2023: rok keď zomrelo ruské impérium - juraj mesík

Produkt 2023: rok keď zomrelo ruské impérium - juraj mesík sme našli 50+x, pokiaľ to nie je to čo hľadáte, skúste frázu 2023: rok keď zomrelo ruské impérium - juraj mesík upraviť a produkt hľadať znova.

2023: Rok keď zomrelo Ruské impérium - Juraj Mesík

Detail

Na jar 2014 Rusko anektovalo Krym, rozpútalo vojnu na východe Ukrajiny, kde okupovalo časť Donbasu a vytvorilo tam „Luhanskú a Doneckú ľudovú republiku“. V tom istom čas sa pokúšalo rukami svojich miestnych pomáhačov vytvoriť šnúru podobných „republík“ v iných oblastiach Ukrajiny – od Charkiva na severovýchode po Odesu na juhozápade. Ruský vodca Vladimír Putin v tom čase s entuziazmom rozprával o tom, že je na spadnutie vznik nového štátu Novorossija (Nové Rusko). Ten by mal odrezať zvyšok Ukrajiny od prístupu k moru, obrať ju o obrovskú časť jej ekonomického a ľudského potenciálu. Odpor ukrajinských občanov tieto plány prekazil a nijaké ďalšie „ľudové republiky“ ani Novorossija nevznikli. Rozpínavý kremeľský režim sa svojich šialených imperiálnych plánov nevzdal a v roku 2022 znovu zaútočil na Ukrajinu. Plány Kremľa na „blitzkrieg“ však stroskotali, Ukrajina už viac ako rok hrdinsky odoláva vražednej invázii z východu a karta sa začína obracať. Namiesto kremeľských halucinácií o víťazstve „ruského sveta“ sa začalo vážne diskutovať o možnosti rozpadu súčasného ruského štátu v dôsledku vnútorných turbulencií po porážke vo vojne. Ak sa tak naozaj stane, čo by mal podniknúť okolitý svet, najmä demokratický Západ? Otázka znie – kto dnes potrebuje takého agresívneho a nezodpovedného aktéra medzinárodných vzťahov ako Ruská federácia? (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako 2023: Rok keď zomrelo Ruské impérium - Juraj Mesík , Impérium (d007894)

Posledné impérium - Mesík Juraj

Posledné impérium - Mesík Juraj
Detail

Kniha Posledné impérium – Texty o agónii Ruska hovorí o rizikách, ktoré pre nás, Slovákov a Európanov, predstavuje a aj v blízkej budúcnosti bude predstavovať Rusko, ale predovšetkým naša vlastná hlúposť, naivita a historické (bez)vedomie. Práve preto je kniha venovaná učiteľkám a učiteľom, ktorí učia naše deti kriticky myslieť - ale pozor, nie je to žiadna učebnica. Juraj Mesík knihu zostavil z textov, ktoré za posledné štyri roky písal pre Sme, Aktuality, Pravdu, Jetotak a iné médiá, ale aj z doteraz nepublikovaných textov. Vychádzal zo svojich skúseností z práce pre Svetovú banku na rôznych kontinentoch, štúdia globálnych trendov a rizík, z konzultácií so znalcami ruskej minulosti i súčasnosti a samozrejme aj z pozorného sledovania vývoja v Rusku, na Ukrajine a v Ruskom okupovaných krajinách v Európe aj v Ázii. Kategorie Naučná - Společenské vědy - Moderní svět a civilizace (patro.cz)

Podobné produkty ako Posledné impérium - Mesík Juraj , Juraj jánošík® proti dračímu řádu ()

Listy Nanukovi - Juraj Mesík

Listy Nanukovi - Juraj Mesík
Detail

Listy Nanukovi sú exkurziou do človečích dejín. Kniha prináša dvadsaťštyri listov, ktorév rokoch 2010 až 2019 písal otec svojmu malému synovi, aby tak zaznamenal dobu, v ktorejchlapec vyrastal. Nie je to však žiadna reality show a ani veľmi veselé čítanie, rozprávanie jevšak autentické a pravdivé – a to občas bolí. Je to dokument a diagnóza našich mnohýchzlyhaní. Len pri správnej diagnóze je totiž možné navrhnúť správnu terapiu. Ambíciou knihy je dať nádej a podporiť veľké vzopätie nás, dospelých, za záchranu všetkýchNanukov a ich generácie. Slová nás však nezachránia, treba prejsť k činom. Sú to najmämladí ľudia, ktorí sa hlásia o svoje práva. Nehádžme im polená pod nohy, ale pomôžme imnapraviť čo sa dá. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Listy Nanukovi - Juraj Mesík , Juraj jánošík a parní templ (9788025733622)

Ruské impérium: Začátek 2. díl (DVD)

Ruské impérium: Začátek 2. díl (DVD)
Detail

Moderně zpracovaná historická trilogie Vitalije Melnikova mapuje počátky jedné z nejrozsáhlejších říší v dějinách lidstva. Její osudy se začaly psát na začátku 18. století, kdy byl u moci car Petr Veliký I. Hlavním městem se tehdy stal Petrohrad a u žezla se střídala jedna historicky významná osobnost za druhou. Seriál, natočený jedním režisérem v průběhu let 1990 až 2003, se nejprve soustředí na osudy Petra Velikého, nemilosrdného vládce, jenž nechal umučit vlastního syna Alexeje. Poté se přeneseme do doby vlády Kateřiny Veliké a celá trilogie je ukončena pohnutým příběhem jejího syna Pavla I., který byl roku 1801 za tajemných okolností zavražděn. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Ruské impérium: Začátek 2. díl (DVD) , Duna: impérium - vzestup iksu (8594184129708)

Listy Nanukovi - Mesík Juraj

Listy Nanukovi - Mesík Juraj
Detail

Listy Nanukovi sú exkurziou do človečích dejín. Kniha prináša dvadsaťštyri listov, ktoré v rokoch 2010 až 2019 písal otec svojmu malému synovi, aby tak zaznamenal dobu, v ktorej chlapec vyrastal. Nie je to však žiadna reality show a ani veľmi veselé čítanie, rozprávanie je však autentické a pravdivé – a to občas bolí. Je to dokument a diagnóza našich mnohých zlyhaní. Len pri správnej diagnóze je totiž možné navrhnúť správnu terapiu. Ambíciou knihy je dať nádej a podporiť veľké vzopätie nás, dospelých, za záchranu všetkých Nanukov a ich generácie. Slová nás však nezachránia, treba prejsť k činom. Sú to najmä mladí ľudia, ktorí sa hlásia o svoje práva. Nehádžme im polená pod nohy, ale pomôžme im napraviť čo sa dá. (patro.cz)

