Elektronická kniha - autor Milan Řehula, 104 stran, česky Tato publikace je určena studentům Farmaceutické fakulty UK. Zaměřuje se na základy individuální přípravy lékových forem. Technologické znalosti těchto aplikačních forem léčiv jsou potřebné obvykle při jejich individuální lékárenské přípravě. Praktická část textu je uvedena v širších teoretických technologických souvislostech předpokládajících předchozí zvládnutí teoretických základů, které farmaceut při přípravě využívá. Autoři důsledně v textu aplikují názvosloví léčiv a jejich aplikačních forem v plném souladu s posledním vydáním Evropského lékopisu a jeho doplňků, v rámci kterého je Český lékopis návaznou normou pro jakost léčiv. (alza.cz)
Podobné produkty ako Návody k základním praktickým cvičením z farmaceutické technologie (9788024623917) , Návody k základním praktickým cvičením z farmaceutické technologie (9788024623917)eBook:,Tato publikace je určena studentům Farmaceutické fakulty UK. Zaměřuje se na základy individuální přípravy lékových forem. Technologické znalosti těchto aplikačních forem léčiv jsou potřebné obvykle při jejich individuální lékárenské přípravě. Praktická část textu je uvedena v širších teoretických technologických souvislostech předpokládajících předchozí zvládnutí teoretických základů, které farmaceut při přípravě využívá. Autoři důsledně v textu aplikují názvosloví léčiv a jejich aplikačních forem v plném souladu s posledním vydáním Evropského lékopisu a jeho doplňků, v rámci kterého je Český lékopis návaznou normou pro jakost léčiv. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Návody k základním praktickým cvičením z farmaceutické technologie - Řehula Milan - e-kniha , Základní praktická cvičení z farmaceutické technologie (9788024645827)Druhé vydání speciálního praktika z farmaceutické technologie, které je zaměřeno na praktické ověřování teoretických poznatků. Pozornost je soustředěna na studium zrněných prášků, mikročástic, neobalených tablet, enterosolventních tablet, dražé a polotuhých dermálních přípravků. Studenti se seznámí s výrobou a lékopisným nebo nelékopisným hodnocením výše uvedených lékových forem. Získané výsledky mohou přímo zapisovat do příslušných tabulek ve skriptech. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Návody k speciálním praktickým cvičením z farmaceutické technologie - Řehula Milan , Speciální praktická cvičení z farmaceutické technologie (9788024642758)eBook:,Druhé vydání speciálního praktika z farmaceutické technologie, které je zaměřeno na praktické ověřování teoretických poznatků. Pozornost je soustředěna na studium zrněných prášků, mikročástic, neobalených tablet, enterosolventních tablet, dražé a polotuhých dermálních přípravků. Studenti se seznámí s výrobou a lékopisným nebo nelékopisným hodnocením výše uvedených lékových forem. Získané výsledky mohou přímo zapisovat do příslušných tabulek ve skriptech. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Návody k speciálním praktickým cvičením z farmaceutické technologie - Řehula Milan, Pavel Berka, Milan Dittrich, Jitka Mužíková - e-kniha , Klíče a návody k praktickým činnostem v přírodopisu, biologii a ekologii: pro zš a sš (80-7235-320-9)Elektronická kniha - autor Milan Řehula a Pavel Berka, 50 stran, česky Druhé vydání speciálního praktika z farmaceutické technologie, které je zaměřeno na praktické ověřování teoretických poznatků. Pozornost je soustředěna na studium zrněných prášků, mikročástic, neobalených tablet, enterosolventních tablet, dražé a polotuhých dermálních přípravků. Studenti se seznámí s výrobou a lékopisným nebo nelékopisným hodnocením výše uvedených lékových forem. Získané výsledky mohou přímo zapisovat do příslušných tabulek ve skriptech. (alza.cz)
