21119 budovy - most pro chodce

Produkt 21119 budovy - most pro chodce sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 21119 budovy - most pro chodce upraviť a produkt hľadať znova.

21119 Budovy - Most pro chodce

21119 Budovy - Most pro chodce
Detail

Most pro chodce přes dráhu - 2 dráhy. Rozměry 47 x 17,5 x 10cm Měřítko 1/32 - pro řady Evolution, Digital 132 a Digital 124 (fitvyziva.cz)

Podobné produkty ako 21119 Budovy - Most pro chodce , Malování podle čísel - budovy nad mořem (hramal00514nad)

21126 Budovy - Most Carrera

21126 Budovy - Most Carrera
Detail

Most Carrera - dvě varianty sestavení: - most na 2 dráhy s nálepkami nebo na 4 dráhy Měřítko 1/32 - pro řady Evolution, Digital 132 a Digital 124 (fitvyziva.cz)

Podobné produkty ako 21126 Budovy - Most Carrera , Dumy samotářského chodce (999-00-018-3620-7)

Lírael: Volí si stezku chodec, nebo stezka chodce? (80-7254-660-0)

Lírael: Volí si stezku chodec, nebo stezka chodce? (80-7254-660-0)
Detail

Kniha - autor Garth Nix; Marta Macková, 480 stran, česky, pevná s přebalem matná Matka ji opustila, o otci netuší vůbec nic. Žije s rozvětveným clayrským společenstvím v obrovském komplexu jejich ledovce, nikdy se ale necítila jako jedna z nich. Touží po Zraku – vrozené schopnosti všech Clayr zřít budoucnost, touží stát se tím, čím není - pravou dcerou Clayrů. Přesto se osud Starého království ocitá v jejích rukou. Byla předurčena, aby se ujala nebezpečného úkolu – musí odvrátit sílící moc skrytého zla, jež se znovu chystá převzít vládu nad královstvím. Potkává prince Sametha, příslušníka abhorsenského královského rodu, který se rovněž vzpírá odkazu předků, a jejich cesty se spojují… (alza.cz)

Podobné produkty ako Lírael: Volí si stezku chodec, nebo stezka chodce? (80-7254-660-0) , Budovy bez bariér (978-80-247-3225-1)

Lesní chodci - Ryšavý Martin

Lesní chodci - Ryšavý Martin
Detail

Prozaická prvotina Martina Ryšavého. Tematizací konfliktu mezi touhou hlavních postav po "tulácké" nezávislosti a osudovými následky, k nimž je dovádí spříznění volbou, i osobitě vyhraněným jazykem předznamenává tato próza jíž charakteristicky syžet a styl Ryšavého velkých románů - Cest na Sibiř (2008) a Vrače (2010), oceněných mj. v soutěži Magnesia litera. (Z literární a filmové tvorby Martina Ryšavého v Edici RR kromě těchto románů a Lesních chodců vyšla próza Stanice Čtyřsloupový ostrov, jako příloha čtvrtletníku Revolver Revue č. 82/2011, a DVD s filmem Malupien, Olšový spas, jako příloha RR č. 78/2010.) Východiskem svébytného prozaického tvaru Lesních chodců byl autorův filmový scénář, který se stal podkladem pro stejnojmenný film režiséra Ivana Vojnára. (patro.cz)

Podobné produkty ako Lesní chodci - Ryšavý Martin , Most sebevrahů ()

Malý pražský chodec - Ondřej Hník

Malý pražský chodec - Ondřej Hník
Detail

Pojďte se s námi toulat po stověžaté matce měst. Prozkoumáme všechna její zákoutí, zvrátíme hlavu před monumentálními chrámy a ponoříme se do tajemných hlubin, které ukrývá. A potkáme se i s alchymisty! Verše Ondřeje Hníka svými charakteristickými ilustracemi doprovodil Jiří Votruba. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Malý pražský chodec - Ondřej Hník , Hořící most

Tajná řeč chodců - Jan Grabec

Tajná řeč chodců - Jan Grabec
Detail

Druhá básnická sbírka Jana Grabce se vyznačuje sevřenější jednotou času a místa než ve sbírce předchozí. Jako by se odehrávala při procházkách únorovou Prahou. Proti tomu identita subjektu se rozpadá do změti surreálných obrazů a asociací, které vytvářejí podmanivý paralelní svět modrého betonu, hotelů a krvácejících vzducholodí. Svět jistě absurdní, groteskní, ale ještě skandálněji komický. K smíchu je úzkost. Autor se zdánlivě odkazuje na osvědčené autory typu Alfreda Jarryho, Jamese Joyce či Johna Ashberyho, mnohem spíše ale nabízí vlastní náladu, spojenou se způsobem cizincova zabydlování se v současnosti. Grabcova Praha jsou zamrzlé Pompeje bez patosu sopky. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tajná řeč chodců - Jan Grabec , Příběh budovy čp. 301 (978-80-7465-303-2)

Tajná řeč chodců - Grabec Jan

Tajná řeč chodců - Grabec Jan
Detail

Druhá básnická sbírka Jana Grabce se vyznačuje sevřenější jednotou času a místa než ve sbírce předchozí. Jako by se odehrávala při procházkách únorovou Prahou. Proti tomu identita subjektu se rozpadá do změti surreálných obrazů a asociací, které vytvářejí podmanivý paralelní svět modrého betonu, hotelů a krvácejících vzducholodí. Svět jistě absurdní, groteskní, ale ještě skandálněji komický. K smíchu je úzkost. Autor se zdánlivě odkazuje na osvědčené autory typu Alfreda Jarryho, Jamese Joyce či Johna Ashberyho, mnohem spíše ale nabízí vlastní náladu, spojenou se způsobem cizincova zabydlování se v současnosti. Grabcova Praha jsou zamrzlé Pompeje bez patosu sopky. (patro.cz)

Podobné produkty ako Tajná řeč chodců - Grabec Jan , Clayův most (9788025729083)

