Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
VZORKOVÁNÍ III: Potraviny, zemědělství a předměty běžného užití (978-80-86380-80-3)
Kniha - autor Richard Koplík; Šárka Poláková; Ivo Šrámek, 312 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vzorkováním všechno začíná a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje vše obecné o vzorkování a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků. Obecné zásady se tolik nemění, takže kniha je stále aktuální. V dalších knihách se budeme na ni odkazovat a tyto základní informace již nebudeme opakovat. Vzorkování II životní prostředí. Kniha, která má postihnout tematiku v celé šíři: ovzduší, voda, půda, odpady, a zabývá se také odběry při haváriích, odběry pro mikrobiologické rozbory a pro stanovení radioaktivních látek. Kniha Vzorkování IV – průmysl je připravovaná k vydání v roce 2017. Kniha Vzorkování III zahrnuje vzorkování...
Podívejte se také Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
Vzorkování IV: průmysl (978-80-86380-87-2)
Kniha - autor Jiří G.K. Ševčík; Martina Laubertová; Pavel Leber; Pavel Král, 250 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá V každé kapitole je popsáno, co vzorkujeme, proč, na základě jakých předpisů a kdo je za to zodpovědný, jakým způsobem a jakými nástroji vzorek odebíráme. Je zde uváděno také celkové hodnocení daného tématu, problémy, rozpory mezi normami a praxí a podobně. Použití kompletu knih o vzorkování. Všechny knihy tvoří nedílný celek. Proto jsme se snažili neopakovat informace obsažené již v jiných knihách tohoto kompletu, ale odkazovat se na ně citacemi. Doporučujeme tedy čtenářům pořídit si spolu s každou další knihou kompletu především také knihu Vzorkování I – obecné zásady. Finančně nejvýhodněji vyjde pořízení celého kompletu 4 knih, který také obdrží všichni účastníci našich kurzů vzorkování.
Podívejte se také Všeobecná analytická chemie (978-80-86380-61-2)
VZORKOVÁNÍ II: Životní prostředí (978-80-86380-81-0)
Kniha - autor Bohumil Kotlík; Jan Langhans; Pavel Bernáth, 416 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vzorkování stojí na začátku analytického procesu a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje základní informace o vzorkování, použití statistiky, tvorbu norem a práci s nimi a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků. V dalších knihách se budeme na ni odkazovat a informace v ní obsažené již nebudeme opakovat. Vzorkování III zahrnující vzorkování všeho, co má vliv na lidské zdraví mimo životní prostředí: potraviny, zemědělství, předměty běžného užívání a další. Kniha Vzorkování IV – průmysl je připravovaná k vydání v roce 2017. Vzorkování II – životní prostředí má postihnout tematiku v celé šíři: ovzduší, voda, půda,...
Podívejte se také Vzorkování IV: průmysl (978-80-86380-87-2)
Podívejte se také
- vojenske predmety vojna
- Proroctví a apokalypsy III.: Novozákonní apokryfy (978-80-7601-702-3)
- Úvod do ekonomie a řízení laboratoří, včetně CD (978-80-86380-74-2)
- Reaktivní kyslíkové radikály, přírodní antioxidanty a jejich zdravotní účinky (978-80-86380-91-9)
- Zákony III časť A 2023 - Pracovnoprávne vzťahy a BOZP (978-80-8162-240-3)
- 3 a 1/2 roku III: aneb pády a vzestupy (978-80-87265-14-7)
- Geniální potraviny (978-80-7555-179-5)
- Věk nenávisti: Městské války III (978-80-257-0522-3)
- Brno III. díl: Průmyslové město (978-80-7432-553-3)
- Kmotr Mrázek III: Válka kmotrů (978-80-903603-3-4)
- Opravárenství a diagnostika III (978-80-7333-073-6)
- Manažerské techniky III (80-85839-90-3)
- Vpřed do minulosti: Ovlivňování reality III. (978-80-89227-43-3)
- Jiří Voskovec & Jan Werich Korespondence III (978-80-7304-210-3)
- Technologie III: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-016-3)
- Technológia III pre 3. ročník stolár (978-80-8280-119-7)
- Utajené hrady a zámky III. (978-80-747-5249-0)
- Instalace vody a kanalizace III (978-80-7333-093-4)
- Zákony III časť B 2022 – Sociálne poistenie, zdravotné poistenie a dôchodky (978-80-8162-211-3)
- Ve světle Pravdy Poselství Grálu: III. svazek (978-80-87176-44-3)
VZORKOVÁNÍ I: Obecné zásady, včetně CD (978-80-86380-53-7)
Kniha - autor Vratislav Horálek; Jiří G.K. Ševčík; Eva Čurdová, 130 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Vzorkováním všechno začíná a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje vše obecné o vzorkování a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků. Obecné zásady se tolik nemění, takže kniha je stále aktuální. V dalších knihách se budeme na ni odkazovat a tyto základní informace již nebudeme opakovat. Vzorkování II životní prostředí. Kniha, která má postihnout tematiku v celé šíři: ovzduší, voda, půda, odpady, a zabývá se také odběry při haváriích, odběry pro mikrobiologické rozbory a pro stanovení radioaktivních látek. Kniha Vzorkování IV – průmysl je připravovaná k vydání v roce 2017. Kniha Vzorkování III zahrnuje vzorkování...
Objev podobné jako VZORKOVÁNÍ I: Obecné zásady, včetně CD (978-80-86380-53-7)
Naučte sa tieňovať ceruzkou Krajiny a predmety: inovatívna séria knižiek výtvarnej výchovy (978-80-8107-623-7)
Kniha – 32 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá - 32 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Všetky postupy v knižke zvládnete ľahko pomocou najrôznejších nových techník. Predstavujeme vám inovatívnu sériu kníh z odboru výtvarnej výchovy, ktorá je nielen zaujímavá, ale bude rozvíjať aj váš talent. Čoskoro zistíte, že tieňovanie ceruzkou je ľahké a navyše je to aj zábava! Ceruzka sa zmení na čarovný prútik a jeho mávnutím sa na papieri začnú objavovať obrázky. Naučíte sa zaujímavé techniky a potešia vás pútavé kresby, portréty a prekvapivé krajiny, ktoré si potom môžete zarámovať a zavesiť doma na stenu. Obyčajná ceruzka vás zavedie do magického čiernobieleho sveta!