Podobné produkty ako Listy Nanukovi - Mesík Juraj , Dějiny ruské moderny (9788024650944)

Ruské impérium - 3 díl. (DVD) (papírový obal)

Ruské impérium - 3 díl. (DVD) (papírový obal)
Detail

DVD film Ruské impérium - 3 díl [1990]. Český dabing. České titulky. Dolby Digital. Moderně zpracovaná historická trilogie Vitalije Melnikova mapuje počátky jedné z nejrozsáhlejších říší v dějinách lidstva. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Ruské impérium - 3 díl. (DVD) (papírový obal) , Autocad lt 2023 commercial new na 1 rok (elektronická licence) (057o1-ww6525-l347)

Dialóg generácií a čosi navyše - Peter Pöthe, Fedor Gál, Juraj Mesík

Dialóg generácií a čosi navyše - Peter Pöthe, Fedor Gál, Juraj Mesík
Detail

Zamyslenie sa rôznych generácii nad vplyvom koronakrízy na spoločnosť a uvažovanie o zmenách, ktoré priniesla. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Dialóg generácií a čosi navyše - Peter Pöthe, Fedor Gál, Juraj Mesík , Revit lt 2023 commercial new na 1 rok (elektronická licence) (828o1-ww3740-l562)

Gál, Fedor; Mesík, Juraj; Pöthe, Peter - Dialóg generácií a čosi navyše - Gál Fedor

Gál, Fedor; Mesík, Juraj; Pöthe, Peter - Dialóg generácií a čosi navyše - Gál Fedor
Detail

Zamyslenie sa rôznych generácii nad vplyvom koronakrízy na spoločnosť a uvažovanie o zmenách, ktoré priniesla. (patro.cz)

Podobné produkty ako Gál, Fedor; Mesík, Juraj; Pöthe, Peter - Dialóg generácií a čosi navyše - Gál Fedor , Juraj jánošík®: proti dračímu řádu (9788025729274)

Krízové 30. roky - Šebo Juraj

Krízové 30. roky - Šebo Juraj
Detail

Tridsiate roky. Z pohľadu udalostí dosť dramatická doba, poznačená svetovou krízou, predvojnovým stavom, ale i novými technologickými vymoženosťami ako rozhlas a film. Medzi médiami dominovali noviny a časopisy. Rád listujem v starých, zožltnutých novinách a časopisoch. Človek v nich nájde niečo, čo sa v učebniciach nikdy nedozvie. Na prvých stránkach sú väčšinou reakcie na hlavné udalosti v krajine a v meste, ale ďalej sa nájdu i stopy naozajstného života – škriepky, reakcie, inzeráty, kritika, skrátka veci, ktoré ľudí bežne v tej dobe trápili. Niekedy vznikne spolu s dobovými fotografiami celkom zaujímavý materiál. Juraj Šebo (patro.cz)

Podobné produkty ako Krízové 30. roky - Šebo Juraj , Vtech ruské kolo cz (3417761659281)

Krízové 30. roky - Juraj Šebo

Detail

Tridsiate roky. Z pohľadu udalostí dosť dramatická doba, poznačená svetovou krízou, predvojnovým stavom, ale i novými technologickými vymoženosťami ako rozhlas a film. Medzi médiami dominovali noviny a časopisy. Rád listujem v starých, zožltnutých novinách a časopisoch. Človek v nich nájde niečo, čo sa v učebniciach nikdy nedozvie. Na prvých stránkach sú väčšinou reakcie na hlavné udalosti v krajine a v meste, ale ďalej sa nájdu i stopy naozajstného života – škriepky, reakcie, inzeráty, kritika, skrátka veci, ktoré ľudí bežne v tej dobe trápili. Niekedy vznikne spolu s dobovými fotografiami celkom zaujímavý materiál. Juraj Šebo (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Krízové 30. roky - Juraj Šebo , Autocad revit lt suite 2023 commercial new na 1 rok (elektronická licence) (834o1-ww3740-l562)

Dětské body Made In + rok (rok: 2023)

PaM 2/2023 Cestovní náhrady v roce 2023

Detail

Cestovní náhrady v roce 2023 – Vzhledem k tomu, že se každý rok k datu 1. ledna pravidelně mění sazby základní náhrady za používání silničních motorových vozidel a stravného a nově se stanoví průměrná cena pohonných hmot pro účely poskytování cestovních náhrad, seznámíme se s úpravami, které v této oblasti nastaly. Také se seznámíme se změnami, které nastaly v oblasti zahraničního stravného pro rok 2023. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako PaM 2/2023 Cestovní náhrady v roce 2023 , Keltské impérium (978-80-264-3178-7)

Horoskopy na rok 2023 - Rok o zemi, o vodě a o našich kořenech - Martina Blažena Boháčová

Detail

V této knize se dočtete, jaké události nám přinese pohyb planet a také to, co čeká jednotlivá znamení, nejen během celého roku, ale také měsíc po měsíci. Planeta Saturn se bude stále pohybovat znamením Vodnáře a bude ovlivňovat stabilitu každého jednotlivce, každé rodiny, firem, států a vlastně celého světa. Nová pravidla budou nastolena v mnoha životních oblastech a změní životy každého z nás. Svět prochází transformačním procesem a nová doba potřebuje nové a jinak myslící lidi. V roce 2023 se Saturn přesune do znamení Ryb, kde se usadí na delší dobu. Důraz u každého jednotlivce i skupin bude kladen na životní prostředí a ekologii. Otázka vody a vodních zdrojů nás bude zaměstnávat. Důraz bude kladen na různé ideologie, na duchovní a ezoterické směry. Také víra lidí projde transformací. Tak jak se měnil lidem v minulých letech jejich fyzický život, nyní se přesouvá proměna do mentálního světa. Lidé se budou učit myslet jinak a bude to pro ně velmi náročné. Digitalizace, zkreslí mnoho skutečností, ale také spoustu situací usnadní. Tato kniha je zároveň vaším osobním deníkem a přináší návod, jak si připravit budoucí pozitivní prožitky v tom dalším roce. Jde o knihu pracovní. Nejde o to, si jen jednotlivé horoskopy přečíst, jde o to, umět s těmito informacemi pracovat. Každý rok se můžete ke svým poznámkám vracet a zhodnotit kam jste se posunuli. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Horoskopy na rok 2023 - Rok o zemi, o vodě a o našich kořenech - Martina Blažena Boháčová , Impérium času (978-80-739-0884-3)

