1968 - guillou jan

Produkt 1968 - guillou jan sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 1968 - guillou jan upraviť a produkt hľadať znova.

1968 - Guillou Jan

1968 - Guillou Jan
Detail

Levicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa. Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří. Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí — autor totiž onoho osudného roku pobýval dva měsíce v Československu. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Guillou Jan , Druhy exil edvarda benese kuklik jan bilek jan marsoun erik nemecek jan

1968 - Jan Guillou - e-kniha

1968 - Jan Guillou - e-kniha
Detail

eBook:,Sedmý díl série Velké století. Levicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa. Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří. Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí — autor totiž onoho osudného roku pobýval dva měsíce v Československu. Román je nabitý energií, která čtenáře strhne už po několika stránkách. - Torbjörn Elensky, Tidningen Vi Jen málokdo dokáže zobrazit historické skutečnosti tak poutavě jako Jan Guillou. Příběh je zajímavý i proto, že v něm autor popisuje události, které sám prožil, což dává příslib do dalších dílů. - Magnus Nilsson, BTJ.se Na této knize je skvělé to, že se nemusíte zajímat o právo ani politiku, a přesto vás Ericovy životní osudy uchvátí. - Aase Bergová, Borĺs Tidning (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Jan Guillou - e-kniha , Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích prahy (978-80-206-1186-4)

Klapky na očích - Guillou Jan

Klapky na očích - Guillou Jan
Detail

Za švédskými hranicemi zuří druhá světová válka. Nejstarší z bratrů Lauritzenových se stále vyhýbá rozhodnutí, na čí straně stát. Lauritzův nejstarší syn Harald je důstojníkem SS působícím v Oslu. Jeho starší dcera Johanne je v norském odboji, mladší syn důstojníkem švédského námořnictva a mladší dcera zřejme pracuje jako špion. Lauritz už dlouho doufá, že Německo válku vyhraje, ale zjišťuje, že s ním jeho bratři Oscar a Sverre nesouhlasí. A jeho žena Ingeborg už dlouho nepovažuje Německo za svůj domov. Válka rozděluje Evropu a začíná to vřít i v rodině Lauritzenových. Pokaždé když se zdá, že se na konci tunelu objevil záblesk světla, věci naberou ještě horší směr. Záleží už jen na jediném: prežít — tělesně i morálně. (patro.cz)

Podobné produkty ako Klapky na očích - Guillou Jan , Železný jan (9788025705995)

Pravé americké džíny - Guillou Jan

Pravé americké džíny - Guillou Jan
Detail

Šestý díl série Velké století se odehrává v padesátých letech, v období, kdy dospívá Eric, potomek třetí generace Lauritzenů. V té době se začínají budovat základy švédského sociálního státu a tamější suroviny se proměňují v horké zboží na evropském trhu. Švédsko stále trpí důsledky válečného pustošení a ve vzduchu visí rostoucí hrozba jaderné války, což se projevuje všudypřítomnými obavami a strachem. Ericovou jedinou bezprostřední starostí je však změna, která navždy otřese jeho poklidným životem v Saltsjöbadenu. Mezi mládeží se rodí nová kultura silně ovlivněná americkou hudbou, módou i filmem. Erica tento svět okouzluje a přitahuje. Stane se úspěšným pašerákem zakázané coca-coly a navíc je mezi svými vrstevníky první, kdo začne nosit pravé americké džíny. (patro.cz)

Podobné produkty ako Pravé americké džíny - Guillou Jan , Kazatel (978-80-267-1968-7)

Klapky na očích - Jan Guillou

Klapky na očích - Jan Guillou
Detail

Čtvrtý román ze série Velké století Za švédskými hranicemi zuří druhá světová válka. Nejstarší z bratrů Lauritzenových se stále vyhýbá rozhodnutí, na čí straně stát. Lauritzuv nejstarší syn Harald je důstojníkem SS působícím v Oslu. Jeho starší dcera Johanne je v norském odboji, mladší syn důstojníkem švédského námořnictva a mladší dcera zřejmě pracuje jako špion. Lauritz už dlouho doufá, že Německo válku vyhraje, ale zjištuje, že s ním jeho bratři Oscar a Sverre nesouhlasí. A jeho žena Ingeborg už dlouho nepovažuje Německo za svůj domov. Válka rozděluje Evropu a začíná to vřít i v rodině Lauritzenových. Pokaždé když se zdá, že se na konci tunelu objevil záblesk světla, věci naberou ješte horší směr. Záleží už jen na jediném: přežít - tělesně i morálně. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Klapky na očích - Jan Guillou , 1968 (978-80-757-7756-0)

Pravé americké džíny - Jan Guillou

Pravé americké džíny - Jan Guillou
Detail

Eric, potomek třetí generace Lauritzenů, dospívá v padesátých letech dvacátého století. V době, kdy se budují základy švédského sociálního státu a tamější suroviny se proměňují v horké zboží na evropském trhu. V době, kdy Švédsko stále trpí důsledky válečného pustošení. V době, kdy se rostoucí hrozba jaderné války projevuje všudypřítomnými obavami a strachem. Ericovou jedinou bezprostřední starostí je však změna, která navždy otřese jeho poklidným životem v Saltsjöbadenu. Mezi mládeží se rodí nová kultura, v níž evropské vlivy nahrazují ty americké. Eric je vtažen do tohoto světa fascinovaného novou hudbou, módou i filmem. Stane se úspěšným pašerákem zakázané Coca-Coly, a navíc je mezi svými vrstevníky první, kdo začne nosit pravé americké džíny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pravé americké džíny - Jan Guillou , 1968 (978-80-7577-756-0)

Pravé americké džíny - Jan Guillou - e-kniha

Pravé americké džíny - Jan Guillou - e-kniha
Detail

eBook:,Šestý díl série Velké století se odehrává v padesátých letech, v období, kdy dospívá Eric, potomek třetí generace Lauritzenů. V té době se začínají budovat základy švédského sociálního státu a tamější suroviny se proměňují v horké zboží na evropském trhu. Švédsko stále trpí důsledky válečného pustošení a ve vzduchu visí rostoucí hrozba jaderné války, což se projevuje všudypřítomnými obavami a strachem. Ericovou jedinou bezprostřední starostí je však změna, která navždy otřese jeho poklidným životem v Saltsjöbadenu. Mezi mládeží se rodí nová kultura silně ovlivněná americkou hudbou, módou i filmem. Erica tento svět okouzluje a přitahuje. Stane se úspěšným pašerákem zakázané coca-coly a navíc je mezi svými vrstevníky první, kdo začne nosit pravé americké džíny. Jan Guillou (nar. 1944) je pravděpodobně nejoblíbenější švédský spisovatel. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků a jen ve Švédsku se jich prodalo přes deset milionů. Je tvůrcem dvou nejúspěšnějších švédských beletristických počinů všech dob: série thrillerů o agentu Carlu Hamiltonovi a „křižácké trilogie“. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pravé americké džíny - Jan Guillou - e-kniha , Jan werich (ne)známý

