Česká kuchyně za dob nedostatku - čeněk zíbrt

Produkt Česká kuchyně za dob nedostatku - čeněk zíbrt sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu Česká kuchyně za dob nedostatku - čeněk zíbrt upraviť a produkt hľadať znova.

Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt

Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt
Detail

Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt , Česká kuchyně (978-80-7253-420-3)

Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt - e-kniha

Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt - e-kniha
Detail

eBook:,Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha.Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Redigoval, úvodním slovem a patřičnými vysvětlivkami vybavili Viktor Faktor a Jiří Sádlo. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt - e-kniha , Various: nejlepší česká dechovka všech dob (2x cd) - cd (1788979)

Česká kuchyně za dob nedostatku - Zíbrt Čeněk

Česká kuchyně za dob nedostatku - Zíbrt Čeněk
Detail

Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. (patro.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku - Zíbrt Čeněk , Balíček audioknih živá česká historie za výhodnou cenu

Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-727-2420-8)

Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-727-2420-8)
Detail

Elektronická kniha - autor Čeněk Zíbrt, 212 stran Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha.Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Redigoval, úvodním slovem a patřičnými vysvětlivkami vybavili Viktor Faktor a Jiří Sádlo. Detaily knihy: Autor: Čeněk Zíbrt Rok vydání: 0 ISBN: 978-80-727-2420-8 Počet stran: 212 (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-727-2420-8) , Česká kuchařka: to nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1)

Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-7645-217-6)

Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-7645-217-6)
Detail

Kniha - autor Čeněk Zíbrt, 228 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-7645-217-6) , Krevní skupina a: česká kuchyně pro váš typ (80-85936-38-0)

Staročeské umění kuchařské - Čeněk Zíbrt - e-kniha

Staročeské umění kuchařské - Čeněk Zíbrt - e-kniha
Detail

eBook:,V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Staročeské umění kuchařské - Čeněk Zíbrt - e-kniha , Krevní skupina 0: česká kuchyně pro váš typ (80-85936-46-1)

Pivo v písních lidových a znárodnělých I - Čeněk Zíbrt

Pivo v písních lidových a znárodnělých I - Čeněk Zíbrt
Detail

Nynějším pivařům ku poučení i bujarému zpěvu podle vydání z roku 1909 vyšlému jako příloha časopisu Sládek, neodvislého týdenníku pivovarského, podává znamenitý pivař Jakub Šofar, jenž knihu tuto též okomentoval a náležitostmi vybavil. "Kniha tato je připraveno jako četba "kratochvilná", což je další nepřekonatelná limita oddělující naši současnost od té Zíbrtovy. Připravit něco tak náročného jen z radosti k radosti druhých. Nemožné. Neslýchané. " J. Š. "A kdé se pívo pije, tam se dobře žije... " Tyto písně můžete békat, hulák, broukat si, vyřvávat, popěvovat ba i pěti a přitom se mlátit půllitrama do hlavy, lejt si do hlav plzničky, gambáče nebo staráče, škopkovat a pořádně zachlastat, bejt vylepenej u škopku, popojíždět, pít první i poslední ligu a sedět v lokálu až do židlí, až budou na ježky. A přitom si stále zpívat... Dr. Čeněk Zíbrt (1864-1932) jeden z nejplodnějších českých autorů, se pod vlivem profesora Jana Gebauera zabýval mnoha zdánlivě okrajovými oblastmi kulturní historie a jeho tematický záběr byl obdivuhodně široký - dějiny včelařství v českých zemích, dějiny hradu Zvíkova, dějiny šachové hry v Čechách, dějiny českého kroje, výskyt bobra u nás, staročeské výroční obyčeje, pověry, slavnosti a zábavy prostonárodní, myslivecké pověry a čáry za starých časů, skřítek v lidovém podání staročeském, seznam pověr a zvyklostí pohanských v VIII. věku, česká chalupa, staročeské rýmování o pernikářství, dějiny tance v Čechách, bibliografický přehled českých národních písní, rychtářské právo, palice, kluka, staročeské obyčeje a pověry pivovarské, staročeské obyčeje a pověry mlynářské, čeští blouznivci náboženští odvedení k vojsku v roce 1783, staročeská kniha cukrářská a kuchařská, Frantova práva aneb pijácké cechy, staročeské umění kuchařské a četná další díla. Pocházel z bohaté selské rodiny z Písecka a jeho ústřední zájem tvořilo studium života venkovského lidu. Nikdo z vědců Zíbrtovy generace nebyl tak pevně spjat se svými venkovskými kořeny jako on. Zároveň byl známým a uznávaným vědcem evropského formátu. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pivo v písních lidových a znárodnělých I - Čeněk Zíbrt , Česká města a jejich správa za třicetileté války (9788024627137)

Veselé chvíle v životě lidu českého - Čeněk Zíbrt - e-kniha

Veselé chvíle v životě lidu českého - Čeněk Zíbrt - e-kniha
Detail

eBook:,Kulturní dějepisec a národopisec dr. Čeněk Zíbrt sleduje ve svém populárně vědeckém díle obyčeje českého a slovenského lidu a zachycuje zejména humor, kterým byly tyto zvyky okořeněny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Veselé chvíle v životě lidu českého - Čeněk Zíbrt - e-kniha , Francouzská poesie z dob impresionismu ()

