Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Vyměň chemii za jídlo - Julita Batorová - e-kniha
eBook: Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou. O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie.
Podívejte se také Balíček e-kniha a audiokniha Houževnatost za výhodnou cenu
Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5)
Elektronická kniha - autor Julita Batorová, 256 stran, česky Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou. O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie.
Podívejte se také jidlo
Vyměň chemii za jídlo: Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? (978-80-247-3735-5)
Kniha - autor Julita Batorová, 256 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Julita Bator si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit!
Podívejte se také Vyměň chemii za jídlo (978-80-247-3735-5)
Podívejte se také
- Balíček e-kniha a audiokniha Nastavení mysli za výhodnou cenu
- Balíček e-kniha a audiokniha Válka umění za výhodnou cenu
- Balíček e-kniha a audiokniha Konec prokrastinace za výhodnou cenu
- Balíček e-kniha a audiokniha Mít vše hotovo za výhodnou cenu
- Balíček e-kniha a audiokniha Nikdy nedělej kompromis za výhodnou cenu
- box na jidlo
- termo taska na jidlo
- dva druhy pravdy michael connelly e kniha
- Vyměň chemii za jídlo: Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky? (978-80-247-3735-5)
- ego je vas nepritel ryan holiday e kniha
- Kniha Pachtění za třpytem (978-80-7244-366-6)
- Kniha Král za branou (978-80-86481-91-3)
- petite mars kapsicka na jidlo papoo lev 6 ks
- petite mars kapsicka na jidlo papoo 6x 150 ml 8595640901807
- Hraničářův učeň Výkupné za Eraka: Kniha pátá (978-80-252-3050-3)
- Ájurvédská kuchařka: Nejezte žádný odpad ani chemii (978-80-7336-712-1)
- Hraničiarov učeň - Kniha piata - Výkupné za Eraka (SK) (978-80-252-4570-5)
- Kniha Dystokie ramének: Porodnictví krok za krokem 3 (978-80-7345-442-5)
- Za hranicami provincie — Ján Smrek a jeho e/Elán (978-80-8119-137-4)
- Stagg SPC030 E (SPC030 E)
Lekce chemie - Bonnie Garmus - e-kniha
eBook: Elizabeth Zottová je neobyčejná žena. Jenže je začátek šedesátých let a její výhradně mužský tým v Hastingsově výzkumném ústavu zastává nevědecký názor na rovnoprávnost. Až na jednu výjimku: Calvina Evanse, osamělého, geniálního, na Nobelovu cenu nominovaného záštiplného člověka, který se zamiluje – ze všeho nejvíc – do její mysli. A výsledkem je skutečná chemie.Stejně jako věda je ale i život nepředvídatelný. A proto se o pár let později Elizabeth Zottová ocitá v roli svobodné matky a vedle toho i nedobrovolné hvězdy Večeře v šest, nejoblíbenějšího amerického pořadu o vaření. Elizabethin neobvyklý přístup k vaření se totiž ukazuje jako revoluční. Přestože sledovanost jejího pořadu roste, ne všichni jsou nadšení. Zdá se totiž, že Elizabeth Zottová neučí ženy jen vařit. Vyzývá je, aby změnily status quo.
Objev podobné jako Lekce chemie - Bonnie Garmus - e-kniha
Chemie lásky - Sariah Wilson - e-kniha
eBook: Romantika, žárlivost a pár falešných rande. Experimentovat dovoleno. Jak vůbec může Anna Ellisová, inteligentní podivínka a beznadějně zamilovaná kosmetická chemička, získat srdce Craiga Kimballa, muže svých snů – který je navíc jejím šéfem? Odpovědí je Craigův empatický (a pohledný) nevlastní bratr, výkonný ředitel Marco. Tento mejkapový magnát moc dobře ví, jak neskutečně soutěživý sok Craig je. Cokoli má Marco, Craig to chce mít taky. A může dost dobře jít i o Annu, pokud přistoupí na jeho hru. Jediné, co musí Anna a Marco dělat, je předstírat, že jsou do sebe zamilovaní, a dát volný průchod drbům. Pokud tento experiment v oblasti přitažlivosti zafunguje, žárlivý Craig se do toho vrhne po hlavě a dá Anně její šťastně až do smrti – to by ovšem v plánu nesměl být jeden háček. Marco má víc co do sebe, než se na první pohled zdálo. S každým falešným rande se Anniny city začínají proměňovat v závratně skutečné. To všechno ta chemie. Je nepředvídatelná, vzrušující a občas taky třaskavá. Pokud se do sebe Anna a Marco opravdu zamilovávají, kdo jsou, aby se přeli s vědou?
Objev podobné jako Chemie lásky - Sariah Wilson - e-kniha
Chemie na talíři - Ondřej Dvořák - e-kniha
eBook: „Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné! Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.
Objev podobné jako Chemie na talíři - Ondřej Dvořák - e-kniha
Základy středoškolské chemie - Jiří Vlček - e-kniha
eBook: Tato publikace je určena studentům středních škol, kteří chemii studují pouze k doplnění všeobecného vzdělání, a všem, kdo se o ni zajímají. Jejím smyslem je popularizovat tento obor, vybrat z něj to, co patří k základním znalostem vzdělaného člověka, a přitom nepřetěžovat studenty velkým množstvím podrobných informací. Doplňující materiály jsou zdarma ke stažení na www.tzb-info.cz/elektrotechnika-pro-skoly.
Objev podobné jako Základy středoškolské chemie - Jiří Vlček - e-kniha
Chemie bez fobie - James Kennedy - e-kniha
eBook: Naše schopnosti odhalit v každodenních produktech i sebemenší stopu toxických látek jsou od devadesátých let 20. století na takové úrovni, že nám nic škodlivého neunikne, i kdyby koncentrace této látky byla jen několika částic z miliardy. Zachytíme tak vše škodlivé ve chvíli, kdy to ještě žádnou škodu způsobit nemůže. Přesto ale náš život ovládá strach z chemických látek. Bojíme se i neškodných věcí a raději kupujeme „alternativní“, „přírodní“, „organické“ produkty „bez chemie“ za přemrštěné ceny. Člověk přirozeně inklinuje k přírodě, protože se v ní cítíme dobře fyzicky i psychicky. Právě to ale někdy využívají marketingoví specialisté, kteří nám s nálepkou přírodních produktů prodávají zboží, které se od toho běžného zase tolik neliší. Vede to k tomu, že se produktů, které svoji „přírodnost“ nedeklarují, začneme bát. A odtud je už jen krůček k celkovému strachu z chemie a chemických produktů, rovněž zneužívaný ke komerčním účelům. Drahé výrobky, které kupujeme, nám přitom nenabídnou téměř nic, co by nám nemohl poskytnout blahodárný pobyt v přírodě – který je zdarma. Kniha Jamese Kennedyho, britského popularizátora chemie, se věnuje dějinám fobie z chemie a přesvědčivě ukazuje, že naše obavy velmi častou plynou jen z nepochopení, nedostatku informací nebo neznalosti. Autor předkládá názory obou stran tohoto sporu a četba jeho knihy bude potěšením pro každého, kdo se zajímá o vědu. Její hlavní poselství je ale jasné: poučený člověk se nemá čeho bát. Kniha je doplněna množstvím komentářů českých vědců, kteří zasvěceně aplikují její závěry i pro české či středoevropské prostředí a doplňují výklad o další zajímavá a někdy i překvapivá fakta.
