Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Ekonomika pro SOU 3.díl - Kuchař, číšník - Josef Mach
Třídílná řada učebnic pro SOU obor kuchař/číšník se zaměřuje na obecné otázky tržní ekonomiky i na konkrétní fungování podniků společného stravování. Předností této řady učebnic je stručné a jasné objasňování potřebných pojmů a souvislostí. O obsahu prvního dílu napovídají názvy kapitol: Pojetí a základní pojmy ekonomiky, Tržní ekonomika, Národní hospodářství, Obchod, Cestovní ruch a společné stravování.
Podívejte se také matematicke petiminutovky 3 dil
Ekonomika pro SOU 1.díl - Kuchař, číšník - Josef Mach
Třídílná řada učebnic pro SOU obor kuchař/číšník se zaměřuje na obecné otázky tržní ekonomiky i na konkrétní fungování podniků společného stravování. Předností této řady učebnic je stručné a jasné objasňování potřebných pojmů a souvislostí. O obsahu prvního dílu napovídají názvy kapitol: Pojetí a základní pojmy ekonomiky, Tržní ekonomika, Národní hospodářství, Obchod, Cestovní ruch a společné stravování.
Podívejte se také aulos 211a 3 dil tenor fletna
Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl: obor kuchař/číšník (978-80-7373-035-2)
Kniha - autor Josef Mach, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Třídílná řada učebnic pro SOU obor kuchař/číšník se zaměřuje na obecné otázky tržní ekonomiky i na konkrétní fungování podniků společného stravování. Předností této řady učebnic je stručné a jasné objasňování potřebných pojmů a souvislostí. O obsahu třetího dílu napovídají názvy kapitol: Finanční stránka podniku, Daňová soustava, Základy účetnictví, Zahájení podnikatelské činnosti.
Podívejte se také Suk Josef, Josef Hála: 3 generace - CD (LT0132-2)
Podívejte se také
- Ekonomika turismu (978-80-247-3643-3)
- Ekonomie a ekonomika (978-80-7552-190-3)
- Čítanka pro učební obory SOU (978-80-7235-572-3)
- Mach a Šebestová
- ekonomika cestovniho ruchu
- Sdílená ekonomika a delikty (978-80-7598-235-3)
- matematicke petiminutovky 2 dil
- Mach a Šebestová Komplet
- Mach & Šebestová Nejlepší dobrodružství
- Ekonomika a měření výkonnosti muzeí (978-80-7598-686-3)
- Ekonomika školy a školského zariadenia (978-80-8168-053-3)
- Česká ekonomika a ekonomická teorie + CD (80-200-1129-3)
- Všichni sou trapný ()
- kn country zpevnik 2 dil
- sada taliru lawenda 18 dil
- patice 18 dil 2x9 precizni
- Matematika pro SOŠ a studijní obory SOU 3.část (80-7196-039-X)
- Suk Josef & Hála Josef: Skladby pro housle a klavír - CD (SU3473-2)
- Suk Josef, Michal Mašek, Igor Arašev, Marian Lapšanský: Josef Suk a 3 pianists - CD (LT0117-2)
- Bull's Šipky Mach - 18g (46967)
Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl: obor kuchař / číšník (978-80-7373-034-5)
Kniha - autor Josef Mach, 72 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Třídílná řada učebnic pro SOU obor kuchař/číšník se zaměřuje na obecné otázky tržní ekonomiky i na konkrétní fungování podniků společného stravování. Předností této řady učebnic je stručné a jasné objasňování potřebných pojmů a souvislostí. O obsahu prvního dílu napovídají názvy kapitol: Pojetí a základní pojmy ekonomiky, Tržní ekonomika, Národní hospodářství, Obchod, Cestovní ruch a společné stravování.
Objev podobné jako Ekonomika pro střední odborná učiliště 1.díl: obor kuchař / číšník (978-80-7373-034-5)
Ekonomika pro SOU a SOŠ - Jana Porvichová
Učebnice vhodná především pro tříleté obory na středních odborných učilištích. Je sestavena z 50 lekcí, z nichž každá je určena pro jednu hodinu výuky. Autorka vychází z dlouholeté praxe výuky tohoto předmětu ve tříletých oborech SOU. Učebnice je vhodná pro ty školy, kde ekonomika má dotaci 2 h týdně v jednom ročníku (nebo 1 h týdně ve dvou ročnících).Jednotlivé kapitoly obsahují: základní učivo předávané jako fakta (oranžový podtisk), otázky k diskusi, které by měl vyučující s žáky probírat, měl by se ptát na jejich názor a pomoci jim hledat správnou odpověď (šedý podtisk), otázky a úkoly k samostatné práci žáků (modrý podtisk), shrnutí učiva; to může sloužit k opakování, jako materiál, ve kterém lze najít odpovědi na většinu otázek, ale zejména ho mohou využít ti studenti, kteří nebyli při probírání tématu ve třídě přítomni.
Objev podobné jako Ekonomika pro SOU a SOŠ - Jana Porvichová
Ekonomika 1 pro SOU a veřejnost - Lydia Čistá
Učebnice je určena SOU (zejména obchodním), ale lze ji využít i pro jiné obory SOU a rovněž pro studijní obor s maturitou – obchodník. Vysvětluje základní ekonomické pojmy, problematiku tržního mechanizmu a podnikání.
