Pokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce správnou knihu. Naučí vás poznávat jedlé a také léčivé druhy ryzců, které u nás můžete v průběhu houbařské sezony najít. Vedle zasvěceného textu vám k tomu pomohou barevné fotografie šedesáti druhů a základní informace o dalších dvaceti u nás běžně rostoucích druzích ryzců. Součástí knihy je kuchařka s mnoha fotografiemi, osvědčenými recepty a odbornými radami, jak z nasbíraných ryzců připravit pro vás i vaše přátele výtečné kulinářské speciality. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Ryzce v lese, v kuchyni a s léčivými účinky - Radomír Socha, Vít Aleš, Kováč Jiří, Jiří Hák , Ryzce: v lese, v kuchyni a s léčivými účinky (978-80-7281-494-7)Kniha – autor Radomír Socha; Jiří Hák; J. Kovač; A. Vít, 280 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Pokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce správnou knihu. Naučí vás poznávat jedlé a také léčivé druhy ryzců, které u nás můžete v průběhu houbařské sezony najít. Vedle zasvěceného textu vám k tomu pomohou barevné fotografie šedesáti druhů a základní informace o dalších dvaceti u nás běžně rostoucích druzích ryzců. Součástí knihy je kuchařka s mnoha fotografiemi, osvědčenými recepty a odbornými radami, jak z nasbíraných ryzců připravit pro vás i vaše přátele výtečné kulinářské speciality. (alza.cz)
Podobné produkty ako Ryzce: v lese, v kuchyni a s léčivými účinky (978-80-7281-494-7) , Jiří anderle v pavlíkově ()Tato kniha je určena praktickým houbařům i všem zájemcům o užitečné dary přírody. Nabízí přehled u nás rostoucích jedlých a léčivých dřevních druhů hub, které lze najít nejen v lesích, ale i v městských parcích, alejích a sadech prakticky po celý rok. Seznamuje s dobou jejich výskytu a kromě toho učí, jak zcela bezpečně rozlišit tyto houby od některých podobných, avšak nejedlých či případně jedovatých druhů.Je koncipována tak, aby i bez použití složitých metod určování mohl každý zájemce snadno poznat vyobrazené jedlé a léčivé druhy dřevních hub a využít je pro kuchyňské i léčebné účely. Obsahuje barevný fotoatlas dřevních hub, včetně několika desítek druhů s léčivými účinky, jakož i informace potřebné k rozlišení některých dalších druhů hub. Především houbařské kulináře potěší obsáhlá houbařská kuchařka s fotografiemi pokrmů a různých specialit připravených z jedlých dřevních hub.Díky knize DŘEVNÍ HOUBY V PŘÍRODĚ A KUCHYNI se ani za nepříznivého ročního období a počasí nevrátíte ze svých houbařských výprav s prázdným košíkem. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Dřevní houby v přírodě a kuchyni - Radomír Socha, Vít Aleš , Válek jiří, radomír pivoda,: stamic karel a antonín : koncerty pro dechy - cd (su3948-2)Kniha je věnována jak zájemcům o alternativní přístupy k léčení nemocí s pomocí hub, tak milovníkům houbařských pokrmů. Zahrnuje popisy, místa výskytu a barevné fotografie stovky druhů převážně u nás rostoucích hub s léčivými účinky, rozšířené o nejnovější údaje o bioaktivních látkách v nich obsažených, hlavních typech jejich zdravotních účinků a způsobu použití v léčitelství i v kuchyni. Všechny v knize popsané druhy doplňují fotorecepty na přípravu chutných houbových specialit nebo léčivých přípravků. V obsáhlém rejstříku se čtenář dozví, u kterých onemocnění je možné léčivé druhy hub v praxi využít. Kniha obsahuje více než 450 doprovodných barevných fotografií. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Houby z Boží lékárny - Léčivé houby v terapii a kuchyni - Radomír Socha, Vít Aleš , S pozdravem jiří sovák ()Má se při sběru houba ze země vykroutit, anebo odříznout? Jak rychle houby rostou? Proč se některé při rozříznutí zbarvují? Hodí se k sušení všechny druhy? A je pravda, že při sušení na slunci se v nich zvýší obsah vitaminu D? Bez nadsázky lze říci, že sběr hub je naše národní hobby a platí „co Čech – to houbař“. Výsledky četných průzkumů ukazují, že každoročně si zahoubaří až tři čtvrtiny Čechů. Přesto i řada zkušených houbařů v některých záležitostech tápe a občas vznášejí záludné dotazy. Navíc s každým rokem se o sběr hub zajímají i zástupci mladší generace, jimž se rady zkušenějších houbařů rovněž hodí. Těm všem je určená tato praktická příručka, která dává odpovědi na nejčastěji kladené otázky z houbařské, kulinářské i léčitelské praxe. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako 100 + 1 otázek a odpovědí pro houbaře - Radomír Socha, Vít Aleš , Dědeček jiří: nebudu bydlet v québecu - cd (g211822)Kniha pojednává tentokrát o čirůvkách. Tak jako v případě knihy o holubinkách obsahuje i tato receptář nejchutnějších jídel připravených z čirůvek. A není to jen všeobecně známá čirůvka májovka - v publikaci je odborně popsáno 65 druhů čirůvek včetně nejedlých a jedovatých druhů a jejich charakteristických znaků, aby byla vyloučena záměna při jejich sběru. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Sbíráme čirůvky - Radomír Socha, Jiří Baier , Tomáš černý: jiří anderle v pavlíkově - cd (cr0955-2)Houbařský atlas autorů Radomíra Sochy a Jiřího Baiera je určen především těm, kteří chodí do lesa na houby, ale i odborníkům z řad mykologů. Záměrem publikace je ukázat zájemcům přehled u nás hojněji se vyskytujících druhů hub s důrazem na dobu jejich růstu - roční období. Samozřejmě nechybí ani popisy jednotlivých druhů a jejich barevné fotografie. U každého uvedeného druhu je zmíněno i jeho kulinářské využití, které je zpracováno podrobněji ještě ve zvláštní praktické příručce vycházející zárověň s touto knihou - Receptáři. