Honzo, vstávej!: aneb vaříme česky od rána do večera (978-80-87575-19-2)

Produkt Honzo, vstávej!: aneb vaříme česky od rána do večera (978-80-87575-19-2) sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Honzo, vstávej!: aneb vaříme česky od rána do večera (978-80-87575-19-2) upraviť a produkt hľadať znova.

Honzo, vstávej!: aneb Vaříme česky od rána do večera (978-80-87575-19-2)

Honzo, vstávej!: aneb Vaříme česky od rána do večera (978-80-87575-19-2)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol. Najdete v ní recepty na polévky, omáčky & knedlíky, masité pokrmy (pečenou kachnu, knedlo vepřo zelo, sekanou, karbanátky…), známé šlágry, jako je české rizoto, bramborák, knedlíky s uzeným masem, čočka nakyselo, ale i něco na zub - nepřekonatelné chlebíčky, játrovou paštiku a domácí housky, pomazánky… Nechybí ani hlavní sladká jídla, která nemají v žádné jiné kuchyni obdoby, a moučníky (bublanina, mramorová bábovka, jablečný štrúdl, makový závin…). Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná tradičních českých receptů. Najdete v ní ty nejlepší recepty na pokrmy, které všichni milujeme a které voní dětstvím: na husté polévky, vývar s játrovými knedlíčky, luxusní svíčkovou, kuře na paprice, buřtguláš, ovocné knedlíky jako od babičky, koláče s... (alza.cz)

Podobné produkty ako Honzo, vstávej!: aneb Vaříme česky od rána do večera (978-80-87575-19-2) , Jíme dobře: od rána do večera, celý rok (978-80-88409-00-7)

Honzo, vstávej! aneb Vařime česky od rána do večera (Edice Apetit)

Honzo, vstávej! aneb Vařime česky od rána do večera (Edice Apetit)
Detail

Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol. Najdete v ní recepty na polévky, omáčky & knedlíky, masité pokrmy (pečenou kachnu, knedlo vepřo zelo, sekanou, karbanátky…), známé šlágry, jako je české rizoto, bramborák, knedlíky s uzeným masem, čočka nakyselo, ale i něco na zub - nepřekonatelné chlebíčky, játrovou paštiku a domácí housky, pomazánky… Nechybí ani hlavní sladká jídla, která nemají v žádné jiné kuchyni obdoby, a moučníky (bublanina, mramorová bábovka, jablečný štrúdl, makový závin…). Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná tradičních českých receptů. Najdete v ní ty nejlepší recepty na pokrmy, které všichni milujeme a které voní dětstvím: na husté polévky, vývar s játrovými knedlíčky, luxusní svíčkovou, kuře na paprice, buřtguláš, ovocné knedlíky jako od babičky, koláče s drobenkou… Všechny jsou vyladěné k dokonalosti v redakční kuchyni Apetitu a doplněny tipy a triky od známých šéfkuchařů. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít typicky české suroviny, něco z málo z historie, ze života např. V. Vrabce, M. D. Rettigové, A. Kejřové a dalších gastro velikánů atd. Vychutnejte si s námi to nejlepší z naší kuchyně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Honzo, vstávej! aneb Vařime česky od rána do večera (Edice Apetit) , Mamma mia!: aneb to nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)

Jíme dobře: od rána do večera, celý rok (978-80-88409-00-7)

Jíme dobře: od rána do večera, celý rok (978-80-88409-00-7)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Co budeme jíst? Tahle otázka zaznívá ve všech domácnostech a z nedostatku inspirace volíme většinou stále tatáž jídla. Naše kuchařka vás naučí vařit dobře, ale hlavně pestře a z dostupny?ch surovin na vrcholu sezony. Opatřili jsme ji odborny?m úvodem a k receptům přidali ikony, které vám pomůžou skládat vlastní nápadity? jídelníček. Všech 148 receptů jsme připravili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Provedou vás cely?m rokem, a navíc ukážou, jak vařit bez trouby, tvůrčím způsobem využít zbytky a zapojit do práce pomaly? hrnec. V kuchařce Jíme dobře najdete tyto kapitoly: Jaro Léto Podzim Zima Trumfy v záloze Bez trouby Nic nazmar (alza.cz)

Podobné produkty ako Jíme dobře: od rána do večera, celý rok (978-80-88409-00-7) , Šití: praktické rady od a do z od zkušených profesionálů (978-80-87575-88-8)

Jíme dobře od rána do večera, celý rok (Edice Apetit)

Jíme dobře od rána do večera, celý rok (Edice Apetit)
Detail

Nejnovější přírůstek edice Apetit, který vychází 20. května, vám pomůže snadno a rychle sestavit vyvážený rodinný jídelníček na každý den. Naučíme vás o jídle přemýšlet tak, aby pokrmy, které připravujete, obsahovaly vše potřebné pro zdraví celé rodiny. Díky našim osvědčeným tipům zvládnete vařit pestře a zábavně po celý rok! Co budeme jíst? Tahle otázka zaznívá ve všech domácnostech a z nedostatku inspirace volíme většinou stále tatáž jídla. Naše kuchařka vás naučí vařit dobře, ale hlavně pestře a z dostupny´ch surovin na vrcholu sezony. Opatřili jsme ji odborny´m úvodem a k receptům přidali ikony, které vám pomůžou skládat vlastní nápadity´ jídelníček. Všech 148 receptů jsme připravili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Provedou vás cely´m rokem, a navíc ukážou, jak vařit bez trouby, tvůrčím způsobem využít zbytky a zapojit do práce pomaly´ hrnec. V kuchařce Jíme dobře najdete tyto kapitoly: * Jaro * Léto * Podzim * Zima * Trumfy v záloze * Bez trouby * Nic nazmar (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jíme dobře od rána do večera, celý rok (Edice Apetit) , Hezky česky aneb češtinářské vychytávky (978-80-253-3554-3)

Mattel Barbie Panenka a meditace od rána do večera HHX64

Detail

Děti mohou meditovat s touto panenkou Barbie Meditace. Ta jim pomůže cítit se uvolněně během dne a usínat v noci. Tato plně polohovatelná panenka má 6 různých meditací se světelnými a zvukovými obrazci ve 2 různých režimech: Denní a noční. (mall.cz)

