Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Sladké - Yotam Ottolenghi, Helen Gohová
Když potřebujete zvednout náladu a vytvořit okamžik čisté radosti, není nad lehký piškotový moučník ochucený kořením a citrusem nebo nad křehkou sušenku právě vytaženou z trouby. Je docela těžké vybrat si mezi bábovičkami s lískovými oříšky a čokoládovou polevou nebo minidortíky s jahodami a vanilkou, mezi ovocným koláčem s grappou nebo efektním čokoládovo-banánovým cheesecakem, mezi košíčky Mont Blanc či lesními sněhovými pusinkami... Kuchařka vyjadřuje radost z takových okamžiků, kdy něco upečete, kdy se vám povede mistrovský kousek (podrobné postupy a rady v knize vám to skutečně hodně usnadní), kdy si s přáteli nebo s rodinou na moučníku pochutnáte, kdy prostě oslavujete sladké stránky života. Dejte na autora Yotama Ottolenghiho a dělejte to jako on: "Vaření ve stylu Ottolenghi je vždycky spojené s hojností, pospolitostí a oslavou. Tímto způsobem vždycky vaříme a tímto způsobem i pečeme. Tímto způsobem také vždycky jíme i žijeme."
Podívejte se také BRÜXXI Helen 110 cm, bílý/dub (SP1000563)
Yotam Ottolenghi: Kuchařka - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
"Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale součást každodenního života, a tak to musí i zůstat." Dostali jste chuť uvařit něco nového, dobrého, nevšedního? Stačí prolistovat druhé vydání první kuchařky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrat si. Kniha obsahuje zhruba 150 receptů na přípravu zajímavých pokrmů, rozdělených do čtyř kapitol: Zelenina, luštěniny a obilniny, Maso a ryby, Pečení a sladkosti, Spižírna. Najdete v ní vše od různých druhů mas přes okázalé saláty po chleby i dorty - pokrmy připravené s velkou představivostí, a přitom nepříliš složité, vycházející z mnoha kulinárních tradicí od Blízkého východu po severní Afriku, Itálii a Kalifornii. Z každého receptu na vás dýchnou charakteristické znaky Ottolenghiho vaření: velkorysá gesta, vynalézavé chuti, intenzivní barvy a široká paleta zvláštních surovin. Yotam Ottolenghi se po obrovském úspěchu svých restaurací a knihy Ottolenghi: The Cookbook (Kuchařka) řadí ke světovým špičkám ve svém oboru. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také originální a zcela osobitý přístup k vaření zeleninových pokrmů i k samotným surovinám. Yotamova fantazie a kulinářská inspirace má kořeny v jeho rodišti, Jeruzalémě, městě setkávání mnoha různých kultur, a je obohacena prožitky z různých světových míst, kde žil nebo pracoval. Jeho elegantní restaurace v Londýně hostí i členy královské rodiny, ale slavný šéfkuchař se stejnou měrou věnuje také široké veřejnosti. Dělí se o výborné receptury a rady a přináší je milionům nadšených čtenářů i televizním divákům. U nás je autor známý mimo jiné z pořadů Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim a Jeruzalém na talíři vysílaných TV Paprika. V nakladatelství Slovart vyšly také jeho knihy Hojnost a Jeruzalém.
Podívejte se také Ottolenghi Kuchařka (978-80-7529-478-4)
Ottolenghi COMFORT - Yotam Ottolenghi
Make a recipe a few times and it becomes habit. Make it enough and it becomes home. In his much-anticipated new book, Yotam Ottolenghi brings his inspiring, flavour-forward approach to comfort cooking, delivering new classics that taste of home. A bowl of pasta becomes Caramelised Onion Orecchiette with Hazelnuts & Crispy Sage, a warming soup is Cheesy Bread Soup with Savoy Cabbage & Cavolo Nero, and a plate of mash is transformed into Garlicky Aligot Potato with Leeks & Thyme. Weaving memories of childhood and travel with over 100 irresistible recipes, Ottolenghi COMFORT is a celebration of food and home – of the connections we make as we cook, and pass on from generation to generation. This is comfort food, Ottolenghi style.
Podívejte se také Ottolenghi Testovací kuchyně Extra dobré věci (978-80-276-0509-5)
Ottolenghi Flavour - Yotam Ottolenghi
Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi's food.In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors that create flavour and offer innovative vegetable dishes that deliver brand-new ingredient combinations to excite and inspire.Ottolenghi FLAVOUR combines simple recipes for weeknights, low effort-high impact dishes, and standout meals for the relaxed cook. Packed with signature colourful photography, FLAVOUR not only inspires us with what to cook, but how flavour is dialled up and why it works.The book is broken down into three parts, which reveal how to tap into the potential of ordinary vegetables to create extraordinary food:Process explains cooking methods that elevate veg to great heights;Pairing identifies four basic pairings that are fundamental to great flavour;Produce offers impactful vegetables that do the work for you.With surefire hits, such as Aubergine Dumplings alla Parmigiana, Hasselback Beetroot with Lime Leaf Butter, Miso Butter Onions, Spicy Mushroom Lasagne and Romano Pepper Schnitzel, plus mouthwatering photographs of nearly every one of the more than 100 recipes, Ottolenghi FLAVOUR is the impactful, next-level approach to vegetable cooking that Ottolenghi fans and vegetable lovers everywhere have been craving.
Objev podobné jako Ottolenghi Flavour - Yotam Ottolenghi
Simple - Yotam Ottolenghi
Snadné vaření na šest písmen Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo - je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše. Není marné ani to, když jsou v receptu suroviny, jež máte běžně ve spíži, prostě vaříte ze zásob. Vařit lze rovněž lehce, jídlo se dělá více méně samo v hrnci či troubě. Další recepty vám předvedou efektivní vaření, důležité je jen znát dobrý trik a vychytat správný postup. Podle okolností si tedy vyberete způsob, který vám vyhovuje, aby vaření bylo snadné, uvolňující, a tedy zábavné. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy. Ottolenghi o ní řekl: "Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně ,Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než jedním) způsobem." A vše si můžete vyzkoušet na zelenině, rýži, obilovinách, luštěninách, těstovinách, mase, rybách i sladké tečce. Dejte se s odvahou do toho! S - Superrychle I - Ingredience M - Možná příprava předem P - Použijte zásoby L - Lehce E - Efektivně
Objev podobné jako Simple - Yotam Ottolenghi
Hojnost - Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také osobitý přístup k vaření zeleninových jídel. V publikaci naleznete 120 jedinečných zeleninových receptů. Je možné, že obrátí naruby i váš pohled na gastronomii, v níž jste si doposud nedovedli představit talíř bez masa. Yotamova fantazie a inspirace má kořeny v rodném prostředí, Středomoří, a je obohacena prožitky z různých světových míst, kde žil nebo pracoval. U nás je autor známý mimo jiné z pořadů Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim a Jeruzalém na talíři vysílanými TV Paprika. Ponořte se do fascinujícího světa zeleniny, k opravdovým lahůdkám a hojnosti chutí vede cesta pouze přes skvělou kuchyni Yotama Ottolenghiho.
