1968 - carlo bata, gianni morelli

Produkt 1968 - carlo bata, gianni morelli sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 1968 - carlo bata, gianni morelli upraviť a produkt hľadať znova.

1968 - Carlo Bata, Gianni Morelli

1968 - Carlo Bata, Gianni Morelli
Detail

Rok 1968 si historie pamatuje jako období společenských a politických změn a celosvětových protestů proti stávajícímu sociálnímu modelu: dělníci, studenti i etnické menšiny požadovali reformy, spravedlnost a zlepšení životních podmínek. Desetitisíce lidí procházely ulicemi a volaly po ukončení vietnamské války. Od Mexika po Japonsko, od Francie po Československo docházelo v ulicích ke střetům a represím ze strany mocenských sil. Pražské jaro bylo zadušeno sovětskými tanky. Ale to není zdaleka vše, co tento na události bohatý rok přinesl: vesmírné mise, medializované vraždy, Beatová generace i vlna pacifismu ovládla hlavní zprávy. Tato kniha předkládá fotografie, na nichž jsou zachyceny nejdůležitější události roku 1968. Snoubí v sobě talent nejlepších fotografů s doprovodným vysvětlujícím textem. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Carlo Bata, Gianni Morelli

1968 Revoluční rok ve fotografiích - Bata Carlo

1968 Revoluční rok ve fotografiích - Bata Carlo
Detail

Rok 1968 si historie pamatuje jako období společenských a politických změn a celosvětových protestů proti stávajícímu sociálnímu modelu: dělníci, studenti i etnické menšiny požadovali reformy, spravedlnost a zlepšení životních podmínek. Desetitisíce lidí procházely ulicemi a volaly po ukončení vietnamské války. Od Mexika po Japonsko, od Francie po Československo docházelo v ulicích ke střetům a represím ze strany mocenských sil. Pražské jaro bylo zadušeno sovětskými tanky. Ale to není zdaleka vše, co tento na události bohatý rok přinesl: vesmírné mise, medializované vraždy, Beatová generace i vlna pacifismu ovládla hlavní zprávy. Tato kniha předkládá fotografie, na nichž jsou zachyceny nejdůležitější události roku 1968. Snoubí v sobě talent nejlepších fotografů s doprovodným vysvětlujícím textem. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 Revoluční rok ve fotografiích - Bata Carlo , Emporio armani gianni t-bar ar1840 (4053858386273)

Setkání s přírodou - Gianni Morelli

Setkání s přírodou - Gianni Morelli
Detail

Existují místa, kde je fyzická, duševní i emocionální vzdálenost mezi námi a přírodou natolik malá, že téměř mizí. Tato kniha je plná nádherných fotografií a praktických informací. Pomůže vám objevit překrásná místa, kde lze zakusit s ničím nezaměnitelný pocit z přímého kontaktu s přírodou, kde se nadšení z tohoto objetí stává hmatatelným díky jedinečným a nezapomenutelným zážitkům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Setkání s přírodou - Gianni Morelli , Emporio armani gianni t-bar ar1908 (4053858508279)

Velké objevy a vynálezy, které změnily svět - Gianni Morelli

Velké objevy a vynálezy, které změnily svět - Gianni Morelli
Detail

Jak by vypadal náš život bez aut, televize, internetu a počítačů, nebo všudypřítomných smartphonů? Bez ohledu na otázku, zda by takový život byl lepší nebo horší, víme s jistotou, že jsou vynálezy, bez kterých bychom se v dnešním světě neobešli. Některé z nich jsou nedávné, prakticky ještě ve vývinu, zatímco jiné jsou tu s námi přes sto let, což je v porovnání s historií lidské rasy jen pouhé mrknutí oka. Všechny změnily životy mnoha lidí, a jejich zrod byl tak přelomový, že v historii vyznačil období před a po. Počátky vynálezů, které měly značný dopad na medicínu, společnost, ekonomiku, kulturu a dějiny jako takové, jsou příběhy brilantní intuice výjimečných žen a mužů, vytrvalosti a houževnatosti významných podnikatelů, nebo geniálních nápadů obyčejných lidí. Tato kniha plná kuriozit a výkladů vás provede nejdůležitějšími vynálezy, které ovlivnily moderní svět od konce devatenáctého století po současnost. Odhalí tajemství a události, které vedly k jejich zrodu, a představí vám významné osobnosti, které za nimi stojí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Velké objevy a vynálezy, které změnily svět - Gianni Morelli , Antonio juan 3303 carlo (8435083633036)

Velké objevy a vynálezy, které změnily svět - Morelli Gianni

Velké objevy a vynálezy, které změnily svět - Morelli Gianni
Detail

Jak by vypadal náš život bez aut, televize, internetu a počítačů, nebo všudypřítomných smartphonů? Bez ohledu na otázku, zda by takový život byl lepší nebo horší, víme s jistotou, že jsou vynálezy, bez kterých bychom se v dnešním světě neobešli. Některé z nich jsou nedávné, prakticky ještě ve vývinu, zatímco jiné jsou tu s námi přes sto let, což je v porovnání s historií lidské rasy jen pouhé mrknutí oka. Všechny změnily životy mnoha lidí, a jejich zrod byl tak přelomový, že v historii vyznačil období před a po. Počátky vynálezů, které měly značný dopad na medicínu, společnost, ekonomiku, kulturu a dějiny jako takové, jsou příběhy brilantní intuice výjimečných žen a mužů, vytrvalosti a houževnatosti významných podnikatelů, nebo geniálních nápadů obyčejných lidí. Tato kniha plná kuriozit a výkladů vás provede nejdůležitějšími vynálezy, které ovlivnily moderní svět od konce devatenáctého století po současnost. Odhalí tajemství a události, které vedly k jejich zrodu, a představí vám významné osobnosti, které za nimi stojí. (patro.cz)

Podobné produkty ako Velké objevy a vynálezy, které změnily svět - Morelli Gianni , Tescoma kávovar monte carlo, 6 šálků

Je to manipulace? - Pascale Chapaux-Morelli

Detail

Abychom se vyhnuli manipulaci ze strany druhých, musíme poznat, co si ten druhý skutečně myslí, co zamýšlí a co ho motivuje. Tuto analýzu druhého provádíme s využitím své emoční inteligence, díky znalosti přesvědčovacích technik a typických profilů manipulátorů, dešifrováním řeči těla. Musíme se ale také naučit říkat „ne“, ovládat slova, vyvarovat se citové závislosti a chránit svou identitu. Na příkladech různých situací, ať už je to okouzlení druhým člověkem v milostném vztahu, v přátelství, během obchodní transakce, nebo v konfliktu kolem dětí, nám autorka poskytuje nezbytné nástroje k tomu, jak analyzovat druhé a vyhnout se manipulaci z jejich strany.Pascale Chapaux-Morelli je francouzská psycholožka, přednáší na Paris 8 Université a je autorkou dalších knih o manipulaci. Je také předsedkyní Asociace pro pomoc obětem psychického násilí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Je to manipulace? - Pascale Chapaux-Morelli , Tescoma kávovar monte carlo, 4 šálky

Moje jóga na každý den - Morelli Maurizio

Moje jóga na každý den - Morelli Maurizio
Detail

SEDM SESTAV NA KAŽDÝ DEN V TÝDNU Stačí si najít 20 minut denně, zacvičit si jógu a odměnou vám bude jak zdravé a pružné tělo, tak uklidněná mysl. Díky tomu budete schopni více odolávat stresu, se kterým všichni neustále bojujeme, a soustředit se na všechny činnosti, jimž se ve vašem životě věnujete. Díky mnohotvárnosti lekcí a cvičení se nudit rozhodně nebudete. Sestavy jsou navrženy tak, aby je zvládli i začátečníci. Každá z pozic je kromě popisu provedení doplněna také fotografií. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Moje jóga na každý den - Morelli Maurizio , Entrepreneur extraordinary tomas bata (978-80-906540-6-8)