Objev podobné jako Naučte sa tieňovať ceruzkou Krajiny a predmety: inovatívna séria knižiek výtvarnej výchovy (978-80-8107-623-7)
Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
Kniha - autor Vlastimil Fic, 316 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Víno: Analýza - Technologie - Gastronomie (978-80-86380-77-3)
Grantové financování (978-80-86380-57-5)
Kniha - autor Jiří G.K. Ševčík, 104 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Financování výzkumných, kontrolních a provozních laboratoří a to jak kapitálových společností, tak výzkumných organizací financovaných převážně z veřejných prostředků, není snadné. Cílem kurzu je nabídnout vedoucím výzkumných projektů, pracovních skupin, laboratoří a firemních sekcí nepřesahujících 25 pracovníků a vedených jako samostatné nákladové středisko, informace a nástroje k získání veřejných prostředků na podporu VaVaI činnosti. Tento kurz je rovněž vhodný pro studující a absolventy technických a přírodovědných oborů připravujících se na profesní kariéru.
Objev podobné jako Grantové financování (978-80-86380-57-5)
Všeobecná analytická chemie (978-80-86380-61-2)
Kniha - autor Eduard Plško, 194 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Nakladatelství Ing. Václav Helán – 2 THETA právě vydalo knihu světově známého slovenského vědce Prof. Ing. Eduarda Plška, DrSc. Kniha se vymyká běžným učebnicím nebo monografiím – vyznačuje se filosofickým nadhledem, současně však prezentuje rozsáhlé praktické zkušenosti autora.
Objev podobné jako Všeobecná analytická chemie (978-80-86380-61-2)
Chemical Elements Compendium (978-80-86380-66-7)
Kniha - autor Ewa Bobrowska-Gresik; Jerzy Ciba; Andrzej Grossman, 230 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha, která navazuje na dvě předchozí vydání v polském jazyce, je napsána v angličtině. Přehlednou formou je zde popsána historie prvku, jeho výskyt a výroba, fyzikálně chemické vlastnosti, sloučeniny, které tvoří, biologické vlastnosti atd. a také možnosti stanovení různými analytickými metodami. (Podrobněji uvádíme ve vedlejším anglickém textu). Součástí knihy jsou tabulky prvků sestavené podle určitých parametrů a také mnohajazyčný slovníček názvů prvků.
Objev podobné jako Chemical Elements Compendium (978-80-86380-66-7)
Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)
Kniha – autor Miroslav Fišera, 300 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Obsah této knihy je zaměřen na vývoj, základy a současné trendy v gastronomii. Vhodným způsobem jsou uvedeny vybrané potravinářské komodity, popsány stravovací návyky mladistvých, bezpečnost potravin v gastronomii, způsoby dopravy související s gastronomií, hotelnictvím a cestovním ruchem a nakonec využití statistických metod v gastronomii. Kniha obsahuje kapitolu 10 Bezpečnosť potravín v gastronómii od slovenského autora Jozefa Goliana a tato kapitola je uvedena ve slovenském jazyce.
Objev podobné jako Gastronomie: vybrané kapitoly (978-80-86380-78-0)
Prietokové elektroanalytické metody v praxi (978-80-86380-69-8)
Kniha - autor Ernest Beinrohr, 120 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Prietokové elektroanalytické metody v praxi (978-80-86380-69-8)
Zemědělství a potraviny: Encyklopedický předhled (9788086736984)
Kniha - autor Josef Holec; Jana Poláková, 224 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kniha vznikla ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Snahou knihy je poukázat na propojenost faktorů prostředí, vlastní zemědělské produkce a vyrobených potravin, ať již jde o jejich množství (včetně výhledů do budoucna), nebo kvalitu. V první část je o seznámení s historií, současným i budoucím významem zemědělství a zasazení produkce do kontextu prostředí. Druhá část je věnována produkčním systémům a třetí potravinám a způsobům zpracování zemědělských produktů. Zajímavé informace v knize naleznou nejen studenti středních škol, jímž je především určena, ale i široká veřejnost, která se v jediné knize získá ucelený přehled.
Objev podobné jako Zemědělství a potraviny: Encyklopedický předhled (9788086736984)
Management služeb hotelnictví a cestovního ruchu (978-80-86380-84-1)
Kniha - autor Vladimír Šefčík,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Cílem odborné knihy je vysvětlit význam a činnosti vybraných organizačních složek hotelového managementu a managementu cestovního ruchu, procesní vazby mezi nimi a seznámit odbornou veřejnost s aktuálními trendy, úspěšnými manažerskými technikami, ale i základními principy fungování hotelu a cestovní kanceláře. Dále si autoři kladou za cíl přispět k předání specifických profesních znalostí odborníkům, kteří se dále vzdělávají v oboru managementu hotelnictví a cestovního ruchu. Odborná kniha je souhrnem výsledků výzkumné činnosti, znalostí a zkušeností profesionálů z oboru hotelnictví a cestovní ruch a pedagogů při aplikaci nejen teoretických poznatků, ale i poznatků z praxe.
Objev podobné jako Management služeb hotelnictví a cestovního ruchu (978-80-86380-84-1)
Zemědělství a potraviny - Josef Holec, Jana Poláková
Kniha vznikla ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Snahou knihy je poukázat na propojenost faktorů prostředí, vlastní zemědělské produkce a vyrobených potravin, ať již jde o jejich množství (včetně výhledů do budoucna), nebo kvalitu. V první část je o seznámení s historií, současným i budoucím významem zemědělství a zasazení produkce do kontextu prostředí. Druhá část je věnována produkčním systémům a třetí potravinám a způsobům zpracování zemědělských produktů. Zajímavé informace v knize naleznou nejen studenti středních škol, jímž je především určena, ale i široká veřejnost, která se v jediné knize získá ucelený přehled.
