Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: l–o - jaroslav vašák - e-kniha

Produkt Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: l–o - jaroslav vašák - e-kniha sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: l–o - jaroslav vašák - e-kniha upraviť a produkt hľadať znova.

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, t-ž (978-80-748-2219-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: a–g (978-80-748-2186-8)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: p–š (978-80-748-2204-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: h–k (978-80-748-2189-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, a-ž (978-80-748-2222-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak potkat deti zuzana malerova e kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 290 stran Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími... (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3) , Jak si lide hraji frantisek koukolik e kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 330 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9) , Jak se dělá e-kniha: příprava elektronických publikací ve formátech epub a mobi (978-80-87855-15-7)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 364 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9) , Básníci... 3dvd: jak svět přichází o básníky;jak básníci přicházejí o iluze;jak básníkům chutná živo (n02346)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 260 stran Jaroslav Vašák (nar. 1947) přináší první díl z celkem pětidílného seriálu kulinářských zajímavostí. Kniha je určena jak pro nejširší veřejnost, tak i pro milovníky gastronomické historie dávné i nedávné. Příznivci zajímavých a méně známých receptů se zde dozví, jaká jídla se připravovala dříve a jak se onen pokrm připravuje v moderní úpravě dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů. Jaroslav Vašák je od roku 1986 Mistr kuchař, tento titul mu udělilo Ministerstvo obchodu ČR. Publikuje víc jak 25 let a vyšlo mu už více než 100 kuchařských knih a kalendářů. Jeho knihy jsou však hodnotné i literárně a překypují zajímavostmi a osobitými nápady, jež se zdají naprosto nevyčerpatelné. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8) , Jak se rodí vodníčci: 1. díl (978-80-247-4667-8)

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 1460 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o... (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3) , Jak se zbavit starostí a začít žít ()

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření ()

První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha

První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se oblékají princezny koně a poníci

Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha

Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se dělá chalupa

A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha

A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha
Detail

eBook:,Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozadu. Tori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky – a to je jí teprve něco málo přes třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nic neměla. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný... Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee – jediného člověka, který nad vším tím bláznovstvím taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě udělala... Autentická a vtipná kniha, se kterou se určitě ztotožníte. Já jsem to taky všechno prožila. Bridget Jonesová nové generace! - Carmel Harringtonová, spisovatelka V této knížce se najde každý, kdo se musel projít po emočním minovém poli, jakým je život po třicítce. - Red Online Tento román pozorně sleduje různé oblasti života dnešních mladých žen – feminismus, vztahy, duševní zdraví a mateřství –, a navíc je velice, velice zábavný. - The Bookseller Bourneová šikovně prozkoumává nesoulad mezi tím, jak sami sebe prezentujeme online a jak vypadá naše offline realita. - The Sunday Times (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha , Jak se dělá zoo ()

Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha

Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha
Detail

eBook:,Předkládaná Mluvnice současné češtiny autorů působících na různých ústavech Univerzity Karlovy je po téměř patnácti letech novým pokusem o stručný a srozumitelný popis našeho mateřského jazyka. Mluvnice je koncipována jako dvoudílná, přičemž první díl zahrnuje poučení mj. o zvukové stránce jazyka, slovní zásobě, slovotvorbě, tvarosloví, stylistice a psací soustavě (druhý díl pak bude věnován větné skladbě). Jako vůbec první popis svého druhu se mluvnice pokouší systematicky zachycovat rozdíl mezi mluvenou a psanou češtinou, a to na základě rozsáhlých dat z Českého národního korpusu (www.korpus.cz). Výsledkem je materiálově založená moderní publikace, která nepodává obraz o tom, jak by jazyk vypadat měl, ale o tom, jak skutečně mluvíme a píšeme. Čtenář si tak může sám udělat obrázek o tom, jaké způsoby vyjadřování jsou obvyklé a vhodné pro určitou situaci a které prostředky jsou naopak nevšední či v daném kontextu nepreferované.Ve druhém vydání doznal text Mluvnice současné češtiny 1 jen minimum změn. Nejpodstatnější odlišností oproti edici předchozí je inovovaná grafická podoba celé knihy. Vedle toho bylo provedeno několik spíše drobnějších korekcí v textu samotném (opravy některých formulací). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha , Jak jsem se zbláznila

Osudy dobrého vojáka Švejka – Slavný výprask (3. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

