Cuisine tcheque traditionnelle / tradiční česká kuchyně (francouzsky) - viktor faktor

Produkt Cuisine tcheque traditionnelle / tradiční česká kuchyně (francouzsky) - viktor faktor sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Cuisine tcheque traditionnelle / tradiční česká kuchyně (francouzsky) - viktor faktor upraviť a produkt hľadať znova.

Cuisine tcheque traditionnelle / Tradiční česká kuchyně (francouzsky) - Viktor Faktor

Cuisine tcheque traditionnelle / Tradiční česká kuchyně (francouzsky) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav.Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Mijotez des plats selon ce livre abondant de recettes tcheques typiques, dont l'origine remonte a un passé lointain mais dont le succes est resté intact jusqu’a aujourd'hui. Vous y trouverez des idées pour tous les jours, mais aussi les mets servis lors des fetes de Noël et de Pâques, ou encore lors de mariages.Chaque plat s'accompagne de son nom d'origine en tcheque, ainsi que d'intéressantes annotations culinaires ayant trait a l’histoire et a l'actualité tcheque ! En outre, vous découvrirez des citations de personnages célebres qui ont visité la Tchéquie : les plats qui les ont régalé et leur vision des habitudes gastronomiques tcheques !Viktor Faktor, auteur du livre, est un spécialiste de la cuisine tcheque et internationale. Il a déja publié une dizaine de livres de cuisine. Il est a la fois écrivain, explorateur, et traducteur de livres historiques et philosophiques.Jiří Votruba, célebre illustrateur tcheque, apporte au livre sa touche d'humour et de fantaisie. Les visiteurs étrangers venus découvrir la République tcheque rencontrent ses oeuvres a quasi « tous les coins de rue ».Le photographe Karel Poláček et la styliste alimentaire Blanka Poláčková, professionnels tcheques en vue, ont photographié et arrangé les plats du livre.Ce livre est recommandé par l’Association des cuisiniers et pâtissiers de la République tcheque. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cuisine tcheque traditionnelle / Tradiční česká kuchyně (francouzsky) - Viktor Faktor , Parler tcheque cést possible!: čeština pro francouzsky mluvící (80-7335-076-9)

Traditional Czech Cuisine / Tradiční česká kuchyně - Viktor Faktor

Traditional Czech Cuisine / Tradiční česká kuchyně - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav.Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Use this book full of recipes to prepare a wide range of typically Czech dishes whose origins stretch far back into the past, yet have remained so popular that they are regularly consumed even today. Try your hand at everyday preparations or special dishes intended for such holidays as Easter or Christmas, a wedding feast, or simply a family celebration.Each of the recipes contains the original Czech name of the dish, and is enlivened with culinary points of interest from Czech history or present-day custom. Nor have we omitted the opinions of a number of persons of renown who in the past paid a visit to the Czech lands –how they enjoyed Czech cooking and what they thought of Czech gastronomic habits!The author – Viktor Faktor – is a connoisseur of international and Czech cuisine, who has published over a dozen previous cookbooks. He is also known as an essayist, traveler and translator of works of history or philosophy.A tinge of humour and a welcome comic relief are added by the illustrations of Jiří Votruba – the popular Czech artist and illustrator whose work so often greets visitors to the Czech Republic almost "at every step of the journey."All of the dishes depicted were photographed and arranged by two leading Czech specialists – photographer Karel Poláček and food stylist Blanka Poláčková.This book is officially endorsed by the Czech Chefs Association (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Traditional Czech Cuisine / Tradiční česká kuchyně - Viktor Faktor , Česká kuchyně (978-80-7253-420-3)

Tradiční česká kuchyně (rusky) - Viktor Faktor

Tradiční česká kuchyně (rusky) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tradiční česká kuchyně (rusky) - Viktor Faktor , Francouzsky buldocek

Cocina tradicional checa / Tradiční česká kuchyně (španělsky) - Viktor Faktor

Cocina tradicional checa / Tradiční česká kuchyně (španělsky) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Sírvase utilizar este libro de cocina para preparar los platos típicos checos muy antiguos que gracias a su popularidad se han conservado hasta el día de hoy. Platos para cada día y para los días de fiesta (la Pascua, la Navidad), platos especiales para banquetes de boda u otras fiestas familiares.Las recetas llevan los nombres tradicionales checos, incluyen curiosidades culinarias de la historia y la actualidad checa. No debemos olvidar las opiniones de algunas personalidades famosas que visitaron Bohemia en el pasado – acerca de la cocina checa y de las costumbres gastronómicas checas.El autor del libro – Viktor Faktor – es conocedor de la cocina checa e internacional. Publicó una decena de libros de cocina. Es escritor, viajero y traductor de la literatura histórica y filosófica.Las ilustraciones de Jiří Votruba proporcionan humor y relajamiento. Este artista plástico checo es muy popular y Los visitantes extranjeros en la República Checa pueden ver sus obras prácticamente „en cada esquina.“Las fotografías de los platos en este libro fueron elaboradas y disenados por especialistas checos de primera categoría – el fotógrafo Karel Poláček y la disenadora Blanka Poláčková.El libro ha sido recomendado por la Asociación de cocineros y dulceros de la República Checa. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cocina tradicional checa / Tradiční česká kuchyně (španělsky) - Viktor Faktor , Lidský faktor ()

Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) - Viktor Faktor

Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Kochen Sie gemäß diesem Buch voller Rezepte von typischen tschechischen Speisen, die von ihrer Herkunft her tief in die Vergangenheit zurückreichen. Doch sie wurden so beliebt, dass sie bis heute zubereitet werden. Alltägliche Speisen und auch solche, die an Feiertagen zubereitet werden, wie etwa Ostern und Weihnachten oder zum Anlass von Hochzeitsmahlen und weiteren Familienfeiern.Die Rezepte führen die ursprüngliche tschechische Bezeichnung auf und werden mit kulinarischen Anekdoten aus der tschechischen Geschichte und der Gegenwart aufgepeppt! Es wurden auch nicht Ansichten von einigen bekannten Personen außer Acht gelassen, die in der Vergangenheit die böhmischen Länder besuchten – wie ihnen die tschechische Küche schmeckte und welchen Eindruck die tschechischen gastronomischen Bräuche bei ihnen hinterließen!Der Autor des Buches – Viktor Faktor – ist ein Kenner der tschechischen und auch der internationalen Küche, hat ein Dutzend Kochbücher herausgegeben und ist zugleich Schriftsteller, Forschungsreisender und Übersetzer von historischer und philosophischer Literatur.Einen humorvollen Touch und eine angenehme Auflockerung verleihen dem Buch die Illustrationen von Jiří Votruba – einem populären tschechischen bildenden Künstlers, dessen Arbeit besonders ausländische Besucher der Tschechischen Republik wohl „auf Schritt und Tritt" begegnen.Die Speisen in diesem Buch haben führende tschechische Spezialisten fotografiert und arrangiert – der Fotograf Karel Poláček und die Food Stylistin Blanka Poláčková.Das Buch empfiehlt der Koch- und Konditorenverband der Tschechischen Republik. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) - Viktor Faktor , Křížovky do kuchyně tradiční moučníky (978-80-7541-331-4)

La cucina tradizionale ceca / Tradiční česká kuchyně (italsky) - Viktor Faktor

La cucina tradizionale ceca / Tradiční česká kuchyně (italsky) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav.Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Cucinate secondo questo libro pieno di ricette di piatti tipici della Boemia che hanno origine nel passato piu remoto, ma che sono cosi amati da essere preparati ancora oggi. I piatti quotidiani e quelli che si preparano per le feste, come Pasqua e Natale, o in occasione di un banchetto nuziale e altre feste familiari.Alle ricette e stato lasciato il nome originario ceco e sono ravvivate da curiosita culinarie dalla storia ceca e dai nostri tempi! Non vengono dimenticate nemmeno le opinioni di alcuni personaggi famosi che in passato hanno visitato la Boemia – come a loro piaceva la cucina ceca e cosa pensavano delle usanze gastronomiche ceche!L’autore del libro – Viktor Faktor – e un esperto di cucina ceca e internazionale. Ha pubblicato gia una decina di libri di cucina. Allo stesso tempo, e uno scrittore, un viaggiatore e un traduttore di letteratura storica e filosofica.Le illustrazioni, che danno al libro un aspetto umoristico e un simpatico alleggerimento, sono ad opera di Jiří Votruba – un popolare artista ceco il cui lavoro puo essere ammirato quasi „in ogni angolo“ soprattutto dai visitatori stranieri della Repubblica Ceca.I piatti di questo libro sono stati fotografati e preparati da dei specialisti cechi di spicco – il fotografo Karel Poláček e la food stylist Blanka Poláčková.Il libro viene raccomandato dall’associazione dei cuochi e dei pasticceri della Repubblica Ceca. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako La cucina tradizionale ceca / Tradiční česká kuchyně (italsky) - Viktor Faktor , Tradiční česká zima – josef lada (978-80-271-0016-3)

La Cuisine pragoise ancienne - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor

La Cuisine pragoise ancienne - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Detail

Gâteau au millet, soupe cotonneuse, soupe aux abattis et aux boulettes, kreplach ou pain perdu a la pragoise?Produits fins de chez Lippert et recette de l’hôtelier Šroubek? A quoi ressemble la cuisine tcheque traditionnelle ? Saviez-vous que certains plats de nos jours considérés comme des plats typiquement tcheques proviennent des quatre coins de l’Europe ? Que le plat tcheque le plus emblématique, le vepřo-knedlo-zelo (du porc avec des knedlíky et de la choucroute) est la création d’un restaurateur ? Que les escalopes de veau panées sont originaires du nord de l’Italie et qu’elles sont arrivées dans les pays tcheques par la Cour de Vienne ? Et qu’en est-il du goulasch hongrois ou des paupiettes que les Tcheques appellent oiseau espagnol ? Et vous voulez savoir ce que le célebre comédien tcheque Hugo Haas ou les écrivains Franz Kafka et Jaroslav Hašek aimaient manger ? ... alors vous avez fait le bon choix. Découvrez le monde de la cuisine tcheque ancienne et ses curiosités avec ce livre original plein de recettes tcheques traditionnelles rassemblées pour vous par un célebre globetrotteur pragois, bon vivant, amateur de bonne chere, amoureux de la vie en général, et illustré avec des collages uniques par un artiste et poete tcheque non moins exceptionnel. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako La Cuisine pragoise ancienne - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor , Lidský faktor: 4 cd