Objev podobné jako Ekonomika 1 pro SOU a veřejnost - Lydia Čistá
Strojnictví pro SOU nestrojírenská - Josef Doleček, Zdeněk Holoubek
Strojnictví pro SOU nestrojírenská
Objev podobné jako Strojnictví pro SOU nestrojírenská - Josef Doleček, Zdeněk Holoubek
Strojnictví pro SOU nestrojírenská (80-85920-26-3)
Kniha - autor Josef Doleček; Zdeněk Holoubek, 188 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V učebnici jsou vysvětleny základy technického kreslení, popsány technické kovové a nekovové materiály, spojovací součásti a druhy spojů, součásti k přenosu otáčivého pohybu, převody a jejich součásti, potrubí s příslušenstvím a mechanismy a jejich součásti. Je určena pro výuku strojnictví v SOU nestrojírenských.
Objev podobné jako Strojnictví pro SOU nestrojírenská (80-85920-26-3)
Matematika 4 pro SOU učitelská verze
Poslední díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště je rozdělen do třech tematických celků: Stereometrie; Pravděpodobnost v praktických úlohách a Práce s daty v praktických úlohách. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) bude uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení bude obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit.
Objev podobné jako Matematika 4 pro SOU učitelská verze
Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl - Emil Calda
Učebnice je součástí čtyřdílné řady učebnic matematiky pro střední školy. Je vhodná pro všechny typy středních škol s nižší hodinovou dotací matematiky, včetně středních odborných učilišť. 2. vydání
Objev podobné jako Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl - Emil Calda
Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl - Emil Calda
Učebnice je součástí čtyřdílné řady učebnic matematiky pro střední školy. Je vhodná pro všechny typy středních škol s nižší hodinovou dotací matematiky, včetně středních odborných učilišť. 3. vydání
Objev podobné jako Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl - Emil Calda
Igráček Trio Vaříme - Kuchař, Kuchařka a Číšník
Číšník, kuchař a kuchařka. Jakou dobrotu dnes asi připraví? Záleží jen na tobě. Tahle trojka zvládne uvařit vše, na co si jen vzpomeneš. Ano, šéfe? Hračka rozvíjí jemnou motoriku a fantazii dětí. Legendární postavička od roku 1976. Vyrobeno v ČR.
Objev podobné jako Igráček Trio Vaříme - Kuchař, Kuchařka a Číšník
Matematika pro dvouleté a tříleté učební obory SOU, 3. díl - Emil Calda
Zatímco první dva díly této učebnice jsou společné pro obory dvouleté i tříleté, je závěrečný díl určen pouze oborům tříletým. Svým zpracováním a způsobem výkladu na přecházející díly úzce navazuje. Značná část je věnována opakování a prohloubení učiva, které se procvičuje na příkladech, jejichž numerické výpočty jsou prováděny na kalkulačce.Úvodní kapitola je zaměřena na opakování učiva z 2. ročníku, tzn. řešení kvadratických rovnic, soustav lineárních rovnic a nerovnic. V druhé kapitole jsou obecné poznatky o funkcích (funkce rostoucí a klesající, maximum a minimum funkce), podrobně je probírána funkce lineární a kvadratická; v rámci rozšiřujícího učiva se žáci seznamují s funkcí exponenciální a logaritmickou a dekadickými logaritmy. Třetí kapitola se podrobně zabývá goniometrickými funkcemi obecného úhlu a jejich použitím v úlohách, ve kterých se také využívá trigonometrický vzorec pro obsah trojúhelníku. Učivo této kapitoly je rozšířeno o sinovou a kosinovou větu a jejich aplikace. Ve čtvrté kapitole se žáci seznamují se základy statistiky a učí se porozumět různým druhům statistických diagramů, kterým je v příkladech využívajících Statistickou ročenku věnována velká pozornost. Kapitola je rozšířena o základy počtu pravděpodobnosti. Toto rozšířené učivo je stejně jakov předcházejících kapitolách graficky vyznačeno na okrajích stránek. V závěru každé kapitoly (s výjimkou první) je uvedeno souhrnné opakování a kontrolní test tvořený deseti příklady. Pro každý příklad kontrolního testu je uvedeno pět možných výsledků, z nichž pouze jeden je správný. Učebnice obsahuje asi sto podrobně vyřešených příkladů a ke dvěma stům úloh k procvičení jsou uvedeny výsledky. 1. vydání
Objev podobné jako Matematika pro dvouleté a tříleté učební obory SOU, 3. díl - Emil Calda
Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl (Defekt) - Emil Calda
Učebnice je součástí čtyřdílné řady učebnic matematiky pro střední školy. Je vhodná pro všechny typy středních škol s nižší hodinovou dotací matematiky, včetně středních odborných učilišť. 3. vydání
Objev podobné jako Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl (Defekt) - Emil Calda
Stavební technologie I. pro SOU - Otomar Tibitanzl
Kniha je základní učebnicí oboru zedník. Seznamuje se způsoby zdění. Probírá cihelné, kamenné, tvárnicové a smíšené zdivo, betonářské práce, seznamuje s hlavními druhy hydroizolací a izolací proti radonu, typy lešení, zakládáním staveb a zemními pracemi. U každého druhu prací uvádí zásady bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci. V souladu s platnými učebními osnovami jsou některé z kapitol přeřazeny do připravovaných dalších dílů technologie, jiné naopak nově zařazeny. Učebnice je výrazně doplněna a aktualizována.
