eBook:,První Republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha , První republika u stolu (978-80-264-1711-8)První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. (patro.cz)
Podobné produkty ako První republika u stolu - Vašák Jaroslav , První republika 4 sérieElektronická kniha - autor Jaroslav Vašák, 352 stran První Republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy... (alza.cz)
Podobné produkty ako První republika u stolu (978-80-264-1711-8) , První republika u stolu: na čem si pochutnávaly celebrity a co se jedlo v běžných domácnostech (978-80-264-1711-8)eBook:,Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha , Sententias 7 martina bittnerova tereza matouskova jaroslav konvicka michal knotek e knihaeBook:,Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha , Čtrnáctý u stolu - dvd (9656)eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , První republika - ii. řada (4dvd) - dvd (ect281)Kniha - autor Jaroslav Vašák, 352 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka. (alza.cz)
Podobné produkty ako První republika u stolu: Na čem si pochutnávaly celebrity a co se jedlo v běžných domácnostech (978-80-264-1711-8) , Volá první republika! aneb pradědeček poslouchá rádioeBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha , První republika - iii. řada (4dvd) - dvd (ect310)eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha , Sára kniha prvníeBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha , První republika: twenties (978-80-7585-004-1)eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , Debutantka: detektivní román od autora seriálu první republikaeBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha , Bratrstvo kniha první - vyděděnci ()eBook:,Zvířata připomínají v některých situacích lidi. Třeba když „spolu chodí“. Jak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha , První republika: zamlčená historie (978-80-7543-688-7)Mléko, dětská láhev, mrkev, květák, lžíce, vidlička, talíř, sušenka, bryndáček, polévka, špagety a další – v této knížce vaše děti najdou jednoduché barevné kresbičky některých potravin a věcí, které mohou vidět kolem sebe při jídle, a naučí se je pojmenovávat. A navíc, knížka je velká tak akorát do dětské ručky! (patro.cz)
Podobné produkty ako U stolu , U hitlerova stolu (978-80-204-5120-0)Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Nátierky - Jaroslav Vašák , Kniha česká republika tschechische republik 1:800 000 (9783829738460)Recepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák , První republika: jak žily hvězdy (978-80-242-8082-0)Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák , Various: volá první republika! aneb pradědeček poslouchá rádio (cr0559-2)Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák , Hostinec u kamenného stolu (999-00-035-7217-2)Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje více než 700 otázek a odpovědí, které jinou, zábavnou formou rozšíří a doplní znalosti z gastronomie a kulinářství. Počítáte-li se mezi dobré kuchaře, potom jistě lehce zodpovíte na zadané otázky. Pokud ne, zapamatujte si správné odpovědi a překvapíte tak své okolí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák , Hostinec u kamenného stolu (978-80-7335-390-2)Film na DVD - Detektivní komedie s Karlem Högerem o muži, který se nečekaně stává čtrnáctým hostem. U starosty Bartoše se sešlo třináct hostů. Nešťastné číslo všechny znepokojuje - a náhle situaci zachrání nečekaný příchozí, který zapadá do počtu i podle jména. Pavel Čtrnáctý je všem sympatický, ovšem pouze do chvíle, kdy dá průchod svým čerstvě probuzeným citům a políbí starostovu dceru Emu. O dívce okamžitě začnou kolovat pomluvy a všetečné paní Linhartové ta záležitost nedává spát. Ráda by ji pořádně probrala, sezve si tedy společnost - a náhodou přijde zase třináct lidí. Vzápětí se ke všeobecnému překvapení objeví - Pavel Čtrnáctý! Téhož večera si prohlédne vzácné tisky a opět zmizí. Kdo je onen tajuplný mladý muž a co se skrývá za jeho podivným počínáním? (alza.cz)
