Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - jaroslava bednářová

Produkt Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - jaroslava bednářová sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - jaroslava bednářová upraviť a produkt hľadať znova.

Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová

Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Detail

Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin. Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že - bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce - meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře - chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová - jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová , Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni (978-80-7546-173-5)

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava
Detail

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že - bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; - meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře; - chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová; - jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů. (patro.cz)

Podobné produkty ako Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava , Alchymie bylin: přírodní lékárna ve vaší kuchyni (978-80-264-2152-8)

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni (978-80-7546-173-5)

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni (978-80-7546-173-5)
Detail

Kniha - autor Jaroslava Bednářová, 328 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že - bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; - meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře; - chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová; - jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a... (alza.cz)

Podobné produkty ako Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni (978-80-7546-173-5) , Tajemství ve vaší hlavě: aneb co nevíte, že víte (978-80-262-1791-6)

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni - Jaroslava Bednářová

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni - Jaroslava Bednářová
Detail

Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe.Mnohých z vás určite prekvapí, že:KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke.MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár„škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P. O. Mattioli, autor známeho herbára.CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa.MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová.ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky.Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni - Jaroslava Bednářová , Šťastné blues aneb z deníku jaroslava ježka (978-80-204-4569-8)

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni - Bednářová Jaroslava

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni - Bednářová Jaroslava
Detail

Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe. Mnohých z vás určite prekvapí, že: KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke. MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár „škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P. O. Mattioli, autor známeho herbára. CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa. MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová. ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky. Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše. (patro.cz)

Podobné produkty ako Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni - Bednářová Jaroslava , Špalda a ječmen ve zdravé kuchyni (80-85936-44-5)

Alchymie bylin: Přírodní lékárna ve vaší kuchyni (978-80-264-2152-8)

Alchymie bylin: Přírodní lékárna ve vaší kuchyni (978-80-264-2152-8)
Detail

Kniha - autor Rosalee De La Foret, 384 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Víte, že se ve vaší kuchyni skrývá skvěle zásobená přírodní lékárna? A léčit s ní dokážete opravdu cokoli – zažívací potíže, chřipku, nespavost, bolesti hlavy i oslabenou imunitu. Stačí jen vědět, po kterých ingrediencích sáhnout. V této jedinečné publikaci se dočtete o účincích surovin, které má doma každý, a naučíte se řadu snadných receptů, které vám pomohou s léčbou vás i vašich blízkých. A začít můžete třeba chutnou večeří. (alza.cz)

Podobné produkty ako Alchymie bylin: Přírodní lékárna ve vaší kuchyni (978-80-264-2152-8) , Stovka jaroslava haška ()

Stromy a kry Herbár - Jaroslava Bednářová

Stromy a kry Herbár - Jaroslava Bednářová
Detail

Tento netradičný herbár predstavuje 98 druhov drevín, pričom sa zameriava nielen na ich využitie v ľudovom liečiteľstve, ale prináša i veľa ďalších zaují-mavostí o ich histórii.Na jeho stránkach sa dozviete napríklad aj to, že:– ženám trpiacim popôrodnými bolesťami sa odporúčalo piť odvar z bukvíc so šalviou– teplé obklady namočené v odvare z jedľových šišiek vyťahujú hlboké bradavice– čaj z fíg pomáha pri kašli, nachladnutí, bronchitíde, obličky a močové cesty čistí od piesku pričom o figových obkladoch sa píše už v Starom zákone– pri angíne a napuchnutých mandliach sa odporúča kloktať odvar z kvetov orgovánuVybrané liečivé kry a stromy vám táto kniha priblíži nielen vďaka množstvu užitočných informácií, ale aj prostredníctvom unikátnych zobrazení prevzatých zo starých herbárov, počínajúc kolorovanými drevorytmi zo 16. storočia. Väč-šina ilustrácií pochádza z rastlinopisných publikácií z konca 18. a z 19. storočia. Ich prednosťou je botanická vernosť a dokonalá technika spracovania. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Stromy a kry Herbár - Jaroslava Bednářová , Svět jaroslava ježka ()

Herbár alebo od alchemilky po žindavu - Jaroslava Bednářová

Herbár alebo od alchemilky po žindavu - Jaroslava Bednářová
Detail

Už od vynálezu kníhtlače v 15. storočí sa v mnohých domácnostiach tešili veľkejobľube najrozličnejšie herbáre a lekárske knihy, ktoré boli popri Bibliineoddeliteľnou súčasťou rodinného dedičstva. Zdobili ich čoraz dokonalejšieilustrácie, ktoré sa v 18. a 19. storočí vďaka maliarskej a tlačiarskej technikestali skutočnými umeleckými dielami.Z obdivu k starým herbárom i z úcty k pozorovacím schopnostiam predchádzajúcichgenerácií vznikla aj táto zbierka s názvom Herbár alebo od alchemilkypo žindavu.V knihe na majstrovských zobrazeniach ožíva 161 byliniek, ktoré sa osvedčili vtradičnej medicíne. Okrem estetického zážitku ponúka množstvo užitočných rád,učí liečivé rastliny spoznávať, zbierať, spracovať a využívať, usiluje sa prebudiťhlbší záujem o vlastné fyzické a psychické zdravie v súlade s prírodou.Súčasťou publikácie sú prehľadné tabuľky, z ktorých sa dozviete, čo, kedy a akozbierať, použiteľné recepty a zaujímavé, neraz i bizarné úryvky zo starýchherbárov. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Herbár alebo od alchemilky po žindavu - Jaroslava Bednářová , Povídky jaroslava haška

Stromy a kry Herbár - Bednářová Jaroslava

Stromy a kry Herbár - Bednářová Jaroslava
Detail

Tento netradičný herbár predstavuje 98 druhov drevín, pričom sa zameriava nielen na ich využitie v ľudovom liečiteľstve, ale prináša i veľa ďalších zaují-mavostí o ich histórii. Na jeho stránkach sa dozviete napríklad aj to, že: – ženám trpiacim popôrodnými bolesťami sa odporúčalo piť odvar z bukvíc so šalviou – teplé obklady namočené v odvare z jedľových šišiek vyťahujú hlboké bradavice – čaj z fíg pomáha pri kašli, nachladnutí, bronchitíde, obličky a močové cesty čistí od piesku pričom o figových obkladoch sa píše už v Starom zákone – pri angíne a napuchnutých mandliach sa odporúča kloktať odvar z kvetov orgovánu Vybrané liečivé kry a stromy vám táto kniha priblíži nielen vďaka množstvu užitočných informácií, ale aj prostredníctvom unikátnych zobrazení prevzatých zo starých herbárov, počínajúc kolorovanými drevorytmi zo 16. storočia. Väč-šina ilustrácií pochádza z rastlinopisných publikácií z konca 18. a z 19. storočia. Ich prednosťou je botanická vernosť a dokonalá technika spracovania. (patro.cz)