Podobné produkty ako Mattel Barbie Panenka a meditace od rána do večera HHX64 , Dejiny literatury od staroveku do pocatku 19 stoleti aneb od mezopotanie po nase narodni obrozeni 8595637000094

Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2)

Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Česká kuchyně je ta, kterou máme zmáknutou dokonale, kterou milujeme a umíme vařit, a tak po kuchařce Honzo, vstávej, vychází druhý díl věnovaný právě naší klasice. Najdete v něm recepty, které využijete po celý rok a při každé příležitosti. Ukážeme vám, jak uspořádat vepřové hody klidně v malém bytě, naučíme vás jíst a zpracovávat sladkovodní ryby a zvěřinu, prozradíme recepty na oblíbená hospodská jídla, jako je třeba dršťková polévka, pečená vepřová žebra anebo koleno, naučíme vás péct hity z cukráren - poctivě a podle ověřených receptů a přidáme i recepty na takové poklady české kuchyně, jako jsou chodské koláče nebo frgály. Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol: Sváteční hody (masopust, zabijačka, posvícení, svatomartinské hody) Volání divočiny (recepty na zvěřinu) Pořádný úlovek (jak nejlépe upravit sladkovodní ryby) Ta naše hospoda (hospodská jídla: nakládaný hermelín, utopence, gulášovka,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2) , Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2)

Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)

Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3) , Koření (978-80-87575-48-2)

Restaurant Evropa: aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem (978-80-87575-81-9)

Restaurant Evropa: aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem (978-80-87575-81-9)
Detail

Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých částí Evropy – najdete v ní recepty ze staré dobré Anglie (roastbeef, fish and chips, typicky anglickou snídani), ale i skotská vejce nebo irský hrnec. Kapitola Pod jižním sluncem nabídnce to nejlepší z Itálie, Španělska a Portugalska, jedna celá kapitola je věnována balkánské nebo skandinávské kuchyni. Do kuchařky jsme zařadili i největší francouzské hity (lotrinský koláč, galetky, hovězí po burgundsku), , ale také recepty na belgické wafle nebo švýcarské fondue. Oblíbené pokrmy maďarské, slovenské a rakouské kuchyně pak najdete v kapitole c. a k. nostalgie. Kapitoly: c. a k. nostalgie Pod jižním sluncem Prostě Balkán V ráji sýrařů a labužníků Za kanálem La Manche... (alza.cz)

Podobné produkty ako Restaurant Evropa: aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem (978-80-87575-81-9) , Moučníky (978-80-87575-06-2)

Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0)

Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná "Koukali jsme pod hbité prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. "Výsledkem našeho snažení jsou ty nejúžasnější originální recepty, které nabízejí země jihovýchodní Asie od Barmy přes Thajsko, Vietnam a Čínu až po Indonésii a Koreu," dodává. Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak a kde nakupovat a použít exotické suroviny (od bylinek až po nejrůznější ochucovadla). Kapitoly: Chuť pravé Asie (ty nejlepší autentické recepty: vietnamská polévka pho, suši, pekingská kachna, indonéská rýže nasi goreng...) Hot & cold (saláty a polévky) Dary země i moře (pokrmy s masem, rybami a dary moře: hovězí satay, kuřecí... (alza.cz)

Podobné produkty ako Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0) , Superbyliny (978-80-87575-77-2)

Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1)

Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Spojené státy nejsou jen domovem hamburgerů, hotdogů, donatů a splněných amerických snů. Zrodily se tu slavné recepty např. na vejce Benedict, salát Caesar, dort Red velvet a spousty dalších sendvičů, dezertů atd. Procestovali jsme USA křížem krážem - od východu na západ, bychom pro vás všechny tyhle recepty posbírali a sepsali do jedné knihy. Naučíme vás v ní grilovat na americký způsob, upéct nelepší jablečný páj i newyorský cheesecake, nazdobit cupcaky, prozradíme oblíbené recepty tex-mex kuchyně, jak na humra atd. Všechny recepty jsou vyzkoušeny a vyladěny v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kapitoly: Big Apple Na cestě Jižanské blues S rodinou u stolu Kouřové signály Sladký konec (alza.cz)

Podobné produkty ako Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1) , Luštěniny (978-80-87575-93-2)

Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)

Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9)
Detail

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi, ) a vybrané regionální speciality např. z Jižního Tyrolska nebo Sicílie… A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo... Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky... (alza.cz)

Podobné produkty ako Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9) , Od zápisu do lavice: sluchové vnímání (978-80-88290-19-3)

Koření (978-80-87575-48-2)

Koření (978-80-87575-48-2)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Polévky - lehké, krémové i husté, že v nich stojí lžíce (výborná ostrá mrkvová polévka se sedmi druhy koření nebo lehký kapří vývar se šafránem) - Chuťovky & saláty - zapékané chilli papričky plněné sýrem, kořeněné směsi s ořechy, pikantní tousty, kmínový koláč s blaťáckým zlatem nebo nakládaný kozí sýr - Hlavní jídla - klasický guláš nebo paprikáš,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Koření (978-80-87575-48-2) , Bon appétit!: aneb lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)

Moučníky (978-80-87575-06-2)

Moučníky (978-80-87575-06-2)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha Moučníky obsahuje víc než 100 receptů na klasické i nové sladkosti pro každý den. Kniha o 160 stranách je rozdělená do kapitol: Recepty od babičky, Bábovky & chlebíčky, Buchty na plech, Muffiny & Cupcaky, Ovocné moučníky, Rolády & záviny, kapitolu Zdravé & lákavé Sladká jídla Pěkně pohromadě v ní najdete všechny recepty, které potřebujete pro běžné sladké pečení – na nedělní odpoledne, pro nečekanou návštěvu, na snídani nebo dětem ke svačině. Autorky kuchařky zařadily i tradiční recepty jako jsou kynuté buchty, lívance, koblihy, koláče s drobenkou a další stálice české kuchyně s podrobným postupem, takže je zvládne připravit úplně každý. A nechybí ani praktický servis a spousta užitečných rad. (alza.cz)