Potměšilý chodec - Bohumil Jelínek - e-kniha

Potměšilý chodec - Bohumil Jelínek - e-kniha
Detail

eBook:,Podvědomě cítíte, že vás někdo pozoruje. Otočíte se a zahlédnete ho. Nejde přehlédnout. Celý v černém, klobouk stažený do čela. Svou výškou převyšuje většinu ostatních. Nepoznáte, jestli za černými skly svých brýlí pozoroval právě vás, nebo tu paní ve vysokých lodičkách, která se nervózně přehrabuje v kabelce. Pak odchází a vám se uleví.Ale zůstává ve vás pocit, že něco s sebou odnáší. Něco vašeho. Něco z vaší duše, vaší hlavy… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Potměšilý chodec - Bohumil Jelínek - e-kniha , Dino karlův most (8590878532731)

Pražský chodec proti tankům - Všetečka Jiří

Pražský chodec proti tankům - Všetečka Jiří
Detail

Někdy dokonce i nedávné dějiny vnímáme spíš jako součást virtuálního světa a dost možná pro vlastní sebezáchovu někdy potřebujeme bezejmenné a někdy již mrtvé tváře, které při obracení stránek knihy vrátí událostem kus skutečného života. Srpen 1968 byl měsícem plným emocí, pocitů křivdy, bolesti, pohrdání, nenávisti, hrdinství, solidarity a hlasu hodnot úměrných ceně vlastního života; provázela jej i smrt. To vše tehdy zachytil Jiří Všetečka na svých fotografiích. Kniha vychází v oblíbené edici Vojenské dějiny ve fotografii. (patro.cz)

Podobné produkty ako Pražský chodec proti tankům - Všetečka Jiří , Škrabadlo most zolux (chprk2153_nad)

Potměšilý chodec (999-00-033-3059-8)

Potměšilý chodec (999-00-033-3059-8)
Detail

Elektronická kniha - autor Bohumil Jelínek, 221 stran, česky Podvědomě cítíte, že vás někdo pozoruje. Otočíte se a zahlédnete ho. Nejde přehlédnout. Celý v černém, klobouk stažený do čela. Svou výškou převyšuje většinu ostatních. Nepoznáte, jestli za černými skly svých brýlí pozoroval právě vás, nebo tu paní ve vysokých lodičkách, která se nervózně přehrabuje v kabelce. Pak odchází a vám se uleví.Ale zůstává ve vás pocit, že něco s sebou odnáší. Něco vašeho. Něco z vaší duše, vaší hlavy… (alza.cz)

Podobné produkty ako Potměšilý chodec (999-00-033-3059-8) , Most do budoucnosti (9788024633497)

21102 Budovy - Novinářské centrum

21102 Budovy - Novinářské centrum
Detail

Novinářské centrum třípatrové. Rozměry 29 x 35 x 23cm Měřítko 1/32 - pro řady Evolution, Digital 132 a Digital 124 (fitvyziva.cz)

Podobné produkty ako 21102 Budovy - Novinářské centrum , Dvěděti visutý most (764460796544)

Technika budov - Daniels Klaus

Technika budov - Daniels Klaus
Detail

Vynikající a obsahově velmi bohatá kniha, ve které jsou zahrnuty nejaktuálnější poznatky prezentovaných oborů.Autoři upustili od přísného odvolávání se na příslušné normy, které se v jednotlivých zemích různě mění a upravují. Kniha má potvrzené ambice být nejen základní učební pomůckou pro studenty různých oborů stavební a strojnické fakulty a také fakulty elektrotechniky a informatiky, ale je i velmi důležitou pomůckou pro nejširší spektrum odborníků z praxe. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Technika budov - Daniels Klaus , Cd most beautiful songs

Příběhy budov - Patrick Dilllon

Příběhy budov - Patrick Dilllon
Detail

Většinu svého života trávíme uvnitř budov. Víme však, proč a jak je ale lidé začali stavět? Zdobit?Navštivme slavné stavby, od pyramid egyptských faraonů až po Centre Pompidou v Paříži. Příběhy Patricka Dillona o významných budovách – a významných lidech, kteří je postavili – oslavuje vynalézavost lidského ducha.Mimořádně podrobné ilustrace Stephena Biestyho nás zavedou dovnitř slavných budov a ukáží nám, jak tyto pozoruhodné stavby vlastně drží pohromadě. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Příběhy budov - Patrick Dilllon , Labyrintem pražského tajemna: průvodce pražského chodce (978-80-257-1060-9)

Woody Hospodářská budova - velká

Detail

Prostorná hospodářská budova pro domácí zvířata s vnitřním členěním je připravena tak, aby se do ní ustájilo velké množství různých hospodářských zvířatek, ale i tak, aby budovou mohl i projet i traktor s přívěsem. (mall.cz)

Podobné produkty ako Woody Hospodářská budova - velká , Lírael: volí si stezku chodec, nebo stezka chodce? (80-7254-660-0)

Příběhy budov - Dilllon Patrick

Příběhy budov - Dilllon Patrick
Detail

Většinu svého života trávíme uvnitř budov. Víme však, proč a jak je ale lidé začali stavět? Zdobit? Navštivme slavné stavby, od pyramid egyptských faraonů až po Centre Pompidou v Paříži. Příběhy Patricka Dillona o významných budovách - a významných lidech, kteří je postavili - oslavuje vynalézavost lidského ducha. Mimořádně podrobné ilustrace Stephena Biestyho nás zavedou dovnitř slavných budov a ukáží nám, jak tyto pozoruhodné stavby vlastně drží pohromadě. (patro.cz)

Podobné produkty ako Příběhy budov - Dilllon Patrick , Škrabadlo most šedá zolux (3336025040446)

Technika budov - Daniels Klaus

Technika budov - Daniels Klaus
Detail

Vynikající a obsahově velmi bohatá kniha, ve které jsou zahrnuty nejaktuálnější poznatky prezentovaných oborů. Autoři upustili od přísného odvolávání se na příslušné normy, které se v jednotlivých zemích různě mění a upravují. Kniha má potvrzené ambice být nejen základní učební pomůckou pro studenty různých oborů stavební a strojnické fakulty a také fakulty elektrotechniky a informatiky, ale je i velmi důležitou pomůckou pro nejširší spektrum odborníků z praxe. (patro.cz)

