Kde se rozmanitost setkává s hodnotou - Katalo.cz
Tradiční česká kuchyně (rusky) - Viktor Faktor
Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!
Podívejte se také Lidský faktor ()
Cocina tradicional checa / Tradiční česká kuchyně (španělsky) - Viktor Faktor
Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Sírvase utilizar este libro de cocina para preparar los platos típicos checos muy antiguos que gracias a su popularidad se han conservado hasta el día de hoy. Platos para cada día y para los días de fiesta (la Pascua, la Navidad), platos especiales para banquetes de boda u otras fiestas familiares.Las recetas llevan los nombres tradicionales checos, incluyen curiosidades culinarias de la historia y la actualidad checa. No debemos olvidar las opiniones de algunas personalidades famosas que visitaron Bohemia en el pasado – acerca de la cocina checa y de las costumbres gastronómicas checas.El autor del libro – Viktor Faktor – es conocedor de la cocina checa e internacional. Publicó una decena de libros de cocina. Es escritor, viajero y traductor de la literatura histórica y filosófica.Las ilustraciones de Jiří Votruba proporcionan humor y relajamiento. Este artista plástico checo es muy popular y Los visitantes extranjeros en la República Checa pueden ver sus obras prácticamente „en cada esquina.“Las fotografías de los platos en este libro fueron elaboradas y disenados por especialistas checos de primera categoría – el fotógrafo Karel Poláček y la disenadora Blanka Poláčková.El libro ha sido recomendado por la Asociación de cocineros y dulceros de la República Checa.
Podívejte se také ceska prirodni kosmetika
Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) - Viktor Faktor
Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Kochen Sie gemäß diesem Buch voller Rezepte von typischen tschechischen Speisen, die von ihrer Herkunft her tief in die Vergangenheit zurückreichen. Doch sie wurden so beliebt, dass sie bis heute zubereitet werden. Alltägliche Speisen und auch solche, die an Feiertagen zubereitet werden, wie etwa Ostern und Weihnachten oder zum Anlass von Hochzeitsmahlen und weiteren Familienfeiern.Die Rezepte führen die ursprüngliche tschechische Bezeichnung auf und werden mit kulinarischen Anekdoten aus der tschechischen Geschichte und der Gegenwart aufgepeppt! Es wurden auch nicht Ansichten von einigen bekannten Personen außer Acht gelassen, die in der Vergangenheit die böhmischen Länder besuchten – wie ihnen die tschechische Küche schmeckte und welchen Eindruck die tschechischen gastronomischen Bräuche bei ihnen hinterließen!Der Autor des Buches – Viktor Faktor – ist ein Kenner der tschechischen und auch der internationalen Küche, hat ein Dutzend Kochbücher herausgegeben und ist zugleich Schriftsteller, Forschungsreisender und Übersetzer von historischer und philosophischer Literatur.Einen humorvollen Touch und eine angenehme Auflockerung verleihen dem Buch die Illustrationen von Jiří Votruba – einem populären tschechischen bildenden Künstlers, dessen Arbeit besonders ausländische Besucher der Tschechischen Republik wohl „auf Schritt und Tritt" begegnen.Die Speisen in diesem Buch haben führende tschechische Spezialisten fotografiert und arrangiert – der Fotograf Karel Poláček und die Food Stylistin Blanka Poláčková.Das Buch empfiehlt der Koch- und Konditorenverband der Tschechischen Republik.
Podívejte se také Lidský faktor: 4 CD
Podívejte se také
- cd ta nase pisnicka ceska
- larrin cistic kuchyne 500ml
- kuchynske nacini do kuchyne
- savo kuchyne sprej 500ml
- Robot Viktor - modrý (8590756018906)
- dres puma ceska republika domaci 74873701 xxl
- kucharka ze svatojanu zdravi z kuchyne
- Ahome Plecháček se jménem Viktor (23230)
- Zlaté české pohádky - rusky (978-80-7252-232-3)
- 77 pražských legend (rusky) (978-80-7252-241-5)
- Viktor a Biktop (978-80-7558-177-8)
- Sheen Viktor: Příběhy a sny - CD (669267-2)
- Viktor & Rolf Flowerbomb EdP 30 ml W (2360019)
- Kultura jako faktor volného času (978-80-875-0011-8)
- tmel pattex koupelny a kuchyne transparentni 50 ml 4015000432283
- Viktor & Rolf Flowerbomb Midnight EdP 100 ml W (2360020)
- Preiss Viktor: Bezvýznamná žena (2x CD) - CD (JM010-2)
- Viktor a případ zmizelého psa (978-80-271-2560-9)
- Čeština pro rusky hovořící: obsahuje 2 CD MP3 (978-80-7335-622-4)
- Naučte sa po rusky: Intenzívny jazykový kurz, A1 - A2 (978-80-8140-400-9)
Cuisine tcheque traditionnelle / Tradiční česká kuchyně (francouzsky) - Viktor Faktor
Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav.Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Mijotez des plats selon ce livre abondant de recettes tcheques typiques, dont l'origine remonte a un passé lointain mais dont le succes est resté intact jusqu’a aujourd'hui. Vous y trouverez des idées pour tous les jours, mais aussi les mets servis lors des fetes de Noël et de Pâques, ou encore lors de mariages.Chaque plat s'accompagne de son nom d'origine en tcheque, ainsi que d'intéressantes annotations culinaires ayant trait a l’histoire et a l'actualité tcheque ! En outre, vous découvrirez des citations de personnages célebres qui ont visité la Tchéquie : les plats qui les ont régalé et leur vision des habitudes gastronomiques tcheques !Viktor Faktor, auteur du livre, est un spécialiste de la cuisine tcheque et internationale. Il a déja publié une dizaine de livres de cuisine. Il est a la fois écrivain, explorateur, et traducteur de livres historiques et philosophiques.Jiří Votruba, célebre illustrateur tcheque, apporte au livre sa touche d'humour et de fantaisie. Les visiteurs étrangers venus découvrir la République tcheque rencontrent ses oeuvres a quasi « tous les coins de rue ».Le photographe Karel Poláček et la styliste alimentaire Blanka Poláčková, professionnels tcheques en vue, ont photographié et arrangé les plats du livre.Ce livre est recommandé par l’Association des cuisiniers et pâtissiers de la République tcheque.
