Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Potraviny a výživa – učebnice pro oborná učiliště Kuchařské práce - Marie Šebelová
Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce. Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě. Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka. Učebnice obsahuje kapitoly nazvané Brambory, Zelenina, Ovoce, Vejce, Tuky, Cukr, Nápoje, Jatečné maso a dále specifikuje jednotlivé druhy masa. V závěru textu je žák informován o zásadách správné výživy, různých názorech na výživu, pravidlech hygieny a systému dietní výživy
Podívejte se také direkt neu 1 ucebnice a pracovni sesit
Zařízení závodů, učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce - Marie Šebelová
Publikace je součástí ucelené řady učebnic, navazuje na předměty Technologie a Odborný výcvik. Žáci se prostřednictvím učebnice seznámí s problematikou zařízení výrobních středisek, zařízení pro hygienu nádobí a nářadí, s používanými stroji pro mechanické zpracování potravin a ostatními kuchyňskými stroji a jejich ošetřováním. Obeznámí se rovněž se zařízeními pro tepelné zpracování pokrmů, pro uchování pokrmů a nápojů za tepla, dále pak s chladicími a mrazicími zařízeními, s vybavením skladů a odbytových středisek
Podívejte se také Marie a Magdalény (9788025720844)
Sefiros Set péče o tělo peeling a výživa
Zvýhodněné balení obsahuje: Tělový peeling citrus energy s minerály - Sefiros 300 ml Tělové máslo citrus energy s minerály - Sefiros 300 ml
Podívejte se také marie claire
Podívejte se také
- Zemědělství a potraviny: Encyklopedický předhled (9788086736984)
- Marie Kubátová - Pohádky ()
- potraviny
- Tady byla Britt-Marie
- Oblékací panenky Marie Antoinette
- Modrá růže. Vzpomínky Marie de Saint-Exupéryové a dopisy syna
- Marie Terezie Císařovna a matka (978-80-7407-510-0)
- Marta a Marie trochu jinak (978-80-7297-235-7)
- Marie Terezie záhady a mystéria (978-80-7505-629-0)
- XAVAX Mechanický teploměr pro potraviny (111018)
- matt the bat 1 ucebnice anglictina pro 1 rocnik 978 80 7489 405 3
- Anne-Marie: Therapy - CD (9029674213)
- Marie Terezie: Všichni věrní a nevěrní (978-80-267-2137-6)
- dozy na potraviny
- vakuovacka na potraviny
- …Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce ()
- Anne-Marie: Therapy (Coloured) - LP (9029674218)
- Kolekce Marie Glázrová (4DVD) - DVD (FHV7177)
- Ahome Plecháček se jménem Marie (23267)
- Krick Karl und Marie kit (4025792000690)
Zdravie a výživa ľudí 1 - Ján Keresteš, Peter Chlebo
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Schválila rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre dňa 10. 9. 2020 ako vysokoškolskú učebnicu. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť. Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola... Jedinečné kompendium, impozantné rozsahom i erudíciou, sumarizuje na 2032 stranách = vyše 13 miliónov znakov, najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy, z pera renomovaných vedcov, lekárov a ďalších odborníkov zo sféry potravinárstva, biológie, medicíny, dietológie, agronómie a ovocinárstva. Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Na základe obsahu, rozsahu ako aj úrovne poznania prezentovanej v texte je odborným fórom odporúčané schváliť predmetnú publikáciu ako vysokoškolskú učebnicu pre študentov potravinárstva a výživy ľudí. Významné sú napr. kapitoly výživa a metabolizmus a metódy hodnotenia stavu výživy, ktoré prinášajú aj mnoho unikátnych poznatkov z oblasti napr. vzťahov výživy a imunity, výživy a onkologických ochorení a pod. Kapitoly zamerané na potravinové zdroje zahŕňajú takmer všetky zdroje od mäsa, mlieka, vajec, rýb, zveriny, ovocia, zeleniny a ďalších potravín rastlinného pôvodu, vrátane veľmi dôležitej témy probiotických vlastností mliečnych výrobkov, výroby syrov a syrárskych špecialít, ale aj problematiku vinárstva. Veľmi podrobne je rozpracovaná aj kapitola o výžive detí, žien v gravidite ako aj osôb vo vyššom veku. Na problematiku zdravotných dopadov poukazujú kapitoly zamerané na falšovanie potravín, alimentárne ochorenia a potravinové alergie. Budúcnosť výživy načrtáva kapitola zameraná na nutričnú genomiku a jej nástroje. Text dopĺňa množstvo tabuliek, čo zvyšuje jeho prehľadnosť. Oceňujem rozsah textu a rozmanitosť spoluautorov, čo si vyžadovalo od vedúcich autorského kolektívu nemalé úsilie, aby sa čitateľovi dostala do rúk ucelená a myšlienkovo usporiadaná učebnica s logicky nadväzujúcimi kapitolami. Záverom konštatujem, že učebnica autorského kolektívu Chlebo P., Keresteš J. a kol. Zdravie a výživa ľudí (druhé prepracované a doplnené vydanie) spĺňa kritériá pre publikácie tohto typu, bude vhodným študijným materiálom pre stredné odborné a vysoké školy, ako aj odbornú verejnosť a významnou mierou prispeje k zlepšeniu zdravia a výživy ľudí. (prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.) Text knihy je vhodným způsobem doplněn velkým počtem grafů, tabulek, schémat a obrázků, které mají vysokou vypovídající hodnotu a doplňují tak šířku a hloubku záběru textu. Napísať knihu o výžive ľudí a zdraví je nesmierne ťažká úloha. Vlastne pri súčasnom stave vedy, výskumu a informačných technológiách je nutnosť predmetnú tematiku spracovávať tímovo ako literárne dielo, je súhrnom názorov a odborných identít každého spracovateľa a dať všetky názorové hladiny do približne súmerného informačného toku je tak zložité, ako dať odpoveď na riešenie súčasných civilizačných ochorení. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších statí, aby dali odpoveď na základnú otázku: Ako a do akej miery ovplyvňuje výživa zdravotný stav ľudí?!
