1968 polčas rozpadu - juraj alner

Produkt 1968 polčas rozpadu - juraj alner sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 1968 polčas rozpadu - juraj alner upraviť a produkt hľadať znova.

1968 Polčas rozpadu - Juraj Alner

1968 Polčas rozpadu - Juraj Alner
Detail

Denníkové záznamy novinára Juraja Alnera z roku 1968 sa striedajú s citátmi z domácej a zahraničnej tlače. Rok 1968 bol pre mnohých symbolom túžby po demokracii, pre iných okupáciou a tragédiou z 21. augusta s mnohoročnými dôsledkami. Od augusta 1968 uplynulo polstoročie a na Slovensku žije niekoľko generácií, ktorým mená a pojmy ako socializmus s ľudskou tvárou, august ’68, šesťdesiate roky, Pražská jar či Alexander Dubček nehovora vôbec nič. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1968 Polčas rozpadu - Juraj Alner , 1968 polčas rozpadu: komunistického režimu denník novinára (978-80-8114-897-2)

1968 Polčas rozpadu - Alner Juraj

1968 Polčas rozpadu - Alner Juraj
Detail

Denníkové záznamy novinára Juraja Alnera z roku 1968 sa striedajú s citátmi z domácej a zahraničnej tlače. Rok 1968 bol pre mnohých symbolom túžby po demokracii, pre iných okupáciou a tragédiou z 21. augusta s mnohoročnými dôsledkami. Od augusta 1968 uplynulo polstoročie a na Slovensku žije niekoľko generácií, ktorým mená a pojmy ako socializmus s ľudskou tvárou, august ’68, šesťdesiate roky, Pražská jar či Alexander Dubček nehovora vôbec nič. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 Polčas rozpadu - Alner Juraj

1968 Polčas rozpadu: Komunistického režimu Denník novinára (978-80-8114-897-2)

1968 Polčas rozpadu: Komunistického režimu Denník novinára (978-80-8114-897-2)
Detail

Kniha - autor Juraj Alner, 288 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Denníkové záznamy novinára Juraja Alnera z roku 1968 sa striedajú s citátmi z domácej a zahraničnej tlače. Rok 1968 bol pre mnohých symbolom túžby po demokracii, pre iných okupáciou a tragédiou z 21. augusta s mnohoročnými dôsledkami. Od augusta 1968 uplynulo polstoročie a na Slovensku žije niekoľko generácií, ktorým mená a pojmy ako socializmus s ľudskou tvárou, august ’68, šesťdesiate roky, Pražská jar či Alexander Dubček nehovora vôbec nič. (alza.cz)

Podobné produkty ako 1968 Polčas rozpadu: Komunistického režimu Denník novinára (978-80-8114-897-2) , Poločas rozpadu: postapokalyptický román

Poločas rozpadu ()

Poločas rozpadu ()
Detail

Audiokniha MP3 - volné pokračování postapokalyptického bestselleru SPAD. - František Kotleta, čte Borek Kapitančik Poločas rozpadu ()je volné pokračování postapokalyptického bestselleru SPAD Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní…Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném – dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti ve své válce. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Jenže – stojí tenhle svět vůbec za záchranu? František Kotleta (1981) Současný český spisovatel a představitel sci-fi literatury. O jeho skutečné existenci se však vedou nejrůznější teorie a spory. Kotletův autorský styl je velmi podobný tvorbě Jiřího Kulhánka, ke... (alza.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu () , Juraj jánošík® proti dračímu řádu ()

Rozpady - Martin Vokurka

Rozpady - Martin Vokurka
Detail

Soubor devíti vyzrálých, čtivých povídek představuje poprvé knižně Martina Vokurku jako výrazného současného prozaika. Doc. MUDr. Martin Vokurka, CSc. (* 1962) vystudoval Fakultu všeobecného lékařství UK v Praze. Od promoce do současné doby pracuje v Ústavu patologické fyziologie 1. LF UK, nyní jako docent, zástupce přednosty. Vyučuje patologickou fyziologii, věnuje se vědeckému výzkumu, publikuje odborné práce a je rovněž hlavním autorem několika výkladových lékařských slovníků určených odborné i laické veřejnosti a spoluautorem Slovníku nespisovné češtiny. Jeho hlavním dalším zájmem je literatura. Svoji tvorbu – prózu i poezii – dosud publikoval v literárních časopisech tištěných i internetových (Literární noviny, Tvar, Dílna Hostu, Britské listy, Psí víno, Weles, Dobrá adresa, Wagon). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozpady - Martin Vokurka , Juraj jánošík a parní templ (9788025733622)

Poločas rozpadu - Kotleta František

Poločas rozpadu - Kotleta František
Detail

Volné pokračování románu Spad. Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném – dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti ve své válce. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Jenže – stojí tenhle svět vůbec za záchranu? (patro.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu - Kotleta František , Juraj jánošík®: proti dračímu řádu (9788025729274)

Poločas rozpadu - Doležel Lubomír

Poločas rozpadu - Doležel Lubomír
Detail

Významný český literární vědec a lingvista Lubomír Doležel ve své prozaické prvotině líčí krok za krokem nemilosrdně pravdivě a bez jakéhokoli sentimentu milostný život fiktivního hrdiny Jana (Johna) Gerbera od mládí až do pozdního stáří. Kniha s jedinečnými detaily v líčení míst (mimo jiné Izraele, Francie, Kanady a Mexika) je kronikou lásek vášnivých a osudových, z nichž žádná nekončí šťastně. (patro.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu - Doležel Lubomír , Poločas rozpadu (978-80-7492-237-4)

Teorie rozpadu - Enki Bilal

Teorie rozpadu - Enki Bilal
Detail

Konečně se v Mistrovských dílech objevuje komiksová legenda Enki Bilal! V Teorii rozpadu najdete hned dvě jeho legendární práce a v obou se mísí politika s thrillerem, depresí a melancholií. V jednom příběhu, Brigády Černého řádu, se bude skupina starců vyrovnávat s minulostí... se zbraněmi v ruce. A v druhém, nazvaném Hon, se sjíždí skupina komunistických papalášů na lov medvěda. Ovšem lovit se nebude jen medvěd... (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Teorie rozpadu - Enki Bilal , Poločas rozpadu (999-00-017-4714-5)

