Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Chuť - Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrageová
V knize vás čekají zcela nové, výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageové na večeře ve všední dny, ohromující, ale snadno připravitelné pokrmy pro hosty i bombastická jídla pro uvolněné vaření – kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť. Po zeleninových kuchařkách s názvem Hojnost a Ještě více hojnosti je třetím dílem vzdávajícím hold zelenině. Autor o knize řekl: „Zaměřuje se na pochopení, čím se zelenina odlišuje od jiných potravin, a v souvislosti s tím také na možnosti, jak její chuť a vůni zvýraznit a ozvláštnit. Ukazuje, jak vytvářet chuťové ‚bomby’, navržené speciálně pro zeleninu, a to pomocí procesu, párování a výběru potravin.“ Těšte se na celer pečený v celku na tři způsoby, mrkvovou kaši s kari kořením a hnědým máslem, chlazenou avokádovou polévku s olejem a křupavým česnekem, bezmasé ragú pečené na plechu, steaky ze žampionů portobello s fazolovou kaší nebo sorbet s vodním melounem a jahodami.
Objev podobné jako Chuť - Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrageová
Yotam Ottolenghi: Kuchařka - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
"Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale součást každodenního života, a tak to musí i zůstat." Dostali jste chuť uvařit něco nového, dobrého, nevšedního? Stačí prolistovat druhé vydání první kuchařky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrat si. Kniha obsahuje zhruba 150 receptů na přípravu zajímavých pokrmů, rozdělených do čtyř kapitol: Zelenina, luštěniny a obilniny, Maso a ryby, Pečení a sladkosti, Spižírna. Najdete v ní vše od různých druhů mas přes okázalé saláty po chleby i dorty - pokrmy připravené s velkou představivostí, a přitom nepříliš složité, vycházející z mnoha kulinárních tradicí od Blízkého východu po severní Afriku, Itálii a Kalifornii. Z každého receptu na vás dýchnou charakteristické znaky Ottolenghiho vaření: velkorysá gesta, vynalézavé chuti, intenzivní barvy a široká paleta zvláštních surovin. Yotam Ottolenghi se po obrovském úspěchu svých restaurací a knihy Ottolenghi: The Cookbook (Kuchařka) řadí ke světovým špičkám ve svém oboru. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také originální a zcela osobitý přístup k vaření zeleninových pokrmů i k samotným surovinám. Yotamova fantazie a kulinářská inspirace má kořeny v jeho rodišti, Jeruzalémě, městě setkávání mnoha různých kultur, a je obohacena prožitky z různých světových míst, kde žil nebo pracoval. Jeho elegantní restaurace v Londýně hostí i členy královské rodiny, ale slavný šéfkuchař se stejnou měrou věnuje také široké veřejnosti. Dělí se o výborné receptury a rady a přináší je milionům nadšených čtenářů i televizním divákům. U nás je autor známý mimo jiné z pořadů Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim a Jeruzalém na talíři vysílaných TV Paprika. V nakladatelství Slovart vyšly také jeho knihy Hojnost a Jeruzalém.
Objev podobné jako Yotam Ottolenghi: Kuchařka - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
Ottolenghi COMFORT - Yotam Ottolenghi
Make a recipe a few times and it becomes habit. Make it enough and it becomes home. In his much-anticipated new book, Yotam Ottolenghi brings his inspiring, flavour-forward approach to comfort cooking, delivering new classics that taste of home. A bowl of pasta becomes Caramelised Onion Orecchiette with Hazelnuts & Crispy Sage, a warming soup is Cheesy Bread Soup with Savoy Cabbage & Cavolo Nero, and a plate of mash is transformed into Garlicky Aligot Potato with Leeks & Thyme. Weaving memories of childhood and travel with over 100 irresistible recipes, Ottolenghi COMFORT is a celebration of food and home – of the connections we make as we cook, and pass on from generation to generation. This is comfort food, Ottolenghi style.
Objev podobné jako Ottolenghi COMFORT - Yotam Ottolenghi
Ottolenghi Flavour - Yotam Ottolenghi
Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi's food.In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors that create flavour and offer innovative vegetable dishes that deliver brand-new ingredient combinations to excite and inspire.Ottolenghi FLAVOUR combines simple recipes for weeknights, low effort-high impact dishes, and standout meals for the relaxed cook. Packed with signature colourful photography, FLAVOUR not only inspires us with what to cook, but how flavour is dialled up and why it works.The book is broken down into three parts, which reveal how to tap into the potential of ordinary vegetables to create extraordinary food:Process explains cooking methods that elevate veg to great heights;Pairing identifies four basic pairings that are fundamental to great flavour;Produce offers impactful vegetables that do the work for you.With surefire hits, such as Aubergine Dumplings alla Parmigiana, Hasselback Beetroot with Lime Leaf Butter, Miso Butter Onions, Spicy Mushroom Lasagne and Romano Pepper Schnitzel, plus mouthwatering photographs of nearly every one of the more than 100 recipes, Ottolenghi FLAVOUR is the impactful, next-level approach to vegetable cooking that Ottolenghi fans and vegetable lovers everywhere have been craving.
Objev podobné jako Ottolenghi Flavour - Yotam Ottolenghi
Simple - Yotam Ottolenghi
Snadné vaření na šest písmen Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo - je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše. Není marné ani to, když jsou v receptu suroviny, jež máte běžně ve spíži, prostě vaříte ze zásob. Vařit lze rovněž lehce, jídlo se dělá více méně samo v hrnci či troubě. Další recepty vám předvedou efektivní vaření, důležité je jen znát dobrý trik a vychytat správný postup. Podle okolností si tedy vyberete způsob, který vám vyhovuje, aby vaření bylo snadné, uvolňující, a tedy zábavné. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy. Ottolenghi o ní řekl: "Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně ,Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než jedním) způsobem." A vše si můžete vyzkoušet na zelenině, rýži, obilovinách, luštěninách, těstovinách, mase, rybách i sladké tečce. Dejte se s odvahou do toho! S - Superrychle I - Ingredience M - Možná příprava předem P - Použijte zásoby L - Lehce E - Efektivně
Objev podobné jako Simple - Yotam Ottolenghi
Hojnost - Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také osobitý přístup k vaření zeleninových jídel. V publikaci naleznete 120 jedinečných zeleninových receptů. Je možné, že obrátí naruby i váš pohled na gastronomii, v níž jste si doposud nedovedli představit talíř bez masa. Yotamova fantazie a inspirace má kořeny v rodném prostředí, Středomoří, a je obohacena prožitky z různých světových míst, kde žil nebo pracoval. U nás je autor známý mimo jiné z pořadů Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim a Jeruzalém na talíři vysílanými TV Paprika. Ponořte se do fascinujícího světa zeleniny, k opravdovým lahůdkám a hojnosti chutí vede cesta pouze přes skvělou kuchyni Yotama Ottolenghiho.