Objev podobné jako Cuisine tcheque traditionnelle / Tradiční česká kuchyně (francouzsky) - Viktor Faktor
La cucina tradizionale ceca / Tradiční česká kuchyně (italsky) - Viktor Faktor
Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav.Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Cucinate secondo questo libro pieno di ricette di piatti tipici della Boemia che hanno origine nel passato piu remoto, ma che sono cosi amati da essere preparati ancora oggi. I piatti quotidiani e quelli che si preparano per le feste, come Pasqua e Natale, o in occasione di un banchetto nuziale e altre feste familiari.Alle ricette e stato lasciato il nome originario ceco e sono ravvivate da curiosita culinarie dalla storia ceca e dai nostri tempi! Non vengono dimenticate nemmeno le opinioni di alcuni personaggi famosi che in passato hanno visitato la Boemia – come a loro piaceva la cucina ceca e cosa pensavano delle usanze gastronomiche ceche!L’autore del libro – Viktor Faktor – e un esperto di cucina ceca e internazionale. Ha pubblicato gia una decina di libri di cucina. Allo stesso tempo, e uno scrittore, un viaggiatore e un traduttore di letteratura storica e filosofica.Le illustrazioni, che danno al libro un aspetto umoristico e un simpatico alleggerimento, sono ad opera di Jiří Votruba – un popolare artista ceco il cui lavoro puo essere ammirato quasi „in ogni angolo“ soprattutto dai visitatori stranieri della Repubblica Ceca.I piatti di questo libro sono stati fotografati e preparati da dei specialisti cechi di spicco – il fotografo Karel Poláček e la food stylist Blanka Poláčková.Il libro viene raccomandato dall’associazione dei cuochi e dei pasticceri della Repubblica Ceca.
Objev podobné jako La cucina tradizionale ceca / Tradiční česká kuchyně (italsky) - Viktor Faktor
Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) (Defekt) - Viktor Faktor
Kniha plná receptů typických českých pokrmů, které původem sahají hluboko do minulosti, ale staly se tak oblíbenými, že se připravují dodnes. Pokrmy každodenní i ty, které se připravují o svátcích, jako jsou Velikonoce a Vánoce, či u příležitosti svatební hostiny a dalších rodinných oslav. Receptům je ponechán původní český název a jsou oživeny kulinářskými zajímavostmi z české historie i současnosti! Nejsou opomenuty ani názory některých známých osob, které v minulosti navštívili Čechy – jak jim chutnala česká kuchyně a jak pohlíželi na české gastronomické zvyklosti!Kochen Sie gemäß diesem Buch voller Rezepte von typischen tschechischen Speisen, die von ihrer Herkunft her tief in die Vergangenheit zurückreichen. Doch sie wurden so beliebt, dass sie bis heute zubereitet werden. Alltägliche Speisen und auch solche, die an Feiertagen zubereitet werden, wie etwa Ostern und Weihnachten oder zum Anlass von Hochzeitsmahlen und weiteren Familienfeiern.Die Rezepte führen die ursprüngliche tschechische Bezeichnung auf und werden mit kulinarischen Anekdoten aus der tschechischen Geschichte und der Gegenwart aufgepeppt! Es wurden auch nicht Ansichten von einigen bekannten Personen außer Acht gelassen, die in der Vergangenheit die böhmischen Länder besuchten – wie ihnen die tschechische Küche schmeckte und welchen Eindruck die tschechischen gastronomischen Bräuche bei ihnen hinterließen!Der Autor des Buches – Viktor Faktor – ist ein Kenner der tschechischen und auch der internationalen Küche, hat ein Dutzend Kochbücher herausgegeben und ist zugleich Schriftsteller, Forschungsreisender und Übersetzer von historischer und philosophischer Literatur.Einen humorvollen Touch und eine angenehme Auflockerung verleihen dem Buch die Illustrationen von Jiří Votruba – einem populären tschechischen bildenden Künstlers, dessen Arbeit besonders ausländische Besucher der Tschechischen Republik wohl „auf Schritt und Tritt" begegnen.Die Speisen in diesem Buch haben führende tschechische Spezialisten fotografiert und arrangiert – der Fotograf Karel Poláček und die Food Stylistin Blanka Poláčková.Das Buch empfiehlt der Koch- und Konditorenverband der Tschechischen Republik.
