Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal
První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby (i s ohledem a evropskou legislativu), na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Vzhledem k obsahové náplni tohoto dílu je tato publikace nejenom potřebnou publikací pro školy, ale také vhodným zdrojem informací pro provozovatele gastronomické výroby.Dále popisuje zpracování potravina přípravu polévek.
Podívejte se také Hegerová Hana: Hana Hegerová - LP (SU6322-1)
Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková
Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb.
Podívejte se také Hana ()
Technologie přípravy pokrmů 4 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Podívejte se také Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)
Podívejte se také
- Pavel Srniček Vlastními slovy (978-80-906276-1-1)
- Hegerová Hana: Hana Hegerová - CD (SU6322-2)
- Hegerová Hana: Merci! (2x LP) - LP (SU6742-1)
- Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)
- Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)
- Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)
- pavel kohout
- HOMEPOINT Mikrovlákno Hana 1 ks 30 × 30 cm (6931795516008)
- Tefal Sada 3 vík pro uchování pokrmu Ingenio L9849253 (L9849253)
- Ulrychovi Hana a Petr: Nikola Šuhaj loupežník - LP (SU6556-1)
- Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4)
- Technologie pro 1. ročník SOU oboru zpracování dřeva (978-80-85920-74-1)
- nocni kosilka hana bila
- Fellowes HANA černý (FELFERGSTANDMONHANN)
- Fellowes HANA bílý (FELFERGDOCUHOLDHANBL)
- Fellowes HANA černý (FELFERGDOCUHOLDHANN)
- Fellowes HANA bílý (8064401)
- Zagorová Hana, Margita Štefan: Ave (komplet 1+2) - CD (310922-2)
- Pavel Haas Quartet, Giltburg Boris, Nikl Pavel: Kvintety - CD (SU4195-2)
- Hegerová Hana: Recital (SU5721-2)
Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Technologie přípravy pokrmů 5 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 5 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)
Kniha - autor Hana Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)
Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 86 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)
Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)
Kniha - autor Hana Sedláčková,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)
Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)
Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)
To nejlepší z drůbeže - Hana Sedláčková
Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce?
Objev podobné jako To nejlepší z drůbeže - Hana Sedláčková
Webové a agentové technologie - Pavel Burian - e-kniha
eBook: Kniha definuje pojmy Agentových a webových technologií, multiagentních systémů, Nové kybernetiky, Počítání typu „Cloud“, aj., včetně popisu filosofických názorů vybraných myslitelů. Uvádí, že informační systémy, agentové technologie a interakce mohou vítězit nad algoritmy při řešení řady úloh.
Objev podobné jako Webové a agentové technologie - Pavel Burian - e-kniha
Technologie III - Pro studijní obor Nábytkářství - Alois Uhlíř, Pavel Král
Technická příprava sériové a kusové výroby nábytku, technologie výroby základních skupin nábytku, montáž a balení, skladování nábytku a expedice, výrobní linky atd.
Objev podobné jako Technologie III - Pro studijní obor Nábytkářství - Alois Uhlíř, Pavel Král
Oldřich Jelínek Známý Neznámý - Edgar Dutka, Hana Nováková, Tomáš Prokůpek, Pavel Ryska, Pavel Kořínek, Eva Neumannová, Milica Pechánková, Mgr. Hana N
Rozsáhlá monografie představuje Oldřicha Jelínka (1930) jako malíře a grafika, ale také všestranného ilustrátora a kreslíře s celoživotní láskou k ženám, strojům a břitkému humoru. Nejen že ukazuje Jelínka ve všech jeho polohách od precizních olejů přes nápadité karikatury a knižní ilustrace až po reklamní ilustraci, ale nadto výtvarníka svým způsobem znovu uvádí u jeho domovského publika, jemuž po své emigraci do Německa na čas sešel z mysli – jistě za významného přispění režimu.