1968 Trochu jiný příběh - Jan Kurdík

1968 Trochu jiný příběh - Jan Kurdík
Detail

Autorem knihy o vlastním, „trochu jiném“ životním příběhu po politických a společenských změnách v naší zemi po Srpnu 1968 je profesionální potápěč. Svůj zajímavý a poměrně dobrodružný život po odchodu z Čech sepsal především „pro naše potomky, které bude tahle doba zajímat stejně, jako nás doba našich předků“. Barvité a osobité vyprávění o práci, cestování a především potápění v mořích, v oceánech a poté i ve „sladkých“ vodách bývalého Československa si však jistě přečtou se zájmem i ti, kteří zmíněnou dobu prožili na vlastní kůži, ať již doma, či v exilu, ale i ti, které fascinuje svět ticha nebo tvrdá práce pod hladinou. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 Trochu jiný příběh - Jan Kurdík , Jan žižka - dvd (n03540)

Když chce dcera hubnout -- Rady pro rodiče dospívajících dívek - Dominique Cassuto, Sophie Guillou - Guillou Sophie

Když chce dcera hubnout -- Rady pro rodiče dospívajících dívek - Dominique Cassuto, Sophie Guillou - Guillou Sophie
Detail

Rodiče často řeší rozhodnutí svých dospívajících dcer začít s dietou a hubnutím. Dívky bývají ovlivněny vzhledem mediálních hvězd a modelek, někdy se ovlivňují navzájem a neuvědomují si, že pro dospívající může být rozhodnutí hubnout nebezpečné. Následky striktních diet pro ně mohou být mnohdy katastrofální. Autorky knihy poskytují rodičům dívek rady, jak v takových případech postupovat, jak zjistit, zda jsou obavy z tloušťky oprávněné, nebo ne, jak reagovat, když přílišná váha je jen přesvědčením dotyčné dívky, jak zavést správné stravovací návyky a co dělat, má-li dívka opravdu stabilní nadváhu. Kniha je určena rodičům dospívajících dívek (přibližně od 12 let). (patro.cz)

Podobné produkty ako Když chce dcera hubnout -- Rady pro rodiče dospívajících dívek - Dominique Cassuto, Sophie Guillou - Guillou Sophie , Jan werich za oponou

Voices of 1968

Voices of 1968
Detail

The year 1968 witnessed one of the great upheavals of the twentieth century, as social movements shook every continent. Across the Global North, people rebelled against post-war conformity and patriarchy, authoritarian education and factory work, imperialism and the Cold War. They took over workplaces and universities, created their own media, art and humour, and imagined another world. The legacy of 1968 lives on in many of today's struggles, yet it is often misunderstood and caricatured.Voices of 1968 is a vivid collection of original texts from the movements of the long 1968. We hear these struggles in their own words, showing their creativity and diversity. We see feminism, black power, anti-war activism, armed struggle, indigenous movements, ecology, dissidence, counter-culture, trade unionism, radical education, lesbian and gay struggles, and more take the stage.Chapters cover France, Czechoslovakia, Northern Ireland, Britain, the USA, Canada, Italy, West Germany, Denmark, Mexico, Yugoslavia and Japan. Introductory essays frame the rich material - posters, speeches, manifestos, flyers, underground documents, images and more - to help readers explore the era's revolutionary voices and ideas and understand their enduring impact on society, culture and politics today. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Voices of 1968 , Jan masaryk - pravdivý příběh ()

Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4)

Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4)
Detail

Kniha - autor Rudolf Čížek, 272 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha zachycuje v policejních hlášeních, které autor zachránil před skartací, a vzpomínkách pamětníků detailní výseky právě těch nejdramatičtějších okamžiků roku 1968 jakoby pod drobnohledem. I když jde o individuální příběhy a individuální zážitky, jsou to příběhy nejen zajímavé, ale důležité i z historického hlediska. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4) , Abus jc8320 jan (4003318901294)

Okupace 1968 - Jiří Fidler

Okupace 1968 - Jiří Fidler
Detail

Kniha je věnována jedné z klíčových událostí našich národních dějin, okupaci země vojenskými jednotkami pěti států Varšavské smlouvy v srpnu 1968. Jedná se o první ucelenou práci, která v úplnosti zachycuje vojenský aspekt akce, okupaci významných správních středisek a vojenských posádek cizími vojsky. Slovníkovou formou jsou zachycena všechna krajská a okresní města a významnější vojenské posádky českých zemí, všechny zde se nacházející svazky a útvary Čs. lidové armády a biografie jejich nejvýznamnějších představitelů. U všech správních středisek a vojenských posádek jsou uvedeny konkrétní okupační jednotky, které dané místo obsadily. Okupační vojska jsou představena také formou hesel, a to do úrovně divizí pozemního vojska a vojenského letectva, jež doplňují biografie velitelů. Jednotlivá hesla jsou doplněna fotografiemi a mapami. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Okupace 1968 - Jiří Fidler , Kysucke povesti podmanicky jan

Anonym 1968-1984 - Anonym

Anonym 1968-1984 - Anonym
Detail

Následující soubor fotografií představuje výběr ze sedmi rodinných alb z let 1968–1984, zakoupených náhodně přes internet. Jejich původní majitel ovšem dřív, než alba prodal, vyřezal ze všech snímků tváře zachycených osob. Co tím zamýšlel, není zřejmé. Možná chtěl fotografie pouze anonymizovat, možná ho vedly jiné pohnutky. Nezamýšleně však vzniklo vizuálně ojedinělé svědectví o životě v normalizačním Československu. O společnosti, v níž byla osobní identita cíleně potlačována a rozpouštěna v šedi zaměnitelných kulis. O autorství se v tomto případě dělí dvojice neznámých tvůrců. Ten, kdo snímky pořídil, s tím, kdo je poškodil. Zda se náhodou nejednalo o tutéž osobu, je další z mnoha záhad, které obestírají okolnosti vzniku fotografií. (patro.cz)

