Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Jídlo: Odkud a jak se dostává jídlo na náš stůl (978-80-7508-743-0)
Kniha - autor Andrea Minoglio; Federico Mariani, 72 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Zjistí, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Názorné výklady doplňují krásné ilustrace. Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?
Podívejte se také jidlo
Jedlo: Odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl (978-80-8145-286-4)
Kniha - autor Andrea Minoglio; Federico Mariani, 64 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme. Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?
Podívejte se také box na jidlo
Sedm způsobů jak se radovat z jídla (978-80-759-7882-0)
Elektronická kniha - autor Michal Hugo Hromas, 288 stran, česky Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravováníJednoduché a tradicí prověřené. Právě takové jsou oblíbené recepty kuchaře a publicisty Huga Hromase! Ve svém vyprávění vás provede sedmi způsoby, jak připravit jídla inspirovaná rozličnými kuchyněmi, které navštívil: od filmového natáčení na Sahaře přes Itálii, Ukrajinu a Španělsko až na dvorek domku na Křivoklátsku. Poznáte tak pestrou paletu omamných chutí – to vše s osvědčenými recepty ze zeleniny, ovoce, obilovin a luštěnin.Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!
Podívejte se také termo taska na jidlo
Podívejte se také
- Když se kruh uzavřel: Odkud vede, odkud a kam. (978-80-907287-0-7)
- petite mars kapsicka na jidlo papoo lev 6 ks
- petite mars kapsicka na jidlo papoo 6x 150 ml 8595640901807
- A nakonec vánoce (978-80-743-2679-0)
- Řečtina konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-772-0)
- Maďarština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-280-0)
- Hebrejština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-136-0)
- Jak říct ne sociálním sítím: snadné tipy, jak se nenechat ovládnout sociálními médii (978-80-7508-673-0)
- Odkud pochází Islám? (978-80-904365-0-3)
- Vendulka (978-80-743-2992-0)
- Lolita (978-80-743-2301-0)
- Probudím se na Šibuji (978-80-743-2912-8)
- Máslem dolů (978-80-743-2187-0)
- Skutečný úspěch (978-80-743-2608-0)
- Italština konverzace: s námi se domluvíte (978-80-7508-293-0)
- Kodaň: inspirace na cesty (978-80-7508-587-0)
- Benátky: Inspirace na cesty (978-80-7508-219-0)
- Berlín: inspirace na cesty (978-80-7508-590-0)
- Jak se brání psycholog (978-80-88298-12-0)
- Jak se úspěšně učit (978-80-271-0286-0)
Sedm způsobů jak se radovat z jídla (978-80-7597-882-0)
Kniha - autor Michal Hugo Hromas, česky, pevná bez přebalu lesklá Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravováníJednoduché a tradicí prověřené. Právě takové jsou oblíbené recepty kuchaře a publicisty Huga Hromase! Ve svém vyprávění vás provede sedmi způsoby, jak připravit jídla inspirovaná rozličnými kuchyněmi, které navštívil: od filmového natáčení na Sahaře přes Itálii, Ukrajinu a Španělsko až na dvorek domku na Křivoklátsku. Poznáte tak pestrou paletu omamných chutí – to vše s osvědčenými recepty ze zeleniny, ovoce, obilovin a luštěnin.Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!
Objev podobné jako Sedm způsobů jak se radovat z jídla (978-80-7597-882-0)
Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)
Kniha - 88 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Další originální kuchařka Ottova nakladatelství vám přináší bohatou nabídku receptů na sladká hlavní jídla. Tvůrci knihy čerpali hlavně z tradiční české a středoevropské kuchyně, jejíž pokrmy připravovaly celé generace kuchařek a kuchařů. Najdete zde mnoho předpisů na vyhlášená jídla, která milují děti i dospělí. Palačinky s marmeládou, borůvkové lívance, krupicovou kaši, švestkové knedlíky, rýžový nákyp a mnoho dalších dobrot si můžete připravit podle klasických receptů nebo vyzkoušet i jejich zdravější, ale chutné varianty, přizpůsobené dnešním trendům.
Objev podobné jako Sladká jídla: Ottova kuchařka naší vesnice (978-80-7451-811-9)
Jídlo pro radost (978-80-266-1629-0)
Elektronická kniha - autor Eva Ferrarová, 240 stran, česky Bez jídla se neobejdeme. Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici.
Objev podobné jako Jídlo pro radost (978-80-266-1629-0)
Zelené potraviny: Když jídlo je naším lékem (978-80-254-4590-7)
Kniha – autor Maria Dallen, 120 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá - autor Maria Dallen, 120 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Kniha Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem přináší obsáhlý, ale čtivý přehled vědecky potvrzených účinků nejznámějších zelených potravin: mladého ječmene, mladé pšenice, alfalfy, chlorely, spiruliny, mořských řas i vybraných druhů zeleniny. Dozvíte se v ní i to, jak zelené potraviny užívat při konkrétních zdravotních potíží, jak je pěstovat a zpracovávat, jak se vyznat v nabídce potravních doplňků a řadu dalších zajímavých informací. Zelené potraviny, neboli výhonky obilovin, luštěnin a jednobuněčné řasy představují revoluci v péči o zdraví. Obsahují totiž nejen rostlinné barvivo chlorofyl, které má unikátní regenerační, protizánětlivé, hojivé a deodorační účinky, ale také většinu nezbytných vitaminů a minerálů, esenciální aminokyseliny, aktivní enzymy a další živiny v ideálních vzájemných poměrech. Díky...
