Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Slané pečení (978-80-87575-08-6)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná! Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční...
Podívejte se také Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Zmrzliny (978-80-87575-95-6)
Kniha - autor Kateřina Kočičková, 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Tajemství zmrzliny odhaleno! Naučte se připravit smetanové i ovocné ledové pochoutky ze zmrzlinovače, mrazáku nebo na dřívku. Neznáme nikoho povolanějšího, kdo by vás jejich výrobou mohl provést krok za krokem, než je právě Katka Kočičková. Zmrzlinu miluje odjakživa a přes jedenáct let ji doma i vyrábí. Za ty roky zvládla nashromáždit nejen řádku osvědčených receptů, ale také spoustu informací, jak na to, aby se vždy povedla. A teď se s vámi o všechny své znalosti a fígle podělí! V kuchařce Zmrzliny, první podrobné zmrzlinové kuchařce na českém trhu, naleznete přes 90 receptů na ty nejlepší zmrzliny, sorbety a další dobroty, jako jsou křupavé kornoutky či sladké polevy. Přesvědčte se, že zmrzlinu má cenu mlsat i vyrábět v každém ročním období! V kuchařce Zmrzliny najdete tyto kapitoly: Milovaná klasika Svěží jaro Báječné léto Úrodný podzim Radostná zima...
Podívejte se také chipsy slane snacky
Slané pečení (Edice Apetit)
Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná! Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční kuchyni. KAPITOLY: Chleba & pečivo Obložte si… Slané koláče Taštičky & záviny Pizza & spol. Drobné pečivo Vaření s chlebem Servis
Podívejte se také Pozri! Príroda (978-80-88213-08-6)
Podívejte se také
- Moučníky (978-80-87575-06-2)
- Superbyliny (978-80-87575-77-2)
- Luštěniny (978-80-87575-93-2)
- Grilování (978-80-87575-05-5)
- Bylinky (978-80-87575-42-0)
- Sýry (978-80-87575-12-3)
- Drůbež (978-80-87575-04-8)
- Čokoláda (978-80-87575-56-7)
- Klika byla vysoko (978-80-88268-08-6)
- Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
- Bleskové dezerty (978-80-87575-86-4)
- Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
- Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
- Bez masa (978-80-87575-34-5)
- Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
- Kultura renesance v Itálii (978-80-87067-08-6)
- Stručné dějiny národních socialistů (978-80-87588-08-6)
- Surfování na vlnách života (978-80-87913-08-6)
- Anglicko-česká konverzační příručka (978-80-86035-08-6)
- vykrajovatka peceni
Čas na pečení (978-80-11-01140-6)
Kniha - autor Tereza Bebarová; Josef Maršálek, 220 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Herečka Tereza Bebarová a pekařský guru Josef Maršálek si spolu náramně rozumějí nejenom před kamerami, ale i v kuchyni a u stolu. Už společně upekli spoustu dobrot a o ty nejlepší sladké i slané recepty se rozhodli s vámi podělit v téhle knížce. Najdete v ní mnoho úžasných dobrot, které si doma zvládne upéct opravdu každý. Recepty jsou tematicky rozdělené, jednoduché na přípravu a hlavně úžasně chutnají! Tato kniha by rozhodně neměla chybět v knihovničce žádného labužníka. Anebo ještě lépe na poličce v kuchyni, protože po ní budete sahat velice často!
Objev podobné jako Čas na pečení (978-80-11-01140-6)
150 sladkých receptů: The best of Apetit II. (978-80-87575-82-6)
Kniha - 236 stran, česky, pevná bez přebalu matná THE BEST OF Apetit – 150 sladkých receptu Edice THE BEST OF Apetit se rozrustá o novou, tentokrát sladkou, kuchaoku! Jak název napovídá, nová kniha, která vychází 26. 10. 2017, obsahuje výbir 150 nejlepších receptu na dezerty, které jsme v redakci easopisu Apetit od roku 2004 poipravili a ochutnali. Tahle kuchaoka je splniným snem všech, kteoí zbožoují sladké! Najdete v ní ty nejlepší recepty na tradiení koláee, omraeující dorty, hity cukráren i slavné dezerty z celého svita, které se od roku 2004 objevily na stránkách easopisu Apetit. A samozoejmi jsme poidali i recepty úplni nové! Pomužeme vám ve chvíli, kdyby budete oešit, jaký moueník upéct na nedili anebo eím se blýsknout na rodinné oslavi. S námi hravi zvládnete upéct koláee z kynutého tista, toípatrový svatební dort i mistrovské kousky francouzské cukraoiny. Nechybí ani kapitola se sladkými jídly a návod na domácí zmrzlinu a dezerty z ní. S naší...
Objev podobné jako 150 sladkých receptů: The best of Apetit II. (978-80-87575-82-6)
Páv (978-80-88073-08-6)
Kniha - autor Michal Vitanovský, 128 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Michal Vitanovský je přední český medailér, sochař a spisovatel. Již řadu let publikuje odborné texty z různých oblastí svého zájmu jako je historická architektura, staré mince nebo heraldika. Ve své poslední práci „Páv“ se čtenářem sdílí lásku k Praze vyjádřenou souborem krátkých povídek. Každá z nich je překvapujícím pohledem za kulisy dějin města. Na chvíli ožívají známé i zapomenuté historické postavy, aby poskytly dnešnímu čtenáři překvapivá poselství. Imaginaci a důvěrnou znalost dějin města vyvažuje realita různých předmětů, které autora často inspirovaly k vyprávění. Do dlouhé řady literárních pragenzií přibyl originální hlas.