Death at Noon - Valentina Morelli - e-kniha

Detail

eBook: Benvenuto a Santa Caterina - a picturesque Tuscan village where the bells of the local Abbey chime loudly across the idyllic green hillsides. But today, at noon, Sister Isabella notices an eerie quiet; the bells are silent. Puzzled, Isabella makes a horrific discovery: Sister Raffaella is lying lifeless in the cloister! Though it appears she fell from the belfry, a cryptic number etched in the dust near her body suggests otherwise... While Mother Superior is insisting that it's an accident, Isabella isn't convinced. Together with the young Carabiniere Matteo, Isabella begins an investigation of her own and soon uncovers a dark secret... now only divine intervention can help! Monastery, murder and dolce vita - a crime series like a holiday under the Italian sun. Fans of Richard Osman's "Thursday Murder Club" will love this humorous cosy crime read. An intrepid nun makes it her life's work to solve crimes, large and small, that are committed in a picturesque Tuscan village, Santa Caterina. Carabiniere Matteo is happy for this heavenly help, because as Santa Caterina's only policeman, he certainly has his hands full! Valentina Morelli is a German author. With the Sister Isabella Series, she pays homage to her spiritual homeland, and captures the unique feel of life in Tuscany. For her, murder mysteries are a way of telling human stories. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Death at Noon - Valentina Morelli - e-kniha , Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích prahy (978-80-206-1186-4)

Death in the Cloisters - Valentina Morelli - e-kniha

Detail

eBook: Holy secrets. Unholy crimes. The heavenly peace of the monastery of Santa Caterina is under threat: construction work in the old walls is making quiet contemplation almost impossible! There’s something a little peculiar about the new nun, Sister Donna, too, but before Sister Isabella can get to the heart of Donna’s oddities, she’s found dead in the cloisters. With the nuns fearing for their lives, can Sister Isabella and Carabiniere Matteo solve the mystery before another murder takes place? Monastery, Murder and Dolce Vita - a crime series like a holiday under the Italian sun. Fans of Richard Osman's "Thursday Murder Club" will love this humorous cosy crime read. Benvenuto a Santa Caterina! This picturesque village in the heart of Tuscany is where Sister Isabella lives and works. But out of the blue, she suddenly finds herself investigating a murder case! From then on, this curious nun makes it her life's work to solve the crimes, large and small, that are committed in the village. Carabiniere Matteo is grateful for this heavenly help, because after all, as Santa Caterina's only policeman, he has his hands full... Valentina Morelli is a bestelling German author. With the Sister Isabella Series, she pays homage to her spiritual homeland and captures the unique feel of life in Tuscany. For her, murder mysteries are the true way of telling human stories. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Death in the Cloisters - Valentina Morelli - e-kniha , Tescoma monte carlo pro 6 šálků 647106.00 (647106.00)

Death by the River - Valentina Morelli - e-kniha

Detail

eBook: The nuns of Santa Caterina are back and sinister goings-on are afoot. Old Gaetano, an amiable local drifter, is a welcome and regular guest at the convent. But to everyone’s shock, Carabiniere Matteo finds his body down by the river, murdered in cold blood. The village is stunned – who would do such a thing? And where is Gaetano’s beloved Saint Bernard, Caesar? Determined to get to the bottom of it, Sister Isabella teams up with Matteo (whether he likes it or not) to follow the clues and solve the mystery. But, it may not be a simple murder case after all, and perhaps old Gaetano has not always been whom he claimed to be... A delicious, cosy crime that is as warm as the Tuscan sun, perfect for fans of Julia Chapman, Fiona Leitch and Richard Osman. Valentina Morelli is a German author. With the Sister Isabella Series, she pays homage to her spiritual homeland, and captures the unique feel of life in Tuscany. For her, murder mysteries are a way of telling human stories. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Death by the River - Valentina Morelli - e-kniha , Woody pizzerie carlo, didaktická hra s vkládacími tvary

Tvůrci fenoménu Baťa - Ti, jenž proslavili jméno Baťa napříč světem - Gabriela Končitíková

Detail

Výstava, představující nejbližší spolupracovníky Tomáše Bati i jeho následovníků, kteří pomáhali utvářet fenomén, jímž se firma Baťa během let zcela bez pochyby stala, byla zahájena vernisáží 3. srpna 2023 u příležitosti 130. výročí narození Dominika Čipery. Dominik Čipera byl nazýván pravou rukou Tomáše Bati, avšak nebyl to pouze on, kdo ve firmě Baťa zanechal výraznou stopu.*****V katalogu naleznete celkem 43 osobností a jejich medailonky v plném znění, což nám výstavní panely z kapacitních důvodů neumožnily. Seznamte se s výběrem blízkých spolupracovníků Tomáše Bati, jejich názory i cennými zkušenostmi získanými z mnoha setkání se šéfem, a poznejte, do jaké míry je vlastně osobnost Tomáše Bati ovlivnila. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tvůrci fenoménu Baťa - Ti, jenž proslavili jméno Baťa napříč světem - Gabriela Končitíková , Tescoma monte carlo pro 4 šálky 647104.00 (647104.00)

Inspirace Baťa - Jak být silnější a šťastnější podle životních zásad Tomáše Bati - Gabriela Končitíková

Detail

Tomáš Baťa je známý především jako schopný podnikatel, který vybudoval světové obuvnické impérium. Málokdy se ale mluví o jeho propracovaném systému, který podporoval nejen efektivní podnikání, ale také duševní zdraví svých spolupracovníků. Kniha je rozdělena do čtyř částí, každá z nich se věnuje jedné z oblasti lidské bytosti – tělo, mysl, duše a vztahy. Firma Baťa dlouhodobě podporovala rozvoj svých spolupracovníků, aby se zdokonalovali nejen profesně, ale také po osobnostní stránce. Kniha Inspirace Baťa je první svého druhu, protože nabízí čtenáři možnost takzvaně: jak na to. Přináší nový pohled na filozofii Baťa a ukazuje, jak začít s budováním sebe sama, změnou životních postojů i vnímání světa, podle baťovských principů. V knize naleznete také pověstná baťovská desatera – například: Duševního zdraví, Zdravého spánku, Jak jednat s lidmi. Příjemným osvěžením zásad a desater, jsou krátké pravdivé příběhy, ve kterých poznáte pravou podstatu osobnosti Tomáše Bati. Pozornému čtenáři neunikne, že mnoho baťovských zásad se vyvinulo na základě osobních zážitků Bati. Najde zde příběhy, v nichž zaznívají jeho vize, kdy je shovívaný, ale také tvrdý a sebestředný, kdy zažívá pocit smutku i dětské radosti. Možnosti, jak měnit sám sebe podle Baťovské filozofie vychází z podstaty baťovské služby, která začíná slovy: na první místo si dejte sebe. S využitím každé rady můžete začít okamžitě, nejsou vázaný na žádné podmínky – snad jen jedinou – musíte chtít. Autorkou knihy je Gabriela Končitíková, která se čtrnáct let věnuje výzkumu baťovské historie. Kniha Inspirace Baťa je její desátou knihou, která čtenářům na konkrétních příkladech přiblíží, jak propojit pracovní a osobní sféru podle baťovských principů. „Často se o Baťovi říká, že byl velmi přísný na své spolupracovníky, protože chtěl mít pod kontrolou nejen jejich pracovní, ale i osobní život. Na první pohled to může znít zvláštně, jenže on nic nedělal samoúčelně. Věřil, že když lidé na vedoucích pozicích budou mít všeobecný přehled, tak budou inspirovat své okolí. Dnes se často řeší, jak najít balanc mezi pracovním a osobním životem. Baťa na to měl jasný názor: člověk potřebuje přesně vymezený čas na práci i na odpočinek. Když si pořádně neodpočine, tak nebude v práci podávat stoprocentní výkony“ říká Končitíková, která se kromě vydávání knih věnuje také přednáškové činnosti pro firmy po celém Česku a popisuje, jak převést baťovská pravidla práce i životního stylu do současné praxe. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Inspirace Baťa - Jak být silnější a šťastnější podle životních zásad Tomáše Bati - Gabriela Končitíková , Kazatel (978-80-267-1968-7)

