Vyměň chemii za jídlo - julita batorová - e-kniha

Produkt Vyměň chemii za jídlo - julita batorová - e-kniha sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Vyměň chemii za jídlo - julita batorová - e-kniha upraviť a produkt hľadať znova.

Vyměň chemii za jídlo - Julita Batorová - e-kniha

Vyměň chemii za jídlo - Julita Batorová - e-kniha
Detail

eBook:,Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou. O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vyměň chemii za jídlo - Julita Batorová - e-kniha , Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5)

Vyměň chemii za jídlo - Batorová Julita

Vyměň chemii za jídlo - Batorová Julita
Detail

Julita Bator si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! (patro.cz)

Podobné produkty ako Vyměň chemii za jídlo - Batorová Julita , Vyměň chemii za jídlo: víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? (978-80-247-3735-5)

Vyměň chemii za jídlo - Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? - Julita Batorová

Vyměň chemii za jídlo - Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? - Julita Batorová
Detail

Julita Bator si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit!Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou.O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližsím obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vyměň chemii za jídlo - Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? - Julita Batorová , Balíček e-kniha a audiokniha houževnatost za výhodnou cenu

Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5)

Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5)
Detail

Elektronická kniha - autor Julita Batorová, 256 stran, česky Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou. O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie. (alza.cz)

Podobné produkty ako Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5) , Balíček e-kniha a audiokniha konec prokrastinace za výhodnou cenu

Vyměň chemii za jídlo: Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? (978-80-247-3735-5)

Vyměň chemii za jídlo: Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? (978-80-247-3735-5)
Detail

Kniha - autor Julita Batorová, 256 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Julita Bator si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! (alza.cz)

Podobné produkty ako Vyměň chemii za jídlo: Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? (978-80-247-3735-5) , Balíček e-kniha a audiokniha nastavení mysli za výhodnou cenu

Chmurdálie - Joanna Batorová - e-kniha

Chmurdálie - Joanna Batorová - e-kniha
Detail

eBook:,Po nezdařeném útěku z Valbřichu, který skončil dopravní nehodou, se devatenáctiletá Dominika Chmurová probouzí v mnichovské nemocnici. Po dlouhých měsících rehabilitace se jí navrací zdraví, ale klidná mysl ne. Místo aby se vrátila domů na Pískový vrch, který čtenáři již poznali ve stejnojmenném románu Joanny Batorové, cestuje po celém světě, střídá země i zaměstnání. Čím víc se vzdaluje domovu, tím víc se přibližuje Chmurdálii, krajině, která splňuje Dominičiny představy o ideální společnosti. Dominičiny osudy se prolínají s osudy mnoha žen, například se Sarou Jacksonovou, přímým potomkem takzvané Hotentotské Venuše, kterou v 19. století vystavovali jako kuriozitu v Londýně a Paříži. Jejich příběhy se spojují v jednom předmětu putujícímu z ruky do ruky - Napoleonově nočníku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Chmurdálie - Joanna Batorová - e-kniha , Balíček e-kniha a audiokniha válka umění za výhodnou cenu

Lekce chemie - Bonnie Garmus - e-kniha

Detail

eBook: Elizabeth Zottová je neobyčejná žena. Jenže je začátek šedesátých let a její výhradně mužský tým v Hastingsově výzkumném ústavu zastává nevědecký názor na rovnoprávnost. Až na jednu výjimku: Calvina Evanse, osamělého, geniálního, na Nobelovu cenu nominovaného záštiplného člověka, který se zamiluje – ze všeho nejvíc – do její mysli. A výsledkem je skutečná chemie.Stejně jako věda je ale i život nepředvídatelný. A proto se o pár let později Elizabeth Zottová ocitá v roli svobodné matky a vedle toho i nedobrovolné hvězdy Večeře v šest, nejoblíbenějšího amerického pořadu o vaření. Elizabethin neobvyklý přístup k vaření se totiž ukazuje jako revoluční. Přestože sledovanost jejího pořadu roste, ne všichni jsou nadšení. Zdá se totiž, že Elizabeth Zottová neučí ženy jen vařit. Vyzývá je, aby změnily status quo. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Lekce chemie - Bonnie Garmus - e-kniha , Posledni polibek co za neco stal james crumley e kniha

Základy středoškolské chemie - Jiří Vlček - e-kniha

Základy středoškolské chemie - Jiří Vlček - e-kniha
Detail

eBook:,Tato publikace je určena studentům středních škol, kteří chemii studují pouze k doplnění všeobecného vzdělání, a všem, kdo se o ni zajímají. Jejím smyslem je popularizovat tento obor, vybrat z něj to, co patří k základním znalostem vzdělaného člověka, a přitom nepřetěžovat studenty velkým množstvím podrobných informací. Doplňující materiály jsou zdarma ke stažení na www.tzb-info.cz/elektrotechnika-pro-skoly. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Základy středoškolské chemie - Jiří Vlček - e-kniha , Balíček e-kniha a audiokniha mít vše hotovo za výhodnou cenu

Chemie bez fobie - James Kennedy - e-kniha

Detail

eBook: Naše schopnosti odhalit v každodenních produktech i sebemenší stopu toxických látek jsou od devadesátých let 20. století na takové úrovni, že nám nic škodlivého neunikne, i kdyby koncentrace této látky byla jen několika částic z miliardy. Zachytíme tak vše škodlivé ve chvíli, kdy to ještě žádnou škodu způsobit nemůže. Přesto ale náš život ovládá strach z chemických látek. Bojíme se i neškodných věcí a raději kupujeme „alternativní“, „přírodní“, „organické“ produkty „bez chemie“ za přemrštěné ceny. Člověk přirozeně inklinuje k přírodě, protože se v ní cítíme dobře fyzicky i psychicky. Právě to ale někdy využívají marketingoví specialisté, kteří nám s nálepkou přírodních produktů prodávají zboží, které se od toho běžného zase tolik neliší. Vede to k tomu, že se produktů, které svoji „přírodnost“ nedeklarují, začneme bát. A odtud je už jen krůček k celkovému strachu z chemie a chemických produktů, rovněž zneužívaný ke komerčním účelům. Drahé výrobky, které kupujeme, nám přitom nenabídnou téměř nic, co by nám nemohl poskytnout blahodárný pobyt v přírodě – který je zdarma. Kniha Jamese Kennedyho, britského popularizátora chemie, se věnuje dějinám fobie z chemie a přesvědčivě ukazuje, že naše obavy velmi častou plynou jen z nepochopení, nedostatku informací nebo neznalosti. Autor předkládá názory obou stran tohoto sporu a četba jeho knihy bude potěšením pro každého, kdo se zajímá o vědu. Její hlavní poselství je ale jasné: poučený člověk se nemá čeho bát. Kniha je doplněna množstvím komentářů českých vědců, kteří zasvěceně aplikují její závěry i pro české či středoevropské prostředí a doplňují výklad o další zajímavá a někdy i překvapivá fakta. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Chemie bez fobie - James Kennedy - e-kniha , Balíček e-kniha a audiokniha nikdy nedělej kompromis za výhodnou cenu