Objev podobné jako Páv (978-80-88073-08-6)
Pozri! Príroda (978-80-88213-08-6)
Kniha - autor Tomasz Samojlik, 96 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Pozri! Príroda (978-80-88213-08-6)
Ostrov čarodějů (978-80-88437-08-6)
Kniha - autor Petr Mandík, 248 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Svět magie má svá pravidla a jedno z nich říká, že čarodějky ze světa lidí sem nesmějí. S něčím takovým se ovšem Alice nehodlá smířit, a to ani kdyby na ni děsivý čaroděj Darold M. za trest seslal všechny kletby světa. On se k něčemu takovému právě chystá, takže nastal čas vyrazit na další dobrodružnou cestu. Naučit se nová mocná kouzla a najít spojence, kteří ovládají magii tak jako nikdo jiný. Druhá kniha dobrodružství čarodějky Alice, kterou už znáte z knížky Polepšovna pro čarodějky i z populárních mobilních her, které hrají děti i dospělí na celém světě.
Objev podobné jako Ostrov čarodějů (978-80-88437-08-6)
Klika byla vysoko (978-80-88268-08-6)
Kniha - autor Roman Szpuk, 552 stran, česky, pevná s přebalem lesklá V rozsáhlé autobiografické próze Klika byla vysoko popisuje básník, meteorolog a tulák Roman Szpuk část svého života, strávenou zejména v lesích Šumavy. Představuje se jako vnímavý pozorovatel obyčejných, a přitom fascinujících detailů, které zůstávají ostatními neobjevené. Bohatým a hutným jazykem přibližuje svět mezi rostlinami a zvířaty, který je většině lidí vzdálený. Zároveň však žije ve všední realitě, otevřeně popisuje návštěvy nemocné matky a starých lidí upoutaných na lůžka. Setkává se s tuláky, samotáři a blázny, modlí se, spí venku, prochází lesem za každého počasí.V jeho autentických deníkových záznamech znovu ožívá tradice romantiků, poutníků, hledačů a rozervanců. Text plyne svobodně jako Szpukova milovaná oblaka a jer prokládán krátkými básněmi - haiku. Knihu doplňují autorovy fotografie, pořízené vlastnoručně vyrobenou camerou obscurou.
Objev podobné jako Klika byla vysoko (978-80-88268-08-6)
Zlodejka z Korintu (978-80-89993-08-6)
Kniha - autor Tessa Afsharová, 296 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Je prvé storočie, bohaté a úchvatne krásne mesto Korint prekypuje životom, je však plné nebezpečenstiev a skazenosti. Ariadne po rokoch prežitých u matky v Aténach ujde späť do korintského domu milovaného otca. Zakrátko však odhalí tajomstvo, ktoré zničilo manželstvo jej rodičov. V snahe ochrániť otca je otrasená Ariadne ochotná riskovať všetko – dobrú povesť, slobodu aj lásku milovaného muža – a dáva sa na riskantné chodníčky spolu s otcom. Dobrodružstvo ju vzrušuje, hoci vie, že sa zahráva s ohňom: všetko visí na vlásku, a ak sa tajomstvo dostane do nesprávnych rúk, ju i otca čaká skľučujúca budúcnosť. Keď im potom do života vstúpi židovský rabín Pavol, všetko, čomu Ariadne a jej otec verili, rozmetá svojím radikálnym učením na prach, no zároveň ponúkne niečo, v čo by sa nikdy neodvážili dúfať. „Brilantne napísaný príbeh, za ktorým sa skrýva dôkladný výskum, a do...
Objev podobné jako Zlodejka z Korintu (978-80-89993-08-6)
Pětijazyčný obrázkový slovník (978-80-88466-08-6)
Kniha - česky Pětijazyčný obrázkový slovník, který obsahuje více než 700 slovíček. Slovník navazuje k třídílné edici pracovník listů pro žáky s OMJ. ČEŠTINA - ANGLIČTINA - UKRAJINŠTINA - NĚMČINA - RUŠTINA
Objev podobné jako Pětijazyčný obrázkový slovník (978-80-88466-08-6)
Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Kniha - 168 stran, česky Seznamte se s padesátkou bylin, hub a ostatních přírodních látek, které vás dokážou ochránit před nástrahami znečištěného životního prostředí a stresu, ale také pomohou zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost a dodají potřebnou chuť do života. Umějí přispěchat na pomoc v boji proti škále civilizačních i infekčních chorob, jejichž seznam se každoročně rozrůstá o nové položky a oficiální medicína je na ně stále krátká. Proto jsme je nazvali Superbylinami a vybrali pro vás jen takové, které si můžete vypěstovat na své zahradě, balkonu či okenním parapetu sami nebo je nasbírat v přírodě. Portréty bylin doplňuje obecná část s řadou praktických informací na jejich pěstování a zpracování. V závěru knihy najdete víc než dvacet užitečných receptů z některých z nich.
