Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz

Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)

Kniha - autor Hana Sedláčková, 86 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

Podívejte se také Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)

cena 169.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)

Kniha - autor Hana Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

Podívejte se také Příběhy fotbalového Albionu (978-80-7268-952-1)

cena 169.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

Podívejte se také Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)

cena 180.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal

První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby (i s ohledem a evropskou legislativu), na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Vzhledem k obsahové náplni tohoto dílu je tato publikace nejenom potřebnou publikací pro školy, ale také vhodným zdrojem informací pro provozovatele gastronomické výroby.Dále popisuje zpracování potravina přípravu polévek.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal

cena 180.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 4 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 4 - 2. vydání - Hana Sedláčková

cena 180.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková

cena 180.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 5 - 2. vydání - Hana Sedláčková

Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 5 - 2. vydání - Hana Sedláčková

cena 190.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)

Kniha - autor Hana Sedláčková,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 6 (978-80-7373-114-4)

cena 176.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková

Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková

cena 190.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)

Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)

cena 169.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)

Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)

cena 169.0 Kč
Detail

Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)

Kniha - autor Hana Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla.

Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)

cena 174.0 Kč
Detail

Stolničení: Jak podávat pokrmy a nápoje ... (80-7168-752-9)

Kniha - autor Gustav Salač, 224 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Publikace je určena pro hotelové školy a pro SOU obor kuchař-číšník, dále i pro ty, kteří v pohostinství už pracují a chtějí si rozšířit své odborné znalosti. Jak podávat pokrmy a nápoje Jak vybírat nápoje k pokrmům Jak upravovat jídelní stoly Jak připravit svatební hostinu, banket, raut, koktejl, piknik, garden party

Objev podobné jako Stolničení: Jak podávat pokrmy a nápoje ... (80-7168-752-9)

cena 379.0 Kč
Detail

Praktické činnosti Příprava pokrmů: pro 6. - 9. ročník základních škol (80-7168-849-5)

Kniha - autor Jitka Vodáková; Eva Marádová, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice poskytuje informace o organizaci prací spojených s přípravou pokrmů, o uspořádání prostoru, ve kterém se pokrmy připravují a podávají, a hlavně o postupech, při nichž se potraviny mění v chutné pokrmy.

Objev podobné jako Praktické činnosti Příprava pokrmů: pro 6. - 9. ročník základních škol (80-7168-849-5)

cena 108.0 Kč
Detail

Příběhy fotbalového Albionu (978-80-7268-952-1)

Kniha - autor Martin Vymyslický, 258 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha Příběhy fotbalového Albionu, jejíž autorem je Martin Vymyslický, mapuje dějiny ligového fotbalu v Anglii. Příběh začíná 17. dubna 1888, kdy byla oficiálně založena Football league, a končí ročníkem 2011-2012. V knize se čtenář dozví spoustu informací z fotbalového zákulisí.

Objev podobné jako Příběhy fotbalového Albionu (978-80-7268-952-1)

cena 211.0 Kč
Detail

Štěstí si Tě najde (978-80-7633-952-1)

Kniha - autor Barbara Hannay, česky, pevná s přebalem lesklá Kate se těší, že konečně začne cestovat. Nečekaně se však musí postarat o třináctiletou Tilly, dceru svého ex-manžela. Tilly zase není nadšená, že skončila v nějakém zapadákově. Obě se snaží smířit s osudem, stejně jako Olivia, stárnoucí celebrita, které připadá, že nad životem ztrácí kontrolu. Když všechny tři svede osud dohromady, vznikne přátelství plné zvratů a nečekaných situací.

Objev podobné jako Štěstí si Tě najde (978-80-7633-952-1)

cena 239.0 Kč
Detail

Štěstí si tě najde (978-80-7633-952-1)

Elektronická kniha - autor Barbara Hannay, 264 stran, česky Kate se těší, že konečně začne cestovat. Nečekaně se však musí postarat o třináctiletou Tilly, dceru svého exmanžela. Tilly zase není nadšená, že skončila v nějakém zapadákově. Obě se snaží smířit s osudem, stejně jako Olivie, stárnoucí celebrita, které připadá, že nad životem ztrácí kontrolu. Když všechny tři svede osud dohromady, vznikne přátelství plné zvratů a nečekaných situací.