Objev podobné jako Stavební technologie I. pro SOU - Otomar Tibitanzl
Stavební technologie II. pro SOU - Otomar Tibitanzl
Učebnice je určena žákům 2. ročníku SOU a popisuje způsoby zakládání, zemní práce, a druhy základů, kanalizaci a bytová jádra, železobetonové konstrukce, příčky, stropy, klenby, způsob omítání. Hlavní pozornost věnuje progresivním způsobům prací a klade důraz na bezpečnost při práci.
Objev podobné jako Stavební technologie II. pro SOU - Otomar Tibitanzl
Stavební technologie III. pro SOU - Otomar Tibitanzl
Učebnice je určena pro žáky 3. ročníku SOU a obsahuje jednak práce patřící do pracovní náplně zedníka (schodiště a rampy), jednak práce, které nejsou součástí jeho náplně, ale s nimiž se musí žák seznámit pro návaznost na zednickou činnost. Pozornost je věnována dokončovacím pracím, vývoji stavebních slohů a dalšímu učivu rozšiřujícímu všeobecné vzdělání. Oproti předchozímu vydání z roku 1994 je učebnice výrazně aktualizována a rozšířena o seznámení s některými novými materiály a technologiemi, uplatňujícícmi se v našem stavebnictví.
Objev podobné jako Stavební technologie III. pro SOU - Otomar Tibitanzl
Němčina pro číšníky, kuchaře a gastronomii - Věra Höppnerová
Tato učebnice je určena učebním oborům kuchař, číšník a gastronomii na středních odborných učilištích. Jejím cílem je vštípit žákům praktické jazykové dovednosti potřebné ve styku s hostem a seznámit je se základy německé gramatiky. Obsahuje: 27 lekcí stručný mluvnický přehled ukázky jídelních lístků obraty ve styku s hostem abecední seznam odborných výrazů klíč ke cvičením německo-český slovník. Osvědčeným východiskem každé lekce jsou krátké texty – rozhovory, ale i texty popisné či vyprávěcí. Obsahují modelové situace z praxe číšníka (přijetí hosta, nabídka, objednávka, zúčtování, dotazy hostů na ubytování, pamětihodnosti města a okolí, počasí apod.). Následuje slovníček, na který navazuje partie „Rozšiřujeme si slovní zásobu“. Součástí oddílu mluvnice jsou poměrně rozsáhlá nácviková cvičení po výkladu každého jevu. Partie cvičení pak obsahuje cvičení komplexní, souborná, zaměřená na nácvik výslovnosti, mluvnických jevů v jejich propojení, poslechu i čtení. Převažují cvičení hravá a zábavná, při nichž žáci doplňují, kombinují a samostatně formulují. Soustavná pozornost je věnována párové práci, aby byli do řešení úkolů zapojeni všichni žáci současně. Nabídka cvičení je velmi pestrá a rozsáhlá, takže si vyučující může podle časových možností a úrovně kurzu vybírat. Doporučujeme věnovat v každém případě pozornost závěrečným „Kontrolním otázkám“. Ty je vhodné stejně jako cvičení „Tažte se a odpovídejte si navzájem“ nejprve probrat ve dvojicích a pak pro kontrolu a pro upevnění slovní zásoby v plénu. Cvičení „Poslechněte si.“ prověřuje porozumění a procvičuje slovní zásobu. Soubory MP3 je možné stahnout z webových stránek vydavatelství na stránce věnované tomuto titulu. Řada textů rozvíjí interkulturní kompetenci – informuje o stravovacích návycích, kuchyni a dalších reáliích německy mluvících zemí a České republiky. V souladu s požadavky u závěrečných zkoušek je věnována zvýšená pozornost popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy. Vzhledem k potřebám praxe – porozumět projevu zahraničního hosta a reagovat na jeho přání – jsou v každé lekci soustavně procvičovány dva fonetické jevy, které působí českým mluvčím zvláště potíže. Tato cvičení jsou rovněž součástí audiopřílohy a je vhodné výslovnost rodilých mluvčí imitovat. V 1. ročníku doporučujeme probrat 10 lekcí, v 2. 9 a ve 3. 8 lekcí. Učebnice je vedena snahou zaujmout žáky zajímavými texty, aktivizovat je formou párové práce a zpříjemnit jim hravými cvičeními výuku němčiny co nejvíce.
Objev podobné jako Němčina pro číšníky, kuchaře a gastronomii - Věra Höppnerová
Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU 3.díl (978-80-7196-519-0)
Kniha - autor Emil Calda, 256 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice je součástí čtyřdílné řady učebnic matematiky pro střední školy. Je vhodná pro všechny typy středních škol s nižší hodinovou dotací matematiky, včetně středních odborných učilišť. V dotisku z roku 2008 byly nově doplněny klíčové kompetence, které učebnice utváří a rozvíjí, očekávané výstupy jednotlivých kapitol a průřezová témata, jejichž realizaci učebnice napomáhá.