Poločas rozpadu - Lubomír Doležel

Poločas rozpadu - Lubomír Doležel
Detail

Významný český literární vědec a lingvista Lubomír Doležel ve své prozaické prvotině líčí krok za krokem nemilosrdně pravdivě a bez jakéhokoli sentimentu milostný život fiktivního hrdiny Jana (Johna) Gerbera od mládí až do pozdního stáří. Kniha s jedinečnými detaily v líčení míst (mimo jiné Izraele, Francie, Kanady a Mexika) je kronikou lásek vášnivých a osudových, z nichž žádná nekončí šťastně. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu - Lubomír Doležel , Poločas rozpadu (978-80-749-2237-4)

Poločas rozpadu - František Kotleta

Detail

Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na kterou dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný - divoký, tvrdý, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném - dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti ve své válce. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Ale - stojí tenhle svět vůbec za záchranu? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu - František Kotleta , Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích prahy (978-80-206-1186-4)

Poločasy rozpadu - Jiří Macků

Detail

Autor sportovní literatury faktu si výjimečně odskočil na pole humoru a sepsal snadno uvěřitelný poněkud hysterický příběh fotbalového podvodu, realizovaného prostřednictvím osmi telefonů a jednoho sociálního zařízení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Poločasy rozpadu - Jiří Macků , Česká a slovenská religiozita po rozpadu společného státu (9788024645759)

Poločas rozpadu: Postapokalyptický román

Poločas rozpadu: Postapokalyptický román
Detail

Audiokniha na CD - autor František Kotleta, čte Borek Kapitančik Volné pokračování románu Spad. Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném – dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti ve své válce. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Jenže – stojí tenhle svět vůbec za záchranu? (alza.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu: Postapokalyptický román , Kazatel (978-80-267-1968-7)

Rozpady - Martin Vokurka - e-kniha

Rozpady - Martin Vokurka - e-kniha
Detail

eBook:,Soubor devíti vyzrálých, čtivých povídek představuje poprvé knižně Martina Vokurku jako výrazného současného prozaika. Doc. MUDr. Martin Vokurka, CSc. (* 1962) vystudoval Fakultu všeobecného lékařství UK v Praze. Od promoce do současné doby pracuje v Ústavu patologické fyziologie 1. LF UK, nyní jako docent, zástupce přednosty. Vyučuje patologickou fyziologii, věnuje se vědeckému výzkumu, publikuje odborné práce a je rovněž hlavním autorem několika výkladových lékařských slovníků určených odborné i laické veřejnosti a spoluautorem Slovníku nespisovné češtiny. Jeho hlavním dalším zájmem je literatura. Svoji tvorbu - prózu i poezii - dosud publikoval v literárních časopisech tištěných i internetových (Literární noviny, Tvar, Dílna Hostu, Britské listy, Psí víno, Weles, Dobrá adresa, Wagon). ISBN PDF 978-80-7262-749-3 ISBN PDF pro čtečky 978-80-7262-750-9 (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozpady - Martin Vokurka - e-kniha , 1968 (978-80-757-7756-0)

Poločas rozpadu - František Kotleta - audiokniha

Poločas rozpadu - František Kotleta - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném – dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti ve své válce. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Jenže – stojí tenhle svět vůbec za záchranu? František Kotleta (1981) Současný český spisovatel a představitel sci-fi literatury. O jeho skutečné existenci se však vedou nejrůznější teorie a spory. Kotletův autorský styl je velmi podobný tvorbě Jiřího Kulhánka, ke kterému bývá často přirovnáván. Své čtenáře si získal trilogií s názvem Bratrstvo krve o upírovi Janu Bezzemkovi. Ten musí čelit invazi z vesmíru a postavit se Kartanům, kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Příznivce kontroverzní fantastiky zaujme také dvojdílným románem Perunova krev 1 a Perunova krev 2. Knihy jsou plné napětí, zbraní, kontaktních soubojů a nechybí v nich ani erotika a vytí vlkodlaků.) Borek Kapitančik (1966) Moderátor, textař, voice-over interpret. Poprvé jeho hlas zazněl v jihomoravském éteru v roce 1991, tehdy na vlnách prvního brněnského soukromého rádia, v letech 1995–2017 působil v Radiu Kiss Hády. Je autorem knihy Pop Story (2003), mapující významná výročí v historii pop-music. Od roku 2006 spolupracuje s brněnským Tyflocentrem, pro nějž načítá časopis Chaloupka a díla nevidomých autorů. Od roku 2008 bývá pravidelně mezi nominovanými na ocenění Brno Top 100 pro nejznámější osobnosti jihomoravské metropole. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu - František Kotleta - audiokniha , 1968 (978-80-7577-756-0)

Poločas rozpadu - František Kotleta - audiokniha

Poločas rozpadu - František Kotleta - audiokniha
Detail

Audiokniha:,Volné pokračování románu Spad. Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném – dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti ve své válce. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Jenže – stojí tenhle svět vůbec za záchranu? Stopáž: 8:19:09 (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu - František Kotleta - audiokniha , Juraj jánošík a parní templ (978-80-257-3289-2)

Poločas rozpadu - Lubomír Doležel - e-kniha

Poločas rozpadu - Lubomír Doležel - e-kniha
Detail

eBook:,Významný český literární vědec a lingvista Lubomír Doležel ve své prozaické prvotině líčí krok za krokem nemilosrdně pravdivě a bez jakéhokoli sentimentu milostný život fiktivního hrdiny Jana (Johna) Gerbera od mládí až do pozdního stáří. Kniha s jedinečnými detaily v líčení míst (mimo jiné Izraele, Francie, Kanady a Mexika) je kronikou lásek vášnivých a osudových, z nichž žádná nekončí šťastně. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu - Lubomír Doležel - e-kniha , Rázová vlna: závěr akčních postapokalyptických bestsellerů spad a poločas rozpadu

