Dys...jak se učí chlapci a jak děvčata

Produkt Dys...jak se učí chlapci a jak děvčata sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Dys...jak se učí chlapci a jak děvčata upraviť a produkt hľadať znova.

Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata

Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata
Detail

Proč potřebují chlapci pohyb a děvčata se lépe učí jazyky? Proč okolo 80% dětí s tzv. poruchami učení jsou chlapci? Autorka v této knize představuje nejnovější výsledky výzkumů a ukazuje, proč by měli učitelé a pedagogové brát ohled na pohlaví dětí. A nejen to - toto hledisko by měli chápat i jako jedno z nejdůležitějších. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata , Dys...jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6)

Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata - Birkenbihlová Vera F.

Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata - Birkenbihlová Vera F.
Detail

Proč potřebují chlapci pohyb a děvčata se lépe učí jazyky? Proč okolo 80% dětí s tzv. poruchami učení jsou chlapci? Autorka v této knize představuje nejnovější výsledky výzkumů a ukazuje, proč by měli učitelé a pedagogové brát ohled na pohlaví dětí. A nejen to - toto hledisko by měli chápat i jako jedno z nejdůležitějších. (patro.cz)

Podobné produkty ako Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata - Birkenbihlová Vera F. , Jak se děti učí hrou (80-247-0815-9)

Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6)

Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6)
Detail

Kniha -, česky, pevná bez přebalu lesklá Proč potřebují chlapci pohyb a děvčata se lépe učí jazyky? Proč okolo 80% dětí s tzv. poruchami učení jsou chlapci? Autorka v této knize představuje nejnovější výsledky výzkumů a ukazuje, proč by měli učitelé a pedagogové brát ohled na pohlaví dětí. A nejen to - toto hledisko by měli chápat i jako jedno z nejdůležitějších. (alza.cz)

Podobné produkty ako Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6) , Jak se učitelé učí (978-80-210-8462-9)

Počítání Jak se učí slůně?

Počítání Jak se učí slůně?
Detail

Zvídavé slůně chce všechno umět první, a tak opustí stádo a vydá se do světa, aby se naučilo počítat. Při jeho putování se mohou malí čtenáři spolu s ním naučit počítat od jedné do deseti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Počítání Jak se učí slůně? , Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, a-ž (978-80-748-2222-3)

Jak se učí učitelé? - Vogel Walter

Jak se učí učitelé? - Vogel Walter
Detail

Autor publikace Dr. Walter Vogel nabízí učitelům praktické rady a doporučení, které mohou přispět k usnadnění jejich pracovního života, včetně takových záležitostí, jako je snadnější zapamatování si jmen a obličejů kolegů z učitelského sboru a žáků nebo lepší orientace v zasedacím pořádku. Učitelé najdou vybrané poznatky z výzkumu mozku a psychologie učení, které jim pomohou zefektivnit jejich práci. Dozvědí se, za jakých předpokladů probíhá proces učení optimálně, tj. s co nejmenším úsilím a s trvalým úspěchem, jak napomáhat rozvoji a zlepšování paměti, jak kódovat abstraktní informace do obrazů, jaké existují druhy zábran učení, jak zacházet s chybou nebo jak využívat humoru pro potřeby učení. Čtenářům jsou prezentovány nejrůznější techniky, postupy, „triky" a mnemotechnické pomůcky, které mohou učitelům zjednodušit jejich každodenní pracovní život. Jsou zde rovněž uvedena tři zlatá pravidla pro výuku, jejichž respektování výrazně zvyšuje úspěšnost vyučování. Veškeré techniky jsou nejenom teoreticky odůvodněny, ale také srozumitelně vysvětleny na příkladu fiktivní školní třídy. (patro.cz)

Podobné produkty ako Jak se učí učitelé? - Vogel Walter , Jak se zbavit starostí a začít žít ()

Jak se učí poezie - Václav Jindráček - e-kniha

Detail

eBook: Jak učitelé a žáci přistupují k poezii? Kniha vychází z dat, která byla mezi lety 2013 a 2021 získána pozorováním a nahrávkami výuky na základních a středních školách. V bohatě rozvrstveném materiálu jsou popsány různé typy mluvených projevů, které pronášejí učitelé a žáci, když hodnotí poezii a vytvářejí její metatextový obraz: na jedné straně jsou mytizující soudy, mnohdy vyvolané potřebou vytvořit představu o jasné kategorizaci literární produkce, na straně druhé se ocitají výroky, které rozrušují tyto vžité představy a v posuzování básnických textů připouštějí nesnadnou a nesamozřejmou uchopitelnost jejich významu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se učí poezie - Václav Jindráček - e-kniha , Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření ()

Jak se učí poezie - Výzkum literární výchovy v české škole - Václav Jindráček

Detail

Jak učitelé a žáci přistupují k poezii? Kniha vychází z dat získaných pozorováním a nahrávkami výuky na základních a středních školách. V bohatě rozvrstveném materiálu jsou popsány různé typy mluvených projevů, které pronášejí učitelé a žáci, když hodnotí poezii a tvoří její metatextový obraz: na jedné straně jsou mytizující soudy, mnohdy vyvolané potřebou vytvořit představu o jasné kategorizaci literární produkce, na straně druhé se ocitají výroky, které rozrušují tyto vžité představy a v posuzování básnických textů připouštějí nesnadnou a nesamozřejmou uchopitelnost jejich významu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se učí poezie - Výzkum literární výchovy v české škole - Václav Jindráček , Jak se oblékají princezny koně a poníci