Objev podobné jako Hojnost - Yotam Ottolenghi
Simple - Yotam Ottolenghi
Everything you love about Ottolenghi, made simple. Yotam Ottolenghi's award-winning recipes are always a celebration: an unforgettable combination of abundance, taste and surprise. Ottolenghi SIMPLE is no different, with 130 brand-new dishes that contain all the inventive elements and flavour combinations that Ottolenghi is loved for, but with minimal hassle for maximum joy. Bursting with colourful photography, Ottolenghi SIMPLE showcases Yotam's standout dishes that will suit whatever type of cooking you find easy - whether that's getting wonderful food on the table in under 30 minutes, using just one pot to make a delicious meal, or a flavoursome dish that can be prepared ahead and then served when you're ready. These brilliant, flavour-forward dishes are all SIMPLE in at least one (but very often more than one) way: S - short on time: less than 30 minutes I - 10 ingredients or less M - make ahead P - pantry L - lazy E - easier than you think Ottolenghi SIMPLE is the stunning new cookbook we have all been wishing for: Yotam Ottolenghi's vibrant food made easy.
Objev podobné jako Simple - Yotam Ottolenghi
Komfort - Yotam Ottolenghi
Když recept připravíte několikrát, stane se z něj zvyk. Udělejte ho dostatečně často a budete mít pocit, že je to vaše domácí jídlo. Yotam Ottolenghi přináší ve své nové knize, na kterou se dlouho čekalo, inspirativní, chuťově výrazný přístup k pohodlnému vaření a nové variace klasických receptů na přípravu polévek, pomazánek, těstovin, brambor, rýže, zapečených pokrmů, masa, luštěnin i koláčů a dezertů. Kniha Komfort, v níž se prolínají Yotamovy vzpomínky na dětství a cestování s více než 100 neodolatelnými recepty, je prostě oslavou jídla a domova - vaření, které si předáváme z generace na generaci. Je to komfortní jídlo v Ottolenghiho stylu. Výživa, pohodlí, nostalgie, požitek: shodnout se na tom, co je „komfortní jídlo", je poměrně snadné. Obtížnější však je určit konkrétní pokrmy, které odpovídají uvedeným charakteristikám. Co jeden člověk považuje za komfort, může být pro jiného náročné, problematické. Komfortní jídlo musí být něco osobního, spojeného s domovem, rodinou, přáteli, vzpomínkami, dokonce i s náhodnými zvláštnostmi lidských chutí.
Objev podobné jako Komfort - Yotam Ottolenghi
Ottolenghi Test Kitchen: Extra Good Things - Yotam Ottolenghi
Ottolenghify every meal.Flexible, flavour-packed dishes that all lend a little something ''extra'' to your next meal.It''s harissa butter on a roasted mushroom, then tossed with steamed veg or stuffed into a baked potato. It''s tamarind dressing on turmeric fried eggs, then drizzled over a steak the next day. Rounded off with a chapter on the ''one basics'' of desserts for you to perfect and then adapt with your favourite flavour combinations, such as a basic mousse transformed into coffee mousse with tahini fudge.This is cooking it forward, Ottolenghi style, filling your cupboards with adaptable homemade ingredients to add some oomph to every mealtime.Praise for Ottolenghi Test Kitchen Shelf Love:''I absolutely love this book!'' - Nigella Lawson''You could cook out of this for years and never eat a dull meal.'' - Diana Henry, Telegraph''In this guide to making the most of what you have, it''s inspiration that shines, rather than fancy ingredients.'' - Observer Books of the Year
Objev podobné jako Ottolenghi Test Kitchen: Extra Good Things - Yotam Ottolenghi
Ottolenghi Testovací kuchyně: Moje milovaná spíž - Yotam Ottolenghi, Noor Muradová
Poznávacím znakem nové ediční řady Ottolenghi Testovací kuchyně (OTK) jsou nápaditá řešení. Tato pestrobarevná kuchařka od osvědčeného týmu vynikajících spolupracovníků Yotama Ottolenghiho tuto edici zahajuje: neodolatelné recepty pro domácí příležitosti, které pročistí vaši spíž, poličky, chladničku a mrazničku. Tým OTK věnoval čas a tvůrčí energii na odhalení potřeb kuchařů v různých kuchyních a pak se s vámi podělil o rady, které vám vaření zjednoduší a učiní zajímavějším. Kniha vám ukáže postupy vhodné při zpracovávání běžných surovin, poradí, jak je navzájem nahrazovat a nacházet řešení vyhovující stavu vašich zásob. Hrdinové knihy jsou třeba plechovka s fazolemi, na níž se usadil prach, či sáček mražené kukuřice ukrytý hluboko v mrazničce. Máme pro vás recepty, které vám budou chutnat, a navíc provětrají vaši domácnost. Lákají vás grilované cukety s teplým jogurtem a šafránovým máslem, kořeněné trhané vepřové s pastou vindaloo nebo dort s praženým kokosem?
Objev podobné jako Ottolenghi Testovací kuchyně: Moje milovaná spíž - Yotam Ottolenghi, Noor Muradová
Ottolenghi Testovací kuchyně: Extra dobré věci - Yotam Ottolenghi, Noor Muradová
Další kuchařka od Yotama Ottolenghiho a jeho supertýmu kuchařů odhaluje tajemství, jak lze dobré jídlo povýšit na vynikající. Najdete v ní syté i lehké pokrmy se zeleninou v hlavní roli, pokaždé s nějakým doplňkem, něčím „extra" - omáčkou, dresinkem, salsou, marinádou, křupavou posypkou… A vše můžete používat k mnoha dalším pokrmům. Na konci knihy nechybí ani základy pro dezerty. V knize Moje milovaná spíž jsme vás pobízeli, abyste podnikli nájezd na poličky ve spíži, zkoumali zásoby v chladničce a spotřebovali to, co máte doma. Doplňkem k ní je kniha Extra dobré věci, která s ní dokonale souzní: zaměřuje se na naplňování poliček a chladniček podle přání vašeho srdce. Doufáme, že při tom zároveň vzniknou samé extra dobré věci - pesto z jarních cibulek, petrželkový olej, marinovaný sýr feta, kokosové čatní, dresink s tahini a parmazánem, máslo kalbi, mrkvovo-zázvorový dresink, estragonová gremolata a mnoho dalšího.
Objev podobné jako Ottolenghi Testovací kuchyně: Extra dobré věci - Yotam Ottolenghi, Noor Muradová
Chuť - Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrageová
V knize vás čekají zcela nové, výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageové na večeře ve všední dny, ohromující, ale snadno připravitelné pokrmy pro hosty i bombastická jídla pro uvolněné vaření – kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť. Po zeleninových kuchařkách s názvem Hojnost a Ještě více hojnosti je třetím dílem vzdávajícím hold zelenině. Autor o knize řekl: „Zaměřuje se na pochopení, čím se zelenina odlišuje od jiných potravin, a v souvislosti s tím také na možnosti, jak její chuť a vůni zvýraznit a ozvláštnit. Ukazuje, jak vytvářet chuťové ‚bomby’, navržené speciálně pro zeleninu, a to pomocí procesu, párování a výběru potravin.“ Těšte se na celer pečený v celku na tři způsoby, mrkvovou kaši s kari kořením a hnědým máslem, chlazenou avokádovou polévku s olejem a křupavým česnekem, bezmasé ragú pečené na plechu, steaky ze žampionů portobello s fazolovou kaší nebo sorbet s vodním melounem a jahodami.
