Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz

Vaříme bez soli: Recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-471-8)

Kniha - autor Miroslav Légl, 416 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Nechcete nebo nemůžete solit? Rádi byste omezili slaná jídla ve svém jídelníčku? Naše strava je nositelem řady přebytků a balastu, které narušují fungování lidského organismu a poškozují tělesné orgány. Jedním z významných negativních činitelů je ohromující nadbytek soli, již potravou tělu dlouhodobě dodáváme. Tato kniha je sestavena tak, aby mohla být významným pomocníkem pro zkušené kuchaře i pro ty, kteří s kuchařským uměním začínají. Populární formou, a přitom velmi názorně a systematicky podává způsoby přípravy teplých pokrmů bez použití soli a solených polotovarů, a to nejen v domácích podmínkách. Obsahuje dokonalé praktické informace a více než 900 konkrétních kuchařských receptů pro ty, kteří musí nebo chtějí solení výrazně omezit. Je zároveň určena lidem, pro něž je příprava pokrmů s výrazným omezením nebo úplným vyloučením soli - včetně té, jež se skrývá v průmyslových...

Podívejte se také Vědomé zdraví: Praktické rady, návody, prostředky a postupy (978-80-7281-539-5)

cena 311.0 Kč
Detail

Vaříme bez soli - Recepty a postupy přípravy teplých pokrmů - Légl Miroslav

Nechcete nebo nemůžete solit? Rádi byste omezili slaná jídla ve svém jídelníčku? Naše strava je nositelem řady přebytků a balastu, které narušují fungování lidského organismu a poškozují tělesné orgány. Jedním z významných negativních činitelů je ohromující nadbytek soli, již potravou tělu dlouhodobě dodáváme. Tato kniha je sestavena tak, aby mohla být významným pomocníkem pro zkušené kuchaře i pro ty, kteří s kuchařským uměním začínají. Populární formou, a přitom velmi názorně a systematicky podávázpůsoby přípravy teplých pokrmů bez použití soli a solených polotovarů, a to nejen v domácích podmínkách. Obsahuje dokonalé praktické informace a více než 900 konkrétních kuchařských receptů pro ty, kteří musí nebo chtějí solení výrazně omezit. Je zároveň určena lidem, pro něž je příprava pokrmů s výrazným omezením nebo úplným vyloučením soli – včetně té, jež se skrývá v průmyslových produktech – novinkou a projevem životního stylu, snahou o zlepšení stravitelnosti potravy a aktuálního i dlouhodobého zdravotního stavu, a tím i celkové kvality života.

Podívejte se také Tučné superpotraviny a oleje (978-80-7281-512-8)

cena 357.0 Kč
Detail

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie: Recepty a postupy přípravy teplých pokrmů (978-80-7281-495-4)

Kniha - autor Miroslav Légl, 364 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných, s pečlivě popsaným technologickým postupem vylučujícím sodíkovou zátěž, stejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který mění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav. Kniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii, od Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od tradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně dostupných, obyčejných surovin. Společně s publikací Vaříme bez soli si klade za cíl stát se návodem ke změně osobního výživového stylu člověka, který má zájem o své zdraví a kvalitu života. Je určena...

Podívejte se také Život bez zánětu: Superpotraviny, koření a byliny (978-80-7281-545-6)

cena 303.0 Kč
Detail

Vědomé zdraví: Praktické rady, návody, prostředky a postupy (978-80-7281-539-5)

Kniha - 184 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha nabízí originální komplexní návod na sebeuzdravení. Obsahuje diagnostické metody, podle kterých zjistíte vaše aktuálně slabé místo. Nabízí také terapeutické postupy vycházející z reflexní terapie a akupresury a najdete v ní i nejmodernější pojetí ve formě kvantového přístupu, který výrazně urychluje procesy hojení a sebeuzdravení. Kromě toho publikace vysvětluje psychosomatické souvislosti a nabízí doporučené pohybové aktivity i systém stravování. Knihu nemusíte číst systematicky, a když vás trápí konkrétní zdravotní problém, můžete jej vyhledat a jednoduše najít rady a návody ke znovunastolení zdraví. Pokud vás ale téma sebeléčení a sebeuzdravování zaujme hlouběji, je ideální prostudovat ji celou, pochopit souvislosti mezi jednotlivými potížemi a problémy, příliš neřešit příznaky, ale najít a odstranit příčinu.

Objev podobné jako Vědomé zdraví: Praktické rady, návody, prostředky a postupy (978-80-7281-539-5)

cena 209.0 Kč
Detail

Receptury teplých pokrmů 8.v (978-80-904093-4-7)

Kniha - autor Jaroslav Runštuk, česky, pevná bez přebalu lesklá Aktuální 8. přepracované vydání souboru "Receptury teplých pokrmů" - Jaroslav Runštuk a kol., které téměř na 600 stranách představuje tradiční i moderní pokrmy především české kuchyně. Obsahuje rovněž přehled aktualizovaných legislativních a hygienických předpisů, kapitolu "NOVÉ RECEPTURY", která odráží moderní trendy naší gastronomie. Dále je do publikace zařazena informace o ALERGENECH, seznam alergenů a další povinnosti podnikatelů, jak o nich informovat zákazníky. K problematice alergenů je uvedeno i sdělení UI SZPI. Dále jsou uváděny i výtěžnosti u vybraných surovin při přípravě pokrmů s pomocí moderních technologických zařízení - konvektomatů. Vlastník publikace má možnost na webových stránkách www.receptury.com, získat další bohaté informace, které slouží pro lepší orientaci především vedoucím provozním zaměstnancům, studentům a žákům odborných škol. Při tvorbě jídelních lístků je...

Objev podobné jako Receptury teplých pokrmů 8.v (978-80-904093-4-7)

cena 439.0 Kč
Detail

Asijská kuchyně: 70 receptů na přípravu oblíbených pokrmů (978-80-276-0580-4)

Kniha - autor Emily Calderová, 144 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jídlo východní a jihovýchodní Asie patří mezi nejčerstvější, nejbarevnější a nejchutnější na světě. Je nejenom zdravé a překypující chutí, ale také rozmanité. Hustě zalidněné oblasti nabízejí jedinečné kuchyně, například thajskou, vietnamskou, japonskou a korejskou. Díky zeměpisným a historickým vlivům se některé pokrmy objevují mírně pozměněné v různých částech této oblasti. Užijte si kouzlo Asie u vás doma s recepty na dobroty od malých chuťovek, přes polévky po syté jídlo z misky a lákavé větší pokrmy či dezerty. Nechte se inspirovat. Vyzkoušejte třeba čínské smažené taštičky, sašimi z tuňáka a lososa, asijská karamelová křidélka, polévku pho s hovězím masem a pepřem, singapurské nudle, kuřecí pad thai, thajské zelené květákové karí, asijské dušené hovězí s pak čoi, lososa s ořechovou krustou, křupavou pečenou kachnu s asijským salátem nebo hongkongské vaječné koláčky.