Objev podobné jako Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU 3.díl (978-80-7196-519-0)
Angličtina pro číšníky a kuchaře - Dagmar Lánská, Kutová Jaroslava
Nové vydání této učebnice je určeno především učebním oborům kuchař a číšník na středních odborných učilištích, studentům středních hotelových škol, ale i dalším zájemcům o obor kuchař a číšník, kteří si chtějí zdokonalit své znalosti profesní angličtiny. Učebnice je koncipována do 20 lekcí, které jsou zpracovány přehlednou a logickou formou umožňující studentovi snadnou orientaci. Jednotlivé lekce se zaměřují především na získání a rozvíjení komunikativních schopností, porozumění obecnému i odbornému textu a práci s odbornou slovní zásobou. Volba mluvnického učiva je výběrová, protože je podřízena sledovanému cíli, tedy naučit studenty správně anglicky komunikovat v praxi číšníka nebo kuchaře a použít přitom odpovídající terminologii a vhodnou mluvnickou strukturu Jednotlivé lekce obsahují úvodní část, zpravidla typu Čtení nebo Poslech, následuje část ROZŠIŘUJEME SI SLOVNÍ ZÁSOBU, ve které se postupně buduje znalost odborných výrazů z oboru gastronomie, částečně i hotelnictví. Toto další rozšíření slovní zásoby o strukturovanou anglicko-českou odbornou slovní zásobu má sloužit jako cenný zdroj informací jak pro studenty, tak pro další zájemce o obor. Velká pozornost je věnována popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy. Část mluvnice obsahuje nezbytný gramatický výklad včetně cvičení, která slouží k upevnění a nácviku vysvětleného mluvnického učiva. Gramatický výklad je podán srozumitelnou formou, student je veden nenásilnou a motivační formou k pochopení nových mluvnických struktur, jejichž výběr je pragmatický a zaměřený na praxi. Před vysvětlením některých nových gramatických jevů je zařazeno opakování předchozího učiva pro jejich snazší pochopení a postoupení k vyšší obtížnosti. Na konci učebnice je zařazen Stručný mluvnický přehled. Část mluvnice obsahuje nezbytný gramatický výklad včetně cvičení, která slouží k upevnění a nácviku vysvětleného mluvnického učiva. Gramatický výklad je podán srozumitelnou formou, student je veden nenásilnou a motivační formou k pochopení nových mluvnických struktur, jejichž výběr je pragmatický a zaměřený na praxi. Před vysvětlením některých nových gramatických jevů je zařazeno opakování předchozího učiva pro jejich snazší pochopení a postoupení k vyšší obtížnosti. Na konci učebnice je zařazen Stručný mluvnický přehled. Učebnice slouží zároveň jako pracovní sešit, kam student může psát a zpracovávat písemně zadané úkoly. Součástí každé lekce je v závěrečné části anglicko-český slovníček nových výrazů z dané lekce. Slovní zásoba z lekcí je zpracována souhrnně v příloze formou anglicko-českého a česko-anglického slovníku, který tvoří součást učebnice. Pozornost je věnována i interkulturní složce, především odlišným zvyklostem ve stravovacích návycích a příslušných reáliích anglicky mluvících zemí a České republiky. K jednotlivým lekcím jsou zařazena i poslechová cvičení ve formátu MP3 (která je možné si stáhnout ze stránky titulu) pro prověření porozumění a procvičení příslušné slovní zásoby.
Objev podobné jako Angličtina pro číšníky a kuchaře - Dagmar Lánská, Kutová Jaroslava
Stavební technologie II. pro SOU (978-80-86817-14-9)
Kniha - česky Učebnice je určena žákům 2. ročníku SOU a popisuje způsoby zakládání, zemní práce, a druhy základů, kanalizaci a bytová jádra, železobetonové konstrukce, příčky, stropy, klenby, způsob omítání. Hlavní pozornost věnuje progresivním způsobům prací a klade důraz na bezpečnost při práci.
Objev podobné jako Stavební technologie II. pro SOU (978-80-86817-14-9)
Stavební technologie I. pro SOU (978-80-86817-09-5)
Kniha - česky Kniha je základní učebnicí oboru zedník. Seznamuje se způsoby zdění. Probírá cihelné, kamenné, tvárnicové a smíšené zdivo, betonářské práce, seznamuje s hlavními druhy hydroizolací a izolací proti radonu, typy lešení, zakládáním staveb a zemními pracemi. U každého druhu prací uvádí zásady bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci. V souladu s platnými učebními osnovami jsou některé z kapitol přeřazeny do připravovaných dalších dílů technologie, jiné naopak nově zařazeny. Učebnice je výrazně doplněna a aktualizována.
Objev podobné jako Stavební technologie I. pro SOU (978-80-86817-09-5)
Stavební technologie III. pro SOU (978-80-86817-15-6)
Kniha - česky Učebnice je určena pro žáky 3. ročníku SOU a obsahuje jednak práce patřící do pracovní náplně zedníka (schodiště a rampy), jednak práce, které nejsou součástí jeho náplně, ale s nimiž se musí žák seznámit pro návaznost na zednickou činnost. Pozornost je věnována dokončovacím pracím, vývoji stavebních slohů a dalšímu učivu rozšiřujícímu všeobecné vzdělání. Oproti předchozímu vydání z roku 1994 je učebnice výrazně aktualizována a rozšířena o seznámení s některými novými materiály a technologiemi, uplatňujícícmi se v našem stavebnictví.