Objev podobné jako Chemie bez fobie - James Kennedy - e-kniha
Strašák jménem jídlo - Kristýna Volfová - e-kniha
eBook: Kniha o stravě a pohybu. Plná témat, jako je vztah k vlastní postavě a nízké sebevědomí. Pomůže vám najít cestu k lepšímu já. Tato kniha je průvodcem a zároveň pomocníkem v boji proti poruchám příjmu potravy, ale i nízkému sebevědomí. Autorka v ní popisuje vlastní zkušenosti s tímto psychickým onemocněním a dělí se o příběhy dalších lidí, kteří si jím prošli. Zaměřuje se na osobní rozvoj a věnuje se přístupu k vlastnímu já, osobním přáním týkajícím se vzhledu i životním snům. Kromě toho poskytuje praktické rady o stravě i pohybu a tipy na zdravé recepty, které navíc skvěle chutnají.
Objev podobné jako Strašák jménem jídlo - Kristýna Volfová - e-kniha
Fotografování jídla - Nicole S. Young - e-kniha
eBook: Potřebujete, aby jídlo na snímcích vypadalo stejně chutně jako ve skutečnosti? Rádi vaříte a chtěli byste své kulinární výtvory prezentovat atraktivněji? Publikujete blog o jídle, který byste rádi dostali na vyšší úroveň díky lepším fotografiím a účinnější obchodní strategii? Potom je tato kniha určena právě vám. Fotografka Nicole S. Young se ve své knize Fotografování jídla: od momentek ke skvělým snímkům zabývá všemi základními tématy, která při pořizování povedených fotografií jídla potřebujete znát. Poskytuje přehled klíčových fotografických principů, nabízí tipy ke stylizování jídla pomocí pomůcek, látek a stolních desek a prozrazuje postupy, jak fotografie vylepšit při následném zpracování v programu Adobe Lightroom. Druhé vydání originálu přináší kompletně nové obrázky a příklady, které doprovází aktuální návody, jak zajistit dobré osvětlení a kompozici. Autorka si všímá i vývoje oboru a mimo jiné například zmiňuje o bezzrcadlovkách. Díky této knize plné cenných informací: zvládnete fotografické základy kompozice, ostření, hloubky ostrosti a mnoha dalších faktorů, naučíte se vylepšovat své fotografie jídla profesionálními stylistickými technikami, najdete tipy týkající se různých typů osvětlení, včetně blesků a přirozeného světla, zorientujete se v sociálních sítích, na webu a jiných platformách online, které souvisejí s fotografováním jídla, zlepšíte vzhled svých snímků pomocí programu Adobe Lightroom, dostanete se „za scénu“ a projdete si celý proces vzniku dokonalých fotografií jídla v kapitole, která ukazuje kompletní postup přípravy výsledných záběrů. A když už ten snímek uděláte, pochlubte se jím!
Objev podobné jako Fotografování jídla - Nicole S. Young - e-kniha
Jídlo není nepřítel - Michala Jendruchová - e-kniha
eBook: Anorexie jako závažná porucha příjmu potravy je alarmujícím fenoménem dnešní doby, který si občas vybírá oběti na životě. Autorka knihy, novinářka Michala Jendruchová, která si sama peklem anorexie prošla, čtenářům předkládá autentické výpovědi lidí, kteří bojují s poruchou příjmu potravy, i vyjádření jejich blízkých. Vše doplňuje pohled psycholožky se specializací na PPP. Rádi bychom, aby tato kniha přinesla nemocným naději, že i z jejich situace existuje cesta ven. Zároveň může pomoci rodinám a blízkým pochopit postižené, jejich chování a myšlení -- ukáže, čeho se raději vyvarovat při komunikaci s nimi, na co naopak upozornit, čeho si všímat a tím jim třeba nakonec zachránit život.
Objev podobné jako Jídlo není nepřítel - Michala Jendruchová - e-kniha
Jídlo pro radost - Eva Ferrarová - e-kniha
eBook: Bez jídla se neobejdeme. Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici.
Objev podobné jako Jídlo pro radost - Eva Ferrarová - e-kniha
Jezte opravdové jídlo - Carlos Ríos - e-kniha
eBook: Kniha Jezte opravdové jídlo je odborně fundovaná a přitom pro laiky srozumitelná příručka shrnující východiska realfoodingového hnutí, jež usiluje o návrat přirozeně upravených, opravdových potravin do našeho každodenního jídelníčku.Autorův revoluční a někdy až podvratný pohled na nutriční vědy hází za hlavu řadu mýtů, které obestírají naše zažité představy o zdravém stravování. Jak rozpoznat opravdové jídlo od průmyslově upravených potravin, které se jako zdravé jen tváří? A jsou skutečně všechny zpracované potravinářské výrobky tak špatné? Jakými kritérii se při výběru potravin řídit?Knížka čtenáři nejen poodhalí odpovědi na tyto otázky, ale dá mu také nahlédnout pod pokličku jak potravinářského lobby, tak i marketingu. Díky jejich trikům je náš stůl v moderním, uspěchaném světě plný praktického jídla, o jehož skutečném přínosu pro zdraví však lze přinejmenším pochybovat.
Objev podobné jako Jezte opravdové jídlo - Carlos Ríos - e-kniha
Jídlem proti Alzheimerově chorobě - Cinzia Cuneo - e-kniha
eBook: Díky lékařským pokrokům dnes žijeme déle než kdy předtím, ale bohužel ne vždy v dobrém zdraví. Je možné zestárnout v dobré kondici a výrazně snížit riziko, že nás postihne Alzheimerova choroba? Odpověď zní ANO. Mnohé nedávné studie prokázaly, že je možné snížit riziko výskytu neurodegenerativních chorob o 30?až 50?% pouze změnou každodenních návyků, zejména stravování. To hraje hlavní roli při zpomalení úpadku kognitivních funkcí, hlavně díky určitým fytonutrientům, vitamínům a lipidům mořského původu. Tato kniha vám umožní sestavit si jídelníček, díky němuž vás mozek zůstane dlouho mladý. A jako bonus si náramně pochutnáte.
Objev podobné jako Jídlem proti Alzheimerově chorobě - Cinzia Cuneo - e-kniha
Nejoblíbenější jídla krále komiků - Pavel Holík - e-kniha
eBook: Kuchařka nejoblíbenějších jídel Vlasty Buriana je výjimečným souborem neopakovatelných kulinárních receptů. Kniha vychází v době, kdy v televizi, v novinách a už i v rozhlase vaří snad každý. Spoluautor knihy Pavel Holík je nejen mistrem kuchařem a vyhlášeným gastronomickým specialistou minimálně evropské úrovně, nýbrž je i spoluzakladatelem Společnosti Vlasty Buriana.Publikace obsahuje velké množství barevných fotografií.