Objev podobné jako Superbyliny (978-80-87575-77-2)
Moučníky (978-80-87575-06-2)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha Moučníky obsahuje víc než 100 receptů na klasické i nové sladkosti pro každý den. Kniha o 160 stranách je rozdělená do kapitol: Recepty od babičky, Bábovky & chlebíčky, Buchty na plech, Muffiny & Cupcaky, Ovocné moučníky, Rolády & záviny, kapitolu Zdravé & lákavé Sladká jídla Pěkně pohromadě v ní najdete všechny recepty, které potřebujete pro běžné sladké pečení – na nedělní odpoledne, pro nečekanou návštěvu, na snídani nebo dětem ke svačině. Autorky kuchařky zařadily i tradiční recepty jako jsou kynuté buchty, lívance, koblihy, koláče s drobenkou a další stálice české kuchyně s podrobným postupem, takže je zvládne připravit úplně každý. A nechybí ani praktický servis a spousta užitečných rad.
Objev podobné jako Moučníky (978-80-87575-06-2)
Grilování (978-80-87575-05-5)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit; Kateřina Švejdová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na grilZe 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového."Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se...
Objev podobné jako Grilování (978-80-87575-05-5)
Bylinky (978-80-87575-42-0)
Kniha - 168 stran, česky, pevná bez přebalu matná Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezerty i tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete! Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…) Na malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…) Maso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami) Ryby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem) Těstoviny a noky Voňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…)
Objev podobné jako Bylinky (978-80-87575-42-0)
Sýry (978-80-87575-12-3)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sýrů jsou na světě stovky druhů a receptů se sýry je ještě víc! Další, už 15. přírůstek do úspěšné Edice Apetit tak obsahuje 130 pečlivě vybraných a otestovaných receptů na nejrůznější pokrmy obsahující větší či menší množství různých druhů sýra - od předkrmů po dezert. V knize najdete klasiku všech klasik - nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku 4 formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky či sendviče, které zaženou malý hlad, křupavé saláty, kterým sýry dodaly nový rozměr, anebo světově proslulý cheesecake. Dozvíte se také, jak si vyrobit domácí čerstvý sýr, arabský sýr labne anebo ricottu, jak sýry skladovat i jak a s čím je servírovat… Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Sýr v hlavní roli - Polévky - Téměř bez masa - Hlavní chod - Saláty & chuťovky
Objev podobné jako Sýry (978-80-87575-12-3)
Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka z edice Apetit plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světaJsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! Díky naší nové kuchařce se luštěniny jistě probojují na špičku žebříčku vašich oblíbených surovin. Sepsali jsme pro vás 130 receptů s mnoha druhy luštěnin z domova, z Evropy i z nejrůznějších koutů zeměkoule. Připravili jsme je a k dokonalosti vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit.V téhle kuchařce najdete pokrmy tradiční i moderní, slané, pikantní, ale také sladké. Vaříme v nich ze starých známých - čočky, hrachu a fazolí - i z novinek posledních let a znovuobjevených druhů, jako jsou cizrna, mungo, azuki, boby a další. S námi si na luštěninách opravdu pochutnáte!V kuchařce Luštěniny najdete tyto kapitoly- Čočka- Hrách & cizrna- Fazole- Vigna- Ostatní- Servis
Objev podobné jako Luštěniny (978-80-87575-93-2)
Drůbež (978-80-87575-04-8)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Jedenáctá kuchařka z Edice Apetit Drůbež právě vychází! Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol – Polévky, Pro každý den, Kuře v hlavní roli, Kachna, krůta & spol., S vůní dálek, Chuťovky & saláty, Nádivky & Přílohy a Servis. Mezi 110 recepty si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Kuchařka je totiž plná rychlých večeří pro každý den, slavnostních pečínek, neotřelých polévek a exotických lahůdek, nechybí ani recepty na chutné přílohy a nádivky a praktické tipy, jak vybírat suroviny a na co si při jejich nákupu dávat pozor. Kapitola Servis obsahuje podrobný návod na porcování a vykostění kuřete a spoustu triků a zlepšováků. Všechny recepty jsou vyzkoušené a ověřené redakcí časopisu Apetit i jeho čtenáři.
Objev podobné jako Drůbež (978-80-87575-04-8)
Vánoce (978-80-87575-03-1)
Kniha – 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Desátá kuchařka Vánoce z Edice Apetit nabízí přes 125 receptů. Vánoční kuchařka je jediná kniha, kterou od teď budete na Vánoce potřebovat. Recepty můžete připravovat od Adventu až po Štěpána. Pečte s námi cukroví, míchejte horké nápoje a likéry pro předvánoční čas, vyrábějte jedlé dárky nebo slavnostní menu pro Štědrý den a svátky vánoční. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 6 kapitol: Advent Cukroví Jedlé dárky Štědrý večer Dezerty
Objev podobné jako Vánoce (978-80-87575-03-1)
Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá 24. kuchařka Edice Apetit 160 stran, 7 kapitol s těmi nejčokoládovějšími recepty na světě. Nabízíme vám víc než 106 receptů z čokolády a kakaa, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi nápady na víkendové pečení, tipy na slavnostní dorty i sladké maličkosti pro každodenní potěšení. A jako bonus přidáme i recepty, které vás přesvědčí, že čokoládě to sluší i v kombinaci s chilli a masem. Být čokoholikem je tak snadné…
Objev podobné jako Čokoláda (978-80-87575-56-7)
Koření (978-80-87575-48-2)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Polévky - lehké, krémové i husté, že v nich stojí lžíce (výborná ostrá mrkvová polévka se sedmi druhy koření nebo lehký kapří vývar se šafránem) - Chuťovky & saláty - zapékané chilli papričky plněné sýrem, kořeněné směsi s ořechy, pikantní tousty, kmínový koláč s blaťáckým zlatem nebo nakládaný kozí sýr - Hlavní jídla - klasický guláš nebo paprikáš,...