Podobné produkty ako Anonym 1968-1984 - Anonym , Galerie slávy - jan saudek

1968 Polčas rozpadu - Juraj Alner

1968 Polčas rozpadu - Juraj Alner
Detail

Denníkové záznamy novinára Juraja Alnera z roku 1968 sa striedajú s citátmi z domácej a zahraničnej tlače. Rok 1968 bol pre mnohých symbolom túžby po demokracii, pre iných okupáciou a tragédiou z 21. augusta s mnohoročnými dôsledkami. Od augusta 1968 uplynulo polstoročie a na Slovensku žije niekoľko generácií, ktorým mená a pojmy ako socializmus s ľudskou tvárou, august ’68, šesťdesiate roky, Pražská jar či Alexander Dubček nehovora vôbec nič. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 Polčas rozpadu - Juraj Alner , Jan werich a semafor

1968 Kořeny tragédie - Vladimír Čermák

1968 Kořeny tragédie - Vladimír Čermák
Detail

Jen málo dějinných událostí ovlivnilo karmu tohoto národa tak tragicky jako Srpen 1968. Brutální intervence vojsk Varšavské smlouvy patří k nejhorším zážitkům několika generací. Historik PhDr. Vladimír Čermák patří k těm badatelům, kteří hledají kořeny a příčiny této tragédie nejen v ideologické podstatě Brežněvovského vedení a v Gomulkovsko-Ulbrichtovské hrůze z toho, že závan československé demokracie ohrozí jejich komunistické režimy, ale i v jiných geopolitických souvislostech. Jeho brilantní analýza příčin a jevů, které vedly k 21. Srpnu se čte jako detektivka a patří bezesporu k nejlepším pracem o událostech, které zasáhly naše národy před padesáti lety. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 Kořeny tragédie - Vladimír Čermák , Jan hus - dvd (9279)

1968 - Carlo Bata, Gianni Morelli

1968 - Carlo Bata, Gianni Morelli
Detail

Rok 1968 si historie pamatuje jako období společenských a politických změn a celosvětových protestů proti stávajícímu sociálnímu modelu: dělníci, studenti i etnické menšiny požadovali reformy, spravedlnost a zlepšení životních podmínek. Desetitisíce lidí procházely ulicemi a volaly po ukončení vietnamské války. Od Mexika po Japonsko, od Francie po Československo docházelo v ulicích ke střetům a represím ze strany mocenských sil. Pražské jaro bylo zadušeno sovětskými tanky. Ale to není zdaleka vše, co tento na události bohatý rok přinesl: vesmírné mise, medializované vraždy, Beatová generace i vlna pacifismu ovládla hlavní zprávy. Tato kniha předkládá fotografie, na nichž jsou zachyceny nejdůležitější události roku 1968. Snoubí v sobě talent nejlepších fotografů s doprovodným vysvětlujícím textem. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Carlo Bata, Gianni Morelli , Jan kraus: můj soukromý buzynes

Pražské jaro 1968 - Miroslav Novák

Pražské jaro 1968 - Miroslav Novák
Detail

Pražské jaro poznamenalo nejen dějiny slovenského a českého národa, komunistických zemí a světového komunistického hnutí, ale vůbec konflikt mezi Východem a Západem, který určoval krátké dějiny 20. století. Tato sedmá autorova kniha je jeho adaptací z francouzského originálu, který mu vyšel v Paříži krátce před českou verzí, upravenou pro naše čtenáře. Zasazuje pražské jaro do širšího rámce etap rezistence proti komunistickým režimům. V úvodní části srovnává různé krize v komunistických státech. Ve druhé části autor interpretuje pražské jaro. Rozlišuje tři velmi odlišné roviny: a) působení politiků strany a vlády v ČSSR, b) aktivitu nekonformních spisovatelů, filozofů a žurnalistů, k nimž se brzy přidali bezejmenní, c) manévrování Sovětského svazu a jeho čtyř satelitů, které vyústilo v obnovení pořádku vojenskou okupací. Vrchol díla tvoří kritický rozbor iluzí reformních komunistů a revizionistických marxistů. Autor nazývá věci pravými jmény a nebere si servítky. Vysvětluje, jak se na pražské jaro (a sovětskou invazi) pohlíželo ze zahraničí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pražské jaro 1968 - Miroslav Novák , Jan vojáček: umění být zdráv

Žhavé léto 1968 - Nikolov Angel

Žhavé léto 1968 - Nikolov Angel
Detail

Dokumentární a částečně memoárová kniha na základě historických pramenů, rozhovorů s pamětníky i účastníky a vlastních zážitků vypráví o událostech pražského jara 1968. Nechybí široce a detailně pojaté historické pozadí ani pohled do každodenního života občanů i vojáků, kniha se zároveň nese v emocionálním duchu tohoto převratného období. Značnou měrou se zaměřuje na vyvracení zažitých mýtů, které tuto historickou kapitolu dodnes obklopují, a příběhy jsou nezřídka představeny z několika hledisek. První část připomíná vnitropolitické i mezinárodní souvislosti pražského jara, jeho průběh a příčiny; druhá část již pojednává přímo o bulharské účasti na intervenci a jejích ohlasech v Bulharsku - od srpna 1968 až do současnosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Žhavé léto 1968 - Nikolov Angel , Schulmeister jan: piano - cd (up0248)

Exkluzivní fotografie Andy Warhol 1968

Exkluzivní fotografie Andy Warhol 1968
Detail

Portrét amerického výtvarníka a filmaře Andyho Warhola u příležitosti propagace jeho románu "a", který vyšel v prosinci 1968. Snímek pořídil David Gahr ve Warholově newyorském ateliéru The Factory na adrese 33 Union Square West, šest měsíců poté, co byl umělec v témže ateliéru postřelen - útok, který jen stěží přežil. Všechna zarámovaná umělecká díla od značky Eichholtz vznikla skutečným vyvoláním fotografie, nejedná se tedy o vytištěný plakát. V této podobě jsou k dostání exkluzivně ve VEMZU prostřednictvím značky Eichholtz. Jak pečovat o produkt: > zamezte přímému slunečnímu záření na produkt (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Exkluzivní fotografie Andy Warhol 1968 , Buzicci jan folny e kniha

Planeta opic (1968) (BLU-RAY)