Objev podobné jako Zelené potraviny: Když jídlo je naším lékem (978-80-254-4590-7)
Děti vybíravé v jídle (978-80-88290-94-0)
Elektronická kniha - autor Laura J. Seiverling, 148 stran, česky Máte doma dítě vybíravé v jídle? Rádi byste rozšířili omezený jídelníček svého dítěte, ale nevíte, jak na to? Pak je tato kniha určena právě vám. Tato ucelená příručka je určena rodičům dětí vybíravých v jídle a postupy zde uvedené lze použít jak u dětí se speciálními vzdělávacími potřebami (jako např. s autismem, mentálním hendikepem), tak i u běžných dětí. Cílem je naučit děti jíst široký sortiment výživově hodnotných potravin. Kniha vychází z předpokladu, že pokud jsou děti motivované k tomu ochutnávat a sníst malé porce nových pokrmů a jsou k tomu vedeny opakovaně a s důsledností, naučí se daný pokrm přijímat, zahrnou ho do svého běžného jídelníčku a mnohdy si ho i oblíbí. Rady autorů, jak si poradit s vybíravostí v jídle u dětí jsou podloženy letitou praxí a doloženy případovými studiemi a odkazy na výzkumná data z této oblasti. Kniha...
Objev podobné jako Děti vybíravé v jídle (978-80-88290-94-0)
Jak se fotografuje jídlo: Nafoťte si vlastní kuchařku (978-80-88244-09-7)
Kniha - autor Alena Hrbková, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) nebo i na cestě k profesionálním kvalitám. Najdete zde vše potřebné, od technického vybavení a všech praktických kroků až po vytváření atmosféry. Dokonale návodný manuál a umělecký zážitek v jednom!
Objev podobné jako Jak se fotografuje jídlo: Nafoťte si vlastní kuchařku (978-80-88244-09-7)
Svoboda v jídle jednou provždy (978-80-755-5033-0)
Elektronická kniha - autor Melissa Hartwigová Jak se zbavit špatných návyků, pocitu viny a úzkosti spojených s jídlem Je pro vás jídlo zdrojem potěšení, nebo úzkostí a výčitek? Všichni víme, jak velký vliv má strava na naše zdraví, ale navzdory tomu podléháme sžíravým chutím a následným negativním pocitům. V knize Svoboda v jídle jednou provždy najdete účinné nástroje pro práci s vašimi návyky a zahájíte tak cestu za zdravým a udržitelným jídelníčkem.Diety nefungují, tvrdí Melissa Hartwigová. Místo nich vám představí mnohem užitečnější know-how: promyšlený plán, který vás ve třech krocích provede procesem stravovacího restartu a pomůže vám sestavit vyvážený jídelníček na míru přímo pro vás – jídelníček, který vám už zůstane po celý život.Díky této knize odhalíte svoje nevhodné stravovací návyky, rozpoznáte spouštěče související s jídlem a dokážete zvládat pokušení. Naučíte se odhadnout, kdy hrozí, že sklouznete zpátky do...
Objev podobné jako Svoboda v jídle jednou provždy (978-80-755-5033-0)
Svoboda v jídle jednou provždy (978-80-7555-033-0)
Kniha - autor Melissa Hartwigová, 320 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jak se zbavit špatných návyků, pocitu viny a úzkostí spojených s jídlemJe pro vás jídlo zdrojem potěšení, nebo úzkostí a výčitek? Všichni víme, jak velký vliv má strava na naše zdraví, ale navzdory tomu podléháme sžíravým chutím a následným negativním pocitům. V knize Svoboda v jídle jednou provždy najdete účinné nástroje pro práci s vašimi návyky a zahájíte tak cestu za zdravým a udržitelným jídelníčkem.Diety nefungují, tvrdí Melissa Hartwigová. Místo nich vám představí mnohem užitečnější know-how: promyšlený plán, který vás ve třech krocích provede procesem stravovacího restartu a pomůže vám sestavit vyvážený jídelníček na míru přímo pro vás – jídelníček, který vám už zůstane po celý život.Díky této knize odhalíte svoje nevhodné stravovací návyky, rozpoznáte spouštěče související s jídlem a dokážete zvládat pokušení. Naučíte se odhadnout, kdy hrozí, že sklouznete zpátky do...
Objev podobné jako Svoboda v jídle jednou provždy (978-80-7555-033-0)
Před jídlem si důkladně uřízněte ruce (978-80-908091-3-0)
Kniha - autor Marek Blažíček, 84 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Co má společného mimozemšťan Čeněk, Don Baklažán, tajemná organizace JHUOP a Strana zeleninového odboje? Všichni figurují v dění posledního roku planety Země… Před jídlem si důkladně uřízněte ruce je groteskní povídková dystopie plná hutných pseudofilozofujících pasáží, ironie a především černého humoru. Příběh odstartuje na první pohled nenápadná smrt důchodce Arnošta v pražské tramvaji. To, co pak následuje, má však kosmické rozměry.
Objev podobné jako Před jídlem si důkladně uřízněte ruce (978-80-908091-3-0)
Jídlo, které je skutečným jídlem (978-80-7322-227-7)
Kniha - autor Barbora Havlová, 256 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha je určená všem, kteří se zajímají o zdravý životní styl, ale trochu tápou v přemíře informací, které všude kolem nás kolují. Autorka vás naučí jednoduchá pravidla, jak používat základní suroviny, aby vše spolu ladilo tak, že zapomenete na krátkodobé diety a budete chtít jíst zdravě celý život, protože vás to zkrátka bude bavit a hlavně - bude vám chutnat! Kromě užitečné teorie kniha obsahuje téměř stovku zdravých receptů, které zvládne uvařit i naprostý amatér. Naučí vás vykouzlit božská jídla za pár minut, a to pouze ze základních, skutečných potravin. Recepty jsou doplněny krásnými fotografiemi.
Objev podobné jako Jídlo, které je skutečným jídlem (978-80-7322-227-7)
Jídlo: Malá kniha o rychlém jídle (978-80-87998-03-8)
Kniha - autor Nigel Slater, 464 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nigel Slater: JÍDLO Někdy vaříme čistě pro radost z této činnosti, známe původ našich ingrediencí, vybíráme je s velkou péčí a dlouho přemýšlíme, než se s nimi vydáme na cestu z obchodu na talíř. Hledáme dokonalý recept a nespěcháme na něj. S láskou připravujeme večeři krok za krokem. Přijdou i chvíle, kdy chceme pojmout celou záležitost ještě seriózněji. Seznamujeme se s lidmi, kteří vyprodukovali ingredience, a pokud máme prostor, vypěstujeme si některé i sami. Chceme o nich přemýšlet, diskutovat, možná i psát a fotografovat je. Ale občas se prostě chceme najíst. Tato knížka je pro zmíněné okamžiky. Dny, kdy máme na vaření sotva hodinu. Období, kdy chceme prostě mít na sklonku dne na talíři něco chutného. Právě proto jsem napsal tuto knihu a proto její podtitulek zní Malá kniha o rychlém jídle. Jde o soubor receptů na jídla, která můžete mít na stole maximálně do jedné hodiny.
