Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: a–g - jaroslav vašák - e-kniha

Produkt Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: a–g - jaroslav vašák - e-kniha sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: a–g - jaroslav vašák - e-kniha upraviť a produkt hľadať znova.

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: a–g (978-80-748-2186-8)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 260 stran Jaroslav Vašák (nar. 1947) přináší první díl z celkem pětidílného seriálu kulinářských zajímavostí. Kniha je určena jak pro nejširší veřejnost, tak i pro milovníky gastronomické historie dávné i nedávné. Příznivci zajímavých a méně známých receptů se zde dozví, jaká jídla se připravovala dříve a jak se onen pokrm připravuje v moderní úpravě dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů. Jaroslav Vašák je od roku 1986 Mistr kuchař, tento titul mu udělilo Ministerstvo obchodu ČR. Publikuje víc jak 25 let a vyšlo mu už více než 100 kuchařských knih a kalendářů. Jeho knihy jsou však hodnotné i literárně a překypují zajímavostmi a osobitými nápady, jež se zdají naprosto nevyčerpatelné. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8) , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: p–š (978-80-748-2204-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: h–k (978-80-748-2189-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, t-ž (978-80-748-2219-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, a-ž (978-80-748-2222-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak potkat deti zuzana malerova e kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak si lide hraji frantisek koukolik e kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 364 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9) , Jak se rodí vodníčci: 1. díl (978-80-247-4667-8)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 290 stran Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími... (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3) , Jak se dělá e-kniha: příprava elektronických publikací ve formátech epub a mobi (978-80-87855-15-7)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 330 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9) , Jak se zbavit starostí a začít žít ()

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 1460 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o... (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3) , Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření ()

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Nechoďte do supermarketu, jděte do přírody! Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se oblékají princezny koně a poníci

První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha

První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,První republika u stolu je určitým způsobem sondou do soukromí života slavných lidí meziválečné doby. Tyto osobnosti jsme vybrali z nejrůznějších oborů lidské činnosti – jsou mezi nimi umělci, politici i sportovci. Zastihujeme je ve chvíli vrcholného blaha, nad skleničkou vína, dobrého jídla, ve společnosti svých nejbližších, přátel, kolegů, kamarádů… V této chvíli je napadají skvělé myšlenky, hlavou se jim honí výborné nápady a pohled očí na krásně prostřený stůl přináší do jejich duší pohodu a klid. A protože je jim tak dobře, rozhodli se podělit s vámi o své nejoblíbenější recepty, o své tajné gastronomické hříchy i o své nejmilejší lokály. Součástí knihy jsou ovšem i recepty ze stolů obyčejných lidí a kromě toho, že se vám při jejich čtení budou sbíhat sliny na jazyku, určitě si také uvědomíte, jak moc se kuchyně od té doby změnila. Protože kuchyně je jedním z nejpřesnějších zrcadel doby – nikdo tehdy ještě neřešil bio, éčka ani cukr. Banány byly sice jen o Vánocích a jen pro někoho, ale dobré jídlo rozhodně nebylo luxusem. Byli bychom rádi, kdyby vám tato knížka připomněla krásné chvíle ve společnosti umělců, se kterými se setkáváme na plátnech kin, ale i kouzelné vzpomínky na naše babičky a dědečky, kteří nesli étos první republiky v sobě. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako První republika u stolu - Jaroslav Vašák - e-kniha , Kniha ochrana zdraví na cestách: jak předcházet zdravotním problémům a jak je nejlépe řešit (978-80-8063-413-1)

Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha

Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Slovník, recepty, zajímavosti z historie českých řemesel a života našich předků Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou jedinečná kniha, jež je součástí gastronomické sbírky evidované v pražském Klubu sběratelů kuriozit a v roce 1988 byla vyhodnocena jako pozoruhodná a špičková. Shromažďování podkladů, které trvalo více než třicet let, znamenalo prostudovat obrovské množství literatury, navštívit nejrůznější místa a znamenávat místní pozoruhodnosti a recepty na přípravu místních typických jídel. Můžete se mnou projet křížem krážem naši krásnou zemi, ochutnat, co kde nabízejí nejlepšího, a doma si v klidu připravit krmi, ať už pro slavnostní chvíle, k nedělnímu obědu či pro všední den. Jedním ze záměrů této netradiční kuchařky bylo také uchovat a přiblížit tradice a zvyky našich předků z různých regionů a jejich recepty na tradiční jídla, jež se dědily z generace na generaci a věhlas mnohých z nich přesáhl hranice rodné vesnice. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchařka a velký kuchařský slovník - Jaroslav Vašák - e-kniha , Dys...jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6)