Objev podobné jako Zdravie a výživa ľudí 1 - Ján Keresteš, Peter Chlebo
Zdravie a výživa ľudí 3 - Ján Keresteš, Peter Chlebo
Tretí diel učebnice pojednáva o potravinách nového typu a racionálnej výžive, falšovaní potravín, potravinových alergiách, hygiene výživy a fytopatogénoch a potravinovej banke dát. Nový pohľad na základný a klinický výskum výživy ľudí prináša kapitola venovaná nutričnej genomike a epigenetike. Kapitola venovaná metabolicko - výživovým vzťahom popisuje význam a spôsoby detoxikácie organizmu ako kľúču k zdraviu, acidobázickú rovnováhu a najčastejšie choroby spôsobené jej porušením a vplyv výživy na mozog a myslenie človeka. Konštatovanie, že diétnymi opatreniami sa dá zabrániť 30 - 40 % všetkých druhov zhubných nádorov potvrdzuje význam a správnosť zaradenia kapitoly "Strava a výživa v onkológii" ako súčasť učebnice. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších statí, aby dali odpoveď na základnú otázku: Ako a do akej miery ovplyvňuje výživa zdravotný stav ľudí?!
Objev podobné jako Zdravie a výživa ľudí 3 - Ján Keresteš, Peter Chlebo
Zdravie a výživa ľudí 2 - Ján Keresteš, Peter Chlebo
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Schválila rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre dňa 10. 9. 2020 ako vysokoškolskú učebnicu. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť. Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola... Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Druhý diel je venovaný hlavným potravinovým zdrojom živočíšneho a rastlinného pôvodu, od mäsa, mlieka, vajec, rýb, zveriny, ovocia a zeleniny, vrátane ich biodiverzity, hmyzu a rias. Z hlavných potravinových zdrojov rastlinného pôvodu využívaných vo výžive ľudí autori popisujú význam obilovín, strukovín, okopanín, zeleniny, ovocia a výrobkov z nich. Významné sú napr. kapitoly výživa a metabolizmus a metódy hodnotenia stavu výživy, ktoré prinášajú aj mnoho unikátnych poznatkov z oblasti napr. vzťahov výživy a imunity, výživy a onkologických ochorení a pod. Veľmi podrobne je rozpracovaná aj kapitola o výžive detí, žien v gravidite ako aj osôb vo vyššom veku. Podrobne popisuje význam potravinových zdrojov vo výžive človeka, produkty z nich a technologické postupy ich spracovania. Súčasťou tejto časti moderný pohľad na probiotiká, prebiotiká a synbiotiká používané v mäsovej výrobe. Samostatná časť je venovaná mikrobiológii so zameraním na patogénnu mikroflóru a základné formy kazenia mäsa. Podrobne sú popísané aj prídavné látky, ktoré sú používané v mäsovej výrobe. Správne, pomerne veľká časť je venovaná mlieku a mliečnym výrobkom vo výžive ľudí, okrem kravského mlieka je pozornosť venovaná aj byvoliemu, ovčiemu a koziemu mlieku. Posledné časti dielu sú venované liečivým a koreninovým rastlinám, pochutinám, hubám a riasam vo výžive ľudí. Oceňujem rozsah textu a rozmanitosť spoluautorov, čo si vyžadovalo od vedúcich autorského kolektívu nemalé úsilie, aby sa čitateľovi dostala do rúk ucelená a myšlienkovo usporiadaná učebnica s logicky nadväzujúcimi kapitolami. Záverom konštatujem, že učebnica autorského kolektívu Chlebo P., Keresteš J. a kol. Zdravie a výživa ľudí (druhé prepracované a doplnené vydanie) spĺňa kritériá pre publikácie tohto typu, bude vhodným študijným materiálom pre stredné odborné a vysoké školy, ako aj odbornú verejnosť a významnou mierou prispeje k zlepšeniu zdravia a výživy ľudí. (prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.) Text knihy je vhodným způsobem doplněn velkým počtem grafů, tabulek, schémat a obrázků, které mají vysokou vypovídající hodnotu a doplňují tak šířku a hloubku záběru textu. Napísať knihu o výžive ľudí a zdraví je nesmierne ťažká úloha. Vlastne pri súčasnom stave vedy, výskumu a informačných technológiách je nutnosť predmetnú tematiku spracovávať tímovo ako literárne dielo, je súhrnom názorov a odborných identít každého spracovateľa a dať všetky názorové hladiny do približne súmerného informačného toku je tak zložité, ako dať odpoveď na riešenie súčasných civilizačných ochorení. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších statí, aby dali odpoveď na základnú otázku: Ako a do akej miery ovplyvňuje výživa zdravotný stav ľudí?!
Objev podobné jako Zdravie a výživa ľudí 2 - Ján Keresteš, Peter Chlebo
Zdravie a výživa ľudí 3 (978-80-88969-90-7)
Kniha - autor Ján Keresteš; Peter Chlebo, 560 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Tretí diel učebnice pojednáva o potravinách nového typu a racionálnej výžive, falšovaní potravín, potravinových alergiách, hygiene výživy a fytopatogénoch a potravinovej banke dát. Nový pohľad na základný a klinický výskum výživy ľudí prináša kapitola venovaná nutričnej genomike a epigenetike. Kapitola venovaná metabolicko - výživovým vzťahom popisuje význam a spôsoby detoxikácie organizmu ako kľúču k zdraviu, acidobázickú rovnováhu a najčastejšie choroby spôsobené jej porušením a vplyv výživy na mozog a myslenie človeka. Konštatovanie, že diétnymi opatreniami sa dá zabrániť 30 - 40 % všetkých druhov zhubných nádorov potvrdzuje význam a správnosť zaradenia kapitoly "Strava a výživa v onkológii" ako súčasť učebnice. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších...
Objev podobné jako Zdravie a výživa ľudí 3 (978-80-88969-90-7)
Regenerace a výživa ve sportu (978-80-210-9725-4)
Elektronická kniha - autor Martina Bernaciková, 262 stran, česky Předložený učební text zdůrazňuje význam integrace regeneračních prostředků do tréninkového procesu. Učební text odborným obsahem odpovídá stavu současných poznatků a umožní studentům správně aplikovat regenerační prostředky nejen u vrcholových sportovců, ale také na poli sportu rekreačního. Svým komplexním pojetím je text užitečný nejen pro studenty tělovýchovných fakult, ale i pro samotné sportovce, trenéry a specialisty ve všech sportovních disciplínách. Jde již o druhé přepracované vydání. V současné době neexistuje žádný podobný komplexní text v českém jazyce.