Objev podobné jako Nejoblíbenější jídla krále komiků - Pavel Holík - e-kniha
Zdravý jídlo není nuda - Kateřina Pergnerová - e-kniha
eBook: Rádi si pochutnáte na výživném jídle, ale chcete si hlídat energetický příjem? Hledáte lahodná a živinami nabitá jídla? Plný talíř inspirace vám teď předá food blogerka Kateřina Pergnerová alias @bananecek. Ukáže vám, jak uspokojit chuťové pohárky, ale přitom „neprasit“. Z jejích receptů si navíc sestavíte jídelníček na celý den: čekají na vás snídaně, pomazánky, polévky, hlavní chody, saláty i dezerty. Krásné fotografie nabudí vaše smysly a jasné postupy vás krok za krokem dovedou k perfektním výsledkům.
Objev podobné jako Zdravý jídlo není nuda - Kateřina Pergnerová - e-kniha
Základy fyzikální chemie - Vladimír Kubíček, Alice Lázníčková - e-kniha
eBook: Třetí vydání učebního textu, určeného studentům oborů Farmacie a Zdravotnická bioanalytika na Farmaceutické fakultě UK. Neklade si za cíl seznámit čtenáře podrobně s celou šíří fyzikální chemie. Osahuje pouze některé kapitoly tohoto oboru, které mají posloužit jako základní znalosti při dalším studiu zejména analytické chemie a farmaceutické technologie. Obecné zákonitosti formulované fyzikální chemií lze samozřejmě využít i v dalších oborech. Fyzikální chemie tedy není pouhým mezioborem na pomezí fyziky a chemie, jde o samostatnou disciplínu, která používá fyzikální nástroje ke zkoumání chemických pochodů. Mnohé zákonitosti, které fyzikální chemie nachází, jsou platné i mimo oblast chemie.
Objev podobné jako Základy fyzikální chemie - Vladimír Kubíček, Alice Lázníčková - e-kniha
Svoboda v jídle jednou provždy - Melissa Hartwigová - e-kniha
eBook: Je pro vás jídlo zdrojem potěšení, nebo úzkostí a výčitek? Všichni víme, jak velký vliv má strava na naše zdraví, ale navzdory tomu podléháme sžíravým chutím a následným negativním pocitům. V knize Svoboda v jídle jednou provždy najdete účinné nástroje pro práci s vašimi návyky a zahájíte tak cestu za zdravým a udržitelným jídelníčkem.
Objev podobné jako Svoboda v jídle jednou provždy - Melissa Hartwigová - e-kniha
Neber to jídlo tak vážně - Kristýna Skalická - e-kniha
eBook: Kniha o zdravé výživě trošku jinak. S odlehčeným pohledem na jídlo a zdravý životní styl, v duchu názoru, že k životu je důležité mít nejen zdravé tělo, ale i zdravý rozum. Autorka vám ukáže potraviny, jejich jednotlivé složky, i jídla takzvaně nezdravá, a naučí vás dívat se na ně z pozitivního úhlu. Protože neexistuje špatná strava - je to vždy jen jídlo, které by nám mělo dělat radost. Nechybí ani pár zajímavých receptů. Autorka je nutriční koučka a zakladatelka instagramového projektu @tojidlo.
Objev podobné jako Neber to jídlo tak vážně - Kristýna Skalická - e-kniha
Jídlo na prvním místě - Dallas Hartwig, Melissa Hartwigová - e-kniha
eBook: Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. Druhé, aktualizované vydání z roku 2015.# Řekli o knize„Tuhle knihu budete milovat. Je v ní přesný poměr vědy a návodů.“– Robb Wolf, autor The Paleo Solution„Potřebujete-li pochopit, jak strava ovlivňuje vaše tělo a zdraví, nemohli jste si vybrat lepší knihu.“ – Petr Mára, bloger „Za mě tedy určitě nejvyšší hodnocení, nemám prostě co vytknout. Vše je podáno skvěle a (což hodně lidí také ocení) konečně česky!“– Metla, Paleodoupě.cz # Co se v knize dozvíteKniha Jídlo na prvním místě nabízí rozumnou a trvale udržitelnou cestu, jak už navždy změnit styl stravování a s ním i svůj život – a to nečekaným způsobem. Úspěch vám zaručí program Whole30, účinný třicetidenní nutriční restart Dallase a Melissy Hartwigových. Od roku 2009 jejich program pomohl desítkám tisíc lidí zhubnout, zlepšit kvalitu svého života a vybudovat si zdravější vztah k jídlu. Zároveň se jim zlepšila kvalita spánku, nálada i pocit ze sebe samých. Najednou měli větší životní elán, a co víc, mnoho z nich uvedlo, že se „zázračně“ zbavili celé škály nemocí a poruch – za pouhých 30 dní.cukrovka · vysoký cholesterol · vysoký tlak · obezita · akné · ekzém lupénka · kopřivka · astma · alergie · infekce dutin · migrény · pálení žáhy celiakie · Crohnova choroba · syndrom dráždivého tračníku · deprese sezónní afektivní porucha · poruchy příjmu potravy · ADHD endometrióza · neplodnost · artritida · lymská borelióza · snížená činnost štítné žlázy · fibromyalgieAutoři vám ukáží, proč mohou určité potraviny negativně ovlivnit to, jak vypadáte, jak se cítíte a jak žijete – i v ohledech, které by vás nikdy nenapadlo spojovat si s jídelníčkem. Navíc vám představí dlouhodobou strategii, jak dobře jíst, a nabídnou vám srozumitelný a podrobný akční plán, který vám pomůže nastavit si zdravý metabolismus, uzdravit trávicí trakt, zklidnit systémový zánět a vypořádat se s nezdravými chutěmi a návyky – a celkově se vztahem k jídlu.Kniha psaná se směsí vtipu, tvrdé lásky a zdravého rozumu v sobě spojuje nejnovější vědecké výzkumy a dlouhodobé zkušenosti autorů. Přináší příběhy těch, kteří program s úspěchem absolvovali, nákupního průvodce, návod pro plánování jídelníčku, recepty na lahodná jídla a rozsáhlý seznam materiálů ke studiu.Kniha je doplněna úchvatnými barevnými fotografiemi pokrmů.Jste to, co jí to, co jíte. # Více o knize a tématuNavštivte naše stránky o knize a Whole30, moderované zkušenou specialistkou na tento druh stravování. Můžete klást doplňující otázky a podělit se o své zkušenosti.http://jidlonaprvnimmiste.cz # Co se změnilo, aneb autoři vám vzkazují Pojďme rovnou k věci – obsah této verze knihy Jídlo na prvním místě je z 95 procent shodný s původním vydáním. Proč tedy s těmito změnami pět let po vydání původní verze Whole30 přicházíme? Nepřestáváme hledat vylepšení, díky kterým bude program Whole30 zdravější, bude se snáz dodržovat a bude mít pevnou vnitřní logiku. Nejvýznamnějšími změnami jsou následující: - Whole30 teď povoluje brambory – pořád si ale nemůžete dát hranolky ani chipsy. Brambory všeho druhu představují opravdové, na živiny bohaté jídlo. Původní vyloučení brambor bylo naše svévolné rozhodnutí, což jsme ostatně v pravidlech Whole30 naplno přiznávali. Nedali jsme bramborám stopku kvůli nedostatku vitamínů ani možnému škodlivému vlivu na trávení, ale protože je lidé mají rádi v podobě hranolků nebo chipsů, a takové chování nechceme v rámci programu podporovat. - Dále jsou v pořádku všechny druhy soli, včetně jodizované soli obsahující dextrózu. (Kuchyňskou sůl jste nejspíš beztak už konzumovali, takže tato změna není zase tak převratná.) Kdybychom v tomto bodě neudělali výjimku, nemohli byste si v oněch třiceti dnech dát vůbec nic konzervovaného ani jíst v restauraci! To není zrovna realistické, a kvůli návyku na cukr navíc nikdo nepolyká sůl, takže jsme se rozhodli se solí v programu vůbec nezabývat. - Nově jsme uspořádali postup při opětovném zavádění vybraných potravin do jídelníčku. - Jemně jsme doladili doporučení týkajících se výživových doplňků. - Opravy drobných chyb a překlepů.
