Lisiecki jan: koncerty pro klavír 1,2 / variace - cd (4836471)

Produkt Lisiecki jan: koncerty pro klavír 1,2 / variace - cd (4836471) sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Lisiecki jan: koncerty pro klavír 1,2 / variace - cd (4836471) upraviť a produkt hľadať znova.

Lisiecki Jan: Koncerty pro klavír 1,2 / Variace - CD (4836471)

Lisiecki Jan: Koncerty pro klavír 1,2 / Variace - CD (4836471)
Detail

Hudební CD - Jan Miłosz Lisiecki je kanadský klavírista polské národnosti, který zahájil svou koncertní dráhu v 9 letech. S výukou hry na klavír začal v 5 letech, od roku 2011 studoval také na škole Glenna Goulda (Glenn Gould School) v Torontu. Jan Miłosz Lisiecki je kanadský klavírista polské národnosti, který zahájil svou koncertní dráhu v 9 letech. S výukou hry na klavír začal v 5 letech, od roku 2011 studoval také na škole Glenna Goulda (Glenn Gould School) v Torontu. První CD s živými nahrávkami koncertů Lisieckého bylo vydáno v roce 2010, v únoru následujícího roku uzavřel exkluzivní smlouvu s Deutsche Grammophon. Seznam stop CD Molto allegro con fuoco / Andante / Presto. Molto allegro e vivace / Jan Lisiecki, Orpheus Chamber Orchestra / Variations sérieuses, Op. 54, MWV U156 / Variations sérieuses, Op.54 / Andante sostenuto / Variation 1 / Variation 2: Un poco piu animato / Variation 3: Piu animato / Variation 4 / Variation 5: Agitato / Variation 6: A... (alza.cz)

Podobné produkty ako Lisiecki Jan: Koncerty pro klavír 1,2 / Variace - CD (4836471) , Lisiecki jan: koncerty pro klavír 1,2 / variace - cd (4836471)

Moravec Ivan, Pražská filharmonie: Koncerty pro klavír - CD (SU3714-2)

Moravec Ivan, Pražská filharmonie: Koncerty pro klavír - CD (SU3714-2)
Detail

Hudební CD - S nejnovějším tvůrčím počinem se veřejnosti představuje světově nejproslulejší z žijících českých klavíristů Ivan Moravec. S nejnovějším tvůrčím počinem se veřejnosti představuje světově nejproslulejší z žijících českých klavíristů Ivan Moravec. Na velkoryse pojaté nahrávce se na CD setkávají tři klenoty klavírní literatury od Beethovenova pozdního klasicismu přes sladkou, harmonicky rafinovanou poetiku Franckova novoromantismu až k meziválečnou estetikou a jazzem ovlivněnému impresionismu posledního Ravelova orchestrálního díla. V Moravcově výkonu se snoubí technická vytříbenost s interpretační moudrostí a spojily-li se před mikrofony tyto sólistovy přednosti s mladistvě dravou a radost z hudby rozdávající Pražskou komorní filharmonií za vedení jejího šéfdirigenta Jiřího Bělohlávka, nelze než očekávat prvotřídní výkon a hodnotu, která bude oporou katalogu firmy po celá léta. Seznam stop Koncert pro klavír a orchestr č. 4 G dur, op. 58 Allegro... (alza.cz)

Podobné produkty ako Moravec Ivan, Pražská filharmonie: Koncerty pro klavír - CD (SU3714-2) , Bartoš jan: mozart: klavírní koncerty - cd (su4234-2)

Moravec Ivan, Česká filharmonie, Bělohlávek Jiří: Koncert pro klavír a orchestr (2x CD) - CD (SU3865-2)

Moravec Ivan, Česká filharmonie, Bělohlávek Jiří: Koncert pro klavír a orchestr (2x CD) - CD (SU3865-2)
Detail

Hudební CD - Nahrávky Ivana Moravce patří ke skvostům vydavatelství Supraphon. Nahrávky Ivana Moravce patří ke skvostům vydavatelství Supraphon. Seznam stop Koncert pro klavír a orchestr č. 1 d moll, op.15 Maestoso / Adagio / Rondo. Allegro giocoso non troppoKoncert pro klavír a orchestr č. 2 B dur, op. 83 Allegro non troppo / Allegro appassionato / Andante / Alegretto grazioso (alza.cz)

Podobné produkty ako Moravec Ivan, Česká filharmonie, Bělohlávek Jiří: Koncert pro klavír a orchestr (2x CD) - CD (SU3865-2) , Moravec ivan, pražská filharmonie: koncerty pro klavír - cd (su3714-2)

Bartoš Jan: Osm preludií pro klavír, / Sny - CD (SU4324-2)

Bartoš Jan: Osm preludií pro klavír, / Sny - CD (SU4324-2)
Detail

Hudební CD - Co má Smetana společného s Kabeláčem, že se setkávají na novém albu Jana Bartoše? Co má Smetana společného s Kabeláčem, že se setkávají na novém albu Jana Bartoše? Oba byli ve své době uznávanými skladateli, dirigenty a klavíristy. Jejich klavírní tvorba, jakkoli moderní a nadčasová, zůstává ve stínu vrcholných symfonických děl. Smetana svůj cyklus Sny (1875) komponoval v době, kdy dokončoval Šárku a Z českých luhů a hájů, snad nepozoruhodnější básně z cyklu Má vlast. Oba Kabeláčovy klavírní cykly vznikaly v těsném sousedství Mysteria času, jeho vrcholného symfonického opusu, který v posledních letech objevují nejlepší světové orchestry v Berlíně, Clevelandu i Londýně. Kabeláčův životní příběh je téměř symbolickým obrazem osudů představitelů českého humanismu, svobodného umění a inteligence v poryvech historických událostí 30.-70. let 20. století. Zatímco ve světě Kabeláčova hudba slavila úspěchy, v jeho vlasti se komunistický režim na mnoho let... (alza.cz)

Podobné produkty ako Bartoš Jan: Osm preludií pro klavír, / Sny - CD (SU4324-2) , Variace na lidové písně v koncertní úpravě pro klavír (bm154)

Variace na lidové písně v koncertní úpravě pro klavír (BM154)

Variace na lidové písně v koncertní úpravě pro klavír (BM154)
Detail

Kniha - 12 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Tento sešit Vám přináší krásnou koncertní variaci na pět známých lidových písní (Vyletěla holubička / Prší, prší / Loučení, loučení / Ej, lásko, lásko / Teče voda, teče) v aranžmá pro středně pokročilé klavíristy. Skladba je vhodná pro klavírní a absolventské koncerty, pro soutěže, klavírní recitály i pro hraní si doma pro radost. „Variace na lidové písně v koncertní úpravě pro klavír byly původně pouhou improvizací, návrh k jejich sepsání přišel až později a vlastně docela náhodou. Pokud mohu soudit, myslím si, že hudební lidová tvorba nemusí být nutně určena pouze dětem. Krásu lidových písní může v nejrůznějších podobách stále znovu a znovu objevovat jak začátečník, tak i pokročilý interpret, neboť je v nich ukryt nekonečný potenciál." Jaroslava Wernerová Hudební nástroj: Klavír sólo Obsazení: solo Hudební styl: lidová hudba, spirituály, folk, country Provedení: sešit + Audio Online Jazyk titulu:... (alza.cz)

Podobné produkty ako Variace na lidové písně v koncertní úpravě pro klavír (BM154) , Suk josef, panenka jan, chuchro josef: kompletní koncerty (4x cd) - cd (su4107-2)

Lisiecki Jan: MOZART Piano Concertos Nos. 20 + 21 - CD (4790061)