Objev podobné jako Jídlo: Malá kniha o rychlém jídle (978-80-87998-03-8)
Jídlo jako šance: Jídlem ke štěstí (978-80-7336-820-3)
Kniha - autor Ruediger Dahlke,, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha Jídlo jako šance ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví. Ruediger Dahlke v ní shrnuje své více než třicetileté zkušenosti lékaře a názorně ukazuje, co se skrývá za pojmy "vyváženost", "plnohodnotnost", "rovnováha zásad a kyselin" a "výživa podle typu". Kniha nabízí přehled o různých formách výživy - od dělené stravy přes vegetariánství až po pránickou výživu - , analyzuje různé diety a popisuje, jak mohou jednotivé potraviny ovlivnit naše tělo a jeho zdraví. Tyto obsáhlé základní vědomosti jsou doplněny praktickými radami a rozmanitými recepty, které potěší nejen naše patro..
Objev podobné jako Jídlo jako šance: Jídlem ke štěstí (978-80-7336-820-3)
A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)
Kniha - autor Holly Bourne, 328 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autentická a vtipná kniha o životě ženy po třicítceTori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky — a to je jí teprve třicet.Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nespala. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný…Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee — jediného člověka, který nad vším tím blázněním taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě...
Objev podobné jako A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)
A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5)
Elektronická kniha - Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozadu. - autor Holly Bourneová, 328 stran Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozaduTori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky – a to je jí teprve něco málo přes třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“.Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nic neměla. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný... Ale Tori jim na to nemíní skočit.Naštěstí má Dee – jediného člověka, který nad vším tím bláznovstvím taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee...
Objev podobné jako A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5)
Hubneme jídlem: Bez diet a hladovění k vysněné postavě (978-80-270-6285-0)
Kniha - autor Karolina Katchaba Hrubešová, 150 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Po dvou bestsellerech (Nebojte se jíst - a hubnout! a Recept(y) na zhubnutí) přichází Karolína Katchaba Hrubešová s třetí kuchařkou na téma, jak se bez hladovění a nezdravých diet „projíst“ k vysněné postavě dostatečným množstvím pestré a vyvážené stravy. Kniha je plná překvapení – svými recepty do ní přispěly i členky oblíbené facebookové skupiny Jíme a hubneme s Katchabou (za dva roky téměř 90 000 členů) a Katchabě se v publikaci podařilo shromáždit vic jak padesátku motivačních příběhů lidí, kteří s jejím přispěním výrazně zhubli a svou váhu si udržují pomocí zdravého jídla a celkovou změnou životního stylu. Dokládá to i jejich fotografiemi před a po redukci váhy, přičemž některé „rekordmanky“ začínaly s hubnutím na výchozí váze vyšší než 150 kg a dnes jsou z nich sebevědomé a štíhlé ženy.
Objev podobné jako Hubneme jídlem: Bez diet a hladovění k vysněné postavě (978-80-270-6285-0)
Jídlo na prvním místě (978-80-7555-018-7)
Kniha - autor Dallas Hartwig; Melissa Hartwigová, 336 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá S pomocí knihy Jídlo na prvním místě pochopíte principy paleostravy, zlepšíte svůj zdravotní stav i váhuVšichni víme, že jídlo ovlivňuje kvalitu našeho života – ale jak velkou moc vlastně má? Melissa a Dallas vás přesvědčí, že mimořádnou! Jídlo na prvním místě je přehledný, čtivý a srozumitelný návod na přechod k paleo stravě, díky kterému konečně pochopíte vzájemné reakce inzulínu, leptinu, kortizolu a glukagonu.Autoři vám na podkladě vědeckých výzkumů a zkušeností desetitisíců jejich čtenářů předvedou, proč sacharidy v naší stravě nejsou tím nejpříznivějším palivem a že důmyslně sestavený jídelníček Whole30 je nejlepším způsobem, jak jíst a uzdravit se. Už během 30 dnů po změně stravovacího plánu sestaveného podle jejich instrukcí dochází ke zlepšení stavu mnoha chronických, obtížně léčitelných onemocnění. Nejedná se o další módní dietu, ale návrat k průmyslově...
Objev podobné jako Jídlo na prvním místě (978-80-7555-018-7)
Jídlo na prvním místě (978-80-872-7067-7)
Elektronická kniha - Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví - autor Dallas Hartwig, Mellisa Hartwigová, 336 stran Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví „Tuhle knihu budete milovat. Je v ní přesný poměr vědy a návodů.“Robb Wolf, autor The Paleo Solution „Potřebujete-li pochopit, jak strava ovlivňuje vaše tělo a zdraví, nemohli jste si vybrat lepší knihu.“Petr Mára, bloger „Za mě tedy určitě nejvyšší hodnocení, nemám prostě co vytknout. Vše je podáno skvěle a (což hodně lidí také ocení) konečně česky!“Metla, Paleodoupě.cz *** Kniha Jídlo na prvním místě nabízí rozumnou a trvale udržitelnou cestu, jak už navždy změnit styl stravování a s ním i svůj život – a to nečekaným způsobem. Úspěch vám zaručí program Whole30, účinný třicetidenní nutriční restart Dallase a Melissy Hartwigových. Od roku 2009 jejich program pomohl desítkám tisíc lidí zhubnout, zlepšit kvalitu svého života a...