Pivo v písních lidových a znárodnělých I. - Čeněk Zíbrt - e-kniha

Pivo v písních lidových a znárodnělých I. - Čeněk Zíbrt - e-kniha
Detail

eBook:,Nynějším pivařům ku poučení i bujarému zpěvu podle vydání z roku 1909 vyšlému jako příloha časopisu Sládek, neodvislého týdenníku pivovarského, podává znamenitý pivař Jakub Šofar, jenž knihu tuto též okomentoval a náležitostmi vybavil. Díl tento prvý Piva v písních obsahuje úvodních 250 z celkových 700 lidových, znárodnělých či umělých písní o pivu z první dekády 20. století, tedy v belle époque, v krásných časech.Vybaveno předmluvou Jakuba Šofara. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pivo v písních lidových a znárodnělých I. - Čeněk Zíbrt - e-kniha , Dobmar dob-46dz led oranžové (dob46dz)

Cocina Checa - Česká kuchyně - Lea Filipová

Cocina Checa - Česká kuchyně - Lea Filipová
Detail

El delicioso y perfumado asado de cerdo con col agridulce rehogada y knedlik, el solomilo con salsa de nata adornado con una rodaja de limón y arándanos rojos, el ganso assado, el faisán con tocino, el jamón de Praga con nata montada y rábano picante, los crepés con salsa de arándanos, los knedlik de masa esponjada con fresas y requesón, los bollitos rellenos co granos de adormidera o la trenza de Navidad co uvas pasas y almendras, todos estos platos clásicos y mágicos han hecho famosa la cocina checa. Las recetas y los procedimientos están bien explicados, contienen consejos valiosos y variaciones. Las fotografías de las fases de preparación del plato que acompanan el texto le servirán de inspiración para ofrecer un plato sabroso a la familia o a los amigos. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cocina Checa - Česká kuchyně - Lea Filipová , Dobmar dob-46db led, bílé (dob46db)

Česká kuchyně (978-80-7253-420-3)

Česká kuchyně  (978-80-7253-420-3)
Detail

Kniha - autor Harald Salfellner, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vepřová kolena a svíčková, to však zdaleka není všechno. České země jsou totiž truhlou lukulských pokladů skrývající bohatství lahůdek a dobrot, a to přímo v srdci Evropy. Posaďte se tedy ke kuchyňskému stolu českého národa a nechte si naservírovat to nejlepší, co česká kuchyně nabízí. Je libo ještě trochu pražské šunky? (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně (978-80-7253-420-3) , Myslivecká kuchyně staročeská ()

Česká kuchyně - kapesní průvodce/anglicky - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/anglicky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Detail

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně - kapesní průvodce/anglicky - Jan Eliášek, Petr Stupka , Playmobil kuchyně (4008789092694)

Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Detail

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky - Jan Eliášek, Petr Stupka , Důvěrnosti z kuchyně ()

Česká kuchyně - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek, Petr Stupka
Detail

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek, Petr Stupka , Kuchyně z polska

Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky - Jan Eliášek, Petr Stupka

Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Detail

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.) (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky - Jan Eliášek, Petr Stupka , Kika nábytek kuchyně

Tradiční česká kuchyně (rusky) - Viktor Faktor

Tradiční česká kuchyně (rusky) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Tradiční česká kuchyně (rusky) - Viktor Faktor , Skryté příčiny únavy a nedostatku energie (978-80-271-3171-6)

České ovoce v kuchyni - Bezděková Vlasta

České ovoce v kuchyni - Bezděková Vlasta
Detail

Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení. (patro.cz)

Podobné produkty ako České ovoce v kuchyni - Bezděková Vlasta , Playmobil rodinná kuchyně (4008789702067)

Krevní skupina A - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová

Krevní skupina A - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Detail

Kniha krevních vychází z principů výživového systému amerického lékaře Dr.P.J.D'Adama. Vedoucí dietní sestra IKEM spolu s poradkyní pro zdravou výživu zpracovaly originálním způsobem tuto problematiku pro české prostředí. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupina A - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová , Česká poezie ()

Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0)

Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0)
Detail

Kniha - autor Pavla Momčilová; Olga Mengerová, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0) , Anna česká ()

Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1)

Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1)
Detail

Kniha - autor Pavla Momčilová; Olga Mengerová, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výživy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1) , Anežka česká ()

Traditional Czech Cuisine / Tradiční česká kuchyně - Viktor Faktor

Traditional Czech Cuisine / Tradiční česká kuchyně - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav.Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Use this book full of recipes to prepare a wide range of typically Czech dishes whose origins stretch far back into the past, yet have remained so popular that they are regularly consumed even today. Try your hand at everyday preparations or special dishes intended for such holidays as Easter or Christmas, a wedding feast, or simply a family celebration.Each of the recipes contains the original Czech name of the dish, and is enlivened with culinary points of interest from Czech history or present-day custom. Nor have we omitted the opinions of a number of persons of renown who in the past paid a visit to the Czech lands –how they enjoyed Czech cooking and what they thought of Czech gastronomic habits!The author – Viktor Faktor – is a connoisseur of international and Czech cuisine, who has published over a dozen previous cookbooks. He is also known as an essayist, traveler and translator of works of history or philosophy.A tinge of humour and a welcome comic relief are added by the illustrations of Jiří Votruba – the popular Czech artist and illustrator whose work so often greets visitors to the Czech Republic almost "at every step of the journey."All of the dishes depicted were photographed and arranged by two leading Czech specialists – photographer Karel Poláček and food stylist Blanka Poláčková.This book is officially endorsed by the Czech Chefs Association (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Traditional Czech Cuisine / Tradiční česká kuchyně - Viktor Faktor , Kameraman čeněk zahradníček: vzestup a pád filmového týdeníku aktualita (978-80-7264-208-3)