Rozhovory Tomáše Bati a Huga Vavrečky: Jak překonat hospodářskou krizi - Tomáš Baťa, Hugo Vavrečka

Detail

Jedná se o velmi vzácnou stať, která vznikla nedlouho před smrtí Tomáše Bati. Jedná se o zachycení rozhovorů mezi ním a jeho blízkým přítelem Hugem Vavrečkou. Hlavním tématem jejich dlouhých diskusí bylo hledání příčin a řešení národohospodářské krize. Společně se věnovali tématům, jako jsou ceny klíčových surovin pro průmysl, osobnost podnikatele, postoje státu vůči podnikatelům, transparentnost ve veřejné správě, ale také morálce a etice nejen v podnikáni a veřejné správě, ale i ve společnosti všeobecně. V diskusích byl silně cítit smysl Tomáše Bati pro používání zásad selského rozumu, a to i u složitých témat. Hugo Vavrečka dokázal jeho názory uchopit tak, aby zůstala zachována podstat řešení, ale přednes se upravil do podoby vhodné k prezentaci vládě. Bohužel, stať musel do publikovatelné podoby dokončit Hugo Vavrečka sám. Rozhovory s Tomášem Baťou vedl od roku 1929 až do jeho smrti, která nastala krátce poté, co Hugo Vavrečka začal oficiálně pracovat pro firmu Baťa. Psal se rok 1932. Jejich přátelství však bylo dlouholeté, už od roku 1906, kdy Tomáš Baťa vyhledal Huga Vavrečku v kavárně Slávie a z jedné jednoduché otázky se rozvinul několikahodinový hovor, a hlavně začátek hlubokého přátelství. Vzhledem k dlouholetým zkušenostem obou mužů byly jejich rozhovory velmi inspirativní a nadčasovost jejich myšlenek doceníte jistě i dnes. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozhovory Tomáše Bati a Huga Vavrečky: Jak překonat hospodářskou krizi - Tomáš Baťa, Hugo Vavrečka , 1968 (978-80-757-7756-0)

Jan Baťa - Hajný Pavel

Jan Baťa - Hajný Pavel
Detail

Setkat se s Janem Antonínem Baťou musel být opravdu zážitek. Dnes už může sotva kdo říci, že měl to štěstí. Svérázný Hradišťan, snad trochu hřmotný, ale hudebně zdatný a vždy zábavný společník, jenž necestoval jinak nežli s tahací harmonikou, opustil republiku už v roce 1939, aby se do ní po válce už nevrátil. Mohl by, ale jen v roli obžalovaného v procesu, v němž ho komunisté odsoudili za velezradu, z níž byl očištěn až po smrti. V knize Jan Baťa – známý, neznámý se dozvíme, co tomu předcházelo: vražda ševce, od níž se začal odvíjet i celý příběh Baťů, učňovská léta u krále bot – nevlastního bratra Tomáše – a téměř vrozená touha objevovat. Kniha je svým poutavým vyprávěním skoro rukovětí Janova života. Kromě dosud nepublikovaných fotografií, faktů, myšlenek a statí přináší i dokumenty, pro něž byl odsuzován: pověstný plán na přesídlení republiky do Patagonie či dopisy, které si vyměňoval nejen s bratrem, ale i mnoha dalšími. (patro.cz)

Podobné produkty ako Jan Baťa - Hajný Pavel , 1968 (978-80-7577-756-0)

Spolupráce - Baťa Jan Antonín

Spolupráce - Baťa Jan Antonín
Detail

Jan Baťa se nejprve pod vedením svého bratra Tomáše a poté jako jeho nástupce stal jedním z hlavních strůjců nebývalého rozvoje mezinárodního podnikání. Jeho příklad je jedinečný svou koncepcí spolupráce všech – jak majitelů, tak dělníků; jak ředitelů, tak podřízených. Projevilo se to nejenom na práci, ale i na jejích výsledcích. Kniha představuje výbor z článků a projevů Jana Bati z let 1921–1936, které se dotýkají všech oblastí života podniku včetně celospolečenského kontextu. Dodnes představuje unikátní pramen inspirace pro podnikatele, národohospodáře a každého zvídavého člověka. Reprint původního vydání z roku 1936. (patro.cz)

Podobné produkty ako Spolupráce - Baťa Jan Antonín , Truefitt & hill monte carlo with oil 200 ml (00362)

Geniální podnikatel Tomáš Baťa ()

Geniální podnikatel Tomáš Baťa ()
Detail

Audiokniha MP3 - Životopis zakladatel firmy Baťa - autor Antonín Cekota, čte Alfréd Strejček Životopis Tomáše Bati, zakladatel firmy BaťaJedná se o životopis Tomáše Bati, zakladatele firmy Baťa (1876 – 1932). Antonín Cekota, redaktor baťovských novin, byl blízkým spolupracovníkem Tomáše Bati. Kniha odhaluje mnohá tajemství ze života Tomáše Bati i klíčových okamžiků firmy Baťa. Sám autor byl mnoha příhodám osobně přítomen, byl tedy schopen detailně popsat klíčové okamžiky a zajímavosti. (alza.cz)

Podobné produkty ako Geniální podnikatel Tomáš Baťa () , Enjoy monako monte carlo, alfons mucha 1000 dílků (1560)

Inspirace Baťa: Jak být silnější a šťastnější podle životních zásad Tomáše Bati (978-80-908183-0-9)

Inspirace Baťa: Jak být silnější a šťastnější podle životních zásad Tomáše Bati (978-80-908183-0-9)
Detail

Kniha - autor Gabriela Končitíková, 366 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jak být silnější a šťastnější podle životních zásad Tomáše Bati"Nevybudoval jsem podnik, ale člověka, a ten zase vybudoval podnik." Tomáš Baťa definoval tak, jak budovat úspěšný podnik baťovským způsobem. Odpověď na to, co znamená baťovsky budovat člověka, zůstává skromná.Kniha Inspirace Baťa je unikátní, protože čtenáři poskytuje možnost naučit se, jak na to. Přináší nový pohled na baťovskou filozofii a ukazuje, jak začít budovat sebe samého, měnit postoj k životu a vnímání světa podle baťovských principů. Baťa se v odkazu plně odráží v přístupu autora Tomáše Bati. Základem všeho je selský rozum.Kniha je rozdělena do čtyř částí, které se zabývají tělem, myslí, duší a vztahy. Firma Baťa sledovala tyto oblasti u svých zaměstnanců a pomáhala jim inspirovat se k jejich zdokonalování. Baťovských 99 kapitol je rozděleno do těchto oblastí. Každá kapitola přináší krátkou a stručnou radu,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Inspirace Baťa: Jak být silnější a šťastnější podle životních zásad Tomáše Bati (978-80-908183-0-9) , Tescoma konvice se sítkem monte carlo 1,5 l, antracit