Objev podobné jako Oldřich Jelínek Známý Neznámý - Edgar Dutka, Hana Nováková, Tomáš Prokůpek, Pavel Ryska, Pavel Kořínek, Eva Neumannová, Milica Pechánková, Mgr. Hana N
E-learning Učení (se) s digitálními technologiemi - Jiří Zounek, Hana Staudková, Libor Juhaňák
Kniha je určena všem čtenářům, kteří se setkávají při učení či výuce s digitálními technologiemi, tedy studentům, učitelům, vzdělavatelům dospělých, výzkumníkům i široké veřejnosti. Publikace přináší řadu informací také odborníkům v oblasti školské/vzdělávací politiky. Kniha vychází nejen z teoretického studia a výzkumu autorů, ale i z jejich vlastní učitelské a lektorské praxe. Cílem knihy je ukázat některé možné cesty a postupy v oblasti učení (se) s digitálními technologiemi. Kniha reflektuje současné pedagogické i technologické trendy, zároveň je kritická k nerealistickým očekáváním a představám, které jsou s implementací technologií často spojeny. Kniha může čtenářům přinést inspiraci a otevřít nové perspektivy i způsoby učení (se) s digitálními technologiemi. Ocení ji především ti, kteří preferují moderní, avšak promyšlené didaktické postupy využívání technologií. Z recenzního posudku: Na knize nejvíce oceňuji kapitolu pojednávající o online nástrojích včetně účelu jejich využití v učení (se) a jejich potencionálních výhodách a nevýhodách. Tuto část ocení zejména odborníci z praxe. Ing. David Pačes e-learning & Moodle specialista
Objev podobné jako E-learning Učení (se) s digitálními technologiemi - Jiří Zounek, Hana Staudková, Libor Juhaňák
Strategický management lidských zdrojů - Hana Urbancová, Pavla Vrabcová
Lidé se znalostmi, zkušenostmi, schopnostmi a dovednostmi tvoří cenné aktivum a v současné době nejvíce ovlivňují hodnotu organizace a konkurenceschopnost. Proto je vysoce aktuální zabývat se vhodným nastavením personálních aktivit, aby si organizace nejenom udržela své zaměstnance, ale také své místo na trhu. V této knize se dozvíte, jak nastavit management lidských zdrojů v organizaci, jak aplikovat age management, společenskou odpovědnost, jak budovat značku zaměstnavatele a v neposlední řadě jak dosahovat konkurenční výhody v organizaci s důrazem na udržitelnost.
Objev podobné jako Strategický management lidských zdrojů - Hana Urbancová, Pavla Vrabcová
NUK Mrazicí forma na pokrmy silikonová 1 ks
Mrazicí silikonová forma na pokrmy je ideální k zamrazení a skladování čerstvě uvařených dětských příkrmů. Praktická forma obsahuje 9 dávek o objemu 60 ml.
Objev podobné jako NUK Mrazicí forma na pokrmy silikonová 1 ks
Nová literatura pro střední školy 1 učebnice Zkrácená verze - Hana Křížová, Lukáš Borovička, Pavel Šidák, Iva Kilianová, Aneta Mladějovská
Vzdělávací řada Nová literatura pro střední školy je určena celému spektru žáků gymnázií a maturitních oborů středních odborných škol, kteří chtějí zvládnout středoškolskou literaturu a připravit se k maturitě. Každý díl nabízíme v plné, nebo zkrácené verzi. Zkráceny byly části popisující literárněteoretický kontext, menší prostor dostali autoři a díla, jejichž znalost je sice podstatná pro pochopení vývoje literatury daného období, avšak nejsou uvedeni v aktuálním katalogu požadavků ke státní maturitě. Jim je na konci každé kapitoly věnován společný oddíl s názvem Další významní autoři. Učebnice obsahuje učivo literatury od nejstarších písemných památek po konec 18. století a je dělena chronologicky. Tvoří ji Úvod a čtyři epochy: Starověk, Středověk, Na předělu epoch, Novověk. Epocha se skládá z jedné či dvou kapitol, v nichž je věnován prostor dobovým autorům a jejich stěžejním dílům. Kromě životopisných údajů a zhodnocení autorovy tvorby je u vybraných autorů kladen důraz na rozbor jednoho jejich díla. Hlavním cílem učebnicové sady je připravit žáky ke státní maturitě. Výběr autorů a jejich děl byl tedy přímo podřízen tomuto záměru.
Objev podobné jako Nová literatura pro střední školy 1 učebnice Zkrácená verze - Hana Křížová, Lukáš Borovička, Pavel Šidák, Iva Kilianová, Aneta Mladějovská
Svět báječných povolání - Helena Haraštová, Pavla Hanáčková, Hana Mokrošová
Ať už se zajímáš o počítače, tanec, hudbu, historii, matematiku, dopravu, vesmír nebo třeba o mořské hlubiny, pro své zájmy a koníčky můžeš najít uplatnění i v dospělosti a založit na nich své pracovní úspěchy. Poznej s námi málo známá povolání a najdi si cestu ke splnění svého snu.