Objev podobné jako Traditionelle tschechische Küche / Tradiční česká kuchyně (německy) (Defekt) - Viktor Faktor
Hlemýždi ve světových kuchyních - Viktor Faktor
Hlemýždě konzumuje lidstvo od nepaměti. Přesněji řečeno, šneky jedli už naši chlupatí lidoopí prapředkové, a pak už nám to tak zůstalo. S hlemýždi se můžeme setkat na jídelních lístcích vybraných restaurací mnoha zemí. Pokud si chcete hlemýždě připravit doma sami, naleznete zde základní receptůru i celou řadu receptů z různých zemí.
Objev podobné jako Hlemýždi ve světových kuchyních - Viktor Faktor
Staropražská kuchařka - Rusky - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Více dárkový předmět a kuriozita než klasická kuchařka, a přece se můžete zároveň inspirovat spoustou prastarých receptů, které znovu objevil nedávno zesnulý znalec historické kuchyně Viktor Faktor. Text je doplněn zajímavostmi z jídelních návyků Prahy od středověku až po vznik republiky. Namísto fotografií jídel jej doprovázejí jedinečné koláže Miroslava Huptycha.
Objev podobné jako Staropražská kuchařka - Rusky - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Chateau Visegrad - Viktor Faktor
Za léta totality se z hradů a zámků zemí Visegrádu vytratila vysoká gastronomie. V lepších případech v nich vznikly prohlídkové okruhy, kde jen málokdo tušil, co se kdysi podávalo na zaprášeném porcelánu, odděleného od školních zájezdů červenými špagáty. V horším případě se o zámky podělili lidové armády a združstevnění zemědělci. Chateau Visegrád je výpravná obrazová publikace o čtyřech zámcích, českém Zbirohu, polském Wojanowě, slovenské Belé a maďarském Degenfeldu, na které se vysoká gastronomie po pádu železné opony vrátila. Stalo se tak díky tomu, že se z nich staly luxusní hotely, s věhlasnými kuchaři, díky nim také vzniklo speciální slavnostní pětichodové menu, které pro tuto knihu fotografoval Ondřej Kavan. Autorem literárního zpracování historie jednotlivých zámků dějin vysoké gastronomie i samotných receptů je Viktor Faktor. Výpravné provedení knihy a její vydání jen v angličtině bylo možné také díky nezanedbatelné pomoci Visegrádského fondu.
Objev podobné jako Chateau Visegrad - Viktor Faktor
Staropražská kuchařka - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Více dárkový předmět a kuriozita než klasická kuchařka, a přece se můžete zároveň inspirovat spoustou prastarých receptů, které znovu objevil nedávno zesnulý znalec historické kuchyně Viktor Faktor. Text je doplněn zajímavostmi z jídelních návyků Prahy od středověku až po vznik republiky. Namísto fotografií jídel jej doprovázejí jedinečné koláže Miroslava Huptycha.
Objev podobné jako Staropražská kuchařka - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Altprager Kochbuch - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Hirsebrei, Baumwollsuppe, Kaldoun, Kreplach oder Prager Kružalky? Delikatessen von Lippert und Rezepte nach Šroubek? Was gehört zur typisch böhmischen Küche? Wussten Sie eigentlich, dass viele Speisen, die wir heute für traditionell böhmisch halten, aus den verschiedensten Teilen Europas stammen? Dass Schweinebraten mit Knödeln von einem Gastwirt kreiert wurde? Dass die panierten Kalbsschnitzel ursprünglich aus Norditalien und erst über den Wiener Hof zu uns gekommen sind? Und was ist mit Ungarischem Gulasch oder Spanischem Vogel? Möchten Sie wissen, was der berühmte tschechische Schauspieler Hugo Haas gern gegessen hat oder die Schriftsteller Franz Kafka und Jaroslav Hašek? …dann haben Sie sich für das richtige Kochbuch entschieden. Tauchen Sie mit diesem originellen Buch voller altböhmischer Originalrezepte ein in die Welt der Besonderheiten der altböhmischer Küche, das von einem berühmten Prager Weltenbummler und Liebhaber guten Essens, guter Gebräuche und des Lebens an sich für Sie zusammengestellt wurde und ein ebenso außergewöhnlicher tschechischer Künstler und Dichter mit einzigartigen Kollagen illustriert hat.
