Již páté vydání unikátní mapy Česka opět doplňuje a rozšiřuje výčet všech fungujících pivovarů, malých středních i těch největších, z minulých vydání. V současnosti působí v Čechách, na Moravě a ve Slezsku přes 450 pivovarů, a to včetně průmyslových pivovarů i minipivovarů. Všechny jsou vyobrazeny na mapě Česka, přičemž oblastem s hustou koncentrací podniků, jako je Praha, Plzeňsko Brněnsko a Ostravsko, jsou věnovány podrobnější výřezy na zadní straně. Kompletní přehled všech pivovarů, včetně těch, které jsou teprve ve výstavbě, naleznete v brožuře, která je nedílnou součástí mapy. Pomocí přehledného seznamu je u každého pivovaru je uvedena jeho adresa, webová stránka, facebooková adresa a informace o nabízených službách, jako je restaurace, možnost ubytování, prodejna, exkurze, kurzy vaření piva apod. Závěr brožury je věnován přehledu létajících pivovarů a pivovarnickým skupinám působícím na území Česka. Z obsahu: jedinečné dílo mapující nejpopulárnější odvětví českého průmyslu mapa s vyobrazením všech fungujících pivovarů na území Česka ilustrace pivovarů od Jaroslava Staňka podrobné mapy Plzeňska, Brněnska, Ostravska a Prahy s okolím brožura s přehledem všech fungujících pivovarů v Česka schéma výroby piva v průmyslovém pivovaru a minipivovaru muzea, exkurze, ochutnávky, pivovarské restaurace, ubytování létající pivovary pivovarnické skupiny působící v Česku pivní lázně stav k únoru 2019 (patro.cz)
Podobné produkty ako Pivovary Česka , Koruna česka (978-80-264-4525-8)Již páté vydání unikátní mapy Česka opět doplňuje a rozšiřuje výčet všech fungujících pivovarů, malých středních i těch největších, z minulých vydání. V současnosti působí v Čechách, na Moravě a ve Slezsku přes 450 pivovarů, a to včetně průmyslových pivovarů i minipivovarů. Všechny jsou vyobrazeny na mapě Česka, přičemž oblastem s hustou koncentrací podniků, jako je Praha, Plzeňsko Brněnsko a Ostravsko, jsou věnovány podrobnější výřezy na zadní straně. Kompletní přehled všech pivovarů, včetně těch, které jsou teprve ve výstavbě, naleznete v brožuře, která je nedílnou součástí mapy. Pomocí přehledného seznamu je u každého pivovaru je uvedena jeho adresa, webová stránka, facebooková adresa a informace o nabízených službách, jako je restaurace, možnost ubytování, prodejna, exkurze, kurzy vaření piva apod. Závěr brožury je věnován přehledu létajících pivovarů a pivovarnickým skupinám působícím na území Česka. jedinečné dílo mapující nejpopulárnější odvětví českého průmyslu mapa s vyobrazením všech fungujících pivovarů na území Česka ilustrace pivovarů od Jaroslava Staňka podrobné mapy Plzeňska, Brněnska, Ostravska a Prahy s okolím brožura s přehledem všech fungujících pivovarů v Česka schéma výroby piva v průmyslovém pivovaru a minipivovaru muzea, exkurze, ochutnávky, pivovarské restaurace, ubytování létající pivovary pivovarnické skupiny působící v Česku pivní lázně stav k únoru 2019 (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Pivovary Česka 1 : 500 000 , Můj atlas česka (978-80-00-04683-9)Součástí vystřihovánky je návod v češtině, němčině a angličtině, návodné kresby a fotografie. Stavebnice obsahuje cca 64 dílů, rozměry po sestavení jsou 16 x 21 x 10,5 cm. Měřítko 1:350. (patro.cz)
Podobné produkty ako Dalešický pivovar , Vtáky česka a slovenska: ottov obrazový atlas (978-80-7451-867-6)Součástí vystřihovánky je návod v češtině, němčině a angličtině, návodné kresby a fotografie. Stavebnice obsahuje cca 64 dílů, rozměry po sestavení jsou 16 x 21 x 10,5 cm. Měřítko 1:350. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Dalešický pivovar , Podzemí česka 1:500 000: tematická mapa (978-80-7393-403-3)Rukopis románu nalezli potomci Zlaty Svozilové až po její smrti, zhruba padesát let poté, co jej napsala. Vznikal v padesátých letech minulého století a manželka někdejšího majitele litovelského pivovaru zřejmě ve vzpomínkovém vyprávění nacházela útočiště před tehdejší ponurou realitou. Román se téměř dobrodružně vrací až do poloviny devatenáctého století a v popředí stojí osudy autorčina dědečka Josefa Svozila (1847-1931). Svozil ztělesňoval ideál muže podnikání, osvěty a politiky své doby. Román však nejen zachycuje Svozila jako výjimečnou osobnost, ale barvitě líčí především pohnutou rodinnou historii a život v dobách, kdy se politicky, kulturně a podnikatelsky vzmáhal český živel. Ve druhé části románu se pak autorka soustředí na dramatické osudy dvou sestřenic - smyslnější a svéhlavější Renaty a éteričtější Káti - během druhé světové války. Stupňuje se tak konflikt, který stojí v pozadí celého románu: střet soukromých rodinných dramat s velkými dějinami a malými lidmi. ----- Možná že to, co dnes pokládáme za nadpřirozené, bude za pár let stejně samozřejmé jako krevní oběh, růst nehtů nebo motýl vylétající z kukly. Začal jsem číst, zuřivě jsem četl jednu knihu za druhou, bez ladu a skladu, Zolu, Chateaubrianda, Tolstého, Schopenhauera, Dostojevského, Březinu, Nietzscheho, Anatola France… Polovině věcí jsem nerozuměl, ale četl jsem, co mi do ruky přišlo, jen abych neměl čas myslet na ten večer ve služčině pokojíku. Nic to nepomohlo. Dodneška mě občas popadne chuť pošpinit všechno, co vidím. Proto se ti někdy vyhýbám, Renato. Alespoň ty musíš zůstat v mých očích čistá. Proto jsem tak dlouho skrýval, že tě mám rád. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Josefův pivovar - Zlata Svozilová , Ptáci česka a slovenska: ottův obrazový atlas (978-80-7451-866-9)Prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj začíná v unikátním panoramatickém kině, kam účastníky doveze největší osobní výtah v Česku. Během filmu se dozví vše o unikátních surovinách, bez kterých by to nešlo. A pak už hurá do varny. Uvidí historickou varní pánev, na které vznikla první várka plzeňského ležáku, i historickou varnu z počátku 20. století. A pak už se přesunou do současnosti, kde uvidí moderní technologie, které proces zjednodušují, ale přesto postup vaření nemění. V další expozici se seznámí se sládky i dalšími profesemi, které z plzeňského ležáku pomohly vytvořit legendu. A pokračuje se dál. V pivovarských sklepích si můžou prohlédnout spilečné kádě a mrknout na to, jak tu i dnes vzniká pivo tradiční metodou jako za dob prvního sládka. A aby to všechno mohli vstřebat, zapijí to nefiltrovaným a nepasterizovaným ležákem Pilsner Urquell přímo z dubového sudu. Ve sklepích je, jak se patří, chladno, takže se hodí přibalit i teplejší oblečení. Teplota se tam pohybuje okolo 5 °C. Ochutnávka piva je součástí prohlídky jen pro gurmány starší 18 let. Možné je také navštívit stáčírnu, což zážitek prodlužuje cca o 30 min. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj + ochutnávka , Technické památky česka: 1:500 000 tematická mapa (978-80-7393-402-6)Zážitek pro všechny, kteří pivo rádi popíjí, ale také chtějí vědět, jak věci fungují. Jak se pivo vařilo dříve a jak se vaří dnes? To vše se účastníci dozví na dvouhodinové prohlídce plzeňského pivovaru Gambrinus. Prohlídka pivovaru začíná v historické nově zrekonstruované Varně 1869. K výkladu o historii dostanou první pivní ochutnávku a rovnou se dozví o surovinách, bez kterých by to prostě nešlo. Navštíví zachovalou rozkvasnou spilku, kde se dozví o výrobních procesech dob minulých. A z minulosti skočí rovnou do současnosti a možná i budoucnosti? Půjde se totiž k cylindrokonickým tankům, kde se podívají na zoubek nejmodernějším způsobům kvašení piva. U nich si budou moct zahrát na sládky. Ochutná totiž ještě zrající pivo, což bývá obyčejně výsada sládků. Bude už zralé akorát, nebo potřebuje ještě čas? A kde se začínalo, tam se i končí. V historické Varně 1869 už čeká sládek, který prozradí zásady správné péče o zlatý mok a ukáže různé styly čepování. A to za ochutnávání lahodných nepasterizovaných a nefiltrovaných piv. Tak na zdraví! Zážitek je vhodný pro gurmány starší 18 let (mladší mohou jen za doprovodu rodičů, ovšem bez ochutnávky piva) (adrop.cz)
Podobné produkty ako Prohlídka pivovaru Gambrinus s ochutnávkou , Koruna česka: průvodce po nejvyšších vrcholech české republiky (978-80-264-4525-8)Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár. Check-in do hotelu Kyjovský pivovar probíhá v časech od 14:00 do 17:00, check out v den odjezdu je pak do 10:00. Jakmile se ubytujete, můžete si užít vše, co váš pobytový balíček zahrnuje, případně se vydat na výlety do okolí po atraktivním regionu Slovácko. Během celého pobytu si pak užijete neomezený přísun zdejšího výborného nepasterizovaného piva. Na zdraví! Cena pobytu zahrnuje: Ubytování pro 2 osoby na 2 noci v *** hotelu, 2× snídaně pro 2 osoby formou teplého i studeného bufetu, 2× večeře pro 2 osoby, 1× hodina squashe včetně vypůjčení vybavení, neomezená konzumace kyjovského piva v restauraci po celou dobu pobytu (mimo snídani), exkurze po pivovaru. Parkovat můžete zdarma v okolních ulicích nedaleko hotelu. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Pobyt v hotelu Kyjovský pivovar , Česky krok za krokem 1 ukrajinsky: česka krok za krokom (978-80-7470-132-0)Co znamená „čochtan“, „mlíko“ nebo „šnyt“? Jak poznat kvalitní pivo a jak se o něj správně starat? Během 180 minut nahlédnou účastníci nejen do pivního žargonu, ale i do pivovarnické historie a praxe. Zážitek začíná prohlídkou pivovaru Velké Popovice, kde se dozví zajímavosti z historie i současnosti. Jak se pivo vyrábělo dříve a jakými změnami si výroba prošla, než se dostala do současné podoby? Až budou mít teorie tak akorát, postaví se za výčep v historické varně a budou moct předvést svůj um. A že stáli u výčepu vždy na druhé straně? Nevadí, všechno je naučí zkušení pivovarští odborníci. Natočeného Kozla si samozřejmě i ochutnají. Vzpomínku na příjemný zážitek si odnesou ještě v podobě certifikátu o absolvování školy čepování. V ceně zážitku je: prohlídka pivovaru škola čepování piva ochutnávka svou druhů Velkopopovického Kozla certifikát o absolvování, tzv. Kozlův výuční list Zážitek se hodí pro všechny gurmány starší 18 let. Celková doba školy čepování včetně prohlídky je 3 hodiny. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Kozlova škola čepování + prohlídka pivovaru , Okolo česka a slovenska za méně než 8 dní: plus 20 odboček do života „ultrapaka“ (978-80-907946-1-0)Tahle hořká prohlídka čeká v Beskydech, v malé obci Nošovice na severní Moravě. Tam byl v roce 1966 položen základní kámen pivovaru, který o několik let později získal jméno podle staroslovanského boha slunce, ohně, úrody, sklizně a pohostinnosti – Radegast. Účastníky čeká zajímavá komentovaná prohlídka, při které se dozví, jak se pivo vaří, zraje, dokvašuje i jak se stáčí. A rovnou se na to podívají do výrobních prostor s cylindrokónickými tanky, do stáčírny i do varny zakladatele pivovaru, kterou teď hlídají pstruzi. Respektive hlídají, aby kvalita vody byla tip ťop. Kromě vody se tu hlídá i receptura. Ta je stále taková, jakou ji vytvořil zdejší první sládek. Lahodná a nezaměnitelně hořká. O prohlídce si bude moct povyprávět u sklenice vychlazeného Radegastu, kterou si vychutná ve vyhlídkové věži s úžasným výhledem na okolní beskydské vrchy. Ochutnávka piva je jen pro gurmány starší 18 let. Pro mladší znalce bude připravené nealko pivo. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Prohlídka pivovaru Radegast s ochutnávkouPublikace Pivovar v Olešnici na 32 stranách popisuje historický vývoj měšťanského pivovarnictví v Olešnici na Blanensku. Popsána jsou nejen historická práva, která městečko obdrželo od Pernštejnů, ale i další historický vývoj. Autor se zaměřuje především na 19. století, které v historii pivovarnictví znamená klíčový předěl. Roku 1869 přestala platit středověká práva zajišťující jednotlivým provozům monopol distribuce piva v určitém regionu. Tato změna vedla postupně i ke konci vaření piva v Olešnici. Autor však po roce 1882 sleduje i další vývoj osudu bývalých pivovarských budov, které stály v Olešnici na náměstí hned vedle kostela. Konec jejich existence přinesla až doba po roce 1989. Pivovarnická tradice je dnes v Olešnici stále živá díky někdejší lednici, která slouží jako muzeum strašidel. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Pivovar v Olešnici - Filip VránaNetradiční dárek pro muže i ženu nebo pár. Check-in do hotelu Kyjovský pivovar probíhá v časech od 14:00 do 17:00, check out v den odjezdu je pak do 10:00. Jakmile se ubytujete, můžete si užít vše, co váš pobytový balíček zahrnuje, případně se vydat na výlety do okolí po atraktivním regionu Slovácko. Během celého pobytu si pak užijete neomezený přísun zdejšího výborného nepasterizovaného piva. Na zdraví! Cena pobytu zahrnuje: Ubytování pro 2 osoby na 2 noci v *** hotelu, 2× snídaně pro 2 osoby formou teplého i studeného bufetu, 2× večeře pro 2 osoby, squash včetně vypůjčení vybavení je k dispozici neomezeně, neomezená konzumace kyjovského piva v restauraci po celou dobu pobytu (mimo snídani), exkurze po pivovaru. Parkovat můžete zdarma v okolních ulicích nedaleko hotelu. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Pobyt v hotelu Kyjovský pivovarNetradiční dárek pro muže i ženu nebo pár. Pivní pobyt pro dvě osoby na dvě noci zahrnuje: - ubytování na 2 noci ve dvoulůžkovém pokoji, - snídaně, - neomezenou konzumaci piva Cvikov, - degustační prkénko, - dezert, - prohlídku pivovaru, - slevu 10% na dárkové předměty pivovaru. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Pivní pobyt v pivovaru CvikovSpojte příjemné s užitečným. Tenhle zážitek je plný řemeslného piva a zajímavostí o našem národním nápoji. Účastníci během pivní tour odhalí méně známé pražské minipivovary, které rozhodně mají co nabídnout. Během 3 hodin je čekají 3 pivovary, 6 pivních stylů a 1,5 litru zlatého moku k ochutnání. To vše s výkladem zapáleného pivního průvodce, který se s nimi rád podělí o své nasbírané znalosti a zajímavosti. Tenhle gurmánský zážitek si tak lze užít jak s drahou polovičkou, tak i s přáteli nebo s kolegy. V ceně zážitku je: profesionální průvodce návštěva 3 minipivovarů ochutnávka piva (6 různých pivních stylů) Minimální počet účastníků prohlídky jsou 4 osoby. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Ukryté pražské pivovary: prohlídka + degustaceCo znamená „čochtan“, „mlíko“ nebo „šnyt“? Jak poznat kvalitní pivo a jak se o něj správně starat? Během 180 minut nahlédnou účastníci nejen do pivního žargonu, ale i do pivovarnické historie a praxe. Zážitek začíná prohlídkou pivovaru Velké Popovice, kde se dozví zajímavosti z historie i současnosti. Jak se pivo vyrábělo dříve a jakými změnami si výroba prošla, než se dostala do současné podoby? Až budou mít teorie tak akorát, postaví se za výčep v historické varně a budou moct předvést svůj um. A že stáli u výčepu vždy na druhé straně? Nevadí, všechno je naučí zkušení pivovarští odborníci. Natočeného Kozla si samozřejmě i ochutnají. Vzpomínku na příjemný zážitek si odnesou ještě v podobě certifikátu o absolvování školy čepování. V ceně zážitku je: prohlídka pivovaru škola čepování piva ochutnávka dvou druhů Velkopopovického Kozla certifikát o absolvování, tzv. Kozlův výuční list Zážitek se hodí pro všechny gurmány starší 18 let. Celková doba školy čepování včetně prohlídky je 3 hodiny. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Kozlova škola čepování + prohlídka pivovaruNa velkopopovickém nádraží bude čekat průvodce, který je dovede k pivovaru. A tady už se o slovo hlásí poctivé řemeslo. Během 90 minut se podívají do současné varny i do historické varny z roku 1928. Dozví se, jak se vyrábělo pivo kdysi a jak probíhá výroba v 21. století. Seznámí se s potřebnými surovinami a v ležáckých sklepech rovnou ochutnají, jak chutná pravý nefiltrovaný Kozel. Kromě tekutého Kozla se seznámí ještě s živým maskotem pivovaru – kozlem Oldou. V místní Kozlovně je možné doplnit síly na obědě. Ten není součástí ceny zážitku, ale stojí za to. Ochutnávka piva je jen pro gurmány starší 18 let. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Prohlídka pivovaru Velké Popovice s ochutnávkouKniha mapuje historii a současnost nejlepších malých a středních českých pivovarů. Smyslem publikace je seznámit čtenáře s těmi výrobci, kteří obohacují náš trh kvalitními produkty a vytvářejí tím tolik žádoucí protiváhu velkým výrobním kolosům. Tato kniha není pouhou encyklopedií nebo bedekrem, protože vznik většiny pivovarů, které se v knize představí, je doprovázen i zajímavým příběhem. Výjimečnost knihy spočívá v tom, že volbu pivovarů, které se v publikaci objevují, garantovali přední čeští odborníci. Kniha vyjde v celobarevném provedení v pevné vazbě a ve vysoké polygrafické kvalitě. (patro.cz)