Podobné produkty ako Návody k speciálním praktickým cvičením z farmacetické technologie (9788024628165) , Naše domácí recepty a návody z kopečku (978-80-88244-34-9)Elektronická kniha - autor Zdeňka Šklubalová, 136 stran, česky Praktická cvičení jsou důležitou součástí výuky oboru farmaceutické technologie, v nichž posluchači farmaceutické fakulty získávají základní znalosti a dovednosti v přípravě lékových forem. Učebnice je rozdělena podle technologických specifik léčivých přípravků a je uspořádána od jednodušších forem představovaných homogenními soustavami (roztoky a speciální druhy roztoků), přes koloidní disperze (slizy a gely), k hrubým disperzím (suspenze, emulze). Základní poznatky jsou uplatňovány a rozvíjeny u polotuhých (masti, krémy, pasty) a pevných přípravků (čípky, vaginální kuličky, perorální prášky, zásypy). Součástí textu je kapitola o inkompatibilitách, tabulky emulgátorů a tabulka rozpustnosti vybraných léčivých a pomocných látek. Pozornost je zaměřena na tři hlavní aspekty přípravy: znalost požadavků kladených na danou lékovou formu; osvojení si správných technik a základních principů práce ve... (alza.cz)
Podobné produkty ako Základní praktická cvičení z farmaceutické technologie (9788024645827) , Topp gumičkománia!: návody na ozdoby z farebných gumičiek (978-80-88036-16-6)Elektronická kniha - autor Jitka Mužíková, 48 stran, česky Speciální praktická cvičení z farmaceutické technologie jsou zaměřena na praktické využití teoretických poznatků prezentovaných v přednáškách z farmaceutické technologie. Konkrétně se jedná o podchycení základních výrobních a zkušebních kroků při výrobě granulátu, mikročástic, neobalených tablet, dražé, potahovaných tablet a tablet s řízeným uvolňováním léčiva. Řešena je i problematika tekutých a polotuhých přípravků z hlediska jejich reologických vlastností. Praktické úlohy by měly objasnit studentům funkci různých pomocných látek ve všech výše uvedených lékových formách. Studenti se seznámí také s lékopisným i nelékopisným hodnocením těchto lékových forem. (alza.cz)
Podobné produkty ako Speciální praktická cvičení z farmaceutické technologie (9788024642758) , Dřevostavby z vrstvených masivních panelů: technologie clt (978-80-271-0055-2)eBook:,Speciální praktická cvičení z farmaceutické technologie jsou zaměřena na praktické využití teoretických poznatků prezentovaných v přednáškách z farmaceutické technologie. Konkrétně se jedná o podchycení základních výrobních a zkušebních kroků při výrobě granulátu, mikročástic, neobalených tablet, dražé, potahovaných tablet a tablet s řízeným uvolňováním léčiva. Řešena je i problematika tekutých a polotuhých přípravků z hlediska jejich reologických vlastností. Praktické úlohy by měly objasnit studentům funkci různých pomocných látek ve všech výše uvedených lékových formách. Studenti se seznámí také s lékopisným i nelékopisným hodnocením těchto lékových forem. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Speciální praktická cvičení z farmaceutické technologie - Jitka Mužíková - e-kniha , Gramatika německého jazyka s cvičením (978-80-7335-238-7)eBook:,Praktická cvičení jsou důležitou součástí výuky oboru farmaceutické technologie, v nichž posluchači farmaceutické fakulty získávají základní znalosti a dovednosti v přípravě lékových forem. Učebnice je rozdělena podle technologických specifik léčivých přípravků a je uspořádána od jednodušších forem představovaných homogenními soustavami (roztoky a speciální druhy roztoků), přes koloidní disperze (slizy a gely), k hrubým disperzím (suspenze, emulze). Základní poznatky jsou uplatňovány a rozvíjeny u polotuhých (masti, krémy, pasty) a pevných přípravků (čípky, vaginální kuličky, perorální prášky, zásypy). Součástí textu je kapitola o inkompatibilitách, tabulky emulgátorů a tabulka rozpustnosti vybraných léčivých a pomocných látek. Pozornost je zaměřena na tři hlavní aspekty přípravy: znalost požadavků kladených na danou lékovou formu; osvojení si správných technik a základních principů práce ve farmaceutické laboratoři; pochopení základních technologických principů a přístupů uplatňovaných při přípravě léčivých přípravků pro různé aplikační cesty. Nedílnou součástí je posouzení kritických faktorů, ovlivňujících jakost léčivého přípravku s ohledem na jeho stabilitu, mikrobiologickou jakost a účinnost léčiva, výběr vhodného obalu a určení doby použitelnosti přípravku. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Základní praktická cvičení z farmaceutické technologie - Zdeňka Šklubalová - e-kniha , Hannah arendtová z lásky k svetu: z lásky k svetu 2. diel (80-968686-9-1)Klíče a návody k praktickým činnostem v přírodopisu, biologii a ekologii navazují na učebnici Seminář a praktikum z přírodoopisu pro 2. stupeň základní školy, kterou vydalo SPN - pedagogické nakladatelství, a.s. Podle zaměření a obsahu, které odpovídají pojetí současných vzdělávacích programů, lze Klíče a návody využívat nezávisle na tom, které učebnice vyučující pro výuku zvolili. Středním školám publikace nabízí kromě námětů úloh zejména zjednodušené klíče k určování vybraných organismů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Klíče a návody k praktickým činnostem v přírodopisu, biologii a ekologii - Stoklasa Jan , Kniha aktivit technologie: úkoly jsou z reálného života, zaměřené na praktické znalosti a fakta (8595593818993)Brožurka se věnuje tématu, které je jedním z určujících principů permakulturního designu: Používej přiměřené technologie! Takto široce pojaté téma připomíná, že permakultura programově spojuje různé obory lidské činnosti a bere si z nich pro svůj design prvky, metody a postupy, které směřují k udržitelnému způsobu života a táhnou za jeden provaz s přírodou. V této brožurce pokrýváme oblasti staveb, energií, dopravy, domácnosti i hospodaření na pozemcích. Jsou zde témata, o kterých se příliš často nemluví a která budou pro čtenáře nová a objevná (jako je třeba použití konopí ve stavebnictví nebo význam tmy), nebo témata, která pronikají do praxe jen zvolna (kompostovací kadibudky nebo solární vařiče), a dále témata, na která je dobře se podívat analyticky, s větším nadhledem (například zda si pořídit pařeniště, fóliovník nebo skleník, nebo jakou po sobě zanecháváme ekologickou stopu). A dozvíte se i mnohé o přírodní kosmetice anebo o půdních mikrobech. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Přiměřené technologie , Domácí levandulová kuchařka: + rady pro pěstování a návody na výrobky z levandule (978-80-264-2978-4)Naučné knížky z řady STEM vzdělávání. Titul obsahuje 32 stran plných informací a zábavných úkolů s řešením na konci titulu. Úkoly jsou z reálného života, zaměřené na praktické znalosti a fakta. S (Science) T (Technology) E (Engineering) M (Maths) (patro.cz)
Podobné produkty ako Kniha aktivit Technologie , smaltovaný hrnek 0,7 l s praktickým plastovým víčkem 10 x 10,5 cmNaučné knížky z řady STEM vzdělávání pro děti obshaují 32 stran plných informací a zábavných úkolů s řešením na konci titulu. Ideální pro všechny malé zvědavce! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kniha aktivit - Technologie , Smaltovaný hrnek 0,7 l s praktickým plastovým víčkem 10 x 10,5 cmKniha - autor Jan Stoklasa, 152 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Klíče a návody k praktickým činnostem v přírodopisu, biologii a ekologii navazují na učebnici Seminář a praktikum z přírodoopisu pro 2. stupeň základní školy, kterou vydalo SPN - pedagogické nakladatelství, a.s. Podle zaměření a obsahu, které odpovídají pojetí současných vzdělávacích programů, lze Klíče a návody využívat nezávisle na tom, které učebnice vyučující pro výuku zvolili. Středním školám publikace nabízí kromě námětů úloh zejména zjednodušené klíče k určování vybraných organismů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Klíče a návody k praktickým činnostem v přírodopisu, biologii a ekologii: pro ZŠ a SŠ (80-7235-320-9) , Angličtina pro jazykové školy i.: klíč ke cvičením (80-86035-16-6)V publikaci naleznete motivující přípravy do tematického okruhu Využití digitálních technologií (poznej svůj počítač, vytváříme multimediální DVD, příprava 3D animace…). Nedílnou součástí všech námětů jsou pracovní listy pro žáky a učitele a bohatý obrazový materiál. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Svět digitálních technologií II. , Angličtina pro jazykové školy ii.: klíč ke cvičením (80-86035-17-4)Technická příprava sériové a kusové výroby nábytku, technologie výroby základních skupin nábytku, montáž a balení, skladování nábytku a expedice, výrobní linky atd. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie II - Uhlíř Alois , Angličtina pro jazykové školy iv.: klíč ke cvičením (80-86035-18-2)Sborník Technologie v diabetologii 2010 nabízí dvacet příspěvků našich předních specialistů v oboru diabetologie připravených pro tradiční stejnojmenný kongres. Ten je v letošním roce pořádán již po čtrnácté. Jednotlivé kapitoly knihy na sebe přímo nenavazují a nemají jednotný charakter, jde o pracovní materiál, který zahrnuje nejen osobní zkušenosti autorů, ale i přehled nejnovější literatury z tohoto oboru. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie v diabetologii 2010 , Angličtina pro jazykové školy iii.: klíč ke cvičením (80-86035-07-7)Základní kadeřnické technologie - stříhání, preparace vlasů, vodová ondulace. Vlasová kosmetika, péče o ruce a vlásenkářství. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie I - Polívka Ladislav , Technologie obrábění (978-80-271-2883-9)Problematika technické přípravy výroby, vlastní technologie výroby nábytku a stavebně truhlářských výrobků, otázky souvisící s montáží a balením nábytku, jakož i jeho skladováním. Podává přehled výrobních linek a naznačuje směry budoucího vývoje technologií. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie III - Uhlíř Alois , Technologie renovace budov (80-8076-000-4)Dějiny vývoje účesů, náročná účesová tvorba, současná účesová tvorba, ošetřování různých typů vlasů, barvení, pěstění a regenerace vlasů. Zásady kosmetické péče o pleť a vlásenkářství, prodlužování a zahušťování. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie III - Polívka Ladislav , Xml technologie (978-80-247-2725-7)Stříhání, odbarvování a barvení vlasů, chemická preparace, vodová ondulace a ondulace železem. Barvení a úprava obočí a vousů, holení s napářkou, vlasová kosmetika a vlásenkářství. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie II - Polívka Ladislav , Cukrářská technologie (978-80-904093-1-6)První část učebnice se týká problematiky technické přípravy výroby a obsahuje společné učivo pro daný učební obor. V druhé části je zpracována výroba polotovarů pro nábytkářskou i stavebně truhlářskou výrobu. Ve třetí části je zařazeno učivo technologie výroby nábytku ze dřeva a dřevních materiálů, včetně speciálních technologií používaných ve výrobě nábytku, dále výroba nábytku z plastických hmot a také základy čalounění nábytku. Čtvrtá část je pak zaměřena na technologii výroby stavebně truhlářských výrobků včetně výroby polotovarů a výrobků pro dřevěné stavební konstrukce. Kniha je určena především žákům 3. ročníků učebních oborů truhlář, může však být využívána i v dalších oborech zpracování dřeva. Vhodnou pomůckou se stane i pro pracovníky truhlářských provozů a další odbornou veřejnost. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie III - Křupalová Zdeňka , Nový způsob léčby grapefruitovými jádry: praktické návody pro každou nemoc od a do z (978-80-7336-130-3)Publikace je přepracována v souladu s aktuálními předpisy, doplněna o nové trendy cukrářské výroby, které například zahrnují i práci s novými plodinami. Spolu s uvedenými plodinami je dnes také mnohem širší a pestřejší trh s cukrářskými surovinami, polotovary a pomůckami k cukrářské výrobě, a tak nám v mnohých případech velmi usnadní vlastní výrobu a dohotovení - zdobení cukrářských výrobků. I tyto okolnosti bylo nutné do textu třetího vydání zahrnout.Tato kniha je určena především pro výuku předmětu cukrářská výroba učebního oboru cukrář, stejně jako je možné i její využití k výuce popsané problematiky na hotelových školách i pro doplnění učiva v oboru kuchař. Zároveň je koncipována k praktickému využití jako užitečná pomůcka pro mnohé odborníky v cukrářské výrobě, ale může posloužit i amatérským zájemcům a nadšencům o tento náročný, ale krásný obor. (patro.cz)