Objev podobné jako Altprager Kochbuch - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Praha - průvodce/rusky - Viktor Kubík
Obrazový průvodce hlavním městem České republiky plný tipů, přehledů, zajímavostí, včetně mapy města, centra a plánu Hradu.Historická část města, památky, kultura. Přehledný, stručný a barvitý průvodce po nejnavštěvovanějším městě u nás, jeho unikátních památkách, historii, čtvrtích a zajímavostech. Jednotlivé kapitoly (např. „PRAGA CAPUT REI PUBLICAE“; „PRAGA MATER URBIUM“; Pražský hrad; Hradčany a Strahov; Petřín a Malá Strana; Karlův most, Vlatava, pražské mosty a ostrovy; Staré Město a židovské ghetto a další …) ukazují město jako živý, pozoruhodný a neopakovatelný celek.
Objev podobné jako Praha - průvodce/rusky - Viktor Kubík
Old Prague Cookbook - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Millet cake, cotton soup, kaldoun, kreplach or Prague kružalky cakes?Delicacies from Lippert and a recipe according to Šroubek?What’s the story with typical Czech cuisine? Did you know that the dishes we now consider typical and traditionally Czech come from various parts of Europe? That pork with dumplings and sauerkraut was created by one particular restaurateur? That fried veal escalope is originally from Northern Italy and came to us via the Viennese court? And what about Hungarian goulash and “Spanish birdie”? Would you like to know what the famous Czech actor Hugo Haas or writers Franz Kafka and Jaroslav Hašek liked to eat? …then you’ve made the right choice. Visit the world of other interesting facts about Old Czech cuisine with this original book full of original Old Czech recipes collected for you by the famed Prague-born globetrotter, lover of good food, good habits and life in general, and illustrated with unique collages by a similarly exceptional Czech artist and poet.
Objev podobné jako Old Prague Cookbook - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Pražský hrad - průvodce/rusky - Viktor Kubík
Barvitý obrazový průvodce majestátným areálem Pražského hradu. text je rozdělen do kapitol podle jednotlivých částí památkového komplexu. V infopříloze je mj. stránka věnovaná korunovačním klenotům, přehledy panovníků a významných historických dat; součástí je plán Hradu a mapa centra Prahy 1 : 25 500.Pražský hrad je nepochybně naší nejpřednější památkou. Tento průvodce jej představuje jako dávný symbol české státnosti, který byl během více než tisíciletého vývoje jedinečně a citlivě poznamenán historickými epochami a jednotlivými stavebními slohy. Vznikla tak pokladnice středoevropského umění, které dominuje katedrála sv. Víta s kaplí sv. Václava.
Objev podobné jako Pražský hrad - průvodce/rusky - Viktor Kubík
La Cuisine pragoise ancienne - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Gâteau au millet, soupe cotonneuse, soupe aux abattis et aux boulettes, kreplach ou pain perdu a la pragoise?Produits fins de chez Lippert et recette de l’hôtelier Šroubek? A quoi ressemble la cuisine tcheque traditionnelle ? Saviez-vous que certains plats de nos jours considérés comme des plats typiquement tcheques proviennent des quatre coins de l’Europe ? Que le plat tcheque le plus emblématique, le vepřo-knedlo-zelo (du porc avec des knedlíky et de la choucroute) est la création d’un restaurateur ? Que les escalopes de veau panées sont originaires du nord de l’Italie et qu’elles sont arrivées dans les pays tcheques par la Cour de Vienne ? Et qu’en est-il du goulasch hongrois ou des paupiettes que les Tcheques appellent oiseau espagnol ? Et vous voulez savoir ce que le célebre comédien tcheque Hugo Haas ou les écrivains Franz Kafka et Jaroslav Hašek aimaient manger ? ... alors vous avez fait le bon choix. Découvrez le monde de la cuisine tcheque ancienne et ses curiosités avec ce livre original plein de recettes tcheques traditionnelles rassemblées pour vous par un célebre globetrotteur pragois, bon vivant, amateur de bonne chere, amoureux de la vie en général, et illustré avec des collages uniques par un artiste et poete tcheque non moins exceptionnel.
Objev podobné jako La Cuisine pragoise ancienne - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Cocina De La Vieja Praga - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Puré de mijo, sopa Algodón, Kaldoun, Kreplach o los „Kružalky“ praguenses?Golosinas de Lippert y recetas de Šroubek? Cómo es la típica cocina checa? Sabe Vd. que los platos que ahora consideramos típicos para la tradición checa provienen de diversas partes de Europa? ?Que la carne de cerdo asada con los “knedliky” y col guisada es invento de un dueno de restaurante? ?Que los filetes de ternera empanizados provienen de Italia del Norte y llegaron a nuestro país a través de la Corte de Viena? ?Y qué dice del goulash húngaro o rollos de carne rellenos? Y quiere saber qué platos prefería el famoso actor checo Hugo Hass o qué gustaba a los escritores Franz Kafka y Jaroslav Hašek? …pues ha elegido bien. Venga a visitar el curioso mundo de la antigua cocina checa. Déjese guiar por este libro de viejas recetas checas. Las recopiló un famoso viajero praguense – amante de la buena comida, los buenos hábitos y la vida en general.