Podobné produkty ako Technika budov - Daniels Klaus , Most špiónů - blu-ray (bd001289)

Pražský chodec proti tankům - srpen 1968 - Jiří Všetečka

Pražský chodec proti tankům - srpen 1968 - Jiří Všetečka
Detail

Někdy dokonce i nedávné dějiny vnímáme spíš jako součást virtuálního světa a dost možná pro vlastní sebezáchovu někdy potřebujeme bezejmenné a někdy již mrtvé tváře, které při obracení stránek knihy vrátí událostem kus skutečného života. Srpen 1968 byl měsícem plným emocí, pocitů křivdy, bolesti, pohrdání, nenávisti, hrdinství, solidarity a hlasu hodnot úměrných ceně vlastního života; provázela jej i smrt. To vše tehdy zachytil Jiří Všetečka na svých fotografiích. Kniha vychází v oblíbené edici Vojenské dějiny ve fotografii. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pražský chodec proti tankům - srpen 1968 - Jiří Všetečka , Most špiónů (edice oscar) - dvd (d007829)

Dumy samotářského chodce - Jean-Jacques Rousseau - e-kniha

Dumy samotářského chodce - Jean-Jacques Rousseau - e-kniha
Detail

eBook:,Ve svém Vyznání, předcházející Dumám, píše na úvod Jean-Jacques Rousseua: „Odhalil jsem své nitro, jak pouze tys je viděl, Věčná Bytosti! Shromáždi kolem mne nespočetný zástup mých bližních: nechť naslouchají mému vyznání, nechť hořekují nad mými nízkostmi, nechť se rdí nad mými ubohostmi. Nechť však každý odhalí též svoje srdce u stupňů tvého trůnu stejně upřímně a potom nechť jediný odváží se mi říci: Byl sem lepší onoho muže.“ Ve svých protivenstvích nalézá Rousseau v Dumách, obklopen již jen přírodou, svůj konečný klid – podroben „jhu nutnosti“, zachován svému srdci, ztotožněn s řádem, jemuž byl zaslíben. Vypořádává se se vším, co musí zpracovat citlivé srdce, nechce-li být pokořeno, ba spíše zmařeno, vědom si, že účel života přesahuje pletichy a zlo těch, kteří jsou podrobeni svým slepým tužbám a zlobě, jichž neváhají, s potěchou jim vlastní, vůči člověku kdykoli použít. Kniha je dokladem, věčným dramatem a kontrapunktem mezi Člověkem a společností (Královstvím božím a královstvím z tohoto světa), pochopením života v nitru člověka, je-li po něm současně bytostně voláno. Je věčným zápasem Východu Slunce; rozporem, který navždy upomíná, že skutečná vznešenost je pronásledována temnotou lůzy, jejíž duch na sebe bere jen jiná těla a podoby, nenávidějící však stále vše přímé a vpravdě vznešené, co nabývá skutečného květu života. Chce-li kdo pochybovat, nechť učiní onu mez v dějinách, kdy se lži vykázalo místo, jíž jí přísluší, a pravda povznesla se v základ společenského pořádku! Nechť rozváže tak kdo kolo, cítí-li se, a učiní z něj přímku, kde vymezí onen bod! – Či raději nechť mlčí, nechce-li být směšný, kdo je unášen na křídlech Molocha, na drobtech pomíjivého prospěchářství, za nějž je placen – jemuž je zaprodán na křídlech servilnosti vůči zlu! Ačkoli lze dočasně bránit Světlu, aby zářilo (a zakrývat jej pouhou jeho nápodobou, čemuž říkáme veřejný pořádek a morálka), nelze zadržet jeho konečného vítězství, jeho paprsků, razící si cestu ranními červánky. Obě entity mají nárok na své bytí; nelze vytrhnout hloží, aniž bychom tím nevytrhli i pšenice. Nechť se naplní a dokoná osud spravedlivých i nespravedlivých! Ovšem jen ve světle nabývá člověk své hodnoty a své sebeúcty. Jen ve světle nebude nakonec požrán služebníky, kteří se domáhají zadusit všeho života; stejně jako jejich bůžkem, kterému slouží a jemuž jsou sami vydáni za potravu. Toto je lidské drama ve svém cyklu, v božském dramatu, který se píše a opakuje od počátku věků. Vydaná kniha uchovává, až na výjimky, pravopis doby a je zároveň revizí a opravou místy nepřesných překladů prvního českého vydání z roku 1913. Toto vydání si neklade za cíl vystavět monument onomu velkému muži, jímž je Jean-Jacques Rousseau – takové pomníky nebývají pravdivé, a proto ani trvalé – nýbrž je pouhým jeho uznáním. Toto uznání však více než v řeči může nabývat významu u každého Jedince až ve skutku a myšlení: oprostí-li se od lži, postaví-li se sám nejen za sebe, ale za každého člověka, trpě společně s ním, který se nalézá či nalézal v poutech; v člověku, který se sám zbaví krve – má-li ji na rukou společně s celou generací lidí, sloužící Molochu; a přijme-li tím následně neméně důsledně jako Rousseau: své „jho nutnosti“. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dumy samotářského chodce - Jean-Jacques Rousseau - e-kniha , Malování podle čísel - karlův most (hramal00257nad)

Dumy samotářského chodce (999-00-018-3620-7)