Objev podobné jako Chuť - Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrageová
Jeruzalém - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z nich obchodní partneři ve firmě Ottolenghi, která mimo jiné provozuje restaurace a lahůdkářství. Jejich zážitky z dětství jim po čase posloužily jako inspirace při psaní této knihy. Tradiční recepty upravili tak, aby vyhovovaly životnímu stylu a chutím současných kuchařů a strávníků. Kniha je napsána jako pocta městu, kde se setkává mnoho kultur a také mnoho kuchyní z různých částí světa. Obsahuje 120 receptů na přípravu zajímavých pokrmů ze zeleniny, luštěnin i masa, ale i dezertů, vybraných autory na základě jejich preferencí chutí a zvyků při vaření a také vzpomínek na to, jak se vařilo v jejich širších rodinách. Nesnažili se podrobně dokumentovat židovskou ani arabskou kuchyni v uvedeném městě, šlo jim spíše o zachycení vlastních zkušeností a jejich využití v současném stylu vaření.
Objev podobné jako Jeruzalém - Sami Tamimi, Yotam Ottolenghi
Ještě více hojnosti - Yotam Ottolenghi
Zelenina jako hlavní jídlo, barevné a lákavé obiloviny - odvážná, svěží a nepřetržitá revoluce ve stravování. Tak lze charakterizovat tuhle nádhernou kuchařku, poutavou svými recepty, komentáři autora o surovinách, vaření a jídlech, fotografiemi i grafikou... Listujte, čtěte, vybírejte, vařte a pochutnávejte si. Třeba na salátu ze syrové červené řepy s bylinkami, rýži se šafránem, datlemi a mandlemi na nudlích soba s marinovanými houbami, pikantní polévce s cizrnou a bulgurem, kaši z quinoy s grilovanými rajčaty a česnekem, těstovinách na íránský způsob, dušeném kadeřávku s křupavými šalotkami nebo fenyklu s kapary a olivami. Možná vás osloví i jídla s exotickým názvem, jako je karí laksa nebo cuketový baba ganuš. Dobrou chuť!
Objev podobné jako Ještě více hojnosti - Yotam Ottolenghi
Sweet - Goh Helen, Yotam Ottolenghi
An original collection of over 110 recipes for sweets, bakes and desserts from the renowned food writer and chef, Yotam Ottolenghi. ‘There’s nothing like a perfectly light sponge flavoured with spices and citrus or an icing-sugar-dusted cookie to raise the spirits and create a moment of pure joy.’ In his stunning new baking and desserts cookbook Yotam Ottolenghi and his long-time collaborator Helen Goh bring the Ottolenghi hallmarks of fresh, evocative ingredients, exotic spices and complex flavourings - including fig, rose petal, saffron, aniseed, orange blossom, pistachio and cardamom - to indulgent cakes, biscuits, tarts, puddings, cheesecakes and ice cream. Sweet includes over 110 innovative recipes, from Blackberry and Star Anise Friands, Tahini and Halva Brownies, Persian Love Cakes, Middle Eastern Millionaire’s Shortbread, and Saffron, Orange and Honey Madeleines to Flourless Chocolate Layer Cake with Coffee, Walnut and Rosewater and Cinnamon Pavlova with Praline Cream and Fresh Figs. There is something here to delight everyone – from simple mini-cakes and cookies that parents can make with their children to showstopping layer cakes and roulades that will reignite the imaginations of accomplished bakers.
Objev podobné jako Sweet - Goh Helen, Yotam Ottolenghi
Sladké (978-80-7529-778-5)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi; Helen Gohová, 320 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Když potřebujete zvednout náladu a vytvořit okamžik čisté radosti, není nad lehký piškotový moučník ochucený kořením a citrusem nebo nad křehkou sušenku právě vytaženou z trouby. Je docela těžké vybrat si mezi bábovičkami s lískovými oříšky a čokoládovou polevou nebo minidortíky s jahodami a vanilkou, mezi ovocným koláčem s grappou nebo efektním čokoládovo-banánovým cheesecakem, mezi košíčky Mont Blanc či lesními sněhovými pusinkami... Kuchařka vyjadřuje radost z takových okamžiků, kdy něco upečete, kdy se vám povede mistrovský kousek (podrobné postupy a rady v knize vám to skutečně hodně usnadní), kdy si s přáteli nebo s rodinou na moučníku pochutnáte, kdy prostě oslavujete sladké stránky života. Dejte na autora Yotama Ottolenghiho a dělejte to jako on: „Vaření ve stylu Ottolenghi je vždycky spojené s hojností, pospolitostí a oslavou. Tímto způsobem vždycky vaříme a tímto...
Objev podobné jako Sladké (978-80-7529-778-5)
Odcizení - Ann-Helén Laestadius
Nový sámský hlas severské literatury Je zima na sever od polárního kruhu a pár hodin bledého světla je vše, co slunce nabízí, než se krajina opět zahalí do tmy. Tohle je Sápmi, země Sámů, původních obyvatel Skandinávie. Devítiletá Elsa je dcerou sámských pastevců. Když se jednoho večera vypraví sama na lyžích k ohradě, aby nakrmila sobí stádo, stane se svědkem toho, jak muž ze sousední vesnice bezcitně popraví její milované tele Nástegallu. Muž jí pohrozí, aby mlčela. Deset let v sobě Elsa nosí tajemství jako temnou tíhu na srdci a mezitím se nenávist a hrozby vůči Sámům stupňují a policie přechází brutální zabíjení zvířat bez povšimnutí. Elsa proto kontaktuje novináře, a tím proti sobě poštve pytláky. Strach, hněv a vina, které v sobě Elsa od dětství potlačovala, se spustí jako lavina ve chvíli, kdy stane tváří v tvář Robertu Isakssonovi, muži, který jí kdysi zabil soba. Jak se Elsa zachová? Nechá se ovládnout emocemi a zmáčkne spoušť? Příběh vyprávěný ve třech oddílech je svědectvím boje mladé ženy za práva jejího lidu a sámské kulturní dědictví ve světě, kde roste xenofobie, lhostejnost úřadů i počet sebevražd. Je to ale zároveň melancholická milostná píseň o krásách severské přírody, která trpí zásahy člověka i změnami klimatu. A v neposlední řadě jde o napínavý, psychologicky vygradovaný příběh s velkým finále. Spisovatelka a novinářka Ann-Helén Laestadius pochází ze švédské Kiruny a má sámské a tornedalské kořeny. Dosud vydala několik knih pro děti a mládež a za jednu z nich obdržela prestižní literární ocenění Augustovu cenu. Ve svých knihách se často obrací ke svému rodnému regionu a všímá si témat identity, jazyka, příslušnosti k různým kulturám a důležitosti rodiny. V románu Odcizení se inspirovala skutečnými událostmi.
Objev podobné jako Odcizení - Ann-Helén Laestadius
Stolen - Ann-Helén Laestadius
**SOON TO BE A MAJOR NETFLIX FILM****THE INTERNATIONAL NUMBER ONE-BESTSELLER**‘A coming-of-age-story to be loved everywhere in the world’ FREDRIK BACKMAN, author of A MAN CALLED OVE___________________________________________The international sensation: the story of a young Sámi girl''s coming-of-age, and a powerful fable about family, identity and justiceNine-year-old Elsa lives just north of the Arctic Circle. She and her family are Sámi – Scandinavia’s indigenous people – and make their living herding reindeer. One morning when Elsa goes skiing alone, she witnesses a man brutally killing her reindeer calf, Nástegallu. Elsa recognises the man but refuses to tell anyone – least of all the Swedish police force – about what she saw. Instead, she carries her secret as a dark weight on her heart.Elsa comes of age fighting two wars: one within her community, where male elders expect young women to know their place; and against the ever-escalating wave of prejudice and violence against the Sámi. When Elsa finds herself the target of the man who killed her reindeer calf all those years ago, something inside of her finally breaks. The guilt, fear, and anger she’s been carrying since childhood come crashing over her like an avalanche, and will lead Elsa to a final catastrophic confrontation.
