Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Gastronomie českého středověku - Monika Černá-Feyfrlíková
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života.Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!
Podívejte se také Monika Medicott (VPmatr1218nad)
Gastronomie českého středověku - Monika Černá-Feyfrlíková - e-kniha
eBook: Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech. Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!
Podívejte se také Monika Úplet (VPmatr1232nad)
Kuchyně pozdního středověku - Monika Feyfrlíková - e-kniha
eBook: Víte, co chutnalo našim předkům, jak vypadal jejich všední a sváteční jídelníček, jaké nádoby a kuchyňské náčiní měla hospodyňka ve své kuchyni, kde nakupovala a s jakými problémy se musela vypořádat? Jaké byly stravovací návyky na panovnických a šlechtických dvorech a čím se chtěli měšťané vyrovnat šlechtě? Jakými tradicemi se řídila židovská kuchyně a jaká byla skladba jídla u venkovského a městského obyvatelstva? To vše a mnohé jiné vám přiblíží tato publikace, která se jako jediná na českém trhu zaměřuje na málo probádanou kuchyni pozdního středověku, tj. ve 14.-15. století, v době neklidné, kdy tu postupně vládli Lucemburkové, Jiří z Poděbrad a Jagellonci. Kniha je věnována všem příznivcům historie, kteří se zajímají o středověký způsob života. A v neposlední řadě těm, kdo si chtějí nějaké to středověké jídlo uvařit, neboť zařazena je i série receptů, doplněných barevnými ukázkami.
Podívejte se také Monika Levandule (VPmatr1204nad)
Podívejte se také
- Monika SilverGuard (VPmatr1225nad)
- boxerske rukavice king cerna cerna cerna 12
- Bagárová Monika: Flashback - CD (9029575385)
- cerna kosile
- kalhoty top ten winner cerna cerna 130
- magnet 3pagen obuv stela cerna cerna 37
- Squishmallows - Fialový axolotl Monika 20 cm (734689663897)
- Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
- Slovensko príbeh stredoveku: Slovakia story of medieval (978-80-8136-104-3)
- Kočárek pro panenky New Baby 2v1 Monika červený
- venum challenger cerna
- antares mija cerna
- dkny zupan cerna
- cerna magneticka tabule
- navitel r600 cerna
- kolonozka standard cerna
- karta preziti cerna
- prenoska headshell cerna
- top secret sukne damska cerna se zipem cerna velikost 42
- Liber Amicorum Monika Pauknerová (978-80-7676-186-5)
Móda a odívání v husitské době - Monika Černá-Feyfrlíková - e-kniha
eBook: Ve středověku se podle oděvu obvykle na první pohled poznalo, ke které společenské vrstvě jeho majitel patří. Zda se jedná osobu duchovní nebo světskou, tedy šlechtice, měšťana či vesničana. V období husitských válek by se dokonce mohlo podle určitých znaků poznat, zda se jedná o radikálního či umírněného husitu nebo katolíka. Oděv také mohl napovědět, jakému se kdo věnoval povolání. Vedle funkčnosti oděvů a doplňků hrála zkrátka móda svou podstatnou roli i v této době. Publikace poskytne čtenáři nejenom ucelenou představu o tom, jak se oblékali naši předkové v 15. století a jak pomocí oděvu dokázali projevit svoje postoje i náboženské přesvědčení, ale může být i cenným průvodcem při výrobě oděvu pro reenactory či divadelní a filmové kostýmní výtvarníky. Obsah knihy vychází z dlouholetých výzkumů a poskytuje vhled do podoby oděvní kultury. Obsahuje i řadu podrobných návodů doplněných o detailní fotografie a nákresy, díky nimž si oděv, jaký nosili lidé v období 1. poloviny 15. století, mohou čtenáři sami zhotovit nebo jen vyzkoušet jednotlivé textilní techniky, které jsou k tomu potřeba.
Objev podobné jako Móda a odívání v husitské době - Monika Černá-Feyfrlíková - e-kniha
Móda a odívání v husitské době - Materiály, textilní techniky, střihy a návody - Monika Černá-Feyfrlíková
Ve středověku se podle oděvu obvykle na první pohled poznalo, ke které společenské vrstvě jeho majitel patří. Zda se jedná osobu duchovní nebo světskou, tedy šlechtice, měšťana či vesničana. V období husitských válek by se dokonce mohlo podle určitých znaků poznat, zda se jedná o radikálního či umírněného husitu nebo katolíka. Oděv také mohl napovědět, jakému se kdo věnoval povolání. Vedle funkčnosti oděvů a doplňků hrála zkrátka móda svou podstatnou roli i v této době.Publikace poskytne čtenáři nejenom ucelenou představu o tom, jak se oblékali naši předkové v 15. století a jak pomocí oděvu dokázali projevit svoje postoje i náboženské přesvědčení, ale může být i cenným průvodcem při výrobě oděvu pro reenactory či divadelní a filmové kostýmní výtvarníky.Obsah knihy vychází z dlouholetých výzkumů a poskytuje vhled do podoby oděvní kultury. Obsahuje i řadu podrobných návodů doplněných o detailní fotografie a nákresy, díky nimž si oděv, jaký nosili lidé v období 1. poloviny 15. století, mohou čtenáři sami zhotovit nebo jen vyzkoušet jednotlivé textilní techniky, které jsou k tomu potřeba.