Objev podobné jako Asijská kuchyně: 70 receptů na přípravu oblíbených pokrmů (978-80-276-0580-4)

cena 399.0 Kč
Detail

Strategie a postupy v sociální práci (978-80-262-1952-1)

Kniha - autor Oldřich Matoušek, 528 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha přináší ucelený přehled oborových přístupů užívaných v současné sociální práci. Jejich praktická aplikace je pak dokumentována na názorných kazuistikách, jednotlivá hesla jsou logicky členěna do tematických oddílů. Jedinečnost publikace spočívá i v rozsáhlé autorské základně, díky níž se na jednom místě potkávají texty předních teoretiků i praktiků sociální práce, čímž vzniká původní dílo na rozhraní teorie a praxe. Důležitým impulzem pro vznik knihy byl výzkum, který proběhl v letech 2018–2021 pod názvem „Profesionalizace sociální práce“ a jehož výstupem byl i soubor profesiogramů obsahující činnosti, které sociální pracovníci vykonávají na jednotlivých typech pracovních pozic. Použité členění strategií a postupů používaných v sociální práci chce s tímto přehledem faktických činností českých sociálních pracovníků korespondovat. Kniha je proto určena jak akademikům a výzkumníkům,...

Objev podobné jako Strategie a postupy v sociální práci (978-80-262-1952-1)

cena 599.0 Kč
Detail

Základní principy a postupy v účetnictví (978-80-7598-928-4)

Kniha - autor Miroslava Vlčková, 156 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Cílem publikace „Základní principy a postupy v účetnictví“ je poskytnout čtenářům komplexní pohled na problematiku účetnictví z hlediska zákona o účetnictví, vyhlášky č. 500/2002 Sb. a Českých účetních standardů pro podnikatele. Předkládaná publikace se nesnaží pouze o strohý popis účetních metod, zásad, principů a postupů, ale i o vysvětlení jejich obsahu, vypovídací schopnosti účetních výkazů i celého účetního systému. Účetnictví jako celek totiž v praxi neznamená pouhé zaúčtování účetních případů na správné účty a správné strany účtů, ale především pochopení vzájemných vazeb a dopadů hospodářských operací do celého účetního systému. Ing. Miroslava Vlčková, Ph.D. působí na Katedře účetnictví a financí na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Vede zde kurzy Základy účetnictví, Manažerské účetnictví a Účetnictví obchodu, a to jak v českém, tak v anglickém jazyce. Praxi...

Objev podobné jako Základní principy a postupy v účetnictví (978-80-7598-928-4)

cena 355.0 Kč
Detail

Moje nejlepší recepty (978-80-7281-482-4)

Kniha - autor Lenka H. Kořínková, 312 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Slavná herečka a oblíbená autorka změnila díky svému originálnímu stravovacímu systému životy tisícům lidí a její dieta se stala pojmem... Nyní přichází s novou knihou svých nejlepších receptů vybraných ze všech jejích kuchařských knih - a že jich nebylo málo. V knize najdete rovněž manuál metody stravování podle Lenky Kořínkové S.P.L.K. ve zkratce a sestavená menu. „Mnozí lidé si stále myslí, že udržet si štíhlost a zdraví a přitom jíst hodně a chutně „není přece tak jednoduché. Ale věci jsou zcela jednoduché, to jen my lidé si je často komplikujeme, mnohdy úplně zbytečně. Užijte si všechny dobroty v této knize nabízené stejně tak, jako si je užívám já, a chcete-li, buďte zdraví a štíhlí ale hlavně – mějte se rádi, ať už jste jacíkoliv. Protože umět se mít opravdu rád je v životě to nejpodstatnější.“ S láskou Lenka Holas Kořínková Můžete jíst, kolik chcete! Můžete...

Objev podobné jako Moje nejlepší recepty (978-80-7281-482-4)

cena 209.0 Kč
Detail

Ájurvédské recepty pro zdraví (978-80-7281-402-2)

Kniha - autor David Frej, 192 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Harmonická strava, vytvářená vhodnou kombinací potravin a koření, je základem návratu k rovnováze organismu. V této kuchařce najdete originální recepty kombinující principy vaření podle ájurvédské medicíny a středomořské stravy. Chutné pokrmy jsou natolik jednoduché, že je rychle zvládnou i kuchaři-začátečníci, a pokročilí v nich najdou inspiraci k obohacení svého kuchařského umění.

Objev podobné jako Ájurvédské recepty pro zdraví (978-80-7281-402-2)

cena 288.0 Kč
Detail

Řízení lidských zdrojů: Moderní pojetí a postupy, 13. vydání (978-80-247-5258-7)

Kniha - autor Michael Armstrong; Stephen Taylor, 928 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Třinácté vydání světového bestselleru představuje moderní pojetí a postupy v oblasti řízení lidských zdrojů. V porovnání s desátým vydáním, které mnozí čeští čtenáři dobře znají, je třinácté vydání knihy výrazně přepracované a aktualizované. Michael Armstrong, který je světově uznávanou kapacitou v oblasti řízení lidských zdrojů, připravil tuto knihu společně se Stephenem Taylorem s cílem ukázat, jak může řízení lidských zdrojů přispívat k úspěšnosti různých organizací od výrobních podniků přes obchodní společnosti až po veřejné instituce. Přitom vycházejí z výsledků mnoha výzkumných projektů, které se zabývaly dopady rozmanitých strategií, politik a postupů v řízení lidských zdrojů na jednotlivce, týmy i organizace, a tyto dopady demonstrují s využitím řady případových studií z prostředí mnoha významných a úspěšných organizací. Výhodou knihy je, že zpracovává...