Voices of 1968

Voices of 1968
Detail

The year 1968 witnessed one of the great upheavals of the twentieth century, as social movements shook every continent. Across the Global North, people rebelled against post-war conformity and patriarchy, authoritarian education and factory work, imperialism and the Cold War. They took over workplaces and universities, created their own media, art and humour, and imagined another world. The legacy of 1968 lives on in many of today's struggles, yet it is often misunderstood and caricatured.Voices of 1968 is a vivid collection of original texts from the movements of the long 1968. We hear these struggles in their own words, showing their creativity and diversity. We see feminism, black power, anti-war activism, armed struggle, indigenous movements, ecology, dissidence, counter-culture, trade unionism, radical education, lesbian and gay struggles, and more take the stage.Chapters cover France, Czechoslovakia, Northern Ireland, Britain, the USA, Canada, Italy, West Germany, Denmark, Mexico, Yugoslavia and Japan. Introductory essays frame the rich material - posters, speeches, manifestos, flyers, underground documents, images and more - to help readers explore the era's revolutionary voices and ideas and understand their enduring impact on society, culture and politics today. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Voices of 1968 , Woody pizzerie carlo, didaktická hra s vkládacími tvary (8591864919369)

1968 - Guillou Jan

1968 - Guillou Jan
Detail

Levicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa. Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří. Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí — autor totiž onoho osudného roku pobýval dva měsíce v Československu. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Guillou Jan , Sovětská armáda a česká společnost 1968-1991 (9788024650470)

AmeliaHome Koupelnová předložka Bati béžová

AmeliaHome Koupelnová předložka Bati béžová
Detail

Koupelnová předložka Bati se stane nepostradatelnou součástí každé koupelny a toalety. Je vyrobena z měkkého, extrémně savého materiálu se speciální strukturou, která je velmi příjemná na dotek. Díky protiskluzové vrstvě na spodní straně předložky je velice bezpečná, dokonale přilne k zemi, nehrne se a nesmeká.Předložku lze prát na 30 °C a sušit v bubnové sušičce na nižší teplotu. Nežehlit ani nebělit. (4home.cz)

Podobné produkty ako AmeliaHome Koupelnová předložka Bati béžová , Můj rok 1968 (978-80-265-0726-0)

AmeliaHome Koupelnová předložka Bati hnědá

AmeliaHome Koupelnová předložka Bati hnědá
Detail

Koupelnová předložka Bati se stane nepostradatelnou součástí každé koupelny a toalety. Je vyrobena z měkkého, extrémně savého materiálu se speciální strukturou, která je velmi příjemná na dotek. Díky protiskluzové vrstvě na spodní straně předložky je velice bezpečná, dokonale přilne k zemi, nehrne se a nesmeká.Předložku lze prát na 30 °C a sušit v bubnové sušičce na nižší teplotu. Nežehlit ani nebělit. (4home.cz)

Podobné produkty ako AmeliaHome Koupelnová předložka Bati hnědá , Anonym 1968-1984 (978-80-906912-4-7)

AmeliaHome Koupelnová předložka Bati vínová

AmeliaHome Koupelnová předložka Bati vínová
Detail

Koupelnová předložka Bati se stane nepostradatelnou součástí každé koupelny a toalety. Je vyrobena z měkkého, extrémně savého materiálu se speciální strukturou, která je velmi příjemná na dotek. Díky protiskluzové vrstvě na spodní straně předložky je velice bezpečná, dokonale přilne k zemi, nehrne se a nesmeká.Předložku lze prát na 30 °C a sušit v bubnové sušičce na nižší teplotu. Nežehlit ani nebělit. (4home.cz)

Podobné produkty ako AmeliaHome Koupelnová předložka Bati vínová , Bellatex g - knoflík 15mm kytka zelená - 1968 (7311)

AmeliaHome Koupelnová předložka Bati bílá

AmeliaHome Koupelnová předložka Bati bílá
Detail

Koupelnová předložka Bati se stane nepostradatelnou součástí každé koupelny a toalety. Je vyrobena z měkkého, extrémně savého materiálu se speciální strukturou, která je velmi příjemná na dotek. Díky protiskluzové vrstvě na spodní straně předložky je velice bezpečná, dokonale přilne k zemi, nehrne se a nesmeká.Předložku lze prát na 30 °C a sušit v bubnové sušičce na nižší teplotu. Nežehlit ani nebělit. (4home.cz)

Podobné produkty ako AmeliaHome Koupelnová předložka Bati bílá , Tescoma konvice monte carlo 1.5 l, s vyluhovacím sítkem, červená (8595028490947)

Zámožnost všem - Tomáš Baťa - audiokniha

Zámožnost všem - Tomáš Baťa - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Autorem audioknihy Zámožnost všem je Tomáš Baťa. Vysvětluje v ní základ a podstatu svého podnikatelského systému. Kniha byla původně určená jeho spolupracovníkům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zámožnost všem - Tomáš Baťa - audiokniha , Nedokončené revolúcie 1968 - 1989 (978-80-569-0966-9)

Baťa v kostce - Pokluda Zdeněk

Baťa v kostce - Pokluda Zdeněk
Detail

Knížka Baťa v kostce nabízí čtenáři stručný, avšak ucelený a přehledný pohled na důležité momenty působení Tomáše Bati a jeho světové firmy. Odpovídá také na některé otázky týkající se jeho nástupců a novějších osudů podniku. O Baťovi se často mluví a píše, a přece to podstatné často uniká. Za monolitem pevné osobnosti se zbytečně ztrácejí lidské osudy Tomáše Bati, prožitky, které ho formovaly. Mnozí jsou dnes překvapeni jeho všestranností, která vtiskla pečeť československému podnikání, architektuře, školství či zdravotnictví, a také veřejné správě města Zlína či země Moravskoslezské. Kniha chce připomenout leccos z toho, co se kolem Bati a jeho impéria odehrálo. Tak, aby to podstatné nebylo zapomenuto. (patro.cz)

Podobné produkty ako Baťa v kostce - Pokluda Zdeněk , Plzeň v srpnu 1968 (978-80-7211-537-2)

Nové knížectví - Baťa Jan Antonín

Nové knížectví - Baťa Jan Antonín
Detail

Další svazek z Baťova literárního odkazu nás poprvé uvádí do baťovského podnikání v Brazílii. Děj románu se začíná odvíjet ve Zlíně za 2. republiky. Baťovi Mladí muži absolvují složitou 200denní cestu přes Francii do Brazílie. Hlavní hrdina Jarka Rotal s rodinou cestuje ve druhé půli roku 1940 do Indiany, kam přijíždí i šéf s rodinou a s plány kolonizace ve státě Mato Grosso. Práci komplikuje problém černých listin. Plán města v pralese, úvahy o vystěhovalectví v dějinách. Po prvních neúspěších výstavba prvního „města v pralese“. (patro.cz)

Podobné produkty ako Nové knížectví - Baťa Jan Antonín , Various: big beat line 1965-1968 - lp (su6729-1)

Nové knížectví - Jan Antonín Baťa

Nové knížectví - Jan Antonín Baťa
Detail

Další svazek z Baťova literárního odkazu nás poprvé uvádí do baťovského podnikání v Brazílii. Děj románu se začíná odvíjet ve Zlíně za 2. republiky. Baťovi Mladí muži absolvují složitou 200-denní cestu přes Francii do Brazílie. Hlavní hrdina Jarka Rotal s rodinou cestuje ve druhé půli roku 1940 do Indiany, kam přijíždí i šéf s rodinou a s plány kolonizace ve státě Mato Grosso. Práci komplikuje problém černých listin. Plán města v pralese, úvahy o vystěhovalectví v dějinách. Po prvních neúspěších výstavba prvního "města v pralese".. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nové knížectví - Jan Antonín Baťa , Ryszard siwiec 1909–1968 (978-80-87912-33-1)