Objev podobné jako Cocina De La Vieja Praga - Anna Novotná, Miroslav Huptych, Viktor Faktor
Praha - malá /anglicky, čínsky, německy, rusky - Viktor Kubík
Praha Libora Sváčka v „malém“ - architektonické a umělecké skvosty hlavního města České republiky.Obrazová fotografická publikace zobrazuje na barevných fotografiích hlavní město Prahu v různých obdobích, náladách, barvách, v nezvyklých pohledech či detailech, s řadou úchvatných leteckých záběrů. Texty jsou stručné, orientační. Kniha má obrazový charakter, důraz je kladen na fotografie vysoké technické a umělecké kvality a vychází v čtyřjazyčné jazykové mutaci.
Objev podobné jako Praha - malá /anglicky, čínsky, německy, rusky - Viktor Kubík
Praha - malá/česky, anglicky, německy, rusky - Viktor Kubík
Obrazová fotografická publikace zobrazuje na barevných fotografiích hlavní město Prahu v různých obdobích, náladách, barvách, v nezvyklých pohledech či detailech, s řadou úchvatných leteckých záběrů. Texty jsou stručné, orientační. Kniha má obrazový charakter, důraz je kladen na fotografie vysoké technické a umělecké kvality a vychází v čtyřjazyčné jazykové mutaci.
Objev podobné jako Praha - malá/česky, anglicky, německy, rusky - Viktor Kubík
Ruský herbář - Tradiční ruské léčebné prostředky - Renate Hagenouw, Zevin Igor Vilevich
Rusko je země požehnaná výjimečně rozmanitým klimatem, krajinou a flórou, kde se vytvářela bohatá lidová tradice léčení bylinami, která patří k vůbec nejpropracovanějším na světě. Například již sedm staletí před objevením penicilinu ruští lékaři úspěšně léčili infikované rány speciální plísní.
Objev podobné jako Ruský herbář - Tradiční ruské léčebné prostředky - Renate Hagenouw, Zevin Igor Vilevich
Křížovky do kuchyně - tradiční moučníky
Jedna křížovka denně pomůže udržet mozek ve formě, procvičí paměť a posílí logické myšlení. A pokud vám při tom vyhládne, po vyluštění tajenky můžete vyzkoušet některý ze skvělých a především jednoduchých receptů.
Objev podobné jako Křížovky do kuchyně - tradiční moučníky
Stolní kalendář Česká kuchyně 2025
V kalendáři najdete 53 pečlivě vybraných receptů z tradiční české kuchyně. Týdenní kalendárium s prostorem pro poznámky obsahuje také svátky, památné dny, fáze měsíce a přehled na celý rok.
Objev podobné jako Stolní kalendář Česká kuchyně 2025
Kalendář stolní 2025 - Česká kuchyně
Objevte kouzlo české kuchyně s tímto stolním kalendářem. Každý týden nový recept, který oživí vaše vaření a přinese do vaší kuchyně chuť domova.• Týdenní kalendárium• Tradiční české recepty na každý týden• Inspirace pro vaši kuchyni• Ideální pro milovníky vaření a pečeníProstor pro přítisk: 22,6 x 3 cm
Objev podobné jako Kalendář stolní 2025 - Česká kuchyně
Ruský Herbář: Tradiční ruské léčebné prostředky, recepty pro zdraví (80-7336-166-3)
Kniha - autor Igor Vilevich Zevin, 260 stran, česky, brožovaná bez přebalu matná Rusko je země požehnaná výjimečně rozmanitým klimatem, krajinou a flórou, kde se vytvářela bohatá lidová tradice léčení bylinami, která patří k vůbec nejpropracovanějším na světě. Například již sedm staletí před objevením penicilinu ruští lékaři úspěšně léčili infikované rány speciální plísní.
Objev podobné jako Ruský Herbář: Tradiční ruské léčebné prostředky, recepty pro zdraví (80-7336-166-3)
Kalendář stolní 2025 - MiniMax Česká kuchyně
Tento stolná kalendář na rok 2025 nabízí každý týden nový recept z české kuchyně. Ideální pro milovníky vaření, kteří chtějí vyzkoušet osvědčené domácí pokrmy. Kalendář obsahuje detailní návody a krásné fotografie jídel, které vás inspirujík vaření a pečení.• Týdenní kalendárium• Tradiční české recepty• Detailní návody na přípravu• Inspirativní fotografie jídel• Praktický formát na stůl• Ideální pro nadšence do vařeníProstor pro přítisk: 17,1 x 2,5 cm
Objev podobné jako Kalendář stolní 2025 - MiniMax Česká kuchyně
Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně - Hirohiko Shoda
Termínem washoku označujeme japonské jídlo a obecně japonskou kulturu stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k pokrmu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu. O tom všem si přečtete v této knize. Ale především zde najdete desítky skvělých receptů.