Objev podobné jako Řízení lidských zdrojů: Moderní pojetí a postupy, 13. vydání (978-80-247-5258-7)

cena 849.0 Kč
Detail

Receptury teplých pokrmů - Jaroslav Runštuk

Aktuální 9. přepracované vydání souboru "Receptury teplých pokrmů" - Jaroslav Runštuk a kol., které téměř na 600 stranách představuje tradiční i moderní pokrmy především české kuchyně. Obsahuje rovněž přehled aktualizovaných legislativních a hygienických předpisů, kapitolu "NOVÉ RECEPTURY", která odráží moderní trendy naší gastronomie. Dále je do publikace zařazena informace o ALERGENECH, seznam alergenů a další povinnosti podnikatelů, jak o nich informovat zákazníky. K problematice alergenů je uvedeno i sdělení UI SZPI. Dále jsou uváděny i výtěžnosti u vybraných surovin při přípravě pokrmů s pomocí moderních technologických zařízení - konvektomatů. Vlastník publikace má možnost na webových stránkách www.receptury.com, získat další bohaté informace, které slouží pro lepší orientaci především vedoucím provozním zaměstnancům, studentům a žákům odborných škol. Při tvorbě jídelních lístků je možné například využít překlady do čtyř světových jazyků v angličtině, němčině, polštině a ruštině. Překlady mají možnost exportu vybrané mutace do txt formátu. Vyhledávání je prováděno podle kategorie pokrmů. Pro lepší orientaci obsahují exportované překlady i číslo receptury. Na zmíněných webových stránkách je mimo jiné i rubrika, která zahrnuje dělení vepřového, hovězího, telecího, ale také jehněčího masa, drůbeže a králíka domácího. Prostřednictvím zmíněných webových stránek můžete využít i "GEKON LITE", což je webová aplikace, která v základní verzi umožňuje vyhledávání v recepturách pomocí široké škály filtrů, zařazování receptur do kategorií a vytváření množstevní kalkulace surovin. "GEKON LITE" je omezená licence pro uživatele publikace Receptury teplých pokrmů s použitím aktivačního klíče. Své zájemce jistě nalezne i rubrika "Receptury v moderní úpravě", která obsahuje již téměř sto fotografií pokrmů, které Vám mohou být inspirací. Věříme, že publikace Receptury teplých pokrmů i webové stránky, budou Vašim pomocníkem a přispějí k hlavní prioritě, kterou je spokojenost strávníka.

Objev podobné jako Receptury teplých pokrmů - Jaroslav Runštuk

cena 595.0 Kč
Detail

Domáci chlieb: Recepty na voňavý chrumkavý chlieb s fotografiami prípravy (978-80-556-1112-9)

Kniha – autor Emmanuel Hadjiandreou, 176 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Ľudia na celom svete dnes znovu objavujú radosť z domáceho pečenia chleba. Kniha renomovaného pekára Emmanuela Hadjiandreoua ponúka viac ako 60 jednoduchých a zrozumiteľných receptov, vďaka ktorým zistíte, aká neuveriteľne ľahká je vlastnoručná príprava chleba. Obsahuje podrobné návody na chlieb s droždím, kváskom, so sódou bikarbónou, ako aj recepty na drobné pečivo či sladké dobroty. Vyskúšajte viaczrnný chlieb so semienkami, syrovo-bylinkový kváskový chlieb, focacciu, pita chlieb, bezlepkový kukuričný chlieb, croissanty či osie hniezda!

Objev podobné jako Domáci chlieb: Recepty na voňavý chrumkavý chlieb s fotografiami prípravy (978-80-556-1112-9)

cena 459.0 Kč
Detail

Zoner Photo Studio – úpravy snímků a postupy pro začínající i zkušené uživatele (978-80-741-3260-5)

Elektronická kniha - autor Pavel Kristián, 192 stran Nestačí dobře fotografovat, digitální snímky se musí i zpracovat – a obojí se musí udělat dobře. Zoner Photo Studio představuje mimořádný, kvalitní a komplexní program, který uspokojí naprostou většinu požadavků fotografů na správu, zpracování, publikování a sdílení fotografií. Kniha, která by měla popsat celý tento program vyčerpávajícím způsobem, by musela čítat mnoho stovek stránek – a i v tom případě by nemusela uspokojit potřeby všech uživatelů. Tato publikace se zaměřuje pouze na několik vybraných témat: v první části obsahuje příklad základního workflow, tj. celkového postupu od stažení přes organizaci a správu snímků včetně vytvoření bezpečné zálohy. Další část je věnována vybraným ukázkám praktických postupů úprav snímků – od jednoduchého srovnání horizontu přes použití nástrojů, jako jsou Úrovně nebo Křivky pro tonální a barevné úpravy, ať již celého snímku nebo pouze jeho části, až po různé...

Objev podobné jako Zoner Photo Studio – úpravy snímků a postupy pro začínající i zkušené uživatele (978-80-741-3260-5)

cena 180.0 Kč
Detail

Tělo 3.0: sv. 19 (978-80-7465-471-8)

Kniha - autor Martin Soukup, 248 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Publikace Tělo 3.0 navazuje na tři předcházející tituly vydané nakladatelstvím Pavel Mervart. Podobně jako ony představuje témata spojená s lidským tělem a tělesností. Autoři se věnují otázkám ukazujícím lidské tělo a jeho vnímání v důsledku kulturních podmínek, psychického rozpoložení lidí i jejich vrozených dispozic. Jednotlivé kapitoly zkoumají dopady narušených rodinných i společenských vztahů na vnímání těla a tělesnosti; ukazují důsledky změněných stavů vědomí na tělesné vnímání; ptají se na tělesné nedostatky v souvislosti se snahou o dosažení společenského dobra. Tělo 3.0 se zaměřuje na zotročená, zmizelá, zubožená, změněná, nepřijatelná těla a jejich duše.

Objev podobné jako Tělo 3.0: sv. 19 (978-80-7465-471-8)

cena 214.0 Kč
Detail

Občanská výchova 7 učebnice (978-80-7489-471-8)

Kniha - česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nové vydání učebnice s aktualizacemi, které byly provedeny tak, aby byly informace v souladu s NOZ. Dále bylo rozšířeno učivo k šikaně o nové formy (kyberšikanu, zneužití sociálních sítí) a doporučení, jak se bránit a také o nové pojmy jako hoax či fakenews. Nové informace se objevují také v kapitole věnované rodině a škole.