Chemie na talíři - Ondřej Dvořák - e-kniha

Detail

eBook: „Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné! Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Chemie na talíři - Ondřej Dvořák - e-kniha , Houbarka viktorie hanisova e kniha

Fotografování jídla - Nicole S. Young - e-kniha

Fotografování jídla - Nicole S. Young - e-kniha
Detail

eBook:,Potřebujete, aby jídlo na snímcích vypadalo stejně chutně jako ve skutečnosti? Rádi vaříte a chtěli byste své kulinární výtvory prezentovat atraktivněji? Publikujete blog o jídle, který byste rádi dostali na vyšší úroveň díky lepším fotografiím a účinnější obchodní strategii? Potom je tato kniha určena právě vám. Fotografka Nicole S. Young se ve své knize Fotografování jídla: od momentek ke skvělým snímkům zabývá všemi základními tématy, která při pořizování povedených fotografií jídla potřebujete znát. Poskytuje přehled klíčových fotografických principů, nabízí tipy ke stylizování jídla pomocí pomůcek, látek a stolních desek a prozrazuje postupy, jak fotografie vylepšit při následném zpracování v programu Adobe Lightroom. Druhé vydání originálu přináší kompletně nové obrázky a příklady, které doprovází aktuální návody, jak zajistit dobré osvětlení a kompozici. Autorka si všímá i vývoje oboru a mimo jiné například zmiňuje o bezzrcadlovkách. Díky této knize plné cenných informací: zvládnete fotografické základy kompozice, ostření, hloubky ostrosti a mnoha dalších faktorů, naučíte se vylepšovat své fotografie jídla profesionálními stylistickými technikami, najdete tipy týkající se různých typů osvětlení, včetně blesků a přirozeného světla, zorientujete se v sociálních sítích, na webu a jiných platformách online, které souvisejí s fotografováním jídla, zlepšíte vzhled svých snímků pomocí programu Adobe Lightroom, dostanete se „za scénu“ a projdete si celý proces vzniku dokonalých fotografií jídla v kapitole, která ukazuje kompletní postup přípravy výsledných záběrů. A když už ten snímek uděláte, pochlubte se jím! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Fotografování jídla - Nicole S. Young - e-kniha , Korist paul finch e kniha

Jídlo pro radost - Eva Ferrarová - e-kniha

Jídlo pro radost - Eva Ferrarová - e-kniha
Detail

eBook:,Bez jídla se neobejdeme. Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jídlo pro radost - Eva Ferrarová - e-kniha , Madarsko richard prazak e kniha

Jídlo není nepřítel - Michala Jendruchová - e-kniha

Jídlo není nepřítel - Michala Jendruchová - e-kniha
Detail

eBook:,Anorexie jako závažná porucha příjmu potravy je alarmujícím fenoménem dnešní doby, který si občas vybírá oběti na životě. Autorka knihy, novinářka Michala Jendruchová, která si sama peklem anorexie prošla, čtenářům předkládá autentické výpovědi lidí, kteří bojují s poruchou příjmu potravy, i vyjádření jejich blízkých. Vše doplňuje pohled psycholožky se specializací na PPP. Rádi bychom, aby tato kniha přinesla nemocným naději, že i z jejich situace existuje cesta ven. Zároveň může pomoci rodinám a blízkým pochopit postižené, jejich chování a myšlení -- ukáže, čeho se raději vyvarovat při komunikaci s nimi, na co naopak upozornit, čeho si všímat a tím jim třeba nakonec zachránit život. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jídlo není nepřítel - Michala Jendruchová - e-kniha , Buzicci jan folny e kniha

Strašák jménem jídlo - Kristýna Volfová - e-kniha

Detail

eBook: Kniha o stravě a pohybu. Plná témat, jako je vztah k vlastní postavě a nízké sebevědomí. Pomůže vám najít cestu k lepšímu já. Tato kniha je průvodcem a zároveň pomocníkem v boji proti poruchám příjmu potravy, ale i nízkému sebevědomí. Autorka v ní popisuje vlastní zkušenosti s tímto psychickým onemocněním a dělí se o příběhy dalších lidí, kteří si jím prošli. Zaměřuje se na osobní rozvoj a věnuje se přístupu k vlastnímu já, osobním přáním týkajícím se vzhledu i životním snům. Kromě toho poskytuje praktické rady o stravě i pohybu a tipy na zdravé recepty, které navíc skvěle chutnají. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Strašák jménem jídlo - Kristýna Volfová - e-kniha , Hadka petra nachtmanova e kniha

Jezte opravdové jídlo - Carlos Ríos - e-kniha

Detail

eBook: Kniha Jezte opravdové jídlo je odborně fundovaná a přitom pro laiky srozumitelná příručka shrnující východiska realfoodingového hnutí, jež usiluje o návrat přirozeně upravených, opravdových potravin do našeho každodenního jídelníčku.Autorův revoluční a někdy až podvratný pohled na nutriční vědy hází za hlavu řadu mýtů, které obestírají naše zažité představy o zdravém stravování. Jak rozpoznat opravdové jídlo od průmyslově upravených potravin, které se jako zdravé jen tváří? A jsou skutečně všechny zpracované potravinářské výrobky tak špatné? Jakými kritérii se při výběru potravin řídit?Knížka čtenáři nejen poodhalí odpovědi na tyto otázky, ale dá mu také nahlédnout pod pokličku jak potravinářského lobby, tak i marketingu. Díky jejich trikům je náš stůl v moderním, uspěchaném světě plný praktického jídla, o jehož skutečném přínosu pro zdraví však lze přinejmenším pochybovat. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jezte opravdové jídlo - Carlos Ríos - e-kniha , Slib lisa kleypas e kniha