Podobné produkty ako Stromy a kry Herbár - Bednářová Jaroslava , Psychopat ve vaší posteli: manipulace a psychický teror ve vztahu (978-80-262-1578-3)

Herbár alebo od alchemilky po žindavu - Bednářová Jaroslava

Herbár alebo od alchemilky po žindavu - Bednářová Jaroslava
Detail

Už od vynálezu kníhtlače v 15. storočí sa v mnohých domácnostiach tešili veľkej obľube najrozličnejšie herbáre a lekárske knihy, ktoré boli popri Biblii neoddeliteľnou súčasťou rodinného dedičstva. Zdobili ich čoraz dokonalejšie ilustrácie, ktoré sa v 18. a 19. storočí vďaka maliarskej a tlačiarskej technike stali skutočnými umeleckými dielami. Z obdivu k starým herbárom i z úcty k pozorovacím schopnostiam predchádzajúcich generácií vznikla aj táto zbierka s názvom Herbár alebo od alchemilky po žindavu. V knihe na majstrovských zobrazeniach ožíva 161 byliniek, ktoré sa osvedčili v tradičnej medicíne. Okrem estetického zážitku ponúka množstvo užitočných rád, učí liečivé rastliny spoznávať, zbierať, spracovať a využívať, usiluje sa prebudiť hlbší záujem o vlastné fyzické a psychické zdravie v súlade s prírodou. Súčasťou publikácie sú prehľadné tabuľky, z ktorých sa dozviete, čo, kedy a ako zbierať, použiteľné recepty a zaujímavé, neraz i bizarné úryvky zo starých herbárov. (patro.cz)

Podobné produkty ako Herbár alebo od alchemilky po žindavu - Bednářová Jaroslava , Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě ()

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni (978-80-8142-826-5)

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni (978-80-8142-826-5)
Detail

Kniha - autor Jaroslava Bednářová, 328 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe. Mnohých z vás určite prekvapí, že: KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke. MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár „škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P. O. Mattioli, autor známeho herbára. CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa. MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly... (alza.cz)

Podobné produkty ako Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni (978-80-8142-826-5) , Ve stopách rychlých šípů: příběhy klubů jaroslava foglara (978-80-904640-2-5)

Kuchařský fortelník aneb abeceda dobrých rad jak v kuchyni neprohrát - Jaroslav Vašák

Kuchařský fortelník aneb abeceda dobrých rad jak v kuchyni neprohrát - Jaroslav Vašák
Detail

Kuchařské umění se považuje ve škále domácích činností za svrchovaně důležité. Stejnou cestou jako láska, tzn. žaludkem, se ubírá i rodinná pohoda. Jenže dobře a bez zbytečných nezdarů uvařit, aby si všichni pochutnali, to je často oříšek. Jíška se připálí, mléko srazí, knedlíky jsou olověné, maso tuhé, moučník se roztekl. V kuchyni na nás číhá bezpočet nástrah a úskalí, jež nás mohou notně potrápit a zkomplikovat přípravu i toho nejjednoduššího pokrmu. Jak se jim úspěšně vyhnout, jak si osvojit potřebný kuchařský fortel a s jeho pomocí dospět ke kýženému výsledku v podobě chutné a vzhledné krmě, o tom je tato knížka praktických rad. Její autor Jaroslav Vašák je kuchařem profesionálem a gastronomickou profesi ovládá dokonale. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kuchařský fortelník aneb abeceda dobrých rad jak v kuchyni neprohrát - Jaroslav Vašák , Vzpomínání na jaroslava ježka ()

Valašská kuchařka: + pohankové recepty pro vaši kuchyni (978-80-905472-2-3)

Valašská kuchařka:  + pohankové recepty pro vaši kuchyni (978-80-905472-2-3)
Detail

Kniha - autor Jaroslav Vašák, 144 stran, česky, pevná s přebalem lesklá V knize Valašská kuchařka, s podtitulem Recepty s pohankou ke zdraví, shromáždil autor více než 80 kuchařských publikací, mistr kuchař Jaroslav Vašák, historické i současné recepty z Valašska. Seřazeny jsou podle typu pokrmů, od polévek přes různé druhy masa, bezmasé pokrmy až po moučníky a nápoje. Obsáhlou kapitolu věnuje autor pokrmům z pohanky, vyhledávané především kvůli příznivým účinkům, které má na lidské zdraví. Pohanka představuje hlavní alternativu pro pacienty, kteří dodržují bezlepkovou dietu a ze svého jídelníčku museli vyloučit pšeničnou, žitnou, ječmennou i ovesnou mouku. (alza.cz)

Podobné produkty ako Valašská kuchařka: + pohankové recepty pro vaši kuchyni (978-80-905472-2-3) , Portrét básníka jaroslava seiferta ()

Herbář - Zdraví z přírody - Brigit Anna McNeillová

Herbář - Zdraví z přírody - Brigit Anna McNeillová
Detail

Jste nervózní z nadcházející důležité schůzky? Nemůžete spát? Chybí vám energie? Nemůžete se soustředit? Chcete posílit svou imunitu? Toužíte po zdravém prostředí doma i v kanceláři?Tato knížka je odborným a přehledným úvodem do pestrého světa rostlin a jejich léčivých účinků. Dozvíte se zde, jak:● rozpoznávat jednotlivé rostliny a jejich účinky,● zpracovávat léčivé byliny a koření,● připravovat bylinné masti, tinktury, sirupy, čaje a další jednoduché přírodní léky,● pečovat o rostliny a výrobky z nich,● využívat rostliny v péči o pleť a vlasy,● ozdravit pomocí rostlin interiér a mnoho dalšího.Naučte se víc využívat ozdravné působení přírody v každodenním životě. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Herbář - Zdraví z přírody - Brigit Anna McNeillová , Herbář (8dvd) - dvd (ect256)