Poločas rozpadu - František Kotleta - e-kniha

Poločas rozpadu - František Kotleta - e-kniha
Detail

eBook:,Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném – dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti svou válkou. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Jenže – stojí tenhle svět vůbec za záchranu?Volné pokračování románu Spad. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu - František Kotleta - e-kniha , Juraj jánošík®: proti dračímu řádu (978-80-257-2752-2)

Rozpady (978-80-726-2537-6)

Rozpady (978-80-726-2537-6)
Detail

Elektronická kniha - autor Martin Vokurka, 181 stran Soubor devíti vyzrálých, čtivých povídek představuje poprvé knižně Martina Vokurku jako výrazného současného prozaika. Doc. MUDr. Martin Vokurka, CSc. (* 1962) vystudoval Fakultu všeobecného lékařství UK v Praze. Od promoce do současné doby pracuje v Ústavu patologické fyziologie 1. LF UK, nyní jako docent, zástupce přednosty. Vyučuje patologickou fyziologii, věnuje se vědeckému výzkumu, publikuje odborné práce a je rovněž hlavním autorem několika výkladových lékařských slovníků určených odborné i laické veřejnosti a spoluautorem Slovníku nespisovné češtiny. Jeho hlavním dalším zájmem je literatura. Svoji tvorbu - prózu i poezii - dosud publikoval v literárních časopisech tištěných i internetových (Literární noviny, Tvar, Dílna Hostu, Britské listy, Psí víno, Weles, Dobrá adresa, Wagon). ISBN PDF 978-80-7262-749-3 ISBN PDF pro čtečky 978-80-7262-750-9 (alza.cz)

Podobné produkty ako Rozpady (978-80-726-2537-6) , Juraj - drsného námorníka príhody a skúsenosti (978-80-89666-77-5)

Rozpad (978-80-222-0976-2)

Rozpad (978-80-222-0976-2)
Detail

Kniha - autor Mark Verin, 288 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Rozpad voľne nadväzuje na autorov predchádzajúci román Prehra. Odohráva sa v nových spoločenských podmienkach, ktoré nastali v roku 1989 v štátoch strednej a východnej Európy po páde komunistických vlád a v Sovietskom zväze viedli k rozpadu sovietskeho impéria. Strata sovietskej hegemónie nad východnou a strednou Európou ukončila aj dlhé obdobie studenej vojny. Zmena pomerov stavia protagonistov románu - priateľov zo štúdií, Rusa Volčkova a Slováka Gulivera, pred neľahké rozhodnutia, ktoré im majú pomôcť začleniť sa do novej situácie a nájsť šťastie v osobnom živote. Fakt, že boli zamilovaní do tej istej ženy, Lotyšky Anny, ich voľbu nijako neuľahčuje. Volčkov sa vracia z NDR, kde zažil rozpad Varšavského paktu a zjednotenie Nemecka. Rozhodne sa odísť zo služieb KGB a začne pracovať na Leningradskej univerzite, no čoskoro sa z neho stane vplyvný muž Kremľa. Guliver žije pokojne doma, kým... (alza.cz)

Podobné produkty ako Rozpad (978-80-222-0976-2) , Skoumal petr: ...se nezblázni & poločas rozpadu (2x cd) - cd (su6093-2)

Strážci galaxie Rozpad Strážců - Bendis Brian Michael

Strážci galaxie Rozpad Strážců - Bendis Brian Michael
Detail

Seznamte se s novými Strážci! Když je Star-Lord pryč a celý vesmír jde Strážcům po krku, je na čas přizvat si pomoc. Ale zatímco si hrdinové zvykají na své nové členy, Venoma a Captain Marvel, objevuje se nové nebezpečí, které hrozí zničit tým dřív, než stačí vyrazit na první misi. A vzápětí (samozřejmě) i Zemi. (patro.cz)

Podobné produkty ako Strážci galaxie Rozpad Strážců - Bendis Brian Michael , Sovětská armáda a česká společnost 1968-1991 (9788024650470)

Poločas rozpadu (999-00-017-4714-5)

Poločas rozpadu (999-00-017-4714-5)
Detail

Elektronická kniha - volné pokračování postapokalyptického románu SPAD, autor František Kotleta, 304 stran Poločas rozpadu ()je volné pokračování postapokalyptického románu SPAD Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na kterou dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, tvrdý, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném – dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti ve své válce. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Ale – stojí tenhle svět vůbec za záchranu? (alza.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu (999-00-017-4714-5) , Můj rok 1968 (978-80-265-0726-0)

Poločas rozpadu (978-80-749-2237-4)

Poločas rozpadu (978-80-749-2237-4)
Detail

Elektronická kniha - autor Lubomír Doležel, 135 stran Významný český literární vědec a lingvista Lubomír Doležel ve své prozaické prvotině líčí krok za krokem nemilosrdně pravdivě a bez jakéhokoli sentimentu milostný život fiktivního hrdiny Jana (Johna) Gerbera od mládí až do pozdního stáří. Kniha s jedinečnými detaily v líčení míst (mimo jiné Izraele, Francie, Kanady a Mexika) je kronikou lásek vášnivých a osudových, z nichž žádná nekončí šťastně. (alza.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu (978-80-749-2237-4) , Anonym 1968-1984 (978-80-906912-4-7)

Vyhlazení: Rozpad (978-80-7260-301-5)

Vyhlazení: Rozpad (978-80-7260-301-5)
Detail

Kniha - Román Vyhlazení (Auslöschung, 1986) představuje poslední a vrcholný autorův příspěvek světové literatuře. Rozvíjí zde a k dokonalosti přivádí všechny motivy a prostředky, které prostupují jeho tvorbu odpočátku: kritika všeho a všech – zejména rakouského státu a společnosti – jako umění literární nadsázky, všudypřítomná tragikomika, sarkasmus, sebeironie a bytostně hudební rytmus vyprávění. (alza.cz)

Podobné produkty ako Vyhlazení: Rozpad (978-80-7260-301-5) , Bellatex g - knoflík 15mm kytka zelená - 1968 (7311)

Poločas rozpadu (978-80-7492-237-4)