Objev podobné jako Zemědělství a potraviny - Josef Holec, Jana Poláková
ÚZ 1512 Zemědělství, lesnictví (978-80-7488-552-5)
Kniha - 608 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Rozsáhlý soubor 19 nejdůležitějších zákonů rozdělených do kapitol: zemědělství, vinohradnictví a vinařství, lesnictví, myslivost, rybářství a ochrana zvířat. Od minulého vydání se změnilo 16 zákonů. Nejzásadnější jsou změny zákona o zemědělství 95 – změn od 1. 1. 2023, zákona o krmivech – 29 změn od 1. 12. 2022, zákona o Státním zemědělském a intervenčním fondu – 65 změn od 1. 1. 2023, zákona o ekologickém zemědělství – 88 změn od 1. 10. 2022, o veterinární péči – 236 změn od 1. 10. 2022. Dále se změnil zákon o rybníkářství, zákon o ochraně chmele, zákon o krmivech, zákon o myslivosti, zákon o rostlinolékařské péči, zákon o lesích, zákon o hnojivech, plemenářský zákon a další zákony. Za každým zákonem je aktuální přehled jeho prováděcích předpisů.
Objev podobné jako ÚZ 1512 Zemědělství, lesnictví (978-80-7488-552-5)
Úvod do ekonomie a řízení laboratoří, včetně CD (978-80-86380-74-2)
Kniha - autor Jiří G.K. Ševčík, 84 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Výzkumná činnost autora je zaměřena na separační analytické metody, obzvláště plynovou chromatografii a automatizaci a využití numerických řešení pro adaptivní instrumentaci.
Objev podobné jako Úvod do ekonomie a řízení laboratoří, včetně CD (978-80-86380-74-2)
Reaktivní kyslíkové radikály, přírodní antioxidanty a jejich zdravotní účinky (978-80-86380-91-9)
Kniha - autor Pavel Stratil; Vlastimil Kubáň, 280 stran, česky Hlavním cílem knihy je osvětlit vznik hlavních reaktivních kyslíkových a dusíkových radikálů a malých reaktivních molekul (Reactive Oxygen Species - ROS a Reactive Nitrogen Species - RNS), ze kterých mohou radikály snadno vzniknout v průběhu biochemických reakcí v živých organismech, a jejich vztah k závažným tzv. degenerativním onemocněním a jiným zdravotním problémům, vedoucím ke zkrácení doby života. Za standardních podmínek jsou živé organismy schopny si s regulací ROS poradit pomocí endogenních antioxidačních systémů enzymové a/nebo neenzymové povahy. Pokud ovšem výskyt ROS a RNS v těle přesáhne možnosti endogenní regulace vlivem vnitřních (nezdravý způsob stravování, poruchy metabolismu atd.) a vnějších (životní podmínky, kouření, malá fyzická aktivita, strava chudá na biologicky aktivní látky atd.) faktorů, nastává v organismu tzv. „oxidační stres“. Ten vede často ke kaskádě poškození...
Objev podobné jako Reaktivní kyslíkové radikály, přírodní antioxidanty a jejich zdravotní účinky (978-80-86380-91-9)
Mák jako potravina a droga (978-80-7442-101-3)
Kniha - autor Jan Novák; Helena Nováková, 224 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Mák jako potravina a droga je další knihou ze série Fotografické atlasy, a i tentokrát obsahuje Receptář jídel. První polovina knihy je zaměřena na mák z botanického pohledu - jeho typy a odrůdy, obsahové látky, pěstování a využití. Kromě máku setého (kuchyňského máku) je v knize pojednáno např. o máku listenatém, vlčím a o okrasných mácích, pěstovaných na zahradách. Celá kapitola je věnována opiu - jeho chemickému složení, způsobům užívání, účinkům a nejznámějším opiátům. Zpracování máku v kuchyni je věnován Makový receptář s téměř 200 recepty - sladké či slané pečení i hlavní jídla, makové nápoje a likéry, saláty atd.
Objev podobné jako Mák jako potravina a droga (978-80-7442-101-3)
Specifika účetnictví a oceňování v zemědělství (978-80-7552-907-7)
Kniha - autor Dana Dvořáková, 148 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Stěžejní část publikace je věnována účetnictví v zemědělství dle českých účetních předpisů. V této části publikace jsou analyzovány především jednotlivé přístupy k ocenění biologických aktiv a možnosti jejich účetního zachycení. Prvořadá pozornost je věnována způsobům kalkulace vlastních nákladů ve sdružené výrobě rostlinného i živočišného charakteru (která je v zemědělství velmi častá) a jejich kritickému zhodnocení. Kalkulace vlastních nákladů ve sdružené výrobě je stále otevřeným problémem účetní teorie i praxe. V návaznosti na ocenění biologických aktiv následuje výklad jejich účetního zobrazení v členění na zobrazení živočišné a rostlinné výroby v dlouhodobých a oběžných aktivech a kritická analýza variantních přístupů k účetnímu zobrazení, včetně doporučení pro účetní praxi a ilustračních příkladů. Závěr výkladu každé části je věnován požadavkům českých předpisů na vykazované...
Objev podobné jako Specifika účetnictví a oceňování v zemědělství (978-80-7552-907-7)
Slovensko III. (978-80-89270-90-3)
Kniha – autor Vladimír Bárta; Vladimír Barta, 80 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá - autor Vladimír Bárta; Vladimír Barta, 80 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Kniha je pokračovaním obľúbeného cyklu reprezentačných kníh o Slovenskej republike v jedinečnej desaťjazyčnej mutácii. Obsahuje farebné fotografie a informačné texty o Bratislave a vybraných slovenských mestách, o hradoch a zámkoch, kostoloch, ľudovej architektúre, národných parkoch, vodopádoch a ľadovcových plesách, ale aj ukážky ľudového odevu, folklórnych zvykoch a ďalších zaujímavostiach. Kniha obsahuje aj základné historické, demografické i geografické údaje o Slovensku, štátne symboly, ilustračnú mapku s polohou Slovenska a jeho umiestnenia v Európe s vyznačením susediacich štátov. Texty sú v 10. jazykoch, okrem slovenčiny aj v angličtine, francúzštine, španielčine, portugalštine, taliančine, ruštine, poľštine, nemčine a maďarčine.