Objev podobné jako Svět báječných povolání - Helena Haraštová, Pavla Hanáčková, Hana Mokrošová
Strojírenská technologie 1, 1.díl - Miroslav Hluchý
1.díl - Nauka o materiálu
Objev podobné jako Strojírenská technologie 1, 1.díl - Miroslav Hluchý
Strategický management lidských zdrojů - Hana Urbancová, Pavla Vrabcová - e-kniha
eBook: Lidé se znalostmi, zkušenostmi, schopnostmi a dovednostmi tvoří cenné aktivum a v současné době nejvíce ovlivňují hodnotu organizace a konkurenceschopnost. Proto je vysoce aktuální zabývat se vhodným nastavením personálních aktivit, aby si organizace nejenom udržela své zaměstnance, ale také své místo na trhu. V této knize se dozvíte, jak nastavit management lidských zdrojů v organizaci, jak aplikovat age management, společenskou odpovědnost, jak budovat značku zaměstnavatele a v neposlední řadě jak dosahovat konkurenční výhody v organizaci s důrazem na udržitelnost.
Objev podobné jako Strategický management lidských zdrojů - Hana Urbancová, Pavla Vrabcová - e-kniha
Hosté vítaní (i nevítaní) - Pavel Augusta, Hana Řeháková, Dušan Veselý
Kniha fotografií.
Objev podobné jako Hosté vítaní (i nevítaní) - Pavel Augusta, Hana Řeháková, Dušan Veselý
Kadeřník & kadeřnice 1 – technologie a materiály
Učebnice Kadeřník & kadeřnice reflektují obsah učiva oboru Kadeřník podle RVP SOV a provedou studenty základy povolání v oblasti technologií a materiálů, ať už jde o orientaci ve vzdělávání, bezpečnost práce, správnou péči, poradenství, účesy, nebo zařízení kadeřnického salonu. Nechybějí ani témata ochrany životního prostřední, udržitelnosti a hygieny. V souladu s RVP První díl obsahuje 7 tematických celků: Orientace ve vzdělávání a povolání; Přivítání klientely a péče o ni; Péče o vlasy a vlasovou pokožku hlavy; Doporučování účesů; Stříhání vlasů; Tvorba účesů; Trvalá ondulace vlasů. Odborné předměty Technologie a Materiály jsou obohaceny o témata z oblasti psychologie, které pojednávají o způsobech jednání s lidmi, navázaní vztahu s klientelou nebo o dodržování pravidel komunikace a zdravovědy, kde se studenti a studentky seznámí s kožními nemocemi, alergiemi ale také se naučí ošetřit řezné poranění. Každý tematický celek obsahuje části zaměřené na komunikaci se zahraničními klienty a odbornou slovní zásobu pro kadeřnické služby. Kapitoly jsou vhodné pro všechny jazykové úrovně a umožňují studentům vést konzultace nejen s klienty, ale i s kolegy ze zahraničí. Díky šesti kapitolám je cizí jazyk integrován i do odborné výuky. Každý celek je uveden příkladem z kadeřnického salonu Haargenau, který ukazuje různé fáze kadeřnických služeb. Co vše se dozvíte? 1. Orientace ve vzdělávání a povolání: 1. Povolání kadeřníka/kadeřnice – charakteristika a hledání vlastní role; 2. Odpovědná ochrana zdraví při práci; 3. Ochrana životního prostředí a trvalá udržitelnost v profesi kadeřníka/kadeřnice; 4. Exkurze: Vlasy na záchranu oceánů; 5. English; 2. Přivítání klientely a péče o ni: 1. Role kadeřníka/kadeřnice; 2. Řeč těla – komunikace beze slov; 3. Verbální komunikace; 4. Konzultace a prodej s ohledem na typy klientely; 5. Dodržování základních pravidel komunikace; 6. Konverzační situace v kadeřnickém salonu; 7. English 3. Péče o vlasy a vlasovou pokožku hlavy: 1. Základní znalosti o pokožce hlavy nezbytné pro ošetření; 2. Základní znalosti pro posouzení vlasů; 3. Plánování a příprava péče o vlasy a pokožku hlavy; 4. Výběr a doporučení čisticích a pečujících přípravků; 5. Plánování a provádění péče; 6. Po péči o vlasy; 7. English 4. Doporučování účesů: 1. Analýza přirozených faktorů; 2. Výtvarné principy a jejich aplikace; 3. Tvarování a barvení obočí a řas; 4. Doporučování paruk; 5. Doporučování účesů; 6. Doporučování tvarů vousů; 7. Plánování projektů na příkladu „Doporučení účesu"; 8 English 5. Stříhání vlasů: 1. Plánování a příprava střihů; 2. Stříhání vlasů; 3. Holení a tvarování vousů – plán a provedení; 4. Po stříhání a holení; 5. Exkurze: Obhajoba tradiční techniky – Wellness holení pro muže; 6. English 6. Tvorba účesů: 1. Historický vývoj vytváření účesů; 2. Projekt „Krása v proměnách času"; 3. Vlastnosti vlasů důležité pro krátkodobou změnu tvaru účesu; 4. Výběr pracovních nástrojů a dokončovacích přípravků; 5. Krátkodobé změny tvaru vlasů; 6. Exkurze: Tvorba vyčesaných účesů; 7. Závěrečná kontrola vytvořeného účesu; 8. English 7. Trvalá ondulace vlasů: 1. Historie trvalé ondulace
Objev podobné jako Kadeřník & kadeřnice 1 – technologie a materiály
Kurikulum informatiky a digitálních technologií z pohledu učitelů 2. stupně základních škol - Hana Bučková, Jiří Dostál - e-kniha
