1968 trochu jiný příběh - jan kurdík

Produkt 1968 trochu jiný příběh - jan kurdík sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 1968 trochu jiný příběh - jan kurdík upraviť a produkt hľadať znova.

1968 Trochu jiný příběh - Jan Kurdík

1968 Trochu jiný příběh - Jan Kurdík
Detail

Autorem knihy o vlastním, „trochu jiném“ životním příběhu po politických a společenských změnách v naší zemi po Srpnu 1968 je profesionální potápěč. Svůj zajímavý a poměrně dobrodružný život po odchodu z Čech sepsal především „pro naše potomky, které bude tahle doba zajímat stejně, jako nás doba našich předků“. Barvité a osobité vyprávění o práci, cestování a především potápění v mořích, v oceánech a poté i ve „sladkých“ vodách bývalého Československa si však jistě přečtou se zájmem i ti, kteří zmíněnou dobu prožili na vlastní kůži, ať již doma, či v exilu, ale i ti, které fascinuje svět ticha nebo tvrdá práce pod hladinou. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 Trochu jiný příběh - Jan Kurdík , Úplně jiný příběh ()

Tak trochu jiná cvičebnice italštiny - Jana Bílková

Detail

Tato netradiční cvičebnice je určena pro všechny, kdo si chtějí procvičit italštinu trochu jinak než pomocí strohých gramatických cvičení. V každé ze 100 krátkých lekcí najdete vtip, přísloví a cvičení typu přesmyček, doplňovaček, tabulek a pyramid, která pracují s různými typy italských reálií, a tak se kreativní formou dozvíte o Itálii něco nového! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tak trochu jiná cvičebnice italštiny - Jana Bílková , Trochu jiný casanova (978-80-7203-574-8)

Trochu jiný Casanova - Casanova Giacomo

Trochu jiný Casanova - Casanova Giacomo
Detail

Casanova = don Juan. Vžité spojení, ale také často a zatvrzele opakované hluboké nedorozumění, které dodnes přežívá. Nepopiratelně byl velkým milovníkem, ale své milenky nezraňoval, nepůsobil jim trýzeň. Casanovovi pouze nasadili tuto masku bezuzdného svůdníka bez morálky. Nepochybně patřil k neposedným a neúnavným cestovatelům. Mnohému proto může připadat jako dobrodruh. Věnujeme-li však pozornost jeho spisům (nejen Historii mého života), objevíme, že (kromě toho, že patří mezi největší spisovatele 18. století) je hrdinou a zároveň obětí své epochy, věku rozvoje věd, techniky a filozofie, století Osvícenství. A snad právě z drobných esejů zřetelněji vystupuje trochu jiný Casanova: encyklopedicky vzdělaný soudce, žalobce, obhájce a svědek své doby a jejích lidí, včetně sebe, a také jednající filozof. (patro.cz)

Podobné produkty ako Trochu jiný Casanova - Casanova Giacomo , Jan masaryk - pravdivý příběh ()

Trochu jiný Casanova - Giacomo Casanova

Detail

Casanova = don Juan. Vžité spojení, ale také často a zatvrzele opakované hluboké nedorozumění, které dodnes přežívá. Nepopiratelně byl velkým milovníkem, ale své milenky nezraňoval, nepůsobil jim trýzeň. Casanovovi pouze nasadili tuto masku bezuzdného svůdníka bez morálky. Nepochybně patřil k neposedným a neúnavným cestovatelům. Mnohému proto může připadat jako dobrodruh. Věnujeme-li však pozornost jeho spisům (nejen Historii mého života), objevíme, že (kromě toho, že patří mezi největší spisovatele 18. století) je hrdinou a zároveň obětí své epochy, věku rozvoje věd, techniky a filozofie, století Osvícenství. A snad právě z drobných esejů zřetelněji vystupuje trochu jiný Casanova: encyklopedicky vzdělaný soudce, žalobce, obhájce a svědek své doby a jejích lidí, včetně sebe, a také jednající filozof. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Trochu jiný Casanova - Giacomo Casanova , Úplně jiný příběh (978-80-243-8886-1)

Tak trochu jiná kuchařka - Camie

Tak trochu jiná kuchařka - Camie
Detail

„Vždy jsem se motala v kuchyni a pomáhala svému kuchařskému vzoru – mamce. Bylo mi to dovoleno, a tak jsem podávala, krájela a míchala. Rozuměla jsem tomu, co znamená opravdové jídlo a co je vůně domova. A vždy se u nás vařilo jinak. Klasické recepty si mamka vždy dost přetvářela, a i proto jsem si možná vaření tolik oblíbila.“ Úspěšná YouTuberka Kamila Lindová alias Camie spojila síly se svou maminkou a společně vám přinášejí soubor receptů na jídla, která důvěrně znáte, ovšem v nové, veganské úpravě. Těšit se můžete na upravené české klasiky jako svíčkovou omáčku, guláš, plněné pečené papriky, sekanou, česnekovou polévku nebo veganskou bábovku, ale i na špagety, zeleninové kari, mrkev na způsob lososa nebo lasagne. Všechny recepty využívají základní, snadno sehnatelné suroviny a jejich výsledek potěší nejen zastánce veganské stravy, ale i leckterého zarytého masožravce. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tak trochu jiná kuchařka - Camie , Svatý václav: jiný příběh (978-80-87057-38-4)

Tak trochu jiná kuchařka - Camie

Tak trochu jiná kuchařka - Camie
Detail

Úspěšná YouTuberka Kamila Lindová alias Camie spojila síly s maminkou a společně vám přinášejí recepty na jídla, která důvěrně znáte, ovšem v nové, veganské úpravě. Těšit se můžete na české klasiky jako svíčkovou omáčku, guláš, plněné papriky, sekanou, česnekovou polévku nebo veganskou bábovku, ale i na špagety, zeleninové kari, mrkev na způsob lososa nebo lasagne. Všechny recepty využívají snadno sehnatelné suroviny a jejich výsledek potěší nejen vegany, ale i leckterého zarytého masožravce. (patro.cz)

Podobné produkty ako Tak trochu jiná kuchařka - Camie , Jan koller - příběh obyčejného kluka - dvd (22011m)

Trochu jiný Casanova (978-80-7203-574-8)

Trochu jiný Casanova (978-80-7203-574-8)
Detail

Kniha - Casanova = don Juan. Vžité spojení, ale také často a zatvrzele opakované hluboké nedorozumění, které dodnes přežívá. Nepopiratelně byl velkým milovníkem, ale své milenky nezraňoval, nepůsobil jim trýzeň. Casanovovi pouze nasadili tuto masku bezuzdného svůdníka bez morálky. Nepochybně patřil k neposedným a neúnavným cestovatelům. Mnohému proto může připadat jako dobrodruh. Věnujeme-li však pozornost jeho spisům (nejen Historii mého života), objevíme, že (kromě toho, že patří mezi největší spisovatele 18. století) je hrdinou a zároveň obětí své epochy, věku rozvoje věd, techniky a filozofie, století Osvícenství. A snad právě z drobných esejů zřetelněji vystupuje trochu jiný Casanova: encyklopedicky vzdělaný soudce, žalobce, obhájce a svědek své doby a jejích lidí, včetně sebe, a také jednající filozof. (alza.cz)

Podobné produkty ako Trochu jiný Casanova (978-80-7203-574-8) , Jiný t.g.m. ()