Krevní skupina B a AB - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová

Krevní skupina B a AB - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Detail

Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupina B a AB - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová , Iron kuchyně 500 ml (8595009212360)

Krevní skupina 0 - Česká kuchyně pro Váš typ - 2. vydání - Pavla Momčilová, Olga Mengerová

Krevní skupina 0 - Česká kuchyně pro Váš typ - 2. vydání - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Detail

2. vydání úspěšného titulu vedoucí dietní sestry IKEM a autorky knížek o zdravé výživě o možnosti stravovat se i v Česku podle zásad amerického lékaře Dr.D Adama. Kniha je oproti 1. vydání doplněna rozsáhlou tabulkou prospěšných, neutrálních a škodlivých potravin, které jsou u nás běžně dostupné a v české kuchyni používané, a to pro všechny 4 krevní skupiny. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupina 0 - Česká kuchyně pro Váš typ - 2. vydání - Pavla Momčilová, Olga Mengerová , Imaginarium kuchyně šmik šmik (8428918562632)

Krevní skupiny B a AB: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-40-2)

Krevní skupiny B a AB: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-40-2)
Detail

Kniha - autor Olga Mengerová; Pavla Momčilová, 138 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Krevní skupiny B a AB: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-40-2) , Anglická kuchyně slečny elizy (9788025739723)

Cuisine tcheque traditionnelle / Tradiční česká kuchyně (francouzsky) - Viktor Faktor

Cuisine tcheque traditionnelle / Tradiční česká kuchyně (francouzsky) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav.Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Mijotez des plats selon ce livre abondant de recettes tcheques typiques, dont l'origine remonte a un passé lointain mais dont le succes est resté intact jusqu’a aujourd'hui. Vous y trouverez des idées pour tous les jours, mais aussi les mets servis lors des fetes de Noël et de Pâques, ou encore lors de mariages.Chaque plat s'accompagne de son nom d'origine en tcheque, ainsi que d'intéressantes annotations culinaires ayant trait a l’histoire et a l'actualité tcheque ! En outre, vous découvrirez des citations de personnages célebres qui ont visité la Tchéquie : les plats qui les ont régalé et leur vision des habitudes gastronomiques tcheques !Viktor Faktor, auteur du livre, est un spécialiste de la cuisine tcheque et internationale. Il a déja publié une dizaine de livres de cuisine. Il est a la fois écrivain, explorateur, et traducteur de livres historiques et philosophiques.Jiří Votruba, célebre illustrateur tcheque, apporte au livre sa touche d'humour et de fantaisie. Les visiteurs étrangers venus découvrir la République tcheque rencontrent ses oeuvres a quasi « tous les coins de rue ».Le photographe Karel Poláček et la styliste alimentaire Blanka Poláčková, professionnels tcheques en vue, ont photographié et arrangé les plats du livre.Ce livre est recommandé par l’Association des cuisiniers et pâtissiers de la République tcheque. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cuisine tcheque traditionnelle / Tradiční česká kuchyně (francouzsky) - Viktor Faktor , Česká klasická kantáta

Cocina tradicional checa / Tradiční česká kuchyně (španělsky) - Viktor Faktor

Cocina tradicional checa / Tradiční česká kuchyně (španělsky) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Sírvase utilizar este libro de cocina para preparar los platos típicos checos muy antiguos que gracias a su popularidad se han conservado hasta el día de hoy. Platos para cada día y para los días de fiesta (la Pascua, la Navidad), platos especiales para banquetes de boda u otras fiestas familiares.Las recetas llevan los nombres tradicionales checos, incluyen curiosidades culinarias de la historia y la actualidad checa. No debemos olvidar las opiniones de algunas personalidades famosas que visitaron Bohemia en el pasado – acerca de la cocina checa y de las costumbres gastronómicas checas.El autor del libro – Viktor Faktor – es conocedor de la cocina checa e internacional. Publicó una decena de libros de cocina. Es escritor, viajero y traductor de la literatura histórica y filosófica.Las ilustraciones de Jiří Votruba proporcionan humor y relajamiento. Este artista plástico checo es muy popular y Los visitantes extranjeros en la República Checa pueden ver sus obras prácticamente „en cada esquina.“Las fotografías de los platos en este libro fueron elaboradas y disenados por especialistas checos de primera categoría – el fotógrafo Karel Poláček y la disenadora Blanka Poláčková.El libro ha sido recomendado por la Asociación de cocineros y dulceros de la República Checa. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cocina tradicional checa / Tradiční česká kuchyně (španělsky) - Viktor Faktor , Loutna česká (9790260108004)

Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) - Viktor Faktor

Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Kochen Sie gemäß diesem Buch voller Rezepte von typischen tschechischen Speisen, die von ihrer Herkunft her tief in die Vergangenheit zurückreichen. Doch sie wurden so beliebt, dass sie bis heute zubereitet werden. Alltägliche Speisen und auch solche, die an Feiertagen zubereitet werden, wie etwa Ostern und Weihnachten oder zum Anlass von Hochzeitsmahlen und weiteren Familienfeiern.Die Rezepte führen die ursprüngliche tschechische Bezeichnung auf und werden mit kulinarischen Anekdoten aus der tschechischen Geschichte und der Gegenwart aufgepeppt! Es wurden auch nicht Ansichten von einigen bekannten Personen außer Acht gelassen, die in der Vergangenheit die böhmischen Länder besuchten – wie ihnen die tschechische Küche schmeckte und welchen Eindruck die tschechischen gastronomischen Bräuche bei ihnen hinterließen!Der Autor des Buches – Viktor Faktor – ist ein Kenner der tschechischen und auch der internationalen Küche, hat ein Dutzend Kochbücher herausgegeben und ist zugleich Schriftsteller, Forschungsreisender und Übersetzer von historischer und philosophischer Literatur.Einen humorvollen Touch und eine angenehme Auflockerung verleihen dem Buch die Illustrationen von Jiří Votruba – einem populären tschechischen bildenden Künstlers, dessen Arbeit besonders ausländische Besucher der Tschechischen Republik wohl „auf Schritt und Tritt" begegnen.Die Speisen in diesem Buch haben führende tschechische Spezialisten fotografiert und arrangiert – der Fotograf Karel Poláček und die Food Stylistin Blanka Poláčková.Das Buch empfiehlt der Koch- und Konditorenverband der Tschechischen Republik. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) - Viktor Faktor , Česká umělecká próza ()

La cucina tradizionale ceca / Tradiční česká kuchyně (italsky) - Viktor Faktor

La cucina tradizionale ceca / Tradiční česká kuchyně (italsky) - Viktor Faktor
Detail

Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav.Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Cucinate secondo questo libro pieno di ricette di piatti tipici della Boemia che hanno origine nel passato piu remoto, ma che sono cosi amati da essere preparati ancora oggi. I piatti quotidiani e quelli che si preparano per le feste, come Pasqua e Natale, o in occasione di un banchetto nuziale e altre feste familiari.Alle ricette e stato lasciato il nome originario ceco e sono ravvivate da curiosita culinarie dalla storia ceca e dai nostri tempi! Non vengono dimenticate nemmeno le opinioni di alcuni personaggi famosi che in passato hanno visitato la Boemia – come a loro piaceva la cucina ceca e cosa pensavano delle usanze gastronomiche ceche!L’autore del libro – Viktor Faktor – e un esperto di cucina ceca e internazionale. Ha pubblicato gia una decina di libri di cucina. Allo stesso tempo, e uno scrittore, un viaggiatore e un traduttore di letteratura storica e filosofica.Le illustrazioni, che danno al libro un aspetto umoristico e un simpatico alleggerimento, sono ad opera di Jiří Votruba – un popolare artista ceco il cui lavoro puo essere ammirato quasi „in ogni angolo“ soprattutto dai visitatori stranieri della Repubblica Ceca.I piatti di questo libro sono stati fotografati e preparati da dei specialisti cechi di spicco – il fotografo Karel Poláček e la food stylist Blanka Poláčková.Il libro viene raccomandato dall’associazione dei cuochi e dei pasticceri della Repubblica Ceca. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako La cucina tradizionale ceca / Tradiční česká kuchyně (italsky) - Viktor Faktor , Česká psychopedie (9788024630830)

Česká otázka a dnešní doba (978-80-700-7505-0)

Česká otázka a dnešní doba (978-80-700-7505-0)
Detail

Elektronická kniha - autor Aleš Prázný (ed.), 648 stran, česky Kniha zabývající se Masarykovou Českou otázkou neznamená pouze historizující návrat do minulosti. Otázka po smyslu české existence, jíž Masaryk oslovoval společnost v devadesátých letech 19. století, se v naší radikálně proměněné, a přece podobné současnosti zdá zneklidňující a problematická: Představuje dnes ještě aktuální téma? Česká otázka je podle Masaryka otázkou humanitní, a v tomto smyslu je nutné ji chápat jako stálou konfrontaci mezi tím, jak žijeme, a ideálem, jemuž se naše skutečnost vzpírá. Publikace je svou povahou interdisciplinární; příspěvky zahrnují rozmanité humanitní, společenskovědné i přírodovědné obory, jejichž autoři se zamýšlejí nad povahou české otázky v současnosti a v dějinách. (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká otázka a dnešní doba (978-80-700-7505-0) , Největší zmrzlina všech dob (978-80-88022-17-6)

Česká kuchařka: To nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1)

Česká kuchařka: To nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1)
Detail

Kniha - 246 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Česká kotlina je plná krásných míst, ať už je hledáme v přírodě, nebo to jsou historické památky. Kromě nich však je naše země spojená s kulinářským uměním. Češi rádi vaří i ochutnávají. Vydejme se společně na cestu plnou dobrého jídla. Kuchařka vás provede celou republikou a ukáže, jaké speciality nabízejí různé kraje. Nechybí ani recepty. Všechna báječná jídla můžete rovnou vyzkoušet. Dobrou chuť! (alza.cz)

Podobné produkty ako Česká kuchařka: To nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1) , Kdo obeplul svět: aneb největší objevitelé všech dob (8595593821085)