Planeta opic (1968) (BLU-RAY)
Detail

Blu-ray HD film Planeta opic [1968]. České titulky. Dolby Digital. Hrají: Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter. Někde ve vesmíru přece musí být něco, co je lepší než člověk. Když se astronaut Taylor a jeho dva kolegové proberou z hluboké hibernace, zjistí, že jejich kosmická loď je zničena. Při útěku pochopí, že přistáli na planetě, na které žijí inteligentní opice. Taylor je odchycen a uvězněn ve městě - zbytek posádky a později i několik opic se mu snaží pomoci z vězení uprchnout. To se nakonec podaří a všichni jsou volní. Ale v samém závěru všichni zjistí strašnou věc.Bonusy: • Komentář skladatele Jerryho Goldsmithe • Komentář herců Roddyho McDowalla, Kim Hunter a Natalie Trundy a uměleckého maskéra Johna Chamberse • Textový komentář Erica Greenea, autora knihy "Planeta opic jako americký mýtus" • Úvod k disku od Lawgivera • Úvod k bonusům od Lawgivera • Prohlášení veřejné služby od Ansa • Evoluce opic • Vliv opic • Bonusový pohled: Opičí věda • Dobrodružná hra: Beyond the forbiden zone • V zákulisí propagačních akcí k filmu • Dokument v zákulisí Planety opic • Planeta opic: Make-up test s Edwardem G. Robinsonem • Záběry z natáčení: Roddy McDowall • Denní záběry a nepoužité scény • Prezentace NATO • Film o filmu: Archivní Planeta opic (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Planeta opic (1968) (BLU-RAY) , Jan triska kolekce 4 dvd

Troli Stylový ocelový náhrdelník 1968

Troli Stylový ocelový náhrdelník 1968
Detail

Náš tipProti ztrátě šperku doporučujeme 2x provléknout úzkou platformu kroužkem.Přehled puncovních značek najdete zde. (patro.cz)

Podobné produkty ako Troli Stylový ocelový náhrdelník 1968 , Skoumal petr, vodňanský jan, burian jan, dědeček jiří: večírek rozpadlých dvojic (su5815-2)

1968 Polčas rozpadu - Alner Juraj

1968 Polčas rozpadu - Alner Juraj
Detail

Denníkové záznamy novinára Juraja Alnera z roku 1968 sa striedajú s citátmi z domácej a zahraničnej tlače. Rok 1968 bol pre mnohých symbolom túžby po demokracii, pre iných okupáciou a tragédiou z 21. augusta s mnohoročnými dôsledkami. Od augusta 1968 uplynulo polstoročie a na Slovensku žije niekoľko generácií, ktorým mená a pojmy ako socializmus s ľudskou tvárou, august ’68, šesťdesiate roky, Pražská jar či Alexander Dubček nehovora vôbec nič. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 Polčas rozpadu - Alner Juraj , Sovětská armáda a česká společnost 1968-1991 (9788024650470)

Ztracené archivy 1968 - Čížek Rudolf

Ztracené archivy 1968 - Čížek Rudolf
Detail

Kniha zachycuje v policejních hlášeních, které autor zachránil před skartací, a vzpomínkách pamětníků detailní výseky právě těch nejdramatičtějších okamžiků roku 1968 jakoby pod drobnohledem. I když jde o individuální příběhy a individuální zážitky, jsou to příběhy nejen zajímavé, ale důležité i z historického hlediska. (patro.cz)

Podobné produkty ako Ztracené archivy 1968 - Čížek Rudolf , Můj rok 1968 (978-80-265-0726-0)

1968 Kořeny tragédie - Čermák Vladimír

1968 Kořeny tragédie - Čermák Vladimír
Detail

Jen málo dějinných událostí ovlivnilo karmu tohoto národa tak tragicky jako Srpen 1968. Brutální intervence vojsk Varšavské smlouvy patří k nejhorším zážitkům několika generací. Historik PhDr. Vladimír Čermák patří k těm badatelům, kteří hledají kořeny a příčiny této tragédie nejen v ideologické podstatě Brežněvovského vedení a v Gomulkovsko-Ulbrichtovské hrůze z toho, že závan československé demokracie ohrozí jejich komunistické režimy, ale i v jiných geopolitických souvislostech. Jeho brilantní analýza příčin a jevů, které vedly k 21. Srpnu se čte jako detektivka a patří bezesporu k nejlepším pracem o událostech, které zasáhly naše národy před padesáti lety. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 Kořeny tragédie - Čermák Vladimír , Anonym 1968-1984 (978-80-906912-4-7)

Osuška Made In (rok: 1968)

Osuška Made In (rok: 1968)
Detail

Osuška má rozměr 70x140cm. Materiál je velmi příjemný na dotek a díky speciální technice výroby, kdy se smísí BA a PES vlákna. (50% Bavlna, 50% PES) Gramáž osušky: 400g/m² (fotodeky.cz)

Podobné produkty ako Osuška Made In (rok: 1968) , Bellatex g - knoflík 15mm kytka zelená - 1968 (7311)

Kronika republiky 1918-1968 - Jiří Fidler

Kronika republiky 1918-1968 - Jiří Fidler
Detail

Český stát píše svoji historii již více než jedenáct století. Před sto lety však došlo ke zlomové události v našich dějinách. Původní státní forma - monarchie - se po jednom tisíciletí změnila na republiku. Posledních sto let množstvím událostí a dějinných zvratů překonává valnou část ostatních epoch našich národních dějin. Znalost vlastních dějin, zvláště pak událostí bezprostředně předcházejících současnosti, patří mezi důležité prvky podílející se na formování našich rozhodnutí a postojů. Jsme pokračovatelé činnosti našich předků - s pocitem hrdosti vnímáme jejich úspěchy a s účastí prožíváme i jejich nezdary. Obojí je pro nás součástí historické zkušenosti, jež nám více či méně pomáhá vyrovnat se s našimi současnými úkoly či problémy. Znalost vlastních dějin je velmi důležitým předpokladem k tomu, aby i naše konání mohlo být v budoucnu našimi potomky posuzováno, aby na ně bylo pokud možno pohlíženo s pocitem hrdosti. Převzali jsme naši národní historii od předků a jednou ji předáme svým potomkům. Všichni přitom doufáme, že s pozitivním výsledkem. První díl Kroniky republiky z pera uznávaného historika Jiřího Fidlera je rozdělen do tří částí. První z nich se věnuje událostem, které vedly ke vzniku republiky, další dvě se věnují prvním dvěma čtvrtstoletím republikových dějin až po vyhlášení federace v lednu 1969. Mezníkem oddělujícím hlavní dvě části je uzavření československo-sovětské smlouvy v prosinci 1943. Všechny části knihy jsou členěny podle jednotlivých roků. Každému z nich jsou určeny, v závislosti na významu, minimálně dvě dvoustrany. Struktura zpracování událostí jednotlivých let je obdobná. Základem je kalendárium, zahrnující důležité události, k nimž v daném roce došlo. Klíčové události jednotlivých let jsou pak zachyceny v článcích, doprovázených jedinečnými fotografickými, mapovými či obrazovými přílohami. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kronika republiky 1918-1968 - Jiří Fidler , Nedokončené revolúcie 1968 - 1989 (978-80-569-0966-9)

