Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz

Jídlo: Odkud a jak se dostává jídlo na náš stůl (978-80-7508-743-0)

Kniha - autor Andrea Minoglio; Federico Mariani, 72 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Zjistí, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Názorné výklady doplňují krásné ilustrace. Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?

Podívejte se také Jídlo: Odkud a jak se dostává jídlo na náš stůl (978-80-7508-743-0)

cena 237.0 Kč
Detail

Jídlo - Federico Mariani, Minoglio Andrea

Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Dozví se, jak dlouhou cestu musí jídlo absolvovat, než se dostane na váš stůl. Knížka podává jasné a názorné výklady, doplněné o krásné ilustrace, jejichž prostřednictvím zjistíte, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?

Podívejte se také box na jidlo

cena 294.0 Kč
Detail

Jedlo - Federico Mariani, Minoglio Andrea

Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme. Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?

Podívejte se také Když se kruh uzavřel: Odkud vede, odkud a kam. (978-80-907287-0-7)

cena 401.0 Kč
Detail

Jedlo: Odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl (978-80-8145-286-4)

Kniha - autor Andrea Minoglio; Federico Mariani, 64 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme. Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?

Objev podobné jako Jedlo: Odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl (978-80-8145-286-4)

cena 329.0 Kč
Detail

100 faktu, které musíš znát - Jídlo - Federico Mariani

Víte, že lidé snědí více žraloků než žraloci lidí? Nebo že ovoce durian páchne tak, že je v některých vlacích a autobusech zakázané? Proč voda v zelené sklenici chutná chladněji? A které koření je dražší než stříbro i zlato? V této knížce, kterou sestavil tým potravinových expertů, najdete mnoho překvapivých informací o jídle. Je psána i ilustrována nanejvýš vtipně a názorně a je to přímo ideální četba pro všechny milovníky gastronomie i příznivce zdravé stravy. Číst si o jídle ještě nikdy nebylo zábavnější. Ale pozor, nedoporučujeme číst na lačno!

Objev podobné jako 100 faktu, které musíš znát - Jídlo - Federico Mariani

cena 223.0 Kč
Detail

Atlas sportu (Defekt) - Federico Mariani

Judo, baseball, tenis, plavání, cyklistika a mnoho dalších sportů – to je dětský atlas věnovaný SVĚTOVĚ NEJOBLÍBENĚJŠÍM SPORTŮM. Nechybějí zde sportovní zajímavosti, historky, pravidla a profily největších šampionů historie. Každému ze 14 sportů je věnováno šest stran: první dvě strany vždy vysvětlují ZÁKLADNÍ PRAVIDLA daného sportu. Následující dvě strany přinášejí GALERII ŠAMPIONŮ s jejich příběhy a zajímavostmi. Poslední dvojice stran obsahuje informace o tom, co každý sport činí pozoruhodným či jedinečným, tedy REKORDY, vybavení hráčů a důležitá ZAJÍMAVÁ FAKTA.

Objev podobné jako Atlas sportu (Defekt) - Federico Mariani

cena 159.0 Kč
Detail

100 things to know about History - Federico Mariani

Did you know that mammoths and pharaohs walked the earth at the same time? Or that over 30 types of gladiators fought in ancient Rome? This fascinating book is filled with 100 historical facts, bright, infographic-style illustrations, a glossary and index. There are also links to specially selected websites with video clips and more information.

Objev podobné jako 100 things to know about History - Federico Mariani

cena 268.0 Kč
Detail

100 Things to Know About Planet Earth - Federico Mariani

Did you know that rain sometimes falls red? Or that the equivalent of one truckload of plastic is dumped in our oceans every minute? This visually stunning book is filled with 100 fascinating facts, bright, infographic illustrations, information on ways we can help our planet and links to specially selected websites to find out more.

Objev podobné jako 100 Things to Know About Planet Earth - Federico Mariani

cena 268.0 Kč
Detail

100 Things to Know About Science - Alex Frith, Minna Lacey, Jonathan Melmoth, Federico Mariani, Jerome Martin, Jorge Martin

Science is a huge topic, but this friendly book breaks it down into bite-sized chunks, making it an accessible introduction for anyone who wants to find out about this fascinating subject. Highly illustrated, in a pictorial, 'infographics' style, with snippets of information about all aspects of science from particle physics to genes and DNA.