Objev podobné jako Jídlo na prvním místě (978-80-872-7067-7)
Jak říct ne sociálním sítím: snadné tipy, jak se nenechat ovládnout sociálními médii (978-80-7508-673-0)
Kniha - autor Chloe Ramsden, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Jak říct ne sociálním sítím: snadné tipy, jak se nenechat ovládnout sociálními médii (978-80-7508-673-0)
Jídlo a pití našich dětí: Moderní lékařský pohled na kojení, příkrmy, potravinovou alergii...... (978-80-908638-1-1)
Kniha - autor Simona Bělohlávková; Kateřina Karolová; Dana Zákostelecká; Martin Gregora, 336 stran, česky Výživa dětí je velké téma. Někdy se říká že jsme to, co jíme. Na tom je kus pravdy. Od kvality a způsobu výživy se odvíjí zdraví celého našeho organismu. Výživa determinuje osídlení střevní sliznice bakteriemi. Mikrobiota má pak zásadní vliv na funkci střevní sliznice. A střevní sliznice je největší plocha kontaktu našeho organizmu s okolím. Kdo má zdravé zažívání je odolnější proti nemocem těla i duše. Střevní sliznice patří k největším imunitním orgánům v těle. Dokonce zasahuje i do dějů v organismu, kde bychom její vliv nečekali. Má přímý vliv na produkci hormonů a je zde celá řada nervových zakončení. O tom, jak se naprogramuje metabolismus dítěte a jak bude střevní sliznice fungovat, do značné míry rozhoduje způsob výživy v prvních měsících života. Aby se to povedlo co nejlépe, je tu kniha jídelníčků, rad a doporučení k výživě...
Objev podobné jako Jídlo a pití našich dětí: Moderní lékařský pohled na kojení, příkrmy, potravinovou alergii...... (978-80-908638-1-1)
Když se kruh uzavřel: Odkud vede, odkud a kam. (978-80-907287-0-7)
Kniha - autor Kamil Pešťák, 260 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá NĚKTERÉ VĚCI VÁM DOJDOU AŽ POD LAVINOU. Talentovaný muzikant a horolezec David poznává po sametové revoluci první výhody čerstvě nabyté svobody. Život ve stylu „sex-drogy-rock’n’roll“ končí, když se nechtěně zaplete do nebezpečných známostí s několika ženami v českém podnikatelsko - mafiánském prostředí devadesátých let. Společně s jeho přítelem „Profou“, vás při svém útěku provede dámskou ložnicí, podíváte se z vrcholků rakouských alpských velikánů a vkročíte do nitra kanadské divočiny. Stíny minulosti se k němu ale i po letech neustále stahují. „Když se kruh uzavřel“ vás bude bavit až do poslední stránky a ranních hodin.
Objev podobné jako Když se kruh uzavřel: Odkud vede, odkud a kam. (978-80-907287-0-7)
Jídlo jako životní styl III.: aneb naučte se správně jíst (978-80-204-3492-0)
Kniha - autor Petr Havlíček; Petra Lamschová, 200 stran, česky, pevná s přebalem lesklá To už si nikdy opravdu nepochutnám? To je otázka všech, kteří chtějí zhubnout nebo přemýšlí o tom, že se začnou držet pravidel zdravého životního stylu. Jak to tedy s tím jídlem doopravdy je a proč bychom se ho neměli bát? Věděli jste, že i když si dáte jednou za čas smažený řízek, tak se vaše ručička nemusí pohnout směrem vzhůru? Společně s Petrem Havlíčkem jsme se tentokráte zamysleli nad tím, jak to udělat, aby pro vás jídlo bylo příjemnou záležitostí, abyste se ho nebáli a naopak si opravdu pochutnali. V naší knize najdete tipy jak si jídlo užít, jak si vybírat laskominy v obchodě, jak si užít atmosféru vaření a pak hlavně jak si opravdu pochutnat. Přejeme vám dobrou chuť. V knize najdete 50 nových rad a 70 receptů.
Objev podobné jako Jídlo jako životní styl III.: aneb naučte se správně jíst (978-80-204-3492-0)
Zdravě a syrově: změna je život a dobré jídlo radost (978-80-7281-477-0)
Kniha - autor Radmila Zrůstková, 208 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Výpravná a zasvěcená kniha Zdravě a syrově je o způsobu stravování, který je zároveň životní cestou. Na více než stovce receptů ukazuje směr, kterým se můžete vydat a při němž zjistíte, že vnese do vašeho života nové radosti, zlepší vaše zdraví, zvýší vitalitu a životní energii. Při barevném tvoření vlastních jídel ve vás probudí hravou kreativitu a fantazii. Kniha je zakončena „syrovým vyznáním“ Jaroslava Duška. K raw food má velmi blízký vztah a vzpomíná na poselství, které k němu přišlo na posvátném aboriginském místě v Austrálii: „Následuj lehkost, jdi za tím, co přichází lehce.“
Objev podobné jako Zdravě a syrově: změna je život a dobré jídlo radost (978-80-7281-477-0)
Rok ve Svatojánu: o zahradě, bylinách, rituálech a dobrém jídle (978-80-267-0922-0)
Kniha - autor Eva Francová, 352 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Prožijte neobyčejný rok s Evou Francovou, oblíbenou Kuchařkou ze Svatojánu! Naučíte se připravovat chutná a zdravá jídla podle netradičních receptů. Seznámíte se s prastarými zvyky a rituály, které můžete dělat při slunovratu, rovnodennosti nebo na Hromnice. A poznáte zázračné účinky bylin, jejich použití při domácím léčení, v kuchyni a také v přívětivé domácí magii. Souzněním s přírodou, zvířaty i celou zemí získáte pocit harmonie a spokojenosti.
Objev podobné jako Rok ve Svatojánu: o zahradě, bylinách, rituálech a dobrém jídle (978-80-267-0922-0)
Příběh zdravé výživy: Jak Honzík přišel na chuť zdravému jídlu (978-80-266-1195-0)
Kniha - autor Kateřina Gančarčíková, 40 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Honzík často jezdí na vesnici k babičce a dědečkovi, kteří mají čas a ochotu upozorňovat ho na různé zajímavosti v okolí a vysvětlovat mu nesrozumitelné věci. Cílem knihy je seznámit nejmladší čtenáře s tím, které potraviny jejich tělu prospívají, kterých se mají raději vyvarovat a jak má vypadat celoroční zdravý jídelníček. Kniha je vhodným společníkem pro společné povídání rodičů s dětmi, autorka se snaží jednoduše zodpovědět nejčastější dětské otázky týkající se tématu.