Lisiecki Jan: MOZART Piano Concertos Nos. 20 + 21 - CD (4790061)
Detail

Hudební CD - Jan Miłosz Lisiecki je kanadský klavírista polské národnosti, který zahájil svou koncertní dráhu v 9 letech. S výukou hry na klavír začal v 5 letech, od roku 2011 studoval také na škole Glenna Goulda (Glenn Gould School) v Torontu. Jan Miłosz Lisiecki je kanadský klavírista polské národnosti, který zahájil svou koncertní dráhu v 9 letech. S výukou hry na klavír začal v 5 letech, od roku 2011 studoval také na škole Glenna Goulda (Glenn Gould School) v Torontu. První CD s živými nahrávkami koncertů Lisieckého bylo vydáno v roce 2010, v únoru následujícího roku uzavřel exkluzivní smlouvu s Deutsche Grammophon. Seznam stop CD 1. Cadenza: Ludwig van Beethoven / 2. Romance / 3. Cadenza Ludwig van Beethoven / 1. Cadenza Jan Lisiecki / 2. Andante / 3. Cadenza Paul Badura-Skoda (alza.cz)

Podobné produkty ako Lisiecki Jan: MOZART Piano Concertos Nos. 20 + 21 - CD (4790061) , Simon jan, pražská komorní fil: chopin : klavírní koncerty - cd (su4001-2)

Kahánek Ivo: Kalabis: Kompletní dílo pro klavír (2x CD) - CD (SU4259-2)

Kahánek Ivo: Kalabis: Kompletní dílo pro klavír (2x CD) - CD (SU4259-2)
Detail

Hudební CD - První integrální nahrávka klavírního Kalabise. Svět definovaný jen sám sebou. Nahrávka mapuje více než půl století Kalabisovy tvorby, od poválečné První sonáty až po mistrovské miniatury zkomponované na samém sklonku tisíciletí. První integrální nahrávka klavírního Kalabise. Svět definovaný jen sám sebou. Viktor Kalabis (1923-2006) - kompletní dílo pro sólový klavír: Sonáta č. 1 op. 2 (1947), Sonáta č. 2 op. 4 (1948), Sonáta č. 3 op. 57 (1982), Akcenty op. 26 (1967), Entrata, aria e toccata op. 41 (1975), Tři polky op. 52 (1979), Čtyři skrývačky pro Grahama op. 71 (1989), Dvě tokáty op. 88 (1999), Allegro impetuoso op. 89 (1999) Ivo Kahánek - klavír Tato první integrální nahrávka klavírního díla Viktora Kalabise i předcházející album se třemi sonátami vznikly z iniciativy a díky nezdolnému entuziasmu cembalistky Zuzany Růžičkové, skladatelovy celoživotní partnerky a propagátorky jeho díla. Zásadním momentem byla volba interpreta - svrchovaně... (alza.cz)

Podobné produkty ako Kahánek Ivo: Kalabis: Kompletní dílo pro klavír (2x CD) - CD (SU4259-2) , Various: variace ensemble prague : variace praha cd (as747-2)

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1
Detail

Nejznámější písně a melodie různých žánrů nejen pro žáky ZUŠ (Bláznova ukolébavka, Chlupatý kaktus, In the Mood, Meckie Messer, Pramínek vlasů, Yesterday, …). (patro.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1 , Pěruška jan, pražská filharmonie: stamic, j.v. a synové: koncerty pro violu - cd (su3929-2)

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1 (9790706509136)

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1 (9790706509136)
Detail

Kniha - 64 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nejznámější písně a melodie různých žánrů nejen pro žáky ZUŠ (Bláznova ukolébavka, Chlupatý kaktus, In the Mood, Meckie Messer, Pramínek vlasů, Yesterday, …). (alza.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1 (9790706509136) , Petr skoumal jan vodnansky vsechno je promenlive zakazane koncerty 1974 1981 cd

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1. díl

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1. díl
Detail

známé písně, evergreeny a melodie různých hudebních stylů a žánrů v lehké, odpočinkové a technicky nenáročné úpravě pro piano, všechny skladby jsou doplněny akordovými značkami pro možnost doprovodu na kytaru, keyboard nebo vaši případnou improvizaci, u každé skladby je krátka poznámka o přibližné obtížnosti, případně upozornění na některé speciální problémy v dané úpravě, na přiloženém CD jsou všechny skladby nahrány v uvedené úpravě pro Vaši představu jak daná skladba zní (hudebnicentrum.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1. díl , Suk josef, panenka jan, holeček alfréd: houslové koncerty (smetana, dvořák, suk) - cd (su3777-2)

KN Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1.díl

KN Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1.díl
Detail

Noty pro klavír Zahrajte si známé hity a oblíbené písně napříč hudebními žánry ve snadné a lehké úpravě určené pro piano. Součástí balení je také CD, na kterém naleznete všechny písně v dané úpravě pro vaši přesnou představu, jak má skladba znít. Seznam skladeb: Bábinčin maršovský valčík Bláznova ukolébavka Blondýnky sladké Blueberry Hill Bon soir mademoiselle Paris Den je krásný Dělání Eternally Hm, hm ... Holubí dům Chlupatý kaktus I don´t know how to love him Indiánská píseň lásky In the mood Já budu chodit po špičkách Jen pro ten dnešní den Kdyby sis oči vyplakala Mackie Messer Milenci v texaskách Motýl Nebe na zemi O nás dvou Po starých zámeckých schodech Povídej Pramínek vlasů Růže kvetou dál Slunečnice Stánky Učitelka tanca Yesterday (kytary.cz)

Podobné produkty ako KN Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 1.díl , Skoumal petr & vodňanský jan: všechno je proměnlivé / zakázané koncerty 1974-1981 - cd (su6509-2)

Richter Svjatoslav: Sonáty pro klavír č. 7, 12 & 23 - CD (SU4045-2)

Richter Svjatoslav: Sonáty pro klavír č. 7, 12 & 23 - CD (SU4045-2)
Detail

Hudební CD - Archivní řada Russian Masters přináší další drahokam z bohatého pražského odkazu Svjatoslava Richtera. Snímek tří Beethovenových sonát vznikl v Rudolfinu v průběhu jediného večera 1. listopadu 1959. Archivní řada Russian Masters přináší další drahokam z bohatého pražského odkazu Svjatoslava Richtera. Snímek tří Beethovenových sonát vznikl v Rudolfinu v průběhu jediného večera 1. listopadu 1959. O rok později zařadil tytéž sonáty i do svých debutových recitálů v Carnegie Hall, které se setkaly s fantastickým úspěchem. Díky svému pověstnému odporu k často uváděným dílům hrál Richter z Beethovenových sonát po celý život necelou polovinu. Dovedl ovšem vzkřísit i ty velmi málo hrané a vdechnout novou duši ranějším sonátám jako právě op. 10 č. 3 a op. 26, kde se líbezné klasicistní pasáže střetávají s objevnou invencí a energií. „Apassionata” v Richterově podání je milníkem v dějinách interpretačního umění. Exponované pasáže hraje v až riskantně rychlém... (alza.cz)

Podobné produkty ako Richter Svjatoslav: Sonáty pro klavír č. 7, 12 & 23 - CD (SU4045-2) , Various: koncerty pro flétnu ii - cd (va0126-2)

Ivo Kahánek: Kalabis - Kompletní dílo pro klavír (CD)

Ivo Kahánek: Kalabis - Kompletní dílo pro klavír (CD)
Detail

První integrální nahrávka klavírního Kalabise. Svět definovaný jen sám sebou. Tato první integrální nahrávka klavírního díla Viktora Kalabise i předcházející album se třemi sonátami vznikly z iniciativy a díky nezdolnému entuziasmu cembalistky Zuzany Růžičkové, skladatelovy celoživotní partnerky a propagátorky jeho díla. Zásadním momentem byla volba interpreta - svrchovaně technicky zdatného a s hlubokým vhledem do struktury skladatelovy hudby. Slovy Ivo Kahánka: "Kalabis patřil ke skupině skladatelů, kteří nesvazují svou představu tradičními zákonitostmi klavírní techniky, takže výsledná obtížnost je místy až extrémní." Jakkoli čerpal inspiraci u jiných mistrů 20. století, dospěl záhy k vlastnímu, osobitému a nezaměnitelnému hudebnímu jazyku, který je dobře čitelný už v raných opusech. Nahrávka mapuje více než půl století Kalabisovy tvorby, od poválečné První sonáty až po mistrovské miniatury zkomponované na samém sklonku tisíciletí. Po oceňovaném albu symfonické a koncertantní tvorby (Choc de Classica, Gramophone Editor's Choice) a zmíněných sonátách otevírá tato nahrávka další okna do fascinujícího hudebního světa Viktora Kalabise. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Ivo Kahánek: Kalabis - Kompletní dílo pro klavír (CD) , Panochovo kvarteto: smyčcové kvartety, variace - cd (su3470-2)