Jak se učí učitelé?: Tipy a triky pro každodenní život učitelů (978-80-7238-851-6)

Jak se učí učitelé?: Tipy a triky pro každodenní život učitelů (978-80-7238-851-6)
Detail

Kniha - autor Walter Vogel, 112 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Autor publikace Dr. Walter Vogel nabízí učitelům praktické rady a doporučení, které mohou přispět k usnadnění jejich pracovního života, včetně takových záležitostí, jako je snadnější zapamatování si jmen a obličejů kolegů z učitelského sboru a žáků nebo lepší orientace v zasedacím pořádku. Učitelé najdou vybrané poznatky z výzkumu mozku a psychologie učení, které jim pomohou zefektivnit jejich práci. Dozvědí se, za jakých předpokladů probíhá proces učení optimálně, tj. s co nejmenším úsilím a s trvalým úspěchem, jak napomáhat rozvoji a zlepšování paměti, jak kódovat abstraktní informace do obrazů, jaké existují druhy zábran učení, jak zacházet s chybou nebo jak využívat humoru pro potřeby učení. Čtenářům jsou prezentovány nejrůznější techniky, postupy, „triky" a mnemotechnické pomůcky, které mohou učitelům zjednodušit jejich každodenní pracovní život. Jsou zde rovněž uvedena tři zlatá... (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se učí učitelé?: Tipy a triky pro každodenní život učitelů (978-80-7238-851-6) , Jak se dělá chalupa

Mluvnice současné češtiny I - Jak se píše a jak se mluví - Eva Stejskalová

Detail

Předkládaná Mluvnice současné češtiny autorů působících na různých ústavech Univerzity Karlovy je po téměř patnácti letech novým pokusem o stručný a srozumitelný popis našeho mateřského jazyka. Mluvnice je koncipována jako dvoudílná, přičemž první díl zahrnuje poučení mj. o zvukové stránce jazyka, slovní zásobě, slovotvorbě, tvarosloví, stylistice a psací soustavě (druhý díl pak bude věnován větné skladbě). Jako vůbec první popis svého druhu se mluvnice pokouší systematicky zachycovat rozdíl mezi mluvenou a psanou češtinou, a to na základě rozsáhlých dat z Českého národního korpusu (www.korpus.cz). Výsledkem je materiálově založená moderní publikace, která nepodává obraz o tom, jak by jazyk vypadat měl, ale o tom, jak skutečně mluvíme a píšeme. Čtenář si tak může sám udělat obrázek o tom, jaké způsoby vyjadřování jsou obvyklé a vhodné pro určitou situaci a které prostředky jsou naopak nevšední či v daném kontextu nepreferované. Ve druhém vydání doznal text Mluvnice současné češtiny 1 jen minimum změn. Nejpodstatnější odlišností oproti edici předchozí je inovovaná grafická podoba celé knihy. Vedle toho bylo provedeno několik spíše drobnějších korekcí v textu samotném (opravy některých formulací). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mluvnice současné češtiny I - Jak se píše a jak se mluví - Eva Stejskalová , Jak se dělá zoo ()

A jak se vám líbím teď? - Bourne Holly

A jak se vám líbím teď? - Bourne Holly
Detail

Tori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky — a to je jí teprve třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nespala. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný… Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee — jediného člověka, který nad vším tím blázněním taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě udělala… (patro.cz)

Podobné produkty ako A jak se vám líbím teď? - Bourne Holly , Jak jsem se zbláznila

Jak se dělá chlapec - Ludvík Vaculík

Jak se dělá chlapec - Ludvík Vaculík
Detail

Román o vztahu muže k ženě mladší o celou generaci vzbudil mezi českými čtenáři rozruch. První část vypráví o tom, jak se chlapec dělá..., druhá o tom, jak se dělá, až se narodí a roste. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se dělá chlapec - Ludvík Vaculík , Jak se hladí duše ()

Viry vědomí a jak se jim bránit - Sun Light

Viry vědomí a jak se jim bránit - Sun Light
Detail

Takzvané viry vědomí, podobně jako počítačové viry, napadají psychiku. Překrucují vnímání a emoce, zkreslují motivy, sebehodnocení a cíle, vyvolávají chorobné závislosti a depresivní stavy, oslabují intelekt i paměť, vyvolávají psychická onemocnění. Popisují se zde základní typy těchto virů, principy jejich šíření a příznaky působení i účinné metody, jak je i následky jejich negativního působení zneškodnit. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Viry vědomí a jak se jim bránit - Sun Light , Jak se těží miliardy?