La Cuisine Tcheque - Lea Filipová

La Cuisine Tcheque - Lea Filipová
Detail

Recepty české kuchyně ve francouzštině. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako La Cuisine Tcheque - Lea Filipová , Uvařeno v indii: tradiční rodinné recepty indické kuchyně (978-80-264-4428-2)

La Cuisine Tchéque - Filipová Lea

La Cuisine Tchéque - Filipová Lea
Detail

Kniha vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel ve francouzštině. (patro.cz)

Podobné produkty ako La Cuisine Tchéque - Filipová Lea , Lahodná drůbež: vynikající recepty z tradiční české kuchyně (978-80-7669-008-0)

La cuisine tchéque - Magdalena Wagnerová, Petr Sýkora

La cuisine tchéque - Magdalena Wagnerová, Petr Sýkora
Detail

Les meilleures recettes de la cuisine tcheque traditionnelle. Les Tcheques ont toujours aimé manger et faire bonne chere. Les femmes tcheques sont reconnues comme d'excellentes cuisinieres sans doute aussi parce que leur savoir-faire trouve sa source dans les recettes traditionnelles, les ingrédients de qualité qu'elles utilisent et les méthodes de travail éprouvées qui se transmettent dans chaque famille de génération en génération. Des plats comme la « kulajda », une soupe de champignons aromatisée a l'aneth, le filet de bouf rôti a la creme, le « bramborák », une étonnante galette de pomme de terre, ou encore les « buchty », de succulentes brioches, sont préparés non seulement dans le secret des foyers tcheques, mais aussi dans les restaurants les plus distingués que compte le pays. Les visiteurs étrangers peuvent ainsi, eux aussi, découvrir et se convaincre de la qualité des mets qu'offre la cuisine tcheque. Et c'est précisément pour tous ceux qui ne peuvent désormais plus se passer de cette cuisine tcheque si généreuse et savoureuse que nous avons préparé ce livre. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako La cuisine tchéque - Magdalena Wagnerová, Petr Sýkora , Česká kuchařka: to nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1)

Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Detail

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky - Jan Eliášek, Petr Stupka , Krevní skupina a: česká kuchyně pro váš typ (80-85936-38-0)

Altprage Kochbuch - Faktor Viktor

Altprage Kochbuch - Faktor Viktor
Detail

Hirsebrei, Baumwollsuppe, Kaldoun, Kreplach oder Prager Kružalky? Delikatessen von Lippert und Rezepte nach Šroubek? Was gehört zur typisch böhmischen Küche? Wussten Sie eigentlich, dass viele Speisen, die wir heute für traditionell böhmisch halten, aus den verschiedensten Teilen Europas stammen? Dass Schweinebraten mit Knödeln von einem Gastwirt kreiert wurde? Dass die panierten Kalbsschnitzel ursprünglich aus Norditalien und erst über den Wiener Hof zu uns gekommen sind? Und was ist mit Ungarischem Gulasch oder Spanischem Vogel? Möchten Sie wissen, was der berühmte tschechische Schauspieler Hugo Haas gern gegessen hat oder die Schriftsteller Franz Kafka und Jaroslav Hašek? …dann haben Sie sich für das richtige Kochbuch entschieden. Tauchen Sie mit diesem originellen Buch voller altböhmischer Originalrezepte ein in die Welt der Besonderheiten der altböhmischer Küche, das von einem berühmten Prager Weltenbummler und Liebhaber guten Essens, guter Gebräuche und des Lebens an sich für Sie zusammengestellt wurde und ein ebenso außergewöhnlicher tschechischer Künstler und Dichter mit einzigartigen Kollagen illustriert hat. (patro.cz)

Podobné produkty ako Altprage Kochbuch - Faktor Viktor , Krevní skupina 0: česká kuchyně pro váš typ (80-85936-46-1)