Objev podobné jako Příběh zdravé výživy: Jak Honzík přišel na chuť zdravému jídlu (978-80-266-1195-0)
Jídlo a proměna: Symbolika jídla ve snech, pohádkách a mýtech (978-80-87529-29-4)
Kniha - autor Eve Jacksonová, 138 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V současné západní společnosti je jídlo kupodivu stále velkým problémem. Mámeli dostatečné zásoby jídla, nemusíme na ně přece stále myslet, ale můžeme se uvolnit a svoji pozornost můžeme obrátit i někam jinam. Přesto ale vznikají nové obavy a problémy spojené s jídlem, přestože většině z nás už hlad nehrozí. Na jídlo a potraviny dnes projikujeme myšlenky, které už nemají nic společného s nutným zajištěním základních životních potřeb. Nenaplněné emoční či sexuální potřeby uspokojujeme jídlem, které je vždy po ruce. Jsme-li rozčilení nebo smutní, saháme po jídle. Jídlo se stává i odkladištěm tajných strachů a nereálných představ o možnosti dokonalého zdraví. Podobně překvapující je strach z tloušťky. Počet osob s poruchami příjmu potravy – problémem nepředstavitelným pro chudé společnosti, které stále ještě bojují o zabezpečení dostatečného množství potravy – se neustále zvyšuje....
Objev podobné jako Jídlo a proměna: Symbolika jídla ve snech, pohádkách a mýtech (978-80-87529-29-4)
Filozofie jídla (978-80-7211-448-1)
Kniha - autor Irena Šímová, 132 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Autorka v knize nabízí filozofické vysvětlení, proč je pro člověka přirozenou cestou přijímat pouze nemasitou stravu, a zároveň i recepty sedmi desítek osvědčených vegetariánských jídel, která sama již mnoho let vaří. Své názory Irena Šímová čtenářům pouze nabízí. Zda je přijmou, nebo odmítnou, si musí rozhodnout sami.
Objev podobné jako Filozofie jídla (978-80-7211-448-1)
O udatných skutcích norských křižáků (978-80-7553-743-0)
Kniha - autor Ivo T. Budil, 408 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá V jedenáctém století se Evropa stále ještě zcela nevzpamatovala z barbarského věku. Zatímco na Severu se jen postupně na úkor pohanských kultů prosazuje křesťanství, Východořímská říše s vypětím všech sil vzdoruje nájezdům Saracénů, stepních kočovníků a Normanů. Konstantinopol jako ohnisko civilizace a blahobytu přitahuje severské dobrodruhy, kteří vstupují jako žoldnéři do služeb východořímských vládců a vytvářejí císařovu osobní gardu. Ocitají se uprostřed nejrafinovanějších intrik vysoce postavených hodnostářů svádějících nemilosrdný zápas o vládu nad říší. Západní Evropa se opět snaží prosadit jako mocnost. Rodí se myšlenka křížové výpravy proti nevěřícím. Dramatické události krvavých bojů mezi Severem a Jihem či Západem a Východem na úsvitu nové epochy nahlédne čtenář očima řady historických i fiktivních postav.
Objev podobné jako O udatných skutcích norských křižáků (978-80-7553-743-0)
43 chyb v podnikání: ...a jak se jim vyhnout (978-80-7413-180-6)
Kniha - autor Duncan Bannatyne, 224 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V byznysu se chyby nevyplácejí. To ví asi každý, kdo se alespoň jednou pokusil podnikat. Málokdo však ví, jaké bývají nejčastější chyby, kterých se podnikatelé dopouštějí, a ještě méně je těch, kteří vědí, jak se těmto chybám nejlépe vyhnout. Duncan Bannatyne patří mezi ty, kteří se vlastním přičiněním v byznysu prosadili - začínal jako prodavač zmrzliny a dnes je předsedou představenstva Bannatyne Group, společnosti, která vlastní a provozuje síť hotelů, fitness center, lázní a barů po celé Velké Británii. Rozhodnutí napsat tuto knihu uzrálo i díky Duncanovu působení v podnikatelské reality show The Dragons'Den, u nás známé jako Den D: pět investorů si vyslechne podnikatelský záměr a rozhoduje se, zda do něj vloží vlastní finance nebo ne. Duncan Bannatyne je ale autorem již jednoho bestselleru - jeho kniha Anyone Can Do It (Každý to může dokázat) se prodala v nákladu přes 200 tisíc...
Objev podobné jako 43 chyb v podnikání: ...a jak se jim vyhnout (978-80-7413-180-6)
Vendulka (978-80-743-2992-0)
Elektronická kniha - Strhující reportáž přináší osobní a výjimečné svědectví o nejbolestivějších událostech 20. století. - autor Ondřej Kundra, 184 stran Strhující reportáž přináší osobní a výjimečné svědectví o nejbolestivějších událostech 20. stoletíPříběh Vendulky není jen osudem jedné židovské dívky, která přežila Terezín, Osvětim i pochod smrti a nakonec musela utéct ze svého domova před komunistickou totalitou. Je to příběh českého dvacátého století.V březnu 1943 vznikla v Praze fotografie dvanáctileté židovské dívky, která se později stala symbolem holokaustu. Fotograf Jan Lukas se tehdy přišel rozloučit s rodinou Voglových, která se chystala do transportu.Když známý československý fotograf Jan Lukas zmáčkl spoušť svého aparátu, mělo Vendulce Voglové zbývat několik měsíců života.Fotografie, která později udělala z dvanáctiletého děvčete symbol holokaustu, přitom nemusela vůbec vzniknout. Vendulka byla Židovka a Lukas se bál konspiračně pořízené snímky...