Viry vědomí a jak se jim bránit - Light Sun

Viry vědomí a jak se jim bránit - Light Sun
Detail

Takzvané viry vědomí, podobně jako počítačové viry, napadají psychiku. Překrucují vnímání a emoce, zkreslují motivy, sebehodnocení a cíle, vyvolávají chorobné závislosti a depresivní stavy, oslabují intelekt i paměť, vyvolávají psychická onemocnění. Popisují se zde základní typy těchto virů, principy jejich šíření a příznaky působení i účinné metody, jak je i následky jejich negativního působení zneškodnit. (patro.cz)

Podobné produkty ako Viry vědomí a jak se jim bránit - Light Sun , Dívej se, jak padám

Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha

Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha
Detail

eBook:,Předkládaná Mluvnice současné češtiny autorů působících na různých ústavech Univerzity Karlovy je po téměř patnácti letech novým pokusem o stručný a srozumitelný popis našeho mateřského jazyka. Mluvnice je koncipována jako dvoudílná, přičemž první díl zahrnuje poučení mj. o zvukové stránce jazyka, slovní zásobě, slovotvorbě, tvarosloví, stylistice a psací soustavě (druhý díl pak bude věnován větné skladbě). Jako vůbec první popis svého druhu se mluvnice pokouší systematicky zachycovat rozdíl mezi mluvenou a psanou češtinou, a to na základě rozsáhlých dat z Českého národního korpusu (www.korpus.cz). Výsledkem je materiálově založená moderní publikace, která nepodává obraz o tom, jak by jazyk vypadat měl, ale o tom, jak skutečně mluvíme a píšeme. Čtenář si tak může sám udělat obrázek o tom, jaké způsoby vyjadřování jsou obvyklé a vhodné pro určitou situaci a které prostředky jsou naopak nevšední či v daném kontextu nepreferované.Ve druhém vydání doznal text Mluvnice současné češtiny 1 jen minimum změn. Nejpodstatnější odlišností oproti edici předchozí je inovovaná grafická podoba celé knihy. Vedle toho bylo provedeno několik spíše drobnějších korekcí v textu samotném (opravy některých formulací). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mluvnice současné češtiny I. Jak se píše a jak se mluví - Václav Cvrček - e-kniha , Jak se co dělá

A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha

A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha
Detail

eBook:,Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozadu. Tori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky – a to je jí teprve něco málo přes třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nic neměla. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný... Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee – jediného člověka, který nad vším tím bláznovstvím taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě udělala... Autentická a vtipná kniha, se kterou se určitě ztotožníte. Já jsem to taky všechno prožila. Bridget Jonesová nové generace! - Carmel Harringtonová, spisovatelka V této knížce se najde každý, kdo se musel projít po emočním minovém poli, jakým je život po třicítce. - Red Online Tento román pozorně sleduje různé oblasti života dnešních mladých žen – feminismus, vztahy, duševní zdraví a mateřství –, a navíc je velice, velice zábavný. - The Bookseller Bourneová šikovně prozkoumává nesoulad mezi tím, jak sami sebe prezentujeme online a jak vypadá naše offline realita. - The Sunday Times (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako A jak se vám líbím teď? - Holly Bourneová - e-kniha , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: a–g (978-80-748-2186-8)

Jak se dělá chlapec (80-7108-074-8)

Jak se dělá chlapec (80-7108-074-8)
Detail

Kniha - autor Ludvík Vaculík, 246 stran, česky, pevná s přebalem matná (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se dělá chlapec (80-7108-074-8) , Jak se dělá evoluce (9788073638498)

Obsedantně-kompulzivní porucha a jak se jí bránit - Ján Praško, Jan

Detail

Obsedantně kompulzivní porucha (OCD) je velmi častou psychickou poruchou, která se projevuje pocitem nutkání provést určitý čin nebo zabývat se určitou myšlenkou. Lidé trpící OCD mohou mít značné potíže, někdy je jejich život závažně omezen a často se cítí jako bezmocná oběť. Dříve se zdálo, že je tato porucha prakticky neléčitelná, avšak v posledních letech se podařilo dosáhnout zásadního pokroku v porozumění OCD a její léčbě jak pomocí léků, tak psychoterapie. Stručná a srozumitelná knížka našich předních odborníků shrnuje informace o tom, jak tuto poruchu rozpoznat, jak ji léčí odborník, jak si může pacient pomoci sám a jak mu může pomoci jeho rodina. Text je doplněn řadou příběhů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Obsedantně-kompulzivní porucha a jak se jí bránit - Ján Praško, Jan , Jak se zbavit mstivý soni ()

A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)

A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5)
Detail

Kniha - autor Holly Bourne, 328 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autentická a vtipná kniha o životě ženy po třicítceTori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky — a to je jí teprve třicet.Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“. Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nespala. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný…Ale Tori jim na to nemíní skočit. Naštěstí má Dee — jediného člověka, který nad vším tím blázněním taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee zamiluje a otěhotní a Tori najedou začne pochybovat o každém rozhodnutí, které v životě... (alza.cz)

Podobné produkty ako A jak se vám líbím teď? (978-80-7577-793-5) , Jak se vraždí v čechách

A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5)