Tajemství ve vaší hlavě aneb Co nevíte, že víte - Lenka Šnajdrová

Tajemství ve vaší hlavě aneb Co nevíte, že víte - Lenka Šnajdrová
Detail

Snad každému se občas přihodí, že se cítí špatně a neví proč. Nebo moc nerozumí tomu, co se rozhodl udělat. A třeba se i trápí, protože navzdory svému úsilí nedokáže dosáhnout toho, oč se snaží. Za tím vším může stát nevědomí – část naší mysli, která většinou zůstává skryta, a přesto mocně ovlivňuje naše životy. Promlouvá k nám ve snech, prostřednictvím nemocí, předtuch – a řadou dalších způsobů. Jak jí porozumět a jak se naučit využívat to, co nám občas nabízí? Kniha přináší řadu možností, které vám mohou pomoci. Nejprve zkoumá ty, jež si většina čtenářů běžně spojuje s psychologií, a potom i způsoby práce s myslí, které bývá zvykem dávat dohromady spíše s „nevědeckým“ přístupem (např. věštění, předtuchy, strašidla), kniha je však umožňuje využívat takovým způsobem, aby bylo možné se nařčení z „nevědeckosti“ vyhnout. Nabízí tak nejrůznější způsoby, jak porozumět svému nevědomí – a jak toto porozumění využít ke zlepšení vlastního života. Mgr. Lenka Šnajdrová vystudovala jednooborovou psychologii na FF MU Brno. Poté pracovala jako klinická psycholožka a v současnosti má soukromou psychoterapeutickou praxi v Mikulově. Absolvovala psychoterapeutický výcvik v analytické psychologii. V Portále vyšly její knihy Psychoterapie našich prababiček a Léčivý rodokmen – Jak prababičky ovlivňují náš život. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tajemství ve vaší hlavě aneb Co nevíte, že víte - Lenka Šnajdrová , Pohanka ve mlýně a v kuchyni: 151 receptů (80-238-5383-x)

Kuchyně mnoha tváří - Kopecký Jaroslav

Kuchyně mnoha tváří - Kopecký Jaroslav
Detail

Co se stane, když se řekne pizza, guláš, eintopf? Nebo rostbíf, pilaf, boršč? A co způsobí šuej-ču-žou, suši, tortilla či Sachrův dort? Nejspíš se dostaví libá představa chuťového zážitku a začnou se sbíhat sliny. Aby ne, když to jsou skvosty národních kuchyní, s nimiž jsme se mohli setkat při zahraničních cestách. A takových skvostů je mnohem více, jak se lze dočíst v této knize, jež je gastronomickým průvodcem po celém světě. Její autoři publicista Jaroslav Kopecký a kuchařský mistr Vladimír Suchý se spolu vypravili na průzkum do 43 zemí, atraktivních nejen kulturními památkami či přírodními krásami, ale i tradicí dobrého jídla. Propátrali, čím je ta která národní kuchyně proslulá, na čem si kde lze pochutnat a co by se rozhodně nemělo vynechat, chceme-li si z dálav přivézt co nejbohatší zážitky. A své vyprávění okořenili 166 labužnickými suvenýry v podobě receptů, abychom si po návratu domů mohli příjemné okamžiky kdykoliv připomenout - nejlépe typickou krmí. Gurmánským ochucením knihy jsou ilustrace od mistra kresleného humoru Jiřího Wintra alias Neprakty, jež bezpochyby budou pro mnohé konzumenty vítaným překvapením. (patro.cz)

Podobné produkty ako Kuchyně mnoha tváří - Kopecký Jaroslav , Tvaroh a čerstvé sýry ve zdravé kuchyni: sv.30 (80-85936-41-0)

Americká kuchyně v redukční variantě - Kalivoda Jaroslav

Americká kuchyně v redukční variantě - Kalivoda Jaroslav
Detail

Výhody i rizika americké kuchyně z obecně redukčního hlediska. 50 receptů na teplá i studená jídla respektujících pravidla správné výživy. Recepty jsou sestaveny tak, aby jídla byla co nejméně kalorická. Součástí každého receptu jsou údaje o obsahu tuku a energetické hodnotě. Recepty označené DIA, jsou vhodné i pro diabetiky. (patro.cz)

Podobné produkty ako Americká kuchyně v redukční variantě - Kalivoda Jaroslav , Samolepková příroda hmyz

Americká kuchyně v redukční variantě - Jaroslav Kalivoda

Americká kuchyně v redukční variantě - Jaroslav Kalivoda
Detail

Výhody i rizika americké kuchyně z obecně redukčního hlediska. 50 receptů na teplá i studená jídla respektujících pravidla správné výživy. Recepty jsou sestaveny tak, aby jídla byla co nejméně kalorická. Součástí každého receptu jsou údaje o obsahu tuku a energetické hodnotě. Recepty označené DIA, jsou vhodné i pro diabetiky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Americká kuchyně v redukční variantě - Jaroslav Kalivoda , Samolepková příroda koně

Herbář: Zdraví z přírody (978-80-7625-180-9)

Herbář: Zdraví z přírody (978-80-7625-180-9)
Detail

Kniha - autor Brigit Anna McNeillová, 208 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jste nervózní z nadcházející důležité schůzky? Nemůžete spát? Chybí vám energie? Nemůžete se soustředit? Chcete posílit svou imunitu? Toužíte po zdravém prostředí doma i v kanceláři? Tato knížka je odborným a přehledným úvodem do pestrého světa rostlin a jejich léčivých účinků. Dozvíte se zde, jak: rozpoznávat jednotlivé rostliny a jejich účinky, zpracovávat léčivé byliny a koření, připravovat bylinné masti, tinktury, sirupy, čaje a další jednoduché přírodní léky, pečovat o rostliny a výrobky z nich, využívat rostliny v péči o pleť a vlasy, ozdravit pomocí rostlin interiér a mnoho dalšího. Naučte se víc využívat ozdravné působení přírody v každodenním životě. (alza.cz)

Podobné produkty ako Herbář: Zdraví z přírody (978-80-7625-180-9) , Proč? příroda (9789463783156)

Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)

Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)
Detail

Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží, na sýry do Alp i do cukrárny na sladkosti (těšte se na crepes Suzette, meringue s levandulí, makronky, creme brulee, třešňový clafoutis, čokoládový fondant, tarte tatin…) Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít francouzské suroviny (od sýrů až po víno) a prozradíme i tipy, jak jíst a žít jako Francouzi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit) , Ohromující příroda (9789463998871)