Poločas rozpadu (978-80-7492-237-4)
Detail

Kniha - autor Lubomír Doležel, 136 stran, česky Významný český literární vědec a lingvista Lubomír Doležel ve své prozaické prvotině líčí krok za krokem nemilosrdně pravdivě a bez jakéhokoli sentimentu milostný život fiktivního hrdiny Jana (Johna) Gerbera od mládí až do pozdního stáří. Kniha s jedinečnými detaily v líčení míst (mimo jiné Izraele, Francie, Kanady a Mexika) je kronikou lásek vášnivých a osudových, z nichž žádná nekončí šťastně. (alza.cz)

Podobné produkty ako Poločas rozpadu (978-80-7492-237-4) , Teorie rozpadu: falangy černého řádu na lovu (978-80-7449-310-2)

Juraj - drsného námorníka príhody a skúsenosti - Koman Juraj Ignác

Juraj - drsného námorníka príhody a skúsenosti - Koman Juraj Ignác
Detail

Zbierka troch cestopisov veľmi pôvabne, s osobitým humorom a sebairóniou, vykresľuje k čomu tento kríza stredného veku dohnala poviedkového hrdinu Juraja a jeho najbližších kamarátov. Každá poviedka opisuje jednu plavbu na klasickej námornej plachetnici, plnú reálnych i virtuálnych dobrodružstiev. A keďže ochota konať a schopnosť fantazírovať je u mužov v tomto nebezpečnom období preveľká, hranica medzi reálnymi a virtuálnymi dobrodružstvami je niekedy len veľmi ťažko postrehnuteľná. Knižka určite poteší všetkých milovníkov námorného plachtenia, rozjímania o zmysle života a politicky nekorektného humoru. (patro.cz)

Podobné produkty ako Juraj - drsného námorníka príhody a skúsenosti - Koman Juraj Ignác , Nedokončené revolúcie 1968 - 1989 (978-80-569-0966-9)

Juraj - drsného námorníka príhody a skúsenosti - Juraj Ignác Koman

Juraj - drsného námorníka príhody a skúsenosti - Juraj Ignác Koman
Detail

Zbierka troch cestopisov veľmi pôvabne, s osobitým humorom a sebairóniou, vykresľuje k čomu tento kríza stredného veku dohnala poviedkového hrdinu Juraja a jeho najbližších kamarátov. Každá poviedka opisuje jednu plavbu na klasickej námornej plachetnici, plnú reálnych i virtuálnych dobrodružstiev. A keďže ochota konať a schopnosť fantazírovať je u mužov v tomto nebezpečnom období preveľká, hranica medzi reálnymi a virtuálnymi dobrodružstvami je niekedy len veľmi ťažko postrehnuteľná.Knižka určite poteší všetkých milovníkov námorného plachtenia, rozjímania o zmysle života a politicky nekorektného humoru. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Juraj - drsného námorníka príhody a skúsenosti - Juraj Ignác Koman , Plzeň v srpnu 1968 (978-80-7211-537-2)

Voices of 1968

Voices of 1968
Detail

The year 1968 witnessed one of the great upheavals of the twentieth century, as social movements shook every continent. Across the Global North, people rebelled against post-war conformity and patriarchy, authoritarian education and factory work, imperialism and the Cold War. They took over workplaces and universities, created their own media, art and humour, and imagined another world. The legacy of 1968 lives on in many of today's struggles, yet it is often misunderstood and caricatured.Voices of 1968 is a vivid collection of original texts from the movements of the long 1968. We hear these struggles in their own words, showing their creativity and diversity. We see feminism, black power, anti-war activism, armed struggle, indigenous movements, ecology, dissidence, counter-culture, trade unionism, radical education, lesbian and gay struggles, and more take the stage.Chapters cover France, Czechoslovakia, Northern Ireland, Britain, the USA, Canada, Italy, West Germany, Denmark, Mexico, Yugoslavia and Japan. Introductory essays frame the rich material - posters, speeches, manifestos, flyers, underground documents, images and more - to help readers explore the era's revolutionary voices and ideas and understand their enduring impact on society, culture and politics today. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Voices of 1968 , Various: big beat line 1965-1968 - lp (su6729-1)

1968 - Guillou Jan

1968 - Guillou Jan
Detail

Levicově angažovaný Eric Letang právě dokončil studium práv a podařilo se mu získat místo koncipienta v proslulé advokátní kanceláři Henning Sjöstrand. Hned od začátku se musí vyrovnávat s tím, že právo se dá využívat jak ve službách dobra, tak zla. Je horké léto 1968 a Eric míří kvůli svému prvnímu velkému případu do západního Německa, odkud se posléze vydává se svou láskou do Československa. Kniha 1968 zasvěceně líčí jeden z politicky nejbouřlivějších roků dvacátého století: ve Spojených státech a v Evropě se šíří vlna demonstrací proti válce ve Vietnamu, v ulicích Paříže vlají rudé prapory a v Praze umírá socialismus s lidskou tváří. Guillouův román je pro české čtenáře přitažlivý mimo jiné i autentickým vylíčením pražských srpnových událostí — autor totiž onoho osudného roku pobýval dva měsíce v Československu. (patro.cz)

Podobné produkty ako 1968 - Guillou Jan , Ryszard siwiec 1909–1968 (978-80-87912-33-1)

Strážci galaxie 3 - Rozpad Strážců - Brian Michael Bendis

Strážci galaxie 3 - Rozpad Strážců - Brian Michael Bendis
Detail

Seznamte se s novými Strážci! Když je Star-Lord pryč a celý vesmír jde Strážcům po krku, je na čas přizvat si pomoc. Ale zatímco si hrdinové zvykají na své nové členy, Venoma a Captain Marvel, objevuje se nové nebezpečí, které hrozí zničit tým dřív, než stačí vyrazit na první misi. A vzápětí (samozřejmě) i Zemi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Strážci galaxie 3 - Rozpad Strážců - Brian Michael Bendis , Kronika republiky 1918-1968 (978-80-7451-765-5)

Petr Skoumal: Se nezblázni, Poločas rozpadu (2 CD)