A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5)
Detail

Elektronická kniha - Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozadu. - autor Holly Bourneová, 328 stran Román o tom, jaké to je, když je vám třicet a nechcete zůstat pozaduTori je ve svém životě nadmíru úspěšná. Její autobiografie se vyhřívá na knihkupeckých pultech mezi bestsellery, navíc patří mezi oblíbené motivační řečníky – a to je jí teprve něco málo přes třicet. Dny tráví posíláním inspirativních zpráv zástupům svých obdivovatelek a nabádá je, aby „žily takový život, jaký chtějí“.Její fanynky už ale nevědí, že Tori samotné se podle těchto rad žít příliš nedaří. S mužem, o němž básnila na konci své knihy, už půl roku nic neměla. Většinu nocí tráví na sociálních sítích, zatímco Tom vedle ní spí jako zabitý. Vypadá to, že všichni kolem se vdávají a žení, mají děti a říkají, jak je svět úžasný... Ale Tori jim na to nemíní skočit.Naštěstí má Dee – jediného člověka, který nad vším tím bláznovstvím taky kroutí hlavou. Jenže pak se Dee... (alza.cz)

Podobné produkty ako A jak se vám líbím teď? (978-80-757-7793-5) , Jak se dělá bluegrass (9790706556192)

Viry vědomí a jak se jim bránit (978-80-8100-118-5)

Viry vědomí a jak se jim bránit (978-80-8100-118-5)
Detail

Kniha - autor Sun Light, 160 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Takzvané viry vědomí, podobně jako počítačové viry, napadají psychiku. Překrucují vnímání a emoce, zkreslují motivy, sebehodnocení a cíle, vyvolávají chorobné závislosti a depresivní stavy, oslabují intelekt i paměť, vyvolávají psychická onemocnění. Popisují se zde základní typy těchto virů, principy jejich šíření a příznaky působení i účinné metody, jak je i následky jejich negativního působení zneškodnit. (alza.cz)

Podobné produkty ako Viry vědomí a jak se jim bránit (978-80-8100-118-5) , Jak se stát dobrým psychoterapeutem ()

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak utéct rakovině: 10 strategií, jak se bránit před nemocí a uzdravit se (978-80-242-6652-7)

Jídlo, odkud a jak se dostává na náš stůl - Federico Mariani, Minoglio Andrea

Detail

Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Dozví se, jak dlouhou cestu musí jídlo absolvovat, než se dostane na váš stůl. Knížka podává jasné a názorné výklady, doplněné o krásné ilustrace, jejichž prostřednictvím zjistíte, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jídlo, odkud a jak se dostává na náš stůl - Federico Mariani, Minoglio Andrea , Jak si křemílek a vochomůrka věděli se vším rady

Učitelské vyhoření - Proč vzniká a jak se proti němu bránit - Irena Smetáčková, Stanislav Štech

Učitelské vyhoření - Proč vzniká a jak se proti němu bránit - Irena Smetáčková, Stanislav Štech
Detail

Kniha se zabývá rizikem syndromu vyhoření při práci učitele. Vyhoření vzniká v důsledku chronického stresu a vede k silným psychickým a fyzickým problémům, k nekvalitní výuce, ke špatným vztahům ke kolegům a žákům. Cílem knihy je, aby vyučující získali dobré povědomí o rizicích, které souvisejí s profesní náročností, získali orientaci v pojmech „stres“ a „vyhoření“ a dokázali u sebe vnímat jejich projevy, porozuměli příčinám stresu a vyhoření na individuální, školní a resortní úrovni, nabyli přesvědčení, že je možné vhodnými kroky snížit nebezpečí vzniku vyhoření, vyzkoušeli si sadu konkrétních technik. Kniha využívá výsledků největšího výzkumu vyhoření mezi českými vyučujícími, který byl realizován v letech 2017–2018. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Učitelské vyhoření - Proč vzniká a jak se proti němu bránit - Irena Smetáčková, Stanislav Štech , Bulbem záchranáře – jak zachránit život a stát se superhrdinou

40 manažerských mýtů, které škodí vašemu byznysu a jak se jim vyhnout - Jan Urban

40 manažerských mýtů, které škodí vašemu byznysu a jak se jim vyhnout - Jan Urban
Detail

Měl by dobrý manažer zacházet se všemi podřízenými kolegy stejně?Je pro firmu dobré, když mezi sebou zaměstnanci soutěží? Měly by se organizace řídit zásadami „nejlepší praxe“?Povede zvýšení mezd k vyšší motivaci pracovníků?Podporuje „teambuilding“ týmovou práci? Většina začínajících, ale i zkušenějších manažerů odpoví intuitivně ano. Nepotěšíme vás, není to pravda! Jde o typické slepé uličky řízení, na které by se měla pověsit cedulka: Tudy cesta nevede! Zkušený poradce a autor řady knih vám odkryje čtyřicet nejčastějších mýtů, kterým manažeři a organizace podléhají, a ukáže vám, jak se věci opravdu mají a jak postupovat při vedení lidí a firem správně. Čtivá a praktická knížka je určena jak začínajícím, tak i zkušenějším manažerům, vedoucím týmů a studentům managementu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 40 manažerských mýtů, které škodí vašemu byznysu a jak se jim vyhnout - Jan Urban , Kuželovské zpěvulky, hcm romana sokola: v kuželově sú děvčata ... jak tá malina - cd (2664586-2)