Objev podobné jako Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně - Hirohiko Shoda
Česká kuchyně (978-80-7253-420-3)
Kniha - autor Harald Salfellner, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vepřová kolena a svíčková, to však zdaleka není všechno. České země jsou totiž truhlou lukulských pokladů skrývající bohatství lahůdek a dobrot, a to přímo v srdci Evropy. Posaďte se tedy ke kuchyňskému stolu českého národa a nechte si naservírovat to nejlepší, co česká kuchyně nabízí. Je libo ještě trochu pražské šunky?
Objev podobné jako Česká kuchyně (978-80-7253-420-3)
Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
Objev podobné jako Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt
Praha - The Best Of/rusky - Pavel Dvořák, Viktor Kubík
Podrobný průvodce se snímky L. Sváčka a praktickými informacemi pro návštěvníky české metropole. Infopříloha obsahuje tipy pro turisty, slovníček pojmů a rady pro návštěvníky.Barevný, praktický průvodce po historickém jádru Prahy. V první části seznámí návštěvníka stručně s historií našeho hlavního města, a pak jej provede od Hradu, přes Hradčany a Petřín, Malou Stranu, Staré a Nové Město až po Vyšehrad. Památky a zajímavosti v kapitolách jsou zakresleny v ilustračních mapkách. Bohatá infopříloha poskytne zejména cizincům mnoho praktických rad, které jim usnadní pobyt nejen v České republice, ale především v Praze. V poslední části je atlas s mapami Prahy v měřítku 1 : 16 000.
Objev podobné jako Praha - The Best Of/rusky - Pavel Dvořák, Viktor Kubík
Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.)
Objev podobné jako Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Česká kuchyně - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek, Petr Stupka
Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.)
Objev podobné jako Česká kuchyně - kapesní průvodce/německy - Jan Eliášek, Petr Stupka
Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba). Součástí průvodce je množství krásných a lákavých barevných fotografií, stejně jako gastronomická mapa České republiky a pivní a vinný místopis.Jedinečný gastronomický průvodce ČESKÁ KUCHYNĚ čtenáře provede českými tradicemi a především jej seznámí s oblíbenými českými jídly a jejich recepty (svíčková na smetaně, bramborák, české knedlíky, aj.)
Objev podobné jako Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky - Jan Eliášek, Petr Stupka
Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt - e-kniha
eBook: Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha.Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Redigoval, úvodním slovem a patřičnými vysvětlivkami vybavili Viktor Faktor a Jiří Sádlo.
Objev podobné jako Česká kuchyně za dob nedostatku - Čeněk Zíbrt - e-kniha
Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně - Hirohiko Shoda - e-kniha
eBook: Termínem washoku označujeme japonské jídlo a obecně japonskou kulturu stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k pokrmu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu. O tom všem si přečtete v této knize. Ale především zde najdete desítky skvělých receptů.
Objev podobné jako Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně - Hirohiko Shoda - e-kniha
Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-727-2420-8)
Elektronická kniha - autor Čeněk Zíbrt, 212 stran Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha.Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.Redigoval, úvodním slovem a patřičnými vysvětlivkami vybavili Viktor Faktor a Jiří Sádlo. Detaily knihy: Autor: Čeněk Zíbrt Rok vydání: 0 ISBN: 978-80-727-2420-8 Počet stran: 212
Objev podobné jako Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-727-2420-8)
Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-7645-217-6)
Kniha - autor Čeněk Zíbrt, 228 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.
Objev podobné jako Česká kuchyně za dob nedostatku (978-80-7645-217-6)
Křížovky do kuchyně tradiční moučníky (978-80-7541-331-4)
Kniha - 288 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jedna křížovka denně pomůže udržet mozek ve formě, procvičí paměť a posílí logické myšlení. A pokud vám při tom vyhládne, po vyluštění tajenky můžete vyzkoušet některý ze skvělých a především jednoduchých receptů.
Objev podobné jako Křížovky do kuchyně tradiční moučníky (978-80-7541-331-4)
Česká povídka - Karel Čapek, Viktor Dyk, Vladislav Vančura
Ve třech příbězích klasiků české literatury, Viktora Dyka, Karla Čapka a Vladislava Vančury, najdeme i dnes přímou paralelu se současným životem. Poetická láska a tvrdá realita, zlomyslnost a profesní novinářská bezohlednost, sobectví i lehkovážná hravá nevěra - to vše je v současné době stále aktuální.
Objev podobné jako Česká povídka - Karel Čapek, Viktor Dyk, Vladislav Vančura
Česká republika UNESCO - kapesní průvodce/rusky - Jan Eliášek
Kapesní průvodce věnovaný českým městům a památkám, zapsaných na seznamu UNESCO.Dvanáct kapitol průvodce je věnováno českým městům a památkám, zapsaným na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Lehkou a čtivou formou se čtenář dozví vše podstatné o největších památkách Prahy, o Českém Krumlovu, Holašovicích, Telči, Žďáru nad Sázavou, Kutné Hoře, Lednicko-valtickém areálu, Kroměříži, Litomyšli, Olomouci, Třebíči a o vile Tugendhat v Brně.