Objev podobné jako Móda a odívání v husitské době - Materiály, textilní techniky, střihy a návody - Monika Černá-Feyfrlíková
Dyslexie - Olga Zelinková, Monika Černá
Hlavním cílem knihy je pomoci čtenáři uvědomovat si obtíže spojené s dyslexií, jejich možný negativní vliv na osvojování anglického jazyka (resp. cizího jazyka obecně) a především nabídnout postupy, strategie a techniky výuky, které tyto negativní vlivy eliminují. Publikace je ojedinělá v tom, že na ní spolupracovaly odbornice na výuku anglického jazyka a speciální pedagožka. Tento multioborový tým se snažil vzájemně propojit znalosti a pohled speciální pedagogiky a didaktiky angličtiny. Pedagogové tak v knize najdou nejen vysvětlení, co to dyslexie je a jakým způsobem ovlivňuje učení se cizímu jazyku, ale i konkrétní náměty pro stavbu běžné hodiny, v tomto případě angličtiny. Plány hodiny jsou umístěny na jedné straně knihy a na protější straně jsou komentáře, jak je možné danou aktivitu upravit pro žáky s dyslexií. Učitelé zde najdou i konkrétní materiály, které je možné ve výuce použít. Kniha je určena zejména pro učitele angličtiny, inspiraci zde najdou i vyučující jiných cizích jazyků, kteří přemýšlejí o tom, jak výuku cizího jazyka co nejvíce diferencovat a přizpůsobit individuálním potřebám dětí. Dále ji využijí i rodiče dětí s dyslexií, speciální pedagogové pracující s těmito dětmi, ale také dospívající a dospělé osoby s touto poruchou.
Objev podobné jako Dyslexie - Olga Zelinková, Monika Černá
Bratislava v stredoveku - Anton Špiesz
Kniha predstavuje stredovekú Bratislavu z obdobia 11. až 16. storočia, keď sa mesto prudko rozvíjalo a na sklonku stredoveku sa stalo jedným z najvýznamnejších miest v Uhorsku. Exkluzívna grafická úprava s množstvom ilustrácií, máp, listín, dobových i súčasných fotografi í a vyobrazení historických artefaktov približuje naše hlavné mesto širokej čitateľskej verejnosti, milovníkom histórie i historikom. Doteraz nevyšla iná takto komplexne spracovaná kniha o našom hlavnom meste v stredoveku.
Objev podobné jako Bratislava v stredoveku - Anton Špiesz
Slovensko príbeh stredoveku - Tomáš Hulík
Obrazovou prechádzkou po najstarších historických pamiatkach Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka pod názvom Slovensko - príbeh stredoveku. Autor na svojich potulkách Slovenskom zvečnil známe ako aj menej známe stredoveké sakrálne a svetské stavby Slovenska do viac ako 200 fotografií. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré spolu s obrazom navodzujú pre čitateľa čarovnú atmosféru.
Objev podobné jako Slovensko príbeh stredoveku - Tomáš Hulík
Dyslexie - Olga Zelinková, Helena Zitková, Monika Černá - e-kniha
eBook: Hlavním cílem knihy je pomoci čtenáři uvědomovat si obtíže spojené s dyslexií, jejich možný negativní vliv na osvojování anglického jazyka (resp. cizího jazyka obecně) a především nabídnout postupy, strategie a techniky výuky, které tyto negativní vlivy eliminují. Publikace je ojedinělá v tom, že na ní spolupracovaly odbornice na výuku anglického jazyka a speciální pedagožka. Tento multioborový tým se snažil vzájemně propojit znalosti a pohled speciální pedagogiky a didaktiky angličtiny. Pedagogové tak v knize najdou nejen vysvětlení, co to dyslexie je a jakým způsobem ovlivňuje učení se cizímu jazyku, ale i konkrétní náměty pro stavbu běžné hodiny, v tomto případě angličtiny. Plány hodiny jsou umístěny na jedné straně knihy a na protější straně jsou komentáře, jak je možné danou aktivitu upravit pro žáky s dyslexií. Učitelé zde najdou i konkrétní materiály, které je možné ve výuce použít. Kniha je určena zejména pro učitele angličtiny, inspiraci zde najdou i vyučující jiných cizích jazyků, kteří přemýšlejí o tom, jak výuku cizího jazyka co nejvíce diferencovat a přizpůsobit individuálním potřebám dětí. Dále ji využijí i rodiče dětí s dyslexií, speciální pedagogové pracující s těmito dětmi, ale také dospívající a dospělé osoby s touto poruchou.
Objev podobné jako Dyslexie - Olga Zelinková, Helena Zitková, Monika Černá - e-kniha
Pieces Monice Triko Černá
Monice Triko - Pieces - Černá.
Objev podobné jako Pieces Monice Triko Černá
Pieces Monice Triko Černá
Monice Triko - Pieces - Černá.
Objev podobné jako Pieces Monice Triko Černá
Pieces Monice Triko Černá
Monice Triko - Pieces - Černá.
Objev podobné jako Pieces Monice Triko Černá
Pieces Monice Triko Černá
Monice Triko - Pieces - Černá.
Objev podobné jako Pieces Monice Triko Černá
Milena Černá - Monika Hodáčová
MUDr. Milena Černá (1942-2021) pracovala jako lékařka na kožní klinice v Praze, mezi její blízké přátele patřila Olga Havlová a řada dalších osobností z disentu, které mimo jiné ošetřovala v době normalizace a získala přezdívku "lékařka chartistů". Po listopadové revoluci byla zvolena do zastupitelstva hlavního města Prahy, kde pracovala jako předsedkyně sociální komise. Vahou své osobnosti se zásadně zasloužila o oblast sociální, zdravotní, vzdělávací a podporu a ochranu lidských práv. Podílela se na založení Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové, jehož úkolem je podporovat neziskové organizace v oblasti zdravotní a sociální, a ředitelkou této nadace byla dvacet let. Knižní bilanční rozhovor dokumentaristky Moniky Hodáčové Dobří lidé drží svět opisuje obdivuhodný životní oblouk Mileny Černé od dětství a studia přes pracovní kariéru až ke vzpomínkám na situace a osobnosti, které zásadně ovlivnily její život.