Chateau Visegrad - Faktor Viktor

Chateau Visegrad - Faktor Viktor
Detail

Za léta totality se z hradů a zámků zemí Visegrádu vytratila vysoká gastronomie. V lepších případech v nich vznikly prohlídkové okruhy, kde jen málokdo tušil, co se kdysi podávalo na zaprášeném porcelánu, odděleného od školních zájezdů červenými špagáty. V horším případě se o zámky podělili lidové armády a združstevnění zemědělci. Chateau Visegrád je výpravná obrazová publikace o čtyřech zámcích, českém Zbirohu, polském Wojanowě, slovenské Belé a maďarském Degenfeldu, na které se vysoká gastronomie po pádu železné opony vrátila. Stalo se tak díky tomu, že se z nich staly luxusní hotely, s věhlasnými kuchaři, díky nim také vzniklo speciální slavnostní pětichodové menu, které pro tuto knihu fotografoval Ondřej Kavan. Autorem literárního zpracování historie jednotlivých zámků dějin vysoké gastronomie i samotných receptů je Viktor Faktor. Výpravné provedení knihy a její vydání jen v angličtině bylo možné také díky nezanedbatelné pomoci Visegrádského fondu. (patro.cz)

Podobné produkty ako Chateau Visegrad - Faktor Viktor , Tradiční česká zima: svátky, zvyky, obyčeje, říkadla, koledy (978-80-271-0016-3)

Altprager Kochbuch - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor

Altprager Kochbuch - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Detail

Hirsebrei, Baumwollsuppe, Kaldoun, Kreplach oder Prager Kružalky? Delikatessen von Lippert und Rezepte nach Šroubek? Was gehört zur typisch böhmischen Küche? Wussten Sie eigentlich, dass viele Speisen, die wir heute für traditionell böhmisch halten, aus den verschiedensten Teilen Europas stammen? Dass Schweinebraten mit Knödeln von einem Gastwirt kreiert wurde? Dass die panierten Kalbsschnitzel ursprünglich aus Norditalien und erst über den Wiener Hof zu uns gekommen sind? Und was ist mit Ungarischem Gulasch oder Spanischem Vogel? Möchten Sie wissen, was der berühmte tschechische Schauspieler Hugo Haas gern gegessen hat oder die Schriftsteller Franz Kafka und Jaroslav Hašek? …dann haben Sie sich für das richtige Kochbuch entschieden. Tauchen Sie mit diesem originellen Buch voller altböhmischer Originalrezepte ein in die Welt der Besonderheiten der altböhmischer Küche, das von einem berühmten Prager Weltenbummler und Liebhaber guten Essens, guter Gebräuche und des Lebens an sich für Sie zusammengestellt wurde und ein ebenso außergewöhnlicher tschechischer Künstler und Dichter mit einzigartigen Kollagen illustriert hat. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Altprager Kochbuch - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor , Robot viktor - modrý (8590756018906)

Staropražská kuchařka - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor

Staropražská kuchařka - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Detail

Více dárkový předmět a kuriozita než klasická kuchařka, a přece se můžete zároveň inspirovat spoustou prastarých receptů, které znovu objevil nedávno zesnulý znalec historické kuchyně Viktor Faktor. Text je doplněn zajímavostmi z jídelních návyků Prahy od středověku až po vznik republiky. Namísto fotografií jídel jej doprovázejí jedinečné koláže Miroslava Huptycha. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Staropražská kuchařka - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor , Robot viktor - červený (8590756018890)

Staropražská kuchařka - Rusky - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor

Staropražská kuchařka - Rusky - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Detail

Více dárkový předmět a kuriozita než klasická kuchařka, a přece se můžete zároveň inspirovat spoustou prastarých receptů, které znovu objevil nedávno zesnulý znalec historické kuchyně Viktor Faktor. Text je doplněn zajímavostmi z jídelních návyků Prahy od středověku až po vznik republiky. Namísto fotografií jídel jej doprovázejí jedinečné koláže Miroslava Huptycha. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Staropražská kuchařka - Rusky - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor , Tefal turbo cuisine recepty

Old Prague Cookbook - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor

Old Prague Cookbook - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Detail

Millet cake, cotton soup, kaldoun, kreplach or Prague kružalky cakes?Delicacies from Lippert and a recipe according to Šroubek?What’s the story with typical Czech cuisine? Did you know that the dishes we now consider typical and traditionally Czech come from various parts of Europe? That pork with dumplings and sauerkraut was created by one particular restaurateur? That fried veal escalope is originally from Northern Italy and came to us via the Viennese court? And what about Hungarian goulash and “Spanish birdie”? Would you like to know what the famous Czech actor Hugo Haas or writers Franz Kafka and Jaroslav Hašek liked to eat? …then you’ve made the right choice. Visit the world of other interesting facts about Old Czech cuisine with this original book full of original Old Czech recipes collected for you by the famed Prague-born globetrotter, lover of good food, good habits and life in general, and illustrated with unique collages by a similarly exceptional Czech artist and poet. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Old Prague Cookbook - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor , Tefal cy754830 turbo cuisine (cy754830)