Podobné produkty ako Cukrářská technologie - Půlpánová Alena , Qman neomezené nápady 4803 mechanická technologie 3v1 (6955265612236)První část učebnice se týká problematiky technické přípravy výroby a obsahuje společné učivo pro daný učební obor. V druhé části je zpracována výroba polotovarů pro nábytkářskou i stavebně truhlářskou výrobu. Ve třetí části je zařazeno učivo technologie výroby nábytku ze dřeva a dřevních materiálů, včetně speciálních technologií používaných ve výrobě nábytku, dále výroba nábytku z plastických hmot a také základy čalounění nábytku. Čtvrtá část je pak zaměřena na technologii výroby stavebně truhlářských výrobků včetně výroby polotovarů a výrobků pro dřevěné stavební konstrukce.Kniha je určena především žákům 3. ročníků učebních oborů truhlář, může však být využívána i v dalších oborech zpracování dřeva. Vhodnou pomůckou se stane i pro pracovníky truhlářských provozů a další odbornou veřejnost. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie III - Zdeňka Křupalová , Technologie, loutky, magie (978-80-7437-370-1)Zábavná aktivity knížka obsahuje 78 stran plných zajímavostí, informací a aktivit zaměřených na techniku, technologie, vynálezy a vědu s řešením na konci titulu. Zábavnou formou vysvětlené základní přírodní jevy i moderní technologie dnešní doby. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie - Sešit k počmárání , Technologie v kostce (978-80-904093-6-1)Publikace je určena pro výuku předmětu Cukrářská výroba učebního oboru cukrář, ale zároveň zůstává koncipována jako užitečná pomůcka pro cukrářskou výrobu. Kde převážnou část textu tvoří vždy základní popis výrobku, surovinová skladba a výrobní postupy, včetně popisu výrobních vad a popřípadě jejich možná náprava. Takto je zpracována i problematika výroby polotovaru tj. výroba korpusů, náplní, polev nejčastěji používaných v současné výrobní praxi i s ohledem na možnosti různých kombinací. Tímto způsobem je rovněž zpracována problematika výroby výrobků bez použití cukru, pro zákazníky, kteří cukr konzumovat nemohou. Tyto jako i ostatní výrobky jsou nově upraveny podle platné legislativy. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Cukrářská technologie - Alena Půlpánová , Technologie v diabetologii (978-80-7345-479-1)eBook:,Praktický úvod do starověkého čínského umění Taj či, jeho dějin a filosofie, se srozumitelnými návody k základním pozicím, sestavám a dechovým cvičením. Taj či, vysoce účinná metoda cvičení, je po staletí používána napříč světem ke zlepšení tělesné, duševní i spirituální kondice. Ať už chcete minimalizovat stres, zbavit se bolesti nebo jednoduše zlepšit své zdraví, tato starověká metoda je pro vás. Kniha je součástí série krátkých, energických a sympatických pomocníků pro každodenní život. Najdete v ní dějiny a filosofii těchto starověkých čínských cviků spolu s různými styly a základními praktikami. Následně vás bezpečně a jednoduše provede klíčovými pozicemi a sestavami taiči, jejich výhodami a tipy, jak jedinečné přednosti taiči zakomponovat do svého života. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Chvilka na Taj-či - Ronnie Robinson - e-kniha , Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)(patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie renovace budov - Makýš Oto , Strojírenská technologie v příkladech (80-86686-51-5)Rozvoj technologií v diabetologii je tak rychlý, že většina lékařů se v dané oblasti nedokáže dostatečně orientovat, ke zjevné škodě svých pacientů. Kniha autorského kolektivu vedeného doc. MUDr. Kateřinou Štechovou, Ph.D., (FN Motol) je zasvěceným a prakticky orientovaným průvodcem pro všechny diabetology a internisty. Kniha kromě „běžných“ prostředků (glukometrů) a inzulinových pump seznamuje čtenáře s kontinuálním monitorováním glykemie v reálném čase, konstrukcí uzavřeného okruhu, dále s perspektivami náhrady endokrinní funkce pankreatu prostředky čistě technickými vs. biologickými (kmenové buňky). Publikace je doplněna o poznatky týkající se data miningu v diabetologii, zpracování obrazu a o problematiku nejmodernějších databázových systémů, které mají pacientům například usnadnit správné určení složení jídla. Důraz je kladen na praktické příklady a není opominut ani psychologický aspekt stále extenzivnějšího využívání technických prostředků v léčbě diabetu. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie v diabetologii - Štechová Kateřina , České velikonoce, zvyky a návody (978-80-7346-251-2)Tato publikace není jen klasickou učebnicí technologie, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky o přípravě pokrmů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie v kostce - Štěpánek Karel , Adventní čas: zvyky, obyčeje, náměty, návody, ... (80-7346-050-5)Učebnice probírá základy metalografie a tepelného zpracování kovových materiálů. Vysvětluje vnitřní stavbu kovů a slitin, základy podvojných slitin a uvádí jejich rovnovážné diagramy. Popisuje teoretické základy tepelného zpracování kovů, jeho základní způsoby, například žíhání, kalení a popouštění ocelí, patentování, povrchové tvrzení a také zařízení pro tepelné zpracování. Seznamuje se zásadami volby typu tepelného zpracování, uvádí vzorová technologická cvičení a seznam platných ČSN a norem E (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Strojírenská technologie 3, 2.dílPetr Kratochvíl a Jan Beneš jdou do hospody. Letecké dny ducha! Cesta za pivem. Průnik hořkosti. Svlažit čípek. Encyklopedismus… Hrmoznalectví…" Obšírný hospodský dialog mezi dvě přáteli, Václavem Kahudou a Emilem Haklem, na téma společnosti, politiky a sexu. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie dubnového večera - Václav KahudaKniha - 78 stran, česky, brožovaná Zábavná aktivity knížka obsahuje 78 stran plných zajímavostí, informací a aktivit s řešením na konci titulu. (alza.cz)
Podobné produkty ako Sešit k počmárání Technologie (8595593826769)Elektronická kniha - autor Ronnie Robinson, 128 stran, česky Praktický úvod do starověkého čínského umění Taj či, jeho dějin a filosofie, se srozumitelnými návody k základním pozicím, sestavám a dechovým cvičením. Taj či, vysoce účinná metoda cvičení, je po staletí používána napříč světem ke zlepšení tělesné, duševní i spirituální kondice. Ať už chcete minimalizovat stres, zbavit se bolesti nebo jednoduše zlepšit své zdraví, tato starověká metoda je pro vás. Kniha je součástí série krátkých, energických a sympatických pomocníků pro každodenní život. Najdete v ní dějiny a filosofii těchto starověkých čínských cviků spolu s různými styly a základními praktikami. Následně vás bezpečně a jednoduše provede klíčovými pozicemi a sestavami taiči, jejich výhodami a tipy, jak jedinečné přednosti taiči zakomponovat do svého života. (alza.cz)
Podobné produkty ako Chvilka na Taj-či (978-80-758-5522-0)Nejmodernější zbraně, extrémní věda a futuristické vynálezy - přesně taková je armáda 21. století. Jelikož oceány pokrývají 70 % naší planety, je pro vojenský úspěch stále rozhodující námořnictvo. Stejně jako ostatní složky ozbrojených sil prochází i námořnictvo dramatickou proměnou, aby bylo schopné čelit nově se objevujícím hrozbám budoucnosti. V dokumentu uvidíte nové a vyvíjené technologie, které umožňují vojenskému námořnictvu a námořní pěchotě plně integrovat námořní operace s pozemními, vzdušnými, vesmírnými i kyberprostorovými operacemi pomocí nejrychlejších počítačů a vyspělých strategií. (dvd-premiery.cz)
Podobné produkty ako Nové technologie války 4: Námořnictvo (DVD)Učebnice není koncipována jako standardní učebnice rozvíjející všechny jazykové dovednosti, její zaměření spočívá v doplnění obecné angličtiny o odborný jazyk tohoto dynamicky se rozvíjejícího oboru. Je založena především na práci s odborným textem s důrazem na osvojení profesně orientované terminologie vybraných tematických okruhů pokrývajících nejdůležitější oblasti IT. Poslouží jako doplněk k učebnicím obecné angličtiny a jako základ přípravy v rámci třetí (specifické) části ústní maturitní zkoušky. Je určena především studentům středních průmyslových škol se zaměřením na obor informační technologie. (patro.cz)