Sedm vůní jara 1968 - Václav Junek

Sedm vůní jara 1968 - Václav Junek
Detail

Sedm vůní Pražského jara je knížka, která se rozhodně nepodobá žádnému z titulů, které na toto téma zatím vyšly a jistě ještě vyjdou. Je to totiž záznam autentického reportu dnes již postarší Petry Behrensové, která velkou éru smašedesátého roku vnímala v Praze z pohledu pověřené korespondentky východoberlínského magazínu NBI. Protože to ale tenkrát byla mladá a žádoucí žena, přivoněla si k Pražskému jaru důkladně. Prožila totiž týdny a měsíce od pádu Antonína Novotného tak, že se jí podařilo přímo se v Praze účastnit nekonečné řady dodnes zajímavých politických, kulturních i společenských akcí a osobně se setkat s řadou pozoruhodných osobností. Osou pražského příběhu Petry Behrensové je proměna z kované soudružky v přesvědčenou obdivovatelku československého obrodného procesu až do té míry, že musí být stažena z trestu zpět do komunistického Berlína ýden před srpnovou okupací. Pointou velmi zajímavého děje, jenž se odehrává celý v prosluněné atmosféře polednové Prahy,je osudová cena, kterou je jeho hlavní hrdinka donucena zaplatit. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sedm vůní jara 1968 - Václav Junek , Plzeň v srpnu 1968 (978-80-7211-537-2)

Plzeň v srpnu 1968 - Jiří Plzák

Plzeň v srpnu 1968 - Jiří Plzák
Detail

Kniha přináší unikátní obrazové svědectví z plzeňských ulic v prvních dnech srpnové okupace v roce 1968. Jiří Plzák, tehdy zaměstnanec družstva Fotografia, začal dopoledne 21. srpna pohotově dokumentovat šokující realitu – vstup armád Varšavské smlouvy do Československa, v tomto případě do krajského města západních Čech. Fotografie, které mnoho let uchovával ve svém archivu, se v naprosté většině případů dostávají poprvé na svět právě díky této knize. V publikaci jsou i vzpomínky pamětníků, stejně tak fotodokumentace Jiřího Plzáka z událostí na jaře 1968, kdy se v Plzni konal Majáles a po dvaceti letech také oslava skutečných osvoboditelů města. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Plzeň v srpnu 1968 - Jiří Plzák , Various: big beat line 1965-1968 - lp (su6729-1)

Sedm vůní jara 1968 - Junek Václav

Sedm vůní jara 1968 - Junek Václav
Detail

Sedm vůní Pražského jara je knížka, která se rozhodně nepodobá žádnému z titulů, které na toto téma zatím vyšly a jistě ještě vyjdou. Je to totiž záznam autentického reportu dnes již postarší Petry Behrensové, která velkou éru osmašedesátého roku vnímala v Praze z pohledu pověřené korespondentky východoberlínského magazínu NBI. Protože to ale tenkrát byla mladá a žádoucí žena, přivoněla si k Pražskému jaru důkladně. Prožila totiž týdny a měsíce od pádu Antonína Novotného tak, že se jí podařilo přímo se v Praze účastnit nekonečné řady dodnes zajímavých politických, kulturních i společenských akcí a osobně se setkat s řadou pozoruhodných osobností. Osou pražského příběhu Petry Behrensové je proměna z kované soudružky v přesvědčenou obdivovatelku československého obrodného procesu až do té míry, že musí být stažena z trestu zpět do komunistického Berlína týden před srpnovou okupací. Pointou velmi zajímavého děje, jenž se odehrává celý v prosluněné atmosféře polednové Prahy, je osudová cena, kterou je jeho hlavní hrdinka donucena zaplatit v malém i ve velkém. (patro.cz)

Podobné produkty ako Sedm vůní jara 1968 - Junek Václav , Ryszard siwiec 1909–1968 (978-80-87912-33-1)

Exkluzivní fotografie Coco Chanel Paris 1968

Exkluzivní fotografie Coco Chanel Paris 1968
Detail

Módní ikona Coco Chanel po módní přehlídce v Paříži v září 1968. Na sobě má svůj charakteristický tvídový komplet, navržený pro pohodlí a funkčnost. Tato legendární francouzská návrhářka, která se proslavila kabelkou Chanel, parfémovou vodou Chanel No. 5 a samozřejmě konceptem malých černých šatů, stále inspiruje módní scénu. Všechna zarámovaná umělecká díla od značky Eichholtz vznikla skutečným vyvoláním fotografie, nejedná se tedy o vytištěný plakát. V této podobě jsou k dostání exkluzivně ve VEMZU prostřednictvím značky Eichholtz. Jak pečovat o produkt: > zamezte přímému slunečnímu záření na produkt (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Exkluzivní fotografie Coco Chanel Paris 1968 , Kronika republiky 1918-1968 (978-80-7451-765-5)

Kronika republiky 1918-1968 - Fidler Jiří

Kronika republiky 1918-1968 - Fidler Jiří
Detail

Český stát píše svoji historii již více než jedenáct století. Před sto lety však došlo ke zlomové události v našich dějinách. Původní státní forma - monarchie - se po jednom tisíciletí změnila na republiku. Posledních sto let množstvím událostí a dějinných zvratů překonává valnou část ostatních epoch našich národních dějin. Znalost vlastních dějin, zvláště pak událostí bezprostředně předcházejících současnosti, patří mezi důležité prvky podílející se na formování našich rozhodnutí a postojů. Jsme pokračovatelé činnosti našich předků - s pocitem hrdosti vnímáme jejich úspěchy a s účastí prožíváme i jejich nezdary. Obojí je pro nás součástí historické zkušenosti, jež nám více či méně pomáhá vyrovnat se s našimi současnými úkoly či problémy. Znalost vlastních dějin je velmi důležitým předpokladem k tomu, aby i naše konání mohlo být v budoucnu našimi potomky posuzováno, aby na ně bylo pokud možno pohlíženo s pocitem hrdosti. Převzali jsme naši národní historii od předků a jednou ji předáme svým potomkům. Všichni přitom doufáme, že s pozitivním výsledkem. První díl Kroniky republiky z pera uznávaného historika Jiřího Fidlera je rozdělen do tří částí. První z nich se věnuje událostem, které vedly ke vzniku republiky, další dvě se věnují prvním dvěma čtvrtstoletím republikových dějin až po vyhlášení federace v lednu 1969. Mezníkem oddělujícím hlavní dvě části je uzavření československo-sovětské smlouvy v prosinci 1943. Všechny části knihy jsou členěny podle jednotlivých roků. Každému z nich jsou určeny, v závislosti na významu, minimálně dvě dvoustrany. Struktura zpracování událostí jednotlivých let je obdobná. Základem je kalendárium, zahrnující důležité události, k nimž v daném roce došlo. Klíčové události jednotlivých let jsou pak zachyceny v článcích, doprovázených jedinečnými fotografickými, mapovými či obrazovými přílohami. (patro.cz)