Petr Skoumal: Se nezblázni, Poločas rozpadu (2 CD)
Detail

Dvě alba na dvou CD discích: …se nezblázni a Poločas rozpadu. Tracklist: Disk 1 1. Zase jaro 01:45 2. Kouzlo noční samoty 03:54 3. Božskej klid 04:44 4. Už to vím 03:26 5. Naruby 03:35 6. Svátky zapomnění 02:25 7. ...se nezblázni 05:02 8. Ikaros 02:10 9. Změna programu 05:14 10. Dobrú noc 05:33 11. Tak co 00:59 12. Vidím tě 04:49 13. Slepejší blues 06:46 14. Zvěrokruhy 03:03 15. Promiňte 03:49 16. Můj pes je Othello 04:16 17. Písnička pro K. 01:47 18. Jsi něžná 05:05 Disk 2 1. Chci dál 04:44 2. Pavilon 88 05:21 3. Jeden můj známej 04:09 4. Neopouštěj nás (Svatý Václave) 05:42 5. Televizní noviny 03:12 6. Jsem z tebe vyřízenej 03:12 7. Starej pán 03:34 8. Líně 04:31 9. Písnička pro ruskou přítelkyni 03:44 10. Chtěl bych 04:45 11. Pokušení na táboře 03:30 12. Naše láska 03:05 13. Poločas rozpadu ()05:50 14. Ukolébavka 03:52 15. Mistr tesař 03:17 (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Petr Skoumal: Se nezblázni, Poločas rozpadu (2 CD) , Pražské jaro 1968: přerušená revoluce? (978-80-200-3248-5)

Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4)

Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4)
Detail

Kniha - autor Rudolf Čížek, 272 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha zachycuje v policejních hlášeních, které autor zachránil před skartací, a vzpomínkách pamětníků detailní výseky právě těch nejdramatičtějších okamžiků roku 1968 jakoby pod drobnohledem. I když jde o individuální příběhy a individuální zážitky, jsou to příběhy nejen zajímavé, ale důležité i z historického hlediska. (alza.cz)

Podobné produkty ako Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4)

Konstrukční detaily pro pasivní domy - Juraj Hazucha, Jan Bárta - Hazucha Juraj

Konstrukční detaily pro pasivní domy - Juraj Hazucha, Jan Bárta - Hazucha Juraj
Detail

Devadesát ověřených konstrukčních detailů a návody pro jejich správné navrhování a provádění najdete v knize, která vychází z dlouholetých poznatků a zkušeností členů Centra pasivního domu. Publikace slouží jako návod, jak konstrukce a detaily navrhovat a na co si dát pozor. Pomůže vám při projektování, na stavbě i při výpočtu tepelných mostů. V knize najdete: popis prvků pasivních a nulových domů - rady pro návrh a provádění detailů výkresy konstrukčních detailů průběhy teplot v infračerveném zobrazení i průběhy izoterm důležité rady pro správné provedení detailů fotografie z realizace. Detaily jsou přehledně rozděleny do pěti částí podle konstrukcí, a to: A. Vápenopískové zdivo + ETICS B. Pórobetonové zdivo + ETICS C. Systém ztraceného bednění z polystyrenu D. Sloupková dřevostavba + izolací v roštu E. Masivní dřevěné panely + izolace v roštu F. Společné detaily pro všechny systémy Snahou bylo v této publikaci předat zkušenosti s efektivními konstrukcemi . Můžete je přímo použít nebo vzít jako inspiraci pro vlastní řešení. (patro.cz)

Podobné produkty ako Konstrukční detaily pro pasivní domy - Juraj Hazucha, Jan Bárta - Hazucha Juraj

Okupace 1968 - Jiří Fidler

Okupace 1968 - Jiří Fidler
Detail

Kniha je věnována jedné z klíčových událostí našich národních dějin, okupaci země vojenskými jednotkami pěti států Varšavské smlouvy v srpnu 1968. Jedná se o první ucelenou práci, která v úplnosti zachycuje vojenský aspekt akce, okupaci významných správních středisek a vojenských posádek cizími vojsky. Slovníkovou formou jsou zachycena všechna krajská a okresní města a významnější vojenské posádky českých zemí, všechny zde se nacházející svazky a útvary Čs. lidové armády a biografie jejich nejvýznamnějších představitelů. U všech správních středisek a vojenských posádek jsou uvedeny konkrétní okupační jednotky, které dané místo obsadily. Okupační vojska jsou představena také formou hesel, a to do úrovně divizí pozemního vojska a vojenského letectva, jež doplňují biografie velitelů. Jednotlivá hesla jsou doplněna fotografiemi a mapami. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Okupace 1968 - Jiří Fidler

Anonym 1968-1984 - Anonym

Anonym 1968-1984 - Anonym
Detail

Následující soubor fotografií představuje výběr ze sedmi rodinných alb z let 1968–1984, zakoupených náhodně přes internet. Jejich původní majitel ovšem dřív, než alba prodal, vyřezal ze všech snímků tváře zachycených osob. Co tím zamýšlel, není zřejmé. Možná chtěl fotografie pouze anonymizovat, možná ho vedly jiné pohnutky. Nezamýšleně však vzniklo vizuálně ojedinělé svědectví o životě v normalizačním Československu. O společnosti, v níž byla osobní identita cíleně potlačována a rozpouštěna v šedi zaměnitelných kulis. O autorství se v tomto případě dělí dvojice neznámých tvůrců. Ten, kdo snímky pořídil, s tím, kdo je poškodil. Zda se náhodou nejednalo o tutéž osobu, je další z mnoha záhad, které obestírají okolnosti vzniku fotografií. (patro.cz)

Podobné produkty ako Anonym 1968-1984 - Anonym

Voices of 1968 (Defekt)

Voices of 1968 (Defekt)
Detail

The year 1968 witnessed one of the great upheavals of the twentieth century, as social movements shook every continent. Across the Global North, people rebelled against post-war conformity and patriarchy, authoritarian education and factory work, imperialism and the Cold War. They took over workplaces and universities, created their own media, art and humour, and imagined another world. The legacy of 1968 lives on in many of today's struggles, yet it is often misunderstood and caricatured.Voices of 1968 is a vivid collection of original texts from the movements of the long 1968. We hear these struggles in their own words, showing their creativity and diversity. We see feminism, black power, anti-war activism, armed struggle, indigenous movements, ecology, dissidence, counter-culture, trade unionism, radical education, lesbian and gay struggles, and more take the stage.Chapters cover France, Czechoslovakia, Northern Ireland, Britain, the USA, Canada, Italy, West Germany, Denmark, Mexico, Yugoslavia and Japan. Introductory essays frame the rich material - posters, speeches, manifestos, flyers, underground documents, images and more - to help readers explore the era's revolutionary voices and ideas and understand their enduring impact on society, culture and politics today. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Voices of 1968 (Defekt)