Objev podobné jako Štěstí si tě najde (978-80-7633-952-1)

cena 239.0 Kč
Detail

O léčivých bylinách a rostlinných božstvech (978-80-7336-952-1)

Kniha - česky, brožovaná bez přebalu lesklá Rostliny jako léčitelé, jako zdroj obživy, jako dobrodinci, jako bohové a démoni - tato kniha nás seznamuje se všemi těmito aspekty a učí nás respektovat je a přijmout, že rostliny mají duši, vlastní povahu, a také osobnost, která nás může ovlivnit mnohem víc, než jsme ochotni vnímat. Čtenář se mimo jiné také dozví, jak přicházíme do kontaktu s dušemi rostlin, a může se znovu naučit intuitivně vnímat jejich kouzelnou moc.

Objev podobné jako O léčivých bylinách a rostlinných božstvech (978-80-7336-952-1)

cena 319.0 Kč
Detail

Český jazyk pro 2.ročník základní školy: 1.část (80-7168-664-6)

Kniha - autor Ludmila Konopková; Věra Tenčlová,, česky Učebnice je součástí řady, ve které autorky vycházejí z klasických metod výkladu a používají přitom moderní prvky – hádanky, křížovky apod. Je bohatě barevně ilustrovaná. Předností řady je propojenost výkladu gramatiky a slohu, což vede k rozvíjení komunikativních dovedností žáků a k zdokonalování mluveného i psaného projevu. Z obsahu učiva: Věta, Slovo, Slabika, Hláska a písmeno.

Objev podobné jako Český jazyk pro 2.ročník základní školy: 1.část (80-7168-664-6)

cena 108.0 Kč
Detail

Český jazyk pro 3.ročník základní školy: 1.část (80-7168-716-2)

Kniha - autor Ludmila Konopková, 126 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá

Objev podobné jako Český jazyk pro 3.ročník základní školy: 1.část (80-7168-716-2)

cena 108.0 Kč
Detail

Malý čmeliak Cyril chce vedieť, čo je láska (978-80-8142-952-1)

Kniha - autor Maite Kelly; Britta Sabbag, 32 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Čo znamená mať rád? Čo je vlastne láska? húta malý čmeliak Cyril, keď vidí, ako sa všetci okolo neho majú radi. Rozhodne sa, že na tieto otázky stoj čo stoj nájde odpoveď. Čoskoro si však uvedomí, že je to veru náročná úloha, veď láska má toľko podôb! Podarí sa mu splniť svoj cieľ?

Objev podobné jako Malý čmeliak Cyril chce vedieť, čo je láska (978-80-8142-952-1)

cena 191.0 Kč
Detail

Metodická příručka k výuce českého jazyka: v 1.ročníku základní školy (80-7168-957-2)

Kniha - autor Miroslava Čížková, 46 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učitelé zde najdou vysvětlení použité metody čtení, tedy analyticko-syntetické metody bez tvorby slabik, a také správné postupy výuky čtení touto metodou. Kromě toho se mohou inspirovat konkrétními nápaditě rozpracovanými návody pro práci s určitými částmi celého souboru.

Objev podobné jako Metodická příručka k výuce českého jazyka: v 1.ročníku základní školy (80-7168-957-2)

cena 89.0 Kč
Detail

Ekologie: pro gymnázia (80-7168-828-2)

Kniha - autor Jiří Šlégl, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V první části učebnice se autoři zaměřili na vysvětlení klasických i nových ekologických termínů. Druhá část se zabývá vlivem člověka na životní prostředí. Učebnice obsahuje i vlastní názory autorů na řešení problémů životního prostředí. V závěru pak autoři uvádějí příklady chráněných oblastí světa i České republiky.

Objev podobné jako Ekologie: pro gymnázia (80-7168-828-2)

cena 199.0 Kč
Detail

Biologie živočichů: pro gymnázia (80-7168-909-2)

Kniha - autor Jaroslav Smrž, 208 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice představuje přehled biologie živočichů a heterotrofních prvoků, vychází z jejich srovnávací a funkční anatomie, fyziologie, biologie, ekologie a etologie. Jsou nastíněny i aspekty fylogenetické.