Objev podobné jako Koření (978-80-87575-48-2)
Rýže (978-80-87575-31-4)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná V knize najdete polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…). Nezapomněli jsme ani na pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi. Z víc než stovky receptů, vyzkoušených a ověřených redakcí časopisu Apetit, si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Nabízíme totiž jak českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle… Zvláštní pozornost jsme věnovali jednotlivým druhům rýže - v receptech se tak objeví např. jasmínová rýže, divoká rýže, rýže na rizoto, červená rýže... Kniha je rozdělena do 8 kapitol: Polévky Přílohy & saláty Rýže v hlavní roli Rizota Podávejte s… rýží Chuťovky Rýžové nudle a rýžový papír Dezerty + servis
Objev podobné jako Rýže (978-80-87575-31-4)
Stručné dějiny národních socialistů (978-80-87588-08-6)
Kniha - autor Jiří Paroubek; Petr Duchoslav, 134 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Publikaci Stručné dějiny národních socialistů napsl Jiří Paroubek a Petr Duchoslav. Hlavní myšlenkou, která vedla k sepsání této knihy, bylo seznámit širší veřejnost se stručnou historií národně socialistického hnutí od jeho vzniku v roce 1897.
Objev podobné jako Stručné dějiny národních socialistů (978-80-87588-08-6)
Surfování na vlnách života (978-80-87913-08-6)
Elektronická kniha - autor Karel Spilko, 150 stran, česky Tato kniha vás zbaví utrpení, které sebou nese každodenní život. Nenabízí laciná řešení, ale ukáže vám, že i když se v životě neustále střídají příjemné věci s nepříjemnými, je možné uprostřed bouře a vln najít svůj opěrný bod, ze kterého můžete vše pozorovat. Nejste myšlenkou, emocí ani tím, co o vás druzí říkají. Pokud si uvědomíte, že nemusíte věřit myšlenkám, které vám prochází hlavou a nejste ani svým vnitřním hlasem, stáváte se svobodnými. To je ta pravá svoboda, která nemá nic společného se stylem života, ale s úhlem pohledu. Surfování na vlnách života vás zavede k pravé podstatě sama sebe, která je před bouří vždy chráněna a nedotčena. Po objevení toho, kým skutečně jste, nastane konec vašeho hledání a pátrání po smyslu života. Zjistíte, jak se tvoří realita kolem vás, a toto zjištění vás doslova katapultuje do jiného světa. Pak zažijete paradox – ve vnějším světě se nic nezmění, ale pro...
Objev podobné jako Surfování na vlnách života (978-80-87913-08-6)
Kultura renesance v Itálii (978-80-87067-08-6)
Kniha - autor Jacob Burckhardt, 536 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Po předlouhé odmlce se českým čtenářům dostává do rukou jedno ze základních děl evropské historiografie Kultura renesance v Itálii, které Jacob Christoph Burckhardt vydal roku 1860 a které v dosud jediném českém překladu vyšlo roku 1912. Po více než sto letech se tak česká veřejnost může seznámit s ojedinělou prací švýcarského kulturního historika a spisovatele, jež nejenže zásadně přispěla k pochopení epochy renesance, nýbrž dodnes významně ovlivňuje to, jakým způsobem toto historické údobí vnímáme. Plastický obraz renesance, jaký před více než sto padesáti lety Burckhardt vytvořil, dosud žádný podobně vyčerpávající syntetizující pohled nenahradil. Burckhardtova kniha ale není klasickým historiografickým dílem tradičního typu. Svým zaměřením a stylem náleží do oboru – v době Burckhardtova života ještě prakticky neznámého a v naší době, posedlé kultem specializace, již sotva...
Objev podobné jako Kultura renesance v Itálii (978-80-87067-08-6)
Anglicko-česká konverzační příručka (978-80-86035-08-6)
Kniha - autor Eliška Morkesová, 156 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato příručka, obsahující slova, slovní spojení a idiomatické vazby, uspořádané do dvaceti tématických celků, kterých se v konverzaci nejvíce používá, je určena studentům angličtiny.
Objev podobné jako Anglicko-česká konverzační příručka (978-80-86035-08-6)
Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vegetariánská kuchařka z Edice Apetit nabízí víc než 150 vegetariánských a veganských receptů, které jsme připravili a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Neřídíme se přitom žádnou ideologií – spojovacím prvkem je radost z jídla a vaření. V knize najdete recepty na každý den - všední i sváteční. Začínáme snídaněmi pro zdárný start nového dne a přes vydatné polévky a vyladěné saláty pokračujeme k lákavým jídlům. Nechybí ani dobroty na party a sladké tečky se zdravým přesahem (bezlepkové, bez laktózy, bez cukru atd.). Veganské recepty jsou jasně označeny, u vegetariánských receptů často nabízíme i veganskou varinatu. Kapitoly: Na menší hlad: snídaně a svačiny Pevný základ: polévky Saláty Pro každý den Zvláštní příležitosti Mlsání s přidanou hodnoutou Servis
Objev podobné jako Vegetariánská kuchařka (978-80-87575-75-8)
Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
Kniha - 188 stran, česky Bydlet se dá hezky za každých okolností. Důkazem toho je kniha nejzajímavějších proměn z produkce časopisu Marianne Bydlení. Stačí se jen odhodlat ke změně a mít po svém boku někoho, kdo vás podpoří, přinese skvělé nápady a případně vyřeší zapeklité situace. Takovými průvodci na cestě za krásnějším domovem jsou interiéroví designéři pevně spjatí právě s Marianne Bydlení. Jejich inspirativní proměny obývacích pokojů, kuchyní, ložnic, předsíní, zahradních domků a altánů vycházejí jako první knižní počin Marianne Bydlení.