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Celoroční průvodce houbaře - Radomír Socha, Jiří Baier , Jiří suchý: osudyTato houbová kuchařka vychází jako doplňující publikace ke knize Celoroční průvodce houbaře. Jiří Baier v ní připravil více než 120 receptů z hub, které se dají sbírat během všech ročních období. Většina receptů je doplněna fotografií hotového jídla. Mimo jiné zde najdete i podrobně zpracované a vysvětlené způsoby sušení a konzervování hub. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Receptář - Celoroční průvodce houbaře - Radomír Socha, Jiří Baier , Jiří březina nalezeníKnížka, kterou autoři předkládají čtenářům, je určena hlavně praktickým houbařům. Nabízí přehled u nás nejhojněji se vyskytujících holubinek se zvláštním zřetelem na jedlost a kulinářské využití. Vyfotografované druhy jsou koncipovány tak, aby je houbař mohl co nejlépe rozlišit. V kniha je jedna kapitola věnována zpracování holubinek, která obsahuje 56 receptů a další návody, jak holubinky konzervovat. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Sbíráme holubinky - Radomír Socha, Jiří Baier, Václav Hálek , Jiří just: 15 let v rusku (978-80-265-1099-4)Celý život jsme obklopeni mikroorganismy. Mají k nám ambivalentní vztah, některé nám pomáhají, ale jiné naopak škodí. Tato kniha se věnuje dvěma skupinám, které se v negativním účinku projevují nejvíc. Jsou to bakterie a viry. Většina z nás občas nebo denně vaří. Kniha Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni přibližuje rostliny a prostředky v jejich každodenním využití tak, aby se staly součástí vaší výživy, vašeho životního stylu. Najdete v ní prospěšné druhy koření a hub, různé druhy medu, léčivé octy a oleje, ale také speciálně složené kvašené potraviny, které si můžete velice jednoduše připravit sami. Ve světě rostlin existuje termín fytoncidy. Jedná se o obranné látky, kterými se rostliny brání růstu nežádoucích mikroorganismů. Cílem této knihy je posílit vaši imunitu, abyste se stali tím, čím jsou rostliny - fytoncidní bytostí, kterou nemoci nedostanou. Psali jsme ji podle vlastních zkušeností a znalostí. Pokud se nám jejím prostřednictvím podaří zvýšit vaši obranyschopnost, posílit imunitní systém vašeho těla, je to především vaše zásluha. (patro.cz)
Podobné produkty ako Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni - Kuchař Jiří , V & w: jiří voskovec & jan werich (978-80-264-3851-9)Celý život jsme obklopeni mikroorganismy. Mají k nám ambivalentní vztah, některé nám pomáhají, ale jiné naopak škodí. Tato kniha se věnuje dvěma skupinám, které se v negativním účinku projevují nejvíc. Jsou to bakterie a viry. Většina z nás občas nebo denně vaří. Kniha Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni přibližuje rostliny a prostředky v jejich každodenním využití tak, aby se staly součástí vaší výživy, vašeho životního stylu. Najdete v ní prospěšné druhy koření a hub, různé druhy medu, léčivé octy a oleje, ale také speciálně složené kvašené potraviny, které si můžete velice jednoduše připravit sami. Ve světě rostlin existuje termín fytoncidy. Jedná se o obranné látky, kterými se rostliny brání růstu nežádoucích mikroorganismů. Cílem této knihy je posílit vaši imunitu, abyste se stali tím, čím jsou rostliny - fytoncidní bytostí, kterou nemoci nedostanou. Psali jsme ji podle vlastních zkušeností a znalostí. Pokud se nám jejím prostřednictvím podaří zvýšit vaši obranyschopnost, posílit imunitní systém vašeho těla, je to především vaše zásluha. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni - Josef Jonáš, Jiří Kuchař , Galerie slávy - jiří krampolLes a jeho okolí je domovem mnoha zvířátek. Většinu z nich mohou děti na procházkách zahlédnout, a jsou jim proto velice blízká. Jednoduché básničky Jiřího Havla jim o nich navíc prozradí různé zajímavosti. Knihu jsme zpracovali ve formě praktického leporela, které se vejde do každého zavazadla či kapsy. Děti tak mohou knížku mít neustále po ruce. Text doprovázejí obrázky předního českého výtvarníka Antonína Šplíchala. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Zvířátka v lese - Antonín Šplíchal, Jiří Havel , Galerie slávy - jiří adameceBook:,Jak skřítek Ohnivec a houbalka Čaromila vyzráli nad rošťáky a darebáky, kteří řádili v lese a ničili, co jim do cesty přišlo. V jednom krásném hustém lese bydlí skřítkové. Někdy se ukážou lidem, ale hlavně tiše pečují o les, který je jejich zásluhou čistý a všem se v něm donedávna dobře žilo. Lidé tam chodili na procházky i na houby. Ale potom si les vyhlídli nezvaní hosté, řádili a ničili, co jim do cesty přišlo. Je třeba rázně zakročit. A tak lesní knížepán poslal ty, kteří se o les starají, za skřítkem Ohnivcem a houbalkou Čaromilou. Ti už s těmi darebáky pěkně zatočí! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Jak skřítkové a děti chránili les - Radomír Socha, Andrea Popprová - e-kniha , Šimek miloslav, grossmann jiří: v klokotu velkoměsta (2x cd) - cd (su6650-2)(patro.cz)
Podobné produkty ako Sezónní ovoce v naší kuchyni - Poláček Jiří , Jiří žáček básničky o zvířatechModerní kuchyně je složitý a dobře fungující organismus, ke kterému je třeba moderní technologické vybavení, splnění hygienických a zákonných požadavků. Současně zahrnuje využití nových surovin, nové vědecké poznatky v oblasti výživy a jejího vlivu na kvalitu lidského života, změny životního stylu, psychologii a umění řídit kolektivy, marketing, cenovou tvorbu, účtování atd. Vše uvedené a ještě více naleznete v obsahu této publikace, která je nezbytnou pro každého pracovníka ve společném stravování, ale její přínos ocení i amatérští gastronomičtí nadšenci. (patro.cz)