Objev podobné jako 100 Things to Know About Science - Alex Frith, Minna Lacey, Jonathan Melmoth, Federico Mariani, Jerome Martin, Jorge Martin

cena 268.0 Kč
Detail

Místo, odkud není návratu - Andrea Claudia Hoffmannová, Mihrigul Tursunová

Mihrigül Tursunová se stala jednou z obětí čínských snah o totální asimilaci ujgurské menšiny. Prošla si takzvanými převýchovnými tábory, ve kterých zažila nepopsatelné hrůzy. Během doby strávené za mřížemi navíc zemřel jeden z jejích synů. Přestože i v exilu čelí výhrůžkám, našla v sobě odvahu promluvit o tom, co všechno musejí Ujguři v Číně snášet. Její svědectví přibližuje čtenářům osudy lidí, které jinak zůstávají skryty za zprávami z daleké Číny.

Objev podobné jako Místo, odkud není návratu - Andrea Claudia Hoffmannová, Mihrigul Tursunová

cena 357.0 Kč
Detail

A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)

Kniha - autor Holly Bourne, 328 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autentická a vtipná kniha o životě ženy po třicítceTori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky — a to je jí teprve třicet.Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nespala. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný…Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee — jediného člověka, který nad vším tím blázněním taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě...

Objev podobné jako A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)

cena 229.0 Kč
Detail

Obsedantně-kompulzivní porucha a jak se jí bránit - Ján Praško, Jan

Obsedantně kompulzivní porucha (OCD) je velmi častou psychickou poruchou, která se projevuje pocitem nutkání provést určitý čin nebo zabývat se určitou myšlenkou. Lidé trpící OCD mohou mít značné potíže, někdy je jejich život závažně omezen a často se cítí jako bezmocná oběť. Dříve se zdálo, že je tato porucha prakticky neléčitelná, avšak v posledních letech se podařilo dosáhnout zásadního pokroku v porozumění OCD a její léčbě jak pomocí léků, tak psychoterapie. Stručná a srozumitelná knížka našich předních odborníků shrnuje informace o tom, jak tuto poruchu rozpoznat, jak ji léčí odborník, jak si může pacient pomoci sám a jak mu může pomoci jeho rodina. Text je doplněn řadou příběhů.

Objev podobné jako Obsedantně-kompulzivní porucha a jak se jí bránit - Ján Praško, Jan

cena 196.0 Kč
Detail

A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5)

Elektronická kniha - Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozadu. - autor Holly Bourneová, 328 stran Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozaduTori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky – a to je jí teprve něco málo přes třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“.Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nic neměla. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný... Ale Tori jim na to nemíní skočit.Naštěstí má Dee – jediného člověka, který nad vším tím bláznovstvím taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee...

Objev podobné jako A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5)

cena 229.0 Kč
Detail

Sérioví vrazi - Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva - Peter Vronsky

Za poslední roky se objevilo mnoho nových informací a celá nová odvětví, která nám poskytují překvapující náhled na povahu člověka a naše chování včetně sklonů k sériovému vraždění. A to jak z pozice přihlížejícího, tak z pozice pachatele. Historik a novinář Peter Vronsky se snaží pochopit, jak toto chování zapadá do lidské historie sahající až do pravěku, což je podle něj klíčem k pochopení podstaty chování sériového vraha.Každý případ sériové vraždy má svůj čas a své místo, historii a geografii, vedoucí k osudnému okamžiku, kdy se sériový vrah potká se svou obětí. Trajektorie vraždy se rozvíjí v čase a prostoru, ale je ohraničena skrytou sítí temných fantazií a bizarních sexuálních závislostí, které se v některých případech vyvinuly už v raném věku pěti let.Tyto fantazie a projevy chování se neobjeví zničehonic, ale vyvíjejí se v husté kulturní, historické a sociální ekologii jako plynulý kulturní dialog vzteku a šílenství.