Tak trochu jiná kuchařka - Camie - e-kniha

Tak trochu jiná kuchařka - Camie - e-kniha
Detail

eBook:,„Vždy jsem se motala v kuchyni a pomáhala svému kuchařskému vzoru – mamce. Bylo mi to dovoleno, a tak jsem podávala, krájela a míchala. Rozuměla jsem tomu, co znamená opravdové jídlo a co je vůně domova. A vždy se u nás vařilo jinak. Klasické recepty si mamka vždy dost přetvářela, a i proto jsem si možná vaření tolik oblíbila.“ Úspěšná YouTuberka Kamila Lindová alias Camie spojila síly se svou maminkou a společně vám přinášejí soubor receptů na jídla, která důvěrně znáte, ovšem v nové, veganské úpravě. Těšit se můžete na upravené české klasiky jako svíčkovou omáčku, guláš, plněné pečené papriky, sekanou, česnekovou polévku nebo veganskou bábovku, ale i na špagety, zeleninové kari, mrkev na způsob lososa nebo lasagne. Všechny recepty využívají základní, snadno sehnatelné suroviny a jejich výsledek potěší nejen zastánce veganské stravy, ale i leckterého zarytého masožravce. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tak trochu jiná kuchařka - Camie - e-kniha , Dnes trochu umřeme

Tak trochu jiná love story (BLU-RAY)

Detail

Blu-ray film Tak trochu jiná love story HD [2007]. Český dabing. České titulky. Dolby Digital. Proč odhalovat pravdu, když se ve lži cítíš dobře. Jonas vede poklidný život se svou ženoun a dvěma dětmi. Jeho život zaznamená velký zvrat v okamžiku, kdy díky jeho nepozornosti zaviní nehodu při které se vážně zraní mladá dívka Julia. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Tak trochu jiná love story (BLU-RAY) , Hurvínek trochu zlobí

Bridgertonovi – prequel: Trochu jiná slečna Bridgertonová - Julia Quinnová

Detail

Poppy Bridgertonová je energická mladá dáma s jasnými názory a dobrodružnou povahou. Z pohledu společnosti má věk na vdávání, a tak by si co nevidět měla najít nápadníka. Jenomže Poppy se rozhodne, že její nastávající musí mít stejné zájmy a podobně dobrodružnou povahu jako ona. Zdálo by se, že na tom není zas tak nic divného. Problém však je, že žádný z jejích londýnských nápadníků tyto požadavky nesplňuje. Při návštěvě svých známých v Dorsetu objeví Poppy při průzkumu pobřeží skrytou pašeráckou jeskyni. Její radostné vzrušení se však velice rychle změní ve zděšení, protože narazí i na pašeráky, kteří ji bez okolků zajmou. Svázanou a s roubíkem ji zanechají přímo v kapitánově kajutě. Jaké je poté překvapení kapitána Andrewa Jamese Rokesbyho, když najde Poppy ve své kajutě. Kapitán tajně přepravuje pro britskou vládu citlivé dokumenty, a právě ho čeká nebezpečná plavba do Portugalska, když se u něj neplánovaně vyskytne úplně cizí žena. Co s ní? Nedá se nic dělat, Poppy musí s nimi. Během cesty po moři se mezi Andrewem a Poppy odehrává válka slov, která však postupně přechází v něco víc. Poppy však netuší, že Andrew má tajemství. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Bridgertonovi – prequel: Trochu jiná slečna Bridgertonová - Julia Quinnová , Druhy exil edvarda benese kuklik jan bilek jan marsoun erik nemecek jan

Tak trochu jiná kuchařka (978-80-264-2662-2)

Tak trochu jiná kuchařka (978-80-264-2662-2)
Detail

Elektronická kniha , 136 stran, česky „Vždy jsem se motala v kuchyni a pomáhala svému kuchařskému vzoru – mamce. Bylo mi to dovoleno, a tak jsem podávala, krájela a míchala. Rozuměla jsem tomu, co znamená opravdové jídlo a co je vůně domova. A vždy se u nás vařilo jinak. Klasické recepty si mamka vždy dost přetvářela, a i proto jsem si možná vaření tolik oblíbila.“ Úspěšná YouTuberka Kamila Lindová alias Camie spojila síly se svou maminkou a společně vám přinášejí soubor receptů na jídla, která důvěrně znáte, ovšem v nové, veganské úpravě. Těšit se můžete na upravené české klasiky jako svíčkovou omáčku, guláš, plněné pečené papriky, sekanou, česnekovou polévku nebo veganskou bábovku, ale i na špagety, zeleninové kari, mrkev na způsob lososa nebo lasagne. Všechny recepty využívají základní, snadno sehnatelné suroviny a jejich výsledek potěší nejen zastánce veganské stravy, ale i leckterého zarytého masožravce. (alza.cz)

Podobné produkty ako Tak trochu jiná kuchařka (978-80-264-2662-2) , Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích prahy (978-80-206-1186-4)

Voňavý Inspiromat: Tak trochu jiná kuchařka (978-80-87383-76-6)

Voňavý Inspiromat: Tak trochu jiná kuchařka (978-80-87383-76-6)
Detail

Kniha - autor Kačka Tichá, 152 stran, česky, pevná s přebalem matná Unikátní kuchařka, která si klade za cíl inspirovat ke zdravému životnímu styluRecepty Kačky Tiché jsou "Tak trochu jiné", neotřelé, ale "Voňavé". Mají hlavně inspirovat čtenáře, že vařit se dá chutně a dobře i ze zdravých surovin. Nevyznává žádné vyhraněné směry jako raw, paleo, vegan apod., říká, že každý si má najít svou vlastní cestu ke štíhlé postavě, zdraví, energii, že každý jsme jiný. Snaží se svými recepty inspirovat k tomu, že stačí omezit cukry, tuky, mouky a nahradit je jinými surovinami, zdravějšími.Kačka TicháTrenérku a vyznavačku zdravého životního stylu Kačku Tichou dobře znají diváci Snídaně s Novou i fanoušci televizní show MasterChef. Než se do MasterChef přihlásila, měla vaření a pečení jen jako okrajovou záležitost a díky tomu si získala hodně fanoušků, protože není svázaná konvencemi a vaří jen podle fantazie. (alza.cz)

Podobné produkty ako Voňavý Inspiromat: Tak trochu jiná kuchařka (978-80-87383-76-6) , Železný jan (9788025705995)

Trochu jiná slečna Bridgertonová: Bridgertonovi prequel (978-80-249-4718-1)

Trochu jiná slečna Bridgertonová: Bridgertonovi prequel (978-80-249-4718-1)
Detail

Kniha - autor Julia Quinnová, 320 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Poppy Bridgertonová je energická mladá dáma s jasnými názory a dobrodružnou povahou. Z pohledu společnosti má věk na vdávání, a tak by si co nevidět měla najít nápadníka. Jenomže Poppy se rozhodne, že její nastávající musí mít stejné zájmy a podobně dobrodružnou povahu jako ona. Zdálo by se, že na tom není zas tak nic divného. Problém však je, že žádný z jejích londýnských nápadníků tyto požadavky nesplňuje. Při návštěvě svých známých v Dorsetu objeví Poppy při průzkumu pobřeží skrytou pašeráckou jeskyni. Její radostné vzrušení se však velice rychle změní ve zděšení, protože narazí i na pašeráky, kteří ji bez okolků zajmou. Svázanou a s roubíkem ji zanechají přímo v kapitánově kajutě. Jaké je poté překvapení kapitána Andrewa Jamese Rokesbyho, když najde Poppy ve své kajutě. Kapitán tajně přepravuje pro britskou vládu citlivé dokumenty, a právě ho čeká nebezpečná plavba do Portugalska,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Trochu jiná slečna Bridgertonová: Bridgertonovi prequel (978-80-249-4718-1) , Někdo jiný (978-80-277-0159-9)