Deka Hasičem od roku (rok: 2023, Podšití beránkem: ANO)

Deka Hasičem od roku (rok: 2023, Podšití beránkem: ANO)
Detail

Deka je vyrobena z Fleecu 190g/m² a z druhé strany je deka podšitá imitací beránka, která je velmi příjemná na dotyk. Rozměr deky 140x200cm. (fotodeky.cz)

Podobné produkty ako Deka Hasičem od roku (rok: 2023, Podšití beránkem: ANO) , Sylvanian families dětské ruské kolo (5054131053331)

Deka Hasičem od roku (rok: 2023, Podšití beránkem: NE)

Deka Hasičem od roku (rok: 2023, Podšití beránkem: NE)
Detail

Fleecová deka s rokem narození zahřeje nejen u srdce - perfektní dáreček pro každého oslavence. Deka má gramáž 360g/m2 a rozměr 140x200cm. (fotodeky.cz)

Podobné produkty ako Deka Hasičem od roku (rok: 2023, Podšití beránkem: NE) , Školní vzdělávání v ruské federaci (9788024627083)

Mlok 2023 - Nejlepší sci-fi a fantasy povídky roku 2023

Detail

Nová sbírka české sci-fi a fantasy prozrazuje, že známe vítězné autory a jejich práce. Už tradičně: tři mikropovídky, pět krátkých povídek, pět povídek a jedna novela… Tak, co to bude? Proklaté dědovo klení, soused-vetřelec je hladový a pasti na šmejdy. Dále robopřehlídka: robot učenlivý, robot detektiv na stropě harašících emzáků a robotí éra začíná. Kosmická loď dává šach mat a navštívíme hororový hřbitov plný dětiček. Proklestíme se planetárním arboretem, pak se pokusíme o kontakt s telepatickými bytostmi a znovu roboti (ale tentokrát trpící). Zúčastníme se putování k bohům a hlavně provětráme chrono-šalinu na trati Šimice-Kénig. A kdo che, přidá se k marsovským rebelům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Mlok 2023 - Nejlepší sci-fi a fantasy povídky roku 2023 , Oblékáme ruské panenky lena - omalovánky (3745)

Práce a mzdy 2/2023 – Cestovní náhrady v roce 2023 (9771801993341)

Práce a mzdy 2/2023 – Cestovní náhrady v roce 2023 (9771801993341)
Detail

Kniha - 80 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Cestovní náhrady v roce 2023 – Vzhledem k tomu, že se každý rok k datu 1. ledna pravidelně mění sazby základní náhrady za používání silničních motorových vozidel a stravného a nově se stanoví průměrná cena pohonných hmot pro účely poskytování cestovních náhrad, seznámíme se s úpravami, které v této oblasti nastaly. Také se seznámíme se změnami, které nastaly v oblasti zahraničního stravného pro rok 2023. (alza.cz)

Podobné produkty ako Práce a mzdy 2/2023 – Cestovní náhrady v roce 2023 (9771801993341) , Požehnaný rok ()

DÚVaP 11-12/2023 DPH na konci roku 2023, Úvěry a zápůjčky

Detail

Zákon o DPH ukládá v souvislosti s podáním daňového přiznání za poslední zdaňovací období kalendářního roku plátcům daně řadu povinností. Tyto povinnosti musí splnit také po skončení roku 2023. Co všechno je povinen plátce daně na konci roku udělat? Problematika úvěrů a zápůjček je poměrně ostře sledovaným tématem. Pokusíme se nejen uvést základní informace důležité pro účetní a daňové pracovníky, ale i pro samotné podnikatele. Jaký je rozdíl mezi zápůjčkou a úvěrem, jak je definují příslušné legislativní normy? Čtvrtá část občanského zákoníku rozebírá relativní majetková práva. Jsou zde zahrnuty normy, které se týkají závazků. OZ neupravuje jen to, jak mají smlouvy a závazky obecně vznikat, co má být jejich obsahem, jak je můžeme měnit a jak zanikají, ale i jednotlivé smluvní typy. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako DÚVaP 11-12/2023 DPH na konci roku 2023, Úvěry a zápůjčky , Zahradníkův rok

Steiff Medvídek zlatohnědý Cosy Rok 2023, 34 cm

Steiff Medvídek zlatohnědý Cosy Rok 2023, 34 cm
Detail

Podrobnosti o produktu: Věk: od 3 let S knoflíkem z nerezové oceli v uchu Na pravém chodidle nosí propracovanou výšivku s letopočtem 2023. S plastovýma očima Nos a ústa jsou zdobeny tmavě hnědou barvou. Slavnostně oblečený S červenou saténovou mašlí, která není odnímatelná. Šťastný talisman 2023 Rozměry a hmotnost: Rozměry ve smontovaném stavu (délka x šířka x výška): 34 x 32 x 14 cm. Hmotnost: 0,21 kg Materiál a péče: Materiál: 100% polyester, plněný syntetickou výplní. Pokyny pro péči: prát v pračce na 30 °C, nebělit, nesušit v bubnové sušičce, nežehlit, nečistit chemicky. (pinkorblue.cz)

Podobné produkty ako Steiff Medvídek zlatohnědý Cosy Rok 2023, 34 cm , Sovětské tankové impérium (978-80-271-0085-9)

DaÚ 1/2023 Ukončení roku z pohledu ZDP

Detail

S blížícím se koncem roku nastává pro řadu poplatníků daně z příjmů fyzických osob povinnost podat daňové přiznání. Je třeba však zjistit výši zdanitelných příjmů a k nim příslušných daňových výdajů. Světýlko do dané problematiky přináší příspěvek Ukončení roku z pohledu ZDP.Z oblasti přímých a nepřímých daní upozorňujeme na články Zdanění ostatních příjmů – specifika, Paušální daň v roce 2023, Dítě v daňovém přiznání – uplatnění daňového zvýhodnění a nebo Přiznání k silniční dani za rok 2022 a Roční vypořádání odpočtu DPH po skončení roku. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako DaÚ 1/2023 Ukončení roku z pohledu ZDP , X-men: impérium (978-80-7449-016-3)