Objev podobné jako Milena Černá - Monika Hodáčová
Krajiny českého středověku - Tomáš Klimek
Vnímání prostoru a krajiny je jedním ze základních rysů lidského myšlení, jeho podoba se ale v různých kulturách a časových obdobích liší. Mnohovrstevnaté téma souvisí s kosmografií stejně jako s každodenním setkáváním lidí s krajinou. Specifické nazírání se projevuje v tvorbě filozofických a teologických konceptů, ve způsobu orientace v krajině i v podobách jejího popisu, ať už s uměleckým, nebo praktickým záměrem. Autor se v knize zaměřuje na období 12.-14. století v prostoru českých zemí. Vedle odrazu dobových filozofických konceptů v různých druzích textů sleduje zvláště vnímání tří krajinných typů - lesa, vodních toků a hor. V druhé části se věnuje způsobům orientace v krajině a lokalizace jednotlivých míst v terénu. Ve svém celku kniha Krajiny českého středověku zachycuje výrazný posun myšlenkového konceptu od světa staré zemědělské společnosti po zrod moderního pojetí, jehož stopy jsou patrné již v pozůstatcích textů z vrcholného středověku.
Objev podobné jako Krajiny českého středověku - Tomáš Klimek
Pohostinství & gastronomie 1
Obsah učebnic Pohostinství a gastronomie byl sestaven podle nejnovějších RVP SOV. Svojí strukturou odráží ale i nezastavitelný vývoj v oboru, který zahrnuje například umět zacházet s nejmodernějším vybavením, rozumět technologiím či osvojit si nové pracovní postupy a metody. Dále také nová témata, jakými jsou komunikace v týmu, reflexe, zvládání konfliktů, udržitelnost nebo vegetariánská a veganská strava a další. Každý díl je orientován na propojení poznatků s praxí. V souladu s RVP Publikace je rozdělena do šesti tematických celků, které se věnují klíčovým aspektům výživy. Studenti se seznámí s významem živin a doprovodných látek v potravinách, jejich přínosem pro zdraví i pro přípravu pokrmů. Důraz je kladen také na bezpečnost potravin a hygienická pravidla, která jsou pro gastronomii nezbytná. Učebnice se zaměřuje na význam živin, jejich vliv na zdraví i přípravu pokrmů, bezpečnost potravin a základní hygienická pravidla. Najdete zde také kapitoly o ovoci, zelenině, houbách, obilninách, kávě, čaji, koření a bylinkách. Nechybí ani aktuální trendy ve stravování, jako je veganská a vegetariánská výživa, a témata spojená s udržitelností a dopadem potravin na zdraví a životní prostředí. Text doplňují zajímavosti a piktogramy pro snadnou orientaci. Co vše se dozvíte? Ochrana zdraví: 1. Kažení potravin; 2. Mikroby; 3. Potravinové infekce a otravy; 4. Uchovávání a zhodnocování potravin; Strava pro zdravý životní styl: 1. Úvod; 2. Sacharidy; 3. Lipidy; 4. Proteiny (bílkoviny); 5. Vitamíny a minerály; 6. Doprovodné látky; 7. Voda Potraviny rostlinného původu a houby: 1. Ovoce; 2. Zelenina; 3. Brambory; 4. Lusková zelenina; 5. Houby; 6. Vegetariánské a alternativní potraviny Obilniny a mlýnské výrobky: 1. Obilniny a mlýnské výrobky; 2. Olejnatá semena a další zrna; 3. Rýže; 4. Pečivo a pekárenské výrobky; 5. Těstoviny Potraviny s obsahem éterických olejů a alkaloidů: 1. Bylinky; 2. Koření; 3. Káva; 4. Čaj; 5. Kakao; 6. Čokoláda Dochucovadla a kypřící prostředky: 1. Slazení pokrmů – sladidla; 2. Vědomé dodávání hořkých tónů; 3. Vědomé dokyselování pokrmů; 4. Solení pokrmů; 5. Umami – aby byl pokrm chutnější; 6. Přiostřování jídla; 7. Kypření test a hmot
Objev podobné jako Pohostinství & gastronomie 1
Bratislava v stredoveku (978-80-8046-895-8)
Kniha - autor Anton Špiesz, 271 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Kniha predstavuje stredovekú Bratislavu z obdobia 11. až 16. storočia, keď sa mesto prudko rozvíjalo a na sklonku stredoveku sa stalo jedným z najvýznamnejších miest v Uhorsku. Exkluzívna grafi cká úprava s množstvom ilustrácií, máp, listín, dobových i súčasných fotografi í a vyobrazení historických artefaktov približuje naše hlavné mesto širokej čitateľskej verejnosti, milovníkom histórie i historikom. Doteraz nevyšla iná takto komplexne spracovaná kniha o našom hlavnom meste v stredoveku.
Objev podobné jako Bratislava v stredoveku (978-80-8046-895-8)
Kvízy a hádanky - Gastronomie
Jste zvídaví a máte rádi kvízy a hádanky? Edice Mozkovna přináší praktické brožury Kvízy a hádanky, které obohatí vaše znalosti z různých oblastí. Brožury jsou plné úkolů, které využívají fotky a ilustrace. Díky své malé velikosti jsou Kvízy a hádanky dokonalým společníkem na cesty. Rozměry: 12 cm × 17 cm × 0,3 cm
Objev podobné jako Kvízy a hádanky - Gastronomie
Kvízy a hádanky - Gastronomie
Sešit plný kvízů, rébusů hádanek, které se orientůjí na různá témata. Sešit obsahuje velké množství úkolů, které využívají fotky a ilustrace.