Objev podobné jako Jídlo na prvním místě - Dallas Hartwig, Melissa Hartwigová - e-kniha
Děti vybíravé v jídle - Laura J. Seiverling, E. Keith Williams - e-kniha
eBook: Máte doma dítě vybíravé v jídle? Rádi byste rozšířili omezený jídelníček svého dítěte, ale nevíte, jak na to? Pak je tato kniha určena právě vám. Tato ucelená příručka je určena rodičům dětí vybíravých v jídle a postupy zde uvedené lze použít jak u dětí se speciálními vzdělávacími potřebami (jako např. s autismem, mentálním hendikepem), tak i u běžných dětí. Cílem je naučit děti jíst široký sortiment výživově hodnotných potravin. Kniha vychází z předpokladu, že pokud jsou děti motivované k tomu ochutnávat a sníst malé porce nových pokrmů a jsou k tomu vedeny opakovaně a s důsledností, naučí se daný pokrm přijímat, zahrnou ho do svého běžného jídelníčku a mnohdy si ho i oblíbí. Rady autorů, jak si poradit s vybíravostí v jídle u dětí jsou podloženy letitou praxí a doloženy případovými studiemi a odkazy na výzkumná data z této oblasti. Kniha ukazuje cestu, jak zlepšit rodinné stolování, popisuje faktory, které je třeba brát v úvahu při volbě vhodné intervence, a uvádí strategie, které lze použít, chceme-li upravit chování dítěte. Ve druhé části knihy představují autoři konkrétní strategie k obohacení dětského jídelníčku. Je zde krok po kroku vysvětleno, jak postupovat a jak danou strategii případně upravit na míru dítěti, aby rodiče byli ve svém snažení co nejúspěšnější. Rodiče si tak mohou zvolit takový postup, který nejlépe vyhovuje situaci v rodině. V závěru knihy najdou čtenáři formuláře ke sběru dat, zapisování odměn a jídel, a smlouvu o chování, kterou lze použít u starších dětí.
Objev podobné jako Děti vybíravé v jídle - Laura J. Seiverling, E. Keith Williams - e-kniha
Jak na domácnost bez chemie a jedů - Becky Rapinchuk - e-kniha
eBook: Zapomeňte na toxické čisticí prostředky a předražené „zelené“ produkty! Vše, co potřebujete k tomu, aby se vaše domácnost blýskala čistotou a voněla, je pár základních čistě přírodních surovin, které běžně používáte v kuchyni. V knize najdete 150 jednoduchých vyzkoušených receptů na čisticí prostředky, které opravdu fungují a díky nimž kompletně uklidíte celý svůj domov. Dozvíte se nejen to, jak si domácí čisticí prostředky vyrobit a jak je uchovávat, ale zároveň jak si úklid usnadnit a lépe zorganizovat. Díky této knížce vnesete do svého domova kousek přírody, spoustu vůně a čistoty, a to bez větší námahy a za málo peněz.
Objev podobné jako Jak na domácnost bez chemie a jedů - Becky Rapinchuk - e-kniha
Modelové otázky z chemie pro přijímací zkoušky - kolektiv autorů - e-kniha
eBook: Soubor modelových otázek je určen zájemcům o magisterské i bakalářské studium na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a slouží především k opakování poznatků získaných středoškolským studiem chemie. Zadání a tematika otázek určují rozsah požadovaných znalostí, které by měl uchazeč ovládat.
Objev podobné jako Modelové otázky z chemie pro přijímací zkoušky - kolektiv autorů - e-kniha
Farmaceutická chemie léčiv působících na autonomní nervový systém - Martin Doležal - e-kniha
eBook: Publikace podává přehled farmaceutické chemie léčiv ovlivňujících autonomní nervový systém, dále se zabývá problematikou léčiv ovlivňujících motorický systém, věnuje se léčivům blokujícím histaminové receptory a nakonec je připojena kapitola o léčivech s periferním blokováním nociceptivního systému. Každá kapitola je členěna na část úvodní se stručnou, avšak nezbytnou farmakologickou charakteristikou, další informace se týkají historického vývoje dané farmakoterapeutické skupiny. Těžištěm každé kapitoly je popis vztahů mezi strukturou a účinkem léčiv. Významnou součástí jsou chemické vzorce, uvedeny jsou i stručné charakteristiky v praxi používaných léčiv s jejich mezinárodními nechráněnými názvy, lékopisnými (Český lékopis 2005 a doplňky 2006 a 2007), chemickými (IUPAC) a nakonec i s nejvýznamnějšími chráněnými názvy. Publikace je určena studentům farmaceutických fakult a může být vhodnou příručkou pro farmaceuty a další odborníky, kteří se profesně zabývají moderními farmaky.
Objev podobné jako Farmaceutická chemie léčiv působících na autonomní nervový systém - Martin Doležal - e-kniha
Farmaceutická chemie léčiv působících na centrální nervový systém - Martin Doležal - e-kniha
eBook: Poslední vydání obdobného textu pocházejícího z autorského kolektivu hradecké farmaceutické fakulty, tj. Farmaceutické chemie léčiv ovlivňujících centrální nervový systém, vyšlo již v roce 1993. Za uplynulých dvacet let došlo ve většině skupin psychofarmak ke značným změnám, autoři se proto snažili popsat nové poznatky, zachytit vývojové trendy v jednotlivých farmakoterapeutických skupinách a především je zobecnit pomocí studia závislosti mezi chemickou strukturou a účinkem léčiv. Důraz byl kladen na chemické vzorce, které byly upraveny tak, aby byly zřetelné logické vztahy mezi jednotlivými léčivy, resp. jejich podobnost s cílovými neuromediátory. Pro úplnost je na konci jednotlivých kapitol uveden stručný přehled v praxi používaných léčiv s jejich INN názvy, lékopisnými (Český lékopis 2009 a doplňky), chemickými (IUPAC) a nakonec i příklady chráněných názvů léčivých přípravků (registrovaných v ČR do dubna 2013). Monografie je určena nejenom studentům farmaceutických fakult, může být vhodnou příručkou pro farmaceuty a další odborníky, kteří se profesně zabývají moderními farmaky. Druhý dotisk prvního vydání.