Objev podobné jako Nejzajímavější proměny (978-80-87575-99-4)
Bez masa (978-80-87575-34-5)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu. Najdete tady zeleninové polévky, hlavní jídla i chuťovky pro vegetariány, ale i recepty, ve kterých se maso nebo ryby vyskytují jen v roli dochucovadla – jako v obyčejných jídlech z časů našich prababiček. A jako bonus si s námi dopřejte báječné dezerty plné zeleniny. Je vcelku vedlejší, jestli vás k tomu, abyste se s námi pustili do vaření bez masa, vedou etické, zdravotní, ekologické anebo úplně jiné důvody. Podstatné je, že labužníci ve vás nebudou strádat a že si pochutnáte.
Objev podobné jako Bez masa (978-80-87575-34-5)
Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
Kniha - 164 stran, slovensky, pevná bez přebalu matná V štyroch tematicky rozdelených kapitolách vám ponúkame 103 receptov na dokonale vyladené menu o niekoľkých chodoch a pre každú príležitosť - klasiku na nedeľu, na Veľkú noc, vianočné sviatky, svadbu, Nový rok, aj menu, ktoré zvládnete uvariť na chalupe, či poriadnu hostinu pod holým nebom . Jedno menu je klasické a hotové do 30 minút, ďalšie nové a svieže, iné opulentné ... Recepty si tu vyberú všetci - začiatočníci aj pokročilí, milovníci slovenskej i svetovej kuchyne a pamätáme aj na vegetariánov. Kuchárka je rozdelená do 4 väčších kapitol: Rodinný obed (klasika s pečeným kuraťom, menu podľa šéfkuchára), Sviatky (Vianoce, Veľká noc, Nový rok), S priateľmi pri stole (Valentín, Silvester, dámska jazda, BBQ) Letom svetom - menu inšpirované cudzinou (talianske menu, francúzskej, mexickej, americkej vďakyvzdania, španielske tapas, oslava čínskeho nového roka ...). Všetky recepty sú starostlivo vybrané...
Objev podobné jako Sviatočné hodovanie (978-80-87575-28-4)
Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Dokážeme vám, že uvařit skvělou teplou večeři zvládnete i uprostřed hektického pracovního týdne! Nabízíme vám víc než 140 receptů na rychlé večeře, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Najdete mezi nimi vše od sytých polévek, které nahradí hlavní chod, přes bleskové těstoviny, pokrmy z jednoho hrnce či pánve až po pomazánky, sendviče anebo pizzu. Každodenní vaření tak odteď bude vždycky radost!
Objev podobné jako Rychlé večeře (978-80-87575-46-8)
Rychlé obědy: Plus nápady na jídla do krabičky i mrazáku a zdravý fastfood (978-80-87575-79-6)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná S touhle kuchařkou můžete den co den připravit k obědu dobré, zdravé a vyvážené jídloVybrali jsme do ní osvědčené recepty a praktické tipy na rychlé obědy, které zvládnete uvařit během hektického pracovního týdne i zábavou nabitého víkendu. V knize najdete rychlovky uvařené do třiceti minut, syté saláty i nápady do krabičky s sebou do práce. Poradíme vám, co připravit do mrazáku a jak to v případě nouze bleskově použít i jak chutně zužitkovat všechno, co zbylo z vaření z předchozího dne. Všechny recepty jsme vyzkoušeli a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit!