Objev podobné jako Hojnost - Yotam Ottolenghi
Simple - Yotam Ottolenghi
Everything you love about Ottolenghi, made simple. Yotam Ottolenghi's award-winning recipes are always a celebration: an unforgettable combination of abundance, taste and surprise. Ottolenghi SIMPLE is no different, with 130 brand-new dishes that contain all the inventive elements and flavour combinations that Ottolenghi is loved for, but with minimal hassle for maximum joy. Bursting with colourful photography, Ottolenghi SIMPLE showcases Yotam's standout dishes that will suit whatever type of cooking you find easy - whether that's getting wonderful food on the table in under 30 minutes, using just one pot to make a delicious meal, or a flavoursome dish that can be prepared ahead and then served when you're ready. These brilliant, flavour-forward dishes are all SIMPLE in at least one (but very often more than one) way: S - short on time: less than 30 minutes I - 10 ingredients or less M - make ahead P - pantry L - lazy E - easier than you think Ottolenghi SIMPLE is the stunning new cookbook we have all been wishing for: Yotam Ottolenghi's vibrant food made easy.
Objev podobné jako Simple - Yotam Ottolenghi
Komfort - Yotam Ottolenghi
Když recept připravíte několikrát, stane se z něj zvyk. Udělejte ho dostatečně často a budete mít pocit, že je to vaše domácí jídlo. Yotam Ottolenghi přináší ve své nové knize, na kterou se dlouho čekalo, inspirativní, chuťově výrazný přístup k pohodlnému vaření a nové variace klasických receptů na přípravu polévek, pomazánek, těstovin, brambor, rýže, zapečených pokrmů, masa, luštěnin i koláčů a dezertů. Kniha Komfort, v níž se prolínají Yotamovy vzpomínky na dětství a cestování s více než 100 neodolatelnými recepty, je prostě oslavou jídla a domova - vaření, které si předáváme z generace na generaci. Je to komfortní jídlo v Ottolenghiho stylu. Výživa, pohodlí, nostalgie, požitek: shodnout se na tom, co je „komfortní jídlo", je poměrně snadné. Obtížnější však je určit konkrétní pokrmy, které odpovídají uvedeným charakteristikám. Co jeden člověk považuje za komfort, může být pro jiného náročné, problematické. Komfortní jídlo musí být něco osobního, spojeného s domovem, rodinou, přáteli, vzpomínkami, dokonce i s náhodnými zvláštnostmi lidských chutí.
Objev podobné jako Komfort - Yotam Ottolenghi
Ottolenghi Test Kitchen: Extra Good Things - Yotam Ottolenghi
Ottolenghify every meal.Flexible, flavour-packed dishes that all lend a little something ''extra'' to your next meal.It''s harissa butter on a roasted mushroom, then tossed with steamed veg or stuffed into a baked potato. It''s tamarind dressing on turmeric fried eggs, then drizzled over a steak the next day. Rounded off with a chapter on the ''one basics'' of desserts for you to perfect and then adapt with your favourite flavour combinations, such as a basic mousse transformed into coffee mousse with tahini fudge.This is cooking it forward, Ottolenghi style, filling your cupboards with adaptable homemade ingredients to add some oomph to every mealtime.Praise for Ottolenghi Test Kitchen Shelf Love:''I absolutely love this book!'' - Nigella Lawson''You could cook out of this for years and never eat a dull meal.'' - Diana Henry, Telegraph''In this guide to making the most of what you have, it''s inspiration that shines, rather than fancy ingredients.'' - Observer Books of the Year
Objev podobné jako Ottolenghi Test Kitchen: Extra Good Things - Yotam Ottolenghi
Ottolenghi Testovací kuchyně: Moje milovaná spíž - Yotam Ottolenghi, Noor Muradová
Poznávacím znakem nové ediční řady Ottolenghi Testovací kuchyně (OTK) jsou nápaditá řešení. Tato pestrobarevná kuchařka od osvědčeného týmu vynikajících spolupracovníků Yotama Ottolenghiho tuto edici zahajuje: neodolatelné recepty pro domácí příležitosti, které pročistí vaši spíž, poličky, chladničku a mrazničku. Tým OTK věnoval čas a tvůrčí energii na odhalení potřeb kuchařů v různých kuchyních a pak se s vámi podělil o rady, které vám vaření zjednoduší a učiní zajímavějším. Kniha vám ukáže postupy vhodné při zpracovávání běžných surovin, poradí, jak je navzájem nahrazovat a nacházet řešení vyhovující stavu vašich zásob. Hrdinové knihy jsou třeba plechovka s fazolemi, na níž se usadil prach, či sáček mražené kukuřice ukrytý hluboko v mrazničce. Máme pro vás recepty, které vám budou chutnat, a navíc provětrají vaši domácnost. Lákají vás grilované cukety s teplým jogurtem a šafránovým máslem, kořeněné trhané vepřové s pastou vindaloo nebo dort s praženým kokosem?
Objev podobné jako Ottolenghi Testovací kuchyně: Moje milovaná spíž - Yotam Ottolenghi, Noor Muradová
Ottolenghi Testovací kuchyně: Extra dobré věci - Yotam Ottolenghi, Noor Muradová
Další kuchařka od Yotama Ottolenghiho a jeho supertýmu kuchařů odhaluje tajemství, jak lze dobré jídlo povýšit na vynikající. Najdete v ní syté i lehké pokrmy se zeleninou v hlavní roli, pokaždé s nějakým doplňkem, něčím „extra" - omáčkou, dresinkem, salsou, marinádou, křupavou posypkou… A vše můžete používat k mnoha dalším pokrmům. Na konci knihy nechybí ani základy pro dezerty. V knize Moje milovaná spíž jsme vás pobízeli, abyste podnikli nájezd na poličky ve spíži, zkoumali zásoby v chladničce a spotřebovali to, co máte doma. Doplňkem k ní je kniha Extra dobré věci, která s ní dokonale souzní: zaměřuje se na naplňování poliček a chladniček podle přání vašeho srdce. Doufáme, že při tom zároveň vzniknou samé extra dobré věci - pesto z jarních cibulek, petrželkový olej, marinovaný sýr feta, kokosové čatní, dresink s tahini a parmazánem, máslo kalbi, mrkvovo-zázvorový dresink, estragonová gremolata a mnoho dalšího.