Praha 1968 - Jan Pauer

Detail

Jan Pauer rekonstruuje ve své práci průběh událostí, které vedly k invazi vojsk států Varšavské smlouvy do Československa v srpnu roku 1968 a následně k první etapě nástupu normalizace v Československu. Na základě své spolupráce s bývalou československou vládní historickou komisí pro přezkoumání událostí roku 1968 v Československu měl k dispozici nejen materiály pocházející z archivů bývalého Československa, ale mohl také jako jeden z prvních pracovat i s dokumenty z archivů bývalého Sovětského svazu, Bulharska, bývalé Německé demokratické republiky a Polska, které neměla odborná veřejnost doposud k dispozici. Díky tomu přináší rozsáhlá práce Jana Pauera, vysoce ceněná českými i zahraničními historiky, zcela nový pohled jak na politické a vojenské pozadí okupace Československa v srpnu roku 1968, tak i na samotný její průběh. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Praha 1968 - Jan Pauer

Ampeg 1968 B25 Amp

Ampeg 1968 B25 Amp
Detail

Baskytarový lampový zesilovač Nabízíme recept na opravdový baskytarový vintage zvuk. Vezměte nejlépe Fender Precision nebo Gibson EB3 (ale není nutné), dejte na něj hlazené struny (ale není nutné) a zapojte do starého lampového zesilovače Ampeg propojeného s nějakým 15" nebo 18" reproboxem (ale není nutné), a máte to. Teď už stačí vzít si na sebe džínsovou budnu, kožené rockerské boty, květovanou košili (ale není nutné) a oldschool jízda může začít. Ten zesilovač Ampeg vám právě představujeme. Ampeg B-25 je celolampový baskytarový zesilovač, který byl v produkci od roku 1968 do konce 70. let. Koncepčně šlo o pokračování trendu, který nastolil legendární aparát B-15N (tzv. "flip top"), ale za použití jiných lamp (12AX7 v preampu a 7027A v koncovém stupni) a přidání "Ultra Lo" switche. Ačkoliv lampy jsou jiné, konstrukce předzesilovače je téměř totožná. Aparát produkuje typický ampegovský zvuk, hutný, vřelý a přitom průrazný. Tento konkrétní kousek pochází z roku 1968, takže se jedná o jeden z prvních exemplářů tohoto modelu. Za jeho dlouhý život se mu třeba přihodilo, že někdo na bílo nabarvil jeho koženkový potah. Zřejmě se to hodilo do pódiového vizuálu kapely. Nápisy na přední straně panelu se používáním částečně ztratily. Nedávno prošel aparát důkladným servisem, bylo vyměněno několik kondenzátorů (často nutná výměna, která nemá vliv na výsledný zvuk), má nový potenciometr biasu, vylepšené uložení šasi v boxu, jeden nový knoflík nebo obrovskou červenou diodu. Původní jsou oba transformátory, což jsou naopak součástky, které velký vliv na zvuk zesilovače mají. Zesilovač funguje na amerických 110 V, je tedy nutné propojit ho s převodníkem napětí, ten je součástí prodeje. Aparát má vintage vzhled, je profesionálně ošetřený a zní tak, jak od starého Ampegu očekáváte. Jestli tento stroj dovedl fungovat už 50 let, svědčí to o velmi vysoké kvalitě jeho komponentů a zpracování, tento zesilovač ještě spoustu práce čeká. Umíme si velmi dobře představit tento aparát v nahrávacím studiu i na menších pódiích. Upozornění: jde samozřejmě o použité zboží. V jeho starožitnosti z velké části spočívá jeho výjimečná hodnota. Bazarový režim DPH. Měnič napětí je součástí prodeje. (kytary.cz)

Podobné produkty ako Ampeg 1968 B25 Amp

Rozpad židovského života - Pavel Sládek, Marcela Zoufalá, Jiří Holý

Rozpad židovského života - Pavel Sládek, Marcela Zoufalá, Jiří Holý
Detail

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období druhé republiky a zároveň zohledňuje reakce a postoje většinové české (československé) společnosti. Během diskutovaného období byla zničena státní suverenita. Spolu s úpadkem morálních hodnot nastala krize demokracie a společnost se pozvolna fašizovala. Výrazný atribut tohoto období představuje perzekuce a postupné vytěsňování židovské minority z veřejného života. Publikace se zaměřuje především na reprezentaci popsaného fenoménu v literatuře a médiích. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Rozpad židovského života - Pavel Sládek, Marcela Zoufalá, Jiří Holý

1918 - Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa - Jan Rychlík

Detail

Připomeňte si okolnosti ničivého konfliktu, který přepsal mapu Evropy. Historik Jan Rychlík sleduje rozpad habsburské monarchie nejen z hlediska národnostních aspirací Čechů a Slováků, ale z pohledu všech jejích národů. Ukazuje, že představy a požadavky jednotlivých národů byly vzájemně neslučitelné. Problém monarchie tedy nebyl v tom, že by nechtěla vyřešit své národnostní problémy, ale v tom, že tyto problémy byly neřešitelné. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 1918 - Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa - Jan Rychlík

Česká a slovenská religiozita po rozpadu společného státu (9788024645759)

Česká a slovenská religiozita po rozpadu společného státu (9788024645759)
Detail

Elektronická kniha - autor R. Zdeněk Nešpor, 200 stran, česky Kniha analyzuje disparátní vývoj náboženství, církví a religiozity v České a Slovenské republice po rozpadu společného státu. Zatímco česká společnost je jednou z nejsekularizovanějších společností světa, na Slovensku náboženství už tradičně hraje významnou úlohu ve veřejném prostoru. Je to však celá pravda a vystačíme s tím, že všechny rozdíly připíšeme historickému dědictví? Po přiblížení odlišné historie a společenského postavení církví a věřících v obou zemích autor podrobně analyzuje vývoj vztahů mezi státem a církvemi, jejich financování a ekonomický provoz, církve jako náboženské organizace a jejich společenské a kulturní působení, stejně jako proměňující se religiozitu a názory veřejnosti. Ukazuje, že v obou společnostech se prolínají sekularizační i desekularizační tendence a že české a slovenské církve, ale ani jejich sekulární protějšky často nedokázaly adekvátně reagovat na aktuální... (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká a slovenská religiozita po rozpadu společného státu (9788024645759)