Praha - průvodce/francouzsky - Viktor Kubík

Praha - průvodce/francouzsky - Viktor Kubík
Detail

Obrazový průvodce hlavním městem České republiky plný tipů, přehledů, zajímavostí, včetně mapy města, centra a plánu Hradu.Historická část města, památky, kultura. Přehledný, stručný a barvitý průvodce po nejnavštěvovanějším městě u nás, jeho unikátních památkách, historii, čtvrtích a zajímavostech. Jednotlivé kapitoly (např. „PRAGA CAPUT REI PUBLICAE“; „PRAGA MATER URBIUM“; Pražský hrad; Hradčany a Strahov; Petřín a Malá Strana; Karlův most, Vlatava, pražské mosty a ostrovy; Staré Město a židovské ghetto a další …) ukazují město jako živý, pozoruhodný a neopakovatelný celek. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Praha - průvodce/francouzsky - Viktor Kubík , Faktor churchill (978-80-7473-439-7)

Cocina De La Vieja Praga - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor

Cocina De La Vieja Praga - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Detail

Puré de mijo, sopa Algodón, Kaldoun, Kreplach o los „Kružalky“ praguenses?Golosinas de Lippert y recetas de Šroubek? Cómo es la típica cocina checa? Sabe Vd. que los platos que ahora consideramos típicos para la tradición checa provienen de diversas partes de Europa? ?Que la carne de cerdo asada con los “knedliky” y col guisada es invento de un dueno de restaurante? ?Que los filetes de ternera empanizados provienen de Italia del Norte y llegaron a nuestro país a través de la Corte de Viena? ?Y qué dice del goulash húngaro o rollos de carne rellenos? Y quiere saber qué platos prefería el famoso actor checo Hugo Hass o qué gustaba a los escritores Franz Kafka y Jaroslav Hašek? …pues ha elegido bien. Venga a visitar el curioso mundo de la antigua cocina checa. Déjese guiar por este libro de viejas recetas checas. Las recopiló un famoso viajero praguense – amante de la buena comida, los buenos hábitos y la vida en general. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cocina De La Vieja Praga - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor , Faktor churchill (978-80-747-3439-7)

Pražský hrad - průvodce/francouzsky - Viktor Kubík

Pražský hrad - průvodce/francouzsky - Viktor Kubík
Detail

Barvitý obrazový průvodce majestátným areálem Pražského hradu. text je rozdělen do kapitol podle jednotlivých částí památkového komplexu. V infopříloze je mj. stránka věnovaná korunovačním klenotům, přehledy panovníků a významných historických dat; součástí je plán Hradu a mapa centra Prahy 1 : 25 500.Pražský hrad je nepochybně naší nejpřednější památkou. Tento průvodce jej představuje jako dávný symbol české státnosti, který byl během více než tisíciletého vývoje jedinečně a citlivě poznamenán historickými epochami a jednotlivými stavebními slohy. Vznikla tak pokladnice středoevropského umění, které dominuje katedrála sv. Víta s kaplí sv. Václava. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pražský hrad - průvodce/francouzsky - Viktor Kubík , Ahome plecháček se jménem viktor (23230)

Parler tcheque cést possible!: Čeština pro francouzsky mluvící (80-7335-076-9)

Parler tcheque cést possible!: Čeština pro francouzsky mluvící (80-7335-076-9)
Detail

Kniha - 432 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá (alza.cz)

Podobné produkty ako Parler tcheque cést possible!: Čeština pro francouzsky mluvící (80-7335-076-9) , Hikari shrimp cuisine 10 g (042055194044)

Kurz francouzské kuchyně Praha

Kurz francouzské kuchyně Praha
Detail

Říká se, že dobré jídlo je základem dobré zábavy. V našem pražském tříhodinovém programu se proto může každý vycvičit z úplného nováčka na mistra francouzské kuchyně! Připravovat se bude široké spektrum jídel, od pravé francouzské cibulačky přes lyonské brambory až po proslavený crème brûlée. Lze si zaplatit i nealkoholické, nebo mírně alkoholické nápoje pro vylepšení zážitku. A příjemným faktem je, že v ceně jsou jak suroviny, tak patřičná ochutnávka připravených chodů, takže si každý gurmán i patřičně smlsne! (adrop.cz)

Podobné produkty ako Kurz francouzské kuchyně Praha , Hikari crab cuisine 50 g (042055273091)

Cocina Checa - Česká kuchyně - Lea Filipová

Cocina Checa - Česká kuchyně - Lea Filipová
Detail

El delicioso y perfumado asado de cerdo con col agridulce rehogada y knedlik, el solomilo con salsa de nata adornado con una rodaja de limón y arándanos rojos, el ganso assado, el faisán con tocino, el jamón de Praga con nata montada y rábano picante, los crepés con salsa de arándanos, los knedlik de masa esponjada con fresas y requesón, los bollitos rellenos co granos de adormidera o la trenza de Navidad co uvas pasas y almendras, todos estos platos clásicos y mágicos han hecho famosa la cocina checa. Las recetas y los procedimientos están bien explicados, contienen consejos valiosos y variaciones. Las fotografías de las fases de preparación del plato que acompanan el texto le servirán de inspiración para ofrecer un plato sabroso a la familia o a los amigos. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cocina Checa - Česká kuchyně - Lea Filipová , Koopman zásobník na příbory cuisine (k170484580)

Umění francouzské kuchyně - Childová Julia

Umění francouzské kuchyně - Childová Julia
Detail

Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem. Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová. (patro.cz)