Objev podobné jako Biologie živočichů: pro gymnázia (80-7168-909-2)

cena 219.0 Kč
Detail

Přehledné dějiny literatury II (80-7168-781-2)

Kniha - autor Bohuš Balajka, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Poutavě, přístupně a podrobně zpracované dějiny české a světové literatury jsou určeny pro studenty středních škol všech typů, pro učitele literatury i pro širokou veřejnost. Druhý díl je věnován literatuře meziválečné.

Objev podobné jako Přehledné dějiny literatury II (80-7168-781-2)

cena 168.0 Kč
Detail

Logika pro střední školy (80-7168-201-2)

Kniha - autor Oldřich Selucký, 240 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice obsahuje základní pojmy a metody klasické (aristotelské) logiky i moderní (matematické) logiky. Důraz klade na praktické logické myšlení.

Objev podobné jako Logika pro střední školy (80-7168-201-2)

cena 108.0 Kč
Detail

Základy chemie 1: Pracovní sešit (80-7168-785-5)

Kniha - autor Pavel Beneš, 40 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pracovní sešit je plný rozmanitých úkolů a pomáhá žákům k ověřování a upevňování učiva.

Objev podobné jako Základy chemie 1: Pracovní sešit (80-7168-785-5)

cena 93.0 Kč
Detail

Slovník základních pojmů z filosofie (80-7168-627-1)

Kniha - autor Petr Nesvadba, 152 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jde o oborový slovník, který si klade za cíl seznámit především studenty středních škol s nejdůležitějšími termíny dané odbornosti.

Objev podobné jako Slovník základních pojmů z filosofie (80-7168-627-1)

cena 138.0 Kč
Detail

Základy chemie 2: Pracovní sešit (80-7168-906-8)

Kniha - autor Pavel Beneš, 48 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pracovní sešit je plný a rozmanitých úkolů a pomáhá žákům k ověřování a upevňování učiva.

Objev podobné jako Základy chemie 2: Pracovní sešit (80-7168-906-8)

cena 93.0 Kč
Detail

Slovník základních pojmů z práva (80-7168-991-2)

Kniha - autor Radovan Ryska, 72 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Slovník základních pojmů z práva je určen pro střední školy a veřejnost. Obsahuje vysvětlení více než 360 termínů z právní oblasti. Řazení hesel je abecední. Víceslovné pojmy jsou zpravidla umístěny podle klíčového slova (podstatného jména) tak, aby vytvářely hnízda termínů; v dalších případech pak abecedně podle prvního slova víceslovného pojmu tam, kde čtenář bude termín s největší pravděpodobností hledat. K jednotlivým pojmům jsou uvedeny odpovídající odborné termíny v anglickém jazyce. Pro snadnou orientaci je publikace v závěru doplněna česko-anglickým slovníkem a přehledem zařazených pojmů.

Objev podobné jako Slovník základních pojmů z práva (80-7168-991-2)

cena 128.0 Kč
Detail

Němčina pro 5.ročník základní školy (80-7168-692-1)

Kniha – autor Marie Maroušková; Vladimír Eck, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice pro 5. r. ZŠ je druhou částí řady učebnic němčiny, která vznikla ve spolupráci zkušené metodičky výuky němčiny s progresivním mladým autorem. Obsah i metoda výkladu korespondují s cíli výuky uváděnými v RVP ZV.

Objev podobné jako Němčina pro 5.ročník základní školy (80-7168-692-1)

cena 147.0 Kč
Detail

Základy chemie Klíč k úspěšnému studiu + CD (80-7168-983-1)

Kniha - česky Učebnice by měla být přívětivým pomocníkem pro výuku volitelného předmětu na základní škole. Tento předmět může obsahovat jen učivo chemie nebo chemie může být jeho součástí. Učebnice může pomoci i při samostudiu v přípravě k úspěšnému startu v dalším studiu. První část „Jak být úspěšný při řešení testů“ žáky postupně uvádí do tajů různých možností zadávání testových úloh a do strategie jejich řešení. Druhá část má šest kapitol, které přehledně navazují na výklad učiva v povinné výuce. Výkladová část je zúžena na přehled pojmů, které žáci již většinou znají. Řada nových poznatků je dále vyložena v úvodu většiny úloh. Závěrečná část je věnována sebehodnocení. Součástí učebnice je CD, jehož obsah znázorňuje obrázek na první straně obálky.