Moravanka Jana Slabáka - Poslední LIVE koncert (2 CD)

Moravanka Jana Slabáka - Poslední LIVE koncert (2 CD)
Detail

CD Album Moravanka Jana Slabáka - Poslední LIVE koncert (2022). CD bylo nahrané 13.8.2021 v Kyjově. Toto 2 CD obsahuje záznam posledního veřejného koncertu jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších Moravských dechových hudeb – Moravanky a jejího legendárního kapelníka a zakladatele Jana Slabáka. Koncert se symbolicky odehrál v Kyjově, rodném městě Jana Slabáka. Krátce po tomto vystoupení ohlásil kapelník, po více než 50 – ti letech úspěšného koncertování u nás i ve světě, konec působení této výjimečné kapely, která ovlivnila celé generace muzikantů a příznivců dechové hudby a zásadním způsobem ovlivnila a dodnes ovlivňuje podobu dechové hudby. Tento titul proto obsahuje největší a nejoblíbenější hity, které kapela hrávala během svých vystoupení. Největší část písní pochází přímo z autorské dílny Jana Slabáka, ale najdete zde i písně dalších populárních skladatelů české a moravské dechové hudby nebo upravené orchestrální skladby světových autorů. Moravanku doprovází na koncertě zpěvem její sólisti Ivana Slabáková, Daniela Magálová, Anička Zlomková, Jitka Osičková, Břetislav Osička, Vojtěch Osička a Karel Hegner. V roli instrumentálních sólistů v orchestrálních skladbách se představují Vlado Kumpan, František Jeřábek, Zbyněk Bílek a Stanislav Pavlíček. CD 1 1. Morava je jako Čechy / Slovácký pochod 05:19 2. Moravanka 03:36 3. Měl jsem frajárečku 03:31 4. Ten kyjovský hájek 02:46 5. To kyjovské pole 02:28 6. Kyjovští mládenci 04:07 7. Znám já zahrádečku 04:10 8. Pod Lanžhotem cestička 03:23 9. Nemožu synečku 02:50 10. Javorina 03:33 11. Malaguena 01:40 12. Tiger Rag 02:46 13. Ty kelčanské vinohrady 02:55 14. V našej zahrádce 03:15 CD 2 1. Směs Moravanky (Moravanka / Těžko jste mě mamko má / Ej vojna vojna / Až já smutný půjdu / V tem Kyjově na rohu / Náš Janošek) 08:52 2. Když rozkvete bílá růža 03:28 3. U Trenčína 03:29 4. Glenn Miller´s Medley (A String of Pearls, I Know Why, In the Mood) 04:33 5. Šílené prsty (Dizzy Fingers) 03:12 6. Tenkrát na západě (Once Upon a Time in the West) 03:42 7. Bílá lália 02:51 8. Na týneckých lůkách 03:39 9. Zasadil jsem čerešenku 03:03 10. Měl jsem já frajírku 03:36 11. Vínečko jak višňa 04:25 12. Morava krásná zem 05:12 13. Směs polek (Vyhrávala kapela / Hrajte, já ráda tancuju / Hezky od podlahy / Polka bez kapelníka / Až budou trumpety / Šumařinka / Kdyby ty muziky nebyly / Zůstaň tu s námi) 06:07 14. Rekrutská / Breclavská kasárňa 03:45 (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Moravanka Jana Slabáka - Poslední LIVE koncert (2 CD) , Various: symfonie a koncerty (3x cd) - cd (su4109-2)

Bartoš Jan: Mozart: Klavírní koncerty - CD (SU4234-2)

Bartoš Jan: Mozart: Klavírní koncerty - CD (SU4234-2)
Detail

Hudební CD - Jan Bartoš je jedním z mých nejpůsobivějších a nejzajímavějších mladých kolegů. Virtuozita se v něm snoubí s hlubokým přemýšlivým muzikantstvím." Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) - Klavírní koncerty č. 20 d moll K 466, č. 12 A dur „a quattro” K 414 Jan Bartoš - klavír, Česká filharmonie, dirigent Jiří Bělohlávek (K 466), Doležalovo kvarteto (K 414) Jan Bartoš je jedním z mých nejpůsobivějších a nejzajímavějších mladých kolegů. Virtuozita se v něm snoubí s hlubokým přemýšlivým muzikantstvím.„ Když taková slova zazní z úst Alfreda Brendela, měli bychom zbystřit pozornost. Kromě Brendela se do Bartošova hudebního mikrosvěta nejvýrazněji otisklo přátelství a interpretační i pedagogické mistrovství Ivana Moravce. Řada mezinárodních soutěžních úspěchů, zkušeností ze světových koncertních síní (vč. Carnegie Hall) a spolupráce s předními orchestry a dirigenty jsou jen dalšími milníky na Bartošově objevitelské cestě krajinou hudby. S ohledem na jména... (alza.cz)

Podobné produkty ako Bartoš Jan: Mozart: Klavírní koncerty - CD (SU4234-2) , Ishikawa shizuka: houslové koncerty (2x cd) - cd (su4298-2)

Burian Jan: Zpěvy u klavíru (2x CD) - CD (MAM845-2)

Burian Jan: Zpěvy u klavíru (2x CD) - CD (MAM845-2)
Detail

Hudební CD - Album tvoří třicet písní rozdělených na dvě CD. První „Jak zestárnout” obsahuje klavírní verze písní ze stejnojmenného alba vydaného v roce 2012, druhé „A jiné písně” přináší šestnáct písní, z nichž dvanáct vyšlo na předchozích albech Jana Buriana. Album tvoří třicet písní rozdělených na dvě CD. První „Jak zestárnout” obsahuje klavírní verze písní ze stejnojmenného alba vydaného v roce 2012 (a jednu píseň dosud nevydanou). Druhé „A jiné písně” - obsahuje šestnáct písní, z nichž dvanáct vyšlo na předchozích albech Jana Buriana v zaranžované podobě s kapelou, jedna samostatně na sampleru pro děti a tři dosud vůbec nevyšly. Seznam stop CD 1 Ani sms / Pitomci / René / Tristan a Izzzolda / Požár / V čemkoli / Bedřich / Ostré lokty / Evženův smích / Úzkost / Kateřina / Napoprvé / Na hřbitově v Ruzyni / Jak zestárnoutCD 2 Předmluva / Nanečisto / Fantazie / Neříkej pořád / Některé staré ženy / Pif paf / Kanárek / Černý trh / Mravenci / Soukromá záležitost... (alza.cz)

Podobné produkty ako Burian Jan: Zpěvy u klavíru (2x CD) - CD (MAM845-2) , Schulmeister jan: piano - cd (up0248)

Pěruška Jan, Pražská Filharmonie: Stamic, J.V. a synové: Koncerty pro violu - CD (SU3929-2)

Pěruška Jan, Pražská Filharmonie: Stamic, J.V. a synové: Koncerty pro violu - CD (SU3929-2)
Detail

Hudební CD - Violové koncerty Jana Václav Stamice a jeho synů Karla a Antona vypovídají o zvláštním fenoménu hudby 18. století - o skladatelských aktivitách skladatelských rodů. Violové koncerty Jana Václav Stamice a jeho synů Karla a Antona vypovídají o zvláštním fenoménu hudby 18. století - o skladatelských aktivitách skladatelských rodů. V Čechách to byly dva, které se zapsaly do dění hudebního klasicismu - Stamicové a Bendové. Nejslavnějším ze Stamiců byl otec Jan Václav, houslista a leader slavné dvorní kapely v Mannheimu, té kapely, která se zapsala do dějin hudby svým zásadním prosazováním nového orchestrálního slohu s řadou tehdy nových dynamických efektů u způsobů hry. Stamic se proslavil i jako skladatel a z jeho odkazu si můžeme poslechnoutviolový koncert. Stamicovi synové vyrostli v Německu a zde též zapustili kořeny. Proto se jejich příjmení píše německy Stamitz. I jejich violové koncerty dokazují, že to byli talentovaní hudebníci, kteří dokonale... (alza.cz)