Podobné produkty ako Kronika republiky 1918-1968 - Fidler Jiří

Ryszard Siwiec 1909–1968 - Blažek Petr

Ryszard Siwiec 1909–1968 - Blažek Petr
Detail

Česko-anglická publikace, vydaná společně českým Ústavem pro studium totalitních režimů a polským Ústavem národní paměti, přináší všechna zásadní dostupná svědectví o Ryszardu Siwcovi, devětapadesátiletém polském občanovi, který se 8. září 1968 na varšavském stadionu zapálil na protest proti srpnové okupaci Československa vojsky zemí Varšavské smlouvy a účasti jednotek Polské lidové republiky na této invazi. Sebeupálení Ryszarda Siwce patří vedle protestu Jana Palacha nejen k nejlépe popsaným, ale také k nejlépe zdokumentovaným. Díky tomu je možné pokusit se odpovědět na otázku, jaká byla motivace Ryszarda Siwce, ale také dalších osob, které zvolili tuto formu odporu. Podle mého názoru nebyl jejich cílem protest sám. Ryszard Siwiec, Jan Palach a další se rozhodli pro obrovské utrpení a obětování vlastního života proto, aby otřásli druhými a přiměli je zamyslet se nad obludností zla, které je obklopuje, aktivně se postavit na obranu znásilněných hodnot. Tímto způsobem chtěli napomoci k oslabení diktatury, ale také změnit svědomí druhých. Z předmluvy Łukasze Kamińského (patro.cz)

Podobné produkty ako Ryszard Siwiec 1909–1968 - Blažek Petr

Rok 1968 v Československu - Emmert František

Rok 1968 v Československu - Emmert František
Detail

Unikátní publikace přehledně a uceleně mapující vývoj reformního procesu v období pražského jara, průběh srpnové sovětské okupace i začátek normalizace v Československu v roce 1968. Významné historické téma, které svými důsledky přesahuje až do současnosti, zpracovává vyváženě, srozumitelně, čtivým jazykem a poutavým stylem, navzdory obsáhlé faktografii. Texty jednotlivých, logicky strukturovaných tematických kapitol jsou doplňovány tabulkami, poznámkami, zajímavostmi, krátkými biografiemi hlavních aktérů, výstižnými citacemi i kvalitními fotografiemi, které čtenáři jedinečně a téměř plasticky přibližují tehdejší pohnutou atmosféru velkých nadějí, vzdoru i zklamání. Součástí publikace jsou také přepisy klíčových historických dokumentů. Kniha je určena všem zájemcům o rok 1968, pamětníkům i mladé generaci. Její vydání jistě ocení také školy a vzdělávací instituce. (patro.cz)

Podobné produkty ako Rok 1968 v Československu - Emmert František

Plzeň v srpnu 1968 - Plzák Jiří

Plzeň v srpnu 1968 - Plzák Jiří
Detail

Kniha přináší unikátní obrazové svědectví z plzeňských ulic v prvních dnech srpnové okupace v roce 1968. Jiří Plzák, tehdy zaměstnanec družstva Fotografia, začal dopoledne 21. srpna pohotově dokumentovat šokující realitu – vstup armád Varšavské smlouvy do Československa, v tomto případě do krajského města západních Čech. Fotografie, které mnoho let uchovával ve svém archivu, se v naprosté většině případů dostávají poprvé na svět právě díky této knize. V publikaci jsou i vzpomínky pamětníků, stejně tak fotodokumentace Jiřího Plzáka z událostí na jaře 1968, kdy se v Plzni konal Majáles a po dvaceti letech také oslava skutečných osvoboditelů města. (patro.cz)

Podobné produkty ako Plzeň v srpnu 1968 - Plzák Jiří

Osuška Hasičem od roku (rok: 1968)

Osuška Hasičem od roku (rok: 1968)
Detail

Osuška má rozměr 70x140cm. Materiál je velmi příjemný na dotek a díky speciální technice výroby, kdy se smísí BA a PES vlákna. (50% Bavlna, 50% PES) Gramáž osušky: 400g/m² (fotodeky.cz)

Podobné produkty ako Osuška Hasičem od roku (rok: 1968)

1968 (978-80-757-7756-0)

1968 (978-80-757-7756-0)
Detail

Elektronická kniha - Sedmý díl velkolepé série Velké století. Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí. - autor Jan Guillou, 369 stran Sedmý díl velkolepé série Velké století. Román 1968 líčí i pražské srpnové události.Levicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa. Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří. Guillouův román je pro české... (alza.cz)

Podobné produkty ako 1968 (978-80-757-7756-0)

1968 (978-80-7577-756-0)

1968 (978-80-7577-756-0)
Detail

Kniha - Sedmý díl historické série Velké století - autor Jan Guillou, 365 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Sedmý díl historické série Velké stoletíLevicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa.Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří.Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí — autor totiž onoho osudného roku pobýval dva měsíce v... (alza.cz)

Podobné produkty ako 1968 (978-80-7577-756-0)

Kazatel (978-80-267-1968-7)

Kazatel (978-80-267-1968-7)
Detail

Kniha - autor Camilla Läckberg, 360 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Poblíž švédského městečka Fjälbacka je objevena mrtvola ženy. Pod tělem oběti jsou však nalezeny kostry dvou dalších žen, které zmizely před dvaceti lety. Pitva potvrdí, že všechny tři zemřely stejným způsobem. Jde o jednoho vraha, který se z neznámých důvodů na dvacet let odmlčel, nebo někdo původního pachatele napodobuje? Situace se ještě zhorší, když z blízkého kempu beze stopy zmizí sedmnáctiletá dívka. Pátrání po ní je bezúspěšné a policie se obává, že ji potkal stejný osud. (alza.cz)