Podobné produkty ako Moderní kuchyně ve společném stravování - Černý Jiří , Generál a zvířátka: sudetské lidové skazky o boreálním lese vybral a seřadil jiří sádlo (978-80-906311-2-0)Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatury, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Jan Šimánek , V lese visí andělV rozsáhlém rozhovoru Aleše Palána vzpomínají synové básníka, grafika a překladatele Bohuslava Reynka a básnířky Suzanne Renaudové na své rodiče, desítky jejich přátel, významných osobností české kultury, na dětství prožité ve Francii i v Petrkově u Havlíčkova Brodu, který se v jejich vyprávění stává ústředním místem, v němž se protínají životy a osudy mnoha klíčových postav české kultury 20. století. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kdo chodí tmami - Rozhovor Aleše Palána s Danielem a Jiřím Reynkovými - Aleš Palán, Daniel Reynek, Jiří Reynek , Národní umělec jiří dohnal - portrét herceJednoho krásného rána pomůže skřítek Rubínek roháči Rohanovi z nesnází. Za odměnu se může jít podívat do tajné a kouzelné školy hmyzu. A tak zamává víle Zlatěnce a vyráží vstříc úžasným dobrodružstvím... Jenže ouha! Ani v kouzelné hmyzí škole nechybí rošťáci a šprýmaři. Do jakých patálií se Rubínek připlete a jak to všechno zvládne? Najde si mezi hmyzími školáky nějaké přátele? A vrátí se vůbec k víle Zlatěnce? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kouzelná hmyzí škola - Radomír Socha , Schelinger jiří: jahody mražený (su5495-2)Kniha – autor Radomír Socha; Aleš Vít, 384 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá - autor Radomír Socha; Aleš Vít, 384 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Tato kniha je určena praktickým houbařům i všem zájemcům o užitečné dary přírody. Nabízí přehled u nás rostoucích jedlých a léčivých dřevních druhů hub, které lze najít nejen v lesích, ale i v městských parcích, alejích a sadech prakticky po celý rok. Seznamuje s dobou jejich výskytu a kromě toho učí, jak zcela bezpečně rozlišit tyto houby od některých podobných, avšak nejedlých či případně jedovatých druhů. Je koncipována tak, aby i bez použití složitých metod určování mohl každý zájemce snadno poznat vyobrazené jedlé a léčivé druhy dřevních hub a využít je pro kuchyňské i léčebné účely. Obsahuje barevný fotoatlas dřevních hub, včetně několika desítek druhů s léčivými účinky, jakož i informace potřebné k rozlišení některých dalších druhů hub. Především houbařské kulináře potěší obsáhlá houbařská kuchařka... (alza.cz)
Podobné produkty ako Dřevní houby v přírodě a kuchyni: Atlas 113 druhů dřevních hub s popisem jejich léčivých účinků a s (978-80-7281-480-0) , Jiří (978-80-751-2634-4)eBook: Novou značku od známých autorů na sociálních sítích sledují za několik měsíců již stovky tisíc lidí. Nyní přichází první kuchařka, jejíž cíl je jasný. Vařit rychlá, snadná, levná a přitom dokonale chutnající jídla. Přípravou jídel z knihy nestrávíte v kuchyni déle než 30 minut. Tyto recepty budou sklízet chválu mezi rodinnými jedlíky, přáteli i sousedy. Budou vás bavit, budou vám chutnat a budete se k nim vracet. •Chcete si pochutnat, ale na dlouhé vyváření vás neužije?•Chybí vám inspirace na levná, snadná a dokonalá jídla?•Nemáte v malíku složité kuchařské techniky a manévry? Tak to jste na správné adrese! •Vyhlaste konec složitému a zdlouhavému vaření!•Řekněte NE objednávání drahých jídel v restauracích.•Řekněte ANO jednoduchým postupům, které zvládne úplně každý•Řekněte ANO výborně chutnajícím jídlům, na kterých si pochutná celá rodina•Řekněte ANO pokrmům, které nezruinují vaši peněženku V kuchařce najdete 95 receptů rozdělených do přehledných kapitol.V sekci “Snídaně” najdete recepty pro dokonalá a voňavá rána, která vás nabijí energií.S kapitolou “Nápoje” namícháte dokonalé alko i nealko drinky. Osvěžující i takové, které vás zahřejí.Kapitola “Hlavní jídla” přináší masová i bezmasá jídla a naučí vás jíst hezky česky, ale i originálně a cizokrajně.Nechybí ani sekce “Polévky”, bez kterých by to nešlo. Naučte se ty nejlepší z nejlepších.Připravte párty roku, perfektní narozeninovou oslavu i nejlepší grilovačku díky kapitole “Pohoštění”.Honí vás mlsná? Kategorie “Pečení” nabízí návody na dezerty, které vás okouzlí svou chutí a totálně ohromí svou jednoduchostí.Už vaříte? Ne? Na co ještě čekáte? S chutí do toho, do půl je hotovo! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako 30 minut v kuchyni - Tým 30 minut v kuchyni - e-kniha , Petrdlík jiří: eugene onegin - cd (up0167)eBook: Dlouho očekávané volné pokračování 30 minut v kuchyni je tu! Máte rádi jídlo, ale nebaví vás dřít v kuchyni? Nechcete trávit život mezi regály v obchodě ani u plotny? Nemáte bezedný rozpočet, ale chcete si dopřávat super jídlo za super ceny? Jste tu správně! A možná si k tomu ještě přidáte další spoustu pochval a porcí! Představujeme proto 80 receptů plných jedinečných, nejrychlejších a v podstatě dokonalých receptů z úplně běžných surovin pro úplně běžné strávníky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako 30 minut v kuchyni - Tým 30 minut v kuchyni - e-kniha , Ropek jiří: credo - cd (310516-2)Úplně normální kuchařka pro úplně normální lidi. Taková je tato kniha! Rychle. Levně. Chutně. Jednoduše. Přesně tak vás naučíme vařit! Přidejte se k více než 150 000 lidí, kteří již vaří se značkou 30 minut v kuchyni. Nová publikace plná jedinečných, dokonalých receptů z normálních surovin je tady. Máte rádi jídlo, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Chcete si chodit si do kuchyně odpočinout Vařit z jednoduchých surovin, které snadno seženete v běžném obchodě? Nemáte bezedný rozpočet, ale chcete si dopřávat super jídlo za super ceny? Všech 80 receptů z této kuchařky hravě zvládne i začátečník a vystačíte si se surovinami z běžné sámošky. Vsadíme se, že kamkoliv zabodnete prst na tom si pochutná celá rodina. Protože jídlo musí dobře chutnat. Všechny recepty jsou navíc připraveny tak, aby šetřily nejen váš čas, ale také peněženku. Protože levně, nemusí znamenat lacině. Recepty jsou rozděleny do přehledných kapitol. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako 30 minut v kuchyni - Levně, rychle a s chutí aneb více než 80 receptů, které šetří peníze i čas , Petrdlík jiří: české mše - cd (up0117)Kniha - autor Radomír Socha; Aleš Vít, 560 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha je věnována jak zájemcům o alternativní přístupy k léčení nemocí s pomocí hub, tak milovníkům houbařských pokrmů. Zahrnuje popisy, místa výskytu a barevné fotografie stovky druhů převážně u nás rostoucích hub s léčivými účinky, rozšířené o nejnovější údaje o bioaktivních látkách v nich obsažených, hlavních typech jejich zdravotních účinků a způsobu použití v léčitelství i v kuchyni. Všechny v knize popsané druhy doplňují fotorecepty na přípravu chutných houbových specialit nebo léčivých přípravků. V obsáhlém rejstříku se čtenář dozví, u kterých onemocnění je možné léčivé druhy hub v praxi využít. Kniha obsahuje více než 450 doprovodných barevných fotografií. (alza.cz)
Podobné produkty ako Houby z Boží lékárny: Léčivé houby v terapii a kuchyni (978-80-7281-551-7) , Hravé pršteky v lese (9789464227963)Kdysi dávno se v království hub začaly dít podivné věci. Málokdo ví, že v této kouzelné říši odedávna panuje přísný řád. Jedovatých hub nesmí být nikdy více než jedlých. Jednoho dne ale jedlých hub začalo postupně ubývat, zatímco jedovatých stále přibývalo, až jich byl téměř plný les. Proč ke všemu došlo a zda se nakonec podařilo dobrým houbovým skřítkům – houbalům – království hub zachránit, to se dozvíte z této knížky. Kniha nezahrnuje pouze dobrodružné příběhy o honbě houbových skřítků za ukradenými semínky hub, ale také vás naučí rozpoznávat některé jedlé a chutné druhy hub od těch jedovatých, za které byste je mohli zaměnit. Najdete tu také velké množství různých zábavných úkolů a hříček. Ani po dočtení nemusíte knihu zcela odložit. Můžete si z ní vystřihnout a svázat vlastní atlas hub. Kniha zaujme též nevšedními ilustracemi a fotomontážemi, které působivě ztvárnila česká výtvarnice Ivana Hanzlíková. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Houbové království - Radomír Socha, Ivana Hanzlíková , Začínáme vystřihovat - v lese (8590632303119)Houbalové, jak si skřítkové hub říkají, jsou roztomilé a skotačivé bytůstky. A také velmi pracovité. Pečlivě se starají, aby byl les plný těch nejkrásnějších hub. Málokdo z nás však houbaly doopravdy viděl. Skrývají se totiž před každým, kdo kope do jejich houbiček, ale také před těmi, kteří zanechávají za sebou v lese hroznou spoušť a nepořádek. To by oni nikdy nedělali. Rádi byste se s některými houbaly seznámili? Pokud ano, tak pak je tato kniha určena právě vám. Zavede vás rovnou mezi ně, do jejich říše plné záhad a nejrůznějších tajemství. Máte se na co těšit, určitě s nimi zažijete spoustu legrace a dobrodružství. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Houboví skřítkové - Radomír Socha, Miroslav Pavlík , Posel v temném lese (9788025731222)Kniha rozprávkových príbehov o kráľovstve húb. Sú v nej neobyčajné a mimoriadne dobrodružné príhody o honbe hubových škriatkov za ukradnutými semienkami húb. Dočítate sa v nej o úsilí dobrých hubových škriatkov zachrániť semienka jedlých húb, ktoré im ukradla Jedovatá hubová baba a jej pomocníci v čase, keď sa v lese premnožili jedovaté huby. Knižka vás naučí rozpoznať mnohé jedlé a chutné druhy húb od jedovatých, s ktorými by ste si ich mohli pri nepozornosti zameniť. Nájdete v nej aj veľké množstvo rozličných zábavných úloh, osemsmerovku aj krížovku, prostredníctvom ktorých si získané vedomosti upevníte. Môžete si z nej tiež vystrihnúť obrázky húb a vytvoriť si svoj vlastný malý atlas húb, pomocou ktorého budete vedieť na svojich výletoch do lesa určovať nájdené huby. Ak budete knižku pozorne čítať, určite všetky zábavné úlohy hravo zvládnete a budete poznať aj odpovede na jednotlivé cvičné otázky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Hubové kráľovstvo - Radomír Socha, Ivana Hanzlíková , Pexeso v lese "cesta domů"Notový zápis devatenácti skladeb pro dětský sbor – součástí publikace je i nahrávka všech skladeb na CD. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako MÁME RÁDI HOUBIČKY noty - Radomír Socha , Míša kulička v rodném leseBabičky o berlích, ale i lehké holky po šichtě. Studenti spěchající na vlak k mamince i opilci na cestě z baru do baru. Lidé obyčejní, excentričtí, zamlklí i hovorní. To je celé široké spektrum osudů, se kterými se na svých cestách Prahou setkal Jiří N. Taxikář. Člověk, který pozoruje a naslouchá a z nekonečného přadena osudů splétá krátké příběhy. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vás vidí řidič taxíku, ze kterého právě vystupujete? A co se odehrává v hlavě jemu? Kolik lidí ten den už vezl a co mu všechno o sobě řekli? Začtěte se do stránek knihy, kterou jeden takový neobyčejně obyčejný taxikář napsal. Pro vás. O vás. Pro sebe. I o sobě. Možná budete překvapeni, ale rozhodně se zasmějete. Na to vemte jed! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Přiznání taxikářů - Aleš Leznar, Jiří Němčík , Houdek jiří: koncerty pro trubku a orchestr - cd (cr0981-2)Vincenc Makovský vstoupil do povědomí českého novodobého umění jako výsostný sochař. Tato okolnost poněkud zatlačila do pozadí umělcův projev kreslířský. O nápravu se nyní v této knize pokouší historik umění Jiří Hlušička. Ve snaze dospět k představě o úhrnné podobě umělcova tvůrčího odkazu se mohl spolehnout na poznání, k němuž v minulosti dospěl už ve dvou knižních monografiích věnovaných sochařově osobnosti a jeho dílu. Mohl tak odkrýt úlohu, kterou kresba v Makovského mnohotvárném a mnohoznačném díle zaujímá, a to jak v jeho rané avantgardní etapě, tak i později, kdy pod tlakem společenských peripetií po polovině třicátých let dvacátého století usiloval ztělesnit svůj klasický ideál a kdy obdařil své dílo osobitým humanistickým étosem. Rozsáhlá umělecká pozůstalost, nacházející se zčásti v rodinné sbírce a zčásti ve státních galeriích potvrdila, že kresba Vincenci Makovskému umožnila fixovat prchavou představu a posloužila mu jako neodmyslitelný podnět pro vznik a výsledné ztělesnění jak jeho komorních, tak i monumentálních sochařských realizací, jimiž se zapsal do povědomí naší výtvarné kultury. Proto také úvodní studie a výběr děl v obrazové části knihy počítají s přímou konfrontací konkrétního kreslířského a sochařského projevu. Nicméně mnohé z Makovského kreslířských studií mohou žít samy o sobě. Nepředstavují totiž ani zdaleka pouhý článek tvůrčího procesu, ale díky sochařovým objevným přístupům a vyhraněnému smyslu pro objem zobrazeného modelu či zvoleného výjevu stejně jako díky jeho kreslířskému mistrovství se vyznačují autonomními estetickými či výrazovými hodnotami. Tato monografická publikace z naznačeného poznání vychází. Za hlavní pohnutku jejího vydání však je třeba považovat snahu dát nahlédnout do utajené a dosud z velké míry zcela neznámé části tvůrčího odkazu Vincence Makovského a nabídnout tak ucelenější pohled na jeho uměleckou osobnost. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Vincenc Makovský: Kresba a socha - Jiří Hlušička , Geograf a cestovatel jiří daneš (978-80-7286-287-0)Jiří Trávníček rozpráví s významným českým básníkem, legendárním pedagogem a inspirativní osobností Vítem Slívou. Rozhovor dvou přátel je veden velmi otevřeně, upřímně, zaujatě, ale zároveň s humorem a nadhledem. K dialogu se zde sešli středoškolský učitel a jeho bývalý student z brněnského gymnázia na Slovanském náměstí. Básníkův životní příběh se před čtenářem otevírá ve dvou liniích — životopisné a tematické. V té první jsou nazírány životní peripetie od dětství v navždy milovaném Hradci nad Moravicí přes středoškolská studia v Bohumíně, vysokoškolská v Brně, učitelské štace a partnerské karamboly až po odchod do Opavy a následný návrat do moravské metropole. V té druhé je zevrubně vyzvětšováno několik stěžejních stigmat autorova světa: místa a krajiny, lidé a přátelé, vztah učitele a studentů, čtení a literatura, poslech a hudba, víra a Bůh. Prošlý život, názory, setkávání a míjení, láska, vzmachy a kotrmelce — to vše v jednom celistvě „poplantanem“ chumlu. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Všelijak poplantane - Vít Slíva v rozhovoru s Jiřím Trávníčkem - Jiří Trávníček, Vít Slíva , Jiří bartoška (978-80-747-5017-5)Tato knížka vznikla na základě kolokvia o tématu nostalgie, které uspořádal Historický ústav FF MU ve spolupráci s CDK koncem roku 2013 v Brně. Je originálním pokusem o tematizování této lidské emoce, která hraje v dějinách větší úlohu, než se většinou předpokládá. Jednotliví autoři pojednávají o různých projevech nostalgie v českých, evropských a amerických souvislostech a zamýšlejí se nad významem nostalgie v životě jednotlivců i celých společností. Kniha je určena především zájemcům o kulturní dějiny a moderní historii. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Nostalgie v dějinách - Radomír Vlček, Jiří Hanuš, Vít Hloušek, Svatava Raková, Petr Horák, Kateřina Hloušková, Ivana Ryčlová, Lukáš Jirsa, Denisa NečaPředstavujeme kuchařku, jinou než všechny ostatní. Prostřednictvím 85 receptů vypráví příběh o dlouhodobém zdravém životním stylu, který tři ženy středního věku žijí už léta. Každá ho pojímá trochu jinak, všechny se však shodují na stejném základu: zdravé výživě a vaření, pohybu a optimistickém přístupu k životu, s nímž vítají každý nový den. Jsme Marcela, Dana a Jana. Náš příběh začal možná už před lety, kdy jsme ale seděly v různých školních lavicích. Pak jsme vystudovaly, začaly pracovat, vdaly se, měly děti, prostě se životem vydaly rozdílnými cestami. Na nich nás ovšem svedla jedna velká náhoda a postupně jsme se staly kamarádkami. Navíc jsme brzy zjistily, že nás něco velmi důležitého spojuje. Samozřejmě, díváme se kolem sebe, vídáme se se spolužáky a spolužačkami, a jsme stále více překvapené – to jsou ty holky, které jsme si pamatovaly jako štíhlé, mrštné, hbité, s nimiž jsme skákaly gumu? To jsou ti kluci, co se o přestávkách prali za lavicemi a předváděli se před námi? A my do nich byly zamilované? Některé souputníky jsme ani nemohly poznat. Z útlých holek jsou dámy s pořádnými zadečky, z pohledných kluků prošedivělí pánové s pivními pupíky. Setkání sice provázejí vzpomínky s krásnými emocemi, smích a legrace, ale také bohužel současné starosti o zdraví a téma nemoci. Docela smutné, že? Když se podíváme na sebe, vidíme se štíhlé a také se stále cítíme svěží. Jako bychom se téměř nezměnily, jen pár vrásek přibylo. Čím to, ptáme se, a přicházíme na to, že máme společný pohled na život, společný životní styl. Zdravá strava, pravidelný pohyb, očista těla přírodními prostředky. Každá dává přednost něčemu trochu jinému, v principu jsme si však tolik podobné. A jak zjisťujeme později, při dalších setkáních, základem všeho byla a je zdravá výživa, zdravé vaření, které vychází z ověřených poznatků a informací. Není to dieta, není to upřednostňování určitého způsobu stravování (makrobiotika, vegetariánství, veganství, strava podle krevních skupin, dělená strava a další), je to jen o vstřebávání