Objev podobné jako Farmaceutická chemie léčiv působících na centrální nervový systém - Martin Doležal - e-kniha
Alergeny na talíři: 14 nejvýznamnějších alergenních složek v jídle - Vitalia.cz - e-kniha
eBook: Počet lidí alergických na některé složky potravin roste. Vyústil až v povinnost výrobců a prodejců potravin a provozovatelů restaurací informovat o alergenech, které se nacházejí v jimi nabízených jídlech. Tato povinnost se týká čtrnácti skupin nejvýznamnějších alergenů, kterým se budeme podrobněji věnovat. Jak se alergie projevuje? Na co si dát pozor? A lze alergické reakci zabránit?
Objev podobné jako Alergeny na talíři: 14 nejvýznamnějších alergenních složek v jídle - Vitalia.cz - e-kniha
Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas - e-kniha
eBook: V sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel. Objevíte krásy a nástrahy tradiční arabské, italské i české kuchyně a kromě úryvků z deníku kuchaře na cestách se můžete těšit i na praxí prověřené poctivé recepty. Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!
Objev podobné jako Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Michal Hugo Hromas - e-kniha
Farmaceutická chemie léčiv působících na kardiovaskulární, trávicí a vylučovací systém - Martin Doležal - e-kniha
eBook: Poslední vydání obdobného textu pocházejícího z autorského kolektivu hradecké farmaceutické fakulty, tj. Farmaceutické chemie léčiv ovlivňujících kardiovaskulární, trávicí a vylučovací systém, vyšlo již v roce 2000. Za uplynulých více než dvacet let došlo ve většině farmakoterapeutických skupin ke značným změnám, autoři se proto snažili popsat nové poznatky, zachytit vývojové trendy v jednotlivých skupinách, a především je zobecnit pomocí studia závislosti mezi chemickou strukturou a účinkem léčiv. Důraz byl kladen na zřetelné logické vztahy mezi jednotlivými léčivy, resp. na jejich podobnost s cílovými mediátory. Pro úplnost je na konci jednotlivých kapitol uveden stručný přehled v praxi používaných léčiv s jejich INN názvy, lékopisnými, chemickými (IUPAC) a chráněnými názvy léčivých přípravků registrovaných v ČR do května 2021. Kniha je primárně určena studentům farmaceutických fakult, může však být užitečnou příručkou pro všechny odborníky, kteří se profesně zabývají moderními farmaky.
Objev podobné jako Farmaceutická chemie léčiv působících na kardiovaskulární, trávicí a vylučovací systém - Martin Doležal - e-kniha
Erotická košilka Julita ecru
Něžná košilka Julita Dkaren dekolt je potažený jemným tylem s květovaným vzorem pružná ramínka s běžnou regulací délky délka košilky těsně pod zadeček (závisí na výšce postavy)
Objev podobné jako Erotická košilka Julita ecru
Už - Mária Bátorová
Mária Bátorová je "dvojdomou autorkou". Ako literárna vedkyňa zaujala na začiatku 90. rokov prácami, ktoré sa zaoberali predtým tabuizovanými literárnovednými témami Biele miesta v slovenskej literatúre (1991, spoluautorka), Roky úzkosti a vzopätia (1992) a neskôr precíznou komparatívnou prácou J. C. Hronský a moderna. Mýtus a mytológia v literatúre (2000) prinášajúcou nové poznatky o väzbách medzi dielom J. C. Hronského a európskou literárnou modernou. Začiatkom 90. rokov sa Bátorová predstavila aj ako prozaička. V roku 1991 vydala novelu Zvony v kameni. Bátorovej prozaickou doménou sú jemné psychologické sondy do ženského sveta, tak ako ich poznáme z kníh Tíš (1996), Tell (1999) a Biele steny (2003). Mária Bátorová píše aj svoje prozaické knihy od počiatku tak, že kombinuje prozaický text - poviedky a novely s básňami. Poézia v prozaických knihách je paritne zastúpená a stojí buď v kontrapunktickom postavení k próze, alebo je v súlade s ňou a lyricky podčiarkuje prozaický text. Dokonca román Stred (2010) obsahuje dve básne. V roku 2008 vyšiel výber z poézie autorky pod názvom Púšte a oázy vo vydavateľstve Petrus. Tento raz predkladá autorka opäť projekt čisto poetický: Básnická zbierka Už sa skladá z troch oddielov predelených ilustráciou, v ktorých sú básne usporiadané zhruba podľa témy. Prvý oddiel obsahuje básne venované tým, ktorí už nežijú, druhý tvoria básne občiansko-spoločenské s motívmi sociálnymi a etickými, tretí oddiel tvoria básne intímnej reflexie. Samotný názov je zvolený trefne: "Už" je krátke slovo, ktoré má významový potenciál štartu a zároveň redukcie smrti. Medzi týmito entitami sa pohybuje rozsah významov v tejto zbierke. Obraz Vladimíra Popoviča, ktorý dizajnér knihy František Hříbal zobral ako podklad pre obálku básnickej knihy, spočíva na motíve tancujúcich postáv, ktoré sa pohybujú v kruhu a pripomínajú večný kolobeh života.
Objev podobné jako Už - Mária Bátorová
Dámská crossbody kabelka Tamaris Julita - červená
Elegantní crossbody značky Tamaris! Představujeme Vám crossbody kabelku značky Tamaris. Kabelka se zapíná pomocí zipu a druku. Je rozdělena na dvě části. Vnitřní prostor je podšity světlou látkou s logem značky a najdete v něm jednu otevřenou kapsičku na umístění mobilního telefonu a kapsičku na zip. Další kapsu na zip najdete na přední i zadní straně kabelky. Nedílnou součástí kabelky je nastavitelný popruh přes rameno. Dopřejte si opravdu originální kabelku z nejnovější kolekce značky Tamaris.
Objev podobné jako Dámská crossbody kabelka Tamaris Julita - červená
Jídlo: Malá kniha o rychlém jídle (978-80-87998-03-8)
Kniha - autor Nigel Slater, 464 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nigel Slater: JÍDLO Někdy vaříme čistě pro radost z této činnosti, známe původ našich ingrediencí, vybíráme je s velkou péčí a dlouho přemýšlíme, než se s nimi vydáme na cestu z obchodu na talíř. Hledáme dokonalý recept a nespěcháme na něj. S láskou připravujeme večeři krok za krokem. Přijdou i chvíle, kdy chceme pojmout celou záležitost ještě seriózněji. Seznamujeme se s lidmi, kteří vyprodukovali ingredience, a pokud máme prostor, vypěstujeme si některé i sami. Chceme o nich přemýšlet, diskutovat, možná i psát a fotografovat je. Ale občas se prostě chceme najíst. Tato knížka je pro zmíněné okamžiky. Dny, kdy máme na vaření sotva hodinu. Období, kdy chceme prostě mít na sklonku dne na talíři něco chutného. Právě proto jsem napsal tuto knihu a proto její podtitulek zní Malá kniha o rychlém jídle. Jde o soubor receptů na jídla, která můžete mít na stole maximálně do jedné hodiny.