Podobné produkty ako Moučníky (978-80-87575-06-2) , Vstávej, jdeme ven! (978-80-88298-00-7)

Superbyliny (978-80-87575-77-2)

Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Detail

Kniha - 168 stran, česky Seznamte se s padesátkou bylin, hub a ostatních přírodních látek, které vás dokážou ochránit před nástrahami znečištěného životního prostředí a stresu, ale také pomohou zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost a dodají potřebnou chuť do života. Umějí přispěchat na pomoc v boji proti škále civilizačních i infekčních chorob, jejichž seznam se každoročně rozrůstá o nové položky a oficiální medicína je na ně stále krátká. Proto jsme je nazvali Superbylinami a vybrali pro vás jen takové, které si můžete vypěstovat na své zahradě, balkonu či okenním parapetu sami nebo je nasbírat v přírodě. Portréty bylin doplňuje obecná část s řadou praktických informací na jejich pěstování a zpracování. V závěru knihy najdete víc než dvacet užitečných receptů z některých z nich. (alza.cz)

Podobné produkty ako Superbyliny (978-80-87575-77-2) , Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)

Luštěniny (978-80-87575-93-2)

Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka z edice Apetit plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světaJsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! Díky naší nové kuchařce se luštěniny jistě probojují na špičku žebříčku vašich oblíbených surovin. Sepsali jsme pro vás 130 receptů s mnoha druhy luštěnin z domova, z Evropy i z nejrůznějších koutů zeměkoule. Připravili jsme je a k dokonalosti vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit.V téhle kuchařce najdete pokrmy tradiční i moderní, slané, pikantní, ale také sladké. Vaříme v nich ze starých známých - čočky, hrachu a fazolí - i z novinek posledních let a znovuobjevených druhů, jako jsou cizrna, mungo, azuki, boby a další. S námi si na luštěninách opravdu pochutnáte!V kuchařce Luštěniny najdete tyto kapitoly- Čočka- Hrách & cizrna- Fazole- Vigna- Ostatní- Servis (alza.cz)

Podobné produkty ako Luštěniny (978-80-87575-93-2) , Od ok do booka (978-80-8170-042-2)

Světlo v čas večera (978-80-903-1022-3)

Světlo v čas večera (978-80-903-1022-3)
Detail

Elektronická kniha - autor Pavel Rejchrt, 176 stran Devatero múz, devatero řemesel – jako by tím vším prošel a s tím vším si věděl rady Pavel Rejchrt (1942), myslitel a všeuměl, který dokáže složit teologickou meditaci stejně přesvědčivě jako nakreslit obraz plný zření, umí zaujmout duchaplnými literárními kázáními, v nichž nepoučuje, nýbrž se chce podělit o slova, s nimiž k nám přichází. Právě tak dovede napsat dušezpytné prózy, někdy až přetékající řeřavým hledáním a tázáním – a takhle lze pokračovat, pokaždé se ale dřív či později nevyhnutelně vrátíme k Rejchrtově umění básnickému. Mohli jsme tuto oblast autorovy duchovní práce (co je skutečně poezie jiného?) ocenit již vícekrát (namátkou ve sbírce Labyrint země Sinear, 1999), často jsme mohli hovořit o vyzrálosti Rejchrtova poetického vhledu do duše světa i duše lidí, nyní však máme k dispozici jeho knihu veršů Světlo v čas večera, tj. výbor z textů, které umělec vytvořil během dlouhých let strávených... (alza.cz)

Podobné produkty ako Světlo v čas večera (978-80-903-1022-3) , René: alebo slnečno až do rána (978-80-8114-588-9)

To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4)

To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4)
Detail

Kniha - 148 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jídlo se má jíst, ale taky je skvělé o něm číst. Redakce časopisu Apetit proto vybrala a oslovila ty nejzajímavější české a slovenské food blogery, kteří ji baví. Někteří svými recepty, jiní vtipnými komentáři k nim či krásnými fotkami jídel, dokonalým dekor i food stylingem, další z nich krásnými dorty anebo tím, jak o jídle a vaření přemýšlejí... Na 148 stranách nabízí recepty od 39 food blogerů na polévky, saláty, hlavní jídla, domácí delikatesy, ale hlavně na sladké - dezerty, dorty a sladké snídaně. Kromě receptů v knize najdete návod pro začínající blogery nebo tipy na nejkrásnější zahraniční blogy. (alza.cz)

Podobné produkty ako To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4) , Třesky plesky hezky česky (978-80-7497-096-2)

Viva la vida!: aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile (978-80-87575-44-4)

Viva la vida!: aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile (978-80-87575-44-4)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni a dvou dílech s recepty kuchyně české je tady nový přírůstek - kniha plná notoricky známých i autentických pokrmů z kuchyní celé Jižní Ameriky. V kuchařce tak najdete přes 100 receptů - to nejlepší ze žhavé kuchyně Mexika, recepty na argentinská grilovaná masa a nejrůznější empanadas do ruky, recepty z Kuby včetně návodu na pravé kubánské mojito atd. Kniha je rozdělena do 7 kapitol: první zahrnuje opravdu originální recepty z kuchyní Karibiku a Střední i Jižní Ameriky (U jednoho stolu), druhá pak recepty, které se vztahují k nejrůznějším svátkům (Slavte fiestu!), celá jedna kapitola je pak věnovaná mexickým receptům (tacos, tortilly, plněné chilli papričky, guacamole, kukuřičká polévka, huevos rancheros…), následuje kapitola s recepty na gril (argentinské steaky + omáčka chimichurri, hovězí žebra ve stylu tex-mex) a nechybí ani kapitola se sladkým -... (alza.cz)

Podobné produkty ako Viva la vida!: aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile (978-80-87575-44-4) , Od oltáře do santiaga: aneb na svatební cestu pěšky (978-80-271-1021-6)

Co v učebnicích nebývá 2 aneb Čeští... (978-80-724-6630-6)