Autopsie - Herz Juraj

Autopsie - Herz Juraj
Detail

Autopsie je jedinou autorizovanou biografií Juraje Herze a zároveň jeho otevřenou výpovědí o posledních pěti dekádách československé a později české kinematografie. Juraj Herz vypráví s nezvyklou upřímností nejen o pozadí natáčení svých filmů, které se dnes řadí do zlatého fondu československé kinematografie, ale jeho vzpomínky jsou zároveň svědectvím o době nedávno minulé a o podmínkách, ve kterých žili a tvořili čeští a slovenští filmaři a divadelníci druhé poloviny dvacátého století. (patro.cz)

Podobné produkty ako Autopsie - Herz Juraj

Aforhytmick - Macko Juraj

Aforhytmick - Macko Juraj
Detail

Znôška trefných aforizmov pre pobavenie a potešenie duše: Hektická modlitba workoholika: Ó, daj nám, Bože, dnes náš každodenný stres. Time management: Je zbytočné písať knihy o lepšom využívaní času. Jedni ich nepotrebujú a druhí na ne nemajú čas. Lenivosť: Keby sa mi tak chcelo, ako sa mi nechce, tak fičím jak ďas. (patro.cz)

Podobné produkty ako Aforhytmick - Macko Juraj

Čunovo - Hradský Juraj

Čunovo - Hradský Juraj
Detail

Čunovo je najjužnejšou mestskou časťou Bratislavy. Leží v hraničnom trojuholníku medzi Rakúskom, Maďarskom a Slovenskom. Na základe Parížskej mierovej konferencie boli obce Rusovce, Jarovce a Čunovo v roku 1947 pripojené k Československu. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1232, z obdobia vlády kráľa Ondreja II. Epidémia cholery v roku 1497 a následná turecká expanzia podunajskú oblasť vyľudnili. Začiatkom 16. storočia sa sem presídlili Chorváti utekajúci pred turkami. Našli tu druhú vlasť a svoje kultúrne tradície i reč udržujú dodnes. V roku 1972 bolo Čunovo pripojené ako mestská časť k hlavnému mestu Bratislava. (patro.cz)

Podobné produkty ako Čunovo - Hradský Juraj

Dúbravka - Hradský Juraj

Dúbravka - Hradský Juraj
Detail

Dúbravka leží na východnom úpätí Devínskej Kobyly. Pôvodná obec existovala už v 14. storočí a patrila hradu Devín. Jej história je ale oveľa staršia. Výhodná geografická poloha ju predurčovala na osídlenie už v pravekom období. Dôkazom sú archeologické nálezy z doby kamennej. Zachovali sa unikátne pamiatky aj z rímskeho obdobia. Následne sa tu usídlili Kelti a oblasť bola obývaná v čase Veľkomoravskej ríše. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1574. Je spojená s osídlením Chorvátov, ktorí utekali pred tureckým nebezpečenstvom z Balkánskeho polostrova a usadili sa v Dúbravke a v neďalekom Lamači. Dúbravku neobišli napoleonské vojny a bola zničená aj počas Prusko-rakúskej vojny v roku 1866. Obec bola pripojená k Bratislave v roku 1946. Juraj Hradský (1953), výtvarník a publicista. Je autorom viacerých monografií o historických zbraniach. Podľa jeho výtvarných návrhov boli zhotovené zbrane pre Čestnú stráž prezidenta. O dejinách hlavného mesta napísal knihy Napoleon a Bratislava, Bratislavskí majstri kati, Legenda na rohu – Štefánka, Rusovce, Jarovce, Lamač, Čunovo a Dúbravka. Je členom Československej a Medzinárodnej napoleonskej spoločnosti, Slovenskej muzeálnej spoločnosti a Slovenskej genealogickej a heraldickej spoločnosti. Žije a tvorí v Bratislave. (patro.cz)

Podobné produkty ako Dúbravka - Hradský Juraj

Nenávisť - Thal Juraj

Nenávisť - Thal Juraj
Detail

Marec 2005. Počas nočnej služby privolajú vyšetrovateľa Lea Legena k novému prípadu. Na prvý pohľad to vyzerá ako neškodný požiar chaty v lesoch nad Nitrou. V pivnici však policajti objavia uhorené telo a tajomný odkaz. Mŕtvym mužom je univerzitný profesor, a keď začnú miznúť aj iní jeho kolegovia, nastáva v celom meste panika a strach. Kto bude ďalší na rade? Leo sa pri vyšetrovaní prípadu ocitá v slepej uličke. Chýbajú stopy, podozrivých je veľa a dôkazy žiadne. Zato však pribúdajú obete. Leo stojí pred najťažším prípadom svojej kariéry. Podarí sa mu rozlúsknuť záhadné posolstvá, ktoré po sebe vrah zanecháva? Odhalí skutočný motív brutálnych vrážd? Alebo zlyhá a bude zodpovedný za besnenie sériového vraha? (patro.cz)

Podobné produkty ako Nenávisť - Thal Juraj

Spiš - Juraj Kucharík

Spiš - Juraj Kucharík
Detail

- bohato ilustrovaný turisticky sprievodca - príroda, história a kultúra - tipy na výlety, turistika a praktické informácie - viac ako 500 fotografií, máp, obrazov a ilustrácií (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Spiš - Juraj Kucharík