Sérioví vrazi - Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva - Peter Vronsky

Detail

Za poslední roky se objevilo mnoho nových informací a celá nová odvětví, která nám poskytují překvapující náhled na povahu člověka a naše chování včetně sklonů k sériovému vraždění. A to jak z pozice přihlížejícího, tak z pozice pachatele. Historik a novinář Peter Vronsky se snaží pochopit, jak toto chování zapadá do lidské historie sahající až do pravěku, což je podle něj klíčem k pochopení podstaty chování sériového vraha.Každý případ sériové vraždy má svůj čas a své místo, historii a geografii, vedoucí k osudnému okamžiku, kdy se sériový vrah potká se svou obětí. Trajektorie vraždy se rozvíjí v čase a prostoru, ale je ohraničena skrytou sítí temných fantazií a bizarních sexuálních závislostí, které se v některých případech vyvinuly už v raném věku pěti let.Tyto fantazie a projevy chování se neobjeví zničehonic, ale vyvíjejí se v husté kulturní, historické a sociální ekologii jako plynulý kulturní dialog vzteku a šílenství. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sérioví vrazi - Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva - Peter Vronsky , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: p–š (978-80-748-2204-9)

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 1460 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o... (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3) , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: h–k (978-80-748-2189-9)

43 chyb v podnikání: ...a jak se jim vyhnout (978-80-7413-180-6)

43 chyb v podnikání: ...a jak se jim vyhnout (978-80-7413-180-6)
Detail

Kniha - autor Duncan Bannatyne, 224 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V byznysu se chyby nevyplácejí. To ví asi každý, kdo se alespoň jednou pokusil podnikat. Málokdo však ví, jaké bývají nejčastější chyby, kterých se podnikatelé dopouštějí, a ještě méně je těch, kteří vědí, jak se těmto chybám nejlépe vyhnout. Duncan Bannatyne patří mezi ty, kteří se vlastním přičiněním v byznysu prosadili - začínal jako prodavač zmrzliny a dnes je předsedou představenstva Bannatyne Group, společnosti, která vlastní a provozuje síť hotelů, fitness center, lázní a barů po celé Velké Británii. Rozhodnutí napsat tuto knihu uzrálo i díky Duncanovu působení v podnikatelské reality show The Dragons'Den, u nás známé jako Den D: pět investorů si vyslechne podnikatelský záměr a rozhoduje se, zda do něj vloží vlastní finance nebo ne. Duncan Bannatyne je ale autorem již jednoho bestselleru - jeho kniha Anyone Can Do It (Každý to může dokázat) se prodala v nákladu přes 200 tisíc... (alza.cz)

Podobné produkty ako 43 chyb v podnikání: ...a jak se jim vyhnout (978-80-7413-180-6) , Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, t-ž (978-80-748-2219-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se vyrábí sociologická znalost (9788024626192)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se hurvínek učil řeči zvířat

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž - Jaroslav Vašák - e-kniha , Jak se zbavit nevěsty - dvd (d007715)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha
Detail

eBook:,Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š - Jaroslav Vašák - e-kniha

Jídlo: Odkud a jak se dostává jídlo na náš stůl (978-80-7508-743-0)

Jídlo: Odkud a jak se dostává jídlo na náš stůl (978-80-7508-743-0)
Detail

Kniha - autor Andrea Minoglio; Federico Mariani, 72 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Zjistí, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Názorné výklady doplňují krásné ilustrace. Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci? (alza.cz)

Podobné produkty ako Jídlo: Odkud a jak se dostává jídlo na náš stůl (978-80-7508-743-0)

Učitelské vyhoření: Proč vzniká a jak se proti němu bránit (978-80-262-1668-1)

Učitelské vyhoření: Proč vzniká a jak se proti němu bránit (978-80-262-1668-1)
Detail

Kniha - autor Irena Smetáčková; Stanislav Štech, 272 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Kniha se zabývá rizikem syndromu vyhoření při práci učitele. Vyhoření vzniká v důsledku chronického stresu a vede k silným psychickým a fyzickým problémům, k nekvalitní výuce, ke špatným vztahům ke kolegům a žákům. Cílem knihy je, aby vyučující získali dobré povědomí o rizicích, které souvisejí s profesní náročností, získali orientaci v pojmech „stres“ a „vyhoření“ a dokázali u sebe vnímat jejich projevy, porozuměli příčinám stresu a vyhoření na individuální, školní a resortní úrovni, nabyli přesvědčení, že je možné vhodnými kroky snížit nebezpečí vzniku vyhoření, vyzkoušeli si sadu konkrétních technik. Kniha využívá výsledků největšího výzkumu vyhoření mezi českými vyučujícími, který byl realizován v letech 2017–2018. Autorský tým ve složení doc. PhDr. Irena Smetáčková, Ph.D., prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc., PhDr. Ida Viktorová, Ph.D., PhDr. Veronika Pavlas... (alza.cz)

Podobné produkty ako Učitelské vyhoření: Proč vzniká a jak se proti němu bránit (978-80-262-1668-1)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 330 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 290 stran Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími... (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 364 stran Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)
Detail