eBook: Smyslem naší badatelské činnosti bylo rozšířit teorii didaktiky informatiky a digitálních technologií a realizovat empirické výzkumné šetření, které by poskytlo informace významné pro kurikulární plánování. V jejím rámci byla provedena kritická a komparativní analýza aktuálních teoretických poznatků i výzkumných závěrů publikovaných domácími a zahraničními autory, kteří se danou problematikou zabývali. Zvláštní zřetel byl kladen na realizaci deskripce procesů spojených se zaváděním inovací v rámci kurikula informatiky a digitálních technologií. V rovině empirické publikace na výzkumném základě řeší otázku důležitosti jednotlivých témat učiva z pohledu učitelů informatiky a digitálních technologií.
Objev podobné jako Kurikulum informatiky a digitálních technologií z pohledu učitelů 2. stupně základních škol - Hana Bučková, Jiří Dostál - e-kniha
Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)
Kniha - autor Alena Půlpánová,, česky, pevná bez přebalu lesklá Publikace je přepracována v souladu s aktuálními předpisy, doplněna o nové trendy cukrářské výroby, které například zahrnují i práci s novými plodinami. Spolu s uvedenými plodinami je dnes také mnohem širší a pestřejší trh s cukrářskými surovinami, polotovary a pomůckami k cukrářské výrobě, a tak nám v mnohých případech velmi usnadní vlastní výrobu a dohotovení - zdobení cukrářských výrobků. I tyto okolnosti bylo nutné do textu třetího vydání zahrnout.Tato kniha je určena především pro výuku předmětu cukrářská výroba učebního oboru cukrář, stejně jako je možné i její využití k výuce popsané problematiky na hotelových školách i pro doplnění učiva v oboru kuchař. Zároveň je koncipována k praktickému využití jako užitečná pomůcka pro mnohé odborníky v cukrářské výrobě, ale může posloužit i amatérským zájemcům a nadšencům o tento náročný, ale krásný obor.
Objev podobné jako Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)
Dobrou noc, sladké sny - Pavel Brycz, Daniela Fischerová, Rudolf Čechura, Václav Čtvrtek, Ludvík Středa, Pavel Šrut, Zbyněk Malinský, Hana Doskočilová
Co tentokrát vyvedou podnikaví králíci z klobouku Bob a Bobek? Poradí si zlatovlasá víla Amálka s myslivcem Muškou? A jak se z Maxipsa Fíka stane náčelník? V nádherně ilustrované sbírce pohádek najdete ty nejbáječnější příběhy, které si zamilovaly děti několika generací. Pusťte se do čtení se svými ratolestmi a užijte si společně nespočet dobrodružství, co před spaním zklidní i ty největší neposedy!
Objev podobné jako Dobrou noc, sladké sny - Pavel Brycz, Daniela Fischerová, Rudolf Čechura, Václav Čtvrtek, Ludvík Středa, Pavel Šrut, Zbyněk Malinský, Hana Doskočilová
Příprava pokrmů II.: Praktické náměty pro výuku (978-80-7496-201-1)
Kniha - autor Eva Marádová; Jitka Vodáková, 110 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nová publikace Příprava pokrmů II. je určena pedagogům základních či středních škol a odborných učilišť, kteří v ní naleznou praktické náměty pro výuku tematického okruhu Příprava pokrmů. Kniha navazuje na publikaci Příprava pokrmů I. a nabízí možnosti, jak v kuchyni využít méně obvyklé potraviny, jakými jsou například povzbudivé potraviny, exotické rostliny a další. V neposlední řadě žákům ukazuje, jak připravit slavnostní pohoštění. nápadité přípravy do hodin včetně metodických pokynů rozvoj soběstačnosti pracovní listy a další kopírovatelné materiály pro žáky
Objev podobné jako Příprava pokrmů II.: Praktické náměty pro výuku (978-80-7496-201-1)
Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)
Kniha - autor Kateřina Štechová, 168 stran, česky Rozvoj technologií v diabetologii je tak rychlý, že většina lékařů se v dané oblasti nedokáže dostatečně orientovat, ke zjevné škodě svých pacientů. Kniha autorského kolektivu vedeného doc. MUDr. Kateřinou Štechovou, Ph.D., (FN Motol) je zasvěceným a prakticky orientovaným průvodcem pro všechny diabetology a internisty. Kniha kromě „běžných“ prostředků (glukometrů) a inzulinových pump seznamuje čtenáře s kontinuálním monitorováním glykemie v reálném čase, konstrukcí uzavřeného okruhu, dále s perspektivami náhrady endokrinní funkce pankreatu prostředky čistě technickými vs. biologickými (kmenové buňky). Publikace je doplněna o poznatky týkající se data miningu v diabetologii, zpracování obrazu a o problematiku nejmodernějších databázových systémů, které mají pacientům například usnadnit správné určení složení jídla. Důraz je kladen na praktické příklady a není opominut ani psychologický aspekt stále...