Podobné produkty ako Pěruška Jan, Pražská Filharmonie: Stamic, J.V. a synové: Koncerty pro violu - CD (SU3929-2) , Mikrospánky 2 - jan malina - 10 skladeb pro kontrabas (basovou kytaru) a klavír (bm056)

Knoblochová Monika, Semerádová Jana , Fleková Hana: Sonáty pro klavír s doprovodem flétny a violonce (SU4106-2)

Knoblochová Monika, Semerádová Jana , Fleková Hana: Sonáty pro klavír s doprovodem flétny a violonce (SU4106-2)
Detail

Hudební CD - Dnes si jen těžko představíme, že se věhlas českého skladatele Leopolda Koželuha (1747-1818) ve Vídni vyrovnal slávě Mozartově, že byl vnímán naroveň s Beethovenem či Haydnem. Uznávaný skladatel, vyhledávaný klavírní virtuos a učitel ve službách nejvyšší šlechty včetně císařské rodiny. Dnes si jen těžko představíme, že se věhlas českého skladatele Leopolda Koželuha (1747-1818) ve Vídni vyrovnal slávě Mozartově, že byl vnímán naroveň s Beethovenem či Haydnem. Uznávaný skladatel, vyhledávaný klavírní virtuos a učitel ve službách nejvyšší šlechty včetně císařské rodiny. Koželuh s velkým nasazením propagoval toho času stále mladý a moderní kladívkový klavír (forte-piano). Tento nástroj je také stěžejním v jeho skladbách a hraje prim i v sonátách představených na této nahrávce. Flétna i violoncello zde spíše doplňují, komentují a doprovázejí exponovaný klavírní part. Tyto skladby vycházely tiskem mimo Vídeň i v Londýně, Paříži, Berlíně atd. Mezi... (alza.cz)

Podobné produkty ako Knoblochová Monika, Semerádová Jana , Fleková Hana: Sonáty pro klavír s doprovodem flétny a violonce (SU4106-2) , Mikrospánky 1 - jan malina - 10 originálních skladeb pro kontrabas (baskytaru) a klavír (bm055)

Slavné melodie 7: V lehké úravě pro klavír + CD (9790706556161)

Slavné melodie 7: V lehké úravě pro klavír + CD (9790706556161)
Detail

Kniha -, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Další pokračování oblíbené edice se známými také světovými melodiemi. (alza.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie 7: V lehké úravě pro klavír + CD (9790706556161) , Svěcený jaroslav: houslové koncerty - cd (cq0001-2)

Chopin Frédéric: Skladby pro klavír a orchestr (2017) - CD (4796824)

Chopin Frédéric: Skladby pro klavír a orchestr (2017) - CD (4796824)
Detail

Hudební CD - Fryderyk Franciszek Chopin (22. února nebo 1. března 1810 - 17. října 1849) byl polský skladatel vážné hudby a klavírní virtuos období romantismu, který proslul jako „básník klavíru”. Fryderyk Franciszek Chopin (22. února nebo 1. března 1810 - 17. října 1849) byl polský skladatel vážné hudby a klavírní virtuos období romantismu, který proslul jako „básník klavíru”. Seznam stop CD Chopin: Andante Spianato & Grande Polonaise Brillante In G Major / E Flat Major, Op. 22 - Andante spianato. Tranquillo - Semplice / Chopin: Andante Spianato & Grande Polonaise Brillante In G Major / E Flat Major, Op. 22 - Grande Polonaise brillante. Allegro molto / Chopin: Rondo ? La Krakowiak In F Major, Op. 14 - Introduzione. Andantino quasi Allegretto - Allegro molto / Chopin: Rondo ? La Krakowiak In F Major, Op. 14 - Rondo. Allegro non troppo - Poco meno mosso / Chopin: Variations On „L? ci darem la mano” From Mozart's Don Giovanni, Op. 2 -... (alza.cz)

Podobné produkty ako Chopin Frédéric: Skladby pro klavír a orchestr (2017) - CD (4796824) , Ivan moravec koncerty grieg ravel prokofjev cd

Slavné melodie 8: V lehké úravě pro klavír + CD (9790706556178)

Slavné melodie 8: V lehké úravě pro klavír + CD (9790706556178)
Detail

Kniha -, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Další pokračování oblíbené edice se známými také světovými melodiemi. (alza.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie 8: V lehké úravě pro klavír + CD (9790706556178) , Houdek jiří: koncerty pro trubku a orchestr - cd (cr0981-2)

Suk Josef, Panenka Jan, Chuchro Josef: Kompletní koncerty (4x CD) - CD (SU4107-2)

Suk Josef, Panenka Jan, Chuchro Josef: Kompletní koncerty (4x CD) - CD (SU4107-2)
Detail

Hudební CD - Po integrálu symfonií a houslových sonát přichází Supraphon s kompletem Beethovenových koncertantních skladeb. Po integrálu symfonií a houslových sonát přichází Supraphon s kompletem Beethovenových koncertantních skladeb. Všechny (včetně Trojkoncertu a žánrově originální Fantasie pro klavír, sbor a orchestr) vznikly v průběhu pouhých 16 let, mezi lety 1793-1809. Jakkoli měl Beethoven klavír za „nedokonalý instrument”, pětice jeho klavírních koncertůpředstavuje jeden ze základních kamenů jeho tvorby a významný mezník v tomto žánru. V bezpočtu všech nahrávek Panenkův Beethoven vyniká a překvapuje bohatstvím artikulace, čistotou stylu a průzračnýmtónem. Slavného houslového koncertu se roku 1962 s muzikalitou sobě vlastní ujal Josef Suk. V Trojkoncertu se pak pod taktovkou Kurta Masura potkalo celé Sukovo trio; tři skvělí sólisté s bohatou zkušeností komorních hráčů se ukázali jako optimální interpreti tohot „Grand Concerto Concertant”. Beethoven v... (alza.cz)

Podobné produkty ako Suk Josef, Panenka Jan, Chuchro Josef: Kompletní koncerty (4x CD) - CD (SU4107-2) , Various: koncerty pro harfu a orchestr 1 - cd (cq0018-2)

Various: Koncerty pro harfu a orchestr 1 - CD (CQ0018-2)

Various: Koncerty pro harfu a orchestr 1 - CD (CQ0018-2)
Detail

Hudební CD - Ve světové premiéře nahrála skladby Jana Křtitele Krumpholze Jana Boušková - harfa, Pražská komorní filharmonie pod taktovkou Jiřího Bělohlávka. Ve světové premiéře nahrála skladby Jana Křtitele Krumpholze Jana Boušková - harfa, Pražská komorní filharmonie pod taktovkou Jiřího Bělohlávka. Seznam stop Concerto in E flat major for Harp and Orchestra No.1, Op.4 Allegro / Adagio / Allegro assai Concerto in B flat major for Harp and Orchestra No.2, Op.4 Allegro moderato / Adagio / Rondeau Concerto in B flat major for Harp and Orchestra No 5, Op 7 Allegro moderato / Andante con Variatione („O ma tendre musette”) / Rondeau. Allegro (alza.cz)

Podobné produkty ako Various: Koncerty pro harfu a orchestr 1 - CD (CQ0018-2) , Sokolov grigory: klavírní koncerty (2017) - cd + dv - cd+dvd (4797015)

Simon Jan, Symfonický orchestr: Tomášek : Klavírní koncert č. 1 C dur, č. 2 Es dur - CD (SU3819-2)

Simon Jan, Symfonický orchestr: Tomášek : Klavírní koncert č. 1 C dur, č. 2 Es dur - CD (SU3819-2)
Detail