Objev podobné jako Jídlo: Malá kniha o rychlém jídle (978-80-87998-03-8)
Komplexnosť tvorivosti - Mária Bátorová
Zborník esejí, štúdií, článkov, recenzí a rozhovorov k životnému jubileu poprednej slovenskej prozaičke, poetke a literárnej vedkyne. Čitateľ v knihe nájde príspevky od spisovateľov, literárnych kritikov vedcov a osobností zo Slovenska aj zo zahraničia (A. Hykisch, A. Baláž, E. Farkašová, T. Žilka, A. Heribanová, P. Taussig, I. Kamenec, A. Mašková, A. Mehta, L. Richter, B. Šikula a i.) a bohatú obrazovú prílohu. Zborník vydalo vydavateľstvo Veda v spolupráci s Ústavom svetovej literatúry SAV a Slovenským centrom PEN.
Objev podobné jako Komplexnosť tvorivosti - Mária Bátorová
Výživná kniha o jídle - Karolína Fourová
Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové, inženýrky v oboru výživy a kvality potravin, navazuje na úspěšný bestseller Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Kniha vás bezpečně provede nekonečnou galaxií surovin a odpoví vám na všechny otázky, které vás ve spojitosti s jídlem kdy napadly. Pomůže vám nahlížet na potraviny z hlediska výživy i kvality a naučí vás to nejdůležitější – správně je skladovat a pracovat s nimi v kuchyni. A aby vás alchymie se šlehacími metlami a vařečkou bavila hned od začátku, najdete v knize 50 jednoduchých a neprůstřelných receptů z autorčiny kuchyně.
Objev podobné jako Výživná kniha o jídle - Karolína Fourová
Moment na moment - Mária Bátorová
Mária Bátorová, Významná slovenská spisovateľka, je mnohorozmerná autorka, ktorá sa okrem vedeckej práce ( deväť monografií a tabuizovaných autoroch) venuje všetkým žánrom beletrie a publicistiky ako aj v pedagogickej činnosti. Knižne však mohla publikovať až po roku 1989. Od počiatku kombinovala vo svojej tvorbe básne a poviedky. Básnická zbierka Moment na Moment vznikla v čase koronavírusu a jej jej desiatou beletristickou knihou. Je členkou domácich a zahraničných spoločností, zakladateľskou a vedúcou osobnosťou. Je držiteľkou mnohých domácich a zahraničných ocenení, jej diela boli preložené do sedemnástich jazykov.
Objev podobné jako Moment na moment - Mária Bátorová
Púšte a oázy - Mária Bátorová
Známa prozaička, literárna vedkyňa a esejistka zaradila do tejto básnickej zbierky výber zo svojich básní, ktoré vznikali od 70. rokov minulého storočia. Sú to zrelé texty múdrej ženy obdarenej empatiou a originálnou obraznosťou. Kniha je ilustrovaná kresbami J. Jankoviča. Knihu vydalo vydavateľstvo Petrus.
Objev podobné jako Púšte a oázy - Mária Bátorová
Medzi ideálom a ničotou - Mária Bátorová
Zbierka publicistických útvarov poprednej literárnej vedkyne, komparatistky, pedagogičky a publicistky predstavuje nielen kvantitatívny, ale aj kvalitatívny príspevok k spoločenskému a kultúrnemu zmapovaniu súčasnosti. Jednotlivé štylistické celky sa zameriavajú na rozličné aspekty, spoločenské javy, teritoriálno-historické zvláštnosti a zaujímavým štýlom odkrývajú hĺbku nosnej témy. Čitateľsky atraktívne sú najmä eseje, ktoré informačne rozširuje rozhľad čitateľa. Spomeňme esej Nitraua, ktorá cez plátno romantickej prechádzky starobylou Nitrou preniká do hĺbky histórie tohto územia. Okrem esejí zbierka zahŕňa trefné fejtóny, úderné úvodníky, zaujímavé rozhovory, ale aj recenzie z oblasti kultúry: posúdenia kníh, divadelných predstavení, výstav a filmových predstavení. Tieto žánre sú spoločenským vkladom do zaznamenania kultúrnych podujatí, čím sa tieto umelecké počiny informačne zvečňujú nielen pre súčasníkov, ale aj nasledujúce generácie čitateľov. Kniha je určená odborným i laickým záujemcom o umenovednú literatúru a žurnalistiku, ako aj milovníkom informačne zaujímavej literatúry faktu a esejistiky z kultúrno-spoločenského prostredia.
Objev podobné jako Medzi ideálom a ničotou - Mária Bátorová
Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete - Karolína Fourová
Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelníka je složité se v džungli protichůdných doporučení orientovat a rozpoznat, co je pravda a co už je za hranicí zdravého rozumu. Detoxikační kúry, drastické diety, extrémní výživové směry, polopravdy ohledně výživy dětí. To vše může ovlivnit lidské zdraví i psychiku na mnohem delší dobu, než si řada z nás vůbec dovede představit. Pod záplavou jednoduchých řešení, které moderní doba přináší, se lidé přestávají spoléhat sami na sebe, vytrácí se selský rozum a kritické myšlení. Kniha Karolíny Fourové, odbornice na výživu a kvalitu potravin a úspěšné blogerky (ocenění FOOD BLOG ROKU v roce 2019 v kategorii PŘÍNOS a v roce 2020 v kategoriích PŘÍNOS a INSTA FOOD a 2. místo hlavní kategorie), vám pomůže pochopit základní principy stravování, představí jednotlivé složky výživy a jejich úkol v lidském organismu. Naučíte se správně nakupovat a dostanete odpověď na většinu otázek o jídle a potravinách, které vás kdy napadly. A abyste se v té zdravé stravě neztratili hned na začátku, najdete v knize i 40 autorčiných nejoblíbenějších receptů, které vám cestu usnadní. Dobře se bavte a jezte chytře!
Objev podobné jako Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete - Karolína Fourová
Výživná kniha o jídle (978-80-242-8229-9)
Kniha - autor Karolína Fourová, 320 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové, inženýrky v oboru výživy a kvality potravin, navazuje na úspěšný bestseller Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Kniha vás bezpečně provede nekonečnou galaxií surovin a odpoví vám na všechny otázky, které vás ve spojitosti s jídlem kdy napadly. Pomůže vám nahlížet na potraviny z hlediska výživy i kvality a naučí vás to nejdůležitější – správně je skladovat a pracovat s nimi v kuchyni. A aby vás alchymie se šlehacími metlami a vařečkou bavila hned od začátku, najdete v knize 50 jednoduchých a neprůstřelných receptů z autorčiny kuchyně.