Objev podobné jako Sérioví vrazi - Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva - Peter Vronsky

cena 536.0 Kč
Detail

43 chyb v podnikání: ...a jak se jim vyhnout (978-80-7413-180-6)

Kniha - autor Duncan Bannatyne, 224 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V byznysu se chyby nevyplácejí. To ví asi každý, kdo se alespoň jednou pokusil podnikat. Málokdo však ví, jaké bývají nejčastější chyby, kterých se podnikatelé dopouštějí, a ještě méně je těch, kteří vědí, jak se těmto chybám nejlépe vyhnout. Duncan Bannatyne patří mezi ty, kteří se vlastním přičiněním v byznysu prosadili - začínal jako prodavač zmrzliny a dnes je předsedou představenstva Bannatyne Group, společnosti, která vlastní a provozuje síť hotelů, fitness center, lázní a barů po celé Velké Británii. Rozhodnutí napsat tuto knihu uzrálo i díky Duncanovu působení v podnikatelské reality show The Dragons'Den, u nás známé jako Den D: pět investorů si vyslechne podnikatelský záměr a rozhoduje se, zda do něj vloží vlastní finance nebo ne. Duncan Bannatyne je ale autorem již jednoho bestselleru - jeho kniha Anyone Can Do It (Každý to může dokázat) se prodala v nákladu přes 200 tisíc...

Objev podobné jako 43 chyb v podnikání: ...a jak se jim vyhnout (978-80-7413-180-6)

cena 169.0 Kč
Detail

Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata

Proč potřebují chlapci pohyb a děvčata se lépe učí jazyky? Proč okolo 80% dětí s tzv. poruchami učení jsou chlapci? Autorka v této knize představuje nejnovější výsledky výzkumů a ukazuje, proč by měli učitelé a pedagogové brát ohled na pohlaví dětí. A nejen to - toto hledisko by měli chápat i jako jedno z nejdůležitějších.

Objev podobné jako Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata

cena 157.0 Kč
Detail

Učitelské vyhoření: Proč vzniká a jak se proti němu bránit (978-80-262-1668-1)

Kniha - autor Irena Smetáčková; Stanislav Štech, 272 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Kniha se zabývá rizikem syndromu vyhoření při práci učitele. Vyhoření vzniká v důsledku chronického stresu a vede k silným psychickým a fyzickým problémům, k nekvalitní výuce, ke špatným vztahům ke kolegům a žákům. Cílem knihy je, aby vyučující získali dobré povědomí o rizicích, které souvisejí s profesní náročností, získali orientaci v pojmech „stres“ a „vyhoření“ a dokázali u sebe vnímat jejich projevy, porozuměli příčinám stresu a vyhoření na individuální, školní a resortní úrovni, nabyli přesvědčení, že je možné vhodnými kroky snížit nebezpečí vzniku vyhoření, vyzkoušeli si sadu konkrétních technik. Kniha využívá výsledků největšího výzkumu vyhoření mezi českými vyučujícími, který byl realizován v letech 2017–2018. Autorský tým ve složení doc. PhDr. Irena Smetáčková, Ph.D., prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc., PhDr. Ida Viktorová, Ph.D., PhDr. Veronika Pavlas...

Objev podobné jako Učitelské vyhoření: Proč vzniká a jak se proti němu bránit (978-80-262-1668-1)

cena 289.0 Kč
Detail

Svítící děti: Závislost na moderních technologiích a jak se jí zbavit (978-80-7413-451-7)

Kniha - česky Všichni je vídáme: děti hypnoticky hledí na zářící obrazovky v restauracích, na dětských hřištích i s kamarády doma. A jejich počet roste. Jako virtuální pandemie se dětské svítící tváře množí. Ale za jakou cenu? Je to jen neškodná dobová móda, která odezní, nebo jen schovívavost rodičů? A co hlasy, které tvrdí, že obrazovky dětem prospívají jako interaktivní vzdělávací nástroj? V knize Svítící děti dětský klinický psycholog Dr. Nicholas Kardaras zkoumá, jak technologie – přesněji řečeno obrazovka se vší její zářící všudypřítomností – zasáhla mozky celé generace dětí. Výzkum mozkových skenů ukazuje, že stimulující zářící obrazovky aktivují dopamin v mozku podobně jako sex. A každým dnem vyšší hromádka klinického výzkumu dává do souvislosti právě obrazovky s poruchami, jako jsou ADHD, závislost, úzkost, deprese, zvýšená agresivita, a dokonce psychóza. Nejvíce šokující je, že nedávné studie mozkových skenů přesvědčivě ukazují, že nadměrná expozice...