Objev podobné jako Slovensko III. (978-80-89270-90-3)
VZORKOVÁNÍ III - Richard Koplík, Šárka Poláková, Ivo Šrámek
Vzorkováním všechno začíná a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje vše obecné o vzorkování a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků. Obecné zásady se tolik nemění, takže kniha je stále aktuální. V dalších knihách se budeme na ni odkazovat a tyto základní informace již nebudeme opakovat. Vzorkování II životní prostředí. Kniha, která má postihnout tematiku v celé šíři: ovzduší, voda, půda, odpady, a zabývá se také odběry při haváriích, odběry pro mikrobiologické rozbory a pro stanovení radioaktivních látek. Kniha Vzorkování IV – průmysl je připravovaná k vydání v roce 2017. Kniha Vzorkování III zahrnuje vzorkování všeho, co má vliv na lidské zdraví mimo životní prostředí: potraviny, zemědělská produkce, předměty běžného užívání a další. V každé kapitole je popsáno, co vzorkujeme, proč, na základě jakých předpisů a kdo je za to zodpovědný, jakým způsobem a jakými nástroji vzorek odebíráme. Je zde uváděno také celkové hodnocení daného tématu, problémy, rozpory mezi normami a praxí a podobně. Předkládaná kniha tvoří s ostatními nedílný celek. Proto doporučujeme čtenářům pořídit si také knihu Vzorkování I – obecné zásady. Finančně nejvýhodněji vyjde pořízení celého kompletu 4 knih, který také obdrží všichni účastníci našich kurzů vzorkování.
Objev podobné jako VZORKOVÁNÍ III - Richard Koplík, Šárka Poláková, Ivo Šrámek
Drátované šperky III (978-80-247-2637-3)
Elektronická kniha - autor Karla Hátleová, 112 stran Tato kniha se zaměřuje na méně tradiční způsoby výroby šperků. Její snahou je dodat všem odvahu k vytváření nejen drátovaných, ale i tepaných, žíhaných a letovaných šperků a to vše v domácích podmínkách s běžně dostupnými materiály a pomůckami. Všem, kdo se zajímají nejen o tvoření, ale i o esoteriku, udělá kniha radost hned dvakrát. Obsahuje totiž i charakteristiky slunečních znamení, rozdělení polodrahokamů podle zvěrokruhu a jejich vliv na člověka a také popisy k výrobě šperků pro jednotlivá znamení.
Objev podobné jako Drátované šperky III (978-80-247-2637-3)
Technologie III: Pro 3 ročník UO Kadeřník (978-80-7333-087-3)
Kniha - autor Ladislav Polívka; Helena Komendová, 172 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Dějiny vývoje účesů, náročná účesová tvorba, současná účesová tvorba, ošetřování různých typů vlasů, barvení, pěstění a regenerace vlasů. Zásady kosmetické péče o pleť a vlásenkářství, prodlužování a zahušťování.
Objev podobné jako Technologie III: Pro 3 ročník UO Kadeřník (978-80-7333-087-3)
Brno III. díl: Průmyslové město (978-80-7432-553-3)
Kniha - autor Aleš Vyskočil, 108 stran, česky, pevná s přebalem matná Brno představuje jedno z hospodářských center českých zemí. Již ve druhé polovině 18. století se ve městě rozvinula nová moderní průmyslová odvětví, objevily se první tovární objekty. Vyrostly na dohled hradbami obehnaného Brna a vytvořily svébytný urbanisticko-architektonický soubor, kontrastující s barokní pevností a okolní příměstskou zástavbou. Většina z desítek objektů nenávratně zmizela, nebo dnes již neslouží svému původnímu účelu. Ty, které odolaly náporu času, připomínají pomalu odeznívající slávu průmyslového Brna.
Objev podobné jako Brno III. díl: Průmyslové město (978-80-7432-553-3)
Věk nenávisti: Městské války III (978-80-257-0522-3)
Kniha - autor Pavel Renčín, 350 stran, pevná s přebalem matná Mír trvá už přes půl století, jen málo z nás zažilo válku. Události poslední doby jsou ale znepokojivé. Vlády nad Ostravou se ujal jediný muž. V brněnské vile Tugendhat je připraven převrat. Praha je zachvácena chaosem, její čtvrti jedna po druhé vyhlašují samostatnost. Bytosti druhého světa odkládají masky a spirála dějin se roztáčí. Jen málo z nás zažilo válku, ale to se brzy změní... Stadion Na Bazalech zalévá krev gladiátorů. Pod Olšanskými hřbitovy procitají mrtví. Muži, kteří ještě včera nosili kufříky, vstupují do oddílů domobrany. Zatímco plameny stravují civilizaci, Města pochodují do války. Svět se změní. Věk nenávisti je závěrečným dílem fantasy trilogie Městské války, odehrávající se v naší současnosti.
Objev podobné jako Věk nenávisti: Městské války III (978-80-257-0522-3)
Kmotr Mrázek III: Válka kmotrů (978-80-903603-3-4)
Kniha - autor Jaroslav Kmenta, 346 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kniha završuje trilogii o zavražděném vládci českého podsvětí. Odhaluje, kdo měl zájem na vraždě obávaného kmotra Františka Mrázka. A přibližuje, jaké sbíral kompromitující materiály na politiky.
Objev podobné jako Kmotr Mrázek III: Válka kmotrů (978-80-903603-3-4)
Technologie III: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-016-3)
Kniha - česky
Objev podobné jako Technologie III: Pro studijní obor Nábytkářství (978-80-7333-016-3)
Proroctví a apokalypsy III.: Novozákonní apokryfy (978-80-7601-702-3)
Kniha - autor Petr Pokorný; Lenka Jiroušková; Petr Tomášek; Sidonia Horňanová, 576 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Zatímco v bibli je apokalyptický žánr zastoupen jen okrajově, apokryfních spisů, jež do biblického kánonu nebyly přijaty, je celá řada. Tyto apokalypsy neboli „zjevení“ se pohybují na rozhraní židovské a křesťanské literatury a zrcadlí dobu neklidu a pronásledování, jež v prvních staletích po Kristu zažívala raná církev. Český překlad dvaceti apokryfních spisů z řečtiny, latiny a koptštiny, připravený v Centru biblických studií v Praze, je doprovázen zasvěcenými úvody a komentáři.