Objev podobné jako Stolen - Ann-Helén Laestadius
Odcizení - Ann-Helén Laestadius - e-kniha
eBook: Nový sámský hlas severské literatury Je zima na sever od polárního kruhu a pár hodin bledého světla je vše, co slunce nabízí, než se krajina opět zahalí do tmy. Tohle je Sápmi, země Sámů, původních obyvatel Skandinávie. Devítiletá Elsa je dcerou sámských pastevců. Když se jednoho večera vypraví sama na lyžích k ohradě, aby nakrmila sobí stádo, stane se svědkem toho, jak muž ze sousední vesnice bezcitně popraví její milované tele Nástegallu. Muž jí pohrozí, aby mlčela. Deset let v sobě Elsa nosí tajemství jako temnou tíhu na srdci a mezitím se nenávist a hrozby vůči Sámům stupňují a policie přechází brutální zabíjení zvířat bez povšimnutí. Elsa proto kontaktuje novináře, a tím proti sobě poštve pytláky. Strach, hněv a vina, které v sobě Elsa od dětství potlačovala, se spustí jako lavina ve chvíli, kdy stane tváří v tvář Robertu Isakssonovi, muži, který jí kdysi zabil soba. Jak se Elsa zachová? Nechá se ovládnout emocemi a zmáčkne spoušť? Příběh vyprávěný ve třech oddílech je svědectvím boje mladé ženy za práva jejího lidu a sámské kulturní dědictví ve světě, kde roste xenofobie, lhostejnost úřadů i počet sebevražd. Je to ale zároveň melancholická milostná píseň o krásách severské přírody, která trpí zásahy člověka i změnami klimatu. A v neposlední řadě jde o napínavý, psychologicky vygradovaný příběh s velkým finále. Spisovatelka a novinářka Ann-Helén Laestadius pochází ze švédské Kiruny a má sámské a tornedalské kořeny. Dosud vydala několik knih pro děti a mládež a za jednu z nich obdržela prestižní literární ocenění Augustovu cenu. Ve svých knihách se často obrací ke svému rodnému regionu a všímá si témat identity, jazyka, příslušnosti k různým kulturám a důležitosti rodiny. V románu Odcizení se inspirovala skutečnými událostmi.
Objev podobné jako Odcizení - Ann-Helén Laestadius - e-kniha
Ottolenghi Kuchařka (978-80-7529-478-4)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi, 304 stran, česky, pevná s přebalem lesklá „Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale součást každodenního života, a tak to musí i zůstat.“ Dostali jste chuť uvařit něco nového, dobrého, nevšedního? Stačí prolistovat druhé vydání první kuchařky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrat si. Kniha obsahuje zhruba 150 receptů na přípravu zajímavých pokrmů, rozdělených do čtyř kapitol: Zelenina, luštěniny a obilniny, Maso a ryby, Pečení a sladkosti, Spižírna. Najdete v ní vše od různých druhů mas přes okázalé saláty po chleby i dorty – pokrmy připravené s velkou představivostí, a přitom nepříliš složité, vycházející z mnoha kulinárních tradicí od Blízkého východu po severní Afriku, Itálii a Kalifornii. Z každého receptu na...
Objev podobné jako Ottolenghi Kuchařka (978-80-7529-478-4)
Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Chlapecké funkční, sportovní triko Lewro YOTAM s krátkým rukávem vybavené technologiemi WICKING a QUICK DRY. Outdoorové triko na všestranné sportovní využití.
Objev podobné jako Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Chlapecké funkční, sportovní triko Lewro YOTAM s krátkým rukávem vybavené technologiemi WICKING a QUICK DRY. Outdoorové triko na všestranné sportovní využití.
Objev podobné jako Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Chlapecké funkční, sportovní triko Lewro YOTAM s krátkým rukávem vybavené technologiemi WICKING a QUICK DRY. Outdoorové triko na všestranné sportovní využití.
Objev podobné jako Lewro YOTAM Chlapecké sportovní triko, oranžová, velikost
Ottolenghi Testovací kuchyně Extra dobré věci (978-80-276-0509-5)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi; Noor Muradová, 256 stran, česky, polotuhá flexo Další kuchařka od Yotama Ottolenghiho a jeho supertýmu kuchařů odhaluje tajemství, jak lze dobré jídlo povýšit na vynikající. Najdete v ní syté i lehké pokrmy se zeleninou v hlavní roli, pokaždé s nějakým doplňkem, něčím „extra" - omáčkou, dresinkem, salsou, marinádou, křupavou posypkou… A vše můžete používat k mnoha dalším pokrmům. Na konci knihy nechybí ani základy pro dezerty. V knize Moje milovaná spíž jsme vás pobízeli, abyste podnikli nájezd na poličky ve spíži, zkoumali zásoby v chladničce a spotřebovali to, co máte doma. Doplňkem k ní je kniha Extra dobré věci, která s ní dokonale souzní: zaměřuje se na naplňování poliček a chladniček podle přání vašeho srdce. Doufáme, že při tom zároveň vzniknou samé extra dobré věci - pesto z jarních cibulek, petrželkový olej, marinovaný sýr feta, kokosové čatní, dresink s tahini a parmazánem, máslo kalbi, mrkvovo-zázvorový dresink,...
Objev podobné jako Ottolenghi Testovací kuchyně Extra dobré věci (978-80-276-0509-5)
Ottolenghi Testovací kuchyně Moje milovaná spíž (978-80-276-0454-8)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi, 256 stran, česky, polotuhá flexo Poznávacím znakem nové ediční řady Ottolenghi Testovací kuchyně (OTK) jsou nápaditá řešení. Tato pestrobarevná kuchařka od osvědčeného týmu vynikajících spolupracovníků Yotama Ottolenghiho tuto edici zahajuje: neodolatelné recepty pro domácí příležitosti, které pročistí vaši spíž, poličky, chladničku a mrazničku. Tým OTK věnoval čas a tvůrčí energii na odhalení potřeb kuchařů v různých kuchyních a pak se s vámi podělil o rady, které vám vaření zjednoduší a učiní zajímavějším. Kniha vám ukáže postupy vhodné při zpracovávání běžných surovin, poradí, jak je navzájem nahrazovat a nacházet řešení vyhovující stavu vašich zásob. Hrdinové knihy jsou třeba plechovka s fazolemi, na níž se usadil prach, či sáček mražené kukuřice ukrytý hluboko v mrazničce. Máme pro vás recepty, které vám budou chutnat, a navíc provětrají vaši domácnost. Lákají vás grilované cukety s teplým jogurtem a šafránovým máslem,...
Objev podobné jako Ottolenghi Testovací kuchyně Moje milovaná spíž (978-80-276-0454-8)
The NOPI Cookbook (0091957168)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi; Ramael Scully, 332 stran, anglicky, pevná bez přebalu lesklá Yotam Ottolenghi has changed the way people cook and eat. Following on from his seminal first cookbook, OTTOLENGHI: THE COOKBOOK, in this brand-new collection, Yotam and Head Chef Ramael Scully offer over 100 recipes for the most popular dishes from their outstanding central London restaurant, NOPI. This stunning book delivers original, inspirational, flavour-packed dishes. .