Objev podobné jako Svítící děti: Závislost na moderních technologiích a jak se jí zbavit (978-80-7413-451-7)

cena 306.0 Kč
Detail

Zvířata našich lesů - Andrea Pinningtonová

S pomocí 12 tlačítek zažijeme kouzelnou atmosféru lesa, polí a parků a poslechneme si živočichy, kterým patří svět, když se pomaloučku, polehoučku začne stmívat a my se ukládáme k spánku. Slavík, sýček, jelen a liška… tím naše dobrodružství v přírodě teprve začne. V knize na nás čekají mnozí další tvorové, s nimiž se v naší přírodě můžeme setkat. Tato knížka nám zaručeně pomůže odehnat noční můry a díky ní se budete těšit na každou noc. Je to skvělá zábava pro celou rodinu.

Objev podobné jako Zvířata našich lesů - Andrea Pinningtonová

cena 357.0 Kč
Detail

Jak se dělá dokument - Andrea Slováková, Peter Kerekes

Dobrodružství vzniku dokumentárního filmu v jedné knize. Rozhovory s tvůrci a tvůrkyněmi v různých fázích jejich dokumentární tvorby zachytávají proces od úvodního nápadu, rozvoje tématu a přemýšlení nad režijní metodou a stylem, přes často peripetický proces natáčení a pak proměny díla ve střižně a postprodukci, a umožní tak nahlédnout do filmového zákulisí, do procesů tvorby a myšlení o filmu. Šest autorů a autorek, pět různých tvůrčích metod a postupů a jedinečná příležitost porozumět české dokumentární tvorbě.

Objev podobné jako Jak se dělá dokument - Andrea Slováková, Peter Kerekes

cena 313.0 Kč
Detail

Nové zbraně vlivu: Manipulativní techniky a jak se jim bránit – i v online světě (978-80-7555-181-8)

Kniha - autor Robert B. Cialdini, česky Manipulativní techniky a jak se jim bránit – tváří v tvář i na internetu. Pojišťovákovi jste sympatičtí, zkusí vám vyjednat speciální nabídku. Lékárnici sympatičtí nejste: co vás to napadlo, chtít jiné dětské vitamíny než ty nejdražší? E-shop má skladem poslední kus zboží, objednávejte hned, než zmizí. Samozřejmě tušíte, že jsou to špinavé triky. Na to tuhle knihu nepotřebujete. Potřebujete ji k tomu, aby vás naučila rozeznat manipulace včas: ve spěchu, pod tlakem, s frontou nabručených lidí za zády i mezi kamarády na sociální síti. Aby vás už nikdy nezviklal hraný úsměv, dáreček ani vyhrožování.. Robert Cialdini vám ukáže: Jak manipulátory odmítat sebevědomě, účinně a bez nepříjemných pocitů. Sedm základních nátlakových technik neboli zbraní vlivu. Desítky konkrétních fíglů velkých firem i drobných šmejdů z internetu. Proč primitivní triky fungují i na ty nejchytřejší lidi. Co dělat a...

Objev podobné jako Nové zbraně vlivu: Manipulativní techniky a jak se jim bránit – i v online světě (978-80-7555-181-8)

cena 459.0 Kč
Detail

EGO versus EQ: Osm nástrah emocionální inteligence a jak se s nimi vyrovnávají manažeři (978-80-7261-275-8)

Kniha – autor Jen Shirkani, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná - autor Jen Shirkani, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Autorka, specialistka v oboru emocionální inteligence, na základě mnohaleté zkušenosti konzultantky, lektorky a koučky předkládá praxí ověřené strategie umožňující vyhnout se nástrahám neúměrného prosazování vlastních osobnostních charakteristik, které manažerům ukládá jejich ego. Autorka výstižně, s mimořádnou invencí a humorem popisuje osm nástrah, s nimiž se manažeři potýkají, včetně možností, jak se s nimi vyrovnat.