Dumy samotářského chodce (999-00-018-3620-7)
Detail

Elektronická kniha - autor Jean Jacques Rousseau, 113 stran Ve svém Vyznání, předcházející Dumám, píše na úvod Jean-Jacques Rousseua: „Odhalil jsem své nitro, jak pouze tys je viděl, Věčná Bytosti! Shromáždi kolem mne nespočetný zástup mých bližních: nechť naslouchají mému vyznání, nechť hořekují nad mými nízkostmi, nechť se rdí nad mými ubohostmi. Nechť však každý odhalí též svoje srdce u stupňů tvého trůnu stejně upřímně a potom nechť jediný odváží se mi říci: Byl sem lepší onoho muže.“ Ve svých protivenstvích nalézá Rousseau v Dumách, obklopen již jen přírodou, svůj konečný klid – podroben „jhu nutnosti“, zachován svému srdci, ztotožněn s řádem, jemuž byl zaslíben. Vypořádává se se vším, co musí zpracovat citlivé srdce, nechce-li být pokořeno, ba spíše zmařeno, vědom si, že účel života přesahuje pletichy a zlo těch, kteří jsou podrobeni svým slepým tužbám a zlobě, jichž neváhají, s potěchou jim vlastní, vůči člověku kdykoli použít. Kniha je dokladem,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Dumy samotářského chodce (999-00-018-3620-7) , Maxim oboustranný vysoký most 50981 (647069509817)

Tajná řeč chodců (978-80-7530-258-8)

Tajná řeč chodců (978-80-7530-258-8)
Detail

Kniha - autor Jan Grabec, 48 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Druhá básnická sbírka Jana Grabce se vyznačuje sevřenější jednotou času a místa než ve sbírce předchozí. Jako by se odehrávala při procházkách únorovou Prahou. Proti tomu identita subjektu se rozpadá do změti surreálných obrazů a asociací, které vytvářejí podmanivý paralelní svět modrého betonu, hotelů a krvácejících vzducholodí. Svět jistě absurdní, groteskní, ale ještě skandálněji komický. K smíchu je úzkost. Autor se zdánlivě odkazuje na osvědčené autory typu Alfreda Jarryho, Jamese Joyce či Johna Ashberyho, mnohem spíše ale nabízí vlastní náladu, spojenou se způsobem cizincova zabydlování se v současnosti. Grabcova Praha jsou zamrzlé Pompeje bez patosu sopky. (alza.cz)

Podobné produkty ako Tajná řeč chodců (978-80-7530-258-8) , Brio world 33757 zvedací most (7312350337570)

21103 Budovy - Novinářské centrum (rozšíření)

21103 Budovy - Novinářské centrum (rozšíření)
Detail

Novinářské centrum - rozšíření o jedno patro včetně balkonu. Rozměry 33 x 9 x 23cm. Měřítko 1/32 - pro řady Evolution, Digital 132 a Digital 124 (fitvyziva.cz)

Podobné produkty ako 21103 Budovy - Novinářské centrum (rozšíření) , Maxim most san francisco 50928 (647069509282)

Woody Hospodářská budova - velká - rozbaleno

Detail

Prostorná hospodářská budova pro domácí zvířata s vnitřním členěním je připravena tak, aby se do ní ustájilo velké množství různých hospodářských zvířatek, ale i tak, aby budovou mohl i projet i traktor s přívěsem. (mall.cz)

Podobné produkty ako Woody Hospodářská budova - velká - rozbaleno , Příliš vzdálený most - blu-ray (n01745)

Energetický audit a certifikácia budov

Energetický audit a certifikácia budov
Detail

Kniha Energetický audit a certifikácia budov nadväzuje na úspešnú monografiu Energetický audit budov, ktorú naše vydavateľstvo v uplynulých 10 rokoch vydalo trikrát a vždy vypredalo. Prezentuje päť nosných častí, ktorými sú Energetická bilancia budov v svetle najnovších EN, Energetický audit budov ako základná metodika technicko-ekonomického posudzovania budov, Energetická certifikácia budov vzhľadom na jednotlivé energetické systémy aj budovu ako celok, Energetická kontrola kotlov a klimatizačných zariadení a Energetická legislatíva platná v EÚ a SR. Monografia predstavuje ucelený pohľad na hodnotenie energetickej náročnosti prevádzky budov, a to z pohľadu efektívnosti prevádzky energetických systémov, ako aj z hľadiska návrhu stavebných materiálov a konštrukcií. Súčasne umožňuje zabezpečiť technickoekonomické posúdenie racionalizačných energeticky úsporných opatrení pre stavebnú časť aj pre technológie. (patro.cz)

Podobné produkty ako Energetický audit a certifikácia budov , Maxim otočný most - mechanický 50982 (647069509824)

Technologie renovace budov - Makýš Oto

Playmobil Zařízená školní budova (4008789094537)

Playmobil Zařízená školní budova (4008789094537)
Detail

Stavebnice - elektronická, téma budovy, materiál plast, vhodná od 5 let, k využití všech funkcí jsou potřeba 2 ks AAA baterie Hlavní přednosti stavebnice Playmobil Zařízená školní budova Stavebnice poskytuje dítěti možnost smysluplného trávení volného času Poslouží k rozvíjení kreativity a motoriky Materiálem je plast Stavebnice Playmobil je určena dětem od 5 let Motiv: budovy Ke zprovoznění všech funkcí vyžaduje zakoupit 2 AAA baterie (alza.cz)

Podobné produkty ako Playmobil Zařízená školní budova (4008789094537) , Duhový most (978-80-8111-496-0)

Woody Hospodářská budova - velká (8591864907885)

Woody Hospodářská budova  - velká (8591864907885)
Detail

Doplňky k figurkám - dřevěný, pro domácí zvířata, s vnitřním členěním, vyklápěcí střecha, průhmat ve střeše pro přenášení, pro děti od 3 let, rozměry 60 × 39 × 30,5 cm Velká dřevěná budova chlévů pro domácí zvířata je určena dětem od 3 let. Woody Hospodářská budova má praktické vnitřní členění a malým zemědělcům se sem vejde vše, co k pořádné farmě patří. Chlévy jsou koncipovány tak, aby jimi mohl projet i traktor s valníkem. Domek pro figurky Woody potěší vyklápěcí střechou, která má navíc průhmat pro snadnější přenášení. Klíčové vlastnosti velké hospodářské budovy WoodyProstorná hospodářská budova pro domácí zvířata s vnitřním členěnímDřevěný domek pro figurky Woody je určen dětem od 3 letBudova je koncipována tak, aby jí mohl projet i traktor s přívěsemHospodářský domek Woody má vyklápěcí střechu pro snadnější manipulaci s figurkamiDíky průhmatu ve střeše se hračka snadno přenášíRozměry:60 × 39 × 30,5 cm (alza.cz)

