Letní kuchařkaČeská kotlina je plná krásných míst,ať už je hledáme v přírodě, nebo to jsouhistorické památky. Kromě nich však je našezemě spojená s kulinářským uměním.Češi rádi vaří i ochutnávají. Vydejme sespolečně na cestu plnou dobrého jídla.Kuchařka vás provede celou republikoua ukáže, jaké speciality nabízejí různé kraje.Nechybí ani recepty. Všechna báječnájídla můžete rovnou vyzkoušet.Dobrou chuť! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Česká kuchařkaKuchařka, se kterou si připravíte všechny ty báječné pokrmy, které jste ochutnali na dovolené v Itálii, přináší sto třicet receptů, typických pro tradiční i moderní italskou kuchyni. Snadno podle nich připravíte celé menu, zahrnující polévky, těstoviny, masitá či zeleninová hlavní jídla i dezerty. Recepty jsou rozdělené podle regionů, ale nemusíte se bát je kombinovat, výsledek bude vždy vynikající. Navíc se naučíte připravovat domácí těstoviny a poučíte se o různých tajemstvích italské kuchyně. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Italská kuchařkaMúčniky od výmyslu sveta - ovocné, plnkové, s múkou aj bez múky, každý si vyberie. Cheesecaky a torty na každú príležitosť - na všedné dni, nedeľu či oslavu. Pečivo a chlebíky, ktoré milujete. Upečte si vlastné, domáce lepšie chutia a sú zdravšie. Mysleli sme aj na obedy. Pripravte chutné polievky, ktoré máte hotové za chvíľu. (patro.cz)
Podobné produkty ako Hrnčeková kuchárkaItalská kuchyně je chutná a oblíbená, ale zároveň i nenáročná na přípravu. Máte-li doma základní ingredience: olivový olej, hrubou mořskou sůl, černý pepř, bazalku, rozmarýn a parmazán, můžete lehce připravit báječný pokrm. Přesvědčte se prostřednictvím snadných a přitom nápaditých receptů, že italská kuchyně nikdy nenudí. (patro.cz)
Podobné produkty ako Italská kuchařkaV hospodě na statku Popelkových ve Slunečné se vždy dobře vařilo a peklo. Hospodyně Běta, bylinkářka s léčitelskými schopnostmi a především vynikající kuchařka, připravuje jídla jen z vybraných surovin, zeleninou a ovocem v biokvalitě ji zásobuje farmářka Kratinová a plody okolního lesa dodají pak pokrmům správný říz. Na statku také vyrábějí kozí sýry, které mají delikátní chuť, a proto jsou vyhledávané i za hranicí kraje. Podle 70 nejchutnějších receptů tradiční české kuchyně včetně pokrmů s kozím sýrem, které si oblíbili jak štamgasti, tak hosté penzionu, si připravíte skutečnou českou hostinu. (patro.cz)
Podobné produkty ako Slunečná kuchařka