Objev podobné jako EGO versus EQ: Osm nástrah emocionální inteligence a jak se s nimi vyrovnávají manažeři (978-80-7261-275-8)

cena 299.0 Kč
Detail

Příběh naší rodiny - Andrea Tachezy, Pavla Köpplová

Celý týden se budete těšit, až si po nedělním obědě společně prohlédnete knihu rodinných vzpomínek. Nevěříte? Chyba! Tato kniha totiž okoření každé rodinné setkání. A to doslova. Špetkou jemné nostalgie totiž elegantně propojí několik generací jedné rodiny. Knihu tvořte společně, uložte do ní příběhy, které by neměly zapadnout, ohlédněte se za bezstarostným dětstvím a nezapomeňte využít prostor pro vzkaz budoucím generacím. Zábavná a podnětným způsobem zpracovaná kronika, díky které předáte potomkům to podstatné z vašeho rodinného života. Užijte si radost nejen ze společného dotváření, ale i dojetí ve chvíli, kdy dárek věnujete

Objev podobné jako Příběh naší rodiny - Andrea Tachezy, Pavla Köpplová

cena 402.0 Kč
Detail

Ptáci našich zahrad - Andrea Pinningtonová, Caz Buckingham

Spřátelit se s řečí ptáků, kteří nám poletují nad hlavou nebo se ukrývají v korunách stromů, nám může pomoci tento okouzlující knižní průvodce. Rozeznat hlasy ptáků, které zaslechneme zpoza oken na zahrádce, na ulici a v parku nám zprvu může příjít skoro nemožné, ale s pomocí této knihy se i děti mohou naučit vnímat jednotlivé ptačí písně a volání. Naučí se, co ve zpěvu hledat a s troškou trpělivosti proniknou do kouzelné ptačí říše, která tak poodhalí svá tajemství.

Objev podobné jako Ptáci našich zahrad - Andrea Pinningtonová, Caz Buckingham

cena 357.0 Kč
Detail

Ptáci našich lesů - Andrea Pinningtonová, Caz Buckingham

Pozorovat volně žijící ptáky je velké, i když nelehké dobrodružství. Vyplatí se proto jít do přírody předem připraven a obeznámen s tím, co můžeme vidět a slyšet. Je zajímavé pátrat po vyhlášených mistrech zpěvu, i ptačích křiklounech. Často uslyšíme zvuky tak výrazné a vzájemně odlišné, že i malé děti s drobnou průpravou dokážou záhy odhalit jejich původce. Tato kniha vám pomůže naučit se rozeznávat jednotlivé ptáky podle zvuků, které vydávají, a navíc se tu ledasco zajímavého o nich také dočtete.

Objev podobné jako Ptáci našich lesů - Andrea Pinningtonová, Caz Buckingham

cena 357.0 Kč
Detail

Květiny naší přírody - Andrea Pinningtonová, Caz Buckingham

Originální průvodce plný nádherných fotografií nejběžnějších květin naší přírody. Doplňkově se v knize objevují i známé keře či zajímavé evropské květiny, z nichž se mnohé pěstují pro okrasu v našich zahradách a parcích. Galerie květů, plodů i listů či zajímavosti o umění rostlin přizpůsobit se podmínkám prostředí také nemohou chybět. Kniha je vhodná pro rodinné toulky přírodou, a tak v ní najdeme druhy jako zvonek, sněženka a prvosenka, pampeliška a sasanka, pomněnka či třeba rozrazil.

Objev podobné jako Květiny naší přírody - Andrea Pinningtonová, Caz Buckingham

cena 241.0 Kč
Detail

Stromy naší přírody - Andrea Pinningtonová, Caz Buckingham

Originální průvodce plný nádherných fotografií nejběžnějších stromů naší přírody a některých rostlin, zvířat a hub, které jsou na nich závislé. Nechybějí zde však ani nejznámější keře nebo evropské dřeviny, s nimiž se setkáváme v parcích a zahradách. Přehledné prezentace listů, plodů, a dokoce i kůry napomohou dětem naučit se jednotlivé stromy poznávat. Kniha je vhodná pro celou rodinu a popisuje stromy od akátu až po zimostráz. Rozměr knihy umožňuje sbalit si ji kamkoli s sebou na procházky do přírody.