Objev podobné jako Stavební technologie III. pro SOU (978-80-86817-15-6)
Matematika 4 pro SOU učitelská verze (978-80-7358-366-8)
Kniha - česky, spirálová, kroužková Poslední díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště je rozdělen do třech tematických celků: Stereometrie; Pravděpodobnost v praktických úlohách a Práce s daty v praktických úlohách. V učitelské verzi najdete kromě všech vyřešených úloh i metodické poznámky a další náměty k probraným tematickým celkům. Řešení úloh (postup řešení včetně dílčích výsledků) bude uvedeno přímo v předpřipraveném prostoru a způsob řešení bude obvykle volen tak, aby co nejvíce připomínal způsob, jakým budou žáci úlohu pravděpodobně řešit. K učitelské verzi navíc po registraci obdržíte také její elektronickou podobu ve formátu pdf, takže řešení můžete žákům promítnout dle potřeby i na tabuli nebo jej vytisknout. Metodické listy obsahují rozepsané výstupy daných tematických celků a další tipy na oblasti, kterými lze výuku obohatit.
Objev podobné jako Matematika 4 pro SOU učitelská verze (978-80-7358-366-8)
Sbírka úloh z matematiky pro SOU a SOŠ - Milada Hudcová, Libuše Kubičíková
Sbírka je určena žákům všech ročníků dvouletých a tříletých oborů SOU a je vhodná i pro střední odborné školy s nižší hodinovou dotací matematiky. Může být využita i v 9. ročníku základní školy. Stručné přehledy teorie a vzorově řešené úlohy umožňují samostatnou práci studentů. 3. přepracované vydání
Objev podobné jako Sbírka úloh z matematiky pro SOU a SOŠ - Milada Hudcová, Libuše Kubičíková
Sbírka úloh z matematiky pro SOU a SOŠ (80-7196-344-5)
Kniha - autor Milada Hudcová; Libuše Kubičíková, 376 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Sbírka je určena žákům všech ročníků dvouletých a tříletých oborů SOU a je vhodná i pro střední odborné školy s nižší hodinovou dotací matematiky. Může být využita i v 9. ročníku základní školy. Stručné přehledy teorie a vzorově řešené úlohy umožňují samostatnou práci studentů.
Objev podobné jako Sbírka úloh z matematiky pro SOU a SOŠ (80-7196-344-5)
Literatura - pracovní učebnice pro SOU s maturitou - Lenka Jedličková, Kateřina Štrpková, Eva Jiříčková
Nová učebnice literatury reaguje na poptávku pedagogů středních odborných učilišť po sestavení učebního materiálu, který by odpovídal jejich požadavkům a praxi. Zároveň vychází z potřeby studentů najít odpovídající publikaci, která by jim studium literatury usnadnila a zatraktivnila. Grafické zpracování ulehčuje orientaci v učebních materiálech a napomáhá k lepšímu zapamatování probírané látky. Publikace kromě výkladového textu nabízí prostor, kam mohou studenti vpisovat své odpovědi. U všech autorů učebnice poskytuje ukázku z jejich literární tvorby a otázky usnadňující rozbor díla. Za každým větším celkem se nalézá opakovací test k prověření znalostí. Všechny kapitoly jsou ukončeny shrnutím. V souladu s RVP Pracovní učebnice literatury je vhodná také k přípravě na maturitu. Kombinuje výhody učebnice a pracovního sešitu. Umožňuje tak detailněji přiblížit tvorbu jednotlivých osobností z dějin světové i české literatury. Zahrnuje tvorbu od nejstarších literárních období až po současné autory. Využívá literární teorii k analýze textu a jeho interpretaci. Obsahuje přehled literárních žánrů. Je propojena s filmem, hudbou, architekturou i malířstvím. Na její tvorbě se podílel kolektiv zkušených autorů a pedagogů za odborné spolupráce s doc. Mgr. Radkem Malým, Ph.D.
Objev podobné jako Literatura - pracovní učebnice pro SOU s maturitou - Lenka Jedličková, Kateřina Štrpková, Eva Jiříčková
Přestavby budov 3.roč. SOU - Josef Kubát, Antonín Doseděl, Vladimír Kárník
Učebnice osvětluje základní pojmy přestaveb budov, pojednává o poruchách stavebních konstrukcí, popisuje rekonstrukce základů, svislých a vodorovných konstrukcí, stavební úpravy izolací, adaptace při zřizování a rozšiřování otvorů, vybourávání a podchycování zdí a příček, opravy schodů, podlah, omítek, panelových objektů, udržování budov a bezpečnost práce při přestavbách. V novém vydání je učivo upraveno podle stavu k 1. 1. 2000 v důsledku změn v technické normalizaci týkající se kreslení výkresů ve stavebnictví, změn v legislativě i změn v učebních osnovách. Je určena žákům SOU, ale i širší veřejnosti se zájmem o přestavby nemovitostí.
Objev podobné jako Přestavby budov 3.roč. SOU - Josef Kubát, Antonín Doseděl, Vladimír Kárník
Tomáš Baťa s úsměvem - Josef Mach
Tomáš Baťa s úsměvem je upraveným vydáním knihy: „Tomáš Baťa zblízka. Anekdoty a intimní projevy.“ Autorem publikace je Josef Mach. Poprvé byla kniha vydána v roce 1932. Kniha je souborem desítek krátkých příběhů ze života Tomáše Bati. Příběhy jsou vtipné a poučné zároveň. Po jejich přečtení získává čtenář dojem, že Tomáše Baťu zná i jiným způsobem, než jen jako geniálního a nadčasové člověka, že je mu bližší, zejména lidsky. Příběhy odrážejí velikost povahy a osobnosti Tomáše Bati. Původně byly tyto krátké příběhy uveřejňovány v tisku firmy Baťa. Následně byly vydány také knižně. Dobová autenticita textu zůstala nezměněna, včetně předmluvy Antonína Cekoty.