Daňová přiznání FO a PO za rok 2023

Detail

Daňové přiznání, které každoročně vychází ve vydavatelství Poradce nabízí vyplněné vzory a tiskopisy pro daňová přiznání za rok 2023. Obsahuje názorné příklady, vysvětlení pojmů a postupů. Odpoví na dotazy typu daňového přiznání, postupů a pravidel, které musí být dodrženy, obsahuje závazné termíny podání daňového přiznání a dočtete se kdo a jaký typ daňového přiznání podává. Upozorňuje také na změny, které nastaly v legislativě v roce 2023. Dostupné je i v e-verzi. Titul obsahuje: Přiznání k dani z příjmů právnických osob za rok 2023 + vyplněné tiskopisy Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2023 + vyplněné tiskopisy Roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění za rok 2023 + vyplněné tiskopisy (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Daňová přiznání FO a PO za rok 2023 , Diabolik – krvavé impérium (978-80-253-3878-0)

Příručka mzdové účetní pro rok 2023 - Luděk Pelcl

Detail

Mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem vznikají při výkonu závislé práce určité právní vztahy, které jsou ve smyslu zákoníku práce považovány za vztahy pracovněprávní. Pracovněprávní vztah se řídí zákoníkem práce. Pokud však nelze v daném konkrétním případě použít zákoník práce, řídí se tento vztah občanským zákoníkem, avšak i v tomto případě platí zásada, že musí být dosaženo souladu se základními zásadami pracovněprávních vztahů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Příručka mzdové účetní pro rok 2023 - Luděk Pelcl , Tajné impérium 1 (978-80-7595-485-5)

BIG Bobby Car Neo Barva roku 2023, Azure

BIG Bobby Car Neo Barva roku 2023, Azure
Detail

Podrobnosti o produktu: Věk: od 12 měsíců Facelift legendy uchopí absolutní trendovou barvu v roce 2023 Nová barevná varianta BIG Bobby Car Neo, tedy barva roku 2023, je svěží azurová se zářivými detaily v barvě Apricot Edice Color roku je přísně limitovaná edice, jejíž nová barevná varianta je uváděna na trh každý rok. Všechny známé rysy modelů BIG Bobby Car Neo s buvolí silou jsou samozřejmě zachovány i v azurové verzi. R evolution ary, modern e Design zvýrazňuje heraldické zvíře, BIG buvolce, a to zejména Například mřížka chladiče s kvalitním potiskem má tvar buvola a široké pneumatiky Whisper mají jedinečný profil buvola. Podvozek byl přepracován do modern tvaru buvola a má ergonomicky tvarované sedadlo s protiskluzovým povrchem. Kultovní vůz stále nabízí malým závodníkům bezpečnostní prohlubeň pro kolena a opěrku pro nohy. Zadní světla jsou předmontované plastové díly ve tvaru stylizovaných buvolích rohů. Hladce chodící celočalouněný bezpečnostní volant zajišťuje optimální úchop a příjemný pocit z jízdy BIG Bobby Car Neo je standardně vybaven extra širokými, vysoce kvalitními a oděruvzdornými pneumatikami z měkkého plastu, které zajišťují dobrou přilnavost a odvalují se tiše jako šepot Nová verze kultovního klouzacího autíčka má navíc třídílné uzavřené ráfky, které se mimořádně snadno čistí. Odnímatelné tažné zařízení vpředu pod mřížkou chladiče a spojovací zařízení pro přívěs vzadu umožňují připojit příslušenství BIG Bobby Car a používat všechny běžné přívěsy BIG Bobby Car. BIG -Bobby-Car Neo Azur se vyrábí v německém závodě modern en BIG a je testován na maximální bezpečnost. Rozměry a hmotnost: Rozměry ve smontovaném stavu (délka x šířka x výška): 57 x 30 x 39 cm. Materiál a péče: Materiál je vyroben z kvalitního materiálu: Materiál: Plast (pinkorblue.cz)

Podobné produkty ako BIG Bobby Car Neo Barva roku 2023, Azure , Země a impérium (978-80-725-4645-9)

PaM 1/2023 Povinnosti mzdové účetní na konci roku

Detail

Povinnosti mzdové účetní na konci roku - Konec kalendářního roku je spojen se zvýšenou pracovní agendou mzdové účetní. Jedná se nejen o pracovní povinnosti spojené s pracovněprávní tematikou, ale i se sociálními otázkami – zejména v důchodové a mzdové oblasti. Mzdové účetní řeší na konci roku kromě jiného dovolenou zaměstnanců, ELDP, mzdové listy, průměrné výdělky zaměstnanců, vydávání potvrzení o zaměstnaní, odvodové a další povinnosti. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako PaM 1/2023 Povinnosti mzdové účetní na konci roku , Tajné impérium 2 (978-80-7595-498-5)

Kočka se čtyřmi ocasy - Lidé v roce 2023 - František Koukolík

Detail

Třetí soubor padesáti drobných esejů popularizátora vědy Františka Koukolíka plynule navazuje na předchozí knížky Chlap kousl psa (2021) a Břevno v oku (2022) (obě v Nakladatelství Karolinum). Dodržuje již nastavenou věcnou i formální strukturu abecedního uspořádání textů zpracovávajících aktuální poznatky a trendy soudobé vědy, tak jak je autor čerpá ze špičkových světových odborných publikací a časopisů (prameny jsou uvedeny za každým textem) a jak to čtenář zná již z předešlých dvou (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Kočka se čtyřmi ocasy - Lidé v roce 2023 - František Koukolík , Roboti a impérium (978-80-738-7596-1)

Rok podle Dary 2023 - malý (978-80-242-8289-3)

Rok podle Dary 2023 - malý (978-80-242-8289-3)
Detail

Diář - dámský, atypický formát, 176 stran, tvrdé desky Diář známé zpěvačky Dary Rolins je na trhu již stálicí. Každý rok udává trendy a překvapuje. A jinak tomu není ani letos. Rok podle Dary 2023 je sedmým diářem, a právě číslo sedm má svůj magický význam. Je synonymem čtyřlístku, číslem úspěchu, vítězství a v mnoha civilizacích je považováno za šťastné číslo s velkou energií. A velký význam má i pro samotnou Daru. Diář pro rok 2023 se dočkal zcela nové grafické úpravy se zachováním základních prvků, na které byli fanoušci zvyklí. Kromě ročního kalendária přináší i motivační texty, jak najít ve svém životě rovnováhu a harmonii, jak získat energii a přitáhnout do svých životů radost a spokojenost. Těšit se můžete na atraktivní fotky Dary a tentokrát sedm hříšně dobrých sladkých receptů. V zadní kapse na vás čeká malý dárek a pak ji můžete využít na různé drobnosti. Diář si můžete vybrat ve dvou formátech, menší je vhodný do kabelky a větší zase nabízí více... (alza.cz)