Podobné produkty ako 100 nejlepších malých a středních pivovarůSpojte příjemné s užitečným. Tenhle zážitek je plný řemeslného piva a zajímavostí o našem národním nápoji. Účastníci během pivní tour odhalí méně známé pražské minipivovary, které rozhodně mají co nabídnout. Během 3 hodin je čekají 3 pivovary, 6 pivních stylů a 1,5 litru zlatého moku k ochutnání. To vše s výkladem zapáleného pivního průvodce, který se s nimi rád podělí o své nasbírané znalosti a zajímavosti. Tenhle gurmánský zážitek si tak lze užít jak s drahou polovičkou, tak i s přáteli nebo s kolegy. V ceně zážitku je: profesionální průvodce návštěva 3 minipivovarů ochutnávka piva (6 různých pivních stylů) Minimální počet účastníků prohlídky jsou 4 osoby. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Ukryté pražské pivovary: prohlídka + degustace PrahaUrčeno všem milovníkům piva! Degustace piva je už sama o sobě pro každého gurmána skvělý zážitek, ale tahle je něčím speciální – odehrává se totiž na Pivolodi. Budou zde k ochutnání 5 pivních speciálů a panák pivovice. Na procházce za historií si je pak možno prohlédnout celý pivovar. Tak na zdraví! (adrop.cz)
Podobné produkty ako Degustace piva na lodi Pivovar PrahaDokonalou kombinaci jídla a piva skrývá tento nevšední zážitek v podobě degustačního menu na Pivolodi. Jedinečné prostředí, skvělé jídlo a k tomu ještě kvalitní pivo? To musí dostat každého chlapáka! K ochutnání budou vskutku originální pivní speciály, které ocení i ten největší odborník na pivo. Až bude všechno snězeno a vypito, následuje prohlídka pivovaru. Prostě pivní zážitek se vším všudy! Póóóóhoda! Program zahrnuje: prkénko 5 pivních speciálů, hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, pivovarský guláš na černém pivu Monarchie s karlovarským knedlíkem, Pivovice Loď pivovar 1 x 0,05l, prohlídka pivovaru (pondělí - středa vč. 11:30 - 16:00) (adrop.cz)
Podobné produkty ako Degustační menu na lodi Pivovar PrahaVystřihovánky Součástí vystřihovánky je návod v češtině, němčině a angličtině, návodné kresby a fotografie. Stavebnice obsahuje cca 64 dílů, rozměry po sestavení jsou 16 x 21 x 10,5 cm. Měřítko 1:350. (alza.cz)
Podobné produkty ako Dalešický pivovar: Stavebnice papírového modelu (8594168990539)Při tomto zážitku se nejprve vydáte na prohlídku pivovaru, která vás zavede do provozů, ve kterých doslova nahlédnete sládkům přes rameno. Podíváte se také do varny prvního sládka, Jaromíra Franzla, kde se momentálně nachází pivovarští pstruzi bedlivě hlídající kvalitu vodu. Dále vás exkurze zavede do ležáckých sklepů, ve kterých kvasí a zraje mladé pivo a uvidíte i zdejší stáčírnu s kapacitou 55 000 lahví za hodinu. Dozvíte se samozřejmě i spoustu informací z výroby piva a zajímavosti ze zákulisí. Jakmile bude po prohlídce, čeká vás škola čepování, během které se naučíte správnou péči o pivo, zjistíte, jaké jsou možnosti čepování a pak vše pevně vezmete do vlastních rukou. Abyste si nově nabyté vědomosti lépe zapamatovali, čeká vás samozřejmě také praktické ochutnávání piva. A nebudete ani o hladu, jako zobání k pivu budete mít připravené drobné občerstvení. Cena Radegastovy školy čepování zahrnuje: prohlídku pivovaru Radegast školu čepování a péče o pivo občerstvení k pivu konzumace piva Radegast Ryze hořká 12° certifikát o absolvování kurzu Ve sklepích se teplota pohybuje okolo 5 °C, nezapomeňte si proto přibalit i teplejší oblečení, aby vám bylo příjemně. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Radegastova škola čepování piva + prohlídka pivovaruCo znamená „čochtan“, „mlíko“ „šnyt“ nebo „na hladinku“? Jak poznat kvalitní pivo a jakou si zaslouží péči? Během 3,5 hodiny nahlédnou účastníci nejen do pivního žargonu, ale i do pivovarnické historie a praxe. Zážitek začíná prohlídkou pivovaru Plzeňský Prazdroj, kde se dozví zajímavosti z historie i současnosti. Jak se pivo vyrábělo dříve a jakými změnami si výroba prošla, než se dostala do současné podoby? Pak už se pod vedením odborníků postaví za výčep, kde se naučí čepovat jedno z nejpozoruhodnějších piv na světě. Ležák Pilsner Urquell inspiroval víc než dvě třetiny piv po celém světě. Dodnes je najdete pod názvy pils, pilsner nebo pilsener. A co by to bylo za zážitek, kdyby na zlatý mok jen koukali. Umně načepované pivo si samozřejmě budou moct i ochutnat a zakousnout k němu výborný pivovarský guláš. Cena zážitku zahrnuje: prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj kurz čepování piva neomezená konzumace ležáku Pilsner Urquell pivovarský guláš půllitr Pilsner Urquell na památku Zážitek se hodí pro všechny gurmány starší 18 let. Celková doba školy čepování včetně prohlídky je 3,5 hodiny. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Škola čepování piva Pilsner Urquell + prohlídka pivovaru"25. titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní svět je i u nás nesmírně bohatý a že je možné vybírat ze spousty (mnohdy i exotických) chutí. První část průvodce je věnována pivu jako takovému – jeho historii, výrobě, rozdělení dle výrobních technologií, konzumaci piva, jeho vlivu na lidské zdraví, pivu a kultuře atd. Vše je doplněno množstvím fotografií, schémat, nákresů a map. Hlavní část publikace je pak věnována místům, kde náš ""národní nápoj"" vzniká – pivovarům a minipivovarům celé České republiky. Na přehledných mapkách jednotlivých krajů najde čtenář 412 pivovarů (stav k 31. 4. 2017), přičemž více než stopadesáti z nich jsou věnovány celostránkové prezentace, u nichž nechybí logo pivovaru a etikety nabízených značek piv. Prezentace jsou zároveň pozvánkou k návštěvě pivovaru, prohlídce výrobních prostor a degustaci jeho produktů. " (patro.cz)