Objev podobné jako Tomáš Baťa s úsměvem - Josef Mach
Ekonomie a ekonomika - Josef Vlček
Cílem učebnice je podat ucelený výklad ekonomie, pozornost je proto věnována nejdůležitějším otázkám mikroekonomie, makroekonomie a podniku v tržní ekonomice. Zvládnutí těchto tematických celků vytváří předpoklady pro studium aplikované ekonomie, např. ekonomiky podniku, financí, hospodářské politiky apod. Způsob výkladu respektuje skutečnost, že publikace je úvodem do studia ekonomie. Autor danou problematiku vysvětluje přístupným, srozumitelným a zároveň vědecky přesným způsobem. Matematická forma výkladu je používána jen v nejnutnějším rozsahu a většina analyzovaných problémů je prezentována v grafických modelech. Učebnice vychází z hlavního proudu ekonomické teorie a je určena pro kurzy mikroekonomie a makroekonomie v bakalářském studiu na vysokých školách. Výklad je koncipován tak, aby uspokojil všechny zájemce, kteří se chtějí orientovat ve složité problematice fungování tržní ekonomiky. Autor přednáší na Vysoké škole hotelové v Praze a na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, zajišťuje výuku mikroekonomie a makroekonomie v bakalářském, magisterském a doktorském studiu.
Objev podobné jako Ekonomie a ekonomika - Josef Vlček
Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková
Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje přípravu pokrmů z mořských a skadkovodních ryb.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 6 - Hana Sedláčková
Kuchyňský set KUCHAŘ, 4 díly
Tip na dárek! Darujte praktické textilní pomocníky do kuchyně se sladěnými kuchařskými motivy. Výhodný designový set obsahuje slušivou zástěru, prošívanou chňapku a 2 kusy utěrek. To vše váš kuchař či kuchařka potřebuje v kuchyni každý den. Zástěra má univerzální velikost, nastavitelné tmavé šňůrky za krkem a zavazování v pase. Chňapka má všitý magnet a také poutko pro zavěšení podle potřeby. Utěrky zdobí motiv kuchaříka stejný jako na zástěře. Materiál z recyklované bavlny, který je šetrnější k životnímu prostředí. Rozměry: zástěra 60 x 80 cm, utěrky 50 x 70 cm, chňapka 18 x 32 cm Materiál: 75% bavlna, 25% PES, gramáž 155 g/m2
Objev podobné jako Kuchyňský set KUCHAŘ, 4 díly
Mikeš doma Díl 3. - Josef Lada - audiokniha
Audiokniha: Původní titul "Mikeš doma díl 3." vydal Bonton Music v roce 1995 pouze na audio kazetě - nyní tento titul vydáváme poprvé digitálně. Z tiskoviny audio kazety: Obydlí, které Mikeš a pan Kludský v Hrusicích zakoupili pro společný odpočinek, stálo ve velké zahradě, plné ovocných stromů. Ale dříve, než se tam všichni nastěhovali, dali pan Kludský s Mikešem dům řádně opravit a přistavět nová obydlí, aby všichni měli dost místa a pohodlí. To víte, že slon Brundibár sám pro sebe spotřeboval pokoj veliký jako stodola a pan Kludský si přál, aby lev Herodes, medvěd Myška i ostatní měli dost místa ve svých útulnách. Obydlí pro kamarády zvířata dal Mikeš zařídit tak, aby se v nich cítili co nejvíce spokojeni. Na stěnách útulků dal vymalovat krásné lesy, a to pro každé zvíře takový, v jakém je domovem: pro slona Brundibára les indický, pro papouška Klábosila americký prales a pro opici Kačabu africkou krajinu s palmami. Africkou krajinu měl také lev Herodes. Medvěd Myška si přál mít ve svém obydlí les smrkový...Když se přátelé vrátili z kostel a z půlnoční, spali už kamarádi zvířátka spánkem klidným a spokojeným...Jen náš milý kocourek Mikeš nemohl dlouho usnout. Ne starostí, ale bezměrnou radostí, že jsou všichni zase pod jednou bezpečnou střechou, že se mu tak krásně splnil jeho životní sen a že může pomáhat jiným...
Objev podobné jako Mikeš doma Díl 3. - Josef Lada - audiokniha
Občanská nauka pro střední odborná učiliště: veškeré učivo občanské nauky pro SOU v jedné učebnici (80-7235-237-7)
Kniha - autor Vladislav Dudák, 280 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice Občanská nauka pro SOU obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOU.Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. Každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. Tato učebnice je alternativa k třídílné řadě M.Valenty.