Objev podobné jako Česká republika UNESCO - kapesní průvodce/rusky - Jan Eliášek
Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0)
Kniha - autor Pavla Momčilová; Olga Mengerová, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení.
Objev podobné jako Krevní skupina A: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-38-0)
Krevní skupina A - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Kniha krevních vychází z principů výživového systému amerického lékaře Dr.P.J.D'Adama. Vedoucí dietní sestra IKEM spolu s poradkyní pro zdravou výživu zpracovaly originálním způsobem tuto problematiku pro české prostředí.
Objev podobné jako Krevní skupina A - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1)
Kniha - autor Pavla Momčilová; Olga Mengerová, 88 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výživy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení.
Objev podobné jako Krevní skupina 0: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-46-1)
#UPGRADE / Tradiční a modení recepty z české a slovenské kuchyně - Nemčková Kristína
"Milujete tradiční československá jídla a občas v kuchyni rádi experimentujete? Pak je kuchařská kniha #UPGRADE určena právě pro vás!Najdete v ní celkem 91 receptů. Celou polovinu tvoří klasické pokrmy, jako je svíčková na smetaně, koprová omáčka, brynzové halušky, nadýchané buchty nebo buchtičky se šodó. Každý recept má pak svou inovovanou #UPGRADE verzi. Kuchařka je napsaná tak, aby se v ní našel úplný začátečník v kuchyni, ale i zkušený amatérský kuchař, který se nebojí zkoušet moderní techniky ve vaření a pečení.""Ráda o této knize mluvím jako o rodinném projektu. Na jejím vzniku se podílela celá moje rodina, hlavně babička Pavlína, která mi prozradila své léty prověřené recepty i osvědčené babičkovské rady. Já se postarala o inovatívní verze klasických receptů. Každý #UPGRADE recept jsem navíc rozdělila na jednotlivé komponenty, abyste si mohli z jídla vybrat třeba jen jednu část a zkombinovat ji s jiným receptem. Protože přesně tak o receptech uvažuji já. Věřím, že se vám naše kuchařka bude líbit a vaření vás podle ní bude bavit."" říká o svoji knize Kristína Nemčková"
Objev podobné jako #UPGRADE / Tradiční a modení recepty z české a slovenské kuchyně - Nemčková Kristína
Česká republika - malá/česky, anglicky, německy, rusky - Libor Sváček
„Kapesní“ vydání reprezentativní fotografické publikace Libora Sváčka, věnované České republice.Na barevných fotografiích zachytil autor svým nezaměnitelným způsobem architektonické skvosty a přírodní krásy Čech a Moravy. Fotografie mají vysokou technickou i uměleckou úroveň, vznikly za nejlepších světelných podmínek a nechybí mezi nimi řada úchvatných leteckých záběrů.
Objev podobné jako Česká republika - malá/česky, anglicky, německy, rusky - Libor Sváček
Česká gramatika v kostce - RUSKÁ - Lída Holá, Pavla Bořilová
Česká gramatika v kostce - ruská je čtyřstránková příručka o něco většího formátu než A4, tištěná na oboustranně laminované křídě. Její inovovaná, rozšířená verze z roku 2010 je určena začátečníkům a středně pokročilým studentům češtiny jako cizího jazyka, k občasnému nahlédnutí ji však využijí i pokročilí mluvčí. Představuje jednoduchý přehled základních gramatických a lexikálních jevů, důležitých pro úspěšnou každodenní komunikaci, který je vždy po ruce. Nekopíruje mechanicky tradiční gramatická pravidla, ale přizpůsobuje výklad vnímání a potřebám cizojazyčných mluvčích (využívá např. barevné kódování pro značení gramatického rodu, zjednodušené schéma ilustrující vyjadřování směru a lokace apod.).
Objev podobné jako Česká gramatika v kostce - RUSKÁ - Lída Holá, Pavla Bořilová
Krevní skupina 0 - Česká kuchyně pro Váš typ - 2. vydání - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
2. vydání úspěšného titulu vedoucí dietní sestry IKEM a autorky knížek o zdravé výživě o možnosti stravovat se i v Česku podle zásad amerického lékaře Dr.D Adama. Kniha je oproti 1. vydání doplněna rozsáhlou tabulkou prospěšných, neutrálních a škodlivých potravin, které jsou u nás běžně dostupné a v české kuchyni používané, a to pro všechny 4 krevní skupiny.
Objev podobné jako Krevní skupina 0 - Česká kuchyně pro Váš typ - 2. vydání - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Krevní skupina B a AB - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení.
Objev podobné jako Krevní skupina B a AB - Česká kuchyně pro Váš typ - Pavla Momčilová, Olga Mengerová
Krevní skupiny B a AB: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-40-2)
Kniha - autor Olga Mengerová; Pavla Momčilová, 138 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení.