Rodinné stříbro aneb Klenoty domácí kuchyně - Kamila Skopová

Detail

V roce 2003 vyšla kuchařská knížka s poněkud provokativním názvem ...ale máma to vařila líp! Přesto (anebo právě proto), že se lišila od současných velice výpravných barevných kuchařek, měla tato útlá knížka úspěch. Byly v ní kromě receptů a kresbiček i autorčiny pocity, vzpomínky na dětství, na všechny kulinářské informátory, zážitky z cest. Tím se literatura účelová, návodová stala současně i knížkou čtivou a díky drobným ilustracím i graficky zajímavou. Druhý díl, spíše jakési volné pokračování s názvem Rodinné stříbro přináší osvědčené recepty, tradované v rodinách autorčiných přátel z celé republiky a zčásti i zahraničí. Každá dobrá rodina má své rodinné stříbro – doslova i přeneseně. Jsou to nejen šperky po babičce, ale také různé rituály, úsloví a v neposlední řadě i oblíbené recepty, předávané z generace na generaci – někdy ovšem i zcela nově získané a dokonce vlastním riskováním objevené. Každá maminka, babička – a v poslední době i mnohý muž – vědí, že láska prochází žaludkem. Mají tedy v záloze dobrůtku, nad kterou se leckdy vyřeší drobné problémy, jejíž vůně rozežene občasné mráčky manželského soužití a nad naparáděným talířem se opět rozzáří sluníčko rodinné pohody. Kuchařka Rodinné stříbro vznikala vlastně spoluprací všech autorčiných přátel, kteří ochotně otvírali ony rodinné pokladnice a dávali nahlédnout do vyzkoušených a ověřených receptů. Autorka jim z celého srdce děkuje a přeje všem i sobě dobrou chuť. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rodinné stříbro aneb Klenoty domácí kuchyně - Kamila Skopová , Brainbox - příroda (5025822242037)

Dřevní houby v přírodě a kuchyni - Radomír Socha, Vít Aleš

Detail

Tato kniha je určena praktickým houbařům i všem zájemcům o užitečné dary přírody. Nabízí přehled u nás rostoucích jedlých a léčivých dřevních druhů hub, které lze najít nejen v lesích, ale i v městských parcích, alejích a sadech prakticky po celý rok. Seznamuje s dobou jejich výskytu a kromě toho učí, jak zcela bezpečně rozlišit tyto houby od některých podobných, avšak nejedlých či případně jedovatých druhů.Je koncipována tak, aby i bez použití složitých metod určování mohl každý zájemce snadno poznat vyobrazené jedlé a léčivé druhy dřevních hub a využít je pro kuchyňské i léčebné účely. Obsahuje barevný fotoatlas dřevních hub, včetně několika desítek druhů s léčivými účinky, jakož i informace potřebné k rozlišení některých dalších druhů hub. Především houbařské kulináře potěší obsáhlá houbařská kuchařka s fotografiemi pokrmů a různých specialit připravených z jedlých dřevních hub.Díky knize DŘEVNÍ HOUBY V PŘÍRODĚ A KUCHYNI se ani za nepříznivého ročního období a počasí nevrátíte ze svých houbařských výprav s prázdným košíkem. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dřevní houby v přírodě a kuchyni - Radomír Socha, Vít Aleš , Etiketa před 100 lety – aneb společenský katechismus – ve společnosti

Tajemství ve vaší hlavě: aneb Co nevíte, že víte (978-80-262-1791-6)

Tajemství ve vaší hlavě: aneb Co nevíte, že víte (978-80-262-1791-6)
Detail

Kniha - autor Lenka Šnajdrová, 224 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Snad každému se občas přihodí, že se cítí špatně a neví proč. Nebo moc nerozumí tomu, co se rozhodl udělat. A třeba se i trápí, protože navzdory svému úsilí nedokáže dosáhnout toho, oč se snaží. Za tím vším může stát nevědomí – část naší mysli, která většinou zůstává skryta, a přesto mocně ovlivňuje naše životy. Promlouvá k nám ve snech, prostřednictvím nemocí, předtuch – a řadou dalších způsobů. Jak jí porozumět a jak se naučit využívat to, co nám občas nabízí? Kniha přináší řadu možností, které vám mohou pomoci. Nejprve zkoumá ty, jež si většina čtenářů běžně spojuje s psychologií, a potom i způsoby práce s myslí, které bývá zvykem dávat dohromady spíše s „nevědeckým“ přístupem (např. věštění, předtuchy, strašidla), kniha je však umožňuje využívat takovým způsobem, aby bylo možné se nařčení z „nevědeckosti“ vyhnout. Nabízí tak nejrůznější způsoby, jak porozumět svému nevědomí... (alza.cz)

Podobné produkty ako Tajemství ve vaší hlavě: aneb Co nevíte, že víte (978-80-262-1791-6) , Námluvy komtesy gladioly aneb přistání ve skleníku - dvd (n02445)

Tajemství východu aneb To nejlepší z asijské kuchyně (Edice Apetit)

Tajemství východu aneb To nejlepší z asijské kuchyně (Edice Apetit)
Detail

Časopis Apetit loni uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské a francouzskou kuchyni přichází s knihou věnovanou kuchyni asijské. Těšte se na ohňostroj chutí, barev a vůní!"Koukali jsme pod hbité prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. "Výsledkem našeho snažení jsou ty nejúžasnější originální recepty, které nabízejí země jihovýchodní Asie od Barmy přes Thajsko, Vietnam a Čínu až po Indonésii a Koreu," dodává.Kniha je rozdělena do sedmi kapitol.Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak a kde nakupovat a použít exotické suroviny (od bylinek až po nejrůznější ochucovadla).Kapitoly:- Chuť pravé Asie(ty nejlepší autentické recepty: vietnamská polévka pho, suši, pekingská kachna, indonéská rýže nasi goreng...)- Hot & cold (saláty a polévky)- Dary země i moře (pokrmy s masem, rybami a dary moře: hovězí satay, kuřecí křídla po vietnamsku...)- Někdo to rád ostré (kari, chilli omáčka, marináda terijaki)- Wokování (pokrmu z woku)- Naplňte to! (čínské knedlíčky, taštičky, jarní závitky a rolky…)- Tááák sladké (dezerty, zmrzlina z čaje matcha) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tajemství východu aneb To nejlepší z asijské kuchyně (Edice Apetit) , Vánoční svátky o století zpátky aneb tradice vánoc v české kuchyni (978-80-873-1016-8)

Kuchyně mnoha tváří - Jaroslav Kopecký, Jiří Winter-Neprakta, Vladimír Suchý

Kuchyně mnoha tváří - Jaroslav Kopecký, Jiří Winter-Neprakta, Vladimír Suchý
Detail