Podobné produkty ako Angličtina pro Informační technologie - Polivčakova DašaPětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 1 - Sedláčková HanaCvičebnice určená především pro střední průmyslové školy strojírenské. Obsahuje cca 100 příkladů z oblasti strojírenské technologie. Průřez tématy byl volen tak, aby pokrývala v podstatě veškerou látku strojírenské technologie v rozsahu středních průmyslových škol. Témata příkladů zahrnují následující oblasti: - přípravky - rondel - přístřih, tažení - rozvinutá délka polotovaru - dělicí přístroje - diferenciální - kotoučový nůž - lícování - lisotechnika - multiplikátor - řezné podmínky - strojní časy - trvanlivost břitu - výstředník - vačka - využití materiálu - rentabilita přípravku - soustružení kuželů - řezání závitů na soustruhu - protahovací nástroj - hmotnost součásti - rovnovážný diagram (patro.cz)
Podobné produkty ako Strojírenská technologie v příkladech - Šmejkal JiříPětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 2 - Sedláčková HanaPo celém Egyptě se i po několika tisíciletích nachází nepřeberné množství dokladů o řemeslném a stavitelském umění, které bychom dnes – v době moderních technologií – byli schopni reprodukovat jen s velkými obtížemi. Christopher Dunn skládá dohromady výsledky své třicetileté práce a přináší až nezvykle podrobnou technickou analýzu známých i méně známých staroegyptských stavebních památek. Díky jeho znalostem nejmodernějších výrobních technologií se otvírají doposud netušené pohledy na technickou stránku těchto pradávných monumentů. Pomocí digitální fotografie, konstrukčních počítačových programů a přesných měřicích přístrojů autor odhaluje neuvěřitelnou výrobní přesnost těchto památek a poodkrývá roušku tajemství, jež dodnes halí metody jejich zhotovení. Ať se jedná o obří sochy faraóna Ramsese, jejichž obličeje se vyznačují zrcadlově dokonalou přesností, či žulové sarkofágy v podzemích tunelech Serapea, které se pyšní povrchem tak rovným, že bychom jej nedokázali vyrobit žádnou tradiční obráběcí technikou, máme před sebou artefakty, jejichž výrobní parametry směle konkurují našim nejodvážnějším inženýrským počinům. A přece v nich můžeme najít stopy jistých nepřesností či nedůsledností, které jsou možná jediným klíčem ke zodpovězení jejich vzniku… Dunnův podrobný rozbor, který autor doložil téměř třemi stovkami fotografií, jasně dokazuje, že ačkoli archeologické záznamy zarytě mlčí o důmyslných výrobních nástrojích, technikách či dokonce „superstrojích“, o jejich použití ve starém Egyptě může být sotva pochyb. (patro.cz)
Podobné produkty ako Ztracené technologie stavitelů pyramid - Dunn ChristopherPátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Sedláčková HanaPětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Sedláčková HanaPětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 3 - Sedláčková HanaŠestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů. (patro.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Sedláčková HanaTato kniha je mimořádně závažný a originální počin. Christopher Dunn nade vši pochybnost dokazuje, že Egypťané starověku byli technicky mnohem vyspělejší, než je většina dnešních egyptologů, archeologů a historiků ochotna připustit." Dr. Robert M. Schoch, autor knihy Cesty stavitelů pyramid Po celém Egyptě se i po několika tisíciletích nachází nepřeberné množství dokladů o řemeslném a stavitelském umění, které bychom dnes - v době moderních technologií - byli schopni reprodukovat jen s velkými obtížemi. Christopher Dunn skládá dohromady výsledky své třicetileté práce a přináší až nezvykle podrobnou technickou analýzu známých i méně známých staroegyptských stavebních památek. Díky jeho znalostem nejmodernějších výrobních technologií se otvírají doposud netušené pohledy na technickou stránku těchto pradávných monumentů. Pomocí digitální fotografie, konstrukčních počítačových programů a