Objev podobné jako Proroctví a apokalypsy III.: Novozákonní apokryfy (978-80-7601-702-3)
Technológia III pre 3. ročník stolár (978-80-8280-119-7)
Kniha - autor Marián Vagovič; Alena Galanová, 204 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnica sa zaoberá priemyselným spracovaním masívneho dreva a konštrukčných materiálov na výrobky nábytkárskej a stavebno-stolárskej výroby. Okrem toho pozornosť venuje aj príprave výroby, predovšetkým v podmienkach sériovej výroby, ako aj rozvoju mechanizácie a automatizácie v drevárskej výrobe. Učebnica je podkladom na osvojenie si základných vedomostí o výrobe nábytku a stavebno-stolárskych výrobkov, a to nielen v sériovej , ale aj v individuálnej výrobe.
Objev podobné jako Technológia III pre 3. ročník stolár (978-80-8280-119-7)
Jiří Voskovec & Jan Werich Korespondence III (978-80-7304-210-3)
Kniha – 512 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Závěrečný svazek třídílné korespondence tvůrců Osvobozeného divadla přináší jejich vzájemné listy z neveselých let 1969-1980. Nakladatelství Jiřího Tomáše Akropolis jím uzavírá ojedinělý ediční projekt, jehož příprava i vlastní realizace nebyly jednoduché. Samotný soubor dopisů (tato nádherná vzájemná korespondence je svým způsobem pokračováním jejich někdejších forbín), vrhající nevšední světlo na normalizační léta v tehdejším Československu, však tentokráte doplňují i některé další dokumenty z Voskovcovy pozůstalosti. Především zde je uveřejněn Voskovcův pokus o autobiografii (zmiňovaný někdy pod názvem Stín svobody, pod nímž byl kdysi publikován v Tigridově Svědectví). Editor Ladislav Matějka její text konfrontuje s úředním zápisem z výslechů, jimž byl Voskovec podroben v letech 1950-1951, kdy byl jedenáct měsíců internován na imigračním ostrově Ellis Island.
Objev podobné jako Jiří Voskovec & Jan Werich Korespondence III (978-80-7304-210-3)
Do třetího a čtvrtého pokolení - III (978-80-871-9554-3)
Elektronická kniha ze série Do třetího a čtvrtého pokolení, autor Jan Herben, 111 stran Nakladatelstvím Carpe diem v roce 2000 poprvé publikovaný třetí díl románové kroniky z moravského venkova autora Jana Herbena přivádí na scénu nové postavy: pokrokové sedláky Ondřeje Kmenta a Vavřince Zkúmala. V jihomoravských Brumovicích, hlavním dějišti celého trojdílného románu, se začíná pátrat po příčinách, které z obce vyštvaly Jiřího Beneše. Taky po tom, kde vůbec je…
Objev podobné jako Do třetího a čtvrtého pokolení - III (978-80-871-9554-3)
Geniální potraviny (978-80-7555-179-5)
Kniha - 432 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jídlem proti únavě, špatné náladě, mozkové mlze a demenci. Na seznamu bestsellerů New York Times.Kručí vám v mozku? Začněte ho krmit pořádně! Olivový olej, avokádo, borůvky, hořká čokoláda, vejce, divoký losos, hovězí z pastvy, tmavá listová zelenina, brokolice, mandle. Seznam deseti geniálních potravin není tajemstvím, tak proč ho neprozradit rovnou.V knize se toho totiž dozvíte mnohem víc:- Čím přesně jsou pro vás geniální potraviny prospěšné a proč vám právě ony pomůžou k lepší duševní i tělesné kondici.- Jak úpravou jídelníčku ztlumit příznaky ADHD, úzkostí a depresí a snížit riziko demence a Alzheimerovy i Parkinsonovy choroby nebo odbourat tuky tzv. biochemickou liposukcí.- Že jsme ve srovnání s našimi předky fyzicky značně zchátrali. Ti totiž běžně mívali kondici vrcholových sportovců.- Jaké jsou příčiny mozkové mlhy a únavy a jak se jich zbavit.- Že stárneme tak rychle, jak rychle...
Objev podobné jako Geniální potraviny (978-80-7555-179-5)
Poselství potravin (978-80-7336-837-1)
Kniha - autor Lenka Drgoncová,, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Tato kniha ať vás vede k poznání sebe sama, milí čtenáři. Nechci poučovat, co je správné, či nesprávné. Každý z nás na to musí přijít sám, protože jsme jedineční. Z toho důvodu si vybírejte, co je pro vás vhodné, a pozorujte své tělo. Život je cesta – cesta k poznání. V této knize se dozvíte, jaká je symbolika stravy, kterou konzumujete. Co strava dodává na duchovní, ale i fyzické úrovni. Přidala jsem také informace týkající se například tradiční čínské medicíny a zdravé výživy. Poselství a symbolika jsou ve všem. Můžeme si sami vybrat, co cítíme, že momentálně potřebujeme. Všechno se mění. I my sami v různých etapách své životní cesty. To, co jednoho léčí, může jinému ublížit, a naopak. V knize se dozvíte, co vám symbolicky říká jídlo, které jíte, jaký je jeho původ, jaké jsou jeho léčivé či škodlivé účinky. Každý máme jiné chutě, to, co vyžadujeme, vyjadřuje to, co prožíváme na úrovni...
Objev podobné jako Poselství potravin (978-80-7336-837-1)
Geniální potraviny (978-80-7555-179-5)
Elektronická kniha - autor Paul Grewal, 432 stran, česky Kručí vám v mozku? Začněte ho krmit pořádně!Olivový olej, avokádo, borůvky, hořká čokoláda, vejce, divoký losos, hovězí z pastvy, tmavá listová zelenina, brokolice, mandle. Seznam deseti geniálních potravin není tajemstvím, tak proč ho neprozradit rovnou. V knize se toho totiž dozvíte mnohem víc:- Čím přesně jsou pro vás geniální potraviny prospěšné a proč vám právě ony pomůžou k lepší duševní i tělesné kondici.- Jak úpravou jídelníčku ztlumit příznaky ADHD, úzkostí a depresí a snížit riziko demence a Alzheimerovy i Parkinsonovy choroby nebo odbourat tuky tzv. biochemickou liposukcí.- Že jsme ve srovnání s našimi předky fyzicky značně zchátrali. Ti totiž běžně mívali kondici vrcholových sportovců.- Jaké jsou příčiny mozkové mlhy a únavy a jak se jich zbavit.- Že stárneme tak rychle, jak rychle produkujeme inzulin - a proto se musíme o jeho uvolňování začít pečlivě starat. ## Díky Geniálnímu plánu vyladíte...