Objev podobné jako Regenerace a výživa ve sportu (978-80-210-9725-4)
Zdravie a výživa ľudí 1 (978-80-88969-88-4)
Kniha - autor Peter Chlebo; Ján Keresteš, 768 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Schválila rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre dňa 10. 9. 2020 ako vysokoškolskú učebnicu. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť. Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola... Jedinečné kompendium, impozantné rozsahom i erudíciou, sumarizuje na 2032 stranách = vyše 13 miliónov znakov, najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy, z pera renomovaných vedcov, lekárov a ďalších odborníkov zo sféry...
Objev podobné jako Zdravie a výživa ľudí 1 (978-80-88969-88-4)
Zdravie a výživa ľudí 2 (978-80-88969-89-1)
Kniha - autor Peter Chlebo; Ján Keresteš, 736 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Schválila rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre dňa 10. 9. 2020 ako vysokoškolskú učebnicu. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť. Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola... Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov....
Objev podobné jako Zdravie a výživa ľudí 2 (978-80-88969-89-1)
Zdravie a výživa ľudí 1.-3. (978-80-88969-87-7)
Kniha - autor Ján Keresteš; Peter Chlebo, 2064 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť. Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola... Schválila rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre dňa 10. 9. 2020 ako vysokoškolskú učebnicu. Jedinečné kompendium, impozantné rozsahom i erudíciou, sumarizuje na 2500 stranách = vyše 13 miliónov znakov, najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy, z pera renomovaných vedcov, lekárov a ďalších odborníkov zo sféry...
Objev podobné jako Zdravie a výživa ľudí 1.-3. (978-80-88969-87-7)
Zdravie a výživa ľudí (3 dielny set) - Ján Keresteš, Peter Chlebo
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva.Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť.Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola...Jedinečné kompendium, impozantné rozsahom i erudíciou, sumarizuje na 2500 stranách = vyše 13 miliónov znakov, najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy, z pera renomovaných vedcov, lekárov a ďalších odborníkov zo sféry potravinárstva, biológie, medicíny, dietológie, agronómie a ovocnárstva. Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Na základe obsahu, rozsahu ako aj úrovne poznania prezentovanej v texte je odborným fórom odporúčané schváliť predmetnú publikáciu ako vysokoškolskú učebnicu pre študentov potravinárstva a výživy ľudí.Významné sú napr. kapitoly výživa a metabolizmus a metódy hodnotenia stavu výživy, ktoré prinášajú aj mnoho unikátnych poznatkov z oblasti napr. vzťahov výživy a imunity, výživy a onkologických ochorení a pod. Kapitoly zamerané na potravinové zdroje zahŕňajú takmer všetky zdroje od mäsa, mlieka, vajec, rýb, zveriny, ovocia, zeleniny a ďalších potravín rastlinného pôvodu, vrátane veľmi dôležitej témy probiotických vlastností mliečnych výrobkov, výroby syrov a syrárskych špecialít, ale aj problematiku vinárstva. Veľmi podrobne je rozpracovaná aj kapitola o výžive detí, žien v gravidite ako aj osôb vo vyššom veku. Na problematiku zdravotných dopadov poukazujú kapitoly zamerané na falšovanie potravín, alimentárne ochorenia a potravinové alergie. Budúcnosť výživy načrtáva kapitola zameraná na nutričnú genomiku a jej nástroje. Text dopĺňa množstvo tabuliek, čo zvyšuje jeho prehľadnosť.Napísať knihu o výžive ľudí a zdraví je nesmierne ťažká úloha. Vlastne pri súčasnom stave vedy, výskumu a informačných technológiách je nutnosť predmetnú tematiku spracovávať tímovo ako literárne dielo, je súhrnom názorov a odborných identít každého spracovateľa a dať všetky názorové hladiny do približne súmerného informačného toku je tak zložité, ako dať odpoveď na riešenie súčasných civilizačných ochorení. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších statí, aby dali odpoveď na základnú otázku: Ako a do akej miery ovplyvňuje výživa zdravotný stav ľudí?!
Objev podobné jako Zdravie a výživa ľudí (3 dielny set) - Ján Keresteš, Peter Chlebo
Radost z práce - Marie Kondo, Scott Sonenshein
Po bestsellerech Zázračný úklid a Žít s radostí vychází nová kniha slavné Marie Kondo, která svou inspirativní metodu úklidu nyní přenesla na oblast zaměstnání. Spolu se Scottem Sonensheinem, psychologem v oblasti organizace práce, poradí, jak můžete dosáhnout výsledku, který vám změní život. Nezáleží na tom, zda pracujete z domova, máte vlastní kancelář nebo jen vyhrazené místo. Jakmile si vše náležitě uspořádáte, získáte potřebnou sílu, sebedůvěru, energii a motivaci, abyste si vybudovali kariéru, která vám bude přinášet radost.
Objev podobné jako Radost z práce - Marie Kondo, Scott Sonenshein
Radost z práce - Marie Kondo, Scott Sonenshein - e-kniha
eBook: Po bestsellerech Zázračný úklid a Žít s radostí vychází nová kniha slavné Marie Kondo, která svou inspirativní metodu úklidu nyní přenesla na oblast zaměstnání. Spolu se Scottem Sonensheinem, psychologem v oblasti organizace práce, poradí, jak můžete dosáhnout výsledku, který vám změní život. Nezáleží na tom, zda pracujete z domova, máte vlastní kancelář nebo jen vyhrazené místo. Jakmile si vše náležitě uspořádáte, získáte potřebnou sílu, sebedůvěru, energii a motivaci, abyste si vybudovali kariéru, která vám bude přinášet radost.