A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha

A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha
Detail

eBook:,Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozadu. Tori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky – a to je jí teprve něco málo přes třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nic neměla. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný... Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee – jediného člověka, který nad vším tím bláznovstvím taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě udělala... Autentická a vtipná kniha, se kterou se určitě ztotožníte. Já jsem to taky všechno prožila. Bridget Jonesová nové generace! - Carmel Harringtonová, spisovatelka V této knížce se najde každý, kdo se musel projít po emočním minovém poli, jakým je život po třicítce. - Red Online Tento román pozorně sleduje různé oblasti života dnešních mladých žen – feminismus, vztahy, duševní zdraví a mateřství –, a navíc je velice, velice zábavný. - The Bookseller Bourneová šikovně prozkoumává nesoulad mezi tím, jak sami sebe prezentujeme online a jak vypadá naše offline realita. - The Sunday Times (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha , Jak byl fiškus malý a ztratil se (978-80-275-0342-1)

Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha

Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha
Detail

eBook:,Předkládaná Mluvnice současné češtiny autorů působících na různých ústavech Univerzity Karlovy je po téměř patnácti letech novým pokusem o stručný a srozumitelný popis našeho mateřského jazyka. Mluvnice je koncipována jako dvoudílná, přičemž první díl zahrnuje poučení mj. o zvukové stránce jazyka, slovní zásobě, slovotvorbě, tvarosloví, stylistice a psací soustavě (druhý díl pak bude věnován větné skladbě). Jako vůbec první popis svého druhu se mluvnice pokouší systematicky zachycovat rozdíl mezi mluvenou a psanou češtinou, a to na základě rozsáhlých dat z Českého národního korpusu (www.korpus.cz). Výsledkem je materiálově založená moderní publikace, která nepodává obraz o tom, jak by jazyk vypadat měl, ale o tom, jak skutečně mluvíme a píšeme. Čtenář si tak může sám udělat obrázek o tom, jaké způsoby vyjadřování jsou obvyklé a vhodné pro určitou situaci a které prostředky jsou naopak nevšední či v daném kontextu nepreferované.Ve druhém vydání doznal text Mluvnice současné češtiny 1 jen minimum změn. Nejpodstatnější odlišností oproti edici předchozí je inovovaná grafická podoba celé knihy. Vedle toho bylo provedeno několik spíše drobnějších korekcí v textu samotném (opravy některých formulací). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha , Migréno, díky!: proč a jak vzniká stres a jak z problémů ven (978-80-8100-611-1)

Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha

Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Zvířata připomínají v některých situacích lidi. Třeba když „spolu chodí“. Jak se jmenoval pes Pabla Picassa? Kolika let se dožila nejstarší pijavice a jakou rychlostí zvládne letět vlaštovka? Protože má autor Vašek Vašák rád humor a hrdinové knížky mu občas přijdou legrační, radí čtenářům se – kromě toho, že se dozví i nepříliš známá fakta – také pobavit. Třeba jeho vyprávěním o osmdesáti devíti zástupcích zvířecí říše a vtipnými ilustracemi Jiřího Slívy. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Když spolu zvířata chodí - Vašek Vašák - e-kniha , Jak si křemílek a vochomůrka věděli se vším rady

Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha

Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha, která ve svém prvním vydání vyšla pod názvem Prevence úrazů pro sportovce, je jakousi „kuchařku“ pro prvotní diagnostiku a ošetření sportovních poranění horních a dolních končetin, hlavy a páteře. Jednoduše popisuje anatomické předpoklady pro vznik daného poškození, jeho příčiny, příznaky a možnosti léčby, včetně doby nutné k jeho doléčení. Nově je v přepracovaném vydání zařazena i kapitola věnovaná specifikám dětských zlomenin, která, pokud jsou nerespektována, vedou k závažným celoživotním obtížím. Autoři čtenáře seznamují se základními techniky statického tapingu, které mohou pomoci k doléčení již vzniklých poškození, ale zároveň se mohou využít i jako jejich prevence. Dále názorně ukazují konkrétní aplikace kinesiotapingu jako progresivní metody, která se v současné době v oblasti sportovní traumatologie a fyzioterapie používá. Pro zdárný návrat sportovce do závodní činnosti je rozhodující i rehabilitace, proto se předposlední část knihy na 64 ilustrovaných cvičeních věnuje rehabilitaci jednotlivých kloubů s doporučením, ve které fázi po úrazu či operaci je možné začít s jejím používáním. Vzhledem k tomu, že i u sportovců výrazně narůstají obtíže spojené s bolestmi zad, zařadili autoři nově i 30 vhodných cviků zaměřených na tuto problematiku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Úrazy ve sportu a jak jim předcházet - Jaroslav Pilný - e-kniha , Bulbem záchranáře – jak zachránit život a stát se superhrdinou