Detail

eBook: „Švejk je rozlehlé mistrovské dílo české satiry, typ výrazně záporný, nebezpečný rakouské monarchii. Švejk je zrozenec lidový, ne národní hrdina, ale kus ulice, která správně tuší, co přijít má a jak je dobré podlamovat všecko staré, aby to nové přišlo co nejdříve a co nejbezpečněji. Švejk je typ malého českého člověka, který neprošel velikou politickou zkušeností a uvědomovací školou továrny, ale „má v krvi“ vědomí, že „je něco shnilého ve státě dánském“ a že „tohle nevydrží“. Jeho švejkování je nejprve osobní obrana proti šílenství imperialismu: ale zakrátko tato obrana přechází v útok. Švejk svou parodií na poslušnost a svým lidovým vtipem rozkládá namáhavě sestrojovaný mysticismus reakční moci, červotočivě vrtá v reakčním řádu a docela aktivně – i když ne vždy zcela uvědoměle – pomáhá bourat to, co bylo postaveno na základech útlaku a nesvobody.“ (Julius Fučík.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Osudy dobrého vojáka Švejka – Slavný výprask (3. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha , Jak se hladí duše ()

Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha

Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Zvířata připomínají v některých situacích lidi. Třeba když „spolu chodí“. Jak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha , Jak se těží miliardy?

Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha

Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha, která ve svém prvním vydání vyšla pod názvem Prevence úrazů pro sportovce, je jakousi „kuchařku“ pro prvotní diagnostiku a ošetření sportovních poranění horních a dolních končetin, hlavy a páteře. Jednoduše popisuje anatomické předpoklady pro vznik daného poškození, jeho příčiny, příznaky a možnosti léčby, včetně doby nutné k jeho doléčení. Nově je v přepracovaném vydání zařazena i kapitola věnovaná specifikám dětských zlomenin, která, pokud jsou nerespektována, vedou k závažným celoživotním obtížím. Autoři čtenáře seznamují se základními techniky statického tapingu, které mohou pomoci k doléčení již vzniklých poškození, ale zároveň se mohou využít i jako jejich prevence. Dále názorně ukazují konkrétní aplikace kinesiotapingu jako progresivní metody, která se v současné době v oblasti sportovní traumatologie a fyzioterapie používá. Pro zdárný návrat sportovce do závodní činnosti je rozhodující i rehabilitace, proto se předposlední část knihy na 64 ilustrovaných cvičeních věnuje rehabilitaci jednotlivých kloubů s doporučením, ve které fázi po úrazu či operaci je možné začít s jejím používáním. Vzhledem k tomu, že i u sportovců výrazně narůstají obtíže spojené s bolestmi zad, zařadili autoři nově i 30 vhodných cviků zaměřených na tuto problematiku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha , Dívej se, jak padám

Nátierky - Jaroslav Vašák

Nátierky - Jaroslav Vašák
Detail

Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nátierky - Jaroslav Vašák , Jak se co dělá

Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák

Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Recepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák , Dys...jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6)

Medová kuchařka - Jaroslav Vašák

Medová kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák , Velmi osobní kniha o zdraví: jak zvládat jídlo, kariéru, rodinu, péči o sebe, kritiku, věk a chuť na

Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák

Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák , Působivé fotografie: jak o nich přemýšlet a jak jich dosáhnout (978-80-7413-504-0)

Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák

Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák
Detail

Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje více než 700 otázek a odpovědí, které jinou, zábavnou formou rozšíří a doplní znalosti z gastronomie a kulinářství. Počítáte-li se mezi dobré kuchaře, potom jistě lehce zodpovíte na zadané otázky. Pokud ne, zapamatujte si správné odpovědi a překvapíte tak své okolí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák , Jak vyjít se životem (978-80-722-9364-3)

Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák

Detail

V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Valašská kuchařka - Jaroslav Vašák , Jak se dědí tajemství (978-80-762-5137-3)

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák
Detail

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák , Jak vycvičit draka: 5.-8.díl série (2100004395633)

Osudy dobrého vojáka Švejka – V zázemí (1. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

Detail

eBook: Chcete-li se neslýchaně smát, čtěte Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války o Jaroslava Haška... Považuji je přímo za geniální. Hašek nám osvětlil světovou válku ze zcela nového hlediska... Osudy dobrého vojáka Švejka jsou totiž válečným románem.Přečetl jsem několik válečných románů a sám jsem konečně i jeden napsal. Ale z žadného nevysvítá celá ta ničemnost, blbost a surovost světové války tak zřejmě jako z knihy Haškovy... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Osudy dobrého vojáka Švejka – V zázemí (1. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha , Jak se dělá evoluce (9788073638498)

Osudy dobrého vojáka Švejka – Na frontě (2. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