Objev podobné jako Ottolenghi Testovací kuchyně: Extra dobré věci - Yotam Ottolenghi, Noor Muradová
Jeruzalém - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z nich obchodní partneři ve firmě Ottolenghi, která mimo jiné provozuje restaurace a lahůdkářství. Jejich zážitky z dětství jim po čase posloužily jako inspirace při psaní této knihy. Tradiční recepty upravili tak, aby vyhovovaly životnímu stylu a chutím současných kuchařů a strávníků. Kniha je napsána jako pocta městu, kde se setkává mnoho kultur a také mnoho kuchyní z různých částí světa. Obsahuje 120 receptů na přípravu zajímavých pokrmů ze zeleniny, luštěnin i masa, ale i dezertů, vybraných autory na základě jejich preferencí chutí a zvyků při vaření a také vzpomínek na to, jak se vařilo v jejich širších rodinách. Nesnažili se podrobně dokumentovat židovskou ani arabskou kuchyni v uvedeném městě, šlo jim spíše o zachycení vlastních zkušeností a jejich využití v současném stylu vaření.
Objev podobné jako Jeruzalém - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
Ještě více hojnosti - Yotam Ottolenghi
Zelenina jako hlavní jídlo, barevné a lákavé obiloviny - odvážná, svěží a nepřetržitá revoluce ve stravování. Tak lze charakterizovat tuhle nádhernou kuchařku, poutavou svými recepty, komentáři autora o surovinách, vaření a jídlech, fotografiemi i grafikou... Listujte, čtěte, vybírejte, vařte a pochutnávejte si. Třeba na salátu ze syrové červené řepy s bylinkami, rýži se šafránem, datlemi a mandlemi na nudlích soba s marinovanými houbami, pikantní polévce s cizrnou a bulgurem, kaši z quinoy s grilovanými rajčaty a česnekem, těstovinách na íránský způsob, dušeném kadeřávku s křupavými šalotkami nebo fenyklu s kapary a olivami. Možná vás osloví i jídla s exotickým názvem, jako je karí laksa nebo cuketový baba ganuš. Dobrou chuť!
Objev podobné jako Ještě více hojnosti - Yotam Ottolenghi
Sladké - Yotam Ottolenghi, Helen Gohová
Když potřebujete zvednout náladu a vytvořit okamžik čisté radosti, není nad lehký piškotový moučník ochucený kořením a citrusem nebo nad křehkou sušenku právě vytaženou z trouby. Je docela těžké vybrat si mezi bábovičkami s lískovými oříšky a čokoládovou polevou nebo minidortíky s jahodami a vanilkou, mezi ovocným koláčem s grappou nebo efektním čokoládovo-banánovým cheesecakem, mezi košíčky Mont Blanc či lesními sněhovými pusinkami... Kuchařka vyjadřuje radost z takových okamžiků, kdy něco upečete, kdy se vám povede mistrovský kousek (podrobné postupy a rady v knize vám to skutečně hodně usnadní), kdy si s přáteli nebo s rodinou na moučníku pochutnáte, kdy prostě oslavujete sladké stránky života. Dejte na autora Yotama Ottolenghiho a dělejte to jako on: "Vaření ve stylu Ottolenghi je vždycky spojené s hojností, pospolitostí a oslavou. Tímto způsobem vždycky vaříme a tímto způsobem i pečeme. Tímto způsobem také vždycky jíme i žijeme."
Objev podobné jako Sladké - Yotam Ottolenghi, Helen Gohová
Sweet - Goh Helen, Yotam Ottolenghi
An original collection of over 110 recipes for sweets, bakes and desserts from the renowned food writer and chef, Yotam Ottolenghi. ‘There’s nothing like a perfectly light sponge flavoured with spices and citrus or an icing-sugar-dusted cookie to raise the spirits and create a moment of pure joy.’ In his stunning new baking and desserts cookbook Yotam Ottolenghi and his long-time collaborator Helen Goh bring the Ottolenghi hallmarks of fresh, evocative ingredients, exotic spices and complex flavourings - including fig, rose petal, saffron, aniseed, orange blossom, pistachio and cardamom - to indulgent cakes, biscuits, tarts, puddings, cheesecakes and ice cream. Sweet includes over 110 innovative recipes, from Blackberry and Star Anise Friands, Tahini and Halva Brownies, Persian Love Cakes, Middle Eastern Millionaire’s Shortbread, and Saffron, Orange and Honey Madeleines to Flourless Chocolate Layer Cake with Coffee, Walnut and Rosewater and Cinnamon Pavlova with Praline Cream and Fresh Figs. There is something here to delight everyone – from simple mini-cakes and cookies that parents can make with their children to showstopping layer cakes and roulades that will reignite the imaginations of accomplished bakers.
Objev podobné jako Sweet - Goh Helen, Yotam Ottolenghi
MEZCLA - Ixta Belfrage
''One-in-a-million creativity, Ixta''s food is simply outstanding!'' Yotam Ottolenghi''This is such a beautiful and joyful book.'' Nigella Lawson''Ixta is what we all long for in a cook. Innovative, passionate, exciting and accessible.'' Andi Oliver''Ixta has a unique culinary voice, producing food that''s bold and intense and audacious. Buckle up. It''s quite a ride.'' Diana Henry''Ixta is an alchemist with flavour. Thrilling recipes full of life and imagination. I can''t wait to cook everything.'' Jessie WareEveryday eating with built in wow factor - from the Ottolenghi protégé shaking up the food world. MEZCLA means mix, blend or fusion in Spanish and in her first solo cookbook, Ixta Belfrage - loved for her inventive ingredient combinations - shares her favourite mezcla of flavours. Helpfully divided into quick recipes (for when you need something great on the table, fast) and longer recipes (for when you have time to slow down and savour the process), here are 100 bold, impactful recipes inspired by Italy, Brazil, Mexico and beyond. Creative, colourful and always delicious, this is food for every day and every occasion. Includes quick, flavourful recipes, such as Giant Cheese on Toast with Honey and Urfa Butter and Chicken with Pineapple and ''Nduja, as well as dishes to spend more time over: Chiles Rellenos with Salsa Roja Risotto and Prawn Lasagne with Habanero Oil.