Podobné produkty ako Woody Hospodářská budova - velká (8591864907885) , Most duší (978-80-276-0395-4)

Lesní chodci: Kapesní sága (978-80-87037-37-9)

Lesní chodci: Kapesní sága (978-80-87037-37-9)
Detail

Kniha - česky Prozaická prvotina Martina Ryšavého. Tematizací konfliktu mezi touhou hlavních postav po "tulácké" nezávislosti a osudovými následky, k nimž je dovádí spříznění volbou, i osobitě vyhraněným jazykem předznamenává tato próza jíž charakteristicky syžet a styl Ryšavého velkých románů - Cest na Sibiř (2008) a Vrače (2010), oceněných mj. v soutěži Magnesia litera. (Z literární a filmové tvorby Martina Ryšavého v Edici RR kromě těchto románů a Lesních chodců vyšla próza Stanice Čtyřsloupový ostrov, jako příloha čtvrtletníku Revolver Revue č. 82/2011, a DVD s filmem Malupien, Olšový spas, jako příloha RR č. 78/2010.) Východiskem svébytného prozaického tvaru Lesních chodců byl autorův filmový scénář, který se stal podkladem pro stejnojmenný film režiséra Ivana Vojnára. (alza.cz)

Podobné produkty ako Lesní chodci: Kapesní sága (978-80-87037-37-9) , Puzzle most rialto, benátky 1000 dílků (628136607667)

Druhá budova Matice Slovenskej - Pavol Madura

Druhá budova Matice Slovenskej - Pavol Madura
Detail

Druhá budova Matice slovenskej je sídlo celonárodnej kultúrnej inštitúcie a jedným z jej erbových symbolov, no doteraz sa jej nevenovala náležitá pozornosť.V rokoch 1926 - 1975 a opätovne po roku 2000, bola administratívnym centrom matičného života a svedkom mnohých významných udalostí. Z jej pôdy vychádzali impulzy k národnému, kultúrnemu i duchovnému povzneseniu života Slovákov. Pre jej celospoločenský význam ju v roku 1963 vyhlásili za kultúrnu pamiatku a od roku 2002 je národnou kultúrnou pamiatkou. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Druhá budova Matice Slovenskej - Pavol Madura , Intelino – most s pilíři (int-brg-01)

Zateplování budov - Ladislav Linhart - e-kniha

Zateplování budov - Ladislav Linhart - e-kniha
Detail

eBook:,Publikace pro stavebníky, projektanty a stavbyvedoucí přináší aktuální informace o tom, co znamená správně zateplený objekt, kdy, jak a který systém je vhodné použít. Autor na realizovaných stavbách ukazuje jakých chyb je třeba se vyvarovat a jak správně provádět zateplování. V knize jsou vysvětleny základní pojmy, bez kterých se stavebník neobejde, dočte se zde jaké podmínky je nutné zachovat při provádění zateplování, jaký je správný technologický postup a to jak u systémů kontaktních, tak u systémů bezkontaktních s provětráváním. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zateplování budov - Ladislav Linhart - e-kniha , Most sebevrahů (978-80-242-8512-2)

PLAYMOBIL® 9453 Zařízená školní budova

PLAYMOBIL® 9453 Zařízená školní budova
Detail

Školní budova nabízí dětem prostor školních tříd. Děti si mohou přehrát příběh o vyučování ve dvou učebnách a schůzkách učitelů ve sborovně. K dispozici budou mít schodiště se skříňkami, výtah, toalety. Škola má bezbariérový vstup a výtah do prvního patra. Tato sada se dobře kombinuje se sadami 9454 Tělocvična a 9455 Hodina dějepisu, které se prodávají samostatně. Playmobil je značkou stavebnic s různým tématickým zaměřením, a to pro děti různých věkových kategorií. Přednosti: figurky z kvalitního plastu jsou omyvatelné hra s nimi podporuje rozvoj jemné motoriky a představivosti Funkčnost: digitální hodiny obsahují školní zvonek oznamují začátek a konec vyučování hodiny lze využít samostatně např. jako budík Obsah balení: figurky 3 učitelů a 6 žáků školní budova se zařízením Kupte dětem kvalitní stavebnici Playmobil! Vhodné pro děti od 5 let Materiál: plast Baterie: 2 x AAA 1,5V(nejsou součástí) Výška figurky: 7,5 cm Rozměry školy: 76 x 36 x 37 cm Rozměry balení: 25,8 x 59,4 x 50,9 cm (hracky-4kids.cz)

Podobné produkty ako PLAYMOBIL® 9453 Zařízená školní budova , Malování podle čísel - abstraktní karlův most (hrabz33182nad)

Melissa & Doug Stohování budov a aut

Melissa & Doug Stohování budov a aut
Detail

Domy s garážemi jsou připraveny pro děti, které si je mohou vzájemně stavět na sebe nebo vedle sebe. Pokud jsou domy v přízemí, je možné v nich parkovat. Domy i auta jsou tématicky ztvárněna, a to jako nemocnice, hasičská stanice nebo například škola. Děti se učí přiřazovat autíčka tématicky do správné garáže, učí se, pojmenovávat, počítat. Tato sada nabízí více námětů pro hru. Tento produkt působí na rozvoj smyslového vnímání, stejně jako ostatní smysluplné hračky americké značky Melissa & Doug. Hračky se vyznačují kvalitou a především kvalitním dřevěným materiálem. Pod touto značkou je nabízeno přes 2000 výrobků pro děti od 2 do 12 let a tato značka patří mezi 15 top producentů hraček na celém světě. Přednosti: trénuje motoriku a koordinaci pohybů rozvíjí představivost dítěte Obsah balení: 6 budov, 6 dřevěných dopravních prostředků Kupte dětem domečky s auty Melissa & Doug! Vhodné pro děti od 3 let Rozměr: 39,5 x 16 x 14,2 cm (hracky-4kids.cz)