Podobné produkty ako Pivo a pivovary Čech, Moravy a SlezskaVozy s kabinou strojvedoucího a s kabinou strojvedoucího (conrad.cz)
Podobné produkty ako Märklin 86398 Vozy piva „Sandlerbräu" v pivovaruDruhý svazek třídílné série je přehledem pivovarů na území Nového Města pražského, které se udržely v činnosti minimálně do poslední čtvrtiny 19. století. V kapitolách věnovaných jednotlivých podnikům jsou připomínáni majitelé, sládci, nejrůznější příhody, pověsti a ve své době populární kulturní vystoupení, zábavy a slavnosti, které měly v mnoha pivovarských hostincích pevné zázemí. Dále jsou zde uvedeny informace technického rázu – stěžejní rekonstrukce, práce zaměstnanců nebo sortiment daného pivovaru. Součástí některých statí jsou též medailónky význačných sládků či vzpomínky zaměstnanců v podobě citací z dobových písemností. K některým pivovarům se vážou i dosud nepublikované soukromé poznámky zainteresovaných pamětníků. (patro.cz)
Podobné produkty ako Sláva a zánik starých pražských pivovarů - Musil StanislavPředkládaná kniha mapuje historii pivovaru, který svou velikostí jistě nenáležel k nejvýznamnějším podnikům v mocnářství. Nepatřil ani k největším ve sledovaném regionu. Přesto je jeho historie výjimečná a zasluhuje pozornost. Byl vybudován jako posila české věci. Jako podnik, který svou existencí umožní další zesílení českého obyvatelstva na jazykové hranici a stane se konkurentem "národních nepřátel". Potřeba sloužit této myšlence se táhla dějinami pivovaru jako červená nit. I když nešlo o jediný pivovar, který byl zbudován českým národním impulzem, byl bohušovický podnik svým způsobem výjimečný… (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako První severočeský akcijní pivovar v Bohušovicích - Jan GrisaDárkový box - BrauFasschen, prémiový dárkový box (alza.cz)
Podobné produkty ako Domácí pivovar v dárkovém balení - pivo plzeňského typu (4214)V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru. Tato publikace se zabývá především praktickým pohledem na výrobu piva v minipivovarech a malých pivovarech se zaměřením na nástrahy reálného provozu. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech - Tomáš KinčlMáte chuť na luxusní burger? Hoďte si rezervačku na stůl a pojďte hodovat. Čeká vás čtyřchodové menu zaměřené na českou kuchyni s lehkým odklonem k Americe v podobě burgeru. Nechybí samozřejmě ochutnávka pivních speciálů uvařených ve zdejším pivovaru zaměřeném na řadu typů piv od plzeňských až po ty anglické. Kromě pivečka okoštujete i netradiční pivní pálenku, takzvanou pivovici. Tak na zdraví! Cena poukazu zahrnuje: degustaci 5 pivních speciálů včetně pálenky pivovice, škvarkovou pomazánku s řemeslným chlebem z pivovarského mláta, silný hovězí vývar se zeleninou, nudlemi a játrovými knedlíčky, Hovězí chilli cheeseburger s hranolky a domácí tatarkou, dezert (podle denní nabídky), velké pivo (podle vlastního výběru), prohlídku pivovaru se sládkem. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Burger menu s ochutnávkou piv na Lodi Pivovar, PrahaZarezervujte si stůl a pojďte hodovat. Čeká vás čtyřchodové menu zaměřené na českou kuchyni a ochutnávka pivních speciálů, které vznikly ve zdejším pivovaru, který se zaměřuje na řadu typů piv od plzeňských až po ty anglické. Nebude chybět ani netradiční pivní pálenka. Tak na zdraví! Cena poukazu zahrnuje: degustaci 5 pivních speciálů včetně pálenky pivovice, škvarkovou pomazánku s řemeslným chlebem z pivovarského mláta, silný hovězí vývar se zeleninou, nudlemi a játrovými knedlíčky, vepřový steak s hořčičnou omáčkou, šťouchané brambory s baby špenátem a česnekem, dezert (podle denní nabídky), velké pivo (podle vlastního výběru), prohlídku pivovaru se sládkem. (adrop.cz)
Podobné produkty ako Steak menu s ochutnávkou piv na Lodi Pivovar, PrahaV návaznosti na již vydané Pražské pivovárky a pivovary a 1. svazek tohoto šestidílného projektu věnovaného středním Čechám se autor v tomto díle zaměřil na oblast jižních Čech. Pojednává nejen o světově proslulém Budvaru a dalších dodnes prosperujících pivovarech v Třeboni, Protivíně, Českém Krumlově či Strakonicích, ale i o stovkách těch, které zanikly už ve středověku nebo v průběhu 19. a 20. století. Text mapuje nejen stavby (včetně těch, které jsou už v troskách či zmizely), ale i sortiment, vývoj technologie a významné osoby s pivovarem spjaté (sládci, majitelé, správci atd.). Součástí knihy je bohatý ilustrační doprovod (s barevnou přílohou), zachycující vedle budov i lahve, etikety, pamětní medaile, vývěsní štíty atd. (patro.cz)
Podobné produkty ako Encyklopedie pivovarů Čech, Moravy a Slezska II. díl - Jákl PavelKniha - 208 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha mapuje historii a současnost nejlepších malých a středních českých pivovarů. Smyslem publikace je seznámit čtenáře s těmi výrobci, kteří obohacují náš trh kvalitními produkty a vytvářejí tím tolik žádoucí protiváhu velkým výrobním kolosům. Tato kniha není pouhou encyklopedií nebo bedekrem, protože vznik většiny pivovarů, které se v knize představí, je doprovázen i zajímavým příběhem. Výjimečnost knihy spočívá v tom, že volbu pivovarů, které se v publikaci objevují, garantovali přední čeští odborníci. Kniha vyjde v celobarevném provedení v pevné vazbě a ve vysoké polygrafické kvalitě. (alza.cz)