Objev podobné jako Kvízy a hádanky - Gastronomie
Krajiny českého středověku - Tomáš Klimek - e-kniha
eBook: Vnímání prostoru a krajiny je jedním ze základních rysů lidského myšlení, jeho podoba se ale v různých kulturách a časových obdobích liší. Mnohovrstevnaté téma souvisí s kosmografií stejně jako s každodenním setkáváním lidí s krajinou. Specifické nazírání se projevuje v tvorbě filozofických a teologických konceptů, ve způsobu orientace v krajině i v podobách jejího popisu, ať už s uměleckým, nebo praktickým záměrem. Autor se v knize zaměřuje na období 12.-14. století v prostoru českých zemí. Vedle odrazu dobových filozofických konceptů v různých druzích textů sleduje zvláště vnímání tří krajinných typů - lesa, vodních toků a hor. V druhé části se věnuje způsobům orientace v krajině a lokalizace jednotlivých míst v terénu. Ve svém celku kniha Krajiny českého středověku zachycuje výrazný posun myšlenkového konceptu od světa staré zemědělské společnosti po zrod moderního pojetí, jehož stopy jsou patrné již v pozůstatcích textů z vrcholného středověku.
Objev podobné jako Krajiny českého středověku - Tomáš Klimek - e-kniha
Elektronická evidence tržeb pro gastronomii
Zákon o elektronické evidenci tržeb s praktickým komentářem pro zvládnutí problwmatikyv pěti minutách, uživatelské rady a tipy pro gastronomické provozy a ubytovacízařízení, informace o souvisejích novelách daňových zákonů.Publikace shrnuje základy k tématu elektronické evidence tržeb pro podnikatele, na kterése nová povinnost vztahuje v první fázi od 1. prosince 2016 a kteří se tak potřebují vspolehlivě zorientovat v nově přijatém zákoně a souvisejících novelách. Komplet zahrnujetištěnou příručku + e-book v pdf + aktualizační servis + on-line přístup k aktuálnímúplným zněním. Extra široký formát, přehledná grafická úprava s výraznými orientačnímiprvky pro pohodlou práci.Čtenáři využijí:- servisní webovou stránku s možností volného stahování novel a informacemio aktualitách- aktualizační servis zasílaný mailem- e-booky ve formátech pdf, e-pub- volný on-line přístup k aktuálnímu platnému znění zákona a dalším bonusům
Objev podobné jako Elektronická evidence tržeb pro gastronomii
Krajiny českého středověku (978-80-736-3585-5)
Elektronická kniha - autor Tomáš Klimek, 208 stran Vnímání prostoru a krajiny je jedním ze základních rysů lidského myšlení, jeho podoba se ale v různých kulturách a časových obdobích liší. Mnohovrstevnaté téma souvisí s kosmografií stejně jako s každodenním setkáváním lidí s krajinou. Specifické nazírání se projevuje v tvorbě filozofických a teologických konceptů, ve způsobu orientace v krajině i v podobách jejího popisu, ať už s uměleckým, nebo praktickým záměrem. Autor se v knize zaměřuje na období 12.-14. století v prostoru českých zemí. Vedle odrazu dobových filozofických konceptů v různých druzích textů sleduje zvláště vnímání tří krajinných typů - lesa, vodních toků a hor. V druhé části se věnuje způsobům orientace v krajině a lokalizace jednotlivých míst v terénu. Ve svém celku kniha Krajiny českého středověku zachycuje výrazný posun myšlenkového konceptu od světa staré zemědělské společnosti po zrod moderního pojetí, jehož stopy jsou patrné již v...
Objev podobné jako Krajiny českého středověku (978-80-736-3585-5)
Krajiny českého středověku (978-80-7363-585-5)
Kniha - autor Tomáš Klimek, 208 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Vnímání prostoru a krajiny je jedním ze základních rysů lidského myšlení, jeho podoba se ale v různých kulturách a časových obdobích liší. Mnohovrstevnaté téma souvisí s kosmografií stejně jako s každodenním setkáváním lidí s krajinou. Specifické nazírání se projevuje v tvorbě filozofických a teologických konceptů, ve způsobu orientace v krajině i v podobách jejího popisu, ať už s uměleckým, nebo praktickým záměrem. Autor se v knize zaměřuje na období 12.–14. století v prostoru českých zemí. Vedle odrazu dobových filozofických konceptů v různých druzích textů sleduje zvláště vnímání tří krajinných typů – lesa, vodních toků a hor. V druhé části se věnuje způsobům orientace v krajině a lokalizace jednotlivých míst v terénu. Ve svém celku kniha Krajiny českého středověku zachycuje výrazný posun myšlenkového konceptu od světa staré zemědělské společnosti po zrod moderního pojetí, jehož stopy...
Objev podobné jako Krajiny českého středověku (978-80-7363-585-5)
Dámské příběhy českého středověku - Felix Krumlowský - e-kniha
eBook: Česká minulost v sobě skrývá bezpočet pozoruhodných osobností, jejichž životní příběhy vzrušují naši představivost. Je přitom škoda, že historikové a spisovatelé dávají nezaslouženě přednost mužům jako tvůrcům dějin. Tato kniha chce upozornit na výjimečné ženy a jejich osudy, jimiž se zapsaly do historie. Je to dlouhá a zajímavá řada od kněžny Boženy, původně snad venkovské pradlenky, přes Juditu Durinksou, stavitelku prvního pražského kamenného mostu, až po Alžbětu Stuartovnu, choť "zimního" krále. Autor nezapomíná ani na významné světice jako Anežku Českou či Zdislavu z Lemberka, které v krutém středověku dávaly příklad ryzímu milosrdenství. Ale stejně tak si všímá i žen, jež navzdory světu dokázaly jít za hlasem svého srdce jako královny, vdovy - Kunhuta Haličská a Eliška Rejčka.