Objev podobné jako Vendulka (978-80-743-2992-0)
Jak funguje jídlo (978-80-7549-585-3)
Kniha - autor Jitka Rákosníková, 320 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí o potravinách, probírá i trendy ve výživě. Přečtěte si, co jsou to antioxidanty, zjistěte, co s vaším tělem udělají superpotraviny, poučte se, proč je nebezpečné znovu ohřívat rýži. Kniha pokrývá širokou škálu témat, od diet k nesnášenlivosti lepku a vyvrací řadu běžných mýtů o jídle. Vysvětluje, jaké jsou zásady dobré výživy, probírá jednotlivé skupiny potravin, srovnává organické a průmyslově zpracované potraviny. Sleduje historii výroby potravin a organického zemědělství, způsob dopravy potravin, vysvětluje i to, co znamená doporučené datum spotřeby. Kniha je poutavým průvodcem čtenáře, pomůže mu pochopit skryté biologické účinky...
Objev podobné jako Jak funguje jídlo (978-80-7549-585-3)
Jídlo není nepřítel (978-80-271-0296-9)
Elektronická kniha - autor Michala Jendruchová, 296 stran, česky Anorexie jako závažná porucha příjmu potravy je alarmujícím fenoménem dnešní doby, který si občas vybírá oběti na životě. Autorka knihy, novinářka Michala Jendruchová, která si sama peklem anorexie prošla, čtenářům předkládá autentické výpovědi lidí, kteří bojují s poruchou příjmu potravy, i vyjádření jejich blízkých. Vše doplňuje pohled psycholožky se specializací na PPP. Rádi bychom, aby tato kniha přinesla nemocným naději, že i z jejich situace existuje cesta ven. Zároveň může pomoci rodinám a blízkým pochopit postižené, jejich chování a myšlení -- ukáže, čeho se raději vyvarovat při komunikaci s nimi, na co naopak upozornit, čeho si všímat a tím jim třeba nakonec zachránit život.
Objev podobné jako Jídlo není nepřítel (978-80-271-0296-9)
Strašák jménem jídlo (978-80-765-0132-4)
Elektronická kniha - autor Kristýna Volfová, 184 stran, česky Kniha o stravě a pohybu. Plná témat, jako je vztah k vlastní postavě a nízké sebevědomí. Pomůže vám najít cestu k lepšímu já. Tato kniha je průvodcem a zároveň pomocníkem v boji proti poruchám příjmu potravy, ale i nízkému sebevědomí. Autorka v ní popisuje vlastní zkušenosti s tímto psychickým onemocněním a dělí se o příběhy dalších lidí, kteří si jím prošli. Zaměřuje se na osobní rozvoj a věnuje se přístupu k vlastnímu já, osobním přáním týkajícím se vzhledu i životním snům. Kromě toho poskytuje praktické rady o stravě i pohybu a tipy na zdravé recepty, které navíc skvěle chutnají.
Objev podobné jako Strašák jménem jídlo (978-80-765-0132-4)
Pampelišky k jídlu (978-80-907055-1-7)
Kniha - autor Jana Vlková, 96 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni, představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie. Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce. Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až o tři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.
Objev podobné jako Pampelišky k jídlu (978-80-907055-1-7)
Učitelské vyhoření: Proč vzniká a jak se proti němu bránit (978-80-262-1668-1)
Kniha - autor Irena Smetáčková; Stanislav Štech, 272 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Kniha se zabývá rizikem syndromu vyhoření při práci učitele. Vyhoření vzniká v důsledku chronického stresu a vede k silným psychickým a fyzickým problémům, k nekvalitní výuce, ke špatným vztahům ke kolegům a žákům. Cílem knihy je, aby vyučující získali dobré povědomí o rizicích, které souvisejí s profesní náročností, získali orientaci v pojmech „stres“ a „vyhoření“ a dokázali u sebe vnímat jejich projevy, porozuměli příčinám stresu a vyhoření na individuální, školní a resortní úrovni, nabyli přesvědčení, že je možné vhodnými kroky snížit nebezpečí vzniku vyhoření, vyzkoušeli si sadu konkrétních technik. Kniha využívá výsledků největšího výzkumu vyhoření mezi českými vyučujícími, který byl realizován v letech 2017–2018. Autorský tým ve složení doc. PhDr. Irena Smetáčková, Ph.D., prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc., PhDr. Ida Viktorová, Ph.D., PhDr. Veronika Pavlas...
Objev podobné jako Učitelské vyhoření: Proč vzniká a jak se proti němu bránit (978-80-262-1668-1)
Ďáblův stůl (978-80-7595-622-4)
Elektronická kniha - ze série Nora Kellyová, autor Douglas Preston, 320 stran, česky Pod zemí se nacházejí pozůstatky záhadného objektu… Nora Kellyová dává v sázku úplně všechno, svou pověst renomované archeoložky i kariéru v Institutu, a pouští se do nejbizarnější práce ve svém životě. Na odlehlé stolové hoře nazvané Ďáblův stůl má s pomocí nejmodernější techniky hledat pozůstatky záhadného předmětu, který tam kdysi dopadl. A následky na sebe nenechají dlouho čekat, zvláště když se na místě vykopávek záhy objeví FBI a agentka Corrie Swansonová! V odlehlých končinách v americkém státě Nové Mexiko se v roce 1947 stalo něco, co dodnes nedá spát nejen vědcům, politikům a vojákům, ale ani dychtivým zájemcům o nevysvětlitelné záhady. Archeoložka Nora Kellyová po kategorickém odmítání, které ji dokonce stojí místo v Institutu, souhlasí s tím, že se ujme vykopávek v místě, kde podle všeho dopadl neznámý objekt. Ale co to bylo? Právě to chce zjistit skvěle vybavený...