Česká otázka a dnešní doba - Aleš Prázný (ed.), Jan Svoboda (ed.) - e-kniha

Česká otázka a dnešní doba - Aleš Prázný (ed.), Jan Svoboda (ed.) - e-kniha
Detail

eBook:,Kniha zabývající se Masarykovou Českou otázkou neznamená pouze historizující návrat do minulosti. Otázka po smyslu české existence, jíž Masaryk oslovoval společnost v devadesátých letech 19. století, se v naší radikálně proměněné, a přece podobné současnosti zdá zneklidňující a problematická: Představuje dnes ještě aktuální téma? Česká otázka je podle Masaryka otázkou humanitní, a v tomto smyslu je nutné ji chápat jako stálou konfrontaci mezi tím, jak žijeme, a ideálem, jemuž se naše skutečnost vzpírá. Publikace je svou povahou interdisciplinární; příspěvky zahrnují rozmanité humanitní, společenskovědné i přírodovědné obory, jejichž autoři se zamýšlejí nad povahou české otázky v současnosti a v dějinách. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Česká otázka a dnešní doba - Aleš Prázný (ed.), Jan Svoboda (ed.) - e-kniha

Jak dál?: Svět, Evropa a Česká republika v době na rozhraní (978-80-200-2896-9)

Jak dál?: Svět, Evropa a Česká republika v době na rozhraní (978-80-200-2896-9)
Detail

Kniha - 176 stran, česky Jak bude vypadat další vývoj světa, Evropy a České republiky? S jakými problémy se potýkáme, kam směřujeme a čemu se nevyhneme? Přední český egyptolog a archeolog, profesor Miroslav Bárta, a přední český historik, profesor Martin Kovář, autoři oceňovaných bestsellerů Kolaps a regenerace: Cesty civilizací a kultur. Minulost, současnost a budoucnost komplexních společností (2011; Cena rektora Univerzity Karlovy za tvůrčí počin roku), Civilizace a dějiny. Historie světa pohledem dvaceti českých vědců (2013), Povaha změny. Bezpečnost, rizika a stav dnešní civilizace (2015), Na rozhraní. Krize a proměny současného světa (2016), Lidé a dějiny. K roli osob¬nosti v historii v multidisciplinární perspektivě (2017), položili tyto a mnohé další otázky třinácti významným osobnostem české vědy, kultury a politiky. Jak na tyto otázky odpovídají lékař a neurochirurg Vladimír Beneš, jaderná inženýrka a energetička Dana Drábová, kardinál a primas... (alza.cz)

Podobné produkty ako Jak dál?: Svět, Evropa a Česká republika v době na rozhraní (978-80-200-2896-9)

Veroval Nedostatek železa domácí test

Veroval Nedostatek železa domácí test
Detail

Pomocí domácího testu Veroval® Nedostatek železa rychle a spolehlivě zjistíte možný nedostatek železa v krvi. Stačí jedna kapka krve ze špičky prstu a deset minut času. (drmax.cz)

Podobné produkty ako Veroval Nedostatek železa domácí test

Čáp Čeněk - Helena Haraštová

Čáp Čeněk - Helena Haraštová
Detail

Letní dny se ponenáhlu začínají krátit a malý čáp Čeněk, který se sotva naučil trochu létat, zvědavě pozoruje, jak se všichni čápi okolo připravují na dalekou cestu. Kam mají namířeno? A proč nechtějí zůstat na svých komínech? V průběhu čtení budete nejen sledovat celou dlouhou čapí cestu do teplých krajin, ale dozvíte se také, proč někteří ptáci na zimu odlétají a kdy je zase budete moci přivítat doma. Na každé dvoustraně na vás čekají malé záhady, kterým s pomocí odklápěcích okýnek přijdete na kloub! (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Čáp Čeněk - Helena Haraštová

Hartmann Veroval Nedostatek železa domácí test

Hartmann Veroval Nedostatek železa domácí test
Detail

Hartmann Veroval Nedostatek železa domácí test Rychlý test pro zjištění nízké koncentrace železa. (pilulka.cz)

Podobné produkty ako Hartmann Veroval Nedostatek železa domácí test

Profesor Čeněk Strouhal - Eugen Strouhal

Profesor Čeněk Strouhal - Eugen Strouhal
Detail

Tato kniha je věnována významné postavě naší vědy Čeňku Strouhalovi, prvnímu profesorovi experimentální fyziky na české univerzitě v Praze. Autor přibližuje jeho vědecký, pedagogický i organizační odkaz, ale i jeho osobní život. Strouhal se uplatnil jako vynikající a oblíbený pedagog, autor mnoha vysokoškolských učebnic, ale i jako zdatný diplomat a organizátor. Postavil se do čela úsilí českých profesorů filozofické fakulty o výstavbu nových budov pro její stísněné ústavy a významnou měrou se zasloužil o vybudování nového fyzikálního ústavu. Autor shromáždil ze zachovaných dopisů členům rodiny a pátráním po mnoha archivech jedinečný soubor Strouhalových dopisů, odhalujících nejen dosud neznámé pozadí některých událostí jeho života, nýbrž i dokreslujících jeho povahové rysy a vzácný lidský charakter. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Profesor Čeněk Strouhal - Eugen Strouhal