Podobné produkty ako Kazatel (978-80-267-1968-7)

Invaze Československo 1968: Svědectví velitele - Vedraško Vladimir

Invaze Československo 1968: Svědectví velitele - Vedraško Vladimir
Detail

Na jaře roku 1968 dostal generál Aleksandr Michajlovič Majorov (1920-2008), velitel 38. armády Přikarpatského vojenského okruhu, rozkaz vpadnout „do ČSSR s cílem potlačit a v případě nutnosti zničit kontrarevoluci na jejím území“. V roce 1998 podal jako vůbec první z velitelů, kteří uskutečnili srpnovou invazi do Československa, o tehdejších dramatických událostech svědectví. Výsledkem je kniha přinášející mnoho dříve nepublikovaných informací a autentických ukázek dobových hlášení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Invaze Československo 1968: Svědectví velitele - Vedraško Vladimir

1968 v Brně nebyli lvi - Ludmila Sýkorová

1968 v Brně nebyli lvi - Ludmila Sýkorová
Detail

Autorka ve velkoformátové publikaci na 158 stranách soustředila fakta a dokumenty z tisku, které poskytují ucelený obraz o lidech, společnosti, politické reprezentaci a představitelích a jejich činech v pohnutých srpnových dnech. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 v Brně nebyli lvi - Ludmila Sýkorová

Můj rok 1968 - Jarmila Frejtichová, Alena Breuerová

Můj rok 1968 - Jarmila Frejtichová, Alena Breuerová
Detail

Zavzpomínejte na rok, kdy jste se narodili, nebo který vám utkvěl v paměti. O jakých událostech se mluvilo v médiích, jaká auta byla v kurzu, kolik stál lístek na tramvaj nebo jak vypadala tehdejší Miss World? Připomeňte si oblíbené písně, dobovou reklamu i filmy, které běžely v kinech v roce 1968. Připomeňme si rok, kdy tanky armád Varšavské smlouvy ukončily pražské jaro a kdy Věra Čáslavská excelovala na OH v Mexiku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Můj rok 1968 - Jarmila Frejtichová, Alena Breuerová

1968 očima 50 slavných osobností - Petr Macek

1968 očima 50 slavných osobností - Petr Macek
Detail

Rozdělené rodiny a zničené kariéry, vynucená poslušnost režimu nebo všemožné zákazy. Neexistuje v této zemi nikdo, koho by se okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy 21. srpna 1968 nedotkla. Invaze a následná potupná normalizace zanechala stigma na všech – těch, kteří museli veřejný prostor opustit, i těch, kteří se snažili najít morální kompromis a prostě dál žít a pracovat. 50 let poté vzpomíná na události roku 1968 a jeho následky 50 největších osobností své generace ve zbrusu nových, exkluzivních rozhovorech a otevřených zpovědích se spisovatelem a publicistou Petrem Mackem. Kamila Moučková, Jiří Menzel, Jiřina Bohdalová, Rudolf Hrušínský, Jan Pirk, Naďa Urbánková, Helena Vondráčková, Eva Pilarová, Jana Šulcová, Petr Janda, Karel Vágner a mnozí a mnozí další – co jméno, to jiný osud a unikátní příběh roku 1968. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 očima 50 slavných osobností - Petr Macek

Big Beat Line 1965-1968 (Vinyl LP)

Big Beat Line 1965-1968 (Vinyl LP)
Detail

Vinyl LP album Big Beat Line 1965-1968 - Slavné bigbítové písně, tentokrát znovu na vinylu. Stejnojmenné úspěšné 2 CD dalo vzniknout novému Vinyl LP výběru toho nejlepšího. Celkem 16 skladeb zachycuje oficiálně natočenou a vydanou první vývojovou fázi československého big beatu. Najdete tu domácí kytarovou instrumentálku ve stylu Shadows i zvukový dokument o cestě Olympiku od jen doprovodné kapely sólových zpěváků k soudržné partě ve stylu Mersey. Uslyšíte zajímavé vokální a žánrové proměny Matadors, Mefista i Flamenga. Petr Novák tu zpívá první velký hit, jeho jmenovec Pavel a Karel Černoch zase prokazují výtečné hlasy ve službách songů popovějších, ale kultovních. Výjimečnost potvrzují bratislavští Soulmeni i brněnští sourozenci Ulrychovi. Zásadním hitem, pro mnohé představujícím prototyp velkého rozhlasového průlomu mladé elektrifikované muziky, přispěl Crystal. Kouzelně prostý dobový zvuk dostal aktuální remasterovací osvěžení. Obal graficky sleduje osvědčenou CD linii. Vnitřní sáček přináší povídání a fotografie významných muzikantů ze začátků domácího big beatu, směřujících k zásadnímu postavení v naší populární hudbě nejen 60. let. 1. Monika 02:06 2. Roll over Beethoven 03:21 3. Měsíc 02:45 4. Dej mi víc své lásky 02:54 5. Let's Make a Summer 03:07 6. Tenhle kluk (Just One Look) 02:05 7. Keep on Running 02:39 8. Sen 03:02 9. Návrat Gemini 02:06 10. Snad jednou ti dám 02:31 11. Malej zvon, co mám 03:53 12. I Think It's Gonna Work out Fine 03:11 13. Povídej 02:06 14. Zavraždil jsem lásku 03:26 15. Vyznání 02:49 16. Ona se brání 02:46 (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Big Beat Line 1965-1968 (Vinyl LP)

1968 Ve stínu Pražského jara - Retegan Mihai

1968 Ve stínu Pražského jara - Retegan Mihai
Detail

Tato práce si všímá vývoje v Československu v období tzv. Pražského jara z pozice Rumunska – země, která se nezúčastnila srpnové intervence Varšavského paktu. Výklad vývoje událostí je doplněn záznamy z těch jednání nejvyšších rumunských orgánů, která se vývoje v tehdejším Československu bezprostředně týkala. Autor hodnotí vývoj a jeho důsledky v širším evropském kontextu. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 Ve stínu Pražského jara - Retegan Mihai