Objev podobné jako Občanská výchova 7 učebnice (978-80-7489-471-8)

cena 209.0 Kč
Detail

Kuchařka pro zdravé střevo: 112 receptů pro ozdravení mikroflóry (978-80-7281-555-5)

Kniha - autor David Frej; Kateřina Weinerová, 152 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Trápí vás únava, zažívací obtíže, poruchy stolice, kožní vyrážky, páchnoucí pot, bolesti, omezení pohybu či výkyvy nálad? Už starověcí lékaři věděli, že nemoci začínají ve střevech a že léčba musí začínat právě tam. Moderní věda jejich myšlenky rozvinula. Tato kniha vysvětluje, jak je možné pomocí zdravé střevní mikroflóry stimulovat imunitu, zlepšit zdravotní stav, podpořit tvorbu vitaminů a prospěšných mastných kyselin a předcházet nemocem, jako jsou alergie, astma, cukrovka, migrény, nespavost, obezita, psychické poruchy, nemoci srdce, demence a rakovina, nebo snížit jejich riziko. Zmíněná onemocnění mají svůj počátek v propustném střevu a také v dysbióze, nerovnováze ve složení střevní flóry. Nejjednodušším způsobem, jak problémům předejít, je přizpůsobit stravu. Zdravá střevní sliznice totiž nepropouští toxické látky, a tak rozvoji těchto nemocí brání. Ve zdravém...

Objev podobné jako Kuchařka pro zdravé střevo: 112 receptů pro ozdravení mikroflóry (978-80-7281-555-5)

cena 299.0 Kč
Detail

Babicovy fotbalové dobroty: Recepty pro všechny fanynky a fanoušky (978-80-7281-446-6)

Kniha - autor Jiří Babica, 132 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Novinková kuchařka Babicovy fotbalové dobroty vychází u příležitosti fotbalového Mistrovství Evropy 2012. Kniha přináší spoustu receptů, které oceníte, až budete chtít v pohodě sledovat zápasy doma u televize. Každý recept má zvláštní název spojený s fotbalovou tematikou. Autor, velký fanoušek kopané, přizval ke spolupráci i naše fotbalisty (např. Vladimír Šmicer, Antonín Panenka nebo Jan Berger), takže kuchařka obsahuje i jejich recepty. Všechny kuchařské tipy, které v knize najdete, využijete samozřejmě i při jiných příležitostech - mohou se vám hodit například při různých domácích oslavách.

Objev podobné jako Babicovy fotbalové dobroty: Recepty pro všechny fanynky a fanoušky (978-80-7281-446-6)

cena 264.0 Kč
Detail

Lekárnička s esenciálnymi olejmi: Stratégie a postupy pre pokročilých: chronické ochorenia a problém (978-80-222-1351-6)

Kniha - autor Eric Zielinski; Sarina Ann Zielinsku, slovensky, pevná s přebalem lesklá Esenciálne oleje nie sú žiadnou novinkou. Už tisícky rokov tvoria základ prírodnej medicíny. V súčasnosti pomáhajú pacientom trpiacim chronickými ochoreniami, ako sú migrény, nespavosť, vysoký tlak, cukrovka, depresia, chronická obštrukčná choroba pľúc alebo problémy s libidom. Dr. Eric Zielinski, autor bestselleru Liečivá sila esenciálnych olejov, spolu so svojou manželkou Sabrinou ponúkajú vyše 150 vedecky overených receptov na boj proti základným príčinám všetkých ochorení, ako sú stres, úzkosť a zápal. Okrem toho sú spomínané oleje vhodné na liečenie a zmiernenie symptómov 25 chronických ochorení napríklad nespavosť, problémy s libidom, fibromyalgiu, chronickú obštrukčnú chorobu pľúc, úzkosť, depresiu, cukrovku, demenciu a mnohé iné. Na ich výrobu sa užíva viac ako 70 aromatických rastlín od copaiby a cintrónovej trávy až po kukrumu a ylang ylang.

Objev podobné jako Lekárnička s esenciálnymi olejmi: Stratégie a postupy pre pokročilých: chronické ochorenia a problém (978-80-222-1351-6)

cena 499.0 Kč
Detail

Zoner Photo Studio 17 – úpravy snímků a postupy pro začínající i zkušené uživatele (978-80-741-3296-4)

Elektronická kniha - autor Pavel Kristián, 200 stran Aktualizované vydání publikace pro nové Zoner Photo Studio 17. Zoner Photo Studio představuje mimořádný, kvalitní a komplexní program, který uspokojí naprostou většinu požadavků fotografů na správu, zpracování,publikování a sdílení fotografií. Kniha, která by měla popsat celý tento program vyčerpávajícím způsobem, by musela čítat mnoho stovek stránek – a i v tom případě by nemusela uspokojit potřeby všech uživatelů. Tato publikace se zaměřuje pouze na několik vybraných témat: v první části obsahuje příklad základního workflow, tj. celkového postupu od stažení přes organizaci a správu snímků včetně vytvoření bezpečné zálohy. Další část je věnována vybraným ukázkám praktických postupů úprav snímků – od jednoduchého srovnání horizontu přes použití nástrojů, jako jsou Úrovně nebo Křivky pro tonální a barevné úpravy až po různé možnosti skládání fotografií pro vytváření panoramat nebo HDR snímků. Prostor je...

Objev podobné jako Zoner Photo Studio 17 – úpravy snímků a postupy pro začínající i zkušené uživatele (978-80-741-3296-4)

cena 259.0 Kč
Detail

Recepty starých mistrů: aneb malířské postupy středověku (978-80-264-1598-5)

Kniha – autor Barbora A. Hřebíčková, 172 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá - autor Barbora A. Hřebíčková, 172 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha historických malířských receptů je určena malířům, restaurátorům, historikům a milovníkům umění. Je tvořena výběrem nejzajímavějších malířských receptů od starověku do období baroka, které dokumentují dobovou uměleckou praxi a jsou dodnes prakticky použitelné. Výběr byl proveden z několika stovek receptů a návodů obsažených v dobových rukopisech. Recepty jsou rozděleny do kapitol a opatřeny bibliografickým úvodem.

Objev podobné jako Recepty starých mistrů: aneb malířské postupy středověku (978-80-264-1598-5)

cena 367.0 Kč
Detail

Receptář baroní apatyky U svaté Alžběty: Moderní recepty inspirované barokem (978-80-7281-533-3)

Kniha - autor Vladislava Mlada Jirásková, 96 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Objevení barokní apatyky v původním inventáři se starými šuplíky a nezaměnitelným typickým aroma Vladislavu Jiráskovou okouzlilo a inspirovalo k napsání knihy, ve které přináší nová propojení se starými magickými časy. Autorka prozkoumala vše čím se lidé kdysi léčili a zamýšlela se nad životem a myšlením tehdejších lidí a tím, jak při léčení postupovali, jak dané látky používali a jak je užíváme my dnes. Takže vznikl zcela moderní barokní receptář s návody na přípravu mastí, obkladů, koupelí, vín, sirupů, likéru a elixírů.