Objev podobné jako Základy chemie Klíč k úspěšnému studiu + CD (80-7168-983-1)

cena 127.0 Kč
Detail

Český jazyk pro 2.ročník základní školy: 2.část (80-7168-685-9)

Kniha - autor Ludmila Konopková; Věra Tenčlová,, česky Učebnice je součástí řady, ve které autorky vycházejí z klasických metod výkladu a používají přitom moderní prvky – hádanky, křížovky apod. Je bohatě barevně ilustrovaná. Předností řady je propojenost výkladu gramatiky a slohu, což vede k rozvíjení komunikativních dovedností žáků a k zdokonalování mluveného i psaného projevu. Z obsahu učiva: Kde se píše ě?, Spojujeme slova a věty, Třídíme souhlásky, Poznáváme a třídíme další slova, Párové souhlásky.

Objev podobné jako Český jazyk pro 2.ročník základní školy: 2.část (80-7168-685-9)

cena 108.0 Kč
Detail

Technológia I pre 1. ročník stolár (978-80-8091-952-8)

Kniha - autor Mária Panáčková, 152 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Pri výučbe technológie sa využívajú vedomosti z ostatných odborných predmetov, najmä materiálov a strojového zariadenia, ako aj prírodovedných predmetov zo všeobecnovzdelávacej zložky s tým, že vedomosti získané v teoretickej príprave sa budú využíva v odbornom výcviku. Úlohou predmetu technológia je vytvoriť základy teoretických vedomostí pre odborný výcvik. Pri výučbe tohto odborného predmetu sa študenti oboznámia nielen so základnými pojmami z oblasti delenia dreva, výberu materiálu, ako aj pracovnými pomôckami, nástrojmi a spôsobmi ručného opracovania dreva, ale získajú aj prehľad o konštrukčnom spájaní dreva a základných spojoch dreva. Poznatky z technologickej prípravy dreva a ochrany dreva získané v prvom ročníku sa budú v druhom ročníku rozvíja o technológie strojového opracovania dreva a materiálov na báze dreva (preglejky, latovky, drevotrieskové a drevo ? vláknité...

Objev podobné jako Technológia I pre 1. ročník stolár (978-80-8091-952-8)

cena 733.0 Kč
Detail

Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)

Kniha - autor Alena Půlpánová,, česky, pevná bez přebalu lesklá Publikace je přepracována v souladu s aktuálními předpisy, doplněna o nové trendy cukrářské výroby, které například zahrnují i práci s novými plodinami. Spolu s uvedenými plodinami je dnes také mnohem širší a pestřejší trh s cukrářskými surovinami, polotovary a pomůckami k cukrářské výrobě, a tak nám v mnohých případech velmi usnadní vlastní výrobu a dohotovení - zdobení cukrářských výrobků. I tyto okolnosti bylo nutné do textu třetího vydání zahrnout.Tato kniha je určena především pro výuku předmětu cukrářská výroba učebního oboru cukrář, stejně jako je možné i její využití k výuce popsané problematiky na hotelových školách i pro doplnění učiva v oboru kuchař. Zároveň je koncipována k praktickému využití jako užitečná pomůcka pro mnohé odborníky v cukrářské výrobě, ale může posloužit i amatérským zájemcům a nadšencům o tento náročný, ale krásný obor.

Objev podobné jako Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)

cena 319.0 Kč
Detail

Přijímací zkoušky z práva na vysoké školy (80-7168-960-2)

Kniha - autor Radovan Ryska, 120 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato knížka je určena především zájemcům o vysokoškolské právnické studium. Může však posloužit i k přípravě na maturitní zkoušky a užitečné poznatky z ní nečerpá každý, kdo s její pomocí prověří úroveň svého právního vědomí.

Objev podobné jako Přijímací zkoušky z práva na vysoké školy (80-7168-960-2)

cena 125.0 Kč
Detail

Praktické činnosti: pro 1.-5.ročník základních škol (80-7168-441-4)

Kniha - autor Ludmila Kociánová, 168 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice pomáhá naplňovat očekávané výstupy oboru Člověk a svět práce v rámci těchto tematických okruhů: Práce s drobným materiálem, Konstrukční činnosti, Pěstitelské práce, Příprava pokrmů.