Podobné produkty ako 100 nejlepších malých a středních pivovarů (978-80-88073-09-3)"25. titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní svět je i u nás nesmírně bohatý a že je možné vybírat ze spousty (mnohdy i exotických) chutí. První část průvodce je věnována pivu jako takovému – jeho historii, výrobě, rozdělení dle výrobních technologií, konzumaci piva, jeho vlivu na lidské zdraví, pivu a kultuře atd. Vše je doplněno množstvím fotografií, schémat, nákresů a map. Hlavní část publikace je pak věnována místům, kde náš ""národní nápoj"" vzniká – pivovarům a minipivovarům celé České republiky. Na přehledných mapkách jednotlivých krajů najde čtenář 412 pivovarů (stav k 31. 4. 2017), přičemž více než stopadesáti z nich jsou věnovány celostránkové prezentace, u nichž nechybí logo pivovaru a etikety nabízených značek piv. Prezentace jsou zároveň pozvánkou k návštěvě pivovaru, prohlídce výrobních prostor a degustaci jeho produktů. " (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezska - kapesní průvodce/česky - Jan EliášekVe 2. svazku tohoto šestidílného projektu se autor zaměřil na oblast Jižních Čech. Pojednává nejen o světově proslulém Budvaru a dalších, dodnes prosperujících pivovarech v Třeboni, Protivíně, Českém Krumlově či Strakonicích, ale i o těch, které zanikly už ve středověku nebo v průběhu 19. a 20. století. Text mapuje nejen stavby, ale i sortiment, vývoj technologie a samozřejmě i významné osoby s pivovarem spjaté (sládci, majitelé, správci atd.). Součástí knihy je rovněž bohatý ilustrační doprovod (včetně barevné přílohy), zachycující také lahve, etikety, pamětní medaile, vývěsní štíty atd. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Encyklopedie pivovarů Čech, Moravy a Slezska, II. díl - Jižní Čechy - Pavel JáklDruhý svazek třídílné série je přehledem pivovarů na území Nového Města pražského, které se udržely v činnosti minimálně do poslední čtvrtiny 19. století. V kapitolách věnovaných jednotlivých podnikům jsou připomínáni majitelé, sládci, nejrůznější příhody, pověsti a ve své době populární kulturní vystoupení, zábavy a slavnosti, které měly v mnoha pivovarských hostincích pevné zázemí. Dále jsou zde uvedeny informace technického rázu - stěžejní rekonstrukce, práce zaměstnanců nebo sortiment daného pivovaru. Součástí některých statí jsou též medailónky význačných sládků či vzpomínky zaměstnanců v podobě citací z dobových písemností. K některým pivovarům se vážou i dosud nepublikované soukromé poznámky zainteresovaných pamětníků. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Sláva a zánik starých pražských pivovarů. 2 díl - Nové Město - Stanislav Musil"25. titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní svět je i u nás nesmírně bohatý a že je možné vybírat ze spousty (mnohdy i exotických) chutí. První část průvodce je věnována pivu jako takovému – jeho historii, výrobě, rozdělení dle výrobních technologií, konzumaci piva, jeho vlivu na lidské zdraví, pivu a kultuře atd. Vše je doplněno množstvím fotografií, schémat, nákresů a map.Hlavní část publikace je pak věnována místům, kde náš ""národní nápoj"" vzniká – pivovarům a minipivovarům celé České republiky. Na přehledných mapkách jednotlivých krajů najde čtenář 412 pivovarů (stav k 31. 4. 2017), přičemž více než stopadesáti z nich jsou věnovány celostránkové prezentace, u nichž nechybí logo pivovaru a etikety nabízených značek piv. Prezentace jsou zároveň pozvánkou k návštěvě pivovaru, prohlídce výrobních prostor a degustaci jeho produktů. " (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezska - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek"25. titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní svět je i u nás nesmírně bohatý a že je možné vybírat ze spousty (mnohdy i exotických) chutí. První část průvodce je věnována pivu jako takovému – jeho historii, výrobě, rozdělení dle výrobních technologií, konzumaci piva, jeho vlivu na lidské zdraví, pivu a kultuře atd. Vše je doplněno množstvím fotografií, schémat, nákresů a map.Hlavní část publikace je pak věnována místům, kde náš ""národní nápoj"" vzniká – pivovarům a minipivovarům celé České republiky. Na přehledných mapkách jednotlivých krajů najde čtenář 412 pivovarů (stav k 31. 4. 2017), přičemž více než stopadesáti z nich jsou věnovány celostránkové prezentace, u nichž nechybí logo pivovaru a etikety nabízených značek piv. Prezentace jsou zároveň pozvánkou k návštěvě pivovaru, prohlídce výrobních prostor a degustaci jeho produktů. " (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezska - kapesní průvodce/rusky - Jan Eliášek"25. titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní svět je i u nás nesmírně bohatý a že je možné vybírat ze spousty (mnohdy i exotických) chutí. První část průvodce je věnována pivu jako takovému – jeho historii, výrobě, rozdělení dle výrobních technologií, konzumaci piva, jeho vlivu na lidské zdraví, pivu a kultuře atd. Vše je doplněno množstvím fotografií, schémat, nákresů a map.Hlavní část publikace je pak věnována místům, kde náš ""národní nápoj"" vzniká – pivovarům a minipivovarům celé České republiky. Na přehledných mapkách jednotlivých krajů najde čtenář 412 pivovarů (stav k 31. 4. 