Objev podobné jako Geniální potraviny (978-80-7555-179-5)
Ve světle Pravdy Poselství Grálu: III. svazek (978-80-87176-44-3)
Kniha - autor Abd-ru-shin, 464 stran, česky, pevná s přebalem matná V běhu svého života naráží snad každý člověk na otázky, sahající do větších hloubek, a hledá na ně odpovědi. Autor nabídl svým čtenářům v díle "Ve světle Pravdy", Poselství Grálu cenné poznání, a otevřel jim tak i cestu k nalezení odpovědí, jež hledají. Ve třech svazcích tohoto obsáhlého díla nahlédne čtenář do souvislostí, jimiž se řídí celé stvoření, nejen tento nám viditelný svět, a bude-li nepředpojatě zkoumat, vyvstane v něm nakonec jasný obraz světa bez mezer. Německý originál dosud vyšel v překladu do 23 jazyků včetně češtiny.
Objev podobné jako Ve světle Pravdy Poselství Grálu: III. svazek (978-80-87176-44-3)
Strojírenská technologie III pro strojírenské učební obory (978-80-85920-67-3)
Kniha - autor Dobroslava Hrdličková, 164 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice přináší přehled základních poznatků o spojování kovových a nekovových technických materiálů svařováním, pájením a lepením a vysvětluje podstatu vzniku různých druhů koroze. Dále poskytuje informace o povrchových úpravách kovových i nekovových polotovarů i hotových výrobků a podává přehled o kategoriích montážních prací a kontrole montážních částí i celků. Je určena žákům strojírenských učebních oborů na SOU a ISŠ.
Objev podobné jako Strojírenská technologie III pro strojírenské učební obory (978-80-85920-67-3)
Kosmetika III: Pro 3.ročník UO Kosmetička (978-80-7333-081-1)
Kniha - autor Kateřina Teplá, 236 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Třetí díl se zabývá především dermatologií, uvádí příčiny a projevy jednotlivých kožních chorob a jejich léčení. Podrobně se věnuje péči o nohy.
Objev podobné jako Kosmetika III: Pro 3.ročník UO Kosmetička (978-80-7333-081-1)
Zdravověda III: Pro 3 ročník UO Kosmetika (978-80-86073-78-1)
Kniha - autor Stanislav Trojan; Jaromír Sobota, 128 stran, česky Podrobně probírá stavbu, vlastnosti a zákonitosti fungování nervové a smyslové soustavy. Přináší základní poznatky z mikrobiologie, imunologie a patologie. Závěrečná kapitola o hygieně zdůrazňuje dodržování platných právních norem a hygienických předpisů.
Objev podobné jako Zdravověda III: Pro 3 ročník UO Kosmetika (978-80-86073-78-1)
Uchováváme potraviny bez elektrické energie: podle receptů našich babiček, díl I. (978-80-7645-432-3)
Kniha - autor Alena A. Gajdušková, 304 stran, česky Jak naši předkové uchovávali potraviny? A lze se dnes vůbec obejít bez „elektriky“? Můžeme tyto ryze přírodní postupy používat i v našich moderních domácnostech? Ano! – a v této knize se to dozvíme. V této knize se dozvíme jak nejlépe: skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny, rýži, trvanlivé pečivo, uchovávat máslo a sádlo, konzervovat vejce, sterilovat ovoce, zeleninu a houby, ale i ovocné a zeleninové nápoje, máslo, mléko, ořechy, luštěniny, masné výrobky i hotové pokrmy, a to vše v domácích podmínkách. Závěrečná část je věnována uchovávání slunce a tepla našich sadů – výrobě destilátů a likérů. Pocitu z dobře vykonané práce se nic nevyrovná. Vytváření dostatečných zásob pro svou rodinu znamená potravinovou nezávislost, ale i zodpovědné využívání potravin beze zbytku, zhodnocování vstupních surovin i konec plýtvání, které jsou dnes mimořádně aktuální. Dvoudílná kniha...
Objev podobné jako Uchováváme potraviny bez elektrické energie: podle receptů našich babiček, díl I. (978-80-7645-432-3)
Materiály III pre 3. ročník učebného odboru kaderník (978-80-8091-160-7)
Kniha - autor Oľga Remiášová, 64 stran, slovensky V poslednej, tretej časti učebnice sa žiaci oboznámia s biologicky účinnými látkami, ktoré sa najčastejšie používajú vo vlasovej a pleťovej kozmetike, s prostriedkami na regeneráciu vlasov a pokožky hlavy, prostriedkami na osobnú hygienu, s prípravkam i na depiláciu a epiláciu, ako aj s prostriedkami na ošetrovanie kože a na líčenie. Uvádza budúcich kaderníkov do sveta trichológie – náuky o vlasoch a ochlpení. Oboznamuje s požiadavkami, ktoré sa v odbore kladú na vodu, a s kaderníckymi prostriedkami určenými na umývanie a holenie. Zoznamuje s najdôležitejšími kaderníckymi prostriedkami používanými v každodennej praxi. Prináša aj informácie o biologicky účinných látkach, ktoré sa používajú vo vlasovej a pleťovej kozmetike. Podporuje aktívne využívanie najnovších poznatkov z oblasti vlasovej a pleťovej kozmetiky.
Objev podobné jako Materiály III pre 3. ročník učebného odboru kaderník (978-80-8091-160-7)
Čítanka III. k Literatuře v kostce pro SŠ (978-80-253-0188-3)
Elektronická kniha - autor Pavel Kantorek, Marie Sochrová, 192 stran Studenti středních škol pozor! Ve III. dílu čítanky k učebnici Literatura v kostce získáte pečlivě vybrané ukázky textů řazených v chronologickém sledu od přelomu 19. a 20. století, přes meziválečné období až po polovinu 20. století. Tato kniha je vhodná doplňková učebnice pro všechny studenty SŠ, doporučujeme ji také pro přípravu k maturitní zkoušce. Detaily knihy: Autor: Sochrová Marie Rok vydání: 2011 ISBN: 978-80-253-0188-3 Počet stran: 192
Objev podobné jako Čítanka III. k Literatuře v kostce pro SŠ (978-80-253-0188-3)
Průvodce očkováním Máme se bát chřipky?: Svazek III. (978-80-87250-14-3)
Kniha - autor Jaroslav Koten, 56 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá V textu je probrána historie poznání infekčních nemocí na základě rozvoje mikrobiologie a imunologie. Krátce je vyložen vztah a následky působení mikroorganizmu na makroorganizmus, etiologie infekčního procesu a z tohoto poznání pak vyplývající možnosti a nynější stav léčby infekčních chorob, hlavně však jejich prevence. Jsou vysvětleny pojmy pasivní a aktivní imunizace, rozdíl pojmů vakcinace a imunizace. V knížce lze najít informace o povinném a doporučeném očkování populace v ČR a o očkování cestovatelů. Podrobněji je pak probráno onemocnění chřipkou, vysvětleny rozdíly v pojmech epidemie a pandemie, možnosti léčby, komplikace onemocnění a hlavně prevence s rozvojem vakcín i s pohledem na možnosti jejich budoucího vývoje.