Objev podobné jako The NOPI Cookbook (0091957168)
Jeruzalém (978-80-276-0293-3)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi; Sami Tamimi, 320 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z nich obchodní partneři ve ?rmě Ottolenghi, která mimo jiné provozuje restaurace a lahůdkářství. Jejich zážitky z dětství jim po čase posloužily jako inspirace při psaní této knihy. Tradiční recepty upravili tak, aby vyhovovaly životnímu stylu a chutím současných kuchařů a strávníků. Kniha je napsána jako pocta městu, kde se setkává mnoho kultur a také mnoho kuchyní z různých částí světa. Obsahuje 120 receptů na přípravu zajímavých pokrmů ze zeleniny, luštěnin i masa, ale i dezertů, vybraných autory na základě jejich preferencí chutí a zvyků při vaření a také vzpomínek na to, jak se vařilo v jejich širších...
Objev podobné jako Jeruzalém (978-80-276-0293-3)
Hojnost: Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně (978-80-7529-036-6)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi, 288 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také osobitý přístup k vaření zeleninových jídel. V publikaci naleznete 120 jedinečných zeleninových receptů. Je možné, že obrátí naruby i váš pohled na gastronomii, v níž jste si doposud nedovedli představit talíř bez masa. Yotamova fantazie a inspirace má kořeny v rodném prostředí, Středomoří, a je obohacena prožitky z různých světových míst, kde žil nebo pracoval. U nás je autor známý mimo jiné z pořadů Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim a Jeruzalém na talíři vysílanými TV Paprika. Ponořte se do fascinujícího světa zeleniny, k opravdovým lahůdkám a hojnosti chutí vede cesta pouze přes skvělou kuchyni Yotama Ottolenghiho.
Objev podobné jako Hojnost: Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně (978-80-7529-036-6)
Simple: Snadné vaření na šest písmen (978-80-276-0383-1)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi, 322 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Snadné vaření na šest písmen Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše. Není marné ani to, když jsou v receptu suroviny, jež máte běžně ve spíži, prostě vaříte ze zásob. Vařit lze rovněž lehce, jídlo se dělá více méně samo v hrnci či troubě. Další recepty vám předvedou efektivní vaření, důležité je jen znát dobrý trik a vychytat správný postup. Podle okolností si tedy vyberete způsob, který vám vyhovuje, aby vaření bylo snadné, uvolňující, a tedy zábavné. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy. Ottolenghi o ní řekl: „Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně ,Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než...
Objev podobné jako Simple: Snadné vaření na šest písmen (978-80-276-0383-1)
SIFT - Nicola Lamb
''Every page is a masterclass in better baking'' – Nigel Slater''When your bake rebels, trust in SIFT. Nicola Lamb solves the many mysteries of baking: why ganache misbehaves, why dough acts up, and what ‘until golden brown’ truly means. Informative, enriching, and so delicious'' – Yotam Ottolenghi''Nicola understands and explains baking like nobody else'' – Jamie Oliver''Simply extraordinary recipes'' – Helen Goh''Everything you ever wanted to know about baking but were too afraid to ask'' – Felicity CloakeNicola Lamb is the go-to person for all your baking questions and cravings. In her essential new baking bible, SIFT, she takes the fear out of failure and offers up an inspiring collection of over 100 delicious bakes.In the first half of the book, Nicola breaks down the key elements and techniques with boundless enthusiasm and beautiful illustrations. Explore every how and why of baking and move forward with complete confidence – you''ll never again wonder why your custard has curdled, why your sponge didn''t rise or why your panna cotta didn''t set.Nicola''s recipes are divided into the time it takes to make a bake, ranging from gooey cookies and airy cakes that you can whip up in an afternoon to fabulous showstoppers you can devote a weekend to. These include:Bake in an afternoon: Roasted Strawberry Victoria Sponge, Miso Walnut Double-Thick Chocolate-Chip Cookies and Bread-and-Butter Pudding with Caramel MandarinsBake in a day: Salted Vanilla and Pistachio Layer Cake, Fancy Rhubarb Tart and Olive Oil Brie-oche with Roasted GrapesBake in a weekend: Mocha Passionfruit Opera Cake, Pain au Chocolat and TiramichouxSunday Times Bestseller May 2024
Objev podobné jako SIFT - Nicola Lamb
MEZCLA - Ixta Belfrage
''One-in-a-million creativity, Ixta''s food is simply outstanding!'' Yotam Ottolenghi''This is such a beautiful and joyful book.'' Nigella Lawson''Ixta is what we all long for in a cook. Innovative, passionate, exciting and accessible.'' Andi Oliver''Ixta has a unique culinary voice, producing food that''s bold and intense and audacious. Buckle up. It''s quite a ride.'' Diana Henry''Ixta is an alchemist with flavour. Thrilling recipes full of life and imagination. I can''t wait to cook everything.'' Jessie WareEveryday eating with built in wow factor - from the Ottolenghi protégé shaking up the food world. MEZCLA means mix, blend or fusion in Spanish and in her first solo cookbook, Ixta Belfrage - loved for her inventive ingredient combinations - shares her favourite mezcla of flavours. Helpfully divided into quick recipes (for when you need something great on the table, fast) and longer recipes (for when you have time to slow down and savour the process), here are 100 bold, impactful recipes inspired by Italy, Brazil, Mexico and beyond. Creative, colourful and always delicious, this is food for every day and every occasion. Includes quick, flavourful recipes, such as Giant Cheese on Toast with Honey and Urfa Butter and Chicken with Pineapple and ''Nduja, as well as dishes to spend more time over: Chiles Rellenos with Salsa Roja Risotto and Prawn Lasagne with Habanero Oil.
Objev podobné jako MEZCLA - Ixta Belfrage
Ještě více hojnosti: Nové kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně (978-80-7529-603-0)
Kniha - autor Yotam Ottolenghi, 352 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Zelenina jako hlavní jídlo, barevné a lákavé obiloviny – odvážná, svěží a nepřetržitá revoluce ve stravování. Tak lze charakterizovat tuhle nádhernou kuchařku, poutavou svými recepty, komentáři autora o surovinách, vaření a jídlech, fotografiemi i grafikou... Listujte, čtěte, vybírejte, vařte a pochutnávejte si. Třeba na salátu ze syrové červené řepy s bylinkami, rýži se šafránem, datlemi a mandlemi na nudlích soba s marinovanými houbami, pikantní polévce s cizrnou a bulgurem, kaši z quinoy s grilovanými rajčaty a česnekem, těstovinách na íránský způsob, dušeném kadeřávku s křupavými šalotkami nebo fenyklu s kapary a olivami. Možná vás osloví i jídla s exotickým názvem, jako je karí laksa nebo cuketový baba ganuš. Dobrou chuť!