2017), přičemž více než stopadesáti z nich jsou věnovány celostránkové prezentace, u nichž nechybí logo pivovaru a etikety nabízených značek piv. Prezentace jsou zároveň pozvánkou k návštěvě pivovaru, prohlídce výrobních prostor a degustaci jeho produktů. " (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezska - kapesní průvodce/anglicky - Jan EliášekJiž 5. aktualizované vydání oblíbeného průvodce Pivova a pivovary si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní svět je i u nás nesmírně bohatý a že je možné vybírat ze spousty (mnohdy i exotických) chutí.První část průvodce je věnována pivu jako takovému – jeho historii, výrobě, rozdělení dle výrobních technologií, konzumaci piva, jeho vlivu na lidské zdraví, pivu a kultuře atd. Vše je doplněno množstvím fotografií, schémat, nákresů a map.Hlavní část publikace je pak věnována místům, kde náš "národní nápoj" vzniká – pivovarům a minipivovarům celé České republiky. Na přehledných mapkách jednotlivých krajů najde čtenář 101 pivovarů, jimž jsou dále věnovány i celostránkové prezentace, kde nechybí logo pivovaru a etikety nabízených značek piv. Prezentace jsou zároveň pozvánkou k návštěvě pivovaru, prohlídce výrobních prostor a degustaci jeho produktů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezska - kapesní průvodce/česky - Jan EliášekKniha - autor Tomáš Kinčl, 248 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru. Tato publikace se zabývá především praktickým pohledem na výrobu piva v minipivovarech a malých pivovarech se zaměřením na nástrahy reálného provozu. (alza.cz)
Podobné produkty ako Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech (978-80-7592-122-2)Elektronická kniha - autor Vratislav Kozák, Věra Kozáková, 92 stran Kniha představuje závěry výzkumu a hodnocení televizních reklam předních českých pivovarů. (alza.cz)
Podobné produkty ako Televizní reklamy českých pivovarů a jejich vnímání (978-80-875-0062-0)Kniha mapuje historii a současnost nejlepších malých a středních českých pivovarů. Smyslem publikace je seznámit čtenáře s těmi výrobci, kteří obohacují náš trh kvalitními produkty a vytvářejí tím tolik žádoucí protiváhu velkým výrobním kolosům. Tato kniha není pouhou encyklopedií nebo bedekrem, protože vznik většiny pivovarů, které se v knize představí, je doprovázen i zajímavým příběhem. Výjimečnost knihy spočívá v tom, že volbu pivovarů, které se v publikaci objevují, garantovali přední čeští odborníci.Kniha vyjde v celobarevném provedení v pevné vazbě a ve vysoké polygrafické kvalitě. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako 100 nejlepších malých a středních pivovarů - Luboš Y. Koláček, Dušan Spáčil, Vladimír JindřicheBook:,Kniha představuje závěry výzkumu a hodnocení televizních reklam předních českých pivovarů. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Televizní reklamy českých pivovarů a jejich vnímání - Věra Kozáková, Vratislav Kozák - e-knihaAť už světlé nebo tmavé, vyrobené vrchním nebo spodním kvašením, pšeničné nebo plzeňské - díky varnému hrnci Klarstein Füllhorn si sami uvaříte to správné pivo. Proces je tak jednoduchý, že ho snadno zvládne i začátečník. Nezáleží na tom, zda jde o začátečníka nebo ostříleného vařiče piva, pivovar Klarstein Füllhorn snadno uvaří sladinu. Velký nerezový kotel nabízí objem až 30 litrů. Dvěma otočnými regulátory s LED displejem manuálně nastavíte přesnou teplotu a dobu varu. Topné těleso s výkonem 2500 W přivede do varu vložené suroviny. Kotel velmi rychle zahřeje sladinu na nastavenou teplotu, následně ji konstantně udržuje. Podle objemu naplnění kotle máte k dispozici i nižší výkonnostní stupně: 900 W nebo 1600 W. 15mm otvor v přikrývce lze použít k vedení hadice cirkulačního čerpadla. Mimořádně praktické je i vypouštění uvařené sladiny. Proto pivovar Klarstein Füllhorn obsahuje i sítkový nástavec z hygienické nerezové oceli (druh 304) a výpustný kohout s filtrem na hadici. Všechny kovové části jsou vyrobeny z nerezové oceli (304), která je chuťově neutrální, takže neovlivňuje chuť piva. Dvoustěnný kotel zajišťuje rovnoměrné rozmístění tepla a dobrou izolaci. Vnější leštěná strana lahodí i oku při vaření piva. Čerstvé pivo z vlastního pivovaru? Ještě nikdy to nebylo tak snadné: díky varnému kotli Klarstein Füllhorn si každý uvaří to správné pivo. Před vařením piva se informujte o platném zákoně o výrobě vlastních alkoholických nápojů.Základní informace: Vlastní silné pivo: stupňový regulátor teploty, 120minutový časovač s LED displejem Výkonný kotel na vaření sladiny: 2500 W topné těleso pro rychlé, přesné ohřátí; nastavitelný výkon 900/1600 W pro úsporný provoz Hygienický a chuťově neutrální: kotel vyhotovený z nerezové oceli (druh 304) pro snadné čištění a rovnoměrné ohřívání Jednoduché vypouštění: nerezové sítko a výpustný kohout s filtrem na hadici Žádné poloviční množství: velký, dvoustěnný kotel na výrobu až do 30 l sladiny Technické parametry: Manuální řízení procesu vaření sladiny Regulovatelná teplota, čas a výkon Výpustný kohout s jemným filtrem na hadici Víko z nerezové oceli s 15mm otvorem pro připojení cirkulačního čerpadla Včetně sítkového nástavce na filtrování sladiny Vypínač na přední straně přístroje Všechny kovové části z nerezové oceli (druh 304) Napájení: 220-240 V, 50/60 Hz Rozměry: Rozměry: cca 39 x 66 x 34 cm (Š x V x H) Vnitřní rozměry: cca 28 x 47 cm Délka kabelu: cca 100 cm Hmotnost: cca 8,3 kg Rozsah objednávky: 1x pivovar (varný kotel) 1x síto (nástavec) 1x nerezová poklice Návod k použití (klarstein.cz)