Objev podobné jako Ďáblův stůl (978-80-7595-622-4)
Ďáblův stůl (978-80-7595-622-4)
Kniha - autor Douglas Preston; Lincoln Child, 320 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá V odlehlých končinách v americkém státě Nové Mexiko se v roce 1947 stalo něco, co dodnes nedá spát nejen vědcům, politikům a vojákům, ale ani dychtivým zájemcům o nevysvětlitelné záhady. Archeoložka Nora Kellyová po kategorickém odmítání, které ji dokonce stojí místo v Institutu, souhlasí s tím, že se ujme vykopávek v místě, kde podle všeho dopadl neznámý objekt. Ale co to bylo? Právě to chce zjistit skvěle vybavený tým miliardáře Lucase Tappana, který Noru nakonec přemluví ke spolupráci. Jenže slibně se rozbíhající výzkum brzy naruší podivné události: zmizení významného vědce, objev nečekaných pozůstatků, ale především nález předmětu, který vzbuzuje velké naděje i obavy. Takže se není co divit, že se Ďáblově stole objeví také agenti FBI – a Nora se znovu setkává se svými „starými známými“ Corrie Swansonovou a šerifem Homerem Wattsem. A to je teprve začátek, protože do...
Objev podobné jako Ďáblův stůl (978-80-7595-622-4)
Odkud pochází Islám? (978-80-904365-0-3)
Kniha - autor P. Curzio Nitoglia,, česky Odkud pochází Islám je studie italského kněze P. Curzio Nitoglia o původu tohoto náboženství. Vychází přitom z vědeckého čtyřsvazkového díla francouzského dominikánského teologa a renomovaného historika P. Théryho. Podle něj pochází Islám přímo z pokřesťanského židovství. Stejně tak tvrdí, že ani Alláh ani archanděl Gabriel nebyli ti, kdo inspirovali proroka Mohameda, dle jeho bádání to byl rabín z Mekky. Tyto teze mohou snad někomu znít neuvěřitelně až provokativně. Kněz P.C. Nitoglia je navíc doplnil řadou - veřejnosti dosud zcela neznámých - výroků a postojů odborníků. Pro pochopení knihy P.C. Nitoglia je velice vhodným doplňkem i stručná studie německého magistra teologie Johannese Rothkranze Wer steuert den Islam?, Durach 1998, Verlag Anton A. Schmid (v českém překladu Kdo skutečně řídí islám?).
Objev podobné jako Odkud pochází Islám? (978-80-904365-0-3)
Máslem dolů (978-80-743-2187-0)
Elektronická kniha - autor Petr Šabach, 192 stran V novele Máslem dolů se Petr Šabach tentokrát zamýšlí nad otázkou, proč vás nějaké vlezlé okolnosti stále nutí měnit plány a odkládat odpočinek, který byste tolik potřebovali, na dobu neurčitou. Váš krajíc chleba s máslem se opět dává do pohybu a nezadržitelně se řítí k zemi. Můžete nějak ovlivnit, aby jako tolikrát předtím nedopadl namazanou stranou dolů? Dva staří přátelé se o to v poslední Šabachově novele přece jenom pokusí…
Objev podobné jako Máslem dolů (978-80-743-2187-0)
Svítící děti: Závislost na moderních technologiích a jak se jí zbavit (978-80-7413-451-7)
Kniha - česky Všichni je vídáme: děti hypnoticky hledí na zářící obrazovky v restauracích, na dětských hřištích i s kamarády doma. A jejich počet roste. Jako virtuální pandemie se dětské svítící tváře množí. Ale za jakou cenu? Je to jen neškodná dobová móda, která odezní, nebo jen schovívavost rodičů? A co hlasy, které tvrdí, že obrazovky dětem prospívají jako interaktivní vzdělávací nástroj? V knize Svítící děti dětský klinický psycholog Dr. Nicholas Kardaras zkoumá, jak technologie – přesněji řečeno obrazovka se vší její zářící všudypřítomností – zasáhla mozky celé generace dětí. Výzkum mozkových skenů ukazuje, že stimulující zářící obrazovky aktivují dopamin v mozku podobně jako sex. A každým dnem vyšší hromádka klinického výzkumu dává do souvislosti právě obrazovky s poruchami, jako jsou ADHD, závislost, úzkost, deprese, zvýšená agresivita, a dokonce psychóza. Nejvíce šokující je, že nedávné studie mozkových skenů přesvědčivě ukazují, že nadměrná expozice...
Objev podobné jako Svítící děti: Závislost na moderních technologiích a jak se jí zbavit (978-80-7413-451-7)
Strašák jménem jídlo: Zaměřeno na strach z jídla a na přístup k vlastnímu já (978-80-7650-132-4)
Kniha - autor Kristýna Volfová, 184 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato kniha je průvodcem a zároveň pomocníkem v boji proti poruchám příjmu potravy, ale i nízkému sebevědomí. Autorka v ní popisuje vlastní zkušenosti s tímto psychickým onemocněním a dělí se o příběhy dalších lidí, kteří si jím prošli. Zaměřuje se na osobní rozvoj a věnuje se přístupu k vlastnímu já, osobním přáním týkajícím se vzhledu i životním snům. Kromě toho poskytuje praktické rady o stravě i pohybu a tipy na zdravé recepty, které navíc skvěle chutnají.
Objev podobné jako Strašák jménem jídlo: Zaměřeno na strach z jídla a na přístup k vlastnímu já (978-80-7650-132-4)
Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme (978-80-266-1629-0)
Kniha - autor Eva Ferrarová, 240 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici.
Objev podobné jako Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme (978-80-266-1629-0)
Moje dokonalá fit jídla (978-80-7529-815-7)
Kniha - autor Gordon Ramsay, 288 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Inspirujte se v kuchyni Gordona Ramsayho, šéfkuchaře s michelinskou hvězdou a zároveň sportovce tělem i dušíČekají vás recepty na vydatné snídaně, výživné obědy a saláty, vynikající večeře a přílohy i zdravé svačinky. Gordon Ramsay v úvodu knihy říká, že být zdravý pro něj znamená chutně se stravovat a cvičit. Zdravá strava skutečně nemusí být nudná! „Tohle jsou moje spolehlivé recepty pro chvíle, kdy se chci doma dobře najíst, a upřímně doufám, že vám budou inspirací, abyste vařením dosáhli lepšího zdraví, ať už je vaším osobním cílem cokoli.“ V knize najdete více než stovku receptů rozdělených do tří oddílů, jejichž tématem je štíhlá linie, fitness a zdraví obecně. Recepty vám ukážou cestu ke správnému výběru jídel podle toho, co momentálně právě potřebujete. Každý pokrm analyzoval odborník na zdravou výživu a recepty doprovázejí čísla, která vás seznámí s nutričním obsahem jídel.