Podobné produkty ako Rok podle Dary 2023 - malý (978-80-242-8289-3) , Robotime 3d skládačka hrací skříňky ruské kolo

Poradce 10/2023 Zákon o sociálním pojištění s komentářem, Kontrolní hlášení, Daňové limity v roce 2023 - Petr Taranda

Detail

Zákon o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti upravuje pojistné na sociální zabezpečení, které zahrnuje pojistné na důchodové pojištění a pojistné na nemocenské pojištění, a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti. Ustanovení zákona se použijí tehdy, když příslušné právní vztahy nejsou upraveny přímo použitelným předpisem EU v oblasti pojistného. Jaké změny nastaly od 1. ledna 2023 a 1. února 2023 se dočtete v komentáři (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Poradce 10/2023 Zákon o sociálním pojištění s komentářem, Kontrolní hlášení, Daňové limity v roce 2023 - Petr Taranda , Ruské kolo (978-80-742-9565-2)

Diář pro rok 2023 - béžový - 90 x 170 mm - MFP Paper

Diář pro rok 2023 - béžový - 90 x 170 mm - MFP Paper
Detail

Diář 2023 D802 PU beige 90x170 mm 7781172 Denní diář 2023 béžový. Povrch obálky je vyroben z měkčeného materiálu příjemného na dotek. Celkovým provedením s jedinečným designem se tak řadí k luxusním diářům. Praktický skladný rozměr se zachováním dostatku prostoru pro poznámky. V DIÁŘI NAJDETE: osobní údaje tísňová telefonní čísla přehled roku 2023 přehled roku 2024 plánovací kalendář 2023 1., 2., 3., 4. čtvrtletí abecední seznam jmen mezinárodní svátky, časová pásma vzdálenosti v Evropě, vzdálenosti v ČR a SR svátky měsíce a pořadí týdnů v roce prostor na poznámky znamení zvěrokruhu zaznačení úplňků Další informace Materiál: plast, papír, lamino Vazba: šitá V8 Počet stran: 336 Gramáž papíru: 70g Rozměr listů: 90 x 170 mm (svetcukraru.cz)

Podobné produkty ako Diář pro rok 2023 - béžový - 90 x 170 mm - MFP Paper , Eurographics puzzle ruské matrjošky 1000 dílků (628136654203)

Příručka mzdové účetní pro rok 2023 (978-80-7365-476-4)

Příručka mzdové účetní pro rok 2023 (978-80-7365-476-4)
Detail

Kniha - 320 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem vznikají při výkonu závislé práce určité právní vztahy, které jsou ve smyslu zákoníku práce považovány za vztahy pracovněprávní. Pracovněprávní vztah se řídí zákoníkem práce. Pokud však nelze v daném konkrétním případě použít zákoník práce, řídí se tento vztah občanským zákoníkem, avšak i v tomto případě platí zásada, že musí být dosaženo souladu se základními zásadami pracovněprávních vztahů. (alza.cz)

Podobné produkty ako Příručka mzdové účetní pro rok 2023 (978-80-7365-476-4) , Ruské duše (978-80-862-1205-0)

Práce a mzdy 1/2023 – Povinnosti mzdové účetní na konci roku (9771801993334)

Práce a mzdy 1/2023 – Povinnosti mzdové účetní na konci roku (9771801993334)
Detail

Kniha - 80 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Povinnosti mzdové účetní na konci roku - Konec kalendářního roku je spojen se zvýšenou pracovní agendou mzdové účetní. Jedná se nejen o pracovní povinnosti spojené s pracovněprávní tematikou, ale i se sociálními otázkami – zejména v důchodové a mzdové oblasti. Mzdové účetní řeší na konci roku kromě jiného dovolenou zaměstnanců, ELDP, mzdové listy, průměrné výdělky zaměstnanců, vydávání potvrzení o zaměstnaní, odvodové a další povinnosti. (alza.cz)

Podobné produkty ako Práce a mzdy 1/2023 – Povinnosti mzdové účetní na konci roku (9771801993334) , Juraj jánošík a parní templ (978-80-257-3289-2)

Hranice impéria - Centrální impérium 1 - Jan Kotouč

Hranice impéria - Centrální impérium 1 - Jan Kotouč
Detail

Daniel Hankerson je geneticky vylepšený příslušník císařské rodiny, ale raději než na rodinný vliv a peníze se vždy spoléhal na svou schopnost odhadovat lidi, která mu pomáhá jak při práci pro rozvědku loďstva, tak při hraní karet. Díky ní pozná, že něco visí ve vzduchu, když se ho pokusí při loupežném přepadení zabít, a ani z nadcházející mise na okraj Impéria nemá dobrý pocit. Čím víc se mluví o tom, že jde o rutinní test nové komunikační lodě, tím je to podezřelejší.Centrální impérium je příliš velké, příliš křehké a pohromadě drží díky příliš mnoha kompromisům. Vnější nepřátelé si z něj chtějí ukrojit svůj díl, ale ti vnitřní jsou ještě nebezpečnější.Jak praví čínské přísloví, Impérium čekají zajímavé časy. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Hranice impéria - Centrální impérium 1 - Jan Kotouč

Revit LT 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (828O1-WW3740-L562)

Revit LT 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (828O1-WW3740-L562)
Detail

CAD/CAM software AUTODESK Revit LT určený pro 1 zařízení, délka předplatného: 12 měsíců, předplatné, typ software: CAD a 3D grafika, jazyková verze: čeština, angličtina, HU, DE, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy a pro státní správu, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem Autodesk Revit LT Commercial 2023 New je vedoucím softwarem pro BMI projektování, a v to v lehčí verzi. Software využijete pro projektování pozemních staveb a zvýšení efektivity vaší práce i kvality výstupů ve 3D. Veškeré projekční informace jsou uložené v koordinované databázi, ze které lze generovat výkazy, pohledy, výkresy i 3D perspektivy. V prostředí softwaru Revit LT přitom projektujete ve 3D. Pomocí nástroje Procházka vytvoříte animovanou verzi projektu, která tak usnadní komunikaci s vaším zákazníkem detailním představením virtuální budovy. Klíčové vlastnosti elektronické licence Revit LT Commercial 2023 NewElektronická licence... (alza.cz)