Čeněk z Vartenberka - Jiří Stibral

Čeněk z Vartenberka - Jiří Stibral
Detail

Šlechtic Čeněk z Vartenberka byl významnou osobností husitské revoluce a zároveň vysokým hodnostářem Království českého. Funkci nejvyššího číšníka zastával v letech 1408-1414 a nejvyššího purkrabího v letech 1414-1420, byl ale také poručníkem Oldřicha z Rožmberka v letech 1413-1420… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Čeněk z Vartenberka - Jiří Stibral

Čeněk z Vartenberka - Stibral Jiří

Čeněk z Vartenberka - Stibral Jiří
Detail

Šlechtic Čeněk z Vartenberka byl významnou osobností husitské revoluce a zároveň vysokým hodnostářem Království českého. Funkci nejvyššího číšníka zastával v letech 1408-1414 a nejvyššího purkrabího v letech 1414-1420, byl ale také poručníkem Oldřicha z Rožmberka v letech 1413-1420… (patro.cz)

Podobné produkty ako Čeněk z Vartenberka - Stibral Jiří

Profesor Čeněk Strouhal - Strouhal Evžen

Profesor Čeněk Strouhal - Strouhal Evžen
Detail

Tato kniha je věnována významné postavě naší vědy Čeňku Strouhalovi, prvnímu profesorovi experimentální fyziky na české univerzitě v Praze. Autor přibližuje jeho vědecký, pedagogický i organizační odkaz, ale i jeho osobní život. Strouhal se uplatnil jako vynikající a oblíbený pedagog, autor mnoha vysokoškolských učebnic, ale i jako zdatný diplomat a organizátor. Postavil se do čela úsilí českých profesorů filozofické fakulty o výstavbu nových budov pro její stísněné ústavy a významnou měrou se zasloužil o vybudování nového fyzikálního ústavu. Autor shromáždil ze zachovaných dopisů členům rodiny a pátráním po mnoha archivech jedinečný soubor Strouhalových dopisů, odhalujících nejen dosud neznámé pozadí některých událostí jeho života, nýbrž i dokreslujících jeho povahové rysy a vzácný lidský charakter. (patro.cz)

Podobné produkty ako Profesor Čeněk Strouhal - Strouhal Evžen

Péče proti drobným nedostatkům pleti Sebo Végétal

Péče proti drobným nedostatkům pleti Sebo Végétal
Detail

Péče proti drobným nedostatkům pleti Sebo Végétal přímo od výrobce YVES ROCHER za skvělou cenu 599.00 Kč. Kupte ještě dnes. (yves-rocher.cz)

Podobné produkty ako Péče proti drobným nedostatkům pleti Sebo Végétal

Pro nedostatek důkazů - Claudio Magris - e-kniha

Pro nedostatek důkazů - Claudio Magris - e-kniha
Detail

eBook:,Krví zbarvují román do ruda, černě barvou pleti v podpalubích otrokářských lodí, temně mořskými hlubinami pohlcujícími poklady i osudy, do šeda dýmem z kremačních pecí jediného vyhlazovacího tábora v Itálii, Risiery di San Sabba u Terstu, do běla vápnem, které po válce chvatně zabílilo obviňující nápisy na stěnách tohoto lágru. Právě ty si opsal do zápisníku hlavní hrdina, který celý život sbíral zbraně všeho druhu s úmyslem vytvořit jakési muzeum války, jehož účelem mělo být nastolení míru. Plán se mu ale nezdařilo dokončit, protože zahynul při požáru v hangáru, v němž přebýval uprostřed svých sbírek. Úkolu zřídit a uspořádat muzeum se ujme doktorka Luisa Brooksová, žena, nesoucí tíhu osudů svých předků, z jedné strany židovských a z druhé černých otroků, jejíž příběh se vine jako červená nit celým románem. Autor nás provází sály budoucího muzea a v souvislosti s danými exponáty nám předkládá množství příběhů, pokaždé nějakým způsobem válečných nebo bojovných. Například nás zavede do Prahy v dobách, kdy sem slavný cestovatel, botanik a etnograf Adalberto Vojtěch Frič přivezl Čerwuiše zvaného Červíček z indiánského kmene Čamakoko… (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Pro nedostatek důkazů - Claudio Magris - e-kniha

Vizuální antropologie - David Čeněk, Tereza Porybná

Vizuální antropologie - David Čeněk, Tereza Porybná
Detail

Cílem tohoto sborníku je představit v českém kontextu subdisciplínu s názvem vizuální antropologie a přinést českému čtenáři alespoň část rozsáhlé diskuse o vztahu antropologie k vizuálním reprezentacím, především o vztahu antropologie a filmu (resp. videa). "Etnografický" film se zde představuje se všemi svými kontroverzemi, rozmanitou poetikou a fascinující schopností přiblížit nám svět tak, jak jej prožívají druzí. Spojovacím článkem jednotlivých textů je snaha pochopit, jak nahlížíme jiné kultury skrze oko kamery, jak se vytváří filmové obrazy těch "druhých", jak tyto obrazy vnímáme a jak přispívají k našemu celkovému obrazu světa. Předkládaný sborník se tak snaží otevřít některé důležité otázky a podložit odpovědi na ně názory uznávaných antropologů, filmových teoretiků a režisérů. Jde o první publikaci svého druhu v češtině. Přeloženo z anglických a francouzských originálů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Vizuální antropologie - David Čeněk, Tereza Porybná