1968 Revoluční rok ve fotografiích - Bata Carlo

1968 Revoluční rok ve fotografiích - Bata Carlo
Detail

Rok 1968 si historie pamatuje jako období společenských a politických změn a celosvětových protestů proti stávajícímu sociálnímu modelu: dělníci, studenti i etnické menšiny požadovali reformy, spravedlnost a zlepšení životních podmínek. Desetitisíce lidí procházely ulicemi a volaly po ukončení vietnamské války. Od Mexika po Japonsko, od Francie po Československo docházelo v ulicích ke střetům a represím ze strany mocenských sil. Pražské jaro bylo zadušeno sovětskými tanky. Ale to není zdaleka vše, co tento na události bohatý rok přinesl: vesmírné mise, medializované vraždy, Beatová generace i vlna pacifismu ovládla hlavní zprávy. Tato kniha předkládá fotografie, na nichž jsou zachyceny nejdůležitější události roku 1968. Snoubí v sobě talent nejlepších fotografů s doprovodným vysvětlujícím textem. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 Revoluční rok ve fotografiích - Bata Carlo

Kapitula: Duna (978-80-269-1968-1)

Kapitula: Duna (978-80-269-1968-1)
Detail

Kniha - autor Frank Herbert, 496 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Pouštní planeta Arrakis neboli Duna byla zničena atomovým útokem Ctěných matre. Jen jedna frakce lidstva může ohrozit moc tohoto lítého matriarchálního kultu, a to Bene Gesserit, vybavený dědictvím Duny. Pod vedením Matky představené Darwi Odradové kolonizuje Bene Gesserit úrodnou planetu Kapitula a vytrvale, míli za mílí ji proměňuje v poušť. Pokud Sesterstvo uspěje s chovem písečných červů, ovládne produkci nejvýznamnější komodity v celém vesmíru, koření zvaného melanž. Ale jeho skutečnou zbraní zůstává muž, který prožil nesčetné životy – muž, který sloužil legendárnímu Paulu Muad’Dibovi… Román Kapitula: Duna je závěrečným příběhem šestisvazkové ságy Duna, která patří do zlatého fondu světové science-fiction. (alza.cz)

Podobné produkty ako Kapitula: Duna (978-80-269-1968-1)

Divadelní režisér Karel Novák (1916-1968) - Iva Mikulová

Divadelní režisér Karel Novák (1916-1968) - Iva Mikulová
Detail

Autorka se ve své práci věnuje umělecké činnosti divadelního režiséra Karla Nováka (1916-1968), jehož tvorba zůstala neprávem opomenuta v kontextu tvorby režisérů 50. a 60. let 20. století v Československu (např. O. Krejča, A. Radok nebo O. Ornest). Podobně jako mnozí další režiséři totalitního období byl také Karel Novák několikrát odsunut do oblastních divadel, v nichž však i přes cenzurní zásahy a restrikce prosazoval náročnou dramaturgii a inscenoval velká básnická podobenství postavená na hereckých výkonech (např. B. Bohdanová, I. Racek). Ve své režijní tvorbě se profiloval dvěma výraznými směry umělecké výpovědi: básnickými dramaty silných příběhů a společensko-kritickými satirickými vyjádřeními k současnosti. Jeho působení uzavírá v 60. letech významná éra v Divadle E. F. Buriana. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Divadelní režisér Karel Novák (1916-1968) - Iva Mikulová

Pražský chodec proti tankům - srpen 1968 - Jiří Všetečka

Pražský chodec proti tankům - srpen 1968 - Jiří Všetečka
Detail

Někdy dokonce i nedávné dějiny vnímáme spíš jako součást virtuálního světa a dost možná pro vlastní sebezáchovu někdy potřebujeme bezejmenné a někdy již mrtvé tváře, které při obracení stránek knihy vrátí událostem kus skutečného života. Srpen 1968 byl měsícem plným emocí, pocitů křivdy, bolesti, pohrdání, nenávisti, hrdinství, solidarity a hlasu hodnot úměrných ceně vlastního života; provázela jej i smrt. To vše tehdy zachytil Jiří Všetečka na svých fotografiích. Kniha vychází v oblíbené edici Vojenské dějiny ve fotografii. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pražský chodec proti tankům - srpen 1968 - Jiří Všetečka

Zlomové osmičky - 1918, 1938, 1948, 1968 - František Emmert

Zlomové osmičky - 1918, 1938, 1948, 1968 - František Emmert
Detail

Kdo se podílel na vzniku Československa v roce 1918? Jak probíhal Vítězný únor v roce 1948? Nebo co se dělo při sovětské okupaci v roce 1968? Připomeňte si letopočty s osudovou osmičkou na konci, které poznamenaly dějiny Československa a staly se klíčovými momenty naší historie. Unikátní publikace zachycuje ty nejzásadnější okamžiky na dobových snímcích a dává nahlédnout do dění těchto čtyř zlomových let. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zlomové osmičky - 1918, 1938, 1948, 1968 - František Emmert

Funko POP Heroes: The New Wonder Woman (1968)

Funko POP Heroes: The New Wonder Woman (1968)
Detail

Funko POP - sběratelské figurky napříč filmem, seriály, hudbou, videohrami, popkulturou je to, co ve své sbírce nejvíc chceš. Materiál: vinyl Rozměry: cca. 9 cm na výšku (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Funko POP Heroes: The New Wonder Woman (1968)
druhy exil edvarda benese kuklik jan bilek jan marsoun erik nemecek jan, Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4), Železný Jan (9788025705995), Kazatel (978-80-267-1968-7), 1968 (978-80-757-7756-0), 1968 (978-80-7577-756-0), Jan Werich (ne)známý, Jan Žižka - DVD (N03540), Jan Werich za oponou, Jan Masaryk - pravdivý příběh (), ABUS JC8320 JAN (4003318901294), kysucke povesti podmanicky jan, Galerie slávy - Jan Saudek, Jan Werich a semafor, Jan Hus - DVD (9279), Jan Kraus: Můj soukromý buzynes, Jan Vojáček: Umění být zdráv, Schulmeister Jan: Piano - CD (UP0248), buzicci jan folny e kniha, jan triska kolekce 4 dvd, Skoumal Petr, Vodňanský Jan, Burian Jan, Dědeček Jiří: Večírek rozpadlých dvojic (SU5815-2), Sovětská armáda a Česká společnost 1968-1991 (9788024650470), Můj rok 1968 (978-80-265-0726-0), Anonym 1968-1984 (978-80-906912-4-7), Bellatex G - knoflík 15mm kytka zelená - 1968 (7311), Nedokončené revolúcie 1968 - 1989 (978-80-569-0966-9), Plzeň v srpnu 1968 (978-80-7211-537-2), Various: Big Beat Line 1965-1968 - LP (SU6729-1), Ryszard Siwiec 1909–1968 (978-80-87912-33-1), Kronika republiky 1918-1968 (978-80-7451-765-5)