Objev podobné jako Radost z práce - Marie Kondo, Scott Sonenshein - e-kniha
Regenerace a výživa ve sportu - Jan Cacek, Bernaciková Martina, Lenka Dovrtělová, Iva Hrnčiříková - e-kniha
eBook: Předložený učební text zdůrazňuje význam integrace regeneračních prostředků do tréninkového procesu. Učební text odborným obsahem odpovídá stavu současných poznatků a umožní studentům správně aplikovat regenerační prostředky nejen u vrcholových sportovců, ale také na poli sportu rekreačního. Svým komplexním pojetím je text užitečný nejen pro studenty tělovýchovných fakult, ale i pro samotné sportovce, trenéry a specialisty ve všech sportovních disciplínách. Jde již o druhé přepracované vydání. V současné době neexistuje žádný podobný komplexní text v českém jazyce.
Objev podobné jako Regenerace a výživa ve sportu - Jan Cacek, Bernaciková Martina, Lenka Dovrtělová, Iva Hrnčiříková - e-kniha
Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)
Kniha - autor Hana Sedláčková; Pavel Otoupal, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 1: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (80-7168-912-2)
Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 4: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-066-6)
Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých předkrmů, zásady dietního stravování, stravu jiných národů a gastronomická pravidla.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 5: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-026-0)
Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
Kniha - autor Hana Sedláčková, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Objev podobné jako Technologie přípravy pokrmů 3: Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy (978-80-7373-032-1)
140 otázek a odpovědí o výživě a potravinách - Jan Piťha, Fórum zdravé výživy
V každém knihkupectví je složité vyhnout se publikacím o zdravé výživě a o vhodném zdravotním stylu. V těchto knihách nalezneme doslova tisíce dobrých či horších rad, co bychom měli či neměli jíst nebo dělat s našimi těly. Lze je v podstatě rozdělit na dva druhy. V prvních se autoři snaží napsat vše, co o dané problematice vědí, či si myslí, že vědí, a ohromit čtenáře svými znalostmi. Tyto knihy jsou však méně přehledné a často v nich nenajdete správné odpovědi na některé důležité otázky. Druhý typ knih je psán autory, kteří se snaží odhadnout, co by čtenáře mohlo skutečně zajímat či jaká informace by jim mohla pomoci a podřídí tomu i své psaní. Tento typ knih i autorů je nám samozřejmě mnohem sympatičtější, a to zvláště, pokud jsou jimi podávané informace v pořádku. V této knize jsme se pokusili o třetí cestu. Nezatěžovali jsme se příliš usilovným přemýšlením nad tím, co by naše čtenáře mohlo zajímat a rovnou jsme použili dotazy, na které jsme v průběhu let existence Fóra zdravé výživy dle nejlepšího vědomí a svědomí odpovídali na telefonních linkách a webových stránkách (www.fzv.cz). Pouze jsme otázky a odpovědi systematicky roztřídili do několika skupin, mírně formálně upravili a opatřili na začátku krátkými úvody a komentáři. Hlavními autory knihy jsou tedy naši tazatelé, kterým jsme se snad našimi znalostmi pomohli zorientovat v problematice zdravé výživy a související problematiky.
Objev podobné jako 140 otázek a odpovědí o výživě a potravinách - Jan Piťha, Fórum zdravé výživy
Matematika 4 pro střední odborná učiliště: Stereometrie, práce s daty (978-80-7358-343-9)
Kniha - 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Čtvrtý díl učebnicové řady Matematika pro střední odborná učiliště jsme rozdělili do tří tematických celků: Stereometrie; Pravděpodobnost v praktických úlohách a Práce s daty v praktických úlohách. Celek Stereometrie je věnován vlastnostem těles. První kapitola se zaměřuje na tělesa a situace v prostoru ve vší jejich obecnosti. Ostatní kapitoly prvního celku jsou zaměřeny na jednotlivá základní tělesa a výpočty v nich. Důraz je kladen především na správnou představu prostorové situace nastíněné v úloze a na interpretaci výsledku. Druhý celek je zaměřen na základní porozumění pojmům "náhodný jev“ a „pravděpodobnost“, k čemuž využíváme většinou modelové situace jako jsou hody kostkami, výběr karet atd. Velkou pozornost věnujeme také opačným jevům a jejich přesným popisům za pomocí kvantifikátorů (např. alespoň, každý, nejméně, …) Třetí celek se zabývá prací s daty. V základu se žáci seznámí s pojmy jako je...
Objev podobné jako Matematika 4 pro střední odborná učiliště: Stereometrie, práce s daty (978-80-7358-343-9)
Syrová strava jako životní styl: Filozofie a výživa na pozadí syrové a živé stravy (978-80-7336-686-5)
Kniha - autor Ruthann Russo, 262 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Konečně kniha, která nabízí jasný a ucelený přehled o tom, co to znamená stát se vitariánem. Pokud uvažujete o přechodu na syrovou stravu, nebo již součástí tohoto zdravého, vitálního hnutí jste, může pro vás tato kniha být novou biblí, která vám ukáže, jak může syrová strava přetvořit vás život a pohled na svět. Nejdůležitější syrové potraviny a jak je připravovat, neuvěřitelný výživový dopad syrové stravy na vaše tělo a zdraví, duchovní a meditativní aspekty konzumace syrové stravy, jak přejít ze standardního jídelníčku na syrovou stravu.
Objev podobné jako Syrová strava jako životní styl: Filozofie a výživa na pozadí syrové a živé stravy (978-80-7336-686-5)
Masáž horkými kameny - Učebnice práce s lávovými kameny - Bruder Leslie
V této knize se naučíte bezpečně provádět účinnou a léčebnou masáž horkými kameny. Autorka se v ní zaměřuje na nový prostorový přístup a názorně vám ukáže, jak při masáži pracovat s klientovým tělem a využívat pohyby vlastního těla pro dosažení plynulého a nepřerušovaného průběhu masáže. Najdete zde vše, co budete potřebovat pro provádění efektivní masáže horkými kameny, včetně informací o:* přínosech a účelu používání horkých a studených kamenů* fyziologických účincích horka a chladu na naše tělo* bezpečném provádění masáže* doporučených pomůckách a vybavení* správné teplotě kamenů* optimálním uspořádání kamenů a zacházení s nimi pro plynulý průběh masáže* využívání správného tělesného postoje terapeuta při provádění konkrétních masážních hmatůJednotlivé kapitoly v této knize jsou uspořádány systematicky – nejdříve se v nich seznámíte se základními principy masáže horkými kameny a poté přejdete k jednoduchým a pokročilejším technikám. Každá kapitola obsahuje přehledný úvod, seznam hlavních pojmů a stručný souhrn. V rámečcích pak najdete zvýrazněné důležité informace a upozornění. Kontrolní otázky na konci každé kapitoly vám pomohou zjistit, zda jste uvedeným informacím správně porozuměli, a zopakovat si nejdůležitější pojmy.