Objev podobné jako Receptář baroní apatyky U svaté Alžběty: Moderní recepty inspirované barokem (978-80-7281-533-3)

cena 261.0 Kč
Detail

Vinnetou naší doby (978-80-7281-525-8)

Kniha - autor Barbora Hrzánová; Richard Erml, 224 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vinnetou naší doby není herecká monografie ani teatrologická studie. Nejde ani o běžný herecký rozhovor. Nejpřesněji můžeme mluvit o reportážním záznamu rozhovorů, které spolu vedli dva generační kamarádi. Seznámili se před dávnými časy v amatérském divadle, pak se jejich cesty rozešly. Z Báry Hrzánové se stala jedna z nejzajímavějších hereckých osobností, Richard Erml tomu z pozice redaktora Divadelních novin přihlížel. V knížce, která je i otiskem doby, vystupují další postavy. Dejme slovo Vladimíru Procházkovi, řediteli Činoherního klubu, který vzpomínal také na tatínka Báry. O ní samotné říká: "Hrála u nás v Misantropovi a v Návratu do pouště a v obou inscenacích byla mimořádně dobrá. Samozřejmě má ono hrzánovský komediantství, ale jak si vzpomínám, imponovala mně především tím, jak uměla role analyzovat. Bářina maminka do své dcery patrně vložila ještě jiné geny, které...

Objev podobné jako Vinnetou naší doby (978-80-7281-525-8)

cena 259.0 Kč
Detail

Zásady a postupy zavádění podnikových informačních systémů (80-247-1103-6)

Elektronická kniha - autor Ivan Vrana, Karel Richta, 188 stran Kniha popisuje zásady při budování podnikového informačního systému (IS) a kritické faktory rozhodující o úspěchu či selhání projektu IS. Autoři dávají praktický návod pro postup v jednotlivých fázích zavádění IS. Součástí knihy jsou vzory smluv a dokumentů i základy modelovacího jazyka UML pro snazší komunikaci tvůrců a uživatelů IS.

Objev podobné jako Zásady a postupy zavádění podnikových informačních systémů (80-247-1103-6)

cena 220.0 Kč
Detail

Tučné superpotraviny a oleje (978-80-7281-512-8)

Kniha - autor David Frej, 304 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu. Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě. MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí. Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou pro nás vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový,...

Objev podobné jako Tučné superpotraviny a oleje (978-80-7281-512-8)

cena 238.0 Kč
Detail

Záchranářské techniky a postupy - Danka Boguská

Kniha je zaměřena na mapování oborové legislativy s následnou prezentací používání technik a postupů, které na sebe logicky navazují při poskytování neodkladné zdravotní péče.

Objev podobné jako Záchranářské techniky a postupy - Danka Boguská

cena 339.0 Kč
Detail

Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči: Rastlinné recepty s liečivou energiou (978-80-999022-2-1)

Kniha - autor Michaela Melichová, 224 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Kniha, ktorá vás navedie, ako si byť lekárom a nezakázať si pri tom obľúbené chute a jedlá. Stačí si vybrať liečivé potraviny a správne ich nakombinovať. Získajte späť zdravie, vitalitu a chuť do života. Kniha Varíme v súlade s prírodou, alebo keď jedlo lieči, obsahuje okrem 78 receptov i návod a vysvetlenie ako a prečo začať jest trochu inak a pritom sa nevzdať svojich obľúbených jedál. Zdravé a chutné recepty s trochou logiky a filozofie.

Objev podobné jako Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči: Rastlinné recepty s liečivou energiou (978-80-999022-2-1)

cena 580.0 Kč
Detail

Domácí krabičková dieta 2: 300 vyzkoušených jednoduchých receptů na dietní pokrmy (978-80-7322-154-6)

Kniha - autor Alena Doležalová, 208 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Že je krabičková dieta fenoménem současné doby, to potvrdil velký úspěch publikace Domácí krabičková dieta. Další díl této publikace Domácí krabičková dieta II přináší mnoho praktických kuchařských rad, zaměřuje se hlavně na to, jak nestrávit zbytečně mnoho času přípravou krabičkových pokrmů, jak hospodařit s nakoupenými surovinami, či jak si jednoduše vytvořit vlastní jídelníček. Obsahuje odpovědi na nejčastější otázky „krabičkářek“ a „krabičkářů“. Najdete zde i 300 nových rychlých a chutných receptů připravovaných z dostupných surovin a 70 nových jídelníčků.

Objev podobné jako Domácí krabičková dieta 2: 300 vyzkoušených jednoduchých receptů na dietní pokrmy (978-80-7322-154-6)

cena 178.0 Kč
Detail

Jídlo jako pokrm duše (978-80-8100-104-8)

Kniha - autor Maureen Whitehouse, 340 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jsme-li ve spojení se svou duší, můžeme jíst, co chceme, pokud to podporuje naše spojení s božstvem. V této knize naleznete spoustu velmi užitečných informací a rad ohledně toho, jak se stravovat zdravě. Nachází se zde také seznam prodejních biopotravin na Slovensku.

Objev podobné jako Jídlo jako pokrm duše (978-80-8100-104-8)

cena 366.0 Kč
Detail

Jiří Babica na cestách: Recepty z celého světa, které zvládnete uvařit i doma (978-80-7281-452-7)

Kniha - autor Jiří Babica, 204 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá "Tam, kde mi chutná, se mi taky líbí," je zlaté cestovatelské pravidlo Jiřího Babicy. Oblíbený protagonista cookingshow Babicovy dobroty přibližuje ve svojí cestovatelské kuchařce zážitky a zkušenosti, které nasbíral za posledních dvacet let. Během nich projel všechny kontinenty kromě Antarktidy, jedl a nechával se zaměstnávat v nejrůznějších restauracích a to nejlepší ze světa vám nabízí v této skvělé knize v podobě neméně skvělých receptů.

Objev podobné jako Jiří Babica na cestách: Recepty z celého světa, které zvládnete uvařit i doma (978-80-7281-452-7)

cena 274.0 Kč
Detail

Receptury studených pokrmů (978-80-902492-9-5)

Kniha - autor Jaroslav Runštuk, 812 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Aktuálně vydaný soubor, již na 832 stranách, je doplněn o receptury s využitím především na rautech a cateringových akcích. Dále obsahuje sdělení Hygienické služby, včetně výtahu z hygienických předpisů. Celá publikace je představena v nové grafické úpravě, která napomáhá k lepší přehlednosti a lepší orientaci v knize.