Objev podobné jako Praktické činnosti: pro 1.-5.ročník základních škol (80-7168-441-4)

cena 109.0 Kč
Detail

Český jazyk pro 4.ročník základní školy: II.část (80-7168-420-1)

Kniha - autor Ludmila Konopková; Věra Tenčlová, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice je součástí řady, ve které autorky vycházejí z klasických metod výkladu a používají přitom moderní prvky – hádanky, křížovky apod. Je bohatě barevně ilustrovaná. Předností řady je propojenost výkladu gramatiky a slohu, což vede k rozvíjení komunikativních dovedností žáků a k zdokonalování mluveného i psaného projevu. Z obsahu učiva: Pád, číslo a rod podstatných jmen, Skloňování podstatných jmen, Slovesný způsob, druhy vět, Přísudek a podmět, Skladební skupina, shoda přísudku s podmětem, O větě jednoduché a souvětí, Přímá řeč, uvozovací věta.

Objev podobné jako Český jazyk pro 4.ročník základní školy: II.část (80-7168-420-1)

cena 109.0 Kč
Detail

Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)

Kniha - autor Kateřina Štechová, 168 stran, česky Rozvoj technologií v diabetologii je tak rychlý, že většina lékařů se v dané oblasti nedokáže dostatečně orientovat, ke zjevné škodě svých pacientů. Kniha autorského kolektivu vedeného doc. MUDr. Kateřinou Štechovou, Ph.D., (FN Motol) je zasvěceným a prakticky orientovaným průvodcem pro všechny diabetology a internisty. Kniha kromě „běžných“ prostředků (glukometrů) a inzulinových pump seznamuje čtenáře s kontinuálním monitorováním glykemie v reálném čase, konstrukcí uzavřeného okruhu, dále s perspektivami náhrady endokrinní funkce pankreatu prostředky čistě technickými vs. biologickými (kmenové buňky). Publikace je doplněna o poznatky týkající se data miningu v diabetologii, zpracování obrazu a o problematiku nejmodernějších databázových systémů, které mají pacientům například usnadnit správné určení složení jídla. Důraz je kladen na praktické příklady a není opominut ani psychologický aspekt stále...

Objev podobné jako Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)

cena 458.0 Kč
Detail

Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)

Kniha - autor Libuše Vodochodská; Karel Štěpánek, 152 stran, česky Tato publikace není jen klasickou učebnicí technologie, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky o přípravě pokrmů.

Objev podobné jako Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)

cena 114.0 Kč
Detail

Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)

Kniha - autor Jan Bažant, 304 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato monografie vychází z potřeby definovat a ohledat území, ve kterém se nachází loutka a loutkové divadlo ve vztahu k současnému postmediálnímu diskursu. V následujících kapitolách se setkávají přístupy teoretické i praktické v záměru představit co nejširší úhel pohledu na současný vztah technologie, loutky, magie k našemu světu. Příspěvky od jednotlivých autorů jsou prokládány vybranými pasážemi z přepisů diskusí na tematických seminářích, které probíhaly online v pandemických letech 2020–2021.

Objev podobné jako Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)

cena 449.0 Kč
Detail

Počítáme do dvaceti: Pracovní sešit k matematice pro 1.ročník ZŠ II (80-7168-756-1)

Kniha - autor Věra Kárová; Jana Svobodová, 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Osvědčený pracovní sešit k matematice pro 1. ročník základní školy. Je bohatě barevně ilustrovaný a plný rozmanitých a hravých úkolů. Pomáhá prvňáčkům procvičit si počítání do dvaceti.

Objev podobné jako Počítáme do dvaceti: Pracovní sešit k matematice pro 1.ročník ZŠ II (80-7168-756-1)

cena 97.0 Kč
Detail

Český jazyk pro 4.ročník základní školy: 1.část (80-7168-376-0)

Kniha - autor Ludmila Konopková, 118 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá

Objev podobné jako Český jazyk pro 4.ročník základní školy: 1.část (80-7168-376-0)

cena 108.0 Kč
Detail

Základy praktické chemie 1: pro 8. ročník základní školy (80-7168-879-7)

Kniha - autor Pavel Beneš, 80 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá

Objev podobné jako Základy praktické chemie 1: pro 8. ročník základní školy (80-7168-879-7)

cena 149.0 Kč
Detail

Příprava pokrmů II.: Praktické náměty pro výuku (978-80-7496-201-1)