Objev podobné jako Výživná kniha o jídle (978-80-242-8229-9)
Náš malý raj - Marianne Kaurinová, Zuzana Bátorová Vahančíková
Vrúcny a presvedčivý príbeh o priateľstve, prvej láske a sociálnych sieťach>/b> „Niečo sa musí stať. Pretože toto je najhoršia dovolenka pri Stredozemnom mori, akú som kedy zažila. A to som tam ani nikdy nebola,“ premýšľa Ina, hlavná hrdinka tohto príbehu.Posledný deň školského roka, vytúžené prázdniny za dverami. Učiteľka sa lúči s deťmi, všetci sa predháňajú, aby sa pochválili, kam sa s rodinou vyberú na letnú dovolenku. Ina nečakala, že sa leto pre ňu začne tak katastrofálne. Mama totiž nemá peniaze, aby mohli niekam odcestovať. Vymyslí si cestu k Stredozemnému moru, z internetu sťahuje fotografie z južných dovolenkových rajov a vešia ich na sociálne siete, aby nezaostala za spolužiakmi.V skutočnosti sa však skrýva doma, v komplexe lacných sociálnych bytov, kým ju neobjaví jej nový spolužiak Vilmer a leto nenaberie nečakaný spád.Náš malý raj je dobrodružným príbehom dvoch detí zo sociálne slabšieho prostredia. Aby unikli zo smutného a nie vždy fungujúceho sveta dospelých, vďaka fantázii si vybudujú malé prázdninové letovisko, kde spolu trávia čas. Je však jasné, že nepotrvá dlho a kamarátky Inino klamstvo odhalia. Ako na to Ina zareaguje?Autorka citlivo rozpráva viacvrstvový príbeh o chudobe a vylúčení, ale aj o sile a význame priateľstva.
Objev podobné jako Náš malý raj - Marianne Kaurinová, Zuzana Bátorová Vahančíková
Slovenská literárna moderna v spektre svetovej moderny - Mária Bátorová
Publikácia Slovenská literárna moderna v spektre svetovej moderny (Jozef Cíger Hronský) prináša najnovší, modernými metódami spracovaný výskum, ktorý sa v posledných dvadsiatich rokoch realizoval na pôde SAV, ale aj jeho popularizáciu vo forme esejistických žánrov, recenzií a malej javiskovej formy. Bázu výskumu tvorí žánrovo mnohodimenzionálne dielo Jozefa Cígera Hronského, dvojdomého autora a mnohostrannej osobnosti literárneho a kultúrneho života na Slovensku v prvej polovici 20. storočia.
Objev podobné jako Slovenská literárna moderna v spektre svetovej moderny - Mária Bátorová
Kniha Chemie II s komentářem pro učitele (80-7230-035-0)
Kniha - autor Ivo Kargen; Danuše Pečová; Pavel Peč, 72 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Komentovaná verze učebnice Chemie II pro učitele obsahuje návrh časového a tematického plánu, barevně odlišené metodické poznámky, tipy na další literaturu, internetové odkazy – tedy aparát, na nějž už jsou pedagogové z tohoto modelu učebnicových kompletů Prodosu zvyklí. Zajisté nemůžeme mluvit o vyčerpávající metodické podpoře, přesto zde učitel nalezne mnoho důležitých informací i inspirativních nápadů.
Objev podobné jako Kniha Chemie II s komentářem pro učitele (80-7230-035-0)
Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete (978-80-242-7157-6)
Kniha Kniha Karolíny Fourové, odbornice na výživu a kvalitu potravin a úspěšné blogerky, 200 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Dobře se bavte a nejezte blbě! Kniha Karolíny Fourové, odbornice na výživu a kvalitu potravin a úspěšné blogerkyVýživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelníka je složité se v džungli protichůdných doporučení orientovat a rozpoznat, co je pravda a co už je za hranicí zdravého rozumu.Detoxikační kůry, drastické diety, extrémní výživové směry, polopravdy ohledně výživy dětí. To vše může ovlivnit lidské zdraví i psychiku na mnohem delší dobu, než si řada z nás vůbec dovede představit. Pod záplavou jednoduchých řešení, které moderní doba přináší, se lidé přestávají spoléhat sami na sebe, vytrácí se selský rozum a kritické myšlení.Kniha Karolíny Fourové, odbornice...
Objev podobné jako Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete (978-80-242-7157-6)
Na celý život, Kniha plná opravdového jídla a zdraví - Luňáčková Michaela
Pokud se zajímáte o kvalitní stravování a zdravý životní styl kniha Na celý život nesmí chybět ve vaší knihovně. Srozumitelně vám odpoví na otázky, jak si obojí udržet dlouhodobě a co vše se skrývá za slovy skutečná zdravotní prevence. 100 receptů připravených z opravdových surovin vás naučí vařit rychle, chutně a efektivně. Autorka vás provede fermentační praxí, vysvětlí důležitost kvality, sezónnosti a lokálnosti potravin pro naše zdraví a zaměří se také na téma dětské stravy. Vydejte se společně s touto knihou na cestu ke svému pevnému zdraví.
Objev podobné jako Na celý život, Kniha plná opravdového jídla a zdraví - Luňáčková Michaela
Kniha bolesti - e-kniha
eBook: To nejlepší z českého a slovenského pochmurného undegroundu Povídky v této knize spojuje jeden ústřední motiv – bolest. Bolest, ať už tělesná nebo duševní, je zároveň ústředním motivem našeho života. Ten se odehrává ve stínu utrpení; ať už tajemně tichého, anebo mučivě burácejícího. Hrdinové příběhů v této knize by o tom mohli vyprávět. Sám si ty příběhy poslechneš, milý čtenáři, ale jen pod podmínkou, že se odvážíš obrátit list a vstoupit na území, kde krutě vládne bolest a hrůza. Na cestu tě vyprovodí Martin Moudrý, Jiří W. Procházka, Dušan D. Fabian, Hanina Veselá, Marja Holecyová, Milan Petrák, František Jirka, Janko Iša, Anna Šochová, Daniel Tučka a Mark E.Pocha, který knihu taky sestavil.
Objev podobné jako Kniha bolesti - e-kniha
Získejte z e-knih trojnásobek užitku - rychločtení e-knih - David Gruber - e-kniha
eBook: Bez této e-knihy jste jen standardním čtenářem naučných e-knih. S touto e-knihou má pro vás každá dosavadní i další pořízená naučná e-kniha libovolné tématiky třikrát vyšší hodnotu. Mnohem lépe si budete umět vybírat e-knihy ke čtení a studování. Příjemným překvapením může být i kapitola o lepším čtení a prožívání beletristických e-knih, kde je ovšem jakékoliv usilovné zrychlování vyloučeno. Tato e-kniha má tedy dvojí význam: Jednak sama o sobě, pro váš osobní rozvoj, jednak jako pomůcka k jakékoliv další e-knize, zejména naučné, kterou si pořídíte. Jednou koupíte, mnohokrát využijete. Z obsahu: E-knihy jsou zde Ekonomie učení Nakolik se tato e-kniha týká naučných témat a nakolik beletrie? Konkrétní příklad o propojení a prolínání Fáze těžení z e-knih Před prvním čtením Výběr e-knihy aneb Co vyčteme z řádků i mezi řádky Vybírat ke koupi podle autora nebo podle tématiky? Výběr podle autora Výběr podle tématiky Příklad na návaznost témat Máte vybráno téma e-knihy? Co tedy dále? První čtení e-knihy Pět stylů čtení klasických knih a e-knih Praktické způsoby čtení knih Orientační čtení – skipping Název, popřípadě podtitul Autor Tiráž Úvod a závěr Nadpisy kapitol, mezititulky kapitol Pasáže tučné, popřípadě kurzívové Dvojtečky, vykřičníky, otazníky, úvozovky Začátky a konce odstavců Shrnutí v úvodech a na koncích kapitol Celkový závěr Kontrolní otázky za kapitolami Grafy, schémata, tabulky Poznámky pod čarou Rejstříky Seznam literatury Informace na klopách obálky a v bezprostředním blízkosti přední i zadní strany obálky Pokračování kapitoly o skippingu Kurzorické čtení – scanning Selektivní čtení – skimming Rychlostudium e-knih Diskuse s jinými lidmi o přečteném a nastudovaném Jak často opakovat, jak často si pustit e-knihu znovu Kapitola k lepšímu vytěžení z beletristických e-knih
Objev podobné jako Získejte z e-knih trojnásobek užitku - rychločtení e-knih - David Gruber - e-kniha
Velká kniha anekdot - e-kniha
eBook: Co je vtipnější a zábavnější než dobrý vtip? Dva dobré vtipy. A co je ještě vtipnější a zábavnější než dva dobré vtipy? Nevíte? No přece... VELKÁ KNIHA ANEKDOT, která obsahuje více než 2000 těch nejlepších vtipů!