Objev podobné jako Dámské příběhy českého středověku - Felix Krumlowský - e-kniha
Ideální panovník českého středověku (978-80-7422-239-9)
Kniha - autor Robert Antonín, 400 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autor Robert Antonín v knize Ideální panovník českého středověku předkládá kulturně-historickou skicu z dějin středověkého myšlení, nastiňující otázky původu a legitimizace moci v českých středověkých zemích, role svatováclavského kultu, místa antických a biblických motivů v myšlenkovém světě středověkého člověka. Spolu s tím se autor zaměřil na uchopení představ o ctnostném jednání panovníka a prostředků vizualizace dobré vlády, jakož i pronikání rytířského ideálu či myšlenek husitských reformátorů do života české středověké společnosti.
Objev podobné jako Ideální panovník českého středověku (978-80-7422-239-9)
Dámské příběhy českého středověku (978-80-722-9099-4)
Elektronická kniha - autor Felix Krumlowský, 248 stran Česká minulost v sobě skrývá bezpočet pozoruhodných osobností, jejichž životní příběhy vzrušují naši představivost. Je přitom škoda, že historikové a spisovatelé dávají nezaslouženě přednost mužům jako tvůrcům dějin. Tato kniha chce upozornit na výjimečné ženy a jejich osudy, jimiž se zapsaly do historie. Je to dlouhá a zajímavá řada od kněžny Boženy, původně snad venkovské pradlenky, přes Juditu Durinksou, stavitelku prvního pražského kamenného mostu, až po Alžbětu Stuartovnu, choť "zimního" krále. Autor nezapomíná ani na významné světice jako Anežku Českou či Zdislavu z Lemberka, které v krutém středověku dávaly příklad ryzímu milosrdenství. Ale stejně tak si všímá i žen, jež navzdory světu dokázaly jít za hlasem svého srdce jako královny, vdovy - Kunhuta Haličská a Eliška Rejčka. Detaily knihy: Autor: Felix Krumlowský Rok vydání: 2004 ISBN: 978-80-722-9099-4 Počet stran: 248
Objev podobné jako Dámské příběhy českého středověku (978-80-722-9099-4)
Slovensko príbeh stredoveku: Slovakia story of medieval (978-80-8136-104-3)
Kniha - autor Tomáš Hulík, 208 stran, slovensky, pevná s přebalem lesklá Obrazovou prechádzkou po najstarších historických pamiatkach Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka pod názvom Slovensko - príbeh stredoveku. Autor na svojich potulkách Slovenskom zvečnil známe ako aj menej známe stredoveké sakrálne a svetské stavby Slovenska do viac ako 200 fotografií. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré spolu s obrazom navodzujú pre čitateľa čarovnú atmosféru.
Objev podobné jako Slovensko príbeh stredoveku: Slovakia story of medieval (978-80-8136-104-3)
Němčina pro číšníky, kuchaře a gastronomii - Věra Höppnerová
Tato učebnice je určena učebním oborům kuchař, číšník a gastronomii na středních odborných učilištích. Jejím cílem je vštípit žákům praktické jazykové dovednosti potřebné ve styku s hostem a seznámit je se základy německé gramatiky. Obsahuje: 27 lekcí stručný mluvnický přehled ukázky jídelních lístků obraty ve styku s hostem abecední seznam odborných výrazů klíč ke cvičením německo-český slovník. Osvědčeným východiskem každé lekce jsou krátké texty – rozhovory, ale i texty popisné či vyprávěcí. Obsahují modelové situace z praxe číšníka (přijetí hosta, nabídka, objednávka, zúčtování, dotazy hostů na ubytování, pamětihodnosti města a okolí, počasí apod.). Následuje slovníček, na který navazuje partie „Rozšiřujeme si slovní zásobu“. Součástí oddílu mluvnice jsou poměrně rozsáhlá nácviková cvičení po výkladu každého jevu. Partie cvičení pak obsahuje cvičení komplexní, souborná, zaměřená na nácvik výslovnosti, mluvnických jevů v jejich propojení, poslechu i čtení. Převažují cvičení hravá a zábavná, při nichž žáci doplňují, kombinují a samostatně formulují. Soustavná pozornost je věnována párové práci, aby byli do řešení úkolů zapojeni všichni žáci současně. Nabídka cvičení je velmi pestrá a rozsáhlá, takže si vyučující může podle časových možností a úrovně kurzu vybírat. Doporučujeme věnovat v každém případě pozornost závěrečným „Kontrolním otázkám“. Ty je vhodné stejně jako cvičení „Tažte se a odpovídejte si navzájem“ nejprve probrat ve dvojicích a pak pro kontrolu a pro upevnění slovní zásoby v plénu. Cvičení „Poslechněte si.“ prověřuje porozumění a procvičuje slovní zásobu. Soubory MP3 je možné stahnout z webových stránek vydavatelství na stránce věnované tomuto titulu. Řada textů rozvíjí interkulturní kompetenci – informuje o stravovacích návycích, kuchyni a dalších reáliích německy mluvících zemí a České republiky. V souladu s požadavky u závěrečných zkoušek je věnována zvýšená pozornost popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy. Vzhledem k potřebám praxe – porozumět projevu zahraničního hosta a reagovat na jeho přání – jsou v každé lekci soustavně procvičovány dva fonetické jevy, které působí českým mluvčím zvláště potíže. Tato cvičení jsou rovněž součástí audiopřílohy a je vhodné výslovnost rodilých mluvčí imitovat. V 1. ročníku doporučujeme probrat 10 lekcí, v 2. 9 a ve 3. 8 lekcí. Učebnice je vedena snahou zaujmout žáky zajímavými texty, aktivizovat je formou párové práce a zpříjemnit jim hravými cvičeními výuku němčiny co nejvíce.