Co se stane, když se řekne pizza, guláš, eintopf? Nebo rostbíf, pilaf, boršč? A co způsobí šuej-ču-žou, suši, tortilla či Sachrův dort? Nejspíš se dostaví libá představa chuťového zážitku a začnou se sbíhat sliny. Aby ne, když to jsou skvosty národních kuchyní, s nimiž jsme se mohli setkat při zahraničních cestách. A takových skvostů je mnohem více, jak se lze dočíst v této knize, jež je gastronomickým průvodcem po celém světě. Její autoři publicista Jaroslav Kopecký a kuchařský mistr Vladimír Suchý se spolu vypravili na průzkum do 43 zemí, atraktivních nejen kulturními památkami či přírodními krásami, ale i tradicí dobrého jídla. Propátrali, čím je ta která národní kuchyně proslulá, na čem si kde lze pochutnat a co by se rozhodně nemělo vynechat, chceme-li si z dálav přivézt co nejbohatší zážitky. A své vyprávění okořenili 166 labužnickými suvenýry v podobě receptů, abychom si po návratu domů mohli příjemné okamžiky kdykoliv připomenout - nejlépe typickou krmí. Gurmánským ochucením knihy jsou ilustrace od mistra kresleného humoru Jiřího Wintra alias Neprakty, jež bezpochyby budou pro mnohé konzumenty vítaným překvapením. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kuchyně mnoha tváří - Jaroslav Kopecký, Jiří Winter-Neprakta, Vladimír Suchý , Vzorný kinematograf haška jaroslava - dvd (9504)

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček - Roman Vaněk

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček - Roman Vaněk
Detail

Knižní bestseller "Poklady klasické čeké kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry ale i profesionální kuchaře. Kniha bezpečně zaujme své čelní místo v knihovně každého milovníka poctivé kuchyně. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček - Roman Vaněk , Hravá příroda: příroda nikdy nespí (978-80-7585-029-4)

Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)

Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3)
Detail

Kniha - 164 stran, česky, pevná bez přebalu matná Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Bon appétit!: aneb Lekce francouzské kuchyně (978-80-87575-09-3) , Herbář (978-80-762-5180-9)

Slovensko tajuplná príroda - Košťál Jaroslav

Slovensko tajuplná príroda - Košťál Jaroslav
Detail

Obrazovou prechádzkou prírodnou krajinou Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a environmentalistu Jaroslava Košťála pod názvom Slovensko - tajuplná príroda. Ako už napovedá názov, autor sa snaží svojím fotoaparátom priblížiť čitateľom čarovné a tajomné prírodné zákutia Slovenska a poukázať prostredníctvom viac ako 200 nádherných fotografií aj na symbiózu človeka a prírodnej krajiny. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré dokumentujú jednotlivé zábery. (patro.cz)

Podobné produkty ako Slovensko tajuplná príroda - Košťál Jaroslav , Samolepková příroda domácí zvířata

Slovensko tajuplná príroda - Jaroslav Košťál

Slovensko tajuplná príroda - Jaroslav Košťál
Detail

Obrazovou prechádzkou prírodnou krajinou Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a environmentalistu Jaroslava Košťála pod názvom Slovensko - tajuplná príroda. Ako už napovedá názov, autor sa snaží svojím fotoaparátom priblížiť čitateľom čarovné a tajomné prírodné zákutia Slovenska a poukázať prostredníctvom viac ako 200 nádherných fotografií aj na symbiózu človeka a prírodnej krajiny. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré dokumentujú jednotlivé zábery. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Slovensko tajuplná príroda - Jaroslav Košťál , Samolepková knížka příroda (8595593831077)

Pohádky Matky přírody - Jaroslava Lainesová

Pohádky Matky přírody - Jaroslava Lainesová
Detail

Proč medvědi v zimě spí? Proč kopřiva pálí? Proč kukačka nemá hnízdo? Odpovědět na zvídavé dětské otázky vám pomohou poutavé příběhy z této knihy. Vypráví dětem o tom, kolik námahy musí Matka příroda vynaložit, aby vše fungovalo tak, jak má. Zvířata ani rostliny jí ale práci vůbec neusnadňují, naopak, neustále musí řešit jejich menší i větší potíže. Protože je však Matka příroda moudrá víla, vždy najde taková řešení, aby všichni její svěřenci byli spokojení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pohádky Matky přírody - Jaroslava Lainesová , V datech příroda (8595593826530)

Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Olša Jaroslav

Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Olša Jaroslav
Detail

U nás malajsijská kuchařka dosud nevyšla. Tato knížka nabízí čtenáři možná první setkání s Malajsií a seznamuje uživatele se zvláštnostmi a exotickými jídly všech částí této krásné tropické země. Poutavý úvod také čtenáře zasvětí do kultury a zvyklostí spojených s vařením a stolováním v Malajsii. V hlavní části knihy najde milovník asijské kuchyně 50 originálních předpisů, pečlivě vybraných tak, aby je mohl použít také doma a ze surovin dosažitelných i mimo Asii. Kniha vychází v česko-anglické verzi. This is the first time that a Malaysian cookbook is published in the Czech Republic. The book might be readers’ first encounter with Malaysia and it presents the uniqueness of Malaysian dishes from all parts of this beautiful tropical country. In the main part of the book, the lover of the Asian cuisine can find 50 original recipes, selected carefully so that they can be prepared at home while using ingredients available outside Asia. (patro.cz)

Podobné produkty ako Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Olša Jaroslav

Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Jaroslav Olša

Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Jaroslav Olša
Detail

U nás malajsijská kuchařka dosud nevyšla. Tato knížka nabízí čtenáři možná první setkání s Malajsií a seznamuje uživatele se zvláštnostmi a exotickými jídly všech částí této krásné tropické země. Poutavý úvod také čtenáře zasvětí do kultury a zvyklostí spojených s vařením a stolováním v Malajsii. V hlavní části knihy najde milovník asijské kuchyně 50 originálních předpisů, pečlivě vybraných tak, aby je mohl použít také doma a ze surovin dosažitelných i mimo Asii. Kniha vychází v česko-anglické verzi. This is the first time that a Malaysian cookbook is published in the Czech Republic. The book might be readers' first encounter with Malaysia and it presents the uniqueness of Malaysian dishes from all parts of this beautiful tropical country. In the main part of the book, the lover of the Asian cuisine can find 50 original recipes, selected carefully so that they can be prepared at home while using ingredients available outside Asia. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Jaroslav Olša

Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0)

Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0)
Detail

Kniha - 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná "Koukali jsme pod hbité prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. "Výsledkem našeho snažení jsou ty nejúžasnější originální recepty, které nabízejí země jihovýchodní Asie od Barmy přes Thajsko, Vietnam a Čínu až po Indonésii a Koreu," dodává. Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak a kde nakupovat a použít exotické suroviny (od bylinek až po nejrůznější ochucovadla). Kapitoly: Chuť pravé Asie (ty nejlepší autentické recepty: vietnamská polévka pho, suši, pekingská kachna, indonéská rýže nasi goreng...) Hot & cold (saláty a polévky) Dary země i moře (pokrmy s masem, rybami a dary moře: hovězí satay, kuřecí... (alza.cz)

Podobné produkty ako Tajemství Východu: aneb To nejlepší z asijské kuchyně (978-80-87575-13-0)

Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni - Kamila Skopová

Detail

Když jsme obdrželi milý rukopis Kamily Skopové v roce 2004, netušili jsme, jakou tradici vánočních knížek s ním otevíráme. Od té doby vychází tato drobná knížka téměř každoročně ve stále se zvyšujícím nákladu. Čím si Vánoční svátky získaly zájem čtenářů? – Vánoční publikace Kamily Skopové (1944), výtvarnice a folkloristky, žijící v malé roubence na Vysočině u Hlinska, zpřítomňuje atmosféru českých Vánoc skrze téma, jež je v rámci vánočních zvyků dodnes u nás nejživější – tj. téma sváteční kuchyně. V poutavě psaném povídání o tom, co servírovali naši předci na vánoční stůl, s jakými zvyky a tradicemi, najdeme i praktické vánoční recepty, aktualizované na dnešní běžně dostupné suroviny. Knížku doprovází autorka jemnými ilustracemi. Není tedy divu, že na Vánoční svátky navázala postupně celá série autorčiných knížek, mapující svátky a obyčeje velikonoční, rodinné a také svět dětských her a radostí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni - Kamila Skopová

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy: aneb dědictví našich babiček (978-80-87737-50-7)

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy: aneb dědictví našich babiček (978-80-87737-50-7)
Detail

Kniha - autor Roman Vaněk, 216 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Knižní bestseller "Poklady klasické čeké kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry ale i profesionální kuchaře. Kniha bezpečně zaujme své čelní místo v knihovně každého milovníka poctivé kuchyně. (alza.cz)

Podobné produkty ako Kouzlo kuchyně Čech a Moravy: aneb dědictví našich babiček (978-80-87737-50-7)

Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni - Kamila Skopová - e-kniha

Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni - Kamila Skopová - e-kniha
Detail

eBook:,Když jsme obdrželi milý rukopis Kamily Skopové v roce 2004, netušili jsme, jakou tradici vánočních knížek s ním otevíráme. Od té doby vychází tato drobná knížka téměř každoročně ve stále se zvyšujícím nákladu. Čím si Vánoční svátky získaly zájem čtenářů? - Vánoční publikace Kamily Skopové (1944), výtvarnice a folkloristky, žijící v malé roubence na Vysočině u Hlinska, zpřítomňuje atmosféru českých Vánoc skrze téma, jež je v rámci vánočních zvyků dodnes u nás nejživější - tj. téma sváteční kuchyně. V poutavě psaném povídání o tom, co servírovali naši předci na vánoční stůl, s jakými zvyky a tradicemi, najdeme i praktické vánoční recepty, aktualizované na dnešní běžně dostupné suroviny. Knížku doprovází autorka jemnými ilustracemi. Není tedy divu, že na Vánoční svátky navázala postupně celá série autorčiných knížek, mapující svátky a obyčeje velikonoční, rodinné a také svět dětských her a radostí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni - Kamila Skopová - e-kniha

30 minut v kuchyni: Chutně, snadno a bez námahy aneb více než 80 receptů, se kterými si v kuchyni o (978-80-88387-69-5)

30 minut v kuchyni: Chutně, snadno a bez námahy aneb více než 80 receptů, se kterými si v kuchyni o (978-80-88387-69-5)
Detail

Kniha - 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Úplně normální kuchařka pro úplně normální lidi. Taková je tato kniha! Rychle. Levně. Chutně. Jednoduše. Přesně tak vás naučíme vařit! Přidejte se k více než 150 000 kuchařů a kuchařek, kteří již vaří se značkou 30 minut v kuchyni. Nová publikace plná jedinečných dokonalých receptů z normálních surovin je tady. •Máte rádi jídlo, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? •Chcete si chodit si do kuchyně odpočinout •Vařit z jednoduchých surovin, které snadno seženete v běžném obchodě? •Nemáte bezedný rozpočet, ale chcete si dopřávat super jídlo za super ceny? Všech 80 receptů z této kuchařky hravě zvládne i začátečník a vystačíte si se surovinami z běžné sámošky. Vsadíme se, že kamkoliv zabodnete prst na tom si pochutná celá rodina. Protože jídlo musí dobře chutnat. Všechny recepty jsou navíc připraveny tak, aby šetřily nejen váš čas, ale také peněženku. Protože levně, nemusí... (alza.cz)

Podobné produkty ako 30 minut v kuchyni: Chutně, snadno a bez námahy aneb více než 80 receptů, se kterými si v kuchyni o (978-80-88387-69-5)

Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni (978-80-873-1016-8)

Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni (978-80-873-1016-8)
Detail

Elektronická kniha - autor Kamila Skopová, 56 stran Když jsme obdrželi milý rukopis Kamily Skopové v roce 2004, netušili jsme, jakou tradici vánočních knížek s ním otevíráme. Od té doby vychází tato drobná knížka téměř každoročně ve stále se zvyšujícím nákladu. Čím si Vánoční svátky získaly zájem čtenářů? - Vánoční publikace Kamily Skopové (1944), výtvarnice a folkloristky, žijící v malé roubence na Vysočině u Hlinska, zpřítomňuje atmosféru českých Vánoc skrze téma, jež je v rámci vánočních zvyků dodnes u nás nejživější - tj. téma sváteční kuchyně. V poutavě psaném povídání o tom, co servírovali naši předci na vánoční stůl, s jakými zvyky a tradicemi, najdeme i praktické vánoční recepty, aktualizované na dnešní běžně dostupné suroviny. Knížku doprovází autorka jemnými ilustracemi. Není tedy divu, že na Vánoční svátky navázala postupně celá série autorčiných knížek, mapující svátky a obyčeje velikonoční, rodinné a také svět dětských her a radostí. Detaily knihy: (alza.cz)