Objev podobné jako Masáž horkými kameny - Učebnice práce s lávovými kameny - Bruder Leslie
Genau! 2 Němčina pro střední odborné školy a učiliště: Učebnice, pracovní sešit (978-80-7397-322-3)
Kniha - autor Carla Tkadlečková, 256 stran, německy, brožovaná bez přebalu lesklá Dvoudílná učební sada pro žáky středních odborných škol a učilišť. Pokrývá úroveň A1 a A2. Atraktivní a přístupnou formou nabízí přiměřené a funkční množství gramatiky i slovní zásoby a věnuje více času na procvičení i osvojení si základních jazykových jevů. Jejím cíle je motivovat a zaujmout pro němčinu i ty žáky, kteří neukončují studium maturitou, nebo mají němčinu pouze jako druhý cizí jazyk. Přiložená brožura für den Beruf u prvního dílu obohacuje témata jednotlivých lekcí o běžné rozhovory, fráze a slovíčka, se kterými se lze setkat v pracovním prostředí. Jedná se o fráze pro základní orientaci na úrovni A1, kdy důraz je kladen především na porozumění a domluvu. Audio CD s poslechovými texty ve formátu MP3 již nejsou součástí nového vydání učebnice. Jsou k dispozici ke stažení zdarma.
Objev podobné jako Genau! 2 Němčina pro střední odborné školy a učiliště: Učebnice, pracovní sešit (978-80-7397-322-3)
Angličtina pro 8. ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Učebnice anglického jazyka pro 8. ročník ZŠ „Hello, kids“ – je určena pro povinnou výuku anglického jazyka na základní škole.
Objev podobné jako Angličtina pro 8. ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Angličtina pro 9 ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Učebnice anglického jazyka pro 9. ročník ZŠ „Hello, kids“ – je určena pro povinnou výuku anglického jazyka na základní škole.
Objev podobné jako Angličtina pro 9 ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Prvouka pro 1. r. ZŠ, učebnice - Marie Čechurová
Učebnice prvouky je altermativou k pracovním učebnicím prvouky a je doplněna pracovními listy. Každý učitel si tak může zvolit formu, která mu více vyhovuje. Uživatelé zde nejsou i praktické úkoly pro šikovné ruce a celoroční čtyřdílný projektový úkol s názvem Úkol na celý rok. V obou variantách jsou také sebehodnotící tabulky a závěrečný vědomostní test, který si žáci sami vyřeší. Prvouky rozpracovávají pět základních okruhů: Místo, kde žijeme, Lidé kolem nás, Lidé a čas, Rozmanitost přírody a Člověk a jeho zdraví.
Objev podobné jako Prvouka pro 1. r. ZŠ, učebnice - Marie Čechurová
Angličtina pro 7.ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Učebnice anglického jazyka pro 7. ročník ZŠ „Hello, kids“ – je určena pro povinnou výuku anglického jazyka na základní škole.
Objev podobné jako Angličtina pro 7.ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Angličtina pro 5.ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Učebnice anglického jazyka pro 5. ročník ZŠ „Hello, kids“ – je určena pro povinnou výuku anglického jazyka na základní škole.
Objev podobné jako Angličtina pro 5.ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Angličtina pro 9 ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Učebnice anglického jazyka pro 9. ročník ZŠ – je určena pro povinnou výuku anglického jazyka na základní škole.
Objev podobné jako Angličtina pro 9 ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Angličtina pro 4.ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Učebnice anglického jazyka pro 4. ročník ZŠ „Hello, kids“ – je určena pro povinnou výuku anglického jazyka na základní škole.
Objev podobné jako Angličtina pro 4.ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Angličtina pro 3.ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Učebnice anglického jazyka pro 3. ročník ZŠ „Hello, kids“ – je určena pro povinnou výuku anglického jazyka na základní škole.
Objev podobné jako Angličtina pro 3.ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Přírodověda pro 4. r. ZŠ, učebnice - Marie Čechurová
Učebnice přírodopisu se věnuje dvěma tematickým okruhům ze vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět: Rozmanitost přírody a Člověk a jeho zdraví. Učivo je zpracováno od jednoduššího ke složitějšímu v souladu s vývojem žáka, nikoli pouze tematicky. Ve 4. ročníku žáci poznávají rostliny a živočichy nejen teoreticky podle ekosystémů, ale také postupně v přírodě, v souladu s jednotlivými ročními obdobími. Rozmanitost přírody se zabývá tématy jako živá a neživá příroda, životní podmínky rostlin a živočichů, rostliny a jejich změny během roku, živočichové a stavba jejich těla, změny přírody během ročních období, rostliny a živočichové v různých, ekosystémech (les, louka, pole, vody a bažiny), rostliny a živočichové v okolí našich domovů, ochrana životního prostředí, Člověk a jeho zdraví tématy: životní podmínky člověka, péče o zdraví (zdravá výživa, pohybový režim), vývoj člověka – základní období. 3. vydání
Objev podobné jako Přírodověda pro 4. r. ZŠ, učebnice - Marie Čechurová
Angličtina pro 6. ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Učebnice anglického jazyka pro 6. ročník ZŠ „Hello, kids“ – je určena pro povinnou výuku anglického jazyka na základní škole.