Objev podobné jako Ještě více hojnosti: Nové kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně (978-80-7529-603-0)
Tony Tan's Asian Cooking Class - Tony Tan
''You''ll always leave Tony''s classroom full - both of dim sum and a new perspective on Asian cooking. In this book, he''s sharing his lifetime of expertise and experience with the world. Let Tony be your teacher.'' Yotam Ottolenghi ''Tony Tan is an Australian National Treasure.'' Helen Goh ''An irresistible journey ... where global spices and stories collide in some of the world''s most scintillating flavours.'' Fuchsia Dunlop ''Tony Tan isn''t an authority on Asian food in Australia - he''s the authority on Asian food in Australia.'' Pat NourseTony Tan has been cooking, eating, teaching and writing about the foods of Asia for more than four decades. In Tony Tan''s Asian Cooking Class, he shares for the first time more than 150 of his most cooked, beloved and personal recipes from his vast collection. A book for beginners and connoisseurs alike, Tan teaches his contemporary, sometimes adventurous approach to the most important inspirational and evergreen dishes from Malaysia, China, Vietnam, Japan, Singapore, Indonesia, Thailand and beyond. From wok sensations to more elaborate dishes, street foods and original creations, Tan''s warmth, erudition and rigour set his food apart. He moves seamlessly between traditionally distinct cuisines, contextualising them for the home cook. This stunning hardback, which features patterned sprayed edges and elegant, stylish photography, is enhanced with insight on subjects from the wonder of the wok, to the art of cooking with duck and the essential pantry, this book is a joyful celebration of modern Asian cooking. ''Just when you think you know something about the food of the world, along comes Tony Tan to school you on the subtleties of adding pandan to rice, the ingenuity of Peranakan Nyonya cooks, mastering the complexity of a superior stock, and the joy of properly pinching a potsticker dumpling. This book welcomes you into Tony''s spiritual home, where you can rest and be thankful for what he is about to serve, because each dish represents a lifetime of knowledge. The recipe for his mother''s see yauh sai chan roast chicken is worth the price of admission alone.''Shane Mitchell, Saveur editor at large
Objev podobné jako Tony Tan's Asian Cooking Class - Tony Tan
Where Chefs Eat: A Guide to Chefs' Favorite Restaurants (Third Edition)
The all-new, completely revised third edition of the global restaurant guidebook that has sold more than 200,000 copies Forget the restaurant guides with entries chosen by a panel of 'experts'. This 1,184-page guide is by the real specialists, featuring over 7,000 recommendations for more than 4,500 restaurants in more than 70 countries from more than 650 of the world's best chefs, including: Jason Atherton, Shannon Bennett, Helena Rizzo, Stephen Harris, Yotam Ottolenghi, Yoshihiro Narisawa, and hundreds more. And, with a new international slate of editors, this third version is more comprehensive than ever. Joe Warwick is a London-based food writer and critic who started the World's 50 Best Restaurant Awards. Joshua David Stein contributes to New York Magazine, New York Times and The Sunday Times and is a restaurant critic at the New York Observer. Evelyn Chen is a Singapore-born writer and regional academy chair for World's 50 Best Restaurants. Natascha Mirosch covers Brisbane's food news for goodfood.com.au and brisbanetimes.com.au.
Objev podobné jako Where Chefs Eat: A Guide to Chefs' Favorite Restaurants (Third Edition)
Spoon-Fed
THE #1 SUNDAY TIMES BESTSELLER FROM THE LEADING GUT-HEALTH EXPERT, FOUNDER OF ZOE AND AUTHOR OF FOOD FOR LIFE* As seen on ITV''s LORRAINE and heard on THE DIARY OF A CEO *This ground-breaking exploration debunks food myths, from what we should be eating for breakfast to whether we should really avoid ultra-processed foods.Is breakfast really the most important meal of the day?Is there any point in counting calories?Is there any evidence that coffee is bad for us?Through his pioneering research, Professor Tim Spector busts these and many other myths about food.Spoon-Fed explores the scandalous lack of good science behind many diet plans, official recommendations, miracle cures and ultra-processed foods, and encourages us to rethink our whole relationship with food - not just for our health as individuals, but for the future of the planet.''Hugely enjoyable'' Michael Mosley''Illuminating and so incredibly timely'' Yotam Ottolenghi''This book should be available on prescription'' Felicity Cloake''Will actually help you decide what to add to your next grocery shop'' Bee Wilson, GuardianGo with your gut. Join the food revolution.**Tim Spector''s number 1 bestselling Food for Life: Your Guide to the New Science of Eating Well is now available in paperback****PRE-ORDER THE FOOD FOR LIFE COOKBOOK, COMING OCTOBER 2024, NOW**
Objev podobné jako Spoon-Fed
Enjoy: Recipes for Memorable Gatherings - Perla Servan-Schreiber
Cooking for others is a source of pleasure and joy, especially when bringing a group together for the simple delight of a shared meal. As soon as you set the table, it’s a party! When the food is delicious and the servings are generous, the company will be joyful?body and spirit in harmony, memories in the making. The inspirational Perla Servan-Schreiber drew from her Mediterranean roots, culinary influences gathered while traveling, and tips gleaned from great chefs like Yotam Ottolenghi and Alain Ducasse to create ninety simple, flexitarian recipes for gatherings big or small. Her seasonal recipes cover every occasion, from causal summer picnics to formal holiday parties, and from tea-time treats to sprawling buffets. Cooking is a powerful vehicle for celebration and delight, and sometimes the fun starts with guests in the kitchen helping to prepare the meal while nibbling on a light aperitif. For a festive lunch, Perla serves summer salads together, such as Red Onion and Sumac; Mushroom and Herb; and Quinoa, Tomato, and Parsley. In the winter, her comforting Minestrone, Phô, Chestnut Mushroom Soup, or Spinach-Ginger Lentils are followed by a hearty main dish like no-fail Mushroom Risotto, Osso Buco, Egyptian Koshari, or Chinese Duck. No meal is complete without a grand finale, and her desserts are unforgettable?from Raspberry Clafoutis to Honey-Roasted Abricots to Tiramisu. The best memories come from time spent together over a meal, and these inspired recipes are designed to keep hosts at the table, able to savor and enjoy every moment.
Objev podobné jako Enjoy: Recipes for Memorable Gatherings - Perla Servan-Schreiber
Salad for Days - Alice Zaslavsky
''Stunning, fresh, luscious!'' Yotam Ottolenghi''An exciting and enticing triumph. I predict every reader will head to the kitchen to start roasting, grilling, tossing and slicing vegetables, herbs and fruits. This book is a winner!'' Stephanie AlexanderYou may have heard it said: ''You don''t win friends with salad.'' Well, I''m here to tell you that you do! When you cart a kaleidoscopic container-load to a friend''s barbecue; when you plonk a bowl of zippy greens down alongside grand mains to cut through and cleanse the palate; when you toss pantry ingredients together for lazy bowl-food on the couch. Times have changed and salads have had a glow-up. This book is your guide to making every day a salad day, and every meal a moment to get your veg on. For warmer days, there are salads designed to refresh and replenish, using juicy, sun-drenched ingredients and the brightest of colours. For cooler days, there are salads that will sustain, nourish and ground, giving hearty food a counterpoint so that you finish the meal feeling better than you started. Salad for Days is both a seasonal reference guide and a daily roster to boost your repertoire, packed with inspiration (come through, Cauliflower tabouli with lemony tahini and pomegranate) as well as food that comforts (hellooo, Honeyed butternut risoni salad with marinated feta). It also includes an indispensable ''what to make when'' list for using up particular veg, as well as a huge dressings inspo index to return to time and again. With this book, you''ll have salad for days ... and days ... and days ...