Podobné produkty ako Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni (978-80-873-1016-8)

Okouzleni přírodou, okouzleni lovem - Václav Chaloupek, Jaroslav Vogeltanz

Detail

Výpravná publikace nemá svými rozměry a kvalitou zpracování na současném českém knižním trhu konkurenci. Na 230 velkoformátových fotografiích je zachycen život v české přírodě od jara do podzimu a neopakovatelná atmosféra mysliveckých lovů a honů. Fotograf Jaroslav Vogeltanz (držitel fotografické ceny časopisu National Geographic v kategorii Zvířata v roce 2007 - oceněný snímek je v knize použit) pracoval na publikaci několik let a navštívil desítky lokalit od Beskyd po Šumavu. Jeho snímky doplnil známý filmař Václav Chaloupek osobně laděnými texty, ve kterých se vyznává ze své lásky k české přírodě a myslivosti. Publikace je v českém i anglickém jazyce. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Okouzleni přírodou, okouzleni lovem - Václav Chaloupek, Jaroslav Vogeltanz

Evoluční tání aneb o původu rodů - Flegr Jaroslav

Evoluční tání aneb o původu rodů - Flegr Jaroslav
Detail

Kniha volně navazuje na předchozí dílo Zamrzlá evoluce aneb Je to jinak, pane Darwin a představuje teorii zamrzlé evoluce poprvé v celé šíři. Jak mohou podle této teorie pohlavně se rozmnožující druhy evolučně odpovídat na přirozený i umělý výběr? A co se děje pak? Proč se tempo evoluce postupně snižuje? Zatímco před půl miliardou let v kambriu vznikaly celé nové tělní plány a tedy i nové kmeny živočichů, a o 50 milionů let později alespoň nové třídy, později už k tak významným událostem nikdy nedocházelo. Kniha ukazuje, že teorie zamrzlé evoluce dokáže vysvětlit množství jevů, se kterými se tradiční evoluční teorie nedokázaly vypořádat. Kniha je určena jak pro odborníky, tak pro laickou veřejnost. (patro.cz)

Podobné produkty ako Evoluční tání aneb o původu rodů - Flegr Jaroslav

Banka zapomenutých osudů aneb Olšanské střípky - Jaroslav Fritsch

Banka zapomenutých osudů aneb Olšanské střípky - Jaroslav Fritsch
Detail

Kniha je malou upomínkou na některé vybrané muže i ženy, významné osobnosti i prosté lidi, z nichž každý svým malým kouskem skládal mozaiku obrazu někdejší společnosti a jejichž životy překotný rozvoj civilizace odsunul a zasypal moderními naplaveninami. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Banka zapomenutých osudů aneb Olšanské střípky - Jaroslav Fritsch

Evoluční tání aneb o původu rodů - Jaroslav Flegr

Evoluční tání aneb o původu rodů - Jaroslav Flegr
Detail

Kniha volně navazuje na předchozí dílo Zamrzlá evoluce aneb Je to jinak, pane Darwin a představuje teorii zamrzlé evoluce poprvé v celé šíři. Jak mohou podle této teorie pohlavně se rozmnožující druhy evolučně odpovídat na přirozený i umělý výběr? A co se děje pak? Proč se tempo evoluce postupně snižuje? Zatímco před půl miliardou let v kambriu vznikaly celé nové tělní plány a tedy i nové kmeny živočichů, a o 50 milionů let později alespoň nové třídy, později už k tak významným událostem nikdy nedocházelo. Kniha ukazuje, že teorie zamrzlé evoluce dokáže vysvětlit množství jevů, se kterými se tradiční evoluční teorie nedokázaly vypořádat. Kniha je určena jak pro odborníky, tak pro laickou veřejnost. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Evoluční tání aneb o původu rodů - Jaroslav Flegr

Černé barety aneb Prázdniny v zeleném - Jaroslav Holík

Černé barety aneb Prázdniny v zeleném - Jaroslav Holík
Detail

Léta strávená v armádě, přinášela mladým mužům řadu strastí spojených s tvrdým vojenským režimem. Snad proto, po skončení vojenské služby, muži na toto období rádi vzpomínají. Kniha „Černé barety“ tematicky navazuje na Švandrlíkovy „Černé barony.“ V sedmdesátých letech pracovní tábory sice už nebyly, ale i v této době docházelo k příhodám smutným i humorným. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Černé barety aneb Prázdniny v zeleném - Jaroslav Holík

Milý Micíku, aneb Covid v Kocourkově - Jaroslav Flegr

Detail

Jak se pozná „hodný“ a „zlý“ virus? Proč viry mutují, a můžeme to my, jejich lidští hostitelé, nějak ovlivnit? Jak to, že s počty nakažených se dlouho zdánlivě nic neděje, načež náhle a prudce vyskočí na několikanásobek? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá známý biolog Jaroslav Flegr ve svých internetových článcích tak, aby jim rozuměl nejen jeho kocourek Micík, ale především lidští čtenáři. S humorem pojaté výklady o zákonitostech epidemie a návody, jak ji zvládnout, doplňují aktuální komentáře a rozhovory, které Micík se svým majitelem vedl. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Milý Micíku, aneb Covid v Kocourkově - Jaroslav Flegr

30 minut v kuchyni - Levně, rychle a s chutí aneb více než 80 receptů, které šetří peníze i čas

Detail

Úplně normální kuchařka pro úplně normální lidi. Taková je tato kniha! Rychle. Levně. Chutně. Jednoduše. Přesně tak vás naučíme vařit! Přidejte se k více než 150 000 lidí, kteří již vaří se značkou 30 minut v kuchyni. Nová publikace plná jedinečných, dokonalých receptů z normálních surovin je tady. Máte rádi jídlo, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Chcete si chodit si do kuchyně odpočinout Vařit z jednoduchých surovin, které snadno seženete v běžném obchodě? Nemáte bezedný rozpočet, ale chcete si dopřávat super jídlo za super ceny? Všech 80 receptů z této kuchařky hravě zvládne i začátečník a vystačíte si se surovinami z běžné sámošky. Vsadíme se, že kamkoliv zabodnete prst na tom si pochutná celá rodina. Protože jídlo musí dobře chutnat. Všechny recepty jsou navíc připraveny tak, aby šetřily nejen váš čas, ale také peněženku. Protože levně, nemusí znamenat lacině. Recepty jsou rozděleny do přehledných kapitol. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 30 minut v kuchyni - Levně, rychle a s chutí aneb více než 80 receptů, které šetří peníze i čas