Čunovo - Juraj Hradský

Čunovo - Juraj Hradský
Detail

Čunovo je najjužnejšou mestskou časťou Bratislavy. Leží v hraničnom trojuholníku medzi Rakúskom, Maďarskom a Slovenskom. Na základe Parížskej mierovej konferencie boli obce Rusovce, Jarovce a Čunovo v roku 1947 pripojené k Československu. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1232, z obdobia vlády kráľa Ondreja II. Epidémia cholery v roku 1497 a následná turecká expanzia podunajskú oblasť vyľudnili. Začiatkom 16. storočia sa sem presídlili Chorváti utekajúci pred turkami. Našli tu druhú vlasť a svoje kultúrne tradície i reč udržujú dodnes. V roku 1972 bolo Čunovo pripojené ako mestská časť k hlavnému mestu Bratislava. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Čunovo - Juraj Hradský

Dúbravka - Juraj Hradský

Dúbravka - Juraj Hradský
Detail

Dúbravka leží na východnom úpätí Devínskej Kobyly. Pôvodná obec existovala už v 14. storočí a patrila hradu Devín. Jej história je ale oveľa staršia. Výhodná geografická poloha ju predurčovala na osídlenie už v pravekom období. Dôkazom sú archeologické nálezy z doby kamennej. Zachovali sa unikátne pamiatky aj z rímskeho obdobia. Následne sa tu usídlili Kelti a oblasť bola obývaná v čase Veľkomoravskej ríše. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1574. Je spojená s osídlením Chorvátov, ktorí utekali pred tureckým nebezpečenstvom z Balkánskeho polostrova a usadili sa v Dúbravke a v neďalekom Lamači. Dúbravku neobišli napoleonské vojny a bola zničená aj počas Prusko-rakúskej vojny v roku 1866. Obec bola pripojená k Bratislave v roku 1946.Juraj Hradský (1953), výtvarník a publicista. Je autorom viacerých monografií o historických zbraniach. Podľa jeho výtvarných návrhov boli zhotovené zbrane pre Čestnú stráž prezidenta. O dejinách hlavného mesta napísal knihy Napoleon a Bratislava, Bratislavskí majstri kati, Legenda na rohu – Štefánka, Rusovce, Jarovce, Lamač, Čunovo a Dúbravka. Je členom Československej a Medzinárodnej napoleonskej spoločnosti, Slovenskej muzeálnej spoločnosti a Slovenskej genealogickej a heraldickej spoločnosti. Žije a tvorí v Bratislave. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dúbravka - Juraj Hradský

Nenávisť - Juraj Thal

Nenávisť - Juraj Thal
Detail

Marec 2005. Počas nočnej služby privolajú vyšetrovateľa Lea Legena k novému prípadu. Na prvý pohľad to vyzerá ako neškodný požiar chaty v lesoch nad Nitrou. V pivnici však policajti objavia uhorené telo a tajomný odkaz. Mŕtvym mužom je univerzitný profesor, a keď začnú miznúť aj iní jeho kolegovia, nastáva v celom meste panika a strach. Kto bude ďalší na rade?Leo sa pri vyšetrovaní prípadu ocitá v slepej uličke. Chýbajú stopy, podozrivých je veľa a dôkazy žiadne. Zato však pribúdajú obete. Leo stojí pred najťažším prípadom svojej kariéry. Podarí sa mu rozlúsknuť záhadné posolstvá, ktoré po sebe vrah zanecháva? Odhalí skutočný motív brutálnych vrážd? Alebo zlyhá a bude zodpovedný za besnenie sériového vraha? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nenávisť - Juraj Thal

Perinbaba - Jakubisko Juraj

Perinbaba - Jakubisko Juraj
Detail

Nebeská starenka Perinbaba, ktorá vládne vetru a snehu, je titulnou nie však hlavnou postavou príbehu. Tou je Jakubko, mládenec so smelosťou Nebojsu, múdrosťou deda Vševeda a vytrvalosťou Omara, ktorý kvôli láske vykopal v skale Trenčianskeho hradu studňu. Náš hrdina nebojuje s drakom, ale s niečím horším – s ľudskou hlúposťou a zlobou, ktorú reprezentuje zlá macocha a jej hlúpa dcéra Dora. Ďalším protivníkom je jeho kmotrička Zubatá, ktorá stráží poriadok sveta so svojou všemocnou kosou. Krásnu princeznú nahradila rovnako krásna, ale aj dobrá Alžbetka, kvôli ktorej sa Jakub vzdal večnosti a utiekol na svet. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Perinbaba - Jakubisko Juraj
1968 Polčas rozpadu: Komunistického režimu Denník novinára (978-80-8114-897-2), Poločas rozpadu: Postapokalyptický román, Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu (), Juraj Jánošík a parní templ (9788025733622), Juraj Jánošík®: proti Dračímu řádu (9788025729274), Poločas rozpadu (978-80-7492-237-4), Poločas rozpadu (999-00-017-4714-5), Poločas rozpadu (978-80-749-2237-4), Ztracené archivy 1968: 21. srpen 1968 v ulicích Prahy (978-80-206-1186-4), Česká a slovenská religiozita po rozpadu společného státu (9788024645759), Kazatel (978-80-267-1968-7), 1968 (978-80-757-7756-0), 1968 (978-80-7577-756-0), Juraj Jánošík a parní templ (978-80-257-3289-2), Rázová vlna: Závěr akčních postapokalyptických bestsellerů Spad a Poločas rozpadu, Juraj Jánošík®: proti Dračímu řádu (978-80-257-2752-2), Juraj - drsného námorníka príhody a skúsenosti (978-80-89666-77-5), Skoumal Petr: ...se nezblázni & Poločas rozpadu (2x CD) - CD (SU6093-2), Sovětská armáda a Česká společnost 1968-1991 (9788024650470), Můj rok 1968 (978-80-265-0726-0), Anonym 1968-1984 (978-80-906912-4-7), Bellatex G - knoflík 15mm kytka zelená - 1968 (7311), Teorie rozpadu: Falangy černého řádu na lovu (978-80-7449-310-2), Nedokončené revolúcie 1968 - 1989 (978-80-569-0966-9), Plzeň v srpnu 1968 (978-80-7211-537-2), Various: Big Beat Line 1965-1968 - LP (SU6729-1), Ryszard Siwiec 1909–1968 (978-80-87912-33-1), Kronika republiky 1918-1968 (978-80-7451-765-5), Pražské jaro 1968: Přerušená revoluce? (978-80-200-3248-5)