Objev podobné jako Rychlé obědy: Plus nápady na jídla do krabičky i mrazáku a zdravý fastfood (978-80-87575-79-6)
Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)
Kniha - autor redakce časopisu Apetit, 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Osmá z řady kuchařek Edice Apetit nabízí 85 sladkých receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, vtipné pro děti, ohromující svatební) dorty, tak i super snadné dezerty, které připravíte během chvilky, když vás přepadne nečekaná návštěva anebo chuť na sladké. V kuchařce se mimo jiné dozvíte, jak správně vyšlehat bílky, rozpustit ve vodní lázni čokoládu, pracovat s fondánem, slavnostně - kytkami či ovocem - ozdobit dort, udělat čokoládové hobliny, pracovat se želatinou a jak na božské poháry a domácí zmrzlinu. 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 8 kapitol: Klasické dorty a dezerty Čokoláda a kakao Zákusky z cukrárny Slavnostní dorty Dorty a dezerty s ovocem Nepečené dorty a dezerty Zmrzliny a poháry Servis
Objev podobné jako Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)
Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kuchařka pro děti, novinka z edice Apetit, díky které uspokojíte chuťové buňky každého malého gurmána. Nevíte, co vařit dětem, aby to chutnalo celé rodině, a nudí vás opakovat pár prověřených jídel? Nabízíme vám kuchařku s více než 130 novými nápady a recepty. Najdete mezi nimi nejen dětskou klasiku, jako jsou těstoviny či sladká jídla, ale i vynalézavé recepty, ve kterých děti s chutí spořádají pořádnou porci zeleniny. Neopomněli jsme ani zdravější verzi fastfoodu, snadné narozeninové dorty a občerstvení na dětské oslavy. Všechny recepty jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit, a navíc otestovali na vlastních dětech! V Kuchařce pro děti najdete tyto kapitoly: •Vstávat a cvičit •Od pondělí do pátku •Natřete to fastfoodu •Nenápadný půvab zeleniny •Sladká jistota •O slavnosti a malých hostech
Objev podobné jako Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
Kniha – Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny. - 160 stran, česky, Víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačinyS novou knihou z Edice Apetit se vám bude radostně vstávat i pracovat! Nabízíme v ní víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. V knize najdete návod na nejrůznější kaše a granoly, které vás doslova nabijí energií, superzdravá smoothie, vejce na mnoho způsobů, bleskové pomazánky, sladké svačinky pro děti i dospělé. Nechybějí ani recepty na domácí pečivo (housky, chleba, rohlíky či loupáky) anebo snídaně na vidličku či návod na výrobu oříškového mléka či přípravu kávy. S námi se budete těšit na každé nové ráno.V kuchařce Snídaně a svačiny najdete kapitoly:Vtipné kašeNa vidličkuVejce & vyPomazánkyPro sladké ránoS láskou doma dělanéTekuté zdravíServis
Objev podobné jako Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
Já Tituba, černá čarodějnice ze Salemu (978-80-88411-08-6)
Kniha - autor Maryse Conde, 224 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tituba je z dobových pramenů dochované jméno černošské otrokyně z Barbadosu, která se řízením osudu ocitla v roce 1692 v americkém Salemu. V puritánském prostředí vyvolá její barva kůže hrůzu a davová hysterie vyvrcholí nechvalně známými procesy proti čarodějnicím. Guadeloupská spisovatelka Maryse Condéová nechává Titubu v dobrodružném propojení fantazie a historické látky vyprávět příběh procesů z pohledu otrokyně. Zatímco osud skutečné Tituby není znám, hrdinka Condéové v románu uniká před šibenicí a vrací se na rodný Barbados, kde právě propukají první vzpoury otroků… V románu o putování Tituby z exotického ostrova do studeného Nového světa a zpět se Maryse Condéová dotýká témat kolonialismu, lidské svobody i údělu žen. Její historická fabulace se ale vyznačuje zejména osobitou ironií, se kterou přistupuje jak k drastickým momentům života otroků, tak nepřímo i k současným snahám o...
Objev podobné jako Já Tituba, černá čarodějnice ze Salemu (978-80-88411-08-6)
Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná
Objev podobné jako Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Kniha - Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstoviny - 236 stran, česky Nová kuchařka z edice The Best of Apetit obsahuje 150 skvělých receptů na těstovinyEdice THE BEST OF Apetit se rozrůstá o novou kuchařku, která obsahuje výběr 150 nejlepších receptů na těstoviny, které jsme v redakční kuchyni časopisu Apetit od roku 2004 připravili a ochutnali.Čerstvou pastu i obyčejné těstoviny, gnocchi i taštičky & spol. milujeme v redakci časopisu Apetit stejně jako vy. Otiskli jsme na ně stovky receptů, a tak trvalo opravdu dlouho, než jsme se shodli na těch nejlepších. Po vášnivých diskusích vám konečně nabízíme 150 nejoblíbenějších, osvědčených a do posledního detailu vyladěných receptů. Na 232 stranách najdete všechno od nesmrtelných italských těstovin a decentních pokrmů jako z dobrého restaurantu po bleskové recepty, které vaříme k večeři. Nechybějí ale ani milované recepty z trouby, těstovinové saláty, polévky, ani sladká...
Objev podobné jako Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře. Z receptů a doporučení si vyberou ti, kteří s rybami a mořskými plody teprve chtějí začít i ti, kteří je už dávno pravidelně připravují a hledají nové nápady. Lovte a vařte s chutí!
Objev podobné jako Ryby a plody moře (978-80-87575-00-0)
Andalusie, ráj koní: Andalucía, paraíso del caballo (978-80-87731-08-6)
Kniha - autor Dalibor Gregor, 152 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha „Andalusie, ráj koní“ je velká výpravná celobarevná fotografická publikace Dalibora Gregora, která zavede čtenáře do oblasti španělské Andalusie, jež je domovem těch nejušlechtilejších koní, lahodného sherry, krajem fiest, kolébkou koridy i ohnivého flamenka. Prostřednictvím fotografií a dvojjazyčných textů – čeština a španělština – se čtenáři seznámí s historií a činností světoznámé Královské andaluské školy jezdeckého umění, zakusí neopakovatelnou atmosféru typických španělských slavností Feria del Caballo, navštíví místo označované za kolébku chovu legendárních andaluských koní Kartuziánský hřebčín Hierro del Bocado, zhlédnou nádherné představení ze života koní a býků A campo abierto, zažijí pravou atmosféru býčích zápasů v sevillské aréně Real Maestranza de Caballería, zavítají na představení flamenka i do zdejších proslulých vinařských podniků a poznají další zajímavá místa...