Objev podobné jako Angličtina pro 6. ročník ZŠ - Učebnice - Marie Zahálková
Občanská nauka pro střední odborná učiliště: veškeré učivo občanské nauky pro SOU v jedné učebnici (80-7235-237-7)
Kniha - autor Vladislav Dudák, 280 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Učebnice Občanská nauka pro SOU obsahuje v jednom díle veškeré učivo předepsané nejnovějšími osnovami pro občanskou nauku SOU.Jednotlivé kapitoly přesně korespondují s konkrétními oddíly osnov. To umožňuje, aby jejich pořadí ve školním roce určoval učitel podle podmínek ve třídě. Obsah učiva je zpracován tradičním způsobem. Každá kapitola má motivační úvod, důkladný výklad učiva ( rozlišením základního i rozšiřujícího učiva ), zajímavosti a obrázky k zamyšlení, úkoly a shrnutí kapitoly. Učebnice má schvalovací doložku MŠMT ČR. Tato učebnice je alternativa k třídílné řadě M.Valenty.
Objev podobné jako Občanská nauka pro střední odborná učiliště: veškeré učivo občanské nauky pro SOU v jedné učebnici (80-7235-237-7)
Český jazyk pro 3. r. SŠ, učebnice - Marie Čechová
Třetí díl ze čtyřdílného kompletu učebnic, který si klade za úkol především zdokonalovat schopnost žáků kultivovaně komunikovat, aniž by bylo potlačeno jazykové učivo. K tomu slouží cvičení, která v učebnicích převládají nad výklady. 2. vydání
Objev podobné jako Český jazyk pro 3. r. SŠ, učebnice - Marie Čechová
Český jazyk pro 2. r. SŠ, učebnice - Marie Čechová
Druhý díl ze čtyřdílného kompletu učebnic, který si klade za úkol především zdokonalovat schopnost žáků kultivovaně komunikovat, aniž by bylo potlačeno jazykové učivo. K tomu slouží cvičení, která v učebnicích převládají nad výklady. 3. vydání
Objev podobné jako Český jazyk pro 2. r. SŠ, učebnice - Marie Čechová
Český jazyk pro 1. r. SŠ, učebnice - Marie Čechová
První díl ze čtyřdílného kompletu učebnic, který si klade za úkol především zdokonalovat schopnost žáků kultivovaně komunikovat, aniž by bylo potlačeno jazykové učivo. K tomu slouží cvičení, která v učebnicích převládají nad výklady. 3. vydání
Objev podobné jako Český jazyk pro 1. r. SŠ, učebnice - Marie Čechová
Vlastivěda 5 dějepis – učebnice, Čtení s porozuměním - Marie Fejfušová
Moderní barevná učebnice je zpracována v souladu s RVP ZV. Řadí se do edice Čtení s porozuměním zaměřené na podporu čtenářské gramotnosti s využitím metod činnostního učení. V učebnici jsou zařazeny stěžejní události z českých dějin od počátku novověku až po současnost. Důraz je kladen na přiblížení života lidí v minulosti, proměny jejich práce, zábavy a bydlení. Text je zpestřen ilustracemi, dobovými obrázky a fotografiemi. Názornými pomůckami jsou také mapky, přehled vynálezů 18. a 19. století, fotografie zbraní první a druhé světové války a portréty všech habsburských panovníků a prezidentů naší republiky zařazené v závěru učebnice. Ukázky z krásné literatury se vztahují k probíranému učivu. Jsou doplněny otázkami na podporu čtenářské gramotnosti. Kapitoly jsou spojeny do celků, na konci každého najdete shrnutí učiva s opakovacími otázkami. Na konci učebnice se nachází závěrečné opakování a klíč k vybraným úkolům. Učebnici doplňuje pracovní sešit plný praktických a zábavných úkolů. ČASOVÝ PLÁN ke stažení zde. KLÍČ KE CVIČENÍM ke stažení zde.
Objev podobné jako Vlastivěda 5 dějepis – učebnice, Čtení s porozuměním - Marie Fejfušová
Hudební výchova pro 1. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Publikace patří do ucelené řady učebnic hudební výchovy pro první stupeň základní školy. Hlavním záměrem autorů bylo podporovat u žáků kladný vztah k hudbě, zejména ke zpěvu, k aktivnímu naslouchání hudby, k hudebně pohybovým činnostem i instrumentální hře. Prostřednictvím učebnic se děti seznámí i s hudebními nástroji, se zajímavostmi ze života hudebních skladatelů, s tím, jak se tvoří hudba a s dalšími okolnostmi s hudbou souvisejícími. K hudebním aktivitám uvedeným v učebnici motivují žáky samotné úvodní texty jednotlivých setkání, které vycházejí nejen z hudebního prostředí, ale i z běžného života. Důraz je kladen na aktivitu a tvořivost žáků, a to ve všech oblastech hudební výchovy. Činnostní pojetí učebnic, tj. zpěv, hudebně pohybové aktivity, instrumentální činnosti a poslech, tak tvoří přirozený a především integrující celek. Učebnice jsou zpracovány podle současných kurikulárních dokumentů, tedy podle RVP ZV, a veškeré činnosti v nich uvedené směřují k dosažení očekávaných výstupů jak v prvním, tak i následně ve druhém období. Celá řada je opatřena jednotnou schvalovací doložkou MŠMT. Učebnice doplňují kompaktní disky s poutavými hudebními nahrávkami hudby vážné i moderní. Metodická příručka ke stažení zdarma zde.
Objev podobné jako Hudební výchova pro 1. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Hudební výchova pro 4. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Publikace patří do ucelené řady učebnic hudební výchovy pro první stupeň základní školy. Hlavním záměrem autorů bylo podporovat u žáků kladný vztah k hudbě, zejména ke zpěvu, k aktivnímu naslouchání hudby, k hudebně pohybovým činnostem i instrumentální hře. Prostřednictvím učebnic se děti seznámí i s hudebními nástroji, se zajímavostmi ze života hudebních skladatelů, s tím, jak se tvoří hudba a s dalšími okolnostmi s hudbou souvisejícími. K hudebním aktivitám uvedeným v učebnici motivují žáky samotné úvodní texty jednotlivých setkání, které vycházejí nejen z hudebního prostředí, ale i z běžného života. Důraz je kladen na aktivitu a tvořivost žáků, a to ve všech oblastech hudební výchovy. Činnostní pojetí učebnic, tj. zpěv, hudebně pohybové aktivity, instrumentální činnosti a poslech, tak tvoří přirozený a především integrující celek. Učebnice jsou zpracovány podle současných kurikulárních dokumentů, tedy podle RVP ZV, a veškeré činnosti v nich uvedené směřují k dosažení očekávaných výstupů jak v prvním, tak i následně ve druhém období. Celá řada je opatřena jednotnou schvalovací doložkou MŠMT. Učebnice doplňují kompaktní disky s poutavými hudebními nahrávkami hudby vážné i moderní.