Co v učebnicích nebývá 2 aneb Čeští... (978-80-724-6630-6)
Detail

Elektronická kniha - autor Stanislava Jarolímková, 240 stran Habsburkové na českém trůnuJak žili králové a císaři, kteří vládli v naší zemi od 16. století do roku 1918? Co víte o českých vladařích? Jací to byli lidé? Jaký byl jejich způsob života, podle čeho se rozhodovali, kdo vedl jejich kroky? Víte: -že se Fridrich Falcký bál výstřelů z děla? -že Marie Medicejská se odmítla stát manželkou Rudolfa II.? -proč byly ostatky Jana Jessenia rozčtvrceny? -kdo zavedl upálení jako trest za čarodějnictví? -že prázdniny do Čech přinesl až Jan Ámos Komenský? -že Josef II. nařídil vodění psů na vodítku? -že císařovna Sisi se koupala v mléce a trpěla anorexií? -že k Františku Josefu I. se nikdo nesměl otočit zády? (alza.cz)

Podobné produkty ako Co v učebnicích nebývá 2 aneb Čeští... (978-80-724-6630-6) , Americká krása: aneb objevte všechny chutě nového světa (978-80-87575-58-1)

Zmrzliny (978-80-87575-95-6)

Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Detail

Kniha - autor Kateřina Kočičková, 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tajemství zmrzliny odhaleno! Naučte se připravit smetanové i ovocné ledové pochoutky ze zmrzlinovače, mrazáku nebo na dřívku. Neznáme nikoho povolanějšího, kdo by vás jejich výrobou mohl provést krok za krokem, než je právě Katka Kočičková. Zmrzlinu miluje odjakživa a přes jedenáct let ji doma i vyrábí. Za ty roky zvládla nashromáždit nejen řádku osvědčených receptů, ale také spoustu informací, jak na to, aby se vždy povedla. A teď se s vámi o všechny své znalosti a fígle podělí! V kuchařce Zmrzliny, první podrobné zmrzlinové kuchařce na českém trhu, naleznete přes 90 receptů na ty nejlepší zmrzliny, sorbety a další dobroty, jako jsou křupavé kornoutky či sladké polevy. Přesvědčte se, že zmrzlinu má cenu mlsat i vyrábět v každém ročním období! V kuchařce Zmrzliny najdete tyto kapitoly: Milovaná klasika Svěží jaro Báječné léto Úrodný podzim Radostná zima... (alza.cz)

Podobné produkty ako Zmrzliny (978-80-87575-95-6) , Tajemství východu: aneb to nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0)

Rýže (978-80-87575-31-4)

Rýže (978-80-87575-31-4)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná V knize najdete polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…). Nezapomněli jsme ani na pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi. Z víc než stovky receptů, vyzkoušených a ověřených redakcí časopisu Apetit, si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Nabízíme totiž jak českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle… Zvláštní pozornost jsme věnovali jednotlivým druhům rýže - v receptech se tak objeví např. jasmínová rýže, divoká rýže, rýže na rizoto, červená rýže... Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky Přílohy & saláty Rýže v hlavní roli Rizota Podávejte s… rýží Chuťovky Rýžové nudle a rýžový papír Dezerty + servis (alza.cz)

Podobné produkty ako Rýže (978-80-87575-31-4) , Vaříme podle herbáře 4 (978-80-7404-207-2)

Čokoláda (978-80-87575-56-7)

Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá 24. kuchařka Edice Apetit 160 stran, 7 kapitol s těmi nejčokoládovějšími recepty na světě. Nabízíme vám víc než 106 receptů z čokolády a kakaa, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi nápady na víkendové pečení, tipy na slavnostní dorty i sladké maličkosti pro každodenní potěšení. A jako bonus přidáme i recepty, které vás přesvědčí, že čokoládě to sluší i v kombinaci s chilli a masem. Být čokoholikem je tak snadné… (alza.cz)

Podobné produkty ako Čokoláda (978-80-87575-56-7) , Cyklistika: od a do z (978-80-7639-007-2)

Sýry (978-80-87575-12-3)

Sýry (978-80-87575-12-3)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sýrů jsou na světě stovky druhů a receptů se sýry je ještě víc! Další, už 15. přírůstek do úspěšné Edice Apetit tak obsahuje 130 pečlivě vybraných a otestovaných receptů na nejrůznější pokrmy obsahující větší či menší množství různých druhů sýra - od předkrmů po dezert. V knize najdete klasiku všech klasik - nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku 4 formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky či sendviče, které zaženou malý hlad, křupavé saláty, kterým sýry dodaly nový rozměr, anebo světově proslulý cheesecake. Dozvíte se také, jak si vyrobit domácí čerstvý sýr, arabský sýr labne anebo ricottu, jak sýry skladovat i jak a s čím je servírovat… Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Sýr v hlavní roli - Polévky - Téměř bez masa - Hlavní chod - Saláty & chuťovky (alza.cz)

Podobné produkty ako Sýry (978-80-87575-12-3) , Od zápisu do lavice pozornost (978-80-88290-58-2)

Bylinky (978-80-87575-42-0)

Bylinky (978-80-87575-42-0)
Detail

Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezerty i tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete! Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…) Na malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…) Maso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami) Ryby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem) Těstoviny a noky Voňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…) (alza.cz)

Podobné produkty ako Bylinky (978-80-87575-42-0) , Včelaření od jara do zimy (978-80-271-0365-2)

Grilování (978-80-87575-05-5)

Grilování (978-80-87575-05-5)
Detail

Kniha - autor redakce časopisu Apetit; Kateřina Švejdová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na grilZe 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového."Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se... (alza.cz)

Podobné produkty ako Grilování (978-80-87575-05-5) , Světlo v čas večera (978-80-903-1022-3)

Drůbež (978-80-87575-04-8)

Drůbež (978-80-87575-04-8)
Detail

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Jedenáctá kuchařka z Edice Apetit Drůbež právě vychází! Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol – Polévky, Pro každý den, Kuře v hlavní roli, Kachna, krůta & spol., S vůní dálek, Chuťovky & saláty, Nádivky & Přílohy a Servis. Mezi 110 recepty si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Kuchařka je totiž plná rychlých večeří pro každý den, slavnostních pečínek, neotřelých polévek a exotických lahůdek, nechybí ani recepty na chutné přílohy a nádivky a praktické tipy, jak vybírat suroviny a na co si při jejich nákupu dávat pozor. Kapitola Servis obsahuje podrobný návod na porcování a vykostění kuřete a spoustu triků a zlepšováků. Všechny recepty jsou vyzkoušené a ověřené redakcí časopisu Apetit i jeho čtenáři. (alza.cz)