Objev podobné jako Andalusie, ráj koní: Andalucía, paraíso del caballo (978-80-87731-08-6)
Vídeňské zločiny 1918 Vražda na konci války (978-80-88396-08-6)
Kniha - autor Andreas Pittler, 264 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Kriminální román současného rakouského autora bestsellerů Andrease Pittlera 1918: Vražda na konci války je druhý ze série Vídeňské zločiny. Major David Bronstein ve velmi sugestivně vylíčené atmosféře rozpadajícího se mocnářství vyšetřuje dva případy: vraždu mladé ženy a záhadné zmizení generálporučíka Wilhelma Spitzera von Grabensprung, který byl shodou náhod jeho velitelem na bojištích první světové války. Při putování spletitými slepými uličkami obou případů se Bronstein strachuje o život svého otce, který onemocněl španělskou chřipkou, ale zároveň prožívá vášnivou - a tentokrát opětovanou - lásku ke krásné revolucionářce Jelce. Cítí také nostalgický stesk nad rozpadem staleté říše a obavy z nového světa, který vzniká na jejích troskách. Kniha líčí rozpad Rakouska-Uherska a vznik nástupnických států jinak, než je u nás obvyklé, a nabízí tak českým čtenářům zajímavý a nepředpojatý pohled...
Objev podobné jako Vídeňské zločiny 1918 Vražda na konci války (978-80-88396-08-6)
Spojení srdcí: Odhalte duchovní tajemství skutečné intimity (978-80-87265-08-6)
Kniha - autor Nancy Rockey; Ron Rockey, 166 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Mobily, iPody a esemesky to zkrátka nevyřeší — žijeme v době, kdy lidé zoufale hledají intimní vztahy. Touží po prožitcích sblížení, při kterých dvě srdce splynou v jedno a vytvoří tak pouto trvalé důvěry a bezpečí. Jak toho ale můžeme dosáhnout? Spojení srdcí je působivá kombinace pravdivých životních příběhů, průlomových výzkumů, které vysvětlují, proč se cítíme tak, jak se cítíme, a proč určitým způsobem jednáme, a praktických principů a teorií, které mohou pomoci zlepšit naše narušené vztahy a naplnit je láskou, jejíž velikost předčí všechna naše očekávání. Nestane se to automaticky, když si dva lidé řeknou „ano“. Pokud jste však ochotni zbavit se své bolesti a předchozích zranění, můžete zažít změnu, která se projeví v něžných slovech, dotecích a vzájemných obdivných pohledech, jež prozáří a posílí váš partnerský život. Touto změnou mohou projít všechny naše vztahy. Mnohé...
Objev podobné jako Spojení srdcí: Odhalte duchovní tajemství skutečné intimity (978-80-87265-08-6)
Kraniosakrální biodynamika: Seznámení s biodynamickým přístupem kraniosakrální terapie (978-80-87249-08-6)
Kniha - autor Roger Gilchrist,, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha Kraniosakrální biodynamika srozumitelně zpřístupňuje poměrně složitý obor kraniosakrální terapie a zaměřuje se především na jeho duchovní rozměr a na práci s dynamickými silami a energiemi v těle. V tomto uceleném svazku předkládá Roger Gilchrist stručný přehled historického vývoje kraniosakrální terapie i její současné situace a nastiňuje význam kraniosakrální praxe v systému zdravotní péče. Autor odpovídá na široké spektrum otázek, které často vyvstávají mezi klienty a praktikujícími. Tato kniha poskytuje základní přehled principů a dovedností kraniosakrální práce praktikantům, studentům, zdravotníkům, ale i pacientům a klientům.
Objev podobné jako Kraniosakrální biodynamika: Seznámení s biodynamickým přístupem kraniosakrální terapie (978-80-87249-08-6)
Zdravé pečení (978-80-264-2798-8)
Elektronická kniha - autor Daniela Krčová, 152 stran, česky Zdravé mlsání od nutriční specialistky Ať už toužíte zhubnout pár kilogramů, nebo chcete pouze najít cestu k lepšímu zdraví a životní rovnováze, bude pro vás tato kuchařka skvělým pomocníkem. Najdete v ní spoustu inspirace na zdravé pečení v podobě řady snadných, ale i náročnějších receptů kterými obohatíte svůj jídelníček nevšedními, zdravými a nutričně vyváženými dobrotami, které pro vás připravila nutriční specialistka. V knize najdete i recepty bez laktózy, vajec, lepku a některé pokrmy jsou vhodné i pro vegany.
Objev podobné jako Zdravé pečení (978-80-264-2798-8)
Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží,...
Objev podobné jako Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)
Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Ve čtyřech tematicky rozdělených kapitolách vám nabízíme 103 receptů na dokonale vyladěná menu o několika chodech a pro každou příležitost - klasiku na neděli, na Velikonoce, vánoční svátky, svatbu, Nový rok i menu, které zvládnete uvařit na chalupě, či pořádnou hostinu pod širým nebem. Jedno menu je klasické a hotové do 30 minut, další nové a svěží, jiné opulentní… Recepty si tu vyberou všichni - začátečníci i pokročilí, milovníci české i světové kuchyně a pamatujeme i na vegetariány. Kuchařka je rozdělena do 4 větších kapitol: na rodinný oběd (klasika s pečeným kuřetem, menu podle šéfkuchaře, Svátky (Vánoce, Velikonoce, Nový rok), S přáteli u stolu (Valentýn, Silvestr, dámská jízda, BBQ) a Letem světem - menu inspirované cizinou (italské menu, francouzské, mexické, americké díkuvzdání, španělské tapas, oslava čínského nového roku…). Všechny recepty jsou pečlivě vybrané redaktorkami Apetitu a doplněné tipy a...