Objev podobné jako Němčina pro číšníky, kuchaře a gastronomii - Věra Höppnerová
Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)
Kniha – autor Miroslav Fišera, 300 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Obsah této knihy je zaměřen na vývoj, základy a současné trendy v gastronomii. Vhodným způsobem jsou uvedeny vybrané potravinářské komodity, popsány stravovací návyky mladistvých, bezpečnost potravin v gastronomii, způsoby dopravy související s gastronomií, hotelnictvím a cestovním ruchem a nakonec využití statistických metod v gastronomii. Kniha obsahuje kapitolu 10 Bezpečnosť potravín v gastronómii od slovenského autora Jozefa Goliana a tato kapitola je uvedena ve slovenském jazyce.
Objev podobné jako Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)
Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Jiří Černý
Oba díly slovníku využijí nejen odborníci pracující v oboru gastronomie, ale je určen také pro amatéry. Jde o velmi zajímavou publikaci, která u nás doposud nebyla vydána.
Objev podobné jako Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž - Jiří Černý
Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Jiří Černý
Velký gastronomický slovník je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry.
Objev podobné jako Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K - Jiří Černý
Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
Kniha - autor Vlastimil Fic, 316 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček
Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařůKniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji gastronomie i věhlasným kuchyním, které nyní vládnou světu. Jako bonus kniha představuje deset nejvýznamnějších osobností našeho gastronomického světa (Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, David Šašek, Radek Kašpárek, Jan Kracík, Flemming Laugesen, Roman Paulus, Jan Punčochář, Oldřich Sahajdák, Sylvio Spohr, Otakar Žoudlík), které se podělily o recepty na své nejvyhlášenější pokrmy. Grafické a výtvarné řešení povyšuje knihu do sféry dárkových publikací s praktickým obsahem. Je užitečná pro každého, kdo chce stolovat podle společenských pravidel.
Objev podobné jako Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček
Človek a jeho svet: na obrazoch od stredoveku až na prah súčasnosti (80-85501-35-X)
Kniha - autor Soňa Kovačevičová, 142 stran, slovensky, pevná s přebalem matná Dejinný tok kultúry Slovenska prebiehal tisícročia. Dokladajú to mnohé javy, z ktorých časť je dodnes včlenená do nášho života. Predložená práca sa týka len jedného tisícročia. Zameriava sa na obrazové doklady, ktoré sú dnešnému človeku odchovanému zbystreným zrakovým vnímaním najbližšie, a to od 8. storočia po 18. storočie.
Objev podobné jako Človek a jeho svet: na obrazoch od stredoveku až na prah súčasnosti (80-85501-35-X)
Svet gastronómie: Príručka, ktorú hľadáš (978-80-551-8204-9)
Kniha - autor Andrej Šulka, 144 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Čo potrebuješ na to, aby si sa stal gastronómom? V prvom rade musíš mať hlavne chuť a motiváciu. Ak ich už máš, potrebuješ ešte túto knihu, ktorá ťa zasvätí do tajomstiev kultúry stravovania. Kniha Gastronómia v kocke nie je ani kuchárskou knihou, ani učebnicou. Nenájdeš v nej recepty či pracovné postupy. Nájdeš v nej však praktické a presne zacielené rady, ktoré ti pomôžu zorientovať sa v rozmanitom svete gastronómie. Andrej Šulka ich zozbieral počas siedmich rokov praxe na Slovensku, v Taliansku a vo Francúzsku a napísal jednoducho, prehľadné bez zbytočných „omáčok“ (aj keď kapitolu o omáčkach v nej nájdeš tiež). Cenné a prehľadné informácie z kuchyne i baru, ktoré sú doplnené autorovými ilustráciami, uľahčia ich zapamätanie. Zistíš, ako prebieha proces výroby vína či kávy, aké bylinky a koreniny najčastejšie používame, alebo s akými nástrojmi pracuje barman. A to je len zlomok...
Objev podobné jako Svet gastronómie: Príručka, ktorú hľadáš (978-80-551-8204-9)
Leto s Monikou: Leto s Monikou - CD (SZ0104)
Hudební CD - Album natočené v roce 2018 Album natočené v roce 2018 Seznam stop Výlet domov / Prečo sa ešte bojíš / Strácať / Sľubujem si / V spomienkach / Sen vo vnútri slova / Niečo pekné / Dobrú noc
Objev podobné jako Leto s Monikou: Leto s Monikou - CD (SZ0104)
Šperky z FIMO hmoty (Monika Brýdová) - Monika Brýdová
Pracujete rádi s FIMO hmotou a chcete načerpat novou inspiraci? Toužíte po originálním šperku? Nezáleží na tom, zda jste začátečník nebo pokročilý, pokud odpovíte alespoň jedenkrát ano, pak je tato kniha přesně pro vás. Již tradičně se seznámíte s použitými materiály a technikami a poté se již můžete pustit do výroby 23 nápaditých šperků – náhrdelníků, náramků, přívěsků a náušnic – které potěší vaše oko i tvůrčího ducha. Pevná vazba, rozměr 167×225×12 mm, 104 stran Vydalo nakladatelství CPress v roce 2012 Nenalezli jste zde odpověď na to co Vás k tomuto produktu zajímá? Neváhejte nás kontaktovat a my Váš dotaz rádi zodpovíme.