Objev podobné jako Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)
Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)
Kniha - autor Libuše Vodochodská; Karel Štěpánek, 152 stran, česky Tato publikace není jen klasickou učebnicí technologie, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky o přípravě pokrmů.
Objev podobné jako Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)
Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)
Kniha - autor Jan Bažant, 304 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato monografie vychází z potřeby definovat a ohledat území, ve kterém se nachází loutka a loutkové divadlo ve vztahu k současnému postmediálnímu diskursu. V následujících kapitolách se setkávají přístupy teoretické i praktické v záměru představit co nejširší úhel pohledu na současný vztah technologie, loutky, magie k našemu světu. Příspěvky od jednotlivých autorů jsou prokládány vybranými pasážemi z přepisů diskusí na tematických seminářích, které probíhaly online v pandemických letech 2020–2021.
Objev podobné jako Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)
Digitální technologie ve výuce 1. díl - Martin Pokorný
Využití digitálních technologií patří do vzdělávací oblasti Člověk a svět, jež je závazná pro 8. a 9. ročník základních škol. Computer Media s.r.o. nyní přináší pro tuto oblast přímo cílené učebnice, které však lze použít i jako další alternativu pro výuku předmětu informatika a výpočetní technika na základních školách. Knihy pokrývají veškerou potřebnou látku od základních pojmů informatiky přes operační systémy, internet či až po využití digitálních přístrojů a technologií v praxi. V učebnicích nechybí ani procvičování, poznámky, zajímavosti či informace „navíc“.
Objev podobné jako Digitální technologie ve výuce 1. díl - Martin Pokorný
Návody k speciálním praktickým cvičením z farmaceutické technologie - Řehula Milan, Pavel Berka, Milan Dittrich, Jitka Mužíková - e-kniha
eBook: Druhé vydání speciálního praktika z farmaceutické technologie, které je zaměřeno na praktické ověřování teoretických poznatků. Pozornost je soustředěna na studium zrněných prášků, mikročástic, neobalených tablet, enterosolventních tablet, dražé a polotuhých dermálních přípravků. Studenti se seznámí s výrobou a lékopisným nebo nelékopisným hodnocením výše uvedených lékových forem. Získané výsledky mohou přímo zapisovat do příslušných tabulek ve skriptech.
Objev podobné jako Návody k speciálním praktickým cvičením z farmaceutické technologie - Řehula Milan, Pavel Berka, Milan Dittrich, Jitka Mužíková - e-kniha
Toyen - Andrea Sedláčková
Toyen je dodnes jednou z nejznámějších a nejuznávanějších avantgardních umělkyň na světě. Biografie této svobodomyslné malířky a výrazné osobnosti meziválečné umělecké avantgardy, která sama o sobě šířila mnoho mýtů, odkrývá dosud neznámá fakta a zachycuje historii mnoha obrazů. Spisovatelka a filmová režisérka Andrea Sedláčková prošla desítky archivů, policejních záznamů a dosud nepublikovaných deníků, aby objevila skutečnou Toyen. Strhujícím způsobem líčí její milostný život a dění mezi českými a francouzskými surrealisty a levicovými intelektuály. Dopřává nám setkání s Vítězslavem Nezvalem, Karlem Teigem, Jindřichem Heislerem, André Bretonem, Benjaminem Péretem, Paulem Eluardem a samozřejmě s Jindřichem Štyrským. Půvabné líčí pražské a pařížské galerie, kavárny, kabarety a nevěstince i atmosféru míst, kde malířka a její souputníci pobývali a tvořili. Současně nás seznamuje s historií mnoha Toyeniných obrazů. Text doprovází přes dvě stě reprodukcí a dokumentárních černobílých i barevných fotografií.