Objev podobné jako Sváteční menu: od polévky po dezert (978-80-87575-21-5)
Jaro: Svěží jídla ze sezonních surovin (978-80-87575-49-9)
Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářkých trhů a reflektuje trendy vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chyběr ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami. Kuchařka má 160 stran a obsahuje víc než 100 receptů - testovaných v redakční kuchyni časopisu Apetit a vyladěných k dokonalosti. Kromě receptů v knize najdete tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se k nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům (např špenátovou polévku na Zelený čvrtek, kopřvovou nádivku na Velikonoce atd.), přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd. Podle autorky kuchařek edice...
Objev podobné jako Jaro: Svěží jídla ze sezonních surovin (978-80-87575-49-9)
Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)
Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná 150 nejlepších polévkových receptů z české kuchyně i ze všech koutů světaSepsali jsme pro vás 150 nejlepších receptů z české kuchyně i ze všech koutů světa. Všechny jsme uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V kuchařce Polévka je grunt najdete klasické i moderní verze polévek, krémové i čiré, a k nim nespočet tipů na zavářky, knedlíčky, krutonky a další vylepšení. Nechybí ani osvěžující studené polévky na léto a podrobné postupy na vývary. To všechno dohromady tvoří skládačku, podle níž uvaříte jakoukoli polévku, na kterou si vzpomenete.Kuchařka Polévka je grunt je rozdělena do šesti kapitol:- Od vývarů po krutonky- Klasika- Světové- 100+ 1 nápad- Vydatné- Studené
Objev podobné jako Polévka je grunt: 150 nejlepších receptů (978-80-87575-97-0)
The best of Apetit Česko & Slovensko (978-80-87575-87-1)
Kniha - 236 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Oslavujete stejně jako my v redakci Apetitu nejraději dobrým jídlem? Tak využijte 100. výročí založení Československa hostinou z toho nejlepšího, co společná historie nabízí. V naší nové kuchařce najdete přes 160 receptů. Začínáme v časech první republiky, kterou považujeme za zlatý věk české kuchyně, následují jídla z období před listopadem, kdy jen um a tvořivost maminek a babiček dokázaly zastřít, že regály obchodů zejí prázdnotou, a i přes zoufalý sortiment obchodů se na domácích stolech objevovalo víc než jen tehdy rozšířené UHO. Posledním střípkem z historie jsou recepty 21. století, v nichž ožívají polozapomenuté suroviny i receptury ve svěžích nových kombinacích inspirovaných kuchyněmi celého světa. K tomu jsme ještě přidali výlet na venkov, kde to voní prázdninami a babiččinými koláči, a cestu do města, v němž se snoubí elegantní styl s rychlým tempem, a tak tu najdete recepty na neděli i všední den....
Objev podobné jako The best of Apetit Česko & Slovensko (978-80-87575-87-1)
Domácí kváskové pečení (978-80-264-1280-9)
Elektronická kniha - autor Gabriela Hradecká, 88 stran Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An!Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“. Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta...
Objev podobné jako Domácí kváskové pečení (978-80-264-1280-9)
Low Carb pečení (978-80-271-3561-5)
Elektronická kniha - autor Diana Ruchser, 144 stran, česky Je úplně jedno, z jakého důvodu jste se rozhodli stravovat podle zásad low carb nebo bez lepku – jestli kvůli zhubnutí, ze zdravotních důvodů nebo prostě jen proto, že vám to chutná – chleba a housek se určitě vzdáváte jen velmi neradi. Obložené chlebíčky, chleba s máslem nebo čokoládové houstičky jsou příliš lákavé. Odneste si proto tuhle sbírku receptů domů! Žádná přání nezůstanou nesplněná: klasika, vylepšené varianty, pestrý výběr drobného občerstvení a pokrmy z chleba. Zkrátka nepřijde ani sladké pečivo. V naší knize najdete 55 jednoduchých low carb receptů, včetně praktických tipů a jednoduchých receptů na pečivo s různými alternativami obilné mouky.
Objev podobné jako Low Carb pečení (978-80-271-3561-5)
Podívejte se také
- formy peceni
- Dorty a dezerty (978-80-87575-01-7)
- Kuchařka pro děti (978-80-87575-90-1)
- Snídaně a svačiny (978-80-87575-65-9)
- pecici formy peceni
- vanocni peceni vanoce
- pomucky na peceni
- Lucifer Vlk pod stromem: Lucifer 08 (978-80-7449-309-6)
- Já Tituba, černá čarodějnice ze Salemu (978-80-88411-08-6)
- Těstoviny 150 nejlepších receptů (978-80-87575-85-7)
- Pomazánky: 200 nejlepších receptů (978-80-87575-98-7)
- Andalusie, ráj koní: Andalucía, paraíso del caballo (978-80-87731-08-6)
- Spojení srdcí: Odhalte duchovní tajemství skutečné intimity (978-80-87265-08-6)
- Vídeňské zločiny 1918 Vražda na konci války (978-80-88396-08-6)
- formy na dorty peceni
- formy a plechy peceni
- plech na peceni 40x36
- forma na peceni chleba
- silikonove formy na peceni
- formicky na peceni vanocni
- Převrat (978-80-88445-08-1)