Základy fyzikální chemie - Vladimír Kubíček, Alice Lázníčková - e-kniha

Základy fyzikální chemie - Vladimír Kubíček, Alice Lázníčková - e-kniha
Detail

eBook:,Třetí vydání učebního textu, určeného studentům oborů Farmacie a Zdravotnická bioanalytika na Farmaceutické fakultě UK. Neklade si za cíl seznámit čtenáře podrobně s celou šíří fyzikální chemie. Osahuje pouze některé kapitoly tohoto oboru, které mají posloužit jako základní znalosti při dalším studiu zejména analytické chemie a farmaceutické technologie. Obecné zákonitosti formulované fyzikální chemií lze samozřejmě využít i v dalších oborech. Fyzikální chemie tedy není pouhým mezioborem na pomezí fyziky a chemie, jde o samostatnou disciplínu, která používá fyzikální nástroje ke zkoumání chemických pochodů. Mnohé zákonitosti, které fyzikální chemie nachází, jsou platné i mimo oblast chemie. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Základy fyzikální chemie - Vladimír Kubíček, Alice Lázníčková - e-kniha , Kra pavel obluk e kniha

Nejoblíbenější jídla krále komiků - Pavel Holík - e-kniha

Nejoblíbenější jídla krále komiků - Pavel Holík - e-kniha
Detail

eBook:,Kuchařka nejoblíbenějších jídel Vlasty Buriana je výjimečným souborem neopakovatelných kulinárních receptů. Kniha vychází v době, kdy v televizi, v novinách a už i v rozhlase vaří snad každý. Spoluautor knihy Pavel Holík je nejen mistrem kuchařem a vyhlášeným gastronomickým specialistou minimálně evropské úrovně, nýbrž je i spoluzakladatelem Společnosti Vlasty Buriana.Publikace obsahuje velké množství barevných fotografií. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Nejoblíbenější jídla krále komiků - Pavel Holík - e-kniha , Site petra dvorakova e kniha

Jídlem proti Alzheimerově chorobě - Cinzia Cuneo - e-kniha

Jídlem proti Alzheimerově chorobě - Cinzia Cuneo - e-kniha
Detail

eBook:,Díky lékařským pokrokům dnes žijeme déle než kdy předtím, ale bohužel ne vždy v dobrém zdraví. Je možné zestárnout v dobré kondici a výrazně snížit riziko, že nás postihne Alzheimerova choroba? Odpověď zní ANO. Mnohé nedávné studie prokázaly, že je možné snížit riziko výskytu neurodegenerativních chorob o 30?až 50?% pouze změnou každodenních návyků, zejména stravování. To hraje hlavní roli při zpomalení úpadku kognitivních funkcí, hlavně díky určitým fytonutrientům, vitamínům a lipidům mořského původu. Tato kniha vám umožní sestavit si jídelníček, díky němuž vás mozek zůstane dlouho mladý. A jako bonus si náramně pochutnáte. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jídlem proti Alzheimerově chorobě - Cinzia Cuneo - e-kniha , Mstitel jan erik fjell e kniha

Zdravý jídlo není nuda - Kateřina Pergnerová - e-kniha

Detail

eBook: Rádi si pochutnáte na výživném jídle, ale chcete si hlídat energetický příjem? Hledáte lahodná a živinami nabitá jídla? Plný talíř inspirace vám teď předá food blogerka Kateřina Pergnerová alias @bananecek. Ukáže vám, jak uspokojit chuťové pohárky, ale přitom „neprasit“. Z jejích receptů si navíc sestavíte jídelníček na celý den: čekají na vás snídaně, pomazánky, polévky, hlavní chody, saláty i dezerty. Krásné fotografie nabudí vaše smysly a jasné postupy vás krok za krokem dovedou k perfektním výsledkům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zdravý jídlo není nuda - Kateřina Pergnerová - e-kniha , Anna boleynova alison weirova e kniha

Fyzikální metody organické chemie - Karel Waisser, Milan Pour - e-kniha

Fyzikální metody organické chemie - Karel Waisser, Milan Pour - e-kniha
Detail

eBook:,Učebnice Fyzikální metody organické chemie shrnuje metody, které jsou v Evropském lékopisu. Metody jsou uspořádány podle vlivu elektrických a magnetických polí a elektromagnetického vlnění na molekuly látek. Pozornost je věnována i vysokomolekulárním sloučeninám ve farmacii. Poslední kapitola obsahuje 400 kontrolních otázek. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Fyzikální metody organické chemie - Karel Waisser, Milan Pour - e-kniha , Stin minulosti kristin colli e kniha

Svoboda v jídle jednou provždy - Melissa Hartwigová - e-kniha

Svoboda v jídle jednou provždy - Melissa Hartwigová - e-kniha
Detail

eBook:,Je pro vás jídlo zdrojem potěšení, nebo úzkostí a výčitek? Všichni víme, jak velký vliv má strava na naše zdraví, ale navzdory tomu podléháme sžíravým chutím a následným negativním pocitům. V knize Svoboda v jídle jednou provždy najdete účinné nástroje pro práci s vašimi návyky a zahájíte tak cestu za zdravým a udržitelným jídelníčkem. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Svoboda v jídle jednou provždy - Melissa Hartwigová - e-kniha , Sbirka kosti kathy reichs e kniha

Neber to jídlo tak vážně - Týna Skalická - e-kniha

Neber to jídlo tak vážně - Týna Skalická - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha o zdravém životním stylu trošku jinak, která nemá ambice naučit čtenáře jíst super zdravě - spíše chce vnuknout myšlenku, jak začít jíst normálně. Celá kniha se nese v odlehčeném pohledu na jídlo a zdravý životní styl, v duchu názoru, že k životu je důležité mít nejen zdravé tělo, ale i zdravý rozum. Autorka vám ukáže i jídla takzvaně nezdravá, a naučí vás dívat se na ně z jiného úhlu pohledu. S tvrzením, že neexistuje špatné jídlo, protože jídlo je stále jen jídlo. Nechybí ani pár zajímavých receptů. Autorka je nutriční koučka a zakladatelka instagramového projektu @tojidlo. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Neber to jídlo tak vážně - Týna Skalická - e-kniha , Pan selfridge lindy woodhead e kniha