Úplně jiný příběh ()

Úplně jiný příběh ()
Detail

Audiokniha MP3 - autor Hakan Nesser, čte Martin Zahálka Co skutečně stojí za sérií brutálních vražd? Smí mít muž zákona prázdniny? Na Severu? Když je vrah pořád o parník napřed?Policista by si neměl vybírat dovolenou, neboť ta mu zbytečně narušuje běžný pátrací režim. Na vlastní opálenou kůži to pozná stárnoucí pochybovač Gunnar Barbarotti, jemuž není souzeno si v životě citově vygruntovat a zaláskovat se zase jako mladík. Sotva se o to s partnerkou pokusil, už zanedbal sérii vražd, která mocně zakroutí šrouby jeho mozkových závitů.Pachatel ho totiž poštou pravidelně obesílá sáhodlouhými výklady, proč vzal spravedlnost do svých rukou a koho jmenovitě hodlá odpravit příště. Co přesně se událo v Mousterlinu na bretaňském pobřeží, kde se před pěti lety rekreovala nesourodá šestice Švédů, kteří se nyní stávají oběťmi vrahovy krvavé pomsty? Proti houževnatému vyšetřovateli pídícímu se po pravém motivu řežby tentokrát stojí psychopat, jenž se strážcům zákona... (alza.cz)

Podobné produkty ako Úplně jiný příběh () , Jiný svět (978-80-7579-136-8)

Úplně jiný příběh - Nesser Hâkan

Úplně jiný příběh - Nesser Hâkan
Detail

Během dovolené ve Finistere i Bretagni se setká šest Švédů: dva manželské páry a dva muži. Koupou se, podnikají výlety a také trochu flirtují. Z tohoto pobytu pak zůstanou fotografie rozptýlené po albech, patrně také obraz na malovaný akvarelovými barvami, a především cosi jako deník, který podrobně líčí, co se během pobytu odehrálo. Uplyne pět let a někdo začne tyto lidi postupně zabíjet. Před první vraždou dostane inspektor Barbarotti dopis, v němž ho na ni pachatel upozorňuje. Netuší, proč se vrah obrací právě na něho. A nezůstane pouze u jednoho dopisu. Policejní tým se snaží zastavit vraha dřív, než vykoná to, čím ve svých dopisech vyhrožuje. Případ se komplikuje a mění se v sérii brutálních vražd a nevysvětlitelných záhad, na hru kočky s myší. (patro.cz)

Podobné produkty ako Úplně jiný příběh - Nesser Hâkan , Jiný pohled (978-80-7437-184-4)

Úplně jiný příběh - Hakan Nesser

Detail

Během dovolené ve Finistere i Bretagni se setká šest Švédů: dva manželské páry a dva muži. Koupou se, podnikají výlety a také trochu flirtují. Z tohoto pobytu pak zůstanou fotografie rozptýlené po albech, patrně také obraz namalovaný akvarelovými barvami, a především cosi jako deník, který podrobně líčí, co se během pobytu odehrálo. Uplyne pět let a někdo začne tyto lidi postupně zabíjet. Před první vraždou dostane inspektor Barbarotti dopis, v němž ho na ni pachatel upozorňuje. Netuší, proč se vrah obrací právě na něho. A nezůstane pouze u jednoho dopisu. Policejní tým se snaží zastavit vraha dřív, než vykoná to, čím ve svých dopisech vyhrožuje. Případ se komplikuje a mění se v sérii brutálních vražd a nevysvětlitelných záhad, na hru kočky s myší. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Úplně jiný příběh - Hakan Nesser , Jiný čas ... (978-80-260-6454-1)

Tak trochu jiná kuchařka: Osvědčené recepty ve veganském provedení (978-80-264-2662-2)

Tak trochu jiná kuchařka: Osvědčené recepty ve veganském provedení (978-80-264-2662-2)
Detail

Kniha - autor Camie, 136 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Úspěšná YouTuberka Kamila Lindová alias Camie spojila síly s maminkou a společně vám přinášejí recepty na jídla, která důvěrně znáte, ovšem v nové, veganské úpravě. Těšit se můžete na české klasiky jako svíčkovou omáčku, guláš, plněné papriky, sekanou, česnekovou polévku nebo veganskou bábovku, ale i na špagety, zeleninové kari, mrkev na způsob lososa nebo lasagne. Všechny recepty využívají snadno sehnatelné suroviny a jejich výsledek potěší nejen vegany, ale i leckterého zarytého masožravce. (alza.cz)

Podobné produkty ako Tak trochu jiná kuchařka: Osvědčené recepty ve veganském provedení (978-80-264-2662-2) , Kazatel (978-80-267-1968-7)

Tak trochu jiná cvičebnice italštiny: pro mírně a středně pokročilé (978-80-266-1666-5)

Tak trochu jiná cvičebnice italštiny: pro mírně a středně pokročilé (978-80-266-1666-5)
Detail

Kniha - autor Jana Bílková, 136 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato netradiční cvičebnice je určena pro všechny, kdo si chtějí procvičit italštinu trochu jinak než pomocí strohých gramatických cvičení. V každé ze 100 krátkých lekcí najdete vtip, přísloví a cvičení typu přesmyček, doplňovaček, tabulek a pyramid, která pracují s různými typy italských reálií, a tak se kreativní formou dozvíte o Itálii něco nového! (alza.cz)

Podobné produkty ako Tak trochu jiná cvičebnice italštiny: pro mírně a středně pokročilé (978-80-266-1666-5) , 1968 (978-80-757-7756-0)