Objev podobné jako Průvodce očkováním Máme se bát chřipky?: Svazek III. (978-80-87250-14-3)
Přemyslovská epopej III - Král rytíř Přemysl II. Otakar (978-80-243-5247-3)
Elektronická kniha ze série Přemyslovská epopej, autor Vlastimil Vondruška, 632 stran Třetí část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů začíná v době mládí Přemysla II. V té době jeho otec Václav I. realizuje svůj politický sen – ovládnout prostřednictvím sňatku prvorozeného syna Vladislava rakouské země. Jenže Vladislav umírá a Přemysl se stane následníkem trůnu. Aby Přemyslovci udrželi rakouské země, musí se mladý Přemysl oženit s Markétou Babenberskou, starší o více než třicet let. Nové česká královna je však ve věku, kdy není schopna dát zemím následníka. Proto se s ní rozvede a ožení se mladou uherskou princeznou Kunhutou, když předtím ve válce porazí jejího děda uherského krále Belu IV. Přemysl II. se stává nekorunovaným vládcem zemí na sever od Alp, protože postupně ovládne Rakousko, Štýrsko, Korutany a Chebsko. Navíc se mu narodí kýžený dědic – Václav. Přemysl je na vrcholu své moci.
Objev podobné jako Přemyslovská epopej III - Král rytíř Přemysl II. Otakar (978-80-243-5247-3)
Skryté nebezpečí zdravých potravin (978-80-247-4044-7)
Kniha - autor Steven R. Gundry, 280 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Průlomový bestseller o tom, proč je "zdravá" strava příčinou nemocí a nadváhyJíte dostatek zeleniny, ovoce, luštěnin a dalších potravin, které jsou považovány za zdravé, a přesto vás trápí zdravotní potíže a přibíráte na váze? Chcete se vyléčit i z nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Pomoc najdete v této knize!Průlomový mezinárodní bestseller mění názory odborníků a široké veřejnosti na to, jaké potraviny jsou skutečně zdravé. Odhaluje bílkovinu lektin, která je obsažena v mnoha rostlinách a dalších potravinách, které běžně konzumujeme. Autor, vystudovaný lékař, srozumitelně vysvětluje, jak lektiny přispívají ke zhoršování zdravotního stavu a proč zejména průmyslové zpracování zemědělských produktů stojí za tím, že se mnohé potraviny staly spíše škodlivými než prospěšnými.Provede vás třemi ozdravnými programy, během kterých nahradíte potraviny podporující zánětlivé procesy...
Objev podobné jako Skryté nebezpečí zdravých potravin (978-80-247-4044-7)
Skryté nebezpečí zdravých potravin (978-80-247-4044-7)
Elektronická kniha - Průlomový mezinárodní bestseller mění názory odborníků a široké veřejnosti na to, jaké potraviny jsou skutečně zdravé. - autor Steven R. Gundry, 280 stran Průlomový bestseller o tom, proč je "zdravá" strava příčinou nemocí a nadváhyJíte dostatek zeleniny, ovoce, luštěnin a dalších potravin, které jsou považovány za zdravé, a přesto vás trápí zdravotní potíže a přibíráte na váze? Chcete se vyléčit i z nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Pomoc najdete v této knize!Průlomový mezinárodní bestseller mění názory odborníků a široké veřejnosti na to, jaké potraviny jsou skutečně zdravé. Odhaluje bílkovinu lektin, která je obsažena v mnoha rostlinách a dalších potravinách, které běžně konzumujeme. Autor, vystudovaný lékař, srozumitelně vysvětluje, jak lektiny přispívají ke zhoršování zdravotního stavu a proč zejména průmyslové zpracování zemědělských produktů stojí za tím, že se mnohé potraviny staly spíše škodlivými než...
Objev podobné jako Skryté nebezpečí zdravých potravin (978-80-247-4044-7)
Čínský systém léčby potravinami (978-80-7336-137-2)
Kniha - autor Henry Lu, 286 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Tajemství, které Číňané znají už celá staletí, zbytek světa teprve odhaluje: je o tom, že obyčejné potraviny v sobě skrývají mocnou sílu léčit.V této knize se například dozvíte, proč žvýkání čerstvých třešní léčí zánět hrtanu, proč celerová šťáva s medem téměř zázračně snižuje hladinu škodlivého cholesterolu nebo jak se osvědčují čajové lísky se zázvorem při léčbě chronického žaludečního kataru.Tyto a doslova tisíce jiných tradičních léčebných receptur byly prověřeny moderním čínským výzkumem a staly se zcela rovnoprávnou alternativou medikální léčby.Čínský systém léčby potravinami odkrývá fascinující a prověřený způsob využití léčebných vlastností potravin cestou pochopení jejich chutí, energií, účinků a pohybů. Vysvětluje také, proč stejné potraviny působí na různé osoby různým způsobem. Klíčem k pochopení je poměr energie jin a jang, tradiční čínský princip aplikovaný na potraviny a...