Jak na domácnost bez chemie a jedů - Becky Rapinchuk - e-kniha

Jak na domácnost bez chemie a jedů - Becky Rapinchuk - e-kniha
Detail

eBook:,Zapomeňte na toxické čisticí prostředky a předražené „zelené“ produkty! Vše, co potřebujete k tomu, aby se vaše domácnost blýskala čistotou a voněla, je pár základních čistě přírodních surovin, které běžně používáte v kuchyni. V knize najdete 150 jednoduchých vyzkoušených receptů na čisticí prostředky, které opravdu fungují a díky nimž kompletně uklidíte celý svůj domov. Dozvíte se nejen to, jak si domácí čisticí prostředky vyrobit a jak je uchovávat, ale zároveň jak si úklid usnadnit a lépe zorganizovat. Díky této knížce vnesete do svého domova kousek přírody, spoustu vůně a čistoty, a to bez větší námahy a za málo peněz. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jak na domácnost bez chemie a jedů - Becky Rapinchuk - e-kniha , Temne leto dan simmons e kniha

Modelové otázky z chemie pro přijímací zkoušky - kolektiv autorů - e-kniha

Detail

eBook: Soubor modelových otázek je určen zájemcům o magisterské i bakalářské studium na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a slouží především k opakování poznatků získaných středoškolským studiem chemie. Zadání a tematika otázek určují rozsah požadovaných znalostí, které by měl uchazeč ovládat. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Modelové otázky z chemie pro přijímací zkoušky - kolektiv autorů - e-kniha , Vreteno osudu otomar dvorak e kniha

Jídlo na prvním místě - Dallas Hartwig, Melissa Hartwigová - e-kniha

Jídlo na prvním místě - Dallas Hartwig, Melissa Hartwigová - e-kniha
Detail

eBook:,Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. Druhé, aktualizované vydání z roku 2015.# Řekli o knize„Tuhle knihu budete milovat. Je v ní přesný poměr vědy a návodů.“– Robb Wolf, autor The Paleo Solution„Potřebujete-li pochopit, jak strava ovlivňuje vaše tělo a zdraví, nemohli jste si vybrat lepší knihu.“ – Petr Mára, bloger „Za mě tedy určitě nejvyšší hodnocení, nemám prostě co vytknout. Vše je podáno skvěle a (což hodně lidí také ocení) konečně česky!“– Metla, Paleodoupě.cz # Co se v knize dozvíteKniha Jídlo na prvním místě nabízí rozumnou a trvale udržitelnou cestu, jak už navždy změnit styl stravování a s ním i svůj život – a to nečekaným způsobem. Úspěch vám zaručí program Whole30, účinný třicetidenní nutriční restart Dallase a Melissy Hartwigových. Od roku 2009 jejich program pomohl desítkám tisíc lidí zhubnout, zlepšit kvalitu svého života a vybudovat si zdravější vztah k jídlu. Zároveň se jim zlepšila kvalita spánku, nálada i pocit ze sebe samých. Najednou měli větší životní elán, a co víc, mnoho z nich uvedlo, že se „zázračně“ zbavili celé škály nemocí a poruch – za pouhých 30 dní.cukrovka · vysoký cholesterol · vysoký tlak · obezita · akné · ekzém lupénka · kopřivka · astma · alergie · infekce dutin · migrény · pálení žáhy celiakie · Crohnova choroba · syndrom dráždivého tračníku · deprese sezónní afektivní porucha · poruchy příjmu potravy · ADHD endometrióza · neplodnost · artritida · lymská borelióza · snížená činnost štítné žlázy · fibromyalgieAutoři vám ukáží, proč mohou určité potraviny negativně ovlivnit to, jak vypadáte, jak se cítíte a jak žijete – i v ohledech, které by vás nikdy nenapadlo spojovat si s jídelníčkem. Navíc vám představí dlouhodobou strategii, jak dobře jíst, a nabídnou vám srozumitelný a podrobný akční plán, který vám pomůže nastavit si zdravý metabolismus, uzdravit trávicí trakt, zklidnit systémový zánět a vypořádat se s nezdravými chutěmi a návyky – a celkově se vztahem k jídlu.Kniha psaná se směsí vtipu, tvrdé lásky a zdravého rozumu v sobě spojuje nejnovější vědecké výzkumy a dlouhodobé zkušenosti autorů. Přináší příběhy těch, kteří program s úspěchem absolvovali, nákupního průvodce, návod pro plánování jídelníčku, recepty na lahodná jídla a rozsáhlý seznam materiálů ke studiu.Kniha je doplněna úchvatnými barevnými fotografiemi pokrmů.Jste to, co jí to, co jíte. # Více o knize a tématuNavštivte naše stránky o knize a Whole30, moderované zkušenou specialistkou na tento druh stravování. Můžete klást doplňující otázky a podělit se o své zkušenosti.http://jidlonaprvnimmiste.cz # Co se změnilo, aneb autoři vám vzkazují Pojďme rovnou k věci – obsah této verze knihy Jídlo na prvním místě je z 95 procent shodný s původním vydáním. Proč tedy s těmito změnami pět let po vydání původní verze Whole30 přicházíme? Nepřestáváme hledat vylepšení, díky kterým bude program Whole30 zdravější, bude se snáz dodržovat a bude mít pevnou vnitřní logiku. Nejvýznamnějšími změnami jsou následující: - Whole30 teď povoluje brambory – pořád si ale nemůžete dát hranolky ani chipsy. Brambory všeho druhu představují opravdové, na živiny bohaté jídlo. Původní vyloučení brambor bylo naše svévolné rozhodnutí, což jsme ostatně v pravidlech Whole30 naplno přiznávali. Nedali jsme bramborám stopku kvůli nedostatku vitamínů ani možnému škodlivému vlivu na trávení, ale protože je lidé mají rádi v podobě hranolků nebo chipsů, a takové chování nechceme v rámci programu podporovat. - Dále jsou v pořádku všechny druhy soli, včetně jodizované soli obsahující dextrózu. (Kuchyňskou sůl jste nejspíš beztak už konzumovali, takže tato změna není zase tak převratná.) Kdybychom v tomto bodě neudělali výjimku, nemohli byste si v oněch třiceti dnech dát vůbec nic konzervovaného ani jíst v restauraci! To není zrovna realistické, a kvůli návyku na cukr navíc nikdo nepolyká sůl, takže jsme se rozhodli se solí v programu vůbec nezabývat. - Nově jsme uspořádali postup při opětovném zavádění vybraných potravin do jídelníčku. - Jemně jsme doladili doporučení týkajících se výživových doplňků. - Opravy drobných chyb a překlepů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Jídlo na prvním místě - Dallas Hartwig, Melissa Hartwigová - e-kniha , Ota pavel aleksander kaczorowski e kniha