Detail

eBook: Nás všechny bila válka kyji do hlavy, když jsme psali, seděla nám v týle a srážela nám čela až na papír, a dovedli-li jsme se vzpřímiti, dělo se to jen s napětím vší vůle i svalstva. Hašek neměl potřebí válku v sobě přemáhati a vítěziti nad ní. Stál nad ní již od samého počátku. On se jí smál. Dovede se jí smáti celé i v podrobnostech, jako by to nebylo více než opilá tahanice v žižkovské krčmě. k schopnosti takto se dívati jest jistě potřebí notné dávky švejkovství a - řeknu hned slovo, jehož jsem chtěl užíti až později - jest k tomu jistě potřebí kusa geniálního idiotství, ale čest člověku, který to dokázal. Výsledky mluví. A výsledkem jsou Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války, jedna z nejlepších knih, které kdy byly v Čechách napsány. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Osudy dobrého vojáka Švejka – Na frontě (2. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha , Jak se zbavit mstivý soni ()

Nátierky - Vašák Jaroslav

Nátierky - Vašák Jaroslav
Detail

Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (patro.cz)

Podobné produkty ako Nátierky - Vašák Jaroslav , Jak se vraždí v čechách

První republika u stolu - Jaroslav Vašák

Detail

První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako První republika u stolu - Jaroslav Vašák , Jak se dělá bluegrass (9790706556192)

Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák

Detail

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd (Defekt) - Jaroslav Vašák

Psychologie 3. díl - Ilona Kopecká - e-kniha

Psychologie 3. díl - Ilona Kopecká - e-kniha
Detail

eBook:,Učebnice je jako jediná na trhu přímo zaměřená pro obor sociální činnost. V prvním díle je žákům předkládána problematika psychologie sociální, zdravotnické a etika se zaměřením na uplatnění v sociálně zdravotnické oblasti. Obsah učebnice odpovídá požadavkům ŠVP (školní výukový program) a bude vhodnou učební pomůckou pro žáky i učitele. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Psychologie 3. díl - Ilona Kopecká - e-kniha

FILOZOFIE 3. díl - Jan Volf - e-kniha

FILOZOFIE 3. díl - Jan Volf - e-kniha
Detail

eBook:,Snahou této učebnice filozofie, je ukázat filozofické dědictví, dějinný průběh obsahu filozofických myšlenek, včetně časového sledu dění od počátků až do současné doby. Smyslem této učební pomůcky – učebnice je přispět k nahlédnutí do vnitřní složitosti a vzájemného propojení jednotlivých složek, oblastí, součástí, škol a směrů v rámci systematického vývoje filozofie v celku a tím pochopit systém filozofického vědění z pohledu dějin filozofie. Seznamuje s filozofickými směry (proudy, školami) a s nejvýznamnějšími filozofy a jejich teoriemi. Poskytuje základní vhled do obsahu a struktury dějin filozofie. Snaží se ukázat cestu, jak vstoupit do dějin filozofie a orientovat se v základní problematizace. Jejím cílem je snaha o interpretaci hlavních linií vývoje filozofického myšlení a vzájemných souvislostí filozofických pojmů, škol, směrů a učení. 3. díl učebnice navazuje na Filozofii 1. díl – Teoretická část systematické filozofie a etika; a Filosofii 2. díl – Aplikovaná (mezní) část systematické filozofie. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako FILOZOFIE 3. díl - Jan Volf - e-kniha

Osudy dobrého vojáka Švejka – Pokračování slavného výprasku (4. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

Detail

eBook: „Švejk je rozlehlé mistrovské dílo české satiry, typ výrazně záporný, nebezpečný rakouské monarchii. Švejk je zrozenec lidový, ne národní hrdina, ale kus ulice, která správně tuší, co přijít má a jak je dobré podlamovat všecko staré, aby to nové přišlo co nejdříve a co nejbezpečněji. Švejk je typ malého českého člověka, který neprošel velikou politickou zkušeností a uvědomovací školou továrny, ale „má v krvi“ vědomí, že „je něco shnilého ve státě dánském“ a že „tohle nevydrží“. Jeho švejkování je nejprve osobní obrana proti šílenství imperialismu: ale zakrátko tato obrana přechází v útok. Švejk svou parodií na poslušnost a svým lidovým vtipem rozkládá namáhavě sestrojovaný mysticismus reakční moci, červotočivě vrtá v reakčním řádu a docela aktivně – i když ne vždy zcela uvědoměle – pomáhá bourat to, co bylo postaveno na základech útlaku a nesvobody.“ (Julius Fučík.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Osudy dobrého vojáka Švejka – Pokračování slavného výprasku (4. díl) - Jaroslav Hašek - e-kniha

Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák

Detail

Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Pomocou hrnčeka, lyžice, či hrsti ľahko odmerajú suroviny a pripravia jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Prvý diel obsahuje napríklad veľa receptov na predkrmy, polievky, nátierky a množstvo ďalších pokrmov z mäsa, rýb a hydiny. Druhý diel sa venuje receptom z ovocia a zeleniny, obilnín, strukovín a vajec. Rozsiahlu kapitolu tvoria recepty na múčniky, dezerty a cukrovinky. V obidvoch dieloch však čitatelia nájdu omnoho viac tém, ktoré ich budú inšpirovať pri každodennom varení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ottova kuchárka veľká hrnčeková 1 - Jaroslav Vašák

Medová kuchařka - Vašák Jaroslav

Medová kuchařka - Vašák Jaroslav
Detail

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Medová kuchařka - Vašák Jaroslav

Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav

Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav
Detail

Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav

Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav

Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav
Detail

Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... (patro.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav

Umění jednat s lidmi 3 - Jaroslav Štěpaník - e-kniha

Umění jednat s lidmi 3 - Jaroslav Štěpaník - e-kniha
Detail

eBook:,Třetí díl úspěšné série knih o praktické psychologii se věnuje problematice, s níž má asi každý bohaté zkušenosti - jedná se o stresy, frustrace a konflikty, které na každého člověka nezbytně každý den útočí. Jak se jim vyhnout, jak se s nimi vyrovnat? Autor nabízí dokonalý přehled o pozitivních i negativních vlivech stresových situací, poukazuje na nejčastější mechanismy přizpůsobení a seznamuje čtenáře se způsoby prevence a řešení. Ilustrativní testy a cvičení mohou napovědět, k jaké formě reakcí čtenář inklinuje a kde by svůj přistup mohl zlepšit, aby se s každodenními problémy účinněji vyrovnal. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Umění jednat s lidmi 3 - Jaroslav Štěpaník - e-kniha

Zdravotní nauka 3. díl - Iva Nováková - e-kniha

Zdravotní nauka 3. díl - Iva Nováková - e-kniha
Detail

eBook:,Učebnice je určena především pro žáky a učitele středních odborných škol se zaměřením na problematiku sociální péče, vychází z učebních osnov předmětu zdravotní nauka stanovených pro tento obor. Třetí díl zpracovává základy epidemiologie, hygieny i první pomoci a resuscitace. Výběr, rozsah a hloubka předkládaných informací vychází ze zkušeností s výukou a ze zjištěných potřeb v praxi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zdravotní nauka 3. díl - Iva Nováková - e-kniha

Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák
Detail

Autor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různé otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyšší úroveň. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav

Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav
Detail

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (patro.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav

Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha

Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha
Detail

eBook:,Tato jedinečná kniha vtipu Jaroslava Kerlese přináší zatím největší výběr kresleného humoru tohoto předního karikaturisty a ilustrátora. Jeho nezaměnitelné kresby a vtipy plné poetiky a člověčenství, v nichž se odráží autorova jihočeská duše a jeho láska k životu a přírodě, si získaly srdce mnoha generací čtenářů. Kniha, která vychází u příležitosti autorových nedožitých osmdesátin, jistě potěší nejen jeho věrné příznivce a znalce ale i všechny, kteří prostě jen mají rádi ryzí humor a s Kerlesovým dílem se setkají poprvé. A jako bonus: Zajímá vás, jak některé Kerlesovy vtipy přišly na svět? I o tom se dočtete v této knize a to přímo z pera Jaroslava Kerlese! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha

Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák

Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák
Detail

Recepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradiční stravě a stolování. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák

Mystická náhoda, díl 3 - Dana Garguláková - e-kniha

Mystická náhoda, díl 3 - Dana Garguláková - e-kniha
Detail

eBook:,Na začátku třetího pokračování románu Mystická náhoda jede zdrcená Irča s Honzou oznámit rodičům do Švýcarska, že jejich syn zemřel. Zde je však čeká obrovské překvapení a následuje hned další, ještě větší. Zoufalství z nastalé situace nebere konce. Co je horšího, než to, když milovaná osoba dá přednost někomu jinému? Madelaine nesnese prohru, a tak, přestože by se mohlo zdát, že zápolení je u konce, opak je pravdou. Boj s duchy o záchranu drahocenné sošky boha Re pokračuje… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mystická náhoda, díl 3 - Dana Garguláková - e-kniha

První republika u stolu - Vašák Jaroslav

První republika u stolu - Vašák Jaroslav
Detail

První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. (patro.cz)