Objev podobné jako Receptury studených pokrmů (978-80-902492-9-5)

cena 369.0 Kč
Detail

Tahini bez soli 650 g BIO HORIZON

Tradiční pasta z pražených sezamových semínek. Neobsahuje přidanou sůl, lze ji využít naslano i nasladko. Vhodná do různých pomazánek, koktejlů, krémů, zeleninových směsí, asijských jídel a jako dip. Vyzkoušejte jedno z nejoblíbenějších semínkových másel v biokvalitě.

Objev podobné jako Tahini bez soli 650 g BIO HORIZON

cena 229.0 Kč
Detail

Horizon Tahini bez soli BIO 350 g

Horizon Tahini bez soli můžete využít naslano i nasladko, ať už do různých pomazánek, koktejlů, krémů, zeleninových směsí, asijských pokrmů či jako dip.

Objev podobné jako Horizon Tahini bez soli BIO 350 g

cena 135.0 Kč
Detail

Horizon Tahini bez soli Bio 350 g

Tradiční sezamová pasta Tahini z pražených sezamových semínek. Neobsahuje přidanou sůl, lze ji využít naslano i nasladko. Využijete ji do receptů na pomazánky, koktejly, krémy, zeleninovéch směsí, asijská jídla i jako dip. Sezamová pasta Tahini je v biokvalitě.

Objev podobné jako Horizon Tahini bez soli Bio 350 g

cena 135.0 Kč
Detail

Čtyři roční období na talíři (978-80-7281-509-8)

Kniha - autor Jaroslav Sapík; Jiří Babica, 200 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. „Byl to náš progresivní elév,“ vzpomíná nestor českých kuchařů a jeho kolega doplňuje: „Už tehdy jsem si uvědomil, že se pro tohle povolání narodil.“ Jejich životní cesty se pak obloukem osudově protnuly na Barrandově. Čtyři roční období jsou jejich prvním společným knižním projektem. Jaroslav Sapík, špička v kuchařském oboru a propagátor české kuchyně doma i v zahraničí, vaří pro širokou veřejnost a hlavně pro hosty ve svojí rodinné restauraci. Jiří Babica je jeden z našich nejoblíbenějších televizních kuchařů a jeho doménou je vaření určené pro všechny. „Vždycky jsem chtěl, aby si moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“...

Objev podobné jako Čtyři roční období na talíři (978-80-7281-509-8)

cena 279.0 Kč
Detail

Pozor, sůl!: Proč konzumujeme příliš mnoho soli, jak škodí našemu zdraví a co s tím můž.dělat (978-80-7281-504-3)

Kniha - autor Josef Jonáš; Miroslav Légl; Jiří Kuchař, 288 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud hledáte důvod, budete překvapeni, kolik skryté soli zkonzumujete, aniž to tušíte. Tato kniha je určena lidem, kteří - se chtějí začít vážně starat o to, kolik soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí - mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit - hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny. Ocení ji proto zejména: matky s dětmi pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze diabetici a ekzematici senioři lidé s trávicími, močovými a očními...

Objev podobné jako Pozor, sůl!: Proč konzumujeme příliš mnoho soli, jak škodí našemu zdraví a co s tím můž.dělat (978-80-7281-504-3)

cena 239.0 Kč
Detail

Nakrájej, zabal a upeč!: Geniálně jednoduché pokrmy z trouby se šablonami receptů (978-80-88213-82-6)

Kniha - autor Stephanie Hiekmannová, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Nejjednodušší vaření, které jste kdy vyzkoušeli. Zkuste novou metodu a netravte v kuchyni zbytečné hodiny. S našimi extra jednoduchými, lehkými a zdravými recepty už nebudete chtít vařit jinak. Stačí si na knihu připravit pečicí papír, naskládat na něj suroviny a pak celý balíček upéct v troubě. Naučte vařit třeba i své děti. Jednoduše a zábavnou formou.

Objev podobné jako Nakrájej, zabal a upeč!: Geniálně jednoduché pokrmy z trouby se šablonami receptů (978-80-88213-82-6)

cena 109.0 Kč
Detail

Vaříme pro kojence a batolata: 200 receptů na rychlé, snadné a zdravé pokrmy (978-80-7263-977-9)

Kniha - autor Annabel Karmel, 246 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Moderní a ucelená příručka pro moderní maminku – kuchařka, ve které autorka představuje recepty na výživné a chutné pokrmy pro miminka a batolata, vyšla poprvé v roce 1991. Od té doby se z ní stal vzor pro všechny maminky na celém světě. Naprostý bestseller mezi kuchařkami pro děti Řada doporučení, nadšené, dobře nakrmené a spokojené děti a pozitivní hodnocení vás jistě přesvědčí o tom, že tato kniha zůstává mezi dětskými kuchařkami bestsellerem číslo jedna. Annabel v ní představuje kolekci svých ověřených lákavých receptů. Kromě toho vám předvede tipy, jak při přípravě jídla pro vaše nejmenší ušetřit čas. Nově v tomto vydání V přepracovaném vydání naleznete mimo jiné 29 nových receptů a rovněž nejnovější odborné informace týkající se dětské výživy. Bestseller mezi kuchařkami pro děti je nyní ještě lepší než předtím. Skvělou pomůckou může být i velký plakát s přehledným schématem...

Objev podobné jako Vaříme pro kojence a batolata: 200 receptů na rychlé, snadné a zdravé pokrmy (978-80-7263-977-9)

cena 259.0 Kč
Detail

Milovat z celého srdce: Jak vyléčit zármutek (978-80-7281-385-8)

Kniha – autor Chuck Spezzano, 494 stran, česky, pevná s přebalem lesklá - autor Chuck Spezzano, 494 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Světoznámá kniha havajského spirituálního učitele Chucka Spezzana nazvaná Milovat z celého srdce nese skutečně příznačný podtitul Jak vyléčit zármutek. Je plná praktické moudrosti a pojednává především o tom, jak můžeme zacelit rány v našem srdci. Autor v ní čerpá z více než třicetileté psychoterapeutické praxe, během které u tisíců lidí poznal peklo zármutku a jeho destruktivní vliv na život.