Podobné produkty ako Čtrnáctý u stolu - DVD (9656) , Houbarka viktorie hanisova e knihaNechte se omámit nostalgií. Charitativní fotografický projekt Angelo Purgerta vás přenese o několik desítek let zpátky v čase. Pronikněte do atmosféry první republiky prostřednictvím autentických snímků. Autor vytvořil originální fotografie, které ze dvacátých a třicátých let minulého století čerpají, ale zároveň svým nádechem pronikají i do současnosti. To se odráží nejen v aranžmá scény, ale také v pózách modelů i technickém provedení. Kniha vychází na počest stoletého výročí založení republiky. Jejím hlavním posláním je nejen oslava, ale především pomoc dětem. (patro.cz)
Podobné produkty ako Purgert, Angelo: První republika Kniha - Purgert Angelo , Korist paul finch e knihaŘíká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák , Madarsko richard prazak e knihaeBook:,Momenty, na kterých nezáleží. Dokud jim nezvratnost nedá význam. Naše dvacáté století bylo plné bojů, proher, vítězství, ale především paradoxů, často se krčících ve stínu velkých dějinných událostí. Kniha Republika, jejímž prostřednictvím nás Jiří Padevět zavádí do období mezi lety 1918—1990, se pokouší přiblížit naši moderní historii na ploše sedmdesáti tří povídek. Vyprávějí o chvílích, které jsou z pohledu „velkých“ dějin nepodstatné, až banální, ale z pohledu těch, kdo je prožívali, byly naopak naprosto zásadní. Často změnily životy aktérů nečekaným a dramatickým způsobem. A to jak směrem k zoufalství, tak i k naději, která trvá. ----- Možná právě teď se za našimi zády a třeba ještě pravděpodobněji před našimi zraky odehrává moment, který se jednou zapíše do historie. Snad u toho Padevět či autoři mu podobní nebudou chybět.- Monika Zavřelová, iDNES.cz (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Republika - Jiří Republika - e-kniha , Buzicci jan folny e knihaNová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (patro.cz)
Podobné produkty ako Nátierky - Vašák Jaroslav , Hadka petra nachtmanova e knihaeBook:,Tato jedinečná kniha vtipu Jaroslava Kerlese přináší zatím největší výběr kresleného humoru tohoto předního karikaturisty a ilustrátora. Jeho nezaměnitelné kresby a vtipy plné poetiky a člověčenství, v nichž se odráží autorova jihočeská duše a jeho láska k životu a přírodě, si získaly srdce mnoha generací čtenářů. Kniha, která vychází u příležitosti autorových nedožitých osmdesátin, jistě potěší nejen jeho věrné příznivce a znalce ale i všechny, kteří prostě jen mají rádi ryzí humor a s Kerlesovým dílem se setkají poprvé. A jako bonus: Zajímá vás, jak některé Kerlesovy vtipy přišly na svět? I o tom se dočtete v této knize a to přímo z pera Jaroslava Kerlese! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha , Slib lisa kleypas e knihaCo má rád papež František? Myslíte, že se umí otáčet v kuchyni? A chcete si uvařit jeho oblíbená jídla? Výpravná kniha nám přibližuje, v jakém rodinném prostředí Jorge Mario Bergoglio vyrůstal, kdo na něj měl vliv i kde má kořeny jeho nasazení ve prospěch chudých. Publikace obsahuje unikátní snímky jeho rodiny, míst, kde působil, i momentek z doby pontifikátu. Papež František má k řadě věcí praktický přístup. Nahlas kritizuje plýtvání potravinami v bohatých zemích a dává druhým příklad svým střídmým životem. Součástí knihy je také 36 receptů na jeho oblíbená jídla, která si snadno uvaříme i u nás. Prostřený stůl je pro Františka znamením Božího požehnání i symbolem vzájemného přátelství a solidarity. Papež sám na sobě ukazuje, jak krásně se může doplňovat skromný životní styl s oslavami, radostmi života a kuchařským uměním. Kéž s četbou této knihy dostaneme chuť na pochoutky z papežovy kuchyně i novou chuť do života! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako U stolu s papežem Františkem - Roberto Alborghetti , Kra pavel obluk e knihaTato kniha volně navazuje na motorkářské průvodce po Čechách, Moravě a Slovensku. Humorné historky a příběhy lidí, kteří mají jako svého koníčka cestování na dvou kolech se silným motorem, se tentokrát točí okolo nedomyslitelné součásti každého výletu, kterou představují chutná jídla. Samozřejmě že nechybí potřebné ingredience, postup přípravy a také fotografie výsledného pokrmu. Kuchaři z povolání jistě prominou, že někdy vše není přesně podle zásad gastronomie, ale právě proto, že řadu uvedených „mňamek“ a „gáblíků“ připravovali většinou lidé bez odborného vzdělání, tak je to i povzbuzením pro ty, co by se do nějakých náročných kuchařských akcí běžně nepustili. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako S motorkářem u stolu - Josef Káďa Kadeřábek , Site petra dvorakova e knihaCo má rád papež František? Myslíte, že se umí otáčet v kuchyni? A chcete si uvařit jeho oblíbená jídla? Výpravná kniha nám přibližuje, v jakém rodinném prostředí Jorge Mario Bergoglio vyrůstal, kdo na něj měl vliv i kde má kořeny jeho nasazení ve prospěch chudých. Publikace obsahuje unikátní snímky jeho rodiny, míst, kde působil, i momentek z doby pontifikátu. Papež František má k řadě věcí praktický přístup. Nahlas kritizuje plýtvání potravinami v bohatých zemích a dává druhým příklad svým střídmým životem. Součástí knihy je také 36 receptů na jeho oblíbená jídla, která si snadno uvaříme i u nás. Prostřený stůl je pro Františka znamením Božího požehnání i symbolem vzájemného přátelství a solidarity. Papež sám na sobě ukazuje, jak krásně se může doplňovat skromný životní styl s oslavami, radostmi života a kuchařským uměním. Kéž s četbou této knihy dostaneme chuť na pochoutky z papežovy kuchyně i novou chuť do života! (patro.cz)
Podobné produkty ako U stolu s papežem Františkem - Alborghetti Roberto , Velká kniha vtipu - jaroslav kerles (978-80-271-2491-6)Tato kniha volně navazuje na motorkářské průvodce po Čechách, Moravě a Slovensku. Humorné historky a příběhy lidí, kteří mají jako svého koníčka cestování na dvou kolech se silným motorem, se tentokrát točí okolo nedomyslitelné součásti každého výletu, kterou představují chutná jídla. Samozřejmě že nechybí potřebné ingredience, postup přípravy a také fotografie výsledného pokrmu. Kuchaři z povolání jistě prominou, že někdy vše není přesně podle zásad gastronomie, ale právě proto, že řadu uvedených „mňamek“ a „gáblíků“ připravovali většinou lidé bez odborného vzdělání, tak je to i povzbuzením pro ty, co by se do nějakých náročných kuchařských akcí běžně nepustili. (patro.cz)
Podobné produkty ako S motorkářem u stolu - Kadeřábek Josef KáďaeBook:,Na trhu ojedinělá monografie je věnována nejdůležitějším událostem novodobého vývoje domácí měny a bankovnictví v České republice v letech 1990 až 2012. Publikace vznikla při příležitosti dvacátého výročí vzniku České národní banky, České republiky a v neposlední řadě české koruny. Práce vychází z teoretických východisek věnovaných oblastem měnového kurzu a centrálního a obchodního bankovnictví. V analytické části se autorky podrobně zabývají jednotlivými roky a sledují nejvýznamnější události z vybraných oblastí. Jádro knihy tvoří empirická analýza a přehled vývoje české koruny a obchodního bankovnictví v České republice. Nejdůležitější události jsou shrnuty v závěrečné kapitole, kde jsou vymezeny základní etapy vývoje sledovaných ekonomických jevů a veličin. Součástí publikace je také chronologický přehled významných událostí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Dvacet let české koruny na pozadí vývoje obchodního bankovnictví v České republice - Jitka Ptatscheková, Jaroslava Dittrichová - e-kniha , Volání vlka: čepel krkavce: kniha prvníMed má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Medová kuchařka - Vašák JaroslavKniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Vašák JaroslavGastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... (patro.cz)
Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Vašák JaroslavAutor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různé otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyšší úroveň. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav VašákeBook:,Teprve ve svých devadesáti letech přiznala poslední z Hitlerových ochutnávaček, Margot Woelková, co během války dělala. Jejím příběhem se Rosella Postorino inspirovala při napsání strhujícího románu, který v Itálii obdržel řadu cen a byl přeložen do mnoha jazyků. Německo, rok 1943. Mladá Rosa odjede po smrti rodičů z rozbombardovaného Berlína na venkov, k rodině manžela Gregora, který bojuje na ruské frontě. Tam ji spolu s dalšími devíti ženami najmou na práci ochutnávačky pro Adolfa Hitlera. Dvakrát denně musejí dívky hrát smrtící ruletu a ochutnávat pokrmy, které míří na vůdcův stůl. V neustálém strachu ze smrti vznikají mezi ženami pevná, i když ne vždy harmonická pouta. Nejednoznačný je i Rosin vztah k nadporučíkovi Zieglerovi, který v mladé dívce začne vzbuzovat kromě strachu i touhu. Rosella Postorino odvážně proniká do nejednoznačnosti lidských vztahů a potřeb a klade si otázku, co znamená být a zůstat člověkem. Vypráví neuvěřitelný osud ženy v pasti, bezbranné vůči násilí v okolním světě, a přesto plné mládí, vášně a touhy po přežití. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako U Hitlerova stolu - Rosella Postorino - e-knihaŘíká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (patro.cz)
Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Vašák JaroslavRecepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradiční stravě a stolování. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav VašákeBook:,Když Jana s manželem sedí v letadle do milovaného Egypta, kde mají prožít vysněnou dovolenou, udělá se jí špatně a cítí, že musí okamžitě vystoupit. Její zmatek vzroste, když později zjistí, že jim to zachránilo život. Náhradní dovolená v Londýně přinese velká překvapení. Co znamenají její podivné stavy a vize z minulosti, které prožívá od první návštěvy Egyptské expozice Britského muzea? Co odhalí její sezení s novým přítelem, egyptologem a terapeutem Paulem? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Útesy - Jaroslava Černá - e-knihaeBook:,Příběh o pěti kamarádech, kteří se scházeli v hospodě při partičkách mariáše od konce šedesátých let, kdy dokončovali vysoké školy, až do současnosti. Při hraní diskutovali o životě a obsah tohoto tématu se postupně měnil od studia a dívek přes rodiny či pracovní problémy až k nemocím a úmrtím. Patřili do generace, která se narodila po válce, do zaměstnání nastupovala za normalizace a na vrcholu kariéry byla v polovině života, tedy koncem osmdesátých let. Zásadní změna, která přišla v roce 1989, zcela ovlivnila jejich život včetně preferencí, zájmů a potřeb. Dokáže se tomu člověk přizpůsobit? Někdo ano, někdo ne a někdo ani nechce. Jak dál pokračovat? Podobně jako předtím? Nalézt šikovně nové možnosti? Nadávat na zmarněný život? Pociťovat a neunést změnu? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Trable… - Jaroslav Bálek - e-knihaeBook:,Monumentální biografie legendárního českého filmového herce a baviče Hvězda Vladimíra Menšíka na českém hereckém nebi nepřestává zářit. Nyní můžete v nebývale obsáhlé biografii do detailu prozkoumat odkaz nenapodobitelného komika, který dokázal bravurně ztvárnit i dramatické charakterní role. Jaká cesta ho dovedla k herecké profesi? Které vzlety a pády formovaly jeho bouřlivý osobní příběh? Vydejte se po stopách fenomenálního českého umělce a milovníka života, jehož osudy byly stejně pestré jako jeho herecká kariéra! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Menšík - Jaroslav Kříženecký - e-knihaeBook:,Psal se rok 1825. V Rusku panoval despotismus, vládla neschopnost. Přípravy k převratu měly všechny znaky toho, čím Rusko bylo a mnohdy ještě je – kolosem těžce zápasícím o své mocenské postavení, bohatou zemí, jež se potácí hluboko pod úrovní chudoby...V roce 1825 se odehrála typická ruská tragedie s napínavými peripetiemi, proloženými krutostí i fraškovitými prvky, které onu tragičnost ještě umocňují. Autor mnohokrát prokázal, že právě tuto sytost dějinné epizody dovede takřka literárně zachytit, aniž by slevil z odborné úrovně zkušeného historika. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Děkabristé - Jaroslav Šedivý - e-knihaeBook:,Výběr toho nejlepšího z Haškovy povídkové tvorby. V této knize najde čtenář celkem sto krátkých próz, cestopisných črt a humoresek, které nepochybně patří k tomu nejlepšímu, co z dílny tohoto bohémského autory - kromě slavného románového Dobrého vojáka Švejka či Dějin mírného pokroku v mezích zákona - kdy vyšlo. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Dekameron - Jaroslav Hašek - e-knihaeBook:,Dramatický životní příběh geniálního umělce Jana Blažeje Santiniho-Aichla dovolí čtenářům nahlédnout do mysli nejoriginálnějšího architekta vrcholného baroka. Emotivní román provede Santiniho osamělým dětstvím poznamenaným tělesnou vadou, i dospělostí naplněnou těžkými zkouškami, ale také poznáním, že co bylo člověku na jedné straně ubráno, může se mu vrátit v podobě výjimečného talentu a vizionářského pohledu na svět. Poznejte osudy jednoho z nejvýznamnějších českých umělců, jenž dokázal navzdory osobním tragédiím zhmotnit své geniální vize a myšlenky do podoby jedinečných, mistrovských staveb. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Santini - Jaroslava Černá - e-knihaeBook:,Obsáhlý soubor celoživotního Hutkova fejetonistického díla, jehož část byla dříve publikována samizdatově nebo ve dvou výborech Požár v bazaru a Podzim je tady. Souborné vydání zahrnuje všechny fejetony, z nichž více než třetina vychází knižně vůbec poprvé. ISBN PDF 978-80-7262-723-3 ISBN PDF pro čtečky 978-80-7262-724-0 ISBN ePUB 978-80-7262-725-7 ISBN MOBI 978-80-7262-726-4 (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Fejetony - Jaroslav Hutka - e-knihaeBook:,Baladicky laděná psychologická novela rozvíjí příběh statkářského synka, posměšně zvaného Synáček, zprvu výtržníka a povaleče, později samotářského misantropa a posléze podnikavého hospodáře a průmyslníka, jemuž se manželství stává hybnou silou žití a jenž po smrti ženy nenachází smysl života a vyčleňuje se z lidského kolektivu. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Synáček - Jaroslav Havlíček - e-knihaeBook:,Román „nad mraky“. Hlavní postavou je třicetiletý samotář Fleischman. V životě se mu nedaří. Nikdy nic nedokázal. Nikde nebyl. Neměl žádnou holku. Ale rozumí mrakům, tlakovým výším, nížím a směrům větru. Jeho životu dává řád graf s počasím a postupem času i Franz, starý sudetský Němec, který jezdí do Liberce pohřbívat své spolužáky. Fleischman, který nezná ani vlastní křestní jméno, pracuje jako holka pro všechno v Grandhotelu na Ještědu. Při pozorování oblohy na magickém místě mezi nebem a zemí zjistí, že cesta ven z obklíčeného města i jeho vlastního života vede jedině skrz mraky. Do jeho plánu ovšem vstoupí servírka Ilja, která se jednoho dne objeví v hotelové recepci. Rozhodnutí opustit město za každou cenu už ale není možné vzít zpět. Podle námětu knihy vznikl scénář pro film Davida Ondříčka Grandhotel (2006). (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Grandhotel - Jaroslav Rudiš - e-knihaeBook:,Děj knihy se odehrává v bohaté rodině, která se postupně rozpadá. Hlavním hrdinou je inženýr Petr, který si vezme dědičku továrny. Po svatbě zjistí, že s nimi v domě žije bláznivý strýček, který si myslí, že je neviditelný. Tento stav postupně rozvrátí jeho manželství a Petrova žena se nakonec také zblázní. Zfilmováno pod názvem Prokletí domu Hajnů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Neviditelný - Jaroslav Havlíček - e-knihaeBook:,Překvapivé dějové zvraty, tísnivá až hororová atmosféra, šílenství, propracovaná psychologie postav... Inženýr chemie Petr Švajcar se touží povznést nad své chudé poměry ze kterých vzešel. Pro uskutečnění svého životního plánu se rozhodne výhodně se oženit a převzít tak řízení celé továrny. Jako bytostný racionalista odmítá přikládat jakoukoliv váhu zjištění, že jeho bohatá snoubenka pochází z degenerované rodiny zatížené rodovým prokletím - vážnou psychickou poruchou. S postupujícími událostmi však opakovaně shledává, jak se jeho plány hroutí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Neviditelný - Jaroslav Havlíček - e-knihaeBook:,Báseň Jaroslava Kvapila proslula coby libreto stejnojmenné opery Antonína Dvořáka. Kvapila inspiroval pohádkový příběh Malé mořské víly Hanse Christiana Andersena, ve své interpretaci však lépe propracovává psychologii postav a pomocí jemných básnických technik a dramatického tempa nechává rozeznít tajemné ozvěny díla Karla Jaromíra Erbena. Všechny tyto vlivy se pak zrcadlí v díle, které působí nostalgicky povědomě a přitom novátorsky. Text doplňují ilustrace Jiřího Gruse a doslov Geoffrey Chewa. Dvojjazyčné vydání. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Rusalka - Kvapil Jaroslav - e-knihaeBook:,Tinnitus je odborné označení pro šelest v uších, které může v různých intervalech zesilovat či zeslabovat. Pod tímto spíše medicínským názvem se skrývá autobiografická kniha hudebního vědce, mimořádně erudovaného znalce a propagátora osobnosti a díla Bohuslava Martinů, a také dlouholetého pedagoga Univerzity Karlovy Jaroslava Mihuleho. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Tinnitus - Jaroslav Mihule - e-kniha