Kniha - autor Eva Marádová; Jitka Vodáková, 110 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nová publikace Příprava pokrmů II. je určena pedagogům základních či středních škol a odborných učilišť, kteří v ní naleznou praktické náměty pro výuku tematického okruhu Příprava pokrmů. Kniha navazuje na publikaci Příprava pokrmů I. a nabízí možnosti, jak v kuchyni využít méně obvyklé potraviny, jakými jsou například povzbudivé potraviny, exotické rostliny a další. V neposlední řadě žákům ukazuje, jak připravit slavnostní pohoštění. nápadité přípravy do hodin včetně metodických pokynů rozvoj soběstačnosti pracovní listy a další kopírovatelné materiály pro žáky

Objev podobné jako Příprava pokrmů II.: Praktické náměty pro výuku (978-80-7496-201-1)

cena 279.0 Kč
Detail

Můj početník 2: pracovní sešit k matematice pro 2. ročník základní školy (80-7168-810-X)

Kniha - autor Miloslav Frýzek; Dagmar Sejkorová, 48 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Osvědčený pracovní sešit k matematice pro 2. ročník základní školy. Je bohatě barevně ilustrovaný a plný rozmanitých a hravých úkolů. Pomáhá prvňáčkům procvičit si počítání do sta.

Objev podobné jako Můj početník 2: pracovní sešit k matematice pro 2. ročník základní školy (80-7168-810-X)

cena 99.0 Kč
Detail

Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2)

Kniha - autor Libuše Kuderová, 184 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jde o učebnici pro předmět nauka o výživě na středních hotelových školách. Lze ji využít i při teoretické přípravě na středních odborných učilištích obor kuchař-číšník. Může však posloužit i široké veřejnosti. Podává základní informace o podstatě výživy, přeměn látek a energií a vyúsťuje do všeobecných zásad správné výživy člověka v různých věkových kategoriích, a to zdravých i nemocných

Objev podobné jako Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (80-7168-926-2)

cena 179.0 Kč
Detail

Český jazyk pro 3.ročník základní školy: 2.část (80-7168-745-6)

Kniha - autor Ludmila Konopková, 120 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá

Objev podobné jako Český jazyk pro 3.ročník základní školy: 2.část (80-7168-745-6)

cena 108.0 Kč
Detail

Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1)

Kniha - autor Daša Polivčakova, 96 stran, česky Učebnice není koncipována jako standardní učebnice rozvíjející všechny jazykové dovednosti, její zaměření spočívá v doplnění obecné angličtiny o odborný jazyk tohoto dynamicky se rozvíjejícího oboru. Je založena především na práci s odborným textem s důrazem na osvojení profesně orientované terminologie vybraných tematických okruhů pokrývajících nejdůležitější oblasti IT. Poslouží jako doplněk k učebnicím obecné angličtiny a jako základ přípravy v rámci třetí (specifické) části ústní maturitní zkoušky. Je určena především studentům středních průmyslových škol se zaměřením na obor informační technologie.

Objev podobné jako Angličtina pro Informační technologie (978-80-7333-135-1)

cena 279.0 Kč
Detail

Strojírenská technologie 1, 2.díl - Miroslav Hluchý, Jan Kolouch

METALOGRAFIE A TEPELNÉ ZPRACOVÁNÍUčebnice probírá základy metalografie a tepelného zpracování kovových materiálů. Vysvětluje vnitřní stavbu kovů a slitin, základy podvojných slitin a uvádí jejich rovnovážné diagramy. Popisuje teoretické základy tepelného zpracování kovů, jeho základní způsoby, například žíhání, kalení a popouštění ocelí, patentování, povrchové tvrzení a také zařízení pro tepelné zpracování. Seznamuje se zásadami volby typu tepelného zpracování, uvádí vzorová technologická cvičení a seznam platných ČSN a norem EU. Potřebným doplňkem je čtyřjazyčný slovník vybraných odborných pojmů. Kniha je určena studujícím středních odborných škol i středních odborných učilišť a všem, kteří se zajímají o základní otázky technologie strojírenské výroby.

Objev podobné jako Strojírenská technologie 1, 2.díl - Miroslav Hluchý, Jan Kolouch

cena 227.0 Kč
Detail

Podívejte se také