Podobné produkty ako Drůbež (978-80-87575-04-8) , To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4)

Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky (978-80-253-3554-3)

Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky (978-80-253-3554-3)
Detail

Elektronická kniha - autor Jana Skřivánková, 112 stran Váháte, kde napsat i/y nebo mě/mně? Dělá vám problémy psaní čárek před spojkami a, i, ani? Tak právě pro vás jsme dali dohromady mluvnické jevy, ve kterých lidé často chybují, a podívali se na ně trošičku z jiného pohledu. Základní pravidla jsou vysvětlena pomocí mnemotechnických pomůcek, obrázků, básniček, krátkých modelových vět či analogií. Díky těmto vychytávkám si všechno jednou provždy zapamatujete a pochopíte. Doporučujeme žákům, studentům i dospělákům, kteří chtějí psát hezky česky, bez chyb! (alza.cz)

Podobné produkty ako Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky (978-80-253-3554-3) , Dějiny psychologie do konce 19. století (978-80-7553-608-2)

Pozvání k Večeři Páně (978-80-702-1919-5)

Pozvání k Večeři Páně (978-80-702-1919-5)
Detail

Elektronická kniha - autor Václav Vacek, 208 stran Cesta k objevení hloubky a krásy ústřední křesťanské slavnosti Omezování a potlačování svobodného života za minulého režimu zasáhlo nemalou měrou i život křesťanských církví. Proto se i památka Večeře Páně musela často slavit tajně a ve stísněných podmínkách. Paradoxně tím víc ale vynikala hloubka tohoto nejvzácnějšího Ježíšova odkazu. Přiblížení tajemství poslední Večeře Páně měla přispět i liturgická reforma Druhého vatikánského koncilu. Jejím smyslem bylo navázat na odkaz prvotní církve a na přirozený a oprávněný vývoj v její tisícileté tradici. To dnes znamená naučit se žít v duchu obnovené liturgie, krok za krokem ji uvádět v život a chápat ji jako stále živé znamení spásy v jednotlivých křesťanských společenstvích. Autor v této knížce shromáždil své bohaté pastorační zkušenosti. (alza.cz)

Podobné produkty ako Pozvání k Večeři Páně (978-80-702-1919-5) , Smrtelná rána (978-80-243-7474-1)

Bleskové dezerty (978-80-87575-86-4)

Bleskové dezerty (978-80-87575-86-4)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Nejnovijší kuchaoka z edice Apetit, Bleskové dezerty, vychází už 27. 9. 2018 a poináší s sebou spoustu sladkých receptu, které zvládnete poipravit doslova v rekordním ease. Máte rádi sladké, milujete omamnou vuni linoucí se z trouby, ale obeas zkrátka nemáte na peeení ei poípravu složitých dezertu eas? Nebo jednoduše nechcete v kuchyni trávit dlouhé hodiny? Poipravili jsme pro vás kuchaoku obsahující více než 100 bleskových dezertu pro každou poíležitost, která vám vytrhne trn z paty i v té nejvitší easové tísni. Bude vám neocenitelným pomocníkem nejen v situacích, kdy vás poekvapí neeekaná návštiva, ale i ve chvílích, kdy vás poepadne neodolatelná chu? na nico dobrého. Díky receptum vyzkoušeným a vyladiným v redakení kuchyni easopisu Apetit zvládnete vytvooit jednoduchý dezert bihem nikolika chvil. Bleskové dezerty vám ovšem pomohou oslnit toeba i slavnostním dortem nebo domácí zmrzlinou. Oslaite si život!... (alza.cz)

Podobné produkty ako Bleskové dezerty (978-80-87575-86-4) , Brzká rána (978-80-908421-6-8)

Slané pečení (978-80-87575-08-6)

Slané pečení (978-80-87575-08-6)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná! Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční... (alza.cz)

Podobné produkty ako Slané pečení (978-80-87575-08-6) , Rána(,) milostivá (978-80-765-0288-8)

Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)

Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Dokážeme vám, že uvařit skvělou teplou večeři zvládnete i uprostřed hektického pracovního týdne! Nabízíme vám víc než 140 receptů na rychlé večeře, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi vše od sytých polévek, které nahradí hlavní chod, přes bleskové těstoviny, pokrmy z jednoho hrnce či pánve až po pomazánky, sendviče anebo pizzu. Každodenní vaření tak odteď bude vždycky radost! (alza.cz)

Podobné produkty ako Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)

Bez masa (978-80-87575-34-5)

Bez masa (978-80-87575-34-5)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu. Najdete tady zeleninové polévky, hlavní jídla i chuťovky pro vegetariány, ale i recepty, ve kterých se maso nebo ryby vyskytují jen v roli dochucovadla – jako v obyčejných jídlech z časů našich prababiček. A jako bonus si s námi dopřejte báječné dezerty plné zeleniny. Je vcelku vedlejší, jestli vás k tomu, abyste se s námi pustili do vaření bez masa, vedou etické, zdravotní, ekologické anebo úplně jiné důvody. Podstatné je, že labužníci ve vás nebudou strádat a že si pochutnáte. (alza.cz)

Podobné produkty ako Bez masa (978-80-87575-34-5)

Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)

Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vegetariánská kuchařka z Edice Apetit nabízí víc než 150 vegetariánských a veganských receptů, které jsme připravili a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Neřídíme se přitom žádnou ideologií – spojovacím prvkem je radost z jídla a vaření. V knize najdete recepty na každý den - všední i sváteční. Začínáme snídaněmi pro zdárný start nového dne a přes vydatné polévky a vyladěné saláty pokračujeme k lákavým jídlům. Nechybí ani dobroty na party a sladké tečky se zdravým přesahem (bezlepkové, bez laktózy, bez cukru atd.). Veganské recepty jsou jasně označeny, u vegetariánských receptů často nabízíme i veganskou varinatu. Kapitoly: Na menší hlad: snídaně a svačiny Pevný základ: polévky Saláty Pro každý den Zvláštní příležitosti Mlsání s přidanou hodnoutou Servis (alza.cz)