Objev podobné jako Velká kniha anekdot - e-kniha
Kniha dní - Patti Smith - e-kniha
eBook: Osobitá a dojemná kniha od autorky titulů Just Kids a M Train obsahuje na 365 fotografií a zamyšlení, jež dokládají jedinečnou estetiku Patti Smith. Inspirací pro vznik tohoto díla byl autorčin populární profil na Instagramu. V roce 2018 zveřejnila na této sociální síti první snímek. Pod obrázkem byla krátká zpráva: "Zdravím všechny." Patti Smith, která dříve fotila na polaroid, začala na Instagram přidávat fotky z mobilu, na nichž se objevují děti, topení, boty nebo její habešská kočka Cairo. Sledující těmto miniaturním vhledům do autorčina světa ihned propadli, ať už se jednalo o záběry kávy, rozečtených knih, obrázky z hudebních turné, železničních stanic a zapadlých kaváren nebo o náhrobky jejích hrdinů - Williama Blakea, Dylana Thomase, Sylvie Plathové, Simone Weilové či Alberta Camuse. Po nějaké době tak vznikl ucelený příběh o životě zasvěceném umění, který si získal více než milion sledujících. Kniha také obsahuje staré fotografie, které nejsou k vidění nikde jinde - perly jako dar k výročí, matčina klíčenka či manželova kytara Mosrite. Svůj notes má Patti Smith vždycky po ruce, aby v rozmanitých a zároveň intimních zápisech mohla čtenářům poskytnout zprávy o svých cestách po celém světě. Kniha dní a 365 fotografií, jež obsahuje, nabízí jedinečný způsob, jak nahlédnout do velké mysli vizionářky, básnířky, spisovatelky, umělkyně. Je plná naděje, žalu i hravosti, a proto může být inspirativním dílem pro dnešní nejistou dobu.
Objev podobné jako Kniha dní - Patti Smith - e-kniha
Kniha přívlače. - Václav Fikar - e-kniha
eBook: Jedinečná publikace o lovu dravých ryb přívlačí patří mezi nejkomplexnější knihy, které se nejen u nás, ale i v celé Evropě v posledních třiceti letech objevily. Její autor Václav Fikar, mezinárodně známý odborník, publicista a autor mnoha knih s rybářskou tematikou, v ní na základě osobních dlouholetých zkušeností fundovaně, ale přitom čtivě vysvětluje principy a osvědčené postupy a pomůcky této jedinečné rybářské disciplíny. Po základním rozdělení přívlače se velmi podrobně a systematicky zabývá zásadními nástroji rybářova úspěchu – umělými nástrahami, a představuje celou škálu woblerů, rotačních třpytek, plandavek, marmyšek, gumových nástrah a jigstreamerů. Poskytuje užitečné rady, jak důležité je zvolit správný tvar a barvu pro tu kterou příležitost a rybu, jež dokládá cennými příklady ze své rybářské praxe. Důraz klade i na výběr odpovídajícího prutu a vlasce. Velkou pozornost věnuje i popisu vod, kde se různé druhy dravých ryb vyskytují, a vlivu počasí na úspěšnost lovu. Zásadní část publikace představuje portréty jednotlivých rybích predátorů – okouna, candáta, bolena, jelce, sumce a štiky, i techniky a nástrahy, které povedou k jejich úspěšnému lovu. Kniha vyniká atraktivním grafickým zpracováním a množstvím výjimečných barevných fotografií názorně ilustrujících zasvěcený výklad.
Objev podobné jako Kniha přívlače. - Václav Fikar - e-kniha
Kniha noci - Holly Black - e-kniha
eBook: Ve světě Charlie Hallové je možné manipulovat se stíny - pro zábavu, pro zkrášlení, ale taky aby člověk získal moc a vliv. Je možné změnit něčí city i vzpomínky, ale práce se stíny má svou cenu a může vám z života ukrást mnohé. Ve stínech se skrývá ta část vašeho já, kterou chcete udržet pod pokličkou, doprovází vás na každém kroku... a někdy má i svůj vlastní život. Charlie je podfukářka a zlodějka, pracuje taky jako barmanka a snaží se vyhýbat nebezpečnému prostředí ilegálního kupčení se stíny. Ale když se jí do života vrátí děsivá postava z minulosti, Charliina přítomnost se promění v chaos a její budoucnost je přinejlepším nejistá. Přinejhorším právě přestala existovat...
Objev podobné jako Kniha noci - Holly Black - e-kniha
Archa knih - Jan Tománek - e-kniha
eBook: Skutečná pravda se skrývá mezi řádky Jednotvárný a poklidný život v malé komunitě se zdá být zcela idylický. Všichni žijí v souladu s přírodou a Bohem, který je chrání před tím, co číhá za branami vesnice. Ale přesto vše není takové, jaké se na první pohled zdá, a někdo začíná pokládat nepříjemné otázky…
Objev podobné jako Archa knih - Jan Tománek - e-kniha
Podívejte se také
- Stagg SMD3 E (SMD3 E)
- Stagg SMD1 E (SMD1 E)
- Fieldmann FZN 6005-E (FZN6005-E)
- Fieldmann FDU 2003-E (FDU2003-E)
- Fieldmann FZS 2050-E (FZS2050-E)
- Fieldmann FDB 2004-E (FDB2004-E)
- Fieldmann FZS 2002-E (FZS2002-E)
- Kniha Vaginální vedení porodu koncem pánevním: Porodnictví krok za krokem 4 (978-80-7345-480-7)
- e class
- e flor
- Syndrom E
- Stagg SML3/16P8PS E (SML3/16P8PS E)
- FIELDMANN FZF 4050-E (FZF 4050-E)
- FIELDMANN FDPO 201050-E (FDPO 201050-E)
- Stagg SYC3/MPS2P E (SYC3/MPS2P E)
- Stagg SYC3/PS2CM E (SYC3/PS2CM E)
- Ritter RGS3-E/BDT (RGS3-E/BDT)
- FIELDMANN FDPP 200705-E (FDPP 200705-E)
- FIELDMANN FZR 2035-E (FZR 2035-E)
- Fieldmann FDU 201001-E (FDU 201001-E)
- MPM Mode E W02M.11267.E (368403)
- Fieldmann FZR 9017-E (FZR 9017-E)