Nátierky - Jaroslav Vašák

Nátierky - Jaroslav Vašák
Detail

Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nátierky - Jaroslav Vašák , Jak křemílek a vochomůrka hospodařili

Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák

Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Recepty ze sbírky mistra kuchaře popisují přípravu pokrmů z jednoho z nejzdravějších domácích druhů ovoce. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Borůvková kuchařka - Jaroslav Vašák , Jak utéct rakovině: 10 strategií, jak se bránit před nemocí a uzdravit se (978-80-242-6652-7)

Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák

Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Jaroslav Vašák , Jak se rozvádět se ženami a přežít (978-80-87579-46-6)

Medová kuchařka - Jaroslav Vašák

Medová kuchařka - Jaroslav Vašák
Detail

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Medová kuchařka - Jaroslav Vašák , Jak správně myslet, jednat a mluvit: 2. díl (978-80-7252-692-5)

Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák

Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák
Detail

Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje více než 700 otázek a odpovědí, které jinou, zábavnou formou rozšíří a doplní znalosti z gastronomie a kulinářství. Počítáte-li se mezi dobré kuchaře, potom jistě lehce zodpovíte na zadané otázky. Pokud ne, zapamatujte si správné odpovědi a překvapíte tak své okolí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Jaroslav Vašák , Jak se dělá chalupa

Studie a stati 1 - Jaroslav Střítecký - e-kniha

Studie a stati 1 - Jaroslav Střítecký - e-kniha
Detail

eBook:,Jaroslav Střítecký je český muzikolog, estetik, sociolog a historik. Jeho texty i pedagogická činnost zasahují řadu tematických oblastí: středoevropskou modernu, ruský formalismus, strukturalismus, francouzský poststrukturalismus, frankfurtskou školu aj. Jádro předkládaného svazku představují studie pojednávající o Wilhelmu Diltheyovi (1833–1911). Ačkoliv by jeho texty mohly být vykládány i kulturně-historicky, autor se snaží především o výklad filozofický. Také ostatní stati svazku, ač se mohou zdát tematicky vzdálené, rozvíjejí diltheyovské motivy. Kantovské inspirace se v publikaci projevují jak v rozboru osvícenského pojetí ženy a rodiny, tak i ve výkladu středoevropské tradice estetického formalismu. Vyústění filozofie dějin a sociologické teorie ve filozofii jazyka a teorii komunikativního jednání reprezentuje rozbor nejdůležitějších textů Jürgena Habermase a Karla-Otto Apela. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Studie a stati 1 - Jaroslav Střítecký - e-kniha , Jak se dělá zoo ()

FILOSOFIE - 1. díl - Jan Volf - e-kniha

FILOSOFIE - 1. díl - Jan Volf - e-kniha
Detail

eBook:,Kapitoly z ontologie (metafyziky, filozofie bytí), gnozeologie (noetiky, epistemologie, filozofie poznání), axiologie (filozofie hodnot a hodnocení), antropologie (filozofie člověka) a etiky. Filozofie 1. díl je učebnice, která si klade za cíl ukázat základní kategoriální (pojmový) aparát jednotlivých disciplín (oblastí) teoretické části systematické filozofie. Řeší filozofii bytí (metafyziku, ontologii), filozofii poznání (gnozeologii, noetiku, epistemologii), filozofii hodnot a hodnocení (axiologii), filozofii člověka (filozofickou antropologii), etiku jako základ praktické filozofie. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako FILOSOFIE - 1. díl - Jan Volf - e-kniha , Jak jsem se zbláznila

Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha

Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha
Detail

eBook:,Moderní, přehledná učebnice pečovatelství pro žáky středních sociálních škol oboru sociální péče - pečovatelská činnost, zpracovaná podle témat probíraných v předmětu pečovatelství. Žáci zde najdou nejen teoretické informace a návody k praktickým postupům, ale také cvičení rozvíjející schopnost samostudia a podporující žákovu kreativitu a kritické myšlení. Publikace je vhodnou učební pomůckou i pro pracovníky, kteří se chtějí pečovatelské činnosti věnovat a chybí jim informace o jednotlivých postupech v péči o klienta v zařízeních sociální péče nebo v domácím prostředí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha , Jak se hladí duše ()

Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha

Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha
Detail

eBook:,Učebnice pro žáky střední odborné školy sociální obor pečovatelská činnost poskytuje vědomosti a dovednosti potřebné pro zajišťování přímé péče a osobní asistence klientům, pro podporu jejich soběstačnosti a sociální aktivizaci. Text prvního dílu se zaměřuje na charakteristiku pečovatelství, etiku práce pečovatele a osobnost. Stěžejní částí učebnice jsou potřeby klientů, jejich aktivní vyhledávání a saturace potřeb s ohledem na věkové spektrum a schopnosti klienta. V publikaci jsou popsány postupy, jak zajistit potřeby nemocných v souvislosti se schopnostmi klienta a jeho zvyklostmi. Druhý, speciální díl předkládá informace, jak pečovat o klienty s určitým handicapem (tělesným, mentálním, duševním), jak pečovat o seniory, klienty s postižením kognitivních funkcí, umírající osoby, o děti. Věnuje se individuální i skupinové péči o klienty v domácím prostředí, ale i v ústavech sociální péče apod. Důraz je kladen na udržení a zvyšování soběstačnosti klienta a jeho aktivizaci. Též si všímá mentální hygieny a odpočinku pečovatele a stresových situací doprovázejících práci pečovatele. Odborná učebnice též seznamuje čtenáře s vedením domácnosti, s pomocí klientům zajistit domácí práce, chod domácnosti, nákupy apod. Učebnice se může stát i vhodnou pomůckou pro rodinné příslušníky, kteří neumějí pečovat o svého partnera. I pro ně je vhodnou a srozumitelnou pomůckou. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pečovatelství 1. díl - Jana Mlýnková - e-kniha , Jak se těží miliardy?

Psychologie 1. díl - Ilona Kopecká - e-kniha

Psychologie 1. díl - Ilona Kopecká - e-kniha
Detail

eBook:,Učebnice jako jediná na trhu se zaměřuje přímo na potřeby žáků studujících obor sociální činnost. V prvním díle je žákům předkládána problematika obecné a vývojové psychologie se zaměřením na uplatnění v sociálně zdravotnické oblasti. Obsah učebnice odpovídá požadavkům ŠVP (školního výukového programu) a bude vhodnou učební pomůckou pro žáky i učitele. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Psychologie 1. díl - Ilona Kopecká - e-kniha , Dívej se, jak padám

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák

Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák
Detail

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Jaroslav Vašák , Jak se co dělá

Sociální péče 1. díl - Anna Arnoldová - e-kniha

Sociální péče 1. díl - Anna Arnoldová - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha je základní odbornou učebnicí pro studijní obor zaměřený na sociální činnosti. Jejím cílem je seznámit žáky se základy sociální péče poskytované jednotlivým skupinám obyvatel. Žákům umožní získat všeobecný přehled v oblasti komplexní sociální péče, orientaci v systému sociálních služeb, možnost aplikovat vhodné přístupy, organizaci a metody při práci s klienty různých skupin obyvatel dle věku a formy postižení, sociální péči o jednotlivce, rodinu, komunitu. Kniha je první publikací určenou žákům středních škol, která jim poskytne základy sociální péče. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sociální péče 1. díl - Anna Arnoldová - e-kniha , Jak poznat svoji auru: kniha a karty (978-80-7336-553-0)

Zdravotní nauka 1. díl - Iva Nováková - e-kniha

Zdravotní nauka 1. díl - Iva Nováková - e-kniha
Detail

eBook:,Učebnice je určena především pro žáky středních odborných škol se zaměřením na problematiku sociální péče. V textu prvního dílu je zpracován přehled základních znalostí ze somatologie - seznamuje se základy anatomie a fyziologie lidského těla. Předkládaný text nabízí možnost zvládnout požadované minimum učiva, každá kapitola má shodnou strukturu, kterou tvoří cíle kapitoly, osnova, vlastní studijní text a praktická část. Ta obsahuje otázky, úkoly a cvičení pomáhající upevnit a doplnit získané poznatky a informace. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zdravotní nauka 1. díl - Iva Nováková - e-kniha