Farmaceutická chemie léčiv působících na centrální nervový systém - Martin Doležal - e-kniha

Detail

eBook: Poslední vydání obdobného textu pocházejícího z autorského kolektivu hradecké farmaceutické fakulty, tj. Farmaceutické chemie léčiv ovlivňujících centrální nervový systém, vyšlo již v roce 1993. Za uplynulých dvacet let došlo ve většině skupin psychofarmak ke značným změnám, autoři se proto snažili popsat nové poznatky, zachytit vývojové trendy v jednotlivých farmakoterapeutických skupinách a především je zobecnit pomocí studia závislosti mezi chemickou strukturou a účinkem léčiv. Důraz byl kladen na chemické vzorce, které byly upraveny tak, aby byly zřetelné logické vztahy mezi jednotlivými léčivy, resp. jejich podobnost s cílovými neuromediátory. Pro úplnost je na konci jednotlivých kapitol uveden stručný přehled v praxi používaných léčiv s jejich INN názvy, lékopisnými (Český lékopis 2009 a doplňky), chemickými (IUPAC) a nakonec i příklady chráněných názvů léčivých přípravků (registrovaných v ČR do dubna 2013). Monografie je určena nejenom studentům farmaceutických fakult, může být vhodnou příručkou pro farmaceuty a další odborníky, kteří se profesně zabývají moderními farmaky. Druhý dotisk prvního vydání. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Farmaceutická chemie léčiv působících na centrální nervový systém - Martin Doležal - e-kniha , Zamrzla produktivita milos toman e kniha

Farmaceutická chemie léčiv působících na autonomní nervový systém - Martin Doležal - e-kniha

Detail

eBook: Publikace podává přehled farmaceutické chemie léčiv ovlivňujících autonomní nervový systém, dále se zabývá problematikou léčiv ovlivňujících motorický systém, věnuje se léčivům blokujícím histaminové receptory a nakonec je připojena kapitola o léčivech s periferním blokováním nociceptivního systému. Každá kapitola je členěna na část úvodní se stručnou, avšak nezbytnou farmakologickou charakteristikou, další informace se týkají historického vývoje dané farmakoterapeutické skupiny. Těžištěm každé kapitoly je popis vztahů mezi strukturou a účinkem léčiv. Významnou součástí jsou chemické vzorce, uvedeny jsou i stručné charakteristiky v praxi používaných léčiv s jejich mezinárodními nechráněnými názvy, lékopisnými (Český lékopis 2005 a doplňky 2006 a 2007), chemickými (IUPAC) a nakonec i s nejvýznamnějšími chráněnými názvy. Publikace je určena studentům farmaceutických fakult a může být vhodnou příručkou pro farmaceuty a další odborníky, kteří se profesně zabývají moderními farmaky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Farmaceutická chemie léčiv působících na autonomní nervový systém - Martin Doležal - e-kniha , Smrtici hry steve robinson e kniha

Děti vybíravé v jídle - Laura J. Seiverling, E. Keith Williams - e-kniha

Detail

eBook: Máte doma dítě vybíravé v jídle? Rádi byste rozšířili omezený jídelníček svého dítěte, ale nevíte, jak na to? Pak je tato kniha určena právě vám. Tato ucelená příručka je určena rodičům dětí vybíravých v jídle a postupy zde uvedené lze použít jak u dětí se speciálními vzdělávacími potřebami (jako např. s autismem, mentálním hendikepem), tak i u běžných dětí. Cílem je naučit děti jíst široký sortiment výživově hodnotných potravin. Kniha vychází z předpokladu, že pokud jsou děti motivované k tomu ochutnávat a sníst malé porce nových pokrmů a jsou k tomu vedeny opakovaně a s důsledností, naučí se daný pokrm přijímat, zahrnou ho do svého běžného jídelníčku a mnohdy si ho i oblíbí. Rady autorů, jak si poradit s vybíravostí v jídle u dětí jsou podloženy letitou praxí a doloženy případovými studiemi a odkazy na výzkumná data z této oblasti. Kniha ukazuje cestu, jak zlepšit rodinné stolování, popisuje faktory, které je třeba brát v úvahu při volbě vhodné intervence, a uvádí strategie, které lze použít, chceme-li upravit chování dítěte. Ve druhé části knihy představují autoři konkrétní strategie k obohacení dětského jídelníčku. Je zde krok po kroku vysvětleno, jak postupovat a jak danou strategii případně upravit na míru dítěti, aby rodiče byli ve svém snažení co nejúspěšnější. Rodiče si tak mohou zvolit takový postup, který nejlépe vyhovuje situaci v rodině. V závěru knihy najdou čtenáři formuláře ke sběru dat, zapisování odměn a jídel, a smlouvu o chování, kterou lze použít u starších dětí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Děti vybíravé v jídle - Laura J. Seiverling, E. Keith Williams - e-kniha , Devet dni zuzana strachotova e kniha

Super jídlo pro Superděti - Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Bridget Surtees - e-kniha