Boj s rakouskou hydrou - Klos Čeněk

Boj s rakouskou hydrou - Klos Čeněk
Detail

Po vypuknutí první světové války byl Čeněk Klos odveden do rakousko-uherské armády a poslán na východní frontu. Jako český vlastenec však při první příležitosti v únoru 1915 přeběhl na ruskou stranu. Byl poslán do zajateckého tábora a následně na práci do zemědělství. V květnu 1916 se nechal zapsat k čs. vojsku a byl přidělen ke kontrarozvědnému oddílu, který působil v zajateckém táboře Dárnice u Kyjeva. Podílel se na výsleších a agitaci mezi zajatci slovanského původu, ale také na rozkrytí kriminálních praktik v táboře. S podmínkami u jednotky však nebyl spokojen a žádal o přesun na frontu. Omezilo ho ale propuknutí vážné nemoci - cukrovky. Ta zásadně ovlivnila zbytek jeho služby v čs. legiích. Je tak přiblížen pobyt v různých nemocničních zařízeních a komplikované možnosti léčby v revolucí rozvráceném Rusku. Závěr deníku tvoří popis cesty domů a překročení hranic svobodné vlasti. Vydání svého deníku, ve kterém zachytil zejména život v zázemí, se již nedočkal, své těžké nemoci podlehl v Karlínské vojenské nemocnici 27. ledna 1920. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Boj s rakouskou hydrou - Klos Čeněk

Bez ambice - Čeněk Pekař - e-kniha

Bez ambice - Čeněk Pekař - e-kniha
Detail

eBook:,Tato má, již Pátá sbírka veršů, obsahuje texty z období září 2019 – březen 2020. Vznikly tak říkajíc mimoděk, bez prvotní ambice, že něčeho dosáhnou. Vzdáte-li se očekávání, nemůžete být ani zklamaní. Za ilustrace děkuji Lindě (6 let) a Laurince (3 roky). Děvčata dostala volné pole působnosti a náležitě toho využily. Mé texty díky jejich ilustracím dostaly často úplně nový rozměr. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Bez ambice - Čeněk Pekař - e-kniha

Zmar Magma - Čeněk Pekař - e-kniha

Zmar Magma - Čeněk Pekař - e-kniha
Detail

eBook:,Nic, co se nám v životě děje, nevzniká bez příčiny, bez prvotního podnětu a impulzu, bez slov a činů, bez energie. Ano, to je to správné slovo – energie. Já ji s radostí dávám do slov a vět, do veršů plných jinotajů, do ZEN koánů, jenž nemají jiné řešení než vhled. Vhled do energie – mé, tou Vaší. Vidím realitu jako pole energie, jako Tao v Dharmě, jako prostor variant, jako hřiště pro interakce interferujících energií. Jak kdysi prohlásil J. R Mayerl: „Ex nihilo nihil fiti“ neboli „z ničeho se nic neudělá“.Bez Vaší energie by nebylo té mojí a naopak. Pokud se optá čtenář autora„Mimo slova i mimo věty, jak mi sdělíš svou pravdu?“ Autor zůstane tiše sedět.Čtenář v úžasu vstane, neboť pochopí: „Tvá vstřícnost mně ukázala směr, dál už půjdu správnou cestou.“ Poté co čtenář odešel, zeptal jsem se Autora, jak toho dosáhl:„Dobrému čtenáři stačí stín knihy,“ řekl Autor. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zmar Magma - Čeněk Pekař - e-kniha

Zastřel mě - Čeněk Pekař - e-kniha

Zastřel mě - Čeněk Pekař - e-kniha
Detail

eBook:,Nic, co se nám v životě děje, nevzniká bez příčiny, bez prvotního podnětu a impulzu, bez slov a činů, bez energie. Ano, to je to správné slovo – energie. Já ji s radostí dávám do slov a vět, do veršů plných jinotajů, do ZEN koánů, jenž nemají jiné řešení než vhled. Vhled do energie – mé, tou Vaší. Vidím realitu jako pole energie, jako Tao v Dharmě, jako prostor variant, jako hřiště pro interakce interferujících energií. Jak kdysi prohlásil J. R Mayerl: „Ex nihilo nihil fiti“ neboli „z ničeho se nic neudělá“.Bez Vaší energie by nebylo té mojí a naopak. Pokud se optá čtenář autora„Mimo slova i mimo věty, jak mi sdělíš svou pravdu?“ Autor zůstane tiše sedět.Čtenář v úžasu vstane, neboť pochopí: „Tvá vstřícnost mně ukázala směr, dál už půjdu správnou cestou.“ Poté co čtenář odešel, zeptal jsem se Autora, jak toho dosáhl:„Dobrému čtenáři stačí stín knihy,“ řekl Autor. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zastřel mě - Čeněk Pekař - e-kniha