Objev podobné jako Stromy naší přírody - Andrea Pinningtonová, Caz Buckingham

cena 269.0 Kč
Detail

České probuzení z amerického snu: Proč a jak se v České republice zabývat Spojenými státy (978-80-246-4280-2)

Kniha - autor Kryštof Kozák, 242 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá ,Tato kniha přichází s novým pohledem na Spojené státy, který vychází z nutnosti překonat nekriticky obdivné i nekriticky odsuzující přístupy. Nový přístup je založen na hlubším pochopení vnitřní rozmanitosti, rozporuplnosti i rozhádanosti uvnitř americké politiky i společnosti. Tím se jednak otevírají netušené možnosti transatlantické spolupráce v nových oblastech, jednak se obohacuje veřejná debata ohledně směřování České republiky. Z amerického snu je potřeba se probudit, aby nám Spojené státy mohly střízlivě sloužit jako důležitá inspirace, ať už kladná, nebo záporná. Druhotným cílem publikace je ukázat na možnosti, které skýtá nová renesance teritoriálních studií jako přístupu ke zkoumání světa kolem nás, který dokáže kombinovat historické, politické, ekonomické, sociální a kulturní přístupy při zodpovídání závažných a zároveň složitých otázek. Tyto znalosti v různých...

Objev podobné jako České probuzení z amerického snu: Proč a jak se v České republice zabývat Spojenými státy (978-80-246-4280-2)

cena 239.0 Kč
Detail

EMF*D: 5G, Wi-Fi a mobilní telefony: Skrytá rizika a jak se můžete chránit (978-80-87525-99-9)

Kniha - autor Joseph Mercola, 286 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nejnovější kniha Dr. Josepha Mercoly - EMF*D - seznamuje čtenáře s konceptem, že elektronické a bezdrátové technologie vyzařují frekvence v podobě špinavé elektřiny a mikrovlnného záření, které mohou škodit a škodí našemu zdraví. Tato kniha vychází v zajímavé době, kdy se vlády po celém světě předhánějí v zavádění bezdrátových technologií 5G, tedy 5. generace, aniž by byly testovány biologické a zdravotní účinky dlouhodobého působení. Vzhledem k tomu, že jsme stále více vystavováni záření prostřednictvím chytrých měřičů, chytrých spotřebičů, Wi-Fi ve školách a nyní i antén malých buněk 5G umístěných na sloupech veřejného osvětlení každých zhruba 100 metrů, stále více lidí se ptá: "Proč ten spěch s 5G?" a "Opravdu tuto technologii potřebujeme?" Už nám nestačí jíst ekologicky, pít čištěnou vodu, vdechovat čerstvý vzduch, cvičit a dostatečně spát, abychom zůstali zdraví. Musíme také...

Objev podobné jako EMF*D: 5G, Wi-Fi a mobilní telefony: Skrytá rizika a jak se můžete chránit (978-80-87525-99-9)

cena 289.0 Kč
Detail

Jak se dorozumět s koněm - Andrea Esbach, Markus Esbach

Koně se dorozumívají vlastním jazykem. Nekomunikují spolu slovy jako my, ale chováním a řečí těla. V této knize nám zkušení trenéři a autoři, Andrea a Markus Eschbachovi, vysvětlí, jak se naučit se s koněm dorozumívat a jak mu bez použití otěží ukázat, co po něm chceme. Tak se z koně stane náš nejlepší kamarád pod sluncem!

Objev podobné jako Jak se dorozumět s koněm - Andrea Esbach, Markus Esbach

cena 358.0 Kč
Detail

Plevel na talíři - 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat - Susanne Hansch, Elke Schwarzerová

Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy – to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat. * PŘIJÍT PLEVELU NA CHUŤ * Elke Schwarzerová představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni. Susanne Hanschová sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo. A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel.

Objev podobné jako Plevel na talíři - 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat - Susanne Hansch, Elke Schwarzerová

cena 330.0 Kč
Detail

Plevel na talíři: 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat (978-80-7670-072-7)

Kniha - autor Susanne Hansch; Elke Schwarzer, 128 stran, česky, brožovaná s přebalem matná Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy - to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat. Elke Schwarzer představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni. Susanne Hansch sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo. A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel.