Objev podobné jako Milovat z celého srdce: Jak vyléčit zármutek (978-80-7281-385-8)

cena 139.0 Kč
Detail

Strategie a postupy v sociální práci - Oldřich Matoušek

Kniha přináší ucelený přehled oborových přístupů užívaných v současné sociální práci. Jejich praktická aplikace je pak dokumentována na názorných kazuistikách, jednotlivá hesla jsou logicky členěna do tematických oddílů. Jedinečnost publikace spočívá i v rozsáhlé autorské základně, díky níž se na jednom místě potkávají texty předních teoretiků i praktiků sociální práce, čímž vzniká původní dílo na rozhraní teorie a praxe. Důležitým impulzem pro vznik knihy byl výzkum, který proběhl v letech 2018–2021 pod názvem „Profesionalizace sociální práce“ a jehož výstupem byl i soubor profesiogramů obsahující činnosti, které sociální pracovníci vykonávají na jednotlivých typech pracovních pozic. Použité členění strategií a postupů používaných v sociální práci chce s tímto přehledem faktických činností českých sociálních pracovníků korespondovat. Kniha je proto určena jak akademikům a výzkumníkům, tak praktikům i studentům. Doc. PhDr. Oldřich Matoušek učí na katedře sociální práce FF UK v Praze. Má za sebou dlouholetou praxi klinického psychologa a psychoterapeuta. Je autorem řady odborných publikací, v posledních letech zejména z oblasti sociální práce. PhDr. Kateřina Šámalová, Ph.D., působí jako vedoucí Katedry sociální práce FF UK, kde vyučuje sociální právo, sociální politiku a sociální správu. Je garantem předmětu Lidská práva v kontextu sociální práce. PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D., působí jako odborná asistentka na Katedře sociální práce FFUK. Přednáší též vybranou problematiku oboru sociální práce na ETF UK. PhDr. Petr Vojtíšek, Ph.D., působí jako odborný asistent na Katedře sociální práce FFUK.

Objev podobné jako Strategie a postupy v sociální práci - Oldřich Matoušek

cena 670.0 Kč
Detail

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie - Légl Miroslav

Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných, s pečlivě popsaným technologickým postupem vylučujícím sodíkovou zátěž, stejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který mění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav.Kniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii, od Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od tradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně dostupných, obyčejných surovin. Společně s publikací Vaříme bez soli si klade za cíl stát se návodem ke změně osobního výživového stylu člověka, který má zájem o své zdraví a kvalitu života. Je určena především těm, kdo z nějakého důvodu musejí nebo chtějí používání soli a průmyslové chemie výrazně omezit nebo z jídelníčku zcela vyloučit. Stejně užitečná bude i pro ty, na jejichž dovednosti závisí zdravotní stav a kvalita budoucího života nejmladší generace. Zároveň je vhodná pro zájemce o zdravý životní styl, kteří s kuchařským uměním teprve začínají.

Objev podobné jako Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie - Légl Miroslav

cena 348.0 Kč
Detail

Bylinková revoluce: Více než 65 receptů na léčivé čaje, elixíry, tinktury, sirupy, pokrmy a... (978-80-7554-369-1)

Kniha - autor Kathi Langelier, 192 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Moderní průvodce holistickým zdravím a wellness za pomoci rostlin. Objevte léčivou sílu rostlin pro podporu vašeho zdraví a pohody Objevte léčivou sílu rostlin s Kathi Langelierovou, bylinkářkou oceněnou za její blog Herbal Revolution Farm + Apothecary. V této krásné a inspirativní knize Kathi představuje své nejoblíbenější a nejúčinnější recepty pro podporu vašeho zdraví a pohody. Ozdravte každou část těla pomocí jedinečných doma vyrobených čajů, tinktur, sirupů, potravin a prostředků pro péči o tělo a jiných přípravků. Mezi doporučené patří Bezinkový sirup s kořeny reishi pro posílení imunity, Čaj na zklidnění střev, který vyživuje váš zažívací systém, a Blahodárný elixír proti úzkosti. Výluh rostlin v tak jednoduchých základech, jako jsou voda, olej nebo alkohol, má zázračný účinek a Kathi provází čtenáře na jejich bylinkové cestě s takovou moudrostí a péčí, jaké lze získat...

Objev podobné jako Bylinková revoluce: Více než 65 receptů na léčivé čaje, elixíry, tinktury, sirupy, pokrmy a... (978-80-7554-369-1)

cena 379.0 Kč
Detail

Marketingový výzkum: Postupy, metody, trendy (978-80-271-0206-8)

Kniha - autor Radek Tahal, 264 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Nová kniha o marketingovém výzkumu, kterou připravilo deset uznávaných expertů z oboru, nemá svou praktičností a aktuálností poznatků na trhu konkurenci. Publikace je určena všem, kdo marketingový výzkum využívají – od pracovníků marketingu firem a jiných organizací přes realizátory výzkumných projektů až po vysokoškolské studenty. Autoři v knize reflektují moderní technologie a postupy, jednotlivá témata pojímají prakticky s ohledem na české podmínky i mezinárodní trh. Seznámíte se s úlohou marketingového výzkumu, se zásadami správných formulací při zadávání výzkumných projektů a s konkrétními metodami a technikami kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Velká pozornost je zaměřena na moderní metody výzkumu, např. neuromarketing, eye-tracking, conjoint analýzu a další inovativní metody. Zvláštní část je věnována měření médií a mediálním výzkumům. Kniha přináší také řadu praktických...

Objev podobné jako Marketingový výzkum: Postupy, metody, trendy (978-80-271-0206-8)

cena 303.0 Kč
Detail

Recepty dětem (978-80-264-1740-8)

Elektronická kniha - autor Gabriela Bartošovská, 176 stran Dlouho jsem si lámala hlavu nad tím, jak celou kuchařku pojmout a co bude všechny recepty spojovat. Často se stává, že hledáme zbytečně daleko od sebe a nedíváme se na to, co máme přímo před očima. To stejné se stalo i mně. Není třeba trávit v kuchyni dvojnásobek času. Vařte jídla pro děti tak, aby chutnala i vám. Přesně toto je to, co vystihuje moje recepty na blogu a teď i zde v kuchařce. Recepty skládám tak, aby buď vyhovovaly celé rodině, nebo aby šla v určité fázi receptu jednoduše oddělit porce pro děti a zbylá část dochutit pro dospělé. Díky tomu, že u nás v rodině nikdo netrpí žádnou potravinovou intolerancí, je tato kuchařka zaměřena zeširoka. Sestavila jsem si navíc vlastní rovnici, která přesně vystihuje styl našeho stolování: kvalitní + sezónní + lokální + láska + zdravý rozum = náš směr stravování. Proto tedy sami vždy uvažte, zda jsou pro vás dané suroviny vhodné. A nezapomeňte! - pokrmy...