Objev podobné jako Toyen - Andrea Sedláčková
Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1)
Kniha - autor Daša Polivčakova, 96 stran, česky Učebnice není koncipována jako standardní učebnice rozvíjející všechny jazykové dovednosti, její zaměření spočívá v doplnění obecné angličtiny o odborný jazyk tohoto dynamicky se rozvíjejícího oboru. Je založena především na práci s odborným textem s důrazem na osvojení profesně orientované terminologie vybraných tematických okruhů pokrývajících nejdůležitější oblasti IT. Poslouží jako doplněk k učebnicím obecné angličtiny a jako základ přípravy v rámci třetí (specifické) části ústní maturitní zkoušky. Je určena především studentům středních průmyslových škol se zaměřením na obor informační technologie.
Objev podobné jako Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1)
Strojírenská technologie 3, 1.díl - Jaroslav Řasa, Gabriel Vladimír
1. díl: Metody, stroje a nástroje pro obrábění
Objev podobné jako Strojírenská technologie 3, 1.díl - Jaroslav Řasa, Gabriel Vladimír
Strojírenská technologie 1, 2.díl - Miroslav Hluchý, Jan Kolouch
METALOGRAFIE A TEPELNÉ ZPRACOVÁNÍUčebnice probírá základy metalografie a tepelného zpracování kovových materiálů. Vysvětluje vnitřní stavbu kovů a slitin, základy podvojných slitin a uvádí jejich rovnovážné diagramy. Popisuje teoretické základy tepelného zpracování kovů, jeho základní způsoby, například žíhání, kalení a popouštění ocelí, patentování, povrchové tvrzení a také zařízení pro tepelné zpracování. Seznamuje se zásadami volby typu tepelného zpracování, uvádí vzorová technologická cvičení a seznam platných ČSN a norem EU. Potřebným doplňkem je čtyřjazyčný slovník vybraných odborných pojmů. Kniha je určena studujícím středních odborných škol i středních odborných učilišť a všem, kteří se zajímají o základní otázky technologie strojírenské výroby.
Objev podobné jako Strojírenská technologie 1, 2.díl - Miroslav Hluchý, Jan Kolouch
Strojírenská technologie 2, 1.díl - Miroslav Hluchý, Jan Kolouch
Učebnice shrnuje poznatky o polotovarech pro strojírenskou výrobu. Výklad polotovarů je zaměřen na jejich navrhování, technologii výroby a hodnocení technologičnosti jejich konstrukce. Teoretické poznatky jsou procvičovány na praktických příkladech a technologických cvičeních. Uvádí seznam ČSN, EN a ISO. Kniha je určena studujícím středních odborných škol i středních odborných učilišť a všem, kteří se zajímají o základní otázky technologie strojírenské výroby.
Objev podobné jako Strojírenská technologie 2, 1.díl - Miroslav Hluchý, Jan Kolouch
Zákon o azylu, Komentář - Pavel Molek, David Kosař, Honusková Věra, Hana Lupačová, Miroslav Jurman
Komentář se snaží nalézt odpovědi na veškeré podstatné výkladové otázky, které se dosud při aplikaci zákona vyskytly (resp. na důležité výkladové otázky, které by se podle autorů mohly vyskytnout v blízké budoucnosti), podrobně popisuje význam jeho jednotlivých ustanovení, jejich vnitřní provázanost a jejich souvislost s jinými právními předpisy. Jednotlivé interpretační závěry jsou opřeny o tuzemskou, komunitární, „štrasburskou“ i zahraniční rozhodovací praxi. Komentář se věnuje i institutu nepřijatelnosti a poskytuje čtenářům návod, jak s tímto institutem před Nejvyšším správním soudem nakládat.
Objev podobné jako Zákon o azylu, Komentář - Pavel Molek, David Kosař, Honusková Věra, Hana Lupačová, Miroslav Jurman
Má svou známou notu - Věra Frolcová, Pavel Kosek, Markéta Holubová, Hana Bočková, Tomáš Slavický
Kniha představuje jedinečné hudební a literární doklady tradice českých kramářských písní. Zpěv špalíčkových neboli kramářských písní zanechal v paměti našich předků silnou stopu jako součást zábavy, modlitby, práce, stolování, společných postních a adventních večerů, poutí či svateb, ale také jako dědictví hodnot, které se podílely na hledání odpovědí ohledně života a smrti. Kniha přináší 36 hudebních a literárních dokladů kramářských písní, jak je podle podání lidových pěvců zapsali František Lýsek a Jan Poláček ve dvacátém století. Pocházejí z dokumentačních sbírek brněnského pracoviště Etnologického ústavu Akademie věd ČR.