Super jídlo pro Superděti - Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Bridget Surtees - e-kniha
Detail

eBook:,Mezi lidmi koluje tolik rad ohledně stravování, které si z velké části vzájemně odporují. Pro zaneprázdněné rodiče může být snaha se v nich vyznat dost obtížná. Lékař a sportovní vědec, prof. Tim Noakes, šéfkuchař a plavec na dlouhé vzdálenosti, Jonno Proudfoot, a dietoložka i specialistka na dětskou výživu, Bridget Surteesová, se prosekali záplavou informací, aby vám poskytli jasné, osvědčené pokyny a jednoduché, lahodné recepty, které můžete podávat celé rodině. Za dobrou cenu a bez velké námahy. V návaznosti na fenomenální a rekordní úspěch Revoluce v opravdovém jídle se tým za touto knihou rozhodl přehodnotit způsob, jakým živíme naše děti. Výsledkem je Super jídlo pro superděti. Kniha, která zpochybňuje řadu hluboko zakořeněných domněnek o stravě a obhajuje stravu pro děti, která je založená na opravdovém jídle. Stravu s nízkým obsahem cukru a rafinovaných sacharidů. Od batolat po teenagery. Jejich rady jsou pevně podloženy kritickým vědeckým výzkumem dětského potravinářského průmyslu. Super jídlo pro superděti kombinuje nejnovější ověřené vědecké důkazy s přímočarými a lahodnými recepty, z nichž se většina hodí pro celou rodinu. A jasně tak ukazuje, jak vašim dětem poskytnout tu nejlepší výživu a pomoci jim vyrůst v šťastné a zdravé lidi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Super jídlo pro Superděti - Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Bridget Surtees - e-kniha , Vecere pane dan drapal e kniha

Alergeny na talíři: 14 nejvýznamnějších alergenních složek v jídle - Vitalia.cz - e-kniha

Alergeny na talíři: 14 nejvýznamnějších alergenních složek v jídle - Vitalia.cz - e-kniha
Detail

eBook:,Počet lidí alergických na některé složky potravin roste. Vyústil až v povinnost výrobců a prodejců potravin a provozovatelů restaurací informovat o alergenech, které se nacházejí v jimi nabízených jídlech. Tato povinnost se týká čtrnácti skupin nejvýznamnějších alergenů, kterým se budeme podrobněji věnovat. Jak se alergie projevuje? Na co si dát pozor? A lze alergické reakci zabránit? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Alergeny na talíři: 14 nejvýznamnějších alergenních složek v jídle - Vitalia.cz - e-kniha , Sexualni dohody amara charlesova e kniha

Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas - e-kniha

Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas - e-kniha
Detail

eBook:,V sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel. Objevíte krásy a nástrahy tradiční arabské, italské i české kuchyně a kromě úryvků z deníku kuchaře na cestách se můžete těšit i na praxí prověřené poctivé recepty. Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas - e-kniha

Souhrnné texty z chemie pro přípravu k přijímacím zkouškám II. - Eva Streblová - e-kniha

Souhrnné texty z chemie pro přípravu k přijímacím zkouškám II. - Eva Streblová - e-kniha
Detail

eBook:,Druhý díl souhrnných textů z chemie je určen zahraničním i českým studentům, kteří se připravují na studium lékařství, farmacie, veterinárního lékařství a přírodovědných oborů, kde chemie není hlavním předmětem studia. Kniha shrnuje základní poznatky z obecné, anorganické a organické chemie. Kapitoly jsou doplněny otázkami k opakování učiva a příklady k důkladnému procvičení probrané látky. Počáteční kapitoly jsou přizpůsobeny jazykovým znalostem zahraničních studentů. E-kniha odpovídá aktuálnímu tištěnému vydání publikace. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Souhrnné texty z chemie pro přípravu k přijímacím zkouškám II. - Eva Streblová - e-kniha

Souhrnné texty z chemie pro přípravu k přijímacím zkouškám I. - Eva Streblová - e-kniha

Souhrnné texty z chemie pro přípravu k přijímacím zkouškám I. - Eva Streblová - e-kniha
Detail

eBook:,První díl učebního textu z chemie je určen zahraničním i českým studentům, kteří se připravují na studium lékařství, farmacie, veterinárního lékařství a přírodovědných oborů, kde chemie není hlavním předmětem studia. Kniha shrnuje základní poznatky z obecné, anorganické a organické chemie. Kapitoly jsou doplněny otázkami k opakování učiva a příklady k důkladnému procvičení probrané látky. Počáteční kapitoly jsou přizpůsobeny jazykovým znalostem zahraničních studentů. E-kniha odpovídá aktuálnímu tištěnému vydání publikace. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Souhrnné texty z chemie pro přípravu k přijímacím zkouškám I. - Eva Streblová - e-kniha

Farmaceutická chemie léčiv působících na kardiovaskulární, trávicí a vylučovací systém - Martin Doležal - e-kniha

Detail

eBook: Poslední vydání obdobného textu pocházejícího z autorského kolektivu hradecké farmaceutické fakulty, tj. Farmaceutické chemie léčiv ovlivňujících kardiovaskulární, trávicí a vylučovací systém, vyšlo již v roce 2000. Za uplynulých více než dvacet let došlo ve většině farmakoterapeutických skupin ke značným změnám, autoři se proto snažili popsat nové poznatky, zachytit vývojové trendy v jednotlivých skupinách, a především je zobecnit pomocí studia závislosti mezi chemickou strukturou a účinkem léčiv. Důraz byl kladen na zřetelné logické vztahy mezi jednotlivými léčivy, resp. na jejich podobnost s cílovými mediátory. Pro úplnost je na konci jednotlivých kapitol uveden stručný přehled v praxi používaných léčiv s jejich INN názvy, lékopisnými, chemickými (IUPAC) a chráněnými názvy léčivých přípravků registrovaných v ČR do května 2021. Kniha je primárně určena studentům farmaceutických fakult, může však být užitečnou příručkou pro všechny odborníky, kteří se profesně zabývají moderními farmaky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Farmaceutická chemie léčiv působících na kardiovaskulární, trávicí a vylučovací systém - Martin Doležal - e-kniha

Regál Julita

Regál Julita
Detail

Na podrobném popisu k produktu Regál Julita pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Regál Julita

Regál Julita

Regál Julita
Detail

Na podrobném popisu k produktu Regál Julita pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Regál Julita

Regál Julita

Regál Julita
Detail

Na podrobném popisu k produktu Regál Julita pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Regál Julita

Regál Julita

Regál Julita
Detail

Na podrobném popisu k produktu Regál Julita pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Regál Julita

Regál Julita

Regál Julita
Detail

Na podrobném popisu k produktu Regál Julita pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Regál Julita

Pracovní stůl Julita

Pracovní stůl Julita
Detail

Na podrobném popisu k produktu Pracovní stůl Julita pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Pracovní stůl Julita

Pracovní stůl Julita

Pracovní stůl Julita
Detail

Na podrobném popisu k produktu Pracovní stůl Julita pracujeme. (vemzu.cz)