všech podnětů o tom, co je zdraví prospěšné, a jejich použití, přizpůsobené dané osobnosti. Je totiž vědou potvrzená pravda, že každý člověk je z genetického základu jiný a každý dědí po svých předcích dispozice k jiné nemoci, a proto potřebuje individuální způsob stravování a životního stylu. A také je pravda, že jsme to, co jíme. Náš životní styl a způsob stravování není nijak náročný, navíc je léty posvěcený – on totiž funguje bez jo-jo efektu. A to stoprocentně. Stručně řečeno, kdyby to nefungovalo, nevypadáme tak, jak vypadáme. Dnes je na trhu nepřeberné množství nejrůznějších návodů na mládí, zdraví a krásu včetně kuchařek. Došly jsme k závěru, že způsob, jak dosáhnout a hlavně udržet si i nadále zmíněná pozitiva, je natolik jiný v jeho po mnoho let aplikované podobě, že by stálo za to seznámit s ním širokou veřejnost, protože všichni toužíme být do pozdního věku zdraví, přitažliví, štíhlí a svěží, prostě krásní lidé. Naše kuchařka je důkazem, že takový styl lze pěstovat po celý život. Recepty navíc představují chutná i rychle připravená jídla, určená jako inspirace všem ženám a mužům, kteří chtějí žít tak, aby se za svou postavu nemuseli stydět ani v pozdějším věku. Takže, dobrou a zdravou chuť! (patro.cz)
Podobné produkty ako Kamarádky v kuchyniPředstavujeme kuchařku, jinou než všechny ostatní. Prostřednictvím 85 receptů vypráví příběh o dlouhodobém zdravém životním stylu, který tři ženy středního věku žijí už léta. Každá ho pojímá trochu jinak, všechny se však shodují na stejném základu: zdravé výživě a vaření, pohybu a optimistickém přístupu k životu, s nímž vítají každý nový den. Jsme Marcela, Dana a Jana. Náš příběh začal možná už před lety, kdy jsme ale seděly v různých školních lavicích. Pak jsme vystudovaly, začaly pracovat, vdaly se, měly děti, prostě se životem vydaly rozdílnými cestami. Na nich nás ovšem svedla jedna velká náhoda a postupně jsme se staly kamarádkami. Navíc jsme brzy zjistily, že nás něco velmi důležitého spojuje. Samozřejmě, díváme se kolem sebe, vídáme se se spolužáky a spolužačkami, a jsme stále více překvapené – to jsou ty holky, které jsme si pamatovaly jako štíhlé, mrštné, hbité, s nimiž jsme skákaly gumu? To jsou ti kluci, co se o přestávkách prali za lavicemi a předváděli se před námi? A my do nich byly zamilované? Některé souputníky jsme ani nemohly poznat. Z útlých holek jsou dámy s pořádnými zadečky, z pohledných kluků prošedivělí pánové s pivními pupíky. Setkání sice provázejí vzpomínky s krásnými emocemi, smích a legrace, ale také bohužel současné starosti o zdraví a téma nemoci. Docela smutné, že? Když se podíváme na sebe, vidíme se štíhlé a také se stále cítíme svěží. Jako bychom se téměř nezměnily, jen pár vrásek přibylo. Čím to, ptáme se, a přicházíme na to, že máme společný pohled na život, společný životní styl. Zdravá strava, pravidelný pohyb, očista těla přírodními prostředky. Každá dává přednost něčemu trochu jinému, v principu jsme si však tolik podobné. A jak zjisťujeme později, při dalších setkáních, základem všeho byla a je zdravá výživa, zdravé vaření, které vychází z ověřených poznatků a informací. Není to dieta, není to upřednostňování určitého způsobu stravování (makrobiotika, vegetariánství, veganství, strava podle krevních skupin, dělená strava a další), je to jen o vstřebávání všech podnětů o tom, co je zdraví prospěšné, a jejich použití, přizpůsobené dané osobnosti. Je totiž vědou potvrzená pravda, že každý člověk je z genetického základu jiný a každý dědí po svých předcích dispozice k jiné nemoci, a proto potřebuje individuální způsob stravování a životního stylu. A také je pravda, že jsme to, co jíme. Náš životní styl a způsob stravování není nijak náročný, navíc je léty posvěcený – on totiž funguje bez jo-jo efektu. A to stoprocentně. Stručně řečeno, kdyby to nefungovalo, nevypadáme tak, jak vypadáme. Dnes je na trhu nepřeberné množství nejrůznějších návodů na mládí, zdraví a krásu včetně kuchařek. Došly jsme k závěru, že způsob, jak dosáhnout a hlavně udržet si i nadále zmíněná pozitiva, je natolik jiný v jeho po mnoho let aplikované podobě, že by stálo za to seznámit s ním širokou veřejnost, protože všichni toužíme být do pozdního věku zdraví, přitažliví, štíhlí a svěží, prostě krásní lidé. Naše kuchařka je důkazem, že takový styl lze pěstovat po celý život. Recepty navíc představují chutná i rychle připravená jídla, určená jako inspirace všem ženám a mužům, kteří chtějí žít tak, aby se za svou postavu nemuseli stydět ani v pozdějším věku. Takže, dobrou a zdravou chuť! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kamarádky v kuchyniObdivujete profesionály v kuchařských show a to, jak skvěle umí zacházet s nožem? Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá. S touto knihou se i z vás stane přeborník v krájení! jak filetovat a vykosťovat různé druhy masa a ryb jak rychle, úhledně a správně krájet jak loupat a zdobit ovoce a zeleninu druhy nožů a na co je používat jak o nože správně pečovat Všechny postupy jsou nafoceny a přehledně popsány krok za krokem. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Nože v kuchyniV jednom čistém lese se nachází chaloupka a v ní žije podivný skřítek Všudybýlek. Je od narození příliš zvědavý, a tak se rozhodne vydat do světa. Při svém vandrování zažije spoustu dobrodružství i legračních příhod. Spolu s ním se naučíme poznávat ptáky podle jejich zpěvu, ale také jiná zvířátka, rostliny a houby. Na svých cestách bude Všudybýlek přespávat napřed v ulitě a později v malém autíčku, které najde v lese. Jenže to mu sebere kluk Honzík ze statku a spícího skřítka Všudybýlka bude chtít prodat do cirkusu. Naštěstí ho zachrání veverka a ukáže mu podivné věci, které v lese poztráceli houbaři. S nalezeným zapalovačem málem podpálí vous skřítka Hojílka. Všudybýlek se nakonec dostane i do města lidí, kde ale zažije spoustu nepříjemných příhod. Rozhodne se proto vrátit nazpět do své rodné chaloupky. Pozná, že je pravda, když se říká, všude dobře, doma nejlépe. (patro.cz)