Objev podobné jako Má svou známou notu - Věra Frolcová, Pavel Kosek, Markéta Holubová, Hana Bočková, Tomáš Slavický
Velké případy kpt. Černé 1 - Hana Militká
První ze série detektivek pod názvem "Velké případy kpt. Černé". Předmluvu k sérii "Velké případy kpt. Černé" vytvořila kapitánka MUDr. Jani Nekolová, Ph.D. V první detektivce nazvané "Čas nedoběhneš" se podíváme do jednoho pražského domu, kde žijí celkem spokojeně i starší manželé. Vše plyne klidně, dokud se do jejich života nepřiplete vražda. Vyřeší kapitánka, zvaná svými nejbližšími Marion, záhadnou smrt spisovatelky? Podaří se jí i jejímu týmu uspět?
Objev podobné jako Velké případy kpt. Černé 1 - Hana Militká
Hraj si a maluj 1. - Hana Řežábková
Obsáhlá pětidílná moderní škola na zobcovou i příčnou flétnu v pěti dílech.
Objev podobné jako Hraj si a maluj 1. - Hana Řežábková
Malovaná města - Jana Sedláčková
ydejte se na cestu kolem světa! Deštivý Londýn, rozkvetlé Kjóto i rozpálenou Káhiru budete mít jako na dlani. Projeďte se červeným doubledeckerem, kličkujte davem v tuk-tuku nebo vyrazte se psím spřežením na zasněžený sever. Brouzdejte uličkami, obdivujte starobylé památky i moderní architekturu a ochutnávejte místní dobroty. Odkud pochází slavné croissanty? Ve kterém městě ušili první džíny? A kde spatřila světlo světa první žvýkačka nebo Nobelova cena? Vše se dozvíte v tomto bohatě ilustrovaném průvodci.
Objev podobné jako Malovaná města - Jana Sedláčková
Malované země - Jana Sedláčková
Vydejte se na cestu kolem světa šedesáti i zeměmi. Projděte se levandulovou Francií, chilli papričkami rozpáleným Mexikem třeba až do Nepálu, kde sněžní levharti dávají dobrou noc. Prohlédněte si známé památky, pokochejte se překrásnou přírodou a společně s místními ochutnávejte jejich oblíbené pokrmy. Na nic nečekejte, takováhle příležitost je jen jednou za život!
Objev podobné jako Malované země - Jana Sedláčková
Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4)
Kniha - autor Martin Pokorný, 80 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Moderní učebnice zaměřená na seznámení s informatikou a výpočetní technikou a moderními digitálními technologiemi. Rozsah dvoudílné edice začíná u teorie informatiky, seznámení se s osobním počítačem, operačními systémy a kancelářskými aplikacemi. Další témata se věnují práci s grafikou, digitální fotografií a zvukem. Kniha rovněž objasňuje základy internetu a jeho služby, využití mobilních technologií, on-line komunikaci v praktickém životě, ale opomenuta není ani bezpečnost a ochrana dat. Učebnice je dvoudílná. Text je doplněn množstvím názorné grafiky a schémat, náměty k procvičení, zajímavostmi a tipy z oblasti informatiky a světa výpočetní techniky. Učebnici lze použít jak na základních školách (ideálně například v 8. a 9. ročníku pro vzdělávací oblast Člověk a svět práce - „Využití digitálních technologií“), tak i víceletých gymnáziích či v prvních ročnících středních škol....
Objev podobné jako Digitální technologie ve výuce 1 (978-80-7402-012-4)
Aktualizácia V/1 2024 Štátna služba, informačné technológie verejnej správy
Novela zákona reaguje na krízu vyvolanú agresiou Ruskej federácie voči Ukrajine, ktorá spôsobila naliehavú potrebu znižovania závislosti SR a EÚ od fosílnych palív urýchlením zavádzania energie z obnoviteľných zdrojov, dekarbonizáciou priemyslu a podporou investícií v odvetviach strategických pre prechod na klimaticky neutrálne hospodárstvo...