Podobné produkty ako Revit LT 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (828O1-WW3740-L562)

AutoCAD LT 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (057O1-WW9153-L317)

AutoCAD LT 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (057O1-WW9153-L317)
Detail

CAD/CAM software AUTODESK AutoCAD LT určený pro 1 zařízení, délka předplatného: 36 měsíců, předplatné, typ software: CAD a 3D grafika, jazyková verze: čeština, angličtina, HU, DE, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy a pro státní správu, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem Software AutoCAD LT 2023 od Autodesku není potřeba dlouho představovat. Jedná se o všeobecně známou CAD aplikaci pro tvorbu přesných 2D výkresů a dokumentace pomocí snadno použitelných nástrojů kreslení. Díky webové aplikaci AutoCAD budete moci vytvářet návrhy a kreslit ve webovém prohlížeči na jakémkoliv počítači. Vzdáleně také budete moci upravovat či poznámkovat již vytvořené návrhy ve zjednodušeném uživatelském prostředí. A to není vše. Součástí je také mobilní aplikace AutoCAD, kterou budete moci využívat i v režimu offline. Pracujte kdykoliv a kdekoliv budete potřebovat. S AutoCAD LT 2023 to není žádný problém. Funkce v AutoCAD LT 2023 Commercial New (alza.cz)

Podobné produkty ako AutoCAD LT 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (057O1-WW9153-L317)

Revit LT 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (828O1-WW7407-L592)

Revit LT 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (828O1-WW7407-L592)
Detail

CAD/CAM software AUTODESK Revit LT určený pro 3 zařízení, délka předplatného: 36 měsíců, předplatné, typ software: CAD a 3D grafika, jazyková verze: čeština, angličtina, HU, DE, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy a pro státní správu, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem Autodesk Revit LT Commercial 2023 New je vedoucím softwarem pro BMI projektování, a v to v lehčí verzi. Software využijete pro projektování pozemních staveb a zvýšení efektivity vaší práce i kvality výstupů ve 3D. Veškeré projekční informace jsou uložené v koordinované databázi, ze které lze generovat výkazy, pohledy, výkresy i 3D perspektivy. V prostředí softwaru Revit LT přitom projektujete ve 3D. Pomocí nástroje Procházka vytvoříte animovanou verzi projektu, která tak usnadní komunikaci s vaším zákazníkem detailním představením virtuální budovy. Klíčové vlastnosti elektronické licence Revit LT Commercial 2023 NewElektronická licence... (alza.cz)

Podobné produkty ako Revit LT 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (828O1-WW7407-L592)

AutoCAD LT 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (057O1-WW6525-L347)

AutoCAD LT 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (057O1-WW6525-L347)
Detail

CAD/CAM software AUTODESK AutoCAD LT určený pro 1 zařízení, délka předplatného: 12 měsíců, předplatné, typ software: CAD a 3D grafika, jazyková verze: čeština, angličtina, HU, DE, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy a pro státní správu, určeno pro PC, kompatibilní s operačním systémem Windows a macOS, lic. klíč bude doručen emailem Software AutoCAD LT 2023 od Autodesku není potřeba dlouho představovat. Jedná se o všeobecně známou CAD aplikaci pro tvorbu přesných 2D výkresů a dokumentace pomocí snadno použitelných nástrojů kreslení. Díky webové aplikaci AutoCAD budete moci vytvářet návrhy a kreslit ve webovém prohlížeči na jakémkoliv počítači. Vzdáleně také budete moci upravovat či poznámkovat již vytvořené návrhy ve zjednodušeném uživatelském prostředí. A to není vše. Součástí je také mobilní aplikace AutoCAD, kterou budete moci využívat i v režimu offline. Pracujte kdykoliv a kdekoliv budete potřebovat. S AutoCAD LT 2023 to není žádný... (alza.cz)

Podobné produkty ako AutoCAD LT 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (057O1-WW6525-L347)

Cestování bez cestovky v roce 2023 a s dětmi - Michaela Kandráčová - e-kniha

Detail

eBook: Cestování bez cestovky v roce 2023 a s dětmi (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Cestování bez cestovky v roce 2023 a s dětmi - Michaela Kandráčová - e-kniha

Zákoník práce s výkladem včetně novel pro roky 2023 a 2024 - Jakub Tomšej

Detail

Seznamte se díky této osvědčené publikaci komplexně s nejnovějšími změnami zákoníku práce i s dalšími aktuálními výkladovými otázkami. Kniha zahrnuje novely všech právních předpisů, které ovlivňují znění zákoníku práce, novelizovaný text je pro snadnou orientaci zvýrazněn různým typem písma. V knize najdete přehledný výklad, který vás upozorňuje i na problémy při aplikaci pracovněprávních předpisů v praxi. Bude vítaným průvodcem nejen všem zaměstnavatelům, personalistům a právníkům, ale i zaměstnancům a odborářům. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Zákoník práce s výkladem včetně novel pro roky 2023 a 2024 - Jakub Tomšej

AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (834O1-WW3740-L562)

AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (834O1-WW3740-L562)
Detail

CAD/CAM software AUTODESK Revit LT určený pro 1 zařízení, délka předplatného: 12 měsíců, předplatné, typ software: CAD a 3D grafika, jazyková verze: čeština, angličtina, HU, DE, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy a pro státní správu, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem Sada AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New skvěle kombinuje aplikace AutoCAD LT a Autodesk Rewit LT. Umožňuje tak zavést 3D BIM technologie do 2D pracovních postupů. Díky tomu tak budete moct zkvalitnit komunikaci s vašimi zákazníky či partnery a začít naplno využívat výhod 3D. Zakoupením tohoto produktu získáte elektronickou licenci pro nové uživatele a předplatné na 1 rok. Klíčové vlastnosti aplikace AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial NewAutoCAD Revit LT Suite skvěle kombinuje aplikace AutoCAD LT a Autodesk Rewit LTUmožňuje zavést 3D BIM technologie do 2D pracovních postupůDíky zavedení 3D BIM technologie budete moct... (alza.cz)