Objev podobné jako MEZCLA - Ixta Belfrage
Ottolenghi Kuchařka (978-80-7529-478-4)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi, 304 stran, česky, pevná s přebalem lesklá „Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale součást každodenního života, a tak to musí i zůstat.“ Dostali jste chuť uvařit něco nového, dobrého, nevšedního? Stačí prolistovat druhé vydání první kuchařky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrat si. Kniha obsahuje zhruba 150 receptů na přípravu zajímavých pokrmů, rozdělených do čtyř kapitol: Zelenina, luštěniny a obilniny, Maso a ryby, Pečení a sladkosti, Spižírna. Najdete v ní vše od různých druhů mas přes okázalé saláty po chleby i dorty – pokrmy připravené s velkou představivostí, a přitom nepříliš složité, vycházející z mnoha kulinárních tradicí od Blízkého východu po severní Afriku, Itálii a Kalifornii. Z každého receptu na...
Objev podobné jako Ottolenghi Kuchařka (978-80-7529-478-4)
Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Chlapecké funkční, sportovní triko Lewro YOTAM s krátkým rukávem vybavené technologiemi WICKING a QUICK DRY. Outdoorové triko na všestranné sportovní využití.
Objev podobné jako Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Chlapecké funkční, sportovní triko Lewro YOTAM s krátkým rukávem vybavené technologiemi WICKING a QUICK DRY. Outdoorové triko na všestranné sportovní využití.
Objev podobné jako Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Chlapecké funkční, sportovní triko Lewro YOTAM s krátkým rukávem vybavené technologiemi WICKING a QUICK DRY. Outdoorové triko na všestranné sportovní využití.
Objev podobné jako Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Život s chutí kari – Kari s chutí života - Valijah Klásová
Jak se naučit vařit výborné kari?! Jde to celkem snadno: Úspěšně rozjetou kariéru v korporátu zabalte do krabice a vyhoďte z okna vzdušného zámku, pusťte se do nejistého podnikání s indickými potravinami a navrch se zamilujte do pákistánského obchodníka s kořením. Váš život hned dostane ten správný říz a příchuť dráždivého kari…Autorka s nadhledem a humorem, ale i překvapivě vážně líčí životní příběhy, které zažívá s pákistánským partnerem i s jejich indickými kolegy a přáteli. V druhé části knihy představuje nejoblíbenější recepty indické a pákistánské kuchyně. Receptům předchází podrobný popis odhalující postupy, jak uvařit skutečně pravé lahodné kari. Recepty zahrnují vegetariánské i masité pokrmy a samozřejmě nechybí ani závěrečné sladké tečky, vynikající dezerty.Autorka volně navazuje na již vydanou knihu Mango, láska a kari (Motto 2014)
Objev podobné jako Život s chutí kari – Kari s chutí života - Valijah Klásová
Život s chutí kari Kari s chutí života (978-80-7617-728-4)
Kniha - autor Valijah Klásová, 152 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Najít ten správný recept a naučit se uvařit opravdu dobré, pravé kari je hodně těžké. Musíte dlouho a trpělivě zkoušet zase a znovu, občas se nad výsledkem vztekat a někdy se zasmát... a úplně nejlíp odstěhovat se z malého českého městečka do Prahy, v žižkovské uličce si otevřít krámek s exotickým kořením a zamilovat se do Pákistánce. Autorka s nadhledem a humorem, ale i překvapeně a vážně líčí příběhy, které zažívá se svým partnerem, ale i s jejich exotickými zaměstnanci a zákazníky. V druhé části knihy uvádí recepty indické a pákistánské kuchyně. Začíná velmi podrobným popisem toho, jak uvařit opravdu to pravé a dobré kari, a pak postupuje přes další lahodné pokrmy až k závěrečným sladkým tečkám, vynikajícím dezertům.
Objev podobné jako Život s chutí kari Kari s chutí života (978-80-7617-728-4)
Jeruzalém (978-80-276-0293-3)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi; Sami Tamimi, 320 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z nich obchodní partneři ve ?rmě Ottolenghi, která mimo jiné provozuje restaurace a lahůdkářství. Jejich zážitky z dětství jim po čase posloužily jako inspirace při psaní této knihy. Tradiční recepty upravili tak, aby vyhovovaly životnímu stylu a chutím současných kuchařů a strávníků. Kniha je napsána jako pocta městu, kde se setkává mnoho kultur a také mnoho kuchyní z různých částí světa. Obsahuje 120 receptů na přípravu zajímavých pokrmů ze zeleniny, luštěnin i masa, ale i dezertů, vybraných autory na základě jejich preferencí chutí a zvyků při vaření a také vzpomínek na to, jak se vařilo v jejich širších...
Objev podobné jako Jeruzalém (978-80-276-0293-3)
Chuť čerešňových paradajok (9783903383050)
Kniha - autor Ching-Yen Liu, 44 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Dokáže niekto v núdzi robiť zázraky? Môže byť niečo vzácnejšie, než návrat čiernej ovce domov? Táto kniha rozpráva o skutočnom príbehu chlapa z Taiwanu, ktorého považovali všetci v rodine za čiernu ovcu. Čo dokázal sám sebe v živote? Cez nezabudnuteľnú chuť rubínových paradajok môžeme cítiť úprimnosť a mäkkosť Brata Suia...
Objev podobné jako Chuť čerešňových paradajok (9783903383050)
Atlas chutí - Petra Pospěchová
Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy.*****************Poznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska:* 13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin* 135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční* 40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map* 13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Slezska, Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, Jižní Čechy, Šumavy, Chodska a Sudet.