Myšlenky Tomáše Bati - Gabriela Končitíková

Myšlenky Tomáše Bati - Gabriela Končitíková
Detail

Myšlenky Tomáše Bati byly vysloveny téměř před sto lety, jejich nadčasovost se nás však dotýká denně. Mnohdy máme pocit, jako by se Tomáš Baťa vyjadřoval k současným ekonomickým, podnikatelským, národohospodářským, politickým i celospolečenským tématům. Tento pocit je zcela oprávněný a vzniká z podstaty myšlení Tomáše Bati, jehož základem byla osobní zkušenost. Nejlépe způsob myšlení definoval Antonín Cekota, blízký spolupracovník Tomáše Bati a šéfredaktor firemního tisku: „Nejsou to akademické nebo teoretické úvahy národohospodáře, sociologa, filozofa a politika, který smí volně povolit svou fantazii a stavět ze svých myšlenek a názorů souvislý, uzavřený svět, bez odpovědnosti vůči skutečnému světu. Jsou to projevy muže, u něhož slovo bylo předchůdcem a součástí činu a které proto nelze odloučit od jeho práce. Snad právě proto mu nejlépe rozumí ti, kteří pracují na svém denním díle, cítí, že všechno živé zůstává neukončeno, že život lze chápat v nekonečnu klíčení, zrodu a usilování, jako jej chápal a prožíval Tomáš Baťa.“ (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Myšlenky Tomáše Bati - Gabriela Končitíková , Kronika republiky 1918-1968 (978-80-7451-765-5)

Zámožnost všem - Tomáš Baťa - audiokniha

Zámožnost všem - Tomáš Baťa - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Autorem audioknihy Zámožnost všem je Tomáš Baťa. Vysvětluje v ní základ a podstatu svého podnikatelského systému. Kniha byla původně určená jeho spolupracovníkům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zámožnost všem - Tomáš Baťa - audiokniha , Pražské jaro 1968: přerušená revoluce? (978-80-200-3248-5)

Baťové versus Československo - Karel Nedbálek

Baťové versus Československo - Karel Nedbálek
Detail

Autor knihu rozdělil mezi hlavní tři protagonisty Tomáš Baťa st. (1876), J. A. Baťu a Tomáše Baťu ml. (1914). Snaží se provést ekonomickou a právní analýzu z pohledu znalostí roku 2021. Celou knihou prostupují sto korunové bankovky různých vzorů, májí symbolizovat cenu bot ve dvacátých letech dvacátého století. Tomáš Baťa st. (1876), jako by ve své závěti zanechal takový rébus, předpokládal, že ten, kdo jej vyřeší, má nárok na pokračování v jeho díle. Musíme předpokládat, že majetek světového koncernu, který zanechal, byl mnohonásobně větší, než který uvedl v kupní smlouvě, mluví se dokonce o minimálně pětinásobku až desetinásobku hodnoty majetku firmy. Kdyby tato částka podléhala našim československým zákonům v té době, tak by byla daň kolem 20 % a částka mezi 50 až 100 milióny korun československých. Další problém byla v nástupnictví, kdy velmi lpěl na potomku, jak ukazuje jeho osobní trauma, před světovou válkou, kdy jeho nastávající nemohla mít děti a Tomáš Baťa ml. (1914), jeho jediný syn byl zatím nezkušený. U Tomáše Bati st. (1876) vznikla geniální myšlenka, ve formě správcovství, a tak přesně nedefinoval jméno firmy v zahraničí, a to švýcarské společnosti Leader A.G. Další problém je ten, jak bylo uhrazeno 50 mil., z "ústní" kupní smlouvy, kdy firmu prodával J. A. Baťovi. Úhrada se jenom prováděla z firemních zdrojů, a kdy jenom roční zisk byl větší. Jak taky historicky vyplynulo ten, kdo proces nástupnictví právně obhájí, tak ten má právo na pokračování v baťových ideách a baťovým duchem. Tomáši Baťovi ml. (1914) se to nakonec v roce 1973 podařilo a byly ukončeny všechny soudní spory a byla rozdělena sféra vlivu ve světě. V neposlední řadě jsou zveřejněny některé úvahy vládních a stranických orgánů, jak věc vyřešit, "aby se vlk nažral a koza zůstala celá." Je zde také zveřejněna fotokopie poslední vůle Tomáše Bati st. (1876), která zatím nebyla často publikována. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Baťové versus Československo - Karel Nedbálek , Mitchell joni: reprise albums (1968-1971) (4x cd) - cd (0349784454)

Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4)

Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4)
Detail

Kniha - autor Rudolf Čížek, 272 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha zachycuje v policejních hlášeních, které autor zachránil před skartací, a vzpomínkách pamětníků detailní výseky právě těch nejdramatičtějších okamžiků roku 1968 jakoby pod drobnohledem. I když jde o individuální příběhy a individuální zážitky, jsou to příběhy nejen zajímavé, ale důležité i z historického hlediska. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4)

Okupace 1968 - Jiří Fidler

Okupace 1968 - Jiří Fidler
Detail

Kniha je věnována jedné z klíčových událostí našich národních dějin, okupaci země vojenskými jednotkami pěti států Varšavské smlouvy v srpnu 1968. Jedná se o první ucelenou práci, která v úplnosti zachycuje vojenský aspekt akce, okupaci významných správních středisek a vojenských posádek cizími vojsky. Slovníkovou formou jsou zachycena všechna krajská a okresní města a významnější vojenské posádky českých zemí, všechny zde se nacházející svazky a útvary Čs. lidové armády a biografie jejich nejvýznamnějších představitelů. U všech správních středisek a vojenských posádek jsou uvedeny konkrétní okupační jednotky, které dané místo obsadily. Okupační vojska jsou představena také formou hesel, a to do úrovně divizí pozemního vojska a vojenského letectva, jež doplňují biografie velitelů. Jednotlivá hesla jsou doplněna fotografiemi a mapami. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Okupace 1968 - Jiří Fidler

Anonym 1968-1984 - Anonym

Anonym 1968-1984 - Anonym
Detail

Následující soubor fotografií představuje výběr ze sedmi rodinných alb z let 1968–1984, zakoupených náhodně přes internet. Jejich původní majitel ovšem dřív, než alba prodal, vyřezal ze všech snímků tváře zachycených osob. Co tím zamýšlel, není zřejmé. Možná chtěl fotografie pouze anonymizovat, možná ho vedly jiné pohnutky. Nezamýšleně však vzniklo vizuálně ojedinělé svědectví o životě v normalizačním Československu. O společnosti, v níž byla osobní identita cíleně potlačována a rozpouštěna v šedi zaměnitelných kulis. O autorství se v tomto případě dělí dvojice neznámých tvůrců. Ten, kdo snímky pořídil, s tím, kdo je poškodil. Zda se náhodou nejednalo o tutéž osobu, je další z mnoha záhad, které obestírají okolnosti vzniku fotografií. (patro.cz)

Podobné produkty ako Anonym 1968-1984 - Anonym

Voices of 1968 (Defekt)

Voices of 1968 (Defekt)
Detail

The year 1968 witnessed one of the great upheavals of the twentieth century, as social movements shook every continent. Across the Global North, people rebelled against post-war conformity and patriarchy, authoritarian education and factory work, imperialism and the Cold War. They took over workplaces and universities, created their own media, art and humour, and imagined another world. The legacy of 1968 lives on in many of today's struggles, yet it is often misunderstood and caricatured.Voices of 1968 is a vivid collection of original texts from the movements of the long 1968. We hear these struggles in their own words, showing their creativity and diversity. We see feminism, black power, anti-war activism, armed struggle, indigenous movements, ecology, dissidence, counter-culture, trade unionism, radical education, lesbian and gay struggles, and more take the stage.Chapters cover France, Czechoslovakia, Northern Ireland, Britain, the USA, Canada, Italy, West Germany, Denmark, Mexico, Yugoslavia and Japan. Introductory essays frame the rich material - posters, speeches, manifestos, flyers, underground documents, images and more - to help readers explore the era's revolutionary voices and ideas and understand their enduring impact on society, culture and politics today. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Voices of 1968 (Defekt)