Elektronická kniha ze série Jak se vařívalo dříve a jak dnes, autor Jaroslav Vašák, 260 stran Jaroslav Vašák (nar. 1947) přináší první díl z celkem pětidílného seriálu kulinářských zajímavostí. Kniha je určena jak pro nejširší veřejnost, tak i pro milovníky gastronomické historie dávné i nedávné. Příznivci zajímavých a méně známých receptů se zde dozví, jaká jídla se připravovala dříve a jak se onen pokrm připravuje v moderní úpravě dnes. Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů. Jaroslav Vašák je od roku 1986 Mistr kuchař, tento titul mu udělilo Ministerstvo obchodu ČR. Publikuje víc jak 25 let a vyšlo mu už více než 100 kuchařských knih a kalendářů. Jeho knihy jsou však hodnotné i literárně a překypují zajímavostmi a osobitými nápady, jež se zdají naprosto nevyčerpatelné. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8)

Svítící děti: Závislost na moderních technologiích a jak se jí zbavit (978-80-7413-451-7)

Svítící děti: Závislost na moderních technologiích a jak se jí zbavit (978-80-7413-451-7)
Detail

Kniha - česky Všichni je vídáme: děti hypnoticky hledí na zářící obrazovky v restauracích, na dětských hřištích i s kamarády doma. A jejich počet roste. Jako virtuální pandemie se dětské svítící tváře množí. Ale za jakou cenu? Je to jen neškodná dobová móda, která odezní, nebo jen schovívavost rodičů? A co hlasy, které tvrdí, že obrazovky dětem prospívají jako interaktivní vzdělávací nástroj? V knize Svítící děti dětský klinický psycholog Dr. Nicholas Kardaras zkoumá, jak technologie – přesněji řečeno obrazovka se vší její zářící všudypřítomností – zasáhla mozky celé generace dětí. Výzkum mozkových skenů ukazuje, že stimulující zářící obrazovky aktivují dopamin v mozku podobně jako sex. A každým dnem vyšší hromádka klinického výzkumu dává do souvislosti právě obrazovky s poruchami, jako jsou ADHD, závislost, úzkost, deprese, zvýšená agresivita, a dokonce psychóza. Nejvíce šokující je, že nedávné studie mozkových skenů přesvědčivě ukazují, že nadměrná expozice... (alza.cz)

Podobné produkty ako Svítící děti: Závislost na moderních technologiích a jak se jí zbavit (978-80-7413-451-7)

Arabboy: Jak se žije arabským chlapcům v Evropě (978-80-7485-123-0)

Arabboy: Jak se žije arabským chlapcům v Evropě (978-80-7485-123-0)
Detail

Kniha - česky Arabboy je první knihou na českém trhu, která otevřeně popisuje, jak se žije generacím přistěhovalců v paralelní společnosti u našich německých sousedů. Autentický příběh mladíka z přistěhovalecké rodiny ukazuje a snaží se pochopit, proč na jedné straně příchozí z Turecka, Libye a Libanonu pohrdají Němci a nenávidí je, ale na straně druhé pro ně Německo představuje zemi zaslíbenou. Proč se jim nedaří - a mnohdy se ani nechtějí - integrovat. Proč se jejich "kurátoři" často o jejich integraci "snaží" jen formálně a starají se hlavně o zachování svého pracovního místa. Na čí straně je vlastně příčina neúspěchu? Kdo může za vykořeněnost mladé generace, která se narodila do provizoria, které už jejich rodiče berou jako nutné zlo a bezradnost nad cizími a odlišnými zvyky a kulturními vzorci kompenzují bezmocným vztekem, agresí, násilím. Jsme svědky strhujícího příběhu Rašída A., jehož život končí dříve, než se stačí rozběhnout. Jeden příběh jednoho... (alza.cz)

Podobné produkty ako Arabboy: Jak se žije arabským chlapcům v Evropě (978-80-7485-123-0)

Člověk a jeho svět - DYS

Člověk a jeho svět - DYS
Detail

V publikaci najdete konkrétní přípravy a materiály pro výuku vlastivědy a přírodovědy u žáků se specifickými poruchami učení. Žáci se seznámí s dobou KarlaIV. a s Vyšehradem a jeho pověstmi. Z přírodovědného učiva si osvojí poznatky o vodě. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Člověk a jeho svět - DYS

Nové zbraně vlivu: Manipulativní techniky a jak se jim bránit – i v online světě (978-80-7555-181-8)

Nové zbraně vlivu: Manipulativní techniky a jak se jim bránit – i v online světě (978-80-7555-181-8)
Detail

Kniha - autor Robert B. Cialdini, česky Manipulativní techniky a jak se jim bránit – tváří v tvář i na internetu. Pojišťovákovi jste sympatičtí, zkusí vám vyjednat speciální nabídku. Lékárnici sympatičtí nejste: co vás to napadlo, chtít jiné dětské vitamíny než ty nejdražší? E-shop má skladem poslední kus zboží, objednávejte hned, než zmizí. Samozřejmě tušíte, že jsou to špinavé triky. Na to tuhle knihu nepotřebujete. Potřebujete ji k tomu, aby vás naučila rozeznat manipulace včas: ve spěchu, pod tlakem, s frontou nabručených lidí za zády i mezi kamarády na sociální síti. Aby vás už nikdy nezviklal hraný úsměv, dáreček ani vyhrožování.. Robert Cialdini vám ukáže: Jak manipulátory odmítat sebevědomě, účinně a bez nepříjemných pocitů. Sedm základních nátlakových technik neboli zbraní vlivu. Desítky konkrétních fíglů velkých firem i drobných šmejdů z internetu. Proč primitivní triky fungují i na ty nejchytřejší lidi. Co dělat a... (alza.cz)