Objev podobné jako Moje dokonalá fit jídla (978-80-7529-815-7)
Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5)
Elektronická kniha - autor Julita Batorová, 256 stran, česky Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou. O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie.
Objev podobné jako Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5)
Objevujeme svět hrou! Jídlo (978-80-256-2841-6)
Kniha - autor Nathalie Choux, 14 stran, česky, prostorové pohádky, leporela Víš, jak vypadá jahoda a jakou má barvu? A poznáš květák? V této knížce naleznete mnoho ilustrací potravin a jídel, se kterými se ty nejmenší strávníci mohou běžně setkávat. Vrhněte se s dětmi do učení a prohlížení si v knížce z oblíbené řady MiniPEDIE. Díky otáčivému kolečku je leporelo ještě zábavnější a děti si tak velice snadno procvičí jemnou motoriku. Knížka s prvky Montessori
Objev podobné jako Objevujeme svět hrou! Jídlo (978-80-256-2841-6)
Jídlo jako pokrm duše (978-80-8100-104-8)
Kniha - autor Maureen Whitehouse, 340 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jsme-li ve spojení se svou duší, můžeme jíst, co chceme, pokud to podporuje naše spojení s božstvem. V této knize naleznete spoustu velmi užitečných informací a rad ohledně toho, jak se stravovat zdravě. Nachází se zde také seznam prodejních biopotravin na Slovensku.
Objev podobné jako Jídlo jako pokrm duše (978-80-8100-104-8)
Jídlem proti Alzheimerově chorobě (978-80-264-1806-1)
Elektronická kniha - autor Cinzia Cuneo, 224 stran Díky lékařským pokrokům dnes žijeme déle než kdy předtím, ale bohužel ne vždy v dobrém zdraví. Je možné zestárnout v dobré kondici a výrazně snížit riziko, že nás postihne Alzheimerova choroba? Odpověď zní ANO. Mnohé nedávné studie prokázaly, že je možné snížit riziko výskytu neurodegenerativních chorob o 30 až 50 % pouze změnou každodenních návyků, zejména stravování. To hraje hlavní roli při zpomalení úpadku kognitivních funkcí, hlavně díky určitým fytonutrientům, vitamínům a lipidům mořského původu. Tato kniha vám umožní sestavit si jídelníček, díky němuž vás mozek zůstane dlouho mladý. A jako bonus si náramně pochutnáte.
Objev podobné jako Jídlem proti Alzheimerově chorobě (978-80-264-1806-1)
Gastrokroužek: Spojilo nás jídlo (978-80-906960-3-7)
Kniha - 250 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Neobyčejná kuchařka přátel, bloggerů a gurmetů, které spojilo jídlo, zachycuje deset jedinečných setkání Gastrokroužku. Najdete v ní nejen vymazlené recepty ze všech akcí, ale také inspiraci, jak si užít život společně s přáteli a dobrým jídlem. Za všechno může Lukáš Hejlík, autor Gastromapy a Listování. Těšit se můžete na recepty bloggerů Markéty Pavleje (Kitchenette), Jany Králikové (Zásadně zdravě), Mariky a Jirky Kučových (Kitchen Story), novinářky Darina Křivánkové (Reflex, FOOD) a samozřejmě ty Lukášovy. Vyrazili vařit do školní jídelny, o dušičkách na faru, o Velikonocích k Lukášovi na chalupu, na podzim na vinici, v zimě na hory, udělali letní mejdan na hausbótu nebo grilování na koňském polu. A nebyli u toho sami – drinky míchal skvělý barman George Němec, vařila s námi Katka Podoláková (Taste of place), dorty napekly Stáňa Mutlová (Punk Rock Cakes) a Šárka Divácká (Sorry, pečeme jinak), vařili s nimi...
Objev podobné jako Gastrokroužek: Spojilo nás jídlo (978-80-906960-3-7)
Nejoblíbenější jídla krále komiků (978-80-722-9433-6)
Elektronická kniha - autor Pavel Holík, 160 stran Kuchařka nejoblíbenějších jídel Vlasty Buriana je výjimečným souborem neopakovatelných kulinárních receptů. Kniha vychází v době, kdy v televizi, v novinách a už i v rozhlase vaří snad každý. Spoluautor knihy Pavel Holík je nejen mistrem kuchařem a vyhlášeným gastronomickým specialistou minimálně evropské úrovně, nýbrž je i spoluzakladatelem Společnosti Vlasty Buriana. Publikace obsahuje velké množství barevných fotografií.
Objev podobné jako Nejoblíbenější jídla krále komiků (978-80-722-9433-6)
Podívejte se také
- Prašina: Černý merkurit (978-80-743-2989-0)
- Naučte se psát zprávy a návrhy: Jak jasně a efektivně reportovat a připravovat přesvědčivé návrhy (978-80-7508-719-5)
- TOP10 Skotsko (978-80-7508-631-0)
- TOP10 Mallorca (978-80-7508-628-0)
- Jak se (ne)stát Američanem (978-80-264-4125-0)
- Jak se domluvit s jinými (978-80-738-7043-0)
- Jak se stal kozel zahradníkem (978-80-247-3756-0)
- Táňa: Jak se rodí jezdkyně (978-80-877-4004-0)
- Jak se zbavit svého Ega (978-80-903427-5-0)
- Jak se stavěly divy světa (978-80-00-05791-0)
- Indonéština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-140-7)
- Japonština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-773-7)
- Chorvatština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-693-8)
- Filipínština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-289-3)
- Slovinština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-295-4)
- Čínština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-692-1)
- Turečtina konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-604-4)
- Korejština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-774-4)
- Španělština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-283-1)
- Švédština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-282-4)
- Ukrajinština konverzace: se slovníkem a gramatikou (978-80-7508-775-1)