Podobné produkty ako AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (834O1-WW3740-L562)

AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (834O1-WW7407-L592)

AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (834O1-WW7407-L592)
Detail

CAD/CAM software AUTODESK Revit LT určený pro 3 zařízení, délka předplatného: 36 měsíců, předplatné, typ software: CAD a 3D grafika, jazyková verze: čeština, angličtina, HU, DE, způsob instalace: ke stažení (elektronicky), vhodné pro firmy a pro státní správu, určeno pro PC, lic. klíč bude doručen emailem Sada AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New skvěle kombinuje aplikace AutoCAD LT a Autodesk Rewit LT. Umožňuje tak zavést 3D BIM technologie do 2D pracovních postupů. Díky tomu tak budete moct zkvalitnit komunikaci s vašimi zákazníky či partnery a začít naplno využívat výhod 3D. Zakoupením tohoto produktu získáte elektronickou licenci pro nové uživatele a předplatné na 1 rok. Klíčové vlastnosti aplikace AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial NewAutoCAD Revit LT Suite skvěle kombinuje aplikace AutoCAD LT a Autodesk Rewit LTUmožňuje zavést 3D BIM technologie do 2D pracovních postupůDíky zavedení 3D BIM technologii budete moct... (alza.cz)

Podobné produkty ako AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New na 3 roky (elektronická licence) (834O1-WW7407-L592)

Horníci impéria

Detail

Nová samostatná hra z populární série Settlers. Kdysi dávno spolu impéria soupeřila o území, zdroje a moc. Nyní neví kudy kam, protože už prožila vše, co mohla. Ale co to? Prý byla objevena další hranice ke zdolání! Zvědové hlásí, že pod povrchem se nachází celý nový svět, plný nepopsatelné hojnosti – pokladů, pozůstatků prastarých civilizací a hrozivých nestvůr. Musíte kopat co nejhlouběji dokážete, a prozkoumat tyto divy pro slávu vašeho impéria! Horníci impéria je rychlá hra založená na principu umísťování karet, ve které soupeříte o to, kdo vybuduje nejvýnosnější důl! V každém kole všichni současně hrajete a aktivujete karty, což následně spouští řetězové reakce. Volbou těch nejvhodnějších karet z jednotlivých frakcí můžete stvořit úžasná komba a získat z nich co nejvíce bodů a bohatství. Po 10 kolech vyhrává hráč s nejvíce vítěznými body! Obsah balení: 136 karet dolů 18 karet událostí 5 desek povrchu, 3 oboustranné desky pokroku 5 ukazatelů pokroku 60 žetonů mincí 60 žetonů vítězných bodů 44 žetonů strojů 24 žetonů závalu 40 dřevěných figurek vozíků 1 pravidla (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Horníci impéria

Impérium (DVD)

Impérium (DVD)
Detail

DVD film Impérium [2002]. Český dabing. České titulky. Dolby Digital. Jaká je cena za chtivost? Napínavý a poutavý akční thriller. Hlučné ulice jižního Bronxu se setkávají s elegantním světem Wall Streetu v akčním příběhu Impérium o honbě za rychlým ziskem a vysoké ceně za chtivost a nenasytnost. Napínavý a poutavý akční thriller s Johnem Leguizamo (Moulin Rouge, Carlitova cesta), Denise Richards (James Bond: Jeden svět nestačí), Isabellou Rossellini (Modrý samet, Zběsilost v srdci) a rapovými superstar Fat Joe a Treach. Impérium je rychlý, strhující film, který zaručuje zábavu a napětí. (dvd-premiery.cz)

Podobné produkty ako Impérium (DVD)

Dcera impéria ()

Dcera impéria ()
Detail

Audiokniha MP3 ?První kniha ze Ságy o impériu zavede posluchače na druhou stranu trhlinyDomovský svět tsuranů, jejichž výpadům museli čelit hrdinové série Trhlinové války, se od Midkemie liší v mnohém. Vládnou zde přísné tradice a nelítostná politická hra. V ní musí obstát mladá Mara z Acoma. Na její starobylý rod těžce dopadly důsledky válečných intrik a před Marou teď stojí nelehký úkol: uhájit svůj dům proti mocným nepřátelům, kteří usilují o jeho zničení. (alza.cz)

Podobné produkty ako Dcera impéria ()

Impérium (D007894)

Impérium (D007894)
Detail

Film na DVD - Mladý analytik FBI (D. Radcliffe) proniká v utajení mezi členy neonacistické teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... Nate Foster (D. Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (alza.cz)

Podobné produkty ako Impérium (D007894)

Daňové priznania FO a PO za rok 2023 - Miroslava Brnová, M. Vidová, J. Bielená, Z. Kajanovičová

Detail

Skončil sa rok 2023 a je potrebné myslieť na vysporiadanie svojich daňových povinností. Akým spôsobom to spraviť sa dočítate v novej publikácii. Za zdaňovacie obdobie roka 2023 podávajú daňovníci daňové priznanie do 2. apríla 2024 (najbližší nasledujúci pracovný deň po 31. 3. 2024) na tlačive daňového priznania. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Daňové priznania FO a PO za rok 2023 - Miroslava Brnová, M. Vidová, J. Bielená, Z. Kajanovičová

Sborník judikatury ve věcech ochrany osobnosti a ochrany dobré pověsti za roky 2022–2023 - Eva Ondřejová

Detail

Sborník podává ucelený přehled zásadní judikatury vyšších soudů České republiky z let 2022 a 2023, která se týká ochrany osobnosti a ochrany dobré pověsti právnických osob. Každý judikát je opatřen právní větou, stručným popisem případu a odůvodněním.Sborník je určen pro širší právnickou i neprávnickou veřejnost, jako jsou novináři, studenti a zainteresované osoby.Sborník vydáváme ve spolupráci s Unií mediálních advokátů ČR. Jeho vydání podpořily Česká advokátní komora a tyto advokátní kanceláře:Ondřejová & Partner,JUDr. Miroslava Večeř, Ph.D., aKutějová, Maršál, Briaský. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Sborník judikatury ve věcech ochrany osobnosti a ochrany dobré pověsti za roky 2022–2023 - Eva Ondřejová

Poradce 10/2023 – Zákon o sociálním pojištění s komentářem: Kontrolní hlášení, Daňové limity v roce (9771211243395)