Objev podobné jako Salad for Days - Alice Zaslavsky
Inside Chefs’ Fridges, Europe. Top chefs open their home refrigerators - Carrie Solomon, Adrian Moore
Ours is the era of the celebrity chef. Like never before, we’re fascinated by fine food and the personalities who create it. Newspapers follow the antics of our favorite cooks both in and out of the kitchen, bake-offs of all kinds become hit TV shows, and chef-owned restaurants have lines trailing around the block. Amid this media frenzy, the world of fine dining can feel removed from our lives.Inside Chefs’ Fridges brings the heavenly cuisine back down to earth. Touring the European continent, it profiles 40 of Europe’s top chefs alongside their personal home fridges. The result is a revelation, through images and words, of the inner sanctum of culinary creativity, with each chef revealing their dependable fridge contents, their favorite local ingredients, as well as two of their most treasured home recipes. Stars of this European edition include Joan Roca, Massimo Bottura, Fergus Henderson, Yotam Ottolenghi, Marco Pierre White, Hél?ne Darroze, Inaki Aizpitarte, Mauro Colagreco, Thierry Marx, and Christian F. Puglisi. Eschewing the media dazzle, this book is instead an inspiring and accessible collection of exclusive insider secrets in which culinary genius meets domestic reality.This book includes: Entries by 40 top chefs from all over Europe, with nearly 60 Michelin stars shared between them. Chef #1 and #2 from the World’s Best Restaurant list 2015 and best female chef of the year, Hél?ne Darroze. Two recipes from each chef, with an emphasis on local ingredients and specialties. Useful index for quick recipe access. Addresses of each chef’s restaurants. Illustrations of all 40 fridges plus additional details by Aurore d’Estaing. Foreword by Modernist Cuisine’s Nathan Myhrvold.
Objev podobné jako Inside Chefs’ Fridges, Europe. Top chefs open their home refrigerators - Carrie Solomon, Adrian Moore
The Flavour Thesaurus - Niki Segnit
Watch out for Niki’s long-anticipated follow-up, More Flavours focusing on plant-led pairings – coming in May 2023. ''Delightful and informative ... I love Niki’s style of writing – packed with knowledge and information, but conveyed with such a lightness of touch'' YOTAM OTTOLENGHI''The books I value most are those I return to again and again. Such has been the case with The Flavour Thesaurus'' NIGEL SLATER''An eclectic combination of dictionary, recipe book, travelogue and memoir ... A deceptively simple little masterpiece'' SUNDAY TIMESEver wondered why one flavour works with another? Or lacked inspiration for what to do with a bundle of beetroot? The Flavour Thesaurus was the first book to examine what goes with what, pair by pair and is divided into flavour themes including Meaty, Cheesy, Woodland and Floral Fruity. Within these sections it follows the form of Roget''s Thesaurus, listing 99 popular ingredients alphabetically, and for each one suggests unique flavour pairings that range from the classic to the bizarre. You will find traditional pairings: pork & apple, lamb & apricot, cucumber & dill; contemporary favourites like chocolate & chilli and goat''s cheese & beetroot, and interesting but unlikely-sounding pairings like black pudding & chocolate, lemon & beef, blueberry & mushroom, and watermelon & oyster. There are nearly a thousand entries in all, with 200 recipes and suggestions embedded throughout the text.Now featuring a new foreword by Bee Wilson and a fold-out poster of the flavour wheel, The Flavour Thesaurus is a highly useful, and covetable, reference book for cooking - it will keep you up at night reading. Observer Book of the YearBest Food Book – André Simon Food & Drinks Awards Best First Book – Guild of Food Writers Awards
Objev podobné jako The Flavour Thesaurus - Niki Segnit
Feed Your Family - Joanna Weinberg, Nicole Pisani
Cooking for kids can be tricky but this book, packed with recipes that have been tried and tested by thousands of kids, is here to help.Feeding kids is a maze – one day they’ll eat a whole cucumber from one end to the other; for the next three weeks, they will swear it’s a slimy snozzcumber. Whether time or cash strapped, it’s all too tempting to turn to fish fingers, bangers and mash and other kids’ classics, whilst wishing it was easier to do it better on all fronts: more exciting, more inspiring, more wholesome. If only there was someone out there who knew how to feed kids really well on a budget, who could inspire them to try different food, and make it easy on the cook and easy on the pocket! Well, there is. And Chefs in Schools would like to help.Chefs in Schools is a charity that operates in over 80 schools and feeds up to 30,000 pupils a day. They have a plethora of renowned chefs that support and endorse them as their patrons or trustees, including Thomasina Miers, Yotam Ottolenghi, Henry Dimbleby, Prue Leith and Amelia Freer. This cookbook stands apart from other ‘cooking for kids’ cookbooks as the recipes are tried and tested on thousands of children. They’re nutritious and proven to work. This cookbook tells the stories and shares the recipes of the people who are helping to transform school food. Their mission is to teach children to love and understand real food cooked from fresh ingredients, and to inspire them not just to eat it, but to choose it, and to learn to cook it for themselves too.Chapters include: Breakfast, A New Way In, Midweek Suppers, Street Food & Snacks, Feasting, Sides & Sharing, Bread, Desserts."Bye bye boring school dinners – this is the future of food for our kids” – Tom Kerridge"A brilliantly inspiring book packed with seriously good family focussed recipes. A total must have." - Thomasina Miers
Objev podobné jako Feed Your Family - Joanna Weinberg, Nicole Pisani
Atlas štěstí - Helen Russellová - e-kniha
eBook: Bojíte se blížícího se pracovního pohovoru? Vezměte si příklad z Islanďanů a jejich konceptu þetta reddast, neochvějného přesvědčení, že všechno nakonec dopadne dobře. Bloudíte životem a nevíte kudy kam? Vyzkoušejte čínský stav radosti sing-fu, který dá vašemu životu smysl. Máte práce nad hlavu? Italové vám přiblíží ryzí umění dolce far niente neboli sladké nicnedělání. Jste zahlceni prací a odstřiženi od přírody? Švédové na to mají lék – stačí najít smultronställe, tedy „záhon lesních jahod“, dokonalý únik od okolního světa. Atlas štěstí vás zavede do mnoha zemí, od Anglie přes Bhútán, Irsko, Finsko, Turecko, Sýrii až po Japonsko a odhalí vám taje štěstí z celého světa, které vám změní život. Jak být šťastný – rady z celého světa Cesta kolem světa a 33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstí *** Helen Russellová je novinářka a autorka několika světových bestsellerů. Dříve pracovala jako redaktorka MarieClaire.co.uk, dnes žije v Dánsku, pracuje jako skandinávská zpravodajka pro deník The Guardian a občas píše články pro The Times, The Observer, Grazia, Stylist a The Independent. Dále přispívala do The Wall Street Journal a dlouhodobě publikovala fejetony o Dánsku v britském deníku The Daily Telegraph.
Objev podobné jako Atlas štěstí - Helen Russellová - e-kniha
Atlas štěstí: 33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstí (978-80-7565-442-7)
Kniha - autor Helen Russellová, česky Cesta kolem světa a 33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstíBojíte se blížícího se pracovního pohovoru? Vezměte si příklad z Islanďanů a jejich konceptu ?etta reddast, neochvějného přesvědčení, že všechno nakonec dopadne dobře. Bloudíte životem a nevíte kudy kam? Vyzkoušejte čínský stav radosti sing-fu, který dá vašemu životu smysl. Máte práce nad hlavu? Italové vám přiblíží ryzí umění dolce far niente neboli sladké nicnedělání. Jste zahlceni prací a odstřiženi od přírody? Švédové na to mají lék – stačí najít smultronställe, tedy „záhon lesních jahod“, dokonalý únik od okolního světa.Atlas štěstí vás zavede do mnoha zemí, od Anglie přes Bhútán, Irsko, Finsko, Turecko, Sýrii až po Japonsko a odhalí vám taje štěstí z celého světa, které vám změní život.Helen Russellová Novinářka a autorka několika světových bestsellerů. Dříve pracovala jako redaktorka MarieClaire.co.uk, dnes žije v Dánsku,...