Objev podobné jako Plevel na talíři: 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat (978-80-7670-072-7)

cena 252.0 Kč
Detail

Tělo sčítá rány: Jak trauma dopadá na naši mysl i zdraví a jak se z něj léčit (978-80-7555-130-6)

Kniha - česky Dr. Bessel van der Kolk, jeden z předních světových odborníků na trauma, strávil více než tři desetiletí prací s obětmi různých traumat – například s válečnými veterány a jejich rodinami či s dětmi, které zažily zanedbávání či zneužívání, nebo s oběťmi fyzického násilí. V této knize odhaluje, jak prožité trauma negativně ovlivňuje tělo i mozek a mění schopnost zažívat radost, potěšení, důvěru, ovládat se a vnímat své vlastní tělo. Popisuje, jakou roli hrají v rozvoji vývojové traumatické poruchy geny, hormony a také rodičovská láska i péče v prvních letech života. Druhou část knihy věnuje van der Kolk inovativním léčebným postupům od metod neurofeedbacku přes meditaci až po sport, hudbu, jógu či kurzy herectví, které nabízejí uzdravení díky obnovení neuroplasticity mozku. Ve své oceňované knize nabízí přístupným způsobem naději všem, kdo prožitým traumatem trpí, v neposlední řadě pak i jejich blízkým a pečovatelům.

Objev podobné jako Tělo sčítá rány: Jak trauma dopadá na naši mysl i zdraví a jak se z něj léčit (978-80-7555-130-6)

cena 419.0 Kč
Detail

Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6)

Kniha -, česky, pevná bez přebalu lesklá Proč potřebují chlapci pohyb a děvčata se lépe učí jazyky? Proč okolo 80% dětí s tzv. poruchami učení jsou chlapci? Autorka v této knize představuje nejnovější výsledky výzkumů a ukazuje, proč by měli učitelé a pedagogové brát ohled na pohlaví dětí. A nejen to - toto hledisko by měli chápat i jako jedno z nejdůležitějších.

Objev podobné jako Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6)

cena 167.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 199.0 Kč
Detail

Jak se fotografuje jídlo - Nafoťte si vlastní kuchařku - Alena Hrbková

Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) nebo i na cestě k profesionálním kvalitám. Najdete zde vše potřebné, od technického vybavení a všech praktických kroků až po vytváření atmosféry. Dokonale návodný manuál a umělecký zážitek v jednom!

Objev podobné jako Jak se fotografuje jídlo - Nafoťte si vlastní kuchařku - Alena Hrbková

cena 447.0 Kč
Detail

Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas

Jednoduché a tradicí prověřené. Právě takové jsou oblíbené recepty kuchaře a publicisty Huga Hromase! Ve svém vyprávění vás provede sedmi způsoby, jak připravit jídla inspirovaná rozličnými kuchyněmi, které navštívil: od filmového natáčení na Sahaře přes Itálii, Ukrajinu a Španělsko až na dvorek domku na Křivoklátsku. Poznáte tak pestrou paletu omamných chutí – to vše s osvědčenými recepty ze zeleniny, ovoce, obilovin a luštěnin.

Objev podobné jako Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas

cena 447.0 Kč
Detail

Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem - Maria Dallen

Zelené potraviny neboli výhonky obilovin, luštěnin a jednobuněčné řasy představují revoluci v péči o zdraví. Obsahují totiž nejen rostlinné barvivo chlorofyl, které má unikátní regenerační, protizánětlivé, hojivé a deodorační účinky, ale také většinu nezbytných vitaminů a minerálů, esenciální aminokyseliny, aktivní enzymy a další živiny v ideálních vzájemných poměrech. Díky tomu se vyznačují zcela unikátními účinky na lidské zdraví. Kniha Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem přináší obsáhlý, ale čtivý přehled vědecky potvrzených účinků nejznámějších zelených potravin: mladého ječmene, mladé pšenice, alfalfy, chlorely, spiruliny, mořských řas i vybraných druhů zeleniny. Dozvíte se v ní i to, jak zelené potraviny užívat při konkrétních zdravotních potíží, jak je pěstovat a zpracovávat, jak se vyznat v nabídce potravních doplňků a řadu dalších zajímavých informací.

Objev podobné jako Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem - Maria Dallen

cena 103.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 1460 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o...