Objev podobné jako Hudební výchova pro 4. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Český jazyk pro 4. r. SŠ, učebnice - Marie Čechová
Čtvrtý díl ze čtyřdílného kompletu učebnic, který si klade za úkol především zdokonalovat schopnost žáků kultivovaně komunikovat, aniž by bylo potlačeno jazykové učivo. K tomu slouží cvičení, která v učebnicích převládají nad výklady. 2. vydání
Objev podobné jako Český jazyk pro 4. r. SŠ, učebnice - Marie Čechová
Hudební výchova pro 2. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Publikace patří do ucelené řady učebnic hudební výchovy pro první stupeň základní školy. Hlavním záměrem autorů bylo podporovat u žáků kladný vztah k hudbě, zejména ke zpěvu, k aktivnímu naslouchání hudby, k hudebně pohybovým činnostem i instrumentální hře. Prostřednictvím učebnic se děti seznámí i s hudebními nástroji, se zajímavostmi ze života hudebních skladatelů, s tím, jak se tvoří hudba a s dalšími okolnostmi s hudbou souvisejícími. K hudebním aktivitám uvedeným v učebnici motivují žáky samotné úvodní texty jednotlivých setkání, které vycházejí nejen z hudebního prostředí, ale i z běžného života. Důraz je kladen na aktivitu a tvořivost žáků, a to ve všech oblastech hudební výchovy. Činnostní pojetí učebnic, tj. zpěv, hudebně pohybové aktivity, instrumentální činnosti a poslech, tak tvoří přirozený a především integrující celek. Učebnice jsou zpracovány podle současných kurikulárních dokumentů, tedy podle RVP ZV, a veškeré činnosti v nich uvedené směřují k dosažení očekávaných výstupů jak v prvním, tak i následně ve druhém období. Celá řada je opatřena jednotnou schvalovací doložkou MŠMT. Učebnice doplňují kompaktní disky s poutavými hudebními nahrávkami hudby vážné i moderní. Metodická příručka ke stažení zdarma zde.
Objev podobné jako Hudební výchova pro 2. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Hudební výchova pro 3. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Publikace patří do ucelené řady učebnic hudební výchovy pro první stupeň základní školy. Hlavním záměrem autorů bylo podporovat u žáků kladný vztah k hudbě, zejména ke zpěvu, k aktivnímu naslouchání hudby, k hudebně pohybovým činnostem i instrumentální hře. Prostřednictvím učebnic se děti seznámí i s hudebními nástroji, se zajímavostmi ze života hudebních skladatelů, s tím, jak se tvoří hudba a s dalšími okolnostmi s hudbou souvisejícími. K hudebním aktivitám uvedeným v učebnici motivují žáky samotné úvodní texty jednotlivých setkání, které vycházejí nejen z hudebního prostředí, ale i z běžného života. Důraz je kladen na aktivitu a tvořivost žáků, a to ve všech oblastech hudební výchovy. Činnostní pojetí učebnic, tj. zpěv, hudebně pohybové aktivity, instrumentální činnosti a poslech, tak tvoří přirozený a především integrující celek. Učebnice jsou zpracovány podle současných kurikulárních dokumentů, tedy podle RVP ZV, a veškeré činnosti v nich uvedené směřují k dosažení očekávaných výstupů jak v prvním, tak i následně ve druhém období. Celá řada je opatřena jednotnou schvalovací doložkou MŠMT. Učebnice doplňují kompaktní disky s poutavými hudebními nahrávkami hudby vážné i moderní.
Objev podobné jako Hudební výchova pro 3. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Hudební výchova pro 5. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Publikace patří do ucelené řady učebnic hudební výchovy pro první stupeň základní školy. Hlavním záměrem autorů bylo podporovat u žáků kladný vztah k hudbě, zejména ke zpěvu, k aktivnímu naslouchání hudby, k hudebně pohybovým činnostem i instrumentální hře. Prostřednictvím učebnic se děti seznámí i s hudebními nástroji, se zajímavostmi ze života hudebních skladatelů, s tím, jak se tvoří hudba a s dalšími okolnostmi s hudbou souvisejícími. K hudebním aktivitám uvedeným v učebnici motivují žáky samotné úvodní texty jednotlivých setkání, které vycházejí nejen z hudebního prostředí, ale i z běžného života. Důraz je kladen na aktivitu a tvořivost žáků, a to ve všech oblastech hudební výchovy. Činnostní pojetí učebnic, tj. zpěv, hudebně pohybové aktivity, instrumentální činnosti a poslech, tak tvoří přirozený a především integrující celek. Učebnice jsou zpracovány podle současných kurikulárních dokumentů, tedy podle RVP ZV, a veškeré činnosti v nich uvedené směřují k dosažení očekávaných výstupů jak v prvním, tak i následně ve druhém období. Celá řada je opatřena jednotnou schvalovací doložkou MŠMT. Učebnice doplňují kompaktní disky s poutavými hudebními nahrávkami hudby vážné i moderní.
Objev podobné jako Hudební výchova pro 5. ročník ZŠ - učebnice - Marie Lišková
Práce s počítačem nejen na ZŠ: Učebnice informatiky (80-7274-937-4)
Kniha - autor Zdeněk Dolanský, 110 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá
Objev podobné jako Práce s počítačem nejen na ZŠ: Učebnice informatiky (80-7274-937-4)
Světluška - Lenka Oborná - e-kniha
eBook: Zamýšlíte se nad tím, jaký vliv má u pachatelů trestných činů genetika? Nebo nad tím, jaký by byl váš život, kdyby vám dal osud do vínku umění pyrokineze... a nenaučil vás ho ovládat?Ať už preferujete romantiku, sci-fi, nebo horor, ve sbírce povídek „Světluška“ si zaručeně najdete příběh, o němž budete přemýšlet ještě dlouho po jeho dočtení.