Objev podobné jako Aktualizácia V/1 2024 Štátna služba, informačné technológie verejnej správy
Severní Haná 1:25 000
Nejpodrobnější oboustranná turistická, cykloturistická a lyžařská mapa severní Hané v měřítku 1:25 000 na speciálním papíře pretex®. Mapa zobrazuje území Olomoucka a Prostějovska. Podrobná mapa zobrazuje základní polohopisné a výškopisné informace např. silnice, zpevněné a nezpevněné cesty,železnici, sídla a jejich části včetně osad a samot, vodní plochy a toky, ostatní plochy (např. lesy, zahrady a sady, vinice, chmelnice), výškové kóty, vrstevnice po 10 m, apod. Mapa dále obsahuje pásové a místní turistické značení, turistické směrovníky, kilometráž, cykloturistické trasy, naučné stezky, turistické lyžařské trasy, sjezdové tratě, lanovky a vleky, jezdecké trasy a samozřejmě zobrazuje pro turisty atraktivní místa - hrady a zámky, rozhledny a místa rozhledu, zříceniny a jiné památky, muzea a galerie, koupaliště, vybrané restaurace a ubytovací zařízení, apod.
Objev podobné jako Severní Haná 1:25 000
Slabikář - 1. ročník - Hana Mikulenková
Nový Slabikář je rozvážným tvůrčím počinem metodičky PaedDr. Hany Mikulenkové. Pro spolupráci na literárně-umělecké složce Slabikáře si vybrala Radka Malého, současného básníka a překladatele tvorby pro děti i dospělé. Ilustracemi pak Slabikář proslavil nápaditý výtvarník a divadelník Matěj Forman. Pro celou publikaci vytvořil dějové obrázky plné rozmanitých detailů, které rozvíjejí dětskou představivost a nabízejí příležitosti pro rozhovoření dětí. Společným projektem těchto tří osobností tak vznikla jedinečná kniha, která zakládá novou tradici v tvorbě slabikářů.
Objev podobné jako Slabikář - 1. ročník - Hana Mikulenková
Matematika pro 1. ročník - 1.díl - Hana Mikulenková
Plnobarevná, graficky vstřícně uspořádaná publikace předkládá dětem na 60 stránkách rozmanité úkoly, na kterých si nenásilně osvojují učivo o přirozeném čísle, nácvik číslic a základní geometrické znalosti. V závěru 1. dílu se děti již seznamují s jednoduchými slovními úlohami, které odpovídají jejich chápání světa. Třídílná učebnice matematiky je vhodně doplněna dalšími materiály, jako jsou např. nadstandardní motivační úkoly v Zajímavé matematice pro prvňáky, rozkládací dřevěné počitadlo nebo sestava kartiček s obrázky, hodinami, peněžním modelem atp. K dispozici je i písanka (číslice) a metodická příručka.
Objev podobné jako Matematika pro 1. ročník - 1.díl - Hana Mikulenková
Procvičujeme češtinu 3 – Prac. sešit 1 - Hana Mikulenková
Prvních 32 stran hádanek, rébusů, básniček, vtipných přesmyček a skládanek aktivizuje děti a motivuje je k další práci s jazykem, napomáhá osvojení očekávaných výstupů a rozvoji klíčových kompetencí. Najdete i cvičení se zábavnými SMSkami, moderní básničkové jazykolamy ad.
Objev podobné jako Procvičujeme češtinu 3 – Prac. sešit 1 - Hana Mikulenková
Podívejte se také
- Technologie I: Pro 1.ročník UO Kadeřník (978-80-7333-079-8)
- Šporcl Pavel: Paganiniana - CD (8820069)
- Kolekce Hana Vítová (4DVD) - DVD (FHV7072)
- Zagorová Hana: Vyznání - CD (SU6259-2)
- Ahome Plecháček se jménem Hana (23254)
- Hana (978-80-749-1940-4)
- Bílá Lucie: Hana - CD (SU6266-2)
- Zagorová Hana: Vzpomínání - DVD (SU7086-9)
- Hana (978-80-7577-424-8)
- Hana (978-80-7491-940-4)
- Regatta Hana 200 Duch(Stripe) (5059404152483)
- Ahome Plecháček se jménem Pavel (23215)
- cesi 1948 kosatik pavel osoha karel
- bez pravdy neni nadeje pavel boubelik
- Čadek Pavel: 20-30 - CD (8590233052218)
- Pavel Haas Quartet: Janáček: Smyčcový kvartet č.1 - Haas: Smyčcový kvartet č. 1 a 3 - CD (SU3922-2)
- Zagorová Hana: O Lásce - CD (SU6352-2)
- Hegerová Hana: Lásko prokletá - CD (SU5725-2)
- Zagorová Hana: Zloděj duší - CD (310705-2)
- Janků Hana: Operní recitál - CD (CR0878-2)
- Technologie renovace budov (80-8076-000-4)
- Základní praktická cvičení z farmaceutické technologie (9788024645827)