Objev podobné jako Recepty dětem (978-80-264-1740-8)

cena 209.0 Kč
Detail

Sicilská kuchyně: Recepty na jednoduché, rychlé a zdravé pokrmy ze surovin dostupných i u nás (978-80-7557-006-2)

Kniha - autor Petr Šámal, 216 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autor žijící několik let na Sicílii přibližuje čtenářům to nejlepší, čím si tento středomořský ostrov získal jeho srdce. Vypráví o neskutečně milých obyvatelích, sicilských zvycích, zážitcích na pravé sicilské svatbě, moři, ale ten největší důraz je kladen na jídlo. V pěti samostatných oddílech, rozdělených dle druhu pokrmů, popisuje recepty na typická sicilská jídla, která jsou nejen zdravá, jejich příprava zabere leckdy doslova pár minut, ale především suroviny na ně jsou běžně dostupné i v České republice. Autor v knize přiblíží čtenářům prostřednictvím jídla a zážitků s ním spojených tuto zemi až do kuchyně a zároveň se dozvíte, že Sicílie není Itálie – je jiná...

Objev podobné jako Sicilská kuchyně: Recepty na jednoduché, rychlé a zdravé pokrmy ze surovin dostupných i u nás (978-80-7557-006-2)

cena 289.0 Kč
Detail

Trvanlivé produkty z bylinek: 100 receptů na výrobky od bylinné soli po kosmetiku (978-80-204-5440-9)

Kniha - autor Petra Rehm-Hugová; Marina Westermannová, 80 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Živíte se prodejem bylinných produktů a chcete svou paletu výrobků rozšířit o nové kreace? Zde zaručeně najdete inspiraci! Fytolektorka Petra Rehm-Hugová a přírodní kosmetička Marina Westermannová pro tuto knihu vybraly 100 oblíbených a osvědčených receptů z léčivých a divoce rostoucích bylin: počínaje čajem posilujícím imunitu až po sůl s divokými bylinkami. Každý zde najde recept podle svého vkusu a chuti. Dále tu na vás čekají základní kulinářské a kosmetické poznatky i odpovědi na mnoho otázek týkajících se potravinářské a kosmetické legislativy, trvanlivosti a označování výrobků. Nechte se inspirovat mořem kreativních nápadů ze světa bylin!

Objev podobné jako Trvanlivé produkty z bylinek: 100 receptů na výrobky od bylinné soli po kosmetiku (978-80-204-5440-9)

cena 265.0 Kč
Detail

KuliFerdík a Filipka: Pracovní sešit pro malé děti od 3 do 5 let (978-80-7496-471-8)

Kniha - autor Hana Nádvorníková; Jana Pechancová; Silvie Holečková, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pracovní sešit KuliFerdík a Filipka je určen pro celoroční práci s dětmi ve věku 3–5 let. Vychází ze situací a námětů, které jsou dětem blízké, pomáhá jim orientovat se ve světě kolem nich. Proto je vhodný jak pro práci v mateřských školách, dětských skupinách, tak pro společné tvoření rodičů s dětmi. Ilustrace i navazující aktivity podněcují děti k chuti dozvídat se nové věci, přemýšlet a povídat si o nich i řešit různorodé úkoly, které jsou zde zadány. Pro pedagogy MŠ je pracovní sešit KuliFerdík a Filipka přínosný zejména: integrovaným pojetím pracovních listů, které podporuje rozvoj dětí současně v několika oblastech (jsou zde vyznačeny přehlednými symboly), návazností na cíle předškolního vzdělávání obsažené v RVP PV, nabízí dvě úrovně náročnosti aktivit spojených s pracovními listy, poskytuje učitelkám metodickou podporu -...

Objev podobné jako KuliFerdík a Filipka: Pracovní sešit pro malé děti od 3 do 5 let (978-80-7496-471-8)

cena 146.0 Kč
Detail

Grilovací koření BEZ SOLI Steak America 100 g Mistr grilu

Kořenící směs Mistr grilu Steak America bez soli je jako dělaná k dochucování hovězích steaků a hovězího obecně, hodí se ale i k vepřovému masu nebo můžete směs použít při výrobě ochuceného máslaSložení: mořská sůl (16,8 %), cibule, třtinový cukr, zelený pepř, slunečnicový olej, rajčatový prášek, bazalka, paprikové floky, chilli floky, tymián, nové koření, oregano, kouřové aroma, regulátor kyselosti-kyselina citronováKořenící směs Steak America neobsahuje přidaný glutaman sodný

Objev podobné jako Grilovací koření BEZ SOLI Steak America 100 g Mistr grilu

cena 129.0 Kč
Detail

Grilovací koření BEZ SOLI Country BBQ 100 g Mistr grilu

Kořenící směs Mistr grilu Country BBQ bez soli se skvěle hodí k dochucení kuřecího masa a žebírekSměs obsahuje: třtinový cukr, uzená paprika, cibule, česnek, kvasničný extrakt, kmín, černý pepř, koriandr, petrželový list, muškátový ořech, nové koření, oregano, šalvěj, hřebíček, celer, kořen přírodně identické kouřové aromaKořenící směs Country BBQ neobsahuje přidaný glutaman sodný ani sůl

Objev podobné jako Grilovací koření BEZ SOLI Country BBQ 100 g Mistr grilu

cena 89.0 Kč
Detail

Grilovací koření BEZ SOLI Gaucho Argentina 100 g Mistr grilu

Pikantní kořenící směs Mistr Grilu Gaucho Argentina bez soli, která se hodí zejména na hovězí mas, dále také na vepřové jehněčí či kuřecí, stejně tak jej můžete použít na grilovanou zeleninu nebo pří výrobě ochuceného máslaSložení: česnek, oregano, cibule, hořčičné semínko, pepř černý, kvasničný extrakt, chilli, paprikové floky, koriandr, třtinový cukr, tymiánKořenící směs Gaucho Argentina neobsahuje přidaný glutaman sodný

Objev podobné jako Grilovací koření BEZ SOLI Gaucho Argentina 100 g Mistr grilu

cena 99.0 Kč
Detail

Podívejte se také