Hudební CD - Václav Jan Tomášek (1774 - 1850), německy psán jako Wenzel Johann Tomaschek, byl nejvýznamnějším pražským hudebníkem a všeobecně uznávanou autoritou pražského hudebního života první poloviny 19. století. Václav Jan Tomášek (1774 - 1850), německy psán jako Wenzel Johann Tomaschek, byl nejvýznamnějším pražským hudebníkem a všeobecně uznávanou autoritou pražského hudebního života první poloviny 19. století. Ve svém bytě v Tomášské ulici na Malé Straně přijímal významné umělce jako Hectora Berlioze, Niccola Paganiniho, Claru Schumannovou či mladého Richarda Wagnera. Z Tomáškova obsáhlého skladatelskéhodíla byly ceněny zejména sólové klavírní kusy - eklogy, rapsodie a dithyramby - a písně na německé i české texty. První koncert pro klavír a orchestr C dur op. 18 napsal pravděpodobně v letech 1803-1805 a z tohoto období je i druhý koncert Es dur op. 20, nadepsaný původně jako Grande Concert pour le Pianoforte avec grande Orchestre. Oba klavírní koncerty... (alza.cz)

Podobné produkty ako Simon Jan, Symfonický orchestr: Tomášek : Klavírní koncert č. 1 C dur, č. 2 Es dur - CD (SU3819-2) , Smigmator jan: vánoce & christmas - cd (8590233017057)

Simon Jan, Pražská komorní fil: Chopin : Klavírní koncerty - CD (SU4001-2)

Simon Jan, Pražská komorní fil: Chopin : Klavírní koncerty - CD (SU4001-2)
Detail

Hudební CD - Fryderyk Chopin (1810-1849), jehož dvousté narozeniny v roce 2010 hudební svět slaví, zůstal po celý svůj tvůrčí život věrný své osudové umělecké lásce - klavíru. Snad nikdo před ním si s klavírem nerozuměl tak důvěrně, nikdo ze samotné techniky hry a z povahy nástroje nevytěžil tolik inspirace. Fryderyk Chopin (1810-1849), jehož dvousté narozeniny v roce 2010 hudební svět slaví, zůstal po celý svůj tvůrčí život věrný své osudové umělecké lásce - klavíru. Snad nikdo před ním si s klavírem nerozuměl tak důvěrně, nikdo ze samotné techniky hry a z povahy nástroje nevytěžil tolik inspirace. Dva mladistvé klavírní koncerty jsou prvními Chopinovými skutečně nadčasovými a mistrovskými díly. Bohatá ornamentika, nápadité harmonické postupy, dokonalá klavírní stylizace, ale především bohatá a svěží melodika ve spojení s všudypřítomnou jímavou poetičnost činí z obou děl perly v klavírní koncertantní literatuře. Výzvu, kterou tyto koncerty představují, přijal... (alza.cz)

Podobné produkty ako Simon Jan, Pražská komorní fil: Chopin : Klavírní koncerty - CD (SU4001-2) , Spálený jan, aspm: perseidy - cd (5054197141737)

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2
Detail

Nejznámější písně a melodie různých žánrů nejen pro žáky ZUŠ (Ach ta láska nebeská, Hvězda na vrbě, Love Me Tender, Santa Lucia, Severní vítr, Život je jen náhoda, …). (patro.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2 , Burian jan: zrcadlo - cd (mam168-2)

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2
Detail

Nejznámější písně a melodie různých žánrů nejen pro žáky ZUŠ (Ach ta láska nebeská, Hvězda na vrbě, Love Me Tender, Santa Lucia, Severní vítr, Život je jen náhoda, …). (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2 , Vytásek jan: na houpačce - cd (8594030604649)

Panochovo kvarteto: Smyčcové kvartety, Variace - CD (SU3470-2)

Panochovo kvarteto: Smyčcové kvartety, Variace - CD (SU3470-2)
Detail

Hudební CD - S malým zpožděním přichází Supraphon po souborné nahrávce houslového díla s druhým titulem „hommage a Zdeněk Fibich” (1850-1900) a představuje novou nahrávku kompletního kvartetního díla tohotoneprávem trochu opomíjeného českého novoromantika. S malým zpožděním přichází Supraphon po souborné nahrávce houslového díla s druhým titulem „hommage a Zdeněk Fibich” (1850-1900) a představuje novou nahrávku kompletního kvartetního díla tohotoneprávem trochu opomíjeného českého novoromantika. Ač početně skromné, vypovídá Fibichovo komorní dílo, jehož těžiště spočívá v tvorbě ze sedmdesátých let, o všestrannosti skladatelova nadání a jeho vřelém vztahu k české lidové hudbě - ve scherzu kvartetu A dur Fibich jako první český skladatel užil českého lidového tance - polky. Nesnadného tvůrčího úkolu se ujalo zkušené Panochovo kvarteto,jemuž se po raných kvartetech Dvořákových opět dostalo cti svou úctyhodnou uměleckou pověstí prosadit evidentní hudební hodnoty... (alza.cz)

Podobné produkty ako Panochovo kvarteto: Smyčcové kvartety, Variace - CD (SU3470-2) , Hudeček václav: největší romantické houslové koncerty (2x cd) - cd (su4055-2)

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2 (9790706509143)

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2 (9790706509143)
Detail

Kniha - 336 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Nejznámější písně a melodie různých žánrů nejen pro žáky ZUŠ (Ach ta láska nebeská, Hvězda na vrbě, Love Me Tender, Santa Lucia, Severní vítr, Život je jen náhoda, …). (alza.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2 (9790706509143) , Various: kompletní symfonie, symfonické básně, symfonické variace, koncertní předehry (8x cd) - cd (su4090-2)

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2. díl

Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2. díl
Detail

známé písně, evergreeny a melodie různých hudebních stylů a žánrů v lehké, odpočinkové a technicky nenáročné úpravě pro piano, všechny skladby jsou doplněny akordovými značkami pro možnost doprovodu na kytaru, keyboard nebo vaši případnou improvizaci, u každé skladby je krátka poznámka o přibližné obtížnosti, případně upozornění na některé speciální problémy v dané úpravě, na přiloženém CD jsou všechny skladby nahrány v uvedené úpravě pro Vaši představu jak daná skladba zní (hudebnicentrum.cz)

Podobné produkty ako Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2. díl , Hrubý jan & kukulín: silmarillion (2x cd) - cd (mam212-2)

Various: Variace Ensemble Prague : Variace Praha CD (AS747-2)

Various: Variace Ensemble Prague : Variace Praha CD (AS747-2)
Detail

Hudební CD - CD natočené v roce 2018 CD natočené v roce 2018 Variace Ensemble Prague ve složení Jan Jouza - 1 Housel Petra Brabcová - 2 housle Vlasta Beranová - Viola Josef Dvořák - Violoncello (alza.cz)

Podobné produkty ako Various: Variace Ensemble Prague : Variace Praha CD (AS747-2)

KN Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2.díl

KN Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2.díl
Detail

Noty pro klavír Zahrajte si známé hity a oblíbené písně napříč hudebními žánry ve snadné a lehké úpravě určené pro piano. Součástí balení je také CD, na kterém naleznete všechny písně v dané úpravě pro vaši přesnou představu, jak má skladba znít. Seznam skladeb: Ach, ta láska nebeská Árie měsíce Červená řeka Do věží Ezop a brabenec Hvězda na vrbě Lásko má, já stůňů Love me tender Malé kotě Marnivá sestřenice Moon river Písnička česká Pohádka o konvalinkách Purpura Růže z Texasu Santa Lucia Sbohem lásko Severní vítr Slavíci z Madridu Sluníčko Snad jsem to zavinil já Svítá The house of the rising sun To se nikdo nedoví Třešně zrály Tulák Valčík na rozloučenou Zelené pláně Zlaté střevíčky Život je jen náhoda (kytary.cz)

Podobné produkty ako KN Slavné melodie v lehké úpravě pro klavír 2.díl

Inspirace 2 + Audio Online / čtyři uklidňující skladby pro klavír (BM135)