Objev podobné jako Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

cena 199.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

eBook: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

cena 69.0 Kč
Detail

Sedm způsobů jak se radovat z jídla (978-80-759-7882-0)

Elektronická kniha - autor Michal Hugo Hromas, 288 stran, česky Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravováníJednoduché a tradicí prověřené. Právě takové jsou oblíbené recepty kuchaře a publicisty Huga Hromase! Ve svém vyprávění vás provede sedmi způsoby, jak připravit jídla inspirovaná rozličnými kuchyněmi, které navštívil: od filmového natáčení na Sahaře přes Itálii, Ukrajinu a Španělsko až na dvorek domku na Křivoklátsku. Poznáte tak pestrou paletu omamných chutí – to vše s osvědčenými recepty ze zeleniny, ovoce, obilovin a luštěnin.Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!

Objev podobné jako Sedm způsobů jak se radovat z jídla (978-80-759-7882-0)

cena 389.0 Kč
Detail

Sedm způsobů jak se radovat z jídla (978-80-7597-882-0)

Kniha - autor Michal Hugo Hromas, česky, pevná bez přebalu lesklá Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravováníJednoduché a tradicí prověřené. Právě takové jsou oblíbené recepty kuchaře a publicisty Huga Hromase! Ve svém vyprávění vás provede sedmi způsoby, jak připravit jídla inspirovaná rozličnými kuchyněmi, které navštívil: od filmového natáčení na Sahaře přes Itálii, Ukrajinu a Španělsko až na dvorek domku na Křivoklátsku. Poznáte tak pestrou paletu omamných chutí – to vše s osvědčenými recepty ze zeleniny, ovoce, obilovin a luštěnin.Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!

Objev podobné jako Sedm způsobů jak se radovat z jídla (978-80-7597-882-0)

cena 369.0 Kč
Detail

Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas - e-kniha

eBook: V sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel. Objevíte krásy a nástrahy tradiční arabské, italské i české kuchyně a kromě úryvků z deníku kuchaře na cestách se můžete těšit i na praxí prověřené poctivé recepty. Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!

Objev podobné jako Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas - e-kniha

cena 389.0 Kč
Detail

Spontánní evoluce: Naše pozitivní budoucnost a jak jí dosáhnout (978-80-7263-754-6)

Kniha - autor Bruce H. Lipton; Steve Bhaerman, 448 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Přemýšleli jste někdy „proč?“, „jak?“ nebo jste se jednoduše podivovali nad krásou přírody a vesmíru a zápasili jste s myšlenkou, co nebo kdo a kdy to vše stvořil? Byla vám obě vysvětlení vědy i náboženství málo na to, aby vám dala dostatek odpovědí? Jestliže ano, pak Spontánní evoluce je knihou právě pro vás. Spontánní evoluce Autoři knihy Spontánní evoluce Bruce Lipton a Steve Bhaerman prozkoumávají víru i vědu celými staletími a skrze biologii buněk, fraktální geometrii, lidskou historii, politické vědy, společenské mýty a mnoho dalšího poukazují na skutky, které nás dovedly až tam, kde se nacházíme právě dnes. Vše dokládají kvalitními vědeckými a historickými důkazy a ukazují nám nové způsoby myšlení a formují bohatý základ naší nadějné budoucnosti. Budoucnost je v našich rukou. Pojďme si vytvořit svět, o jakém jsme vždy snili. Biologie a evoluce jsou na naší straně....

Objev podobné jako Spontánní evoluce: Naše pozitivní budoucnost a jak jí dosáhnout (978-80-7263-754-6)

cena 288.0 Kč
Detail

Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)

Kniha - 88 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Další originální kuchařka Ottova nakladatelství vám přináší bohatou nabídku receptů na sladká hlavní jídla. Tvůrci knihy čerpali hlavně z tradiční české a středoevropské kuchyně, jejíž pokrmy připravovaly celé generace kuchařek a kuchařů. Najdete zde mnoho předpisů na vyhlášená jídla, která milují děti i dospělí. Palačinky s marmeládou, borůvkové lívance, krupicovou kaši, švestkové knedlíky, rýžový nákyp a mnoho dalších dobrot si můžete připravit podle klasických receptů nebo vyzkoušet i jejich zdravější, ale chutné varianty, přizpůsobené dnešním trendům.

Objev podobné jako Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)

cena 117.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 330 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

cena 69.0 Kč
Detail

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 364 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Objev podobné jako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

cena 69.0 Kč
Detail

Podívejte se také