Objev podobné jako Občanská nauka pro střední odborná učiliště: veškeré učivo občanské nauky pro SOU v jedné učebnici (80-7235-237-7)
Čítanka pro učební obory SOU, učebnice - Josef Soukal
Jedna souhrnná učebnice pro všechny ročníky SOU obsahuje pečlivě zvolené ukázky z literatury od nejstarších dob po současnost. Vedle literárních ukázek autor zpracoval i základy literárního vývoje v rozsahu osnov SOU, informace o autorech a literárních žánrech. 3. vydání
Objev podobné jako Čítanka pro učební obory SOU, učebnice - Josef Soukal
Matematika a její aplikace 3 – 3. díl - Josef Molnár, Hana Mikulenková
Žáci se ve třetím díle pracovní učebnice pro 3. ročník seznámí se sčítáním, odčítáním, násobením a dělením do 1 000, naučí se porovnávat úsečky nebo třeba spočítat obvod trojúhelníku. Oddíly s výkladem vždy doprovází rozsáhlá část s úlohami určenými k upevnění a procvičení učiva. Cvičení jsou neotřelá, zábavná a se zaměřena na aplikaci teorie v každodenním životě, čímž děti motivují k učení. Titul je součástí Modré řady.Čím vás upoutá? neotřelé, prakticky zaměřené úlohy pracovní učebnice = vše v jednom témata blízká dětskému světu (příroda, zvířata, rodina, kamarádi, …) hravé ilustrace rozvíjí fantazii Oblíbená učebnice matematiky prošla v minulých letech celkovou aktualizací a nyní ji nabízíme i v novém grafickém hávu. Prověřený obsah se nemění, ale je v druhém vydání podpořen atraktivním modernějším zpracováním.
Objev podobné jako Matematika a její aplikace 3 – 3. díl - Josef Molnár, Hana Mikulenková
Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 3 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Matematika a její aplikace pro 4. ročník 3. díl - Josef Molnár
Nový třídílný titul Matematika a její aplikace 4 vám v mnoha směrech nebude neznámý, jeho jednotlivé části však jsou cele prakticky zaměřeny k naplňování očekávaných výstupů tak, aby vám pomohly u dětí co nejlépe rozvíjet klíčové kompetence dle požadavků RVP.
Objev podobné jako Matematika a její aplikace pro 4. ročník 3. díl - Josef Molnár
Matematika a její aplikace 1 – 3. díl - Josef Molnár, Hana Mikulenková
Ve třetím díle učebnice matematiky pro prvňáčky žáci postupně prohloubí své dovednosti v oblasti sčítání a odčítání, nejprve v oboru do 15, pak v oboru do 20 a na závěr zvládnou sčítání a odčítání v celých desítkách do 100. Tato pracovní učebnice je plná různorodých veselých cvičeních, hodí se pero, tužka i pastelky. Tento titul je součástí Modré řady.Čím vás upoutá? neotřelé, prakticky zaměřené úlohy pracovní učebnice = vše v jednom témata blízká dětskému světu (příroda, zvířata, rodina, kamarádi, …) hravé ilustrace rozvíjí fantazii
Objev podobné jako Matematika a její aplikace 1 – 3. díl - Josef Molnár, Hana Mikulenková
Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)
Matematika pro tříleté učební obory SOU 3 (80-7196-295-3)
Kniha - autor Emil Calda, 196 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Zatímco první dva díly této učebnice jsou společné pro obory dvouleté i tříleté, je závěrečný díl určen pouze oborům tříletým. Svým zpracováním a způsobem výkladu na přecházející díly úzce navazuje. Značná část je věnována opakování a prohloubení učiva, které se procvičuje na příkladech, jejichž numerické výpočty jsou prováděny na kalkulačce. Úvodní kapitola je zaměřena na opakování učiva z 2. ročníku, tzn. řešení kvadratických rovnic, soustav lineárních rovnic a nerovnic. V druhé kapitole jsou obecné poznatky o funkcích (funkce rostoucí a klesající, maximum a minimum funkce), podrobně je probírána funkce lineární a kvadratická; v rámci rozšiřujícího učiva se žáci seznamují s funkcí exponenciální a logaritmickou a dekadickými logaritmy. Třetí kapitola se podrobně zabývá goniometrickými funkcemi obecného úhlu a jejich použitím v úlohách, ve kterých se také využívá trigonometrický vzorec pro...
Objev podobné jako Matematika pro tříleté učební obory SOU 3 (80-7196-295-3)
Technologie přípravy pokrmů 4 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 4 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 2 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Technologie přípravy pokrmů 5 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 5 - 2. vydání - Hana Sedláčková
Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
Tak chutná štěstí - Bez použití rafinovaného cukru - Josef Jonáš, Jiří Kuchař
Pokud máte rádi sladké, změní tato kniha váš život. Místo rafinovaného cukru v ní najdete sladidla, s nimiž zažijete, jak opravdu chutná štěstí. Vyhnete se totiž neblahým důsledkům konzumace „bílého jedu“ a zbavíte se závislosti na něm. Díky tomu, že rafinovaný cukr přestane vaše tělo okrádat o vitaminy, důležité minerály a stopové prvky, významně upevníte své ohrožené zdraví. V knize Tak chutná štěstí objevíte více než dvě stě receptů, ve kterých hrají hlavní roli nejen populární stévie,ale především přírodní třtinový cukr typu demerara či raw sugar, opomíjená, a přitom velmi cenná melasa, český med nebo sušené ovoce. Budete nadšeni rozmanitostí jídel, jimiž můžete začít den, zpestřit si svačinu, uvařit chutný a zdravý oběd nebo večeři, anebo se osvěžit některým z mnoha pozoruhodných nápojů. Pro hosty můžete připravit také vynikající domácí bábovku, na kterou nepoužijete ani gram bílého cukru. Bohatost receptů vám zároveň poslouží jako nesmírně cenná a netušená životní inspirace.