Podobné produkty ako Melissa & Doug Stohování budov a aut

Druhá budova Matice Slovenskej - Madura Pavol

Druhá budova Matice Slovenskej - Madura Pavol
Detail

Druhá budova Matice slovenskej je sídlo celonárodnej kultúrnej inštitúcie a jedným z jej erbových symbolov, no doteraz sa jej nevenovala náležitá pozornosť. V rokoch 1926 - 1975 a opätovne po roku 2000, bola administratívnym centrom matičného života a svedkom mnohých významných udalostí. Z jej pôdy vychádzali impulzy k národnému, kultúrnemu i duchovnému povzneseniu života Slovákov. Pre jej celospoločenský význam ju v roku 1963 vyhlásili za kultúrnu pamiatku a od roku 2002 je národnou kultúrnou pamiatkou. (patro.cz)

Podobné produkty ako Druhá budova Matice Slovenskej - Madura Pavol

Příběh budovy čp. 301 - Zachová Alena

Příběh budovy čp. 301 - Zachová Alena
Detail

Paměťová studia posledních desetiletí se zabývají kulturní pamětí a charakterizují privátní vzpomínky i oficiální prezentace událostí jako kulturní a sociální konstrukt, jako nepřetržitý proces vybavování si a reinterpretace transferu vzpomínek. Do kontextu těchto teorií náleží také Příběh budovy čp. 301 v Hradci Králové (budova Obchodní akademie, dnes děkanát Pedagogické fakulty UHK). Budova již více než sto let slouží školním účelům a vzpomínky i příběhy, které předložená publikace nabízí, se vztahují k osobnostem i událostem přesahujícím školní prostředí. Budova se specifickou architekturou se stává jednou z důležitých architektonických památek hradeckého „salonu republiky“, prostřednictvím spolku „Oliva“ zaznamenává vzestup českého bankovního sektoru a příběhy osobností korespondují s poli tickým a společenským vývojem našeho státu během celého dvacátého století. Zkrátka sto let je dlouhá doba nejen z hlediska lidského života, ale i z hlediska prostoru, v němž se příběhy odehrávají. (patro.cz)

Podobné produkty ako Příběh budovy čp. 301 - Zachová Alena

Pražský chodec proti tankům: srpen 1968 (978-80-206-1253-3)

Pražský chodec proti tankům: srpen 1968 (978-80-206-1253-3)
Detail

Kniha - autor Jiří Všetečka, 112 stran, česky Srpen 1968. Abychom nezapomněli.Někdy dokonce i nedávné dějiny vnímáme spíš jako součást virtuálního světa a dost možná pro vlastní sebezáchovu někdy potřebujeme bezejmenné a někdy již mrtvé tváře, které při obracení stránek knihy vrátí událostem kus skutečného života.Srpen 1968 byl měsícem plným emocí, pocitů křivdy, bolesti, pohrdání, nenávisti, hrdinství, solidarity a hlasu hodnot úměrných ceně vlastního života; provázela jej i smrt. To vše tehdy zachytil Jiří Všetečka na svých fotografiích. Kniha vychází v oblíbené edici Vojenské dějiny ve fotografii. (alza.cz)

Podobné produkty ako Pražský chodec proti tankům: srpen 1968 (978-80-206-1253-3)

Labyrintem pražského tajemna: Průvodce pražského chodce (978-80-257-1060-9)

Labyrintem pražského tajemna: Průvodce pražského chodce (978-80-257-1060-9)
Detail

Kniha - Nové, doplněné a rozšířené vydání dnes už nedostupného, i v Německu s úspěchem vydaného průvodce po pražských pověstech a legendách, pomnících a tajemných místech z pera předního pražského výtvarníka a sběratele umění. Kniha je doplněna novým obrazovým doprovodem. (alza.cz)

Podobné produkty ako Labyrintem pražského tajemna: Průvodce pražského chodce (978-80-257-1060-9)

21104 Budovy - Pit stop (Boxy pro auta)

21104 Budovy - Pit stop (Boxy pro auta)
Detail

Pit Stop - 2 boxy pro auta Carrera. Rozměry 20,5 x 11 x 22cm. Měřítko 1/32 - pro řady Evolution, Digital 132 a Digital 124 (fitvyziva.cz)

Podobné produkty ako 21104 Budovy - Pit stop (Boxy pro auta)

Přestavby budov 3.roč. SOU - Vladimír Kárník

Přestavby budov 3.roč. SOU - Vladimír Kárník
Detail

Učebnice osvětluje základní pojmy přestaveb budov, pojednává o poruchách stavebních konstrukcí, popisuje rekonstrukce základů, svislých a vodorovných konstrukcí, stavební úpravy izolací, adaptace při zřizování a rozšiřování otvorů, vybourávání a podchycování zdí a příček, opravy schodů, podlah, omítek, panelových objektů, udržování budov a bezpečnost práce při přestavbách. V novém vydání je učivo upraveno podle stavu k 1. 1. 2000 v důsledku změn v technické normalizaci týkající se kreslení výkresů ve stavebnictví, změn v legislativě i změn v učebních osnovách. Je určena žákům SOU, ale i širší veřejnosti se zájmem o přestavby nemovitostí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Přestavby budov 3.roč. SOU - Vladimír Kárník

LEGO Friends 41704 Budovy na hlavní ulici

Detail

Fanoušci řady LEGO® Friends si stavebnici Budovy na hlavní ulici (41704) zcela jistě zamilují. Zahrnuje 3 objekty, které společně tvoří obytný blok. Těšit se můžete na kadeřnictví, mezinárodní trh s jídlem a knižní kavárnu. Vzhledem k tomu, že je každý prvek modulární, mohou kreativní děti budovy přestavovat zcela podle sebe! (mall.cz)

Podobné produkty ako LEGO Friends 41704 Budovy na hlavní ulici

Zateplování budov (978-80-247-3361-6)