Úplně jiný příběh - Hakan Nesser - audiokniha

Detail

Audiokniha: Smí mít muž zákona prázdniny? Na Severu? Když je vrah pořád o parník napřed? Policista by si neměl vybírat dovolenou, neboť ta mu zbytečně narušuje běžný pátrací režim. Na vlastní opálenou kůži to pozná stárnoucí pochybovač Gunnar Barbarotti, jemuž není souzeno si v životě citově vygruntovat a zaláskovat se zase jako mladík. Sotva se o to s partnerkou pokusil, už zanedbal sérii vražd, která mocně zakroutí šrouby jeho mozkových závitů. Pachatel ho totiž poštou pravidelně obesílá sáhodlouhými výklady, proč vzal spravedlnost do svých rukou a koho jmenovitě hodlá odpravit příště. Co přesně se událo v Mousterlinu na bretaňském pobřeží, kde se před pěti lety rekreovala nesourodá šestice Švédů, kteří se nyní stávají oběťmi vrahovy krvavé pomsty? Proti houževnatému vyšetřovateli pídícímu se po pravém motivu řežby tentokrát stojí psychopat, jenž se strážcům zákona poťouchle vysmívá a přibírá do hry i bulvární pisálky. Tak jen aby se nepřepočítal, protože buldok z Kymlinge není na záhadu sám… Za druhý případ inspektora Barbarottiho obdržel autor cenu za nejlepší švédskou detektivku roku 2007. Celkově už potřetí. Není divu, jelikož mistrovsky navázal na proslulý abecední případ Agathy Christie. „Znovu musíme říct: Nesser nebyl nikdy lepší.“ – Die Welt. „Sériový vrah tu řádí jako nejdrsnější psychopati ze švédského podsvětí, a navíc se policii rozhodl intelektuálně poštívat. Jenže i vychytralý modus operandi má háček.“ – eurolitnetwork.com. „Slastně zamotaný případ plný zvratů, v němž se sváří vina a zrada se škodolibostí. A tu posilují i autorova ironie a suchý humor vyšetřovatele (…), který je taky jen člověk.“ – crimereview.co.uk. Vrah vám píše dopisy. Sděluje, koho zavraždí, přestože v době, kdy ty dopisy dostanete, už jsou ti lidé ve většině případů mrtví. Označí také jednoho člověka, ale toho nezabije. Sepíše mnohostránkové poznámky, v nichž vysvětluje podivné události, které se staly ve Finistère před pěti lety. Pošle vám je z Káhiry. Otázka zní: Proč to všechno dělá? – ukázka z textu (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Úplně jiný příběh - Hakan Nesser - audiokniha , 1968 (978-80-7577-756-0)

Dějiny hudby tentokrát trochu jinak - Jan Dostál

Dějiny hudby tentokrát trochu jinak - Jan Dostál
Detail

Autor podává v knize poněkud jiný pohled na dějiny hudby. Především hledá červenou nit spojující jednotlivé epochy vývoje hudby. Ukazuje, jak hudba jako původně dar nebes a bohů zvolna sestupuje na zemi a stává se veskrze lidskou záležitostí. Vše dokumentuje řadou hudebních ukázek z jednotlivých epoch a od jednotlivých komponistů. V závěru se zamýšlí nad dalšími perspektivami vývoje hudby a možnostmi jejího využití v pedagogice, liturgii atd. - k lidskému vzdělání i povznesení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dějiny hudby tentokrát trochu jinak - Jan Dostál , Za jiný středověk (978-80-7203-598-4)

Úplně jiný příběh - Hakan Nesser - e-kniha

Úplně jiný příběh - Hakan Nesser - e-kniha
Detail

eBook:,Během dovolené ve Finistere i Bretagni se setká šest Švédů: dva manželské páry a dva muži. Koupou se, podnikají výlety a také trochu flirtují. Z tohoto pobytu pak zůstanou fotografie rozptýlené po albech, patrně také obraz na malovaný akvarelovými barvami, a především cosi jako deník, který podrobně líčí, co se během pobytu odehrálo. Uplyne pět let a někdo začne tyto lidi postupně zabíjet. Před první vraždou dostane inspektor Barbarotti dopis, v němž ho na ni pachatel upozorňuje. Netuší, proč se vrah obrací právě na něho. A nezůstane pouze u jednoho dopisu. Policejní tým se snaží zastavit vraha dřív, než vykoná to, čím ve svých dopisech vyhrožuje. Případ se komplikuje a mění se v sérii brutálních vražd a nevysvětlitelných záhad, na hru kočky s myší. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Úplně jiný příběh - Hakan Nesser - e-kniha , Obuvník jeho veličenstva: sága rodu unglerovcov, tak trochu skutočnosť, trochu fikcia (978-80-8154-280-0)

1968 - Guillou Jan

1968 - Guillou Jan
Detail

Levicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa. Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří. Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí — autor totiž onoho osudného roku pobýval dva měsíce v Československu. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Guillou Jan , Vision: o trochu horší než člověk, o trochu lepší než zvíře (978-80-7679-118-3)

Úplně jiný příběh (978-80-243-8886-1)

Úplně jiný příběh (978-80-243-8886-1)
Detail

Kniha - autor Hâkan Nesser, 592 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Během dovolené ve Finistere i Bretagni se setká šest Švédů: dva manželské páry a dva muži. Koupou se, podnikají výlety a také trochu flirtují. Z tohoto pobytu pak zůstanou fotografie rozptýlené po albech, patrně také obraz na malovaný akvarelovými barvami, a především cosi jako deník, který podrobně líčí, co se během pobytu odehrálo. Uplyne pět let a někdo začne tyto lidi postupně zabíjet. Před první vraždou dostane inspektor Barbarotti dopis, v němž ho na ni pachatel upozorňuje. Netuší, proč se vrah obrací právě na něho. A nezůstane pouze u jednoho dopisu. Policejní tým se snaží zastavit vraha dřív, než vykoná to, čím ve svých dopisech vyhrožuje. Případ se komplikuje a mění se v sérii brutálních vražd a nevysvětlitelných záhad, na hru kočky s myší. (alza.cz)

Podobné produkty ako Úplně jiný příběh (978-80-243-8886-1) , Jan werich (ne)známý

Úplně jiný příběh (978-80-243-8886-1)

Úplně jiný příběh (978-80-243-8886-1)
Detail

Elektronická kniha - Druhá kniha série Inspektor Gunnar Barbarotti od jednoho z nejúspěšnějších švédských autorů. - ze série Inspektor Gunnar Barbarotti, autor Hakan Nesser, 504 stran, česky Druhá kniha série Inspektor Gunnar Barbarotti od jednoho z nejúspěšnějších švédských autorůBěhem dovolené ve Finistere i Bretagni se setká šest Švédů: dva manželské páry a dva muži. Koupou se, podnikají výlety a také trochu flirtují. Z tohoto pobytu pak zůstanou fotografie rozptýlené po albech, patrně také obraz na malovaný akvarelovými barvami, a především cosi jako deník, který podrobně líčí, co se během pobytu odehrálo.Uplyne pět let a někdo začne tyto lidi postupně zabíjet. Před první vraždou dostane inspektor Barbarotti dopis, v němž ho na ni pachatel upozorňuje. Netuší, proč se vrah obrací právě na něho. A nezůstane pouze u jednoho dopisu.Policejní tým se snaží zastavit vraha dřív, než vykoná to, čím ve svých dopisech vyhrožuje. Případ se komplikuje a mění se v sérii... (alza.cz)

Podobné produkty ako Úplně jiný příběh (978-80-243-8886-1) , Jan žižka - dvd (n03540)

Co drží měsíc na obloze?: Tak trochu jiná cesta k našemu vesmírnému souputníkovi (978-80-88316-35-0)

Co drží měsíc na obloze?: Tak trochu jiná cesta k našemu vesmírnému souputníkovi (978-80-88316-35-0)
Detail

Kniha - autor Michael Büker, 128 stran, česky Zábavná vědecká cesta a asi jedna z nejpohodlnějších misí na Měsíc od 50. let - s astrofyzikem Michaelem Bükerem a ilustrátorkou Tanjou Wehr. Konečně se o Měsíci dozvíte všechno, co jste vždy chtěli vědět, ale netroufli jste se zeptat. Konečně se o Měsíci dozvíte všechno, co jste vždy chtěli vědět, ale netroufli jste se zeptat. Měsíc na obloze - Náš soused ve vesmíru je takový vrtkavý kamarád: Pořád přibírá, pak opět hubne, způsobuje příliv a odliv, nečekaně se nám objevuje na dovolené a stará se o nespočet neúspěšných lunárních kalendářů. Odkud se bere tato rozmarnost přírody? Měsíc ve vesmíru - Země a Měsíc tančí jako neoddělitelný pár svůj astronomický valčík. Přitom se navzájem neustále pošťuchují a ostatním občas ukradnou chvilku slávy. O důvod víc prozkoumat zapeklitou dráhu Měsíce, a to přímo z místa činu - z vesmíru. Spoiler: Konečně odkryjeme tajemství, co drží Měsíc na nebi! Měsíc jako... (alza.cz)