Podobné produkty ako První republika u stolu - Vašák Jaroslav

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák
Detail

V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku - Jaroslav Vašák

Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha

Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha
Detail

eBook:,Cílem publikace je zpřístupnit základní fakta o informovaném souhlasu a vysvětlit v náležitých historických souvislostech důvody jeho vzniku, podstatu jeho účelu a prezentovat problémy, které se k němu váží. Informace jsou určeny nejen lékařům, ale i dalším reprezentantům pomáhajících profesí. Seznámit by se s nimi měly zejména zdravotní sestry, které by dobrou a kvalitní osvětou mezi pacienty mohly také přispět ke správnému zavádění kvalifikovaného informovaného souhlasu do naší zdravotnické praxe. Informace právnického charakteru jsou podávány tak, aby byly srozumitelné i pro »neprávníky«, a lze předpokládat, že mohou dobře posloužit také pacientům a jejich rodinám.Elektronická verze vydána v roce 2011. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha

Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha

Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha
Detail

eBook:,Publikace obsahuje souhrn praktických rad, jak řešit problémové situace, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat v běžné lékařské praxi, při řízení zdravotnického zařízení nebo provozování soukromé lékařské praxe. Může posloužit i dalším zdravotnickým profesím - klinickým psychologům, klinickým logopedům, fyzioterapeutům, zdravotnickým záchranářům, porodním asistentkám a zdravotním sestrám. Na rozdíl od odborných publikací a článků i komentářů k zákonům, kde výklad či komentář často končí tam, kde začíná skutečný problém, je zde nabídnuto řešení. Řešení i takového problému, který je „na hraně“ a mohou na něj být rozdílné právní názory. Autor se i v těchto složitých a nejasných situacích snaží hledat taková řešení a dávat takové rady, které v praxi obstojí, např. před soudem, a budou prospěšné pro lékaře a další zdravotníky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha

A jak to bylo dál…? - Jeffrey Archer - e-kniha

Detail

eBook: Jamwal a Nisha se do sebe zamilují, zatímco čekají v Dillí na semaforu na zelenou... To je jeden z patnácti příběhů, které Jeffrey Archer shromáždil ze všech koutů světa, aby z nich následně vytvořil svoji šestou sbírku fascinujících povídek. • Z Německa pochází povídka Dobré oko vyprávějící o cenné olejomalbě, která zůstala ve stejné rodině více než dvě stě let, dokud… • Na Normanské ostrovy nás zavede příběh Pouze pro členy, kde z vánočního bonbonu vypadne golfový míček a život mladého muže už nikdy nebude jako dřív… • V příběhu z Itálie se setkáme s mladíkem, který se snaží zarezervovat hotelový pokoj a nakonec skončí v posteli s recepční, aniž by tušil, že... • Do Anglie zavítáme v povídce Na jehlách, v níž žena vysvětluje svému manželovi, že pár značkových bot nemohl shořet, protože... Některé z těchto příběhů vás rozesmějí, jiné vás doženou k slzám. Všechny vás však uchvátí důvtipnou zápletkou i nečekaným koncem. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako A jak to bylo dál…? - Jeffrey Archer - e-kniha
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9), Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3), jak potkat deti zuzana malerova e kniha, jak si lide hraji frantisek koukolik e kniha, Jak se dělá e-kniha: Příprava elektronických publikací ve formátech EPUB a MOBI (978-80-87855-15-7), Básníci... 3DVD: Jak svět přichází o básníky;Jak básníci přicházejí o iluze;Jak básníkům chutná živo (N02346), Jak se rodí vodníčci: 1. díl (978-80-247-4667-8), Jak se zbavit starostí a začít žít (), Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření (), Jak se oblékají Princezny Koně a poníci, Jak se dělá chalupa, Jak se dělá zoo (), Jak jsem se zbláznila, Jak se hladí duše (), Jak se těží miliardy?, Dívej se, jak padám, Jak se co dělá, Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6), Velmi osobní kniha o zdraví: Jak zvládat jídlo, kariéru, rodinu, péči o sebe, kritiku, věk a chuť na, Působivé fotografie: Jak o nich přemýšlet a jak jich dosáhnout (978-80-7413-504-0), Jak vyjít se životem (978-80-722-9364-3), Jak se dědí tajemství (978-80-762-5137-3), Jak vycvičit draka: 5.-8.díl série (2100004395633), Jak se dělá evoluce (9788073638498), Jak se zbavit mstivý Soni (), Jak se vraždí v Čechách, Jak se dělá bluegrass (9790706556192)