Podobné produkty ako Pracovní stůl Julita

Jídlo: Malá kniha o rychlém jídle (978-80-87998-03-8)

Jídlo: Malá kniha o rychlém jídle (978-80-87998-03-8)
Detail

Kniha - autor Nigel Slater, 464 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nigel Slater: JÍDLO Někdy vaříme čistě pro radost z této činnosti, známe původ našich ingrediencí, vybíráme je s velkou péčí a dlouho přemýšlíme, než se s nimi vydáme na cestu z obchodu na talíř. Hledáme dokonalý recept a nespěcháme na něj. S láskou připravujeme večeři krok za krokem. Přijdou i chvíle, kdy chceme pojmout celou záležitost ještě seriózněji. Seznamujeme se s lidmi, kteří vyprodukovali ingredience, a pokud máme prostor, vypěstujeme si některé i sami. Chceme o nich přemýšlet, diskutovat, možná i psát a fotografovat je. Ale občas se prostě chceme najíst. Tato knížka je pro zmíněné okamžiky. Dny, kdy máme na vaření sotva hodinu. Období, kdy chceme prostě mít na sklonku dne na talíři něco chutného. Právě proto jsem napsal tuto knihu a proto její podtitulek zní Malá kniha o rychlém jídle. Jde o soubor receptů na jídla, která můžete mít na stole maximálně do jedné hodiny. (alza.cz)

Podobné produkty ako Jídlo: Malá kniha o rychlém jídle (978-80-87998-03-8)

Už - Bátorová Mária

Už - Bátorová Mária
Detail

Mária Bátorová je "dvojdomou autorkou". Ako literárna vedkyňa zaujala na začiatku 90. rokov prácami, ktoré sa zaoberali predtým tabuizovanými literárnovednými témami Biele miesta v slovenskej literatúre (1991, spoluautorka), Roky úzkosti a vzopätia (1992) a neskôr precíznou komparatívnou prácou J. C. Hronský a moderna. Mýtus a mytológia v literatúre (2000) prinášajúcou nové poznatky o väzbách medzi dielom J. C. Hronského a európskou literárnou modernou. Začiatkom 90. rokov sa Bátorová predstavila aj ako prozaička. V roku 1991 vydala novelu Zvony v kameni. Bátorovej prozaickou doménou sú jemné psychologické sondy do ženského sveta, tak ako ich poznáme z kníh Tíš (1996), Tell (1999) a Biele steny (2003). Mária Bátorová píše aj svoje prozaické knihy od počiatku tak, že kombinuje prozaický text - poviedky a novely s básňami. Poézia v prozaických knihách je paritne zastúpená a stojí buď v kontrapunktickom postavení k próze, alebo je v súlade s ňou a lyricky podčiarkuje prozaický text. Dokonca román Stred (2010) obsahuje dve básne. V roku 2008 vyšiel výber z poézie autorky pod názvom Púšte a oázy vo vydavateľstve Petrus. Tento raz predkladá autorka opäť projekt čisto poetický: Básnická zbierka Už sa skladá z troch oddielov predelených ilustráciou, v ktorých sú básne usporiadané zhruba podľa témy. Prvý oddiel obsahuje básne venované tým, ktorí už nežijú, druhý tvoria básne občiansko-spoločenské s motívmi sociálnymi a etickými, tretí oddiel tvoria básne intímnej reflexie. Samotný názov je zvolený trefne: "Už" je krátke slovo, ktoré má významový potenciál štartu a zároveň redukcie smrti. Medzi týmito entitami sa pohybuje rozsah významov v tejto zbierke. Obraz Vladimíra Popoviča, ktorý dizajnér knihy František Hříbal zobral ako podklad pre obálku básnickej knihy, spočíva na motíve tancujúcich postáv, ktoré sa pohybujú v kruhu a pripomínajú večný kolobeh života. (patro.cz)

Podobné produkty ako Už - Bátorová Mária

Chmurdálie - Batorová Joanna

Chmurdálie - Batorová Joanna
Detail

Po nezdařeném útěku z Valbřichu, který skončil dopravní nehodou, se devatenáctiletá Dominika Chmurová probouzí v mnichovské nemocnici. Po dlouhých měsících rehabilitace se jí navrací zdraví, ale klidná mysl ne. Místo aby se vrátila domů na Pískový vrch, který čtenáři již poznali ve stejnojmenném románu Joanny Batorové, cestuje po celém světě, střídá země i zaměstnání. Čím víc se vzdaluje domovu, tím víc se přibližuje Chmurdálii, krajině, která splňuje Dominičiny představy o ideální společnosti. Dominičiny osudy se prolínají s osudy mnoha žen, například se Sarou Jacksonovou, přímým potomkem takzvané Hotentotské Venuše, kterou v 19. století vystavovali jako kuriozitu v Londýně a Paříži. Jejich příběhy se spojují v jednom předmětu putujícímu z ruky do ruky - Napoleonově nočníku. (patro.cz)

Podobné produkty ako Chmurdálie - Batorová Joanna

Už - Mária Bátorová

Už - Mária Bátorová
Detail

Mária Bátorová je "dvojdomou autorkou". Ako literárna vedkyňa zaujala na začiatku 90. rokov prácami, ktoré sa zaoberali predtým tabuizovanými literárnovednými témami Biele miesta v slovenskej literatúre (1991, spoluautorka), Roky úzkosti a vzopätia (1992) a neskôr precíznou komparatívnou prácou J. C. Hronský a moderna. Mýtus a mytológia v literatúre (2000) prinášajúcou nové poznatky o väzbách medzi dielom J. C. Hronského a európskou literárnou modernou. Začiatkom 90. rokov sa Bátorová predstavila aj ako prozaička. V roku 1991 vydala novelu Zvony v kameni. Bátorovej prozaickou doménou sú jemné psychologické sondy do ženského sveta, tak ako ich poznáme z kníh Tíš (1996), Tell (1999) a Biele steny (2003). Mária Bátorová píše aj svoje prozaické knihy od počiatku tak, že kombinuje prozaický text - poviedky a novely s básňami. Poézia v prozaických knihách je paritne zastúpená a stojí buď v kontrapunktickom postavení k próze, alebo je v súlade s ňou a lyricky podčiarkuje prozaický text. Dokonca román Stred (2010) obsahuje dve básne. V roku 2008 vyšiel výber z poézie autorky pod názvom Púšte a oázy vo vydavateľstve Petrus. Tento raz predkladá autorka opäť projekt čisto poetický: Básnická zbierka Už sa skladá z troch oddielov predelených ilustráciou, v ktorých sú básne usporiadané zhruba podľa témy. Prvý oddiel obsahuje básne venované tým, ktorí už nežijú, druhý tvoria básne občiansko-spoločenské s motívmi sociálnymi a etickými, tretí oddiel tvoria básne intímnej reflexie. Samotný názov je zvolený trefne: "Už" je krátke slovo, ktoré má významový potenciál štartu a zároveň redukcie smrti. Medzi týmito entitami sa pohybuje rozsah významov v tejto zbierke. Obraz Vladimíra Popoviča, ktorý dizajnér knihy František Hříbal zobral ako podklad pre obálku básnickej knihy, spočíva na motíve tancujúcich postáv, ktoré sa pohybujú v kruhu a pripomínajú večný kolobeh života. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Už - Mária Bátorová