Nátierky - Vašák Jaroslav

Nátierky - Vašák Jaroslav
Detail

Nová zo série Ottových kuchárok prináša 400 vyskúšaných receptov na chutné nátierky pre každú príležitosť. Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek. Nájdete v nej nátisky sladké, slané, pikantné, nízkokalorické, vegetariánske aj nátierky pre diabetikov. Zvládnete s ňou prípravu raňajok, rýchleho občerstvenia i večere. (patro.cz)

Podobné produkty ako Nátierky - Vašák Jaroslav

Psychologie 1. díl - Jarmila Kelnarová, Eva Matějková - e-kniha

Psychologie 1. díl - Jarmila Kelnarová, Eva Matějková - e-kniha
Detail

eBook:,Učebnice psychologie podává teoretický výklad obecné psychologie, seznamuje s metodologií, zabývá se vývojovou psychologii, základy pedagogiky a základy sociální psychologie. Informace jsou zpracovány v rozsahu odpovídajícím požadavkům kladeným na studenty zdravotnických oborů.Studenti tak získají kvalitní základ pro mezipředmětové vztahy a pro další studium zaměřené na psychologii osobnosti, sociální a zdravotnickou psychologii. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Psychologie 1. díl - Jarmila Kelnarová, Eva Matějková - e-kniha

Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha

Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha
Detail

eBook:,Tato jedinečná kniha vtipu Jaroslava Kerlese přináší zatím největší výběr kresleného humoru tohoto předního karikaturisty a ilustrátora. Jeho nezaměnitelné kresby a vtipy plné poetiky a člověčenství, v nichž se odráží autorova jihočeská duše a jeho láska k životu a přírodě, si získaly srdce mnoha generací čtenářů. Kniha, která vychází u příležitosti autorových nedožitých osmdesátin, jistě potěší nejen jeho věrné příznivce a znalce ale i všechny, kteří prostě jen mají rádi ryzí humor a s Kerlesovým dílem se setkají poprvé. A jako bonus: Zajímá vás, jak některé Kerlesovy vtipy přišly na svět? I o tom se dočtete v této knize a to přímo z pera Jaroslava Kerlese! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Velká kniha vtipu - Jaroslav Kerles - Jaroslav Kerles - e-kniha

Medová kuchařka - Vašák Jaroslav

Medová kuchařka - Vašák Jaroslav
Detail

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Medová kuchařka - Vašák Jaroslav

Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav

Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav
Detail

Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Ovocná kuchařka - Vašák Jaroslav

Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav

Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav
Detail

Gastronomický kvíz v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... (patro.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický kvíz - Vašák Jaroslav

Ošetřovatelská péče 1. díl - Patrik Burda, Lenka Šolcová - e-kniha

Ošetřovatelská péče 1. díl - Patrik Burda, Lenka Šolcová - e-kniha
Detail

eBook:,Předkládaná učebnice je určena především žákům oboru ošetřovatel, nicméně ji určitě využijí též žáci příbuzných oborů, pečovatelé, sanitáři, zdravotničtí asistenti, všeobecné sestry a další osoby, které se zabývají poskytováním péče nemocným. Přestože se jedná o odbornou učebnici, autoři se snaží návodným způsobem aplikovat teoretické poznatky z oboru ošetřovatelství do praxe. To je možné díky dlouholeté zkušenosti autorů s přímým poskytováním ošetřovatelské péče a s výukou budoucích zdravotníků. Autoři čerpají ze současných poznatků ošetřovatelství, psychologie, medicíny a příbuzných oborů. Učebnice je členěna do kapitol, které vycházejí ze školních vzdělávacích programů pro obor ošetřovatel. Tři díly odpovídají vzdělávání v jednotlivých ročnících. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ošetřovatelská péče 1. díl - Patrik Burda, Lenka Šolcová - e-kniha

Nad evangeliem podle Lukáše - 1. díl - Silvano Fausti - e-kniha

Nad evangeliem podle Lukáše - 1. díl - Silvano Fausti - e-kniha
Detail

eBook:,Výklad Lukášova evangelia, ve kterém nechybí odbornost a přitom i pochopitelnost a živost, která zve nejen k četbě, ale i k přemýšlení a k žití rozjímaného slova. Autorova životní zkušenost se zde spojuje s poctivým bádáním a přesný výklad s jednoduchým jazykem v ustavičném dialogu mezi moderností a tradicí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nad evangeliem podle Lukáše - 1. díl - Silvano Fausti - e-kniha