Praha 1968 - Jan Pauer

Detail

Jan Pauer rekonstruuje ve své práci průběh událostí, které vedly k invazi vojsk států Varšavské smlouvy do Československa v srpnu roku 1968 a následně k první etapě nástupu normalizace v Československu. Na základě své spolupráce s bývalou československou vládní historickou komisí pro přezkoumání událostí roku 1968 v Československu měl k dispozici nejen materiály pocházející z archivů bývalého Československa, ale mohl také jako jeden z prvních pracovat i s dokumenty z archivů bývalého Sovětského svazu, Bulharska, bývalé Německé demokratické republiky a Polska, které neměla odborná veřejnost doposud k dispozici. Díky tomu přináší rozsáhlá práce Jana Pauera, vysoce ceněná českými i zahraničními historiky, zcela nový pohled jak na politické a vojenské pozadí okupace Československa v srpnu roku 1968, tak i na samotný její průběh. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Praha 1968 - Jan Pauer

Ampeg 1968 B25 Amp

Ampeg 1968 B25 Amp
Detail

Baskytarový lampový zesilovač Nabízíme recept na opravdový baskytarový vintage zvuk. Vezměte nejlépe Fender Precision nebo Gibson EB3 (ale není nutné), dejte na něj hlazené struny (ale není nutné) a zapojte do starého lampového zesilovače Ampeg propojeného s nějakým 15" nebo 18" reproboxem (ale není nutné), a máte to. Teď už stačí vzít si na sebe džínsovou budnu, kožené rockerské boty, květovanou košili (ale není nutné) a oldschool jízda může začít. Ten zesilovač Ampeg vám právě představujeme. Ampeg B-25 je celolampový baskytarový zesilovač, který byl v produkci od roku 1968 do konce 70. let. Koncepčně šlo o pokračování trendu, který nastolil legendární aparát B-15N (tzv. "flip top"), ale za použití jiných lamp (12AX7 v preampu a 7027A v koncovém stupni) a přidání "Ultra Lo" switche. Ačkoliv lampy jsou jiné, konstrukce předzesilovače je téměř totožná. Aparát produkuje typický ampegovský zvuk, hutný, vřelý a přitom průrazný. Tento konkrétní kousek pochází z roku 1968, takže se jedná o jeden z prvních exemplářů tohoto modelu. Za jeho dlouhý život se mu třeba přihodilo, že někdo na bílo nabarvil jeho koženkový potah. Zřejmě se to hodilo do pódiového vizuálu kapely. Nápisy na přední straně panelu se používáním částečně ztratily. Nedávno prošel aparát důkladným servisem, bylo vyměněno několik kondenzátorů (často nutná výměna, která nemá vliv na výsledný zvuk), má nový potenciometr biasu, vylepšené uložení šasi v boxu, jeden nový knoflík nebo obrovskou červenou diodu. Původní jsou oba transformátory, což jsou naopak součástky, které velký vliv na zvuk zesilovače mají. Zesilovač funguje na amerických 110 V, je tedy nutné propojit ho s převodníkem napětí, ten je součástí prodeje. Aparát má vintage vzhled, je profesionálně ošetřený a zní tak, jak od starého Ampegu očekáváte. Jestli tento stroj dovedl fungovat už 50 let, svědčí to o velmi vysoké kvalitě jeho komponentů a zpracování, tento zesilovač ještě spoustu práce čeká. Umíme si velmi dobře představit tento aparát v nahrávacím studiu i na menších pódiích. Upozornění: jde samozřejmě o použité zboží. V jeho starožitnosti z velké části spočívá jeho výjimečná hodnota. Bazarový režim DPH. Měnič napětí je součástí prodeje. (kytary.cz)

Podobné produkty ako Ampeg 1968 B25 Amp

Jan Baťa: Známý neznámý - Pavel Hajný

Jan Baťa: Známý neznámý - Pavel Hajný
Detail

PŘÍBĚH DALŠÍHO Z RODINY BAŤŮ| Setkat se s Janem Antonínem Baťou musel být opravdu zážitek. Dnes už může sotva kdo říci, že měl to štěstí. Svérázný Hradišťan, snad trochu hřmotný, ale hudebně zdatný a vždy zábavný společník, jenž necestoval jinak nežli s tahací harmonikou, opustil republiku už v roce 1939, aby se do ní po válce už nevrátil. Mohl by, ale jen v roli obžalovaného v procesu, v němž ho komunisté odsoudili za velezradu, z níž byl očištěn až po smrti. V knize Jan Baťa – známý, neznámý se dozvíme, co tomu předcházelo: vražda ševce, od níž se začal odvíjet i celý příběh Baťů, učňovská léta u krále bot – nevlastního bratra Tomáše – a téměř vrozená touha objevovat. Kniha je svým poutavým vyprávěním skoro rukovětí Janova života. Kromě dosud nepublikovaných fotografií, faktů, myšlenek a statí přináší i dokumenty, pro něž byl odsuzován: pověstný plán na přesídlení republiky do Patagonie či dopisy, které si vyměňoval nejen s bratrem, ale i mnoha dalšími. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jan Baťa: Známý neznámý - Pavel Hajný

S Baťou v džungli - Pilátová Markéta

S Baťou v džungli - Pilátová Markéta
Detail

Román vypráví o životě v exilu a o hledání spravedlnosti. Zatímco v rodné zemi komunisté budovali diktaturu, stavěl Jan Antonín Baťa v brazilské džungli nové Zlíny. Ideál nadšeného baťováka s pevně naplánovaným životem dostává na novém kontinentu úplně jiné rozměry a boj s chaosem nikdy nekončí. V románu se Jan Antonín snaží posmrtně vyprávět svůj příběh tak, jak ho prožil on, a ne jak ho líčila komunistická propaganda a její historikové. Vzpomíná na své nejbližší spolupracovníky a rádce, na vyhrané i prohrané bitvy, a nehodlá ze světa zmizet, dokud nenajde spravedlnost. Ale o starém i novém životě nevypráví sám. Hovoří o něm také ženy, které s ním žily exilový život v Brazílii — dcery Ludmila a Edita i vnučka Dolores, zeť Ljubodrag a další jeho souputníci. Suverénní vypravěčka Markéta Pilátová vystavěla na základě rodinných vzpomínek, deníků, dokumentů, Baťových prozaických i básnických pokusů neobyčejně čtivý román dvacátého století, v němž tolik jednoznačných činů lze interpretovat tolika protikladnými způsoby. (patro.cz)

Podobné produkty ako S Baťou v džungli - Pilátová Markéta

Dámská kabelka Marina Galanti Báta - černá

Dámská kabelka Marina Galanti Báta - černá
Detail

Elegantní dámská kabelka značky Marina Galanti! Představujeme Vám dámskou kabelku italské značky Marina Galanti, která zaujme svým elegantním tvarem. Kabelka se zapíná zipem a její vnitřní část je podšitá látkou s logem značky. Vnitřní prostor kabelky je prakticky rozdělen větší kapsou na zip na dvě poloviny. Dále uvnitř najdete otevřenou kapsičku na drobnosti a kapsičku na zip. Součástí kabelky je odnímatelný a nastavitelný popruh přes rameno. (kabelecky.cz)

Podobné produkty ako Dámská kabelka Marina Galanti Báta - černá

Geniální podnikatel Tomáš Baťa - Antonín Cekota

Geniální podnikatel Tomáš Baťa - Antonín Cekota
Detail

Publikace představuje autobiografii Tomáše Bati, autorem publikace je Antonín Cekota – blízký přítel Tomáše Bati a šéfredaktor někdejšího tisku firmy Baťa. Kniha nabízí mnohé doposud nepublikované informace, které zažil s Tomášem Baťou pouze Antonín Cekota. Kniha nenabízí jen životní příběh tohoto geniálního podnikatele, ale odkrývá zejména jeho povahu a způsob myšlení. Kniha je jedinečná svým motivačním a nadčasovým přístupem ke čtenáři. Poprvé byla kniha publikována v cizích jazycích v zahraničí a to šedesátých letech minulého století, jako svědectví výjimečného životního příběhu a odkazu Tomáše Bati. Českého vydání se kniha dočkala až v osmdesátých letech, publikována byla v nakladatelství Škvoreckých v Torontu. Prvního veřejného vydání v české republice se kniha dočkala až v tomto roce a to k výročí 140 let od narození Tomáše Bati. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Geniální podnikatel Tomáš Baťa - Antonín Cekota