Zateplování budov (978-80-247-3361-6)
Detail

Elektronická kniha - autor Ladislav Linhart, 112 stran Publikace pro stavebníky, projektanty a stavbyvedoucí přináší aktuální informace o tom, co znamená správně zateplený objekt, kdy, jak a který systém je vhodné použít. Autor na realizovaných stavbách ukazuje jakých chyb je třeba se vyvarovat a jak správně provádět zateplování. V knize jsou vysvětleny základní pojmy, bez kterých se stavebník neobejde, dočte se zde jaké podmínky je nutné zachovat při provádění zateplování, jaký je správný technologický postup a to jak u systémů kontaktních, tak u systémů bezkontaktních s provětráváním. (alza.cz)

Podobné produkty ako Zateplování budov (978-80-247-3361-6)

Malování podle čísel - Budovy nad mořem (HRAmal00514nad)

Malování podle čísel - Budovy nad mořem (HRAmal00514nad)
Detail

Malování podle čísel - tématika města a místa, plátno, sada štětců, barvy a vymalovaný vzor součástí balení Klíčové vlastnosti malování podle čísel Malování podle čísel - Budovy nad mořem Malování podle čísel se hodí pro všechny tvořivé jedince Materiálem plátna je len Téma: města a místa V balení se nachází plátno, sada štětců, barvy a vymalovaný vzor K namalování obrázku využijete 24 akrylových barev (alza.cz)

Podobné produkty ako Malování podle čísel - Budovy nad mořem (HRAmal00514nad)

Melissa & Doug - Stohování budov a aut (000772135764)

Melissa & Doug - Stohování budov a aut (000772135764)
Detail

Dřevěná hračka - vhodné od 3 let Dřevěná hračka kvalitní značky Melissa & Doug představuje stohovatelné garáže s auty. Barevné bloky zapadají jeden do druhého a zároveň poskytují přístřešek pro dopravní prostředky. Děti je mohou stavět na sebe, počítat, stohovat a mnoho dalšího dle vlastní kreativity. Barevné provedení a dřevěný materiál zaujme nejen děti, ale také jejich rodiče. Klíčové vlastnosti dřevěné hračky Melissa & Doug - stohování budov a aut pro klukyDřevěná hračka nabízející stohování budov a autHračka podporuje jemnou motoriku i fantazii dětíPrecizní zpracování americké značky Melissa & DougPřiřazování aut do tématicky správné garážeSada nabízí více námětů pro hruDoporučený věk:3 rokyHmotnost:1,11 kgPočet dílků:12 ks - 6 budov a 6 dopravních prostředkůRozměry:39 × 16 × 14 cm (alza.cz)

Podobné produkty ako Melissa & Doug - Stohování budov a aut (000772135764)

Malování podle čísel - Plavba mezi budovami (HRAmal00179nad)

Malování podle čísel - Plavba mezi budovami (HRAmal00179nad)
Detail

Malování podle čísel - tématika města a místa, plátno, sada štětců, barvy a vymalovaný vzor součástí balení Klíčové vlastnosti malování podle čísel Malování podle čísel - Plavba mezi budovami Malování podle čísel si zamilují tvořiví lidé Materiálem plátna je len Námět: města a místa V balení se nachází plátno, sada štětců, barvy a vymalovaný vzor K namalování obrázku využijete 23 akrylových barev (alza.cz)

Podobné produkty ako Malování podle čísel - Plavba mezi budovami (HRAmal00179nad)

Příběhy budov (978-80-271-2268-4)

Příběhy budov (978-80-271-2268-4)
Detail

Kniha - autor Patrick Dillon, 104 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Většinu svého života trávíme uvnitř budov. Víme však, proč a jak je ale lidé začali stavět? Zdobit? Navštivme slavné stavby, od pyramid egyptských faraonů až po Centre Pompidou v Paříži. Příběhy Patricka Dillona o významných budovách - a významných lidech, kteří je postavili - oslavuje vynalézavost lidského ducha. Mimořádně podrobné ilustrace Stephena Biestyho nás zavedou dovnitř slavných budov a ukáží nám, jak tyto pozoruhodné stavby vlastně drží pohromadě. (alza.cz)

Podobné produkty ako Příběhy budov (978-80-271-2268-4)

Technologie renovace budov (80-8076-000-4)

Technologie renovace budov (80-8076-000-4)
Detail

Kniha - autor Oto Makýš, 272 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Technologie renovace budov (80-8076-000-4)

Classic Kit budova A75014 - Italian Townhouse (5014429750144)

Classic Kit budova A75014 - Italian Townhouse (5014429750144)
Detail

Plastikový model vhodný pro holky i kluky, typ modelu: diorama, měřítko: 1:76, balení obsahuje model, vhodné od 8 let (alza.cz)

Podobné produkty ako Classic Kit budova A75014 - Italian Townhouse (5014429750144)

Classic Kit budova A75015 - Polish Bank (5014429750151)

Classic Kit budova A75015 - Polish Bank (5014429750151)
Detail

Plastikový model vhodný pro holky i kluky, typ modelu: diorama, měřítko: 1:72, balení obsahuje model, vhodné od 8 let (alza.cz)

Podobné produkty ako Classic Kit budova A75015 - Polish Bank (5014429750151)

Ravensburger Mini budova - Empire State Building 54 dílků

Detail

Sestavte si kouzelnou mini verzi stavby Empire State Building pomocí unikátních ohebných, sklopných a hladce zapadajících dílků puzzle! Dokonalá stabilita bez nutnosti lepidla! (mall.cz)