Podobné produkty ako Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)

Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)

Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
Detail

Kniha - 164 stran, slovensky, pevná bez přebalu matná V štyroch tematicky rozdelených kapitolách vám ponúkame 103 receptov na dokonale vyladené menu o niekoľkých chodoch a pre každú príležitosť - klasiku na nedeľu, na Veľkú noc, vianočné sviatky, svadbu, Nový rok, aj menu, ktoré zvládnete uvariť na chalupe, či poriadnu hostinu pod holým nebom . Jedno menu je klasické a hotové do 30 minút, ďalšie nové a svieže, iné opulentné ... Recepty si tu vyberú všetci - začiatočníci aj pokročilí, milovníci slovenskej i svetovej kuchyne a pamätáme aj na vegetariánov. Kuchárka je rozdelená do 4 väčších kapitol: Rodinný obed (klasika s pečeným kuraťom, menu podľa šéfkuchára), Sviatky (Vianoce, Veľká noc, Nový rok), S priateľmi pri stole (Valentín, Silvester, dámska jazda, BBQ) Letom svetom - menu inšpirované cudzinou (talianske menu, francúzskej, mexickej, americkej vďakyvzdania, španielske tapas, oslava čínskeho nového roka ...). Všetky recepty sú starostlivo vybrané... (alza.cz)

Podobné produkty ako Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)

Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)

Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
Detail

Kniha - 188 stran, česky Bydlet se dá hezky za každých okolností. Důkazem toho je kniha nejzajímavějších proměn z produkce časopisu Marianne Bydlení. Stačí se jen odhodlat ke změně a mít po svém boku někoho, kdo vás podpoří, přinese skvělé nápady a případně vyřeší zapeklité situace. Takovými průvodci na cestě za krásnějším domovem jsou interiéroví designéři pevně spjatí právě s Marianne Bydlení. Jejich inspirativní proměny obývacích pokojů, kuchyní, ložnic, předsíní, zahradních domků a altánů vycházejí jako první knižní počin Marianne Bydlení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)

Nehledej v tom žádné háčky: aneb Český jazyk zábavně, pro 2. stupeň ZŠ (978-80-253-4277-0)

Nehledej v tom žádné háčky: aneb Český jazyk zábavně, pro 2. stupeň ZŠ (978-80-253-4277-0)
Detail

Kniha - autor Lucie Filsaková, 112 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Český jazyk má sice spoustu háčků, s naší cvičebnicí však nad nimi vyzrajete. Pravopisné záludnosti vám nejprve srozumitelně vysvětlíme. Zdali jste vše dobře pochopili, můžete otestovat vyplněním pracovních listů. Najdete v nich klasická pravopisná cvičení, ale i zábavné úkoly, které vás donutí přemýšlet, pracovat s textem, tvořit či luštit rébusy. Zvládněte učivo 2. stupně ZŠ hravě a bez háčků! (alza.cz)

Podobné produkty ako Nehledej v tom žádné háčky: aneb Český jazyk zábavně, pro 2. stupeň ZŠ (978-80-253-4277-0)

Diagnóza Londýn: aneb Příběhy české doktorky (978-80-7492-445-3)

Diagnóza Londýn: aneb Příběhy české doktorky (978-80-7492-445-3)
Detail

Kniha - autor Eva Hnízdová; Lucie Weissová, 134 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V této útlé knížce je zaznamenán příběh české lékařky Evy Hnízdové, která se v době normalizace rozhodla k emigraci do Velké Británie. V Londýně pak téměř třicet let působila jako rodinná doktorka. Útrapy odchodu z komunistického Československa a těžké začátky za „Kanálem“ jsou dnes, v době otevřených hranic a volného pohybu osob, minulostí. Ale právě proto stojí za to její příběh číst. Připomíná, jak nesmyslný tehdejší režim u nás byl a jakou odvahu a píli museli prokázat ti, kteří chtěli na Západě začít nový život. (alza.cz)

Podobné produkty ako Diagnóza Londýn: aneb Příběhy české doktorky (978-80-7492-445-3)

Česká babička: aneb Cizinec je našinec (978-80-257-0486-8)

Česká babička: aneb Cizinec je našinec (978-80-257-0486-8)
Detail

Kniha - autor Dietmar Grieser, 296 stran, česky, pevná s přebalem matná Rakouský spisovatel a novinář Dietmar Grieser se vydal na pouť Čechami a Moravou, aby zde pátral po kořenech význačných osobností rakouských dějin a hledal stopy někdejšího soužití obou národů v rámci habsburské monarchie. Korunovace císaře Františka Josefa I. se uskutečnila v Olomouci, Franz Grillparzer čerpal náměty pro některá svá dramata v českých bájích a pověstech, rodiče Franze Schuberta pocházeli ze severní Moravy, matka Egona Schieleho z Českého Krumlova, Sigmund Freud přišel na svět v moravském Příboru, malíř Alfred Kubin v Litoměřicích atd. Grieserovy eseje jsou čtivým průvodcem spletitými dějinami česko-rakouských vztahů a vazeb. (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká babička: aneb Cizinec je našinec (978-80-257-0486-8)

Varíme s bylinkami (978-80-7360-916-0)

Varíme s bylinkami (978-80-7360-916-0)
Detail

Kniha - 128 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Čo dodá jedlám nezameniteľnú chuť a nevšednú vôňu a navyše je prospešné zdraviu? Aké časti byliniek sa smú používať? Aké sú ich účinky na ľudský organizmus? Vyskúšajte osvedčené rady a recepty našich babičiek, ktoré rozvoňajú a ozvláštnia aj modernú kuchyňu. Edícia Babičkin receptár to je život našich predkov s bylinkami a znovuobjavené i novšie recepty a návody na ich využitie v súčasnosti. (alza.cz)

Podobné produkty ako Varíme s bylinkami (978-80-7360-916-0)

Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)

Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka pro děti, novinka z edice Apetit, díky které uspokojíte chuťové buňky každého malého gurmána. Nevíte, co vařit dětem, aby to chutnalo celé rodině, a nudí vás opakovat pár prověřených jídel? Nabízíme vám kuchařku s více než 130 novými nápady a recepty. Najdete mezi nimi nejen dětskou klasiku, jako jsou těstoviny či sladká jídla, ale i vynalézavé recepty, ve kterých děti s chutí spořádají pořádnou porci zeleniny. Neopomněli jsme ani zdravější verzi fastfoodu, snadné narozeninové dorty a občerstvení na dětské oslavy. Všechny recepty jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit, a navíc otestovali na vlastních dětech! V Kuchařce pro děti najdete tyto kapitoly: •Vstávat a cvičit •Od pondělí do pátku •Natřete to fastfoodu •Nenápadný půvab zeleniny •Sladká jistota •O slavnosti a malých hostech (alza.cz)

Podobné produkty ako Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)

Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)

Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)
Detail

Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Osmá z řady kuchařek Edice Apetit nabízí 85 sladkých receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, vtipné pro děti, ohromující svatební) dorty, tak i super snadné dezerty, které připravíte během chvilky, když vás přepadne nečekaná návštěva anebo chuť na sladké. V kuchařce se mimo jiné dozvíte, jak správně vyšlehat bílky, rozpustit ve vodní lázni čokoládu, pracovat s fondánem, slavnostně - kytkami či ovocem - ozdobit dort, udělat čokoládové hobliny, pracovat se želatinou a jak na božské poháry a domácí zmrzlinu. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 8 kapitol: Klasické dorty a dezerty Čokoláda a kakao Zákusky z cukrárny Slavnostní dorty Dorty a dezerty s ovocem Nepečené dorty a dezerty Zmrzliny a poháry Servis (alza.cz)

Podobné produkty ako Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)

Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)

Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
Detail

Kniha – Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny. - 160 stran, česky, Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačinyS novou knihou z Edice Apetit se vám bude radostně vstávat i pracovat! Nabízíme v ní víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. V knize najdete návod na nejrůznější kaše a granoly, které vás doslova nabijí energií, superzdravá smoothie, vejce na mnoho způsobů, bleskové pomazánky, sladké svačinky pro děti i dospělé. Nechybějí ani recepty na domácí pečivo (housky, chleba, rohlíky či loupáky) anebo snídaně na vidličku či návod na výrobu oříškového mléka či přípravu kávy. S námi se budete těšit na každé nové ráno.V kuchařce Snídaně a svačiny najdete kapitoly:Vtipné kašeNa vidličkuVejce & vyPomazánkyPro sladké ránoS láskou doma dělanéTekuté zdravíServis (alza.cz)

Podobné produkty ako Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)

Praktický průvodce českými účetními výkazy v německém jazyce: aneb překlad z češtiny do němčiny (978-80-905621-2-7)

Praktický průvodce českými účetními výkazy v německém jazyce: aneb překlad z češtiny do němčiny (978-80-905621-2-7)
Detail

Kniha - autor Zuzana Černá, 266 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Publikace je psána v českém jazyce, s překladem do jazyka německého. Je určena pro účetní pracovníky, auditory, poradenské organizace, jazykové a ekonomické školy, studenty a pedagogické pracovníky ekonomických škol, organizace zabývající se zpracováním softwaru pro účetnictví, jakož i pro pracovníky dalších odborných útvarů (např. fi nančních, daňových, plánovacích, pojišťovacích atd.). Cílem publikace je přehlednou, srozumitelnou a v rámci možností i zábavnou formou seznámit uživatele s německými slovíčky a výrazy, které se používají a jsou nutné jak pro tvorbu fi nančních výkazů, tak pro jejich vysvětlení a dále samozřejmě a především se samotnými účetními výkazy v německém a českém jazyce. Bude vaším dlouhodobým pomocníkem, neboť německá terminologie je vesměs ustálená. Publikaci jsme pojali nejen jako informační zdroj, ale zároveň i jako výukovou knihu – tzn. na konci každé sekce... (alza.cz)

Podobné produkty ako Praktický průvodce českými účetními výkazy v německém jazyce: aneb překlad z češtiny do němčiny (978-80-905621-2-7)

Toulky českou minulostí 17: Pražská německá a hebrejská literatura, česká poezie z přelomu 19. a 20. (978-80-907314-2-4)

Toulky českou minulostí 17: Pražská německá a hebrejská literatura, česká poezie z přelomu 19. a 20. (978-80-907314-2-4)
Detail

Kniha - autor Petr Hora-Hořejš, 192 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Sedmnáctý díl Toulek českou minulostí se v první části věnuje historii pražské německy a hebrejsky psané literatury. Přibližuje příběhy pražských autorů, kteří dosáhli proslulosti skutečně světové, zejména Franze Kafky, Rainera Marii Rilka, Egona Ervina Kische či Gustava Meyrinka. V následujících kapitolách vyvstanou postavy velkých českých básníků z přelomu 19. a 20. století: Jana Svatopluka Machara, Otokara Březiny a dalších. Kniha vynáší na povrch opomíjené vztahy a skutečnosti, o kterých akademická literární historiografie spíše mlčí. Kniha vykresluje uctívané klasiky s jejich uměleckým usilováním, ale také se všemi jejich dobrými i špatnými vlastnostmi, láskami i nenávistmi. Text se opírá o důkladné studium materiálů a neopomíjí ani vzdálené souvislosti nebo vývojové mezníky dobové literární tvorby. Kniha pobaví, ale také poslouží jako přitažlivě podávaný přehled literatury z přelomu... (alza.cz)

Podobné produkty ako Toulky českou minulostí 17: Pražská německá a hebrejská literatura, česká poezie z přelomu 19. a 20. (978-80-907314-2-4)

Co v učebnicích nebývá 1 aneb Čeští... (978-80-724-6622-1)