Podobné produkty ako Co drží měsíc na obloze?: Tak trochu jiná cesta k našemu vesmírnému souputníkovi (978-80-88316-35-0) , Jan werich za oponou

Praha 1968 - Jan Pauer

Detail

Jan Pauer rekonstruuje ve své práci průběh událostí, které vedly k invazi vojsk států Varšavské smlouvy do Československa v srpnu roku 1968 a následně k první etapě nástupu normalizace v Československu. Na základě své spolupráce s bývalou československou vládní historickou komisí pro přezkoumání událostí roku 1968 v Československu měl k dispozici nejen materiály pocházející z archivů bývalého Československa, ale mohl také jako jeden z prvních pracovat i s dokumenty z archivů bývalého Sovětského svazu, Bulharska, bývalé Německé demokratické republiky a Polska, které neměla odborná veřejnost doposud k dispozici. Díky tomu přináší rozsáhlá práce Jana Pauera, vysoce ceněná českými i zahraničními historiky, zcela nový pohled jak na politické a vojenské pozadí okupace Československa v srpnu roku 1968, tak i na samotný její průběh. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Praha 1968 - Jan Pauer , Abus jc8320 jan (4003318901294)

Svatý Václav: Jiný příběh (978-80-87057-38-4)

Svatý Václav: Jiný příběh (978-80-87057-38-4)
Detail

Kniha - autor Miroslav Houška, 152 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Čechy, rok 935. Mezi družinou knížete Václava a bojovníky jeho bratra narůstá napětí, neboť Boleslav již nechce platit daň východofranskému králi. Obě strany si vytváří vlastní mocenská centra. Boleslav si postavil nový hrad a Václav zlepšil opevnění hradiště Budeč, které obsadil elitními bojovníky. Ti mají také za úkol ochránit muže, jehož existence měla zůstat navždy utajena. Nepřátelský útok na Budeč spustí řetězec událostí, které vedou až k zavraždění legendárního knížete. Jakou roli v nich sehrály jeho matka a sestra? Fiktivní příběh, který se opírá o nejnovější archeologické nálezy a málo známé pasáže starých legend a kronik (uvedených ve druhé části knihy). (alza.cz)

Podobné produkty ako Svatý Václav: Jiný příběh (978-80-87057-38-4) , Kysucke povesti podmanicky jan

1968 - Jan Guillou - e-kniha

1968 - Jan Guillou - e-kniha
Detail

eBook:,Sedmý díl série Velké století. Levicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa. Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří. Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí — autor totiž onoho osudného roku pobýval dva měsíce v Československu. Román je nabitý energií, která čtenáře strhne už po několika stránkách. - Torbjörn Elensky, Tidningen Vi Jen málokdo dokáže zobrazit historické skutečnosti tak poutavě jako Jan Guillou. Příběh je zajímavý i proto, že v něm autor popisuje události, které sám prožil, což dává příslib do dalších dílů. - Magnus Nilsson, BTJ.se Na této knize je skvělé to, že se nemusíte zajímat o právo ani politiku, a přesto vás Ericovy životní osudy uchvátí. - Aase Bergová, Borĺs Tidning (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Jan Guillou - e-kniha , Galerie slávy - jan saudek

Teď to trochu štípne: Pravdivé příběhy z prostředí pohotovosti (978-80-7633-219-5)

Teď to trochu štípne: Pravdivé příběhy z prostředí pohotovosti (978-80-7633-219-5)
Detail

Kniha - autor Anna Tarneke, 208 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Zdravotní sestra Anna, která na pohotovosti pracuje už 17 let, podává s humorem i vážností svědectví o nepředstavitelně náročné práci s lidmi v mezních situacích. Co dělat, když se na příjmu potkají členové znepřátelených týmů nebo si někdo v nemocnici odloží dítě kvůli představení v opeře? Jsou tací, kteří si vědomě zahrávají se zdravím, jiní se sem dostanou následkem nešťastné náhody. A některé zde potká i pravá láska… (alza.cz)

Podobné produkty ako Teď to trochu štípne: Pravdivé příběhy z prostředí pohotovosti (978-80-7633-219-5) , Jan werich a semafor

Jiný svět - Jana Bystřická

Detail

Autorka se toulá svým"Jiným světem" plným barev, slov a pocitů. Za doprovodu andělů poznává galaxii žití a v bílém světě nemocnic ji doprovází kamarádka na potkání - schizofrenie. Sbírka je ilustrována kresbami, které vznikaly právě v nemocnici. Někdy se stává, že sedíte u stolu s přáteli a najednou chcete být sami, zalézt si do koutku a listovat knížkou, zkrátka být jako malí a prožívat příběh hlavního hrdiny ukrytého ve volných verších a malých postřehů z běžného života...(to okouzlení z obrázku na právě otevřené stránce...) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jiný svět - Jana Bystřická , Jan hus - dvd (9279)

Příběhy z jiného vesmíru - Vácha Marek

Příběhy z jiného vesmíru - Vácha Marek
Detail

I když je každá z povídek z jiného prostředí, jsou spojeny myšlenkami, které jsou pro autora charakteristické. Je to obdiv k Hospodinovu dílu a starost o ně. Je to pokora s jakou má člověk v tomto díle pokračovat. Je to čistý otevřený postoj a láska k lidem. To vše okořeněno troškou humoru. (patro.cz)

Podobné produkty ako Příběhy z jiného vesmíru - Vácha Marek

Příběhy z jiného vesmíru - Marek Vácha

Příběhy z jiného vesmíru - Marek Vácha
Detail

Je to knížka o nás a o Bohu, a přece to není klasická učebnice teologie. Je to knížka příběhů z jiného vesmíru, totiž z toho, který je uvnitř nás. A pokud se těmto příběhům podaří, aby se něco probudilo ve vašem nitru, (nebo srdci, nebo duši, říkejte si tomu, jak chcete) a začalo vnímat sebe sama, druhého a lásku kterou nás druzí a Bůh zahrnují, budete cítit něco podobného, jako Honza, jeden z účastníků tábora, které Orko se svými přáteli pravidelně pořádá: "Nejhezčí zážitek… to nesení hvězdy z Klárčina filmu. V té chvíli jsem vás miloval a přesto nenáviděl. Protože tak silné zážitky - ač jsou kladné - to už není jen radost, obdiv… Nenáviděl jsem vás, že musím plakat, nenáviděl jsem vás za to, že mi bez uvážení předáváte takovou krásu v takovém drobounkém bodě času, ¬ miloval jsem vás za víru ve mne samého…" A Orko k tomu dodává: "Se mnou je to poslední večer a poslední ráno stejné. Miluji a nenávidím naše táborníky, že se mi tak rychle a snadno dostali pod kůži a do duše, že kvůli nim, jen dospívajícím, musím plakat. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Příběhy z jiného vesmíru - Marek Vácha