Objev podobné jako Čínský systém léčby potravinami (978-80-7336-137-2)
Zákony III časť A 2023 - Pracovnoprávne vzťahy a BOZP (978-80-8162-240-3)
Kniha - 528 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Zákony III časť A obsahujú právne predpisy, novelizované k 1. 1. 2023, bez ktorých sa zamestnávateľ alebo mzdový účtovník, či personalista nezaobíde. Základným právnym predpisom je Zákonník práce, ktorý patrí do prvej kapitoly. Druhá kapitola obsahuje mzdové predpisy. Zamestnávaním na Slovensku a zamestnávaním príslušníkov tretích krajín sa zaoberá zákon o službách zamestnanosti a zákon o pobyte cudzincov a tiež zákon o cezhraničnej spolupráci pri vysielaní zamestnancov, ktoré sa nachádzajú v tretej kapitole. Medzi zamestnancov patria aj pedagogickí zamestnanci. Zákon o pedagogických zamestnancoch, nachádzajúci sa vo štvrtej kapitole, upravuje práva a povinnosti pedagogického zamestnanca a odborného zamestnanca, ich pracovnú činnosť a profesijný rozvoj, pôsobnosť Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, kontrolu v profesijnom rozvoji, správne delikty a Centrálny register...
Objev podobné jako Zákony III časť A 2023 - Pracovnoprávne vzťahy a BOZP (978-80-8162-240-3)
Technologie III: Pro 3. ročník SOU učebního oboru truhlář (978-80-85920-97-0)
Kniha - autor Zdeňka Křupalová, 150 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá První část učebnice se týká problematiky technické přípravy výroby a obsahuje společné učivo pro daný učební obor. V druhé části je zpracována výroba polotovarů pro nábytkářskou i stavebně truhlářskou výrobu. Ve třetí části je zařazeno učivo technologie výroby nábytku ze dřeva a dřevních materiálů, včetně speciálních technologií používaných ve výrobě nábytku, dále výroba nábytku z plastických hmot a také základy čalounění nábytku. Čtvrtá část je pak zaměřena na technologii výroby stavebně truhlářských výrobků včetně výroby polotovarů a výrobků pro dřevěné stavební konstrukce. Kniha je určena především žákům 3. ročníků učebních oborů truhlář, může však být využívána i v dalších oborech zpracování dřeva. Vhodnou pomůckou se stane i pro pracovníky truhlářských provozů a další odbornou veřejnost.
Objev podobné jako Technologie III: Pro 3. ročník SOU učebního oboru truhlář (978-80-85920-97-0)
Angličtina pro jazykové školy III. 2CD: nové upravené vydání (978-80-7373-083-3)
Kniha - autor Stella Nangonová; Jaroslav Peprník; Christopher Hopkinson,, česky Jde o zvukovou nahrávku dialogů a vazeb obsažených v učebnici, jejichž intonace se liší od češtiny, a také ukázek americké angličtiny v kontrastu s jejich britskými protějšky.
Objev podobné jako Angličtina pro jazykové školy III. 2CD: nové upravené vydání (978-80-7373-083-3)
Skleníkové plyny z půdy a zemědělství: Vlastnosti, produkce, spotřeba, emise a možnosti jejich sníže (978-80-200-3011-5)
Kniha - autor Miloslav Šimek, 192 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Panuje všeobecná shoda, že hlavní podíl na stálém zvyšování koncentrace skleníkových plynů v atmosféře má pokračující využívání fosilních paliv v energetice, průmyslu a dopravě. Ovšem daleko méně už se ví o tom, že dalším významným globálním zdrojem skleníkových plynů je zemědělství a využívání půdy, tedy pěstování plodin a dřevin a chov hospodářských zvířat. Jsou to právě oxid uhličitý, metan a oxid dusný, tři skleníkové plyny, jejichž antropogenní emise úzce souvisejí s využíváním půdy a se zemědělstvím. Cílem knihy Skleníkové plyny z půdy a zemědělství je zaplnit tuto informační mezeru a podat utříděné aktuální informace o vlastnostech, tvorbě i spotřebě významných skleníkových plynů v půdě a jejich emisích ze suchozemských ekosystémů. Poprvé tak česky vychází odborná příručka, jež usiluje o zmapování všech hlavních aspektů této složité problematiky – přibližuje biologické procesy...
Objev podobné jako Skleníkové plyny z půdy a zemědělství: Vlastnosti, produkce, spotřeba, emise a možnosti jejich sníže (978-80-200-3011-5)
Potraviny a nápoje v kostce (978-80-904093-5-4)
Kniha - autor Libor Mašek, česky Publikace čtenáře seznamuje se všeobecnými údaji o potravinách, ale též s jejich složením, způsoby přípravy, uchovávání a rovněž s problematikou cizorodých látek, zvláště aditivních, které jsou v současné době až příliš hojně využívány. Také je vysvětleno označování cizorodých látek pomocí symbolu 'E'. Kniha je vítaným pomocníkem pro studenty i pro pracovníky ve společném stravování i v potravinářství.
Objev podobné jako Potraviny a nápoje v kostce (978-80-904093-5-4)
Podívejte se také
- Kosmetika III: Pro 3.ročník UO Kosmetička (978-80-7333-081-1)
- Strojírenská technologie III pro strojírenské učební obory (978-80-85920-67-3)
- Zdravověda III: Pro 3 ročník UO Kosmetika (978-80-86073-78-1)
- Hurban III. Medzi Stalinom a Rooseveltom (978-80-8202-107-6)
- Drama, román a fejetony - Spisy III (978-80-863-6287-8)
- Elektrotechnika III: Pro SOŠ a SOU (978-80-7333-116-0)
- Novinky v gastroenterologii a hepatologii III (978-80-271-3374-1)
- dozy na potraviny 3 ks
- Král Richard III. / King Richard III (978-80-86573-10-6)
- Dějiny III (978-80-86410-85-2)
- Keramika III (978-80-247-1638-1)
- Protetika III (978-80-247-5262-4)
- Básně III (978-80-7294-703-4)
- Průvodce očkováním Máme se bát chřipky?: Svazek III. (978-80-87250-14-3)
- Čítanka III. k Literatuře v kostce pro SŠ (978-80-253-0188-3)
- Materiály III pre 3. ročník učebného odboru kaderník (978-80-8091-160-7)
- Pozemní stavitelství III pro 3. ročník SPŠ stavebních (978-80-86817-04-0)
- svetlik lekarsky kapky na zrak 30ml vnitrni uziti
- Cyklotoulky III.: s dětmi, vozíkem a nočníkem (978-80-87193-41-9)
- Eleanor a Grey (978-80-269-1568-3)
- Ženy a management (978-80-265-0150-3)