Objev podobné jako Krevní skupiny B a AB: Česká kuchyně pro Váš typ (80-85936-40-2)
Uvařeno v Indii: Tradiční rodinné recepty indické kuchyně (978-80-264-4428-2)
Kniha - autor Meera Sodha, 312 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Opravdová indická kuchyně je čerstvá, jednoduchá a až po okraj naplněná chutí. V této knize najdete více než 130 lahodných receptů: od horkých čapátí přes street food, voňavé kari omáčky, barevné přílohy až po lahodné dezerty. UVAŘENO V INDII je zásadní knihou pro všechny, kteří to s indickou kuchyní myslí opravdu vážně a chtějí poznat všechny její podoby. A k tomu si všechny pokrmy jednoduše připravit doma.
Objev podobné jako Uvařeno v Indii: Tradiční rodinné recepty indické kuchyně (978-80-264-4428-2)
Lahodná drůbež: Vynikající recepty z tradiční české kuchyně (978-80-7669-008-0)
Kniha - česky, brožovaná s přebalem matná Drůbeží maso je velice oblíbené a vyhledávané. Dokonale se snoubí s mnoha přísadami, od pálivých a voňavých koření až po lahodný a jemný med či smetanu. V naší nové kuchařce objevíte recepty, podle nichž připravíte rychlou teplou večeři i slavnostní oběd. Najdete v ní inspiraci na celou řadu nápaditých a přitom jednoduchých pokrmů připravených z běžně dostupných surovin, kde hlavní roli hraje "obyčejné" kuře, ale i recepty na skutečné gurmánské lahůdky z kachního či husího masa. Kuchařka je plná rychlých jídel pro každý den, ale i slavnostních pečínek, masových rolád a exotických lahůdek. Nechybí ani recepty na chutné přílohy a paštiky a praktické rady a tipy, které oceníte nejen při samotné přípravě jídla, ale i při výběru surovin.
Objev podobné jako Lahodná drůbež: Vynikající recepty z tradiční české kuchyně (978-80-7669-008-0)
Česká kuchařka: To nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1)
Kniha - 246 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Česká kotlina je plná krásných míst, ať už je hledáme v přírodě, nebo to jsou historické památky. Kromě nich však je naše země spojená s kulinářským uměním. Češi rádi vaří i ochutnávají. Vydejme se společně na cestu plnou dobrého jídla. Kuchařka vás provede celou republikou a ukáže, jaké speciality nabízejí různé kraje. Nechybí ani recepty. Všechna báječná jídla můžete rovnou vyzkoušet. Dobrou chuť!
Objev podobné jako Česká kuchařka: To nejlepší z české kuchyně (978-80-7567-028-1)
Česká interpunkce v evropských dějinách: reflexe, nauky, teorie - Karsten Rinas, Ondřej Koupil, Viktor Tichák
Interpunkce je v naší písemné kultuře něčím samozřejmým. Její používání ale není zcela jednoduché. Existují interpunkční pravidla, která lze chápat jako specifickou formu jazykové analýzy: pracuje se s jazykovými kategoriemi jako text a věta, ale ve hře jsou i jevy jako hlavní a vedlejší věty, souřadnost… Pravidla a teorie, o které se opírají, se v čase i prostoru různí. Tato kniha popisuje dějiny a vývoj české teorie interpunkce v evropském kontextu od 16. století do dnešních dnů. Dominantním východiskem je antická nauka pěstovaná v rámci rétoriky a tradovaná v latinské vzdělanosti středověku, reflektovány jsou také vlivy jiných jazykových kultur, vliv latinské kultury raného novověku a zejména pak německé jazykové kultury v 18. a 19. století. Procházíme tedy zásady psaní teček, čárek, virgulí, středníků, dvojteček a dalších značek od první gramatiky češtiny až po poslední Pravidla českého pravopisu a jejich výklady se zřetelem k souvislostem dobové vzdělanosti a kultury. Zvláštní pozornost je věnována vývoji pojmových a terminologických základů, především tradičnímu rétorickému konceptu periody, který byl postupně nahrazen moderním konceptem věty.
Objev podobné jako Česká interpunkce v evropských dějinách: reflexe, nauky, teorie - Karsten Rinas, Ondřej Koupil, Viktor Tichák
Podívejte se také
- Králičí faktor: Keď jeden a jeden nie sú dva (978-80-551-8003-8)
- Utajovaná história slovenskej kuchyne: Bol Krištof Kolumbus klamár? (978-80-8079-277-0)
- Preiss Viktor: Nebojte se klasiky! (21) Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni - CD (CR0979-2)
- Viktor Schauberger a tajemství živé vody: Les jako energetické centrum krajiny (978-80-7336-967-5)
- Varenie a rawenie: Vegánske, raw, bez laktózy, lepku a rafinovaného cukru z našej kuchyne (978-80-8142-576-9)