Objev podobné jako Atlas chutí - Petra Pospěchová
S chutí - Žmolilová Veronika
Mladá kuchařka ve své knize ukazuje, že vaření a pečení není žádná nuda. Ve čtyřech kapitolách najdete spoustu zdravých receptů na bezmasé pokrmy, ze kterých si snadno připravíte snídani, oběd či večeři. Na své si přijdou milovníci slaného i sladkého. Jídla nejsou nijak složitá na přípravu, naopak, některé z nich vám zaberou jen chvilku a k jejich přípravě budete potřebovat jen běžně dostupné suroviny. Inspiraci v knize můžete hledat celý rok, obsahuje totiž řadu sezonních dobrot. Všechny recepty jsou vegetariánské. Sama autorka maso z jídelníčku vyřadila a chce ukázat, že i bez něj lze udělat skvělé a vyvážené pokrmy, které vám budou chutnat.
Objev podobné jako S chutí - Žmolilová Veronika
Chuť Vietnamu - Uyen Luu
Když začnete vařit podle této vietnamské kuchařky, zjistíte, že potřebujete jen hrstku surovin a pak se budete snažit vyvážit sladkou, kyselou, slanou, hořkou, ostrou a umami chuť. Mnoho receptů je pro každodenní vaření - od rychlých polévek po pokrmy sdílené členy rodiny z jedné mísy a zázraky z jednoho hrnce. V knize jsou jídla i na víkendy a svátky, kdy máte o něco více času na vaření. Říká se tomu jídlo pro zábavu. Pokrmy můžete upravovat podle toho, jaké suroviny máte po ruce, a pokud něco neseženete, nahradíte to, recepty slouží jako kostra z přísad a postupů. Přizpůsobujte recepty, spotřebovávejte všechno beze zbytků a vystačte si s tím, co máte. Snadno poznáte, jak lze dát jídlu pravou vietnamskou chuť. Čeká vás třeba tofu s rajčaty a výhonkovou brokolicí v rybí omáčce, houby a topinambury prudce opékané v pánvi, horká a ohnivá zelenina s ančovičkami, kuřecí salát s cukrovým hráškem, vietnamským koriandrem a šalotkami nebo čerstvé závitky se salátem.
Objev podobné jako Chuť Vietnamu - Uyen Luu
Poznávací sada Kytice chutí
Něžné, chutné a fascinující, přesně taková je dárková sada koření Kytice chutí, kterou můžete darovat jako krásný dárek pro své blízké. Tato poznávací sada koření vás zavede do světa pestrobarevných vůní a chutí, které udělají z každého pokrmu jedinečný gurmánský zážitek. Koření se nachází v praktických porcovaných sáčcích, které lze jednoduše vložit a zase vyndat do připravovaného pokrmu. Zpestřete si omáčky, polévky nebo jiná jídla opravdu jedinečným kořením, které si zkrátka zamilujete.
Objev podobné jako Poznávací sada Kytice chutí
Chuť krvi - Barbora Gero
Historická detektívka Chuť krvi sa odohráva na jar v roku 1867 a v nej sa opäť stretávame s lekárom Leopoldom Sanitasom a jeho verným priateľom Andrejom Viestom.Tentokrát sa mladí muži zapletú do vyšetrovania brutálnej masovej vraždy horárovej rodiny. Jediný kto prežije besnenie netvora je mladé dievča. Práve jej slová, ktorými pomenuje vraha vtiahnu mužov do vyšetrovania. Pitva obetí ukáže desivú hrôzu zločinu, ktorého brutalita vedie k stopám po neľudskom tajomnom vrahovi. Vraždiace monštrum na základe svedectva vzbudzuje obavy z nadprirodzených síl. Upír, chodiaca mŕtvola, živý – mŕtvy? Netvor sa neštíti pred ničím. Bude viesť smäd po krvi k ďalším brutálnym vraždám? Vyšetrovanie komplikuje strach ľudí z nadprirodzených síl. Dokážu Leopold s Andrejom zastaviť bezohľadného vraha?
Objev podobné jako Chuť krvi - Barbora Gero
Chuť žiť - Valentína Sedileková
"Ničila ma, a pritom sa tvárila, že ma ľúbi. A ja som pri hľadaní vlastnej sebahodnoty bola ochotná obetovať aj vlastný život.”Chuť žiť je unikátne napísaná autobiografická kniha o živote s anorexiou. Jej obsahom je 43 písaných obrazov, teda situácií, ktoré opisujú vnútorné prežívanie. Nečakajte denné záznamy, práve naopak – knižka Vás zavedie do čistých útrob autorkinej duše. Obklopí Vás príbehom dôvery i boja s chorobou a ukáže, čo sa skutočne odohráva v mysli chorých dievčat a chlapcov. Autentické čriepky života dopĺňajú obrazy (arteterapické diela) dievčat, ktoré sa na mentálnu anorexiu liečia, ako aj potrebné a zaujímavé fakty a štyri odborné komentáre. Všetky časti dotvárajú ucelený obraz o vážnej psychickej chorobe s najvyššou úmrtnosťou vôbec a otvárajú dvere porozumeniu aj tipom ako pomôcť sebe či svojim blízkym.
Objev podobné jako Chuť žiť - Valentína Sedileková
Ottolenghi Testovací kuchyně Extra dobré věci (978-80-276-0509-5)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi; Noor Muradová, 256 stran, česky, polotuhá flexo Další kuchařka od Yotama Ottolenghiho a jeho supertýmu kuchařů odhaluje tajemství, jak lze dobré jídlo povýšit na vynikající. Najdete v ní syté i lehké pokrmy se zeleninou v hlavní roli, pokaždé s nějakým doplňkem, něčím „extra" - omáčkou, dresinkem, salsou, marinádou, křupavou posypkou… A vše můžete používat k mnoha dalším pokrmům. Na konci knihy nechybí ani základy pro dezerty. V knize Moje milovaná spíž jsme vás pobízeli, abyste podnikli nájezd na poličky ve spíži, zkoumali zásoby v chladničce a spotřebovali to, co máte doma. Doplňkem k ní je kniha Extra dobré věci, která s ní dokonale souzní: zaměřuje se na naplňování poliček a chladniček podle přání vašeho srdce. Doufáme, že při tom zároveň vzniknou samé extra dobré věci - pesto z jarních cibulek, petrželkový olej, marinovaný sýr feta, kokosové čatní, dresink s tahini a parmazánem, máslo kalbi, mrkvovo-zázvorový dresink,...