Objev podobné jako Tak chutná štěstí - Bez použití rafinovaného cukru - Josef Jonáš, Jiří Kuchař
Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal
První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby (i s ohledem a evropskou legislativu), na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Vzhledem k obsahové náplni tohoto dílu je tato publikace nejenom potřebnou publikací pro školy, ale také vhodným zdrojem informací pro provozovatele gastronomické výroby.Dále popisuje zpracování potravina přípravu polévek.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 1 - Hana Sedláčková, Pavel Otoupal
Zdraví v ohrožení - Hořká pravda o sladkém cukru - Josef Jonáš, Jiří Kuchař
Kniha od MUDr. Josefa Jonáše (kromě jiných autora bestsellerů Křížovka života, Tajenky života neboDetoxikace nebo Jonášova kuchařka pro zdraví) a našeho kmenového autora Jiřího Kuchaře je u nás mimořádným počinem v oblasti zdraví. Ačkoli nás zažité stravovací zvyklosti nebo reklama, zaměřená zejména na těhotné ženy, matky s malými dětmi, mládež, seniory nebo sportovce, přesvědčují o opaku, skutečnost je mnohem horší, než byste očekávali. Tato kniha přináší velmi hořkou pravdu o průmyslově vyráběném rafinovaném cukru. Je určena lidem, kteří chtějí poznat všechny neblahé důsledky jeho konzumace, zbavit se svojí závislosti na něm a doslova tak zachránit svoje ohrožené zdraví. Stejně tak je velmi užitečná pro nemocné i lidi, jenž po léta bezúspěšně bojují s nadváhou a únavou.Na základě desítek vědeckých studií z celého světa a dlouholeté bohaté praxe MUDr. Josefa Jonáše ukazuje, že rafinovaný cukr je viníkem celé řady problémů, od akné, zubního kazu, cukrovky, ztučnění jater, infarktu myokardu, gynekologických potíží a osteoporózy až po nádorová onemocnění a mozková poškození, včetně chronického nedostatku vitaminů a důležitých minerálů.Vedle varování nabízí především řešení, jak se zbavit cukerné závislosti a jak lze průmyslový cukr v jídelníčku nahradit. Nepochybně budete překvapeni bohatostí přírodních látek, které vám mohou posloužit jako cenná životní inspirace. Tato mimořádná a svého druhu naprosto ojedinělá publikace přináší i jednoduchá a přitom účinná stravovací doporučení, která mohou netušeným způsobem upevnit vaše zdraví.
Objev podobné jako Zdraví v ohrožení - Hořká pravda o sladkém cukru - Josef Jonáš, Jiří Kuchař
Stolničení - Gustav Salač
Publikace je určena pro hotelové školy a pro SOU obor kuchař-číšník, dále i pro ty, kteří v pohostinství už pracují a chtějí si rozšířit své odborné znalosti.
Objev podobné jako Stolničení - Gustav Salač
Etika, ekonomika, příroda - Josef Šmajs, Ivo Rolný, Bohuslav Binka - e-kniha
eBook: Publikace uznávaných autorů reaguje na obrat společenských věd k etice. Je určena studentům a pedagogům vysokých škol zaměřených na ekonomii, sociální vědy a environmentalistiku i všem zájemcům o tyto oblasti. První část se věnuje evolučně-ontologické teorii konfliktu kultury s přírodou a novému pochopení role ekonomiky v kultuře a kultury v přírodě. Je zde představeno téma lidské práce i problém změny vzdělání pro globalizovanou kulturu. Druhá část pojednává o myšlenkových experimentech dokazujících smysl a význam environmentální etiky. Její první oddíly jsou věnované kritice dlouhodobé snahy izolovat etiku od filosofie a speciálních věd, další kapitola analyzuje šest nejvýznamnějších konceptů environmentální etiky. Třetí část se pak zabývá etickými hledisky v podnikatelské praxi. Komentuje aktuální trendy v současné podnikatelské etice a reflektuje zásady v podnikání na zahraničních trzích.
Objev podobné jako Etika, ekonomika, příroda - Josef Šmajs, Ivo Rolný, Bohuslav Binka - e-kniha
Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 86 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 2 (80-7168-952-1)
Podívejte se také
- Mach a Šebestová na prázdninách
- Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
- Mach a Šebestová na cestách
- CGM Mach 2 - žlutá (motonad01989)
- Mach a Šebestová v historii
- Mach a Šebestová za školou
- dil na uzeni se zkracenym rostem pro spirit weber
- Můj táta Josef Lada (978-80-242-8333-3)
- Metr svinovací JOSEF CE, 3 m, bílý, FESTA (113502)
- calvin klein spodni dil plavek cervena
- calvin klein vrchni dil plavek ruzova
- calvin klein spodni dil plavek bila
- Ekonomika pro střední odborná učiliště 3.díl: obor kuchař/číšník (978-80-7373-035-2)
- Matematika pro SOŠ a studijní obory SOU 2.část (978-80-7196-406-3)
- Výkresy zdravotních instalací pro 1. až 3. ročník SOU (978-80-85920-66-6)
- Technologie III: Pro 3. ročník SOU učebního oboru truhlář (978-80-85920-97-0)
- Alexander Mach Pred rozsudkom Denníky 1945 - 47 (978-80-569-0038-3)
- Josef Hlinomaz vypráví
- Suk Josef, Josef Hála: Píseň lásky - CD (LT0012-2)
- filtr vzduchovy pro kompresory 24l a 50l nahradni dil geko
- Tradiční český rok - Josef Lada (978-80-247-5173-3)
- Tradiční česká ZIMA – Josef Lada (978-80-271-0016-3)