Tomáš Baťa s úsměvem - Josef Mach

Tomáš Baťa s úsměvem - Josef Mach
Detail

Tomáš Baťa s úsměvem je upraveným vydáním knihy: „Tomáš Baťa zblízka. Anekdoty a intimní projevy.“ Autorem publikace je Josef Mach. Poprvé byla kniha vydána v roce 1932. Kniha je souborem desítek krátkých příběhů ze života Tomáše Bati. Příběhy jsou vtipné a poučné zároveň. Po jejich přečtení získává čtenář dojem, že Tomáše Baťu zná i jiným způsobem, než jen jako geniálního a nadčasové člověka, že je mu bližší, zejména lidsky. Příběhy odrážejí velikost povahy a osobnosti Tomáše Bati. Původně byly tyto krátké příběhy uveřejňovány v tisku firmy Baťa. Následně byly vydány také knižně. Dobová autenticita textu zůstala nezměněna, včetně předmluvy Antonína Cekoty. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tomáš Baťa s úsměvem - Josef Mach

Tomáš Baťa - Železní tovaryši - Jandík Stanislav

Tomáš Baťa - Železní tovaryši - Jandík Stanislav
Detail

Kniha autora Stanislava Jandíka s názvem Železní tovaryši, patří mezi nejvýznamnější díla primární baťovské literatury. Poprvé byla publikována v roce 1938. Obsahuje první objektivní a velmi zajímavé mapování počátků zlínských Baťových podniků i přehledný životopis jejich zakladatele Tomáše Bati. Zahrnuje množství dokumentů, osvětlujících celou řadu průvodních jevů průmyslové revoluce a racionalizace výroby. Dvou skutečností, které byly příčinou i následkem enormního rozvoje výroby bot, poprvé organizované právě Tomášem Baťou. Stanislav Jandík se ve své publikaci vyhnul všemu, co by z ní dělalo pouhý popis výroby a hospodářství. Vložil do ní podstatné a významné informace o racionalizaci práce, fordismu, fayolismu i batismu, a nezapomněl ani na aspekty duševního, filozofického či mravního rázu. Z textu je zřetelná i lidská stránka Tomáše Bati, neboť právě Baťova osobnost je osou celého díla. Knihou Železní tovaryši se naší literatuře dostalo prvního souborného, kritického a objektivního díla o vývoji baťovského fenoménu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tomáš Baťa - Železní tovaryši - Jandík Stanislav

Entrepreneur extraordinary Tomáš Baťa - Antonín Cekota

Entrepreneur extraordinary Tomáš Baťa - Antonín Cekota
Detail

životopis Tomáše Bati (1876-1932) zakladatele firmy Baťa v angličtiněAutorem knihy je Antonín Cekota, redaktor baťovských novin a blízký spolupracovník Tomáše Bati. Kniha odhaluje mnohá tajemství ze života Tomáše Bati i klíčových okamžiků firmy Baťa. Sám autor byl mnoha příhodám osobně přítomen, byl tedy schopen detailně popsat klíčové okamžiky a zajímavosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Entrepreneur extraordinary Tomáš Baťa - Antonín Cekota

Baťa - Inspirace pro Československo - Zdeněk Pokluda

Baťa - Inspirace pro Československo - Zdeněk Pokluda
Detail

Nová publikace přibližuje jeden z velkých symbolů meziválečného Československa – firmu Baťa. To jméno bylo symbolem úspěchu a každý věděl, kdo je to Tomáš Baťa. V cizině ho uznávali jako krále obuvi a viděli v něm jednoho z nejznámějších Čechoslováků. Bohatě ilustrovaná brožura na skoro sedmdesáti stránkách ukazuje, v čem Tomáš Baťa předbíhal své současníky. Byly to nejenom nejmodernější obuvnické stroje, ale i letecká doprava, filmová tvorba, zemědělský a chemický výzkum, originální architektura s výstavbou mrakodrapů. Hodně přispěl k založení brněnského muzea Anthropos, otevřel obuvnické muzeum ve Zlíně. Stavěl školy a reformoval výuku. Splnil svůj závazek stát se největším daňovým poplatníkem v republice. Hodně peněz investoval do proměny Zlína v zahradní město se špičkovým zdravotnictvím, školstvím, komunikacemi a s rostoucím počtem podnikatelů – a tím vším hmatatelně ukázal principy nazývané dnes odpovědným kapitalismem. Na stránkách této publikace si dnešní čtenář může povšimnout, v kolika oborech dosáhl neobyčejného úspěchu zlínský průmyslník a starosta a zároveň šéf světové obuvnické říše Tomáš Baťa. Stejně tak se každý může zamyslet nad tím, jak se u Bati poučit a navázat na něj. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Baťa - Inspirace pro Československo - Zdeněk Pokluda

Jsem Baťa, dokážu to! - Jozef Banáš

Detail

Kéž by ještě žil! Životní příběh geniálního podnikatele a sociálního reformátora Tomáše Bati st. je fascinující, inspirativní, místy neuvěřitelný a nadčasový. Přirovnávají ho k světovým osobnostem a vizionářům jako Steve Jobs nebo Elon Musk. Osobně ho však vidím ve zcela jiných kontextech - spíše v kategorii velikánů jako Sokrates či Platón. Neproslavily ho totiž boty respektive produkty, ale služba zákazníkovi a přístup k spolupracovníkům. Jeho ambicí nebylo vybudovat podnik, ale člověka, a proto více než podnikatele ho vnímám jako psychologa, který svou filozofií a osobním příkladem výrazně ovlivnil pokrok společnosti a životy mnoha lidí. Uměl si totiž získat jejich srdce. Když jsem poprvé navštívil město Zlín a šel jsem na pohovor do společnosti Baťa, chtěl jsem se dozvědět, co si myslí o Tomáši Baťovi domácí. Oslovil jsem prvního náhodně kolemjdoucího staříka. Na ten pohled nikdy nezapomenu. Podíval se mi rovnou do očí, nadechl se a jednou větou shrnul: „Kéž by ještě žil." Touto větou obsáhl vše ... Hodnotový odkaz Tomáše Bati je trvalý a možná ještě více aktuální než kdykoliv předtím. Není to totiž žádná pohádka. Je to skutečný příběh skutečného člověka z našeho česko-slovenského prostředí se silným odkazem pro současnost. Vážení čtenáři, román, který držíte v rukou, mimořádně inspirativně popisuje osobnost Tomáše Baťi tak, jak se jevil ve skutečnosti. Jeho literární ztvárnění zkušeným autorem Jozefem Banášem v sobě nese všechny prvky autentické emoce, kterou při čtení knihy lze zažít. V myšlenkách se vám odehrává filmový obraz, máte pocit, že jste přímým účastníkem děje, zažíváte radost, smutek, hrdost i lásku, ale hlavně cítíte inspiraci. Román vám nedá spát. Tomáš Baťa podle mě přesně takový i byl: uměl inspirovat a vést k činu. Tato kniha vám dodá energii a odvahu žít svůj život naplno. Jak tvrdil Tomáš Baťa: „Pokud pochybujete o své schopnosti něco vykonat, pusťte se do toho!" (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jsem Baťa, dokážu to! - Jozef Banáš