Objev podobné jako Ottolenghi Testovací kuchyně Extra dobré věci (978-80-276-0509-5)
Ottolenghi Testovací kuchyně Moje milovaná spíž (978-80-276-0454-8)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi, 256 stran, česky, polotuhá flexo Poznávacím znakem nové ediční řady Ottolenghi Testovací kuchyně (OTK) jsou nápaditá řešení. Tato pestrobarevná kuchařka od osvědčeného týmu vynikajících spolupracovníků Yotama Ottolenghiho tuto edici zahajuje: neodolatelné recepty pro domácí příležitosti, které pročistí vaši spíž, poličky, chladničku a mrazničku. Tým OTK věnoval čas a tvůrčí energii na odhalení potřeb kuchařů v různých kuchyních a pak se s vámi podělil o rady, které vám vaření zjednoduší a učiní zajímavějším. Kniha vám ukáže postupy vhodné při zpracovávání běžných surovin, poradí, jak je navzájem nahrazovat a nacházet řešení vyhovující stavu vašich zásob. Hrdinové knihy jsou třeba plechovka s fazolemi, na níž se usadil prach, či sáček mražené kukuřice ukrytý hluboko v mrazničce. Máme pro vás recepty, které vám budou chutnat, a navíc provětrají vaši domácnost. Lákají vás grilované cukety s teplým jogurtem a šafránovým máslem,...
Objev podobné jako Ottolenghi Testovací kuchyně Moje milovaná spíž (978-80-276-0454-8)
Chuť rozlitého vína - Jan Horák
Básnická sbírka "Chuť rozlitého vína" je vnitřním obrazem básníkovy duše, která se pozvolna otevírá každému čtenáři. Dotýká se autorovy niterní podstaty, jeho prožitých vztahů i jeho pohledu na svět a vyplouvá na povrch v podobě milostné poezie, jež je patrná téměř z každé jeho básně. Autor sbírky se snaží ve svých básních uchopit a popsat lásku nejen jako cit, emoci nebo lidskou potřebu, ale spíše jako živou součást svého těla. Sbírka začala neplánovaně vznikat už od roku 2005 v podobě myšlenek a krátkých veršů zapisovaných do mobilního telefonu. Poté se postupně rozšiřovala a získávala dnešní knižní podobu. Celá sbírka je doprovázena a podpořena krásnými ilustracemi, které vytvořila Bc. Gabriela Lašťovka.
Objev podobné jako Chuť rozlitého vína - Jan Horák
Dobrú chuť, žirafa! - Nathalie Choux
Malá žirafka žije so svojou mamičkou v stáde a spolu zažívajú množstvo dobrodružstiev. Sledujte, ako sa žirafka musí snažiť, aby svojím dlhým krkom dosiahla na chutné listy v korune stromu alebo sa napila z chladivej rieky. Objavovať svet s týmto leporelom pre najmenšie deti od jedného roka je také zábavné! Pevné stránky s pohyblivými prvkami precvičia aj jemnú motoriku. Stačí len vložiť prštek do správneho otvoru a zľahka vysunúť, zatiahnuť alebo otočiť, a hneď bude váš malý objaviteľ poznať odpovede.
Objev podobné jako Dobrú chuť, žirafa! - Nathalie Choux
Pěstujeme dobrou chuť - James Wong
Zklamala vás někdy chuť vašich čerstvě sklizených a s láskou opečovávaných rajčat? Zkušený botanik s bohatou praxí v zahradách v Kew a úspěšný autor zahradnické literatury James Wong je přesvědčený, že kamenem úrazu jsou pěstitelské metody zaměřené na rekordní úrodu bez zřetele na chuť a živiny. A nabízí jedinečný, vyzkoušený a osvědčený postup, který vyžaduje méně úsilí než obvyklé pěstební techniky - jinými slovy: s minimem námahy maximum chuti. Nevěříte? Nejpřesvědčivějším důkazem je praxe!
Objev podobné jako Pěstujeme dobrou chuť - James Wong
50 chutí cheesecake - Slávka Mišíková
Do rúk sa vám práve dostala jedinečná kniha, ktorá v sebe skrýva recept na šťastie. Upečte si chvíľku plnú pestrých chutí, ktorú ako lekárka často predpisujem ako najúčinnejší liek na úsmev a spokojnosť. V knihe nájdete 50 overených, vynikajúcich receptov na jeden z najznámejších koláčov sveta. 50 sladkých, lákavých, šťavnatých, hriešnych receptov, s veľkou dávkou čokolády, karamelu, ovocia a iných chutí, ktoré sa vám rozplynú na jazyku a potešia vaše chuťové poháriky. Verím, že v nej nájdete (nejednu) srdcovku, ktorá poteší vás či vašich blízkych. A že ju zaprášite od múky, zacapkáte čokoládovými rukami, alebo na nej ostanú stopy po sladkom, sviežom ovocí. To vôbec nevadí. Dajte jej vlastný príbeh a vezmite ju do rúk vždy, keď zatúžite po niečom hriešne dobrom, overenom, no s malou obmenou vždy novom a jedinečnom. Pretože dobrému a kvalitnému kúsku cheesecaku sa skrátka nedá povedať nie.
Objev podobné jako 50 chutí cheesecake - Slávka Mišíková
Sedem chutí piva - Laci Hornáček
Kniha pre milovníkov piva a dobrého jedla. Ponúka približne 140 receptov obľúbeného kuchára Laciho Hornáčka, ktorý je známy z TV Paprika. Kniha myslí na rozmanité chute pivárov - na svoje si prídu všetci od milovníkov dvanástky po tých, čo podľahli ovocným pivám. V úvode nájdete zaujímavosti a praktické informácie o zlatistom moku, jadrom knihy sú však recepty. Máte chuť na niečo malé k pivu, chcete si doma pripraviť vaše obľúbené pivné jedlo, chystáte grilovačku s priateľmi? Z pestrého výberu si určite vyberiete to, na čo máte práve chuť - od nátierok, nakladaných syrov, rôznych druhov mäsa a zeleniny, šalátov až po domáce pečivo či kečup. Rozšírte si repertoár pivných chutí s touto originálnou kuchárskou knihou.