Podobné produkty ako Putování skřítka Všudybýlka - Radomír Socha - Quis JosefeBook:,V knížce Kouzelná hmyzí škola nás autor prostřednictvím skřítka Rubínka zavede do kouzelné a tajné hmyzí školy. Ve veselých a vtipných příbězích poznáme nejrůznější hmyz – jak vypadá, co dělá a jaké rošťárny během školní výuky Rubínkovi provede. S pomocí této pohádkové knížky se tak školáci seznámí s celou řadou u nás žijících druhů hmyzu a ještě se skvěle pobaví! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kouzelná hmyzí škola - Radomír Socha - e-knihaV jednom čistém lese se nachází chaloupka a v ní žije podivný skřítek Všudybýlek. Je od narození příliš zvědavý, a tak se rozhodne vydat do světa. Při svém vandrování zažije spoustu dobrodružství i legračních příhod. Spolu s ním se naučíme poznávat ptáky podle jejich zpěvu, ale také jiná zvířátka, rostliny a houby. Na svých cestách bude Všudybýlek přespávat napřed v ulitě a později v malém autíčku, které najde v lese. Jenže to mu sebere kluk Honzík ze statku a spícího skřítka Všudybýlka bude chtít prodat do cirkusu. Naštěstí ho zachrání veverka a ukáže mu podivné věci, které v lese poztráceli houbaři. S nalezeným zapalovačem málem podpálí vous skřítka Hojílka. Všudybýlek se nakonec dostane i do města lidí, kde ale zažije spoustu nepříjemných příhod. Rozhodne se proto vrátit nazpět do své rodné chaloupky. Pozná, že je pravda, když se říká, všude dobře, doma nejlépe. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Putování skřítka Všudybýlka - Radomír Socha, Josef QuisKniha zahrnuje hlavně ty rostoucí druhy hub, které by se měli nováčci v houbaření naučit dobře znát a tak bezpečně rozlišit chutné jedlé houby od jejich jedovatých dvojníků. Druhy hub jsou v knize seřazeny podle doby jejich růstu, takže se houbaři seznámí s následností jejich výskytu od jara do zimy – jakýmsi „houbařským kalendářem“. Začínající houbaři mladší generace si v interaktivní části na konci knihy navíc procvičí i své znalosti získané její četbou. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Houbaříme od jara do zimy - Radomír SochaCo se stane, když se řekne pizza, guláš, eintopf? Nebo rostbíf, pilaf, boršč? A co způsobí šuej-ču-žou, suši, tortilla či Sachrův dort? Nejspíš se dostaví libá představa chuťového zážitku a začnou se sbíhat sliny. Aby ne, když to jsou skvosty národních kuchyní, s nimiž jsme se mohli setkat při zahraničních cestách. A takových skvostů je mnohem více, jak se lze dočíst v této knize, jež je gastronomickým průvodcem po celém světě. Její autoři publicista Jaroslav Kopecký a kuchařský mistr Vladimír Suchý se spolu vypravili na průzkum do 43 zemí, atraktivních nejen kulturními památkami či přírodními krásami, ale i tradicí dobrého jídla. Propátrali, čím je ta která národní kuchyně proslulá, na čem si kde lze pochutnat a co by se rozhodně nemělo vynechat, chceme-li si z dálav přivézt co nejbohatší zážitky. A své vyprávění okořenili 166 labužnickými suvenýry v podobě receptů, abychom si po návratu domů mohli příjemné okamžiky kdykoliv připomenout - nejlépe typickou krmí. Gurmánským ochucením knihy jsou ilustrace od mistra kresleného humoru Jiřího Wintra alias Neprakty, jež bezpochyby budou pro mnohé konzumenty vítaným překvapením. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kuchyně mnoha tváří - Jaroslav Kopecký, Jiří Winter-Neprakta, Vladimír SuchýNová sbírka pražského básníka Jiřího Brůny. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Tiché lesy - Jiří BrůnaMáte rádi nové a originální kuchyňské dekorace? Pak je tato kniha určena právě vám! Najdete v ní spoustu veselých figurek z docela obyčejných vařeček. Každá z našich figurek prozáří vaši kuchyni a bude kolem sebe šířit veselou náladu. Přesvědčte se, že vařečky nejsou jen na vaření. (patro.cz)
Podobné produkty ako Prima vařečky v kuchyniNáš rok v kuchyni je rozsáhlá publikace Edice Toprecepty.cz. Na více než 500 stranách nabízí přes 200 prověřených a vyladěných receptů rozdělených do čtyř rubrik podle ročních období tak, aby mohly být inspirací po celý rok. Obsahuje srozumitelné, rychlé a jednoduché recepty pro všední i sváteční dny, je tedy vhodná pro naprosté začátečníky i pokročilé amatérské kuchaře. Tematicky řazené recepty jsou obohacené zajímavými a čtivými tipy a vychytávkami. Každý recept je také doplněný o celostránkovou fotografii a QR kód, pomocí něhož je možné si přehrát videorecept a pročíst si recenze těch, kteří už recept vyzkoušeli. Přípravou každého pokrmu vás tak provedeme krok za krokem! (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Náš rok v kuchyniÚplně normální kuchařka pro úplně normální lidi. Taková je tato kniha!Rychle. Levně. Chutně. Jednoduše. Přesně tak vás naučíme vařit! Přidejte se k více než 150 000 kuchařů a kuchařek, kteří již vaří se značkou 30 minut v kuchyni. Nová publikace plná jedinečných dokonalých receptů z normálních surovin je tady.•Máte rádi jídlo, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili?•Chcete si chodit si do kuchyně odpočinout•Vařit z jednoduchých surovin, které snadno seženete v běžném obchodě?•Nemáte bezedný rozpočet, ale chcete si dopřávat super jídlo za super ceny?Všech 80 receptů z této kuchařky hravě zvládne i začátečník a vystačíte si se surovinami z běžné sámošky. Vsadíme se, že kamkoliv zabodnete prst na tom si pochutná celá rodina. Protože jídlo musí dobře chutnat. Všechny recepty jsou navíc připraveny tak, aby šetřily nejen váš čas, ale také peněženku. Protože levně, nemusí znamenat lacině.Recepty jsou rozděleny do přehledných kapitol.Kuchařku začínáme kategorií „Omáčky.