Podobné produkty ako Nové zbraně vlivu: Manipulativní techniky a jak se jim bránit – i v online světě (978-80-7555-181-8)

EGO versus EQ: Osm nástrah emocionální inteligence a jak se s nimi vyrovnávají manažeři (978-80-7261-275-8)

EGO versus EQ: Osm nástrah emocionální inteligence a jak se s nimi vyrovnávají manažeři (978-80-7261-275-8)
Detail

Kniha – autor Jen Shirkani, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná - autor Jen Shirkani, 200 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Autorka, specialistka v oboru emocionální inteligence, na základě mnohaleté zkušenosti konzultantky, lektorky a koučky předkládá praxí ověřené strategie umožňující vyhnout se nástrahám neúměrného prosazování vlastních osobnostních charakteristik, které manažerům ukládá jejich ego. Autorka výstižně, s mimořádnou invencí a humorem popisuje osm nástrah, s nimiž se manažeři potýkají, včetně možností, jak se s nimi vyrovnat. (alza.cz)

Podobné produkty ako EGO versus EQ: Osm nástrah emocionální inteligence a jak se s nimi vyrovnávají manažeři (978-80-7261-275-8)

České probuzení z amerického snu: Proč a jak se v České republice zabývat Spojenými státy (978-80-246-4280-2)

České probuzení z amerického snu: Proč a jak se v České republice zabývat Spojenými státy (978-80-246-4280-2)
Detail

Kniha - autor Kryštof Kozák, 242 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá ,Tato kniha přichází s novým pohledem na Spojené státy, který vychází z nutnosti překonat nekriticky obdivné i nekriticky odsuzující přístupy. Nový přístup je založen na hlubším pochopení vnitřní rozmanitosti, rozporuplnosti i rozhádanosti uvnitř americké politiky i společnosti. Tím se jednak otevírají netušené možnosti transatlantické spolupráce v nových oblastech, jednak se obohacuje veřejná debata ohledně směřování České republiky. Z amerického snu je potřeba se probudit, aby nám Spojené státy mohly střízlivě sloužit jako důležitá inspirace, ať už kladná, nebo záporná. Druhotným cílem publikace je ukázat na možnosti, které skýtá nová renesance teritoriálních studií jako přístupu ke zkoumání světa kolem nás, který dokáže kombinovat historické, politické, ekonomické, sociální a kulturní přístupy při zodpovídání závažných a zároveň složitých otázek. Tyto znalosti v různých... (alza.cz)

Podobné produkty ako České probuzení z amerického snu: Proč a jak se v České republice zabývat Spojenými státy (978-80-246-4280-2)

EMF*D: 5G, Wi-Fi a mobilní telefony: Skrytá rizika a jak se můžete chránit (978-80-87525-99-9)

EMF*D: 5G, Wi-Fi a mobilní telefony: Skrytá rizika a jak se můžete chránit (978-80-87525-99-9)
Detail

Kniha - autor Joseph Mercola, 286 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nejnovější kniha Dr. Josepha Mercoly - EMF*D - seznamuje čtenáře s konceptem, že elektronické a bezdrátové technologie vyzařují frekvence v podobě špinavé elektřiny a mikrovlnného záření, které mohou škodit a škodí našemu zdraví. Tato kniha vychází v zajímavé době, kdy se vlády po celém světě předhánějí v zavádění bezdrátových technologií 5G, tedy 5. generace, aniž by byly testovány biologické a zdravotní účinky dlouhodobého působení. Vzhledem k tomu, že jsme stále více vystavováni záření prostřednictvím chytrých měřičů, chytrých spotřebičů, Wi-Fi ve školách a nyní i antén malých buněk 5G umístěných na sloupech veřejného osvětlení každých zhruba 100 metrů, stále více lidí se ptá: "Proč ten spěch s 5G?" a "Opravdu tuto technologii potřebujeme?" Už nám nestačí jíst ekologicky, pít čištěnou vodu, vdechovat čerstvý vzduch, cvičit a dostatečně spát, abychom zůstali zdraví. Musíme také... (alza.cz)

Podobné produkty ako EMF*D: 5G, Wi-Fi a mobilní telefony: Skrytá rizika a jak se můžete chránit (978-80-87525-99-9)

Plevel na talíři - 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat - Susanne Hansch, Elke Schwarzerová

Detail

Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy – to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat. * PŘIJÍT PLEVELU NA CHUŤ * Elke Schwarzerová představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni. Susanne Hanschová sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo. A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Plevel na talíři - 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat - Susanne Hansch, Elke Schwarzerová

Plevel na talíři: 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat (978-80-7670-072-7)