Žádný jiný život nebyl - Jane Hirshfield

Detail

The New York Times Magazine nazval Jane Hirsfield autorkou „básní, jež se řadí mezi jedny z nejdůležitějších v kontextu dnešního světa.‟ Jane Hirshfield představuje jeden z ústředních hlasů americké poezie, jež hájí zájmy biosféry a vzájemného propojení živých organismů.Její dílo bylo přeloženo do sedmnácti jazyků. Jako někdejší kancléřka Akademie amerických básníků byla Jane Hirshfield zvolena v roce 2019 do Americké akademie umění a věd. Žije v severní Kalifornii. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Žádný jiný život nebyl - Jane Hirshfield

Zimálaj a jiná zjištění - Jan Mattuš

Detail

Texty pod názvem Zimálaj a jiná zjištění, Jazykové sloupky pro Lidové noviny 2016-2023 navazují názvem, grafickou úpravou a hlavně žánrově na sbírku Jeremeň a jiné záhady; Jazykové sloupky pro Lidové noviny 2007-2016, která si získala vstřícné reakce čtenářů. Jde opět o shrnutí překladatelových sloupků, které vycházejí v sobotní příloze Lidových novin Orientace. V některých ohledech jsou však jiné než v prvním svazku: kromě ilustrací obecných vlastností a trendů v jazyce, mnohdy komentovaných s ironickým humorem, se tentokrát častěji setkáváme se subjektivně pojímanými příběhy na pomezí fejetonu a osobního deníku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zimálaj a jiná zjištění - Jan Mattuš

Středověká setkání s "jinými" - Jana Valtrová

Detail

Autorka ve své knize analyzuje zprávy středověkých cestopisů, jejichž autory jsou významní evropští misionáři (Jan Plano z Carpini, Vilém Rubruk, Odorik z Pordenone, Jan Marignola, Jordanus Katalánský), kteří působili v různých oblastech Asie v období mezi polovinou 13. a polovinou 14. století. Práce je věnována především procesu poznávání a utváření reprezentací "jiných" - východních křesťanů, muslimů, židů i příslušníků tradičních asijských náboženství v misionářských zprávách s ohledem na prostředky a průběh misijní činnosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Středověká setkání s "jinými" - Jana Valtrová

Frantovo pole a jiná čtrnáctiverší - Jan Frolík

Detail

Frantovo pole a jiná čtrnáctiverší je další básnická sbírka v níž na sebe renomovaný autor bere nelehký úkol, když se na ploše sedmatřiceti jazykově vycizelovaných básní ohlíží za zásadními okamžiky celého svého života i za celým dvacátým stoletím na malém českém městě, kterému se pohnuté dějiny a dramatické situace rozhodně nevyhýbaly. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Frantovo pole a jiná čtrnáctiverší - Jan Frolík

Deset příběhů o lásce a jiných radostech - Václav Engler

Detail

Výbor deseti povídek, který čtenáři dávkuje takřka stejnou měrou porce humoru, erotiky a fantastična. K tomu navrch šestnáct autorových ilustrací. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Deset příběhů o lásce a jiných radostech - Václav Engler

Příběhy z jiného vesmíru (978-80-7295-198-7)

Příběhy z jiného vesmíru (978-80-7295-198-7)
Detail

Kniha - autor Marek Vácha, 108 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá I když je každá z povídek z jiného prostředí, jsou spojeny myšlenkami, které jsou pro autora charakteristické. Je to obdiv k Hospodinovu dílu a starost o ně. Je to pokora s jakou má člověk v tomto díle pokračovat. Je to čistý otevřený postoj a láska k lidem. To vše okořeněno troškou humoru. (alza.cz)

Podobné produkty ako Příběhy z jiného vesmíru (978-80-7295-198-7)

Výroba slivovice a jiných pálenek - Dyr Jan E.

Výroba slivovice a jiných pálenek - Dyr Jan E.
Detail

Již páté vydání klasické příručky, která je kompletním průvodcem výroby slivovice a dalších pálenek užitečným jak pro pěstitele ovoce, tak pro provozovatele pěstitelských pálenic. Jsou v ní uvedeny praktické, srozumitelné a současně podrobné návody zejména pro domácí potřebu (malovýrobu), ale též pro průmyslovou výrobu. Autoři radí, jak postupovat při výběru a zpracování jednotlivých druhů ovoce, procesu kvašení (včetně přiživování kvasnic), velkou pozornost věnují technologickým soustavám a schématům aparátů, kvasným nádobám a jejich čištění, destilaci, rektifikaci, následné úpravě pálenek, jejich ředění a uskladňování. Kromě našich tradičních pálenek jsou uvedeny také stručné návody týkající se ginu, araku, rumu, koňaku, absintu a obilných pálenek. Kniha je aktualizována současnými odborníky na kvasnou chemii, a to včetně právních předpisů platných v 21. století. Publikace obsahuje desítky užitečných tabulek, příkladů a 85 ilustrací. Vypěstované ovoce představuje nezanedbatelnou hodnotu - s touto nepostradatelnou kuchařkou lze tuto hodnotu optimálně zpracovat a uložit pro dlouhodobé využití. (patro.cz)

Podobné produkty ako Výroba slivovice a jiných pálenek - Dyr Jan E.

Ostrovní příběh - Jan Brabenec, Pavla Nožičková

Ostrovní příběh - Jan Brabenec, Pavla Nožičková
Detail

Autorova čtvrtá kniha v pořadí. Píše též scénáře a divadelní hry. Je výtvarník, pracuje především s kůží, dělá šperky, umělecké předměty, obrazy, sochy. Žije 30 let ve Vídni, kde má s manželkou galerii. V Praze pracuje v bývalém ateliéru Oty Janečka. Autor je nositelem ocenění MK ČR za šíření dobrého jména české kultury v zahraničí. Tento pohádkový příběh je podnět k zamyšlení se nad "civilizací", ve které žijeme. Je psán pro děti i dospělé, které dětmi snad ještě zůstaly. Příliš jsme se vzdálili a vzdalujeme se od lávky, která by nám mohla pomoci překročit propast beznaděje. Každý z nás si v mládí sám pro sebe vyprávěl nějaké příběhy a toto je vzpomínka na ten dávno uplynulý čas. Ilustrace vás naladí k dobré náladě a text připomene paralely s Biblí a řeckými bájemi. Jestliže Vás po přečtení této útlé knížky napadne pošetilá myšlenka, že by svět šel ještě zachránit, tak potom tento Ostrovní příběh smysl splnil. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ostrovní příběh - Jan Brabenec, Pavla Nožičková

Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů - Petr Pavelka - Gratias Jan

Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů - Petr Pavelka - Gratias Jan
Detail

Právě ve svých rukou držíte zcela unikátní publikaci, která svým rozsahem překonává vše, co u nás bylo doposud o kaktusech a jiných sukulentech vydáno. Kniha z pera zkušených odborníků přináší popis více než 850 druhů těchto rostlin a text doprovází přes 1 200 fotografií. V úvodní části knihy je nejprve obecně popsáno, jaké rostliny jsou mezi sukulenty řazeny a jaké jsou základy jejich pěstování a využití. Poté následuje abecedně řazená část, ve které jsou seřazeny jednotlivé čeledí, a v jejich rámci jsou představeny samotné druhy. U každého druhu je přitom podle jednotné osnovy uveden jeho botanický popis, základní údaje o původním místě výskytu (včetně mapky) a stručné rady pro úspěšné pěstování v podmínkách střední Evropy. Věříme, že tato encyklopedie potěší všechny, kteří podlehli kouzlu těchto exotických rostlin – ať už začínající pěstitele, pro které bude bohatou studnicí informací, nebo zkušené pěstitele, kterým se snaží představit mimo jiné i nově objevené druhy nebo ty, o kterých je v dosud vydaných publikacích málo informací. (patro.cz)