Objev podobné jako Šperky z FIMO hmoty (Monika Brýdová) - Monika Brýdová
Miniatury z FIMO hmoty (Monika Brýdová) - Monika Brýdová
Chcete vyzkoušet novou dimenzi práce s FIMO hmotou? Vyrobit si miniaturní dobroty, které budou ozdobou vašich interiérů, originálním šperkem či doplňkem výbavičky pro panenky? Dortík, ovoce, zelenina, hamburger, zkrátka fantazii se meze nekladou. Zkušená autorka vám ve vybraných projektech ukáže, jak na to, dozvíte se, jaké pomůcky a materiály budete potřebovat, jak zvládnout míchání barev či povrchovou úpravu výrobků. Pevná vazba, rozměr 167×225×10 mm, 112 stran Vydalo nakladatelství Computer Press, a.s. v roce 2018 Nenalezli jste zde odpověď na to co Vás k tomuto produktu zajímá? Neváhejte nás kontaktovat a my Váš dotaz rádi zodpovíme.
Objev podobné jako Miniatury z FIMO hmoty (Monika Brýdová) - Monika Brýdová
Kouzlení s FIMO hmotou (Monika Brýdová) - Monika Brýdová
Propadli jste kouzelnému světu polymerů? Chcete vyzkoušet další projekty z dílny Moniky Brýdové? Pak držíte v rukou správnou knihu! V této publikaci naleznete 25 jedinečných projektů, jejichž pojítkem je práce s extrudérem – strojkem na vytlačování hmoty, který je díky nejrůznějším výměnným nástavcům v některých technikách téměř nezastupitelný. A právě nástavce s různým průřezem umožňují efektní kombinace vzorů, jež slouží jako základ originálním výrobkům. Pevná vazba, rozměr 167×225×12 mm, 112 stran Vydalo nakladatelství CPress v roce 2012 ve společnosti Albatros Media a.s. Pomůcky na modelování a polymerové modelovací hmoty najdete v naší nabídce zde. Nenalezli jste zde odpověď na to co Vás k tomuto produktu zajímá? Neváhejte nás kontaktovat a my Váš dotaz rádi zodpovíme.
Objev podobné jako Kouzlení s FIMO hmotou (Monika Brýdová) - Monika Brýdová
To nejlepší z Valašska - Výlety, sport, příroda, památky, ubytování, gastronomie - Radovan Stoklasa
Kniha To nejlepší z Valašska má charakter průvodce po naučných stezkách na východě Moravy, v Hostýnských vrších, Vizovických vrších, Javorníkách, Beskydech a v Podbeskydí. Trasy, vyznačené na mapách, často zavedou návštěvníky do míst, kam běžné turistické stezky nevedou. Mohou absolvovat okruh po nových rozhlednách na Valašsku, podívat se do valašských obcí, v nichž spisovatel Jan Karafiát čerpal inspiraci pro knihu Broučci, nebo navštívit unikátní jezero v údolí Jezerné ve Velkých Karlovicích, které proslavil Karel Jaromír Erben svou pohádkou Karlovské jezero. Kniha obsahuje mnoho dalších kulturních i přírodních památek východní Moravy a tipy na výlety s podrobnými popisy tras. Doplněna je praktickými informacemi o možnostech ubytování a nabídkami restaurací.
Objev podobné jako To nejlepší z Valašska - Výlety, sport, příroda, památky, ubytování, gastronomie - Radovan Stoklasa
Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová, Jarmila Schreiberová
Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace.
Objev podobné jako Chvála české kuchyně - bible české gastronomie - Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová, Jarmila Schreiberová
Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5)
Kniha - autor Ladislav Špaček, česky, pevná bez přebalu lesklá Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji...
Objev podobné jako Etiketa stolování: O dobrých mravech a gastronomii (978-80-242-7617-5)
Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem (80-7335-036-X)
Kniha - autor Mirko Křivánek, 366 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem (80-7335-036-X)
Hrajeme si s FIMO hmotou (Monika Brýdová) - Monika Brýdová
Máme pro vás připraveny další techniky a postupy, nápadité výrobky a nepřeberné množství inspirace. V knize Moniky Brýdové naleznete na dvě desítky nových projektů a už teď se můžete těšit na Ještěrčí vzor, kouzelný Hidden magic, patchworkové Bargello, Rybí lesk a mnohé další. Všechny postupy jsou opět srozumitelně vysvětleny krok za krokem a doprovázeny bohatou fotografickou přílohou, samozřejmě nechybí ani popis základních materiálů a pomůcek. Pevná vazba, rozměr 175×230 mm, 112 stran Vydalo nakladatelství CPress v roce 2013 Nenalezli jste zde odpověď na to co Vás k tomuto produktu zajímá? Neváhejte nás kontaktovat a my Váš dotaz rádi zodpovíme.
Objev podobné jako Hrajeme si s FIMO hmotou (Monika Brýdová) - Monika Brýdová
Monumenta mortis et memoriae: Sepulkrální skulptura ve výtvarné kultuře českého středověku (978-80-7476-201-7)
Kniha - autor Jan Chlíbec; Jiří Roháček, 468 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha je věnovaná sepulkrálnímu sochařství českého středověku v rozmezí šesti staletí. Hlavní devíza spočívá v komplexnosti pohledu a v interdisciplinárním přístupu ke studovanému materiálu. Text knihy sestává ze dvou základních částí – z úvodních studií a podrobného katalogu. Úvodní části zaměřují pozornost zejména na význam sepulkrálního sochařství v životě středověké společnosti, na typy nekropolí (královské, církevní, šlechtické), zkoumají vliv husitství a utrakvismu na výtvarnou stránku náhrobků a analyzují kritické výhrady předních husitských a utrakvistických ideologů, které měly negativní vliv na rozvoj náhrobní skulptury, zkoumají typy náhrobků a ikonografickou stránku jejich výzdoby, umístění náhrobků v sakrálním prostoru a jejich sémantický vztah k ostatní chrámové výzdobě, proměny výtvarného ztvárnění i epigrafické stránky v průběhu staletí. Druhou částí knihy...