Objev podobné jako Atlas štěstí: 33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstí (978-80-7565-442-7)
Atlas štěstí (978-80-756-5442-7)
Elektronická kniha - autor Helen Russellová, 288 stran Cesta kolem světa a 33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstíBojíte se blížícího se pracovního pohovoru? Vezměte si příklad z Islanďanů a jejich konceptu ?etta reddast, neochvějného přesvědčení, že všechno nakonec dopadne dobře. Bloudíte životem a nevíte kudy kam? Vyzkoušejte čínský stav radosti sing-fu, který dá vašemu životu smysl. Máte práce nad hlavu? Italové vám přiblíží ryzí umění dolce far niente neboli sladké nicnedělání. Jste zahlceni prací a odstřiženi od přírody? Švédové na to mají lék – stačí najít smultronställe, tedy „záhon lesních jahod“, dokonalý únik od okolního světa.Atlas štěstí vás zavede do mnoha zemí, od Anglie přes Bhútán, Irsko, Finsko, Turecko, Sýrii až po Japonsko a odhalí vám taje štěstí z celého světa, které vám změní život.Helen Russellová Novinářka a autorka několika světových bestsellerů. Dříve pracovala jako redaktorka MarieClaire.co.uk, dnes žije...
Objev podobné jako Atlas štěstí (978-80-756-5442-7)
Blauer Helen Zimní bunda Stříbrná
Helen Zimní bunda - Blauer - Stříbrná.
Objev podobné jako Blauer Helen Zimní bunda Stříbrná
Dámská šála s potiskem HELEN béžová
Dámská šála s potiskem HELEN béžová
Objev podobné jako Dámská šála s potiskem HELEN béžová
Foul Play at the Seaview Hotel - Glenda Young
The third in the page-turning cosy crime series from Glenda Young, this unputdownable whodunnit is perfect for fans of Julia Chapman''s Dales Detective Agency, Richard Osman''s The Thursday Murder Club, Betty Rowlands and Helen Cox.Praise for Murder at the Seaview Hotel:''I loved this warm, humorous and involving whodunnit with its host of engaging characters and atmospheric Scarborough setting'' CLARE CHASE''Just the heart-warming tonic readers need right now. Endearing characters, intriguing twists and one very cute canine'' HELEN COX................................................In the charming Yorkshire seaside town of Scarborough, a killer game is being played . . . Helen Dexter is enjoying the new four-star status of the Seaview Hotel. But she begins to wonder if this accolade is cursed when a series of disasters strike.It starts when a crazy golf team arrive to play in a Scarborough tournament. Their odd behaviour heightens when the rival team captain turns up. Yet, there''s worse to come for Helen when one of the guests is murdered playing crazy golf. Then the Seaview''s prize-winning cook Jean quits, leaving Helen devastated. And so, as Helen''s fiftieth birthday approaches, the last thing she''s in the mood for is a celebration. However, mysterious invitations arrive to a party that Helen doesn''t want.Can Helen unmask the crazy golf killer, save the reputation of the Seaview, win Jean back and solve the mystery of the party invitations? With her rescue greyhound Suki by her side, Helen Dexter is on the case.................................................Don''t miss Helen and Suki''s first two cosy crime capers in Murder at the Seaview Hotel and Curtain Call at the Seaview Hotel which are warmly praised:''I really do love this series. It is light, easy to read and a perfect cosy crime series. I highly recommend''''Wow I love this author. This book did not disappoint loved all the characters and how the author brought them to life. I enjoyed it so much I finished it within 24hrs''''A wholly entertaining mystery set . . . A fun plot and plenty of wry humour completes the package''''I really can''t wait for more seaside adventures!'' Love Glenda Young''s cosy crime? Don''t miss her acclaimed Ryhope-set sagas, Belle of the Back Streets, The Tuppenny Child, Pearl of Pit Lane, The Girl with the Scarlet Ribbon, The Paper Mill Girl, The Miner''s Lass, A Mother''s Christmas Wish and The Sixpenny Orphan.
Objev podobné jako Foul Play at the Seaview Hotel - Glenda Young
Dámská šála s potiskem HELEN tmavě béžová
Dámská šála s potiskem HELEN tmavě béžová
Objev podobné jako Dámská šála s potiskem HELEN tmavě béžová
Mé milované dceři - Helen Exley
Dcery navždy změní naše životy. Cítíme tu intenzivní hrdost, ten zázrak. Tato kniha oslavuje nejlepší věci, které byly kdy řečeny o dcerách. Všechny knihy HELEN EXLEY® poukazují na nejsilnější lidské city a vztahy: lásku, rodinná pouta nebo pouta mezi přáteli. Sama Helen Exley nešetří úsilím, aby byla každá kniha co nejhlubší a nejvýmluvnější. Aby bylo potěšením ji dostat i dát. Ve svých rukou držíte výsledek.
Objev podobné jako Mé milované dceři - Helen Exley
Dámská mikina s oversize kapucí HELEN tmavě zelená
Dámská mikina s oversize kapucí HELEN tmavě zelená
Objev podobné jako Dámská mikina s oversize kapucí HELEN tmavě zelená
Zelené vzorované letní šaty Helen
Zelené vzorované letní šaty Helen z kategorie Áčkové šaty značky Mood of Paris, velikost L, barva zelená, vzorovaná.
Objev podobné jako Zelené vzorované letní šaty Helen
Srdce včely má pět komor - Helen Jukes - audiokniha
Audiokniha: Na prahu třicítky se Helen Jukes cítí uvězněná v městském kolotoči kancelářského pletichaření a dočasných adres. Snaží se usadit ve své nové práci v Oxfordu a tu jí dojde, že aby prožila smysluplný život naplněná láskou a prací, musí se sama změnit. Tehdy jí kamarádi darují včelstvo (podle starých mýtů darované včelstvo přináší štěstí) a Helen začíná svůj první včelařský rok. Co ale obnáší "chovat" tyto divoké tvorečky? Jak mohou nové vědomosti o včelách přispět k objevování sebe sama? A přinese jí cesta do útrob úlu uvolnění? Je to knížka stejně překvapivá, krásná a vzbuzující údiv jako je život včel a úlu. - Helen MacDonald, autorka knihy J jako jestřáb Zatímco Helen hledá svou roli v úžasném ekosystému úlu, samotná akt chovu jí přináší nový pohled na život, prohlubuje její přátelství (stará i nová) a oživuje její svět. Její vyprávění je fascinující cestou ve stopách včel a jejich úlu i dějinami našeho pozorování včel. Jde o úchvatné zamyšlení nad zodpovědností a péčí, nad zranitelností a důvěrou, nad tvorbou nových pout a vstupem na pole dosud neprozkoumaná. Autorka Helen Jukes - britská spisovatelka, včelařka a učitelka tvůrčího psaní. Její práce se objevily v Caught by the River, BBC Wildlife, Resurgence, Junket a LITRO. Učí tvůrčímu psaní na Oxfordské univerzitě a spolupracuje s Bee Friendly Trust - neziskovou organizací, usilující o zvýšení našeho povědomí o životě včel a podporující péči o udržitelná stanoviště. Žije ve Wye Valley.
Objev podobné jako Srdce včely má pět komor - Helen Jukes - audiokniha