Objev podobné jako Sedem chutí piva - Laci Hornáček
S chutí Chorvatska - Lenka Svobodová
Kniha představuje chorvatskou kuchyni, kterou mají mnozí spojenou převážně se středomořskou kuchyní a jídly na dovolené u moře, chorvatská kuchyně je však mnohem pestřejší. Mísí se v ní v závislosti na oblasti různou měrou vlivy středomořské, středoevropské, balkánské a orientální kuchyně a každý region má svoji kuchyni se svými specialitami. V šesti kapitolách tak kniha seznamuje s kuchyněmi jednotlivých regionů, jejich specialitami, tradičními a běžnými jídly a v jedné kapitole s recepty z celého Chorvatska. Recepty jsou z dostupných surovin a všechny obsahují fotografie připravených pokrmů. Pojďme nahlédnout pod pokličku chorvatské kuchyně a ochutnat.
Objev podobné jako S chutí Chorvatska - Lenka Svobodová
Šťavnatá chuť všednosti - Damaris Zehnerová
Umíte si vychutnat posvátné chvíle všednodenního života? Zakoušet Boží doteky ve své duši - uprostřed našich každodenních vítězství a proher - je vzácné. A ještě vzácnější je takové chvíle popsat a vzít si z nich to podstatné. Damaris Zehnerová má dobré postřehy o Bohu, mezilidských vztazích a zápasech v srdci člověka. Má ráda všechno, protože všechno patří k životu. Život na venkově s rodinou i kůzletem. Romantická svatba v blátě a nesnázích. Cestování po Africe a Kyrgyzstánu i praktikování ctností. Co si během dne vybereme: víru, nebo nevíru? A jaké s námi má Bůh úmysly? Zehnerová píše upřímně, objevně a s radostí o těch nejobyčejnějších věcech našeho života.
Objev podobné jako Šťavnatá chuť všednosti - Damaris Zehnerová
Hojnost: Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně (978-80-7529-036-6)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi, 288 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také osobitý přístup k vaření zeleninových jídel. V publikaci naleznete 120 jedinečných zeleninových receptů. Je možné, že obrátí naruby i váš pohled na gastronomii, v níž jste si doposud nedovedli představit talíř bez masa. Yotamova fantazie a inspirace má kořeny v rodném prostředí, Středomoří, a je obohacena prožitky z různých světových míst, kde žil nebo pracoval. U nás je autor známý mimo jiné z pořadů Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim a Jeruzalém na talíři vysílanými TV Paprika. Ponořte se do fascinujícího světa zeleniny, k opravdovým lahůdkám a hojnosti chutí vede cesta pouze přes skvělou kuchyni Yotama Ottolenghiho.
Objev podobné jako Hojnost: Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně (978-80-7529-036-6)
The NOPI Cookbook (0091957168)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi; Ramael Scully, 332 stran, anglicky, pevná bez přebalu lesklá Yotam Ottolenghi has changed the way people cook and eat. Following on from his seminal first cookbook, OTTOLENGHI: THE COOKBOOK, in this brand-new collection, Yotam and Head Chef Ramael Scully offer over 100 recipes for the most popular dishes from their outstanding central London restaurant, NOPI. This stunning book delivers original, inspirational, flavour-packed dishes. .
Objev podobné jako The NOPI Cookbook (0091957168)
Chuť lásky. Brevíř světové milostné poezie
Audiokniha MP3 Lidová indická,Kálidása,Šílábhatáriká,Amaruh,Bhartrharih, čte Consuela Morávková,Eduard Cupák,Irena Kačírková,Jaroslava Adamová,Jiří Adamíra,Jiřina Švorcová,Vladimír Ráž,Vladimír Šmeral Sbírka milostné poezie vybraných světových autorů.
Objev podobné jako Chuť lásky. Brevíř světové milostné poezie
Saturnin při chuti - Miroslav Macek - audiokniha
Audiokniha: Saturnin se stěhuje z Luhačovic do Prahy, aby mohl být nablízku své dívce Amelii. Záhy zakoupí starý zámeček v Libni a Amelia zase dva psy s vytříbeným vkusem pro výtvarné umění. Poté, co si teta Kateřina vyžádá Saturninových služeb, odjíždějí s ostatními do Karlových Varů. Saturnin se tam bude věnovat vodnímu sommelierství, poradí režiséru Machatému s novým filmem a seznámí Milouše s vhodnými postupy pro zvýšení zájmu slečny Malvíny. A již tradičně si se vším poradí svým navýsost netradičním způsobem…
Objev podobné jako Saturnin při chuti - Miroslav Macek - audiokniha
Chuť prázdna - Adamcová Barbora - e-kniha
eBook: Dospívající a nepříliš sebevědomá Anna chce mít pod kontrolou alespoň jednu věc – sebe samu. Jenže co když ta kontrola znamená snažit se za každou cenu získat co nejmenší číslo na váze, touhu stát se ideálem, který dennodenně vídá na sociálních sítích? Příběh anorexie, která se jí pomalu vkrádá do života, Anna pravidelně zapisuje do deníku a z bezstarostné dívky se postupně stává vyhladovělá troska posedlá svým tělem. Jenže jak moc může být člověk hubený, aby pořád ještě byl?