30 minut v kuchyni - Rychle, jednoduše a bez nádobí aneb 95 chutných receptů pro všechny, kteří nemají čas vařit

Detail

Novou značku od známých autorů na sociálních sítích sledují za několik měsíců již stovky tisíc lidí. Nyní přichází první kuchařka, jejíž cíl je jasný. Vařit rychlá, snadná, levná a přitom dokonale chutnající jídla. Přípravou jídel z knihy nestrávíte v kuchyni déle než 30 minut. Tyto recepty budou sklízet chválu mezi rodinnými jedlíky, přáteli i sousedy. Budou vás bavit, budou vám chutnat a budete se k nim vracet.•Chcete si pochutnat, ale na dlouhé vyváření vás neužije?•Chybí vám inspirace na levná, snadná a dokonalá jídla?•Nemáte v malíku složité kuchařské techniky a manévry?Tak to jste na správné adrese!•Vyhlašte konec složitému a zdlouhavému vaření!•Řekněte NE objednávání drahých jídel v restauracích.•Řekněte ANO jednoduchým postupům, které zvládne úplně každý•Řekněte ANO výborně chutnajícím jídlům, na kterých si pochutná celá rodina•Řekněte ANO pokrmům, které nezruinují vaši peněženkuV kuchařce najdete 95 receptů rozdělených do přehledných kapitol.V sekci “Snídaně” najdete recepty pro dokonalá a voňavá rána, která vás nabijí energií.S kapitolou “Nápoje” namícháte dokonalé alko i nealko drinky. Osvěžující i takové, které vás zahřejí.Kapitola “Hlavní jídla” přináší masová i bezmasá jídla a naučí vás jíst hezky česky, ale i originálně a cizokrajně.Nechybí ani sekce “Polévky”, bez kterých by to nešlo. Naučte se ty nejlepší z nejlepších.Připravte párty roku, perfektní narozeninovou oslavu i nejlepší grilovačku díky kapitole “Pohoštění”.Honí vás mlsná? Kategorie “Pečení” nabízí návody na dezerty, které vás okouzlí svou chutí a totálně ohromí svou jednoduchostí.Už vaříte? Ne? Na co ještě čekáte? S chutí do toho, do půl je hotovo! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 30 minut v kuchyni - Rychle, jednoduše a bez nádobí aneb 95 chutných receptů pro všechny, kteří nemají čas vařit

Pohádky Matky přírody - Miroslava Kolářová Šulcová, Jaroslava Lainesová - e-kniha

Pohádky Matky přírody - Miroslava Kolářová Šulcová, Jaroslava Lainesová - e-kniha
Detail

eBook:,Proč medvědi v zimě spí? Proč kopřiva pálí? Proč kukačka nemá hnízdo? Odpovědět na zvídavé dětské otázky vám pomohou poutavé příběhy z této knihy. Vypráví dětem o tom, kolik námahy musí Matka příroda vynaložit, aby vše fungovalo tak, jak má. Zvířata ani rostliny jí ale práci vůbec neusnadňují, naopak, neustále musí řešit jejich menší i větší potíže. Protože je však Matka příroda moudrá víla, vždy najde taková řešení, aby všichni její svěřenci byli spokojení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pohádky Matky přírody - Miroslava Kolářová Šulcová, Jaroslava Lainesová - e-kniha

Člověk v drsné přírodě - Průvodce přežitím - Jaroslav Pavlíček, Vojtěch Zeman

Detail

Příručka Jaroslava Pavlíčka obsahuje poznatky mnohokrát ověřené v praxi, nasbírané za více než padesát let. Měla by sloužit skupinám, které připravují výpravy na problematická místa Země a drsnější podmínky si vybírají dobrovolně, i trosečníkům, kteří se do drsné přírody dostanou nechtěně, proti své vůli. Člověk v drsné přírodě přináší zásadní informace, jejichž znalost může rozhodnout o přežití. Kniha byla přeložena do angličtiny, němčiny a čínštiny a zaznamenala přes sto tisíc prodaných výtisků. 9. vydání (2. u nakl. 65.POLE) je doplněno nejnovějšími poznatky z let 2015 až 2017. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Člověk v drsné přírodě - Průvodce přežitím - Jaroslav Pavlíček, Vojtěch Zeman

Provídky: eseje na pomezí vědy a filozofie přírody - Jaroslav Šesták

Detail

Sbírka esejí představuje souborné dílo sestavené po mnoha letech předchozích úvah, zápisků a reflexí odrážejících autorův široký záběr nejen na poli vědy ale i v literatuře, umění, fotografii a vůbec všeho, co si člověk může představit uskutečnitelným. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Provídky: eseje na pomezí vědy a filozofie přírody - Jaroslav Šesták

Průvodce českou společností aneb hvězdy trochu jinak - Tatek Jaroslav

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni (978-80-7546-173-5), Alchymie bylin: Přírodní lékárna ve vaší kuchyni (978-80-264-2152-8), Tajemství ve vaší hlavě: aneb Co nevíte, že víte (978-80-262-1791-6), Šťastné blues aneb Z deníku Jaroslava Ježka (978-80-204-4569-8), Špalda a ječmen ve zdravé kuchyni (80-85936-44-5), Stovka Jaroslava Haška (), Svět Jaroslava Ježka (), Povídky Jaroslava Haška, Psychopat ve vaší posteli: Manipulace a psychický teror ve vztahu (978-80-262-1578-3), Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě (), Ve stopách Rychlých šípů: Příběhy klubů Jaroslava Foglara (978-80-904640-2-5), Vzpomínání na Jaroslava Ježka (), Portrét básníka Jaroslava Seiferta (), Herbář (8DVD) - DVD (ECT256), Pohanka ve mlýně a v kuchyni: 151 receptů (80-238-5383-X), Tvaroh a čerstvé sýry ve zdravé kuchyni: sv.30 (80-85936-41-0), Samolepková příroda Hmyz , Samolepková příroda Koně , Proč? Příroda (9789463783156), Ohromující příroda (9789463998871), BrainBox - příroda (5025822242037), Etiketa před 100 lety – aneb Společenský katechismus – Ve společnosti, Námluvy komtesy Gladioly aneb Přistání ve skleníku - DVD (N02445), Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni (978-80-873-1016-8), Vzorný kinematograf Haška Jaroslava - DVD (9504), Hravá příroda: Příroda nikdy nespí (978-80-7585-029-4), Herbář (978-80-762-5180-9), Samolepková příroda Domácí zvířata , Samolepková knížka Příroda (8595593831077), V datech Příroda (8595593826530)