Objev podobné jako Monumenta mortis et memoriae: Sepulkrální skulptura ve výtvarné kultuře českého středověku (978-80-7476-201-7)
Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0)
Kniha - autor Jiří Černý, česky - autor Jiří Černý, česky Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům.
Objev podobné jako Nový encyklopedický slovník gastronomie, A–K: 1. díl (978-80-86351-10-0)
Ájurvéda léčení a vaření - Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici - Elisabeth Veit
Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici. Léčení a vaření s ájurvédou, přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici. Indické koření, oleje, léčivé byliny a drahokamy - ájurvéda je tisíce let staré vědění o zdravém, dlouhém a štěstí přinášejícím životě. Předané a neustále dále rozvíjené recepty a pokyny se prosadily i v západním světě. Léčivé účinky této celostní medicíny jsou už dlouho uznávány - k prospěchu těla, ducha a duše. Dr. phil. Elisabeth Veit v této mimořádné knize ukazuje, jak můžete využít léčivou sílu ájurvédy: vedle nauky o energii a třech typech tělesné konstituce v ní najdete přehled o ájurvédském koření a léčivém rostlinstvu od A do Z, dále pak 65 receptů seřazených podle dóš a chuťové orientace.
Objev podobné jako Ájurvéda léčení a vaření - Přírodní léčitelství a gastronomie v indické tradici - Elisabeth Veit
Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)
Kniha - autor Jiří Černý, česky - autor Jiří Černý, česky Velký gastronomický slovník vychází ve dvou svazcích a je určen všem, kteří chtějí v tomto rozsáhlém oboru získat podrobné informace. Obsah tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, perníkářství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek. Své místo zde má i pivo a víno, jejich výroba a názvosloví, používané sommeliéry. Jde o ojedinělou publikaci pro odborníky pracující v oboru, ale slovník je určen i amatérským gastronomům.
Objev podobné jako Nový encyklopedický slovník gastronomie, L–Ž: 2. díl (978-80-86351-11-7)
Móda a odívání v husitské době (978-80-271-2937-9)
Elektronická kniha - autor Monika Černá-Feyfrlíková, 160 stran, česky Ve středověku se podle oděvu obvykle na první pohled poznalo, ke které společenské vrstvě jeho majitel patří. Zda se jedná osobu duchovní nebo světskou, tedy šlechtice, měšťana či vesničana. V období husitských válek by se dokonce mohlo podle určitých znaků poznat, zda se jedná o radikálního či umírněného husitu nebo katolíka. Oděv také mohl napovědět, jakému se kdo věnoval povolání. Vedle funkčnosti oděvů a doplňků hrála zkrátka móda svou podstatnou roli i v této době. Publikace poskytne čtenáři nejenom ucelenou představu o tom, jak se oblékali naši předkové v 15. století a jak pomocí oděvu dokázali projevit svoje postoje i náboženské přesvědčení, ale může být i cenným průvodcem při výrobě oděvu pro reenactory či divadelní a filmové kostýmní výtvarníky. Obsah knihy vychází z dlouholetých výzkumů a poskytuje vhled do podoby oděvní kultury. Obsahuje i řadu podrobných návodů...
Objev podobné jako Móda a odívání v husitské době (978-80-271-2937-9)
Kuchyně pozdního středověku (978-80-247-5431-4)
Elektronická kniha - autor Monika Feyfrlíková, 96 stran Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených pozdně středověkých receptů.
Objev podobné jako Kuchyně pozdního středověku (978-80-247-5431-4)
Malování na obličej (Monika Brýdová, Anna Kočová) - Monika Brýdová, Anna Kočová
V této publikaci naleznete mnoho inspirativních projektů, díky kterým zjistíte, že malování na obličej - neboli Facepainting - je skvělá zábava. Staňte se vy, vaše děti či přátelé na chvíli někým jiným, zkuste být chvíli klaunem, divokou tygřicí, upírem či hastrmanem. A pokud vás nezláká velké malování, můžete vyrazit na party či diskotéku s pár kytičkami na krku. Zkrátka pryč s nudou a všedností! Pevná vazba, rozměr 175×235×10 mm, 88 stran Vydalo nakladatelství Computer Press, a.s. v roce 2010 Nenalezli jste zde odpověď na to co Vás k tomuto produktu zajímá? Neváhejte nás kontaktovat a my Váš dotaz rádi zodpovíme.
Objev podobné jako Malování na obličej (Monika Brýdová, Anna Kočová) - Monika Brýdová, Anna Kočová
Podívejte se také
- maturita 2018 z ceskeho jazyka a literatury 978 80 7358 281 4
- kratasy firepower cerna m
- antares edge cerna 90209010
- niceboy hive cerna darek
- doogee t5s nabijecka cerna
- sodastream party box cerna
- mosh bs 521 cerna
- cerna hadice na vodu
- blauer bunda xs cerna
- crep protect pills cerna
- guess saty m cerna
- sodastream jet black cerna
- cerna floral mini sukne
- dsquared2 mikina m cerna
- gorenje retro ork192bk cerna
- jednodilne plavky cerna 46
- lagen taska cerna 22011
- trevi hts 9410 cerna
- navitel t700 3g cerna
- sametova cerna oversized mikina
- doller motivacni diar cerna
- solarni lucerna cerna plast