Objev podobné jako Chuť prázdna - Adamcová Barbora - e-kniha
Chuť žiť - Valentína Sedileková - e-kniha
eBook: “Ničila ma, a pritom sa tvárila, že ma ľúbi. A ja som pri hľadaní vlastnej sebahodnoty bola ochotná obetovať aj vlastný život.”Chuť žiť je unikátne napísaná autobiografická kniha o živote s anorexiou. Jej obsahom je 43 písaných obrazov, teda situácií, ktoré opisujú vnútorné prežívanie. Nečakajte denné záznamy, práve naopak – knižka Vás zavedie do čistých útrob autorkinej duše. Obklopí Vás príbehom dôvery i boja s chorobou a ukáže, čo sa skutočne odohráva v mysli chorých dievčat a chlapcov. Autentické čriepky života dopĺňajú obrazy (arteterapické diela) dievčat, ktoré sa na mentálnu anorexiu liečia, ako aj potrebné a zaujímavé fakty a štyri odborné komentáre. Všetky časti dotvárajú ucelený obraz o vážnej psychickej chorobe s najvyššou úmrtnosťou vôbec a otvárajú dvere porozumeniu aj tipom ako pomôcť sebe či svojim blízkym. Valentína Sedileková je zakladateľkou celoslovenského projektu Chuť žiť venujúceho sa poruchám príjmu potravy, ktorými si sama prechádza. Jeho úlohami je šíriť informovanosť, povedomie, prevenciu a pomoc, ako aj zlepšovať a poukazovať na stav detskej psychiatrie na Slovensku. Okrem toho sa venuje písaniu kníh – autobiografickému dielu Chuť žiť o živote s anorexiou, či fantasy trilógii s politickým motívom Pokrvní. Zaujíma ju politika, školstvo, história a domáce i svetové dianie, o čom publikuje články do Denníka N a týždenníka Trend. Má osemnásť rokov a paralelne študuje v Bratislave na medzinárodnej škole LEAF Academy a v Banskej Bystrici na Gymnáziu Tajovského. Rozhovor s autorkou v TV Markíza
Objev podobné jako Chuť žiť - Valentína Sedileková - e-kniha
S chutí po Česku - Michaela Bugrisová
Přestože je Michaela Bugrisová velká světoběžnice, na své rodné Česko nikdy nedá dopustit. Na svých cestách vlakem po třinácti českých krajích vám ukáže, že vyhlášené speciality a nevšední zážitky člověk nemusí nutně hledat pouze v zahraničí. I Česko může být dobrodružné, nesmírně obohacující, vřelé a zejména plné tradičních i nečekaných chutí – obzvláště tehdy, pokud se necháte řídit radami místních obyvatel.
Objev podobné jako S chutí po Česku - Michaela Bugrisová
S chutí - Žmolilová Veronika - e-kniha
eBook: Mladá kuchařka ve své knize ukazuje, že vaření a pečení není žádná nuda. Ve čtyřech kapitolách najdete spoustu zdravých receptů na bezmasé pokrmy, ze kterých si snadno připravíte snídani, oběd či večeři. Na své si přijdou milovníci slaného i sladkého. Jídla nejsou nijak složitá na přípravu, naopak, některé z nich vám zaberou jen chvilku a k jejich přípravě budete potřebovat jen běžně dostupné suroviny. Inspiraci v knize můžete hledat celý rok, obsahuje totiž řadu sezonních dobrot.
Objev podobné jako S chutí - Žmolilová Veronika - e-kniha
Zakázané ovocie najviac chutí - Kveta Slyšková
Kniha autentických príbehov najmä zo školského prostredia, ktoré podáva učiteľka s dlhoročnou praxou na základe vlastných skúseností, prichádza na pomoc učiteľom etickej či občianskej výchovy. Príbehy sú podané tak, ako ich sama autorka so svojimi žiakmi prežila a v rôznych situáciách pomáhala nachádzať správne postoje, riešiť problémy v škole aj mimo nej. Kniha ukazuje, ako môže učiteľ pozitívne ovplyvniť osobnostný rozvoj žiaka – vnímavým, empatickým prístupom, pochopením aj konkrétnou pomocou. Pomáha pochopiť postoje a názory mladých a naopak, pomáha žiakom vcítiť sa do pocitov a postojov učiteľa. Dôsledkom budovania vzťahu medzi učiteľom a žiakom na vzájomnom porozumení a dôvere je lepšie prijímanie školských poznatkov i to, že učiteľ sa stáva prirodzenou autoritou vo výchove k etickým hodnotám. Príbehy sú zoradené podľa tém učebných osnov 5. – 9. ročníka. Vhodnosť ich využitia na hodinách etiky autorka overila v praxi. Z jej skúseností vyplýva, že žiaci na príbehy aktívne reagujú predovšetkým preto, že sú im blízke – zaoberajú sa ich problémami, sú v nich vyjadrené ich túžby.Za každým príbehom sú zaradené otázky a citáty na zamyslenie pre žiakov, napríklad ako by sa zachovali v danej situácii, či je správne riešiť situáciu opísaným spôsobom, na koho by sa obrátili v prípade podobného problému; otázky sú podnetmi na dialóg o ich názoroch a postojoch.
Objev podobné jako Zakázané ovocie najviac chutí - Kveta Slyšková
BETEXA Začínáme malova - Maluj s chutí
Detailní popis produktu Nebojte se přetáhnout černé linky, malujte energicky a odvážně. Sešit obsahuje doporučení, jaké kreslící pomůcky je nejlepší pořídit. Najdete zde rady, jaký styl úchopu těchto pomůcek je pro určitý věk malých dětí nejvhodnější.
Objev podobné jako BETEXA Začínáme malova - Maluj s chutí
Saturnin při chuti - Miroslav Macek - audiokniha
Audiokniha: Saturnin se stěhuje z Luhačovic do Prahy, aby mohl být nablízku své dívce Amelii. Záhy zakoupí starý zámeček v Libni a Amelia zase dva psy s vytříbeným vkusem pro výtvarné umění. Poté, co si teta Kateřina vyžádá Saturninových služeb, odjíždějí s ostatními do Karlových Varů. Saturnin se tam bude věnovat vodnímu sommelierství, poradí režiséru Machatému s novým filmem a seznámí Milouše s vhodnými postupy pro zvýšení zájmu slečny Malvíny. A již tradičně si se vším poradí svým navýsost netradičním způsobem…
Objev podobné jako Saturnin při chuti - Miroslav Macek - audiokniha
Arábia chutí - Alan Hyža, Emíre Khidayer
Povedz mi, čo a ako ješ, a ja pochopím, kto si. Výber potravín, príprava jedla, ale aj pravidlá vrátane odporúčaní i obmedzení odrážajú mentalitu národa a jeho kultúru. Rovnako prostredie, prístup k jedlu a tiež to, s kým sa stoluje a ako. Autorka znova približuje Arabov a ich svet, pričom tentoraz si na mušku berie ich každodenný život, kde v popredí stojí kulinárstvo. Cez ľudí a príbehy, zvyky a recepty otvára dvere do kuchýň štyroch arabských regiónov - Úrodného polmesiaca, Arabského polostrova, krajín Nílu a faraónov a severnej Afriky. Emíre Khidayer slovom a Alan Hyža fotografiou vás prenesú do reality so všetkými jej farbami, chuťami, vôňami i pachmi. Len si siahnuť a ste tam.
Objev podobné jako Arábia chutí - Alan Hyža, Emíre Khidayer