Podobné produkty ako Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů - Petr Pavelka - Gratias Jan

Jak se domluvit s jinými - Jan Bouzek - e-kniha

Jak se domluvit s jinými - Jan Bouzek - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha se snaží ukázat, jak je možné se domluvit i s lidmi velmi rozdílného původu, kteří pocházejí z nejrůznějších kulturních zázemí, a preferují tudíž odlišné způsoby myšlení. Vzájemná domluva je možná kdekoli na světě, dáme-li si ovšem pozor i na své vlastní jednání a chování. Interkulturní komunikace je bezpochyby lepší alternativou než válka civilizací, kterou hrozí někteří současní autoři. Vstupujeme-li do komunikačních procesů, pak to na jedné straně vyžaduje jak upřímnost a důvěru, tak i schopnost naslouchat a získávat poučení od jiných. Na straně druhé je samozřejmým předpokladem to, že vždy zůstaneme sami sebou a nebudeme se dopouštět směšných pokusů být někým jiným než tím, kým sami jsme. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak se domluvit s jinými - Jan Bouzek - e-kniha

Příběhy - Jana Sovová

Detail

Básnická sbírka Příběhy přináší vedle retrospektivních, osobně laděných básní i texty-osobní dramata zpodobená třeba do vulkanických zemských pochodů (Zrození sopky). Některé z nich ční jako obranný val proti danosti osudu a statičnosti společenských rolí, jinde se syrovost příběhu překlápí v humornou nadsázku a (sebe)ironii. Přitom napříč celkem jdou témata cesty, citových vazeb, společenských předsudků a existenciálních otázek. Pro básnířku Janu Sovovu, profesně překladatelku z italštiny, je zásadní ovšem práce s jazykem, jakou formu i odpovídající styl lze přisoudit danému textu. Jak píše o autorce Jonáš Hájek: Před více než půlstoletím odhodil Jaroslav Seifert "veteš metafor a rýmů" a své čtenáře zmátl: v prostých řádcích viděl zpěv zpočátku jen málokdo. Ani Příběhy Jany Sovové navzdory své jednoduchosti nepostrádají melodii a rytmus, které dělají verš veršem, stačí být pozorný. Hle, próza v básni, zdůrazňuji v básni, bezbranná i sebevědomá! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Příběhy - Jana Sovová

Výroba slivovice a jiných pálenek - Dyr Josef, Dyr Jan E.

Výroba slivovice a jiných pálenek - Dyr Josef, Dyr Jan E.
Detail

Již páté vydání klasické příručky, která je kompletním průvodcem výroby slivovice a dalších pálenek užitečným jak pro pěstitele ovoce, tak pro provozovatele pěstitelských pálenic. Jsou v ní uvedeny praktické, srozumitelné a současně podrobné návody zejména pro domácí potřebu (malovýrobu), ale též pro průmyslovou výrobu. Autoři radí, jak postupovat při výběru a zpracování jednotlivých druhů ovoce, procesu kvašení (včetně přiživování kvasnic), velkou pozornost věnují technologickým soustavám a schématům aparátů, kvasným nádobám a jejich čištění, destilaci, rektifikaci, následné úpravě pálenek, jejich ředění a uskladňování. Kromě našich tradičních pálenek jsou uvedeny také stručné návody týkající se ginu, araku, rumu, koňaku, absintu a obilných pálenek. Kniha je aktualizována současnými odborníky na kvasnou chemii, a to včetně právních předpisů platných v 21. století. Publikace obsahuje desítky užitečných tabulek, příkladů a 85 ilustrací. Vypěstované ovoce představuje nezanedbatelnou hodnotu - s touto nepostradatelnou kuchařkou lze tuto hodnotu optimálně zpracovat a uložit pro dlouhodobé využití. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Výroba slivovice a jiných pálenek - Dyr Josef, Dyr Jan E.

Ten, kdo jiným jámu kopá - Gamebook - Jan Holan, Martin Bartůněk

Ten, kdo jiným jámu kopá - Gamebook - Jan Holan, Martin Bartůněk
Detail

Být hrobníkem na divokém západě není žádná legrace. Starý americký západ, který najdeš na stránkách této knihy, je ale ještě o něco divočejší, než byl ten skutečný. Hrobník Jáchym totiž vůbec netuší, co ho v příští chvíli čeká. Jeho osud máš totiž ve svých rukou ty, milý čtenáři. Jen na tobě záleží, jestli had, kterého Jáchym praštil lopatou, je pouze omráčený, nebo zabitý. Jen ty rozhodneš, zda náčelník rudokožců dostane do rukou válečnou sekyru. Podobných napjatých situací na tebe čeká opravdu hodně. Chceš to zkusit? Jestli ano, otevři knihu a pusť se do hry. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Ten, kdo jiným jámu kopá - Gamebook - Jan Holan, Martin Bartůněk

Moře příběhů - příběhy moře - Andrea Vernerová, Jan Hakl

Detail

Moře příběhů - příběhy moře rozhovory Andrey Vernerové s veterány československé námořní plavby Jakubem Freyem, Olegem Harnou, Jaroslavem Putnou, Oldřichem Černíkem, Václavem Kotrbatým a Jiřím Vernerem. Třebaže jsme vnitrozemský stát, po desítky, ba stovky let jsme měli - a máme! - námořníky. Po dlouhá desetiletí jsme měli i lodě a vlastní rejdařství. I když je to dnes již minulost, zapomenout nelze. Stovky bývalých námořníků se stále setkávají a vzpomínají. Vraťme se tedy do dob, kdy se pod československou a později českou vlajkou plavily lodě po všech mořích a oceánech a na jejich palubách odvážní muži odváděli svou náročnou práci, propojenou s velkou láskou ke svým plavidlům a hlavně k moři. Před více než třemi desítkami let jsem udělala několik rozhovorů se starými námořníky. Tehdy jsem pro ČNP - jako neoficiální, neboť zakázanou činnost při své práci v ČTK - dělala podnikový časopis Maják. Rozhovory byly - v omezeném počtu stran - určeny právě do tohoto periodika. Desítky let poté se našly při úklidu půdy v jedné staré krabici. Vzpomínky dávných námořníků mě tak uchvátily, že jsem se rozhodla udělat z nich knížku. Zážitky mariňáků, kteří již před časem odešli do námořnického nebe, jsem doplnila o rozhovor se svým manželem, námořním kapitánem nyní v důchodu. Výsledkem je tato kniha, obohacená navíc o zajímavosti, které s námořnickým řemeslem souvisejí a před desítkami let vycházely v podnikovém časopisu Maják. Tam, kde to bylo možné, jsou uvedena základní data a fotografie, které nám poskytli rodinní příslušníci. Začneme-li vzpomínkou na kapitány, kteří, ač českého původu, se plavili ještě za Rakousko-Uherska, a skončíme povídáním o práci v "cizích službách" na přelomu 20. a 21. století, protože naše republika už jejich práci nepotřebovala, obsahuje tato kniha téměř sto let života našich námořníků. Začtěte se s námi do jejich vzpomínání a snad pochopíte, co moře pro naše muže a jejich rodiny znamenalo - a pro mnohé dosud znamená. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Moře příběhů - příběhy moře - Andrea Vernerová, Jan Hakl