Baťa létá z Otrokovic - Jan Herman

Detail

Poutavou formou psaná publikace, která nás provede vývojem historie leteckého průmyslu u firmy Baťa, oslovila mnoho čtenářů, a proto vychází v novém doplněném vydání. Kniha seznamuje s mezikontinentálními na tehdejší dobu unikátními obchodními lety, které provozoval Tomáš Baťa a jeho obchodní vyslanci po celém světě. Přináší nejen nové informace a souhrn všech dálkových letů, ale také vypráví o jejich průběhu, lidech, kteří se jich účastnili, a vzpomínkách na zajímavé nebo nebezpečné události. Součástí knihy je také přehled a další osudy baťovských pilotů a historie baťovských letišť. Publikace obsahuje více jak 100 archivních fotografií výstřižků z dobového tisku, ilustrací a map. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Baťa létá z Otrokovic - Jan Herman

Černovický Baťa - Jana Dohnalová - e-kniha

Detail

eBook: Udělejme si test. Když se řekne Jan Antonín Baťa nebo Tomáš Baťa, každý gramotný Čech ví, o koho jde. Když se řekne Rudolf Schönbach - černovický rodák, zakladatel kožedělné výroby v tomto regionu - , ani jeden člověk ze sta (možná jeden z tisíci?) netuší, o jak významnou osobnost jde. A přitom byl svého času Schönbach často přirovnáván právě k Baťovi. Skutečně měli oba některé rysy společné. Především podnikavý duch a nezdolné pragmatické myšlení. Tato kniha není přísně vědecká historická studie, kterou by si bezesporu tato osobnost nejen pelhřimovského regionu zasloužila. Je spíše připomínkou jednoho obdivuhodného člověka, který dokázal velké věci navzdory své nemoci a malým poměrům, ale i navzdory dramatickým událostem té doby. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Černovický Baťa - Jana Dohnalová - e-kniha

Inspired The Bata Way - Gabriela Končitíková

Detail

How to be stronger and happier by adopting Thomas bata’s principles to live by“My system will not disappear. These buildings and machines, they're just piles of bricks and iron. But the system I have created will serve future generations.” Thomas BataThe present volume, Inspired the Bata Way, introduces 99 of the key ideas that Thomas Bata applied to shaping his philosophy of business and life. The Bata System of Management is no mere guide to how to run a business: above all, it provides the inspiration for how to begin to mould one's own personality.Thomas Bata was renowned for his application of sound common sense. He was typified by his adoption of simple solutions and an uncomplicated approach to life. Also typical of the man are the principles to which he adhered and which he required from those around him. You, reader, draw inspiration from them likewise.-------------------------Jak být silnější a šťastnější podle životních zásad Tomáše Bati„Můj systém nezanikne. Tyto budovy a stroje, to jsou jen hromady cihel a železa. Ale systém, který jsem vytvořil, ten bude sloužit příštím generacím.“ Tomáš BaťaKniha Inspirace Baťa představuje 99 základních myšlenek, které uplatňoval Tomᚡ Baťa při tvoření své podnikatelské´ a zˇivotni´ filozofie. Systém řízeni´ Baťa není pouhým návodem, jak vést firmu, je to především inspirace, jak začít s formováním vlastni´ osobnosti.Tomáš Baťa byl prosluly´ tím, že používal zdravý selsky´ rozum. Jednoduchá řešeni´ a nekomplikovaný přistup k životu pro něj byly typické. Takové jsou i zásady, kterými se řídil a jezˇ vyžadoval od svého okolí´. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Inspired The Bata Way - Gabriela Končitíková

Výchova k podnikavosti - Jan Antonín Baťa

Detail

Na Československém sjezdu učitelů, který se uskutečnil dne 5. 8. 1938, vystoupil Jan Antonín Baťa s projevem, prostřednictvím kterého apeloval na učitele, jak vést mladé lidi k podnikání.Projev znovu publikovala Nadace Tomáše Bati při příležitosti slavnostního odhalení nové sochy Jana Antonína Bati v březnu 2022.Slovy Jana Antonína Bati: „Kdo je podnikatel? Je to člověk, který má vrozené, ale i vychované schopnosti jednati iniciativně, odpovědně a přeměňovati myšlenky ve skutek!“Projevem Výchova k podnikavosti apeloval Jan Antonín Baťa na nutnost změny v edukaci žáků a studentů. Prostřednictvím práce, vedení k samostatnému myšlení a dokonalé znalosti finanční gramotnosti mají být mladí lidé vzděláváni tak, aby bylo samostatné podnikaní jejich přirozenou volbou budoucího povolání. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Výchova k podnikavosti - Jan Antonín Baťa

S Baťou v džungli - Markéta Pilátová

Detail

Román vypráví o životě v exilu a o hledání spravedlnosti. Zatímco v rodné zemi komunisté budovali diktaturu, stavěl Jan Antonín Baťa v brazilské džungli nové Zlíny. Ideál nadšeného baťováka s pevně naplánovaným životem dostává na novém kontinentu úplně jiné rozměry a boj s chaosem nikdy nekončí. V románu se Jan Antonín snaží posmrtně vyprávět svůj příběh tak, jak ho prožil on, a ne jak ho líčila komunistická propaganda a její historikové. Vzpomíná na své nejbližší spolupracovníky a rádce, na vyhrané i prohrané bitvy, a nehodlá ze světa zmizet, dokud nenajde spravedlnost. Ale o starém i novém životě nevypráví sám. Hovoří o něm také ženy, které s ním žily exilový život v Brazílii - dcery Ludmila a Edita i vnučka Dolores, zeť Ljubodrag a další jeho souputníci. Suverénní vypravěčka Markéta Pilátová vystavěla na základě rodinných vzpomínek, deníků, dokumentů, Baťových prozaických i básnických pokusů neobyčejně čtivý román dvacátého století, v němž tolik jednoznačných činů lze interpretovat tolika protikladnými způsoby. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako S Baťou v džungli - Markéta Pilátová
EMPORIO ARMANI GIANNI T-BAR AR1840 (4053858386273), EMPORIO ARMANI Gianni T-Bar AR1908 (4053858508279), Antonio Juan 3303 Carlo (8435083633036), Tescoma Kávovar MONTE CARLO, 6 šálků, Tescoma Kávovar MONTE CARLO, 4 šálky, Entrepreneur extraordinary Tomas Bata (978-80-906540-6-8), Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4), Tescoma MONTE CARLO pro 6 šálků 647106.00 (647106.00), Woody Pizzerie Carlo, didaktická hra s vkládacími tvary, TESCOMA MONTE CARLO pro 4 šálky 647104.00 (647104.00), Kazatel (978-80-267-1968-7), 1968 (978-80-757-7756-0), 1968 (978-80-7577-756-0), Truefitt & Hill Monte Carlo With Oil 200 ml (00362), Enjoy Monako Monte Carlo, Alfons Mucha 1000 dílků (1560), Tescoma Konvice se sítkem MONTE CARLO 1,5 l, antracit, Woody Pizzerie Carlo, didaktická hra s vkládacími tvary (8591864919369), Sovětská armáda a Česká společnost 1968-1991 (9788024650470), Můj rok 1968 (978-80-265-0726-0), Anonym 1968-1984 (978-80-906912-4-7), Bellatex G - knoflík 15mm kytka zelená - 1968 (7311), TESCOMA Konvice MONTE CARLO 1.5 l, s vyluhovacím sítkem, červená (8595028490947), Nedokončené revolúcie 1968 - 1989 (978-80-569-0966-9), Plzeň v srpnu 1968 (978-80-7211-537-2), Various: Big Beat Line 1965-1968 - LP (SU6729-1), Ryszard Siwiec 1909–1968 (978-80-87912-33-1), Kronika republiky 1918-1968 (978-80-7451-765-5), Pražské jaro 1968: Přerušená revoluce? (978-80-200-3248-5), Mitchell Joni: Reprise Albums (1968-1971) (4x CD) - CD (0349784454)