Inspirace 2 + Audio Online / čtyři uklidňující skladby pro klavír (BM135)
Detail

Kniha - 12 stran, brožovaná bez přebalu matná Titul Inspirace 2 je další kolekce čtyř příjemných a uklidňujících klavírních miniatur a krásných obrázků, které pro tyto miniatury byly inspirací. Obrázky nakreslila výtvarnice Mea Rei a jsou do sešitu vloženy jako samostatná příloha, abyste si mohli obrázky, stejně jako skladatel Pavel Kratochvíl, položit na klavír a vychutnat si neobvyklé spojení melodie a obrazu. A když se Vám obrázky budou opravdu líbit, můžete si je také zarámovat a pověsit na stěnu, třeba nad klavír, abyste je měli při hraní vždy na očích. :) V sešitě je uveden také odkaz ke stažení demonstračních nahrávek, které pro Vás nahrál autor skladeb Pavel Kratochvíl. "Inspirace propojují dva světy. Svět barev a tónů. Vzájemná inspirace, přiladění se jeden ke druhému daly vzniknout několika klavírním miniaturám a intuitivním kresbám, které v sobě nesou společný prožitek, které k sobě patří. A teď je na vás, klavíristech, abyste připojili vlastní... (alza.cz)

Podobné produkty ako Inspirace 2 + Audio Online / čtyři uklidňující skladby pro klavír (BM135)

Macbeth pro klavír (9790260108370)

Macbeth pro klavír (9790260108370)
Detail

Kniha - autor Bedřich Smetana, česky Skladba Macbeth (známá též jako Macbeth a čarodějnice) vznikla jako klavírní skica podle vstupního výjevu 4. dějství Shakespearovy tragédie v roce 1859 během skladatelova pobytu ve Švédsku, a patrně měla být instrumentována pro orchestr. Temně pochmurná nálada skladby souvisí také se smrtí Smetanovy manželky Kateřiny (19. dubna 1859). Poprvé vyšel Macbeth tiskem až v roce 1912. Skladba se později ujala jako klavírní kus a byla také instrumentována Jarmilem Burghauserem. Nové urtextové vydání vychází z jediného dochovaného pramene, Smetanovy skici tužkou. Editorka do notového textu doplnila jen posuvky a (výjimečně) ligaturové obloučky. Chybějící pauzy a rytmické „nekorektnosti“ jsou ponechány podle autografu. (alza.cz)

Podobné produkty ako Macbeth pro klavír (9790260108370)

ZOO: Pro klavír (9790260102538)

ZOO: Pro klavír (9790260102538)
Detail

Kniha - autor Antoni Cofalik; Romuald Twardowski, 30 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá ZOO je cyklus miniatur pro klavír, určený nejmladším hudebníkům. Obsahuje 15 drobných skladbiček, které jsou vhodné zejména pro první dva až tři roky výuky hry na nástroj. Děti milují zvířátka a vždy se těší na návštěvu zoologické zahrady. Zajímavým zážitkem však pro ně může být také oživování a napodobování jejích zvířecích obyvatel pomocí tónů a zvuků klavíru. Každá z těchto skladbiček je věnována určitému technickému problému, se kterým se musí žák obeznámit již na začátku svého studia. Hravou formou si může osvojit klavírní artikulaci, jako je legato, non legato a staccato, tečkovaný rytmus či synkopu, hru akordů a repetovaných tónů, křížení rukou nebo i základy polyfonie a virtuózní hry. Celý cyklus je zaměřen na probouzení hudební představivosti dětí. Ve spojení s péčí o správnou techniku hry již od počátku cíleně rozvíjí dovednosti žáka, a to po stránce... (alza.cz)

Podobné produkty ako ZOO: Pro klavír (9790260102538)

Skoumal Petr & Vodňanský Jan: Všechno je proměnlivé / Zakázané koncerty 1974-1981 - CD (SU6509-2)

Skoumal Petr & Vodňanský Jan: Všechno je proměnlivé / Zakázané koncerty 1974-1981 - CD (SU6509-2)
Detail

Hudební CD - Objevené záznamy necenzurovaných písní ze 70. a počátku 80. let Od počátečních vystoupení dvojice Petra Skoumala a Jana Vodňanského. Z archivu Jana Vodňanského a Petra Benesche Objevené záznamy necenzurovaných písní ze 70. a počátku 80. let Od počátečních vystoupení dvojice Petra Skoumala a Jana Vodňanského v Činoherním klubu v 60. letech šlo o „jízdu na neosedlaném a navíc nenažraném tygrovi”, píše v bookletu tohoto CD Jan Vodňanský. Dvojice musela čelit stálému dozoru cenzury, která zesílila počátkem normalizace, až tvrdě dopadla tak, že oba museli opustit pražské scény a kočovat po kolejích a studentských klubech. Tam totiž ještě provozovatelé o zákazu společného vystupování V+S nevěděli a ti zde byli vítáni natěšenými mladými lidmi v nabitých sálech. Většina nahrávek na tomto výběru pochází z archivu zvukaře a sběratele Petra Benesche, dvě písně jsou z archivu Jana Vodňanského. Nelze přesně určit ani místo nahrání a ani přesnou dataci, je... (alza.cz)

Podobné produkty ako Skoumal Petr & Vodňanský Jan: Všechno je proměnlivé / Zakázané koncerty 1974-1981 - CD (SU6509-2)

Collegium Marianum, Semerádová Jana: Koncerty a árie. Hudba Prahy 18. století - CD (SU3970-2)

Collegium Marianum, Semerádová Jana: Koncerty a árie. Hudba Prahy 18. století - CD (SU3970-2)
Detail

Hudební CD - Praha prvních desetiletí 18. století žila přebohatým hudebním životem. Praha prvních desetiletí 18. století žila přebohatým hudebním životem. Notových pramenů se však zachovalo spíše poskrovnu a instrumentální hudba je v tom málu zastoupena ještě mnohem vzácněji. Sbírka koncertů Hora pomeridiana Jana Josefa Ignáce Brentnera, kterou poprvé v úplnosti naleznete na této nahrávce, představuje v dané oblasti naprostou raritu a je vůbec první známou v Praze tištěnou instrumentální hudbou domácího skladatele. Jeho první vydaným opusem však byla Harmonica duodecatomeria ecclesiastica (1716), sbírka duchovních árií. Se čtyřmi tištěnými sbírkami byl Brentner jednoznačně nejvydávanějším domácím skladatelem své doby. Díky inspiraci italským hudebním stylem se jeho díla úspěšně šířila i daleko za hranice; prostřednictvím jezuitských misionářů se dostala až na území dnešní Bolívie (!), kde se několik jejich opisů dochovalo dodnes. Brentner, ve své době... (alza.cz)

Podobné produkty ako Collegium Marianum, Semerádová Jana: Koncerty a árie. Hudba Prahy 18. století - CD (SU3970-2)

Collegium Marianum, Semerádová Jana: Koncerty a sinfonie. Hudba Prahy 18. století - CD (SU4039-2)

Collegium Marianum, Semerádová Jana: Koncerty a sinfonie. Hudba Prahy 18. století - CD (SU4039-2)
Detail

Hudební CD - Ještě dnes se před našima očima - a především pro naše uši - otevírají stále nové kapitoly z historie bohatého hudebního života barokní Prahy. Ještě dnes se před našima očima - a především pro naše uši - otevírají stále nové kapitoly z historie bohatého hudebního života barokní Prahy. O osobnosti Františka Jiránka, skladatele a houslisty v pražské kapele hraběte Morzina, donedávna tušilo jen několik nejzasvěcenějších. Teď poprvé se pro všechny milovníky staré hudby otevírá možnost poslechnout si reprezentativní výběr z jeho virtuosních koncertů. Na první poslech je zde zřejmá vivaldiovská inspirace (propojená ovšem s výraznými prvky české muzikality) - nikoli náhodou; Jiránek byl svým zaměstnavatelem poslán na studia do Benátek, kde byl jeho učitelem nejspíš sám Antonio Vivaldi, v té době Morzinův „maestro di musica in Italia”. Později našel Jiránek své působiště v Drážďanech, kde byla jeho další tvorba postupně formována galantním stylem a... (alza.cz)

Podobné produkty ako Collegium Marianum, Semerádová Jana: Koncerty a sinfonie. Hudba Prahy 18. století - CD (SU4039-2)

Suk Josef, Panenka Jan, Holeček Alfréd: Houslové koncerty (Smetana, Dvořák, Suk) - CD (SU3777-2)