Podobné produkty ako Umění francouzské kuchyně - Childová Julia , Sodoma viktor: gomora 1969-1972 - cd (8594189130051)

Česká kuchyně za dob nedostatku - Zíbrt Čeněk

Česká kuchyně za dob nedostatku - Zíbrt Čeněk
Detail

Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. (patro.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku - Zíbrt Čeněk , Myslivecká kuchyně staročeská ()

Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt

Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt
Detail

Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt , Playmobil kuchyně (4008789092694)

Česká kuchyně (978-80-7253-420-3)

Česká kuchyně  (978-80-7253-420-3)
Detail

Kniha - autor Harald Salfellner, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vepřová kolena a svíčková, to však zdaleka není všechno. České země jsou totiž truhlou lukulských pokladů skrývající bohatství lahůdek a dobrot, a to přímo v srdci Evropy. Posaďte se tedy ke kuchyňskému stolu českého národa a nechte si naservírovat to nejlepší, co česká kuchyně nabízí. Je libo ještě trochu pražské šunky? (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně (978-80-7253-420-3) , Důvěrnosti z kuchyně ()

Umění francouzské kuchyně 2 - Becková Simone

Umění francouzské kuchyně 2 - Becková Simone
Detail

Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které inspirovalo celou generaci Američanů a pomohlo jim vytyčit nová kritéria v oblasti kulinářského vkusu a kuchařského umění. (patro.cz)

Podobné produkty ako Umění francouzské kuchyně 2 - Becková Simone , Kuchyně z polska

Lahodná drůbež - Vynikající recepty z tradiční české kuchyně

Lahodná drůbež - Vynikající recepty z tradiční české kuchyně
Detail

Drůbeží maso je velice oblíbené a vyhledávané. Dokonale se snoubí s mnoha přísadami, od pálivých a voňavých koření až po lahodný a jemný med či smetanu. V naší nové kuchařce objevíte recepty, podle nichž připravíte rychlou teplou večeři i slavnostní oběd. Najdete v ní inspiraci na celou řadu nápaditých a přitom jednoduchých pokrmů připravených z běžně dostupných surovin, kde hlavní roli hraje „obyčejné“ kuře, ale i recepty na skutečné gurmánské lahůdky z kachního či husího masa. Kuchařka je plná rychlých jídel pro každý den, ale i slavnostních pečínek, masových rolád a exotických lahůdek. Nechybí ani recepty na chutné přílohy a paštiky a praktické rady a tipy, které oceníte nejen při samotné přípravě jídla, ale i při výběru surovin. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Lahodná drůbež - Vynikající recepty z tradiční české kuchyně , Kika nábytek kuchyně

Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt - e-kniha

Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt - e-kniha
Detail

eBook:,Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha.Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Redigoval, úvodním slovem a patřičnými vysvětlivkami vybavili Viktor Faktor a Jiří Sádlo. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt - e-kniha , Kam zmizol viktor? (978-80-569-0257-8)

Česká kuchyně - kapesní průvodce/anglicky - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/anglicky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Detail

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně - kapesní průvodce/anglicky - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Detail

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek, Petr Stupka
Detail

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek, Petr Stupka

Praha - The Best Of/francouzsky - Pavel Dvořák, Viktor Kubík

Praha - The Best Of/francouzsky - Pavel Dvořák, Viktor Kubík
Detail

Podrobný průvodce se snímky L. Sváčka a praktickými informacemi pro návštěvníky české metropole. Infopříloha obsahuje tipy pro turisty, slovníček pojmů a rady pro návštěvníky.Barevný, praktický průvodce po historickém jádru Prahy. V první části seznámí návštěvníka stručně s historií našeho hlavního města, a pak jej provede od Hradu, přes Hradčany a Petřín, Malou Stranu, Staré a Nové Město až po Vyšehrad. Památky a zajímavosti v kapitolách jsou zakresleny v ilustračních mapkách. Bohatá infopříloha poskytne zejména cizincům mnoho praktických rad, které jim usnadní pobyt nejen v České republice, ale především v Praze. V poslední části je atlas s mapami Prahy v měřítku 1 : 16 000. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Praha - The Best Of/francouzsky - Pavel Dvořák, Viktor Kubík

Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-727-2420-8)

Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-727-2420-8)
Detail

Elektronická kniha - autor Čeněk Zíbrt, 212 stran Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha.Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Redigoval, úvodním slovem a patřičnými vysvětlivkami vybavili Viktor Faktor a Jiří Sádlo. Detaily knihy: Autor: Čeněk Zíbrt Rok vydání: 0 ISBN: 978-80-727-2420-8 Počet stran: 212 (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-727-2420-8)

Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-7645-217-6)

Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-7645-217-6)
Detail

Kniha - autor Čeněk Zíbrt, 228 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-7645-217-6)

Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Jaroslav Olša

Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Jaroslav Olša
Detail

U nás malajsijská kuchařka dosud nevyšla. Tato knížka nabízí čtenáři možná první setkání s Malajsií a seznamuje uživatele se zvláštnostmi a exotickými jídly všech částí této krásné tropické země. Poutavý úvod také čtenáře zasvětí do kultury a zvyklostí spojených s vařením a stolováním v Malajsii. V hlavní části knihy najde milovník asijské kuchyně 50 originálních předpisů, pečlivě vybraných tak, aby je mohl použít také doma a ze surovin dosažitelných i mimo Asii. Kniha vychází v česko-anglické verzi. This is the first time that a Malaysian cookbook is published in the Czech Republic. The book might be readers' first encounter with Malaysia and it presents the uniqueness of Malaysian dishes from all parts of this beautiful tropical country. In the main part of the book, the lover of the Asian cuisine can find 50 original recipes, selected carefully so that they can be prepared at home while using ingredients available outside Asia. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Jaroslav Olša

Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Olša Jaroslav

Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Olša Jaroslav
Detail

U nás malajsijská kuchařka dosud nevyšla. Tato knížka nabízí čtenáři možná první setkání s Malajsií a seznamuje uživatele se zvláštnostmi a exotickými jídly všech částí této krásné tropické země. Poutavý úvod také čtenáře zasvětí do kultury a zvyklostí spojených s vařením a stolováním v Malajsii. V hlavní části knihy najde milovník asijské kuchyně 50 originálních předpisů, pečlivě vybraných tak, aby je mohl použít také doma a ze surovin dosažitelných i mimo Asii. Kniha vychází v česko-anglické verzi. This is the first time that a Malaysian cookbook is published in the Czech Republic. The book might be readers’ first encounter with Malaysia and it presents the uniqueness of Malaysian dishes from all parts of this beautiful tropical country. In the main part of the book, the lover of the Asian cuisine can find 50 original recipes, selected carefully so that they can be prepared at home while using ingredients available outside Asia. (patro.cz)

Podobné produkty ako Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia - Olša Jaroslav

České ovoce v kuchyni - Bezděková Vlasta

České ovoce v kuchyni - Bezděková Vlasta
Detail

Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení. (patro.cz)

Podobné produkty ako České ovoce v kuchyni - Bezděková Vlasta

Křížovky do kuchyně tradiční moučníky (978-80-7541-331-4)

Křížovky do kuchyně tradiční moučníky (978-80-7541-331-4)
Detail

Kniha - 288 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jedna křížovka denně pomůže udržet mozek ve formě, procvičí paměť a posílí logické myšlení. A pokud vám při tom vyhládne, po vyluštění tajenky můžete vyzkoušet některý ze skvělých a především jednoduchých receptů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Křížovky do kuchyně tradiční moučníky (978-80-7541-331-4)

Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)

Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)
Detail

Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží, na sýry do Alp i do cukrárny na sladkosti (těšte se na crepes Suzette, meringue s levandulí, makronky, creme brulee, třešňový clafoutis, čokoládový fondant, tarte tatin…) Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít francouzské suroviny (od sýrů až po víno) a prozradíme i tipy, jak jíst a žít jako Francouzi. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)

Umění francouzské kuchyně (978-80-7462-441-4)

Umění francouzské kuchyně (978-80-7462-441-4)
Detail

Kniha - autor Julia Childová; Louisette Bertholleová; Simone Becková, 896 stran, česky, pevná s přebalem lesklá Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně.Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky,... (alza.cz)

Podobné produkty ako Umění francouzské kuchyně (978-80-7462-441-4)

Umění francouzské kuchyně (978-80-746-2441-4)

Umění francouzské kuchyně (978-80-746-2441-4)
Detail

Elektronická kniha - autor Julia Childová, 896 stran Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně.Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o... (alza.cz)

Podobné produkty ako Umění francouzské kuchyně (978-80-746-2441-4)

Česká povídka - Karel Čapek, Viktor Dyk, Vladislav Vančura

Česká povídka - Karel Čapek, Viktor Dyk, Vladislav Vančura
Detail

Ve třech příbězích klasiků české literatury, Viktora Dyka, Karla Čapka a Vladislava Vančury, najdeme i dnes přímou paralelu se současným životem. Poetická láska a tvrdá realita, zlomyslnost a profesní novinářská bezohlednost, sobectví i lehkovážná hravá nevěra - to vše je v současné době stále aktuální. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká povídka - Karel Čapek, Viktor Dyk, Vladislav Vančura

Umění francouzské kuchyně - Julia Childová, Simone Becková, Louisette Berthollová

Umění francouzské kuchyně - Julia Childová, Simone Becková, Louisette Berthollová
Detail

Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová. Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa - ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem. Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do "tématu". Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Umění francouzské kuchyně - Julia Childová, Simone Becková, Louisette Berthollová

Umění francouzské kuchyně 2 (978-80-7462-866-5)

Umění francouzské kuchyně 2 (978-80-7462-866-5)
Detail

Kniha - autor Julia Childová; Simone Becková,, česky, pevná s přebalem lesklá Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které inspirovalo celou generaci Američanů a pomohlo jim vytyčit nová kritéria v oblasti kulinářského vkusu a kuchařského umění. (alza.cz)