Podobné produkty ako Ravensburger Mini budova - Empire State Building 54 dílků

LEGO® Friends 41704 Budovy na hlavní ulici

LEGO® Friends 41704 Budovy na hlavní ulici
Detail

Víceúrovňová barevná budova představuje část života v městečku Heartlake. Zahrnuje prostor pro kosmetický salón, knižní kavárnu, obchod, především však obytný blok. Holčičky si mohou přehrát příběh, kdy pomohou rodině s nastěhováním, kdy si nakoupí, změní vzhled v salónu, vychutnají si příjemnou literaturu. Ve vnější časti mohou využít skatepark a prohánět se na skateboardu. Stavebnice LEGO jsou velmi kvalitními výrobky na trhu s hračkami, ověřené dlouhodobým působením na evropském trhu. Jsou navrženy a vyrobeny tak, aby byly bezpečné a jednotlivé dílky do sebe precizně zapadaly. Pro chytré telefony a tablety lze využít interaktivní návod po stažení bezplatné aplikace LEGO, která přináší nástroje pro přibližování a otáčení. Přednosti: přesně do sebe zapadající dílky stavebnice stavění rozvíjí představivost a jemnou motoriku Obsah balení: 1 682 dílků pro rozsáhlý modulární model městské čtvrti 12 postav, z toho 8 postaviček a 4 figurky zvířat obchod, kavárna, kosmetický salón pohybující se vůz řada prvků, jako je konev na zalévání, kávovar potraviny do obchodu, hůlky na jedení, sushi, sušič vlasů a paruky Kupte holčičkám stavebnici LEGO Friends! Vhodné pro děti od 8 let Počet dílků: 1682 Rozměry: 24 x 39 x 16 cm (hracky-4kids.cz)

Podobné produkty ako LEGO® Friends 41704 Budovy na hlavní ulici

LEGO® Friends 41704 Budova na hlavní ulici

LEGO® Friends 41704 Budova na hlavní ulici
Detail

• Nekonečné kreativní hraní – Sada Budovy na hlavní ulici (41704) od LEGO® Friends nabízí dětem plně flexibilní modulární budovy a sestavu 8 postav, takže o tvůrčí nápady při hraní nebude nouze • Čtvrť, kde je každý vítán – Součástí je celkem 8 postaviček a 4 figurky zvířat, ale také pohybující se vůz, takže si děti mohou nacvičit přivítání nové rodiny do komunity • Hodiny kreativní zábavy – Příznivci řady LEGO® Friends mohou nakupovat v obchodě, navštívit salón a změnit vizáž, pracovat z domova nebo trávit čas s přáteli ve skateparku • Každý den jiný vzhled – Díky této sadě LEGO® Friends s modulárními budovami nebude hraní brát konce, jelikož si děti budou moct ulici neomezeně přestavovat • Zábavný tip na dárek pro děti od 8 let – Tato všestranná sada představuje kreativní narozeninový dárek pro příznivce řady LEGO® Friends, ale také pro děti, které si rády přehrávají příběhy a upravují své hračky • Nepřehlédnutelný model – Rozsáhlá sada měří přes 24 cm na výšku, 39 cm na šířku a 16 cm do hloubky, takže se na výstavce rozhodně neztratí • Hromada kreativních doplňků – Nechybí celá řada prvků inspirujících ke kreativním příběhům, jako je konev na zalévání, kávovar, potraviny do obchodu, hůlky na jedení, sushi, sušič vlasů a paruky • Přátelská komunita – Pomozte malým stavitelům prozkoumat sady na motivy městečka Heartlake od LEGO® Friends, kde je každý srdečně vítán • Kvalita bez jakýchkoli kompromisů – Již od roku 1958 splňují všemi zbožňované LEGO® hračky přísné standardy, aby umožňovaly konzistentní spojování • Bezpečnost na prvním místě – Dílky LEGO® Friends pouštíme na zem, zahříváme, drtíme, kroutíme a analyzujeme, aby splňovaly přísné globální bezpečnostní standardy (bambule.cz)

Podobné produkty ako LEGO® Friends 41704 Budova na hlavní ulici

Vzduchotěsnost obvodových plášťů budov - Jiří Novák - e-kniha

Vzduchotěsnost obvodových plášťů budov - Jiří Novák - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha je určena především projektantům a architektům, užitečná může být i investorům se zodpovědným přístupem ke kontrole kvality stavebního díla a také všem zájemcům o nízkoenergetické stavění, kde je zajištění vzduchotěsnosti obvodového pláště považováno za klíčový problém. Seznamuje čtenáře se základními stavebně fyzikálními problémy spojenými s výskytem netěsností v obvodovém plášti, připomíná souvislosti mezi vzduchotěsností obvodového pláště, větráním budovy a její energetickou náročností. Představuje možnosti kontroly vzduchotěsnosti a výsledky dosavadních měření na budovách v ČR. Dále nabízí řadu koncepčních doporučení, principy konstrukčního řešení a přehled výrobků určených k zajištění vzduchotěsnosti obvodového pláště. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vzduchotěsnost obvodových plášťů budov - Jiří Novák - e-kniha
Malování podle čísel - Budovy nad mořem (HRAmal00514nad), Dumy samotářského chodce (999-00-018-3620-7), Budovy bez bariér (978-80-247-3225-1), Most sebevrahů (), Hořící most, Příběh budovy čp. 301 (978-80-7465-303-2), Clayův most (9788025729083), Dino Karlův Most (8590878532731), Škrabadlo most Zolux (CHPrk2153_nad), Most do budoucnosti (9788024633497), Dvěděti Visutý most (764460796544), cd most beautiful songs, Labyrintem pražského tajemna: Průvodce pražského chodce (978-80-257-1060-9), Lírael: Volí si stezku chodec, nebo stezka chodce? (80-7254-660-0), Škrabadlo most šedá Zolux (3336025040446), Most špiónů - Blu-ray (BD001289), Most špiónů (edice Oscar) - DVD (D007829), Malování podle čísel - Karlův most (HRAmal00257nad), Maxim Oboustranný vysoký most 50981 (647069509817), Brio World 33757 Zvedací most (7312350337570), Maxim Most San Francisco 50928 (647069509282), Příliš vzdálený most - Blu-ray (N01745), Maxim Otočný most - mechanický 50982 (647069509824), Malování podle čísel - Brooklynský most (HRAmal00142nad), Duhový most (978-80-8111-496-0), Most duší (978-80-276-0395-4), Puzzle Most Rialto, Benátky 1000 dílků (628136607667), Intelino – most s pilíři (INT-BRG-01), Most sebevrahů (978-80-242-8512-2), Malování podle čísel - Abstraktní Karlův most (HRAbz33182nad)