Objev podobné jako Světluška - Lenka Oborná - e-kniha
Přírodověda pro 5. r. ZŠ, učebnice - Ladislav Podroužek, Marie Čechurová
Učebnice přírodopisu se věnuje dvěma tematickým okruhům ze vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět: Rozmanitost přírody a Člověk a jeho zdraví. Učivo je zpracováno od jednoduššího ke složitějšímu v souladu s vývojem žáka, nikoli pouze tematicky. Rozmanitost přírody se zabývá tématy jako člověk a příroda, neživá příroda a život, člověk – Země – vesmír, hvězdy – souhvězdí – galaxie, Slunce a sluneční soustava, planeta Země – v pohybu, roční období, vzdušný obal, přitažlivost, podnebí a počasí, rozmanitost podmínek života na Zemi, třídění živých organismů, člověk a technika (jak si usnadnit práci), jak získáváme informace, Člověk a jeho zdraví tématy: stavba těla, orgánové soustavy (kosterní, svalová, dýchací, oběhová, trávicí, vylučovací, smyslová, nervová, rozmnožovací), pohlavní rozdíly mezi mužem a ženou, partnerství a základy sexuální výchovy.
Objev podobné jako Přírodověda pro 5. r. ZŠ, učebnice - Ladislav Podroužek, Marie Čechurová
Masáž horkými kameny: Učebnice práce s lávovými kameny (978-80-7336-804-3)
Kniha - autor Leslie Bruder, 262 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá V této knize se naučíte bezpečně provádět účinnou a léčebnou masáž horkými kameny. Autorka se v ní zaměřuje na nový prostorový přístup a názorně vám ukáže, jak při masáži pracovat s klientovým tělem a využívat pohyby vlastního těla pro dosažení plynulého a nepřerušovaného průběhu masáže. Najdete zde vše, co budete potřebovat pro provádění efektivní masáže horkými kameny, včetně informací o: přínosech a účelu používání horkých a studených kamenů fyziologických účincích horka a chladu na naše tělo bezpečném provádění masáže doporučených pomůckách a vybavení správné teplotě kamenů optimálním uspořádání kamenů a zacházení s nimi pro plynulý průběh masáže využívání správného tělesného postoje terapeuta při provádění konkrétních masážních hmatů Jednotlivé kapitoly v této knize jsou uspořádány systematicky – nejdříve se v nich seznámíte se základními principy masáže horkými kameny a...
Objev podobné jako Masáž horkými kameny: Učebnice práce s lávovými kameny (978-80-7336-804-3)
Genau! 1 Němčina pro střední odborné školy a učiliště: Součástí Genau 1 je učebnice, pracovní sešit (978-80-7397-294-3)
Kniha - autor Carla Tkadlečková; Petr Tlustý, 240 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Dvojdílná učebnice vychází od úplných začátků (A1) až po úroveň A2 a připravuje studenty na zkoušky Start Deutsch.Na českém trhu ojedinělá učebnice vytvořená přesně podle potřeb a nároků studentů i učitelů středních odborných škol. Má všechny výhody moderní učebnice: barevný, přitažlivý design; velké množství fotografií a obrázků; zábavná témata pro mladé lidi, klade důraz na poslechová a komunikační cvičení, přináší mnoho podpůrných materiálů pro učitele.Zároveň však učebnice věnuje více času systémovému a důslednému procvičení všechny základních gramatických jevů. Je přehledná a nenáročná, nabízí velkou zásobu rozmanitých cvičení pro výuku i domácí přípravu. Díky důrazu na poslechová a komunikační cvičení se studenti naučí aktivně používat základy německého jazyka a z výuky si odnesou reálnou schopnost se v němčině dorozumět.Učebnice Genau je vytvořená přesně podle...
Objev podobné jako Genau! 1 Němčina pro střední odborné školy a učiliště: Součástí Genau 1 je učebnice, pracovní sešit (978-80-7397-294-3)
Pracovní listy k učebnici Rozmanitost přírody 4, 2. díl - Marie Gebelová
Pracovní listy, které jsou doplňkem učebnice Rozmanitost přírody 4/2, kladou důraz na vlastní pozorování žáků a podněcují je k samostatnému utváření závěrů. Obsahují kapitoly zkoumající živou přírodu, neživou přírodu a také oddíl zabývající se člověkem a jeho zdravím – úkoly odpovídají změnám v RVP ZV platném od 1. 9. 2013, např.: nebezpečí komunikace prostřednictvím elektronických médií; předcházení rizikovým situacím v dopravě; mimořádné události (varovný signál, evakuace, zkouška sirén, IZS); příčiny a prevence vzniku požáru.
Objev podobné jako Pracovní listy k učebnici Rozmanitost přírody 4, 2. díl - Marie Gebelová
Podívejte se také
- Rottrová Marie: Stopy (2009) - CD (2726546)
- Marie Terezie: Symfonie života velké císařovny ()
- Marie zvaná Panna, tři králové a Kráska (978-80-872-6413-3)
- dratena misa na potraviny
- vakuove pytle na potraviny
- rucni krajec na potraviny
- dozy na potraviny skladovani
- prenosny box na potraviny
- Zuty - Malování podle čísel - MARIE A JEŽÍŠ A ANDĚLÉ, 80x100 cm, vypnuté plátno na rám (HRAmmb09957nad)
- Voska Václav, Glázrová Marie,: Radúz a Mahulena. Divadelní hra (2xCD) - CD (SU4066-2)
- Rottrová Marie: Lady Soul - CD (SU6517-2)
- Marie Curie (978-80-556-5544-4)
- Marie Terezie (978-80-754-2039-8)
- Podvalová Marie: Operní recitál - CD (CR0477-2)
- Marie Rozsypalová (978-80-271-2502-9)
- Bosonohá Marie (978-80-748-2080-9)
- Marie Curie (978-80-271-3182-2)
- Anne-Marie: Speak Your Mind - CD (9029566450)
- Branq Sada dóz na potraviny Ori antracit 4ks - čtvercová (P2304-A)
- Zuty - Malování podle čísel - MARIE A JEŽÍŠ, 80x100 cm, vypnuté plátno na rám (HRAmmb11801nad)
- dozy na potraviny 2 ks
- zasobnik na potraviny na mouku