přesných měřicích přístrojů autor odhaluje neuvěřitelnou výrobní přesnost těchto památek a poodkrývá roušku tajemství, jež dodnes halí metody jejich zhotovení. Ať se jedná o obří sochy faraóna Ramsese, jejichž obličeje se vyznačují zrcadlově dokonalou přesností, či žulové sarkofágy v podzemích tunelech Serapea, které se pyšní povrchem tak rovným, že bychom jej nedokázali vyrobit žádnou tradiční obráběcí technikou, máme před sebou artefakty, jejichž výrobní parametry směle konkurují našim nejodvážnějším inženýrským počinům. A přece v nich můžeme najít stopy jistých nepřesností či nedůsledností, které jsou možná jediným klíčem ke zodpovězení jejich vzniku… Dunnův podrobný rozbor, který autor doložil téměř třemi stovkami fotografií, jasně dokazuje, že ačkoli archeologické záznamy zarytě mlčí o důmyslných výrobních nástrojích, technikách či dokonce "superstrojích", o jejich použití ve starém Egyptě může být sotva pochyb. CHRISTOPHER DUNN má padesátileté zkušenosti z leteckého a kosmického průmyslu se zaměřením na výrobní přesnost a laserové aplikace. Otázkámi stavebních a výrobních technik starověkého Egypta se zabývá již přes třicet let. Věnuje se psaní odborných i populárně naučných článků a je autorem úspěšné knihy Elektrárna v Gíze. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Ztracené technologie stavitelů pyramid - Christopher Dunn"Právo v informačních technologiích" je naprosto ojedinělým titulem na českém knižním trhu. Jako jedna z mála publikací na trhu přináší odborný pohled na oblast informačních technologií z hlediska českého a evropského práva a právních předpisů. V publikaci se dozvíte odpovědi na typické otázky, které si bezpochyby kladou IT manažeři, zaměstnanci nebo vedoucí IT středisek či IT pracovních kolektivů, například: - Je možné prohlížet firemní e-mail zaměstnancům?- Je možné sledovat zaměstnance kamerovým systémem?- Co je a již není obchodní sdělení (z hlediska antispamového zákona)?- Jsou legální reklamní patičky u e-mailů?- Je z pohledu ochrany osobních údajů rozdíl mezi firemní obecnou a adresnou e-mailovou schránkou?- Jak je v ČR regulován homeworking (práce doma)?...mnoho jiného. Kniha se kromě jiného dotýká i těchto oblastí:- Ochrana osobních údajů- Elektronická komunikace- Svobodný přístup k informacím- Právo Evropské unie upravující bezpečnost IT...a řada dalších témat. Kniha obsahuje spoustu informací a právních předpisů, které jsou shrnuty ve srozumitelném podání tak, aby jim porozuměl i běžný laik "neprávník". Díky vysoké erudovanosti autorů je publikace perfektním a svým způsobem jedinečným pomocníkem. Kniha by rozhodně neměla chybět v knihovně žádného IT oddělení ani tam, kde administrátoři, manažeři či uživatelé byli nuceni řešit problematiku sporných právních předpisů v souvislosti s informačními technologiemi. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Právo v informačních technologiích - Bohumír ŠtědroňPátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 5 - Hana SedláčkováPětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 4 - Hana SedláčkováŠestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana SedláčkováKniha venovaná technológii výstavby betónových mostov letmou montážou je treťou knihou z pripravovanej série o technológiách stavby mostov, pričom si dala za cieľ prezentovať najnovšie poznatky z tejto oblasti. Kniha je predovšetkým určená pre študentov, ale aj projektantom, zhotoviteľom a stavebným dozorom.Autor čerpal informácie z historických a najnovších kníh a odborných článkov venujúcich sa danej problematike, ako aj z osobných skúseností a návštev stavenísk. Množstvo nových fotiek v knihe je z autorovho archívu, z mostov, ktoré sa na Slovensku postavili týmito technológiami za posledných 17 rokov (2005 – 2022).V knihe sú v rámci textov aj tzv. QR kódy s odkazmi na autorove videá, resp. doplnkové informácie, pre lepšie pochopenie niektorých technologických častí. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Technológie výstavby betónových mostov - Peter Paulík