Suk Josef, Panenka Jan, Holeček Alfréd: Houslové koncerty (Smetana, Dvořák, Suk) - CD (SU3777-2)
Detail

Hudební CD - Legendární osobnost českého interpretačního umění, houslista Josef Suk, pravnuk Antonína Dvořáka a vnuk skladatele Josefa Suka, se 8. srpna t. r. dožívá v plné tvůrčí síle životního jubilea - sedmdesáti pěti let. Legendární osobnost českého interpretačního umění, houslista Josef Suk, pravnuk Antonína Dvořáka a vnuk skladatele Josefa Suka, se 8. srpna t. r. dožívá v plné tvůrčí síle životního jubilea - sedmdesáti pěti let. Sólovou dráhu začal již jako student pražské konzervatoře v r. 1948 a plně ji začal rozvíjet po samostatném pražském koncertě v r. 1954. V osobě Josefa Suka se rodové geny projevily mimořádným talentem, a tak záhy se stal vyhledávaným interpretem. Jak jinak, než především skladeb svých slavných předků. Více než padesát let je na domácích, zejména však na nejslavnějších koncertních pódiích celého světa přijímán jako autentický intrepret Dvořákových a Sukových skladeb. Jeho nahrávka Dvořákova houslového koncertu s Českou... (alza.cz)

Podobné produkty ako Suk Josef, Panenka Jan, Holeček Alfréd: Houslové koncerty (Smetana, Dvořák, Suk) - CD (SU3777-2)

Various: Koncerty pro harfu a orchestr 2 - CD (CQ0029-2)

Various: Koncerty pro harfu a orchestr 2 - CD (CQ0029-2)
Detail

Hudební CD - Ve světové premiéře nahrála skladby Jana Křtitele Krumpholze Jana Boušková - harfa, Pražská komorní filharmonie pod taktovkou Jiřího Bělohlávka. Ve světové premiéře nahrála skladby Jana Křtitele Krumpholze Jana Boušková - harfa, Pražská komorní filharmonie pod taktovkou Jiřího Bělohlávka. Seznam stop Concerto in E major for Harp and Orchestra No.3, Op.6/1 Allegro / Adagio / Rondeau Concerto in D major for Harp and Orchestra No.4, Op.6/2 Allegro / Adagio / Rondeau Concerto in F major for Harp and Orchestra No.6, Op.9 Allegro moderato / Romance / Rondeau. Allegro („Vive les fillettes”) (alza.cz)

Podobné produkty ako Various: Koncerty pro harfu a orchestr 2 - CD (CQ0029-2)

Various: Koncerty pro flétnu II - CD (VA0126-2)

Various: Koncerty pro flétnu II - CD (VA0126-2)
Detail

Hudební CD - Pokračování úspěšných „Koncertů pro flétnu”. Hraje Václav Kunt a Pražský komorní orchestr. Pokračování úspěšných „Koncertů pro flétnu”. Hraje Václav Kunt a Pražský komorní orchestr. Seznam stop Concert For Flute, Orchestra And Harpsichord In G I. Allegro / II. Andante / III. PrestoConcert For Flute And Orchestra In G, Op.30 I. Allegro / II. Adagio / III. Rondo. ModeratoConcert For Flute And Orchestra In D I. Allegro / II. Adagio / III. Rondo Allegro (alza.cz)

Podobné produkty ako Various: Koncerty pro flétnu II - CD (VA0126-2)

Various: Koncerty pro dechové nástroje - CD (CR0722-2)

Various: Koncerty pro dechové nástroje - CD (CR0722-2)
Detail

Hudební CD - Profilové CD Ondřeje Kukala Hrají: • Ludmila Peterkova clarinet (1) • Milan Muzikar bassoon (2-5) • Robert Heger flute (6) • Jana Brozkova oboe (7-8) • New Vlach Quartet (Jana Vlachova, Petr Verner, Mikael Ericsson, Jakub Waldmann) (1) • Czech Chamber Orchestra (2-5, 7-8) • Prague Radio Symphony Orchestra (6) • Ondrej Kukal conductor (2-8) Seznam stop Clarinettino - Concerto for Clarinet and Strings / -5. Fagotissimo / Flautianna / -8. Oboinna (alza.cz)

Podobné produkty ako Various: Koncerty pro dechové nástroje - CD (CR0722-2)

Macbeth pro klavír - Smetana Bedřich

Macbeth pro klavír - Smetana Bedřich
Detail

Skladba Macbeth (známá též jako Macbeth a čarodějnice) vznikla jako klavírní skica podle vstupního výjevu 4. dějství Shakespearovy tragédie v roce 1859 během skladatelova pobytu ve Švédsku, a patrně měla být instrumentována pro orchestr. Temně pochmurná nálada skladby souvisí také se smrtí Smetanovy manželky Kateřiny (19. dubna 1859). Poprvé vyšel Macbeth tiskem až v roce 1912. Skladba se později ujala jako klavírní kus a byla také instrumentována Jarmilem Burghauserem. Nové urtextové vydání vychází z jediného dochovaného pramene, Smetanovy skici tužkou. Editorka do notového textu doplnila jen posuvky a (výjimečně) ligaturové obloučky. Chybějící pauzy a rytmické „nekorektnosti“ jsou ponechány podle autografu. (patro.cz)

Podobné produkty ako Macbeth pro klavír - Smetana Bedřich

V mlhách: pro klavír (9790260103306)

V mlhách: pro klavír (9790260103306)
Detail

Kniha - autor Leoš Janáček, 20 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Na počátku hudební kariéry Leoše Janáčka (1854-1928) stál mimo jiné i sen o dráze klavírního virtuoza. Janáček však během studií v Lipsku pochopil, že není ke dráze koncertního pianisty předurčen. Jeho rozhodnutí nám posléze přineslo jedinečného Janáčka-skladatele, který klavíru svěřoval své nejosobnější prožitky a u něj komponoval většinu svých skladeb. Klavírní cyklus V mlhách (1912) je svědectvím skladatelova těžkého a bezvýchodného životního období, poznamenaného úmrtím dcery Olgy i profesním a uměleckým neuznáním tehdy všemocné Prahy. Poslední rozsáhlejší kompozice pro sólový klavír je rozdělena do čtyř částí s tempovým označením Andante, Molto adagio, Andantino a Presto. Celý cyklus nese zřetelné vlivy Debussyho impresionismu. Notový text edice je převzat ze Souborného kritického vydání děl Leoše Janáčka, editory příslušného svazku jsou Ludvík Kundera a Jarmil Burghauser. Janáček... (alza.cz)

Podobné produkty ako V mlhách: pro klavír (9790260103306)

Dvořák: Symfonické variace (CD)

Dvořák: Symfonické variace (CD)
Detail

Kmenový repertoár české symfonické hudby, jehož je dílo Antonína Dvořáka (1841-1904) jednou z podstatných součástí, ne-li přímo dominantou, musí mít největší česká gramofonová firma ve svém katalogu nejen v úplnosti, ale nota... Kmenový repertoár české symfonické hudby, jehož je dílo Antonína Dvořáka (1841-1904) jednou z podstatných součástí, ne-li přímo dominantou, musí mít největší česká gramofonová firma ve svém katalogu nejen v úplnosti, ale nota bene v úplnosti na technické výši současné doby. Proto také Supraphon více méně pravidelně nahrává repertoár, který se již kdysi v katalogu objevil. Vedle snahy o dokonalý zvuk a technickou kvalitu je také nezbytné nesnižovat vysokou interpretační laťku supraphonských nahrávek: proto také došlo k rozhodnutí, neangažovat nikoho menšího než předního světového znalce české a zvláště Dvořákovy hudby, ve Velké Británii žijícího australského dirigenta, Talichova žáka sira Charlese Mackerrase (*1925). Česká filharmonie se při tlumočení mistrně a vděčně instrumentovaných Dvořákových symfonických děl odevždy cítí jak ryba ve vodě, a tak výsledek určitě stojí za vaši mimořádnou pozornost. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Dvořák: Symfonické variace (CD)