Plevel na talíři: 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat (978-80-7670-072-7)
Detail

Kniha - autor Susanne Hansch; Elke Schwarzer, 128 stran, česky, brožovaná s přebalem matná Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy - to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat. Elke Schwarzer představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni. Susanne Hansch sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo. A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel. (alza.cz)

Podobné produkty ako Plevel na talíři: 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat (978-80-7670-072-7)

Tělo sčítá rány: Jak trauma dopadá na naši mysl i zdraví a jak se z něj léčit (978-80-7555-130-6)

Tělo sčítá rány: Jak trauma dopadá na naši mysl i zdraví a jak se z něj léčit (978-80-7555-130-6)
Detail

Kniha - česky Dr. Bessel van der Kolk, jeden z předních světových odborníků na trauma, strávil více než tři desetiletí prací s obětmi různých traumat – například s válečnými veterány a jejich rodinami či s dětmi, které zažily zanedbávání či zneužívání, nebo s oběťmi fyzického násilí. V této knize odhaluje, jak prožité trauma negativně ovlivňuje tělo i mozek a mění schopnost zažívat radost, potěšení, důvěru, ovládat se a vnímat své vlastní tělo. Popisuje, jakou roli hrají v rozvoji vývojové traumatické poruchy geny, hormony a také rodičovská láska i péče v prvních letech života. Druhou část knihy věnuje van der Kolk inovativním léčebným postupům od metod neurofeedbacku přes meditaci až po sport, hudbu, jógu či kurzy herectví, které nabízejí uzdravení díky obnovení neuroplasticity mozku. Ve své oceňované knize nabízí přístupným způsobem naději všem, kdo prožitým traumatem trpí, v neposlední řadě pak i jejich blízkým a pečovatelům. (alza.cz)

Podobné produkty ako Tělo sčítá rány: Jak trauma dopadá na naši mysl i zdraví a jak se z něj léčit (978-80-7555-130-6)

A na mě nikdo nemá čas: Jak se cítí a jak to vidí sourozenci lidí (nejen) s autismem (978-80-88163-60-2)

A na mě nikdo nemá čas: Jak se cítí a jak to vidí sourozenci lidí (nejen) s autismem (978-80-88163-60-2)
Detail

Kniha - autor Julius Bittmann; Lenka Bittmannová,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Cílem publikace je podpořit rodiče dětí s nějakým hendikepem ve výchově jejich sourozenců a pomoci sourozencům těchto dětí pochopit a tolerovat své bratry a sestry. Rodinný život s dítětem např. s poruchou autistické¬ho spektra je velmi náročný, na jejich zdravé sourozence jsou často kladeny abnormální požadavky, a to ze strany rodičů i společnosti. Kniha se zabývá problematikou sdělení diagnózy sou¬ro¬zencům, seznámení se specifiky, vy¬světlení rozdílů apod., dále se věnuje otázce postavení rodiče ve vztahu ke svým dětem, rozdělení pozornosti a řešení každodenních náročných životních situací. Velká část knihy je věnována zkušenostem a pocitům sourozenců dětí s PAS, ale i s jinou diagnózou. (alza.cz)

Podobné produkty ako A na mě nikdo nemá čas: Jak se cítí a jak to vidí sourozenci lidí (nejen) s autismem (978-80-88163-60-2)

Conni se učí péct

Conni se učí péct
Detail

Conni se pokouší podle své kuchařky upéct sušenky. Naštěstí jí maminka pomůže. Prozradí nám Conni recept na ty nejlepší sušenky, o kterých tatínek řekl, že lepší ještě nejedl? Kapesní sešitové vydání vhodné i do kapsy na výlet, do čekárny nebo na prázdniny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Conni se učí péct
Dys...Jak se učí chlapci a jak děvčata (978-80-7311-110-6), Jak se děti učí hrou (80-247-0815-9), Jak se učitelé učí (978-80-210-8462-9), Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž (978-80-748-2222-3), Jak se zbavit starostí a začít žít (), Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření (), Jak se oblékají Princezny Koně a poníci, Jak se dělá chalupa, Jak se dělá zoo (), Jak jsem se zbláznila, Jak se hladí duše (), Jak se těží miliardy?, Dívej se, jak padám, Jak se co dělá, Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G (978-80-748-2186-8), Jak se dělá evoluce (9788073638498), Jak se zbavit mstivý Soni (), Jak se vraždí v Čechách, Jak se dělá bluegrass (9790706556192), Jak se stát dobrým psychoterapeutem (), Jak utéct rakovině: 10 strategií, jak se bránit před nemocí a uzdravit se (978-80-242-6652-7), Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady, Bulbem záchranáře – Jak zachránit život a stát se superhrdinou, Kuželovské zpěvulky, HCM Romana Sokola: V Kuželově sú děvčata ... jak tá malina - CD (2664586-2), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 4. díl: P–Š (978-80-748-2204-9), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K (978-80-748-2189-9), Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 5. díl, T-Ž (978-80-748-2219-3), Jak se vyrábí sociologická znalost (9788024626192), Jak se Hurvínek učil řeči zvířat, Jak se zbavit nevěsty - DVD (D007715)