Chmurdálie - Joanna Batorová

Chmurdálie - Joanna Batorová
Detail

Devatenáctiletá Dominika Chmurová se probouzí v mnichovské nemocnici. Po dlouhých měsících rehabilitace se jí navrací zdraví, ale klidná mysl ne. Místo aby se vrátila domů na Pískový vrch, kde se odehrával stejnojmenný román Joanny Batorové, cestuje po celém světě, střídá země i zaměstnání. Čím víc se vzdaluje domovu, tím víc se přibližuje Chmurdálii, krajině, která splňuje Dominičiny představy o ideální společnosti. Dominičiny osudy se prolínají s osudy mnoha žen, například se Sarou Jacksonovou, přímým potomkem takzvané Hotentotské Venuše, kterou v 19. století vystavovali jako kuriozitu v Londýně a Paříži. Jejich příběhy se spojují v jednom předmětu putujícímu z ruky do ruky - Napoleonově nočníku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Chmurdálie - Joanna Batorová

Erotická košilka Julita ecru

Erotická košilka Julita ecru
Detail

Něžná košilka Julita Dkaren dekolt je potažený jemným tylem s květovaným vzorem pružná ramínka s běžnou regulací délky délka košilky těsně pod zadeček (závisí na výšce postavy) (amiatex.cz)

Podobné produkty ako Erotická košilka Julita ecru

Komplexnosť tvorivosti - Bátorová Mária

Komplexnosť tvorivosti - Bátorová Mária
Detail

Zborník esejí, štúdií, článkov, recenzí a rozhovorov k životnému jubileu poprednej slovenskej prozaičke, poetke a literárnej vedkyne. Čitateľ v knihe nájde príspevky od spisovateľov, literárnych kritikov vedcov a osobností zo Slovenska aj zo zahraničia (A. Hykisch, A. Baláž, E. Farkašová, T. Žilka, A. Heribanová, P. Taussig, I. Kamenec, A. Mašková, A. Mehta, L. Richter, B. Šikula a i.) a bohatú obrazovú prílohu. Zborník vydalo vydavateľstvo Veda v spolupráci s Ústavom svetovej literatúry SAV a Slovenským centrom PEN. (patro.cz)

Podobné produkty ako Komplexnosť tvorivosti - Bátorová Mária

Komplexnosť tvorivosti - Mária Bátorová

Komplexnosť tvorivosti - Mária Bátorová
Detail

Zborník esejí, štúdií, článkov, recenzí a rozhovorov k životnému jubileu poprednej slovenskej prozaičke, poetke a literárnej vedkyne. Čitateľ v knihe nájde príspevky od spisovateľov, literárnych kritikov vedcov a osobností zo Slovenska aj zo zahraničia (A. Hykisch, A. Baláž, E. Farkašová, T. Žilka, A. Heribanová, P. Taussig, I. Kamenec, A. Mašková, A. Mehta, L. Richter, B. Šikula a i.) a bohatú obrazovú prílohu. Zborník vydalo vydavateľstvo Veda v spolupráci s Ústavom svetovej literatúry SAV a Slovenským centrom PEN. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Komplexnosť tvorivosti - Mária Bátorová

Výživná kniha o jídle - Karolína Fourová

Detail

Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové, inženýrky v oboru výživy a kvality potravin, navazuje na úspěšný bestseller Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Kniha vás bezpečně provede nekonečnou galaxií surovin a odpoví vám na všechny otázky, které vás ve spojitosti s jídlem kdy napadly. Pomůže vám nahlížet na potraviny z hlediska výživy i kvality a naučí vás to nejdůležitější – správně je skladovat a pracovat s nimi v kuchyni. A aby vás alchymie se šlehacími metlami a vařečkou bavila hned od začátku, najdete v knize 50 jednoduchých a neprůstřelných receptů z autorčiny kuchyně. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Výživná kniha o jídle - Karolína Fourová
Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5), Vyměň chemii za jídlo: Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? (978-80-247-3735-5), Balíček e-kniha a audiokniha Houževnatost za výhodnou cenu, Balíček e-kniha a audiokniha Konec prokrastinace za výhodnou cenu, Balíček e-kniha a audiokniha Nastavení mysli za výhodnou cenu, Balíček e-kniha a audiokniha Válka umění za výhodnou cenu, posledni polibek co za neco stal james crumley e kniha, Balíček e-kniha a audiokniha Mít vše hotovo za výhodnou cenu, Balíček e-kniha a audiokniha Nikdy nedělej kompromis za výhodnou cenu, houbarka viktorie hanisova e kniha, korist paul finch e kniha, madarsko richard prazak e kniha, buzicci jan folny e kniha, hadka petra nachtmanova e kniha, slib lisa kleypas e kniha, kra pavel obluk e kniha, site petra dvorakova e kniha, mstitel jan erik fjell e kniha, anna boleynova alison weirova e kniha, stin minulosti kristin colli e kniha, sbirka kosti kathy reichs e kniha, pan selfridge lindy woodhead e kniha, temne leto dan simmons e kniha, vreteno osudu otomar dvorak e kniha, ota pavel aleksander kaczorowski e kniha, zamrzla produktivita milos toman e kniha, smrtici hry steve robinson e kniha, devet dni zuzana strachotova e kniha, vecere pane dan drapal e kniha, sexualni dohody amara charlesova e kniha