Snadné písničky pro klavír - Saša Kolářová

Detail

Snadné písničky pro klavír jsou jakousi klavírní kuchařkou pro všechny ty, které láká si zahrát písničky s akordickým doprovodem i když doposud na piano nehráli. Je určena pro malé i velké začínající pianisty. Nemusí se ničeho bát, jdeme na to postupně. Pravá ruka začíná na třech klávesách a hraje podle not. Levá ruka se postupně připojí podle akordových značek, které jsou graficky znázorněny přímo na klaviatuře. Obtížnost se postupně zvyšuje. Písničky jsou v příjemných tóninách C dur, G dur, D dur a F dur. Zahrajete si např.: Šel tudy, Běží liška k Táboru, Okoř, Kdyby tady byla taková panenka, Když jsem šel z Hradišťa, Po starých zámeckých schodech a mnoho dalších ... Dovednosti a znalosti, které klavírista získá, může lehce aplikovat i u dalších zpěvníků. Videoukázky a další písničky najdete na www.snadnepisnicky.cz (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Snadné písničky pro klavír - Saša Kolářová

Lístky do památníku: pro klavír (9790260104303)

Lístky do památníku: pro klavír (9790260104303)
Detail

Kniha - autor Bedřich Smetana, 78 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá - Urtext na základě Souborného vydání klavírního díla Bedřicha Smetany - Praxí prověřené prstoklady od editora - Nová předmluva Jarmily Gabrielové (cz./ger./eng.) Další svazek klavírních děl Bedřicha Smetany představuje skladatele jako autora drobných lyrických skladeb. Vznikly převážně na přelomu 40. a 50. let 19. století a jak se dovídáme ze skladatelových přípisů, měly tvořit cyklus ve všech 24 tóninách. Tento záměr se Smetanovi nepodařilo uskutečnit. Sám připravil k vydání pouze jejich část - prvních šest skladeb vyšlo v roce 1851 pod názvem Lístky do památníku op. 2, ostatní byly vydány později (1858) jako Skizzen für das Pianoforte op. 4-5, s věnováním paní Claře Schumannové s nejhlubší úctou. Předkládaná publikace obsahuje úplnou sbírku zmíněných skladeb, dále skladby příležitostné a skladby z autorovy pozůstalosti. Notový text svazku vychází ze Souborného vydání... (alza.cz)

Podobné produkty ako Lístky do památníku: pro klavír (9790260104303)

Po zarostlém chodníčku: pro klavír (9790260104617)

Po zarostlém chodníčku: pro klavír (9790260104617)
Detail

Kniha - autor Leoš Janáček, česky http://pemic-books.cz/ASPX/Annotation.aspx?kod=0360303 (alza.cz)

Podobné produkty ako Po zarostlém chodníčku: pro klavír (9790260104617)

Šest snadných sonát pro klavír (9790260109100)

Šest snadných sonát pro klavír (9790260109100)
Detail

Kniha - autor Leopold Koželuh, česky Výběr šesti sonát ze čtyřdílného Souborného vydání sonát pro klavír představuje nejsnadnější skladby z klavírní tvorby Leopolda Koželuha (1747–1818). Obsahem předkládaného svazku jsou sonáty č. 37 (G dur), č. 47 (Es dur), č. 7 (D dur), č. 46 (C dur), č. 10 (F dur) a č. 14 (G dur). Leopold Koželuh (též jako Koželuch) patřil k vůdčím osobnostem hudby 18. století a ve své době byl znám mimo jiné jako skvělý klavírista a učitel hry na klavír.Technicky nenáročné, přesto půvabné dvou či třívěté skladby jsou vhodné pro začínající a mírně pokročilé klavíristy a ideální pro pedagogické účely. Studentům uměleckých škol a profesionálním klavíristům doporučujeme kompletní čtyřdílný set padesáti sonát souborného vydání, z nichž mnohé jsou v moderní a urtextové edici jinde nedostupné. (alza.cz)

Podobné produkty ako Šest snadných sonát pro klavír (9790260109100)

Houdek Jiří: Koncerty pro trubku a orchestr - CD (CR0981-2)

Houdek Jiří: Koncerty pro trubku a orchestr - CD (CR0981-2)
Detail

Hudební CD - První trumpetista Symfonického orchestru Českého rozhlasu Jiří Houdek si ke spolupráci přizval svůj domovský orchestr SOČR a jednoho z nejpovolanějších dirigentů barokní hudby Vojtěcha Spurného. Natočeno ve Studiu 1 Českého rozhlasu v Praze v letech 2014-2017. První trumpetista Symfonického orchestru Českého rozhlasu Jiří Houdek si ke spolupráci přizval svůj domovský orchestr SOČR a jednoho z nejpovolanějších dirigentů barokní hudby Vojtěcha Spurného. Natočeno ve Studiu 1 Českého rozhlasu v Praze v letech 2014-2017. Seznam stop Koncert pro trubku a orchestr D dur Allegro moderato / Andante / AllegroKoncert pro trubku a orchestr D dur Adagio / Allegro moderatoKoncert pro trubku a orchestr č. 2 D dur Adagio / AllegroKoncert pro trubku, smyčcový ochestr a basso continuo Es dur Allegro / Largo / Vivace (alza.cz)

Podobné produkty ako Houdek Jiří: Koncerty pro trubku a orchestr - CD (CR0981-2)
Lisiecki Jan: Koncerty pro klavír 1,2 / Variace - CD (4836471), Bartoš Jan: Mozart: Klavírní koncerty - CD (SU4234-2), Moravec Ivan, Pražská filharmonie: Koncerty pro klavír - CD (SU3714-2), Variace na lidové písně v koncertní úpravě pro klavír (BM154), Suk Josef, Panenka Jan, Chuchro Josef: Kompletní koncerty (4x CD) - CD (SU4107-2), Simon Jan, Pražská komorní fil: Chopin : Klavírní koncerty - CD (SU4001-2), Various: Variace Ensemble Prague : Variace Praha CD (AS747-2), Pěruška Jan, Pražská Filharmonie: Stamic, J.V. a synové: Koncerty pro violu - CD (SU3929-2), petr skoumal jan vodnansky vsechno je promenlive zakazane koncerty 1974 1981 cd, Suk Josef, Panenka Jan, Holeček Alfréd: Houslové koncerty (Smetana, Dvořák, Suk) - CD (SU3777-2), Skoumal Petr & Vodňanský Jan: Všechno je proměnlivé / Zakázané koncerty 1974-1981 - CD (SU6509-2), Various: Koncerty pro flétnu II - CD (VA0126-2), Panochovo kvarteto: Smyčcové kvartety, Variace - CD (SU3470-2), Various: Symfonie a koncerty (3x CD) - CD (SU4109-2), Ishikawa Shizuka: Houslové koncerty (2x CD) - CD (SU4298-2), Schulmeister Jan: Piano - CD (UP0248), Mikrospánky 2 - Jan Malina - 10 skladeb pro kontrabas (basovou kytaru) a klavír (BM056), Mikrospánky 1 - Jan Malina - 10 originálních skladeb pro kontrabas (baskytaru) a klavír (BM055), Svěcený Jaroslav: Houslové koncerty - CD (CQ0001-2), ivan moravec koncerty grieg ravel prokofjev cd, Houdek Jiří: Koncerty pro trubku a orchestr - CD (CR0981-2), Various: Koncerty pro harfu a orchestr 1 - CD (CQ0018-2), Sokolov Grigory: Klavírní koncerty (2017) - CD + DV - CD+DVD (4797015), Smigmator Jan: Vánoce & Christmas - CD (8590233017057), Spálený Jan, ASPM: Perseidy - CD (5054197141737), Burian Jan: Zrcadlo - CD (MAM168-2), Vytásek Jan: Na houpačce - CD (8594030604649), Hudeček Václav: Největší romantické houslové koncerty (2x CD) - CD (SU4055-2), Various: Kompletní symfonie, Symfonické básně, Symfonické variace, Koncertní předehry (8x CD) - CD (SU4090-2), Hrubý Jan & Kukulín: Silmarillion (2x CD) - CD (MAM212-2)