Co v učebnicích nebývá 1 aneb Čeští... (978-80-724-6622-1)
Detail

Elektronická kniha - autor Stanislava Jarolímková, 296 stran Od Sáma k Ludvíkovi JagellonskémuJak žili čeští panovníci, knížata a králové, kteří vládli v naší zemi do roku 1526? Jací to byli lidé? Jaký byl jejich způsob života, podle čeho se rozhodovali, kdo vedl jejich kroky?Víte: -že mocný panovník Sámo měl 37 dětí? -že postřižiny byly původně pohanský svátek zkrácení vlasů? -že už kníže Svatopluk měl na Velehradě skleněná okna? -že až do 12. století fungovalo na českém území otroctví? -že kníže Jaromír strávil 20 let ve vězení? -že kníže Oldřich zemřel při hostině? -že král Vladislav I. vyhrál bitvu díky těstu? -že Karel IV. se původně jmenoval Václav? (alza.cz)

Podobné produkty ako Co v učebnicích nebývá 1 aneb Čeští... (978-80-724-6622-1)

Česká čtyřka aneb Všechno mělo být jinak (978-80-750-5598-9)

Česká čtyřka aneb Všechno mělo být jinak (978-80-750-5598-9)
Detail

Elektronická kniha - autor Ivan Krejčí, 560 stran Humorně laděný román o mladíkovi, kterému osud nadělil jedno varle, zadrhávání v řeči, a aby toho neměl málo, i lásku ke stejnému pohlaví. Nic z toho si nepřál, naopak vždy toužil žít stejně jako ostatní heterosexuálové: najít si ženu, založit rodinu, vychovat děti… I když mu to nevyšlo s ženou, ostatních ideálů se nevzdal a šel za svým cílem s buldočím zaujetím.Příhody humorné i smutné ho provázejí životem při hledání životního partnera i při snaze o zplození vlastního potomka. Současně je však jeho životní pouť barvitější, zaplněná řadou dalších žen a mužů, neboť člověk nemyslí jen na sex. Příběh, který nám ostatním připomene, že i dva muži či dvě ženy v našem sousedství žijí stejně plnohodnotný život jako my ostatní. A ten malý rozdíl… šmíruje snad normální člověk v cizí ložnici? (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká čtyřka aneb Všechno mělo být jinak (978-80-750-5598-9)

Slizký případ (978-80-87971-19-2)

Slizký případ (978-80-87971-19-2)
Detail

Kniha - autor Jana Jeníková, 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá V Českém lese se dějí nekalosti. Na místech činu zůstává podivný sliz. Vede tato stopa k pachateli? Nejsou lesní bytosti v nebezpečí? Vyšetřování se ujímá světoznámý detektiv Herkul. Podaří se mu za pomoci Skřipky a Bludníčka objasnit tajemný případ a zachránit kouzelný les? Detektivní příběh pro děti vznikl ve spolupráci se zlínským studiem Kouzelná animace podle scénáře ke stejnojmennému animovanému filmu. Jana Janíková je zkušenou autorkou, mimo jiné napsala scénář k pohádce Dvanáct měsíčků (Česká televize, 2012). (alza.cz)

Podobné produkty ako Slizký případ (978-80-87971-19-2)

Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)

Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře. Z receptů a doporučení si vyberou ti, kteří s rybami a mořskými plody teprve chtějí začít i ti, kteří je už dávno pravidelně připravují a hledají nové nápady. Lovte a vařte s chutí! (alza.cz)

Podobné produkty ako Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)

Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)

Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Detail

Kniha - Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstoviny - 236 stran, česky Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstovinyEdice THE BEST OF Apetit se rozrůstá o novou kuchařku, která obsahuje výběr 150 nejlepších receptů na těstoviny, které jsme v redakční kuchyni časopisu Apetit od roku 2004 připravili a ochutnali.Čerstvou pastu i obyčejné těstoviny, gnocchi i taštičky & spol. milujeme v redakci časopisu Apetit stejně jako vy. Otiskli jsme na ně stovky receptů, a tak trvalo opravdu dlouho, než jsme se shodli na těch nejlepších. Po vášnivých diskusích vám konečně nabízíme 150 nejoblíbenějších, osvědčených a do posledního detailu vyladěných receptů. Na 232 stranách najdete všechno od nesmrtelných italských těstovin a decentních pokrmů jako z dobrého restaurantu po bleskové recepty, které vaříme k večeři. Nechybějí ale ani milované recepty z trouby, těstovinové saláty, polévky, ani sladká... (alza.cz)

Podobné produkty ako Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)

Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)

Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná (alza.cz)

Podobné produkty ako Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Jíme dobře: od rána do večera, celý rok (978-80-88409-00-7), Mamma mia!: aneb To nejlepší od italských matek (978-80-87575-07-9), Šití: Praktické rady od A do Z od zkušených profesionálů (978-80-87575-88-8), Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky (978-80-253-3554-3), dejiny literatury od staroveku do pocatku 19 stoleti aneb od mezopotanie po nase narodni obrozeni 8595637000094, Ubrousku, prostři se!: aneb 112 jídel, která milujeme (978-80-87575-35-2), Koření (978-80-87575-48-2), Moučníky (978-80-87575-06-2), Superbyliny (978-80-87575-77-2), Luštěniny (978-80-87575-93-2), Od zápisu do lavice: Sluchové vnímání (978-80-88290-19-3), Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3), Vstávej, jdeme ven! (978-80-88298-00-7), Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5), Od OK do booka (978-80-8170-042-2), René: alebo slnečno až do rána (978-80-8114-588-9), Třesky plesky hezky česky (978-80-7497-096-2), Od oltáře do Santiaga: aneb na svatební cestu pěšky (978-80-271-1021-6), Americká krása: aneb Objevte všechny chutě Nového světa (978-80-87575-58-1), Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0), Vaříme podle Herbáře 4 (978-80-7404-207-2), Cyklistika: od A do Z (978-80-7639-007-2), Od zápisu do lavice Pozornost (978-80-88290-58-2), Včelaření od jara do zimy (978-80-271-0365-2), Světlo v čas večera (978-80-903-1022-3), To nejlepší od českých a slovenských food blogerů (978-80-87575-60-4), Dějiny psychologie do konce 19. století (978-80-7553-608-2), Smrtelná rána (978-80-243-7474-1), Brzká rána (978-80-908421-6-8), Rána(,) milostivá (978-80-765-0288-8)