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - Jaroslav Otčenášek - e-kniha

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - Jaroslav Otčenášek - e-kniha
Detail

eBook:,První úplné vydání českých lidových pohádek Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám. Jednotlivé motivy jsou přehledně členěny podle mezinárodní standardizace, pohádky jsou doplněny komentáři, které mimo jiné ukazují tematické vazby napříč evroskými kulturami. Svazek obsahuje nejen pohádky zapsané v českém jazyce, ale i pohádky z našeho území přeložené z němčiny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - Jaroslav Otčenášek - e-kniha

Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák
Detail

Autor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různé otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyšší úroveň. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Gastronomický rádce od A do Ž - Jaroslav Vašák

Jak přežít život 1. díl - Petr Šmolka, Dagmar Morenová - e-kniha

Jak přežít život 1. díl - Petr Šmolka, Dagmar Morenová - e-kniha
Detail

eBook:,Hádáte se s manželem? Nebo s dětmi? Máte problémy se starými rodiči? Bojíte se o své zdraví? Nemůžete najít životního partnera, nezvládáte… Nejste v tom sami! Většina z nás občas prožívá chvíle či dokonce období, kdy se zdá vlastní život k nepřežití. Těžké, zoufalé či přímo beznadějné životní situace a příběhy! A právě pro ně - a ještě lépe pro jejich prevenci – byl vytvořen tento e-book. Se stručně popsanými skutečnými příběhy, s konkrétními komentáři a radami zkušeného předního psychologa. Vnímavý čtenář z nich může načerpat nejen poučení, informace, inspiraci, rady a návody, ale také klid a víru, že všechno se dá vyřešit a v dobré obrátit. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak přežít život 1. díl - Petr Šmolka, Dagmar Morenová - e-kniha

1. díl příkrmy mezi 4-6 měsíci - Veronika Maršálková - e-kniha

1. díl příkrmy mezi 4-6 měsíci - Veronika Maršálková - e-kniha
Detail

eBook:,Tato kniha je nejen pro maminky a tatínky, které začínají vařit či připravovat pokrmy svým ratolestem, ale je také pro ty, které již dítkám vaří a chtějí se něco nového dozvědět, prohloubit anebo ověřit si své znalosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1. díl příkrmy mezi 4-6 měsíci - Veronika Maršálková - e-kniha

Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav

Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav
Detail

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo. A je to pravda. V této knize se například dočtete plno zajímavých receptů, léčebných kůr či kosmetických vychytávek, ke kterým potřebujete jen vyrazit do přírody a dívat se kolem sebe. Roste tu totiž spousta hotových pokladů, ze kterých můžete připravit vynikající jídlo či prostředek, který podpoří vaše zdraví. A to všechno bio a ještě navíc bezplatně! (patro.cz)

Podobné produkty ako Natrhej si oběd - Vašák Jaroslav

Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha

Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha
Detail

eBook:,Publikace obsahuje souhrn praktických rad, jak řešit problémové situace, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat v běžné lékařské praxi, při řízení zdravotnického zařízení nebo provozování soukromé lékařské praxe. Může posloužit i dalším zdravotnickým profesím - klinickým psychologům, klinickým logopedům, fyzioterapeutům, zdravotnickým záchranářům, porodním asistentkám a zdravotním sestrám. Na rozdíl od odborných publikací a článků i komentářů k zákonům, kde výklad či komentář často končí tam, kde začíná skutečný problém, je zde nabídnuto řešení. Řešení i takového problému, který je „na hraně“ a mohou na něj být rozdílné právní názory. Autor se i v těchto složitých a nejasných situacích snaží hledat taková řešení a dávat takové rady, které v praxi obstojí, např. před soudem, a budou prospěšné pro lékaře a další zdravotníky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Medicínské právo - co a jak - Jan Mach - e-kniha

Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha

Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha
Detail

eBook:,Cílem publikace je zpřístupnit základní fakta o informovaném souhlasu a vysvětlit v náležitých historických souvislostech důvody jeho vzniku, podstatu jeho účelu a prezentovat problémy, které se k němu váží. Informace jsou určeny nejen lékařům, ale i dalším reprezentantům pomáhajících profesí. Seznámit by se s nimi měly zejména zdravotní sestry, které by dobrou a kvalitní osvětou mezi pacienty mohly také přispět ke správnému zavádění kvalifikovaného informovaného souhlasu do naší zdravotnické praxe. Informace právnického charakteru jsou podávány tak, aby byly srozumitelné i pro »neprávníky«, a lze předpokládat, že mohou dobře posloužit také pacientům a jejich rodinám.Elektronická verze vydána v roce 2011. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Informovaný souhlas - Proč a jak? - Helena Haškovcová - e-kniha

Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák

Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák
Detail

Recepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradiční stravě a stolování. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska - Jaroslav Vašák

Nová učebnice současné španělštiny, 1. díl - Ludmila Mlýnková, Olga Macíková - e-kniha

Nová učebnice současné španělštiny, 1. díl - Ludmila Mlýnková, Olga Macíková - e-kniha
Detail

eBook:,Vše potřebné pro běžnou komunikaci se Španěly Jedná se o učebnici obecné španělštiny, vhodnou pro všechny začátečníky. U této učebnice se předpokládá výuka s učitelem, je vhodná na gymnáziích, obchodních akademiích, jazykových školách i vysokých školách. Vzhledem k tomu, že je kniha doplněna nahrávkou, klíčem i slovníčkem, lze ji využít i k samostudiu. S její pomocí můžete nabýt schopnost komunikovat a psát v běžných životních situacích na úrovni B1+ Společného evropského referenčního rámce. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nová učebnice současné španělštiny, 1. díl - Ludmila Mlýnková, Olga Macíková - e-kniha

Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I. díl: A-G (80-7277-043-8)

Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I. díl: A-G (80-7277-043-8)
Detail

Kniha - autor Hana Hlušičková, 620 stran, česky, pevná bez přebalu matná Více než 80členný kolektiv sestavil unikátní encyklopedii, v níž jsou po delších úvodních statích, které představují dějiny jednotlivých technických oborů a oblastí u nás, zařazeny v abecedním pořadí podle lokalit současné i mnohé dnes už zaniklé technické památky, ať již mají oficiálně tento statut, anebo ne. Text doprovázejí tabulky a velké množství dobových i současných foto a ilustrací. (alza.cz)

Podobné produkty ako Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I. díl: A-G (80-7277-043-8)

Útesy - Jaroslava Černá - e-kniha

Útesy - Jaroslava Černá - e-kniha
Detail

eBook:,Když Jana s manželem sedí v letadle do milovaného Egypta, kde mají prožít vysněnou dovolenou, udělá se jí špatně a cítí, že musí okamžitě vystoupit. Její zmatek vzroste, když později zjistí, že jim to zachránilo život. Náhradní dovolená v Londýně přinese velká překvapení. Co znamenají její podivné stavy a vize z minulosti, které prožívá od první návštěvy Egyptské expozice Britského muzea? Co odhalí její sezení s novým přítelem, egyptologem a terapeutem Paulem? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Útesy - Jaroslava Černá - e-kniha
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3), Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3), jak potkat deti zuzana malerova e kniha, jak si lide hraji frantisek koukolik e kniha, Jak se rodí vodníčci: 1. díl (978-80-247-4667-8), Jak se dělá e-kniha: Příprava elektronických publikací ve formátech EPUB a MOBI (978-80-87855-15-7), Jak se zbavit starostí a začít žít (), Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření (), Jak se oblékají Princezny Koně a poníci, Kniha Ochrana zdraví na cestách: Jak předcházet zdravotním problémům a jak je nejlépe řešit (978-80-8063-413-1), Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6), Jak byl Fiškus malý a ztratil se (978-80-275-0342-1), Migréno, díky!: Proč a jak vzniká stres a jak z problémů ven (978-80-8100-611-1), Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady, Bulbem záchranáře – Jak zachránit život a stát se superhrdinou, Jak Křemílek a Vochomůrka hospodařili, Jak utéct rakovině: 10 strategií, jak se bránit před nemocí a uzdravit se (978-80-242-6652-7), Jak se rozvádět se ženami a přežít (978-80-87579-46-6), Jak správně myslet, jednat a mluvit: 2. díl (978-80-7252-692-5), Jak se dělá chalupa, Jak se dělá zoo (), Jak jsem se zbláznila, Jak se hladí duše (), Jak se těží miliardy?, Dívej se, jak padám, Jak se co dělá, Jak poznat svoji auru: Kniha a karty (978-80-7336-553-0)