Podobné produkty ako Umění francouzské kuchyně 2 (978-80-7462-866-5)

Krevní skupina A - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová

Krevní skupina A - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Detail

Kniha krevních vychází z principů výživového systému amerického lékaře Dr.P.J.D'Adama. Vedoucí dietní sestra IKEM spolu s poradkyní pro zdravou výživu zpracovaly originálním způsobem tuto problematiku pro české prostředí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupina A - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová

Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0)

Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0)
Detail

Kniha - autor Pavla Momčilová; Olga Mengerová, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0)

Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1)

Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1)
Detail

Kniha - autor Pavla Momčilová; Olga Mengerová, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výživy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1)

Francouzská šlechta v Českých zemích - Košťálová Renata

Francouzská šlechta v Českých zemích - Košťálová Renata
Detail

Osud původem francouzských šlechtických rodů se prapodivnou shodou okolností protnul s českou historií, aby v našich zemích zanechal dodnes dochované stopy – nejen četné přepychové zámky na venkově a pražské paláce, ale celé kulturní krajiny jako na Novohradsku či Libějovicku v jižních Čechách. Příchod především lotrinské šlechty a rodů pocházejících z někdejšího rakouského Nizozemí přitom souvisel s politickým působením habsburské dynastie na českém trůně, která si jejich služeb vyžádala. V několika vlnách se tak i do našich končin především pro hledání vrtkavého vojenského štěstí dostali Buquoyové nebo Desfoursové. Založili zde svá rozsáhlá dominia, z nichž však do současné doby zbyly pozůstatky jen jediného, toho boskovického, hrabat Mensdorff – Pouilly. V této knize najdete ve volném pokračování k dříve vyšlé Britské šlechtě v českých zemích (2018) osudy těch šlechtických rodů, jež jsou spojeny s historickým, těkavě územně proměnným teritoriem historické Francie, katapultované dějinami až do českých zemí. Ke každému z těchto rodů se dozvíte nejen, odkud pocházely, ale také jaké měly erby a které hrady a zámky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku vlastnily. A v čase proměňovaly podle svého vkusu. Díky nim můžeme dodnes obdivovat rohanský zámek v Sychrově, buquoyský Rožmberk nad Vltavou či Horní Hrad nebo desfourský zámek v Hrubém Rohozci. VRATISLAV KOŠŤÁL (1976) je absolventem Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně (1999) a Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze (2000). Věnuje se publikační činnosti z oboru práva v oblasti energetiky (spoluautor knihy Trh s elektřinou: Úvod do liberalizované energetiky, Praha 2011), mezinárodním vztahům (Gibraltar: Podivný spor o Herkulovy sloupy, Brno 2009). Fotografováním hradů, zámků a tvrzí se systematicky zabývá již od roku 1999. Podílel se na vzniku reprezentativní publikace Kladno – Portrét města (Kladno 2008). RENATA KOŠŤÁLOVÁ (1972) absolvovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy (2002). Zabývá se obdobím druhé světové války, problematikou uloupeného umění a Blízkého východu. Architektuře, umění a historii sídel české šlechty se ve volném čase věnuje taktéž již od roku 1999. Spoluautorsky se podílela na vydání publikace Kladno – Portrét města (Kladno 2008). (patro.cz)

Podobné produkty ako Francouzská šlechta v Českých zemích - Košťálová Renata
Parler tcheque cést possible!: Čeština pro francouzsky mluvící (80-7335-076-9), Česká kuchyně (978-80-7253-420-3), francouzsky buldocek, Lidský faktor (), Křížovky do kuchyně tradiční moučníky (978-80-7541-331-4), Tradiční česká ZIMA – Josef Lada (978-80-271-0016-3), Lidský faktor: 4 CD, Uvařeno v Indii: Tradiční rodinné recepty indické kuchyně (978-80-264-4428-2), Lahodná drůbež: Vynikající recepty z tradiční české kuchyně (978-80-7669-008-0), Česká kuchařka: To nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1), Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0), Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1), Tradiční česká zima: Svátky, zvyky, obyčeje, říkadla, koledy (978-80-271-0016-3), Robot Viktor - modrý (8590756018906), Robot Viktor - červený (8590756018890), tefal turbo cuisine recepty, Tefal CY754830 Turbo Cuisine (CY754830), Faktor Churchill (978-80-7473-439-7), Faktor Churchill (978-80-747-3439-7), Ahome Plecháček se jménem Viktor (23230), Hikari Shrimp Cuisine 10 g (042055194044), Hikari Crab Cuisine 50 g (042055273091), Koopman Zásobník na příbory CUISINE (K170484580), Sodoma Viktor: Gomora 1969-1972 - CD (8594189130051), Myslivecká kuchyně staročeská (), Playmobil Kuchyně (4008789092694), Důvěrnosti z kuchyně (), kuchyně z polska, kika nábytek kuchyně, Kam zmizol Viktor? (978-80-569-0257-8)