Zralé víno - Čeněk Pekař - e-kniha

Zralé víno - Čeněk Pekař - e-kniha
Detail

eBook:,Nic, co se nám v životě děje, nevzniká bez příčiny, bez prvotního podnětu a impulzu, bez slov a činů, bez energie. Ano, to je to správné slovo – energie. Já ji s radostí dávám do slov a vět, do veršů plných jinotajů, do ZEN koánů, jenž nemají jiné řešení než vhled. Vhled do energie – mé, tou Vaší. Vidím realitu jako pole energie, jako Tao v Dharmě, jako prostor variant, jako hřiště pro interakce interferujících energií. Jak kdysi prohlásil J. R Mayerl: „Ex nihilo nihil fiti“ neboli „z ničeho se nic neudělá“.Bez Vaší energie by nebylo té mojí a naopak. Pokud se optá čtenář autora„Mimo slova i mimo věty, jak mi sdělíš svou pravdu?“ Autor zůstane tiše sedět.Čtenář v úžasu vstane, neboť pochopí: „Tvá vstřícnost mně ukázala směr, dál už půjdu správnou cestou.“ Poté co čtenář odešel, zeptal jsem se Autora, jak toho dosáhl:„Dobrému čtenáři stačí stín knihy,“ řekl Autor. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zralé víno - Čeněk Pekař - e-kniha

Boj s rakouskou hydrou - Klos Čeněk

Boj s rakouskou hydrou - Klos Čeněk
Detail

Po vypuknutí první světové války byl Čeněk Klos odveden do rakousko-uherské armády a poslán na východní frontu. Jako český vlastenec však při první příležitosti v únoru 1915 přeběhl na ruskou stranu. Byl poslán do zajateckého tábora a následně na práci do zemědělství. V květnu 1916 se nechal zapsat k čs. vojsku a byl přidělen ke kontrarozvědnému oddílu, který působil v zajateckém táboře Dárnice u Kyjeva. Podílel se na výsleších a agitaci mezi zajatci slovanského původu, ale také na rozkrytí kriminálních praktik v táboře. S podmínkami u jednotky však nebyl spokojen a žádal o přesun na frontu. Omezilo ho ale propuknutí vážné nemoci – cukrovky. Ta zásadně ovlivnila zbytek jeho služby v čs. legiích. Je tak přiblížen pobyt v různých nemocničních zařízeních a komplikované možnosti léčby v revolucí rozvráceném Rusku. Závěr deníku tvoří popis cesty domů a překročení hranic svobodné vlasti. Vydání svého deníku, ve kterém zachytil zejména život v zázemí, se již nedočkal, své těžké nemoci podlehl v Karlínské vojenské nemocnici 27. ledna 1920. (patro.cz)

Podobné produkty ako Boj s rakouskou hydrou - Klos Čeněk

Cílená péče proti nedostatkům pleti Sebo Pure Végétal

Cílená péče proti nedostatkům pleti Sebo Pure Végétal
Detail

Cílená péče proti nedostatkům pleti Sebo Pure Végétal přímo od výrobce YVES ROCHER za skvělou cenu 299.00 Kč. Kupte ještě dnes. (yves-rocher.cz)

Podobné produkty ako Cílená péče proti nedostatkům pleti Sebo Pure Végétal

Pro nedostatek důkazů (978-80-204-4913-9)

Pro nedostatek důkazů (978-80-204-4913-9)
Detail

Elektronická kniha - autor Claudio Magris, 360 stran Krví zbarvují román do ruda, černě barvou pleti v podpalubích otrokářských lodí, temně mořskými hlubinami pohlcujícími poklady i osudy, do šeda dýmem z kremačních pecí jediného vyhlazovacího tábora v Itálii, Risiery di San Sabba u Terstu, do běla vápnem, které po válce chvatně zabílilo obviňující nápisy na stěnách tohoto lágru. Právě ty si opsal do zápisníku hlavní hrdina, který celý život sbíral zbraně všeho druhu s úmyslem vytvořit jakési muzeum války, jehož účelem mělo být nastolení míru. Plán se mu ale nezdařilo dokončit, protože zahynul při požáru v hangáru, v němž přebýval uprostřed svých sbírek. Úkolu zřídit a uspořádat muzeum se ujme doktorka Luisa Brooksová, žena, nesoucí tíhu osudů svých předků, z jedné strany židovských a z druhé černých otroků, jejíž příběh se vine jako červená nit celým románem. Autor nás provází sály... (alza.cz)

Podobné produkty ako Pro nedostatek důkazů (978-80-204-4913-9)
Česká kuchyně (978-80-7253-420-3), Various: Nejlepší česká dechovka všech dob (2x CD) - CD (1788979), Balíček audioknih živá česká historie za výhodnou cenu, Česká kuchařka: To nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1), Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0), Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1), Česká města a jejich správa za třicetileté války (9788024627137), Francouzská poesie z dob impresionismu (), DOBMAR DOB-46DZ LED oranžové (DOB46DZ), DOBMAR DOB-46DB LED, bílé (DOB46DB), Myslivecká kuchyně staročeská (), Playmobil Kuchyně (4008789092694), Důvěrnosti z kuchyně (), kuchyně z polska, kika nábytek kuchyně, Skryté příčiny únavy a nedostatku energie (978-80-271-3171-6), Playmobil Rodinná kuchyně (4008789702067), Česká poezie (), Anna Česká (), Anežka Česká (), Kameraman Čeněk Zahradníček: Vzestup a pád filmového týdeníku aktualita (978-80-7264-208-3), IRON kuchyně 500 ml (8595009212360), Imaginarium Kuchyně šmik šmik (8428918562632), Anglická kuchyně slečny Elizy (9788025739723), Česká klasická kantáta, Loutna česká (9790260108004), Česká umělecká próza (), Česká psychopedie (9788024630830), Největší zmrzlina všech dob (978-80-88022-17-6), Kdo obeplul svět: aneb největší objevitelé všech dob (8595593821085)