Podobné produkty ako Klarstein Füllhorn, domácí pivovar, varný kotel, 30 litrů, LED displej, časovač, nerezová ocel 304Ať už světlé nebo tmavé, vyrobené vrchním nebo spodním kvašením, pšeničné nebo plzeňské - díky varnému hrnci Klarstein Füllhorn si sami uvaříte to správné pivo. Proces je tak jednoduchý, že ho snadno zvládne i začátečník. Nezáleží na tom, zda jde o začátečníka nebo ostříleného vařiče piva, pivovar Klarstein Füllhorn snadno uvaří sladinu. Velký nerezový kotel nabízí objem až 30 litrů. Dvěma otočnými regulátory s LED displejem manuálně nastavíte přesnou teplotu a dobu varu. Topné těleso s výkonem 2500 W přivede do varu vložené suroviny. Kotel velmi rychle zahřeje sladinu na nastavenou teplotu, následně ji konstantně udržuje. Podle objemu naplnění kotle máte k dispozici i nižší výkonnostní stupně: 900 W nebo 1600 W. 15mm otvor v přikrývce lze použít k vedení hadice cirkulačního čerpadla. Mimořádně praktické je i vypouštění uvařené sladiny. Proto pivovar Klarstein Füllhorn obsahuje i sítkový nástavec z hygienické nerezové oceli (druh 304) a výpustný kohout s filtrem na hadici. Všechny kovové části jsou vyrobeny z nerezové oceli (304), která je chuťově neutrální, takže neovlivňuje chuť piva. Dvoustěnný kotel zajišťuje rovnoměrné rozmístění tepla a dobrou izolaci. Vnější leštěná strana lahodí i oku při vaření piva. Čerstvé pivo z vlastního pivovaru? Ještě nikdy to nebylo tak snadné: díky varnému kotli Klarstein Füllhorn si každý uvaří to správné pivo. Před vařením piva se informujte o platném zákoně o výrobě vlastních alkoholických nápojů.Základní informace: Vlastní silné pivo: stupňový regulátor teploty, 120minutový časovač s LED displejem Výkonný kotel na vaření sladiny: 2500 W topné těleso pro rychlé, přesné ohřátí; nastavitelný výkon 900/1600 W pro úsporný provoz Hygienický a chuťově neutrální: kotel vyhotovený z nerezové oceli (druh 304) pro snadné čištění a rovnoměrné ohřívání Jednoduché vypouštění: nerezové sítko a výpustný kohout s filtrem na hadici Žádné poloviční množství: velký, dvoustěnný kotel na výrobu až do 30 l sladiny Technické parametry: Manuální řízení procesu vaření sladiny Regulovatelná teplota, čas a výkon Výpustný kohout s jemným filtrem na hadici Víko z nerezové oceli s 15mm otvorem pro připojení cirkulačního čerpadla Včetně sítkového nástavce na filtrování sladiny Vypínač na přední straně přístroje Všechny kovové části z nerezové oceli (druh 304) Napájení: 220-240 V, 50/60 Hz Rozměry: Rozměry: cca 39 x 66 x 34 cm (Š x V x H) Vnitřní rozměry: cca 28 x 47 cm Délka kabelu: cca 100 cm Hmotnost: cca 8,3 kg Rozsah objednávky: 1x pivovar (varný kotel) 1x síto (nástavec) 1x nerezová poklice Návod k použití (electronic-star.cz)
Podobné produkty ako Klarstein Füllhorn, domácí pivovar, varný kotel, 30 litrů, LED displej, časovač, nerezová ocel 304Závěrečný svazek třídílné série je přehledem pivovarů na území Malé Strany, Hradčan a Vyšehradu, které se udržely v činnosti minimálně do poslední čtvrtiny 19. století. V kapitolách věnovaných jednotlivých podnikům jsou připomínáni majitelé, sládci, nejrůznější příhody, pověsti a ve své době populární kulturní vystoupení, zábavy a slavnosti, které měly v mnoha pivovarských hostincích pevné zázemí. Dále jsou zde uvedeny informace technického rázu - stěžejní rekonstrukce, práce zaměstnanců nebo sortiment daného pivovaru. Součástí některých statí jsou též medailónky význačných sládků či vzpomínky zaměstnanců v podobě citací z dobových písemností. K některým pivovarům se vážou i dosud nepublikované soukromé poznámky zainteresovaných pamětníků. Poslední svazek celé trilogie je doplněn seznamem textových příloh ze všech tří dílů, tabulkami a výkladovým slovníčkem pojmů z oblasti pivovarnictví. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Sláva a zánik starých pražských pivovarů 3 - Malá Strana, Hradčany a Vyšehrad - Stanislav MusilKniha - autor Stanislav Musil, 360 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Druhý svazek třídílné série je přehledem pivovarů na území Nového Města pražského, které se udržely v činnosti minimálně do poslední čtvrtiny 19. století. V kapitolách věnovaných jednotlivých podnikům jsou připomínáni majitelé, sládci, nejrůznější příhody, pověsti a ve své době populární kulturní vystoupení, zábavy a slavnosti, které měly v mnoha pivovarských hostincích pevné zázemí. Dále jsou zde uvedeny informace technického rázu – stěžejní rekonstrukce, práce zaměstnanců nebo sortiment daného pivovaru. Součástí některých statí jsou též medailónky význačných sládků či vzpomínky zaměstnanců v podobě citací z dobových písemností. K některým pivovarům se vážou i dosud nepublikované soukromé poznámky zainteresovaných pamětníků. (alza.cz)
Podobné produkty ako Sláva a zánik starých pražských pivovarů: 2 díl. - Nové Město (978-80-7428-189-1)Údaje v Přehledu rozšiřují naše poznatky o skutečnostech, které nebyly dříve publikovány, a také o skutečnostech, které z různých důvodů po rozdělení Československé faderativní republiky přestaly být statisticky sledovány. Toto rozsáhlé statistické dílo je určeno pro ty čtenáře, kteří se potřebují zorientovat v dané ekonomické oblasti. (patro.cz)
Podobné produkty ako Česká a Slovenská Federativní Republika - Češka JaroslavÚdaje v Přehledu rozšiřují naše poznatky o skutečnostech, které nebyly dříve publikovány, a také o skutečnostech, které z různých důvodů po rozdělení Československé faderativní republiky přestaly být statisticky sledovány. Toto rozsáhlé statistické dílo je určeno pro ty čtenáře, kteří se potřebují zorientovat v dané ekonomické oblasti. (knihydobrovsky.cz)
Podobné produkty ako Česká a Slovenská Federativní Republika - Jaroslav Češka