Pražské příběhy 3 - Z Malostranských zákoutí až do Jiného Světa - Dan Hrubý

Pražské příběhy 3 - Z Malostranských zákoutí až do Jiného Světa - Dan Hrubý
Detail

Na začátku listopadu přichází na trh pokračování velmi úspěšného knižního cyklu Dana Hrubého s názvem PRAŽSKÉ PŘÍBĚHY, tentokrát s podtitulem Z MALOSTRANSKÝCH ZÁKOUTÍ AŽ DO JINÉHO SVĚTA. Uzavře putování Malou Stranou cestou po náměstích a ulicích, o nichž nebyla řeč v předchozích dílech - Pražské příběhy, Na cestě Malou Stranou, 2015; Pražské příběhy, Na Hradčany, Nový Svět a zpátky na Malou Stranu, 2016. Na více než 500 stranách seznámí čtenáře se sociální historií konkrétních malostranských nebo hradčanských domů. S tím, jak se tu odrážely moderní dějiny konce 19. a 20. století. Kdo tu žil, kdo se tu narodil, zemřel, jaké dílo zde vzniklo, k jakému zločinu došlo.Příběhy, jež se staly součástí pražské paměti, nabývají v Pražských příbězích tvář. Čtenář se dozví, kdo byl Ferdinand Platil, jenž byl přes šedesát let plavčíkem na Občanské plovárně. Pozná neuvěřitelný osud skotské hudební skladatelky Geraldiny Muchové i příběh paní Chalupové, lampářky, kterou znal na Malé Straně každý. Jsou tu postavy i postavičky, prostitutky, kuplířky, slavní spisovatelé i jejich literární postavy (kdo ví, že na Malé Straně bydlel Haškův sapér Vodička?), udavači, kolaboranti, režiséři, herecké hvězdy i zapomenutí hrdinové, Češi, Němci i Židé, legendární výčepní a opilci, vrazi i sebevrazi, významní lékaři, vojáci obou světových válek, vězni nacistů i komunistů. Lidé slavní i docela neznámí. Knihu provází velké množství dosud neznámých a nikdy nepublikovaných fotografií ze soukromých sbírek a archivů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pražské příběhy 3 - Z Malostranských zákoutí až do Jiného Světa - Dan Hrubý

V jiném světle: Příběhy, které možná neznáte (978-80-86438-68-9)

V jiném světle: Příběhy, které možná neznáte (978-80-86438-68-9)
Detail

Kniha - česky Co mají společného E. E. Kisch a Alfred Redl, Klementina Hanušová a Miroslav Tyrš, Václav Brožík, Milan Rastislav Štefánik, malíř Kamil Lhoták, Alfréd Radok a Blanka Waleská, žena slavného zápasníka Miroslava Frištenská, nebo sochař Bohumil Kafka? Neobyčejný životní příběh, jehož některé stránky jsou málo známé, nebo dokonce neznámé. Dověděl se "zuřivý reportér" Egon Erwin Kisch o aféře plukovníka generálního štábu rakousko-uherské armády opravdu tak, jak popisuje ve svých reportážích? Co ještě prožil Václav Klement a jeho jezdci Václav Vondřich, Narcis Podsedníček a Čeněk Rieger při závodech ve francouzském Dourdanu a na trase Paříž-Vídeň? Jaký byl život ženy nejslavnějšího českého zápasníka Gustava Frištenského? Co víme o posledních měsících a dnech slavného malíře Václava Brožíka v Paříži? S jakými pocity ze švédské emigrace se Alfréd Radok svěřil přední herečce pražského Národního divadla Blance Waleské? Komu psal o svých názorech na život a... (alza.cz)

Podobné produkty ako V jiném světle: Příběhy, které možná neznáte (978-80-86438-68-9)

Deset příběhů o lásce a jiných radostech (978-80-7211-614-0)

Deset příběhů o lásce a jiných radostech (978-80-7211-614-0)
Detail

Kniha - autor Václav Engler, 112 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Výbor deseti povídek, který čtenáři dávkuje takřka stejnou měrou porce humoru, erotiky a fantastična. K tomu navrch šestnáct autorových ilustrací. (alza.cz)

Podobné produkty ako Deset příběhů o lásce a jiných radostech (978-80-7211-614-0)

Příběh života - Sovák Jan

Příběh života - Sovák Jan
Detail

Sledovat vývoj života na naší planetě během uplynulých milionů let – od nepatrných jednobuněčných organismů v prekambrických mořích přes obrovské dinosaury až po savce a Homo sapiens – je fascinující zážitek. Kniha je přehlídkou toho, jak vědci dokážou z nalezených fosilií a stop zrekonstruovat podobu vyhynulých živočichů. Jan Sovák, autor textu i ilustrací, se proslavil stovkami rekonstrukcí prehistorického života, které tvoří pod vedením paleontologů z celého světa. Je považovaný za jednoho z nejlepších malířů, kteří se věnují tématům z pravěku. Jeho díla vystavují významná muzea v Evropě, Americe i Asii. Patří k nim i rozsáhlá sbírka jeho rekonstrukcí, která vznikla ve spolupráci s Národním muzeem v Praze. Ilustroval přes 300 knih vydaných v 15 jazycích, byl ilustrátorem Crichtonova Jurského parku, který dal podnět k filmovému zpracování. S Donem Lessemem, vědeckým poradcem tohoto filmu, pak vydal řadu knih. Původně pracoval klasickými výtvarnými technikami, ty však v poslední době obohacuje digitální technologií, a tak dosahuje mimořádné působivosti svého díla. Ponořte se do příběhu života a nechte se unášet dramatičností jeho evolučních proměn. (patro.cz)

Podobné produkty ako Příběh života - Sovák Jan
Úplně jiný příběh (), Trochu jiný Casanova (978-80-7203-574-8), Jan Masaryk - pravdivý příběh (), Úplně jiný příběh (978-80-243-8886-1), Svatý Václav: Jiný příběh (978-80-87057-38-4), Jan Koller - Příběh obyčejného kluka - DVD (22011M), Jiný T.G.M. (), Dnes trochu umřeme, Hurvínek trochu zlobí, druhy exil edvarda benese kuklik jan bilek jan marsoun erik nemecek jan, Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4), Železný Jan (9788025705995), Někdo jiný (978-80-277-0159-9), Jiný svět (978-80-7579-136-8), Jiný pohled (978-80-7437-184-4), Jiný čas ... (978-80-260-6454-1), Kazatel (978-80-267-1968-7), 1968 (978-80-757-7756-0), 1968 (978-80-7577-756-0), Za jiný středověk (978-80-7203-598-4), Obuvník jeho veličenstva: Sága rodu Unglerovcov, tak trochu skutočnosť, trochu fikcia (978-80-8154-280-0), Vision: O trochu horší než člověk, o trochu lepší než zvíře (978-80-7679-118-3), Jan Werich (ne)známý, Jan Žižka - DVD (N03540), Jan Werich za oponou, ABUS JC8320 JAN (4003318901294), kysucke povesti podmanicky jan, Galerie slávy - Jan Saudek, Jan Werich a semafor, Jan Hus - DVD (9279)