“ Čeká vás sýrová, koprová, dýňová, houbová, křenová, švestkovou, arašídovou,... Můžete je střídat a každý den si dopřát jinou, dokonalou omáčku.V bláznivém tempu pracovního týdne i při víkendovém lenošení přijdou vhod recepty na g-e-n-i-á-l-n-í hlavní jídla. V této kategorii najdete českou klasiku i exotiku. Na jídelníček zařaďte vyladěné karbanátky, ražniči nebo hovězí guláš, taco pastu, quesadillu s mletým masem nebo smaženou rýži.Vyhlašujeme konec nudným přílohám. Vyzkoušejte třeba kari rýži s hřebíčkem, bramborový salát se zakysanou smetanou, kapustičky s parmazánem a česnekem. Všechny přílohy na vašem talíři zazáří. Možná i víc než hlavní jídlo.Česká láska k polévkám je známá věc. Tak si tuto kapitolu rovnou založte. Zelňačka a fazolová polévka s klobásou nadchnou všechny muže ve vašem životě. Dršťková z hlívy ústřičné potěší milovníky hub. A ostatní, od pórkové po čočkovou s párkem, uspokojí snad úplně všechny!Zelenina není nuda! Naopak. Až vám kuchařka přijde, hned si udělejte třeba zapečenou cuketu se sýrem, zítra kukuřičné smaženky a o víkendu plný hrnec květákového kari.Cíl další kategorie je jasný: zpestřit vaši snídaňovou a svačinovou rutinu. Zamilujte si snídaňové muffiny, ricottové lívance nebo ratatouille frittatou. Povyšte svačinu na oblíbený chod díky domácímu tavenému sýru, houskovým mini pizzám nebo hermelínové pomazánce na topinky. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako 30 minut v kuchyniKrátké texty Jiřího Brdečky zachycují jeho sny od osmnácti do skoro šedesáti let. Je to pohled do fantastického, zářivého a komplexního vnitřního světa. Ten svět se během Brdečkova života nijak nevyvíjel a platily v něm sice surreálné, ale pevné zákony. Knížka je vlastně scénář k filmu, který Brdečka nikdy nemohl natočit. Jde o soukromé zápisky, ale vytříbený styl a vizuální náboj napovídá, že Brdečka se čtenářem počítal. Bohatá výtvarná a grafická úprava pochází z Třetí dílny Karla Halouna a Luďka Kubíka (patro.cz)
Podobné produkty ako Vila Mystérií - Brdečka JiříKrátké texty Jiřího Brdečky zachycují jeho sny od osmnácti do skoro šedesáti let. Je to pohled do fantastického, zářivého a komplexního vnitřního světa. Ten svět se během Brdečkova života nijak nevyvíjel a platily v něm sice surreálné, ale pevné zákony. Knížka je vlastně scénář k filmu, který Brdečka nikdy nemohl natočit. Jde o soukromé zápisky, ale vytříbený styl a vizuální náboj napovídá, že Brdečka se čtenářem počítal. Bohatá výtvarná a grafická úprava pochází z Třetí dílny Karla Halouna a Luďka Kubíka (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Vila Mystérií - Jiří BrdečkaeBook:,Vydejte se s námi do kouzelného pohádkového světa skřítků a víl, kde na vás čeká spousta dobrodružství. Křesadýlko není jen tak ledajaký skřítek, který žije v lese s ostatními zvířátky, skřítky a vílami. Tenhle skřítek umí kouzelné věci. Dokáže přičarovat Rozárce duhové šatičky, najít šnekovi ztracený domeček, uspíšit příchod jara a ještě mnoho dalších báječných věcí. A co myslíte, zasnoubí se nakonec Křesadýlko s vílou Rozárkou? (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Skřítek Křesadýlko - Radomír Socha, Zdeňka Študlarová - e-knihaeBook:,Lesní skřítkové jsou různí, mají všelijaké vlastnosti a návyky, trampoty, mnozí pilně pracují, ale někdy i lumpačí. A tak se mezi nimi najdou vzteklouni, bručouni, bázlivci, skrblíci, zvědavci či posměváčci. Ale jen jeden umí vyléčit bolístky, nešvary a smutky – od toho má i jméno: Bolhoj. Tenhle skřítek má svou knihu kouzel, ale používá ji málokdy. Častěji si vezme k ruce herbář a podle něj připravuje léčivé lektvary, mastičky nebo čaje. Kdokoli navštívil jeho chaloupku u starého dubu, odešel s medicínou i dobrou radou. A protože Bolhoj není lakomý, nabízí malý atlas léčivých bylin, stromů i keřů i vám. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Kouzelný herbář skřítka Bolhoje - Radomír Socha - e-knihaKnížka hravou formou přibližuje známé i neznámé, jedlé i velmi nebezpečné houby. Její čtenáři se tak už nebudou muset hub bát, poznají totiž dobře, že jen některé z nich jsou ty zhoubné. Souborem krátkých a na sobě nezávislých povídek provázejí dva předškoláci, Jonáš a Adélka, trávící prázdniny u dědečka – velkého znalce hub, jenž se z lesa či louky nikdy nevrátí s prázdnou. Stává se jejich laskavým učitelem, učí je poznávat jednotlivé druhy hub a také pochopit základy ohleduplného chování v přírodě. Kniha může pomoci rodičům díky srozumitelným příběhům a krásným obrázkům Evy Chupíkové otevřít dětem předškolního a školního věku svět houbařství. Každý příběh na konci obsahuje otázky k procvičení porozumění textu a rozvíjení tématu. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Zhoubné houby - Socha, RadomírKdyž holčička Janinka objeví na půdě babiččiny chaloupky starodávný ilustrovaný herbář, začnou se dít podivné věci. Herbář je totiž kouzelný a ukrývá v sobě neuvěřitelná překvapení. S pomocí víl se holčička dostane do čarovné říše víl a skřítků, kde zažije neobyčejná dobrodružství a pozná mnohá tajemství týkající se léčivých rostlin. Na konci každé z deseti krátkých kapitol jsou pro děti připraveny cvičné otázky, aby si připomněly zajímavosti a poznatky, které se v příběhu dozvěděly. Radomír Socha pracoval v Biologickém centru AV ČR, publikoval několik odborných titulů o houbách. V Portále vydal knihu Zhoubné houby (2012). (patro.cz)
Podobné produkty ako Vílí býlí - Socha Radomír