Poradce 10/2023 – Zákon o sociálním pojištění s komentářem: Kontrolní hlášení, Daňové limity v roce  (9771211243395)
Detail

Kniha - autor Petr Taranda; Vladimír Hruška; Zdeněk Kuneš; Václav Benda; Eva Sedláková; Lad..., 224 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Zákon o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti upravuje pojistné na sociální zabezpečení, které zahrnuje pojistné na důchodové pojištění a pojistné na nemocenské pojištění, a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti. Ustanovení zákona se použijí tehdy, když příslušné právní vztahy nejsou upraveny přímo použitelným předpisem EU v oblasti pojistného. Jaké změny nastaly od 1. ledna 2023 a 1. února 2023 se dočtete v komentáři (alza.cz)

Podobné produkty ako Poradce 10/2023 – Zákon o sociálním pojištění s komentářem: Kontrolní hlášení, Daňové limity v roce (9771211243395)

Keď vírusy útočia

Keď vírusy útočia
Detail

Ani v najstrašnejších snoch sa nám nesnívalo, že by sa v priebehu niekoľkých marcových dní roku 2020 mohol náš život obrátiť hore nohami. Koronavírus dokázal zmeniť celý svet. (patro.cz)

Podobné produkty ako Keď vírusy útočia

Keď vírusy útočia

Detail

Ani v najstrašnejších snoch sa nám nesnívalo, že by sa v priebehu niekoľkých marcových dní roku 2020 mohol náš život obrátiť hore nohami. Koronavírus dokázal zmeniť celý svet. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Keď vírusy útočia

Keď rozkvitnú čerešne

Keď rozkvitnú čerešne
Detail

Elektronická kniha - autor Lucia Olrinková, 264 stran, slovensky Keď mala Olívia trinásť, prežila najvzrušujúcejšie a najčudnejšie leto v živote. Od tých prázdnin už nič nebolo ako pred tým. Stretla chlapca, ktorý sa jej hlboko vryl do srdca a ktorý krátko po ich stretnutí navždy zmizol. Začali sa diať čudné veci. Po páde z výšky už vnímala svet okolo seba inak ako bežní ľudia. Po dvadsiatich rokoch je z Olívie vydatá žena a matka dvoch synov. Jej manželstvo sa rozpadá, pre chorobu syna musí zanechať prácu a nakoniec sa stane obeťou podvodu manžela-gamblera. Ocitá sa na dne, sama s deťmi, bez práce, bez peňazí. Keď sa už začne zdať, že najhoršie má za sebou, do susedstva sa nasťahuje tajomný Francúz, ktorý jej prevráti život naruby. Kto je ten neznámy cudzinec? A ako súvisí jej život s osudom neznámej dievčiny, ktorú ktosi pred dvadsiatimi rokmi zavraždil? Ona je ako lesná víla, nevinné žieňa dušou... (alza.cz)

Podobné produkty ako Keď rozkvitnú čerešne

Roční zúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za rok 2023 - Ing. Iva Rindová, Ing. Jana Rohlíková

Detail

Podrobný výklad reaguje na všechny změny, k nimž v oblasti ročního zúčtování za dané období došlo, a zobecňuje i poznatky z praxe. Základní osnova vychází z jednotlivých ustanovení zákona o daních z příjmů a navazujících ustanovení právních předpisů dotýkajících se přímo či nepřímo procesu zaměstnavatelem prováděného ročního zúčtování.Novinky oproti předchozímu vydáníV letošním vydání bude rozšířena kapitola týkající se podání Vyúčtování v méně častých případech, jakými jsou likvidace společnosti, úmrtí zaměstnavatele, fúze a další. Samostatná část odpovědí na dotazy je věnována odpočtu úroků z hypotečního úvěru nebo z úvěru ze stavebního spoření.Zcela nově je do knihy vložena rovněž samostatná podkapitola věnovaná problematice promíjení příslušenství daně a s tím související Pokyn GFŘ D-58, který přetiskujeme v knize v úplném znění.Proč tuto příručku potřebujete?Publikace provází procesem ročního zúčtování nejen vůči daňovým poplatníkům, ale i vůči správci daně. Popisuje také procesní postup podle daňového řádu při vyúčtování daně prováděném v roce 2024 za rok 2023, vysvětluje rozdíly v tiskopisech Vyúčtování zálohové daně a daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně. Obsahuje výčet situací, kdy lze roční zúčtování zaměstnanci provést, a kdy naopak ne. Zabývá se i osvobozenými příjmy a uplatněním nezdanitelných částí základu daně. Součástí jsou i příklady a ukázky vyplnění příslušných tiskopisů. (knihydobrovsky.cz)

Podobné produkty ako Roční zúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za rok 2023 - Ing. Iva Rindová, Ing. Jana Rohlíková
Impérium (D007894), Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu (), Juraj Jánošík a parní templ (9788025733622), Duna: Impérium - Vzestup Iksu (8594184129708), Dějiny ruské moderny (9788024650944), AutoCAD LT 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (057O1-WW6525-L347), Revit LT 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (828O1-WW3740-L562), Juraj Jánošík®: proti Dračímu řádu (9788025729274), Vtech Ruské kolo CZ (3417761659281), AutoCAD Revit LT Suite 2023 Commercial New na 1 rok (elektronická licence) (834O1-WW3740-L562), Stalinovo impérium (978-80-725-4391-5), Keltské impérium (978-80-264-3178-7), Impérium času (978-80-739-0884-3), Sylvanian Families Dětské Ruské kolo (5054131053331), Školní vzdělávání v Ruské federaci (9788024627083), Oblékáme ruské panenky LENA - omalovánky (3745), Požehnaný rok (), Zahradníkův rok, Sovětské tankové impérium (978-80-271-0085-9), X-Men: Impérium (978-80-7449-016-3), Diabolik – Krvavé Impérium (978-80-253-3878-0), Tajné impérium 1 (978-80-7595-485-5), Země a impérium (978-80-725-4645-9), Tajné impérium 2 (978-80-7595-498-5), Roboti a impérium (978-80-738-7596-1), RoboTime 3D skládačka hrací skříňky Ruské kolo, Ruské kolo (978-80-742-9565-2), Eurographics Puzzle Ruské matrjošky 1000 dílků (628136654203), Ruské duše (978-80-862-1205-0), Juraj Jánošík a parní templ (978-80-257-3289-2)